Trükkök és fortélyok a kerti grillezéshez

Gyönyörű tavaszi időnk van, igyekszünk minél több időt tölteni a szabadban. Még nem jött el a nagy baráti összejövetelek ideje, de szűk családi körben is élvezhetjük a kerti partik hangulatát. Ennek is megvan az előnye, ha kevés embert etetünk, akkor jöhetnek a időigényesebb, bonyolultabb ételek. Lássuk, milyen trükköket, fortélyokat és grillételeket ajánl a Füstös konyhánk főszakácsa, O. Horváth György.

További olvasott hírek
Így készítsd el a húsvét egyik klasszikus süteményét, a répatortát: kuglófformában sütve még szebb lesz!

MINDMEGETTE A húsvéti nyúl kedvenc csemegéje a répa, talán innen ered a szokás, hogy húsvétkor répatortát készítünk. Most egy különleges receptet hoztunk: a tésztát kuglófformába tettük, úgy sütöttük meg. A látvány mesés lett, az íze pedig fantasztikus!

6 tipp, hogy minden mártás és szósz csomómentes legyen

VIDEKIZE Garantáltan megfelelő állagú és kellően sűrű lesz az ételed, ha mindig a jellegének megfelelő technikát választod. Mutatjuk, melyek ezek.

Etessük szőlővel a vendéget!

VIDEKIZE Ha hirtelen ugrik be valaki hozzánk egy kávéra vagy egy italra, szeretjük pár falattal is vendégül látni.

Szőlőt a sütibe, és a lekvárba? Naná!

VIDEKIZE Készülhet belőle bor, sütemény, de nyersen is felfaljuk vacsorára, vagy uzsonnára. A szőlő az ősz sztárja, de mit kezdjünk ennek a csemegének a különböző fajtáival?

Mire használjuk a sajtreszelő 4 oldalát?

VIDEKIZE Sokféle sajtreszelőt lehet kapni a boltokban, de szinte minden háztartásban található egy négyoldalú reszelő. De használjuk-e ennek minden oldalát? Most eláruljuk, hogy mi mindenre jó ez a remek konyhai eszköz.

Pincepörkölt, amit mindenki máshogyan készít, de mégis melyik a legjobb?

VIDEKIZE Honnan ered a pincepörkölt elnevezés? Mi jut róla az emberek eszébe, kik fogyasztották, és változott e valamit a recept az elmúlt években?