2020.05.29 + TV melléklet

További olvasott hírek
Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

VEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

A húsvéti szent háromnap

FEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

ZAOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A húsvéti szent háromnap

ZAOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki erős széllökések miatt Bács-Kiskunra is

BAON A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

VAOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Felmérést készít Baranyában is a statisztikai hivatal

BAMA Felmérést készít a Központi Statisztikai Hivatal – erre hívta fel a figyelmet a pécsi önkormányzat a honlapján. A Baranya vármegyét is érintő adatközlés keretében nemzetközi módszertani ajánlásokat követve az ország 264 településén végzik egy éven keresztül. Véletlenszerűen kiválasztott személyeket kérnek fel közreműködésre, a válaszadás önkéntes, ami otthonról online is megoldható. 

Húsvéti kosár: Lego virággal és tisztítószerekkel készülünk az ünnepre

VG Szépen virágzik a Lego.

Szombathelyre közlekedő InterCity vonaton balhézott a kalauzzal az egyik utas

VAOL A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 augusztusában a Budapestről Szombathelyre közlekedő InterCity vonaton több alkalommal megfenyegette a kalauzt azzal, hogy kitekeri a nyakát, mert meg akarta bírságolni az ittas vádlottat, aki annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BEOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A húsvéti szent háromnap

BAON A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Színházi előadáson jártak a pásztói idősek

NOOL Az idősek klubjában fontosnak tartják, hogy olykor kizökkenjenek a megszokott mindennapokból – közölte a Pásztói Gondozási Központ a Facebook-oldalán.

Megpezsedült az élet Bükkszéken

HEOL Bükkszéken a tavasz beköszöntével megpezsdült az élet. Elkészült a zöldhulladék lerakó, javítják az útpadkákat, parkolókat alakítottak ki.

Egészségügyi szolgálat Vas vármegyéből

VAOL Hova forduljon, ha bajban van? Összegyűjtöttük a legfontosabb telefonszámokat, elérhetőségeket.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

HEOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

KEMMA Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

ZAOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága húsvéti programkavalkáddal készül

HEOL Akár barlangtúrán, természettudományi kiránduláson vagy csillagászati programon is részt vehet az egész család. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának bemutatóhelyei és látogatóközpontjai a húsvéti ünnepi hosszú hétvége mindennapján várják a látogatókat.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

HEOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Salgótarjáni játékost is láthatunk nyáron az olimpián

NOOL Hajdú Péter a kevés kiváltságos játékos közé tartozik, akik részt vehetnek a Párizsban rendezendő viadalon.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BAON A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BAON Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BAMA A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

KEMMA A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

A télnek vége, íme a nyári szezon listája a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon

FEOL Ahogy bezárult a Csajághy Téli Pavilonja a Hadart Színház „Jöhetsz drágám!” című előadásával, azzal a lendülettel be is mutatták az idei nyári évad legfontosabb eseményeit. A kápolnásnyéki szabadtéri színpadon ebben a szezonban is sokféle formáció megfordul.

Két autó ütközött az Építők útján

BAMA A pécsi Építők útján, a Gosztonyi Gyula utca közelében történt baleset csütörtök délelőtt. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítják a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra lehet számítani - számolt be az esetről a katasztrófavédelem.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BAON A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A húsvéti szent háromnap

KEMMA A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

KEMMA A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A húsvéti szent háromnap

HEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BAMA A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BAON A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BAMA A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Borús hangulatban várja a húsvétot a forint

VG Hajnal óta töretlenül gyengül a hazai fizetőeszköz.

A zalai mozik csütörtöki műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 16.30 Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk (magyar animációs film); 18.00 Kung Fu Panda 4. (amerikai-kínai animációs kalandfilm); 20.00 Ki hitte volna? (francia vígjáték)

Adománygyűjtők verték át a bevásárlóközpontban

BEOL Adománygyűjtők csapták be, ezt jelezte egy nő szerdán a biztonsági őröknek Békéscsabán, egy bevásárlóközpontban.

A vonatok és a távolsági buszok is az ünnepi menetrend szerint indulnak

BAMA A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

Tavaszi piac

VEOL A zirci termelői és kézműves piacot április 6-án, szombaton 8 és 12 óra között a tavasz jegyében tartják meg zirci központjában, a Reguly-múzeum kertjében.

Ezek voltak a legerősebb állítások Varga Judit Hajdú Péternek adott interjújából

NOOL Varga Judit házassága mélypontjairól vallott Hajdú Péternek a Frizbi TV YouTube-csatornáján szerdán közzétett interjúban. A volt igazságügyi miniszter öt legerősebb állítását emelte ki a Mandiner a legutóbbi, ezzel kapcsolatos cikkében.

Drágulnak a magyar részvények, a Richter vezeti a BUX-ot csütörtök reggel

VG Fél százalékos erősödéssel nyitotta a húsvéti hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési napot a BUX.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

VEOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Kézműves foglalkozás hangol a húsvétra Mátraverebélyben

NOOL Húsvéti kézműves „bütyköldébe” várják a mátraverebélyieket március 28-án, csütörtökön 10 és 12 óra között.

Elárulták a boltok, mit vásárolnak a magyarok – még mindig az olcsó után nyúlnak, de valami elindult

VG Továbbra sem szűnt meg a lefelé vásárlás Magyarországon, ugyanakkor volumenben már erősödés tapasztalható a boltokban.

Megrendülten kutat Pécs: 15 éves fiú tűnt el

BORSONLINE A lakosság segítségét kéri a rendőrség.

Ezek a csütörtöki készenléti patikák Bács-Kiskunban

BAON Ezekben a patikákban tudjuk kiváltani a gyógyszereinket nyitvatartási időn túl.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

SONLINE A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A Fejér vármegyei mozik csütörtöki műsora

FEOL Székesfehérvár, Cinema City: A méhész: 20.15. Artúr, a király: 13.30, 17.40. Baghead – Holtakkal suttogó: 22.00. Belu – A legbátrabb bálna: 13.20, 16.30. Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk: 15.20. Dűne – Második rész: 13.00, 16.15, 18.00, 19.30, 21.15. Emma és a fekete jaguár: 14.30. Godzilla x Kong: Az új birodalom (2D): 15.20, 16.45, 19.00, 21.20. Godzilla x Kong: Az új birodalom (3D): 13.00, 14.20, 17.45, 20.00, 22.20. Hullaadás: 22.20. Imádlak utálni: 15.45, 20.10. Képzeletbeli: 21.15. Ki hitte volna?: 18.15, 20.30. Kung Fu Panda 4 (3D): 13.00, 15.00, 17.00. Kung Fu Panda 4 (2D): 14.00, 16.00, 18.00. Most vagy soha!: 13.45, 16.30, 19.15. Pókok: 18.15, 19.50, 22.00. Szeplőtlen: 15.45, 19.15, 22.30. Vaskarom: 22.30. Wonka: 13.15.

A húsvéti szent háromnap

BAMA A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Így változik húsvét miatt a szemétszállítás Békéscsabán

BEOL A húsvét miatt változik is meg nem is a szemétszállítás Békéscsabán – közölte a Tappe Kft.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

FEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A húsvéti szent háromnap

VEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

VAOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Forgalomkorlátozás miatt módosulnak a pécsi buszok útvonalai

BAMA Forgalomkorlátozás lesz a Megyeri úton a Pláza csomópontban, április 2-től módosul a30Y-os, az 1-es és az 55-ös járatok útvonala.

Megújul a szabadszállási KRESZ-park

BAON A napokban kezdődött el a Kossuth Lajos úti KRESZ-park felújítása Szabadszálláson.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

HEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BAMA Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Színház, véradások, hasznos telefonszámok

ZAOL RendezvényekZalaegerszegHevesi Sándor Színház: 19.00 Becsvölgye (Pécsi-bérlet)

A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap

NOOL A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását.

Így alakul a húsvéti ünnepi közlekedési rend

DUOL A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat

Foltos lett a falad? Ezek a trükkök végleg leszámolnak a kosszal

MINDMEGETTE A folteltávolítás mindig komoly fejtörést okoz, azonban léteznek olyan jól bevált praktikák, amelyeket mindenképpen érdemes bevetni a szennyeződések ellen. 

Utcán estek egymásnak az aradi diákok: mentő sietett a helyszínre

RIPOST Az áldozat agyrázkódást szenvedett el.

Kilőtt a Delta Tech profitja

VG Valamennyi profitsoron látványos előrepést produkált a Delta.

Jogosítvány nélkül vezetett a kunágotai férfi

BEOL Jogosítvány nélkül vezetett egy kunágotai férfi, akit szerdán ezért szabálysértési őrizetbe vettek a rendőrök.

Nyuszik és bárányok

ZAOL Zalaegerszegen a Mindszentyneumban csütörtöktől szombatig húsvéti játékra várják a családokat. A BárányKAlandban az állandó kiállításokon szétszéledt nyuszikat, bárányokat kell megtalálni, és közben együtt fedezheti fel a család apraja-nagyja a kiállítások színeit és különlegességeit fejtörőkkel, kutatni való információkkal. A kalandjáték árát a belépőjegy tartalmazza, de március 29-én, Mindszenty József születésnapján a belépés ingyenes, míg a játékban a részvétel díja 500 forint személyenként.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

ZAOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Megrázó fotókon az M3-ason történt tömegbaleset

HEOL Tömegbaleset történt az M3-as autópályán, a helyszínre két mentőhelikopter is érkezett.

Elhunyt Ebner Béla

HEOL Szerkesztőségünk munkatársait lesújtotta a hír 2020. december 31-én. Elhunyt Ebner Egres Béla.

Kiderült az aktív fertőzöttek és elhunytak száma Heves megyében

HEOL Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 133 853 fő, 22%-uk budapesti. A főváros után Pest és Győr-Moson-Sopron megyében van a legtöbb aktív fertőzött, Tolna megyében pedig a legkevesebb.

Vonat elé ugrott unokájával

HEOL Az asszony és a négyéves unokája életüket vesztették. A rendőrség emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Fotókon az M3-ason történt kamionbaleset

HEOL Egy embert a tűzoltók mentettek ki az autóból. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. 

Sokáig érett a meglepetés

BEOL Az idény legjobb mérkőzését játszották a békési kosárlabdázók az NB II.-es bajnokságban. A viharsarki gárda a listavezető Tiszakécske ellen vívott rendkívül szoros és ígéretes csatát, balszerencséjére a végjáték a vendégek számára alakult jobban.

Menjünk oda a kereszthez, és boruljunk le előtte! (videó)

FEOL A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet is készül az ünnepi alkalmakra. Kovács Dániel a gyülekezet lelkipásztora elmondta, a legnagyobb keresztény ünnep a karácsony mellett, Krisztus halálának és feltámadásának emlékünnepe. Jézus meghalt értünk, de harmadnapon feltámadt. Istenként nem maradhatott a halálban, ezáltal a halandó embereknek esélyük lett az örök életre, mert őbenne aki meghal is él! Kettő féle halálról beszél a szentírás! Az egyik a testi halál, ami elkerülhetetlen, hiszen a fizikai testünk és ez a valóság egyszer elmúlik, viszont a szellemi halál elkerülhető! Aki hisz a fiúban, az Isten fiában, az üdvözülhet. 

Építmény helyett csak emléktábla – A vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója előtt tisztelegnek

VAOL Kéréssel fordult az önkormányzathoz a Jóga a Mindennapi életben Swamiji Magyarországi Egyesülete képviselője: néhai elnökük, a vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója és fő szervezője emlékére szeretnének táblát elhelyezni a város főterén.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

KEMMA A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az izraeli háború 174. napja – terrortámadás a Jordán-völgyben, Izrael hajtóvadászatot indít

VG Kigyulladt egy iskolabusz és több személyautó is, az izraeli hadsereg hajtóvadászatot indít. Friss hírek az izraeli háborúról.

Nógrádi orvosi és gyógyszertári készenlét csütörtökön

NOOL Orvosi ügyeletSALGÓTARJÁN város és városkörnyéki betegek részére hétköznap 16 órától másnap reggel 8 óráig, felnőttek és gyermekek ellátására hét végén és ünnepnapon: reggel 8-tól reggel 8-ig. Helye: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház. Telefon: 32/310-104. Az anyatejgyűjtő állomáson, a Füleki út 41. szám alatt 8 és 9 óra között veszik át az anyatejet. Fogászati ügyelet: hét végén és ünnepnapon 8-tól 14 óráig az Úttörők út 17–19. szám alatt. Telefon: 32/418-432.

Egyre több a kerékpáros az utakon - A vasi rendőrök ezeket tanácsolják

VAOL Kollégáink évek óta megrendezik a Kerékpáros Iskola Kupát, amelynek szombathelyi fordulóját ma tartották a kapitányságon. Itt nem csak a gyakorlati, de az elméleti tudásukról is számot adhattak a résztvevők - olvasható a Vas vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Lezárják a Jókai utcát Egerben

HEOL A belváros autós forgalmának szabályozása miatt süllyedő oszlopot kap a Jókai utca. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a telepítés első lépéseként a gázvezeték-hálózat átépítésére van szükség. A munkálatok április 2-án indulnak, és az oszlop behelyezésével együtt várhatóan május közepéig tartanak. Ezen időszakban a Jókai utcát teljes hosszon lezárják a gépjárműforgalom elől, a gyalogosforgalom a továbbiakban is biztosítva lesz. A lezárás miatt a Bajcsy-Zsilinszky utcán a Fellner és a Jókai utca közötti egyirányú szakaszon ideiglenesen kétirányú forgalmi rendet vezetnek be. 

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

VAOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

VEOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A húsvéti szent háromnap

VAOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

A sport és az aktív turizmus van fókuszban Magyarhertelenden

BAMA Számos fejlesztés valósult meg az elmúlt években Magyarhertelenden, a munka pedig nem áll meg, hiszen több terv is van a következő évekre.

Sokan pihennek húsvétkor Gyulán

BEOL A szallas.hu előzetes adatai szerint Gyula a három legkedveltebb belföldi úti cél között szerepel húsvétkor. A fürdővárosi szállodákban átlagosan 80 százalékos a foglaltság, de akad, ahol már telt ház van, Gyula így ismét a legnépszerűbb húsvéti úti célok között foglal helyet.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

ZAOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szakács Mihályné tartott előadást a pedagógiai karon

BEOL A napokban folytatódott a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Szakkollégium programsorozata, amelynek keretében ezúttal vitafórummal egybekötött előadást tartott Szakács Mihályné dr. nyugalmazott főiskolai tanár „A pedagógus hivatás-mesterség értékei” címmel.

Áramszünet lesz Tatabányán, az ügyintézést is érinti

KEMMA A tatabányai korményhivatal és a járási hivatal több osztályát is érinti az áramszünet.

Egy névnapi köszöntés tragédiába fordul át

BAMA Hajdu Szabolcs a fiatal magyar rendezőgeneráció egyik legjobbja – úgyhogy új filmjét, a Kálmán napot már nagyon vártuk.

Ünnepi gálahangverseny adott teret a tehetségeknek Gyulán

BEOL Negyedik alkalommal rendezte meg ünnepi gálahangversenyét a Gyulai Tankerületi Központ és a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a napokban a fürdővárosi iskolában. Az ünnepi gálahangversenyen hét intézmény 78 diákja és 26 felkészítő pedagógusa lépett fel.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

VEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

SONLINE A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Lebukott a lengyel sofőr a gyulai határátkelőn

BEOL Közokirat-hamisítás miatt állítottak elő a rendőrök szerdán Gyulán, a közúti határátkelőhelyről egy lengyel sofőrt.

Ennél cukibb ma már nem lesz: így örül Puskás Peti mesedalának csöpp kisfia

BORSONLINE Szabó Zsófi is teljesen odáig van érte.

Egy félidőn át tartották magukat, de végül győzött a rutin

BAMA Gőzerővel menekül a kiesés elől a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, így talán jót is tesz az együttesnek, hogy egy másik fronton is bizonyíthat. Persze a bajnokaspiráns Veszprém elleni párharc első mérkőzése nem ígérkezett sétagaloppnak, de a kupasorozat ezen szakasza már jutalomjátékként is felfogható.

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

RIPOST A város felkészült a nagy rohamra.

Így alakult folyóink vízszintje Bács-Kiskunnál

BAON Cikkünkből megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása csütörtökre.

A húsvéti szent háromnap

BEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Félezer tojással készülnek az ünnepre Nagygyimóton

VEOL Magyarországon rengeteg nagy múltú húsvéti tradíció ismert, ezek közül az egyik, hogy napjainkban egyre több településen jelennek meg a tojásfák. Nincs ez másként Nagygyimóton sem, ahol a fanyuszik és a húsvéti koszorú mellett kapott helyet a tojásfa.

Programajánló csütörtökre

KEMMA Csütörtökön is sok programot tartanak vármegyeszerte, illetve Észak-Komáromban. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Kalandozás a csáfordi nyusziországban

ZAOL Szaladgáló fehér nyuszik és egy kisbárány várta a gyerekeket a Csáford központjában kialakított nyusziországban. A húsvétra hangoló családi rendezvényre elkerítettek egy kis részt a kultúrház szomszédságában lévő füves területen, ahol a nyúlodúból ki-bebújó és a zsombékos réten ugrándozó húsz nyuszi között játszhattak a gyerekek.

Márciusi eperszüret: négyezer forint egy kiló a korai szamócából a piacon

SONLINE Érik az eper a kiskorpádi fóliákban. Októberben elültették a palántákat, a napokban már több ládával is szedtek a gyümölcsből, a kaposvári nagypiacon kilóját 4 ezer forintért adják.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

HEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BEOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

VAOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.