Új módszerrel gyorsulhat a gombafertőzések okozta terményhibák azonosítása

2021. január 21. – Az élelmiszerbiztonság növekvő jelentősége és az egyre szigorúbb fogyasztói elvárások következtében egyre modernebb technológiai eljárások segítik az élelmiszerek minőségellenőrzését is. Az egyik ilyen fejlett módszer a hiperspektrális képalkotás, melynek alkalmazási lehetőségeit Parrag Viktória, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktorjelöltje is vizsgálta csiperkegomba, görögdinnye és darált kukorica esetén.

További olvasott hírek
Mezőgazdaság helyett aszály-gazdálkodás zajlik

AGRARIUMONLINE 2019. április 8. – Egészen elképesztő helyzet alakult ki mostanra a mezőgazdasági területeken: bár a Pentele Mezőgazdasági Zrt. munkatársai pénteken reggel megkezdték a kukorica vetését, gyakorlatilag porba vetnek.

Az energetikai szemléletváltás terjedésében segít a NAK

AGROKEP.VG Újszerű energetikai, illetve hatékonyságnövelő megoldásokat mutattak be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Energetika az agráriumban című eseménysorozatának indulásán.

Folyamatosan aratnak a földeken

AGROKEP.VG Nagy István agrárminiszter szerint félő, hogy a több hónapja tartó csapadékhiány miatt az elmúlt évekre jellemzőnél alacsonyabb terméshozam várható a kalászos gabonából.

A magyar tudásra és agrártechnológiára komoly igény mutatkozik

AGRARIUMONLINE 2021. február 26. – A Kubai Köztársaság csökkentené élelmiszer-ellátásának nemzetközi kitettségét, ezért agrár-élelmiszeriparának fejlesztéséhez segítséget kért a hagyományosan erős magyar mezőgazdaságtól. Kuba magyarországi nagykövete ennek kapcsán tett látogatást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), feltérképezni a lehetséges technológia- és tudástranszfert, valamint az ottani magyar beruházási lehetőségeket.

Uniós plusztámogatás a bor-, a zöldség- és a gyümölcságazatnak

AGROKEP.VG Nagyobb szabadságot kapnak a tagállamok a borágazati támogatási programjaikra.