Idén januárban hatszor annyi migráns jutott el a Balkánra, mint tavaly

Érdemi növekedést mutat a Nyugat-Balkánra érkező illegális bevándorlók száma: januárban 2000, míg az előző év azonos időszakában csak 300 határsértőt regisztrálták az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) adatai szerint – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese kedden az M1 csatornán.

További olvasott hírek
Eredményes szereplés a győri gálán

BEOL Győrben színvonalasan megrendezett karate versenyen vehettek részt az erő karate képviselői. A Győri Ashihara Karate Gálán szép számmal indultak el a kyokushin, a shidokan, a josui, shindokai és a kempo karate versenyzői is.

Menjünk oda a kereszthez, és boruljunk le előtte! (videó)

FEOL A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet is készül az ünnepi alkalmakra. Kovács Dániel a gyülekezet lelkipásztora elmondta, a legnagyobb keresztény ünnep a karácsony mellett, Krisztus halálának és feltámadásának emlékünnepe. Jézus meghalt értünk, de harmadnapon feltámadt. Istenként nem maradhatott a halálban, ezáltal a halandó embereknek esélyük lett az örök életre, mert őbenne aki meghal is él! Kettő féle halálról beszél a szentírás! Az egyik a testi halál, ami elkerülhetetlen, hiszen a fizikai testünk és ez a valóság egyszer elmúlik, viszont a szellemi halál elkerülhető! Aki hisz a fiúban, az Isten fiában, az üdvözülhet. 

Megkezdődött a hajózási szezon a Balatonon

VEOL A négy hajójából álló flotta érkezésével ezekben a percekben kezdődött meg a hajózási szezon a Balatonon.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

ZAOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

KEMMA A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A húsvéti szent háromnap

HEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

KEMMA Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Megrendülten kutat Pécs: 15 éves fiú tűnt el

BORSONLINE A lakosság segítségét kéri a rendőrség.

Nógrádi orvosi és gyógyszertári készenlét csütörtökön

NOOL Orvosi ügyeletSALGÓTARJÁN város és városkörnyéki betegek részére hétköznap 16 órától másnap reggel 8 óráig, felnőttek és gyermekek ellátására hét végén és ünnepnapon: reggel 8-tól reggel 8-ig. Helye: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház. Telefon: 32/310-104. Az anyatejgyűjtő állomáson, a Füleki út 41. szám alatt 8 és 9 óra között veszik át az anyatejet. Fogászati ügyelet: hét végén és ünnepnapon 8-tól 14 óráig az Úttörők út 17–19. szám alatt. Telefon: 32/418-432.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BAON A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Riasztást adtak ki heves zivatarok és széllökések miatt

HEOL Elsőfokú riasztás van érvényben Heves Vármegyében zivatarok veszélye és heves széllökések miatt.

Két személyautó ütközött össze az 52-es főúton, Kecskeméten

BAON Az 52-es főúton történt a baleset. Az érintett szakaszon teljes útzár van.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

VAOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

KEMMA A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Pintyőke fesztivált tartottak Kiskanizsán

ZAOL A Nagykanizsai Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája immár 22. alkalommal rendezte meg a Pintyőke népi gyermekjáték- és gyermektáncfesztivált, melynek a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház adott otthont.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

ZAOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Borús hangulatban várja a húsvétot a forint

VG Hajnal óta töretlenül gyengül a hazai fizetőeszköz.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Megpezsedült az élet Bükkszéken

HEOL Bükkszéken a tavasz beköszöntével megpezsdült az élet. Elkészült a zöldhulladék lerakó, javítják az útpadkákat, parkolókat alakítottak ki.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

HEOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A húsvéti szent háromnap

VEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

A húsvéti szent háromnap

VAOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Április 2-től szünetel a vonatforgalom Kiskunfélegyháza és Szeged között

BAON Április 2-4-ig pályakarbantartási és építési munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között szünetel a vonatforgalom – közölte a Mávinform a közösségi oldalán.

A tenger lényei úsztak a faliújságra

TEOL Kékben zajlott a Cikói Perczel Mór Általános Iskola tanulóinak hete.

Két autó ütközött az Építők útján

BAMA A pécsi Építők útján, a Gosztonyi Gyula utca közelében történt baleset csütörtök délelőtt. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítják a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra lehet számítani - számolt be az esetről a katasztrófavédelem.

Áprilisban indul a viharjelzés a Balatonon

SONLINE Április elseje és október vége között üzemel a viharjelzőrendszer a nagyobb magyarországi tavakon, így a Balatonon is.

Jogosítvány nélkül vezetett a kunágotai férfi

BEOL Jogosítvány nélkül vezetett egy kunágotai férfi, akit szerdán ezért szabálysértési őrizetbe vettek a rendőrök.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

BAMA A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Börtönben marad az olasz antifasiszta, Ilaria Salis

HEOL A Fővárosi Törvényszéken ma délelőtt elutasították az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított szélsőséges baloldali aktivista kérelmét, ami azt jelenti, hogy marad a magyar börtönben.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BAON A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Égve hagyott cigaretta miatt csaptak fel a lángok Kiskunmajsán

RIPOST A hatalmas tűzről videó is készült.

Húsvéti programokkal készül a petesmalmi vidrapark

SONLINE  

Kalandozás a csáfordi nyusziországban

ZAOL Szaladgáló fehér nyuszik és egy kisbárány várta a gyerekeket a Csáford központjában kialakított nyusziországban. A húsvétra hangoló családi rendezvényre elkerítettek egy kis részt a kultúrház szomszédságában lévő füves területen, ahol a nyúlodúból ki-bebújó és a zsombékos réten ugrándozó húsz nyuszi között játszhattak a gyerekek.

Húsvéti kosár: Lego virággal és tisztítószerekkel készülünk az ünnepre

VG Szépen virágzik a Lego.

A húsvéti szent háromnap

BAON A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

HEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Elárulták a boltok, mit vásárolnak a magyarok – még mindig az olcsó után nyúlnak, de valami elindult

VG Továbbra sem szűnt meg a lefelé vásárlás Magyarországon, ugyanakkor volumenben már erősödés tapasztalható a boltokban.

A sport és az aktív turizmus van fókuszban Magyarhertelenden

BAMA Számos fejlesztés valósult meg az elmúlt években Magyarhertelenden, a munka pedig nem áll meg, hiszen több terv is van a következő évekre.

Nagycsütörtöki olajszentelés Kaposváron

SONLINE A hagyományoknak megfelelően az egyházmegye papságának koncelebrálásával mutatta be a nagycsütörtöki olajszentelési szentmisét Varga László megyéspüspök a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmisében a főpásztor megáldotta a keresztelendők és a betegek olaját; illetve a keresztség, bérmálás és egyházi rend kiszolgáltatásakor használatos krizmát.

A húsvéti szent háromnap

BAMA A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

"Ultra szexi Istennő" - tangás fenekéről posztolt az ágyból Bódi Sylvi

BORSONLINE A modell ismét megmutatta tökéletes alakját a nagyvilágnak.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

KEMMA A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BAON A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

VAOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Foltos lett a falad? Ezek a trükkök végleg leszámolnak a kosszal

MINDMEGETTE A folteltávolítás mindig komoly fejtörést okoz, azonban léteznek olyan jól bevált praktikák, amelyeket mindenképpen érdemes bevetni a szennyeződések ellen. 

Magyar Adél és Ekler Botond is brillírozott

VAOL Bravúros szerepléssel összesen kilenc éremmel, köztük hét arannyal tértek haza a versenyengedéllyel nem rendelkező vasi úszók a diákolimpia országos döntőben.

Adománygyűjtők verték át a bevásárlóközpontban

BEOL Adománygyűjtők csapták be, ezt jelezte egy nő szerdán a biztonsági őröknek Békéscsabán, egy bevásárlóközpontban.

Félezer tojással készülnek az ünnepre Nagygyimóton

VEOL Magyarországon rengeteg nagy múltú húsvéti tradíció ismert, ezek közül az egyik, hogy napjainkban egyre több településen jelennek meg a tojásfák. Nincs ez másként Nagygyimóton sem, ahol a fanyuszik és a húsvéti koszorú mellett kapott helyet a tojásfa.

Kilőtt a Delta Tech profitja

VG Valamennyi profitsoron látványos előrepést produkált a Delta.

Az Értéktári esték szó szerint hazai pályán zajlott

HEOL A könyvtár épülete és éremkiállítása volt dr. Vinkler Bálint előadásainak témája. Az Értéktári esték havonta két-két gyöngyösi értékkel ismertetik meg a hallgatóságot.

Nem kell fizetni a parkolásért a hosszú hétvégén

BAMA A húsvéti hosszú hétvégén változik a pécsi parkolási rend, illetve a BIOKOM NKft. és a Pécsi Köztemető ügyfélszolgálatának nyitvatartása.

A húsvéti szent háromnap

KEMMA A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

HEOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BEOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BEOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BAON Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Okostanteremmel is bővült az energetikailag felújított dusnoki iskola – galériával

BAON Közel ötvenmillió forint kormányzati forrásból újult meg energetikailag a Dusnok-Fajsz Általános Iskola régi és új épületszárnya. Az intézményben kialakítottak egy Tudástermet is, amely az „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” című hatmilliárd forint keretösszegű országos projekt részeként valósult meg.

A vonatok és a távolsági buszok is az ünnepi menetrend szerint indulnak

BAMA A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

VAOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Távozott az NB II.-es csapattól a mátraballai illetőségű vezetőedző

HEOL Szűkszavú közleményben adta hírül a Tiszakécskei LC honlapja, hogy a klub megvált az NB II.-es gárda szakvezetőjétől.

Újabb újságíró tűnt el Gázában – a tudósító nemrég arról számolt be, hogy a testvérét a szeme látára lőtték le

VG Legalább 95 újságíró és médiamunkás halt meg eddig Gázában. Korábban Tel-Aviv azt üzente a gázai civileknek és az ott tevékenykedő újságíróknak, hogy meneküljenek az életükért.

Japánban jártak a KASI dzsódósai

SONLINE  

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

VEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A húsvéti szent háromnap

BEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

ZAOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Építmény helyett csak emléktábla – A vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója előtt tisztelegnek

VAOL Kéréssel fordult az önkormányzathoz a Jóga a Mindennapi életben Swamiji Magyarországi Egyesülete képviselője: néhai elnökük, a vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója és fő szervezője emlékére szeretnének táblát elhelyezni a város főterén.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

HEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Antidepresszánsok, pánikroham, fertőzés – összeszedtük, mit mond a szakvélemény Merkel remegéséről

888 Egyre több orvost foglalkoztat Angela Merkel német kancellár egészsége, miután alig két hét leforgása alatt immár másodszorra is olyan remegés tört rá, amely nemcsak a kezeit, hanem az egész testét foglyul ejtette.

Nyílt levél Kenderesi Tamásról Sós Csaba szövetségi kapitány úrnak!

888

Kunhalmi Ágnesnek megint meggyűlt a baja a magyar nyelvvel

888 Megint alkotott az MSZP-s Ágica.

Beszédes képek a Budapest Pride-ról

888 A 24. Budapest Pride rendezvényén az MSZP is jelen volt. A szocialista különítmény élén a helyesírási hibáiról és a táncikálásáról elhíresült Kunhalmi Ágnes állt. A pride-os provokátorok Soros Györgyöt sem hagyták ki a felvonulásból. Nézzétek meg képgalériánkat a Pride-ról, a fotók magukért beszélnek.

Ezer méter magasból zuhant le egy merevre fagyott migráns Londonban

888 Szó szerint kráter keletkezett annak a londoni háznak az előkertjében, ahová több mint egy kilométer magasból egy merevre fagyott kenyai migráns csapódott be.

Ezek a csütörtöki készenléti patikák Bács-Kiskunban

BAON Ezekben a patikákban tudjuk kiváltani a gyógyszereinket nyitvatartási időn túl.

Kommentekből írt extrém locsolóverseket a magyar tiktokker

RIPOST Nyakunkon a Húsvét! Ideje készülni!

Egy névnapi köszöntés tragédiába fordul át

BAMA Hajdu Szabolcs a fiatal magyar rendezőgeneráció egyik legjobbja – úgyhogy új filmjét, a Kálmán napot már nagyon vártuk.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

VEOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap

NOOL A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

FEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Jövőbeli Életmódok: A Holnap Technológiája Már Ma - Úttörő Innovációk és Előretekintő Tervek

BAMA Az okosotthonok forradalma már nem csak egy távoli jövő víziója, hanem gyorsan teret nyerő valóság. Napjainkban a lakóingatlanok építésénél és korszerűsítésénél egyre nagyobb szerepet kapnak az energiahatékonyság, a kényelem és a biztonság szempontjai. Energiahatékonyság szempontjából kiemelkedő beruházás a napelemes rendszerek telepítése, amelyek hozzájárulnak a lakókörnyezet fenntarthatóbbá tételéhez, miközben csökkentik a rezsiköltségeket és a környezeti lábnyomot. A távvezérelhetőség és az időjárás-érzékelő szenzorok integrációja tovább növeli az otthonok intelligenciáját, lehetővé téve a tulajdonosok számára, hogy optimálisan szabályozzák otthonuk környezeti feltételeit.

Ezek voltak a legerősebb állítások Varga Judit Hajdú Péternek adott interjújából

NOOL Varga Judit házassága mélypontjairól vallott Hajdú Péternek a Frizbi TV YouTube-csatornáján szerdán közzétett interjúban. A volt igazságügyi miniszter öt legerősebb állítását emelte ki a Mandiner a legutóbbi, ezzel kapcsolatos cikkében.

A húsvéti hagyományokat vidéken ma is tartják

TEOL A húsvéti népszokások és hagyományok mindannyiunkat összekötnek, hiszen kinek ne lenne szép emlék gyerekkorából a húsvéti nyúl érkezése vagy a locsolkodás.

Lebukott a lengyel sofőr a gyulai határátkelőn

BEOL Közokirat-hamisítás miatt állítottak elő a rendőrök szerdán Gyulán, a közúti határátkelőhelyről egy lengyel sofőrt.

Egy 15 éves fiút keres a pécsi rendőrség

BAMA A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.

Körmenden értékesítik a pécsi vendégjegyeket

VAOL "Körmenden értékesítjük az NKA Pécs elleni vendégjegyeket, jegy nélkül senki ne induljon Pécsre!" - olvasható a Rába-parti piros-feketék hivatalos közösségi oldalán.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

VAOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

Tragikus baleset az M4-es autóúton: egy hétéves kisfiú meghalt

BORSONLINE A kisfiú a helyszínen az életét vesztette.

Alternatív Pihenés: Tippek a Nyugalomhoz és a Stresszmentes Kikapcsolódáshoz

ZAOL Az alternatív pihenési módok egyre népszerűbbek azok körében, akik keresik az új módszereket a stressz csökkentésére és az energia visszanyerésére. Ezek a technikák segíthetnek a testi és lelki egyensúly helyreállításában, különösen a modern, gyors tempójú életformában. A wellness lehetőségek széles skáláját kínálják, a meditációtól a lazító vízi gyakorlatokig, amelyek célja, hogy segítsék az embereket abban, hogy elcsendesedjenek, megnyugodjanak és helyreállítsák az érzelmi egyensúlyt.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

ZAOL Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Börtönben marad az olasz antifasiszta, Ilaria Salis

TEOL A Fővárosi Törvényszéken ma délelőtt elutasították az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított szélsőséges baloldali aktivista kérelmét, ami azt jelenti, hogy marad a magyar börtönben.

Cool-túra: ismét vándoroltak a fiatalok Tatabányán

KEMMA A Tatabánya kulturális értékeinek, helyeinek megismerését szolgáló iskolásoknak szóló megmérettetést a Hétvezér Egyesület és partnerszervezetei az idén is megszervezték. A Cool-túra vetélkedő díjátadóját a József Attila Könyvtárban tartották.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

VEOL A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A Domoszló–Nagyréde derbin három gólt vár az egerszóláti középpályás

HEOL A Heves vármegyei II. osztályú bajnokság 20. fordulójának mérkőzéseire így tippelt az Egerszóláti SK középpályása, Tordai Vince.

Salgótarjáni játékost is láthatunk nyáron az olimpián

NOOL Hajdú Péter a kevés kiváltságos játékos közé tartozik, akik részt vehetnek a Párizsban rendezendő viadalon.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BEOL A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A dobogóért megy a harc Baracskán

FEOL A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban a 21. és 17. fordulók várnak a csapatokra. Északon Baracskára irányul a figyelem, Délen pedig a listavezető Kisláng csapata Sárszentágotán folytathatja eddigi menetelését.

Eddig két halottja van a keddi hídomlásnak

VEOL A Baltimore-i tömegbalesetben több ember tűnt el, két holttestet megtaláltak a folyóban.

Hatpontos rangadón nyerne a Puskás Akadémia

FEOL A harmadik hely szempontjából is kifejezetten fontos vármegyei rangadó vár a Puskás Akadémiára a Fehérvár FC ellen a labdarúgó NB I 26. fordulójában.

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

BAMA Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Nőtt az átlagbér és a reálkereset januárban

BAMA A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 januárjában a bruttó átlagkereset több mint 605 ezer forintra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 14,6 százalékkal, vagyis mintegy 77 ezer forinttal nőttek a fizetések – állapította meg a legfrissebb jelentéshez fűzött csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Három hétre szól a leghosszabb eltiltás

BEOL Négy felnőtt és hat utánpótláskorú labdarúgó esete került napirendre, az MLSZ területi igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB) hétközi ülésén.

Nem mindegy, hogy 3 perc vagy 10 - tojástrükkök a tökéletes húsvéthoz

BAMA A főtt tojás a húsvét elmaradhatatlan fogása, de elkészítése számos buktatót rejt magában. Most felfedjük a titkot, hogyan készül a kívül-belül tökéletes tojás - írja cikkében a Life.hu.

A húsvéti szent háromnap

FEOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

A húsvéti szent háromnap

ZAOL A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról. Az MTVA Sajtóarchívumának összeállítása:

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

RIPOST Szexi fotóval örvendeztette meg a rajongóit a színésznő

Színházi előadáson jártak a pásztói idősek

NOOL Az idősek klubjában fontosnak tartják, hogy olykor kizökkenjenek a megszokott mindennapokból – közölte a Pásztói Gondozási Központ a Facebook-oldalán.