Harcoljon fűszerekkel a vírus ellen!
Számos olyan fűszer van, ami erősíti az immunrendszert vagy gátolja a vírusok szaporodását. Az enyhébb megfázásos, influenzás tünetekre, ha nincs magas láza, használja ki a fűszernövények gyógyhatású erejét! A fokhagyma, a kurkuma, a gyömbér, a fahéj, az édeskömény, a szerecsendió, a szegfűszeg, a bazsalikom, a zsálya, a rozmaring, a kakukkfű és az oregánó nagyon erős vírus- és baktériumgátlók a bennük lévő illóolajak és egyéb hatóanyagaik miatt. Teheti ételbe, és gyógyteát is készíthet belőlük. Mivel az illóolaj-tartalmuk gyorsan elillan, a főzés végén javasolt az ételhez adni. Kurkumatea: Forraljon fel 2 csésze vizet, adjon hozzá 1 teáskanál őrölt kurkumát, és 10 percig gyöngyözve főzze, majd szűrje le.