A Sümegi RE fiatal alakulata jelenleg nyeretlenül az utolsó

Továbbra is nyeretlen a Sümegi RE NB I-es férfi röplabdaegyüttese a bajnokságban.

További olvasott hírek
A sport és az aktív turizmus van fókuszban Magyarhertelenden

BAMA Számos fejlesztés valósult meg az elmúlt években Magyarhertelenden, a munka pedig nem áll meg, hiszen több terv is van a következő évekre.

A nagy húsvéti tojásvadászat, nagy különbségek az árakban - Hol mennyibe kerül Vasban?

VAOL A tojás és a húsvét elválaszthatatlan, a kettő egymás nélkül aligha elképzelhető. De hol érdemes vásárolni? És mennyibe kerülnek a különböző méretű és fajtájú tojások? Utánajártunk a szupermarketek polcaitól kezdve a piacon át az online vásárlás lehetőségig és igencsak nagy különbségeket fedeztünk fel.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BAMA A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

VEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Ünnepi gálahangverseny adott teret a tehetségeknek Gyulán

BEOL Negyedik alkalommal rendezte meg ünnepi gálahangversenyét a Gyulai Tankerületi Központ és a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a napokban a fürdővárosi iskolában. Az ünnepi gálahangversenyen hét intézmény 78 diákja és 26 felkészítő pedagógusa lépett fel.

Így alakul a húsvéti ünnepi közlekedési rend

DUOL A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat

Baltimore-i hídszerencsétlenség: megtalálták két áldozat holttestét

VG További négy áldozat testét még keresik.

Nyuszik és bárányok

ZAOL Zalaegerszegen a Mindszentyneumban csütörtöktől szombatig húsvéti játékra várják a családokat. A BárányKAlandban az állandó kiállításokon szétszéledt nyuszikat, bárányokat kell megtalálni, és közben együtt fedezheti fel a család apraja-nagyja a kiállítások színeit és különlegességeit fejtörőkkel, kutatni való információkkal. A kalandjáték árát a belépőjegy tartalmazza, de március 29-én, Mindszenty József születésnapján a belépés ingyenes, míg a játékban a részvétel díja 500 forint személyenként.

Sorozatban a negyedik CVSE-siker

VAOL Az NB II.-es kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában megszerezte zsinórban negyedik győzelmét is a celldömölki alakulat, amely 17 ponttal verte a vendég Soproni Tigriseket.

Csökken a hőmérséklet csütörtökön Bács-Kiskunban

BAON Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie csütörtökön.

Tojásfadíszítéssel készültek Celldömölk óvodásai és kisiskolása - fotó

VAOL A hagyományokhoz hűen tojásfadíszítéssel készültek Celldömölk óvodásai és kisiskolásai a közelgő húsvéti ünnepekre a Szentháromság téren. A hangulatot húsvéti versekkel tették teljessé.

Egy kecskeméti üzletkötő is érintett az ortopédcipős csalási ügyben – videóval

BAON Két szegedi ortopéd szakorvos, egy szolnoki reumatológus és egy kecskeméti üzletkötő is érintett a gyógyászati segédeszközökre elkövetett költségvetési csalási ügyekben. Ezúttal a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál voltak elfogások és kihallgatások. Az ügycsoportnak jelenleg így már 64 gyanúsítottja van, összesen 28 orvos, 20 cégvezető, 11 alkalmazott és 5 orvosi asszisztens.

Így változik húsvét miatt a szemétszállítás Békéscsabán

BEOL A húsvét miatt változik is meg nem is a szemétszállítás Békéscsabán – közölte a Tappe Kft.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

VAOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Csütörtökön folytatódik az Antifa-per

VAOL Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken - számol be róla a Magyar Nemzet.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

VEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BAMA A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki erős széllökések miatt Bács-Kiskunra is

BAON A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Építmény helyett csak emléktábla – A vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója előtt tisztelegnek

VAOL Kéréssel fordult az önkormányzathoz a Jóga a Mindennapi életben Swamiji Magyarországi Egyesülete képviselője: néhai elnökük, a vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója és fő szervezője emlékére szeretnének táblát elhelyezni a város főterén.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

VAOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Csütörtökön folytatódik az Antifa-per

SONLINE Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken - számol be róla a Magyar Nemzet.

Egyre több a kerékpáros az utakon - A vasi rendőrök ezeket tanácsolják

VAOL Kollégáink évek óta megrendezik a Kerékpáros Iskola Kupát, amelynek szombathelyi fordulóját ma tartották a kapitányságon. Itt nem csak a gyakorlati, de az elméleti tudásukról is számot adhattak a résztvevők - olvasható a Vas vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

ZAOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A zalai mozik csütörtöki műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 16.30 Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk (magyar animációs film); 18.00 Kung Fu Panda 4. (amerikai-kínai animációs kalandfilm); 20.00 Ki hitte volna? (francia vígjáték)

Színház, véradások, hasznos telefonszámok

ZAOL RendezvényekZalaegerszegHevesi Sándor Színház: 19.00 Becsvölgye (Pécsi-bérlet)

A vonatok és a távolsági buszok is az ünnepi menetrend szerint indulnak

BAMA A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

Forgalomkorlátozás miatt módosulnak a pécsi buszok útvonalai

BAMA Forgalomkorlátozás lesz a Megyeri úton a Pláza csomópontban, április 2-től módosul a30Y-os, az 1-es és az 55-ös járatok útvonala.

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

RIPOST A város felkészült a nagy rohamra.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BAMA Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

VAOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A Fejér vármegyei mozik csütörtöki műsora

FEOL Székesfehérvár, Cinema City: A méhész: 20.15. Artúr, a király: 13.30, 17.40. Baghead – Holtakkal suttogó: 22.00. Belu – A legbátrabb bálna: 13.20, 16.30. Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk: 15.20. Dűne – Második rész: 13.00, 16.15, 18.00, 19.30, 21.15. Emma és a fekete jaguár: 14.30. Godzilla x Kong: Az új birodalom (2D): 15.20, 16.45, 19.00, 21.20. Godzilla x Kong: Az új birodalom (3D): 13.00, 14.20, 17.45, 20.00, 22.20. Hullaadás: 22.20. Imádlak utálni: 15.45, 20.10. Képzeletbeli: 21.15. Ki hitte volna?: 18.15, 20.30. Kung Fu Panda 4 (3D): 13.00, 15.00, 17.00. Kung Fu Panda 4 (2D): 14.00, 16.00, 18.00. Most vagy soha!: 13.45, 16.30, 19.15. Pókok: 18.15, 19.50, 22.00. Szeplőtlen: 15.45, 19.15, 22.30. Vaskarom: 22.30. Wonka: 13.15.

A húsvéti szent háromnap

BAMA A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Az izraeli háború 174. napja – terrortámadás a Jordán-völgyben, Izrael hajtóvadászatot indít

VG Kigyulladt egy iskolabusz és több személyautó is, az izraeli hadsereg hajtóvadászatot indít. Friss hírek az izraeli háborúról.

Menjünk oda a kereszthez, és boruljunk le előtte! (videó)

FEOL A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet is készül az ünnepi alkalmakra. Kovács Dániel a gyülekezet lelkipásztora elmondta, a legnagyobb keresztény ünnep a karácsony mellett, Krisztus halálának és feltámadásának emlékünnepe. Jézus meghalt értünk, de harmadnapon feltámadt. Istenként nem maradhatott a halálban, ezáltal a halandó embereknek esélyük lett az örök életre, mert őbenne aki meghal is él! Kettő féle halálról beszél a szentírás! Az egyik a testi halál, ami elkerülhetetlen, hiszen a fizikai testünk és ez a valóság egyszer elmúlik, viszont a szellemi halál elkerülhető! Aki hisz a fiúban, az Isten fiában, az üdvözülhet. 

Kiskunhalasi anyakönyvi hírek

BAON A Petőfi Népe március 28-ai számában található anyakönyvi híreket itt olvashatja.

Különleges állatkertet rejt a kis baranyai település (galéria és videó)

BAMA A nyugalom szigetének is lehetne nevezni Erdősmecskét, amely a baranyai térség egy rejtett kincse, harminc kilométerre Pécstől. Csend és béke uralkodott akkor is, amikor március 26-án kilátogattunk a Mecske Zoo-ba, a településen található különleges magánállatkertbe, amely március 30-án megújulva nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Lezárják a Jókai utcát Egerben

HEOL A belváros autós forgalmának szabályozása miatt süllyedő oszlopot kap a Jókai utca. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a telepítés első lépéseként a gázvezeték-hálózat átépítésére van szükség. A munkálatok április 2-án indulnak, és az oszlop behelyezésével együtt várhatóan május közepéig tartanak. Ezen időszakban a Jókai utcát teljes hosszon lezárják a gépjárműforgalom elől, a gyalogosforgalom a továbbiakban is biztosítva lesz. A lezárás miatt a Bajcsy-Zsilinszky utcán a Fellner és a Jókai utca közötti egyirányú szakaszon ideiglenesen kétirányú forgalmi rendet vezetnek be. 

Jó reggelt, Zala vármegye!

ZAOL Ő volt Sándor Mátyás a Verne-regényből készült koprodukciós tévésorozatban, majd egy másik Verne-figura, Striga, a rablóvezér szerepét is eljátszotta A dunai hajósban. Aztán jött 1980-tól Ötvös Csöpi alakja, s azok az alkotások, amelyek – itthon egészen biztosan nem túlzás: – halhatatlanná tették Bujtor Istvánt. Több generáció közös élménye A Pogány Madonna, a Csak semmi pánik, Az elvarázsolt dollár, a Hamis a baba, végül a Zsaruvér és Csigavér-trilógia, s velünk van mindmáig Bud Spencerként is, hiszen Kránitz Lajos után ő kölcsönözte legtöbbször a hangját az olasz sztárnak. Neve – büszkeség! – mostantól Keszthelyhez is kötődik, amely nemcsak őrzi, hanem továbbviszi a lángot: az emlékek jegyében, a jövőért.

Bosszú

BAON A bosszú olyan étel, ami hidegen tálalva a legjobb – tartja az angol mondás, amit úgy tűnik, Spanyolországban is ismernek. Legalábbis erre utal Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótájának idei kimagasló szereplése. Sainz-t ugyanis a szezon végeztével lapátra teszi az olasz alakulat, és helyére Lewis Hamiltont, a Mercedes hétszeres világbajnokát ülteti.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BAON Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Márciusi eperszüret: négyezer forint egy kiló a korai szamócából a piacon

SONLINE Érik az eper a kiskorpádi fóliákban. Októberben elültették a palántákat, a napokban már több ládával is szedtek a gyümölcsből, a kaposvári nagypiacon kilóját 4 ezer forintért adják.

Gazdag húsvéti programkínálat Békésben

BEOL Összeállításunkban Békés vármegyei rendezvények közül válogatunk. Amennyiben Ön tud olyan programról, amit nem írtunk meg, kérjük, jelezze a szerkesztoseg@bmhirlap.hu vagy a beol@beol.hu e-mail-címre küldött levelében.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

ZAOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BAON A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Szombathelyre közlekedő InterCity vonaton balhézott a kalauzzal az egyik utas

VAOL A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 augusztusában a Budapestről Szombathelyre közlekedő InterCity vonaton több alkalommal megfenyegette a kalauzt azzal, hogy kitekeri a nyakát, mert meg akarta bírságolni az ittas vádlottat, aki annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

Ezek a sportprogramok várnak ránk a hét végén

BEOL Mutatjuk a következő pár nap megyei sporteseményeit.

Itt számíthat korlátozásokra az utakon!

BEOL Tájékozódjon és kerülje el az útlezárásokal, építkezésekkel, forgalomkorlátozásokkal érintett útszakaszokat Békés vármegyében.

A húsvéti szent háromnap

FEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

"Nem vagyok se magas, se vékony" – modellnek állt a TV2 sztárja – fotók

BORSONLINE Bányai Noémi soha nem érezte még magát ennyire nőiesnek.

Csütörtökön folytatódik az Antifa-per

KEMMA Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken - számol be róla a Magyar Nemzet.

Szimbiózis

BAON Tavasszal, amikor már összetéveszthetetlenül érzem bőrömön a napsugarak melegét, mindig bizseregnek a sejtjeim. Tele vagyok lendülettel, hittel és pozitív gondolatokkal. Jóleső érzés, hogy ennyi is elég a szebb napokhoz. Azt hiszem, sokan vagyunk így ezzel. Egyszerűen, mintha minden nehézséget legalább egy leheletnyivel könnyebb lenne elviselni akkor, amikor színesek a fák, kék az ég, csicseregnek a madarak és süt a Nap. Ilyenkor arra gondolok, ez is hűen tükrözi, mennyire összetartozunk a természettel, milyen fontos lenne, hogy sose távolodjunk el a minket körülvevő környezettől. Ami épp úgy változik, ahogyan mi is, így nem meglepő, hogy könnyen tudunk kapcsolódni épp aktuális állapotához.

A húsvéti szent háromnap

ZAOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Felmérést készít Baranyában is a statisztikai hivatal

BAMA Felmérést készít a Központi Statisztikai Hivatal – erre hívta fel a figyelmet a pécsi önkormányzat a honlapján. A Baranya vármegyét is érintő adatközlés keretében nemzetközi módszertani ajánlásokat követve az ország 264 településén végzik egy éven keresztül. Véletlenszerűen kiválasztott személyeket kérnek fel közreműködésre, a válaszadás önkéntes, ami otthonról online is megoldható. 

Így alakult folyóink vízszintje Bács-Kiskunnál

BAON Cikkünkből megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása csütörtökre.

Csütörtökön folytatódik az Antifa-per

BAMA Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken - számol be róla a Magyar Nemzet.

Adorján SE: a pontszerző helyeket az ezüstérem fénye ragyogja be

SONLINE Három napon keresztül küzdöttek egymással a világ legjobb uszonyosúszói az olaszországi Lignanoban rendezett Világkupán, melyről éremmel és értékes, pontszerző helyezéssel tértek haza a kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE sportolói.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

VEOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Szakács Mihályné tartott előadást a pedagógiai karon

BEOL A napokban folytatódott a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Szakkollégium programsorozata, amelynek keretében ezúttal vitafórummal egybekötött előadást tartott Szakács Mihályné dr. nyugalmazott főiskolai tanár „A pedagógus hivatás-mesterség értékei” címmel.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BAMA A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága húsvéti programkavalkáddal készül

HEOL Akár barlangtúrán, természettudományi kiránduláson vagy csillagászati programon is részt vehet az egész család. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának bemutatóhelyei és látogatóközpontjai a húsvéti ünnepi hosszú hétvége mindennapján várják a látogatókat.

Tavaszi piac

VEOL A zirci termelői és kézműves piacot április 6-án, szombaton 8 és 12 óra között a tavasz jegyében tartják meg zirci központjában, a Reguly-múzeum kertjében.

Kézműves foglalkozás hangol a húsvétra Mátraverebélyben

NOOL Húsvéti kézműves „bütyköldébe” várják a mátraverebélyieket március 28-án, csütörtökön 10 és 12 óra között.

Áramszünet lesz Tatabányán, az ügyintézést is érinti

KEMMA A tatabányai korményhivatal és a járási hivatal több osztályát is érinti az áramszünet.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

ZAOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BAON A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

FEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Vannak még csodák: a fél országot ellátja védőmaszkkal a herendi varrónő

VEOL Országos összefogás lett Orbán Katalin ötletéből, aki két nap alatt csodát tett.

Négy szám után leállították Bérczesi Robi badacsonytomaji koncertjét

VEOL Minden adott volt egy kellemes és tartalmas estéhez a badacsonytomaji frissTeraszon: telt ház, balatoni panoráma, kiváló borok és a magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb dalszövegírója. Mégsem sikerült túlságosan jól az esemény.

Programok, rendezvények Veszprém megyében

VEOL Tudja meg, mi történik Veszprém megyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

Programok, rendezvények Veszprém megyében

VEOL Tudja meg, mi történik Veszprém megyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

Megyénkben is megkezdődött a szavazás

VEOL Veszprém megye 217 településének 434 szavazókörében vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a szavazás.

Csütörtöki programsoroló

BAMA MoziApolló (Pécs, Perczel Miklós u. 22.): Ernelláék Farkaséknál (cs: 17.00), Semmelweis (cs: 17.00), A szenvedély íze (p: 17.00), Smoke Sauna Sisterhood (p: 17.00), Kálmán-nap (cs:19.00, p: 18.30), Cabrini – A szent (cs: 19.30), Dűne: Második rész (p: 19.30), Érdekvédelmi terület (p: 20.00).

A húsvéti szent háromnap

VEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Lebukott a lengyel sofőr a gyulai határátkelőn

BEOL Közokirat-hamisítás miatt állítottak elő a rendőrök szerdán Gyulán, a közúti határátkelőhelyről egy lengyel sofőrt.

Tömérdek programot hoz Gyulára a húsvéti nyúl

BEOL Rendkívül gazdag lesz programokban a húsvét Gyulán. A legtöbb eseménnyel a várban és az Almásy-kastélyban találkozhatnak az érdeklődők, de a Játszóház is készül programokkal.

Félezer tojással készülnek az ünnepre Nagygyimóton

VEOL Magyarországon rengeteg nagy múltú húsvéti tradíció ismert, ezek közül az egyik, hogy napjainkban egyre több településen jelennek meg a tojásfák. Nincs ez másként Nagygyimóton sem, ahol a fanyuszik és a húsvéti koszorú mellett kapott helyet a tojásfa.

Önkéntesek takarítottak a hajléktalanszállón

ZAOL A Loco-Motiv Közösségi Alapítvány szervezésében nemrég elkezdődött az átmeneti szálló és éjjeli menedékhely udvarának rendbetétele. A munkálatokhoz több civil önkéntes nyújtott önzetlen segítséget.

Jogosítvány nélkül vezetett a kunágotai férfi

BEOL Jogosítvány nélkül vezetett egy kunágotai férfi, akit szerdán ezért szabálysértési őrizetbe vettek a rendőrök.

Csütörtökön folytatódik az Antifa-per

BEOL Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken - számol be róla a Magyar Nemzet.

Egy névnapi köszöntés tragédiába fordul át

BAMA Hajdu Szabolcs a fiatal magyar rendezőgeneráció egyik legjobbja – úgyhogy új filmjét, a Kálmán napot már nagyon vártuk.

Megújul a szabadszállási KRESZ-park

BAON A napokban kezdődött el a Kossuth Lajos úti KRESZ-park felújítása Szabadszálláson.

A húsvéti szent háromnap

BAON A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Dínó Park: ismét várják a látogatókat a dínók Gyulán - galériával

BEOL Felébredtek a dínók Gyulán – ismét megnyitotta kapuit a Gyulai Dínó Park. A Dínó Park számos különleges kalandot ígér a látogatóknak.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

VEOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Két autó ütközött az Építők útján

BAMA A pécsi Építők útján, a Gosztonyi Gyula utca közelében történt baleset csütörtök délelőtt. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítják a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra lehet számítani - számolt be az esetről a katasztrófavédelem.

Ezek a programok várnak ránk csütörtökön és pénteken Zalában

ZAOL Nyuszik és bárányok

A télnek vége, íme a nyári szezon listája a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon

FEOL Ahogy bezárult a Csajághy Téli Pavilonja a Hadart Színház „Jöhetsz drágám!” című előadásával, azzal a lendülettel be is mutatták az idei nyári évad legfontosabb eseményeit. A kápolnásnyéki szabadtéri színpadon ebben a szezonban is sokféle formáció megfordul.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

VAOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

ZAOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A húsvéti szent háromnap

VAOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Ezek a csütörtöki készenléti patikák Bács-Kiskunban

BAON Ezekben a patikákban tudjuk kiváltani a gyógyszereinket nyitvatartási időn túl.

Olimpiai bajnok vízilabdázó is előadást tartott a Szegyában – galériával

BEOL Pályaorientációs napot tartottak szerdán a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban, ahol az összes oktatott szakma képviselője jelen volt.

Sokáig érett a meglepetés

BEOL Az idény legjobb mérkőzését játszották a békési kosárlabdázók az NB II.-es bajnokságban. A viharsarki gárda a listavezető Tiszakécske ellen vívott rendkívül szoros és ígéretes csatát, balszerencséjére a végjáték a vendégek számára alakult jobban.

Egy félidőn át tartották magukat, de végül győzött a rutin

BAMA Gőzerővel menekül a kiesés elől a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, így talán jót is tesz az együttesnek, hogy egy másik fronton is bizonyíthat. Persze a bajnokaspiráns Veszprém elleni párharc első mérkőzése nem ígérkezett sétagaloppnak, de a kupasorozat ezen szakasza már jutalomjátékként is felfogható.

A helyi tv-k és rádiók csütörtöki kínálata

ZAOL RÁDIÓKEgerszeg Rádió: 5.00 Magyaróra 6.00 Vekker – Ébredj Velünk! 10.00 A'la Carte 14.00 Helló Egerszeg 18.00 Egerszegi Krónika 18.10 Like 21.00 Egerszegi Mozaik 23.00 Zene

Adománygyűjtők verték át a bevásárlóközpontban

BEOL Adománygyűjtők csapták be, ezt jelezte egy nő szerdán a biztonsági őröknek Békéscsabán, egy bevásárlóközpontban.

Csütörtökön folytatódik az Antifa-per

BAON Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken - számol be róla a Magyar Nemzet.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BAON A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Kalandozás a csáfordi nyusziországban

ZAOL Szaladgáló fehér nyuszik és egy kisbárány várta a gyerekeket a Csáford központjában kialakított nyusziországban. A húsvétra hangoló családi rendezvényre elkerítettek egy kis részt a kultúrház szomszédságában lévő füves területen, ahol a nyúlodúból ki-bebújó és a zsombékos réten ugrándozó húsz nyuszi között játszhattak a gyerekek.

Elárulták a boltok, mit vásárolnak a magyarok – még mindig az olcsó után nyúlnak, de valami elindult

VG Továbbra sem szűnt meg a lefelé vásárlás Magyarországon, ugyanakkor volumenben már erősödés tapasztalható a boltokban.

Csütörtökön folytatódik az Antifa-per

ZAOL Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken - számol be róla a Magyar Nemzet.

Egészségügyi szolgálat Vas vármegyéből

VAOL Hova forduljon, ha bajban van? Összegyűjtöttük a legfontosabb telefonszámokat, elérhetőségeket.

Drágulnak a magyar részvények, a Richter vezeti a BUX-ot csütörtök reggel

VG Fél százalékos erősödéssel nyitotta a húsvéti hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési napot a BUX.

„Az egyke gyerekek furák” - Kőgazdag Letícia az anyaságról vallott

RIPOST Herceg Letícia akár egyszerre két kisbabát is bevállalna.