Fesztivál az egyik legősibb és legelőkelőbb négylábúnak

Agárfesztivál volt Nógrád megye kicsi falvában, Ősagárdon. A legendárium szerint Zsigmond király idején errefelé tenyésztették a királyi agarakat. Az itt élőket sokat foglalkoztatta a gondolat, hogyan állíthatnának méltó emléket településük névadóinak, az agaraknak, végül tizenhárom évvel ezelőtt megszületett az Agárfesztivál ötlete. És volt mit nézni.

További olvasott hírek
Ha így készíted a méteres kalácsot húsvétra, tökéletes lesz a végeremény!

MINDMEGETTE A méteres kalács egy olyan sütemény, amit kapsz meg cukrászdában, kizárólag a családi ünnepek, esküvők alkalmával készül, így mindenkinek, aki szereti az otthon melegét, az karácsonyok, húsvétok hangulatát idézi meg. Most a Gábor, a Házi Pék mutatja meg aprólékosan, lépésről lépsre, hogyan lesz tökéletes!

Rozmaringos báránycomb, a fejedelmi lakoma: a munka oroszlánrészét a sütő végzi helyetted

MINDMEGETTE A bárányhús egy igazi ünnepi fogás, ami húsvétkor hagyományos ételnek számít, amit vasárnap szoktak a szépen terített asztalra helyezni. Bárányhúst sütni nem olyan nagy ördöngösség, videón mutatjuk a receptet.

Élvezzük a jó időt a kültéri kerti padokon

SZABADFOLD A legjobb kerti padok tekintetében a klasszikus fa bútoroktól a dekoratív fém ülőgarnitúrákig és praktikus tárolópadokig igen széles a hazai online boltok kínálata. Ha úgy nézzük, a kerti pad egy nélkülözhetetlen elem, függetlenül attól, hogy kompakt változatot keres kis teraszhoz, vagy egy modern opciót, amely egész évben tökéletes kültéri ülőhelyet biztosít, amikor úgy dönt, hogy hosszabb időt szeretne a szabadban tölteni.

Doktor a fronton – Lumniczer Sándor portréja

SZABADFOLD Az orvosoknak helye a zászlóalj mögött van puskalövésnyire – vallotta az 1848–49-es forradalom és szabadságharc orvos hőse, egészségügyi főnöke, Lumniczer Sándor. Világosnál az utolsók közt tette le az orvosi táskáját és a kardját.

Nem mindegy, mikor mossuk a fogainkat

SZABADFOLD Jó technika, megfelelő fogkefe, saverózió elleni fogkrém – ezek is fontosak a cél érdekében.

Az ezerfős rendezvénysátor forradalmasította a mórahalmi programkínálatot

SZABADFOLD Hirdetés – Mórahalom kétségtelenül az egyik legdinamikusabban fejlődő kisváros a Dél-Alföldön. A turisztikai ágazat három évtizeddel ezelőtt szinte a nulláról indult, s ma már félmillió látogatót könyvelhetnek el évente. Mindezt Az év Fürdője 2018 címmel kitüntetett, ötcsillagos Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő mellett az egyre színesebb és színvonalasabb kulturális kínálatnak is köszönheti. A város legújabb szerzeménye egy ezer fő befogadására alkalmas rendezvénysátor, mely új lendületet adott a programkínálatnak.

2021.02.05.

SZABADFOLD

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

MINDMEGETTE Ha alvásról van szó, szinte mindenkinek megvan a kedvenc pozitúrája az ágyban. A gond ezzel csak az, hogy szeretett alvópózunk nem feltétlenül egészséges. Nem is lehetne aktuálisabb ez a téma, hiszen vasárnap órát állítunk, ezért most még fontosabb alvásunk minősége. Most eláruljuk, melyek azok a fekvő pozíciók, amiket kerülj, és melyek azok a testhelyzetek, amik egészségünknek sem ártanak még a legmélyebb álmunkban sem.