Van, aki élvezi ezt az időt, Budán snowboarddal ment munkába – VIDEÓ

Rengetegen panaszkodnak, hogy a hó és az ónos eső miatt járhatatlanok az utak. Berkei Szilárd Facebookra feltöltött videójának tanulsága szerint azonban van, aki élvezi ezt az időjárást, és a lehetőséget megragadva snowboarddal indult munkába Budán.

További olvasott hírek
2020.03.30.

TEOL

447-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt két újabb idős krónikus beteg

BORSONLINE Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Pánik a repülőtéren, menekültek a hazaérkező ukrán utasok

RIPOST Megpróbálták elkerülni a kötelezően előírt karantént.

Kijárási korlátozás - Fiatalok, nektek is meg kell tanulni a rendet!

BORSONLINE Józanul gondolkodik a többség, és a hétvége tapasztalatai alapján úgy tűnik: betartják a kijárási korlátozásokat. A fiatalabb korosztályból azonban még most is akadnak olyanok, akik nem fogták fel, hogy a saját és embertársaik életével játszanak.

2020.03.30

FEOL

Nem nyit ki a fodrász, házhoz szállít a cukrász – Veszprém megyében is visszaesett a szolgáltatóipar forgalma

VEOL Cukrászdavezetőt és fodrászt kérdeztünk arról, hogyan alkalmazkodnak a járványhelyzethez.

Piaci árukiszállítás Szombathelyen: érkeznek a rendelések

VAOL Ne cipekedj Nagyi! Házhoz viszi Lali! Ez a szlogenje, annak, a szombathelyi piac önkéntesekre épülő árukiszállítási programjának. Kitalálták, megszervezték, pénteken és szombaton tesztelték. Működik.

2020.03.30.

BAON

Hosszú Katinkának most lett elege, meglepő fotót tett közzé

RIPOST A bajnoknőnek már nagyon hiányzik a versenyzés, ezért otthonába varázsolta az uszodai hangulatot.

Változások a lakossági tűzifa befizetésében

ZAOL A ZALAERDŐ Zrt. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus-járvány megelőzése és terjedésének csökkentése érdekében a lakossági tűzifa befizetésében 2020. március 17-től az alábbi változások lépnek érvénybe.

Veszprém megyében ritka a márciusi hó, de nem példa nélküli

VEOL Rendkívül ritka, de nem példa nélküli, hogy március végén megmaradjon a hó, ahogy az történt néhány nappal ezelőtt.

2020.03.30.

SZOLJON

Patikában vállal műszakot a ZTE exedzője

BORSONLINE A családi patikában segít be a vírushelyzet alatt az elmúlt években a ZTE focicsapatát irányító vezetőedző, dr. Dobos Barna. A padlótól a plafonig befóliáztatta a helyiséget.

Óraátállítás: Egy évvel kitolódhat az utolsó?

FEOL A hét­végén, március 29-én még átálltunk a nyári időszámításra, utána azonban elkezdődik a rendszer kivezetése. Március 29-én,vasárnap éjjel 2.00 órakor 3.00 órára kellett előreállítani az órát, s ezzel kezdetét vette a nyári időszámítás.

NKM Energia, vállalkozása energiája

VAOL Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely a teljes hazai energiafelhasználás egyharmadát is meghaladó, éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban.

2020.03.30.

VAOL

Az idén nem kell törleszteni

VAOL Év végéig nem kell fizetni a hiteleket. Sokan jövedelmük negyven százalékát fordítják adósságtörlesztésre. Személyi hitelek esetében 5,9 százalékban maximálták az alapkamatot.

Rendkívüli szabályok árnyékában Fejérben

FEOL A korlátozás első napján, szombaton a fehérvári városi piacon, és a szomszédos bevásárlóközpont előtt, illetve az épületben is rendőrök, katonák segítettek abban, hogy a szokatlan, új szabályoknak érvényt szerezzenek.

Ne aludjunk többet az otthonlét alatt!

BEOL A koronavírus-járványveszély miatti bezártságnak nem csupán lelki és mentális negatív hatásai lehetnek, hanem a bioritmust is jelentősen felboríthatja – mondta el hírportálunknak dr. Sonkoly Iván békéscsabai háziorvos.

2020.03.30

HEOL

Exportkieséssel küzd a halászat Zalában

ZAOL A járvány kezdetekor jellemző nagy felvásárlási láz nem érintette a hazai édesvízi halászatot. Sőt, az ágazat egyik vezetője szerint a halászat a tavalyi hasonló időszakhoz képest közel negye­dével értékesített kevesebb halat. Pedig nincs hiány az ízletes, édesvízi kopoltyúsokból.

Gömbölyű keblek, az ágyon ülve villantott mellbimbókat a szurkolólány

RIPOST Erica North imádja a havat, sokszor mutatkozik lenge öltözetben a hidegben.

A járvány az állatmenhelyek dolgát is nehezíti

NOOL A járványügyi helyzet óriási kihívások elé állít ma mindenkit, és kétség nem férhet hozzá, az emberélet védelme áll most a legelső helyen.

2020.03.30.

NOOL

Megnövekszik a felhőzet, erős széllökések várhatók Zalában

ZAOL Hétfőn egy markáns hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet.

Módosulnak a körzethatárok és a beiratkozás is eltérő lesz a megszokottól Fehérváron

FEOL A leendő első osztályosok beíratása néhány héten belül aktuális lesz. Legfrissebb információk szerint rendhagyó módon, online lehet beiratkozni az óvodákba és az általános iskolákba.

A kórházaknak gyűjt a Veszprémi Szurkolói Egyesület

VEOL Egy meccsbelépő ára elnevezéssel hirdetett jótékonysági gyűjtést a Veszprémi Szurkolói Egyesület.

Molnár Dávidnak a lovas íjászat egyben hivatás és életforma

VAOL Szombathely Vas Megye Önkormányzatától Vas Megye Szolgálatáért Sport Tagozata elismerésben részesült Molnár Dávid lovasíjász.

Meggyes Ferencné Hugi fáradhatatlanul készíti a textil arcmaszkot

VAOL A Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat Szentgotthárd és más felajánlók segítségétől kísérve szorgalmasan varrja az arcmaszkokat Meggyes Ferencné, az önkormányzat képviselő-testületének tagja.

75 éve vitték el Kőszegről a Szent Koronát

VAOL Március 18-án érkezett újra Kőszegre, és március 26-i paranccsal, 27-én éjjel hagyta el az országot 33 évre a Szent Korona.

2020.03.30.

NOOL

2020.03.30

KEMMA

Presser ragaszkodott a köszönethez - Könnyeket csal a szemekbe a dal

BORSONLINE Új értelmet adott a járvány az LGT együttes eddig is legendás dalának. A Neked írom a dalt című Presser szerzemény feldolgozását egyetlen nap alatt 700 ezren nézték meg.

Csapatokban járnak a hajléktalanok Budapesten, miért nem tesz semmit Karácsony?

RIPOST Ahogy ürülnek ki Budapest utcái, úgy válik egyre láthatóbbá: hajléktalanok csapatai lepték el a fővárosi közterületeket és tömegközlekedési járműveket. A többségük idős és rossz állapotban van, fokozottan veszélyeztetett a járvány miatt. Gyorsan elterjedhet köztük a koronavírus, és könnyen megfertőzhetnek másokat is. Veszélyben vannak tehát ők is és a környezetük is, de a fővárosi önkormányzat nem sokat törődik velük a veszélyhelyzetben. Hihetetlenül hangzik, de van olyan átmeneti szállás, melynek vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a kézfertőtlenítőt a hajléktalan embereknek maguknak kell megvásárolniuk…

Imádkozzatok értem, ezt kérte utolsó posztjában a koronavírusos sztárfodrász

RIPOST Az elegáns női frizurák mestere, aki tökélyre fejlesztette a hullámos tincseket, valószínűleg az utolsó pillanatig dolgozott. Jelenleg az intenzív osztályon fekszik, lélegeztető gépre kapcsolták.

Reménysugár: ötperces teszt mutatja ki a vírust

BORSONLINE Forradalmi ötlettel állt elő egy amerikai cég a koronavírus elleni harcban. Egy gyorstesztet fejlesztettek ki, ami öt percen belül kimutatja, hogy fertőzött-e valaki. Remélhetően hamarosan Magyarország is kaphat belőle.

2020.03.30.

SONLINE

Koronavírus-járvány: elhunyt két újabb beteg, 447 fertőzött Magyarországon

RIPOST Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

A hideg még visszatér, mégis ideje a kerti munkáknak

VEOL Habár még jöhet fagy a következő napokban, már rengeteg munka van, amit most lehet elvégezni a kertekben.

Telefonon vagy e-mailben jelezhetik igényeiket a nagykanizsai idősek

ZAOL Péntek éjféltől hatályos a kormány azon rendelkezése, amely szerint kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország egész területén.

Mintegy húszmillió forintból újul meg a keszthelyi karmelita bazilika előtti tér

ZAOL A templom előtti tér átalakítását tervezi a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika közössége. A megújítás során olyan zöldterületet is létrehoznak, melyet a térség őshonos növényei díszítenek majd. A munkálatok várhatóan ez év őszén megkezdődnek.

Felhős és szeles idővel indul a hét Fejér megyében

FEOL Székesfehérvár hőmérséklete 1 / 5 fok között alakul.

„Nyerhetek én akármit, úgyis mindenki csak a melleimet nézi…”

NEMZETISPORT Anna Szemenovics még csak 37 esztendős, de már elmondhatja magáról, hogy komoly sikereket ért el profi sportolóként, énekesként, modellként és színészként is. Van valami, ami azonban mégsem hagyja nyugodni…

Titkos partin, 22 modellel ünnepeltek a Man. City játékosok – videó

NEMZETISPORT Mint arról beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 22. fordulójának vasárnapi játéknapján a címvédő Manchester City 6–1-re kiütötte az Aston Villát. A képeket és egy videót is közlő The Sun angol bulvárlap beszámolója szerint a manchesteri játékosok alaposan megünnepelték a sikert – 22 modell társaságában…

Kép: megszületett Cristiano Ronaldo negyedik gyermeke

NEMZETISPORT Megszületett Cristiano Ronaldo negyedik gyermeke, Alana Martina. A hírről a Real Madrid sztárja hivatalos Instagram-oldalán számolt be.

Britney Spears azt hitte, megdöntötte Usain Bolt világrekordját

NEMZETISPORT Finoman szólva is furcsa Instagram-poszttal jelentkezett nemrég a közismert énekesnő, Britney Spears. Az amerikai sztár azt állította, hogy 5.97 másodperc alatt futott le 100 métert.

A járvány miatt életbe lépett törvényi változások átszabták a zalai átmeneti szállók életét

ZAOL A fedél nélkül élő emberek gondozása a hétköznapok során sem egyszerű munka. Mégis a szociális szférában tevékenykedők minden tőlük telhetőt megtesznek ennek érdekében.

A kormányzati ajánlásoknak megfelelően szervezik az életet

DUOL Március 28-tól tovább szigorodtak a koronavírus-fertőzés elkerülésére hozott kormányzati megelőző intézkedések. Szombaton reggeltől kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére. Megnéztük a városkörnyéki településeken hogyan fogadták az emberek az új körülményeket?

Bíróság előtt a fiatalok, akik brutálisan raboltak ki egy ajkai hajléktalant

VEOL Három fiatal kihasználta egy férfi ittasságát, erőszakkal elvették a telefonját és a pénzét. A jogerős ítélet szerint kettőjüknek évekre rács mögé kell vonulniuk.

2020.03.30

BEOL

Bobek doktornő a Szent Lászlóból: Teljesen megváltozott az eddigi életünk

BORSONLINE Hetek óta emberfeletti küzdelmet vívnak a járvánnyal a Szent László Kórház orvosai és ápolói, hiszen oda kerülnek a legsúlyosabb állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek és azok, akik lélegeztetőgépre szorulnak.

2020.03.30

DUOL

Emberi csontokat találtak Szentendrén, nyomoz a rendőrség

RIPOST Vizsgálják a ház udvarán talált zsákok tartalmát.

Kikapcsolódás karantén idején – Néhány ötlet unalom ellen a kijárási korlátozás idejére

VEOL Amikor úgy érezzük, a bezártság miatt fogytán a türelmünk, nem árt tudatosítanunk: ezzel nem vagyunk egyedül, és nem feltétlenül kell egyhangúan töltenünk a megváltozott körülmények között a mindennapokat.

„Hálacsokrot” kaptak a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozói

ZAOL Mintegy 300, rózsából, tulipánból, jácintból készült csokrot nyújtott át pénteken Lukácsné Grózner Andrea mestervirágkötő a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóinak.

Újításokban gondolkodik Fekete-Dombi Ildikó

BEOL Hosszú évtizedek óta dolgozik sikeresen és eredményesen a megyei, illetve az országos közművelődésben Fekete-Dombi Ildikó, akinek a nevéhez számos újítás fűződik.

Szentgotthárd és Lendva együttműködik a szépkorúakért

VAOL A két város által behatárolt régió időseire fókuszál az a két és fél éves határon átnyúló program, ami március elején indult el a Muraba Európai Térségi Társulás, valamint két-két magyar és szlovén partner közreműködésével.

Borzasztó tragédia, ismert ember halálhírét erősítették meg

RIPOST A sajtóban eddig csak bizonytalan értesülések voltak, ám bebizonyosodott, hogy a Panoráma című műsor egykori főszerkesztője március 11–én meghalt. Március 29-én lett volna 83 éves.

2020.03.30.

ZAOL

Osztalék nélkül maradnak a részvényesek

VG Biztosan nem fizet osztalékot idén az OTP, ezzel egy kilencéves sorozat szakad meg. Egy kapaszkodó azonban maradt: az osztalékelőleg lehetősége.

A csepregi polgármester most is bevonja a bizottságokat a döntésekbe

VAOL Elektronikus levélben küldte ki Horváth Zoltán polgármester a készülő határozatok anyagát az önkormányzati bizottságoknak – az elmaradt testületi ülés helyett -, hogy a képviselők véleményének figyelembevételével hozhasson döntéseket.

A tapolcai fiatalok segítsék az időseket

VEOL Dobó Zoltán polgármester közösségi oldalán hívta fel a 65 év feletti, de a fiatalabb korú lakosság figyelmét is arra, hogy aki tudja, segítse az idősek ellátását.

Benkő László: Az életem múlik azon, hogy otthon maradok

RIPOST Benkő László bezárkózott otthon. Jól tudja, számára végzetes lehet a koronavírus. Nem csak életkora miatt veszélyeztetett, de meglévő betegségei is komplikációt jelentenek számára.

Litéri és herendi éremeső – Akadt olyan fiatal, aki küzdelemben és formagyakorlatban is dobogós

VEOL Még a koronavírus járvány előtt sikerült megrendezni az ITF Taekwon-do Országos Bajnokságot, ahonnan a Veszprém megyei klubok sem hiányozhattak.

Koronavírus-járvány: Így döntött Pécsi Ildikó és a kórházból hazatért férje

RIPOST A színésznő és férje, Szűcs Lajos nagyon vigyáznak magukra. Bezárkóztak gödöllői házukba a járvány idejére.

2020.03.30

BAMA