Korona helyett az emberélet az új svéd pénznem

A járvány elől egy ország sem menekülhet, de azt mindegyik maga döntheti el, hogy mivel fizeti meg a válsághelyzet kibekkelését. A legtöbb helyen – így Magyarországon is – gazdasági visszaeséssel, vagyis kieső pénzzel fizetjük meg a járvány árát, legyen szó akár az államról, akár a munkahelyüket vagy a fizetésük egy részét elvesztő emberekről. Már Nagy-Britannia […]

További olvasott hírek
Két magyar nő, és hét román férfi vesztette életét a 4-es főúti balesetben

PESTISRACOK Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel. András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.  A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és […] A Két magyar nő, és hét román férfi vesztette életét a 4-es főúti balesetben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Erősödött a forint

PESTISRACOK Erősödött hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Az euró jegyzése a kora reggeli 360,46 forintról este nyolc órára 359,75 forintra csökkent. Többé-kevésbé alacsonyabban jegyezték estére a dollárt és a svájci frankot is. A dollár jegyzése 304,48 forintra csökkent a kora reggeli 304,59 forintról, a svájci franké pedig 333,26-ról 332,05 forintra ment […] A Erősödött a forint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Teljes katasztrófa, ahogy a svédék kezelték a járványt

PESTISRACOK A szélsőliberális skandináv államban nem rendeltek el karantént és más szigorító intézkedéseket, mivel nem vállalták a lezárások magas gazdasági költségét, inkább szabadon engedték a járványt, hogy megszerezzék az áhított nyájimmunitást. A járvány kezdetekor úgy számoltak, hogy az idősekre vonatkozó eltérő szabályozásokkal alacsonyan tarthatják a halálozást, míg a társadalom kevésbé sebezhető tagjaiban kialakul a védettség, és […]

Jakab Péter visszalép majd Karácsony javára Vona Gábor szerint

PESTISRACOK A Jobbik volt elnöke közösségi oldalán osztotta meg gondolatait követőivel az ellenzéki előválasztási színjátékról. Vona Gábor úgy vélekedett, hogy Karácsony Gergely lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje és azt jósolta, Jakab Péter vissza fog lépni a miniszterelnöki álmokat dédelgető főpolgármester javára. Facebook- oldalán írt arról öt pontban Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója, hogy szerinte Karácsony […] A Jakab Péter visszalép majd Karácsony javára Vona Gábor szerint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Várhatóan külföldi nézők nélkül rendezik meg az olimpiát

PESTISRACOK A japán kormány sajtóhírek szerint kedden úgy döntött, külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyárra halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát. A Kyodo japán hírügynökség egy meg nem nevezett forrása szerint a japán kormány és a szervezőbizottság még márciusban egyeztet a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a további érintettekkel, s ezt követően hivatalosan is bejelentik majd […] A Várhatóan külföldi nézők nélkül rendezik meg az olimpiát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.