Bajánsenyétől délre a domboldal egy része Fazék vagy Fazék-föld néven szerepel a régi térképeken

Ha kimegyünk a helyszínre, hamarosan felfedezzük az agyaggödröket is. Talán 100-200 is van belőlük, s a terület átnyúlik a határ túloldalára, Domaföldére is.

További olvasott hírek
Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

VAOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

TEOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Kihívója akad a kormánypártoknak a választáson, bejelentette esztergomi jelöltjeit a Mi Hazánk

KEMMA Immár biztossá vált, hogy legalább két jelölt is harcba száll Esztergomban a polgármesteri székért. A Fidesz-KDNP mellett újabb parlamenti párt nevezte meg, kiket indítanak a júniusi önkormányzati választáson.

A punkzenekartól a doktori iskoláig – avagy egy lázadó kamasz férfivá válásának története

HEOL Legújabb podcastadásunkban Molnár Dáviddal beszélgetett Klész Beáta.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

HEOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Új étteremlánc nyitott egységet Nagykanizsán

ZAOL Megnyitott Nagykanizsán a Burger King étteremlánc 57. egysége a Teleki utcában. Az avatóünnepségén elhangzott: a 302 négyzetméteres egység kapta meg elsőként Magyarországon az új megjelenést. Balogh László polgármester beszédében üdvözölte az étterem nyitását, majd hozzátette: a közgyűlés évek óta foglalkozott e központi elhelyezkedésű terület hasznosításával. Az elmúlt időszakban több variációt is számba vettek, míg végül egy többfunkciós, kereskedelmi-szolgáltató célú tér létrehozása mellett döntöttek.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

SZOLJON A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Egyáltalán nem a vízkő a mosógép legnagyobb ellensége, hanem ez

MINDMEGETTE Bár a vízkő sem tesz jót a mosógépnek, mégsem ez a probléma teszi tönkre leghamarabb a készüléket. De akkor mi lehet a legnagyobb mumus?

Elrajtolt a Tündérszépek: ismerd meg Betarixot! +fotók

KEMMA Fehér Beatrix országos szépségversenyünk legújabb indulója. A Tündérszépek során a regionális fordulóban minden nap más-más hölgy mutatkozik be.

Faültetés: sikeres a Településfásítási Program

KEMMA Az agrártárca 2020-ban az Országfásítási Program részeként hirdette meg a Településfásítási Programot.

Az észt nagykövet Békéscsabán járt

BEOL Észtország magyarországi nagykövete, Raul Toomas csütörtöki, békéscsabai látogatása során a városházán egyeztetett Szarvas Péter polgármesterrel, majd megismerkedett a városháza és Békéscsaba történelmével a Munkácsy Negyedben tett séta keretében. Arról, hogy a találkozón mi hangzott el, sajtótájékoztatón számolt be a városvezető és a diplomata.

Függetlenként indul Lájer Krisztián a Lajosvárosban

HEOL Újabb független jelölt jelentkezett be Egerben. Lájer Krisztián a Lajosváros déli részén indulna.

Balesetet szenvedett a magyar kosárlabdázó

BORSONLINE Egy ideig nem is léphet pályára.

Falco–Honvéd: zárul a párharc? - Kovács Benedek hosszabbított

VAOL Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének harmadik meccsén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Budapesti Honvédot fogadja pénteken 18 órakor – és ha ismét nyer, akkor le is zárja a párharcot.

A betegellátás színvonalát szolgálják a salgótarjáni kórház egymásra épülő fejlesztései (podcast)

NOOL A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban az elmúlt években komplex, egymásra épülő fejlesztések valósultak meg, amelyek a betegellátás biztonságát szolgálják.

Segítik a fiatalok lakáshoz jutását

VEOL Monoszlón tartotta idei közgyűlését az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület és több napirend tárgyalása, elfogadása mellett külön foglalkoztak a fiatalok lakáshoz jutásának segítésével.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

KEMMA A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

BAMA A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Az ember, az egészség és a robotika a rendezvény fókuszában

DUOL Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Robotika 5 - Egészség és ember címmel a Vállalkozók Rácalmásért Egyesület országos robottechnikai bemutatóját és tavaszi vásárát a Dunaújvárosi Kosár Közösséggel karöltve Rácalmáson, a Jankovich-kúria és Rendezvényközpontban április 20-án 10 és 18 óra között.

Teljesítménytúra kutyával Kislődön

VEOL Kutyás teljesítménytúrat szervez a Föld napja alkalmából a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség az Ajkai Kórház Sportegyesülettel közösen április 20-án.

Csak a csoda küszöbéig jutottunk

FEOL Az egyik legkeményebb dió, a tornán eddig remeklő Ukrajna várt a magyar U18-as jégkorong-válogatottra, a kapuban az óriás Alexander Levshinel, aki eddig közel 95 százalékkal védett.

Gyászol Azahriah

VG Ferich Balázs még csak 36 éves volt.

Megolvadtak az ujjai - ufót érintett meg, a sebek sosem gyógyulnak be egészen

BORSONLINE Örökre viselnie kell döntésének következményeit.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

NOOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

RIPOST A háznak nyomasztó hangulata és sötét múltja volt.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

BAMA A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Több belterületi út és kerékpárút felújításra is pályáz a kecskeméti önkormányzat

BAON A közgyűlés csütörtöki ülésén arról határozott, hogy pályázatot nyújt be a kecskeméti önkormányzat a belvárosi kiskörút egy részének, illetve a Mátyás Király körút felújítása érdekében. Az előterjesztés értelmében kerékpárút építésére és felújítására kiskörút felújítására pályáznak.

Történelemből jeleskedtek

KEMMA Az idei tanévben két csapattal vett részt a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola a budapesti Honismeret 2024, Budapest a Forradalmak Városa Országos Történelmei Tanulmányi Versenyen. Az írásbeli fordulót követően mindkét csapat a legjobb 6 közé jutott, és egy kreativitást igénylő szóbeli döntőn mérhette össze tudását a többiekkel. Végül a Csőke Viktória Boglárka (7. o.) és Musitz-Székely Anna (8. o.) alkotta csapat országos 4., míg Bódai Réka Csenge (7. o.) és Knoll Miklós (8. o.) együttese országos 5. helyezést érte el. Felkészítő tanáruk: Bertalanitsné Tar Katalin.

Ronaldo nem szívbajos, megfejte az Öreg Hölgyet

BORSONLINE Követelése felét ítélte meg a bíróság Cristiano Ronaldónak.

Huszonhat éve halt meg a 20-szoros válogatott magyar támadó

SONLINE Deák Ferenc 1922. január 16-án Budapesten született. A szárnyait Pestszentlőrincen, a Szentlőrinci AC-ben kezdte bontogatni. A klub játékosaként 1945. szeptember 23-án a Pécsi VSK elleni idegenbeli bajnokin játszotta első NB I-es mérkőzését. A csapata 4–2-es vereséget szenvedett, azonban együttese mindkét gólját ő szerezte. Elképesztő formáját az egész szezonban megőrizte, 34 bajnokin 66 találatot ért el. Ezzel nemcsak az 1945–1946-os NB I-es idény gólkirálya lett, de máig megdöntetlen Európa-csúcsot állított fel. Ezt a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) is elismerte, s az 1997-es müncheni gálán az Évszázad gólkirálya címmel tüntették ki. „Bamba” az 1946–1947-es évadban ismét a magyar bajnokság gólkirálya volt 48 találattal.

500 milliós lakásügynökségi programot indíthat Kecskemét

BAON Kecskemét 500 millió forint Európai Uniós támogatásból hozna létre lakásügynökséget a kecskeméti önkormányzat a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv keretében, illetve jelentős beruházásokat tervez a város, szintén ebből a forrásból – erről döntött a közgyűlés csütörtöki ülésnapján.

Senkinek sem kell a Rolex – beszakadt a svájci óraexport

VG Az alpesi ország órái a koronavírus-járvány alatt lettek kapósak.

Egerszóláton a Felsőtárkány, Tarnaszentmiklóson az Átány játszik rangadót

HEOL Északkeleten az Egerszólát II.–Felsőtárkány, míg Délnyugaton a Tarnaszentmiklós–Átány mérkőzés kerül az érdeklődés középpontjába a Heves vármegyei III. osztályú bajnokság 21. fordulójában.

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

RIPOST Dávid Petra nem mindennapi szituációba keverte magát, és Hilda férjét, Lacit... A Házasság első látásra sztárja ugyanis flörtölni próbált a férfival, de nem úgy sült el, ahogy szerette volna.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

BEOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Baleset történt az M6-oson, Ercsinél

DUOL Egy sávon halad a forgalom a főváros felé vezető irányban.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

VEOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Mindenki tehetséges valamiben – Sikerülhet Neked Is játékos vetélkedő másodszor a Bercsényiben - fotók

VAOL Másodszor rendezte Vas vármegyei sajátos nevelési igényű (SNI-s) tanulók versenyét a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola. Csütörtökön 11 iskola 19 csapata versenyzett két korcsoportban.

Szövetségre lépett Magyarország és a Dominikai Köztársaság (videó)

NOOL Megvédik polgáraikat az illegális migrációtól.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

VEOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

A fejlesztéseknek köszönhetően egyre népszerűbb a Muramente

ZAOL Kerékpáros pihenőhelyeket, fedett kerékpártárolót, szervízpontokat, illetve napelemes okospontokat adtak át csütörtökön Molnáriban és Tótszentmártonban az "Életre szóló kaland a Muramentén" elnevezésű projekt keretében.

Fejér évfordulós emlékei

FEOL Vadrózsáskert BalinkánHatvan évvel ezelőtt a balinkai termelőszövetkezet vezetői állandóan keresték a lehetőséget arra, hogy a Bakony terméketlen, művelés alá nem vett területeire megtalálják a jól megélő, hasznos növényféléket. A meredek, kopár partoldalak szántásra-vetésre alkalmatlanok voltak, így jutottak arra a gondolatra, hogy a mintegy 5-6 holdat kitevő helyekre vadrózsát telepítenek. A vadrózsa jól megél mostoha körülmények között is, megköti, védi a talajt a rendkívül nagy eróziótól; termése, a közismert csipkebogyó, pedig felhasználható üdítőitalok előállításához.

Újabb táncházi alkalom valósult meg (Videó)

FEOL Együtt táncoltak és énekeltek, kicsik és nagyok, szerda délután Sárbogárdon.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

DUOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Budán 315 ezer, Kisteleken 173 ezer forint az öregségi nyugdíj átlaga – térképen az országos rangsor

VG Majdnem kétszer akkora a főváros és az ország egyik leggazdagabb kerületének számító XII. kerületben az átlagos öregségi nyugdíj összege, mint a Szeged melletti Kisteleki járásban. A KSH területi adatai között most mindenki megnézheti, hogy mennyi az átlagos nyugdíj összege az adott járásban.

Vetítés a magyar film ünnepén Répcelakon

VAOL Filmvetítéssel emlékezik meg a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár csapata a magyar film napjáról. A filmkedvelő répcelaki közönség számára április 27-én, jövő szombaton a Nyersanyag című filmet vetítik le.

NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten

NOOL A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.

Nehéz, de racionális döntést kellett meghoznia

DUOL Nehéz, de racionális döntést kellett meghoznia Gombos István önkormányzati képviselőnek: nagyon sokan biztatták a folytatásra, ringbe is szállt volna a júniusi választáson szeretett körzete és annak városrészei méltó képviseletéért, azonban mérlegelve egészségügyi állapotát, végül úgy határozott, mégsem indul a mandátum megszerzéséért.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

VAOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Nógrádi siker a romániai Bihar kupán

NOOL Kétszáztól is több versenyző, közte több magyar klub korosztályos versenyzői álltak rajthoz az idei Bihar kupa tájfutóversenyen.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

KEMMA A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

FEOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Környezetszennyezés: Becsó Zsolt szerint Huszár Máté már a választások előtt megbukott (videó)

NOOL Huszár Máté nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is arra, hogy Salgótarjánt vezesse – jelentette ki Becsó Zsolt országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

ZAOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Hiába a súlyos vádak, együtt marad a világsztár és felesége - Fotó

BORSONLINE Szent a béke.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

BEOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

SONLINE A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Térségi híreink röviden

ZAOL Programok sokasága a Keresztury-emlékévben ZalaegerszegenKiállítás, emlékkonferencia, tanulmánykötet, középiskolásoknak kiírt pályázat, dombormű avatása. Csak néhány azon programokból, amelyeket Keresztury Dezső születésének 120. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben valósítanak meg Zalaegerszegen. A részletekről a városházán tartottak tájékoztatót. Keresztury Dezső Széchenyi-díjas író, költő, irodalomtörténész, kritikus, műfordító, egyetemi tanár, politikus, miniszter, Zalaegerszeg díszpolgára fontos szerepet töltött be a város kulturális és közéletében, emelte ki bevezetőjében Balaicz Zoltán polgármester. Hagyatékának ápolásából kiveszik részüket a város intézményei, valamint a Keresztury Emlékbizottság, aminek több évtizedes tevékenységéről Gyimesi Endre elnök adott számot. A polgármester szólt arról is, hogy ez évben megtörténik a Keresztury-ház felújítása, valamint a Mártírok úti szülőháza falán lévő dombormű megvilágítást kap. A Deák-könyvtár középiskolásoknak pályázatot írt ki Keresztury-versek megzenésítésére, illetve illusztrálására. Szeptemberben a Gönczi Galériában kiállításon mutatják be Keresztury Dezső munkásságát, és ez alkalomból felavatják domborművét, Béres János alkotását.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

TEOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

ZAOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

BAON A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Lezárhatják a párharcot

FEOL Az első két mérkőzést behúzta, pénteken pedig le is zárhatja az Arconic-Alba Fehérvár a Sopron KC elleni párharcot a férfi kosárlabda NB I/A rájátszás negyeddöntőjének harmadik találkozóján.

Baleset történt az M6-oson, Ercsinél

FEOL Egy sávon halad a forgalom a főváros felé vezető irányban.

A DKSE úszói remekeltek a Bácsvíz Kupán

DUOL A DKSE úszószakosztály népes, negyven tagú küldöttséggel vett részt a múlt hétvégén megrendezett Bácsvíz Kupán, ahol tizenkilenc egyesület kétszázharminc indulóval nevezett. A kétnapos kecskeméti megmérettetés első napján a klub idősebb versenyzői ugrottak medencébe, míg a másodikon csatlakoztak hozzájuk a fiatalabbak is. 

Navracsics megmutatta a vonalat, ami ketté tépte Magyarországot

VG Már nem versengésre épülő fejlesztéspolitikára van szükség, hanem célzott programokra – véli Navracsics.

Illegális hulladéklerakók felderítésében segítenek a lovas polgárőrök Nógrádban

NOOL Fontos együttműködési megállapodást kötött a napokban a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége és a Lóska Ménes Sportegyesület Vanyarcon, elsősorban annak érdekében, hogy minél hatékonyabban fellépjenek a jövőben az illegális hulladéklerakó telepek felszámolása érdekében.

Baleset Borsfán - Egy ember a járműbe szorult

ZAOL A tűzoltók a mentőkkel együtt emelnek ki egy utast az egyik kocsiból.

Véget ért a hősies küzdelem, elhunyt Sajben Solt Bendegúz

VAOL Sajben Solt Bendegúz betegségével folytatott küzdelméről tavaly márciusban portálunk is beszámolt.

Vérszerű anyag folyik egy kamionból és büdös szag terjeng Kőszegnél

VAOL Kíváncsiak voltunk arra is, hogy nem merült-e fel bűncselekmény gyanúja illetve fertőzésveszély nem áll-e fent.

Egy fiatal meghalt, egy súlyosan sérült a gyöngyösfalui kalandparkban

VAOL

Villogott fékezés helyett, amikor már késő volt, a biztos halálba rántotta a kormányt

VAOL Halálos balesetet rögzített egy közútfigyelő kamera Ukrajnában.

Megtalálták a pénteken eltűnt kőszegi lányt

VAOL A hatóság embereivel Győrváron találták meg.

Kidöntött egy fát a figyelmetlen szolnoki sofőr

SZOLJON Közlekedési baleset történt Szolnokon. A tűzoltókat a Konstantin utcába riasztották.

Megkezdődött a Kopolyai út felújításának második üteme Halason – galériával, videóval

BAON Csütörtökön ismét felvonultak a munkagépek a Kopolyai úton, ahol a Tinódi utcai kereszteződéstől a város határát jelző tábláig újítják fel a forgalmas útszakaszt mintegy kilencszáz méter hosszan.

Kövér László: Európa ellen hibrid háború zajlik

VG Az Országgyűlés elnöke egy dunaújvárosi fórumon tartott előadást.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

SONLINE A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

A X. Szemétszüreten jártunk Dunaföldváron

DUOL Üdvözlöm önöket, a baloghtomi vagyok! A X. Szemétszüreten jártam Dunaföldváron. Az esemény kitalálója, szervezője és lebonyolítója az Aztakeservit Értékőr Egyesület. A mostani akciójukra is meghívták a környező települések hasonló gondolkodású polgárait, és ők a hagyományokhoz híven el is jöttek, segítettek, mert a földváriak is azt teszik náluk, csak szólni kell nekik egy jó célt emlegetve. 

Szalmonellafertőzés miatt kellett kórházba szállítani a ballószögi Aranykor Idősek Otthona több lakóját

BAON A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 14. heti, járványügyi helyzetről szóló jelentéséből kiderül, hogy március 25. és április 8. között enterális, vagyis emésztőrendszeri tünetekkel járó járvány zajlott egy Bács-Kiskun vármegyei idősek otthonában.

Konferenciát tartottak a keresztény-zsidó párbeszéd elmélyítése érdekében Kecskeméten – galériával

BAON Április 18-án, csütörtökön harmadik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a keresztyén és zsidó hívők számára azt az egész napos konferenciát, melyen a felekezetek közötti egységet állították a középpontba.

Vig Zoltán azt állítja, azért indul mégis a polgármesteri székért, mert nem hagyja veszni Lőrincit

HEOL Lőrinciben immár négy polgármesterjelölt jelentette be indulási szándékát a június 9-i helyhatósági választáson, miközben a jelenlegi városvezető, Vig Zoltán megindokolta, hogy korábbi ígérete ellenére miért vállalja mégis a megmérettetést.

Egyre kevesebb hajó köt ki Hongkongban – továbbra is a kínai kikötők a legforgalmasabbak

VG Európában Rotterdam számít a legforgalmasabbnak.

Eger SE II.: töretlen a bizalom a fiatalok iránt

HEOL A tavaszi 12 mérkőzéséből tizenegyet hazai pályán játszó Eger SE II. csapata a hevesiekkel szemben szakítaná meg idei nyeretlenségi sorozatát a Heves vármegyei I. osztály 20. fordulójában.

Zalavári fejlesztések, mintegy 30 millióból

ZAOL A Magyar falu program (MFP) által finanszírozott fejlesztéseket adtak át Zalaváron, köztük az új falubuszt, egy fűnyíró traktort s a település központjában futó járdaszakaszt.

Beomlott tetőszerkezet miatt riasztották a lánglovagokat Jobbágyiba

NOOL Egy omladozó épülethez riasztották a tűzoltókat szerdán Jobbágyiba. A beomlott tetőszerkezet miatt a ház lakhatatlanná vált.

Önkéntes véradás

VEOL A következő helyeken adhatunk vért a héten.

Mozgásszervi problémákról hallhattak előadást a nyugdíjasklubban

FEOL Zahár Ákos ortopéd-traumatológus főorvos tartott előadást csütörtök délután a Felsővárosi Nyugdíjas Klub tagjainak a Felsővárosi Közösségi Házban. A nyugdíjas klub soron következő ismeretterjesztő előadásán jártunk.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

BAON A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Telefonos csalásokra szakosodott bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

BAMA Befejezték a rendőrök a nyomozást az első olyan ügyben, amelyben egy országos kiterjedésű telefonos csalásra szakosodott bűnszervezet tagjaira mértek csapást. Erről tartottak sajtótájékoztatót április 18-án a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. 

Tesla-botrány: e-mailben kért bocsánatot Elon Musk

VG Újabb botrányba keveredett az amerikai elektromosautó-gyártó.

Videó: Ismerjük meg Fejér településeit! – Tordas

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. Székesfehérvárról Budapestre autózva az M7-es martonvásári leágazójától néhány kilométer és két nagy kanyar után Tordas egyik legszebb és talán legrégebbi utcáján találjuk magunkat, mely a Szent László-patakkal párhuzamosan fut.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

DUOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

SZOLJON A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Idén is pálinkafesztivállal nyitják a szezont Agárdon

FEOL A gárdonyi majális után, május 3-a és 5-e között rendezi meg Gárdony önkormányzata az idei Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor és Pálinkafesztivált. A program ezúttal is sokrétű és színes, kulturális, gasztronómiai és természeti szempontból egyaránt. Ocsenás Katalinnal, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatójával, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk a várható eseményekről.  

Elégedetlenek az európaiak Brüsszel válságkezelésével

HEOL A kutatásból az is kiderül, hogy az európaiak a legnagyobb arányban a béke védelmét (47 százalék) várják az újonnan megválasztott Európai Parlamenttől a következő öt évben - írja a Nézőpont.

Az egyenlítés a cél itthon

FEOL Az idegenbeli 3:1-es vereség után hazai pályán fogadja a FINO Kaposvárt a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga rájátszás döntőjének második mérkőzésén.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter járt Pécsen

BAMA Tuzson Bence igazságügyi miniszter járt Pécsen április 18-án, lapunknak a közelgő önkormányzati választásokról is megfogalmazott néhány gondolatot.

Balatonfüred felett az ég (képgaléria)

VEOL Varga János Zoltán olvasónk a balatonfüredi Köztársaság utcából az égre tekintve készítette ezeket a szépséges fotókat.

Meghalt Azahriah menedzsere

VAOL Hosszan tartó betegség után hunyt el 36 éves korában Ferich Balázs, a magyar zenei piac legsikeresebb kiadó-menedzsmentje, a Supermanagement társalapítója - írta meg a Ripost. Olyan híres és elismert előadók tartoznak a kiadó-menedzserirodához, mint Azahriah és a The Follow The Flow.

Mikor indul el a villamos Szombathelyen?

VAOL Mikor indul el a villamos Szombathelyen?

"Az otthon számomra most az Államokban van" - örökre maga mögött hagyta Harry herceg Angliát

BORSONLINE Diana és Károly fiatalabbik fia fontos, meghatározó kérelmet töltött ki Amerikában.

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

FEOL A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

Megnyílt az Integrity Magánkórház Zalaegerszegen

ZAOL Megkezdte működését Zalaegerszegen az Integrity Magánkórház, amely négy emeleten, összesen 28 férőhellyel épült fel a Zárda utcában. A csütörtöki átadáson Pigler István, a magánklinika tulajdonosa azt hangsúlyozta, hogy az eddigi legnagyobb mérföldkövéhez ért a 10 éve alapított Integrity. Igazi kórházzá vált azzal, hogy fekvőbeteg-ellátással bővítették ki a járóbeteg-szakellátást. Az átadáson köszöntőt mondott dr. Kovács Tamás és dr. Aradi Mihály, a magánkórház két orvos-igazgatója, valamint Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő.

"Hajrá, Veszprém!" először élőben – porvai, borzavári diákok szurkolhattak kéziseinknek

VEOL Csaknem félszáz, bakonyi kis falvakban élő diák először kiabálta élőben kéziseinknek, hogy "Hajrá, Veszprém!". Többen korábban nem jártak ilyen mérkőzésen. Most ingyenjegyek révén juthattak el a Veszprém Arénába, utazásukhoz, annak megszervezéséhez szintén segítséget kaptak.

Patkányok és gaz a Derkovitson - Jagodits Zsuzsa osztott meg videót

VAOL Közösségi oldalán osztott meg videót Jagodits Zsuzsa, a Fidesz-KDNP képviselőjeloltje.

Ismerjük meg Fejér településeit! – Tordas

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. Székesfehérvárról Budapestre autózva az M7-es martonvásári leágazójától néhány kilométer és két nagy kanyar után Tordas egyik legszebb és talán legrégebbi utcáján találjuk magunkat, mely a Szent László-patakkal párhuzamosan fut.