Távolban egy fehér vitorla – Felhőtan mindenkinek

A vitorlázóknál kevesen ismerik jobban a felhőket, de nekik aztán szükségük is van rá.

További olvasott hírek
Vadító fotó, megvillantotta mellbimbóit a szőke műsorvezetőnő

RIPOST Daniella Chávez korábban azt állította, hogy Cristiano Ronaldóval kavart.

2020.04.01.

SONLINE

Rendszeresen hívják fellépni a a burgerlandi énekkört

VAOL Tizenhat éve alakult meg a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Énekköre dr. Villányi Eszter karnagy, zenepedagógus, orosz-ének szakos tanár vezetésével. Az évek alatt sok fellépést tudhatnak maguk mögött, nemcsak Ausztriában, hanem az országhatáron túlra is hívják őket rendszeresen.

A házhozszállításban bízhatnak a nógrádi vendéglátósok

NOOL A koronavírus miatti vészhelyzet az első perctől éreztette hatását a vendéglátásban. Március 28-tól az üzletben csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, kivéve az elvitelre alkalmas ételek kiadását és szállítását. Most már addig se.

Uniós beruházások az újraindulásért

VG A kormány szerint az uniós pályázatoknál bevezetett könnyítések hatékony segítséget nyújtanak, de további lépésekre is sor kerülhet, ha a külső körülmények változnak.

Rokont, ismerőst is meglopott két férfi Zalában

ZAOL Rokont, ismerőst is meglopott, kirabolt az a két fiatal férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Itt a térkép, melyik megyében hány igazolt koronavírus-fertőzött van

RIPOST A kormányzati tájékoztató oldalra megyei bontásban kerültek fel az adatok.

2020.04.01

FEOL

2020.04.01

DUOL

Koronavírus, hatósági karanténba került Kandász Andi és családja

RIPOST A műsorvezető és családja hosszú hetek után érkeztek meg Magyarországra Baliról és a repülőtéren szembesültek azzal, hogy számukra már nem opció az úgynevezett önkéntes karantén.

Koronavírus, rendhagyó módon oldja meg fia levegőztetését Tatár Csilla

RIPOST A várandós műsorvezető három hete van lakáskaranténban a családjával, ezért a lehető legbiztonságosabb módon viszik ki a levegőre a kisfiút.

Újabb négy halott és 33 új fertőzőtt, ezzel 525-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

BORSONLINE Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Csepregen a kivágott fákból tüzelőt osztottak

VAOL Rendkívüli települési támogatást tízen igényeltek a jelenlegi helyzetben a csepregi önkormányzattól. Ki pénzbeli juttatást kért, ki a háza előtti gyepgondozást, ki tüzelőt.

A polgárőrök segítenek az időseknek Zalaegerszegen

ZAOL Mint arról már beszámoltunk a Segít a város kezdeményezés keretében támogatást kapnak azok a megyeszékhelyi, 70 évnél idősebb lakosok, akiknek nincs hozzátartozójuk, ismerősük, aki a napi tennivalókat elintézné helyettük a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás ideje alatt.

Türkmenisztánban szó szerint betiltották a koronavírust

BORSONLINE Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán - adta hírül kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra hivatkozva. "Az állami ellenőrzésű média többé nem említheti a koronavírust, és a szó eltűnt az egészségügyi információs füzetekből, amelyeket iskolákban, kórházakban és munkahelyeken osztogattak" - áll a csoport március 31-i, azaz nem április elsejei közleményében. A dpa német hírügynökség kutakodása szerint a türkmén állami hírügynökség legutóbb - és meglehet, utoljára - a múlt héten használta a szót, amikor arról jelentett, hogy hazatértek türkmének olyan külföldi területekről, amelyeken már megjelent a járvány.

Az úszó-diákolimpia megyei döntőjének eredményei, második rész

VEOL A Magyar Diáksport Szövetség március 11-én felfüggesztette versenyrendszerét a koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos kormányzati intézkedésekre reagálva.

Itt a térkép arról, melyik megyében hány fertőzött van

BORSONLINE Kedd éjszaka nyilvánossá tették egy statikus térképen a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy megyékre bontva hol mennyi igazolt koronavírus-fertőzött található. A térképen elég jól látszik, hogy Budapesten van a legtöbb beteg (215) és Heves megyében a legkevesebb, mindössze kettő. Hazánkban keddre 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy újabb, több krónikus betegséggel küzdő beteg.

Az ellátottjaikat nem tehetik ki semmilyen veszélynek sem

DUOL A koronavírus-járvány nagy terhet ró az idősekre, és veszélyeztetettségük okán a róluk gondoskodókra. Különösen nagy a felelősségük a szociális otthonokban nagyon időseket, betegeket ellátóknak. Hogyan élik meg és oldják meg ezt a mostani nehéz helyzetet a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonaiban dolgozók és gondozottak? – erről beszélgettünk Bölcskei Anna intézményvezetővel.

Kis Grófo már írja az új karanténhimnuszt, jön a Kijárási

RIPOST Újabb nagy dobásra készül Kis Grófo, akinek feltett célja egy kis mosolyt csalni az emberek arcára a koronavírus-járvány idején. A fiatal énekes eddigi dalai mind a mulatozásról szólnak, a Kijárási című számmal pedig azt akarja bebizonyítani, hogy a négy fal között is lehet óriásit bulizni! Nos, a siker borítékolható!

Ismét új mélypontot ért el a forint

VG A dollárerősödés világszerte megviselte a fejlődő piaci devizákat, adták a török lírát és a randot is.

A vadgazdálkodást is igencsak próbára teszi a járvány

VEOL Az elmaradó külföldi vendégvadászok miatt a járványnak drasztikus gazdasági hatása lesz a vadgazdálkodásra.

Emlékművet emeltek a világháborúk noszlopi áldozatainak

VEOL Megszentelték és átadták az első és második világháborúban elesett noszlopi áldozatok tiszteletére emelt emlékművet.

Véget ért a fertőtlenítés a pápai óvodákban

VEOL Ahogy korábban beszámoltunk róla, a múlt héten a Pápa Városi Óvodák minden tagóvodájában fertőtlenítő takarítást végeztek.

Világítástechnikai termékeket küldött a Tungsram Zágrábba

ZAOL Egy kamionnyi, közel 34 ezer darab világítástechnikai terméket küldött tegnap a nagykanizsai Tungsram Fényforrásgyára a horvátországi földrengés okozta károk enyhítésére.

Lebukott a sztárpár, egymásra talált Iszak Eszti és Gyurta Dani

RIPOST Összeszokott párosként vásárolgatott a műsorvezető és az olimpiai bajnok úszó.

Vettek az eBay-en egy leselejtezett notebookot – katonai adatokkal

NOOL Többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett gépen.

A még a hiányzó száz maszkot is elkészítették Keszthelyen

ZAOL Többen segítik a városban élőket és dolgozókat azzal, hogy maszkokat varrnak.

2020.04.01.

SZOLJON

2020.04.01.

TEOL

Tízezer textilmaszkot rendelt a pápai önkormányzat

VEOL Arcmaszkok készítését ajánlotta fel a városnak egy helyi textilipari vállalkozás.

Ennél cukibbat ma már nem fogsz látni – A Deák iskolában forgatott az Alma Együttes

VEOL Megjelent az Alma Együttes legújabb videóklipje, amelyet ZöldForgó című dalukhoz készítettek Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskolában.

Napló 2020.04.01.

VEOL

Összefogott Körmend – Vállalkozók, szurkolók, közéleti szereplők közös ajándéka

VAOL Virágot, édességet, gyümölcsöt, egy autót és a mindennapi életben hasznos háztartási gépeket is vitt a Szociális Szolgáltató és Információs Központ és az Unger László Idősek Otthona dolgozóinak harminc helyi vállalkozó, három szurkolói csoport, Bebes István polgármester, önkormányzati és megyei képviselők.

2020.04.01

HEOL

Fájdalmai miatt orvoshoz fordult Liptai Claudia

RIPOST Csupán csak néhány órára, de kénytelen volt elhagyni az otthonát a műsorvezető. Orvosi beavatkozásra volt szüksége.

Nincs igazolt koronavírusos beteg Pápán

VEOL A koronavírus-járvány kezdete óta Pápán a kormányhivatal 32 esetben rendelt el járványügyi megfigyelést vagy járványügyi zárlatot – ismertette a hétfői sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester.

Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata

BORSONLINE Egy 13 éves fiú is belehalt a koronavírus-járványba Nagy-Britanniában, ezzel valószínűleg ő eddig a ragály legfiatalabb brit áldozata - adta hírül az AP amerikai hírügynökség kedden. A fiú London déli részén lakott, és múlt hét csütörtökön került a King's College Kórházba. Négy nap múlva végzett vele a kór. A brit egészségügyi hatóság részéről rendkívül tragikusnak mondták, hogy egészen fiatalok halálát is okozhatja a betegség. A legutóbbi adatok szerint a szigetországban a decemberben Kínából kiindult járványnak már mintegy 1800 halottja van és 25 150 bizonyított fertőzöttje.

Ezt írja egy koronavírusos magyar ápolónő levelében a frontvonalról

RIPOST Eljuttatták szerkesztőségünkbe egy magyar ápolónő levelét: a fiatal nő koronavírusos betegeket kezelt, és ő maga is elkapta a vírust, ezért most otthon van házi karanténban. A levelet lerövidítettük, és kivettünk belőle minden olyan részt, amely alapján a szereplők azonosíthatók lennének.

Váratlanul érte a járványhelyzet a segélyszervezeteket

VEOL Szijártó László atyával, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatójával, kerületi esperes-plébánossal beszélgettünk a kialakult járványügyi veszélyhelyzet kapcsán pápai otthonában, a tókerti Szent Benedek-plébánián.

A termek üresek, a gépek dolgoznak a szombathelyi egyetemen

VAOL Negyven számítógépet ajánlott fel a koronavírus-kutatáshoz a szombathelyi gépészmérnöki képzés: munkaállomásaikat csatlakoztatták egy nemzetközi projekthez.

Fogadóóra online: ezer gyorsteszt, ágykapacitás, koronavírus-alap

VAOL Az önkéntesek már majdnem kétszáz embernek segítettek a gyógyszerbeszerzésben vagy a bevásárlásban – derült ki dr. Nemény András polgármester online fogadóóráján, ahol dr. Kecskés Lászlóval, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnökével válaszolt kérdésekre.

2020.04.01

BEOL

A megölt Csenge édesanyját kiengedték a kórházból, elárulta, hogyan él

RIPOST A koronavírus-járvány miatt el kellett hagynia a kórházat K. Csenge édesanyjának.

Az idősek elé helyezik a migránsokat a svéd egészségügyben

RIPOST Az Országos Egészségügyi és Jóléti Tanács iránymutatást dolgozott ki a koronavírusos betegek gondozásának prioritására vonatkozóan. Ennek alapján az idős svéd állampolgárok megmentése nem olyan fontos, mint a bevándorlók orvosi ellátása.

Módosul a Pannon Egyetem oktatási rendje

VEOL Gelencsér András rektor a február-márciusban kialakult nemzetközi járványhelyzetre való tekintettel módosította a 2019/2020-as tanév tavaszi félévének időbeosztását.

Boldog születésnapot, Káldy Lajos bácsi!

VAOL Ma van a 98. születésnapja Káldy Lajos festőművésznek, aki Csipkereken született 1922. április 1-jén. Születésnapja alkalmából köszöntöttük.

2020.04.01

KEMMA

2020.04.01.

BAON

Busszal ütközött egy össze egy gépkocsi Szolnokon

SZOLJON A megyeszékhely hivatásos tűzoltói megkezdték a műszaki mentést.

Súlyos baleset történt a 4-esen, Törökszentmiklósnál

SZOLJON Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 4-es számú főút Törökszentmiklóst elkerülő szakaszán csütörtökön délelőtt.

Halálos karambol történt a 4-esen kora reggel

SZOLJON Egy kisbusz és egy nagyobb autóbusz ütközött össze, hárman meghaltak.

Iszonyatos vihar tombol a megyében, rengeteg a kár

SZOLJON Csütörtökön kora este kezdett sötétedni az égbolt a megyeszékhely felett, mint kiderült, egy hatalmas zivatarvonal haladt át az országon észak felé.

Kitört a járvány egy ötezres amerikai repülőgép-hordozó hajón is

BORSONLINE Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak. A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért - adta hírül a Reuters hírügynökség. A Theodore Roosevelt anyahajó jelenleg Guam kikötőjében van, a kapitány szeretné partra tenni négyezer emberét és elszigetelni. "Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket" - írta Brett Crozier kapitány négyoldalas levelében, felhívva a figyelmet arra, hogy a hajón egyre többen fertőződnek meg bizonyítottan a koronavírustól.

Kiderült, mivel telnek Vitray Tamás napjai a karanténban

RIPOST A napirendje nem nagyon változott az önkéntes kijárási tilalom alatt, csak az unokákkal és a volt tanítványaival tett kiruccanások hiányoznak neki.

Fidesz: Át kell alakítani a költségvetést

VAOL Meg kell őrizni az önkormányzat költségvetésének stabilitását, mert így tudunk segíteni a szombathelyieken – hangsúlyozta Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője azután, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta kedden először egyeztethetett dr. Nemény András polgármesterrel.

Online térbe költözik a balatonalmádi piac

VEOL A koronavírus helyzet miatt a városi piac március végén bezárt, de az önkormányzat nem szeretné sem a vásárlókat, sem a helyi termelőket árusítási hely nélkül hagyni.

2020.04.01

BAMA

2020.04.01.

ZAOL

Ezért végezhetett csecsemőjével a kétgyermekes családanya Tiszakécskén

RIPOST Két kislány hiába várja haza édesanyját hétfő óta. A nőt a rendőrök őrizetbe vették, miután a gyanú szerint múlt héten megszülte, majd megölte harmadik gyermekét, a holttestet pedig saját udvarukban rejtette el.

Az összefogás szép szép példájaként kapott maszkokat Ajka

VEOL Sterilizálható, ezáltal többször felhasználható maszkot ajándékozott a Bock Hungária Kft. Ajka városának.

Foltvarrás helyett most szájmaszkok készülnek Ajkán

VEOL A maradj otthon mozgalomban sincs tétlenkedés, ugyanis Harczi Ilona a Városlődi Foltvarró Klub tagja, már több mint százötven maszkot varrt karitatív célra.

Nagy a baj, száz négyzetméteres családi ház lángol

RIPOST Az épület két lakójának sikerült kimenekülnie.

Franciaországban csaknem ötszázzal nőtt a halottak száma

BORSONLINE Franciaországban 24 óra alatt 499-cel 3523-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban meghalt áldozatainak száma, ami ismételten az eddigi legjelentősebb napi emelkedést jelenti. Jérome Salomon, a francia egészségügyi minisztérium járványügyi felelőse kedd esti sajtótájékoztatóján elmondta: a regisztrált fertőzöttek száma 52 ezer, jelentős részük otthonában lábadozik, 767 kórházban 22 800 Covid-19-beteget ápolnak, közülük 5565-en vannak intenzív osztályokon, ez 458-cal több, mint az előző nap. Az illetékes ismételten kiemelte: a 24 órás megfigyelésre szoruló súlyos, légúti problémákkal kezelt betegek számának változása a legfontosabb adat, mert ez alapján tudják a hatóságok megítélni a két héttel ezelőtt életbe léptetett kijárási korlátozások hatékonyságát.

Több rabot is kiengedtek, mert lázadástól tartanak Berlinben

RIPOST A koronavírus miatt hozott szigorú szabályozások begyűrűztek a német főváros börtöneibe is. A zöld színekben politizáló igazságügyi szenátor a lázadásoktól tartva úgy döntött, hogy szabadon engednek 271 fogvatartottat.

Perutz FC: nem állt le teljesen a munka

VEOL Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felfüggesztette valamennyi bajnokságát.

Fertőzött lett egy macska is a gazdája után Hongkongban

BORSONLINE Koronavírussal fertőződött meg Hongkongban egy macska, miután a gazdája is bizonyítottan elkapta a kórokozót - adta hírül kedden a hongkongi Mezőgazdasági és Halászati minisztérium, figyelmeztetve arra, hogy a macska nem mutatta semmilyen tünetét a betegségnek. A minisztérium közleménye szerint jelenleg nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy háziállatok fertőznének a vírussal, gazdáiknak nem szabad megválni tőlük. Az Egészségügyi Világszervezet ugyancsak azt állítja honlapján: nem bizonyított, hogy kutyák, macskák vagy más szobaállatok tovább tudnák adni a koronavírust, amely immár világszerte fertőz az emberek között.

2020.04.01.

VAOL

Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai

BORSONLINE Mától a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrend szerint közlekednek munkanapokon a közösségi közlekedés járatai a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy mától csúcsidőben a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, az 1-es villamos, valamint a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2-3 percenként járnak. A szombati menetrendnél sűrűbb járatkövetés van mától csúcsidőben több frekventált vonalon.

Szent Kozma és Damján „anyaszentegyháza”

ZAOL A falvak évszázadok óta álló épített örökségei a templomok. A ma is látható épületek téglái sok szenvedést őriznek, s egyben annak is tanúságai, hogy az ember élni akarása előbb-utóbb minden nehézségen úrrá lesz. Így van ez most is. Képes sorozatunkban a zalai falvak templomait mutatjuk be olvasóinknak.

2020.04.01.

NOOL

Magyarszombatfán laptoppal segítettek gyermekeket

VAOL Digitális tanrendre álltak át a köznevelési intézmények a koronavírus okozta veszélyhelyzetben: az önkormányzatoknak segítséget kell nyújtaniuk azoknak a családoknak, ahol probléma vetődik fel a távoktatás kapcsán.

Szerelem a koronavírus idején: Egymásra talált Iszak Eszti és Gyurta Dani

BORSONLINE Közös nagybevásárlást tartott hétfő délután a csinos tévés és az olimpiai bajnok, amit a Bors olvasóriportere meg is örökített. Iszak Eszti és Gyurta Dani összeszokott párként viselkedtek az óbudai hipermarketben.

Kemény mínusszal indul a reggel, de a folytatásnak örülhetünk

RIPOST Akár mínusz 10 fokig is hűlhetett a levegő hőmérséklete hajnalban Magyarorszég területén, délután viszont akár 10 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Ausztriában szigorították a boltok, enyhítették az ingázás szabályait

VAOL Szigorítások léptek életbe az elmúlt napokban Ausztriában: a boltokba például már csak arcvédő maszkban lehet bemenni. Jó hírről is értesültek a magyar munkavállalók: a határ közelében élő ingázók mentesülnek a hatósági karantén alól.

Csúnya karambol történt, a mentőket és a tűzoltókat is riasztották

RIPOST A baleset helyszínén forgalomkorlátozásra kell számítani.