Mojito koktél (eredeti recept)

További olvasott hírek
75 éve vitték el Kőszegről a Szent Koronát

VAOL Március 18-án érkezett újra Kőszegre, és március 26-i paranccsal, 27-én éjjel hagyta el az országot 33 évre a Szent Korona.

Piaci árukiszállítás Szombathelyen: érkeznek a rendelések

VAOL Ne cipekedj Nagyi! Házhoz viszi Lali! Ez a szlogenje, annak, a szombathelyi piac önkéntesekre épülő árukiszállítási programjának. Kitalálták, megszervezték, pénteken és szombaton tesztelték. Működik.

Presser ragaszkodott a köszönethez - Könnyeket csal a szemekbe a dal

BORSONLINE Új értelmet adott a járvány az LGT együttes eddig is legendás dalának. A Neked írom a dalt című Presser szerzemény feldolgozását egyetlen nap alatt 700 ezren nézték meg.

2020.03.30.

NOOL

Emberi csontokat találtak Szentendrén, nyomoz a rendőrség

RIPOST Vizsgálják a ház udvarán talált zsákok tartalmát.

Változások a lakossági tűzifa befizetésében

ZAOL A ZALAERDŐ Zrt. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus-járvány megelőzése és terjedésének csökkentése érdekében a lakossági tűzifa befizetésében 2020. március 17-től az alábbi változások lépnek érvénybe.

Felhős és szeles idővel indul a hét Fejér megyében

FEOL Székesfehérvár hőmérséklete 1 / 5 fok között alakul.

Exportkieséssel küzd a halászat Zalában

ZAOL A járvány kezdetekor jellemző nagy felvásárlási láz nem érintette a hazai édesvízi halászatot. Sőt, az ágazat egyik vezetője szerint a halászat a tavalyi hasonló időszakhoz képest közel negye­dével értékesített kevesebb halat. Pedig nincs hiány az ízletes, édesvízi kopoltyúsokból.

A járvány az állatmenhelyek dolgát is nehezíti

NOOL A járványügyi helyzet óriási kihívások elé állít ma mindenkit, és kétség nem férhet hozzá, az emberélet védelme áll most a legelső helyen.

Ne aludjunk többet az otthonlét alatt!

BEOL A koronavírus-járványveszély miatti bezártságnak nem csupán lelki és mentális negatív hatásai lehetnek, hanem a bioritmust is jelentősen felboríthatja – mondta el hírportálunknak dr. Sonkoly Iván békéscsabai háziorvos.

Csapatokban járnak a hajléktalanok Budapesten, miért nem tesz semmit Karácsony?

RIPOST Ahogy ürülnek ki Budapest utcái, úgy válik egyre láthatóbbá: hajléktalanok csapatai lepték el a fővárosi közterületeket és tömegközlekedési járműveket. A többségük idős és rossz állapotban van, fokozottan veszélyeztetett a járvány miatt. Gyorsan elterjedhet köztük a koronavírus, és könnyen megfertőzhetnek másokat is. Veszélyben vannak tehát ők is és a környezetük is, de a fővárosi önkormányzat nem sokat törődik velük a veszélyhelyzetben. Hihetetlenül hangzik, de van olyan átmeneti szállás, melynek vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a kézfertőtlenítőt a hajléktalan embereknek maguknak kell megvásárolniuk…

Benkő László: Az életem múlik azon, hogy otthon maradok

RIPOST Benkő László bezárkózott otthon. Jól tudja, számára végzetes lehet a koronavírus. Nem csak életkora miatt veszélyeztetett, de meglévő betegségei is komplikációt jelentenek számára.

Bíróság előtt a fiatalok, akik brutálisan raboltak ki egy ajkai hajléktalant

VEOL Három fiatal kihasználta egy férfi ittasságát, erőszakkal elvették a telefonját és a pénzét. A jogerős ítélet szerint kettőjüknek évekre rács mögé kell vonulniuk.

Osztalék nélkül maradnak a részvényesek

VG Biztosan nem fizet osztalékot idén az OTP, ezzel egy kilencéves sorozat szakad meg. Egy kapaszkodó azonban maradt: az osztalékelőleg lehetősége.

A járvány miatt életbe lépett törvényi változások átszabták a zalai átmeneti szállók életét

ZAOL A fedél nélkül élő emberek gondozása a hétköznapok során sem egyszerű munka. Mégis a szociális szférában tevékenykedők minden tőlük telhetőt megtesznek ennek érdekében.

Telefonon vagy e-mailben jelezhetik igényeiket a nagykanizsai idősek

ZAOL Péntek éjféltől hatályos a kormány azon rendelkezése, amely szerint kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország egész területén.

2020.03.30

KEMMA

2020.03.30.

ZAOL

Hosszú Katinkának most lett elege, meglepő fotót tett közzé

RIPOST A bajnoknőnek már nagyon hiányzik a versenyzés, ezért otthonába varázsolta az uszodai hangulatot.

Koronavírus-járvány: Így döntött Pécsi Ildikó és a kórházból hazatért férje

RIPOST A színésznő és férje, Szűcs Lajos nagyon vigyáznak magukra. Bezárkóztak gödöllői házukba a járvány idejére.

Meggyes Ferencné Hugi fáradhatatlanul készíti a textil arcmaszkot

VAOL A Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat Szentgotthárd és más felajánlók segítségétől kísérve szorgalmasan varrja az arcmaszkokat Meggyes Ferencné, az önkormányzat képviselő-testületének tagja.

A csepregi polgármester most is bevonja a bizottságokat a döntésekbe

VAOL Elektronikus levélben küldte ki Horváth Zoltán polgármester a készülő határozatok anyagát az önkormányzati bizottságoknak – az elmaradt testületi ülés helyett -, hogy a képviselők véleményének figyelembevételével hozhasson döntéseket.

Megnövekszik a felhőzet, erős széllökések várhatók Zalában

ZAOL Hétfőn egy markáns hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet.

2020.03.30

BEOL

2020.03.30

FEOL

Kijárási korlátozás - Fiatalok, nektek is meg kell tanulni a rendet!

BORSONLINE Józanul gondolkodik a többség, és a hétvége tapasztalatai alapján úgy tűnik: betartják a kijárási korlátozásokat. A fiatalabb korosztályból azonban még most is akadnak olyanok, akik nem fogták fel, hogy a saját és embertársaik életével játszanak.

Bobek doktornő a Szent Lászlóból: Teljesen megváltozott az eddigi életünk

BORSONLINE Hetek óta emberfeletti küzdelmet vívnak a járvánnyal a Szent László Kórház orvosai és ápolói, hiszen oda kerülnek a legsúlyosabb állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek és azok, akik lélegeztetőgépre szorulnak.

Szentgotthárd és Lendva együttműködik a szépkorúakért

VAOL A két város által behatárolt régió időseire fókuszál az a két és fél éves határon átnyúló program, ami március elején indult el a Muraba Európai Térségi Társulás, valamint két-két magyar és szlovén partner közreműködésével.

Molnár Dávidnak a lovas íjászat egyben hivatás és életforma

VAOL Szombathely Vas Megye Önkormányzatától Vas Megye Szolgálatáért Sport Tagozata elismerésben részesült Molnár Dávid lovasíjász.

Kikapcsolódás karantén idején – Néhány ötlet unalom ellen a kijárási korlátozás idejére

VEOL Amikor úgy érezzük, a bezártság miatt fogytán a türelmünk, nem árt tudatosítanunk: ezzel nem vagyunk egyedül, és nem feltétlenül kell egyhangúan töltenünk a megváltozott körülmények között a mindennapokat.

Mintegy húszmillió forintból újul meg a keszthelyi karmelita bazilika előtti tér

ZAOL A templom előtti tér átalakítását tervezi a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika közössége. A megújítás során olyan zöldterületet is létrehoznak, melyet a térség őshonos növényei díszítenek majd. A munkálatok várhatóan ez év őszén megkezdődnek.

2020.03.30

DUOL

Veszprém megyében ritka a márciusi hó, de nem példa nélküli

VEOL Rendkívül ritka, de nem példa nélküli, hogy március végén megmaradjon a hó, ahogy az történt néhány nappal ezelőtt.

447-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt két újabb idős krónikus beteg

BORSONLINE Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

2020.03.30

BAMA

2020.03.30.

TEOL

2020.03.30

HEOL

Telitalálat gyerekzsúrra: mogyorókrémes palacsintatorta egyszerűen!

MINDMEGETTE

Felejthetetlen fogás 30 perc alatt: gyömbéres-csilis édesburgonyleves

MINDMEGETTE

Gojibogyó lekvár

MINDMEGETTE

Gofri egyszerűen

MINDMEGETTE

2020.03.30.

NOOL

NKM Energia, vállalkozása energiája

VAOL Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely a teljes hazai energiafelhasználás egyharmadát is meghaladó, éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban.

2020.03.30.

BAON

Nem nyit ki a fodrász, házhoz szállít a cukrász – Veszprém megyében is visszaesett a szolgáltatóipar forgalma

VEOL Cukrászdavezetőt és fodrászt kérdeztünk arról, hogyan alkalmazkodnak a járványhelyzethez.

2020.03.30.

SONLINE

A kórházaknak gyűjt a Veszprémi Szurkolói Egyesület

VEOL Egy meccsbelépő ára elnevezéssel hirdetett jótékonysági gyűjtést a Veszprémi Szurkolói Egyesület.

A hideg még visszatér, mégis ideje a kerti munkáknak

VEOL Habár még jöhet fagy a következő napokban, már rengeteg munka van, amit most lehet elvégezni a kertekben.

Az idén nem kell törleszteni

VAOL Év végéig nem kell fizetni a hiteleket. Sokan jövedelmük negyven százalékát fordítják adósságtörlesztésre. Személyi hitelek esetében 5,9 százalékban maximálták az alapkamatot.

Borzasztó tragédia, ismert ember halálhírét erősítették meg

RIPOST A sajtóban eddig csak bizonytalan értesülések voltak, ám bebizonyosodott, hogy a Panoráma című műsor egykori főszerkesztője március 11–én meghalt. Március 29-én lett volna 83 éves.

A kormányzati ajánlásoknak megfelelően szervezik az életet

DUOL Március 28-tól tovább szigorodtak a koronavírus-fertőzés elkerülésére hozott kormányzati megelőző intézkedések. Szombaton reggeltől kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére. Megnéztük a városkörnyéki településeken hogyan fogadták az emberek az új körülményeket?

Litéri és herendi éremeső – Akadt olyan fiatal, aki küzdelemben és formagyakorlatban is dobogós

VEOL Még a koronavírus járvány előtt sikerült megrendezni az ITF Taekwon-do Országos Bajnokságot, ahonnan a Veszprém megyei klubok sem hiányozhattak.

A tapolcai fiatalok segítsék az időseket

VEOL Dobó Zoltán polgármester közösségi oldalán hívta fel a 65 év feletti, de a fiatalabb korú lakosság figyelmét is arra, hogy aki tudja, segítse az idősek ellátását.

Újításokban gondolkodik Fekete-Dombi Ildikó

BEOL Hosszú évtizedek óta dolgozik sikeresen és eredményesen a megyei, illetve az országos közművelődésben Fekete-Dombi Ildikó, akinek a nevéhez számos újítás fűződik.

„Hálacsokrot” kaptak a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozói

ZAOL Mintegy 300, rózsából, tulipánból, jácintból készült csokrot nyújtott át pénteken Lukácsné Grózner Andrea mestervirágkötő a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóinak.

Rendkívüli szabályok árnyékában Fejérben

FEOL A korlátozás első napján, szombaton a fehérvári városi piacon, és a szomszédos bevásárlóközpont előtt, illetve az épületben is rendőrök, katonák segítettek abban, hogy a szokatlan, új szabályoknak érvényt szerezzenek.

Gömbölyű keblek, az ágyon ülve villantott mellbimbókat a szurkolólány

RIPOST Erica North imádja a havat, sokszor mutatkozik lenge öltözetben a hidegben.

2020.03.30.

VAOL

2020.03.30.

SZOLJON