Csak az emberi józanság mentette meg a terror olimpiáját

Münchenben a Fekete Szeptember nem győzhetett, a sport igen. Balczó aranya, Akii-Bua futása. Radnóti László írása.

További olvasott hírek
A társasház lakói látták kárát a pár veszekedésének

TEOL Kétszázezer forintos kárt okozott egy férfi a lépcsőház üvegajtajának berúgásával.

Az egyházmegyei hittanverseny döntőjét rendezték meg Kiskunmajsán – galériával

BAON A Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában mintegy száz hittanos tanuló mérte össze tudását a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének egyházmegyei döntőjében. A három korcsoportos, korcsoportonként két kategóriás döntőn az egyházmegye tíz esperes kerületi, továbbá Kecskemét város külön szervezett versenyén első helyezést elért egyéni versenyzők, valamint a győztes háromfős csapatok vehettek részt – tudatta közösségi oldalán az iskola.

Második helyen zárt összetettben az ob-n a KVSC

BAON A Bácsvíz KVSC úszó- és uszonyosúszó-szakosztályá­nak versenyzői kimagasló eredményeket értek el múlt hétvégén, az Egerben megrendezett gyermek, ifjúsági, felnőtt országos bajnokságon, ahol 3 ország 23 csapatának 215 versenyzője állt rajthoz. A Bácsvíz KVSC 32 versenyzővel vett részt az eseményen, ahol 19 arany, 13 ezüst és 7 bronzérmet szereztek, így az éremtábla második helyén végeztek.

Megkapták a licencet

FEOL Elfogadta az MLSZ az Iváncsa KSE és a Bicskei TC esetleges NB II-es indulásához szükséges licencet, számolt be róla a szövetség. A két NB III-as együttes mellett a Puskás Akadémia FC és a Fehérvár FC is első körben megkapta az NB I-es és nemzetközi induláshoz szükséges licenceket.

Egyfecske: nem a kell, hanem a lehet

VAOL Vajon hányszor mondták nekünk, hogy intsünk nemet, ha elég? Vajon hányszor biztattak azzal, hogy soha nem késő új utakat bejárni, a régi, kitaposottat pedig elhagyni? Vajon hányszor adták tudtunkra, hogy igenis foglalkozhatunk azzal, amit szeretünk? Vélhetően nem sokszor… Nem sokszor mondták nekünk, hogy nem kell! Nem sokszor biztattak minket azzal, hogy nem muszáj! Nem sokszor adták a tudtunkra, hogy képesek vagyunk változtatni, álmokat valóra váltani! Túl keveset halljuk ezeket a szavakat, túl kevés alkalommal gondolunk bele a lehetőségekbe, túl ritkán választunk valami mást. Túl gyakran hisszük el, hogy az álmok megvalósítása a kevesek kiváltsága. Túl gyakran tagozódunk bele a monoton mindennapok szürkeségébe, kilátástalanságába. Túl gyakran hajtjuk meg a fejünket az előtt, amit mások, a többiek igazságukként, életükként fogadnak el. De akkor én most mondom, hogy a nem olykor nemesít, a kell és a muszáj pusztít. Akkor én biztatok, hogy minden ösvény csupán addig ismeretlen, míg rá nem lépünk! S akkor itt és most megkérdezem, hogy itt van-e az idő és a tér a cselekvésre. Szerintem igen!

Jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére

DUOL A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Elrettentő példákkal illusztrálták a munkabalesetekről szóló beszámolót a szolnoki nyílt napon

SZOLJON A múlt évi munkabalesetekről, statisztikákról, ellenőrzési tapasztalatokról és jogszabályi változásokról és munkavédelmi irányelvekről egyaránt szó esett a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja alkalmából szervezett nyílt napon. A rendezvényen a harmadik világbeli munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit is ismertették.

Szent György-napon az állatokat kihajtásukkor zöld ággal megütögették

ZAOL Szent György napja, április 24-e ősi tavaszkezdő nap Európában. Áprilist Szent György havának mondták régen. A római Palilia is ekkorra esett, mely elsősorban a pásztorok ünnepe volt. A nap jelentőségéről Gyanó Szilvia, a nagykanizsai Thúry György Múzeum néprajzkutatója mesélt portálunknak.

Így égett a családi ház Mélykúton – videóval

BAON Egy lakatlan családi ház gyulladt ki kedden éjjel Mélykúton a Széchenyi utcában. A tűzesethez a mélykúti önkéntes tűzoltók mellett riasztották a jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat is.

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese

BORSONLINE Kamerák előtt érzékenyült el a TV2 sztárja, úgy érzi, képtelen tovább helyt állni a versenyben. A Next Top Model Hungary nagy esélyese a Borsnak mesélt a döntése okáról.

Nem tetszenek Brüsszelnek a magyar autópályák: eljárás indul, de a kormány sem hagyja annyiban

VG Mondvacsinált okok: jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére – ezzel a címmel adott ki közleményt szerda délután a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Legendás magyar sportolók jártak Pécsen

BAMA Akik sporttörténelmet írtak címmel zajlott a pécsi MCC legutóbbi eseménye. Április 22-én hétfőn dr. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, valamint Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó érkezett a központba, a halhatatlan magyar sportolókat bemutató programra.

Néhány napig körülményes lesz eljutni Ferihegyről a fővárosba

VG Folyamatosak lesznek forgalomterelések, sávzárások.

Leadta az ajánlóíveket Füstös János

SONLINE Összegyűjtötte és már le is adta a június kilencedikei önkormányzati választásokhoz szükséges ajánlóíveket Füstös János, Csurgó polgármestere.

Együtt a célig - Los Angelesig

ZAOL A Zalaszám ZAC hosszú távú szerződést kötött Muszil Ágnessel, aki a 2028-as Los Angeles-i olimpiáig kötött szerződést a klubbal abban a reményben, hogy ő is kijut majd az ötkarikás játékokra.

Hogyan legyünk boldogok?

VEOL Erre keresik a választ az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy Termében április 25-én, csütörtökön 17 órától, amikor Veres Tamás ezzel a fenti címmel - Hogyan legyünk boldogok? - mutatja be novelláskötetét. 

Külterületi útfejlesztés Vaszaron

VEOL Közel 129 millió forintból 4,5 kilométer hosszan három külterületi utat újítottak fel Vaszaron. A beruházás a Vidékfejlesztési program keretében valósult meg, melynek köszönhetően tehermentessé válnak a munkagépektől a község belterületi útjai.

Érthetetlen tragédia: nem törődtek vízbe esett barátjukkal, megfulladt

RIPOST Az eset a Mosoni-Dunán történt kenuzás közben.

Ötven zsák szeméttől tisztították meg Egert

HEOL A Heves Vármegyei Kormányhivatal munkatársai ezúttal is részt vettek Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtő kampányában szerdán.

Koncz Zsófia: június 9-én a háborúpárti és a békepárti álláspont között kell választani (videó)

DUOL A június 9-i sorsdöntő európai parlamenti (EP-) voksolás tétje rendkívül nagy, választani kell a háborúpárti és a békepárti álláspont között - jelentette ki az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Fidesz Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére

VEOL A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Harry herceg már nem rejtegetheti tovább az igazságot, csúnyán lebukott

BORSONLINE Sokak szerint a herceg már véglegesen döntött.

Régi és ritka mesterségek Dinnyésen

FEOL A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART) kétnapos rendezvényt szervez ezen a hétvégén a régi és ritka mesterségek jegyében.

Mérgező növények a kertben: ezt a kilencet mindenképp kerülje a gyerek!

RIPOST Ezek a növények jelentik a legnagyobb veszélyt a gyerekekre.

Kőszegi szőlőjövés ünnepe: a Jurisics tér helyett a Jurisics-várban történt a ceremónia - fotók

VAOL Évtizedek óta nem volt a szerdaihoz hasonló zord időjárás Szent György napján, ami a sok százéves hagyományt nem szakította meg: az idén is bemutatták a szőlőhajtásokat és bejegyezték azokat a Szőlő Jövésnek Könyvébe. Csupán a helyszín változott: a Jurisics tér helyett a Jurisics-várban történt a ceremónia.

Feol Podcast – Vendégünk Csete Gábor, a Sóstó Vadvédelmi Központ vezetője

FEOL A Feol podcast és Bokányi Zsolt műsorvezető vendége Csete Gábor, a Városgondnokság munkatársa, környezetvédelmi szakember volt. Beszélgetésünkben elsősorban Székesfehérvár zöldfelületeiről esett szó, az épülő vagy már megvalósuló projektekről, a közös értékekről. Ezek kapcsán a kellemetlen témák is előkerültek, például a közterületi rongálás, lopás és hasonló problémák. Beszélgettünk a környezettudatos életről, a szúnyoggyérítés problematikájáról, és a Sóstó Természetvédelmi Terület születésnapjáról is, ahol komoly szakmai elismeréssel is gazdagodott a szakmai stáb! Hallgassátok!

A Fejérvíz is figyelmeztet: nevükkel élnek vissza a csalók!

FEOL A csalók a Fejérvíz Zrt. nevében keresik fel az ügyfeleket, hogy érdeklődjenek vízfelhasználási szokásukról.

Követői segítségét kérte Vastag Csaba felesége

RIPOST Úgy néz ki, a nép jól döntött.

Ságodi május elseje, retró hangulatban

ZAOL Múltat idéző sétára, találkozóra invitálja az érdeklődőket ságodi házi múzeumához Tóth Péter.

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

DUOL A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a Nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Első alkalommal rendeznek nagyszabású egészségnapot a községben

FEOL Nagyszabású egészségnapot tartanak szombaton, április 27-én Száron a művelődési házban, amelyen minden program ingyenes. A faluban ilyen jellegű rendezvény korábban nem volt.

Május elején átadják az M6-os autópálya befejező szakaszát (videó)

HEOL Lezárult az M6-os autópálya befejező részének műszaki átadás-átvétele

Szijjártó Péter: Kisbéren lesz a kínai Fiberhome legnagyobb európai bázisa

KEMMA A kínai Fiberhome Magyarországon, Kisbéren hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani, a nyolcmilliárd forintos beruházás nagyjából 150 új munkahelyet teremthet. Ezt közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben, a tárca tájékoztatása szerint.

A kisebbeknél az etológia, a nagyobbaknál az emberi szervezet volt a legnépszerűbb téma

DUOL A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium természettudományok és sport munkaközössége immáron harmincadik alkalommal szervezte meg a Kisbiológusok találkozóját.

Jótékonysági hangversenyt szerveztek a nógrádi rendőrök nemzeti kegyhelyünkön

NOOL A napokban a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezett jótékonysági rendezvényt Szent György nap alkalmából Mátraverebély-Szentkúton – számolt be közösségi oldalán Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere.  Hozzátette: a vendégeket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány és Orosz Lóránt kegyhelyigazgató köszöntötte. Az ünnepi műsorban a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és diákjai léptek fel. A városvezető bejegyzése arra is kitért, hogy jótékonysági est kedvezményezettje a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége.

NB II.: Összesűrűsödött az élmezőny

SZOLJON A férfi NB II. felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában hazai pályán kikapott a Mezőtúr, míg a Székács idegenben nyert, így alaposan összesűrűsödött az élmezőny, hiszen az első és az ötödik helyezett között mindössze egy pont a különbség. Az alsóházban ismét győzött a Szolnok, míg a Túrkeve nem tudott pontot szerezni.

Itt a vége, befejezi pályafutását a MÁV Előre klasszisa

FEOL Utolsó mérkőzésére készül Vacsi Evelin, a pályafutását Székesfehérváron kezdő és jelenleg is a MÁV Előrét erősítő Európa-liga-győztes, 47-szeres válogatott röplabdázó.

Kiállítás nyílt a szabadszállási Aszakkörösök munkáiból – galériával

BAON Befejeződtek a mézeskalács- és gyertyakészítő foglalkozások a közösségi házban. Az elkészült munkákból a József Attila Közösségi Házban nyílt kiállítás. A rendezvényt Kun Zsófia, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Vármegyei igazgatója nyitott meg. A kiállításmegnyitón közreműködött Pálinkás Gyula és Pálinkás Katinka.

Rendőrök a vármegye fiataljaiért

KEMMA A főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője, Bálint Gabriella r. alezredes kedden Nagy-Vargha Zsófiával, a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral és Kerekes Mátéval, a Komárom-Esztergom Megye Ifjúságáért Egyesület elnökével egyeztetett.

Döntetlennel zárta a bajnokságot a Lurkó Focimánia

SZOLJON Az utolsó forduló mérkőzéseit rendezték az NB III. Közép csoportjában. A Lurkó Focimánia a Ludovika vendégeként egy tét nélküli összecsapáson végül döntetlent játszott.

Kitűnő munkát végeznek az alsóörsi óvodában

VEOL Örökös zöld óvoda címet kapott az alsóörsi Napraforgó Óvoda és Bölcsőde nemrég. Az erről szóló oklevelet Csiszárné Huszár Judit óvodavezető és Szekeres Károlyné óvodavezető-helyettes vette át Keszthelyi Nikolettától, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkárától és Pálfi Erikától, belügyi főosztályvezetőtől a Pénzügyminisztériumban.

Fizetős parkolás: heteken belül kibővítik a rendszert – ezeken a budapesti helyszíneken kell jegyet váltani

VG A tavasz a parkolási zónák kiterjesztését is magával hozta a fővárosban.

Új elnöke van a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klubnak

BAON Beszámoló, feladat meghatározó, és tisztújító közgyűlést tartott a minap a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. 

A szolnoki néptánc múltjáról, jelenéről és jövőjéről kérdeztük Hoffer Károlyt

SZOLJON Mindent megtudhatunk a néptáncról Hoffer Károly néptáncpedagógus segítségével, aki a szolnoki hagyományokat is bemutatja.

Zenthe Ferenc születésnapján megemlékezést tartottak Salgóbányán

NOOL Megemlékezést tartottak Zenthe Ferenc, a népszerű színész születésének 104. évfordulója alkalmából április 24-én a Salgóbányai Erdészház udvarán.

Kína segítségével újabb magyar vasúti fejlesztések valósulhatnak meg

VG Szijjártó Péter kínai kollégájával egyeztetett.

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

FEOL A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a Nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

A bronzérem sorsa Csabán dől el, óriási a tét a csütörtöki mérkőzésen

BEOL Székesfehérvári győzelmével a Swietelsky-Békéscsaba kiharcolta, hogy csütörtökön este a Viharsarokban döntsenek a bronzérem sorsáról a női röplabda Extraligában. Két, az erőviszonyok tekintetében nagyon közel álló csapat, a Swietelsky-Békéscsaba és a székesfehérvári MÁV Előre Foxconn harcol a bronzéremért a női röplabda Extraligában, ahol az utolsó, ötödik párharcon dől el a harmadik legfényesebb medál sorsa.

"Először féltem, de tudtam, mit kell tennem" - aligátor támadt a 10 éves kislányra, így menekült meg a halál torkából

BORSONLINE A hős kislányt egy aligátor támadta meg, de egy ügyes trükköt használt a szökéshez.

Harmadik hely a Kele napon

VEOL Dobogós helyezést értek el a  Fekete István nevét viselő iskolák országos találkozóján a Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjai a 20. Kele napi programsorozaton, amelynek az idén Szob város adott otthont.

Május elején átadják az M6-os autópálya befejező szakaszát (videó)

DUOL Lezárult az M6-os autópálya befejező részének műszaki átadás-átvétele

Szemetet szedtek Veszprém határában a KDNP és az IKSZ önkéntesei

VEOL A TeSzedd! országos önkéntes akció keretében szervezett közös szemétszedést szerdán a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ): Veszprémben Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is csatlakozott, hogy Halmay Gáborral, az IKSZ országos ügyvezető alelnökével, önkormányzati képviselővel és a helyi szervezet tagjaival közösen tisztítsanak meg egy külterületi helyszínt, jelesül a 8-as számú főút mellett a kerékpárút környékét.

Ukrán külügyminiszter: az amerikai segély nem rögtön oldja meg a problémát

VG Ukrajna legalább hét Patriot légvédelmi trendszert is be szeretne szerezni.

Rendészeti képzésen az erdészek

VAOL Lopás, orvvadászat, illegális szemétlerakás – csak néhány azon bűncselekmények, vagy szabálysértések közül, amelyekkel a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai találkozhatnak.

Mindenkire rácáfolt a Hilton – ez áll a háttérben

VG A cég eredményei azzal magyarázhatóak, hogy élénkül a kereslet a nemzetközi utazások iránt.

Nehéz volt mellényúlni ezzel a befektetéssel, márciusban dollár százmilliárdokat hozott a konyhára

VG A globális ETF-vagyon átlépte a 12 ezermilliárd dollárt, a befektetők a kockázatos eszközöket keresik.

Véres katonai lovak lepték el London belvárosát – videó

VG Több ember és jármű is megsérült.

„Miért én? Mit tettem, hogy ezt érdemeljem?" - mindennapos küzdelméről vallott a nagybeteg Celine Dion

BORSONLINE "Vagy edzek, mint egy profi sportoló , és szuper keményen dolgozom, vagy kikapcsolok, és mindennek vége."

Mikroműanyagok, energiatakarékosság az End Plastic Soup környezetvédelmi napon a Zrínyi-iskolában

VAOL Az EndPlasticSoup (Szabadítsuk meg a világot a mikroműanyagoktól!) program magyarországi nagyköveteként másodszor szervezett környezetvédelmi napot szerdán a Zrínyi Ilona Általános Iskolában a Rotary Club szombathelyi szervezete. Az egész napos esemény a Fenntarthatósági Hét része az iskolában.

A kormány a falhoz állította az üzemanyag-kereskedőket – időt kaptak, hogy tovább csökkentsék az árakat

VG Annak érdekében, hogy a korábbi megállapodás érvényre jusson, a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy csökkentsék a régiós átlag szintjére a benzin és gázolaj árát. Ha ez nem következik be, lépni fog – jelentette ki Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Összeütközött két személyautó Csány és Atkár között

HEOL A gyöngyösi tűzoltók siettek a balesethez. Két autó összetközött Csány és Atkár között.

Újra Zorba dallamaira ringatózhatnak a táncoskedvűek

BAMA Április 27-én este 7-től 10-ig ismét a Pyrgos együttes dallamaira tartanak táncházat a Pécsi Kulturális Központban (Apáczai Csere János körtér 1).  A rendezvény a Görög Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében valósul meg.

Ősszel nyílik meg a Néprajzi Múzeum állandó kiállítása (videó, galéria)

DUOL Már épül, és a tervek szerint szeptemberben nyílik meg a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb, mintegy háromezer műtárgyat bemutató állandó kiállítása.

Kitanulták a gyertyakészítés fortélyait Gelsén

ZAOL Varázslatos gyertyák világa címmel nyílt kiállítás nemrégiben a település közösségi színterében, mely május 2-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Irodalmi és gasztronómiai finomságok Fehérvárcsurgón

FEOL FEHÉRVÁRCSURGÓ Egy piknikkel egybekötött költői séta lesz a Károlyi-kastély parkjában április 28-án. A tartalmas vasárnap délelőttnek nem csak érdeklődői köre, de vendége is lesz.

Hogy lehet szexi egy vállalat márkája? – a British Telecom kitalálta

VG Nagy utat járt be a cég onnan, hogy összekeverték egy baromficéggel odáig, hogy mára az egyik legismertebb és legelismertebb munkáltató legyen.

Fejér évfordulós emlékei

FEOL Címlapsztorik Elfogadható evolúció fejben, zsebben – olvasható lapunk címlapján, ami 2004- ben, ezen a napon jelent meg. A település pedig: Dég. „Fehérre meszelt falak, nádtető, korabeli berendezések, az udvar üde pázsitján gémeskút. A település kapujában vendégeket hívogat az újonnan létrehozott tájház. Múltunk kedvességéből egy darabot visszahozott a Tóth család a porta megmentésével – fogalmazta meg Lukács László néprajzkutató, egyetemi tanár tegnap reggel az avatóünnepségen. A Mezőföldi piknik a vidékfejlesztés jegyében című turisztikai konferencia nyitánya szívmelengető alaphangulatot adott az egész naphoz. Pál Béla, a turizmusért felelős politikai államtitkár – a rendezvény fővédnöke – megnyitó előadásában kiemelte: az Európai Unióban húzó- és sikerágazat lehet az idegenforgalom.” 

Meghalt Delhusa Gjon három hónapos unokájának édesanyja

ORIGO A tragédia megrázta a családot.

Németh Lajos egy centi havat jósolt, fél méter lett, sokan az autójukat nem találták

ORIGO Régi sztori, de vicces.

Fenyő Miklós: Gyűlöltem Flipper Öcsit

ORIGO Nagyon ideges volt, amikor megalakult a Dolly Roll.

Tóth Andi mellbimbót mutatott - videó

ORIGO Nem csak a vallomása miatt emlékezetes a produkció.

Véletlenül, élő adásban mutatta meg melleit Ördög Nóra - videó

ORIGO Férje hívta fel a műsorvezető figyelmét arra, hogy túl sokat mutat.

Évekig hímnek hitték a nőstény vízilovat az állatkertben

HEOL A víziló gondozói az állat viselkedése miatt fogtak gyanút egy idő után.

Parádés hangversenyt adott a veszprémi kamarazenekar (videó)

VEOL Sosztakovics versenyműve is felcsendült a Mendelssohn Kamarazenekar bérletes koncertsorozatának legutóbbi estjén Veszprémben, a zsúfolásig megtelt Hangvillában a napokban. Az előadást hatalmas vastaps kísérte.

A fiatalok legjobb fényképei Békéscsabára érkeztek - videóval

BEOL Az 57. alkalommal meghirdetett országos középiskolai fotópályázat legjobb száz képéből összeállított tárlat Békéscsabára érkezett. A vándorkiállításnak május 14-ig a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium ad otthont. A békéscsabai középiskola tanulói rendkívül eredményesen szerepeltek a pályázaton, helyezéseket és különdíjat érdemeltek ki, valamint a legjobb intézménynek járó díjat ugyancsak ők hozták el.

Súlyos baleset történt Eddie Murphy új filmjének forgatásán, csonttörést szenvedtek a stábtagok

RIPOST Hollywoodban sem megy minden egyszerűen.

Robotokkal ismerkedtek és más szakmákat is kipróbáltak a szolnoki tanulók – videóval, galériával

SZOLJON Szakmai diáknapot tartottak szerdán a Szolnoki Szakképzési Centrum 11 intézményében.

Ősszel nyílik meg a Néprajzi Múzeum állandó kiállítása (videó, galéria)

HEOL Már épül, és a tervek szerint szeptemberben nyílik meg a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb, mintegy háromezer műtárgyat bemutató állandó kiállítása.

Tataházán ismét megrendezték a Kék Bolygó vetélkedőt – galériával

BAON Szerdán délután 10 általános iskola 3-4. osztályos tanulóinak a részvételével környezetvédelmi vetélkedőt tartottak a bácskai település faluházában.

Európa legnagyobb tárlata nyílik a Városligetben: mindenki csodálni fogja Glasgow-tól Barcelonáig

RIPOST A Ripost bepillanthatott a Néprajzi Múzeum új tárlatába.

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

BORSONLINE Vannak, akiknek a kapcsolata pengeélen táncol.

Népviselet napja: ingyenes tárlatvezetés várta a látogatókat a szécsényi viselettárban (fotók)

NOOL Két évvel ezelőtt a Népviselet napján nyitotta meg kapuit a Kaláris Viselettár Szécsényben. A jeles évforduló alkalmából ingyenes tárlatvezetéssel is kedveskedtek az érdeklődőknek.

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

DUOL Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit - tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kisboltban nyit ki újra a posta Gerlán

BEOL Csütörtöktől ismét elérhetők a postai szolgáltatások Gerlán, a Jegenye és Pacsirta utcák sarkán lévő kisboltban – jelentették be szerdán a helyszínen. A városrészben hamarosan bankautomatát is telepítenek. Elhangzott, hogy rövidesen a Lencsési lakótelepen és Mezőmegyeren ugyancsak elérhetők lesznek újra a postai szolgáltatások, ahogy az immár megtörtént Jamina esetében a közelmúltban.

Már csak egy vármegyében van érvényben a tűzgyújtási tilalom

VG A kevés csapadék még nem indokolja a tilalom visszavonását.

Karambol történt Tatabánya közelében, mentő is érkezett a helyszínre

KEMMA A 1119-es úton két autó hajtott egymásba.

Hiába toloncolták ki, Boris Becker a börtön után nagy húzásra készül

RIPOST Nehéz fába vágta a fejszéjét a korábbi kedvenc.

Brutál melleket villantott Rubint Rella, a súlyáról is vallott

BORSONLINE Amit a tükörben lát, az mindenért kárpótolja!

Olyan túrákat szervez, amilyeneket előtte soha senki

TEOL Az Egymilliomodik Lépés Egyesületet idén jegyezték be hivatalosan. Alakulása Borsi Zsolt elnök nevéhez fűződik.

Barabás Évi magyar multimilliárdost faggatott a siker titkáról

TEOL Barabás Évi bonyhádi származású tévés Balogh Levente multimilliárdos üzletemberrel készített interjút az RTL Portré című műsorában.

Profi hegymászók helyett szemetelő turistahordák az Everest vendégei

VG A túl sok turista tönkreteszi a Mount Everestet.

Jogi lépéseket tesz a magyar állam a jogszerű autópálya szerződés megvédésére

FEOL A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Új tisztítógép Keszthely utcáin

ZAOL Megérkezett a város új, korszerű és jól felszerelt köztisztasági gépe, amely hamarosan munkába áll Keszthely utcáin.

A szakértő figyelmeztet: ha ezt tapasztalod, könnyen lehet, hogy megcsal a párod

RIPOST Ezekre érdemes odafigyelni.

Stratégiailag fontos külterületi utak újultak meg Jászboldogházán

SZOLJON A három helyszínen megvalósult több mint 150 milliós útfejlesztést szerdán adták át.

A vártnál sokkal hosszabb börtönre számíthat a Binance alapítója, Changpeng Zhao

VG A büntetés kiszabására már jövő héten sor kerülhet.

Újabb horrorbaleset a magyar főúton: a tűzoltók és a mentőhelikopter már a helyszínen

BORSONLINE Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Megerősítették baráti és hivatalos kapcsolataikat

BEOL Megerősítette Orosháza a testvértelepüléseivel az eddig is élő együttműködését. Szerdán ünnepi testületi ülést tartottak a városházán, ahol megjelent személyesen Zomba és Tusnádfürdő polgármestere, később csatlakozott hozzájuk Nagykároly városvezetője.

A kopaszodó Dorottya legyőzte a fársángot

DUOL Hogyan lehet 2024-ben, az érintőképernyők korában nem csak becsalogatni, de a nézőtéren tartani a gyerekeket egy olyan témával, mint a „Dorottya, vagyis a dámák diadalma a fársángon – furcsa vitézi versezet négy könyvben című komikus eposz”, méghozzá úgy, hogy egy muzsikus és egyetlen játszó személy birkózik a lehetetlennek tűnő feladatta? A választ a hét elején a felvidékről érkezett Csavar színház adta meg előadásával.

Kihirdették a Zöld hét rajzpályázat győzteseit

HEOL Az általános iskolásoknak meghirdetett rajzversenyére idén 127 pályamű érkezett be. A Zöld hét rajzpályázat abszolút nyertesei különleges bányalátogatáson vehetnek részt.

Nincs ennél finomabb: krémes gombaleves pirított baconnel és pirítóssal

MINDMEGETTE Nem csak télen esik jól egy finom krémleves: a hűvösebb tavaszi és nyári napokon is szívesen fogyasztunk egy-egy tányérral. Most egy mennyei gombaleves receptet hoztunk – jó étvágyat!

Évekig hímnek hitték a nőstény vízilovat az állatkertben

DUOL A víziló gondozói az állat viselkedése miatt fogtak gyanút egy idő után.

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

BORSONLINE Az édesanya férje is megerősítette a gyászhírt.

Roma vers- és prózamondó versenyt tartottak Gyarmaton, majd' hatvan tanuló részvételével

NOOL A Balassagyarmati Szentháromság Főplébánia Cigánypasztorizációs közössége és a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ a Cigány/Roma nemzetiségű vers- és prózamondó versenyt szerdán rendezte meg a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A versenyen közel hatvan általános iskolás diák vett részt.

Visszatér a meleg: hétvégétől újra 20 fok felett lesz a hőmérséklet – jövő héten is marad a kellemes idő

VG Lassan vége lesz a hűvös csapadékos időjárásnak, szombaton már a 20 fokot is átlépheti a hőmérő higanyszála, és jövő héten is marad a kellemes idő.