Ha ezt Ferenc József látná

Rendkívül jó ütemben halad az osztrák integrációs program. Bécsben kurd és török bevándorlók verik össze egymást.

További olvasott hírek
Megijedtek Michael Schumacher rajongói, árulni kezdték a legenda féltve őrzött óráit

BORSONLINE Milliárdok állnak a házhoz a ritkaságok elárverezéséből.

A nyolc évtizede történt eseményekre emlékeztek Pakson

TEOL A magyarországi zsidók elhurcolásáról emlékeztek meg korabeli újságok és filmfelvételek segítségével a múlt héten, a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében, ahol paksi felső tagozatos és középiskolás diákok foglaltak helyet a nézőtéren.

Dömötör Csaba erősítette Vágner Ákos aláírásgyűjtő csapatát

HEOL Aláírásgyűjtés zajlik Egerben is az önkormányzati választásra. Dömötör Csaba is segített a fideszes jelöltnek.

Jubileumi örömíjászversenyt tartottak Tamásiban

TEOL Idén is megrendezte immár hagyományos örömíjász versenyét a Tamási Íjász Egyesület.

Spanyol válogatott az Albában

FEOL Miután kiderült, hogy az Alba Fehérvár KC két kapusa – Tóth Nikolett, és Kubina Molli – is távozik az idény végén a klub megtette a szükséges intézkedéseket pótlásukra. Előbb a 32 esztendős orosz Renata Kajumova került a csapathoz a Stiinta Bucuresti együtteséből, és annak érdekében, hogy mihamarabb be tudjon illeszkedni és játékba tudjon lendülni, már a szezon közben leigazolták, sőt már több mérkőzésen pályára is lépett.

Ki kellett üríteni egy budapesti iskolát – tűzoltók és mentősök vonultak ki

VG Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós szagú gázt éreztek szerda reggel – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi főigazgatóság helyettes-szóvivője. 

Megrázó videón a maláj helikopter-szerencsétlenség, mindenkit ledöbbentett a tragédia

RIPOST A szörnyűség 10 ember életét követelte.

Szépségverseny: merj egyedi lenni – ezt tanácsolja Mike Cintia a Tündérszépek jelentkezőinek – videóval

BEOL Mike Cintia közönségdíjas lett a Magyarok Világszépe versenyen, illetve a Top Model of the World Hungary címet is magáénak tudhatja. Emellett több szépségversenyen kipróbálta már magát, kisebb-nagyobb eredménnyel. Beszélgettünk vele a szépségversenyekről és üzent a Tündérszépek indulóinak is, melyre május 12-ig várjuk a vármegyénkben élő szépségek jelentkezését.

Díjazták a barcsi gyermekorvost

SONLINE A napokban vehette át ünnepélyes keretek között a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat Ivánfi Ferenc, barcsi gyerekorvos. Idén ötödik alkalommal adták át az elismeréseket, a plakettet ezúttal szavazategyenlőség miatt rendhagyó módon tízen vehették át az MTA Akadémia Klub Kodály termében. A díjra jelöltek közül a közönség választotta ki az adott régió közönségdíjas orvosát, az idei évben a Dél-Nyugat Magyarországi régióban Ivánfi Ferenc kapta a legtöbb szavazatot, aki 32 éve él a somogyi városban és gyógyítja a gyerekeket. 

Származás vagy eredet? Ez már nem mindegy!

VEOL A napokban vásároltunk egy élelmiszerboltban egy terméket. Jelölik rajta, hogy származás, s azt is, hogy eredet. Azaz, honnan származik és ered a termék. Eddig azt hittük, a két kifejezés egymás szinonimája, ám kiderült, mostantól nem az.

Balesetveszélyessé vált, ezért kicserélik a burkolatot a miklósi bölcsődében

SZOLJON Júniusig megújul a törökszentmiklósi Petőfi úti Bölcsőde műfüves udvara, a burkolat az évek során ugyanis olyannyira elhasználódott, hogy balesetveszélyessé vált.

Jubiláltak: a 25. szlovák teadélutánt tartották meg Kétsopronyban

BEOL Immáron 25. alkalommal rendezte meg a kétsopronyi szlovák önkormányzat szlovák családi teadélutánját a minap. A dekoráció az évfordulót is tükrözte, melynek megvalósítását Czirbuly Mátyásné képviselő irányította. A teadélutánt részvételével megtisztelte Nina Eliášová, szlovák főkonzulhelyettes, Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, dr. Egyedné Baránek Ruzsenka, a Magyaroroszági Szlovákok Szövetségének elnöke és Völgyi Sándor polgármester is.

9 bomba jó recept, ha úgy döntesz, veszel egy kiló újkrumplit

MINDMEGETTE Egész évben alig várjuk, hogy megérkezzen az újkrumpli. Pár hétig élvezzük a belőle készült petrezselymes-vajas köret ízét, aztán elkezd munkálni bennünk a kisördög: mit lehetne még készíteni belőle? Igaz, hogy rakott krumplinak, krumplipürének nem az igazi, de mutatjuk, hogy milyen szuper egytálételeket, köreteket, salátákat tudsz pillanatok alatt az asztalra varázsolni.

A szenátus is megszavazta az ukránok támogatását

VG Hónapokig tartó pártpolitikai huzavona után a szenátusban már sima útja volt a segélycsomagnak.

El se hiszed, hogy néznek ki ma a Szívtipró gimi sztárjai - galéria

RIPOST Szinte hihetetlen, de 30 évvel ezelőtt szegezett mindenkit a képernyők elé a Szívtipró gimi.

A fejlesztések mellett fontos a közösségépítés - A bérbaltaváriaknak van mire büszkének lenniük

VAOL A pandémia óta közösséget építeni nehezebb, mint valaha – ez a tapasztalata Némethné Beczők Bernadett polgármesternek, aki ezt legalább olyan fontos feladatának tekinti, mint az egyéb fejlesztéseket.

Kifosztotta alvó utastársát a vonaton

SONLINE A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztással vádol egy harmincas éveiben járó férfit, aki alvó utastársát lopta meg a vonaton.

Színház, bábszínház, véradás, hasznos telefonszámok

ZAOL RendezvényekZalaegerszegHevesi Sándor Színház: 15.00, 19.00 Annie, a kis árva (Móra, illetve Csány-bérlet)Griff Bábszínház: 09.30, 11.00, 14.00 Állatságok, avagy ilyenek az állatok? (Lenti)

Otthon-felújítási program: jönnek a részletek, változnak a feltételek

VG A cél a lakhatás és az energiaellátás biztonság támogatása.

Közösen gyűjtenek hulladékot a környezet megóvásáért Karancskesziben

NOOL Karancskeszi önkormányzata a Karancs Természetjáró és Védő Egyesülettel együttműködve idén ismét csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz. A szervezők a hulladékgyűjtésre várják az önkénteseket, akiknek kesztyűt és zsákot is biztosítanak majd. Az esemény április 25-én, csütörtökön, 8.30 órakor kezdődik a Karancskeszi Civil Ház (régi hivatal) épületénél. A helyi művelődési ház a közösségi oldalán tájékoztatta közelmúltban a lakosságot a szemétgyűjtési programról. 

Új épület a civileknek

SONLINE Miután a régi művelődési házat elbontották, új épületet emelnek a TOP Plusz program 560 millió forintos támogatásával Ságváron. Már szerkezetkész a ház, most a tetőn dolgoznak. A 800 négyzetméteres közösségi tér a könyvtárnak, a polgárőrségnek és más civil szervezeteknek biztosít helyet. Az építkezés hivatalos határideje december, de helyiek bíznak abban, hogy hamarabb elkészülhet.

Rékasi Károly színművészt faggatták a Színházbarát Kör tagjai

ZAOL A Hevesi Sándor Színház törzsközönségét is alkotó Színházbarát Kör legutóbbi vendége Rékasi Károly színművész volt, aki a zalaegerszegi színházban a Három sárkány című zenés játék főszerepét alakítja vendégművészként. Az április 19-én, pénteken zajlott oldott hangulatú közönségtalálkozón Iványi Ildikó, a kör vezetője faggatta Rékasi Károlyt, aki színházi, televíziós és filmes szerepei mellett korábbi és mostani zalaegerszegi élményeiről is beszélt. 

Kérdőíves felmérést készít Sárosd önkormányzata

FEOL Kérdőíves felmérés keretein belül mondhatják el a sárosdiak véleményüket a már végrehajtott és a tervezett fejlesztésekről.

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

RIPOST Városháza-park? Népliget? És így tovább...

Sokféle hibát talált, 15 millió forintos bírságot kapott az Erste brókercége

VG Ezek a napi működést nem érintik, de muszáj kijavítani őket.

Rockmaraton: Már keresik a segítőket az építéshez

DUOL Kevesebb, mint 80 nap van hátra a hosszú ideje várva várt eseményig, a XXX. Rockmaraton fesztiválig. Nemrégiben teljessé vált a lineup, vagyis a fellépők listája, és a helyzet komolyságát mutatja, hogy a szervezők már keresik azokat a lelkes maratonistákat, akik segítenek felépíteni a fesztiválhelyszínt.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

ZAOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

"Anya, nézd, mit tudok!" – Újabb mérföldkövön van túl SMA Tomika

RIPOST Újabb csodával lepte meg szüleit SMA Tomika.

Haltelepítés történt Gyopárosfürdőn

BEOL Gyopárosion a déli tóba kerültek az önkormányzat által rendelt háromnyaras pontyok – számolt be közösségi oldalán Dávid Zoltán polgármester.

Tündérszépek: olvasóink véleményét várjuk a szépségről

SZOLJON Ki így, ki úgy vélekedik a szépségről. Valakinek a telt idomok, míg másnak inkább egy kedves mosoly jön be. Szavazást indítottunk. A kérdés pedig nem más, minthogy mitől is lesz valaki a legszebb?

Újra vandálok törtek-zúztak az Érzékelések Kertjében Kecskeméten

BAON Kedden újra vandálok jártak a kecskeméti Érzékelések Kertjében, akik szétverték az ivókutat ezzel a már ledugózott vezetéket is megsértve – tájékoztatta portálunkat a parkot létrehozó Kecskeméti Szent László Lions Club.

Drogot cserélt csirkemellért, kutyát kínzott: rács mögé került miattuk a salgótarjáni nő

NOOL A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 40 éves nőt, aki Salgótarjánban új pszichoaktív anyaggal kereskedett, a saját kutyáját pedig súlyosan elhanyagolta.

Megérkezik a kormányablakbusz Tiszajenőre is

SZOLJON Szerdán a jenőieknek sem kell a városba utazniuk az okmányokkal kapcsolatos ügyintézéshez.

Orbán Viktor élőben mond beszédet a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján

BAON A kormányfő a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján szólal fel a budapesti Hungexpón.

Bognár György kinek szurkol? Labda nélkül lepné meg Nyíregyháza a Fradit (videó)

TEOL A feljutás küszöbén álló nyírségiek már történelmet írtak a legjobb négy közé jutással, és a Ferencváros ellen is meglepetést okoznának a Magyar Kupában.

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

RIPOST Mandula Ádám soha többé nem akarja látni egykori párját.

Börtön és kitoloncolás vár a koreai férfira, ha megtalálják

KEMMA Maradhat a 8 év börtönbüntetése annak a koreai férfinak, akit emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélt el a Tatabányai Törvényszék. A vád szerint a férfi miatt bénult le az egyik mongol munkás, akit egy targonca nyomott össze.

Várnak minden gyermeket Öskün

VEOL Anyák napi kézműves foglalkozást rendeznek az IKSZT Művelődési Házban május 3-án, pénteken 17 óra és 18.30 között.

Hatszáznyolcvanegy gyorshajtót csíptek el a Speedmarathon során Fejér vármegyében

DUOL A rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én 6 órától másnap reggelig.

Legutóbb komoly pofonba szaladt bele az Aalborg a Veszprém Arénában

VEOL Újabb kőkemény feladat vár a Telekom Veszprém kézilabdázóira, akik komoly menetelést tudhatnak maguk mögött, de a szezon java még hátravan.

Elgondolkodtató, őszinte mondatok gyerekektől

TEOL Rajtunk, felnőtteken is múlik, hogy a gyermeki ártatlan gondolatokból, őszinte vágyakból mennyi marad meg felnőtt korukra. A gyerekszáj egyszerre cuki, végtelenül őszinte és sok esetben elgondolkodtató. Sokat tanulhatunk belőle. Nekem két tündéri unokám van, nemrégen múltak négyévesek, úgyhogy tudom, mit beszélek.

A Liszt-iskola moderntánc csoportjainak évadzáró bemutatója - fotógaléria és videó

ZAOL A Liszt Ferenc Általános Iskola ének-zene-tánc képzésben részt vevő 100-nál is több 1-6. osztályos diákja kedden délután hagyományos évadzáró műsorban mutatta be az év folyamán tanultakat a szülőknek, érdeklődőknek. A Varázslatos utazás című koreográfiát Tasnádi Renáta tanárnő készítette, tudtuk meg Winklerné Fehér Lívia igazgatótól, az előadás képzeletbeli Föld körüli utazás során villantotta fel a különböző nemzetek táncait. A gála előkészületeiben a szülők is részt vettek.

A Ceglédi KE győzelemre készül a MAFC ellen hazai pályán

SZOLJON Az NB I/B bajnoki elődöntőjének második mérkőzésén a CKE az Újbuda MAFC legénységét szerdán 17 órától fogadja a ceglédi Gál József Sportcsarnokban.

Gyakran veszel csomagolt szendvicset? Akkor jó, ha tudod, hogyan készül

MINDMEGETTE Az előregyártott termékek, akár készételről, akár egy szendvicsről van szó, alkalmanként jó megmentői lehetnek a napunknak, ha épp nem volt időnk ebédet főzni. Persze azért az sejthető, hogy nem ezek a legegészségesebb ételek.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

VAOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

NOOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

VEOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Orbán Viktor élőben mond beszédet a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján

NOOL A kormányfő a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján szólal fel a budapesti Hungexpón.

Útkeresés címmel nyílt meg Kollár Sándor tárlata

TEOL Útkeresés SM elnevezésű tárlat nyílt meg kedden a Babits Mihály Kulturális Központban.

A 90 éves Béla bácsit köszöntötték Sitkén

VAOL Ódor Béla bácsit otthonában, családja körében köszöntötte Morgós István, Sitke község polgármestere 90. születésnapja alkalmából.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

DUOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Nyimbe takarítottak a diákok

SONLINE Dolgosan telt a hétvége a siófoki Baross szakképző iskola diákjainak.

A salgótarjáni iskola is részt vett a hulladékért virágot akcióban

NOOL A Semmelweiss Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye a közösségi oldalán tette közzé, hogy április 22-én, hétfőn, A Föld napja alkalmából az iskola is részt vett a hulladékért virágot akcióban Salgótarjánban. Az eseményen több leadott elektronikai és veszélyes hulladékért cserébe egy-egy cserép virágot kaptak a tanulók, amelyeket haza is vihettek. 

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

FEOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Czomba Sándor: már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

VG Az előző évhez képest több mint 74 ezer forinttal, azaz 14 százalékkal nőttek a fizetések.

Mutatjuk, a Jászkunságban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

SZOLJON Cikkünkben összeszedtük a szerdán érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

„34 évesen rákot diagnosztizáltak nálam, mert figyelmen kívül hagytam egy kínos tünetet”

BORSONLINE Kemény küzdelmet tudhat a háta mögött egy egygyermekes édesanya.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

FEOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

MINDMEGETTE A kevert süteményeket nemcsak azért szeretjük, mert egyszerűen elkészíthetők kevés és jó árú alapanyagokból, hanem mert nagyon finomak, ízletesek is. Most egy almás kevert receptjét hoztuk, amit akár ma este is megsüthetsz, hiszen pillanatok alatt összedobható.

Autóbusz égett Zalában

VAOL Kigyulladt egy használaton kívüli autóbusz Letenyén, a Pozsonyi utcában, az Akácfa utcánál. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek eloltották a tüzet - közölte a katasztrófavédelem.

Még „csendesebbik” arcát mutatja a Velencei-tó

FEOL Tégli László nem először lep meg minket gyönyörű felvételeivel. Legutóbb a hajnali Sóstót járta körbe fényképezőgépével, de kaptunk már tőle képeket a Csónakázó-tó környékéről is, ahol megfagyott pillanatokat kapott lencsevégre. Korábban hosszabb írást közöltünk róla, Jó szemmel szakítja le a pillanatot… címmel. 

Afrika beköltözik egy estére a Nappaliba

BAMA Újabb eseménnyel jelentkezik a PTE Nemzetközi Évad programsorozata április 24-én délután 6 órai kezdettel a Nappaliban. A szórakozóhely egy könyvbemutatóval egybekötött Afrika Estnek ad otthont.

India világa a könyvtárban

SONLINE India különleges világa elevenedett meg hétfőn este a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban. Vidák István, Dolányi Anna, Nagy Mari és Németh Péter tárlatát Gimesi Judit textiltervező iparművész nyitotta meg. A kiállítás május 8-áig tekinthető meg a könyvtárban. 

Forgalomkorlátozással kell számolni az Északmegyer dűlőben

BAMA ​A pécsi Északmegyer dűlőben zajló szennyvízvezeték-építési munkálatok az utolsó fázisukba érkeztek – számolt be róla a Biokom.

A nap Tündérszépe: Elizabet

HEOL Immár ötödik alkalommal indult útjára a Tündérszépek országos szépségverseny, amelyre még jelentkezhetnek a lányok. A mai nap Tündérszépét Elizabetnek hívják, 23 éves és Öcsödről érkezett.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

NOOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

DUOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Antidepresszánsok, pánikroham, fertőzés – összeszedtük, mit mond a szakvélemény Merkel remegéséről

888 Egyre több orvost foglalkoztat Angela Merkel német kancellár egészsége, miután alig két hét leforgása alatt immár másodszorra is olyan remegés tört rá, amely nemcsak a kezeit, hanem az egész testét foglyul ejtette.

Nyílt levél Kenderesi Tamásról Sós Csaba szövetségi kapitány úrnak!

888

Kunhalmi Ágnesnek megint meggyűlt a baja a magyar nyelvvel

888 Megint alkotott az MSZP-s Ágica.

Beszédes képek a Budapest Pride-ról

888 A 24. Budapest Pride rendezvényén az MSZP is jelen volt. A szocialista különítmény élén a helyesírási hibáiról és a táncikálásáról elhíresült Kunhalmi Ágnes állt. A pride-os provokátorok Soros Györgyöt sem hagyták ki a felvonulásból. Nézzétek meg képgalériánkat a Pride-ról, a fotók magukért beszélnek.

Ezer méter magasból zuhant le egy merevre fagyott migráns Londonban

888 Szó szerint kráter keletkezett annak a londoni háznak az előkertjében, ahová több mint egy kilométer magasból egy merevre fagyott kenyai migráns csapódott be.

Víz alatt a strand Ábrahámhegyen

VEOL A település strandjának egy része pillanatnyilag víz alatt van, a Balaton magas vízállása idén tavasszal sem kíméli a területet.

Autóbusz égett Letenyén

ZAOL A tűzoltók a Pozsonyi utcában fékezték meg a lángokat.

Két somogyi fotós is a legjobbak közé került a Magyar Sajtófotó pályázaton

SONLINE Természet és tudomány kategóriában második helyezést ért el a Magyar Sajtófotó pályázaton ifjabb Lőrincz Ferenc, kaposvári búvárfotós.

Korrupció miatt letartóztatták az egyik orosz hadügyminiszter-helyettest

VG A hatóságok csak annyit árultak el, hogy a politikus különösen nagy összegű kenőpénzt fogadott el.

Vasvilla nyelével sújtotta halálra a gazdát a cseléd

TEOL Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl” – Agydaganattal operálták Marcit, most iskolába mehet a hős kisfiú

RIPOST A családnak egyre több nehézséggel kellett szembe néznie.

Rendhagyó történelemórát tartott a tari plébános a bátonyterenyei középiskolásoknak

NOOL Különleges előadás színesítette a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium első évfolyamos rendész tanulóinak napját. A kilencedikes diákok rendhagyó történelemóra során érdeklődve hallgatták Csonka Csaba tari plébános szavait.

Orbán Viktor élőben mond beszédet a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján

BAMA A kormányfő a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján szólal fel a budapesti Hungexpón.

Orbán Viktor élőben mond beszédet a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján

BEOL A kormányfő a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján szólal fel a budapesti Hungexpón.

Bezár a NAV egy napra csütörtökön

SONLINE Rendkívüli áramszünet miatt zárva lesz csütörtökön a NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának kaposvári központi épülete, a marcali, a nagyatádi kirendeltség és a barcsi, fonyódi kormányablakban működő NAV-ablak. A hét többi napján a megszokott nyitvatartási rend szerint fogadják az ügyfeleket. 

Karambol az 52-esen: mentőt is riasztottak a balesethez

BAON A főút kerekegyházai lehajtójánál történt a baleset szerda reggel.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

ZAOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Megvannak a nyertesek: korosztályonként bírálták el a rajzokat

BAMA A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága április 15-ig várta óvodások, alsó tagozatos és felső tagozatos általános iskola tanulók rajzait az Így közlekedtek ti címmel meghirdetett rajzpályázatra.

Előrehozott finálét rendeznek Baranyában a legjobb nyolc között

BAMA A Magyar Labdarúgó-szövetség Baranya Vármegyei Igazgatóságán kisorsolták a Baranya Vármegyei Kupa 2023/24-es idényének negyedik fordulóját, ami után biztossá vált, hogy a legjobb négy között biztosan lesz legalább egy együttes, amely a vármegye egyes bajnokságnál alacsonyabb osztályban vitézkedik. 

A Fejér vármegyei mozik szerdai műsora

FEOL Székesfehérvár, Cinema City: A Majomember: 19.45. Artúr, a király: 14.40. Az első ómen: 17.15, 20.30. Back to Black: 13.00. Belu – A legbátrabb bálna: 13.00. Bonus Trip: 15.45, 18.00, 20.15. Dűne – Második rész: 14.00, 16.50, 19.20. Godzilla x Kong: Az új birodalom (2D): 14.40, 19.30. Godzilla x Kong: Az új birodalom (3D): 17.00. Imádlak utálni: 20.00. Ki hitte volna?: 14.00, 18.15. Kung Fu Panda 4 (3D): 13.30. Kung Fu Panda 4 (2D): 14.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30. Most vagy soha!: 13.00. Polgárháború: 13.45, 16.00, 18.15, 20.30. Szellemírtók – A borzongás birodalma: 15.00, 17.20, 19.40. Szunnyadó vérebek: 15.30, 17.45, 20.00. Verseny a győzelemért: 16.00, 20.15.

Egy győzelem, és fináléban a Panthers

BAMA Szerdán 18 órakor megteheti az utolsó lépést a Panthers. Szerdán 18 órakor megteheti az utolsó lépést a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. B Piros-csoportjának döntője felé.

Vasi sikerek a Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny döntőjén

VAOL Április 22-én, a Föld napján az Országos Széchenyi Könyvtárban rendezték a 2023/2024. tanév könyvtárhasználati versenyének döntőjét, melyen két kategóriában (7-8. és 9-10.) 12-12 tanuló mérte össze tudását a komplex, információkereső, etikus információhasználó és problémamegoldó tanulmányi versenyen. Vas vármegyét három tanuló képviselte, akik már az előzetes fordulókon szép eredményeket értek el. Rettegi Ákos, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 8. évfolyamos tanulója kategóriájának országos 5. helyezettje lett, Csuka Dániel a Jurisich Miklós Gimnáziumból országos 3., míg Hollósi Laura szintén a Jurisich-ból 5. helyezést ért el. Az idei téma a fenntartható fejlődés volt, ezzel kapcsolatban kellett információkat, dokumentumokat keresve feladatot megoldani.

Vízállás április 24-én reggel a Dunán és Sión Tolnában

TEOL A Dunán szerdán reggel 7 órakor: Dunaföldvár 43 cm, Paks 200 cm, Dombori 261 cm, Árvízkapu 624 cm, Baja 347 cm. A Sió Palánknál 195 cm. 

Kétszáz adag babgulyást főztek a Máltai Szeretetszolgálatnak

VEOL Pődör László – vagy ahogy mindenki ismeri, Juky – újabb jótékonysági akcióhoz adta a nevét, segítőivel ugyanis kétszáz adag babgulyást készített. Az elkészült ételt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel.

Három művész tükröződései a Vármegyeházán

TEOL Tárlatvezetésre és baráti beszélgetésre invitálták az érdeklődőket kedden délután a Vármegyeháza kiállítótermében a Tükröződések című tárlat kapcsán.

Bognár György kinek szurkol? Labda nélkül lepné meg Nyíregyháza a Fradit (videó)

SONLINE A feljutás küszöbén álló nyírségiek már történelmet írtak a legjobb négy közé jutással, és a Ferencváros ellen is meglepetést okoznának a Magyar Kupában.

Csapatokat várnak Elekre

BEOL Május elsejére Elekre várják a kispályás foci szerelmeseit.

A helyi tv-k és rádiók szerdai kínálata

ZAOL RÁDIÓKEgerszeg Rádió: 5.00 Magyaróra 6.00 Vekker – Ébredj velünk! 10.00 A'la Carte 14.00 Helló, Egerszeg 18.00 Egerszegi Krónika 18.10 Like 19.00 Retro Műhely 20.00 Zene

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

VAOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Nyolc gól mellett nyolc sárga lap

VEOL A Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság III. vonalában az elmúlt hétvégén is izgalmas mérkőzéseket rendeztek. A keleti csoportban a Hajmáskér nyolcgólos meccset vívott a Várpalotával, és ugyanennyi sárga lap is született, a palotaiak a ráadásban mentettek pontot.

Most jött: Ki kellett üríteni egy budapesti általános iskolát, 70 gyerek rosszul lett

RIPOST Szúrós szagot éreztek az iskolában.

Pótolták a hiányzó fákat

SONLINE  A Balatonfenyvest Imremajorral összekötő négy kilométeres utat az 1950-es években ültetett nyárfák szegélyezték. Kulturális és természetvédelmi érték is volt a fasor, ezért az imremajori civilek összefogással a napokban fákat ültettek, hogy pótolják a hiányzó fákat a vasúti pálya közelében.

Izgalmas nap elé tekint a BÉT, a Magyar Telekomra és a Molra is érdemes figyelni

VG A befektetők figyelme a Magyar Telekomra és a Molra szegeződik.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

VEOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Bognár György kinek szurkol? Labda nélkül lepné meg Nyíregyháza a Fradit (videó)

SZOLJON A feljutás küszöbén álló nyírségiek már történelmet írtak a legjobb négy közé jutással, és a Ferencváros ellen is meglepetést okoznának a Magyar Kupában.

Kosár és koszorúalap papírból? Vasasszonyfán már tudják, hogy lehetséges!

VAOL Nyár elejéig megtekinthető a papírfonó szakkör munkáiból nyílt tárlat a vasasszonyfai templomtér új kiállítóterében. A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör programjához három éve csatlakozott a község. Azóta minden évben új kézműves tevékenységgel ismerkedhetnek meg a lelkes résztvevők. A nemezelés és quilling technika után 2023 őszétől a papírfonás rejtelmeibe tanulhattak bele a szakköri tagok.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

BAMA Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

A zalai mozik szerdai műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 16.00 Bonus Trip (magyar vígjáték); 18.00 Back to Black (amerikai életrajzi film); 20.15 Szellemírtók – A borzongás birodalma (amerikai fantasztikus kalandfilm)