Zajlik a balatoni mederkotrás újraindításának előkészítése

További olvasott hírek
Víz alatt a strand Ábrahámhegyen

VEOL A település strandjának egy része pillanatnyilag víz alatt van, a Balaton magas vízállása idén tavasszal sem kíméli a területet.

Elmulasztott gyerektartás: 120 óra közmunka járt az apának az 1 milliós tartozásért

KEMMA Az apát nem érdekelte három gyermeke sorsa, ezért nem fizetett. A férfi elmulasztott gyerektartás révén majd' egymillió forint tartozást halmozott fel.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

FEOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Még „csendesebbik” arcát mutatja a Velencei-tó

FEOL Tégli László nem először lep meg minket gyönyörű felvételeivel. Legutóbb a hajnali Sóstót járta körbe fényképezőgépével, de kaptunk már tőle képeket a Csónakázó-tó környékéről is, ahol megfagyott pillanatokat kapott lencsevégre. Korábban hosszabb írást közöltünk róla, Jó szemmel szakítja le a pillanatot… címmel. 

A fejlesztések mellett fontos a közösségépítés - A bérbaltaváriaknak van mire büszkének lenniük

VAOL A pandémia óta közösséget építeni nehezebb, mint valaha – ez a tapasztalata Némethné Beczők Bernadett polgármesternek, aki ezt legalább olyan fontos feladatának tekinti, mint az egyéb fejlesztéseket.

Sárkányok költöztek az óvodába a Geszti-fesztiválon

KEMMA Ismét megrendezték a Geszti-fesztivált, amely minden alkalommal egy tematikus téma köré épül. Ezúttal a mesék, sárkányok világába kalauzolták az óvodásokat.

Autóbusz égett Letenyén

ZAOL A tűzoltók a Pozsonyi utcában fékezték meg a lángokat.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

VEOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

A helyi tv-k és rádiók szerdai kínálata

ZAOL RÁDIÓKEgerszeg Rádió: 5.00 Magyaróra 6.00 Vekker – Ébredj velünk! 10.00 A'la Carte 14.00 Helló, Egerszeg 18.00 Egerszegi Krónika 18.10 Like 19.00 Retro Műhely 20.00 Zene

Pótolták a hiányzó fákat

SONLINE  A Balatonfenyvest Imremajorral összekötő négy kilométeres utat az 1950-es években ültetett nyárfák szegélyezték. Kulturális és természetvédelmi érték is volt a fasor, ezért az imremajori civilek összefogással a napokban fákat ültettek, hogy pótolják a hiányzó fákat a vasúti pálya közelében.

Vasvilla nyelével sújtotta halálra a gazdát a cseléd

TEOL Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

RIPOST Mandula Ádám soha többé nem akarja látni egykori párját.

Ki kellett üríteni egy budapesti iskolát – tűzoltók és mentősök vonultak ki

VG Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós szagú gázt éreztek szerda reggel – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi főigazgatóság helyettes-szóvivője. 

Kosár és koszorúalap papírból? Vasasszonyfán már tudják, hogy lehetséges!

VAOL Nyár elejéig megtekinthető a papírfonó szakkör munkáiból nyílt tárlat a vasasszonyfai templomtér új kiállítóterében. A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör programjához három éve csatlakozott a község. Azóta minden évben új kézműves tevékenységgel ismerkedhetnek meg a lelkes résztvevők. A nemezelés és quilling technika után 2023 őszétől a papírfonás rejtelmeibe tanulhattak bele a szakköri tagok.

Hiába virágzik az akác, ha dideregnek a méhek

SONLINE Az enyhe tavaszi időben korábban virágzik az akác Somogyban. Ez akár jó hír is lehetne a méztermelők szempontjából, ám a napok óta tartó hűvös időben csak korlátozottan mozognak a méhek.

Nyolc gól mellett nyolc sárga lap

VEOL A Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság III. vonalában az elmúlt hétvégén is izgalmas mérkőzéseket rendeztek. A keleti csoportban a Hajmáskér nyolcgólos meccset vívott a Várpalotával, és ugyanennyi sárga lap is született, a palotaiak a ráadásban mentettek pontot.

Vezessenek a szokottnál is óvatosabban ezeken a szakaszokon Békésben

BEOL Tájékozódjon és kerülje el az útlezárásokat, építkezésekkel, forgalomkorlátozásokkal érintett útszakaszokat Békés vármegyében.

Orbán Viktor élőben mond beszédet a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján

BAMA A kormányfő a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján szólal fel a budapesti Hungexpón.

Kifosztotta alvó utastársát a vonaton

SONLINE A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztással vádol egy harmincas éveiben járó férfit, aki alvó utastársát lopta meg a vonaton.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

VAOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Afrika beköltözik egy estére a Nappaliba

BAMA Újabb eseménnyel jelentkezik a PTE Nemzetközi Évad programsorozata április 24-én délután 6 órai kezdettel a Nappaliban. A szórakozóhely egy könyvbemutatóval egybekötött Afrika Estnek ad otthont.

A szél és az eső sem kerül el minket Békésben

BEOL Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk Békés vármegyében.

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

RIPOST Városháza-park? Népliget? És így tovább...

Megérkezik a kormányablakbusz Tiszajenőre is

SZOLJON Szerdán a jenőieknek sem kell a városba utazniuk az okmányokkal kapcsolatos ügyintézéshez.

A Fejér vármegyei mozik szerdai műsora

FEOL Székesfehérvár, Cinema City: A Majomember: 19.45. Artúr, a király: 14.40. Az első ómen: 17.15, 20.30. Back to Black: 13.00. Belu – A legbátrabb bálna: 13.00. Bonus Trip: 15.45, 18.00, 20.15. Dűne – Második rész: 14.00, 16.50, 19.20. Godzilla x Kong: Az új birodalom (2D): 14.40, 19.30. Godzilla x Kong: Az új birodalom (3D): 17.00. Imádlak utálni: 20.00. Ki hitte volna?: 14.00, 18.15. Kung Fu Panda 4 (3D): 13.30. Kung Fu Panda 4 (2D): 14.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30. Most vagy soha!: 13.00. Polgárháború: 13.45, 16.00, 18.15, 20.30. Szellemírtók – A borzongás birodalma: 15.00, 17.20, 19.40. Szunnyadó vérebek: 15.30, 17.45, 20.00. Verseny a győzelemért: 16.00, 20.15.

Rohantak a tűzoltók: felborult egy autó az M1-esen

RIPOST Az érintett szakaszon a torlódás már most több km-es.

Tündérszépek: olvasóink véleményét várjuk a szépségről

SZOLJON Ki így, ki úgy vélekedik a szépségről. Valakinek a telt idomok, míg másnak inkább egy kedves mosoly jön be. Szavazást indítottunk. A kérdés pedig nem más, minthogy mitől is lesz valaki a legszebb?

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

NOOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Rékasi Károly színművészt faggatták a Színházbarát Kör tagjai

ZAOL A Hevesi Sándor Színház törzsközönségét is alkotó Színházbarát Kör legutóbbi vendége Rékasi Károly színművész volt, aki a zalaegerszegi színházban a Három sárkány című zenés játék főszerepét alakítja vendégművészként. Az április 19-én, pénteken zajlott oldott hangulatú közönségtalálkozón Iványi Ildikó, a kör vezetője faggatta Rékasi Károlyt, aki színházi, televíziós és filmes szerepei mellett korábbi és mostani zalaegerszegi élményeiről is beszélt. 

Forgalomkorlátozással kell számolni az Északmegyer dűlőben

BAMA ​A pécsi Északmegyer dűlőben zajló szennyvízvezeték-építési munkálatok az utolsó fázisukba érkeztek – számolt be róla a Biokom.

Előrehozott finálét rendeznek Baranyában a legjobb nyolc között

BAMA A Magyar Labdarúgó-szövetség Baranya Vármegyei Igazgatóságán kisorsolták a Baranya Vármegyei Kupa 2023/24-es idényének negyedik fordulóját, ami után biztossá vált, hogy a legjobb négy között biztosan lesz legalább egy együttes, amely a vármegye egyes bajnokságnál alacsonyabb osztályban vitézkedik. 

Gólzápor árasztotta el a pályákat a Jászsági csoport meccsein

SZOLJON Gólokból nem volt hiány a vármegye III. 21. fordulójában. A Jászsági csoportban a Zagyvarékas nyolc, a Jákóhalma tíz, az Újszász pedig tizenkét találattal győzött. A Kunsági csoportban is sima sikerek születtek. A Berekfürdő a Fanaticot, a Püspöki a Kétpót, a Szőlős pedig a Nagyivánt múlta felül.

Papírra vetem...

BEOL A papírgyűjtés kapcsán jutott eszembe, hogy amíg lehet, papírra vetem a gondolataimat. Mert egyre kevesebb az újság, az emberek egyre kevesebbet olvasnak kézbe vehető hírforrásokból. Erről is beszélgettünk egy jót azzal a pedagógussal a minap, aki szervezte iskolájukban a papírgyűjtést a reggeli órákban, miközben szülők érkeztek autónyi rakományokkal, vagy kerékpáron tolva, csomagtartóra rögzített kisebb kötegekkel.

Gyakran veszel csomagolt szendvicset? Akkor jó, ha tudod, hogyan készül

MINDMEGETTE Az előregyártott termékek, akár készételről, akár egy szendvicsről van szó, alkalmanként jó megmentői lehetnek a napunknak, ha épp nem volt időnk ebédet főzni. Persze azért az sejthető, hogy nem ezek a legegészségesebb ételek.

"Anya, nézd, mit tudok!" – Újabb mérföldkövön van túl SMA Tomika

RIPOST Újabb csodával lepte meg szüleit SMA Tomika.

Rendőrök rúgták a bőrt Orosházán

BEOL Tizenkét csapat, 120 játékos részvételével rendezett hétfőn Szent György napja alkalmából labdarúgótornát Orosházán a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A mérkőzések színvonalasak voltak, a sportszerű rendezvény jó hangulatban telt.

Nyimbe takarítottak a diákok

SONLINE Dolgosan telt a hétvége a siófoki Baross szakképző iskola diákjainak.

9 bomba jó recept, ha úgy döntesz, veszel egy kiló újkrumplit

MINDMEGETTE Egész évben alig várjuk, hogy megérkezzen az újkrumpli. Pár hétig élvezzük a belőle készült petrezselymes-vajas köret ízét, aztán elkezd munkálni bennünk a kisördög: mit lehetne még készíteni belőle? Igaz, hogy rakott krumplinak, krumplipürének nem az igazi, de mutatjuk, hogy milyen szuper egytálételeket, köreteket, salátákat tudsz pillanatok alatt az asztalra varázsolni.

Haltelepítés történt Gyopárosfürdőn

BEOL Gyopárosion a déli tóba kerültek az önkormányzat által rendelt háromnyaras pontyok – számolt be közösségi oldalán Dávid Zoltán polgármester.

A nap Tündérszépe: Elizabet

HEOL Immár ötödik alkalommal indult útjára a Tündérszépek országos szépségverseny, amelyre még jelentkezhetnek a lányok. A mai nap Tündérszépét Elizabetnek hívják, 23 éves és Öcsödről érkezett.

Dömötör Csaba erősítette Vágner Ákos aláírásgyűjtő csapatát

HEOL Aláírásgyűjtés zajlik Egerben is az önkormányzati választásra. Dömötör Csaba is segített a fideszes jelöltnek.

Rendhagyó történelemórát tartott a tari plébános a bátonyterenyei középiskolásoknak

NOOL Különleges előadás színesítette a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium első évfolyamos rendész tanulóinak napját. A kilencedikes diákok rendhagyó történelemóra során érdeklődve hallgatták Csonka Csaba tari plébános szavait.

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

MINDMEGETTE A kevert süteményeket nemcsak azért szeretjük, mert egyszerűen elkészíthetők kevés és jó árú alapanyagokból, hanem mert nagyon finomak, ízletesek is. Most egy almás kevert receptjét hoztuk, amit akár ma este is megsüthetsz, hiszen pillanatok alatt összedobható.

Származás vagy eredet? Ez már nem mindegy!

VEOL A napokban vásároltunk egy élelmiszerboltban egy terméket. Jelölik rajta, hogy származás, s azt is, hogy eredet. Azaz, honnan származik és ered a termék. Eddig azt hittük, a két kifejezés egymás szinonimája, ám kiderült, mostantól nem az.

A 90 éves Béla bácsit köszöntötték Sitkén

VAOL Ódor Béla bácsit otthonában, családja körében köszöntötte Morgós István, Sitke község polgármestere 90. születésnapja alkalmából.

Díjazták a barcsi gyermekorvost

SONLINE A napokban vehette át ünnepélyes keretek között a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat Ivánfi Ferenc, barcsi gyerekorvos. Idén ötödik alkalommal adták át az elismeréseket, a plakettet ezúttal szavazategyenlőség miatt rendhagyó módon tízen vehették át az MTA Akadémia Klub Kodály termében. A díjra jelöltek közül a közönség választotta ki az adott régió közönségdíjas orvosát, az idei évben a Dél-Nyugat Magyarországi régióban Ivánfi Ferenc kapta a legtöbb szavazatot, aki 32 éve él a somogyi városban és gyógyítja a gyerekeket. 

Sokféle hibát talált, 15 millió forintos bírságot kapott az Erste brókercége

VG Ezek a napi működést nem érintik, de muszáj kijavítani őket.

Börtön és kitoloncolás vár a koreai férfira, ha megtalálják

KEMMA Maradhat a 8 év börtönbüntetése annak a koreai férfinak, akit emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélt el a Tatabányai Törvényszék. A vád szerint a férfi miatt bénult le az egyik mongol munkás, akit egy targonca nyomott össze.

Rockmaraton: Már keresik a segítőket az építéshez

DUOL Kevesebb, mint 80 nap van hátra a hosszú ideje várva várt eseményig, a XXX. Rockmaraton fesztiválig. Nemrégiben teljessé vált a lineup, vagyis a fellépők listája, és a helyzet komolyságát mutatja, hogy a szervezők már keresik azokat a lelkes maratonistákat, akik segítenek felépíteni a fesztiválhelyszínt.

A zalai mozik szerdai műsora

ZAOL ZalaegerszegArt Mozi: 16.00 Bonus Trip (magyar vígjáték); 18.00 Back to Black (amerikai életrajzi film); 20.15 Szellemírtók – A borzongás birodalma (amerikai fantasztikus kalandfilm)

Vasi sikerek a Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny döntőjén

VAOL Április 22-én, a Föld napján az Országos Széchenyi Könyvtárban rendezték a 2023/2024. tanév könyvtárhasználati versenyének döntőjét, melyen két kategóriában (7-8. és 9-10.) 12-12 tanuló mérte össze tudását a komplex, információkereső, etikus információhasználó és problémamegoldó tanulmányi versenyen. Vas vármegyét három tanuló képviselte, akik már az előzetes fordulókon szép eredményeket értek el. Rettegi Ákos, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 8. évfolyamos tanulója kategóriájának országos 5. helyezettje lett, Csuka Dániel a Jurisich Miklós Gimnáziumból országos 3., míg Hollósi Laura szintén a Jurisich-ból 5. helyezést ért el. Az idei téma a fenntartható fejlődés volt, ezzel kapcsolatban kellett információkat, dokumentumokat keresve feladatot megoldani.

Otthon-felújítási program: jönnek a részletek, változnak a feltételek

VG A cél a lakhatás és az energiaellátás biztonság támogatása.

Borús, esős időnk lesz szerdán Fejérben

FEOL Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás.

Balesetveszélyessé vált, ezért kicserélik a burkolatot a miklósi bölcsődében

SZOLJON Júniusig megújul a törökszentmiklósi Petőfi úti Bölcsőde műfüves udvara, a burkolat az évek során ugyanis olyannyira elhasználódott, hogy balesetveszélyessé vált.

A nyolc évtizede történt eseményekre emlékeztek Pakson

TEOL A magyarországi zsidók elhurcolásáról emlékeztek meg korabeli újságok és filmfelvételek segítségével a múlt héten, a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében, ahol paksi felső tagozatos és középiskolás diákok foglaltak helyet a nézőtéren.

Szépségverseny: merj egyedi lenni – ezt tanácsolja Mike Cintia a Tündérszépek jelentkezőinek – videóval

BEOL Mike Cintia közönségdíjas lett a Magyarok Világszépe versenyen, illetve a Top Model of the World Hungary címet is magáénak tudhatja. Emellett több szépségversenyen kipróbálta már magát, kisebb-nagyobb eredménnyel. Beszélgettünk vele a szépségversenyekről és üzent a Tündérszépek indulóinak is, melyre május 12-ig várjuk a vármegyénkben élő szépségek jelentkezését.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

DUOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

ZAOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Kérdőíves felmérést készít Sárosd önkormányzata

FEOL Kérdőíves felmérés keretein belül mondhatják el a sárosdiak véleményüket a már végrehajtott és a tervezett fejlesztésekről.

Most jött: Ki kellett üríteni egy budapesti általános iskolát, 70 gyerek rosszul lett

RIPOST Szúrós szagot éreztek az iskolában.

Három művész tükröződései a Vármegyeházán

TEOL Tárlatvezetésre és baráti beszélgetésre invitálták az érdeklődőket kedden délután a Vármegyeháza kiállítótermében a Tükröződések című tárlat kapcsán.

Várnak minden gyermeket Öskün

VEOL Anyák napi kézműves foglalkozást rendeznek az IKSZT Művelődési Házban május 3-án, pénteken 17 óra és 18.30 között.

Izgalmas nap elé tekint a BÉT, a Magyar Telekomra és a Molra is érdemes figyelni

VG A befektetők figyelme a Magyar Telekomra és a Molra szegeződik.

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

VEOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Hatszáznyolcvanegy gyorshajtót csíptek el a Speedmarathon során Fejér vármegyében

DUOL A rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én 6 órától másnap reggelig.

Biciklisek

BEOL A biciklis külön „faj”. A legtöbben a szabályokat betartva közlekedenek, de néhányukról nem tudom elképzelni, hogy zsonglőrnek vagy pantomimesnek képzeli-e magát. A minap egy sráccal sodort össze az élet, aki az egyik kezével a sportzsákját szorongatta, a másik kezével a telefonját nyomkodta, harmadik keze pedig nem volt, hogy esetleg a kormányt is fogja. Ennek megfelelően kacsázott is rendesen a keskeny szakaszon. A másikkal szerencsére pont szembe jöttem, így láthattam, hogy balra kanyarodásnál nem a bal kezét tette ki, hanem a jobb kezével, maga előtt integetve próbálta jelezni, hogy ő itt bizony lefordul. Az már csak hab a tortán, amikor a járdán hátulról érkező bringás elsodor. Ha csengetne, hiába nincs elsőbbsége, elengedném, jobb a békesség. De nem csenget, miért is tenné?

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

DUOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Kálmán Olga jelölése: ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!

MAGYARNEMZET A magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől.

Jelentősen bővült a napi fogyasztási cikkek forgalma

MAGYARNEMZET A 21 fejlett európai országot vizsgáló elemzés szerint Magyarországon nőtt a leggyorsabban az élelmiszerek, háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma.

Heves orosz rakétatámadás érte Kijevet

MAGYARNEMZET Erről Vitalij Klicsko kijevi polgármester számolt be Telegram-csatornáján.

Ünnepel a győztes és a vesztes is

MAGYARIDOK Horvátországban nem az elveszített aranyat siratják, hanem a bravúros ezüstnek örülnek. Zágrábban 35 ezren nézték a meccset a Jellasics főtéren.

Fordítva a lovon

MAGYARIDOK Összezárt a hazai autósvilág. A céljuk sem titok: kicsinálni a rendőröket, az összeset, akik a biztonságunk szolgálatára esküdtek fel.

Tatabányai vívókkal lett aranyérmes a magyar csapat

KEMMA A magyar csapat nyerte az olaszországi párbajtőrvívó négyes tornát. A válogatott tagjai között két tatabányai is volt, Muhari Eszter és Salamon Réka.

Megvannak a nyertesek: korosztályonként bírálták el a rajzokat

BAMA A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága április 15-ig várta óvodások, alsó tagozatos és felső tagozatos általános iskola tanulók rajzait az Így közlekedtek ti címmel meghirdetett rajzpályázatra.

Jubileumi örömíjászversenyt tartottak Tamásiban

TEOL Idén is megrendezte immár hagyományos örömíjász versenyét a Tamási Íjász Egyesület.

Útkeresés címmel nyílt meg Kollár Sándor tárlata

TEOL Útkeresés SM elnevezésű tárlat nyílt meg kedden a Babits Mihály Kulturális Központban.

Új épület a civileknek

SONLINE Miután a régi művelődési házat elbontották, új épületet emelnek a TOP Plusz program 560 millió forintos támogatásával Ságváron. Már szerkezetkész a ház, most a tetőn dolgoznak. A 800 négyzetméteres közösségi tér a könyvtárnak, a polgárőrségnek és más civil szervezeteknek biztosít helyet. Az építkezés hivatalos határideje december, de helyiek bíznak abban, hogy hamarabb elkészülhet.

Elgondolkodtató, őszinte mondatok gyerekektől

TEOL Rajtunk, felnőtteken is múlik, hogy a gyermeki ártatlan gondolatokból, őszinte vágyakból mennyi marad meg felnőtt korukra. A gyerekszáj egyszerre cuki, végtelenül őszinte és sok esetben elgondolkodtató. Sokat tanulhatunk belőle. Nekem két tündéri unokám van, nemrégen múltak négyévesek, úgyhogy tudom, mit beszélek.

Kétszáz adag babgulyást főztek a Máltai Szeretetszolgálatnak

VEOL Pődör László – vagy ahogy mindenki ismeri, Juky – újabb jótékonysági akcióhoz adta a nevét, segítőivel ugyanis kétszáz adag babgulyást készített. Az elkészült ételt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel.

Jó reggelt!

SZOLJON Ismert tény, hogy nem árt, ha az ember kétszer is meggondolja, milyen tetoválást varrat magára. 

Színház, bábszínház, véradás, hasznos telefonszámok

ZAOL RendezvényekZalaegerszegHevesi Sándor Színház: 15.00, 19.00 Annie, a kis árva (Móra, illetve Csány-bérlet)Griff Bábszínház: 09.30, 11.00, 14.00 Állatságok, avagy ilyenek az állatok? (Lenti)

El se hiszed, hogy néznek ki ma a Szívtipró gimi sztárjai - galéria

RIPOST Szinte hihetetlen, de 30 évvel ezelőtt szegezett mindenkit a képernyők elé a Szívtipró gimi.

„34 évesen rákot diagnosztizáltak nálam, mert figyelmen kívül hagytam egy kínos tünetet”

BORSONLINE Kemény küzdelmet tudhat a háta mögött egy egygyermekes édesanya.

Bognár György kinek szurkol? Labda nélkül lepné meg Nyíregyháza a Fradit (videó)

TEOL A feljutás küszöbén álló nyírségiek már történelmet írtak a legjobb négy közé jutással, és a Ferencváros ellen is meglepetést okoznának a Magyar Kupában.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

ZAOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Ezek a készenléti, ügyeletes gyógyszertárak szerdán

BEOL Nézzük, hogy szerdán hol válthatjuk ki gyógyszereinket a nyitva tartási időn túl.

Legutóbb komoly pofonba szaladt bele az Aalborg a Veszprém Arénában

VEOL Újabb kőkemény feladat vár a Telekom Veszprém kézilabdázóira, akik komoly menetelést tudhatnak maguk mögött, de a szezon java még hátravan.

Mutatjuk, a Jászkunságban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

SZOLJON Cikkünkben összeszedtük a szerdán érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Autóbusz égett Zalában

VAOL Kigyulladt egy használaton kívüli autóbusz Letenyén, a Pozsonyi utcában, az Akácfa utcánál. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek eloltották a tüzet - közölte a katasztrófavédelem.

A Ceglédi KE győzelemre készül a MAFC ellen hazai pályán

SZOLJON Az NB I/B bajnoki elődöntőjének második mérkőzésén a CKE az Újbuda MAFC legénységét szerdán 17 órától fogadja a ceglédi Gál József Sportcsarnokban.

Baloldali politikusokhoz kerülhetett a Lánchíd felújítására szánt közpénz egy része

FEOL Pofonegyszerűnek tűnik a korrupciós pénz útja - mutat rá cikkében a Mandiner.

Czomba Sándor: már fél éve folyamatosan emelkedik a reálbér

VG Az előző évhez képest több mint 74 ezer forinttal, azaz 14 százalékkal nőttek a fizetések.

Bodrogi Gyula Csendes-képet választott 90. születésnapjára

BEOL Bodrogi Gyulával, a Nemzet Színészével régi, jó barátságot ápol Csendes Ferenc békéscsabai képzőművész. Nem véletlen tehát, hogy a budapesti Rendőrpalotában egy Csendes-festményt választott Bodrogi Gyula a 90. születésnapjára.

Bezár a NAV egy napra csütörtökön

SONLINE Rendkívüli áramszünet miatt zárva lesz csütörtökön a NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának kaposvári központi épülete, a marcali, a nagyatádi kirendeltség és a barcsi, fonyódi kormányablakban működő NAV-ablak. A hét többi napján a megszokott nyitvatartási rend szerint fogadják az ügyfeleket. 

Óriási érdeklődés övezi az elektronikai hulladékgyűjtést Kengyelen

SZOLJON Piros színű Junoszty, keverőtárcsás mosógép, szovjet rádió, sőt, még egy szinte vadiúj 165 centis LED TV is landolt a napokban a kengyeli polgármesteri hivatal udvarán. Óriási érdeklődés övezi a hét első felére meghirdetett elektronikai hulladékgyűjtést a településen.

Vízállás április 24-én reggel a Dunán és Sión Tolnában

TEOL A Dunán szerdán reggel 7 órakor: Dunaföldvár 43 cm, Paks 200 cm, Dombori 261 cm, Árvízkapu 624 cm, Baja 347 cm. A Sió Palánknál 195 cm. 

Idén kevés akácmézre lehet számítani az időjárás miatt

TEOL Ilyen évre, mint az idei még nem volt példa.

A szenátus is megszavazta az ukránok támogatását

VG Hónapokig tartó pártpolitikai huzavona után a szenátusban már sima útja volt a segélycsomagnak.

Spanyol válogatott az Albában

FEOL Miután kiderült, hogy az Alba Fehérvár KC két kapusa – Tóth Nikolett, és Kubina Molli – is távozik az idény végén a klub megtette a szükséges intézkedéseket pótlásukra. Előbb a 32 esztendős orosz Renata Kajumova került a csapathoz a Stiinta Bucuresti együtteséből, és annak érdekében, hogy mihamarabb be tudjon illeszkedni és játékba tudjon lendülni, már a szezon közben leigazolták, sőt már több mérkőzésen pályára is lépett.

Bognár György kinek szurkol? Labda nélkül lepné meg Nyíregyháza a Fradit (videó)

SZOLJON A feljutás küszöbén álló nyírségiek már történelmet írtak a legjobb négy közé jutással, és a Ferencváros ellen is meglepetést okoznának a Magyar Kupában.

Szerdán is marad a borult égbolt és a zápor

SZOLJON A csapadékos időjárás miatt 7 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

India világa a könyvtárban

SONLINE India különleges világa elevenedett meg hétfőn este a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban. Vidák István, Dolányi Anna, Nagy Mari és Németh Péter tárlatát Gimesi Judit textiltervező iparművész nyitotta meg. A kiállítás május 8-áig tekinthető meg a könyvtárban. 

Létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó)

VAOL Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Két somogyi fotós is a legjobbak közé került a Magyar Sajtófotó pályázaton

SONLINE Természet és tudomány kategóriában második helyezést ért el a Magyar Sajtófotó pályázaton ifjabb Lőrincz Ferenc, kaposvári búvárfotós.

Bognár György kinek szurkol? Labda nélkül lepné meg Nyíregyháza a Fradit (videó)

SONLINE A feljutás küszöbén álló nyírségiek már történelmet írtak a legjobb négy közé jutással, és a Ferencváros ellen is meglepetést okoznának a Magyar Kupában.