Nagyon ment a Wild Joe a Rolex Giraglián
Ismét remekelt a Wild Joe: Józsa Márton csapata példásan helytállt a mezőnyben, és a hajó ideális szélviszonyok közepette a mezőny leggyorsabbja tudott lenni, volt, amikor 26 csomós sebességgel száguldottak.
MINDMEGETTE A bárányhús egy igazi ünnepi fogás, ami húsvétkor hagyományos ételnek számít, amit vasárnap szoktak a szépen terített asztalra helyezni. Bárányhúst sütni nem olyan nagy ördöngösség, videón mutatjuk a receptet.
MINDMEGETTE Ha nem várt vendégek toppannak be húsvétkor, ez a sütemény megment minket. Akár az utolsó pillanatban is nekiállhatunk, hiszen alig több mint félóra alatt elkészül.
VITORLAZASMAGAZIN Január az év leghidegebb hónapja, mégis fontos a vitorlázók számára, hiszen ilyenkor rendezik meg Európa legnagyobb, és legtöbb újdonságot felvonultató kiállítását, a Boot Düsseldorf-ot. Új hajókból idén sem volt hiány, ezekből gyűjtöttük össze egy híján egy tucatot.
VITORLAZASMAGAZIN Azt hiszik, Kolumbusz béna volt, mert alaposan félrenavigálta hajóit? Mentségéül szolgálhat (az Újvilág felfedezésén kívül) az, hogy hiányzott egy fontos eszköze az útvonaltervezéshez. Nem a GPS (bár az sokat segített volna) – hanem egy pontos óra. Ennek hiányában a 18. századig százezrek veszíthették életüket a tengeren.
VITORLAZASMAGAZIN Évek óta a Szüreti Regattán az egyik legmagasabb a résztvevő hajók létszáma, nem várt módon és sebességgel nőtt nagyra ez a kifejezetten fiatal, őszi verseny. Szeptember 22-én idén is elrajtol a mezőny Alsóörsről, hogy Badacsonyt elérve két napot hódolhassanak a résztvevők vitorlás és borfogyasztási szenvedélyeiknek.
VITORLAZASMAGAZIN Küzdelmes, de sikeres versenynapot zárt a magyar csapat Las Palmasban, az SSL Világkupa második napján, hiszen kemény küzdelemmel futamgyőzelmet szereztek a fiúk.
VITORLAZASMAGAZIN Nem tudjuk kivárni, hogy kezdődjön végre a szezon? Akkor irány az Adria! A tavasz kitűnő időszak a tengeri vitorlázótudás (és engedély) megszerzésére, tudásunk frissítésére – és ilyenkor olcsó charterezi is. Szakmai szerzőnk írásából kiderül, mit kínál ilyenkor az Adria.