Ötéves mélyponton az EU sertéshús-termelése

Az Európai Unió sertéshústermelésének becsült értéke júniusban 1,78 millió tonnára, illetve júliusra 1,66 millió tonnára tehető, ami éves szinten 5,7, illetve 8,4 százalékos csökkenést jelent. 

További olvasott hírek
Így készítsd el a húsvét egyik klasszikus süteményét, a répatortát: kuglófformában sütve még szebb lesz!

MINDMEGETTE A húsvéti nyúl kedvenc csemegéje a répa, talán innen ered a szokás, hogy húsvétkor répatortát készítünk. Most egy különleges receptet hoztunk: a tésztát kuglófformába tettük, úgy sütöttük meg. A látvány mesés lett, az íze pedig fantasztikus!

Nébih-tippek az élelmiszerpazarlás ellen

AGROKEP.VG A magyar háztartások 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. A pazarlás mérséklésére adott tippeket a Nébih.

Fenntarthatóan látnák el a magyar piacot faanyaggal

AGROKEP.VG A szaktárca egyik új megállapodásának célja a természeti erőforrások fenntartható hasznosítása, a hosszú távú ellátásbiztonság, a gazdasági növekedés élénkítése, a vidéki munkahelyek megőrzése és bővítése, ezáltal a leszakadó térségek felzárkózásának elősegítése.

Megugrott tavaly a kocavágások száma

AGROKEP.VG Fordult a trend, 2011 óta először csökkent a szarvasmarha-állomány, élősertésből pedig több mint kétszer annyit importált az ország a múlt év első tizenegy hónapjában, mint amennyit exportált.

Új utakra kényszeríti a világ mezőgazdaságát a háború

AGROKEP.VG Az orosz–ukrán háború felülírta a korábbi környezet- és kílmapolitikai törekvéseket is. Az élelmezési válsággal kapcsolatos félelmek miatt az Európai Unió már engedélyezte az ökológiai célok miatt eddig parlagon hagyott területek hasznosítását. A lehetőséggel a magyar gazdák is élni fognak.

Az áremelkedések éve volt az agrárpiacon – futnak a takarmánydrágulás után az állattenyésztők

AGROKEP.VG A növényi termékek jelentősen drágultak az elmúlt évben, ettől – és a ráfordítási árak emelkedésétől – messze lemaradt az élő állatok felvásárlási árának emelkedése, noha az állattenyésztők költségei rendkívüli mértékben megnőttek.