Bőrrel és objektívvel címmel nyílt kiállítás a Honvéd Kaszinóban

A Honvéd Kaszinó galériájában hétfőn nyílt meg a Bőrrel és objektívvel című kiállítás, mely a kiskanizsai Pintér Ferenc bőrműves és a siklósi fotós, Varga Györgyi munkáit mutatja be.

További olvasott hírek
Jótékonysági hangversenyt szerveztek a nógrádi rendőrök nemzeti kegyhelyünkön

NOOL A napokban a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezett jótékonysági rendezvényt Szent György nap alkalmából Mátraverebély-Szentkúton – számolt be közösségi oldalán Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere.  Hozzátette: a vendégeket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány és Orosz Lóránt kegyhelyigazgató köszöntötte. Az ünnepi műsorban a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és diákjai léptek fel. A városvezető bejegyzése arra is kitért, hogy jótékonysági est kedvezményezettje a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége.

Kisboltban nyit ki újra a posta Gerlán

BEOL Csütörtöktől ismét elérhetők a postai szolgáltatások Gerlán, a Jegenye és Pacsirta utcák sarkán lévő kisboltban – jelentették be szerdán a helyszínen. A városrészben hamarosan bankautomatát is telepítenek. Elhangzott, hogy rövidesen a Lencsési lakótelepen és Mezőmegyeren ugyancsak elérhetők lesznek újra a postai szolgáltatások, ahogy az immár megtörtént Jamina esetében a közelmúltban.

Véres katonai lovak lepték el London belvárosát – videó

VG Több ember és jármű is megsérült.

Bajban van a Gucci, de még nem fogott padlót

VG Korai lenne belevenni a luxusmárka anyavállalatába - figyelmeztetnek elemzők.

Irodalmi és gasztronómiai finomságok Fehérvárcsurgón

FEOL FEHÉRVÁRCSURGÓ Egy piknikkel egybekötött költői séta lesz a Károlyi-kastély parkjában április 28-án. A tartalmas vasárnap délelőttnek nem csak érdeklődői köre, de vendége is lesz.

Baltimore-i hídomlás: előkerült egy több száz éves törvény, amelyre a Titanic elsüllyedésekor is hivatkoztak

VG A Dali hajó tulajdonosai egy több száz éves törvénnyel próbálják kihúzni magukat a felelősség alól.

Nem tetszenek Brüsszelnek a magyar autópályák: eljárás indul, de a kormány sem hagyja annyiban

VG Mondvacsinált okok: jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére – ezzel a címmel adott ki közleményt szerda délután a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hatalmas felfedezés a világűr egy messzi pontján, a tudósok is alig hiszik el

RIPOST A jelenséget a Jupiter holdján észlelte a NASA.

Harmadik hely a Kele napon

VEOL Dobogós helyezést értek el a  Fekete István nevét viselő iskolák országos találkozóján a Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjai a 20. Kele napi programsorozaton, amelynek az idén Szob város adott otthont.

A bronzérem sorsa Csabán dől el, óriási a tét a csütörtöki mérkőzésen

BEOL Székesfehérvári győzelmével a Swietelsky-Békéscsaba kiharcolta, hogy csütörtökön este a Viharsarokban döntsenek a bronzérem sorsáról a női röplabda Extraligában. Két, az erőviszonyok tekintetében nagyon közel álló csapat, a Swietelsky-Békéscsaba és a székesfehérvári MÁV Előre Foxconn harcol a bronzéremért a női röplabda Extraligában, ahol az utolsó, ötödik párharcon dől el a harmadik legfényesebb medál sorsa.

Most jött: busz és kamion ütközött az M1-esen, óriási a baj

BORSONLINE Óriási torlódásra kell számítani.

Kőszegi szőlőjövés ünnepe: a Jurisics tér helyett a Jurisics-várban történt a ceremónia - fotók

VAOL Évtizedek óta nem volt a szerdaihoz hasonló zord időjárás Szent György napján, ami a sok százéves hagyományt nem szakította meg: az idén is bemutatták a szőlőhajtásokat és bejegyezték azokat a Szőlő Jövésnek Könyvébe. Csupán a helyszín változott: a Jurisics tér helyett a Jurisics-várban történt a ceremónia.

Rendőrök a vármegye fiataljaiért

KEMMA A főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője, Bálint Gabriella r. alezredes kedden Nagy-Vargha Zsófiával, a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral és Kerekes Mátéval, a Komárom-Esztergom Megye Ifjúságáért Egyesület elnökével egyeztetett.

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

FEOL A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a Nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Leadta az ajánlóíveket Füstös János

SONLINE Összegyűjtötte és már le is adta a június kilencedikei önkormányzati választásokhoz szükséges ajánlóíveket Füstös János, Csurgó polgármestere.

NB II.: Összesűrűsödött az élmezőny

SZOLJON A férfi NB II. felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában hazai pályán kikapott a Mezőtúr, míg a Székács idegenben nyert, így alaposan összesűrűsödött az élmezőny, hiszen az első és az ötödik helyezett között mindössze egy pont a különbség. Az alsóházban ismét győzött a Szolnok, míg a Túrkeve nem tudott pontot szerezni.

Hogy lehet szexi egy vállalat márkája? – a British Telecom kitalálta

VG Nagy utat járt be a cég onnan, hogy összekeverték egy baromficéggel odáig, hogy mára az egyik legismertebb és legelismertebb munkáltató legyen.

Legendás magyar sportolók jártak Pécsen

BAMA Akik sporttörténelmet írtak címmel zajlott a pécsi MCC legutóbbi eseménye. Április 22-én hétfőn dr. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, valamint Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó érkezett a központba, a halhatatlan magyar sportolókat bemutató programra.

Parkjai karbantartásához vásárolhat gépeket Kömpöc

BAON Három új, nagy teljesítményű, zöldterület-karbantartó eszközt nyert a Magyar Falu Program pályázat révén a község önkormányzata.

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

BORSONLINE Óriási dráma van kibontakozóban.

Megnyílt a forgalom előtt a Malom utca

TEOL A múlt ében, ősszel kezdődött az egyirányú Malom utca teljes rekonstrukciója.

Karambol történt Tatabánya közelében, mentő is érkezett a helyszínre

KEMMA A 1119-es úton két autó hajtott egymásba.

Magyar Népviselet Napja: életre kelt a hagyomány a kazári iskolában

NOOL Díszes főkötőkből, rakott szoknyákból, gangákból, ingvállakból és színes vállkendőkből nem volt hiány szerdán a kazári Aba Sámuel Általános Iskola tornatermében.

Követői segítségét kérte Vastag Csaba felesége

RIPOST Úgy néz ki, a nép jól döntött.

Videó: Ismerjük meg Fejér településeit! – Káloz

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. A település a Sárvíz mentén helyezkedik el, amely a 18. század közepéig hajózható volt, így a Dunát is elérhetővé tette. Ezeréves történelme bővelkedik fordulatokban.

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

RIPOST Ők adják a Nyugat igazi civilizációs értékeit.

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

DUOL A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a Nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Faképnél hagyta rajongóit Bruno X Spacc Fehérváron

FEOL A Szakmák Utcája 2024-ben ismét megnyitotta kapuit és számos programmal várta az érdeklődőket a Széchenyi István Műszaki Technikum udvarán.

Kihirdették a Zöld hét rajzpályázat győzteseit

HEOL Az általános iskolásoknak meghirdetett rajzversenyére idén 127 pályamű érkezett be. A Zöld hét rajzpályázat abszolút nyertesei különleges bányalátogatáson vehetnek részt.

Nehéz volt mellényúlni ezzel a befektetéssel, márciusban dollár százmilliárdokat hozott a konyhára

VG A globális ETF-vagyon átlépte a 12 ezermilliárd dollárt, a befektetők a kockázatos eszközöket keresik.

Parádés hangversenyt adott a veszprémi kamarazenekar (videó)

VEOL Sosztakovics versenyműve is felcsendült a Mendelssohn Kamarazenekar bérletes koncertsorozatának legutóbbi estjén Veszprémben, a zsúfolásig megtelt Hangvillában a napokban. Az előadást hatalmas vastaps kísérte.

„Miért én? Mit tettem, hogy ezt érdemeljem?" - mindennapos küzdelméről vallott a nagybeteg Celine Dion

BORSONLINE "Vagy edzek, mint egy profi sportoló , és szuper keményen dolgozom, vagy kikapcsolok, és mindennek vége."

Eljöttek az idegenek? Fényesen úszó tárgy tűnt fel az égen

BORSONLINE Zord körülmények között észleltek földönkívülieket.

Hiába toloncolták ki, Boris Becker a börtön után nagy húzásra készül

RIPOST Nehéz fába vágta a fejszéjét a korábbi kedvenc.

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

BORSONLINE Vannak, akiknek a kapcsolata pengeélen táncol.

Európa legnagyobb tárlata nyílik a Városligetben: mindenki csodálni fogja Glasgow-tól Barcelonáig

RIPOST A Ripost bepillanthatott a Néprajzi Múzeum új tárlatába.

A szakértő figyelmeztet: ha ezt tapasztalod, könnyen lehet, hogy megcsal a párod

RIPOST Ezekre érdemes odafigyelni.

Rendészeti képzésen az erdészek

VAOL Lopás, orvvadászat, illegális szemétlerakás – csak néhány azon bűncselekmények, vagy szabálysértések közül, amelyekkel a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai találkozhatnak.

Hogyan legyünk boldogok?

VEOL Erre keresik a választ az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy Termében április 25-én, csütörtökön 17 órától, amikor Veres Tamás ezzel a fenti címmel - Hogyan legyünk boldogok? - mutatja be novelláskötetét. 

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

BORSONLINE Az édesanya férje is megerősítette a gyászhírt.

Összeütközött két személyautó Csány és Atkár között

HEOL A gyöngyösi tűzoltók siettek a balesethez. Két autó összetközött Csány és Atkár között.

Hasznos, gazdag programokat és motivációs előadásokat ígért az Árpád +fotók

KEMMA Érdekes témák kerültek napirendre.

A kopaszodó Dorottya legyőzte a fársángot

DUOL Hogyan lehet 2024-ben, az érintőképernyők korában nem csak becsalogatni, de a nézőtéren tartani a gyerekeket egy olyan témával, mint a „Dorottya, vagyis a dámák diadalma a fársángon – furcsa vitézi versezet négy könyvben című komikus eposz”, méghozzá úgy, hogy egy muzsikus és egyetlen játszó személy birkózik a lehetetlennek tűnő feladatta? A választ a hét elején a felvidékről érkezett Csavar színház adta meg előadásával.

Teljes hosszában megújul a miklósi utca, javában tart a munka

SZOLJON Közel fél kilométer hosszú szakaszon kapott aszfaltburkolatot a Báthory utca Törökszentmiklóson. A munkálatok a járda és kapubejárók szintezésével és nemespadka építéssel folytatódnak. A fejlesztés önkormányzati önerőből valósult meg.

A szolnoki néptánc múltjáról, jelenéről és jövőjéről kérdeztük Hoffer Károlyt

SZOLJON Mindent megtudhatunk a néptáncról Hoffer Károly néptáncpedagógus segítségével, aki a szolnoki hagyományokat is bemutatja.

Magyar népviseletben ropták az atkáriak a táncházban

HEOL A falu apraja-nagyja hagyományos népi öltözetben táncolt. A Magyar népviselet napjából hagyományt szeretnének teremteni Atkáron.

Szent György-napon az állatokat kihajtásukkor zöld ággal megütögették

ZAOL Szent György napja, április 24-e ősi tavaszkezdő nap Európában. Áprilist Szent György havának mondták régen. A római Palilia is ekkorra esett, mely elsősorban a pásztorok ünnepe volt. A nap jelentőségéről Gyanó Szilvia, a nagykanizsai Thúry György Múzeum néprajzkutatója mesélt portálunknak.

Németországban keres állást, aki nem tud angolul

VG Németország a külföldi álláskeresők egyik kedvenc célpontja.

A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja az egészségügyet

VG A technológia használata jelentős segítséget nyújthat az orvosoknak.

A társasház lakói látták kárát a pár veszekedésének

TEOL Kétszázezer forintos kárt okozott egy férfi a lépcsőház üvegajtajának berúgásával.

Szemetet szedtek Veszprém határában a KDNP és az IKSZ önkéntesei

VEOL A TeSzedd! országos önkéntes akció keretében szervezett közös szemétszedést szerdán a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ): Veszprémben Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is csatlakozott, hogy Halmay Gáborral, az IKSZ országos ügyvezető alelnökével, önkormányzati képviselővel és a helyi szervezet tagjaival közösen tisztítsanak meg egy külterületi helyszínt, jelesül a 8-as számú főút mellett a kerékpárút környékét.

Átvették díjaikat az év vármegyei sportolói és csapatai – galériával, videóval

BAON Szerdán a kecskeméti Veloroom Bike & Caféban adta át szerkesztőségünk az év vármegyei sportolóinak és csapatainak járó elismeréseket, melyekről olvasóink dönthettek idén tavasszal.

Mikroműanyagok, energiatakarékosság az End Plastic Soup környezetvédelmi napon a Zrínyi-iskolában

VAOL Az EndPlasticSoup (Szabadítsuk meg a világot a mikroműanyagoktól!) program magyarországi nagyköveteként másodszor szervezett környezetvédelmi napot szerdán a Zrínyi Ilona Általános Iskolában a Rotary Club szombathelyi szervezete. Az egész napos esemény a Fenntarthatósági Hét része az iskolában.

Nem emelnek vádat Romániában a tavalyi újabb temetőfoglalás és uszítás ügyében

HEOL Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.

Leadta az aláírásokat a Fidesz tapolcai polgármesterjelöltje

VEOL Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje és a város nyolc körzetében induló önkormányzati képviselőjelölt ugyancsak leadta a jelöléshez szükséges aláírásokat.

Isten éltesse a tatabányai legendát!

KEMMA Április 24-én már a 82. születésnapját ünnepli Szabó György, a tatabányai futball legendája, akinek még a mezszámát is visszavonultatták a klubnál.

Zenthe Ferenc születésnapján megemlékezést tartottak Salgóbányán

NOOL Megemlékezést tartottak Zenthe Ferenc, a népszerű színész születésének 104. évfordulója alkalmából április 24-én a Salgóbányai Erdészház udvarán.

Néhány napig körülményes lesz eljutni Ferihegyről a fővárosba

VG Folyamatosak lesznek forgalomterelések, sávzárások.

Jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére

VEOL A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Koncz Zsófia: június 9-én a háborúpárti és a békepárti álláspont között kell választani (videó)

DUOL A június 9-i sorsdöntő európai parlamenti (EP-) voksolás tétje rendkívül nagy, választani kell a háborúpárti és a békepárti álláspont között - jelentette ki az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Fidesz Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Ukrán külügyminiszter: az amerikai segély nem rögtön oldja meg a problémát

VG Ukrajna legalább hét Patriot légvédelmi trendszert is be szeretne szerezni.

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese

BORSONLINE Kamerák előtt érzékenyült el a TV2 sztárja, úgy érzi, képtelen tovább helyt állni a versenyben. A Next Top Model Hungary nagy esélyese a Borsnak mesélt a döntése okáról.

Nyolcmilliárd forintból építi fel európai bázisát Magyarországon egy kínai techcég

VG A fejlesztés nyolcmilliárd forint értékű lesz.

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

RIPOST Filléres drónokkal.

Nem emelnek vádat Romániában a tavalyi újabb temetőfoglalás és uszítás ügyében

NOOL Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.

Fejér évfordulós emlékei

FEOL Címlapsztorik Elfogadható evolúció fejben, zsebben – olvasható lapunk címlapján, ami 2004- ben, ezen a napon jelent meg. A település pedig: Dég. „Fehérre meszelt falak, nádtető, korabeli berendezések, az udvar üde pázsitján gémeskút. A település kapujában vendégeket hívogat az újonnan létrehozott tájház. Múltunk kedvességéből egy darabot visszahozott a Tóth család a porta megmentésével – fogalmazta meg Lukács László néprajzkutató, egyetemi tanár tegnap reggel az avatóünnepségen. A Mezőföldi piknik a vidékfejlesztés jegyében című turisztikai konferencia nyitánya szívmelengető alaphangulatot adott az egész naphoz. Pál Béla, a turizmusért felelős politikai államtitkár – a rendezvény fővédnöke – megnyitó előadásában kiemelte: az Európai Unióban húzó- és sikerágazat lehet az idegenforgalom.” 

Merész ruhában pózol a Next Top Model Hungary egri versenyzője

HEOL Elegáns, egyben szexi ruhában mutatta meg bájait. Baranyi Panna nem tud mellényúlni.

Programok, rendezvények Zala megyében

ZAOL Tudja meg, mi történik Zala megyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

„Láttam, ahogy az édesanyám öleli a halott öcsémet” – megszólalt a hétfőn elhunyt zalai focista testvére

ZAOL Rettenetes tragédia történt hétfőn este a az andráshidai sportpályán. A Tarr Andráshida SC fiatal játékosa, Hegedüs Viktor Marcell, hirtelen összeesett a pályán, ahol édesanyja és barátnője is jelen volt. A gyors segítség és a mentők megérkezése ellenére a fiú a helyszínen elhunyt.

Apukájának akart vacsorát vinni – fél óra alatt megtalálták az eltűnt ötéves zalai kisfiút

ZAOL Egyedül indult útnak az a zalai kisfiú, akinek kétségbeesett édesanyja hívta a rendőröket hétfőn este. Mint kiderült, a gyerek csak vacsorát szeretett volna vinni dolgozó édesapjának.

Két autó ütközött Zalaegerszeg és Egervár között

ZAOL Összeütközött két személyautó a 74-es főút Zalaegerszeg és Egervár közötti szakaszán, az 55-ös kilométerszelvénynél.

Az asszony a földön, míg beteg férje az ágyban feküdt ellátatlanul – Életet mentettek a baki polgárőrök

ZAOL A figyelmes boltos és a szomszéd, a helyzet komolyságát felismerő polgárőrök, az azonnal reagáló rendőrök nagy valószínűség szerint az életét mentették meg nemrég egy bajba jutott idős, beteg házaspárnak.

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

DUOL Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit - tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Olvasói levél: nem csak zavaró, kárt is okoz a varjú

BAMA A Postabontásban megjelent, hogy a város nem tesz semmit a varjak ellen. Az olvasói észrevétel megfogalmazója leírja, hogy a fészkek eltávolítása semmilyen eredményt nem hoz, illetve, hogy a jogszabályok csak ezt a beavatkozást teszik lehetővé. És azt is csak akkor, ha még a madarak a fészüket nem építették fel teljesen.

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után

BORSONLINE Az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője már meg se meri nyitni az Instagram üzeneteit. Koholák Alexa a Borsnak mesélte el, milyen durva üzeneteket kap!

"A lényeg az: Győzike mindig van, volt, lesz" - Kiderült, mi várható az új Győzike show-ban

RIPOST Győzike és Bea asszony reméli, ismét jól fognak szórakozni rajtuk a nézők.

Kitanulták a gyertyakészítés fortélyait Gelsén

ZAOL Varázslatos gyertyák világa címmel nyílt kiállítás nemrégiben a település közösségi színterében, mely május 2-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Megkapták a licencet

FEOL Elfogadta az MLSZ az Iváncsa KSE és a Bicskei TC esetleges NB II-es indulásához szükséges licencet, számolt be róla a szövetség. A két NB III-as együttes mellett a Puskás Akadémia FC és a Fehérvár FC is első körben megkapta az NB I-es és nemzetközi induláshoz szükséges licenceket.

Jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére

FEOL A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Kína segítségével újabb magyar vasúti fejlesztések valósulhatnak meg

VG Szijjártó Péter kínai kollégájával egyeztetett.

Csoóri Sándorral muzsikáltak a fiatal komáromi zenészek +fotók, videó

KEMMA Népzenei napot szervezett a Horsa Banda a komáromi Páskom dűlőben. Az érdeklődők Csoóri Sándortól, a népzenei mozgalom alapítójától, a Muzsikás együttes alapító tagjától tanulhattak.

Színes gyermekbútorok várják a kis betegeket

TEOL Ajándékot kapott a szekszárdi gyerekosztály.

Profi hegymászók helyett szemetelő turistahordák az Everest vendégei

VG A túl sok turista tönkreteszi a Mount Everestet.

Idegen férfi holttestét kapta meg egy gyászoló család a nagyapjuké helyett

RIPOST Nem tudták még eltemetni idős rokonukat a családtagjai.

Új elnöke van a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klubnak

BAON Beszámoló, feladat meghatározó, és tisztújító közgyűlést tartott a minap a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. 

Megerősítették baráti és hivatalos kapcsolataikat

BEOL Megerősítette Orosháza a testvértelepüléseivel az eddig is élő együttműködését. Szerdán ünnepi testületi ülést tartottak a városházán, ahol megjelent személyesen Zomba és Tusnádfürdő polgármestere, később csatlakozott hozzájuk Nagykároly városvezetője.

„Ezer meg ezer üzenetet kapok, hogy hol a pénzem” – végleg betelt a pohár Kis Grófónál

BORSONLINE Betelt a pohár a mulatós sztárnál.

Népviselet napja: ingyenes tárlatvezetés várta a látogatókat a szécsényi viselettárban (fotók)

NOOL Két évvel ezelőtt a Népviselet napján nyitotta meg kapuit a Kaláris Viselettár Szécsényben. A jeles évforduló alkalmából ingyenes tárlatvezetéssel is kedveskedtek az érdeklődőknek.

Jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére

DUOL A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Nincs ennél finomabb: krémes gombaleves pirított baconnel és pirítóssal

MINDMEGETTE Nem csak télen esik jól egy finom krémleves: a hűvösebb tavaszi és nyári napokon is szívesen fogyasztunk egy-egy tányérral. Most egy mennyei gombaleves receptet hoztunk – jó étvágyat!

Kisbéren lesz a kínai Fiberhome legnagyobb európai bázisa a nap legfontosabb híreiben

KEMMA Ma is összefoglaltuk nektek a nap legfontosabb, legérdekesebb híreit. Ha feliratkozol hírlevelünkre, egyikről sem fogsz lemaradni!

A bátaszéki karatékák kapták a 2023-as év legjobb férficsapatának járó elismerést (videó)

TEOL Hatalmas sikere volt idén is az internetes oldalon lezajlott szavazásnak.

Generációk óta vezeti a családi vállalkozást az egri órás

HEOL Apáról fiúra száll a mesterség. Csapó Norbert órás volt a Heol podcast vendége.

Ismerjük meg Fejér településeit! – Káloz

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. A település a Sárvíz mentén helyezkedik el, amely a 18. század közepéig hajózható volt, így a Dunát is elérhetővé tette. Ezeréves történelme bővelkedik fordulatokban.

Botrány: sorra fogják a kínai kémeket Németországban

VG Bombaként robbant a hír: a német hatóságok letartóztatták az egyik legnépszerúbb német párt: az Alternatvie für Deutschland (AfD) EP választásokon induló csúcsjelöltjének tanácsadóját.

Minél cifrább, annál szebb - virtuális séta a Thúry György Múzeumban

ZAOL A népviselet napján, április 24-én, szerdán a nagykanizsai Thúry György Múzeum a "Minél cifrább, annál szebb" – A bőszoknyás-gyöngyösnecces népviselet Zalában című időszaki kiállításából több részletet mutatott be Gyanó Szilvia néprajzkutató. A Magyar Géniusz Program támogatásával készült kiállítás számos csodát rejt, melyek közül négy kép előtt érdemes megállni virtuálisan is.

Mindenkire rácáfolt a Hilton – ez áll a háttérben

VG A cég eredményei azzal magyarázhatóak, hogy élénkül a kereslet a nemzetközi utazások iránt.

Éjszakai programokkal készül a Kiskun Múzeum

BAON Folytatódik az Éjszaka a múzeumban programsorozat a félegyházi Kiskun Múzeumban. Április 25-én, csütörtökön 17-22 óra között különleges előadásokkal, beszélgetésekkel, kultúrkocsmával várják az érdeklődőket a szervezők.

Az ezüst lett az új arany, ráadásul még mindig olcsónak tűnik

VG Az arany és az ezüst áraránya most 85 körül mozog, miközben a történelmi átlag 50 közelében húzódik.

Második helyen zárt összetettben az ob-n a KVSC

BAON A Bácsvíz KVSC úszó- és uszonyosúszó-szakosztályá­nak versenyzői kimagasló eredményeket értek el múlt hétvégén, az Egerben megrendezett gyermek, ifjúsági, felnőtt országos bajnokságon, ahol 3 ország 23 csapatának 215 versenyzője állt rajthoz. A Bácsvíz KVSC 32 versenyzővel vett részt az eseményen, ahol 19 arany, 13 ezüst és 7 bronzérmet szereztek, így az éremtábla második helyén végeztek.

Első alkalommal rendeznek nagyszabású egészségnapot a községben

FEOL Nagyszabású egészségnapot tartanak szombaton, április 27-én Száron a művelődési házban, amelyen minden program ingyenes. A faluban ilyen jellegű rendezvény korábban nem volt.

Itt a vége, befejezi pályafutását a MÁV Előre klasszisa

FEOL Utolsó mérkőzésére készül Vacsi Evelin, a pályafutását Székesfehérváron kezdő és jelenleg is a MÁV Előrét erősítő Európa-liga-győztes, 47-szeres válogatott röplabdázó.

Nem emlékszik, mi történt vele a rettegések éjszakáján: kis híján meghalt a cibakházi fiatalember

SZOLJON A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egyetlen férfit vádol azzal, hogy másfél évvel ezelőtt kis híján halálra verte a barátját Cibakházán. Ám ahogy halad előre a Szolnoki Törvényszéken a büntetőügy, arra derül fény, hogy az áldozatot egyenként, több ember is súlyosan bántalmazta a rettegések éjszakáján… De ki vitte be a „végzetes” ütést, vagy rúgást?

Külterületi útfejlesztés Vaszaron

VEOL Közel 129 millió forintból 4,5 kilométer hosszan három külterületi utat újítottak fel Vaszaron. A beruházás a Vidékfejlesztési program keretében valósult meg, melynek köszönhetően tehermentessé válnak a munkagépektől a község belterületi útjai.

Régi és ritka mesterségek Dinnyésen

FEOL A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART) kétnapos rendezvényt szervez ezen a hétvégén a régi és ritka mesterségek jegyében.