Elmarad! Törölték a Forma-1-es Kanadai Nagydíj futamát is

Elmarad a június 14-re kiírt Forma-1-es Kanadai Nagydíj, így leghamarabb június végén rajtolhat el a 2020-as szezon.

Így zajlik a laborban a munka – Videó!

LOKAL A koronavírus magyarországi megjelenése óta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriuma folyamatosan dolgozik. Ebben a laborban izolálták Magyarországon először sikeresen a koronavírust március közepén.

Palkovics: Az akcióterv végrehajtása közös ügyünk

LOKAL A magyar kormány akciótervének végrehajtását közös ügynek nevezte Palkovics László az InforádióAréna című műsorában kedden este; az innovációs és technológiai miniszter kifejtette, hogy egy rendkívüli helyzetre nyújt nagyságrendjét és komplexitását tekintve hatalmas megoldást a kabinet.

Meghalt 11 beteg, 895-re emelkedett a fertőzöttek száma

LOKAL Meghalt 11 beteg, és 895-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

Ígéretes gyógyszer érkezett hazánkba

LOKAL Az egészségügyi védőeszközök mellett a hétvégén 400 ezer darab jött abból a gyógyszerből, amely a kutatások szerint a koronavírus kezelésénél hatásos lehet. Kína rajtunk kívül csak három országnak adott ebből. A tabletta hazai engedélyeztetése rendkívül gyorsan zajlik.

Külön mentőegységek végzik a mintavételt

LOKAL A mentőszolgálatnál országosan 60, kifejezetten koronavírus-gyanús személyek ellátását végző egységet jelöltek ki, akik nem vesznek részt másfajta betegellátásban, illetve szállításban

Adakoznak a focitársadalom szereplői

LOKAL Leállt a futballélet a nagyvilágban. A játékosok mostanában más területen jeleskednek, gólok, parádés cselek helyett

Lányával adott karanténkoncertet Kovács Ákos

LOKAL Kovács Ákos a Maradj Otthon! Fesztivál keretein belül készít karanténnaplókat, hogy tartani tudja a kapcsolatot szeretett rajongóival.

Kásler: Megvan a szükséges humánerőforrás a járvány kezeléséhez

LOKAL Ha tartható a kormányzat határozott és gyors intézkedései nyomán kialakult kedvező járványhelyzet, elegendő humánerőforrással, ápolókkal, orvosokkal, rezidensekkel rendelkezik az ország a vírus leküzdéséhez - jelentette ki Kásler Miklós az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Ehető figurák sóból és lisztből

LOKAL A gyerek kezébe okos telefont adnak már 2 éves korától kezdve, így értelemszerűen belenő a digitalizációba. Ám ilyenkor sem szabad elfeledkezni arról, hogy a csemete megismerkedjen a természetes anyagokkal.

Kovács Zoltán: Továbbra is a kellő időben, kellő intézkedéseket hozunk

LOKAL Továbbra is a kellő időben, a kellő intézkedéseket meg fogja hozni a kormány az emberek egészségének védelmében, és a munkahelyek, vállalkozások védelmében - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár keddi videoüzenetében.

Újabb védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

LOKAL Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

Erre is jó a fekete áfonya

LOKAL Ki ne szeretné csipegetni a bogyós növényeket az erdőben járkálva? Savanykás ízük csillapítja a szomjat. A fekete áfonya kiváló gyümölcs, és a fogyasztásával pótolhatók az emberi szervezet vitamin és ásványi anyagok szükségletei.

Példátlan mértékű gazdaságélénkítő programot indít a japán kormány

LOKAL Példátlan mértékű gazdaságélénkítő programot hagyott jóvá a japán kormány kedden a koronavírus-járvány gazdasági csapásainak ellensúlyozására.

Párizsban ezentúl tilos napközben sporttevékenységet végezni

LOKAL Betiltotta Párizsban az önkormányzat a lakhelyhez közeli egyénileg végzett sporttevékenységet délelőtt 10 és este 7 óra között, jóllehet a koronavírus-járvány miatt Franciaország teljes területén három héttel ezelőtt életbe lépett kijárási korlátozások értelmében ez eddig bármikor lehetséges volt a lakhely körüli egy kilométeres távolságban naponta egyszer egy órán át.

Andrea Bocelli húsvéti koncertjét online közvetítik az üres milánói dómból

LOKAL Andrea Bocelli világhírű olasz tenor húsvéti koncertjét az üres milánói dómból közvetítik: az előadást élőben lehet majd látni a YouTube-on vasárnap este.

Az egyetemi klinikákra is megérkeztek a Kínából beszerzett védőeszközök

LOKAL A budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézményekbe is megérkeztek azok az egészségügyi védőeszközök, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízása alapján a Semmelweis Egyetem szerzett be Kínából.

Digitális Összefogás különdíjat kapott négy informatikai fejlesztőcsapat

LOKAL Az április 3-5. között megrendezett "Hack the Crisis - Hungary" kezdeményezés célja volt, hogy a magyar fejlesztők olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben eredményesen tudják támogatni a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, oktatási intézményeket.

Meghaladta a kétezret a halálos áldozatok száma Belgiumban

LOKAL Belgiumban meghaladta a kétezret, 2035-re emelkedett a koronavírus február végi ottani megjelenése óta a betegségben

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

LOKAL A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében, Tihany polgármestere felhívást tett közzé a tömegesen hozzájuk érkező kirándulók miatt.

Bemutatták a járvány elleni védekezést szolgáló első hivatalos okostelefon-alkalmazást

LOKAL Bemutatta kedden a Robert Koch német országos járványügyi intézet (RKI) a koronavírus-járvány elleni küzdelmet szolgáló első hivatalos okostelefon-alkalmazást.

Jó hír! Boris Johnson nem szorul lélegeztetésre

LOKAL A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra sem szorul lélegeztetésre, és nincs hír olyan diagnózisról, amely szerint Johnsonnak tüdőgyulladása lenne.

Tíz újszülöttnél mutatták ki a koronavírust a kórházban

LOKAL Tíz újszülöttnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét a temesvári kórházban - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Nem szóltak a budapesti idősek otthonában élő fertőzöttekről – Videó!

LOKAL Napokon át nem szólt a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti idősek otthonának vezetősége arról, hogy koronavírusos betegek vannak az intézményben.

Gyász! Elhunyt a leghíresebb Bond lány

LOKAL Elhunyt 94 évesen Honor Blackman brit színésznő, aki a Goldfinger című James Bond-filmben Sean Connery partnerét játszotta

Változik a vasúti menetrend a Budapest-Hatvan vonal felújítása miatt április közepétől

LOKAL Megváltozik a vasúti menetrend a Budapest-Hatvan vonal felújítása miatt április 14-től - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

Több mint 1300 milliárd forint a gazdaság mentésére

LOKAL Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnök által hétfőn bejelentett költségvetést érintő módosításokról szóló kormányrendelet, amelynek nyomán három új, a koronavírus-járvány elleni védekezést segítő, illetve a járvány gazdasági hatásait orvosló alap jön létre.

Elítéltek egy hajléktalant, mert bántalmazott egy idős vásárlót és egy bolti eladót

LOKAL Gyorsított eljárásban ítélték el azt a 30 éves újpesti hajléktalan férfit, aki a nyugdíjasoknak fenntartott idősávban akart vásárolni, s amikor nem szolgálták ki, bántalmazta az egyik idős vásárlót és a bolti eladót is.

Cápatámadásban halt meg egy ausztrál férfi a Nagy-korallzátonynál

LOKAL Cápatámadásban halt meg egy fiatal ausztrál természetvédelmi dolgozó a Nagy-korallzátonynál - közölte a hatóság kedden.

Újabb intézkedések végrehajtására utasította a járványügyi hatóság az idősotthonok fenntartóit

LOKAL Újabb intézkedések végrehajtására utasította a járványügyi hatóság az idősek otthonainak fenntartóit - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Megölte édesanyját egy mogyoródi nő

LOKAL Több késszúrással megölte édesanyját egy 55 éves mogyoródi nő - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Már ennyi fertőzött van Budapesten – Térkép!

LOKAL Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Vörös az egész világtérkép! Egy nap alatt több mint 70 ezerrel több a fertőzött

LOKAL Bárki megnézheti és nyomon követheti, hogy áll jelenleg a világjárványnak minősített koronavírus terjedése. A Johns Hopkins Egyetem egy kutatócsoportja készített egy weboldalt, ahol látható a koronavírus-járvány (COVID-19) terjedése a világban.

Intenzív osztályon Boris Johnson!

LOKAL Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba. A Downing Street hétfő este közölte, hogy Johnson állapota romlott, de jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

Könnygázt vetettek be a hazatérni kívánókkal szemben

LOKAL Bolíviában a hadsereg könnygázt vetett be a Chiléből hazatérni kívánók ellen a két ország határán, hogy gátolja a koronavírus terjedését - számolt be az El Deber című helyi lap kedden.

Íme, a megyénként fertőzések száma – Térkép!

LOKAL Meghalt 11 beteg, és 895-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

Tatár Csilla: Maximum 30 percre hagyjuk el a gyerekeinkkel az otthonainkat

LOKAL A mindig nyugodt és kiegyensúlyozott műsorvezetőnél elszakadt a cérna, mert azt látja, hogy rengeteg ember nem veszi komolyan a kijárási korlátozást. Tatár Csilla a közösségi oldalán adott hangot nemtetszésének, amikor meglátta, hogy egy parkban, többen úgy rúgták a labdát, mintha nem is lenne világjárvány.

Több ezer milliárd jut a védekezésre és a gazdaság élénkítésére

LOKAL Palkovics László innovációs és technológiai miniszter "Történelmi akciótervnek" nevezte a kormány gazdaságvédelmi csomagját, amely a "munkaalapú gazdaság" megtartását célozza. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján a gazdasági akciótervért felelős tárcavezető elmondta,  hogy 75 ezren nyelvvizsga nélkül kaphatják meg idén a diplomájukat, az állam pedig hetven százalékos bértámogatást vállal a munkahelyek megőrzése céljából. A kormány, mintegy kétezer milliárd forintot mozgósít a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére. 

Budapest gócponttá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat

LOKAL Ha a fővárosban továbbra is ilyen sebességgel terjed a járvány, Budapest hamarosan az egyik gócponttá válhat – figyelmeztetett Müller Cecília országos tiszti főorvos. Ezért arra kérik a fővárosiakat, tartsák be az előírásokat! 

Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

LOKAL A szociális intézmények - főként az idősotthonok - kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az intézmények vezetőit.

Szájmaszkokkal csaltak, több tízmillió forint lehet a kár

LOKAL Egyre nagyobb gondot okoznak azok a csalók, akik védőfelszereléseket kínálnak eladásra az interneten. A csalók előre kérték az összegek átutalását, de a megvásárolt eszközöket sosem szállították.

Harry herceg és Meghan Markle nonprofit médiavállalkozást indít

LOKAL Harry brit herceg és felesége, Meghan Markle Archewell néven nonprofit szervezetet hoz létre az Egyesült Államokban.

Lengyelország egészségügyi támogatást nyújt Olaszországnak és San Marinónak

LOKAL Lengyelország a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egészségügyi támogatást nyújt Olaszországnak és San Marino Köztársaságnak, az első szállítmányban kedden húszezer liter fertőtlenítőszert küldtek mindenekelőtt, az észak-olaszországi Veneto tartomány kórházainak - közölte a lengyel külügyi tárca.

Beköltözik a Lidl a háztartásokba

LOKAL Az otthon főzés mellett kampányol a vállalat.

Videós rémhírterjesztőket fogtak el Borsodban

LOKAL A koronavírusról hamis állításokat tartalmazó videó terjesztése miatt indított eljárást az ózdi rendőrkapitányság egy férfi és kiskorú lánya ellen - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Orbán Viktor az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe látogatott – Videó!

LOKAL Orbán Viktor miniszterelnök kedden közösségi oldalára töltött fel egy videót, amiben az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe látogatott el, hogy felmérje a felkészültséget.

Nem lehet megmondani, mikor mehetnek ki az olaszok ismét az utcára

LOKAL Felesleges találgatni az új koronavírus-járvány miatti olaszországi kijárási korlátozások feloldásának dátumát - vélekedett Domenico Arcuri, a római kormány rendkívüli járványügyi biztosa keddi sajtótájékoztatóján, egyúttal "ábrándnak" nevezte, hogy a közeljövőben enyhíthetnék a veszélyhelyzetben bevezetett óvintézkedések szigorát.

Híres, százéves szabóság állt át maszkok gyártására

LOKAL A színes nyakkendőiről híres, százéves német Auerbach szabóságot elárasztják a megrendelések: két héttel ezelőtt ugyanis felfüggesztette hagyományos termékeinek gyártását, és azóta csak maszkokat varrat.

Gulyás Gergely: meghívták Karácsony Gergelyt és Szita Károlyt a szerdai kormányülésre

LOKAL Meghívták a kormány szerdai ülésére Karácsony Gergely főpolgármestert és a megyei jogú városok képviseletében Szita Károly kaposvári polgármestert, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét - nyilatkozta Gulyás Gergely kedden az MTI-nek.

3000 milliárdos új forrás a pénzügyi rendszer védelmére

LOKAL A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa összesen 3000 milliárd forint új forrást biztosít a pénzügyi rendszer védelmére, ez az idei várható GDP 6 százaléka.

Bejelentés! Ez a gyógyszer csökkenti a fertőzöttség időtartamát

LOKAL Az operatív törzs sajtótájékoztatóján beszélt a Kínából érkező gyógyszerekről Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Szijjártó Péter: 31 millió maszk és 133 ezer teszt érkezett

LOKAL Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatóján az Országgyűlés külügyi bizottságában kedden.

Palkovics László: Nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat

LOKAL Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon.

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat

LOKAL Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Évtizedes adósságot törleszt az állam

LOKAL Évtizedes adósságát törleszti a magyar állam a teljes részarány-földkiadási folyamat gyors és méltányos lezárásával, és jelentős lépést tesz az osztatlan közös tulajdon felszámolása érdekében is.

Egyhamar nem szabadul Ronaldinho

LOKAL Egy hónapja börtönben van Paraguayban Ronaldinho, s mivel a koronavírus-járvány miatt a dél-amerikai országban is szinte majdnem teljesen felfüggesztették az ítélkezést, kevés az esély arra, hogy a közeljövőben kiszabaduljon.

Minden gyártási tevékenységét felfüggesztette a Boeing

LOKAL Minden gyártási tevékenységét felfüggesztette a Boeing, amely kedden a seattle-i után a charlestoni üzemet is bezárta.

A fertőzések elkerüléséért be kell tartani a korlátozásokat

LOKAL A koronavírus okozta fertőzések elkerüléséért be kell tartani a kijárási korlátozást és az egyéb távolságtartási ajánlásokat.

Rendőröket köpnek le szándékosan a koronavírus idején – Videó!

LOKAL Egyre gyakoribb Nyugat-Európában az az életveszélyes és aljas szokás, hogy emberek egymást köpködik le a koronavírus idején. Mivel köztudott, hogy a fertőzés cseppfertőzéssel terjed, ezért a köpködés és a köhögés is hihetetlenül veszélyes.

Virtuális séta a gödöllői kastélyban

LOKAL A karatén idején is járhatunk múzeumba. Az egyik ilyen túrát a csodalatosmagyarorszag.hu oldalon találtuk.

Kapás Bogi biztos benne, szerelme is elkapta a vírust

LOKAL Bár a többszörös Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes úszó párjának negatív lett a tesztje, Boglárka szerint párja is megfertőződött a koronavírussal. 

Zárt kapus Forma-1-es futamok jöhetnek

LOKAL A Forma-1 irányítói vizsgálják annak a lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg az idei futamokat.

A védőnők a járvány ideje alatt is a családok rendelkezésére állnak

LOKAL A védőnők a koronavírus-járvány ideje alatt is a családok rendelkezésére állnak, de a távkonzultációt helyezik előtérbe.

Tízmilliókkal károsítottak meg szájmaszkokkal csalók fogyasztókat Magyarországon

LOKAL Szájmaszkokkal csaltak Magyarországon a koronavírus-járvány idején; tízmilliókkal károsítottak meg magánszemélyeket, háziorvosokat és gyógyszertárakat.

Elhunyt 9 beteg! 800 felett a beazonosított fertőzöttek száma

LOKAL Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma.  71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Ezt üzente Orbán Viktor Boris Johnsonnak

LOKAL A miniszterelnök közösségi oldalán üzent a brit kormányfőnek.

Gál Kristóf: Vesszük az adást, értjük a tréfát

LOKAL Videósorozatot indított Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A hétköznapi hősöket bemutató miniinterjúban elsőként Gál Kristófot, az ORFK szóvivőjét láthatjuk, aki az operatív törzs sajtótájékoztatóiról is ismerős lehet.

Szinte egész Európa egybefüggő vörös folt! Térképen a világjárvány terjedése

LOKAL Bárki megnézheti és nyomon követheti, hogy áll jelenleg a világjárványnak minősített koronavírus terjedése. A Johns Hopkins Egyetem egy kutatócsoportja készített egy weboldalt, ahol látható a koronavírus-járvány (COVID-19) terjedése a világban.

Külső támadás érte a forintot

LOKAL A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Lady Gaga show-val ünnepli a fronton dolgozókat

LOKAL Lady Gaga jótékonysági szervezete, a Global Citizen 35 millió dollárt (11.772 milliárd forint) gyűjtött össze a koronavírus-járvány elleni harc támogatására. Az extrém énekesnő ráadásul egy nagyon jó hírt is közölt rajongóival.  

A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról

LOKAL Magyarország kormánya március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet az országban, a koronavírus-járvány elleni védekezésképpen pedig számos intézkedéseket hoztak azóta. Íme a legfrissebb hírek a veszélyhelyzet huszonnyolcadik napján.

Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak

LOKAL A kormány a vírus terjedésének lassítása érdekében hétfőtől díjmentessé tette a parkolást Magyarország összes közterületén. A Lokál Budapest utcáin erről kérdezte a fővárosiakat, akik nagyon örülnek az intézkedésnek. Fontos hangsúlyozni, a rendelet nem a szabályok lazítását jelenti.

Orbán Viktor jobbulást kívánt Boris Johnsonnak

LOKAL Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán üzent Boris Johnson brit miniszterelnöknek, aki a múlt héten fertőződött meg koronavírussal és aggasztó hírek érkeztek róla a napokban.

Formák gipszből

LOKAL A gipsz nagyon ősi anyag: az ókortól kezdve napjainkig felhasználják építkezésekhez, belső falmegerősítéshez, tömítőanyagként, illetve a kézművestechnikában.

A járvány kezdete óta kedden nem jelentettek új halálozást Kínából

LOKAL A koronavírus-járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma, Vuhanban kedd este feloldották a karantént. Több nyugat- és közép-európai országban azonban erőteljesen terjed a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegség.

Tizenhétezer fölött a halottak száma Olaszországban

LOKAL Hatszázhattal nőtt az elmúlt egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely elérte a 17 127-et.

Globálisan 25 millió, a légi közlekedéshez kapcsolódó állás került veszélybe

LOKAL Globálisan 25 millió olyan állás került veszélybe a koronavírus-járvány miatt, amelyek szorosan kapcsolódnak a légi közlekedéshez - mondta Brian Pierce, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezető közgazdásza kedden, egy újságíróknak tartott videokonferencián.

A V4-ek kifejezetten jól szerepelnek a világjárvány kezelésében

LOKAL Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország- nemzetközi összehasonlításban kifejezetten jól szerepelnek a koronavírus-világjárvány kezelésében, ami jelzi a közép-európai együttműködés mélyítésének fontosságát is.

Olasz statisztikai intézet: Lehetetlen a válság következményeit felmérni

LOKAL Az új koronavírus-fertőzés miatt hozott intézkedések olyan gazdasági válságot okoznak Olaszországban, amelyek következményeit lehetetlen felmérni az Istat statisztikai intézet kedden közölt értékelése szerint.

Átmenetileg új helyen működik az ortopédiai klinika a fővárosban

LOKAL Keddtől új helyszínen, a I. sz. sebészeti klinika épületében működik a Semmelweis Egyetem ortopédiai klinikája. Az ideiglenes áthelyezésre a járványügyi helyzet miatt, a koronavírusos betegek ellátására való felkészülés keretében került sor - tájékoztatta a fővárosi intézmény kedden az MTI-t.

A kormány és az MNB kellő időben és nagyságrendben hozott érdemi döntéseket

LOKAL A kormány és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kellő időben és nagyságrendben hozott érdemi döntéseket, a kedden bejelentett eszközrendszer jelentősen hozzájárul a veszélyhelyzet negatív hatásainak tompításához, és az azt követő gazdasági újraindulás elősegítéséhez - írta a Magyar Bankszövetség.

Finnországban antitestteszteléssel követik vissza a járványt

LOKAL Finnországban antitestteszteléssel fogják visszakövetni a koronavírus-járvány terjedését, a vizsgálati alanyokat véletlenszerűen választják ki a lakosságból - jelentette be kedden a finn közegészségügyi hatóság.

Hackerek támadtak meg kínai kormányhivatalokat és diplomáciai kirendeltségeket

LOKAL Hackerek támadtak meg kínai kormányhivatalokat és diplomáciai kirendeltségeket egy kínai szoftvercég jelentése szerint - közölte internetes oldalán egy kedden megjelent cikkben a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Negyven rezidens orvos is részt vett egy népes ivászaton

LOKAL Negyven orvostanhallgató is részt vett Japánban egy népes ivászaton, minek következményeként 18-an koronavírus-fertőzést kaptak - adta hírül kedden a Reuters brit hírügynökség.

Művészeti árverésen 2,4 millió euró gyűlt össze a francia ápolók támogatására

LOKAL Egy párizsi művészeti árverésen 2,4 millió euró (865 millió forint) gyűlt össze a koronavírusos betegekkel foglalkozó francia ápolók támogatására.

Gyurcsány Ferenc egyszer már félrekezelt egy válságot

LOKAL A XXI. Század Intézet legfrissebb elemzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének,egykori miniszterelnöknek egyszer - a 2008-as gazdasági világválság idején - már lett volna lehetősége bizonyítani, akkor azonban csúfos kudarcot vallott.

Ahhoz, hogy a bajban is észrevétlenek maradhassanak, már jó előre fel kellett készülni

LOKAL A gönyűi erőmű tulajdonosa és üzemeltetője,  az Uniper ügyvezető igazgatója azokról írt a Blogstar.hu-nak, akik a veszélyhelyzetben is láthatatlanul teszik a dolguket. Katona Zoltán kollégáiról beszélt, akik felkészültek arra, hogy a villamos áram működése zavartalan legyen akkor is, ha az orvoswi műszerek extrém ellátást igényelnének.

Részletek a kormány gazdaságvédelmi akciótervéről

LOKAL A kormány a védekezés gazdaságvédelmi akciótervet összeállította, ezt Palkovics László, az ITM minisztere ismertette.

Most érkezett! Robbanás történt egy társasház felső emeletén

LOKAL Robbanás történt egy háromszintes társasház felső emeletén Petőfibányán, a balesetben egy ember megsérült - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel.

Bejelentés! Két százalékkal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke

LOKAL A koronavírus-járvány miatti új gazdaságvédelmi intézkedések mellett a kormány néhány korábbi döntést is meg szeretne őrizni, ilyen az is, hogy két százalékkal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke.

Változik a vasúti menetrend a Budapest-Hatvan vonal felújítása miatt április közepétől

LOKAL Megváltozik a vasúti menetrend a Budapest-Hatvan vonal felújítása miatt április 14-től - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

Segélyezés helyett a munkahelyek védelmét várják el a magyarok

LOKAL A koronavírus-járvány negatív hatásai nem csak a mindennapi élet, hanem a gazdaság különböző területein is szinte az első pillanattól megmutatkoztak.

Vannak fegyvereink a koronavírus ellen, és van elég muníciónk

LOKAL Februárban még nem sokan gondolhatták, hogy két hét múlva Európa jelentős részén szinte megáll az élet a koronavírus-járvány terjedése miatt, Magyarországon pedig azonnali veszélyhelyzet elrendelése válik szükségessé. Ennek kihirdetésekor (alig néhány hete!) a többség még nem gondolta, hogy az Unió több országában hamarosan a tízezer főt is átlépi a járvány halálos áldozatainak száma, hazánkban pedig kijárási korlátozás lép életbe.

Szijjártó Péter: A nemzeti válaszok működnek a legjobban

LOKAL A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a nemzeti válaszok működnek a legjobban, a brüsszeli koordináció háttérbe szorul.

A koronavírus teljesen átalakította az autós startupot

LOKAL Tavaly még 1 milliárdos forgalmat bonyolítottak, márciusban viszont nullára esett vissza minden. A WOOWW Cars egy hét leforgása alatt teljes profilváltáson ment át, jelenleg minden munkatársukat megtartva higiéniai termékekkel foglalkoznak. De nem ők az egyetlen cég, amely extrém sebességgel váltott a koronavírus miatt: sörgyárak kezdtek fertőtlenítőt gyártani, rendezvényesek zöldséget kiszállítani, autógyárak maszkokat előállítani.

Kétmilliárdnyi közterhet csalt el egy bűnbanda Fejér megyében

LOKAL Közvetített munkavállalók után fizetendő közterheket csalt el, közel kétmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek egy Fejér megyéből irányított bűnbanda, amelynek két tagja letartóztatásban van, ellenük bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik nyomozás.

Egy egész panelház karanténba került Magyarországon

LOKAL Az egészségügyi hatóság rendelte el a lakótelepi tömbre érvényes korlátozó intézkedést. 

Trump bejelentése: Óriási előrehaladást értünk el a terápiában

LOKAL "Óriási előrehaladást értünk el a vírus elleni terápiában" - jelentette ki az amerikai elnök a koronavírus-járvánnyal szembeni intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján a Fehér Házban hétfőn este.

A gyerekeknek is üzent Győrfi Pál

LOKAL A gyermekek is sokat tehetnek a koronavírus terjedése ellen. Győrfi Pál négygyermekes édesapaként arra kéri a legfiatalabb generációt, tanuljanak szorgalmasan, tartsák rendbe szobájukat és maradjanak otthon. Az ÉletMentő applikáció pedig két új koronavírus funkcióval is bővült

Segítsünk az időseknek, hogy otthon maradhassanak!

LOKAL A koronavírus az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért nekik különösen fontos, hogy ne hagyják el az otthonaikat.