Kapott hideget és meleget is az új Cayenne

Az E3 kódnéven fejlesztett Porsche Cayenne fejlesztése egyébként 2014-ben indult.

További olvasott hírek
Magyarszombatfán laptoppal segítettek gyermekeket

VAOL Digitális tanrendre álltak át a köznevelési intézmények a koronavírus okozta veszélyhelyzetben: az önkormányzatoknak segítséget kell nyújtaniuk azoknak a családoknak, ahol probléma vetődik fel a távoktatás kapcsán.

Vádat emeltek egy mentősökre támadó férfival szemben

SZOLJON A Jászberényi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy jászárokszállási férfival szemben.

Bejárást tartottak két kórházunkban

BEOL Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, a Békés Megyei Védelmi Bizottság elnöke kedden előbb az Orosházi Kórházban, majd a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményében járt.

Nyolc koronavírusos megbetegedés van megyénkben

BAON Kedd éjszaka nyilvánosságra hozták a koronavírus-fertőzések számának országos eloszlását.

Szent Kozma és Damján „anyaszentegyháza”

ZAOL A falvak évszázadok óta álló épített örökségei a templomok. A ma is látható épületek téglái sok szenvedést őriznek, s egyben annak is tanúságai, hogy az ember élni akarása előbb-utóbb minden nehézségen úrrá lesz. Így van ez most is. Képes sorozatunkban a zalai falvak templomait mutatjuk be olvasóinknak.

Szabó László 3D-s nyomtatóval készít szájmaszkokat

FEOL Sokan, sokféleképpen próbálnak segíteni a koronavírus-járvány legyőzésében: van, aki önkénteskedik, de akad olyan is, aki szájmaszkokat készít 3D-s nyomtató segítségével.

Újabb négy halott és 33 új fertőzőtt, ezzel 525-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

BORSONLINE Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Uniós beruházások az újraindulásért

VG A kormány szerint az uniós pályázatoknál bevezetett könnyítések hatékony segítséget nyújtanak, de további lépésekre is sor kerülhet, ha a külső körülmények változnak.

Húsvét, A Föld napja és kellemes, tavaszias idő vár ránk áprilisban

FEOL Különleges napokat bőven tartogat számunkra az év negyedik hónapja, de híres Fejér megyei szülöttekről, és időjárásról is olvashat cikkünkben.

Ausztriában szigorították a boltok, enyhítették az ingázás szabályait

VAOL Szigorítások léptek életbe az elmúlt napokban Ausztriában: a boltokba például már csak arcvédő maszkban lehet bemenni. Jó hírről is értesültek a magyar munkavállalók: a határ közelében élő ingázók mentesülnek a hatósági karantén alól.

Beindult a bárányexport

VG Nem zökkenőmentesen és az elmúlt években tapasztalható dömpinggel, de beindult a húsvéti bárányexport az olasz piacra.

A még a hiányzó száz maszkot is elkészítették Keszthelyen

ZAOL Többen segítik a városban élőket és dolgozókat azzal, hogy maszkokat varrnak.

Vadító fotó, megvillantotta mellbimbóit a szőke műsorvezetőnő

RIPOST Daniella Chávez korábban azt állította, hogy Cristiano Ronaldóval kavart.

Ismét új mélypontot ért el a forint

VG A dollárerősödés világszerte megviselte a fejlődő piaci devizákat, adták a török lírát és a randot is.

Vérsűrűségmérő készüléket vásároltak Úrhidán

FEOL Megkezdték a településen a buszvárók, valamint a közintézmények és az egészségügyi intézmények fertőtlenítését. A tervek szerint heti három alkalommal végzik el ezt a munkát.

Csúnya karambol történt, a mentőket és a tűzoltókat is riasztották

RIPOST A baleset helyszínén forgalomkorlátozásra kell számítani.

Napló 2020.04.01.

VEOL

Összefogott Körmend – Vállalkozók, szurkolók, közéleti szereplők közös ajándéka

VAOL Virágot, édességet, gyümölcsöt, egy autót és a mindennapi életben hasznos háztartási gépeket is vitt a Szociális Szolgáltató és Információs Központ és az Unger László Idősek Otthona dolgozóinak harminc helyi vállalkozó, három szurkolói csoport, Bebes István polgármester, önkormányzati és megyei képviselők.

Egyre izmosodik a hat évvel ezelőtt újraindult Ladánybene

BAON A ladánybenei csapat a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában szerepel. Koller Dáviddal beszélgettünk, aki egy személyben a csapat elnöke és játékosa is. 

Rokont, ismerőst is meglopott két férfi Zalában

ZAOL Rokont, ismerőst is meglopott, kirabolt az a két fiatal férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Rendszeresen hívják fellépni a a burgerlandi énekkört

VAOL Tizenhat éve alakult meg a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Énekköre dr. Villányi Eszter karnagy, zenepedagógus, orosz-ének szakos tanár vezetésével. Az évek alatt sok fellépést tudhatnak maguk mögött, nemcsak Ausztriában, hanem az országhatáron túlra is hívják őket rendszeresen.

A házhozszállításban bízhatnak a nógrádi vendéglátósok

NOOL A koronavírus miatti vészhelyzet az első perctől éreztette hatását a vendéglátásban. Március 28-tól az üzletben csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, kivéve az elvitelre alkalmas ételek kiadását és szállítását. Most már addig se.

Kis Grófo már írja az új karanténhimnuszt, jön a Kijárási

RIPOST Újabb nagy dobásra készül Kis Grófo, akinek feltett célja egy kis mosolyt csalni az emberek arcára a koronavírus-járvány idején. A fiatal énekes eddigi dalai mind a mulatozásról szólnak, a Kijárási című számmal pedig azt akarja bebizonyítani, hogy a négy fal között is lehet óriásit bulizni! Nos, a siker borítékolható!

Az úszó-diákolimpia megyei döntőjének eredményei, második rész

VEOL A Magyar Diáksport Szövetség március 11-én felfüggesztette versenyrendszerét a koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos kormányzati intézkedésekre reagálva.

Szerelem a koronavírus idején: Egymásra talált Iszak Eszti és Gyurta Dani

BORSONLINE Közös nagybevásárlást tartott hétfő délután a csinos tévés és az olimpiai bajnok, amit a Bors olvasóriportere meg is örökített. Iszak Eszti és Gyurta Dani összeszokott párként viselkedtek az óbudai hipermarketben.

Kemény mínusszal indul a reggel, de a folytatásnak örülhetünk

RIPOST Akár mínusz 10 fokig is hűlhetett a levegő hőmérséklete hajnalban Magyarorszég területén, délután viszont akár 10 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála.

2020.04.01.

VAOL

A hamis Kásler-levél megosztása bűncselekményt jelent

VG A hamis levél szerint a miniszter utasítására el kellene titkolni az elhunytak számát, a rendőrség nyomozást folytat az ügyben, egy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is érhet.

Tervezzük meg a napunkat, és maradjunk minél aktívabbak!

BEOL A koronavírus miatt életbe lépett járványveszély nem csupán napi életvitelünket, hanem lelki egyensúlyunkat is felboríthatja. A megváltozott körülmények ugyanis nagyobb felelősséggel és több stresszhelyzettel járnak számunkra, mint az átlaghétköznapok.

Többen több helyről segítik a kórházi dolgozókat Fehérváron

FEOL A nagy pörgésben sokszor enni sincs idejük, nemhogy esetleg ételt rendelni. A kórházi dolgozókra gondoltak a jó szándékú segítők.

Ennél cukibbat ma már nem fogsz látni – A Deák iskolában forgatott az Alma Együttes

VEOL Megjelent az Alma Együttes legújabb videóklipje, amelyet ZöldForgó című dalukhoz készítettek Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskolában.

2020.04.01.

SONLINE

Az idősek elé helyezik a migránsokat a svéd egészségügyben

RIPOST Az Országos Egészségügyi és Jóléti Tanács iránymutatást dolgozott ki a koronavírusos betegek gondozásának prioritására vonatkozóan. Ennek alapján az idős svéd állampolgárok megmentése nem olyan fontos, mint a bevándorlók orvosi ellátása.

Váratlanul érte a járványhelyzet a segélyszervezeteket

VEOL Szijártó László atyával, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatójával, kerületi esperes-plébánossal beszélgettünk a kialakult járványügyi veszélyhelyzet kapcsán pápai otthonában, a tókerti Szent Benedek-plébánián.

Kiderült, mivel telnek Vitray Tamás napjai a karanténban

RIPOST A napirendje nem nagyon változott az önkéntes kijárási tilalom alatt, csak az unokákkal és a volt tanítványaival tett kiruccanások hiányoznak neki.

Boldog születésnapot, Káldy Lajos bácsi!

VAOL Ma van a 98. születésnapja Káldy Lajos festőművésznek, aki Csipkereken született 1922. április 1-jén. Születésnapja alkalmából köszöntöttük.

Véget ért a fertőtlenítés a pápai óvodákban

VEOL Ahogy korábban beszámoltunk róla, a múlt héten a Pápa Városi Óvodák minden tagóvodájában fertőtlenítő takarítást végeztek.

2020.04.01.

SZOLJON

Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata

BORSONLINE Egy 13 éves fiú is belehalt a koronavírus-járványba Nagy-Britanniában, ezzel valószínűleg ő eddig a ragály legfiatalabb brit áldozata - adta hírül az AP amerikai hírügynökség kedden. A fiú London déli részén lakott, és múlt hét csütörtökön került a King's College Kórházba. Négy nap múlva végzett vele a kór. A brit egészségügyi hatóság részéről rendkívül tragikusnak mondták, hogy egészen fiatalok halálát is okozhatja a betegség. A legutóbbi adatok szerint a szigetországban a decemberben Kínából kiindult járványnak már mintegy 1800 halottja van és 25 150 bizonyított fertőzöttje.

Szikrázó napsütésre számíthatunk Vas megyében

VAOL Szikrázó napsütés, friss idő várható.

Gondoljon gyermekei jövőjére: igénybe vehető előtakarékossági formák

BEOL Egy szülő számára a gyermekei biztonsága a legfontosabb. Nincs ez másként akkor sem, ha pénzügyekről van szó. Több előtakarékossági forma is létezik, melyek közül sok esetben nem könnyű kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. Babakötvény, életbiztosítás, lakás-takarékpénztár?

Foltvarrás helyett most szájmaszkok készülnek Ajkán

VEOL A maradj otthon mozgalomban sincs tétlenkedés, ugyanis Harczi Ilona a Városlődi Foltvarró Klub tagja, már több mint százötven maszkot varrt karitatív célra.

Itt a térkép, melyik megyében hány igazolt koronavírus-fertőzött van

RIPOST A kormányzati tájékoztató oldalra megyei bontásban kerültek fel az adatok.

2020.04.01.

ZAOL

A gyerekei tartják formában a Szolnoki Olajbányász játékosát

SZOLJON Hogyan készülhetnek a sportolók az őszi rajtra úgy, hogy közben a mindenki által ismert veszélyhelyzet miatt szünetelnek a csapatedzések.

Az ellátottjaikat nem tehetik ki semmilyen veszélynek sem

DUOL A koronavírus-járvány nagy terhet ró az idősekre, és veszélyeztetettségük okán a róluk gondoskodókra. Különösen nagy a felelősségük a szociális otthonokban nagyon időseket, betegeket ellátóknak. Hogyan élik meg és oldják meg ezt a mostani nehéz helyzetet a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonaiban dolgozók és gondozottak? – erről beszélgettünk Bölcskei Anna intézményvezetővel.

Home office karikázót szervez a Kenderke – énekelj velük te is!

KEMMA Közös éneklésre buzdít a tatai Kenderke, hogy hagyományos böjti karikázójukat, ha online formában is, de mind többen átélhessék.

Több rabot is kiengedtek, mert lázadástól tartanak Berlinben

RIPOST A koronavírus miatt hozott szigorú szabályozások begyűrűztek a német főváros börtöneibe is. A zöld színekben politizáló igazságügyi szenátor a lázadásoktól tartva úgy döntött, hogy szabadon engednek 271 fogvatartottat.

Koronavírus: a krónikus betegeknek jobban kell vigyázniuk

HEOL Az idősebb korosztály mellet a különféle krónikus betegségben szenvedőkre is veszélyesebb az új korovanírus. Amellett, hogy számukra kockázatot jelent a járvány, számos más téren is befolyásolja életüket a kialakult helyzet.

Szerdától fogható lesz ismét a csuka!

FEOL Balint telepített a vízhasznosító horgászszövetség az elmúlt napokban a Velencei-tóba, de fogásukkal még jócskán várni kell.

2020.04.01.

BAON

Lenne igény a helyi piacokra

TEOL A legtöbb településen bezártak a helyi piacok, az emberek egészségét védve azzal, hogy nagyobb tömegek ne gyűljenek össze kis helyen.

Csepregen a kivágott fákból tüzelőt osztottak

VAOL Rendkívüli települési támogatást tízen igényeltek a jelenlegi helyzetben a csepregi önkormányzattól. Ki pénzbeli juttatást kért, ki a háza előtti gyepgondozást, ki tüzelőt.

Tízezer textilmaszkot rendelt a pápai önkormányzat

VEOL Arcmaszkok készítését ajánlotta fel a városnak egy helyi textilipari vállalkozás.

A vadgazdálkodást is igencsak próbára teszi a járvány

VEOL Az elmaradó külföldi vendégvadászok miatt a járványnak drasztikus gazdasági hatása lesz a vadgazdálkodásra.

2020.04.01

KEMMA

2020.04.01.

TEOL

Fertőzött lett egy macska is a gazdája után Hongkongban

BORSONLINE Koronavírussal fertőződött meg Hongkongban egy macska, miután a gazdája is bizonyítottan elkapta a kórokozót - adta hírül kedden a hongkongi Mezőgazdasági és Halászati minisztérium, figyelmeztetve arra, hogy a macska nem mutatta semmilyen tünetét a betegségnek. A minisztérium közleménye szerint jelenleg nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy háziállatok fertőznének a vírussal, gazdáiknak nem szabad megválni tőlük. Az Egészségügyi Világszervezet ugyancsak azt állítja honlapján: nem bizonyított, hogy kutyák, macskák vagy más szobaállatok tovább tudnák adni a koronavírust, amely immár világszerte fertőz az emberek között.

A fiatalabbak körében is terjednek a dizájner drogok Fehérváron

FEOL Váro­s­szerte egyre több nyilvános helyen feltűnnek bódult, magukról és környezetükről mit sem tudó személyek. Olvasóink is jelezték, hogy többször találkoztak az esettel, utánajártunk, hogy mi lehet ez és mit tehet az, aki hasonlót tapasztal a környezetében.

2020.04.01

BEOL

Sok tanulóvezető már hetekkel ezelőtt lemondta az óráját

BAMA A járványügyi helyzetre való tekintettel a legtöbb autósiskola felfüggesztette a tanulóvezetői oktatást. Azt, hogy meddig, még nem tudják.

Perutz FC: nem állt le teljesen a munka

VEOL Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felfüggesztette valamennyi bajnokságát.

Itt a térkép arról, melyik megyében hány fertőzött van

BORSONLINE Kedd éjszaka nyilvánossá tették egy statikus térképen a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy megyékre bontva hol mennyi igazolt koronavírus-fertőzött található. A térképen elég jól látszik, hogy Budapesten van a legtöbb beteg (215) és Heves megyében a legkevesebb, mindössze kettő. Hazánkban keddre 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy újabb, több krónikus betegséggel küzdő beteg.

A veszélyhelyzet 21. napja

RIPOST A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.

A polgárőrök segítenek az időseknek Zalaegerszegen

ZAOL Mint arról már beszámoltunk a Segít a város kezdeményezés keretében támogatást kapnak azok a megyeszékhelyi, 70 évnél idősebb lakosok, akiknek nincs hozzátartozójuk, ismerősük, aki a napi tennivalókat elintézné helyettük a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás ideje alatt.

Csalók a vírus ellenszerét árulják a neten

BORSONLINE Vírusellenes táplálék-kiegészítő, mindentől védő szuper szájmaszk és e-mail-címen küldött információs csomagok. Ezek a csalók  legújabb trükkjei, amivel a járvány időszakában próbálkoznak.

Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai

BORSONLINE Mától a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrend szerint közlekednek munkanapokon a közösségi közlekedés járatai a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy mától csúcsidőben a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, az 1-es villamos, valamint a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2-3 percenként járnak. A szombati menetrendnél sűrűbb járatkövetés van mától csúcsidőben több frekventált vonalon.

Csúcsra járatja a dízelt az Alpina

AUTOMOTOR 20 másodperc alatt gyorsul 0-ról 200 km/h-ra az Alpina D5 Sportdiesel.

Idő előtt: Lotus szabadidő-autó

AUTOMOTOR Kínában védték le az ott 2019-től megvásárolható kompakt szabadidő-autó megjelenését.

Azt kéri az elektromos autó szövetség az oslóiaktól, ne vegyenek villanyautót, ha nem tudják otthon tölteni

AUTOMOTOR Oslo megtelt, egyszerűen nincs hely a közterületen lévő töltőpontokon további elektromos autóknak.

A műanyag szennyezés ellen harcol az új Volvo V90 Cross Country Ocean Race

AUTOMOTOR Matt szürke és narancssárga részletek különböztetik a hétköznapi változattól a legújabb Ocean Race modellt.

Fidesz: Át kell alakítani a költségvetést

VAOL Meg kell őrizni az önkormányzat költségvetésének stabilitását, mert így tudunk segíteni a szombathelyieken – hangsúlyozta Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője azután, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta kedden először egyeztethetett dr. Nemény András polgármesterrel.

Nagy a baj, száz négyzetméteres családi ház lángol

RIPOST Az épület két lakójának sikerült kimenekülnie.

Módosul a Pannon Egyetem oktatási rendje

VEOL Gelencsér András rektor a február-márciusban kialakult nemzetközi járványhelyzetre való tekintettel módosította a 2019/2020-as tanév tavaszi félévének időbeosztását.

Papp Kristóf szerint két hét felkészülés kellhet a rajt előtt

TEOL Három hónap után térhetett volna vissza a pályára sérüléséből Papp Kristóf, az OTP Bank Liga felfüggesztése viszont keresztülhúzta a Paksi FC középpályásának ezen tervét.

A reggeli kávé mellé egyre erősebb napsütést is kapunk

SONLINE Somogy megyében, szerdán további javulás látszik az időjárásban. Derült ég, sok napsütés, kevés felhős, gyenge légmozgás lesz jellemző.

Megújul a belváros Tiszafüreden

SZOLJON Folytatódik a városközpont átalakítása, a járványhelyzet, valamint a napokban életbe lépő korlátozások ellenére is folyamatos a munkavégzés.

Fűrész Éva a szájmaszkok helyes használatába avatja be a megyeieket

FEOL Egy maszkokat is előállító, Fehérvárhoz közeli varroda csoportvezetőjét, Fűrész Évát kérdeztük a maszkok tisztításáról.

A halálos ágyán békült ki édesapjával a Hooligans dobosa

RIPOST Szombaton elvesztette édesapját Kiss Endi, akivel a kórházban békültek ki.

Ezért végezhetett csecsemőjével a kétgyermekes családanya Tiszakécskén

RIPOST Két kislány hiába várja haza édesanyját hétfő óta. A nőt a rendőrök őrizetbe vették, miután a gyanú szerint múlt héten megszülte, majd megölte harmadik gyermekét, a holttestet pedig saját udvarukban rejtette el.

Kesztyűben kapaszkodjon!

BORSONLINE A koronavírus-járvány idején még inkább fontos, hogy mindenki betartsa az alapvető szabályokat. Ezeknek a hétköznapi tanácsoknak a betartásával csökkenthető a járvány okozta veszély. Első és legfontosabb szabály, hogy ha betegnek érzi magát, ne használja a közösségi közlekedést. Ha köhög vagy tüsszög valaki, soha ne a tenyerébe tüsszentsen, hanem a könyökhajlatába. Utazás előtt mosson kezet, és leszállás után se felejtse ezt el. Mindig tartson magánál kézfertőtlenítő szert, mert előfordulhat, hogy nem lesz lehetősége kezet mosni. Csak kesztyűben érintse meg a kapaszkodókat, mozgólépcsők korlátait.

Az összefogás szép szép példájaként kapott maszkokat Ajka

VEOL Sterilizálható, ezáltal többször felhasználható maszkot ajándékozott a Bock Hungária Kft. Ajka városának.

Arcpajzsok készülnek a Szolnoki Szakképzési Centrumban is

SZOLJON A magánvállalkozások után a Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhely 3D-s nyomtatóin is készülnek arcpajzsok.

Már 525 fertőzött van Magyarországon

VG Az elhunytak száma is néggyel emelkedett.

Ezt írja egy koronavírusos magyar ápolónő levelében a frontvonalról

RIPOST Eljuttatták szerkesztőségünkbe egy magyar ápolónő levelét: a fiatal nő koronavírusos betegeket kezelt, és ő maga is elkapta a vírust, ezért most otthon van házi karanténban. A levelet lerövidítettük, és kivettünk belőle minden olyan részt, amely alapján a szereplők azonosíthatók lennének.

Ha ennek egyszer vége lesz…

DUOL

2020.04.01

HEOL

Lebukott a sztárpár, egymásra talált Iszak Eszti és Gyurta Dani

RIPOST Összeszokott párosként vásárolgatott a műsorvezető és az olimpiai bajnok úszó.

Étellel támogatták az egészségügyi dolgozókat Baján

BAON Újabb kezdeményezést hozott a hétvége Baján, egy civil akciónak köszönhetően az egészségügyben dolgozók kaptak támogatást.

Nincs igazolt koronavírusos beteg Pápán

VEOL A koronavírus-járvány kezdete óta Pápán a kormányhivatal 32 esetben rendelt el járványügyi megfigyelést vagy járványügyi zárlatot – ismertette a hétfői sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester.

A megölt Csenge édesanyját kiengedték a kórházból, elárulta, hogyan él

RIPOST A koronavírus-járvány miatt el kellett hagynia a kórházat K. Csenge édesanyjának.

Online térbe költözik a balatonalmádi piac

VEOL A koronavírus helyzet miatt a városi piac március végén bezárt, de az önkormányzat nem szeretné sem a vásárlókat, sem a helyi termelőket árusítási hely nélkül hagyni.

Fájdalmai miatt orvoshoz fordult Liptai Claudia

RIPOST Csupán csak néhány órára, de kénytelen volt elhagyni az otthonát a műsorvezető. Orvosi beavatkozásra volt szüksége.

2020.04.01

BAMA

Emlékművet emeltek a világháborúk noszlopi áldozatainak

VEOL Megszentelték és átadták az első és második világháborúban elesett noszlopi áldozatok tiszteletére emelt emlékművet.

Egyre több napsütés vár ránk szerdán Fejér megyében

FEOL Székesfehérvár hőmérséklete -5 / 10 fok között alakulhat.

Közzétette a kormány Magyarország koronavírus-térképét

VG A fertőzöttek országos eloszlását ábrázoló térképet tett közzé a kormány.

Koronavírus, hatósági karanténba került Kandász Andi és családja

RIPOST A műsorvezető és családja hosszú hetek után érkeztek meg Magyarországra Baliról és a repülőtéren szembesültek azzal, hogy számukra már nem opció az úgynevezett önkéntes karantén.

A festészetben találta meg magát a szabadszállási nyugdíjas védőnő

BAON Dr. Móriné Andrási Mária évti­zedekig védőnőként dol­gozott, a szabadszállásiak megbecsülését élvezve. Nyugállományba vonu­lását követően a festészet felé fordult.

Világítástechnikai termékeket küldött a Tungsram Zágrábba

ZAOL Egy kamionnyi, közel 34 ezer darab világítástechnikai terméket küldött tegnap a nagykanizsai Tungsram Fényforrásgyára a horvátországi földrengés okozta károk enyhítésére.

2020.04.01

DUOL

Fogadóóra online: ezer gyorsteszt, ágykapacitás, koronavírus-alap

VAOL Az önkéntesek már majdnem kétszáz embernek segítettek a gyógyszerbeszerzésben vagy a bevásárlásban – derült ki dr. Nemény András polgármester online fogadóóráján, ahol dr. Kecskés Lászlóval, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnökével válaszolt kérdésekre.

Koronavírus, rendhagyó módon oldja meg fia levegőztetését Tatár Csilla

RIPOST A várandós műsorvezető három hete van lakáskaranténban a családjával, ezért a lehető legbiztonságosabb módon viszik ki a levegőre a kisfiút.

A termek üresek, a gépek dolgoznak a szombathelyi egyetemen

VAOL Negyven számítógépet ajánlott fel a koronavírus-kutatáshoz a szombathelyi gépészmérnöki képzés: munkaállomásaikat csatlakoztatták egy nemzetközi projekthez.