Kerüld el a szennyezett tojást! Mutatjuk, melyik jelzés mit jelent

További olvasott hírek
2020.04.01.

TEOL

Váratlanul érte a járványhelyzet a segélyszervezeteket

VEOL Szijártó László atyával, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatójával, kerületi esperes-plébánossal beszélgettünk a kialakult járványügyi veszélyhelyzet kapcsán pápai otthonában, a tókerti Szent Benedek-plébánián.

Vettek az eBay-en egy leselejtezett notebookot – katonai adatokkal

NOOL Többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett gépen.

Az összefogás szép szép példájaként kapott maszkokat Ajka

VEOL Sterilizálható, ezáltal többször felhasználható maszkot ajándékozott a Bock Hungária Kft. Ajka városának.

2020.04.01

DUOL

Világítástechnikai termékeket küldött a Tungsram Zágrábba

ZAOL Egy kamionnyi, közel 34 ezer darab világítástechnikai terméket küldött tegnap a nagykanizsai Tungsram Fényforrásgyára a horvátországi földrengés okozta károk enyhítésére.

Ezt írja egy koronavírusos magyar ápolónő levelében a frontvonalról

RIPOST Eljuttatták szerkesztőségünkbe egy magyar ápolónő levelét: a fiatal nő koronavírusos betegeket kezelt, és ő maga is elkapta a vírust, ezért most otthon van házi karanténban. A levelet lerövidítettük, és kivettünk belőle minden olyan részt, amely alapján a szereplők azonosíthatók lennének.

Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai

BORSONLINE Mától a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrend szerint közlekednek munkanapokon a közösségi közlekedés járatai a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy mától csúcsidőben a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, az 1-es villamos, valamint a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2-3 percenként járnak. A szombati menetrendnél sűrűbb járatkövetés van mától csúcsidőben több frekventált vonalon.

Vadító fotó, megvillantotta mellbimbóit a szőke műsorvezetőnő

RIPOST Daniella Chávez korábban azt állította, hogy Cristiano Ronaldóval kavart.

Az ellátottjaikat nem tehetik ki semmilyen veszélynek sem

DUOL A koronavírus-járvány nagy terhet ró az idősekre, és veszélyeztetettségük okán a róluk gondoskodókra. Különösen nagy a felelősségük a szociális otthonokban nagyon időseket, betegeket ellátóknak. Hogyan élik meg és oldják meg ezt a mostani nehéz helyzetet a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonaiban dolgozók és gondozottak? – erről beszélgettünk Bölcskei Anna intézményvezetővel.

Ennél cukibbat ma már nem fogsz látni – A Deák iskolában forgatott az Alma Együttes

VEOL Megjelent az Alma Együttes legújabb videóklipje, amelyet ZöldForgó című dalukhoz készítettek Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskolában.

A vadgazdálkodást is igencsak próbára teszi a járvány

VEOL Az elmaradó külföldi vendégvadászok miatt a járványnak drasztikus gazdasági hatása lesz a vadgazdálkodásra.

Kis Grófo már írja az új karanténhimnuszt, jön a Kijárási

RIPOST Újabb nagy dobásra készül Kis Grófo, akinek feltett célja egy kis mosolyt csalni az emberek arcára a koronavírus-járvány idején. A fiatal énekes eddigi dalai mind a mulatozásról szólnak, a Kijárási című számmal pedig azt akarja bebizonyítani, hogy a négy fal között is lehet óriásit bulizni! Nos, a siker borítékolható!

Nincs igazolt koronavírusos beteg Pápán

VEOL A koronavírus-járvány kezdete óta Pápán a kormányhivatal 32 esetben rendelt el járványügyi megfigyelést vagy járványügyi zárlatot – ismertette a hétfői sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester.

Ismét új mélypontot ért el a forint

VG A dollárerősödés világszerte megviselte a fejlődő piaci devizákat, adták a török lírát és a randot is.

Emlékművet emeltek a világháborúk noszlopi áldozatainak

VEOL Megszentelték és átadták az első és második világháborúban elesett noszlopi áldozatok tiszteletére emelt emlékművet.

A még a hiányzó száz maszkot is elkészítették Keszthelyen

ZAOL Többen segítik a városban élőket és dolgozókat azzal, hogy maszkokat varrnak.

Koronavírus, rendhagyó módon oldja meg fia levegőztetését Tatár Csilla

RIPOST A várandós műsorvezető három hete van lakáskaranténban a családjával, ezért a lehető legbiztonságosabb módon viszik ki a levegőre a kisfiút.

2020.04.01

HEOL

Több rabot is kiengedtek, mert lázadástól tartanak Berlinben

RIPOST A koronavírus miatt hozott szigorú szabályozások begyűrűztek a német főváros börtöneibe is. A zöld színekben politizáló igazságügyi szenátor a lázadásoktól tartva úgy döntött, hogy szabadon engednek 271 fogvatartottat.

Módosul a Pannon Egyetem oktatási rendje

VEOL Gelencsér András rektor a február-márciusban kialakult nemzetközi járványhelyzetre való tekintettel módosította a 2019/2020-as tanév tavaszi félévének időbeosztását.

Uniós beruházások az újraindulásért

VG A kormány szerint az uniós pályázatoknál bevezetett könnyítések hatékony segítséget nyújtanak, de további lépésekre is sor kerülhet, ha a külső körülmények változnak.

2020.04.01

BEOL

Az úszó-diákolimpia megyei döntőjének eredményei, második rész

VEOL A Magyar Diáksport Szövetség március 11-én felfüggesztette versenyrendszerét a koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos kormányzati intézkedésekre reagálva.

Csúnya karambol történt, a mentőket és a tűzoltókat is riasztották

RIPOST A baleset helyszínén forgalomkorlátozásra kell számítani.

2020.04.01.

SZOLJON

Fidesz: Át kell alakítani a költségvetést

VAOL Meg kell őrizni az önkormányzat költségvetésének stabilitását, mert így tudunk segíteni a szombathelyieken – hangsúlyozta Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője azután, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta kedden először egyeztethetett dr. Nemény András polgármesterrel.

Nagy a baj, száz négyzetméteres családi ház lángol

RIPOST Az épület két lakójának sikerült kimenekülnie.

Rokont, ismerőst is meglopott két férfi Zalában

ZAOL Rokont, ismerőst is meglopott, kirabolt az a két fiatal férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

A termek üresek, a gépek dolgoznak a szombathelyi egyetemen

VAOL Negyven számítógépet ajánlott fel a koronavírus-kutatáshoz a szombathelyi gépészmérnöki képzés: munkaállomásaikat csatlakoztatták egy nemzetközi projekthez.

Napló 2020.04.01.

VEOL

2020.04.01.

VAOL

Itt a térkép arról, melyik megyében hány fertőzött van

BORSONLINE Kedd éjszaka nyilvánossá tették egy statikus térképen a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy megyékre bontva hol mennyi igazolt koronavírus-fertőzött található. A térképen elég jól látszik, hogy Budapesten van a legtöbb beteg (215) és Heves megyében a legkevesebb, mindössze kettő. Hazánkban keddre 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy újabb, több krónikus betegséggel küzdő beteg.

Boldog születésnapot, Káldy Lajos bácsi!

VAOL Ma van a 98. születésnapja Káldy Lajos festőművésznek, aki Csipkereken született 1922. április 1-jén. Születésnapja alkalmából köszöntöttük.

2020.04.01.

BAON

Fájdalmai miatt orvoshoz fordult Liptai Claudia

RIPOST Csupán csak néhány órára, de kénytelen volt elhagyni az otthonát a műsorvezető. Orvosi beavatkozásra volt szüksége.

Foltvarrás helyett most szájmaszkok készülnek Ajkán

VEOL A maradj otthon mozgalomban sincs tétlenkedés, ugyanis Harczi Ilona a Városlődi Foltvarró Klub tagja, már több mint százötven maszkot varrt karitatív célra.

Kitört a járvány egy ötezres amerikai repülőgép-hordozó hajón is

BORSONLINE Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak. A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért - adta hírül a Reuters hírügynökség. A Theodore Roosevelt anyahajó jelenleg Guam kikötőjében van, a kapitány szeretné partra tenni négyezer emberét és elszigetelni. "Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket" - írta Brett Crozier kapitány négyoldalas levelében, felhívva a figyelmet arra, hogy a hajón egyre többen fertőződnek meg bizonyítottan a koronavírustól.

Fertőzött lett egy macska is a gazdája után Hongkongban

BORSONLINE Koronavírussal fertőződött meg Hongkongban egy macska, miután a gazdája is bizonyítottan elkapta a kórokozót - adta hírül kedden a hongkongi Mezőgazdasági és Halászati minisztérium, figyelmeztetve arra, hogy a macska nem mutatta semmilyen tünetét a betegségnek. A minisztérium közleménye szerint jelenleg nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy háziállatok fertőznének a vírussal, gazdáiknak nem szabad megválni tőlük. Az Egészségügyi Világszervezet ugyancsak azt állítja honlapján: nem bizonyított, hogy kutyák, macskák vagy más szobaállatok tovább tudnák adni a koronavírust, amely immár világszerte fertőz az emberek között.

Online térbe költözik a balatonalmádi piac

VEOL A koronavírus helyzet miatt a városi piac március végén bezárt, de az önkormányzat nem szeretné sem a vásárlókat, sem a helyi termelőket árusítási hely nélkül hagyni.

Lebukott a sztárpár, egymásra talált Iszak Eszti és Gyurta Dani

RIPOST Összeszokott párosként vásárolgatott a műsorvezető és az olimpiai bajnok úszó.

Fogadóóra online: ezer gyorsteszt, ágykapacitás, koronavírus-alap

VAOL Az önkéntesek már majdnem kétszáz embernek segítettek a gyógyszerbeszerzésben vagy a bevásárlásban – derült ki dr. Nemény András polgármester online fogadóóráján, ahol dr. Kecskés Lászlóval, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnökével válaszolt kérdésekre.

Szent Kozma és Damján „anyaszentegyháza”

ZAOL A falvak évszázadok óta álló épített örökségei a templomok. A ma is látható épületek téglái sok szenvedést őriznek, s egyben annak is tanúságai, hogy az ember élni akarása előbb-utóbb minden nehézségen úrrá lesz. Így van ez most is. Képes sorozatunkban a zalai falvak templomait mutatjuk be olvasóinknak.

Telitalálat gyerekzsúrra: mogyorókrémes palacsintatorta egyszerűen!

MINDMEGETTE

Felejthetetlen fogás 30 perc alatt: gyömbéres-csilis édesburgonyleves

MINDMEGETTE

Gojibogyó lekvár

MINDMEGETTE

Gofri egyszerűen

MINDMEGETTE

Ezért végezhetett csecsemőjével a kétgyermekes családanya Tiszakécskén

RIPOST Két kislány hiába várja haza édesanyját hétfő óta. A nőt a rendőrök őrizetbe vették, miután a gyanú szerint múlt héten megszülte, majd megölte harmadik gyermekét, a holttestet pedig saját udvarukban rejtette el.

2020.04.01

KEMMA

2020.04.01

BAMA

Tízezer textilmaszkot rendelt a pápai önkormányzat

VEOL Arcmaszkok készítését ajánlotta fel a városnak egy helyi textilipari vállalkozás.

Rendszeresen hívják fellépni a a burgerlandi énekkört

VAOL Tizenhat éve alakult meg a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Énekköre dr. Villányi Eszter karnagy, zenepedagógus, orosz-ének szakos tanár vezetésével. Az évek alatt sok fellépést tudhatnak maguk mögött, nemcsak Ausztriában, hanem az országhatáron túlra is hívják őket rendszeresen.

2020.04.01.

NOOL

Összefogott Körmend – Vállalkozók, szurkolók, közéleti szereplők közös ajándéka

VAOL Virágot, édességet, gyümölcsöt, egy autót és a mindennapi életben hasznos háztartási gépeket is vitt a Szociális Szolgáltató és Információs Központ és az Unger László Idősek Otthona dolgozóinak harminc helyi vállalkozó, három szurkolói csoport, Bebes István polgármester, önkormányzati és megyei képviselők.

Csepregen a kivágott fákból tüzelőt osztottak

VAOL Rendkívüli települési támogatást tízen igényeltek a jelenlegi helyzetben a csepregi önkormányzattól. Ki pénzbeli juttatást kért, ki a háza előtti gyepgondozást, ki tüzelőt.

Ausztriában szigorították a boltok, enyhítették az ingázás szabályait

VAOL Szigorítások léptek életbe az elmúlt napokban Ausztriában: a boltokba például már csak arcvédő maszkban lehet bemenni. Jó hírről is értesültek a magyar munkavállalók: a határ közelében élő ingázók mentesülnek a hatósági karantén alól.

Perutz FC: nem állt le teljesen a munka

VEOL Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felfüggesztette valamennyi bajnokságát.

Magyarszombatfán laptoppal segítettek gyermekeket

VAOL Digitális tanrendre álltak át a köznevelési intézmények a koronavírus okozta veszélyhelyzetben: az önkormányzatoknak segítséget kell nyújtaniuk azoknak a családoknak, ahol probléma vetődik fel a távoktatás kapcsán.

Véget ért a fertőtlenítés a pápai óvodákban

VEOL Ahogy korábban beszámoltunk róla, a múlt héten a Pápa Városi Óvodák minden tagóvodájában fertőtlenítő takarítást végeztek.

A polgárőrök segítenek az időseknek Zalaegerszegen

ZAOL Mint arról már beszámoltunk a Segít a város kezdeményezés keretében támogatást kapnak azok a megyeszékhelyi, 70 évnél idősebb lakosok, akiknek nincs hozzátartozójuk, ismerősük, aki a napi tennivalókat elintézné helyettük a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás ideje alatt.

2020.04.01

FEOL

Türkmenisztánban szó szerint betiltották a koronavírust

BORSONLINE Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán - adta hírül kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra hivatkozva. "Az állami ellenőrzésű média többé nem említheti a koronavírust, és a szó eltűnt az egészségügyi információs füzetekből, amelyeket iskolákban, kórházakban és munkahelyeken osztogattak" - áll a csoport március 31-i, azaz nem április elsejei közleményében. A dpa német hírügynökség kutakodása szerint a türkmén állami hírügynökség legutóbb - és meglehet, utoljára - a múlt héten használta a szót, amikor arról jelentett, hogy hazatértek türkmének olyan külföldi területekről, amelyeken már megjelent a járvány.

2020.04.01.

SONLINE

2020.04.01.

ZAOL

A házhozszállításban bízhatnak a nógrádi vendéglátósok

NOOL A koronavírus miatti vészhelyzet az első perctől éreztette hatását a vendéglátásban. Március 28-tól az üzletben csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, kivéve az elvitelre alkalmas ételek kiadását és szállítását. Most már addig se.

Franciaországban csaknem ötszázzal nőtt a halottak száma

BORSONLINE Franciaországban 24 óra alatt 499-cel 3523-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban meghalt áldozatainak száma, ami ismételten az eddigi legjelentősebb napi emelkedést jelenti. Jérome Salomon, a francia egészségügyi minisztérium járványügyi felelőse kedd esti sajtótájékoztatóján elmondta: a regisztrált fertőzöttek száma 52 ezer, jelentős részük otthonában lábadozik, 767 kórházban 22 800 Covid-19-beteget ápolnak, közülük 5565-en vannak intenzív osztályokon, ez 458-cal több, mint az előző nap. Az illetékes ismételten kiemelte: a 24 órás megfigyelésre szoruló súlyos, légúti problémákkal kezelt betegek számának változása a legfontosabb adat, mert ez alapján tudják a hatóságok megítélni a két héttel ezelőtt életbe léptetett kijárási korlátozások hatékonyságát.

Kemény mínusszal indul a reggel, de a folytatásnak örülhetünk

RIPOST Akár mínusz 10 fokig is hűlhetett a levegő hőmérséklete hajnalban Magyarorszég területén, délután viszont akár 10 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata

BORSONLINE Egy 13 éves fiú is belehalt a koronavírus-járványba Nagy-Britanniában, ezzel valószínűleg ő eddig a ragály legfiatalabb brit áldozata - adta hírül az AP amerikai hírügynökség kedden. A fiú London déli részén lakott, és múlt hét csütörtökön került a King's College Kórházba. Négy nap múlva végzett vele a kór. A brit egészségügyi hatóság részéről rendkívül tragikusnak mondták, hogy egészen fiatalok halálát is okozhatja a betegség. A legutóbbi adatok szerint a szigetországban a decemberben Kínából kiindult járványnak már mintegy 1800 halottja van és 25 150 bizonyított fertőzöttje.