Földrengésszerű változásokat hozott a technológiai szektorba a vírus

A zuhanó eladások mellett viszont kézzel foghatóvá válhat az új, 5. generációs mobil technológia, az 5G hasznossága.

További legfrissebb hírek a témából
Az ország minden megyéjében jelen van a vírus

KORONAVIRUS.GOV Ebből is kiderül, hogy az ország minden megyéjében jelen van a vírus. A sűrűn lakott területeken, így Budapesten és Pest megyében magasabbak az esetszámok, de egyetlen település sem gondolhatja magáról, hogy nem érhet oda a járvány.

Donáth Anna (Facebook): TISZTÁZZUK: BRÜSSZELBŐL A PÉNZ JÖTT, KÍNÁBÓL A VÍRUS

MANDINER Brüsszel valódi pénzt, százmilliárdokat szabadít fel Magyarország számára. [...] Bővebben!

Németországban továbbra is lassan terjed a vírus

ORIGO Hollandiában is csökken a fertőzések üteme.

Vírus ellen nincs gyógynövény!

VIDEKIZE A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk – ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is az olvasóknak.

A nemzetközi sportéletben a vírus miatt folyamatosak a halasztások

MAGYARNEMZET

Lelassult vírus és védettség – erről is beszélt az elismert virológus (PS-vírusvlog)

PESTISRACOK Mely gyógyszerek lehetnek hatásosak a koronavírus elleni harcban? Milyen védettséget jelent, ha valaki már egyszer átesett a betegségen? Vajon egyszer és mindenkorra eltűnik, vagy ciklikusan visszatér-e az életünkbe ez a járvány – a többi között erről is beszél a PS.HU vírusvlogján a magyar Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője.    

A vírus terjedése elleni lehető leghatékonyabb fellépés a legfontosabb cél – videó

MAGYARNEMZET Minden esetben médiacirkusz és nemzetközi nyomásgyakorlás következett akkor, amikor az ellenzéknek nem tetsző kormányzati döntések, vagy törvények születtek – idézi fel Kovács Zoltán.

Operatív törzs: az otthon maradottak is segítik a vírus elleni harcot

BORSONLINE Müller Cecília elmondta: az elmúlt 24 órában 45 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, így 492-re nőtt már idehaza a betegek létszáma. Az elvégzett tesztek mennyisége is emelkedett, már több mint 14.000 vizsgálatot végeztek el itthon. Eddig 37-en gyógyultak ki hazánkban a betegségből. Sajnos 16 ember hunyt el eddig Magyarországon a betegség szövődményeiben. Továbbá elmondta a tisztifőorvos, hogy mostantól a honlapon /koronavirus.gov.hu/ megírják az áldozatok alapbetegségét, nemét és korát. Valamennyi elhunyt valamilyen krónikus betegségben, legtöbben szív és érrendszeri betegségben, mások daganatos betegségben szenvedtek.

Jó hír: Szentesen többeknek negatív lett a második korona vírus tesztje

DELMAGYAR Így már csak kettő igazol koronás esetet kezelnek a kórházban.

Bevásárlás a vírus idején

MAGYARNEMZET Minden zöldség és gyümölcs előre van csomagolva.

Elrendelte a vírus elleni védekezésről szóló törvény kihirdetését Áder János

DELMAGYAR Ez nem a politikai haszonlesés ideje. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény nem határidő nélküli, a kormány felhatalmazása nem korlátlan – közölte Áder János államfő, miután hétfőn elrendelte a jogszabály kihirdetését.

Jávor Benedek (Mérce.hu ): Vírus és rendszerválság

MANDINER A klímaváltozás, az ökológiai válság hatásai is váratlanul gyorsan szakadhatnak a nyakunkba. [...] Bővebben!

Operatív Törzs sajtótájékoztatója: A laboratóriumi vizsgálat nem játszik olyan fontos szerepet a vírus terjedésének a megállapításában

BORSONLINE A cikk folyamatosan frissül.

Fehéroroszország: „Itt nincs vírus!” – mondta az elnök a hokimeccsen

NEMZETISPORT „Itt nincs vírus! Nem látta sehol repkedni a vírust, ugye? Ez olyan, mint egy hűtőszekrény!”

Tagadják, de Észak-Koreában is jelen lehet a vírus

MAGYARNEMZET Valószínűleg Észak-Koreában is megjelent a koronavírus, amelyet Kínából vihettek be az elszigetelt országba – mondta Salát Gergely Korea-szakértő.

A Közel-Keleten is terjed a vírus, már Szíriában is van halálos áldozat

DELMAGYAR Több országban is korlátozó intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy lassítsák a járvány terjedését.

Az EU szerint a béke a vírus feltartóztatásának feltétele Szíriában

PESTISRACOK Az ellenségeskedés befejezése önmagában is fontos Szíriában, de alapvető előfeltétele annak, hogy a koronavírus okozta járvány terjedése megálljon, valamint a régóta szenvedő lakosság védelmet kapjon annak pusztító következményeitől – hangsúlyozta az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) vasárnap kiadott nyilatkozatában. Az uniós szolgálat aláhúzta, a harcok befejezése országosan, de különösen Idlíb tartományban elengedhetetlen, ahol az emberek […]

Harcoljon fűszerekkel a vírus ellen!

BORSONLINE Számos olyan fűszer van, ami erősíti az immunrendszert vagy gátolja a vírusok szaporodását. Az enyhébb megfázásos, influenzás tünetekre, ha nincs magas láza, használja ki a fűszernövények gyógyhatású erejét! A fokhagyma, a kurkuma, a gyömbér, a fahéj, az édeskömény, a szerecsendió, a szegfűszeg, a bazsalikom, a zsálya, a rozmaring, a kakukkfű és az oregánó nagyon erős vírus- és baktériumgátlók a bennük lévő illóolajak és egyéb hatóanyagaik miatt. Teheti ételbe, és gyógyteát is készíthet belőlük. Mivel az illóolaj-tartalmuk gyorsan elillan, a főzés végén javasolt az ételhez adni. Kurkumatea: Forraljon fel 2 csésze vizet, adjon hozzá 1 teáskanál őrölt kurkumát, és 10 percig gyöngyözve főzze, majd szűrje le.

A magyarok egyötödét különösen veszélyezteti a vírus

DELMAGYAR A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

A vírus kettéosztotta Olaszországot Puglia kormányzója szerint

PESTISRACOK Michele Emiliano szerint Dél-Olaszország előbb újraindul, mint a gócpont északi tartományok. Bari polgármestere szerint Észak-Olaszországban még hónapokig eltarthat, mire a járványgörbe elkezd erőteljesen lefelé ívelni, miközben délen sikerült nemcsak lelassítani, hanem meg is fékezni a fertőzés terjedését. Elismerte azonban, hogy a válsághelyzet mindenekelőtt az eddig többnyire feketén alkalmazott, most bevétel nélkül maradt délolaszokat sújtja. Korai […]

Ragasztószalaggal rögzített szemeteszsák, beteglátogatóknak szánt közönséges köpeny: sajátos védőfelszerelésben küzdenek a vírus ellen a román orvosok | KÉP

888 A román egészségügy jobban teljesít.

Ott járt a vírus az ökölvívótornán

MAGYARNEMZET A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy minden eddig megszerzett kvóta érvényes, így birtokosaik részt vehetnek a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián.

A korona vírus által sokakban felébredt a hit, mint egyetlen kapaszkodó

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Ha már eltűnt a vírus, képesek leszünk jobb emberekké válni?

SHE.LIFE Ha már változnunk kell, hát változzunk jó irányba!

Pilhál Tamás (Pesti Srácok.hu): Az igazi vírus mi vagyunk: nyolcvanszor annyi gyermeket gyilkoltunk meg, mint a koronajárvány!

MANDINER Magyar életek ezrei vesznek el évente, noha a gyakran beszűkült tudatállapotban hozott, elhamarkodott döntést utólag sokan megbánják. [...] Bővebben!

A vírus elleni gyógyszeren dolgoznak a magyar kutatók

ORIGO Egy beteg mintájából izolálták, szaporították a vírust és már folynak a kísérletek. Interjú Kis Zoltán virológussal.

Sikerült lassítani a vírus terjedését, de még nem múlt el a veszély

LOKAL Újabb 35 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 261-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Jó hír azonban, hogy az eddigi 21-főről, 28-ra nőtt a gyógyultak száma. Az elhunytak száma nem változott, jelenleg tízen vesztették életüket a járványban. Müller Cecília országos tisztifőorvos óvatósságra int, a védőmaszk használata önmagában kevés a vírus ellen.

Már tavaly ősszel felbukkanhatott a vírus Lombardiában

MAGYARNEMZET

Csak az utóbbi 24 órában 58-an haltak meg Svájcban a vírus miatt

MAGYARNEMZET

Sikerült lassítani a vírus terjedését

ORIGO Ez a kormány intézkedéseinek és annak is köszönhető, hogy az emberek betartják a korlátozásokat. De a járvány még

Vírus és turizmus: mi várható a Balatonnál a járvány után?

ZAOL A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint amint túljutunk a járvány csúcsán, a belföldi turizmusban azonnal megjelenik a kereslet.

A vírus a Vatikánt sem kíméli: a pápa közeli munkatársa is beteg

888 A szentszéki államtitkárság egy magas beosztású egyházi munkatársának tesztje lett pozitív.

Újabb intézkedéscsomag a vírus ellen

FIGYELO A héten újabb gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök. Az intézkedések alapján egyértelműen látszik, melyek azok a szektorok, amelyek első körben segítségre számíthatnak. A prognózisok alapján az idén aligha kerülhető el a recesszió.

Dunaújvárosban a jobbikos polgármester 889 milliót költ médiára a vírus elleni küzdelem helyett

PESTISRACOK Egészen elképesztő, hogy a vírus elleni küzdelem idején, a vészhelyzetben Dunaújváros vezetése egyebek mellett azért rántja össze a közgyűlést, hogy a „Médiarendszer üzemeltetése” elnevezésű közbeszerzési pályázatot kiírhassák. Eközben Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András 50 millió forint értékben sebészi maszkokat vásárol a lakosság számára – írja a Dunaonline.hu. Rendkívüli közgyűlést hívott össze Dunaújváros jobbikos polgármestere. Pintér Tamás […]

Bertuska nénivel jóval könnyebb a vírus ellen

BOON Az Árvai testvérek próbálják ezt az időszakot vidáman átvészelni.

A divatipar is beszáll a vírus elleni küzdelembe

VG A nagy divatcégek is kiveszik a részüket az egészségügyi eszközök hiányának pótlásában.

A vírus, ami megöl, ami szépen, csendben leigázza a világot…

DUOL A szerző Facebook-bejegyzését a közömbösségről február végén írta. Azóta a koronavírus-járvány terjedése fokozatosan önmérsékletre, közös cselekvésre tanítja az embereket.

Tavaszi nagytakarítás vírus idején: ezekre figyeljünk oda!

LAKASKULTURA Az évnek abba a szakába léptünk, amikor amúgy is alaposan kitakarítjuk a lakást a téli szezon után, most azonban kifejezetten fontos, hogy megfelelő és alapos legyen a tavaszi nagytakarítás.

Ismét megújul a makói Korona

DELMAGYAR Bár ezekben a napokban nem cseng jól a neve, a makóiak számára továbbra is sokat jelent az egykori szálloda, a Korona. A belváros ékéből szálloda már aligha lesz, emeleti részét azonban hamarosan felújítják – civil szervezetek közösségi tere lesz.

Kovács Zoltán: Gátolja a vírus elleni védekezést az ellenzék

LOKAL Gátolja a koronavírus-járvány elleni védekezést a baloldali ellenzék azzal, hogy nem támogatta a vírus elleni törvényt hétfőn az Országgyűlésben.

A komáromi sportlövő már az otthoni gyakorlásra is felkészült a vírus miatt

KEMMA A 17 éves, felnőtt Eb-bronzérmes sportlövő, Bajos Gitta azonban lélekben már mindenre felkészült a koronavírus okozta megváltozott helyzetben.

Csak a kormánypártokra számíthatnak az emberek a vírus elleni küzdelemben

ORIGO Az Országgyűlés keddi ülésén napirend előtt is a koronavírus elleni küzdelem volt a központi téma.

Babis bocsánatot kért, amiért hibákat is követett el kormánya a vírus okozta válság kezelése során

PESTISRACOK Csehország fennállása óta soha nem volt kitéve ilyen nehéz próbatételnek, mint a mostani koronavírus-járvány. Senki nem volt felkészülve egy ilyen helyzetre, az egész világ még csak most tanulja, hogyan reagáljon a kihívásra – jelentette ki Andrej Babis miniszterelnök az ország lakosságához intézett hétfő esti beszédében, emellett beismerte, hogy kormánya a helyzet kezelésekor hibákat vétett, illetve […]

Nincs remény, a vírus legyőzte az olimpiát

RIPOST A legjobb esetben is csak csonka olimpiát tudnak rendezni idén nyáron Tokióban. A játékok mellett szinte már csak a NOB kampányol és több ország is bejelentette, akármi is lesz, ők nem utaznak el a Japán fővárosba.

Las Vegasban nem teljesen áll meg az élet a vírus miatt

TRAVELO A tiltás ellenére mindent megtesznek, hogy kijátsszák a törvényt.

Íme, az olasz férfi, akinek semmit sem változott az élete a vírus miatt

TRAVELO Egy remete autentikus tanácsai karantén idejére.

Uniós berkekben is megvan a vírus első áldozata

MAGYARNEMZET Az Európai Parlament hétfő délután e-mailben értesítette az alkalmazottakat arról, hogy a parlament egyik munkatársa életét vesztette koronavírusos megbetegedés következtében.

Az ellenzék a vírus oldalára állt: nem szavazta meg a koronavírus-törvényt

888

Dömötör: Ma eldől, hogy milyen széles a vírus elleni összefogás

MANDINER 4/5-ös többség kell a veszélyhelyzet meghosszabbításához – mutatott rá a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. [...] Bővebben!

Horváth Gábor (Népszava): Vírus Viktor

MANDINER Az elmúlt másfél évszázad (!) gazdasági válságai nyomán rendre előretörtek a szélsőjobboldali pártok, miközben a választók megbüntették a hatalmon lévőket és általában az addigi politikai elitet. [...] Bővebben!

Egyre több afrikai országban terjed a vírus

HIRTV Bár az új típusú koronavírus kezdetben csak lassan terjedt Afrikában, mostanra a kontinens 54 államából 42-ben bukkant fel.

Koronahíradó: újabb országokban jelent meg a vírus, sok államban korlátozásokat vezettek be

888 Újabb két afrikai országból, Ugandából és Eritreából, illetve a Gázai övezetből adtak hírt a koronavírus felbukkanásáról a hét végén, valamint a világ számos államában kényszerültek további korlátozások bevezetésére a járvány megfékezése érdekében. Koronahíradó.

Újabb országokban jelent meg a vírus, korlátozásokat vezettek be számos országban

HIRTV Újabb két afrikai országból, Ugandából és Eritreából, illetve a Gázai övezetből adtak hírt a koronavírus felbukkanásáról.

Nyugalmas Újiráz, mint ahogy a vírus előtt volt

HAON A nyolcvan évesnél idősebb asszony inkább a gazdasági nehézségektől tart.

Gávavencsellőn gőzerővel varrják a vírus ellen védő maszkokat

SZON Egész szombaton és vasárnap dolgoznak, most nincs idő a késedelemre.

A barcikai kórházban is teljes a vírus elleni készültség

BOON A Kazincbarcikai Kórházban is bevezették a korlátozásokat.

Pécsi Tudományegyetem: sikerült meghatározni a vírus teljes genetikai kódját

KORONAVIRUS.GOV A PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának (SzKK) Jakab Ferenc vezette virológiai és a Gyenesei Attila vezette bioinformatikai kutatócsoportjának együttműködésében megvalósult munka során közvetlenül egy magyar fertőzött beteg garatváladékának mintáját dolgozták fel nemzetközi protokoll alapján, majd határozták meg a vírus genetikai kódját. A teljes munkafolyamatot Kemenesi Gábor irányításával Urbán Péter, Tóth Gábor Endre és Herczeg Róbert végezték el. Jakab Ferenc vezeti azt a miniszterelnök által korábban bejelentett akciócsoportot, amelynek célja a vírus jobb megismerése, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálata, a lehetséges prevenciós lépések felderítése, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztése. Őt idézve a közleményben azt írták: a genetikai kód meghatározása egyértelműen jelzi, hogy a szakmai összegfogások meghozhatják a várt sikert hazánkban is.

Magyar siker: meghatározták a vírus teljes genetikai kódját

MAGYARNEMZET Sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, ami fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére – közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Jó hír: előállították pécsi virológusok a vírus genetikai kódját

888 A magyar kutatók ráterettségét dicséri, hogy máris előállították hazai fetőzöttek mintáiból a COVID-19 genomját, vagyis örökítő információját, ami nagyban elősegíti az esetleges vakcina utáni kutatásokat.

A vendéglátást is fertőzi a vírus, több étterem bezár

KISALFOLD Távolabbra helyezett asztalok, utcai várakozás, házhoz szállítás, bezárás. Az éttermek is igyekeznek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Elképesztő! Milliókat követelt egy nő egy siófoki pékségtől a vírus elleni vakcinákért

LIKEBALATON Koronavírus elleni vakcinát próbált eladni egy siófoki péküzem tulajdonosának, sőt az üzem bezárásával fenyegetőzött telefonon a nő, de a rendőrök nagyon gyorsan elkapták.

Szandi: A vírus lecke az emberiségnek - interjú

BORSONLINE Az énekesnőnek – sokakhoz hasonlóan – nincsenek fellépései, így bevételei sem, de kollégáival ellentétben nem panaszkodik. Élettől kapott tanítást lát a világjárványban.

Nyugat-Európában továbbra is gyors ütemben terjed a vírus - ÖSSZEFOGLALÓ

KORONAVIRUS.GOV Az utóbbi huszonnégy órában az eddigi legtöbbel, 627 fővel 4032-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság  péntek esti tájékoztatója szerint, míg a diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4670-tel emelkedett. A halottakat és a gyógyultakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma február 20. óta 47 021-re emelkedett. A legtöbb beteget regisztráló Lombardiában az utóbbi egy napban szintén a legmagasabb, 2380 volt az új fertőzöttek száma, a halottaké az utóbbi huszonnégy órában 381-gyel nőtt Spanyolországban meghaladta az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az eddig regisztrált megbetegedések száma 19 980. Egy nap alatt 2800 új fertőzést igazoltak, ami 16,5 százalékos napi növekedés jelent. Az ország legfertőzöttebb térsége a madridi autonóm közösség, ahol a fertőzöttek száma 6700, a gyógyultaké pedig 1100 felett van. A koronavírus következtében 498-an hunytak el. A rendőrség és a csendőrség tájékoztatása szerint a hat napja elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások betartásának ellenőrzését nagy erőkkel végzik, az elmúlt 24 órában összesen 75 embert kellett előállítaniuk Hatvanötezer nyugdíjas orvost és szakképzett kórházi ápolót kért fel pénteken a brit egészségügyi minisztérium arra, hogy álljanak ismét munkába és kapcsolódjanak be az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelembe. A szigetországból péntek este 3297 fertőzöttet és 168 halálesetet jelentettek. Kijárási korlátozásokat vezetnek be péntek éjféltől  Bajorországban, ahol az igazolt fertőzések száma csütörtökről péntekre 35 százalékkal nőtt, így átlépte a kétezres határt, a vírus okozta betegségben elhunytak száma pedig 10-ről 15-re emelkedett. A Bild című lap adatai szerint péntek kora délután 16 102 fertőzést tartottak számon, a halottak száma 48. Belgiumban péntekre több mint kétszeresére, 37-re nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, Hollandiában pedig megközelítette a 80-at. Belgiumban a pénteken közzétett adatok szerint 462 új megbetegedést jelentettek, ezzel 2257-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 16 új haláleset történt, ezzel 37-en haltak meg a betegségben. Eredményesek a koronavírus terjedésének megfékezésére irányuló óvintézkedések Ausztriában, de továbbra is ki kell tartani - közölte Sebastian Kurz kancellár pénteken. Rudi Anschober egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a korábbihoz képest csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének mértéke; két hete még naponta negyven százalékkal nőtt a betegek száma, jelenleg pedig naponta húsz százalékkal több beteget diagnosztizálnak. A megbetegedések száma péntek este 2388, a haláleseteké 6 volt. Az elmúlt huszonnégy órában mintegy 4800 román állampolgár tért haza Nyugat-Európából a román-magyar határon levő nagylaki határátkelőn keresztül, így összesen már 17 ezren tértek haza - közölte pénteken az Arad megyei határrendészet. Nem mérlegelik jelenleg az orosz hatóságok, hogy karanténba zárják Moszkvát a koronavírus-járvány terjedése miatt - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken. A magyar konzuli szolgálat közleményben arra figyelmeztette az Oroszországban tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy az Aeroflot orosz légitársaság hétfőtől öt hétre felfüggeszti Moszkva-Budapest-Moszkva járatait. Utolsó lehetőség vasárnap lesz az Aeroflot mentrendszerű járatával Oroszországot Magyarország felé elhagyni. Oroszországban a pénteken kiadott hivatalos összesítés szerint egy nap alatt 54 fővel, 253-ra nőtt a fertőzöttek száma. Egy beteg csütörtökön elhunyt, de halálát nem közvetlenül a koronavírus-fertőzés okozta. Az ukrán hatóságok március 14-18. között mintegy 44 ezer ukránt szállítottak haza charter légijáratokkal másfél tucat európai városból, vasúton is zajlik a hazaszállítási akció. Pénteki hivatalos közlés szerint Ukrajnában 26-ra nőtt a fertőzöttek száma, a halálesetek száma három. A fertőzés mostanra gyakorlatilag az egész országot érinti. Péntekre újabb 149 ember vesztette életét Iránban, ezzel 1433-ra emelkedett a fertőzés halálos áldozatainak száma, a fertőzötteké pedig 19 644-re növekedett. A hatóságok figyelmeztetései ellenére a perzsa újév alkalmából a Vöröskereszt adatai szerint mintegy 3 millióan indultak útnak a 13 legfertőzöttebb tartományból. Egy nap alatt 4500 új megbetegedést jeleztek az Egyesült Államokban, ahol érvénybe lép a külföldi amerikai külképviseleteken a vízumkiadások felfüggesztése. A külügyminisztérium elindította azokat a chartergépeket, amelyekkel hazaszállítják a tengerentúlon rekedt amerikaiakat. Elsőként Kalifornia állam rendelt el zárlatot péntektől, senki sem hagyhatja el az otthonát. Az intézkedés 40 millió embert érint. Az egész országra kiterjedő karantén lesz érvényben március 31-ig Argentínában, ahol 128  a fertőzöttek és 3 a halálesetek száma. Vesztegzár alá vettek pénteken egy repülőgépet Johannesburg repülőterén, az utasokat orvosok vizsgálják az új típusú koronavírus okozta járvány veszélye miatt. A fertőzés megjelent a Zöld-foki Köztársaságban is és Nigerben is, egészségügyi hatóságok a helyi fertőzéstől tartanak. Turisták ezrei rekedtek Marokkóban. Ismét 100 alá csökkent az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma Dél-Koreában pénteken, a hét végétől pedig minden, Európából érkező embert 14 napos karanténra köteleznek. MTI 2020. március 20.

Százmilliárd korona felett lesz a cseh költségvetési hiány

VG A legmagasabb költségvetési hiányt 2009-ben mutatták ki, amikor a világgazdasági válság következményeként 192 milliárd koronára nőtt.

Légiósok: a vírus elszakította családjától a Cipruson maradt bekket

NEMZETISPORT „A legnagyobb változás, hogy jelen pillanatban nincs itthon a feleségem és a kisfiam” – árulta el a Cipruson tartózkodó Lang Ádám a Reggeli Start vírusvideójában. A ciprusi bajnokságot vezető Omonia Nicosia magyar válogatott labdarúgója az Európa-bajnokság halasztásáról és az otthon végzett edzésekről is beszélt.

A szolgáltatók is nagy bajban vannak a vírus miatt

TEOL A szolgáltató szektorban dolgozók abban bíznak, hogy nekik sem kell járulékot fizetni, amíg át nem vészeli az ország a koronavírus okozta vészhelyzetet.

Elárulták a feleségek: ezt csinálják a magyar férfiak, mióta kitört a korona-pánik

RIPOST A témát egy zárt körű csoportban dobta fel egy feleség, aki valamiért úgy érzi, az ő férje nem veszi elég komolyan a helyzetet...

Egy kedves dallal harcol a vírus ellen a magyar zenész

RIPOST Gryllus Vilmos egy korábbi gyermekdala vált most kínzóan aktuálissá. Lányával éneklik el és érdemes betartani minden szavát...

Akárcsak a vírus, a moratórium is átmeneti lesz

MAGYARNEMZET Pesuth Tamás közgazdászt Velkovics Vilmos műsorveztő a bejelentett gazdasági intézkedésekről kérdezte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Kovács Zoltán: Magyarországon mostanra mindenhol jelen van a vírus

HIRTV Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján új eljárási rendet jelentett be az országos tisztifőorvos.

A vírus vámszedői hamis pályázati kiírásokkal verik át a bajba jutottakat

DELMAGYAR Pályázati álhírek, hamis információk terjednek a koronavírussal összefüggő fejlesztéspolitikai intézkedésekről.

Új országokban jelent meg a vírus, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Malajziában

PESTISRACOK Felbukkant az új típusú koronavírus okozta járvány csütörtökre a Fidzsi-szigeteken és Új-Kaledóniában is, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Malajziában, egy szabadtéri iszlám fesztivál után. Frank Bainimarama, a Fidzsi-szigetek miniszterelnöke azt mondta, hogy a fertőzött ember külföldi utazása során kapta el a vírust. Egyúttal bejelentette, nem léphetnek be az országba azok, akik érkezésük előtt 14 napon […]

Amerikában a vírus miatt viszik a lőfegyvert, mint a cukrot

MANDINER „Tudván azt, hogy itt a lakosságnál több mint 300 millió fegyver van, nem épp a legfelemelőbb érzés, hogy te vagy az egyetlen, akinél nincs semmi” – állítja egy Amerikában élő magyar. [...] Bővebben!

Szétszakította a vírus Várkonyi Andit és Zsidró Tamást

RIPOST Zsidró Tamás és Várkonyi Andrea otthoni karanténba kényszerültek a gyermekeikkel, így csak interneten keresztül tartják a kapcsolatot.

Oláh Dániel: Gazdasági vírus „koronázza meg” a világgazdaság egyik legjobb évtizedét

MANDINER Lassuló világgazdaságot dönthet recesszióba a gazdasági járvány? Magyarország a legjobb helyzetből indul az unióban, de így is elképzelhető kismértékű visszaesés a koronavírus hatására. A reálgazdasági veszteségek mögött a 2010 után megnövelt pénzügyi ellenálló képesség lehet a védőháló. [...] Bővebben!

Az országban már bárhol jelen lehet a vírus – A magyar emberek fegyelmezettségére van most szükség

KORONAVIRUS.GOV Mindegyik intézkedés azt a célt szolgálja, hogy lelassítsuk a járvány terjedését, lehetőleg „ellaposítsuk a járványgörbét,” azaz a megbetegedéseknek a számát próbáljuk meg csökkenteni, illetve azokat a súlyos megbetegedéseket megakadályozni, ami elsősorban a magas kockázati csoportokat (idősek, krónikus betegek) érintheti.  „Most kifejezetten a lakosság segítségét kérem. Nagyon fontos, rendkívüli mértékben szeretném fokozottan hangsúlyozni, hogy azokat a tanácsokat, amik elhangzanak, kérem, hogy tartsák be” - nyomatékosította az országos tiszti főorvos. Mindenki vegye nagyon komolyan a járványt, mert itt van az az időpont, amikor a csoportos terjedés lehetősége adott, az egész ország területéről vannak igazolt eseteink, amelyeket beazonosítottunk. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért! Ossza meg videónkat! https://koronavirus.gov.hu/cikkek/csak-kozosen-tehetunk-jarvany-lassitasaert-ossza-meg-videonkat

A lengyel gazdaságot a vírus sem taszítja recesszióba a jegybank szerint

MAKRONOM.MANDINER A lengyel jegybank a pénzügyi szektor stabilizálása érdekében csökkenti a kamatlábakat, kötvényeket vásárol fel a másodlagos piacon, és az úgynevezett repoügyletek keretében állami kötvényekkel segíti a bankok likviditását – közölte a lengyel jegybanki elnök, Adam Glapinski. [...] Bővebben!

Élet a vírus után

VG A koronavírus-járvány alapjaiban alakította át mindennapjainkat: a szociális érintkezéstől kezdve az iskolalátogatáson át, egészen gazdaságaink működéséig.

A vírus elleni védekezés helyett a migrációt helyezi előtérbe Svédország

HIRTV A koronavírus-járvány terjedése ellenére sem zárja le határait Svédország.

A vírus miatt megdőlt a leghosszabb kereskedelmi repülőút rekordja

ORIGO Az Air Tahiti Nui járata nem tudott megállni az USA-ban.

A Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor is bezár a vírus miatt

ORIGO Évente csaknem kétmillióan keresik fel.

Elesett az utolsó európai ország is: Montenegróban is megjelent a vírus

888 Balkáni körkép a járványról.

Donald Trump: Egy nap győzelmet aratunk a vírus felett

ORIGO Az amerikai elnök szerint az amerikai gazdaság nagyon gyorsan talpra fog állni.

A vírus ellenére Tokió a cél a ringben

VG A belviszály után nem a legerősebb összetételben szerepel az olimpiai selejtezőn a válogatott.

Életkép a vírus árnyékában: szájmaszk a haszkovói boltban

VEOL Habár minden nagy üzletet kifosztottak, és húst már szinte sehol nem kapni, borsos áron bár, de a Haszkovó lakótelep vegyesboltjában kapható még pár darab szájmaszk.

Az alapokat sem kímélte a vírus

VG A pénzpiaci és a tőkevédett termékek kivételével minden kategóriába áramlott a tőke.

A holland miniszterelnök szerint nem kell lezárni az országot a vírus miatt

MANDINER Mark Rutte hetfőn egy televízióban osztotta meg gondolatait. [...] Bővebben!

Karanténsláger: Otthon maradásra és a vírus megelőzésére buzdít egy magyar stand upos (videóval!)

PESTISRACOK Otthon maradásra buzdít legújabb zenés videójában Kovács András Péter, stand up komikus. A humorista  a koronavírusra reagálva énekli meg, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy mindenki maradjon a helyén és ne adogassa át a másiknak a járványt, még akkor sem, ha az embernek halaszthatatlan sörözése van, vagy időpontja egy fodrászhoz. A felhozott példák bagatellnek tűnnek, […]

Az egész közép-európai térségben egyre több fertőzést okoz a vírus

KORONAVIRUS.GOV A kormány újabb intézkedései https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-lezarjak-magyarorszag-hatarait-szemelyforgalom-elott-betiltjak-rendezvenyeket

Önkénteseket toboroz és szigorít Gyöngyös a vírus miatt

HEOL Az önkormányzat az elkövetkező napokban kidolgozza annak lehetőségét, hogy hogyan tudna segíteni a város idős lakosságának az alapvető élelmiszerek beszerzésében, illetve a gyógyszerek kiváltásában.

Teljesen megállhat a nógrádi sportélet is a vírus miatt

NOOL A koronavírus-járvány a sportéletre is komoly hatással van. Szinte minden hazai és nemzetközi (bajnoki, illetve diákolimpiai) versenyrendszert felfüggesztettek, illetve bezárták a sportlétesítményeket is.

A női kézikapitányok szerint a vírus másodlagossá tette a sportot

ORIGO Teljes a bizonytalanság, senki sem tudja, mi lesz. A női kézilabda-válogatott tagjai otthonukban egyénileg készülnek.

Rohamosan terjed a vírus Spanyolországban, egy nap alatt ezer új fertőzött

ORIGO Közel háromszáz ember halt meg a betegségben.

Dippold Pál (Magyar Hírlap): Szellemi vírus

MANDINER Donáth Anna a liberális beltenyészet gesztusaival és szavaival hozott szégyent Magyarországra és Európa nagyobb, józanabb részére is. [...] Bővebben!

Kiszivárgott: jövő tavaszig eltarthat és a britek nyolcvan százalékát megbetegítheti a vírus

888 Kiszivárgott egy hivatalos dokumentum, nagy a para a briteknél.

On the Spot (Facebook): Szerelem a korona idején...

MANDINER Miközben a szemünk előtt zajlik ez a katasztrófafilm, sőt mi magunk vagyunk a szereplői, a világban és az otthonainkban megtörténhet egy-két apróbb csoda! [...] Bővebben!

Operatív törzs: a vírus elleni védekezés minden eszköze rendelkezésre áll

PESTISRACOK Tragikus hírrel kezdődött az Operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatója, hiszen elhunyt az első magyar koronavírus-áldozat. Kovács Zoltán a kormány nevében fejezte ki részvétét az elhunyt családja számára. Az államtitkár köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért, lés kifejtette a vírus elleni védekezés minden eszköze rendelkezésre áll. Céljaink és teendőink nem változtak. A világjárvány nem válogat. […]

Tanácstalan a világbajnok, a vírus miatt kér segítséget

RIPOST A világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó a közösségi oldalán fordult a szurkolókhoz.

Nagy károkat okozhat a vírus Magyarországnak

DELMAGYAR A koronavírus miatt kialakuló világválság a magyar gazdaságra is komoly hatást gyakorolhat. A gazdasági intézkedéseket a járvány hatásait figyelve léptetik életbe.

Koronavírus - Terjed a vírus a szomszédos országokban, Ausztriában pánik volt egy karantén miatt, Szerbiában egyelőre nem lesz szükséghelyzet

BORSONLINE Terjed az ú típusú koronavírus a szomszédos országokban: Ausztriában több településen pánikot keltett egy meglepetésszerűen elrendelt karantén, Horvátországban  öt új fertőzöttet diagnosztizáltak, Szerbiában pedig az államfő közölte, hogy egyelőre nem tervezik a szükséghelyzet kihirdetését.

A tatabányai kórház is felkészült a vírus elleni védekezésre: osztályok is költöznek

KEMMA A tatabányai Szent Borbála Kórház is felkészült arra, hogy az esetleges koronavírussal fertőzötteket el tudják helyezni.

Sporthírek: zárt kapus meccsek, lezárt csarnokok a vírus miatt – friss infók

HEOL A koronavírus miatt elrendelt országos veszélyhelyzet az egri és a hatvani kézilabdázóknál is zárt kapus mérkőzéseket eredményezett.

Az elsősegélynyújtó tanfolyamokat és vizsgákat is befolyásolja a vírus elleni intézkedés

BOON A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségének Elsősegélynyújtó Munkabizottsága folyamatosan figyelemmel kíséri a kialakult helyzetet.

Jelentősen csökkent a magyar légiforgalom a vírus miatt

ORIGO Hét elejéhez képest szerdán 20-szal, csütörtökön pedig 13-mal kevesebb járatot regisztráltak a HungaroControl emberei.

Halálos áldozat Indiában, újabb afrikai országban jelent meg a vírus

ORIGO Már 127 országban jelent meg a vírus.

Öt hónapot is csúszhat az Eger-rali a vírus elleni intézkedések miatt

HEOL A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a hazai és a hazai rendezésű nemzetközi események tekintetében is elsősorban halasztásra és nem törlésre készül a koronavírus-járvány miatt Oláh Gyárfás elnök szerint.

Virológus professzor: „Van esély rá, hogy ez a vírus velünk marad”

888

Nem létezik otthoni gyorsteszt a vírus kimutatására

MAGYARNEMZET

A törvényszék, a tankerület és a könyvtár is óvintézkedéseket vezetett be a vírus ellen Heves megyében

HEOL Veszélyhelyzet elrendeléséről döntött szerdai ülésén a kormány, a koronavírus terjedésének megelőzésére. Ennek eleget téve egyebek mellett az Egri Törvényszék, az Egri Tankerületi Központ, valamint a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is lépéseket tett.

A kórházak legfontosabb feladata a vírus terjedésének megelőzése

ORIGO A Magyar Kórházszövetség a higiénés szabályok és a látogatási tilalom betartására szólít fel.

Bulgáriában, Albániában és Svédországban is halálos áldozatokat követelt a vírus

DELMAGYAR Ők a fertőzés első áldozatai ezekben az országokban.

Az esztergomi Fidesz-KDNP képviselői éves keretüket ajánlották fel a vírus elleni védekezésre

KEMMA Esztergomban a Fidesz-KDNP frakciója, Tatabányán a Grundfos Tatabánya KC is tesz a koronavírus terjedése ellen. A Vízmű is kéréssel fordult a fogyasztókhoz.

Tizenkét egri érem a Korona-kupán

HEOL Száznegyvenhét magyar versenyző lépett szorítóba a Korona-kupáért kiírt kétnapos egri Pofonpartin a Hadnagy úti edzőcsarnokban.

Plusz 8 milliárd forint a vírus elleni védekezéshez

MAGYARNEMZET A pénz felhasználása az Operatív Törzs utasítása alapján történik – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Vb 2022: ázsiai selejtezőket is elhalasztanak a vírus miatt

NEMZETISPORT A döntés a március 23. és 31., valamint a június 1. és 9. közötti összecsapásokat érinti.

Bundesliga: jönnek az első zárt kapus meccsek a vírus miatt – sajtóhír

NEMZETISPORT Zárt kapuk mögött rendezik meg a szombati Ruhr-vidéki derbit, a Borussia Dortmund–Schalke mérkőzést a koronavírus miatt – írja a Bild.

Bulgáriában is megjelent a vírus

ORIGO Négy beteget találtak.

Elhalasztják a Műegyetemi Állásbörzét a vírus miatt

MAGYARNEMZET

Biztosítja a szükséges többletforrást a vírus terjedésének megelőzésére a Volánbusz és a Budapest Airport

KORONAVIRUS.GOV A Budapest Airport az MTI megkeresésére közölte, hogy egy esetleges egészségügyi vészhelyzet esetére közel százmilliós értékű eszközkészlettel rendelkezik, amelyeket a hatósági rendelkezésnek megfelelően használ fel. Ezeket az eszközöket a repülőtér üzemeltető folyamatosan pótolja és karbantartja, a raktárkészlet feltöltéséről gondoskodik. A Budapest Airport az elmúlt hetekben beszerzett egy hőkamerát, emellett egyet bérel, illetve még további kettő beszerzés alatt áll. A kamerák költsége összesen több tízmillió forint - tették hozzá. Megjegyezték, hogy az intézkedések jelentős munkaerő költséget is jelentenek a vállalat számára, ezek azonban egyelőre nem számszerűsíthetők, hiszen a helyzet függvényében folyamatosan változnak. Az egészségügyi szűréssel érintett utasok testhőmérséklet-mérését a Budapest Airport szerződött partnere végzi. Ennek költsége a szűrésben érintett járatok számával folyamatosan változik. A repülőtéren emellett folyamatos orvosi és közegészségügyi szolgálat van jelen. A Volánbusz Zrt. a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be országszerte utasai és munkavállalói védelmében. Az intézkedések keretében fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítőszerrel látják el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodó helyiségeket - közölték az MTI-vel. A vállalat elsődleges célja a bevezetett intézkedésekkel a megelőzés. A fokozott takarításhoz felhasznált eszközök, valamint a kézfertőtlenítők beszerzéséhez szükséges többletforrást a soron kívüli intézkedések ideje alatt folyamatosan biztosítják. A megelőzéssel kapcsolatos költségek összegére még nem állnak rendelkezésre számítások, mivel egyelőre nem ismert, hogy az intézkedések meddig maradnak érvényben - fűzték hozzá. A MÁV-Start Zrt. a hét elején azt közölte az MTI-vel, hogy a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és az utaskísérő személyzetnek 1600, orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmazó egészségügyi egységcsomagot osztott ki. Tájékoztatásuk szerint a vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen "általános gyakorlata szerint" naponta többször végeztet tisztítást, ennek során fertőtleníti a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, vécéket. Kiemelték: a MÁV-Start még szigorúbban ellenőrzi a takarítást. A kocsik tisztítására fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatokon a folyékonyszappan-adagolókat fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel.

Szlovákiában is felütötte a fejét a vírus

MAGYARNEMZET

Kár volt felvásárolni a fél boltot? A vírus miatt biztosan nem lesz élelmiszerhiány

SZON Dr. Egri Imre: a magyar élelmiszeripar körülbelül 16 millió emberre termel.

Százmilliárd dolláros kár is érheti a légiközlekedést a vírus miatt

MAGYARNEMZET

Már Bosznia-Hercegovinában is megjelent a vírus

ORIGO Ez a 40. európai ország, ahol megjelent a betegség.

Az uniós intézményekben is megjelent a vírus

MAGYARNEMZET

Lengyelországban is megjelent a vírus

DELMAGYAR Az első fertőzést egy korábban Németországban járó embernél mutatták ki.

Sokan hazajönnének a vírus elől

SONLINE Folyamatosan nő a koronavírusos megbetegedések száma a környező országokban, míg hazánkban egyelőre nincs vírusveszély.

A vírus miatt másodjára helyezték át a kardvívó világkupa helyszínét

VEOL Padova helyett Luxembourg lesz a házigazda.

Migrálnak a vírus idején

MAGYARNEMZET Mit akarnak még a migráció barátai? Hogy megkettőzött félelmünkben egymásnak essünk az utcán, arcunkon szájmaszkkal, hátizsákunkban tíz csomag száraztésztával?

Koronavírus: "Csekély a vírus elkerülésének lehetősége"

LIFE Nyilatkozta az Emmi minisztere.

Felkészültek a vírus elleni védekezésre

MAGYARNEMZET Itthon nemzetközileg elismert járványügyi szakemberei vannak, 24 órás ügyeleti rendszert működtetnek, a határátkelőhelyeken szűrőmechanizmusokat alakítottak ki, a repülőteret pedig különösen is figyelik.

A vírus árnyékában nyílik az Utazás 2020

MAGYARNEMZET Ma nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje a nagyközönség előtt, a 43. Utazás kiállítás vasárnap estig fogadja az idei szabadságukat tervező látogatókat.

Németországban Terjed a vírus Németország tartományaiban

MAGYARNEMZET A hivatalos adatok péntek reggeli összesítése alapján 32 vírushordozót tartanak számon Németországban.

2020.2.28. 10:31:00 - Kiállítás a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László születésének évfordulójára

KOMAROM Elek József trombitaszólójával nyílt meg a Szőnyi Alkotóműhely tárlata február 24-én a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A művészeti kör tagjai szívesen merítenek ihletet városunk történelmi eseményeiből. A kiállítás témája a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László születésének 580. évfordulója volt. 1440. február 21-én és 22-én sorsfordító történelmi események helyszínévé vált Komárom. Regényes körülmények között megérkezett a Szent Korona Komáromba, és világra jött az egyetlen magyar földön született Habsburg-házi király, V. László. Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán ügyek bizottságának elnöke nyitóbeszédében kiemelte, a Szőnyi Alkotóműhely életében kéz a kézben jár a hazaszeretet és a teremtőerő. Hangsúlyozta, köszönet illeti a művészeket, mert alkotóképességükkel, tehetségükkel éltetik a magyar történelmünket. Műveiken keresztül ráébresztenek, megmutatnak, emlékeztetnek és motiválnak: legyünk büszkék múltunkra, elődeinkre, magyarságunkra, komáromiságunkra. A kiállítás alkotói: Aranyosiné Lőrinc Ágnes, Sánta Csabáné, Mészáros Gitta, Andruskó Zsuzsanna, Hornig Rudolfné, Semsei Lászlóné, Balogné Bujdosó Ildikó, Bencsics Andrea, Nagy Éva, Pap Éva, Pintér Andrea és Bartók Éva. A képek alatt olvasható szöveget Kottanner Jánosné emlékiratai és Baranyai József írásai alapján Rabi Lenke állította össze. A kiállítás március 11-ig tekinthető meg.

Orbán Viktor: valószínűleg hazánkban is megjelenik a vírus (hallgassa meg!)

DELMAGYAR Nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon is, „mi erre készülünk akkor is, ha most még nem tudunk ilyen megbetegedésről”. Fel kell készülni a védekezésre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Réz- és acélfelületen pusztul el a vírus a leggyorsabban

ORIGO Leginkább a felületek érintésével terjed a kór.

Mérgeket árulnak a vírus ellen álgyógyszerészek és más szélhámosok

BAON Egyre több félrevezető információ és hamis gyógyszerhirdetés kering.

A vírus terjedése miatt nem estek kétségbe a külföldön élő magyarok

HIRTV A Hír Televízió több külföldön élő magyart is elért, akik beszámoltak arról, hogy mit tapasztalnak Észak-Olaszországban, illetve a Kanári-szigeteken.

Washington és Szöul felfüggeszti a közös kiképzéseket a vírus miatt

DELMAGYAR Washington és Szöul átmeneti időre felfüggeszti a közös kiképzéseket – jelentette be szerdán este a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) azt követően, hogy Szöulban dél-koreai és amerikai katonai vezetők közös közleményt adtak ki a döntésről.

A vírus már az egész országban jelen van

KORONAVIRUS.GOV A szóvivő elmondta, ha az Operatív Törzs úgy ítéli meg, hogy a terjedés felgyorsult, akkor további szigorítások várhatók, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy az eddig bevezetett intézkedések - mint a kijárási korlátozás -, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, így az ellátórendszer megfelelően tudja kezelni a helyzetet. A szóvivő beszélt arról is, hogy megváltoztak a koronavírus-járványt érintő hivatalos adatok, így már közlik az elhunytak nemét, korát és krónikus betegségeit is, valamint a fertőzöttek területi eloszlását. A pontosabb adatok azért fontosak, hogy mindenkinek lehetősége legyen arra, hogy megismerje, kik a leginkább veszélyeztetettek és kik azok, aki eleve valamilyen krónikus alapbetegségben szenvedtek. A legutóbbi 20 haláleset azt támasztotta alá, hogy a 65 év felettiek számára különösen veszélyes a vírus, s azok számára is, akik valamilyen alapbetegséggel küzdenek - mutatott rá. A megyei adatokat előzőleg azért nem közölték, mert az eddigi - olasz és norvég - példák alapján, a járvány kezdeti szakaszában ez csak lassította volna a védekezést. Hozzátette, a vírus már az egész országban jelen van, potenciálisan bárki megfertőződhet, ezért a legtöbbet úgy tehetik az emberek, ha otthon maradnak és minimálisra csökkentik a személyes találkozások számát. Farkas Örs kitért arra is, a "Brüsszeli bürokraták" számára a koronavírus-járvány idején is a jogállamiság kérdése van a középpontban, miközben egyetlen tagállamnak sem nyújtottak konkrét, anyagi támogatást. Az ellenzék részéről ismételgetett 2000 milliárd forintnyi támogatás - a szóvivő szerint - egy teljes félreértés, mert ez valójában nulla forintnyi többlettámogatást jelent Magyarországnak. Kifejtette, az Európai Unió olyan összeget ajánlott fel Magyarország számára a védekezéshez, amelyet az ország már régen - az elmúlt hétéves költségvetés során - elköltött vagy lekötött. - fogalmazott. Az ellenzéki viselkedésről azt mondta, elképesztő felelőtlenségnek tartja, hiszen a legutóbbi akciójuk is csak veszélyeztette a védekezést, így egy héttel később dönthetett csak az Országgyűlés a koronavírus-törvényről. A kormány gazdasági intézkedéseiről elmondta, azok azt a célt szolgálják, hogy mindenki, aki nehéz helyzetbe került, át tudja vészelni ezt az időszakot és megvédjük a munkahelyeket.   Forrás: MTI

Koronavírus: kiderült, van-e ugrásszerű növekedés a vírus terjedésében

LIFE Az operatív törzs sajtótájékoztatóján hangzott el.

Világhírű gyártók fogtak össze a vírus ellen 

BORSONLINE A világ vezető háztartási gépeket készítő cégei is igyekeznek alkalmazkodni a Föld gazdaságát megváltoztató járványhelyzethez. Felismerték, hogy most fontosabb az összefogás, mint a profit. Jelenleg szinte minden kórháznak lélegeztetőgépre van a leginkább szüksége, így kézenfekvő volt, hogy a porszívóiról ismert Dyson is ezekre álljon át. Tíz nap alatt elkészítették, ami ugyan egy igen egyszerű kivitel, de a célnak tökéletesen megfelel.  Ami miatt létrehozták, azt a feladatot biztonsággal ellátja, ráadásul hamar tömeggyártásra küldhető. Úgy hírlik, hogy már meg is kapták az első komolyabb megrendeléseket: brit egészségügyet működtető szervezet máris 10 ezer darabot rendelt belőle.

Csalók a vírus ellenszerét árulják a neten

BORSONLINE Vírusellenes táplálék-kiegészítő, mindentől védő szuper szájmaszk és e-mail-címen küldött információs csomagok. Ezek a csalók  legújabb trükkjei, amivel a járvány időszakában próbálkoznak.

Korona a francia jogállamiságon: melyik a fontosabb?

PRECEDENS.MANDINER Egy neves francia napilap terjedelmes esszét jelentett meg a járványügyi üzemmódba kapcsolt francia jogrendről. Leegyszerűsítve a dolgot levonható az a következtetés, hogy a francia jogászi elit meghatározó része a jogállamiságot félti járvány idején is, főleg a szükségállapotot kihirdető törvény alkotmányellenesen gyors elfogadása, illetve a vonatkozó rendeleteknek az egyes szabadságjogokat korlátozó volta miatt.  [...] Bővebben!

Zéró vírus, sok olvasmány – piacon a 2-es lapszám!

VITORLAZASMAGAZIN A standokon a Vitorlázás Magazin 2020/2-es száma – amelyben egy sort sem írtunk a járványról. Helyette viszont annyi érdekes és hasznos olvasmányt zsúfoltunk bele, amennyit csak tudtunk. Rövid lapajánló.

További korlátozásokkal lassítaná a vírus terjedését a lengyel kormány

MAGYARNEMZET

Lassul a vírus terjedése Németországban

ORIGO Napok óta 10 százalék alatti a növekedés az új betegek számát tekintve.

Kína példájából is látszik, minek van eredménye a vírus elleni küzdelemben

ORIGO Az embereket otthon tartották, ez nagyon fontos és sikeres intézkedés volt brit tudósok szerint.

Putyin szerint Oroszországban sikerült megelőzni a vírus robbanásszerű terjedést

MAGYARNEMZET

Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #4. - Bezerics Dani

LIKEBALATON Bezerics Dani, a balatoni Paletta bisztók tulajdonosaként és borászként, a Balaton szerelmeseként beszélt arról, hogyan látja a tó jövőjét. Pozitívan fogja fel mindazt, amit ki lehet hozni a jelenlegi helyzetből, mind pedig a balatoni turizmust vírus után. Szerinte most jöhet el az igazi négyévszakos Balaton.

Szakáli István Loránd (Origo): Nemzetpolitikáról a vírus árnyékában

MANDINER Szükséges volt a szemléletváltoztatásra is a tekintetben, hogy a külhoniakat nem segélyezni kell, hanem a kölcsönös előnyök alapján együttműködni velük. [...] Bővebben!

Megjelenhetett a vírus Észak-Koreában is

LOKAL Valószínűleg Észak-Koreában is megjelent a koronavírus, amelyet Kínából vihettek be az elszigetelt országba.

A vírus halálos áldozatainak többsége az idős, beteg emberek közül kerül ki – figyelmeztet az infektológus

888 A koronavírus-járvány halálos áldozatainak többsége az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Hírek röviden: csak otthonról lassíthatjuk a vírus terjedését

SONLINE Lassabb a vírus terjedése a vártnál Magyarországon, úgy tűnik, hogy sikerrel jártak a bevezetett intézkedések és a lakosság is komolyan vette a veszélyhelyzetet. Fontos, hogy továbbra is így legyen. Kövesd velünk itt a somogyi történéseket!

Beváltak a vírus ellen hozott intézkedések

MAGYARNEMZET A koronavírus-kutatócsoportot irányító professzor, Jakab Ferenc elmondta: sikerült ellaposítani a görbét annyira, hogy az egészségügyi ellátórendszer kapacitása elegendő legyen.

Korona-vírus: újabb ferencvárosi szakosztályok adakoznak

NEMZETISPORT A Ferencvárosi TC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub labdarúgói után a zöld-fehérek jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztályai is segítik a koronavírus-járvány ellen küzdőket, ezért egységesen 5-5 millió forintot ajánlottak fel az Uzsoki Utcai Kórház Mobilitás Alapítványának.

Spanyolországban több mint 800-an meghaltak, de lassul a vírus terjedése

ORIGO Az eddig azonosított fertőzöttek száma 78 ezer felett van.

Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál! #3. - Vincze Péter

LIKEBALATON Ne mondd le a balatoni esküvődet a járvány miatt, hanem keress új időpontot – kérik az esküvői piac szereplői, akik bíznak abban, hogy a jelenlegi helyzet miatt a külföldi esküvői célpontok helyett is egyre többen kelnek egybe majd a Balatonnál.

A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

MAGYARNEMZET Mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy azokat az előírásokat betartsuk, amelyeket az elmúlt napokban és hetekben hoztunk – mondta Kovács Zoltán Facebook üzenetében.

Továbbterjedt a vírus Délkelet-Ázsiában

VG Bruneiben meghalt az első koronavírusos beteg, és elhalasztották a legnagyobb ázsiai biztonsági fórumot.

Nagy iramban terjed a vírus Amerikában, már 100 ezer a fertőzött

DELMAGYAR Az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek délutáni adatai szerint már több mint 100 ezer az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma, Donald Trump amerikai elnök pénteken 100 ezer lélegeztetőgépet ígért az elkövetkező 100 napra.

Összegyűlt a COVID-vírus szűrésére alkalmas laboreszköz ára

HAON

Várkonyi Gábor: Hogyan alakulhatnak az új és a használt autó árak a vírus hatására?

MAKRONOM.MANDINER Látva a gazdaság drámai állapotát a kialakult járványhelyzet kapcsán, vélhetően nagyon keveseknek jut eszébe, hogy autót vásároljanak ezekben a hetekben. Az egészségügyi vészhelyzet azonban egyszer véget fog érni, a vihar elcsendesedik, és az élet újra fog indulni, vélhetően autókra is újra szüksége lehet a cégeknek és a magánszemélyeknek is. Adódik a kérdés, hogy érdemes-e kivárni, vagy középtávon még olcsóbbak lesznek az autók, mint a kezdeti sokk után. [...] Bővebben!

Rekord lehet gabonából idén a világon, a vírus beleszólhat a betakarításba

ORIGO Hiába jó a termés, a járvány miatt, fennakadások lehetnek a mezőgazdasági gépek szállításában.

Az igazi vírus mi vagyunk: nyolcvanszor annyi gyermeket gyilkoltunk meg, mint a koronajárvány!

PESTISRACOK Rettegünk, pánikolunk. Hogy így meg úgy a koronavírus, mi lesz velünk, mind meghalunk, jaj. Pedig íme, a makacs tények: március 15-e óta tíz honfitársunk halt meg ebben a szörnyű kórban – ám ugyanezen idő alatt nyolcvanszor ennyi, nyolcszáz magyar kisgyermeket gyilkoltak meg „szüleik” még megszületésük előtt. Úgy, hogy egyébként miniszteri rendelet tiltja az egészségügyi ellátást […]

A tobzoskák csempészésével is terjedhetett a vírus?

MAGYARNEMZET

Vírus tizedeli a munkahelyeket

SONLINE A koronavírus-járvány miatt sokan veszítették el munkájukat Somogyban is. A múlt héten 2700-an regisztráltak be a munkaügyi központhoz.

Bevándorlók között terjed a vírus

MAGYARNEMZET A kijárási tilalom közepette több mint 700 migránst evakuáltak a minap Párizs külvárosában fertőzésveszély miatt, akik eddig szabadon járhattak a belvárosban.

Lecsapott a vírus a piacra, ki nem találná, melyik Európa új kedvenc autója

ORIGO Letaszították a trónról az örök kedvencet.

Operatív Törzs: sikerült lassítani a vírus terjedését

888 sajtótájékoztatót tartott az Operatív Törzs

Színészek a korona idején – Tompos Kátya

PESTISRACOK Mit csinál egy színész, ha zárva a színház? Mivel tölti mindennapjait? Mennyire sikerül alkalmazkodnia az új helyzethez? A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a szakma, bizonytalanok a színházak a folytatást illetően, nem is lehetne aktuálisabb a sokszor puffogtatott “mondás”: ez egy kiszolgáltatott szakma. A 061.hu új interjú-sorozatában színészeket kérdezünk arról, hogyan élik túl, van-e B-tervük […]

Elárulta a titkát, így védekezik a vírus ellen Bódi Guszti

RIPOST A népszerű zenész szerint fontos, hogy megerősítsük az immunrendszerünket!

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

DELMAGYAR Több trópusi éghajlatú régióban is gyorsan terjedt.

A vírus 17 napig is élhet a tárgyakon – gondoljuk át a csomagok nyitását

DELMAGYAR Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) új jelentése szerint sokkal tovább élhet a koronavírus élettelen tárgyakon, mint azt mostanáig tudni lehetett.

A vírus elleni védőeszközökre szerveznek gyűjtést Kárpátalján (videó)

DELMAGYAR A helyi egészségügyi viszonyok miatt a járvány elterjedése nagyon nagy veszélyt jelent a kárpátaljai magyarság számára.

Európában több helyütt is tovább terjed a vírus

MAGYARNEMZET

Hírek röviden: falat húzunk a vírus előtt

SONLINE A kaposváriak is felveszik a ritmust: tapssal köszönik meg az egészségügyben dolgozók munkáját.

Már a lottózás sem olyan, mint a vírus előtt

VG A koronavírus miatt a lottózókban is teljesen megváltozott az élet, számos óvintézkedéssel találkozhatunk sorsjegy vásárlás közben.

Törökszentmiklós polgármestere kimaxolta a vírus elleni védekezést

PESTISRACOK Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogyan is küzd a korábban jobbikos, de az összefogás színeiben választást nyert Markót imre által vezetett törökszentmiklósi önkormányzat a koroanvírus-járvánnyal. A városházán kihelyezett műanyag lavór és a kéztörlő látványa bizonyára megnyugtatja majd a helyi polgárokat, hogy a városvezetés jól végzi a dolgát. Megnyugtató intézkedésre hívta figyelnünket egyik olvasónk, amelyből […]

Tízmillióval járulnak hozzá a vírus elleni védekezéshez Szolnokon

SZOLJON Jelenleg kilencen tartózkodnak hatósági karanténban a megyeszékhelyen – hangzott el Szalay Ferenc koronavírussal kapcsolatos bejelentésében.

A vírus legyőzése az első, aztán jöhet újra a futball

TEOL Figyeli a híreket, de azt megtippelni sem meri, hogy mikor folytatódhat az NB I-es focibajnokság. Pedig Kulcsár Dávid, a Paksi FC védője jó formába lendült.

Az amerikai elnök szerint hamarosan elkezdik tesztelni a vírus ellenes szert

MAGYARNEMZET Hamarosan megkezdődik az új típusú koronavírus elleni szer klinikai tesztelése New Yorkban – mondta az amerikai elnök helyi idő szerint hétfő este a Fehér Házban.

Nem terjed a vírus az ivóvízzel

DELMAGYAR A koronavírussal együtt sajnos terjednek különböző tévhitek is. Az egyik ilyennek vette elejét a tájékoztató összeállítás Újszent­iván honlapján, ami azzal foglalkozik: terjedhet-e a koronavírus ivóvízzel vagy szennyvízzel?

A kultúrát a vírus sem zárhatja be

SONLINE Dacolva a koronavírus-járvánnyal, szerencsére a somogyi kulturális intézményekben egyáltalán nem állt meg az élet, ahogyan a munka sem.

Ezt történt ma: Miközben az ország a koronavírus ellen harcol, az ellenzék a vírus oldalára állt

888

A vírus mellett sztrájkok is felütötték a fejüket Olaszországban

MAGYARNEMZET

Kényszerszünetre küldte a hollywoodi filmgyártást a vírus

DELMAGYAR Tucatjával állnak le világszerte a filmstúdiók a produkciók gyártásával. Egyebek mellett A kis hableány élőszereplős változatának és Ridley Scott történelmi kalandfilmjének forgatása is későbbre csúszik.

Müller: Nem hibáztathatóak a külföldi hallgatók a vírus magyarországi terjedése miatt

MANDINER Az operatív törzs sajtótájékoztatóján kérdések is elhangoztak. [...] Bővebben!

Lemondott a fizetésére feléről, hogy csapata ne menje csődbe a vírus miatt

ORIGO A válogatott focista ezzel több alkalmazott munkáját is megmentheti.

Akad, akinek jót tesz az üzletmenetével a vírus

DELMAGYAR Az Amazon százezer új munkavállalót vesz fel a koronavírus által generált fellendülésének kezelésére.

Megérzi a magyar tőzsde a vírus hatásait

VG Csökkenő forgalom mellett jelentősen gyengült a BUX a héten.

Felajánlották a gyulai rehabilitációs központot a vírus megfékezésére

BEOL A MINÁR Kft. felajánlja rehabilitációs központjának épületét annak minden eszközével a Békés Megyei Központi Kórház és Gyula Város Önkormányzata részére.

Fontos változás a házhozszállításban és a csomagküldésben a vírus miatt

ORIGO Könnyítést kapnak az éttermek, élelmiszerboltok és a drogériák is.

Másfél millió forintot ajánlott fel a tatai Fidesz-KDNP frakció a vírus elleni védekezéshez

KEMMA Az összeget az önkormányzat koronavírussal kapcsolatos költségeinek fedezésére ajánlották fel.

Operatív Törzs: az országban mindenhol jelen van a vírus, bárki elkaphatja

DELMAGYAR Már az ország minden részéből detektáltak megbetegedést – hangsúlyozták az Operatív Törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Csopaki vagy nem csopaki, a vírus nem válogat – Maradj otthon!

VEOL A 2000 lakosú Csopakon megduplázódott a lakosság száma.

A pécsi egyetemen meghatározták a vírus teljes genetikai kódját

DELMAGYAR Sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, ami fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére – közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombaton.

A vírus elleni küzdelem része lehet a készpénzmentes fizetés (videó)

DELMAGYAR Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban jelezte, hogy most egyáltalán nem hátrány bankkártyával, mobiltelefonnal, vagy éppen okosórával fizetnünk.

Varga Mihály: A vírus elleni küzdelem része lehet a készpénzmentes fizetés

HIRTV Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban beszélt minderről.

Mikor mehetek táppénzre, szabadságra a vírus miatt? – Az ügyvédi kamara elnöke válaszol

KEMMA Dr. Becker Tibor ügyvédet, a Komárom-Esztergom megyei ügyvédi kamara elnökét kértük arra, hogy segítsen megválaszolni sokak kérdését a vírus kapcsán.

Kirándulunk, sétálgatunk a vírus meg terjed?

RIPOST Fegyelmezetlenek a magyarok: a szakemberek határozott kérésére sem hajlandóak otthon maradni.

Újabb áldozat: már négyen haltak meg a vírus miatt Magyarországon

DELMAGYAR Egy 53 éves férfi hunyt el pénteken.

A vírus miatt feléled a kreativitás

MAGYARNEMZET

Tombol a vírus, nem hiszi el, mit adnak ajándékba az eladó magyar kocsihoz

ORIGO Vannak, akik meglátták az üzleti lehetőséget a vírusban.

A vírus megtapad okospánton, okosórán: így kell fertőtleníteni

DELMAGYAR Erre nem minden felhasználó gondol, holott igazi veszélyforrás.

Kisebb lehet a vírus halálozási aránya Vuhanban

DELMAGYAR A fertőzöttek 1,4 százaléka halt meg a járvány kínai epicentrumában kínai kutatók új tanulmánya szerint.

Megjelent a vírus Dunaújvárosban is

DUOL Az önkormányzat tegnap is kiadta szokásos közleményét a koronavírus járvánnyal kapcsolatos védekezési döntéseiről.

Koronavírus: A Trónok harca színésznőjét sem kímélte a vírus

LIFE Ő már a második koronával fertőzött GOT szereplő.

Saját készítésű maszkokkal védekeznek a vírus ellen Abonyban

SZOLJON Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester kezdeményezésére csaknem harminc abonyi önkéntes vállalta, hogy arcmaszkokat készítenek a helyi lakosok számára.

Új országokban jelent meg a vírus!

LOKAL Felbukkant az új típusú koronavírus okozta járvány csütörtökre a Fidzsi-szigeteken és Új-Kaledóniában is, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Malajziában, egy szabadtéri iszlám fesztivál után.

220 ezer fertőzött világszerte, új országokban is megjelent a vírus

ORIGO Az Egyesült Államokban regisztrálták a legtöbb új megbetegedést.

Nem a tesztek állítják meg a vírus terjedését

DELMAGYAR A koronavírus-fertőzöttek azonosítása és ezzel a járvány megfékezése érdekében várhatóan még tovább bővül itthon a vizsgálólaboratóriumok köre és mobil mintavevő egységeket állítanak fel. Közben az egyetlen koronavírust tesztelő magánlabor is bővíti kapacitásait a megnövekedett igények kielégítése érdekében.

Csúszhat az osztalékfizetés a vírus miatt

VG A tőzsdei cégek éves rendes közgyűlésének megtartását is veszélyeztetik a koronavírus megfékezése érdekében hozott hatósági intézkedések.

A szappan a vírus egyik legnagyobb ellensége

LOKAL Az alkohol alapú fertőtlenítőszerek is hatásosak, de a szappan kicsivel többet tud! Használata rendkívül hatékony módja a vírus elpusztításának. Ha elég gyakran és megfelelően mosunk kezet, megóvhatjuk a családunkat is.

A partra menekülnek a városból a vírus elől

SONLINE Jóval nagyobb volt a mozgás a Balaton-parton az elmúlt napokban, mint ilyentájt megszokhatták. Vannak, akik a fővárosból utaztak el nyaralójukba a koronavírus-terjedés miatt elrendelt vészhelyzetben.

Összefogtak a taxisok, hogy segítsék a vírus elleni védekezést

MANDINER Szükség esetén térítésmentesen viszik munkába, illetve onnan haza a fárasztó műszak után a védekezésben dolgozókat. [...] Bővebben!

A nemzetállamok a leghatékonyabbak a vírus elleni küzdelemben( Hangoló 2020.03.18.)

KARCFM Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő szerint az Európai Bizottság helyesen döntött az unió külső határainak harminc napos lezárásáról, a beutazás korlátozásáról és egy 37 milliárd euros pénzügyi keret létrehozásáról a gazdasági károk mérséklésére. Ezek a döntések azonban csak a nemzetállami lépések kiegészítésére elegendők. A néppárti politikus emlékeztetett: a koronavírus ellen született korlátozások az unió működésére […] The post A nemzetállamok a leghatékonyabbak a vírus elleni küzdelemben( Hangoló 2020.03.18.) appeared first on Karc FM 105,9.

A vírus visszatérésétől félnek

MAGYARNEMZET Ünnepélyesen, együtt vették le arcmaszkjaikat Vuhan egészségügyi dolgozói, miután a közép-kínai városban hétfőn bezárt az utolsó ideiglenesen felállított kórház is.

Magyar taxisok százai fogtak össze, hogy segítsék a vírus elleni védekezést

PESTISRACOK Példamutató összefogásban segítik a magyar taxisok a koronavírus járvány elleni védekezést. Annak ellenére, hogy sokaknak a megélhetése is veszélybe került, hiszen napok óta szinte egyáltalán nincs fuvarjuk, ez által pedig van akinek bevétele sem, most minden egyéni érdeket és problémát félretéve ajánlják segítségüket. A független taxisok kezdeményezésére a Taxisok Operatív Törzse felajánlotta, hogy szükség esetén […]

Montenegróban is megjelent a vírus, Koszovó szükségállapotot vezethet be

HIRTV Montenegróban is megjelent a koronavírus, az első két esetet kedden regisztrálták.

Megkezdődött a vírus közösségi terjedése! 58-ra nőtt a fertőzöttek száma

LOKAL Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - írja a koronavírus.guv.hu.

Március végén tetőzhet a vírus Olaszországban

MAGYARNEMZET

Elhúzta a nótájukat a vírus

TEOL A Holló Együttesnél érdeklődtünk, hogy tevékenységüket mennyire befolyásolja a koronavírus-helyzet.

Kínai kutatók szerint nem terjed a vírus kismamáról gyermekére

MAGYARNEMZET Kínai kutatók esettanulmánya szerint úgy tűnik, hogy az új koronavírus nem terjed át a fertőzött várandós anyáról az újszülöttre.

Kovács Zoltán: “Új fázisába lépett a vírus elleni védekezés”

PESTISRACOK A miniszterelnök jelenlétében az Operatív Törzs megtartotta ma reggeli ülését. Áttekintettük azokat a fejleményeket, új rendelkezésre álló adatokat, amelyek nyomán kijelenthetjük, hogy a mai nappal a vírus terjedése és a vírus terjedése ellenében tett intézkedések és a védekezés új fázisába lépett – közölte Facebook videójában a reggeli tanácskozást követően Kovács Zoltán kormányszóvivő.  Az adatokat minden […]

A vírus eltűnik majd, ám vírusellenzékünk sajnos itt marad

PESTISRACOK Összefogni a bajban? Segíteni a magyaroknak? Megdicsérni az egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat? Értelmes ötletekkel előállni? Lószart, mama! Rémhíreket terjeszteni, uszítani, áskálódni, a kákán is csomót keresve szidni a kormányt, amiért nincs tízmillió vírusteszt, ötmillió lélegeztetőkészülék, miért zár/nem zár be ezt, azt, amazt– ez ma a magyar ellenzék. Rosszabbak, mint a vírus. De micsoda szerencse, hogy […]

Kiderítették, milyen gyorsan terjed a vírus

KISALFOLD Az új koronavírus feltartóztatása rendkívüli intézkedéseket követel egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amely az új kórokozót tanulmányozva megállapította, milyen gyorsan képes terjedni. Ez a tényező segítheti a közegészségügyi hatóságokat a járvány feltartoztatását célzó erőfeszítéseikben.

A Balassa-kórházban ápolhatják a két vírus-fertőzött embert

TEOL Vélhetően a Balassa-kórházba került hétvégén két koronavírussal fertőzött ember, a hír megijesztette a szekszárdiakat.

Rubint Rella lemondta az óráit, otthon marad a vírus miatt

ORIGO Vigyázni szeretne magára és másokra.

Pénzügyminiszterek tanácskoztak a vírus elleni harcról

VG A koronavírus elleni küzdelem finanszírozásáról egyeztettek az uniós pénzügyminiszterek – tájékoztatott az illetékes hazai minisztérium.

Varga Mihály: A vírus terjedésének lassítása a legfontosabb

ORIGO A pénzügyminiszter a Deutsche Bank legújabb ábráját mutatta be a közösségi oldalán.

Emberről állatra is terjed a vírus?

BOON Hétfőtől óvintézkedéseket vezetnek be a Miskolci Állatkórházban.

Amerikai elnök: Nagyon fertőző a vírus, tanulnunk kell mások tapasztalataiból

MAGYARNEMZET Nagyon fertőző vírusról van szó, mi is tanulunk más országok tapasztalataiból – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök vasárnapi sajtókonferenciáján az országban már mintegy háromezer embert megfertőző új koronavírusról.

Nemzeti ünnep a vírus árnyékában

MAGYARNEMZET A szabadság és a hűség adja március 15. erejét – jelentette ki Áder János jelentette ki ünnepi beszédében, amelyet a közszolgálati televízió sugárzott.

Nem lassul a vírus terjedése Olaszországban

888 Napról napra durvul a helyzet az olaszoknál.

Haskó László (Magyar Narancs): Magyarországon nem csak a vírus fertőz

MANDINER A járvány akkor múlik el, ha a lakosság 60-70 százaléka megfertőződik, és a megbetegedettek meggyógyulnak. [...] Bővebben!

Vírus helyett virtus: Elképesztő felajánlást tett Schmuck Andor és fiatal felesége

RIPOST A Tisztelet Társaságának elnöke nagyon odafigyel az idősekre, különösen most, a koronavírus-járvány idején.

Fennakadást okozhat a vírus az egyetemi félévben?

VEOL Csillag Zsoltot, a Pannon Egyetem kancellárját kérdeztük a fennálló helyzetről és az egyetem terveiről.

Pénzügyminisztérium: Nagy károkat okozhat a vírus Magyarországnak

KORONAVIRUS.GOV "A nemzetközi szervezetek előrejelzései alapján a szaktárca számításokat végzett arról, miképpen érinthetik Magyarországot a globális koronavírus-járvány hatásai" - idézi a lap szombati száma Tállai Andrást, aki hozzátette: a számok jelenleg azt mutatják, hogy a legkedvezőbb feltételeknél a magyar gazdaság 3,7 százalékkal növekedhet 2020-ban, a legrosszabb helyzetet vázoló forgatókönyv szerint viszont akár 0,3 százalékos visszaesés is elképzelhető. Utóbbi igen mély válságot feltételez, olyat, amikor a világgazdaság legfeljebb stagnál, az Európai Unió gazdasága pedig 2,5 százalék körüli mértékben zsugorodik. A lehetséges hatásokról beszélve az államtitkár kiemelte, hogy most a magyar gazdaság kimagaslóan jobb helyzetben van, mint a legutóbbi, 2008-as globális krízis idején. A magyar volt az utóbbi időben az unió egyik legjobban teljesítő gazdasága, a kormánynak ráadásul jelenleg is van némi mozgástere, így már készülnek gazdaságvédelmi intézkedések. Arra a kérdésre, hogy ezeket mikor jelenthetik be, az államtitkár azt válaszolta: a kabinet minden lépést a járvány hatásainak figyelembevételével tesz meg.

Operatív Törzs: Ez egy világjárvány, a vírus nem ismeri az országhatárokat - Kérjük a lakosság együttműködését!

KORONAVIRUS.GOV Az Operatív Törzs minden lehetséges intézkedést megtesz. Visszaállítottuk a határellenőrzést. Az egyes országokból érkezők vonatkozásában beutazási tilalom van. Bezártuk az egyetemeket. De nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy az idősek lehetőleg maradjanak otthon, a családtagokat pedig arra, hogy figyeljenek rájuk jobban. Senki ne menjen olyan helyre, ahol sokan vannak! Ezért hozta meg a döntését a kormány arról, hogy betiltja a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvényeket.   Segítse Ön is az idősek értesítését! https://koronavirus.gov.hu/cikkek/vigyazzunk-az-idosekre-felhivas-tarsashazakhoz-lakokozossegekhez-es-minden-idoseket-fogado

Kartonpapíron is egy napig életben marad a vírus

DELMAGYAR Más felületeken két-három napig életképes.

Ennyit csökkent a légiforgalom a vírus miatt

TRAVELO A koronavírus járvány a légiforgalmi irányításban is egyre komolyabban érezteti hatását.

Elképesztő fotó: így védekezett a 78-as troli vezetője a vírus ellen

ORIGO A budapesti buszsofőr semmit nem bízott a véletlenre.

Több magyar érdekeltségű vizes sporteseményt is érint a vírus

MAGYARNEMZET

Az EU-jogalkotást is lassíthatja a vírus

MAGYARNEMZET Tóth Edina szerint nagy esély van rá, hogy az uniós irányadó programok, így a zöldmegállapodás megvalósítása is halasztást szenved a vírus miatt.

Fájni fog a vírus gazdaságra gyakorolt hatása

MAGYARNEMZET Jelen pillanatban szerintem nincs ember Magyarországon, aki pontosan előre tudná jelezni, hogy mi lesz a járvány következménye.

Kórházszövetség: a kórházak legfontosabb feladata a vírus terjedésének megelőzése

DELMAGYAR Ennek érdekében az egészségügyi ágazaton belül szigorú intézkedések bevezetésére van szükség – közölte a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) csütörtökön.

Kettétörte a vírus a magyar turizmust

FIGYELO

Vírus ellen élénkítéssel

MAGYARNEMZET Követte a Fed lépését a Bank of England, és nagy mértékben, 0,75-ről 0,25 százalékra csökkentette az alapkamatot. A pénzügyminiszter pedig gazdaságösztönző csomagot jelentett be.

Egyre több európai országban követel halálos áldozatokat a vírus

MAGYARNEMZET

A korona biznisz

888 Földünkön kitörhet bármilyen járvány, történhet bármekkora tragédia, lehet az utolsó intő jel az emberiség számára, mindig lesznek olyan elemek, akik nem az összefogásra, a megoldásra törekednek, hanem az önös érdekekre, a haszonszerzésre.

Megelőző intézkedések a vírus miatt Marcaliban és Kéthelyen

SONLINE Marcaliban a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola közleményt adott ki, miszerint a Siófoki Tankerületi Központ utasítása alapján 2020. március 10-től a diákok programokon való részvétele – további intézkedésig – felfüggesztésre kerül.

Plusz egységeket vetnek be a vírus miatt Heves megyében is

HEOL Minden megyében egy, a fővárosban pedig kettő ilyen jármű van szolgálatban. 

Rendkívül veszélyes vírus kezdett terjedni Nigériában

ORIGO Minden idők legnagyobb Lassa-járványa van kibontakozóban az afrikai országban.

Világszerte intézkedéseket hoztak a vírus okozta gazdasági károk kivédésére

MAGYARNEMZET

Németországban 800 fölé emelkedett a fertőzöttek száma, közben Bulgáriában is megjelent a vírus

888 Meghaladta a 800-at az új koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma vasárnap Németországban.

Törölhetik a március 15-i ünnepségeket a vírus miatt

888 Az operatív törzs javaslatot tett a kormánynak a március 15-ei központi ünnepségek felfüggesztésére.

Magyarországról hazatért szabadkai férfinál mutatták ki a vírus jelenlétét

DELMAGYAR Szerbiában is megjelent az új típusú koronavírus, pénteken az egészségügyi miniszter jelentette be.

A Forma-1 teljes idényét fenyegeti a vírus

VG A Forma-1 sportszakmai igazgatója szerint „szép kilátások” előtt állnak a szezonnyi­tó előtt. A Bahreini Nagydíjra már felfüggesztették a jegyárusítást.

A Palesztin Hatóság területén is megjelent a vírus, bezárták a szállodákat

MAGYARNEMZET Ciszjordániában, a Palesztin Hatóság területén is megjelent az új koronavírus, a járványveszély miatt bezárták az ottani szállodákat – jelentette csütörtökön a Jediót Ahronót című izraeli lap online változata, a ynet. Csütörtöktől a Palesztin Hatóság teljes területére tilos belépni külföldi turistáknak.

A Valutaalap 50 milliárd dollárral segíti a vírus elleni küzdelmet

ORIGO Az IMF a szegényebb országokat segítené a kamatmentes támogatással.

Már a szomszédban a vírus? Karanténban egy család Egerben!

BOON A tesztek eredménye még nincs meg, a család egyik tagja légzési nehézségekkel küzd.

Korona-kriptodevizával kísérletezik a svéd jegybank

MAGYARNEMZET Az eszköz nem a kripto-, hanem az e-korona elnevezést kapta, talán azért, mert a kriptodevizák manapság már korántsem olyan népszerűek, mint korábban voltak.

Megkezdődött a jegybankok óvatos beavatkozása a vírus hatásai miatt

ORIGO A várható kamatcsökkentésekről szóló értesülések hatására szárnyalni kezdtek a tőzsdék.

Vírus: értekezletet tartottak a zalaegerszegi városházán

ZAOL Országszerte fokozott figyelem kíséri a koronavírusos fertőzéses járványt, amely az eddigi tájékoztatás szerint nem jelent meg Magyarországon.

A vírus elkerülhetetlen, de a somogyiak nem aggódnak

SONLINE Olvasóinkat arról kérdeztük, vajon elterjed-e a koronavírus Somogyban.

Hírvilág: Világszerte már nagyjából 60 országban van jelen a vírus

HIRTV Rohamosan emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma. Törökország nem tartóztatja fel az Európába érkező menekülteket.

Ez a korona nem jönne jól

BOON Velencében járt a szépségkirálynő, így most attól fél, hogy esetleg elkapta a koronavírust.

Átírta a bevásárlólistát a vírus

SONLINE Elkezdték feltölteni tartós élelmiszerekből álló otthoni készleteiket a kaposváriak, vélhetően a koronavírus terjedése lehet a háttérben.

A 2008-as válsághoz hasonló mélyrepülés a tőzsdéken a vírus miatt

ORIGO Az olajár tavaly január óta nem látott alacsony szintre zuhant.

Réz- és acélfelületen a vírus mintegy két órán át életképes

MAGYARNEMZET Az Egyesült Államokban intenzíven vizsgálják a kórokozó túlélési és fertőzőképességének időtartamát különféle felületeken.

A Facebook is meghátrált a vírus elől

NOOL Nem a közösségi óriásvállalat az első, amelyik lemondja éves rendezvényét.

Orbán: nagy a valószínűsége, hogy a vírus megjelenik Magyarországon

HIRTV Fel kell készülni a védekezésre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Észak-Írországban és Hollandiában is megjelent a vírus

MAGYARNEMZET

A vírus miatt drasztikus döntést hozott a világ legnagyobb autógyártója

ORIGO Veszélyben a világ egyik legfontosabb autós eseménye.

Megjelent a vírus Dániában és Észtországban is

MAGYARNEMZET Dánia és Észtország csütörtökön bejelentette, hogy ott is megjelent az első új koronavírusos eset.

Szauna a vírus idején

LIKEBALATON Mit csinál most egy szaunamester otthon? Neked érdemes beülnöd a saját szaunádba? Áthívhatod esetleg a barátaidat is egy közös izzadásra? Minden kérdésre válaszolunk!

Németországban még mindig lassú a vírus terjedése

MAGYARNEMZET Németországban továbbra is viszonylag lassú ütemben emelkedik az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma, a vírus okozta betegség (Covid-19) halálos áldozatainak száma viszont egyre nagyobb mértékben emelkedik.

Részletesebben közlik a vírus áldozatainak adatait

TATA A lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében ezentúl az elhunytak adatait részletesebben közlik a koronavirus.gov.hu honlapon. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora és neme mellett az is, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedtek-e már valamilyen krónikus alapbetegségben.   

Megjelent a vírus az egyik görögországi migránstáborban

888 Első alkalommal diagnosztizálták az új típusú koronavírust egy görögországi migránstáborban – közölte a görög bevándorlási és menekültügyi minisztérium.

Megjelent a vírus az egyik görögországi menekülttáborban is

DELMAGYAR Első alkalommal diagnosztizálták az új típusú koronavírust egy görögországi menekülttáborban – közölte a görög bevándorlási és menekültügyi minisztérium kedden.

Kovács Zoltán: A kormány célja a vírus terjedésének a lassítása - videó

ORIGO Ezért kellett elfogadnia az Országgyűlésnek a koronavírus-törvényt.

Szex a korona idején #2 - lelki és érzelmi hatások

LIKEBALATON Hogyan éljük meg partnerünk hiányát a korona alatt? Mit tegyünk, ha házaspárként a gyerekek miatt nem jut idő egymásra? Milyen hatással lehet az érzelmi- és lelkivilágunkra az összezártság vagy épp a távolság, az intimitás hiánya? Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal beszélgettünk. A kínzó helyzet enyhítésére és a sokunkban ott bujkáló szexuális feszültség feloldására kerestük a válaszokat.

Óvatosan a bulikával! Fiatalokat is elkap a vírus

BORSONLINE Sajnos még mindig akadnak olyanok, akik semmibe veszik a koronavírus-világjárvány veszélyeit. Van, aki fiatal kora miatt gondolja, hogy nem kaphatja el a fertőzést, valaki szerint pedig egy kis házibuli nem árthat meg, s olyan is akad, akiről az orvosa nem hitte el, hogy beteg – de mindannyian tévednek. „Csak” bulizni akartak A rendőrséget is megdöbbentette az a házibuli, amelyet a kijárási tilalom ellenére tartottak egy angliai városban szombat este. A Normantonban (Egyesült Királyság) rendezett karaokepartira huszonöt ember, köztük felnőttek és gyerekek voltak hivatalosak, akik fittyet hányva a brit kormányrendeletre, tömeges kikapcsolódásra vágytak.

Vírus ellen nincs gyógynövény! - Ezt kéri Gyuri bácsi az idősektől

MINDMEGETTE

Láng Zsolt: Az önkormányzatok a vírus elleni védekezésben ki kell, hogy vegyék a részüket

HIRTV A Magyarország élőben extra vendége Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője volt.

Mesterséges intelligenciával működő szenzort fejlesztettek a vírus korai diagnózisára

PESTISRACOK Mesterséges intelligenciával működő kicsiny szenzort fejlesztettek izraeli tudósok az új koronavírus okozta Covid-19 korai diagnózisára, egy másik izraeli kutatócsoport a kórházi szobák gyors fertőtlenítésére dolgozott ki új, UV-sugárzáson alapuló módszert. Egy okostelefon-méretű eszköz segítségével a gépi tanulásra programozott nanoszenzorok a páciens lehelete alapján meg tudják állapítani a koronavírus-fertőzést még a tünetek jelentkezése előtt – közölte […]

Nemzetpolitikáról a vírus árnyékában

ORIGO Szakáli István Loránd vezető közgazdász, Századvég Gazdaságkutató és Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő írása.

Az idős, beteg emberek a vírus leggyakoribb áldozatai

MAGYARNEMZET

Szakértő: megjelenhetett a vírus Észak-Koreában is

DELMAGYAR Ezt támasztja alá az is, hogy az észak-koreai rezsim is egészségügyi kampányokba kezdett.

Donald Trump: a vírus terjedése nem lassul, az egész ország készültségben van

PESTISRACOK Az amerikai elnök április végéig meghosszabbította a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírásokat az Egyesült Államokban. A szabályzat értelmében az embereknek tartózkodniuk kell a társadalmi érintkezés formáitól, nem vehetnek részt – az egyes tagállamok döntései szerinti létszámú – rendezvényeken, és csakis nagyon indokolt esetben hagyhatják el otthonaikat. Ezt Donald Trump maga jelentette be vasárnap este, a koronavírus-járvánnyal […]

Budapesti Srácok: Budapest a vírus árnyékában

HIRTV Hogyan is teljesít Karácsony Gergely városvezetése a vírus okozta nyomása alatt.

Karácsony Gergely szerint is a “tesztelés” a leghatékonyabb módja a vírus elleni védekezésnek

PESTISRACOK Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon tette közzé magvas gondolatait arról, hogyan lehet a legjobban védekezni a járvánnyal szemben. Véleménye szerint ebben a leghatékonyabb eszköz a tesztelés, márpedig azért, mert az egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint a Magyar Orvosi Kamara is ajánlja a teszt alkalmazását. Most már kénytelenek vagyunk magunk is elhinni, hogy az ellenzéki politikusok tényleg […]

Kovács Zoltán: a szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

LOKAL A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására

A Fertőzés sztárjai is összefogtak a vírus ellen (videó)

DELMAGYAR Kézmosásra és támogatásra buzdítanak.

A vírus miatt késik a legénységváltás a Polarstern sarkkutató hajón

KISALFOLD Hetekkel el kell halasztani a legénység április elejére tervezett leváltását az Északi-sarkvidéket kutató német hajón az utazási korlátozások és tilalmak miatt.

Maszkot varr most mindenki, textilbe bújunk a vírus elől

SONLINE Egységesítsék a szabásmintát és készíttessenek a varrónőkkel mosással fertőtleníthető megfelelő textilmaszkokat – írta meg a hatóságoknak egy kaposvári gyógyszerész.

Jószomszédi iszony, avagy a társasházi élet korona idején

SZON Csokorba szedtünk néhány nyíregyházi esetet, amikor a szomszéd több a sokknál .

Szex a korona idején #1 - egészségügyi szempontok

LIKEBALATON Terjed-e a korona szexuális úton? Mire vigyázzunk? Mit tehetünk, ha “bejárós” munkahelyünk van, a párunk azonban otthonról dolgozik? Hogyan védekezzünk? Mi a helyzet a távkapcsolatokkal? Dr. Mangó Gabriella orvos-természetgyógyászt kérdeztük. A következő részben a szexuális életünkre gyakorolt lelki, mentális, érzelmi hatásait vesszük sorra egy szexuálpszichológus segítségével.

Kásler: Magyarország kedvezően vészelte át a vírus első fázisát

MANDINER Ezt annak köszönhetjük, hogy a kormány időben és fontos döntéseket hozott és felkészülten reagált – jelentette ki a miniszter. [...] Bővebben!

Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #2. – Tóth Balázs

LIKEBALATON Tóth Balázs, a Balatoni Kör elnökségi tagja próbálja egyben tartani a néhány napja bezárásra kényszerült BL YachtClub csapatát és igyekszik megnyugtatni környezetét, hogy a vírushelyzet után újra talpra tudnak állni azok, akik eddig is a vendégekért dolgoztak.

Harcol a vírus ellen a Forma–1

LOKAL Futamok egyelőre nincsenek, de nem állt le a Forma–1. Az angliai székhelyű istállók az autós fejlesztések helyett lélegeztetőgépek gyártására fordítanák kapacitásaikat a járvány idején.

Kínai kutatók szerint ezzel is terjedhetett a vírus

RIPOST A szakértők állítják, hogy ez is egy lehetséges útja annak, hogyan indult az egész.

Kínai kutatók szerint a tobzoskák csempészésével is terjedhetett a vírus

HIRTV A tobzoskák csempészésével is terjedhetett a SARS-CoV-2 vírus kínai kutatók vizsgálatai szerint. A vírus 99 százalékban ezektől az állatoktól származik.

A világ egyik legsikeresebb gazdaságát is padlóra küldheti a vírus

MAGYARNEMZET Történelme legmélyebb recessziójába kerülhet Szingapúr, amelynek hazai összterméke (GDP) a vártnál jóval erősebb mértékben csökkent az első negyedévben az új koronavírus által okozott járvány miatt.

Tisztifőorvos: A maszk használata önmagában nem állítja meg a vírus terjedését

MANDINER Semmilyen maszk viselése nem teszi feleslegessé a higiéniai szabályok betartását – hangsúlyozta Müller Cecília. [...] Bővebben!

Anyagi kiadás a vírus elleni harc, terheli az önkormányzatokat

BOON A települések januárban elfogadott költségvetését is érintheti a veszélyhelyzet.

A vírus miatt maszkok gyártásába kezdett a varsányi varroda

NOOL Varroda és varróműhely is működik Varsányban: a koronavírus-járvány miatt már szájmaszkok készítésére szakosodtak.

A francia szocialisták korábbi vezetője sem a vírus miatt aggódik

MAGYARNEMZET Ahogy az elmúlt tíz évben, úgy most is számunkra Magyarország az első. Éppen ezért semmilyen poltikai nyomásgyakorlásnak nem fogunk eleget tenni! – írta Kovács Zoltán Facebook bejegyzésében.

Tovább terjed a vírus Afrikában, Dél-Afrikában a legsúlyosabb a helyzet

LOKAL Hétszáz fölé emelkedett az új koronavírus fertőzöttjeinek száma a Dél-afrikai Köztársaságban szerdára, és a kontinens több országában is nőtt a megbetegedések száma. Zimbabwéban sztrájkolnak az orvosok, Etiópai elítéltek ezreit engedi szabadon a járvány miatt.

A vírus miatt munkanélkülivé váló embereket segíti a szegedi székhelyű Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

DELMAGYAR A koronavírus járvány okozta gazdasági hatás miatt állásukat elvesztők támogatására hozott létre rendkívüli segélyalapot a szegedi székhelyű Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. A szervezet az összefogás erejével azokat szeretné segíteni, akik a járvány miatt elvesztették munkahelyüket, és nehéz helyzetbe kényszerültek.

Tovább terjed a vírus Afrikában

DELMAGYAR Dél-Afrikában a legsúlyosabb a helyzet.

Felgyorsult a vírus terjedése Oroszországban

MAGYARNEMZET

Amerikában megállapodás született a vírus okozta helyzetről

MAGYARNEMZET Az Egyesült Államokban megszületett a megállapodás a törvényhozókkal a gazdasági csomagtervről, amely az új típusú koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek orvoslását célozza – jelentette be helyi idő szerint szerda hajnalban Washingtonban Eric Ueland, a Fehér Ház jogi igazgatója.

Bárki segíthet a vírus ellen küzdeni, ha van számítógépe

DELMAGYAR Világsiker a folding@home, melynek keretében az otthoni számítógépünk kihasználatlan kapacitását távolból kutatóknak engedjük át.

Farkas Örs: Az ellenzék kockáztatja a hatékony védekezést a vírus terjedése ellen

MAGYARNEMZET A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Népszava honlapján pénteken megjelent írásra hivatkozik.

Egyelőre kifújta a szelet a hajózás vitorlájából a vírus

SONLINE A koronavírus-járvány miatt a legtöbb helyen elmaradnak a jó előre meghirdetett balatoni rendezvények, illetve a szezonkezdéshez kapcsolódó programok egyszerűen nem kezdődnek el.

Két százalékot faraghatott a vírus a szerb gazdaságból

VG A szerb gazdaság a várt 4 százalékos növekedés helyett 2 százalékos csökkenésre számíthat az új típusú koronavírus-járvány gazdaságra mért csapása miatt.

Így indul újra a gazdaság és lesznek új munkahelyek a vírus után

ORIGO Hogy lehet átvészelni a nehéz időszakot és mi lesz utána, erről is beszél Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt.

Titkosszolgálatok is dolgoznak a vírus vámszedői ellen

MAGYARNEMZET Az összes titkosszolgálati eszközök és módszerek használatára törvényileg felhatalmazott hazai szervezet fokozta az operatív munkáját a koronavírus-járvány miatt.

Két különböző vírus egyesülése teremthette az új koronavírust

ORIGO A SARS-CoV-2 valójában egy úgynevezett kiméra lehet. Mutatjuk, mit jelent ez.

Orbán Balázs: Az ellenzéknek nincs más célja, csak a kormány akadályozása a vírus elleni védekezésben

HIRTV A Magyarország élőben extra című műsorunkban Orbán Balázs parlamenti államtitkárral beszélgetett Velkovics Vilmos.

Nógrád megyében is katonák segítik a vírus elleni védekezést

NOOL A Magyar Honvédség (MH) legfontosabb feladata a magyar emberek védelme: éppen ezért már a nagyobb településeken, illetve a határoknál katonák is segítik a koronavírus elleni védekezést. Ahol helyőrségek vannak, ott megjelentek a katonai rendész járőrök is.

Orbán Viktor: Felvesszük a vírus elleni küzdelmet

MAGYARNEMZET A gazdasági problémák kapcsán a kormányfő azt mondta, hogy a bajbajutott ágazatokkal folyamatosan egyeztetnek, a munkahelyek megvédése a legfontosabb.

Nem Orbán mellett, a vírus ellen kell szavazni

MAGYARNEMZET A nép elleni bűncselekményre készül az ellenzék.

Szigorú intézkedések a Gáspár családban: Pálinkával a vírus ellen

RIPOST Győző papa nemrég mindenkire kötelező érvényű intézkedést hozott meg a koronavírus-járvány kapcsán.

Kevesebb segítségre számíthat Észak- Korea, ha eltitkolja a vírus jelenlétét

MAGYARNEMZET

A csíki havasok hősével a vírus ellen

MAGYARNEMZET A halina kötéses Nyírő kötet titka.

Gazsi Zoltán (LinkedIn): A vírus sok vezetőnek úgy kellett, mint egy falat kenyér

MAKRONOM.MANDINER Mindenki önigazol – ki jobban, ki kevésbé. [...] Bővebben!

Varga Mihály: a vírus elleni küzdelem része lehet a készpénzmentes fizetés

KORONAVIRUS.GOV A kutatók szerint a koronavírus napokig életben tud maradni a tárgyakon, így a bankjegyeken is. Fontos az is a tárcavezető szerint, hogy mindenki inkább az interneten intézze az ügyeit. A készpénzmentes tranzakciók nemcsak gyorsabbak, hanem higiénikusabb megoldást nyújtanak, mint a készpénz. Magyarországon jelenleg közel 150 ezer helyen van lehetőség bankkártyával, úgynevezett POS-terminálon keresztül fizetni, 10-ből 9-készülék alkalmas az érintéses fizetésre is. Az időskorúak védelme a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos, ezért Varga Mihály azt javasolta a fiatalabb korosztálynak, hogy segítsenek az időseknek a bevásárlásban, a csekkek befizetésében és használjanak készpénzmentes megoldásokat. MTI

Másfél millió forintot ajánlottak fel a tatai képviselők a vírus elleni védekezéshez

KEMMA Az összeget az önkormányzat koronavírussal kapcsolatos költségeinek fedezésére ajánlották fel.

Sikerült meghatározni a vírus teljes genetikai kódját

VG Magyar orvosoké az érdem.

Magyar siker: Meghatározták a vírus teljes genetikai kódját

HIRTV A genetikai kód meghatározása egyértelműen jelzi, hogy a szakmai összegfogások meghozhatják a várt sikert hazánkban is.

Olaszországban lezárták a parkokat, új országokban jelent meg a vírus

TRAVELO További szigorítások léptek életbe a járvány miatt.

Tovább tombol a vírus Olaszországban

HIRTV Az utóbbi huszonnégy órában az eddigi legtöbbel, 627 fővel 4032-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban.

Varga Mihály: a vírus elleni küzdelem része lehet a készpénzmentes fizetés (Videóval!)

PESTISRACOK A koronavírus elleni küzdelem egyik fontos lépése lehet, ha készpénz helyett bankkártyával, mobiltelefonnal, vagy éppen okosórával fizetünk – mondta Varga Mihály  a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban. A pénzügyminiszter kiemelte: a kutatók szerint a koronavírus napokig életben tud maradni a tárgyakon, így a bankjegyeken is. Fontos az is a tárcavezető szerint, hogy mindenki inkább az interneten […]

Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #1. – Hoffmann Henrik

LIKEBALATON Optimista a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki szerint amint túljutunk a járvány csúcsán, a belföldi turizmusban azonnal megjelenik a kereslet. Az emberek egycsapásra elindulnak, mert ki akarnak szabadulni, és nem a külföldi utakat választják.

Halasztják a budapesti vizes-Eb-t, a NOB kivár, az NFL-t is elérte a vírus

ORIGO Egyre több világsztár fertőzödik meg, Kínában viszont hamarosan újraindulhat a sportélet.

Minden eddiginél többen haltak meg Olaszországban a vírus miatt

DELMAGYAR Az utóbbi huszonnégy órában az eddigi legtöbbel, 627 fővel 4032-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság péntek esti tájékoztatója szerint, míg a diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4670-tel emelkedett. A gyógyultak száma elérte az 5129-t.

Egyelőre sikerült kontroll alatt tartani a vírus terjedését

MAGYARNEMZET Az ellenzék és a média felelősségteljesen viselkedik ebben a nehéz időszakban.

Dobrev Klára (Facebook): A vírus sok mindent megbénít

MANDINER Az Európai Parlamentet nem fogja tudni megakadályozni abban, hogy legfontosabb küldetését teljesítse! [...] Bővebben!

Nem pánikolni kell a vírus miatt, hanem védekezni! Így!

LIKEBALATON Hogyan vásároljunk? Hogyan viselkedjünk a boltokban? Mit tehetünk a buszokon, vonatokon, irodaházakban, hogy ne kapjuk el a fertőzést? Kell-e gumikesztyűt használnunk, és hogyan használjuk azt biztonságosan? Ezekre a kérdésekre válaszolt Ócsai Lajos járványügyi szakértő, az ÁNTSZ járványügyi főosztályának korábbi vezetője.

Korona, korona: Énekli Batman jelmezben a fertőző betegségre figyelmeztető thaiföldi tanár

BORSONLINE Országos népszerűségre tett szert a Thaiföldön élő Worrawut Lakchai, aki egy igen fülbemászó dallal próbál segíteni a lakosságnak a koronavírus elleni harcban. 

Természetes eredetű az új vírus, nem laboratóriumi manipulációból származik

LOKAL A Covid-19-járványt okozó új koronavírus természetes evolúció eredménye egy friss tanulmány szerint, amelynek szerzői nem találtak bizonyítékot arra, hogy laboratóriumban hozták volna létre a kórokozót.

Egy egész háztömb tapsolt a vírus ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak (videó)

DELMAGYAR Gyönyörű gesztus ezekben a nehéz időkben.

Nem a vírus az ellensége Európának

MAGYARNEMZET Egy hónapra lezárják az Uniós határokat. A koronavírus bebizonyította, hogy a határvédelem csak politikai akarat kérdése. De vajon a lépéssel a bevándorlás is megfékezhető? Ez volt a Heti terror első témája. Ezután szó volt adásunkban egy érdekes bejelentésről is: az Iszlám Állam azt javasolja harcosainak, hogy a koronavírus-járvány miatt, ne menjenek Európába.

Egyre több országban üti fel a fejét a vírus

VG Új országokban jelent meg a vírus, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Malajziában.

A vírus terjedését csak az otthonmaradás lassíthatja le

SONLINE – A legfontosabb, hogy otthon maradjunk és ne menjük közösségbe, kerüljük a személyes kontaktust – tanácsolta a kaposvári származású Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora. Szerinte csak úgy tudjuk a vírus terjedését megakadályozni, ha az óvintézkedéseket betarjuk.

A vírus megváltoztatta a fővárosi menetrendet is

VG Csütörtöktől tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten.

Megszenvedik az egyéni vállalkozók a vírus miatt előállt helyzetet

SZOLJON Rosszul érintik az egyéni vállalkozókat a vírusveszély kapcsán előírt korlátozások.

Heti terror: Nem a vírus az ellensége Európának

HIRTV A Heti terror vendégei Földi László és Horváth József voltak.

Pesuth Tamás: Akárcsak a vírus, a moratórium is átmeneti lesz

HIRTV Pesuth Tamás közgazdászt Velkovics Vilmos műsorveztő a ma bejelentett gazdasági intézkedésekről kérdezte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Két nap alatt kilencszáz önkéntes jelentkezett a vírus elleni küzdelemre

DELMAGYAR A jelentkezettek többsége orvostan-, gyógyszerész- és fogorvoshallgató, de végzett orvosok és egészségügyi szakdolgozók is jelentős számban regisztráltak az Emmi felhívására.

Rendőrségi tanácsok vírus idején: ne higgyünk a csalóknak!

VEOL Csalók próbálnak hasznot húzni a koronavírus miatt kialakult helyzetből, legyünk óvatosak, figyelmeztetett a rendőrség.

A vírus robbanásszerű terjedését alattomos "lopakodó átvitel" táplálja

ORIGO Sokkal nagyobb a fertőzés gyors terjedésének veszélye az eddig feltételezetteknél.

Nehezíti az álláskeresők helyzetét a vírus

TEOL Az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület és a Tolna megyei munkaügyi központok is csökkentett módban üzemelnek.

A Suzuki leállítja esztergomi gyárát a vírus miatt

KEMMA A tervek szerint március 23. és április 3. között nem fog működni a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára.

Két vírus pusztít Európában: a korona és a migráció

888 Na jó, igazából három, mert a liberalizmus is – csak Bakondi György erről most nem beszélt.

Nem a vírus, a megbélyegzés volt a legnehezebb - számolt be kíméletlen őszinteséggel az USA egyik államának első koronavírusos betege

BORSONLINE Március 15-én egy azóta több ezerszer megosztott beszámolót tett ki közösségi oldalára egy koronavírus-járványban érintett beteg. A 44 éves Chris Baumgartner Tennessee állam "nulladik páciense" volt, azaz az államban nála diagnosztizálták először a jelenleg az egész világon járványt okozó vírust. A gyógyulófélben lévő férfi kíméletlenül őszinte posztjában arról számolt be: noha a betegség fizikai tünetei enyhébbek voltak, a vírussal járó megbélyegzés, bizalmatlanság és a pánik rendkívül nehézzé tette nem csak számára, de családja számára is az elmúlt időszakot. "Képzeld el, hogy találkozol egy vírussal, ami olyannyira rettegett, hogy az egész világ a tömeghisztéria küszöbén áll, és ezzel egyidőben az irracionális pánikkal is szembe kell nézned, az emberekkel, akik azt követelik, hogy mondd meg, te vagy-e a fertőzött, hol élsz, és hogy valamiképp megfertőzhetted a gyermekeiket vagy a családjukat" - magyarázta, hozzátéve: ez az egész élmény egész más megvilágításba helyezte számára azt, milyen megbélyegezve lenni.

A vírus új közlekedési táblákat hozott a magyar utakra, meg is mutatjuk

ORIGO És elmondjuk, mit jelentenek.

Meghaladta a 11 ezret a fertőzöttek száma Spanyolországban, a WHO-nál is megjelent a vírus

MAGYARNEMZET

Kovács Zoltán: Új fázisba lépett a vírus - videó

ORIGO Az Operatív Törzs kedd reggeli ülése után tett ki videót a kommunikációs államtitkár.

Száz kínai várost vizsgálva erősítették meg, hogy a meleg és a páratartalom akadályozza a vírus terjedését

MAKRONOM.MANDINER Kínai kutatók friss elemzése szerint Jingyuan Wang, Ke Tang, Kai Feng és Weifeng Lv tanulmánya megerősíti, hogy a koronavírus ebben hasonlít az influenzához és a meleg, illetve a csapadékos évszakok közeledtével a vírus kevésbé terjed majd könnyen. Alábbi ábrájukon szemléltetik a vészhelyzet súlyosságát az egyes országokban (a függőleges tengelyen), illetve a hőmérsékletet és a páratartalmat (a vízszintes tengelyen). Az összefüggés azután is megfigyelhető, hogy a kutatók kontrollálnak a városok népsűrűségére és egy főre jutó GDP-jére. [...] Bővebben!

Ez a vírus nem ismeri a politikai törésvonalakat

MAGYARNEMZET A mai parlamenti viták után az volt az érzésem, hogy a lépések többségével az ellenzéki pártok is egyetértenek. Milyen kár, hogy egy ilyen esemény hozza el a politikai konszenzust – mondta Dömötör Csaba.

Ingyenes parkolás a vírus-helyzet miatt Debrecenben is? Utánajártunk!

HAON Olvasónk tájékoztatása szerint Egerben határozatlan ingyenessé tették a parkolást.

Újabb szigorítások lépnek életbe a gyöngyösi és egri kórházakban a vírus miatt

HEOL Keddtől számos új szigorítás lép életbe az egri, gyöngyösi és hatvani kórházakban a vírus megfékezése érdekében.

Az ellenzék szocializmussal, Orbán Viktor élénkítéssel kezelné a vírus okozta válságot

PESTISRACOK Ezúttal sem állták meg az amúgy kötelezőnek látszó beszólogatást, személyeskedést az ellenzéki frakcióvezetők a koronavírusról szóló, napirend előtti vitában. Felbuzgó felelősségtudatuk jeleként ismét volt stadionozás, oligarcházás, meg persze „szétvert egészségügy”, amelyről Orbán Viktor elmondta, furcsa formája a szétverésnek, hogy minden évben 770 milliárddal többet költenek rá. Az eddig iskolabezárást követelő ellenzék legfőbb aggodalma most az, […]

A világ egyik leggazdagabb embere is harcba száll a vírus ellen

VG Mintegy 125 millió dollárral támogatja a koronavírus elleni küzdelmet a Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard.

Kiürül Magyarország legnagyobb irodaháza a vírus miatt

ORIGO A mai naptól távmunkát vezetett be a Telekom.

Sorra állnak le a légitársaságok a vírus miatt

ORIGO Az olasz Alitalia a járatok 70 százalékát törölte.

WRC: Ogier győzelme a vírus árnyékában

AUTOMOTOR Sebastien Ogier hatodik győzelmét húzta be a Mexikó Ralin, Ott Tanak ért célba másodikként Svédország után újra, őt pedig Teemu Suninen követi a harmadikon.

Kovács: egyénileg tehetjük a legtöbbet a vírus megállításáért!

RIPOST A kormány nevében részvétet is nyilvánított az államtitkár.

Közterületi korona

NOOL Legyintettem, amikor azt hallottam, hogy Salgótarjánban is lefújták a ’48-as megemlékezést. Ha kedvem lett volna, talán még nevetek is rajta.

Terjed a vírus a szomszédos országokban, Ausztriában pánik volt egy karantén miatt, Szerbiában egyelőre nem lesz szükséghelyzet

PESTISRACOK Terjed az új típusú koronavírus a szomszédos országokban. Ausztriában több településen pánikot keltett egy meglepetésszerűen elrendelt karantén, Horvátországban öt új fertőzöttet diagnosztizáltak, Szerbiában pedig az államfő közölte, hogy egyelőre nem tervezik a szükséghelyzet kihirdetését. Ausztriában több településen keltett riadalmat a meglepetésszerűen elrendelt karantén. A néhány ezer lakosú Sankt Anton am Arlberg sítelepen pénteken pánik tört […]

Terjed a vírus a szomszédos országokban

DELMAGYAR Terjed az ú típusú koronavírus a szomszédos országokban: Ausztriában több településen pánikot keltett egy meglepetésszerűen elrendelt karantén, Horvátországban öt új fertőzöttet diagnosztizáltak, Szerbiában pedig az államfő közölte, hogy egyelőre nem tervezik a szükséghelyzet kihirdetését.

Montenegró lezárta tengeri határát, Észak-Macedónia veszélyhelyzetet hirdetett, Koszovóban is megjelent a vírus

888 A Nyugat-Balkánon már csak Montenegróban nem regisztráltak koronavírus-fertőzöttet, a térségben viszont a járvány feltartóztatása érdekében különböző óvintézkedéseket vezettek be: betiltották a tömegrendezvényeket, bizonyos határátkelőket lezártak, bezárták az iskolákat, Montenegró lezárta tengeri kikötőit, Észak-Macedónia pedig veszélyhelyzetet hirdetett az ország egyes részein.

Suhajda Szilárd expedíciója és a Grundfos EHF Kupa meccsei is elmaradnak a vírus miatt

KEMMA A koronavírus miatt elmarad az Ose Lions bajnoki mérkőzése, a Tatabánya EHF Kupa meccseit elhalasztották és Suhajda Szilárd expedícióját is lefújták.

A betegutak használatára figyelmeztet a kórház a korona vírus kapcsán

BOON A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közleményt tett közzé weboldalán a betegutakkal kapcsolatban.

A vírus kínai gócpontjában szinte teljesen eltűnt a betegség

ORIGO Hupej tartományban már csak öten fertőződtek meg, második napja tíz alatti az új megbetegedések száma.

F1: Minket is meglepett a vírus gyors terjedése, de jó döntés született

GPHIREK A Forma-1 vezetői nem érzik úgy, hogy hamarabb törölni kellett volna a szezonnyitót.

Korona vírussal kapcsolatos tájékoztató

BIOKOM Új hír - Korona vírussal kapcsolatos tájékoztató - a Biokom-n

Álhírekkel támadja hátba a vírus ellen küzdő kormányt az ellenzék

MAGYARNEMZET A hétpárti frakcióvezetői tanácskozáson segítőkésznek mutatkozott az ellenzék, konstruktív javaslatokat fogalmaztak meg, a hozzájuk köthető média folyamatosan támadja a kormány járványügyi intézkedéseit.

A vírus miatt a magyar diákoknak el kell hagyniuk a kollégiumokat

VG Az ELTE március 26-tól távoktatásra áll át. 

Az ivóvízre nem jelent kockázatot a vírus – A Bakonykarszt közleménye

VEOL A Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt. facebook oldalán tett közzé közleményt az elmúlt hetek eseményeivel kapcsolatban.

A kórházak legfontosabb feladata a vírus terjedésének megakadályozása

MAGYARNEMZET A magyar kórházak aktuálisan legfontosabb feladata a koronavírus terjedésének megelőzése, ezért az egészségügyi ágazaton belül szigorú intézkedések bevezetésére van szükség – közölte a Magyar Kórházszövetség.

Olaszországban nyolcszáz fölé nőtt a vírus áldozatainak száma

MAGYARNEMZET

Felfüggesztik az oktatást a vírus miatt

LOKAL Szerdán Kíjevben átmenetileg szüneteltetik az oktatást, és korlátozzák a tömegrendezvényeket csütörtöktől az ukrán fővárosban a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében - jelentette be szerdán Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester.

Elvitte a korona az Irodalom Éjszakáját

HAON A Roncsbárban viszont jelen állás szerint megtartják a meghirdetett koncerteket.

Kamatmentes kölcsönnel segíti a vállalkozókat a vírus miatt a cseh kormány

DELMAGYAR A kölcsönt egyéves halasztással, két éven belül kell majd visszafizetni.

Hatalmas összeget adott a divatpápa a vírus leküzdéséhez

ORIGO Kórházak és a polgári védelem kapta a támogatást.

Egy majomházat is lezártak a vírus miatt

KISALFOLD De szerencsére csak elővigyázatosságból.

Bulgáriában is megjelent az új vírus, Németországban több mint 800 fertőzött van

DELMAGYAR A bolgár egészségügyi illetékesek vasárnap négy fertőzöttről adtak hírt.

Halálos baleset, a korona vírus első fertőzöttjei, egy súlyos beteg fiú kérése, és egy autó ütközése vonattal – Ez történt a héten

VAOL Összefoglaltuk a hét legfontosabb vasi eseményeit, hogy ne maradjon le semmiről!

Operatív törzs: Minden környező országban megjelent a vírus

MAGYARNEMZET Magyarországon is megvan az ötödik, megbetegedett személy,akik közül négy külföldi és egy magyar állampolgár – tájékoztatott a törzs vezetője.

Vis maior kerettel segít a vírus miatt károsultakon a turisztikai ügynökség

MAGYARNEMZET

Rohamosan terjed a vírus, újabb 134 beteg Németországban

ORIGO Ezzel 534-re nőtt a koronavírusos fertőzések száma.

Nem lesz anyagi gátja a vírus elleni küzdelemnek Magyarországon

VG Orbán Viktor elmondta, hogy a kormánytól azt követeli meg a helyzet, hogy biztosítsa a védekezési munkához szükséges forrásokat.

Bosznia-Hercegovinában is megállapították a vírus jelenlétét

MAGYARNEMZET Bosznia-Hercegovinában is megjelent az új típusú koronavírus, csütörtökön a boszniai Szerb Köztársaságban regisztrálták az első két esetet – közölte a Banja Luka-i RTRS televízió.

Szlovéniában is megjelent a vírus

DELMAGYAR A beteg Marokkóból, Olaszországon keresztül érkezett az országba.

Koronavírus: Már Lengyelországban is megjelent a vírus

LIFE Egyre közelebb a vírus.

A vírus nélkül kilábalás kezdődött volna

VG Fél százalékpontot biztosan elvesz a világgazdaság idei növekedéséből a járvány – jósolja negyedéves előrejelzésében az OECD.

Puzsér Róbert (Hírklikk): A vírus és az ember

MANDINER A haszon kényszeres és szüntelen facsarása mindent és mindenkit az összeomlás határára hajt. [...] Bővebben!

Szőcs László (Magyar Nemzet): Migrálnak a vírus idején

MANDINER Öt évvel ezelőtt is abszurd volt, hogy az Európai Unió eltűrje határainak átjárhatóságát. [...] Bővebben!

A világ leggazdagabbjai 444 milliárd dollárral lettek szegényebbek a héten a vírus miatt

DELMAGYAR A legnagyobb vesztes Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója volt.

Itthon nagyobb a pánik a vírus miatt, mint Kínában – Sanghaji magyar egyetemista a Mandinernek

MANDINER Magyarországon túlzottan félnek az emberek a koronavírustól, és ennek nagyrészt a média az oka – mondja Csaba István, aki az egyik legnagyobb sanghaji egyetem hallgatója. A magyar egyetemista úgy érzi, a rengeteg hír és cikk helyett fontosabb lenne az embereket arról tájékoztatni, hogyan előzhetik meg a betegséget. Interjúnk. [...] Bővebben!

A Dunaferr megelőző intézkedései a korona vírussal kapcsolatban

DUOL Az ISD DUNAFERR Zrt. közleményt adott ki a ISD DUNAFERR Zrt. területére belépő valamennyi személy részére a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedéseiről. A dokumentumot a cégvezetés képviseletében dr. Sevcsik Mónika RMS és HR igazgató írta alá, valamint a szakszervezetek vezetői és az üzemi tanács elnöke is szignózták.

Koronavírus – Orbán: nagy a valószínűsége, hogy a vírus megjelenik Magyarországon

PESTISRACOK Nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon is, mi erre készülünk, akkor is, ha most még nem tudunk ilyen megbetegedésről, fel kell készülni a védekezésre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Lehetetlen Magyarországot légmentesen lehatárolni – fogalmazott a kormányfő, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vírus azonosításához szükséges eszközök rendelkezésre […]

Újabb országokban jelent meg a vírus

DELMAGYAR A világ 53 országában több mint 83 ezer ember betegedett meg eddig, a halálos kimenetű esetek száma pedig meghaladja a 2800-at.

Eddig 53 országban több mint 83 ezer ember betegedett meg az új vírus miatt

MAGYARNEMZET

A gazdaságot fertőzi a vírus

MAGYARNEMZET Habár főleg két olasz régiót érint a járvány, és a veszélyes területeket vesztegzár alá helyezték, a félelmek komolyan megviselik az olasz turizmust és az egész gazdaságot.

Észak-Írországban is megjelent a vírus

PESTISRACOK  Észak-Írországban is megjelent az új típusú koronavírus – közölte Michael McBride, a terület tisztiorvosa újságírókkal csütörtökön. Tájékoztatása szerint a vírust egy olyan páciens szervezetében mutatták ki, aki Dublint érintve érkezett vissza Olaszországból.Chris Whitty, az angol tisztiorvosi szolgálat vezetője, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója korábban arról számolt be, hogy az Egyesült Királyság területén – nem számítva […]

EB: Egyetlen tagállam sem jelezte, hogy határellenőrzést vezetne be a vírus miatt

MAGYARNEMZET Az uniós Tanács égisze alatt összeülő egészségügyi miniszterek korábban felmérték a készültség szintjét, illetve gondoskodtak arról, hogy legyenek tervek a készültség fokozására.

Romániába már biztosan betört a vírus: egy 20 éves férfi került karanténba

LIFE Így kapta el.