Bemutatkozik a likeBalaton - Szaniszló Hajnalka

Összegyűjtöttük nektek a LikeBalaton csapatának legemlékezetesebb pillanatait, és megmutatjuk kinek a cikkeit lájkolhattátok az idei szezonban.

További olvasott hírek
Fókuszban a kecskék

VAOL Télen-nyáron egyaránt igazi turistacsalogató település a Hohe Tauern Nemzeti Parkban, a Großglocknernél található, 1288 méteres magaságban fekvő, mindössze körülbelül 1200 lakosú település.

Alsópere, ahol Széchenyi Zsigmond elejtette első őzbakját

VEOL A Nádasdy grófi család gyökerei a 13. századra nyúlnak vissza. Nádasdladányban, Sárváron, Sorkifaludon, Lepsényben is volt kastélyuk, bakonyi birtokaik közül Alsópere, Bakonynána az erdőgazdálkodás és a vadászat központja volt. Ezen a környéken ejtette el Széchenyi Zsigmond 1911-ben az első őzbakját, majd első szarvasbikáját is, amint erről az Ahogy elkezdődött című könyvében részletesen ír.

Bujtor István és a Balaton – Minden kérdésre tud válaszolni?

VEOL Tengernyi filmszerep, mellette több évtized különböző színházakban, színházigazgatás és száznál is több szinkronszerep.

Terítőbe öltöztették a nők a sugárúti gesztenyesort

SONLINE Ha véletlenül elmúlna a kánikula, akkor sem fognak fázni a csurgói fák, ugyanis gondos kezek díszes kabátkába öltöztették a belvárosi gesztenyefasort.

Várhatnak a gerincútra a csepeliek

VG Az eredetileg 2024-ben induló építkezés a főváros által hibásan benyújtott uniós pályázati anyag elutasítása miatt valószínűleg nem kezdődhet majd el időben.

Egy szikra is okozhat nagy tüzet, de meg lehet előzni a bajt

TEOL Az aratási időszakban történnek olyan balesetek megyénkben is, amelyek műszaki problémákból, vagy gondatlanságból adódnak, tehát megelőzhetőek.

Akár utcát is elneveznének Fekete Györgyről Besenyszögön

SZOLJON Emlékkiállítást rendeznének és akár utcát is elneveznének a nemrégiben elhunyt professor emeritus Fekete Györgyről.

Felfrissült a levegő, kellemes nyári napunk lesz Veszprém megyében

VEOL Napközben gomolyfelhős, napos idő lesz többórás napsütéssel, a középső országrészben néhol zápor előfordulhat, másutt csapadék nem lesz.

Új logója van az Opelnek

AUTOMOTOR A Mokka a kezdet, a mostantól bemutatkozó új (frissített) Opel típusok már az új, körbe zárt villám emblémát kapják.

Vetkőzés közben nyitottak rá a kerek mellű nagykövetasszonyra

RIPOST Mia Gray az ágyban térdelt, amikor fotót készítettek róla.

Így lesz a nyaralás a szülőknek is pihenés!

VAOL A járvány miatt az idén többen döntenek az egynapos kiruccanások és a belföldi nyaralás mellett. Egy biztos: aki volt már valaha gyermek(ek)kel strandolni, az pontosan tudja, hogy ott csak a nyugágy pihen.

Otthonában gyógyul Dévényi Tibor, elképesztő, mit halmozott fel

RIPOST Dévényi Tibor műtött jobb lábából körülbelül egy hónapja vették ki a csavarokat. Bár a gyors gyógyulás érdekében rendszeresen kéne járnia fürdőbe, a továbbra is jelen lévő járványveszély miatt inkább otthonában gyógyul. Rehabilitáció közben már arról álmodozik, hogy újra színpadon áll, hiszen rengeteg piros labdát halmozott fel, amit szét kell osztania!

Idő előtt: a Dacia olcsó villanyautója

AUTOMOTOR A védjegyhivatal jóvoltából már láthatjuk a Dacia Spring nevű olcsó villanyautó végleges megjelenését.

Sikeresen pályáztak a Magyar Falu Programban az egri térség települései

HEOL Utak újulnak meg Nagytályán, Novajon, több helyen döntésre várnak.

Buddha-szobrok nyomában

VAOL Aki még nem járt Ázsiában, elképzelni sem tudja azt a nyüzsgő embertömeget, a meglehetősen különös járművek áttekinthetetlen forgalmát, az óriási hangzavart, ami a több millió lakosú nagyvárosok mindennapjait jellemzi. Bangkokban ehhez még a világ minden tájáról érkező turisták sokasága is hozzájárult, legalábbis napjaink világjárványát megelőzően.

Sok az agresszív sofőr az itthoni közutakon

VEOL A valaki elé történő bevágás és a nem megfelelő követési távolság mellett a büntetőfékezés lett a legveszélyesebb közlekedési szituáció a NÚSZ online felmérésén.

Felébredtek az amurok is, jók a pecások esélyei

FEOL Még a helyenként viharos időjárási meglepetések mellett is egyre melegebb az idő, ami azt jelenti, hogy elsősorban azoknak lehet szerencséjük, akik hajnalban vagy alkonyatkor vetik ki a horgot.

Mecseki csoda: Csepelből és céllövöldéből alakítottak ki romantikus szállást a hollandok

BAMA Ha nem láttuk volna a saját szemünkkel, azt hinnénk, hogy ilyen csak a mesében létezik.

Sok esetben stabilabb lelki hátteret tudnak biztosítani a nagyszülők

VAOL Bástyái életünknek a nagyszülők: nemcsak azért, mert vigyáznak az unokákra, amikor a szüleik rájuk bízzák őket, hanem azért is, mert a két generáció együtt töltött ideje pozitívan hat a gyermekek pszichés fejlődésére is.

Vacsorával egybekötött, „maszkos” találkozót tartottak Pusztavámon

FEOL Szerény ünnepségre került sor Pusztavámon az úgynevezett Pincében, amely egykoron a bányászok kulturális centruma volt.

Véradások a megyénkben 2020. július 13–19. között

SZOLJON A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Terepjáró luxusszedán Olaszországból

AUTOMOTOR A kézitáskákat készítő és autókat tuningoló Aznom márka szeptemberben mutatja be a Palladium nevű, terepjáró luxusszedánját.

Gyönyörű bazsarózsák

VAOL Kevesen tudják, hogy Hajdú-Bihar megye egyik parányi településén, Vekerden több ezer tő bazsarózsa nyílik minden évben. Amellett, hogy Hollandiába és Ausztriába is szép számmal szállítanak innen virágot, bármikor megtekinthető a bemutatókert.

Ez fájhatott, utolsó pillanatban érkezett a segítség Barta Sylviához

RIPOST A TV2 időjósát élő adás előtt csípte meg egy méh.

Elismerték a lánglovagok doktornőjét, Gábor Ágnest

FEOL Keveseknek adatik meg, hogy egészen kicsi koruk óta tudják, mik lesznek, amikor nagyok lesznek . Ám Gábor Ágnes gyerekkora óta orvosnak készült, s jó helyre került a tűzoltók között.

Vasárnap nem lesz nagy kánikula, de tiszta marad az égbolt Zalában

ZAOL A szombati hidegfront lehűtötte a kedélyeket.

Jegyzet a büntetőfékezésről

FEOL Mondhatnánk, hogy még az agresszív sofőröktől is van lejjebb, ugyanis érthetetlen dolgokat tesznek egyébként normális vagy legalábbis annak tűnő emberek.

Tovább csökkentik a belvízveszélyt Kondoroson

BEOL Újabb TOP-os pályázaton nyert a város önkormányzata, ezúttal a belvízelvezető-rendszer rekonstrukciójára nyílik lehetőség.

90. születésnapján köszöntötték Székely Lajosnét

VAOL A 90 éves Székely Lajosnét, Erzsi nénit köszöntötték csütörtökön szentgotthárd- máriaújfalui otthonában.

Nagy napszemüvegteszt: megfeleltek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak a termékek

ZAOL Tíz felnőtt- és tíz gyermeknapszemüveg fényát­eresztését vizsgálta az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált laboratóriuma. Mindegyik termék UV-szűrése megfelelt, két napszemüvegen a feltüntetett tájékoztatás eltért a mérés eredményétől, egy szemüveg kerete pedig sérülést okozhat, tájékoztatta lapunkat az ITM.

A skanzen jövője miatt aggódnak a tiszaalpári lokálpatrióták

BAON A húsz éve megépített skanzen jövőjéért aggódnak a lokálpatrióták. Egyik olvasónk arra hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy a falumúzeum folyamatosan megy tönkre.

Thaiföld fővárosa évente több mint húszmillió látogatót fogad

VEOL Aki még nem járt Ázsiában, elképzelni sem tudja azt a nyüzsgő embertömeget, a meglehetősen különös járművek áttekinthetetlen forgalmát, az óriási hangzavart, ami a több millió lakosú nagyvárosok mindennapjait jellemzi. Bangkokban ehhez még a világ minden tájáról érkező turisták sokasága is hozzájárult, legalábbis napjaink világjárványát megelőzően.

Csobot Adél már egyre kevesebb embert idegesít, és ő ennek örül

BORSONLINE Ismét összegyűjtöttük a hét legjobb beszólásait.

Mindenféle tárgy lehet virágtartó a kertben

ZAOL A július a harsogó virágözönök hónapja. Ilyenkor a legszebb a falusi udvar, a városi park és a saját kertünk is, legyen az utóbbi bármilyen kicsi.

Áldozat és közösség – Tóth Tamás atya a fejlődésről, változásról

FEOL Rá kellett jönnöm, hogy ez egy nagyon mélyen érintő történet. Ezt nem lehet úgy megcsinálni, hogy csak itt ülünk és szervezetfejlesztünk.

Faragó Zalán nyerte a dragbike bajnokságot

BEOL A megszokotthoz képest a motorosok dragbike bajnoksága is később kezdődött el az ismert körülmények miatt. A motoros gyorsulási versenysorozat első fordulóját az egykori kunmadarasi repülőtér betoncsíkján rendezték.

Nagyon súlyos szankciókkal járhat külföldön a szabályok megszegése

ZAOL Egyelőre nem tudhatjuk pontosan, mennyire biztonságos külföldön vakációzni idén nyáron, de útnak indulás előtt érdemes a közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is áttekinteni.

Gáspár Sándor Alsóörsön elbújhat a világ elől

VEOL Gáspár Sándor számára Alsóörs a nyugalom szigete – kertészkedett, olvasott, pihent a járvány ideje alatt.

Hétfőtől pótlóbuszok járnak Balatonszentgyörgy és Keszthely között

LIKEBALATON A Balatonszentgyörgy–Ukk vonalon március 16-tól 19-ig, egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Balatonszentgyörgy és Keszthely között végzett pályakarbantartás miatt.

5 növény, amely télen is díszítheti a kertet

LIKEBALATON Ki mondta, hogy csak tavasszal, nyáron és ősszel gyönyörködhetünk színekben? Az alábbi növényeken nem fog ki a hideg és a fagy. Ha ezen a télen nem igazán szép a nyaraló kertje, akkor se bánkódj, ideje megtervezni, milyen legyen jövő télen. :)

Egész napos programmal ünnepel Veszprém

LIKEBALATON Koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal várnak mindenkit a belvárosban szombaton.

A régizene sztárjai koncerteztek Veszprémben

LIKEBALATON Az olasz barokk és klasszicista zenét bemutató utazásra invitálta a közönséget a nemzetközi hírű fellépők alkotta kvartett a Veszprémi Régizenei Napok szerda esti koncertjén.

Fél év késéssel termelni kezdett az Aston Martin új gyára

AUTOMOTOR Az 500 fős létszámleépítést a régi gyárban hajtotta végre az Aston Martin, a DBX sikerét nem kockáztatják.

Kellemes, napos időnek ígérkezik a vasárnap

FEOL A hőmérséklet visszaesik, hajnalban a Dunántúlon 10, 14 fok várható, míg a felhősebb keleti tájakon 15, 18 fok is lehet.

Cékla, tavasz után másodvetés

ZAOL Júliusban ér nyári csúcspontjához a veteményes, a frissen szedett zöldségekből már komplett ebédet varázsolhatunk a család asztalára.

Mit tegyünk, hogy ne menjenek tönkre a szobanövényeink, míg nyaralunk?

VAOL A nyarat, különösen a forró napokat nem csak az emberek, de a növények is nehezebben vészelik át. Igénylik a folytonos törődést, de mi a helyzet akkor, ha hosszabb nyaralást tervezünk? Poór Boglárka növényorvos ad pár tippet arra, hogyan vészeljék át a növények a távollétet.

Néhány hasznos tanács az egészséges lakóklímánkért a nyári forróság idejére

VAOL A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Ezért is érdemes odafigyelnünk az életterünk klímájára.

Deák Florid kézírása a szerény hálatáblán

ZAOL A Magyar Dolgozók Pártja Központi Vezetősége hetven évvel ezelőtt, 1950. június 1-én, a klerikális reakció elleni harcról hozott határozatában az egyházakkal szembeni fellépés fokozását, a teljes ellenőrzés megvalósítását tűzte ki célul.

Férfiak vallottak: Egyre jobban szeretem a feleségemet!

RIPOST Jó pár év után igencsak bele lehet kényelmesedni egy házasságba, így a hétköznapok egymásutánjában sokan észre sem veszik, milyen imádni való a feleségük. Nem úgy ezek a férjek!

Az orchidea a locsolás mellett nagy odafigyelést is igényel

VEOL Sokan ódzkodnak az orchideák tartásától, ugyanis köztudottan kényes növényről van szó. Ettől függetlenül természetesen nem lehetetlen életben tartani az ajándékba kapott vagy vásárolt szépséget, csupán érdemes megfogadni néhány jó tanácsot.

Fél év haladékot kaptak a tulajok a műszaki vizsga elvégeztetésére

SZOLJON December tizenötödikéig meghosszabbították a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok érvényességét.

A közös étkezések jótékonyak

FEOL Az étkezések egyre magányosabb alkalmakká válnak, miközben a közösségi oldalak egyre inkább beszivárognak az étkezőasztalra – állapította meg a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Pezseg a csabai makettes élet: már szervezik a kiállítást

BEOL A tavalyi, negyed évszázados jubileumi után idén sem marad el a csabai makettkiállítás.

A sárvári parancsnokság egységei három megye 87 településén látnak el tűzoltási feladatokat

VAOL A városban 147 éve létezik tűzoltóság, kezdetben önkéntesek, ma már hivatásosok látják el a tűzoltási és mentési feladatokat. A hivatásos és önkéntes tűzoltókat bemutató sorozatunk e heti részében a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal ismerkedhetnek meg.

Ha Kozso mókus lenne, ez lenne a mogyorója

RIPOST Az énekes egész karrierjét végigkísérte egy tárgy, ami nélkül ki sem mozdul otthonról. Tuti, te is láttad már...

Nem minden esetben kell látnia a gyereket ahhoz az orvosnak, hogy terápiát javasoljon

VAOL A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzeti egészségügyi ellátás sok eleme megtartható lenne békeidőben is a házi gyermekorvosok szerint.

A hadüzenet négy évig tartó, világméretű háborúhoz vezetett

DUOL Mi, németek csak Istentől félünk, de senki mástól a világon. Beszéd a Napóleon elleni 1813-as felkelés 100. évfordulóján. II. Vilmos német császár

Tovább szépülnek a települések

BAON A Magyar Falu Program pályázatain ezúttal kilenc önkormányzat szerepelt sikeresen, így hamarosan újabb út- és járdafelújítások indulhatnak a településeken.

Biztonságba kerültek a szerkők Mezőtúron

SZOLJON Idén is védelmet élvezhetnek a szerkők a Hortobágy-Berettyó folyó Mezőtúrhoz tartozó területein.

Minden kiskertben megtalálható: ez a mindennapi gyümölcs a rák és a ráncok ellenszere

BORSONLINE Végre a földeken is beértek az első paradicsomok, és az ára sincs az egekben. Érdemes alaposan feltan- kolni belőle, mert igazi gyógyszernek számít!

Kaput nyitottak a nógrádi mozik, ismét pörögnek a filmkockák

NOOL Több mint száznapos kényszerszünet után újra fogadják a filmek szerelmeseit szűkebb hazánk mozijai.