Már a baloldali propagandisták számára is nevetséges Karácsony és Szabó Tímea ötlete

A sajtó munkatársai is rájöttek, hogy az eddiginél is több választó fordulhat el a baloldali pártoktól.

További olvasott hírek
Véradások Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2020. nov. 30. – dec. 6. között

SZOLJON A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Eltűnnek a papírszámlák, spórolhatnak a vállalkozások

BORSONLINE Véget vet a papírszámlák korának a legújabb adóügyi fejlesztés; az a vállalkozás pedig, amely a papírszámláról elektronikus számlázásra tér át, számlánként akár hétszáz forintot is spórolhat - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Pakson indulhat el újra felfele a Misleny

BAMA Javíthat az elmúlt hetek vereségeit követően a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata az NB III.-ban.

A mérnök és a séf ugyancsak kreatív

FEOL Közel hatvanévesen, mintegy három évtized vezetőként eltöltött idő után úgy gondolta, itt az ideje annak, hogy magasabb szintre emelve egy régi hobbiját, másoknak is kellemes perceket szerezzen.

Milyen színű legyen? – Vidám sárga, nőies rózsaszín vagy könnyed fehér

VAOL Az általunk választott színek végső soron azt fejezik ki, kik is vagyunk valójában. Nem mindegy tehát, hogy milyen árnyalatokkal vesszük körbe magunkat. A színtan mellett hallgassunk ösztöneinkre is – így lesz a hatás egyszeri és megismételhetetlen.

Belepirulsz, a teraszon vetkőzött le a brutál mellű influenszerlány

RIPOST Eve J Marie jókora meglepetést okozott az egyik legfrissebb fotójával.

Legyen a gyermekek ajándékozása tudatos

VAOL Mostanra gyakorlatilag az egész december egy véget nem érő karácsonnyá nőtte ki magát. Sok családban már december 6-án is halmokban állnak az ajándékok.

Ügyfélközpontú működést szeretne megvalósítani Tatabánya új jegyzője

KEMMA Novembertől dr. Verhóczki Zita lett Tatabánya új jegyzője, aki munkája során egy ügyfélközpontű működést szeretne megvalósítani a hivatalban.

Téligumiból lehetőleg négyet! Akár stabilitási problémák is felléphetnek

ZAOL A biztonság rovására megy a rosszul értelmezett takarékoskodás, és ez igaz a téligumik napjainkban már időszerű beszerzésénél is.

Mindig van ereje az újrakezdéshez

ZAOL 2009 januárjában többnapos áramszünet volt Zalában és Vas megyében. Az áramkimaradás háztartások ezreinek okozott kellemetlenséget, az érintettek panaszukkal a szolgáltatóhoz fordultak, sok fogyasztó azonban nem kapta meg a kártérítést.

Délután kisüthet a nap advent első vasárnapján

FEOL Ugyanakkor hószállingózás is előfordulhat a nap első felében.

Berki Mazsi: Ha kisfiunk születik, Krisztiánnak fogják hívni

BORSONLINE Mint a legtöbb friss há­zaspárnál, Berki Krisztiánnál és Mazsinál is napirenden van a gyerekvállalás kérdése, ami most még aktuálisabb, hiszen nemrég kiderült, hogy a férfi volt párja, Hódi Pamela és új férje babát várnak. Mazsi az örömhír kapcsán el is mondta, Pamelával együtt örül a gyermekáldásnak. Időközben pedig az is kiderült a Life TV Bréking című műsorának hétfői adásá­nak felvételén, hogy Krisztiánnak és Mazsinak is van már „babaforgatókönyve”, sőt Ma­zsi eleve úgy választotta a férjét, hogy az első pillanattól tudta,

Erdőkkel övezett település – ez Hárskút

ZAOL Veszprémtől negyedórányira találjuk az erdőkkel övezett Hárskút települést, a Bakony- hegység és a Dunántúl legmagasabban, 499,5 méteren fekvő községét. A települési honlap szerint Hárskút 1956. július 1-jén alakult a veszprémi járásban levő Szentgálhoz tartozó Hárságypuszta és a zirci járáshoz tartozó Lókút Gyertyánkút nevű zárt külterületi helyeiből.

Íme néhány jótanács Lengyelné Csondor Katalintól, a zalai gyógy- és fűszernövény-termesztőtől

ZAOL Novemberben már belefordultunk a nyirkos, hűvös időbe, de a népi időjóslás szerint lesz részünk még napsütésben télen is. Biztatóan hangzik, hiszen a szürke hétköznapok a hangulatunknak sem tesznek jót, ezért is figyeljünk oda jobban testünkre, lelkünkre a megfázós időszakban! Néhány jótanács a következő hónapokra Lengyelné Csondor Katalin gyógy- és fűszernövény-termesztő, lelki terapeutától.

Nem a csúcs a legszebb, hanem az odavezető út

ZAOL Kölcsönbakanccsal kezdte, aztán a Himalája alaptáboráig jutott szerelmével; legkedvesebb időtöltése, amikor a magasba vezető ösvényeknek nekivághat férjével, barátaival.

Felkészülten, jó műszaki állapotú autóval várjuk a mínuszokat

VEOL Ha felkerültek az autónkra a téli gumik, a hűtőrendszer fagyálló folyadékát is bemérettük, és az ablakmosó is bírja a mínuszokat, még mindig nem dőlhetünk hátra, hiszen be kell szereznünk néhány segédeszközt.

Itt adhatsz vért Zalában november 30-december 6. között

ZAOL Mutatjuk, hol és mikor adhatsz vért 2020. november 30. és december 6. között.

A nap is kisüthet a hét utolsó napján

SONLINE Vasárnap egy gyenge hidegfront kissé átkeveri a megülepedett párás, hideg levegőt.

Szoboravatás Marosvásárhelyen – Interjú Cey-Bert Róbert Gyulával

FEOL Cey-Bert Róbert Gyula interjút adott a Fejér Megyei Hírlapnak abból az alkalomból, hogy az erdélyi Marosszék központjában, Marosvásárhelyen, a Rózsák terének nevezett főtéren születésének 440. évfordulóján, november 17-én, vasárnap felavatták Bethlen Gábor fejedelem egész alakos szobrát.

Meggyújtották Esztergomban az első adventi gyertyát

KEMMA Az esztergomi evangélikus templom udvarán tartott istentiszteleten meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

Napokon belül munkába áll a tűzoltóság új fecskendőautója

SZOLJON Pályázatok szempontjából sikeres évet zár a Kisújszállási Önkormányzat Tűzoltó-parancsnoksága.

Januártól minden nógrádi boltban kötelező elfogadni a bankkártyát

NOOL Januártól az online kasszát használó kisebb üzletek tulajdonosainak is meg kell oldaniuk az elektronikus fizetés lehetőségét.

Óriási kortárs művészeti múzeum épül Melbourne-ben

NOOL Csaknem akkora lesz, mint a világ legnagyobbjai közé tartozó londoni Tate Modern.

Egy rövid, forró fürdő sok jót tesz a szervezetünknek

FEOL A hideg idő beálltával azok is szívesen ülnek bele időnként egy kád jó meleg, már-már forró vízbe, akik az év egyéb időszakában inkább a tusolást részesítik előnyben.

„Mindennap találok új kihívást a munkámban”

ZAOL Kustánszeget sokan keresik fel természeti értékei miatt, a tó a fürdőzőknek, horgászoknak egyaránt kikapcsolódást nyújt. A táj szépsége mellett a református és a katolikus templomot, a tájházat nézhetik meg az érdeklődők. Az idelátogatók kényelméről több vendégház és a polgármesteri hivatal épülete alatt működő 36 férőhelyes ifjúsági szálláshely gondoskodik. Bécs Tiborné polgármester közel tíz esztendeje irányítja a települést.

Őrizetbe vettek egy vezetéstől eltiltott újszászi sofőrt

SZOLJON Az eltiltás hatálya alatt vezető sofőrt előállították és őrizetbe vették.

Hit nők és sikerek

ZAOL Vajon igaz-e a main­stream média által megrajzolt kép, hogy a sikeres nő független, kemény és úgy néz ki, mint egy topmodell? Vagy ez a sztereotípia csak a mozivászon kreálmánya, és messze van a (magyar) valóságtól? Íme két zalai példa arra, hogy a siker – bárhogyan is definiáljuk azt – fakadhat hitből, alázatból, a klasszikus értékek mentén.

Lezárta a vizsgálatot a rendőrség a dévaványai halálos baleset ügyében

BEOL Tehergépkocsi ütött el egy kerékpárost Dévaványán. A kerékpárral közlekedő nő a kórházba szállítását követően elhunyt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

A zene mindenen átsegít az életben

ZAOL Minden sikeres nő mögött áll egy szerető férj és egy boldog család – vallja Kovács Kata, a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar vezetője. A háromgyermekes édesanya elégedett életével, munkájával, mindennapjait a zene tölti ki.

Nagyon szexi, elképesztő lábakat villantott Weisz Fanni

RIPOST A modell egy igazán dögös fotóval lepte meg a rajongóit. Mostanában nem láthattuk így!

Noémi, a RockMilady gyakran szülei alsóörsi nyaralójában készül a koncertekre

VEOL Egy karácsonyi dalon dolgozik jelenleg RockMilady Noémi, amit az elképzelése szerint Hevesi Tamással készítenének el közös duettként. A fiatal szólógitáros már tizenéves korában elkezdett hangszerén tanulni, azóta elválaszthatatlan tőle. A koncertekre jórészt családja alsóörsi nyaralójában készül.

A Tatabánya Bicskére látogat, míg a Komárom fővárosi gárdát fogad

KEMMA Az NB III. Nyugati csoportjának 20. fordulójával megkezdődnek a visszavágok, ahol a Tatabánya Bicskére látogat, míg a Komárom a BKV-t látja vendégül.

A karácsonyra készülünk fel adventkor

TEOL A Megváltó születésére való várakozás időszakáról, az adventi gyertyák jelentéséről, jelentőségéről Simon János pincehelyi esperes-plébánost kérdeztük.

Laposa Julcsi terveit is felülírta a járvány: első népi énekkönyve eljutott a muravidéki iskolákba

ZAOL Laposa Julcsi Junior Prima-díjas népzenész sűrű évet tudhat maga mögött, bár a karanténhelyzet az ő terveit is felülírta, csakúgy, mint sok zenésztársáét. Ám az élet nem áll meg, online sorozatokat indított és első népi énekkönyve a napokban eljutott a muravidéki iskolákba.

125 éve alapították az egykori sárvári cukorgyárat – Japánba is szállítottak a vasi cukorból

VAOL Vas megye legrégebbi üzemei közé tartozott a sárvári cukorgyár. 1895-ben tőkések és azok a földbirtokosok alapították, akik cukorrépát termeltek és a feldolgozással együtt nagyobb jövedelemre tehettek szert. A nagy múltú üzem sorsa 1999-ben pecsételődött meg, amikor az utolsó tulajdonosa bezárta; így az utolsó termelő éve 1998 volt.

Az anyaság mellett a szakmai előrejutás is fontos

ZAOL Egy családanya számára különösen fontos, hogy kiteljesedhessen munkájában, s eközben ellássa otthoni teendőit. Miszoriné Horváth Andrea szerencsésnek mondja magát, mert számára mindkét feltétel adott. Szeptember óta az Eyewear Store zalaegerszegi szaküzletének üzletvezetője.

A sikernek van receptje, de tenni is kell érte

ZAOL A siker mindig csak pillanatnyi állapot. Jóval fontosabb számomra, hogy gyönyörű kislányaim és odaadó, szerető társam van. Az pedig, hogy sikerült megvalósítanom az álmom, hogy saját üzletem legyen, szintén az élet ajándéka, ahogy az is, hogy éjjel van hova álomra hajtani a fejünk.

Jézus ma is velünk van, csöndesen, szerényen

FEOL Spányi Antal tizenhét esztendeje püspöke a Székesfehérvári Egyházmegyének, elnöke és alapítója a Magyar Katolikus Rádiónak, s elnöke a Magyar Katolikus Karitásznak.

Túraúton a horvát „hegy mögötti” vidék, Zagorje csúcshelyein, helyi specialitások kóstolójával

ZAOL Igazán szép emlékeket ébreszt a magyar közszolgálati televízió (M5) minap bemutatott úti filmje. A Hazajáró sorozat stábjának két bakancsos és rövidnadrágos riportere a hozzánk közel eső Ivanšcica hegy csúcsára kapaszkodott föl, majd fölkutatták a horvát Zagorje várait, erődítményeit, magyar időket idéző emlékeit. A nyár vége felé, amikor még szabadon lehetett átkelni egyik országból a másikba, e sorok írójának is alkalma nyílt bejárni ezt a dimbes-dombos, hegyes, alpesi tájat idéző vidéket.

Kőkemény szabályok, ez vár a magyar válogatottra az Európa-bajnokságon

RIPOST Elképesztően szigorú szabályok várnak a magyar válogatottra is a koronavírus-járvány miatt december 3-án induló dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. Hazaküldhetik a játékosokat, ha megszegik az intézkedéseket.

"Sosem láttam még ilyet" - Maradonáról beszélt Lothar Matthäus

RIPOST Két világbajnoki döntőt játszott egymás ellen a két legenda.

Ez az egyszerű gyógynövény csodákat tesz a gyulladt ízületekkel

BORSONLINE A hegyes, északi vidékek talaján tömegesen termő izlandi zuzmó, vagy izlandi moha fontos gyógynövény. A népi gyógyászat régóta használja, elsősorban légzőszervi panaszok (torokfájás, köhögés, gégegyulladás) és tüdőbetegségek kezelésére, köptetőnek, köhögés- és gyulladáscsökkentőnek, immunerősítőnek. A nyálkaanyagok és az antibiotikumos hatóanyagai miatt bármilyen gyulladásos megbetegedés esetén kiválóan használható. Csillapítja a köhögési ingert, karbantartja a hangszálakat, csökkenti a kellemetlen krákogást. Tipp: a hatását fokozhatja, ha másik gyógynövényekkel, a fehérmályvával (orvosi zilizzel),  martilapuval vagy útifűvel kombinálva használja.

Az adni akarás vitte a színművészet felé

ZAOL Pap Lujza, Domján Edit-díjas színművész 1977-ben született Ajkán, 1996 óta tagja a zalaegerszegi színháznak. Az itteni színészképző stúdió neveltje, lassan negyedszázados művészi pályáján több mint 50 főszerepet játszott. A színház díjainak mindegyikét megkapta.

„Egy szerepre feltenni az életet mindig kockázatos”

ZAOL Azt vallja, hogy egy szerepre feltenni az életet mindig kockázatos, s hiszi: sohasem késő újba kezdeni. Erre saját életútja a tanúbizonyság: felnőttként váltott lakhelyet és kisgyerekek mellett pályát, s lett a családi hagyományt továbbvivő középiskolai tanárból sikeres és népszerű klinikai szakpszichológus Zalaegerszegen. Nagy Rékával a férfi-női siker különbözőségéről beszélgettünk, s arról, milyen férfi áll egy eredményes nő mögött.

Aratógépbe szorult egy férfi keze Orosztonyban, megúszta

ZAOL Szombaton kevéssel dél után Orosztonyba riasztották a gelsei önkéntes tűzoltókat, a jelzés szerint egy vontatott kukorica csőtörőbe szorult egy ember karja.

Zárva Mikulásfalva, azaz Nagykarácsony kapui!

DUOL Immár negyedszázada jól tudjuk: a Mikulás Fejér megyében lakik, mégpedig a 1400-as lélekszámú mezőföldi településen, Nagykarácsonyban, azaz Mikulásfalván. A hagyományos ünnepi decemberi programsorozatba az idén azonban közbeszólt a járvány!

Pontszerzési kényszerben a kiesés elől menekülő Dorog

KEMMA A már 8 meccses nyeretlenségi szériának is köszönhetően kieső helyre sodródott a Dorog, így a Kaposvár ellen győzelmi kényszerben lép pályára az együttes.

Véradások a megyében 2020. november 29. és december 6.között

BAON A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Bács-Kiskun megyében.

A lelkek kertésze is

ZAOL Szakmájában az országos elitben jegyzik, munkáját a Hévíz csodájára járó vendégek s a virágokat simogató helyiek minősítik: értékelik magasra. Laczkó Mária, a fürdővárosi Gamesz igazgatója azonban nemcsak a környezetet, a virágokat, fasorokat ápolja, gondozza – hanem a lelkeket is.

Megépülhet végre a bölcsőde Noszvajon

HEOL Mind több család költözött, s költözik a megyeszékhely agglomerációjában fekvő bájos településre. Noszvaj a múlt század hatvanas éveinek babyboomját produkálja, s ez új kihívások felé terelte a helység vezetését.

Semmi nem hullik az ölünkbe, a céljainkért küzdeni kell

ZAOL A siker nem hullik az ölünkbe, azért keményen meg kell dolgozni, és én sok mindent megteszek, amihez nincs kedvem, de fontos, mert tapasztalatokat szerzek vele.

Meglepetéscsomagokat vár Andi bohóc

FEOL A piros orrú Andi bohóc és segítői ismét mikulás csomagokat várnak a gyűjtőpontokon, hogy a meglepetéseket rászorulókhoz juttathassák el.

Futballfeleség – számára a világ a labdával kerek

ZAOL Futballistafeleség... A kifejezés közismert, s talán van olyan is, aki pejoratív értelmet társít hozzá, de Pergelné Kalamár Andrea éppen a legjobb példa arra, hogy ennek az ellenkezőjét lássuk. Sőt, a kifejezés úgy lenne egészen pontos, hogy futballfeleség és anya. Rá ugyanis tényleg igaz: vele a világ a labdarúgás körül forog. És így kerek.

Ezekkel a növényekkel ősszel és télen is csodaszép a kert

VEOL Sokan azt gondolják, a kert csak tavasszal vagy nyáron tudja virágos arcát mutatni, pedig számos olyan őszi növény van, amelyet, ha az első fagyok előtt elültetünk, alapjaiban tudják meghatározni téli kertünk, balkonunk vagy erkélyünk hangulatát.

Túra a Bakony egyik legmagasabb pontjára

VEOL Veszprémtől negyed órányira találjuk az erdőkkel övezett Hárskút települést, a Bakony-hegység és a Dunántúl legmagasabban- 499,5 méteren fekvő községét.

Gáspár István atya: A járvány kihívás elé állítja az ünneplőket

SZOLJON Elérkezett advent, a várakozás időszaka, amikor Krisztus születésére készülünk. A mostani ünnep azonban távolról sem igazodik a korábban megszokottakhoz.

Az életmódváltáshoz ajánlott szakértő segítségét kérni

VEOL A koronavírus-járvány első hullámában sokan próbáltak átállni az egészséges életmódra, de mostanra a többségük ezt elengedte, és a fogyókúra sem elég motiváció számukra.

Ősi druida a jelenben

DUOL A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Kiss Anita ajánlja Kevin Hearne: A vasdruida krónikái 1: Üldöztetve című könyvét.

Siker, ha sok év múlva is jön még karácsonyi üdvözlőlap

ZAOL Dr. Elmont Beatrix csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályának munkatársával beszélgettünk.

9 milliárd ömölhet Salzburgba Szoboszlaiért

BORSONLINE Aligha tévedünk nagyot, ha azt állítjuk: legalább akkora az érdeklődés Szoboszlai Dominik iránt, mint amikor kapkodtak a 80-as évek végén a legendás játékmester, Détári Lajos után.

„Igyekszem a cégemet szeretettel vezetni”

ZAOL Kozma Zsuzsa Körmenden született, középiskoláit is ott végezte 1972-76 között. Innen a szegedi Élelmiszeripari Főiskola élelmiszertechnológus szakára vezetett az útja. Munkahelye Zalaegerszegre hozta, a Sütő és Édesipari Vállalat gyártmányfejlesztője lett, majd a Kinizsi Pál Szakképző Intézet szaktanáraként adta tovább tudását. Elvégezte a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolát Szombathelyen, így lett kémia szakos tanár, de van kereskedő, boltvezető, valamint felsőfokú marketing menedzser végzettsége is.

Fényeket az ablakokba!

DUOL Minden nagyobb ünnep előtt a nagynéném kitakarítja a lakást. Ne azt gondolják, hogy csak úgy ímmel-ámmal… Dehogyis.

Jubileumot ülnek: Negyven éve van a pályán a Méta csapata

FEOL A 64 esztendős Banádi Imrét nyugodtan lehet a sport hétköznapi hősei között említeni, az Ercsi Méta amatőr kispályás labdarúgócsapata 40 éves jubileumát ünnepli.

Óriási villantás, nézd meg milyen gömbölyű Gabriela Spanic feneke

NOOL Gabriella Spanic minden héten felülmúlja önmagát a Dancing with the Stars-ban. Ezúttal még szexisebb volt, mint eddig bármikor.

Virtuálisan ismerkedhetnek a műegyetemmel a felvételizők

NOOL Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a Műegyetem alap- és mesterképzései november 27. és december 4. között.

Kitanulta a szakmát, villamossági szaküzletet vezet

ZAOL A kereskedelmi végzettség megszerzése után Kustán Bernadett legnagyobb mentorától és példaképétől, édesapjától tanulta ki a szakma rejtelmeit. A Kustán és Társai Villamossági Kft. ügyvezetője 14 éve áll a cég élén, s büszke arra, hogy édesapja hagyatékát méltóképpen őrizheti.

Megkezdődött az advent

NOOL Az adventi gyertyák a Jézus Krisztus születésével szétáradó világosságot jelképezik.

Kálmán Olga jelölése: ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!

MAGYARNEMZET A magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől.

Jelentősen bővült a napi fogyasztási cikkek forgalma

MAGYARNEMZET A 21 fejlett európai országot vizsgáló elemzés szerint Magyarországon nőtt a leggyorsabban az élelmiszerek, háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma.

Ünnepel a győztes és a vesztes is

MAGYARIDOK Horvátországban nem az elveszített aranyat siratják, hanem a bravúros ezüstnek örülnek. Zágrábban 35 ezren nézték a meccset a Jellasics főtéren.

Fordítva a lovon

MAGYARIDOK Összezárt a hazai autósvilág. A céljuk sem titok: kicsinálni a rendőröket, az összeset, akik a biztonságunk szolgálatára esküdtek fel.

Táppénz nélkül tanít negyven éve Ildikó

FEOL Idestova negyven éve nem volt táppénzen – barátnője, kollégája tudatta a Hírlappal. Telefonon hívtam Ildikót.

Micsoda? Jövőre véget érhet a papírszámlák kora

RIPOST Véget vet a papírszámlák korának a legújabb adóügyi fejlesztés.

II. Rákóczi Ferenc dragonyos ruhában hagyja el Bécsújhelyet

DUOL 1701. november 7-én éjszaka szökött meg bécsújhelyi börtönéből II. Rákóczi Ferenc, akit fél évvel korábban tartóztattak le felségsértés vádjával I. Lipót magyar király és német-római császár parancsára.

Több faluban házhoz megy a Mikulás idén

FEOL A Mikulás már a kertek alatt jár, s ugyan az idén a vírushelyzetre való tekintettel valószínűleg egyik településen sem a megszokott módon várják a gyerekek, ám az ajándékozás idén sem marad el.

„Nem akarok mindenkinek megfelelni, csak annak, aki minket választ”

ZAOL Fiatal, sikeres, saját vállalkozást vezet és határozott elképzelései vannak. Molnár Alexandrával, a zalaegerszegi Sugar-Cafe & Juice Bar tulajdonosával hazai terepen, az igényes, belvárosi kávézóban beszélgettünk.

A kecskesajt „fine dining”-ja

ZAOL Nagyon tudatosan kezdett új életet a magyarszerdahelyi Gálné Kiss Viktória. Szakított korábbi foglalkozásával és ma már a kecskesajt fine dining -ja fűződik a nevéhez.

Látványos virágzatával könnyedén meghódítja a virágkedvelők szívét

VEOL Egyre gyakrabban találkozhatunk a kertészetekben, de már a kertekben is a látványos színvilágú sétányrózsával (Lantana camara), mely egyszerű gondozása miatt hamar kedvelt növény lett.

Fának ütközött egy kisbusz a 84-es főúton, Sümegnél

VEOL Két embert a tűzoltók szabadítottak ki a járműből.

Ne szerezz be koronavírust is az ajándék mellé, kerüld a tömeget az első adventi vasárnapon!

RIPOST Ma van advent első vasárnapja, nagyobb forgalom várható a piacokon, plázákban, hipermarketekben. Vigyázzunk, nehogy koronavírust is beszerezzünk!

Megfertőződött a koronavírussal Geszti Péter

RIPOST A zenész saját közösségi oldalán számolt be arról, hogyan kapta el és milyen hatással volt rá a járvány.

Összeütközött egy kerékpáros és egy autós Békéscsabán

BEOL Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán és ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés Nagyszénáson.

Odett számára a hitelesség a siker fokmérője

ZAOL Polgár Odett, napjaink egyik legsikeresebb popdívája fogalmazott így lapunknak. A zalaegerszegi származású énekesnő egészen fiatalon megízlelte a siker ízét, hiszen még csupán középiskolás volt, amikor már az egyik népszerű televíziós zenei tehetségkutatóban szerepelhetett.

Birstea: táplál és gyógyít

VEOL Régen minden falusi kertben volt birsalmafa, nagyanyáink a kredenc tetejére tették a gyümölcsét, különleges illata belengte a lakást.

Tüsszögés a babáknál – Tisztítja az orrjáratot

VAOL Ha egy baba tüsszög, nem kell azonnal arra gondolni, hogy megfázott.

A hideg szél kisöpri a ködöt megyénkből vasárnapra

VEOL Vasárnap változóan felhős égre tekinthetünk fel.

Nők fókuszban – köszöntő

ZAOL Ha a sarkaiból nem is fordította ki a világot (és a gondviselésbe vetett hittel bízva bízunk: nem is fogja), tagadhatatlan, a koronavírus-járvány mindannyiunk életében mélyen barázdált, talán soha el nem halványodó nyomot hagy.

„Átlagos akarattal ezt nem lehetett volna felépíteni”

ZAOL Ékszerbecsüs férjével az alapoktól kezdve építettek erős vállalkozást, magas minőségű termékekkel. Böjte Katalin a Zalai Hírlappal is közeli kapcsolatba került, hiszen a lap által szervezett szépségversenyek győzteseinek koronáit ő tervezte és készítette. Számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el a munkáját Zala megyében. Alkotásai a természeti formák iránti vonzódásáról árulkodnak, virágmotívumok, fagyöngyök stilizációi jelennek meg a rekeszzománcot is beépítő ékszerekbe. Szívesen antikol, szereti a türkizt, a korallt és a gyöngyház hatású színeket. Éveken át tanított, sokaknak adta át a tudását.

Az egyensúly megtalálására törekszik

ZAOL A letenyei Liborné Dömők Mónika okleveles egészségügyi menedzser két éve a nagykanizsai Plazma Központ vezető asszisztense. Vallja: az érzelmi alapú döntések hol segítik, hol hátráltatják a munkáját, de mindig az egyensúly megtalálásra törekszik.

Digitális oktatás egy szombathelyi szakképző iskola tanárnőjének szemével

VAOL A Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumának igazgatóhelyettesével beszélgettünk, aki mesélt a diákok és a tanárok reakciójáról, az oktatás működéséről, valamint az érdekes szituációkról, amiket a jelenlegi helyzet szül.

Ezt kell tudni az MCS LoL déli régió csoportköreinek következő fordulójáról

BAMA Folytatódnak a déli régió csoportkörei a Megyék Csatája League of Legends tornáján.

Lezárt akta: élettársa visszautasította, ezért kést rántott

BAON A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak egy 68 éves férfi ellen, aki 2020. január 1-én megszúrta volt élettársát.

Herczegné Polácska Szilvia: a cukrász kézügyesség tanulható

FEOL Herczegné Polácska Szilvia a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola cukrász szakoktatója. Úgy véli, a cukrász kézügyesség tanulható.

Amerikából és Spanyolországból is kapott újabb szappanokat a dadi piperegyűjtő

KEMMA Sörfőző Kati a világ majd’ minden távoli országából kapott már szappant. Gyűjteménye majd' 2000 darabot számlál és folyamatosan növekszik.

Tinédzserkori álmát váltotta valóra

ZAOL A divatos és önkifejező megjelenés, valamint a női metakommunikáció fontos eleme a jó érzékkel kiválasztott ékszer és az ékszerek megfelelő kombinációja, ami csipetnyi művészet is egyben.

25 zsáknyi szeméttől tisztították meg önkéntesek a Monostori erődöt

KEMMA Alig másfél óra leforgása alatt a Komáromi Önkéntes Szemétszedők néhány tagja huszonöt zsáknyi szeméttől tisztította meg a Monostori erődöt.

Öt centiméternyi hó is hullhat vasárnap

HEOL A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.

Vendégeljük meg a madarakat! – Ez kerüljön télvíz idején az etetőbe

NOOL A téli hónapokat hazánkban töltő madarak szívesen veszik, ha kiegészítjük megcsappant táplálékkészletüket. Sőt, vannak olyan tollasok is, akik az északi országokból hozzánk járnak „telelni”. Jó házigazda módjára, az ő etetésükről is gondoskodhatunk.

Kiszámíthatóbb és megbecsültebb életpályát teremt az egészségügyi szolgálati jogviszony

RIPOST A rendelet megalkotását számos szakmai egyeztetés előzte meg.  A kormány  az elmúlt években több ütemben emelte az orvosok bérét, azonban jövőre ennél is jelentősebb orvosi béremelési programot indít.

Százötvenszer mentett életet a magyar férfi: a vérében van a segítség Lászlónak, aki a járvány alatt sem képes megállni

BORSONLINE A nyugdíjas rendőr 150 egységnyi vére kering más embe­rekben – a 80-as évek óta ugyanis ennyi életmentő folyadékot csapoltak le a testéből.

Édességgel tömte magát a karanténban a Dancing with the Stars versenyzője

RIPOST Bár Győrfi Dániel tünetmentesen átvészelte a koronavírust, a fizikumán bizony meglátszik, hogy nem az órákon át tartó izzasztó gyakorlás töltötte ki a mindennapjait. A Dancing with the Stars fiatal versenyzőjének lakása ugyanis tele volt csokikkal és kekszekkel, ő pedig hiába próbált erős maradni, elcsábult a karanténban. Ennek eredményeképp fel is szaladt rá néhány kiló!

Hegyek karéjában fekszik a monarchikus hangulatú kikötőváros

VEOL Vannak városok, amelyekbe megérkezve, az első pillanattól kezdve otthon érezzük magunkat. Ismerősek az utcák, a terek, az épületek, barangolás közben eszünkbe sem jut, hogy eltévedhetünk. Rijeka az egyik ilyen hely, amelynek vonzerejét számunkra a közös múlt emlékei is erősítik.

Több busz érinthetné a vásárcsarnokot – húzza alá levélírónk

BAMA

Debrecenben lépnek pályára az oroszlányi kosárlabdázók

KEMMA A hatodik fordulóból elmaradt mérkőzéssel folytatja bajnoki szereplését az OSE Lions, ahol a Debrecen vendégeként próbál meg fontos pontokat gyűjteni.