Gyógyít és a libidót is növeli: Ezért ne köpje ki a szőlő magját és héját!
Nemcsak finom gyümölcs, számos gyógyhatása is van. Kúraszerűen ajánlott a legyengült, vérszegény szervezet számára, székrekedésre, daganatos betegségekre, aranyérre, gyulladásos megbetegedésre. A gyümölcshús és a szőlőlé gazdag tápanyagforrás. Magas A-, B-, C-, K-vitamin, kálium-, szelén-, biotin-, vas- és folsavtartalma elősegíti a vérképzést, a szellemi és fizikai erőnlét erősítését. Szervezetünk számára közvetlenül felhasználható cukrot – szőlőcukrot – tartalmaz. Megőrzi az erek rugalmasságát, megelőzheti az érelmeszesedést, csökkenti a vérnyomást, gátolja a vérrög kialakulását, véd a szívinfarktustól, mérsékli az allergiás tüneteket.