Azonos esélyeket nőknek és férfiaknak

WomEn- Puls pályázat keretében szemléletformáló információs workshopot tartottak a minap a megyeháza Deák-termében.

További olvasott hírek
Stratégiailag fontos külterületi utak újultak meg Jászboldogházán

SZOLJON A három helyszínen megvalósult több mint 150 milliós útfejlesztést szerdán adták át.

Új sorozat indul a bajai Ady Endre Városi Könyvtárban

BAON Új sorozat indul az Ady Endre Városi Könyvtárban, melynek első vendége arra keresi a választ, hogy ebben a gyorsan robogó és változó világban létezik-e még bármilyen általános érvényű fogódzó.

Patonay Imre is felvette a polgármesterjelölti ajánlóíveket Körmenden

VAOL A valasztas.hu adatai szerint, Körmenden Patonay Imre, a Változást a Városért színeiben átvette a polgármesterjelölti ajánlóíveket.

Robotokkal ismerkedtek és más szakmákat is kipróbáltak a szolnoki tanulók – videóval, galériával

SZOLJON Szakmai diáknapot tartottak szerdán a Szolnoki Szakképzési Centrum 11 intézményében.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

KEMMA Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

BEOL A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Összefogott Jánosháza – Jótékonysági bál a Művelődési Házban

VAOL Jótékonysági bált szervezett a Szent Imre Általános Iskola szülői közössége. Nemrég tragédia történt két helyi családban is – elhunytak a családfők, így két anyuka egyedül maradt a gyerekeivel. A befolyt összeget nekik ajánlották fel.

A kisebbeknél az etológia, a nagyobbaknál az emberi szervezet volt a legnépszerűbb téma

DUOL A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium természettudományok és sport munkaközössége immáron harmincadik alkalommal szervezte meg a Kisbiológusok találkozóját.

Új tisztítógép Keszthely utcáin

ZAOL Megérkezett a város új, korszerű és jól felszerelt köztisztasági gépe, amely hamarosan munkába áll Keszthely utcáin.

A kormány a falhoz állította az üzemanyag-kereskedőket – időt kaptak, hogy tovább csökkentsék az árakat

VG Annak érdekében, hogy a korábbi megállapodás érvényre jusson, a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy csökkentsék a régiós átlag szintjére a benzin és gázolaj árát. Ha ez nem következik be, lépni fog – jelentette ki Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Odafigyelnek a temető rendben tartására Rédicsen

ZAOL Nagy hangsúlyt fektetnek a határ menti Rédicsen a temető rendben tartására. A napokban a környezetet szépítették.

Óvodájukat virágosították a kertvárosi gyerekek Szolnokon – galériával

SZOLJON Virágokat ültettek a szolnoki Kertvárosi Óvoda apróságai. A kétszáz tő egynyári virágot az egyik szolnoki bevásárlóközpont ajánlotta fel és a Szolnok Városért Egyesület jóvoltából kerültek az intézménybe.

Percek alatt kiürítették a mozitermet (videó, galéria)

FEOL A közel háromszáz diák percek alatt elhagyta a mozitermet, amelyet a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség egy kiürítési gyakorlat részeként füsttel árasztott el. Később a pláza mögötti parklóban nézhették meg, hogyan oltanak el a tűzoltók egy kigyulladt autót.

Villanyoszlopnak hajtott egy autó Szeghalmon

BEOL Villanyoszlopnak ütközött egy személykocsi szerdán délután fél kettő körül Szeghalmon, a Tildy Zoltán utcában.

Kiállítás nyílt a szabadszállási Aszakkörösök munkáiból – galériával

BAON Befejeződtek a mézeskalács- és gyertyakészítő foglalkozások a közösségi házban. Az elkészült munkákból a József Attila Közösségi Házban nyílt kiállítás. A rendezvényt Kun Zsófia, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Vármegyei igazgatója nyitott meg. A kiállításmegnyitón közreműködött Pálinkás Gyula és Pálinkás Katinka.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

BAMA Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

TEOL Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

A hangokon túl: szarvasi művész kettős bemutatója Kondoroson

BEOL Megtelt a Dérczy Ferenc Könyvtár és Közösségi Ház ifjúsági terme Nagy Zsófia könyvbemutatóján és kiállításmegnyitóján a npokban Kondoroson.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

SONLINE Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Asztalitenisz: Gergely Márk sikerei Luxemburgban

VAOL A Szombathelyi AK-Sportiskola serdülő válogatott asztaliteniszezője, Gergely Márk egyéniben és vegyespárosban a legjobb nyolc közé jutott WTT Youth Contender luxemburgi állomásán.

Döntetlennel zárta a bajnokságot a Lurkó Focimánia

SZOLJON Az utolsó forduló mérkőzéseit rendezték az NB III. Közép csoportjában. A Lurkó Focimánia a Ludovika vendégeként egy tét nélküli összecsapáson végül döntetlent játszott.

Szijjártó Péter: Kisbéren lesz a kínai Fiberhome legnagyobb európai bázisa

KEMMA A kínai Fiberhome Magyarországon, Kisbéren hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani, a nyolcmilliárd forintos beruházás nagyjából 150 új munkahelyet teremthet. Ezt közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben, a tárca tájékoztatása szerint.

Lezárultak az FGSZ perei két boszniai céggel

VG Az érintettek kölcsönösen perelték egymást.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

FEOL Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Egyfecske: nem a kell, hanem a lehet

VAOL Vajon hányszor mondták nekünk, hogy intsünk nemet, ha elég? Vajon hányszor biztattak azzal, hogy soha nem késő új utakat bejárni, a régi, kitaposottat pedig elhagyni? Vajon hányszor adták tudtunkra, hogy igenis foglalkozhatunk azzal, amit szeretünk? Vélhetően nem sokszor… Nem sokszor mondták nekünk, hogy nem kell! Nem sokszor biztattak minket azzal, hogy nem muszáj! Nem sokszor adták a tudtunkra, hogy képesek vagyunk változtatni, álmokat valóra váltani! Túl keveset halljuk ezeket a szavakat, túl kevés alkalommal gondolunk bele a lehetőségekbe, túl ritkán választunk valami mást. Túl gyakran hisszük el, hogy az álmok megvalósítása a kevesek kiváltsága. Túl gyakran tagozódunk bele a monoton mindennapok szürkeségébe, kilátástalanságába. Túl gyakran hajtjuk meg a fejünket az előtt, amit mások, a többiek igazságukként, életükként fogadnak el. De akkor én most mondom, hogy a nem olykor nemesít, a kell és a muszáj pusztít. Akkor én biztatok, hogy minden ösvény csupán addig ismeretlen, míg rá nem lépünk! S akkor itt és most megkérdezem, hogy itt van-e az idő és a tér a cselekvésre. Szerintem igen!

Együtt a célig - Los Angelesig

ZAOL A Zalaszám ZAC hosszú távú szerződést kötött Muszil Ágnessel, aki a 2028-as Los Angeles-i olimpiáig kötött szerződést a klubbal abban a reményben, hogy ő is kijut majd az ötkarikás játékokra.

Repceméz szinte egyáltalán nem, akác is jóval kevesebb lesz idén

BAMA Aranysárga ruhába borultak a repcetáblák, a megszokottnál jóval korábban. Mind a mezőgazdaságot, mind a méhészetet nagy feladat elé állítja a változékony időjárás.

Mesefigurákat horgoltak a koraszülöttek számára

BAON Kesikné Horogszegi Márta, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület elnöke kezdeményezésére a Fülöpszálláson működő horgoló szakkör, valamint a kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános iskola tizenhárom diákja, valamint négy dolgozója is csatlakoztak a Koraszülöttek Országos Egyesülete akciójához, akik Koripokat, vagyis polipokat készítettek a kicsinyek számára.

Remekelt a PEAC

BAMA Remekelt a sereghajtó Érd ellen a PTE-PEAC férfikézilabda-csapata az NB II. Dél-nyugati csoportjának felsőházában. A pécsiek tizen­nyolccal múlták felül riválisukat. 

Magabiztos ZTE FC-siker az Ajka ellen

ZAOL Magabiztos győzelmet aratott a ZTE FC NB II.-es női labdarúgócsapata a Nyugati csoport legutóbbi fordulójában. Az FC Nagykanizsa szabadnapos volt.

A város megmentette a Víz, Zene, Virág Fesztivált

KEMMA Az országos hírű fesztivál szervezői két hete jelentették be, hogy nem akarják idén megszervezni az eseményt. Az önkormányzat azonban úgy döntött, hogy nem maradhat el a fesztivál.

Összeütközött három autó a Zsolnay Vilmos utcában, dugóra lehet számítani

BAMA Olvasónk jelezte hírportálunknak, hogy baleset történt szerda délután Pécsen. Az eset a Zsolnay Vilmos utcán történt, az OMW benzinkút mellett. 

Több fronton is újított a Lidl, te kiszúrtad a változásokat?

MINDMEGETTE Fontos, a bevásárlást érintő változást fedeztünk fel a Lidl üzletekben, de az applikáció használói is találkozhatnak újdonságokkal. Te észrevetted ezeket?

A fiatalok legjobb fényképei Békéscsabára érkeztek - videóval

BEOL Az 57. alkalommal meghirdetett országos középiskolai fotópályázat legjobb száz képéből összeállított tárlat Békéscsabára érkezett. A vándorkiállításnak május 14-ig a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium ad otthont. A békéscsabai középiskola tanulói rendkívül eredményesen szerepeltek a pályázaton, helyezéseket és különdíjat érdemeltek ki, valamint a legjobb intézménynek járó díjat ugyancsak ők hozták el.

Táncos magyarok fellépése

VEOL A II. Devecseri Értékek Ünnepe keretében csodálatos zenei-táncos élményben volt részük mindazoknak, akik részt vettek a Magyar Állami Népi Együttes fellépésén a művelődési központban. A hét táncospár és az élő zenei talpalávalót szolgáltató zenészek előadása az első perctől elvarázsolta a közönséget.

Különleges módon restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

ZAOL A likebalaton.hu közlése szerint, a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről. Kiemelik és restaurálják a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház monumentális harangját, amelyet az elmúlt 300 évben egyszer sem mozdítottak el a helyéről. Az ország legrégebbi nagyharangját speciális módszerrel állítják helyre, így az visszanyeri eredeti hangját. A veszprémi várnegyed megújításának részeként a főszékesegyház, a Szent István (ferences) és a Szent Imre (piarista) Templom mind a 12 harangját visszakapja, így a várba látogatóknak különleges zenei élményben lehet részük 2025-től.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

BAON Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

VAOL Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

KEMMA Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Halóriás akadt horogra Palotáson, több mint harminc kilót nyom a tőponty!

NOOL A palotási víztározó partján a napokban egy 30 kilogramm feletti ponty akadt horogra. A kifogott halóriás egy különleges címet is magáénak tudhat.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

KEMMA A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Barabás Évi magyar multimilliárdost faggatott a siker titkáról

TEOL Barabás Évi bonyhádi származású tévés Balogh Levente multimilliárdos üzletemberrel készített interjút az RTL Portré című műsorában.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

VAOL Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Kitűnő munkát végeznek az alsóörsi óvodában

VEOL Örökös zöld óvoda címet kapott az alsóörsi Napraforgó Óvoda és Bölcsőde nemrég. Az erről szóló oklevelet Csiszárné Huszár Judit óvodavezető és Szekeres Károlyné óvodavezető-helyettes vette át Keszthelyi Nikolettától, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkárától és Pálfi Erikától, belügyi főosztályvezetőtől a Pénzügyminisztériumban.

Az utazóközösség véleményeit várják

KEMMA „Bakonyalja fővárosa” várja az észrevételeket. A városnak lehetősége adódott, hogy megkérdezze a tisztelt utazóközösség véleményét.

Feol Podcast – Vendégünk Csete Gábor, a Sóstó Vadvédelmi Központ vezetője

FEOL A Feol podcast és Bokányi Zsolt műsorvezető vendége Csete Gábor, a Városgondnokság munkatársa, környezetvédelmi szakember volt. Beszélgetésünkben elsősorban Székesfehérvár zöldfelületeiről esett szó, az épülő vagy már megvalósuló projektekről, a közös értékekről. Ezek kapcsán a kellemetlen témák is előkerültek, például a közterületi rongálás, lopás és hasonló problémák. Beszélgettünk a környezettudatos életről, a szúnyoggyérítés problematikájáról, és a Sóstó Természetvédelmi Terület születésnapjáról is, ahol komoly szakmai elismeréssel is gazdagodott a szakmai stáb! Hallgassátok!

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

VEOL Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

VAOL A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

SZOLJON Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Kiütötte a Mohácsi TE a Bamba Marhát

BAMA Folytatja nagyszerű szereplését a Mohácsi TE 1888 női kézilabdacsapata az NB II. Dél-nyugati felsőházában, az éllovas ezúttal a Szent István SE-nek csapott oda keményen. 

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

FEOL A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Ságodi május elseje, retró hangulatban

ZAOL Múltat idéző sétára, találkozóra invitálja az érdeklődőket ságodi házi múzeumához Tóth Péter.

Eredményt hirdettek a Kazinczy-napok zárásán

VEOL Befejeződtek a Tapolcai Kazinczy Ferenc Általános Iskola által rendezett tanulmányi versenyek, amelynek eredményhirdetését a napokban tartották az intézményben.

Tinik meztelen fotóit tárolta

VAOL A Szombathelyi Járási Ügyészség gyermekpornográfia miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben lévő férfival szemben, aki 2022-ben nyolc – 18. és részben 12. életévét be nem töltött személyeket a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal ábrázoló – pornográf felvételt töltött fel a lakásán lévő szolgáltatási címre kiosztott IP-címről a tárhelyére.

GreenTech: ötödszörre is Zalaegerszegen

ZAOL Van-e fenntartható fejlődés, mit jelent a zöld átállás és a zöld, azaz társadalmilag felelős pénzügy, hogyan befolyásolja életünket a mesterséges intelligencia? A szokásokhoz híven előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, szakmai kiállítással várja az érdeklődőket május 23-24-én az V. GreenTech Zalaegerszeg, a részletekről Kovács Károly főszervezőt kérdeztük.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

VEOL A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

BAMA A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Falco: a 10 legszebb jelenet!

VAOL A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabda-csapata a Honvéd elleni sima három győzelemmel jutott be a négy közé. A negyeddöntő 10 legszebb jelentéből, pontszerzéséből készített egy összeállítást a Falco-stáb. Bizony érdemes belepillantani a videóba a sportág kedvelőinek, és főleg a sárga-fekete klub szurkolóinak!

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

SONLINE A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Egy napra gyermekszínjátszó paradicsom lesz Pécs

BAMA Április 30-án Pécsen tartják a XXXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Baranya vármegyei fordulóját. A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei és fővárosi partnerszervezetekkel, intézményekkel együttműködve tartja az eseményt, idén a baranyai fordulót az Oberon Társulat szervezi a Janus Egyetemi Színház segítségével. Az előadásokat délelőtt 9-től tartják, a díjátadóra 15.45-kor kerül sor.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

ZAOL Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Szemetet szedtek a szabadszállási nyugdíjas katonák

BAON Idén is megszervezésre került az országos TeSzedd mozgalom a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.) koordinálásával.

Demeter Szilárd vezetése alatt megváltoztatják a Magyar Nemzeti Múzeum nevét

VG Megjelent kormányhatározat szerint új nevet kap a Magyar Nemzeti Múzeum. Demeter Szilárd vezetésével egy új kulturális holding jön létre.

Olyan túrákat szervez, amilyeneket előtte soha senki

TEOL Az Egymilliomodik Lépés Egyesületet idén jegyezték be hivatalosan. Alakulása Borsi Zsolt elnök nevéhez fűződik.

Kiállítás nyílik az elmúlt évek eseményeiből Móron

FEOL Április 25-én, csütörtökön egy különleges kiállítás nyílik a Lamberg-kastélyban. Elmúlt idők eseményeiből válogattak a szervezők.

Gyermekeket támogattak a Bács-Kiskun vármegyei üzleti élet képviselői – podcast

BAON A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban rendezte meg az Üzleti élet elnevezésű jótékonysági bálját. A befolyt összegből egyenként másfél millió forinttal támogattak két kecskeméti, alapvetően gyermekekkel foglalkozó alapítványt. A rendezvény hátteréről Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt a Rádió 1 Gong műsorában.

Tataházán ismét megrendezték a Kék Bolygó vetélkedőt – galériával

BAON Szerdán délután 10 általános iskola 3-4. osztályos tanulóinak a részvételével környezetvédelmi vetélkedőt tartottak a bácskai település faluházában.

Programok, rendezvények Zala megyében

ZAOL Tudja meg, mi történik Zala megyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

„Láttam, ahogy az édesanyám öleli a halott öcsémet” – megszólalt a hétfőn elhunyt zalai focista testvére

ZAOL Rettenetes tragédia történt hétfőn este a az andráshidai sportpályán. A Tarr Andráshida SC fiatal játékosa, Hegedüs Viktor Marcell, hirtelen összeesett a pályán, ahol édesanyja és barátnője is jelen volt. A gyors segítség és a mentők megérkezése ellenére a fiú a helyszínen elhunyt.

Apukájának akart vacsorát vinni – fél óra alatt megtalálták az eltűnt ötéves zalai kisfiút

ZAOL Egyedül indult útnak az a zalai kisfiú, akinek kétségbeesett édesanyja hívta a rendőröket hétfőn este. Mint kiderült, a gyerek csak vacsorát szeretett volna vinni dolgozó édesapjának.

Két autó ütközött Zalaegerszeg és Egervár között

ZAOL Összeütközött két személyautó a 74-es főút Zalaegerszeg és Egervár közötti szakaszán, az 55-ös kilométerszelvénynél.

Az asszony a földön, míg beteg férje az ágyban feküdt ellátatlanul – Életet mentettek a baki polgárőrök

ZAOL A figyelmes boltos és a szomszéd, a helyzet komolyságát felismerő polgárőrök, az azonnal reagáló rendőrök nagy valószínűség szerint az életét mentették meg nemrég egy bajba jutott idős, beteg házaspárnak.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

DUOL A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

FEOL Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

ZAOL Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

BAON A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Tudományos Diákköri Konferencia a zalaegerszegi egyetemi kampuszon

ZAOL A megújuló energiaforrások köre, a vállalkozások eredményességének előrejelzése és a cégek finanszírozási stratégiája szerepelt témaként a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja (PE ZEK) Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciájának szerdai előadásain. A zalaegerszegi egyetemi oktatók és hallgatók évek óta nagy figyelmet fordítanak a tudományos kutató munkára, így gyakran hoznak haza díjakat a kétévente rendezett országos konferenciákról (OTDK) is.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

BAON Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Harry herceg már nem rejtegetheti tovább az igazságot, csúnyán lebukott

BORSONLINE Sokak szerint a herceg már véglegesen döntött.

Boldogan deportálná Ruandába a migránsokat a Ryanair, de csak télen

VG A diszkont légitáérsaságnak csak holtszezonban lenne erre kapacitása.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

VEOL Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Lesz-e megállni tilos tábla a körforgalom miatt az oladi iskoláknál Szombathelyen?

VAOL Lesz-e megállni tilos tábla a szombathelyi oladi iskoláknál?

Új neve van Veszprémben a kis házasságkötő teremnek (képgaléria)

VEOL A Veszprémi Szemle Várostörténeti Közhasznú Alapítvány és a veszprémi önkormányzat szervezésében Szeglethy György születésének 170. évfordulójára összeállított Igazságosan, becsületesen és bátorsággal című kötet bemutatóját rendezték kedden a városházán.

A vártnál sokkal hosszabb börtönre számíthat a Binance alapítója, Changpeng Zhao

VG A büntetés kiszabására már jövő héten sor kerülhet.

Így égett a családi ház Mélykúton – videóval

BAON Egy lakatlan családi ház gyulladt ki kedden éjjel Mélykúton a Széchenyi utcában. A tűzesethez a mélykúti önkéntes tűzoltók mellett riasztották a jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat is.

Belenézett felesége telefonjába, vadállattá vált tőle

KEMMA Április 25-én folytatólagos tárgyalást tartanak a Komáromi Járásbíróságon annak a férfinak az ügyében, aki megverte a feleségét, majd arra kényszerítette, hogy papíron mondjon le a gyerekeiről is. A megfélemlített nőn többször szexuális erőszakot is elkövetett.

Rock, lélekhorror, de meseoperett is repertoáron lesz a Jókai színházban

BEOL Négy-négy felnőtt nagyszínpadi- és gyermekdarabot, valamint két-két kamara- és stúdiószínházas előadást tervez a 2024/2025-ös évadra a Békéscsabai Jókai Színház. Seregi Zoltán direktor szerdán ismertette a műsortervet a Művész Kávéházban.

Tavasszal is meghívták az autók szerelmesei Somogybabodra (videó)

SONLINE  

Pusztaszabolcsot ismét fejlődő pályára kell állítani

DUOL A közelmúltban bejelentették, hogy Pusztaszabolcson Tüke Lászlót indítja polgármesterjelöltként a Fidesz-KDNP a június 9-i választáson. Tüke László pedagógus, a helyi általános iskola igazgatóhelyettese, önkormányzati képviselő. Az indulásáról, Pusztaszabolcs helyzetéről, az általa képviselni kívánt irányvonalakról is kérdeztük az interjú során.

Ingyenes pénzügyi tanácsadás Polgárdiban

FEOL Legyen szó bármilyen pénzügyi témáról a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat szakértői segítenek eligazodni a pénzügyek világában. Hasznos információkkal szolgálnak a kölcsönökkel, hitelekkel, biztosításokkal kapcsolatban, segítséget adnak az okmányok, kérelmek megfogalmazásában, benyújtásában, személyre szabott válaszokkal szolgálnak. Az MNB Székesfehérvári Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodája kihelyezett ingyenes pénzügyi tanácsadást tart április 26-án, pénteken 9 és 15 óra között Polgárdiban, a Városi Könyvtár épületében (Kossuth u. 28.).

Újra Zorba dallamaira ringatózhatnak a táncoskedvűek

BAMA Április 27-én este 7-től 10-ig ismét a Pyrgos együttes dallamaira tartanak táncházat a Pécsi Kulturális Központban (Apáczai Csere János körtér 1).  A rendezvény a Görög Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében valósul meg.

Mutasd meg és ragyogjon!

VEOL A Muskátli Táncegyüttes mindenkit vár a Népviselet napja alkalmából a Szent István térre április 24-én, szerdán 16 órára Pétfürdőn.

Bajnoki cím és érmek a lábtoll-labdázóktól

DUOL Második alkalommal rendezték meg Mohácson a V-VI. korcsoportos lábtoll-labda diákolimpia országos döntőjét, amelyen Dunaújvárosból a Kereskedelmi, a Dunaferr, a Rudas, a Lorántffy, a Bánki, valamint Pannon Oktatási Központ negyven tanulója képviselte oktatási intézményük színeit.

A Fejérvíz is figyelmeztet: nevükkel élnek vissza a csalók!

FEOL A csalók a Fejérvíz Zrt. nevében keresik fel az ügyfeleket, hogy érdeklődjenek vízfelhasználási szokásukról.

Kétméteres halszörny is horgára akadt a kakasdi horgásznak

TEOL Mészáros Sándor először horgászott a somogyi Hedrehelyen, ahol többek között egy félmázsás szürke harcsát is sikerült kifognia.

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

BEOL Egyszerűsödik egy fontos vizsga a jogosítványszerzésnél.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

BAMA Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Az egyházmegyei hittanverseny döntőjét rendezték meg Kiskunmajsán – galériával

BAON A Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában mintegy száz hittanos tanuló mérte össze tudását a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének egyházmegyei döntőjében. A három korcsoportos, korcsoportonként két kategóriás döntőn az egyházmegye tíz esperes kerületi, továbbá Kecskemét város külön szervezett versenyén első helyezést elért egyéni versenyzők, valamint a győztes háromfős csapatok vehettek részt – tudatta közösségi oldalán az iskola.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

BEOL Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Biztonság helyett 2,3 millió forintot emeltek le egy dunaújvárosi polgár számlájáról

DUOL Nem állunk jól a kiberbűnözőkkel szemben, sajnos még mindig sokakat vernek át a számtalan felhívás és figyelmeztetés ellenére. A csalók újabb és újabb trükköket vetnek be, és ahelyett, hogy legalább mások kárából tanulnánk, vannak olyanok, akik többször is ugyanabba a hibába esnek.

Fotóra hívja a spirituális pillanatokat az utazásain Nagy-Gergely Beáta

SONLINE New Yorkot és India több települését is megörökítette fényképezőgépével Nagy-Gergely Beáta somogyvámosi Krisna-hívő fotós. Az alkotó képeivel mindig a mélységeket keresi, és azt szeretné megmutatni mit érez, amikor eléri, átéli az adott pillanatot.

Wintermantel: hozzák nyilvánosságra a Városháza rekonstrukciójának dokumentumait! (videó)

ZAOL A mostani ciklus Budapest legnehezebb öt éve – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

DUOL Egyre több és egyre többet is ér a családok jövedelme, ami a fogyasztás helyreállásán keresztül hozzájárul a gazdasági növekedés 2024-es újraindításához, majd jövőre annak tovább emeléséhez - fogalmazott Czomba Sándor.

Elrettentő példákkal illusztrálták a munkabalesetekről szóló beszámolót a szolnoki nyílt napon

SZOLJON A múlt évi munkabalesetekről, statisztikákról, ellenőrzési tapasztalatokról és jogszabályi változásokról és munkavédelmi irányelvekről egyaránt szó esett a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja alkalmából szervezett nyílt napon. A rendezvényen a harmadik világbeli munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit is ismertették.

Faültetés és botanikai séta lesz a kastélyban Fehérvárcsurgón

FEOL Az Európai Történelmi Kertek Napját ünneplik a Károlyi Kastélyparkban, április 26-án pénteken. Az eseményen dendrológusok és általános iskolások ültetnek fát a kertben.