Új komplex talajkezelési technológia segíthet az aszály leküzdésében

2020. január 10. – A mezőgazdaságot is érintő klímaváltozás egyik legnagyobb kihívásának, az aszálynak a leküzdését segítheti egy új hazai komplex talajkezelési technológia, három magyar mikrobiológiai készítmény együttes használatával.

További olvasott hírek
Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

MINDMEGETTE Ha nem várt vendégek toppannak be húsvétkor, ez a sütemény megment minket. Akár az utolsó pillanatban is nekiállhatunk, hiszen alig több mint félóra alatt elkészül.

Rozmaringos báránycomb, a fejedelmi lakoma: a munka oroszlánrészét a sütő végzi helyetted

MINDMEGETTE A bárányhús egy igazi ünnepi fogás, ami húsvétkor hagyományos ételnek számít, amit vasárnap szoktak a szépen terített asztalra helyezni. Bárányhúst sütni nem olyan nagy ördöngösség, videón mutatjuk a receptet.

Mezőgazdaság helyett aszály-gazdálkodás zajlik

AGRARIUMONLINE 2019. április 8. – Egészen elképesztő helyzet alakult ki mostanra a mezőgazdasági területeken: bár a Pentele Mezőgazdasági Zrt. munkatársai pénteken reggel megkezdték a kukorica vetését, gyakorlatilag porba vetnek.

Az energetikai szemléletváltás terjedésében segít a NAK

AGROKEP.VG Újszerű energetikai, illetve hatékonyságnövelő megoldásokat mutattak be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Energetika az agráriumban című eseménysorozatának indulásán.

Folyamatosan aratnak a földeken

AGROKEP.VG Nagy István agrárminiszter szerint félő, hogy a több hónapja tartó csapadékhiány miatt az elmúlt évekre jellemzőnél alacsonyabb terméshozam várható a kalászos gabonából.

A magyar tudásra és agrártechnológiára komoly igény mutatkozik

AGRARIUMONLINE 2021. február 26. – A Kubai Köztársaság csökkentené élelmiszer-ellátásának nemzetközi kitettségét, ezért agrár-élelmiszeriparának fejlesztéséhez segítséget kért a hagyományosan erős magyar mezőgazdaságtól. Kuba magyarországi nagykövete ennek kapcsán tett látogatást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), feltérképezni a lehetséges technológia- és tudástranszfert, valamint az ottani magyar beruházási lehetőségeket.

Uniós plusztámogatás a bor-, a zöldség- és a gyümölcságazatnak

AGROKEP.VG Nagyobb szabadságot kapnak a tagállamok a borágazati támogatási programjaikra.