Egy helyen minden, amit az autós navigációról tudnia kell

Nem mindegy, milyen programot használunk, milyen szempontok alapján választunk.

További olvasott hírek
Filmezni fog kis Grófo, azt is elárulta, miről szól majd az alkotás (videó)

KEMMA Nagy dobásra készül a népszerű énekes.

Újdonságot hozott az idei áfabevallás

FEOL Idén már az új eÁFA rendszerben is elintézhető az áfabevallás. Mostantól az eÁFA webes felületén, akár gép-gép kapcsolaton keresztül is benyújtható a nyilatkozat.

Családi tragédia rázta meg Vámosgyörköt 37 éve

HEOL „Reszkető kezű alkoholisták, késsel, baltával – ezek a mi krimijeink” – így nyilatkozott a hivatását gyakorló jogász harminchét éve a Népújságnak. A Heves Megyei Hírlap jogelődje az 1987. április 11-i számában készített riportot egy vámosgyörki családi tragédia apropóján. Ebből olvashatnak részleteket.

Bő tíz év után újra gólyák költöztek Vátra - fotók

VAOL A páros néhány napos terepszemlét követően a múlt hét elején kezdett bele a fészek építésbe.

Navigator Investments: újabb tőkeemelés a láthatáron

VG A fejlesztésekre kell a pénz a cégnek.

Fejér évfordulós emlékei

FEOL Gyermeki őszinteségAz 1964. április 22-én a Fejér Megyei Hírlap hasábjain megjelent kis rövid történet is azt mutatja, hogy a gyerekek ártatlan őszintesége időnként keserédes tud lenni a felnőttek számára: „Julikáékhoz vendég érkezett, a szépségére, ápoltságára ma is büszke nagynéni. Most is ott ül a tükör előtt, aranysárga festett haját tupírozza. Majd pici üveget vesz elő, gondosan ujjára csöppent belőle valamit és gyakorlott mozdulattal kenegeti a szemét. Julika el nem mozdulna a szép Ili néni mellől. Minden mozdulatát figyelemmel kíséri. A néninek tetszik ez a néma csodálat. Mindegy az férfi vagy nő, öreg vagy fiatal, csak valaki gyönyörködjön benne. — Mi van abban a kisüvegben? — kíváncsiskodik Julika. — Szemráncolaj — adja a készséges felvilágosítást a néni., — Attól van annyi ránc a szemed körül? — folytatja a társalgást a kislány. A néni kicsit bosszúsan elmosolyodik, de tovább végzi a szépítő műveletet. Rúzsozza a száját, merész vonalú szemöldököt húz, szempilláit festi, göndöríti. Majd a nagy mű után megpihenve elégedetten gyönyörködik saját tükörképében. — Mért festetted ki magad? — próbálja összegezni a dolgot Julika. — Azért, hogy szép legyek. A kislányt láthatólag nem elégíti ki a válasz, mert rövid töprengés után megkérdezi: — És mikor leszel szép...?”

7 izgalmas citromos süti, ami pillanatok alatt elhozza a nyarat

MINDMEGETTE A citromos sütik semmihez sem hasonlíthatók: fantasztikus, ahogy a savanyú és az édes ízek keverednek! Össze is gyűjtöttük a kedvenc citromos süteményeinket, hogy kiválaszthasd azt, amelyik neked leginkább bejön.

Szinte biztos, hogy visszahozza a kormány a benzinárstopot, csak a mérték a kérdés

VG Bár még nem tárgyalt a kérdésről a kormány, úgy tudjuk, hogy várhatóan visszatér a 2022 decemberében kivezetett árstop. Legfeljebb az lesz a kérdés, hogy ezúttal hol húzza meg a határt a kabinet.

Borzalmas tragédia a metróban, halálra késeltek egy utast

BORSONLINE Egyelőre nem tudni, hogy miért támadtak rá az áldozatra.

A hímestojások és az őket készítő népművész lesz a klub vendége

FEOL A bicskei Nagy Károly Városi Könyvtárban folytatódik a Szülőföldünk Helytörténeti Klub. A vendég április 26-án pénteken 17 órakor a Junior Prima és Gránátalma díjas Fekete Ildikó lesz. A Népművészet Ifjú Mestere nem csak kutatja, de készíti is a magyar és a környező népek hímes tojásait. Színes egyéniségét, tehetségét nemzetközi szinten is elismerik, számos országban nagysikerű kiállításokat rendezett szemkápráztató munkáiból. Az eseményre a belépés ingyenes!

Vedelek Norbert: Egyre több bajai gondolja úgy, hogy átverték

BAON A napokban hivatalossá vált, hogy Vedelek Norbert, bajai politikus vezeti a Fidesz-KDNP vármegyei listáját a június 9-i választásokon. A vármegyei közgyűlés jelenlegi alelnökével a döntésről és a közeljövő eseményeiről beszélgettünk.

Balatoni települések a legjobb hazaiak között

VEOL Első lett Balatonfüred a hazai kisvárosok közül, Alsóörs pedig a község kategóriában a harmadik egy országos megmérettetésen, derült ki az Egyensúly Intézet által szervezett, A jövő települései Magyarországon – településfejlesztési díjátadó ünnepség és konferencia című rendezvényen a gödöllői királyi kastély dísztermében nemrég.

Filmezni fog kis Grófo, azt is elárulta, miről szól majd az alkotás (videó)

BAON Nagy dobásra készül a népszerű énekes.

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

RIPOST Galériánk a Next Top Moldel Hungary legutóbbi fotózásáról.

Nyáron újra koncertek várják a közönséget a Gyárkert Kultúrparkban

VEOL Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Gyomorégésre gyanakodott: hónapjai vannak hátra a fiatal anyukának

BORSONLINE A fiatal nő már csak a csodában bízik.

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

BORSONLINE A Tesla alapítójának határozott véleménye van.

Tehetséges tatai diákokkal találkozott az államtitkár +fotók

KEMMA A tatai általános iskola matematika tudásközpontját látogatta meg Nagy-Vargha Zsófia. A fiatalokért felelős helyettes államtitkár a gyakorlatban is megnézhette, hogy milyen ügyesek a tehetséges diákok.

Új edzői garnitúra jön az Acélbikáknál

FEOL A 2024-2025-ös idényben Somogyi Balázs lesz a jégkorong Erste Ligában szereplő Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője.

Minősítőre várják a borokat Zalalövőn

ZAOL Április 27-én, szombaton 14 órai kezdettel rendezi meg hagyományos éves borminősítő versenyét Zalalövőn a helyi Borbarát Kör Egyesület.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya Tatabányán járt +fotók

KEMMA A tatabányai Árpád Gimnáziumban több mint százan gyűltek össze, hogy felnőtt csapatok edzőitől és a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitányától tanuljanak a sikeres röplabdázás elemeit.

A Richter és az OTP húzta pesti tőzsdét

VG A nap legnagyobb sztárjának a Richter és az OTP számított, de a többi vezető részvény is jól teljesített, egy kivétellel.

Megérkezett a kéktúra dokumentumfilm előzetese - videó

VG A következő hónap végén érkezik mozikba Till Anilla 2550 – Körbesétálni egy országot című dokumentumfilmje, amelynek kijött az előzetese is.

Filmezni fog kis Grófo, azt is elárulta, miről szól majd az alkotás (videó)

NOOL Nagy dobásra készül a népszerű énekes.

Földi sikerek

BEOL A sok rossz mellett szerencsére híre megy a jónak is. Így van ez a békéscsabai, Erzsébethelyi Általános Iskolában is. Tavaly a Rózsa utcai épületben tanulók közül 14 kertészkedő kisgyermek sajátította el Lehoczkiné Megyik Erika szaktanácsainak segítségével, szüleik közreműködésével a paradicsomtermesztést. Idén már 74-en vágtak bele Erikával és Németh Mariann tanárnővel a projektbe.

Balatoni Föld Napi Konferencia: Siófokon rendezték a környezettudatos megoldások találkozóját

SONLINE A Balatoni Föld Napi Konferencia idén is Siófokon került rendezték meg, ahol szakértők és döntéshozók azért gyűltek össze, hogy megvitassák a klímaváltozás elleni harc legújabb stratégiáit és a régió fenntartható fejlődését.

Rutinos edző a Technoroll Teskánd KSE élén

ZAOL Kovács Imre vette át a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokságban szereplő Technoroll Teskánd csapatának irányítását.

Reggel 6 óráig kell kirakni az összekészített szemetet

BAMA Zöldhulladék-gyűjtő járat indul Szigetvár területén április 27-én. A szolgáltató elszállítja az ágnyesedéket, fűkaszálékot és falombot. A szállítás feltétele, hogy az ágak kévébe kötegelve legyenek, melyhez kizárólag lebomló zsineg használható, a fűkaszálék, valamint a falomb pedig átlátszó műanyag zsákban legyen kihelyezve. Az érintett napon reggel 6 óráig kell kirakni az ingatlanok elé a megfelelő módon összekészített zöldhulladékot.

Két autó ütközött össze Szolnokon, a Konstantin utcánál

SZOLJON Karambolozott két személyautó kedden délután a vármegyeszékhelyen.

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

RIPOST Az oroszok állítása szerint.

Nagy pofonnal küldték haza ellenfelüket, de még nincsenek kint a vízből

BAMA Csúnyán elbánt ellenfelével hazai környezetben a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, így két fordulóval a szezon vége előtt Élő Tibor együttese bennmaradást érő helyen tanyázik.  

Olaszországban lesz látható a letenyei Vajdainé Mikó Judit egyik festménye

ZAOL Egyedüli zalai alkotóként vehet részt egy rangos olaszországi képzőművészeti eseményen a Letenyén élő Vajdainé Mikó Judit. A Fabriano in Acqurarello elnevezésű projekt keretében világhírű akvarellművészek tartanak workshopokat és ingyenes festészeti bemutatókat.

Szoboszlai megint kimarad? Ezért kaphatott perceket a magyar focista

RIPOST Szerda este városi rangadó vár a Liverpool focicsapatára.

A kistérség polgármesterei szorgalmazzák a Tázlár-Csólyospálos közötti útfelújítást

BAON A majsai kistérség polgármesteri levélben fordultak Lezsák Sándor országgyűlési képviselőhöz, kérve közbenjárást, hogy mielőbb kezdődjön el az igen rossz állapotban lévő Tázlár-Csólyospálos közötti útszakasz felújítása.

Ezrek rajtoltak el a szolnoki Kossuth térről a COOP Májusfa Futáson – videóval, galériával

SZOLJON Alsósoktól az idősekig nekivágtak kedden délután a XXXI. COOP Májusfa Futásnak. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. rendezvényét ezúttal is nagy érdeklődés övezte. A futók a Kossuth térről indulva a városközpont utcáin, a Tiszaparti sétányon át megtéve teljesíthették a körüket – 1600 vagy 2500 métert.

Erdélyi írók műveivel versenyeztek a diákok a halasi prózafelolvasón – galériával

BAON A Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó Versenyt az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület huszonegyedik alkalommal rendezte meg Kiskunhalason, a Csipke Hotel konferenciatermében. A verseny fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Bányai Gábor kormánybiztos, a térség egyéni országgyűlési képviselője és Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere volt.

Nem lesz orosz és fehérorosz vívó az olimpián

VG A párizsi olimpia július 26 és augusztus 11., míg a paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.

Videó: Ismerjük meg Fejér településeit! – Dég

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. Tudta, hogy a tehenek vizeletéből párolgó ammónia gyógyír a tüdőbajra? Legalábbis a 18–19. században így tartották…

Ketten meghaltak, ötvenen súlyosan megbetegedtek: Rosszul elkészített sushi okozta a tragédiát

BORSONLINE Végzetes hibát követett el az egyik alapanyaggal az étterem.

Egyetlen nap alatt 18 ezer(!) járművet ellenőriztek a Jászkunságban

SZOLJON Országos közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a rendőrség. A Jászkunságban is munkálkodtak az egyenruhások.

Vérrög okozhatta a frontális balesetet

KEMMA Úgy tudjuk, nem műszaki hiba tért másik sávba a kamion.

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány

RIPOST Nyilatkozott a patkány által megharapott baba édesanyja.

„Biztonságban akarjuk tudni a magyar gazdák érdekeit” – Dr. Nagy István agrárminiszter szólalt fel a jáki gazdafórumon - fotók

VAOL A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége tartott szakmai fórumot kedden az Ady Endre Művelődési Házban az uniós Közös Agrárpolitikáról, különös tekintettel az induló vidékfejlesztési pályázatokra.

Nem egy nyelven beszélnek? - A felmérésből kiderül, mennyire hatékonyak a fehérgallérosok

VAOL A megkérdezettek negyede arra számít, hogy amikor a vállalati IT-helpdeskhez fordul, nem fogják érteni egymást. A többség nem vesz igénybe közös tudástárat a munkája során – ez is kiderül Magyarország első országos produktivitáskutatásából.

A kényszermunka betiltásáról döntött az EP: a célkeresztben Kína

VG Az Európai Unió újabb protekcionista lépéssel védené piacát.

Recsegnek-ropognak az ellátási láncok - mozdulni sem lehet Európa déli kikötőiben

VG A Szuezi-csatorna lezárása befagyasztotta a kereskedelmet a Földközi-tengeren.

Kipattant a buborék, óriási bukó az üdítőpiacon

VG A buborékteát gyártó és teázóláncot üzemeltető kínai Chabaidao az évtized bukását produkálta hétfői, hongkongi tőzsdei debütálásakor.

A füst visszaáramlott a lakásba egy bagodi lakásban

ZAOL Lerakódott korom égett egy kazánra csatlakoztatott kéményben Bagodban, egy Táncsics utcai családi háznál, kedden a déli órákban. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eltávolították az égésterméket a kazánból, majd kitisztították a füstelvezetőt. A nem megfelelő levegőpótlás miatt a füst visszaáramlott a lakásba, amit az egység kiszellőztetett, majd hőkamerával átvizsgált, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem talált. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt a szakemberrel történő felülvizsgáltatásig ne használja, írja a katasztrófavédelem.

Vadat gázolt egy autó Borgátánál

VAOL Vadat gázolt ma hajnalban egy személyautó a 84-es főúton, Borgátánál. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt - írta Katasztrófavédelem.

Most jön a java, kezdődik a rájátszás

FEOL Megkezdi a Mol női vízilabda OB I rájátszását a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület a Ferencvárosi TC ellen.

Térségi híreink röviden

ZAOL Bontás Zalaegerszegen, a Jákum utcában, régészeti felügyelettelÚjabb parkolókkal bővül a megyeszékhelyi piac környéke, köszönhetően a napokban kezdődött munkálatoknak. A Jákum Ferenc utcában létesítendő várakozóhelyekről a térség két önkormányzati képviselője, Böjte Sándor Zsolt és Németh Gábor a helyszínen adott tájékoztatást. Mint felidézték, a térség gépjárműforgalma kiemelkedően magas, sokan keresnek itt parkolóhelyet, különösen piaci napokon, amihez hozzájárul, hogy a két éve megnyílt Göcseji Tudásközpont rendezvényei is szép számmal vonzanak érdeklődőket. A Kovács Károly városépítő programban finanszírozott beruházás első lépéseként megvette az önkormányzat a Jákum utca 34. számú házat, ennek lebontása elkezdődött. A földmunkákat azonban csak régészeti felügyelettel lehet elvégezni. A Jákum utcai munkálatokat május végéig végzi el bruttó 25 millió forintért a Modern-Ép Kft., a cég a megbízást meghívásos közbeszerzési eljárásban kapta meg.

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott gyermekpornográfia miatt

BAMA Az Pécsi Ítélőtábla az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte az elsőfokon kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását a gyermekpornográf tartalmakat közzé tevő vádlottal szemben.

Óvatosság érződik a munakerőpiacon

VAOL Bár a hiányszakmákban nem kérdés, hogy továbbra is keresik a cégek a munkaerőt, más területeken ez nem ilyen egyértelmű. Milyen most a munkaerőpiaci helyzet, ezt a témát járta körbe az egyik munkaerő-kölcsönző cég (Man at Work).

Filmezni fog kis Grófo, azt is elárulta, miről szól majd az alkotás (videó)

SONLINE Nagy dobásra készül a népszerű énekes.

EP: továbbra is szabadon áramolhatnak az ukrán termékek az európai piacokra

VG A hosszabbítás 2025. június 5-ig tart.

Ha a holdaszállásról akarnánk filmet forgatni, ebben a szombathelyi utcában tennénk, annyi a kráter - fotók

VAOL A szombathelyi Sági útra tévedve az az érzésünk támad, hogy ide csapódhatott be a meteor, ami a dinoszauruszokat is kipusztította, akkora kráterek vannak az úton. A helyszín biztosan megfelelő lenne a holdaszállásról készült film diszletének is, csak sajnos itt a valóságban autóknak kellene ehelyett közlekedni. A továbbiakban beszéljenek az állapotokról a helyszíni fotók.

Az egriek bravúrpontot szereztek Hevesen

HEOL A kazincbarcikai vereség után az egriekkel szemben is pontot hullajtott a listavezető Hevesi SE férficsapata.

Megdolgozott a győzelemért a Loki

FEOL Csodával határos módon, kétszettes hátrányból fordított a FINO Kaposvár otthonában a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga rájátszás döntőjének harmadik mérkőzésén, így életben tartotta reményeit. A találkozó után Omar Pelillo, a klub vezetőedzője értékelte a látottakat.

Katalin hercegné különleges kitüntetést kapott III. Károlytól

VG Ő az első, aki királyi családtagként ilyen elismerést kap.

A régiót érdemes lenne Közép-Ázsiával is összekötni

VG Ebben pedig Magyarországnak is fontos szerep juthat, sőt hazánk a folyamat természetes vezetője is lehet.

Kínai bankokat is levágna a nemzetközi pénzügyi rendszerről Washington

VG A nagy pekingi bankok már kiszálltak az orosz háborús gépezet finanszírozásából, de regionális kínai pénzintézetek léptek a helyükre és a Moszkva katonai ellátási lánca újjáépül.

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

BORSONLINE Olimpiai első lehet a világbajnokból.

Filmezni fog kis Grófo, azt is elárulta, miről szól majd az alkotás (videó)

BEOL Nagy dobásra készül a népszerű énekes.

A vakvezetők kutyát a gazdához választják

SONLINE Radar, a 9 éves labrador retriver 7 éve segítőtársa és a legjobb barátja Angyal Gábornak, és hibátlanul végzi a feladatát – mondta a gazdája, aki a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) kutyakiképző központjának ügyfélszolgálati asszisztense.

Filmezni fog kis Grófo, azt is elárulta, miről szól majd az alkotás (videó)

BAMA Nagy dobásra készül a népszerű énekes.

Nem bírnak leállni: napok óta Victoria Beckham a legforróbb téma

BORSONLINE Múlt héten ünnepelte 50. születésnapját az egykori Spice Girl. Victoria Beckham és férje azóta elárasztották közösségi oldalaikat a jeles alkalomból rendezett party fotóival.

Ördög Nóra fürdőruhás fotóitól felforr a levegő

RIPOST A műsorvezető nagyon csinos.

Kálmán Olga jelölése: ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!

MAGYARNEMZET A magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől.

Jelentősen bővült a napi fogyasztási cikkek forgalma

MAGYARNEMZET A 21 fejlett európai országot vizsgáló elemzés szerint Magyarországon nőtt a leggyorsabban az élelmiszerek, háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma.

Heves orosz rakétatámadás érte Kijevet

MAGYARNEMZET Erről Vitalij Klicsko kijevi polgármester számolt be Telegram-csatornáján.

Ünnepel a győztes és a vesztes is

MAGYARIDOK Horvátországban nem az elveszített aranyat siratják, hanem a bravúros ezüstnek örülnek. Zágrábban 35 ezren nézték a meccset a Jellasics főtéren.

Fordítva a lovon

MAGYARIDOK Összezárt a hazai autósvilág. A céljuk sem titok: kicsinálni a rendőröket, az összeset, akik a biztonságunk szolgálatára esküdtek fel.

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

VG Kínai e-autókkal bővült a pénzintézet folyamatosan megújuló, több mint 600 járművet számláló gépparkja.

Tavaszi gólzápor vármegyeszerte

FEOL Hétvégén már a vármegyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulóját rendezték, és a csapatok egyáltalán nem fukarkodtak a gólokkal.

Már Olaszországban a hoki válogatott

DUOL Hétfőn kelt útra a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió I/A-as világbajnokságra, a rajt előtt még egy mérkőzést játszik az olaszokkal kedden este.

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

RIPOST A NATO-főtitkárral közösen tartott sajtótájékoztató.

A kutyáknak újabb futtatók készültek el Gyöngyösön és Mátrafüreden

HEOL Immár nyolc kutyafuttató várja a gazdik kedvenceit a városban. Az ebek szabadon nyargalászhatnak ezeken a területeken.

Kigyulladt egy garázs Nagykőrös külterületén

BAON A Zsíros dűlőre riasztották az egységeket.

Herendi Majális 2024

VEOL Esti májusfa-állítással kezdődnek az idei majális programjai a település Park sétányán április 28-án, vasárnap, ahol a Vergissmeinnicht Nefelejcs Néptánccsoport lép fel.

Egekben az üzemanyagárak, de van pár trükk, amivel csökkenthető a fogyasztás

VG Nem ördöngősség akár 6-12 százalékkal csökkenteni az autó üzemanyag fogyasztását.

Ajkán önállóan fog elindulni a választásokon a Momentum

VEOL Hamisítással kerülhetett fel az MSZP logója az ajkai jelölőlapra - olvasható a Momentum Mozgalom közleményében.

Vérrög okozhatta a környei frontális balesetet a nap legfontosabb híreiben

KEMMA Ma is összefoglaltuk nektek a nap legfontosabb, legérdekesebb híreit. Ha feliratkozol hírlevelünkre, egyikről sem fogsz lemaradni!

Jogállamiság: az EP a választások előtt még egy utolsót rúg Magyarországba

VG Az EP szerdán szavaz. Kampánytéma lett a hazánk elleni jogállamisági eljárás.

Ismerjük meg Fejér településeit! – Dég

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. Tudta, hogy a tehenek vizeletéből párolgó ammónia gyógyír a tüdőbajra? Legalábbis a 18–19. században így tartották…

Harmincnégy véradó a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon

DUOL Kéklámpás Véradást tartottak kedden délelőtt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.

Újra várja az érdeklődőket az Igmándi erőd

KEMMA A Komáromi Napok ideje alatt újra megnyitja kapuit az Igmándi erőd és az ott található római kőtár. A részletekről Számadó Emese múzeumigazgató számolt be.

Kiegyensúlyozott kapcsolatokat épít az erőszakmentes kommunikáció a bátonyi szakember szerint

NOOL Sokat javíthatunk emberi kapcsolataink minőségén, ha szavainkat tudatosan megválasztva erőszakmentes kommunikációra törekszünk. A szemléletet bárki elsajátíthatja, annak lényegét kéthetente klubfoglalkozás keretében Bátonyterenyén is megismerhetik az érdeklődők. Az összejöveteleket Sőregi Katalin vezeti, a módszer alapjairól vele beszélgettünk.

Mazsorett, ének, színjátszás, tánc - gyerekfesztivál az Agorában - fotók

VAOL Megkezdődött a gyermek művészeti fesztivál az Agora - MSH-ban: kedden a kicsik kezdtek, szerdán a nagyobbak folytatják. Nemcsak Szombathelyről, hanem egész Vas megyéből vártak jelentkezőket.

Hatalmas kígyót kapott a kezébe a lakiteleki modell

BAON Csordás Cintia, lakiteleki szőke szépség töretlenül menetel a Next Top Model Hungary első hazai évadának mezőnyében, viszont azt ő sem tagadja, hogy egyre nehezebb feladatokkal kell megbirkózniuk.

Jókai napokat szerveznek a Vízmű kollégiumában - galériával

BEOL Harminckettedik alkalommal szervez Jókai napokat a Vízmű, vagyis a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium. A rendezvénysorozat keddtől csütörtökig tart, és szerepel a palettán minden, a sporttól a művészetekig.

Kamondy Csaba kadarkája különdíjat kapott a kiskőrösi versenyen

BAON Kamondy Csaba kaskantyúi szőlő- és bortermelő kapta meg a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának különdíját Kiskőrösön a XXVIII. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyen.

Móricz Zsigmondtól Serfőző Simonig: múltról és jövőről is beszélnek a zagyvarékasi képek – galériával

SZOLJON A fotós a környezetet olvassa: tájakat, településeket, tárgyakat, épületeket, formákat, jelenségeket, arcokat, alakokat, mozdulatokat. Az újságíró is. Az egyik fényképezőgéppel dolgozik, a másik klaviatúrával. Az eredmény: sorozatunk utolsó részében Zagyvarékason barangolhatnak olvasóink.

Sörözés miatt büntettek meg két baranyai labdarúgócsapatot

BAMA Az elmúlt időszakban az Magyar Labdarúgó-szövetség Baranya Vármegyei Igazgatósága még tüzetesebben vizsgálja a baranyai labdarúgócsapatokat, betartatva ezzel az előírt szabályokat.

Első körben nem kapott licencet a Szombathelyi Haladás

VAOL Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága keddi ülésén elbírálta a 2024/25. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket. A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata első körben nem kapta meg a klublicencet.

Táncsics Mihály kétszázhuszonöt éve született

KEMMA Ácsteszér híres szülöttje kétszázhuszonöt évvel ezelőtt született. Táncsics Mihályra a mai napig megemlékeznek a bakonyaljai településen.

Hatalmas tömeget vonzott az alsóörsi csülökparádé

VEOL Tömegeket vonzott a második csülökparádé az egész országból Alsóörsre. A programot a helyi önkormányzat a Grill Király Kft.-vel karöltve a Sirály sétányon rendezte meg az elmúlt hétvégén.

Nemváltó terroristáktól félnek Svédországban

RIPOST Riasztást adtak ki a szakértők!

Tündérszépek: bemutatkozik Annamária (fotók)

NOOL Pócs Annamária országos szépségversenyünk egyik indulója. A Tündérszépek során a regionális fordulóban minden nap más-más hölgy mutatkozik be.

Filmezni fog kis Grófo, azt is elárulta, miről szól majd az alkotás (videó)

SZOLJON Nagy dobásra készül a népszerű énekes.

Beíratás az oviba Berhidán

VEOL Értesítik a szülőket, hogy a 2024/2025-ös nevelési évre vonatkozóan a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde intézményébe való beíratásának időpontjai április 28-án, hétfőn és április 29-én, kedden lehetséges, mindkét nap 8-tól 16 óráig.

Élesítették az új térfigyelő kamerákat Mánfán

BAMA Bővítette a település térfigyelő rendszerét, az önkormányzat az új kamerákat az elmúlt napokban élesítették a szakemberek. A fejlesztés eredményeként Mánfán öt új helyszínre kerültek ki a szerkezetek: a budafai haranglábnál, a szelektív hulladékgyűjtőnél, a sportparknál, valamint az új játszótérnél és az orvosi rendelőnél figyelik a falu rendjét az új eszközök.

Z-generáció: mindenki értük harcol – a tévék, a streaming szolgáltatók és a sportvilág is

VG Magyarországon kivételesen sokat tévézünk de a generációs elmozdulás nálunk is érezhető: a Z-generációsoknak már tévéje sincs feltétlenül, kizárólagos figyelme még kevésbé.

Megdöbbentő! Szombathelyen 144 komfort nélküli önkormányzati bérlakás van

VAOL Szombathelyen 144 komfort nélküli városi bérlakás van.

"Félünk" – Aggasztó jeleket vettek észre Lajos hercegen, egyre jobban hasonlít Harryre?

BORSONLINE A kis herceg sosem fogja vissza magát, sőt még egy bizonyos sportért is ugyanúgy rajong, mint nagybátyja.

Szétroncsolódott kocsiban a fák között találták meg a családapát Monornál

BORSONLINE A férfi nem tudni, meddig feküdt a roncsban.