A jog követi a gazdaságot – a vírus hatása a topligás bajnokok pénzügyeire

A járvány évében vizsgált „nagy hatos” megtorpant a gazdasági fejlődésben, írja a KPMG tanulmánya.

További legfrissebb hírek a témából
Horvátország enyhíthet a korlátozásokon, ha nem jelenik meg a vírus brit mutációja

PESTISRACOK A kedvező járványügyi trendek alapján Horvátország enyhíthet a koronavírus-járvány megfékezésére hozott egyes korlátozásokon, ha nem jelenik meg az országban a vírus Nagy-Britanniában azonosított új változata. Horvátországban az utóbbi huszonnégy órában százharmincnégy új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta számuk megközelítette a kétszázharmincezret – mondta hétfőn Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője. Sajtótájékoztatóján Bozinovic kiemelte: a […] A Horvátország enyhíthet a korlátozásokon, ha nem jelenik meg a vírus brit mutációja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Egyre jobban terjed a vírus mutációja Németországban

888 Németországban is meghatározóvá válik az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) először Nagy-Britanniában azonosított, a korábbiaknál fertőzőképesebb változata (B.1.1.7) a szövetségi kormány kancelláriaminisztere szerint.

A vírus béklyójában lelassult a kilábalás

VG A héten esedékes amerikai és magyar kamatdöntő ülés sok izgalmat aligha hoz, a ráták a helyükön maradnak. Az évzáró negyedév növekedési adatai azonban szolgálhatnak még kellemetlen meglepetésekkel.

Megtorpant a vírus terjedése Nagy-Britanniában

888 Nagy-Britanniában megállt a koronavírus-fertőződések számának emelkedése, és sok országrészben már csökken az újonnan bekövetkező fertőzések száma, de még nincs itt az ideje a járvány megfékezését célzó korlátozások feloldásának – mondta vasárnap Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Több halálesetet okozhat a vírus új brit variánsa

DELMAGYAR A vizsgálati eredmények alapján az eddig kidolgozott vakcinák az új vírusváltozattal szemben is ugyanolyan hatékonyak.

Ebben a szomszédos fővárosban már enyhítenek a vírus miatti korlátozásokon

BORSONLINE Három egymásutáni napon is három alatt volt az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított új fertőzések száma.

Nem enyhül a vírus terjedése megyénkben

BAMA Csaknem száz fertőzöttet találtak egy nap alatt Baranya megyében, országosan pedig ezer körül járnak az adatok. Nézze meg a grafikonokat!

A Szent Korona marad, a Jobbik nem, avagy Jakab Péter ma már a krumplira esküszik

PESTISRACOK “A Szent Koronára esküszöm” – imigyen kezdődik minden jobbikos képviselő hitvallása, legyen hivatala az európai parlamentben, a hazai országgyűlésben, vagy bármelyik önkormányzatban, megyei közgyűlésben. “Csak és kizárólag nemzetemet és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak, nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól, a nélkülözéstől és […] A A Szent Korona marad, a Jobbik nem, avagy Jakab Péter ma már a krumplira esküszik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Az új mutáns vírus már Németországot is sújtja

VG Újabb, és az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullámmal fenyeget az új típusú koronavírus.

Fontos döntést hozott: Így akar védekezni a vírus ellen Fésűs Nelly

RIPOST Nem csoda, hogy tartanak a betegségtől, a Ripost megtudta, két hónap alatt 5 ismerősüket veszítették el.

Terjednek az illegális bulik, mint a vírus!

METROPOL Több, mint 20 ezer ember tagja egy olyan Facebook – csoportnak, ahol házibulikat hirdetnek idegen vendégeket várva.

Ezrek ittak Srí Lankán egy vírus elleni „csodaszerből”, egy miniszter Covid-fertőzés miatt kórházba került

MANDINER Az italt egy befolyásos „szent ember” kotyvasztotta állítólag a pusztulás hindu istennőjétől, Kálitól kapott recept alapján. [...] Bővebben!

Hatalmas álma teljesült az énekesnőnek - a vírus ellenére meglépte

LIFE Rengeteg ellenőrzésen van túl az énekesnő a koronavírus miatt.

A vírus új, fertőzőbb változatainak megjelenése a legnagyobb óvatosságot igényli

HIRADO Charles Michel, az Európai Tanács elnöke levelet küldött az uniós tagállamok vezetőinek.

Donáth Anna (Facebook): Van pénz a vírus elleni védekezésre

MANDINER Már a csak politikai akarat hiányzik, hogy a helyes módon, emberéletek megmentésére és a gazdaság újraindítására költsük el! [...] Bővebben!

Dániában is felbukkant a dél-afrikai mutáns vírus

HIRTV Dániában ezért 3 héttel meghosszabbították a szigorú járványellenes szabályokat, hogy megfékezzék a brit variáns terjedését.

Aus. Open: vírus az Amerikából érkező repülőn, 66-an karanténban

NEMZETISPORT Az ausztrál egészségügyi hatóságok egy Los Angelesből Melbourne-be, az Australian Openre érkezett charterjárat utasai közül kettőnél pozitív koronavírustesztet mutattak ki, emiatt a géppel érkezőket, köztük több ismert teniszezőt 14 napos karanténra köteleztek a hotelszobájukban.

Hárommilliárdot kapott a Netflixtől Meghan és Harry a hallgatásukért: nem szólhatnak bele a Korona című sorozat alakulásába

BORSONLINE Harry herceg és Meghan Markle aláírtak egy pofátlanul nagy összegről szóló szerződést a Netflixel, ami kiköti, hogy nem szólhatnak bele a királyi család életéről szóló sorozatba.

UV-lámpákkal a vírus ellen

ERDON.RO A nagyváradi önkormányzat a város minden iskolájában minden tanterembe vírus- és baktériumülő, UV-lámpás szerkezetet fog elhelyezni. A berendezéseket és több más, a járvány elleni védekezésben használt eszközt uniós finanszírozásból szerzik be.

Gyorsan csökkenhet az államadósság a vírus elvonultával

VG A hitelmoratórium lejárata komoly kihívást jelenthet a magyar bankrendszernek.

A vírus eredetének felkutatására megérkeztek Kínába a WHO szakértői

888 Megérkeztek a közép-kínai Vuhanba az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi, a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott szakértői csütörtökön – adta hírül a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna.

Óriási veszteséget hozott a vírus a sztárcsapatoknak

VG Árbevétel és profit szinten is látható a koronavírus hatása a bajnokcsapatok pénzügyi teljesítményében. A Juventusnál és a PSG-nél kétszámjegyű visszaesés van.

Az EU vakcinát ígért, de nem teljesít, a magyar gazdaságot támogatja a kormány a vírus idején

888 Magyarország a visszapillantó tükrök exportjában a világon a harmadik helyen áll, csak az Amerikai Egyesült Államok és Németország kivitele előzi meg a magyart, amiben jelentős szerepe van a magyar családi tulajdonban lévő, soproni Hirschler Glas Kft.-nek – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Sopronban a cég fejlesztésének bejelentésekor.

Szarvas Péter: még köztünk van a vírus!

BEOL Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kedden közösségi oldalán fordult a megyeszékhely lakóihoz.

Már megint a korona... Legendás edzőt gyászol a magyar foci

RIPOST Árok Ferenc több országban is elismert labdarúgóedző tréner volt.

Újabb várost zártak le Kínában a vírus miatt

888 Az észak-kínai Hopej tartomány Langfang nevű városát is lezárták kedden, miután a múlt hét vége óta már két másik nagyvárosból is felfüggesztették a közlekedést új, belföldi eredetű koronavírus-fertőzéses esetek megjelenését követően.

Csütörtökön érkeznek Kínába a WHO szakértői a vírus eredetének felkutatására

DELMAGYAR Csütörtökön érkeznek Kínába az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott nemzetközi szakértői a vizsgálatok megkezdésére – jelentette be a kínai nemzeti egészségügyi bizottság hétfőn.

Nem áll meg, a vírus egy újabb variánsát azonosították

METROPOL Japánban a koronavírus egy új variánsát azonosították - közölte az egészségügyi minisztérium vasárnap.

Kiderült mekkora büntetésre számíthat a Szent Korona kőkeresztjét letörő szerelmespár

HIRADO A Margit híd műemléknek minősül, megrongálása miatt a büntetés is súlyosabb lehet.

Ismét letörték a Margit hídi szent korona kőkeresztjét

HIRTV Az elkövetőkről, akik egy fiatal pár felvétel is készült, ellenük rongálás bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás.

Keresik a Szent Korona műemlék kőkeresztjét letörő fiatalokat

888 Egy fiatal fiút és egy lányt keresnek a rendőrök.

Franciaországban tesztkoncerteken nézik meg, mennyire terjed a vírus

TRAVELO Márciusban kerülhet sor az első ilyen eseményre.

Mégsem a vírus fertőzőbb variánsát azonosították Franciaországban

KISALFOLD A párizsi Pasteur Intézetben elvégzett vizsgálatok kizárták, hogy a brit variáns okozta a fertőzést.

Ha marad a vírus, sok mindenről le kell mondanunk – Dr. Kecskés László is megkapta már a vakcinát

VAOL Dr. Kecskés László, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház mellkassebész főorvosa örömmel fogadta, hogy a vakcina engedélyezése után tíz nappal már meg is kapta a koronavírus-fertőzés elleni védőoltást.

Franciaországban a vírus fertőzőbb variánsának két járványgócát azonosították

BORSONLINE A koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb, az Egyesült Királyságban azonosított változatának két kockázatos gócára bukkantak Franciaországban, az egyikre Bretagne-ban, a másikra a fővárosi régióban - jelezte csütörtökön a francia egészségügyi minisztérium.

Lettországban is megjelent a vírus mutációja

888 A koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, Nagy-Britanniában, illetve Dél-Afrikában azonosított változata jelent meg most Lettországban is – közölte csütörtökön Dainis Sirovs, az ogrei kórház igazgatója.

A vírus miatt megugrott az időskori mortalitás Németországban

VG Ugyanakkor a korlátozó intézkedések beváltak a fiatalabb korosztályok esetében.

Az év, amelyikről a vírus mondta meg, milyen lehet

BOON 2020-at nehéz lenne más esztendőkhöz hasonlítani. A különleges jellegét megörökítették a fotók is.

Szent Korona – amikor újra hazatért a korábban elásott nemzeti ereklyénk

HIRADO A Szent Koronát 1945. április 26-án a Salzburg mellett található Mattsee település területén egy benzines hordóba rejtve ásták el.

A WHO a vírus eredetét kutatná Kínában

MAGYARNEMZET Öt vagy hat hetet töltenének Kínában az Egészségügyi Világszervezet kutatói, hogy a koronavírus pontos eredetét vizsgálják. Peking egyelőre nem adott nekik beutazási engedélyt, s kérdést vet fel az is, hogy a problematikus amerikai–kínai relációk mennyire befolyásolnák a munkájukat.

A Sinopharm vakcinája a vírus újabb variánsaival szemben is hatásos

MAGYARNEMZET Kínában február elejéig 50 millió, a fertőzés veszélyének különösen kitett embert oltanak be.

Óriási lépés a vírus elleni küzdelemben

BOON Megkezdték az egészségügyi dolgozók oltását hétfőn Miskolcon, a megyei kórház Szentpéteri kapui oltópontján.

A vírus ellenére sem állt meg a fejlődés Tiszaroffon

SZOLJON Felemás járványévet zár a település, mégis bátran tervezik az ideit, hiszen 2021 különleges lesz Tiszaroff életében: hétszázötven éves lesz a község.

Esztétikai turizmus helyzete a vírus időszakban

VG A vírus kapcsán felmerülő nehézségekről az esztétikai beavatkozásokban a HIMG hajbeültetés klinika ügyvezetőjét kérdeztük.

Még nem igazolták Romániában a SARS-Cov-2 vírus új mutációját

ERDON.RO Még nem igazolták Romániában a SARS-Cov-2 vírus új mutációját, amely Nagy-Britanniában bukkant fel először, a procedúra még folyamatban van – tájékoztat vasárnapi közleményében az egészségügyi minisztérium.

Elnémult az iharosberényi kórus a vírus miatt

MAGYARNEMZET A koronavírus miatt nem csak a közösségi élet szünetel Iharosberényben és Iharosban.

Csak az iskolafogászat működését érinti a vírus a nógrádi főorvos szerint

NOOL Dr. Kerényi Csaba, Nógrád megye fogászati főorvosa a koronavírus második hulláma kapcsán elmondta, hogy most még fokozottabban védekeznek a fertőzések ellen. Két beteg fogadása között átszellőztetik a rendelőt, a használt eszközöket pedig azonnal fertőtlenítik.

Hoppá! Már ebben az országban is felbukkant a vírus mutációja

BORSONLINE Vietnamban is azonosították a koronavírus új változatát, egy Nagy-Britanniából hazatérő nő szervezetében mutatták ki - közölte szombaton Hanoiban az egészségügy-minisztérium.

Budapest színházi negyede: Újabb 200 korona-teszttel segített a magyar mecénás

RIPOST Eleni Korani korábban már vásárolt 200 tesztet az Operettszínháznak, de most újabb felajánlást tett a zavartalan működés érdekében.

A vírus sem tudta legyőzni a magyar sportot – a 2020-as év sikerei

HIRADO Habár a koronavírus hónapokra megbénította a világ sportéletét – az olimpia mellett a foci Eb is elmaradt – a magyar sportolók 2020-ban is szép sikerekkel örvendeztettek meg minket.

Terjed a mutáns vírus az Egyesült Államokban

HIRADO Infektológusok egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy súlyosabb tüneteket okoznak a már ismert vírustörzseknél.

Újabb két országban jelentek meg a vírus új variánsai

BORSONLINE Svájcban és Tajvanon is megjelentek a koronavírus új, gyorsan terjedő változatai: az először Angliában azonosított változatot öt embernél mutatták ki Svájcban és egynél Tajvanon, a Dél-Afrikában azonosítottat pedig két embernél Svájcban - közölte kedden este a svájci egészségügyi minisztérium válságkezelési igazgatója, illetve szerdán a tajvani járványügyi hivatal. A svájci Patrick Mathys hozzátette: a vírus elleni védőoltás az országban egyelőre csak korlátozottan áll majd rendelkezésre, amíg a hazai gyógyszerfelügyelet jóvá nem hagyja többféle oltóanyag forgalmazását.

Már az Egyesült Államokban is felbukkant a vírus új variánsa

HIRTV Már az Egyesült Államokban is felbukkant a koronavírus gyorsan terjedő mutációja.

A vírus miatt idén elmarad Kaposváron a Korhely-futás

SONLINE Immáron több mint három évtizede hagyomány, hogy Kaposváron az új év első napján rendezik a Korhely-futást.

Rányomta a bélyegét a vírus a turizmusra is

HAON A belföldi kirándulásoké volt a főszerep 2020-ban, Hajdú-Bihar megye is népszerű volt.

Már Finnországban is megjelent a vírus új variánsa

PESTISRACOK Megjelent Finnországban a koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb új változata, amelyet Nagy-Britanniában mutattak ki először, és a Dél-afrikai Köztársaságban is felfedeztek. A Helsinki Egyetemi Kórház és a Helsinki Egyetem virológiai laboratóriumai együttesen közölték, hogy a vírus új variánsát mutatták ki három utas szervezetében, akik december 18-án és 19-én tértek vissza Finnországba. Két utasnál a vírusnak […] A Már Finnországban is megjelent a vírus új variánsa bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Vírus ide, vírus oda, azért egy csomó jó dolog is történt idén Debrecenben

HAON 2020 legjobb pillanatairól posztolt videót a cívisváros polgármestere.

Nigériában a vírus új mutációját azonosították

MAGYARNEMZET A vírus variánsa Nigériában jelenhetett meg, vélhetően nem hurcolták be oda. A Harvard egyetem korábbi tanára emlékeztetett arra: a vírusok természetes módon mutálódnak.

Tragikus ünnep: borzalmasan fiatal a vírus szenteste napján elhunyt egyik magyar áldozata

BORSONLINE Huszonéves fiatal hunyt el koronavírusban Magyarországon.

Karácsony a vírus árnyékában Európában

HIRTV Korlátozásokkal várja a karácsonyt Európa.

Mi jöhet még? Újabb mutáns vírus jelent meg Nagy-Britanniában

HIRADO Ez a mutáció még gyorsabb terjedésre képes, mint a korábban kimutatott új variáns.

Férfi kézi-vb: tovább nő a baj, már a vírus is sújta a németeket

NEMZETISPORT A visszamondások és a sérülések után ezúttal két játékos is pozitív koronavírustesztet produkált a németeknél.

Szerdai hírek röviden: Kereken száz új korona fertőzött van Somogyban

SONLINE Kövesd folyamatosan frissülő cikkünket a napi legfrisebb koronavírus hírekért, Somogyból.

Mutáns vírus: blokád alá kerültek a britek

HIRADO Az Európai Unió 27 tagállama megpróbálja összehangolni a beutazási korlátozásait.

BioNTech: az oltás a vírus erősebben fertőző változata ellen is véd

RIPOST Nagy valószínűséggel az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) erősebben fertőző mutációjával szemben is védettséget ad a Pfizer amerikai gyógyszercég és a német BioNTech közös munkájával kifejlesztett oltás – mondták a mainzi központú biotechnológiai vállalkozás alapítói egy keddi tájákoztatón.

Bezárt a vírus miatt a kübekházi Kübecker

DELMAGYAR A nagyvárosok közül csak a szegedi és a debreceni szennyvízben alacsony a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, és a Covid-19 elért Kübekházára is. Üllésen a járványhelyzet ellenére, a falugazdászok továbbra is fogadnak ügyfeleket, csak előtte telefonon be kell jelentkezni hozzájuk.

A mutáns vírus ellen is hatékony lehet a Pfizer/Biontech vakcina

HIRADO A mutáns SARS-CoV-2 ezzel együtt is veszélyes.

A BioNTech hat hetet kér a mutálódott vírus elleni vakcina elkészítéséhez

PESTISRACOK A Biontech cég azt ígéri, hogy a mutálódott koronavírusra hat hét alatt ki tudnak fejleszteni egy vakcinát. Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója bejelentette, a cégnek tudományos bizalma van azzal kapcsolatban, hogy a Nagy-Britanniában azonosított új koronavírus-mutáció ellen is hatékony az általa kifejlesztett vakcina – írta meg cikkében az infostart.hu. Ugur Sahin közölte azt is, amennyiben […] A A BioNTech hat hetet kér a mutálódott vírus elleni vakcina elkészítéséhez bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Merkely Béla elárulta, mikor állhat le a vírus terjedése

METROPOL A Semmelweis Egyetem rektora szerint, ha sokan élnek az oltóanyag beadatásával, akkor tavasszal jelentősen enyhülhet a vírushelyzet.

A vírus élesben szimulálta a hard Brexitet

VG Az Európai Bizottságot kérték fel az uniós tagállamok egységes álláspont kialakítására a briteket érintő utazási tilalommal kapcsolatban. Doverben káoszt okozott a teherforgalom leállítása.

Jött a hegyekből az árhullám, és elkezdett terjedni a vírus

TEOL Visszatekintés az évre, tallózás az idei esztendő hónapjainak terméséből.

Rettegős karácsony: fél Európa már lezárta határait az angliai mutáns vírus miatt

HIRADO Már Milánóban is találtak egy férfit, aki az Angliában beazonosított mutáns vírussal fertőződött meg; hétfőn délelőtt rendkívüli ülést tart az Európai Bizottság.

7:59| Karácsony EU-s pénzekből tartja fenn magát, Weber megsértette hazánkat, a vírus tovább terjed

888 Ezekről is írtunk ma.

Merkely Béla: A vírus terjedése platófázisban van

HIRTV 60 százalékos átfertőzöttség és az oltás vethet véget a járványnak, ami körülbelül márciusra várható – jelentette ki a Semmelweis Egyetem rektora a Bayer show-ban.

Új magyar gyógyszert engedélyezett az OGYÉI a vírus kezelésére

DELMAGYAR Új, az Egis gyógyszergyártó vállalat által előállított, favipiravir hatóanyag-tartalmú gyógyszert engedélyezett a koronavírus kezelésére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) – közölte az intézet szombaton.

Még előtte állt az élet: tizenéves fiú a vírus legfiatalabb csütörtöki magyar áldozata

BORSONLINE Mint arról beszámoltunk, péntekre 4428 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 295 977 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 187 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7 725 főre emelkedett. A koronavirus.gov.hu adatai szerint a vírus 7599. magyar áldozata egy 19 éves fiú, aki a következő alapbetegségekkel küdött: bakteriális és gombás eredetű gyulladás.

A vírus ellenére bővült az ingatlanpiac

HIRADO Novemberben országosan 4 százalékkal több adásvétel bonyolódott, mint tavaly.

Ingyen utazhatnak a vírus elleni védekezésben részt vevő dolgozók

KEMMA December 16-tól a Covid elleni harcban helytálló szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók is ingyen utazhatnak.

Családokat szakít szét karácsonykor a vírus

HIRADO Ez a karácsony nagyon nem olyan lesz, mint amilyennek megszoktuk.

Szerelem a korona idején – Karantén alatt jöttek össze, hamarosan hármasikrekkel bővül a családuk

BORSONLINE 200 millió volt az egyhez az esélye, hogy egypetéjű hármasikreik születhessenek – mégis így lett.

Aggódnunk kell az új vírus-mutációk miatt?

VG A Covid-19 koronavírus esetében a közelmúltban Nagy-Britanniában találtak újabb változatot.

Orbán Viktor: A vírus nem válogat

MAGYARNEMZET A miniszterelnök elmondta, nemcsak a baloldali családokban, hanem a jobboldaliakban is halnak meg emberek.

Merkel boltzárral fogná meg a vírus terjedését

VG

Gyász! Borzasztóan fiatal a vírus legfiatalabb pénteki magyar áldozata

BORSONLINE Mint arról beszámoltunk, az elmúlt 24 órában 5047 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 276 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6784 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 79 769 fő, az aktív fertőzöttek száma 189 694. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti.

Karácsony a korona árnyékában: így lehet teljes az ünnepi hangulat

UNILIFE A nehézségek ellenére hogyan tudod megteremteni a klasszikus ünnepi hangulatot? Ez a pár tipp talán segíthet.

Újabb vírus-témájú Banksy graffiti jelent meg Anglia legmeredekebb utcáján

TRAVELO Egy idős néni tüsszent Bristol egyik házának falára.

Ha vége a felújításnak, élettel telik meg a makói Korona Szálló

DELMAGYAR Ismét munkások dolgoznak a makói Korona épületén – ezúttal a földszint bal szárnyán. Ha nagyjából fél év múlva befejeződik a felújítás, átalakítás, a belváros legpatinásabb épületének minden része élettel telik meg.

Hoppá! Egy rejtélyes mintából derülhet ki, hogy nem is Kínából terjedt el a vírus?

METROPOL Tavaly novemberben egy lefagyasztott olasz nyálmintában koronavírust találtak.

Ha időben becsomagolja az ajándékot, a vírus miatt sem kell aggódnia!

BORSONLINE Bár a járványhelyzet miatt az idei karácsony kicsit más lesz, a legtöbben már javában készülődnek az ünnepekre – és jól is teszik! Aki a vírusfertőzés kivédése szempontjából biztosra akar menni, már most vegye meg az ajándékokat!

A vírus sem győzte le az egri Szilágyit: rendhagyó videóval jelentkeztek

HEOL Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium készített egy különleges imázsfilmet, amely szerdától már elérhető az intézmény YouTube csatornáján.

A vírus szőrén-szálán eltüntette a vevőket

SONLINE A koronavírus nagyjából százmillió forint kiesést okozott decemberig a hetesi vágóhídnak. A tavalyi év hasonló időszakához képest csaknem negyven százalékkal esett vissza a forgalmuk, pedig csaknem félszáz állattenyésztővel állnak kapcsolatban és huszonhárom környékbelinek nyújtanak megélhetést.

Dagad a botrány A Korona körül: a Netflix nem teljesíti a brit kulturális miniszter kérését

LIFE Bíznak abban, hogy az előfizetők értik, miről szól a sorozat.

Nem lélegezhetünk fel, továbbra is terjed a vírus Békésben

BEOL Békés megyében jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, ezt a napi adatok is tükrözik. Cikkünkben összeszedtük az elmúlt tíz nap megyei és országos statisztikáit, amelyeket napi bontásban is láthatnak, olvashatnak.

Döntött a Netflix a Korona sorsáról

DELMAGYAR Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel.

Szarvas Péter: jelen van a vírus a csabai intézményekben

BEOL A járványügyi helyzettel kapcsolatban tartottak egyeztetést a szociális és az egészségügyi intézmények vezetőivel – olvasható Szarvas Péter polgármester Facebook-oldalán.

A vírus főleg érzelmileg viselte meg az időseket

BOON A szépkorúak vírushelyzettel összefüggő problémáiról esett szó a Gerontológiai Napokon.

A vírus tartja magát: itt vannak a legfrissebb adatok Komárom-Esztergomból

KEMMA Csütörtökre újabb 169 embernél mutatták ki a Covid-fertőzést, a betegek száma ezzel 6735-re ugrott Komárom-Esztergom megyében.

A baloldal a megszorult embereken nyerészkedne, a vírus alatt emelnének adót

888 A kormány a járvány elleni küzdelem részeként folyamatosan csökkenti az állami adókat, számos baloldali vezetésű városban, kerületben azonban emelnék a helyi közterheket.

400 fős titkos korona-bulin ütött rajta a rendőrség - fotók

BORSONLINE Be kellett zárni egy new yorki illegális klubot, miután a rendőrök 400, szorosan egymás mellett, maszk nélkül bulizó vendéget találtak a zárt ajtók mögött. A helynek még működési engedélye sem volt.

Müller Cecília: Minden védőoltástípus megfelelő a vírus ellen

MAGYARNEMZET A tiszti főorvos szerint hevesebb oltási reakciókra lehet számítani a vakcina második dózisának beadása után.

Szerbiában is megjelent a vírus új változata

DELMAGYAR Szerbiában is megjelent a koronavírus decemberben Nagy-Britanniában azonosított új változata, Londonból érkező utasoknál regisztrálták először – közölte a szerb közszolgálati televízió (RTS) hétfőn, a köztársasági elnök bejelentésére hivatkozva.

Merkely: sokkal veszélyesebb a vírus, mint a vakcina esetleges mellékhatása

HIRADO Az oltás beindítja a szervezet immunrendszerét. Ennek következtében jelentkezhet bőrpír, de érezhetünk hidegrázást is a beadását követően. Erről beszélt Merkely Béla az oltási kampány legújabb videójában. A Semmelweis Egyetem rektora elmondta: jelentős szövődményeket csak extrém ritka esetben találnak, azok is gyógyíthatóak. Ezzel szemben a covid-fertőzésnek azonban súlyos következményei lehetnek. A kormány által indított videósorozatban elismert orvosok beszélnek a vakcinát övező fontos kérdésekről – közölte az M1 Híradó.

Mindent felülírt a vírus, így ünnepelt a dögös magyar énekesnő

RIPOST Bár nem így tervezte, a lehetőségekhez képest próbálta jól érezni magát.

Ennyire halálos a mutáns vírus

HIRADO Sir Patrick szerint a koronavírus-fertőzöttek összességére vetítve ugyanakkor vannak "jelenleg nem túl erőteljes" bizonyítékok arra, hogy az új variáns több halálesethez vezethet.

Újabb két koronavírus-fertőzöttnél mutatták ki a vírus új változatát

ERDON.RO

Csökkent az új fertőzöttek, stagnál a vírus miatt elhunytak száma

MAGYARNEMZET A kormány lassúnak és kevésnek tartja a Brüsszel által koordinált uniós vakcinabeszerzést és szállítást.

A vírus a polgárőröknek is bőven adott munkát tavaly

SONLINE A koronavírus-járvány miatt jóval több időt, összesen 554 ezer órát töltöttek szolgálatban 2020-ban a somogyi polgárőrök. Idén csaknem annyiból – mintegy 31 millió forintból – gazdálkodnak, mint tavaly.

A technológiai területen dolgozó nőket a vírus is gátolja

DELMAGYAR Bár volt egy olyan elképzelés, hogy a lezárások alatti élet felgyorsíthatja majd a nemek közötti egyenlő lehetőségek megvalósulását az informatikai pozíciókban, a továbbra is fennálló társadalmi előítéletek meggátolták ezt a potenciális áttörést.

Eddig hatvan országot fertőzött meg a mutáns vírus

HIRADO A vírus Dél-Afrikában azonosított másik variansát pedig a világ 23 országából jelentették eddig.

Így változtatta meg a vírus az utazási szokásainkat

METROPOL Az utóbbi években a laikus utazók is akár pár óra alatt megtervezték saját nyaralásaikat, és szakértőivé váltak az összes utazási trükknek és tippnek.

Nagyon megviselte a vírus Kautzky Armandot, ezért is fontosnak tartja a védőoltás beadatását

NOOL Ősszel már átesett a koronavírus-fertőzésen Kautzky Armand, a pásztói Balassi Bálint Színház igazgatója. A színész portálunk megkeresésére elmondta, hogy akkor nagyon rosszul érezte magát, de szerencsére mostanra már felépült.

Tudósok szerint a vírus dél-afrikai variánsa fertőzőbb az eredeti változatnál

PESTISRACOK Újabb bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy az új típusú koronavírus dél-afrikai variánsa könnyebben, erősebben kapcsolódik az emberi sejtekhez, így fertőzőbb az eredeti változatnál – közölte hétfőn Salim Abdool Karim, a Dél-afrikai Köztársaság vezető epidemiológusa. Karim erről egy tudóscsoport által az 501Y.V2 néven ismert variánson végzett kutatás eredményeinek ismertetésekor beszélt. Az említett vírusmutációt dél-afrikai szakértők azonosították, […] A Tudósok szerint a vírus dél-afrikai variánsa fertőzőbb az eredeti változatnál bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Lisziewicz Julianna: Minél jobban replikálódik a vírus, annál jobban mutál

HIRTV A Magyarország élőben vendége Lisziewicz Julianna immunológus volt.

A nyugdíjas magyar tudós otthoni laboratóriumában veszi fel a harcot a vírus ellen

LIFE A legnagyobb gyógyszergyártokkal dolgozik együtt.

Dániában is felbukkant a gyorsabban terjedő dél-afrikai mutáns vírus

MANDINER Emellett gyorsan emelkedik az Egyesült Királyságból származó variáns által okozott fertőzések száma is. [...] Bővebben!

Aus. Open: vírus a repülőgépeken, 47 játékos karanténban

NEMZETISPORT Az ausztrál egészségügyi hatóságok egy Los Angelesből Melbourne-be, az Australian Openre érkező charterjárat utasai közül kettőnél pozitív koronavírustesztet mutattak ki, emiatt a géppel érkezőket, köztük több ismert teniszezőt 14 napos karanténra köteleztek a hotelszobájukban. Egy Abu-Dzabiból érkező gépen hasonló eset történt, összesen 47 teniszező került karanténba.

A férje családján is végigsöpört a vírus

SONLINE Felde Rebekát, a Juhos és a Somogy Zenekar énekesét nem csak a közösségi programok hiánya miatt nem látjuk, halljuk.

A szavak szintjén a vírus győzött

HAON Hazánkban több szervezet is keresi az év szavát – 2020-ban mindegyikük nyertese kötődik a járványhoz.

Megérkeztek Kínába a WHO szakértői a vírus eredetének felkutatására

DELMAGYAR A szakértők kínai kutatókkal együttműködve egyebek mellett arra kíváncsiak, hogy milyen úton terjedhetett emberre a feltételezések szerint denevérektől származó vírus.

Már 11 ezer áldozatot szedett hazánkban a vírus

VG 1 926 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, valamint elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg.

7:59| A 444.hu ismét hazudott, a Jobbik orosz pénzből repül, a vírus nem tágít

888 Ez történt ma.

A vírus nyomta rá a bélyegét az évre

BOON A morzsaközösség a szórványközösség új, metaforikus neve.

Feladta magát a két fiatal, akik letörték a Szent Korona műemlék kőkeresztjét

PESTISRACOK Feladta magát az a fiatal fiú és lány, akik novemberben letörték két kőből készült Szent Koronáról a keresztet a Margit hídon. A tizenhat éves fiú és a vele egyidős lány a szüleik kíséretében mentek be a rendőrségre január 12-én, ahol elmondták a rendőröknek, hogy ők törték le a két koronáról a keresztet. Az origo.hu cikke […] A Feladta magát a két fiatal, akik letörték a Szent Korona műemlék kőkeresztjét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

3 gyereket hagyott félárván az életerős magyar édesapa hirtelen halála: hónapok után végzett vele a vírus?

DELMAGYAR A 38 éves, életerős Anti a család gyanúja szerint a tavasszal átvészelt koronavírus-fertőzés szövődménye miatt hunyt el. A pontos miértre a gyászoló feleség csak két hét múlva kap választ.

Koronavírus: Egy 38 éves férfi volt a vírus legfiatalabb áldozata

LIFE Egyre több a fiatalabb áldozat.

Csütörtökön érkeznek Kínába a WHO szakértői, hogy a vírus eredetét kutassák

ORIGO A cél, hogy azonosítsák a vírus eredeti hordozóját.

Oroszországban és Lettországban is megjelent a vírus nagy-britanniai mutációja

888

A vírus ellenére gépesítettek a magyar mezőgazdászok

BOON Tavaly év végére bepótolták gépbeszerzéseiket a gazdák.

Ez a szerelmespár törte le a Margit hídon a Szent Korona kőkeresztjét

HIRADO A rendőrség azt kéri, hogy ha valaki felismeri az elkövetőket, értesítse a hatóságokat.

Keresik a két fiatalt, akik letörték a Szent Korona műemlék kőkeresztjét (videó)

DELMAGYAR A rendőrök egy fiatal fiút és egy lányt keresnek, akik rongálással dobták fel az esti sétát.

Jó híreket közöltek: így áll most Komárom-Esztergom a vírus elleni harcban

KEMMA Január 9-én 64 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Komárom-Esztergom megyében, ezzel 10407-re nőtt a számuk.

Egyénenként eltérőek lehetnek a vírus tünetei

HAON Aki megbetegedett a koronavírus miatt, tudja, hogy az már az a betegség.

Már Texasban is megjelent a mutáns vírus

888 Texasban is felbukkant a koronavírusnak az a változat, amelyet először Angliában azonosítottak, és amely fertőzési képessége jóval erőteljesebb a korábbi variánsoknál – adta hírül a texasi egészségügyi hatóság.

Védekezik Piliny a vírus ellen

NOOL Lehoczki Szabolcs faluvezető elmondta, hogy minden intézkedést megtesznek a járvány megakadályozására, figyelmeztettek az egészségügyi szabályok fokozott betartására.

Akár fegyver is lehet a vírus – mi fenyegethet ma?

FEOL Horváth Sándor biztonsági szakértő, egykori békefenntartó katona nem csupán elméleti szakember, hiszen Angolától Kambodzsáig számos helyszínen látta, hová vezet a biztonság hiánya. Őt kérdeztük.

Százezerből egy ember allergiás a vírus elleni oltóanyagra

MAGYARNEMZET A vizsgálatokat az Egyesült Államokban végezték, az immunizáció előnyeit hangsúlyozták.

A magyar tudás jelentős szerephez jutott a vírus elleni harcban

MAGYARNEMZET A digitális technológia a daganatos betegségek és a koronavírus-fertőzés gyógyítását egyaránt segítheti.

Brazíliában is megjelent a vírus újabb törzse

BORSONLINE Brazíliában is megjelent a koronavírus új, különösen fertőző variánsa - közölte Sao Paulo állam egészségügyi titkára.

Kína még mindig nem adta meg a beutazási engedélyt a vírus kivizsgálására a WHO szakembereinek

888 Ma tudtuk meg, hogy a kínai vezetők még nem véglegesítették a csoport Kínába érkezéséhez szükséges engedélyeket – mondta genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

Megható módon emlékezett meg a vírus halálos áldozatairól egy svéd művész

TRAVELO Kézzelfoghatóbbá akarta tenni a számokat.

Így akarják megfékezni a mutáns vírus gyors terjedését Angliában

HIRADO Ezek az intézkedések érvényesek az országos zárlat alatt.

Oroszországban a vírus reprodukciós rátája a július végi szintre esett vissza

DELMAGYAR Moszkvában a mutatószám 0,8-ra süllyedt, ami azt jelenti, hogy száz fertőzött további 80 embert fertőz meg.

Kelemen Anna megszólalt a vírus kapcsán, pikáns fotót posztolt

LIFE Szexi.

Csupasport: A vírus sem rontotta el az évem – Csécsei Zoltán

NEMZETISPORT Csécsei Zoltán előző esztendejét nem tudta elrontani a koronavírus, klasszis ultrásunk decemberben sem lazított, 2020 kilométert futott le az év utolsó hónapjában, az elsőben pedig interjút adott a Csupasportnak.

A vírus eltűnését, gondtalanabb hónapokat várnak Nógrád ismert személyei

NOOL Az új év elején sokan elgondolkozunk: vajon mi vár ránk az előttük álló évben? Miután számot vetettünk a mögöttünk hagyott hónapokkal, megtervezzük az előttünk álló feladatokat, kitűzzük a megvalósításra váró célokat, különböző kívánságokat fogalmazunk meg 2021-re. Szűkebb hazánk ismert személyeit kértük arra, osszák meg velünk mindezeket.

Már Ázsiában is terjed a vírus új mutációja

PESTISRACOK Vietnamban is felbukkant a koronavírus új változata, egy Nagy-Britanniából hazatérő nő szervezetében mutatták ki – közölte szombaton Hanoiban az egészségügy-minisztérium. A negyvennégy éves vietnaminak december 24-én lett pozitív a vírustesztje, és a kutatók azonosították az először az Egyesült Királyságban kiszűrt, VOC 202012/01 néven ismert mutációt. A világ több országa megtiltotta a Nagy-Britanniába való utazást az […] A Már Ázsiában is terjed a vírus új mutációja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Törökországban is kimutatták a vírus Nagy-Britanniában megjelent mutációját

HIRADO A török hatóságok Egyesült Királyságból érkező utasoknál mutatták ki a SARS-CoV-2 gyorsabban terjedő változatát.

Bezár egy svájci síparadicsom, de miért, ha nem a vírus miatt?

HIRADO Az üdülőhely árbevételének fele az élménygasztronómiából származik.

Kínába is eljutott a mutáns vírus

HIRADO Kínában is azonosítottak egy, a brit koronavírus-mutáció okozta fertőzéses esetet.

Vírus helyett – Csurka Gergely publicisztikája

NEMZETISPORT ALAPVONAL. A mögöttünk lévő esztendőt sokan nagyon gyorsan elfelejtenék, és nem is nagyon lehet vitázni velük. Mi sem próbáljuk meg, sem pedig lajstromba venni a lassan mögöttünk hagyott 2020 emlékeit. Úgyhogy ami alább következik, az persze nem történt meg.

Merkely: A vírus kiszorul majd a hétköznapokból

MANDINER A szakember biztos abban, hogy eltakarítják a koronavírust a Föld színéről. [...] Bővebben!

Már az Egyesült Államokban is megjelent a mutáns vírus

HIRADO Colorado államban egy húszas éveiben járó férfinál mutatták ki a koronavírus délkelet-angliai, B.1.1.7 kóddal ellátott törzsét.

„A vírus itt marad velünk, nem fog eltűnni” – az oltás beadatására buzdít Barta Sylvia

METROPOL Még ma sincs teljesen jól a Tv2 időjárás-jelentője, aki elsők között kapta el a koronavírust.

Stagnál a vírus a fehérvári szennyvízben

FEOL Stagnáló tendenciát és mérsékelt szintet mutat a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron, olvasható a Népegészségügyi Központ 52. heti statisztikájában.

A vírus új variánsa Finnországban is megjelent

HIRADO Finnországban december 7. óta az országba Nagy-Britanniából érkezők számára koronavírustesztet javasoltak.

Szerelem korona idején: fájdalmas szakítások a sztárvilágban

METROPOL A szakítás sosem könnyű, főleg ha azt a nyilvánosság előtt kell bonyolítani. 2020 legfájdalmasabb szakításait gyűjtöttük össze

Bodrogi Gyula: Nem szabad, hogy ez a vírus legyen a főszereplő!

ORIGO A Doktor Balatonban világkörüli utat tervez, a TV2 sorozatának forgatását nagyon élvezte - erről mesélt az Origónak.

Már 1,7 millió áldozatot szedett a vírus

VG A Covid-19 még mindig az Egyesült Államokat sújtja leginkább.

Bár a vírus vesztett erejéből, a derűlátás korainak bizonyult

TEOL Átmenetileg engedett a járvány szorítása. Érettségin iskolatörténeti fotók készültek. Hiába vártak a földeken az aranyat érő esőre. Betekintés a háziorvos naplójába és egy verseskötetbe.

Hírexpressz│Orbán Viktor: Jön a digitális oltási útlevél│Szenteste is fertőz a koronavírus│Mutáns vírus: blokád alá kerültek a britek

HIRADO

Aggasztó: a vírus új változatát könnyebben kapják el a gyerekek

DELMAGYAR Az elsőként Nagy-Britanniában felfedezett új vírus mutáció fertőzőbb lehet a gyermekek számára, mint a korábbi változatok.

Sokkoló tanulmány: a vírus új változatát könnyebben kapják el a gyerekek

RIPOST Az elsőként Nagy-Britanniában felfedezett új vírus mutáció fertőzőbb lehet a gyermekek számára, mint a korábbi változatok.

Mutáns vírus: részben visszaállhat a közlekedés a brit-francia határforgalomban

HIRADO Megállapodás született a francia kormánnyal.

Brit mutáns vírus: 61 százalékkal ugrott az esetszám, Törökországban 4500 utast különítettek el

HIRADO A zárlat miatt a délkelet-angliai Dover kompkikötőjéhez vezető autópályán 2852 kamion torlódott fel. 

Amikor nemcsak lopakodott, hanem ránk szabadult a vírus

TEOL Visszatekintés az évre, tallózás az idei esztendő hónapjainak terméséből.

A Pfizer oltása valószínűleg a vírus erősebben fertőző változata ellen is véd

ORIGO Ha kell, másfél hónap alatt tovább lehet fejleszteni az oltóanyagot.

Koronavírus – Így változott a vírus koncentrációja a szennyvízben Nyíregyházán

SZON A legtöbb helyen stagnál, de néhol nőtt a szennyvízben a vírus koncentrációja.

Kevesebb szaloncukor készült a vírus miatt idén

BEOL Idén kevesebb szaloncukor érkezett az árusokhoz az íz- és a mennyiséget illetően is.

Karácsonyi karantént vezettek be a mutáns vírus miatt

DELMAGYAR Új nevet kapott a koronavírus mutálódott variánsa, ami lényegesen fertőzőbb elődjénél. A fejlemény nyomán drasztikusan változnak a karácsonyi tervek az Egyesült Királyságban, miután Boris Johnson kormányfő bejelentette, hogy visszavezetik a szigorú intézkedéseket.

Gyorsan terjed az új mutáns vírus

HIRADO Londonban december közepétől az új megbetegedések kétharmadánál már az új variánst azonosították.

Újraindult az éjszakai élet, nem kötelező a maszk, nyüzsgő tömeg – eltűnt a vírus Vuhanból

DELMAGYAR Mivel május 10-én azonosították az utolsó koronavírus-fertőzöttet Vuhanban, most a járvány kiindulópontjában az élet újraindult.

Hiteltelen vírus elleni termékek a webáruházakban

MAGYARNEMZET A hatóság arra kéri a fogyasztókat, hogy termékrendelés előtt ellenőrizzék a honlapok megbízhatóságát.

Kökény Attila: Nem hagyjuk, hogy a vírus tönkretegye a meghitt ünnepet

ORIGO Óvatosan készülnek az idei karácsonyra.

Újraindult az éjszakai élet, nem kötelező a maszkviselés, eltűnt a vírus a kínai Vuhanban

LIFE Minden idők legszigorúbb karanténja után itt a teljes nyitás.

Teljes erőbedobással a vírus ellen

SZABADFOLD Dr. Karikó Katalin biokémikus, a német BioNTech cég alelnöke mesélt felfedezéséről a Szabad Földnek.

Kocsis Máté: Politikai összefogásra lett volna szükség a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani (Videó)

PESTISRACOK Együtt újra sikerülni fog, Magyarország le fogja győzni a koronavírus-járvány második hullámát is – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője szerdán, a parlamenti ülésszak végén tartott budapesti sajtótájékoztatón. Máté úgy fogalmazott: nagy szükség lett volna a politikai összefogásra is a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani sem a veszélyhelyzet meghosszabbításánál, sem a […] A Kocsis Máté: Politikai összefogásra lett volna szükség a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Kocsis: Szükség lett volna a politikai összefogásra is a vírus elleni harcban

MANDINER A baloldali képviselőkre nem lehetett számítani sem a veszélyhelyzet meghosszabbításánál, sem a koronavírus-törvény megszavazásánál – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője. [...] Bővebben!

Ez a vírus senkit sem kímél – megrázó vallomás a tatabányai főnővértől

KEMMA Gödölle Tünde osztályvezető főnővér mesélt arról, hogyan élik meg a kórházban a koronavírussal folytatott harcot.

A futóedzők állják a vírus elleni harcot

CSUPASPORT A szabadidő-sportolókat – futókat, triatlonistákat és bringásokat – felkészítő magyar vállalkozásokat bemutató sorozatunk harmadik, egyben utolsó részében a Plandurance-t mutatjuk be.

Egy város kivételével stagnál vagy csökken a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

HIRADO Csökken a koncentráció Békéscsabán, Debrecenben és Szegeden.

Elvitte a vírus az év végi vendéglátós reményeket

SONLINE Azonnali mentőövet sürgetnek a vendéglátósok, mivel az év végi reményeik is elszálltak a szigorításokkal.

A vírus advent harmadik hétvégéjén is ürességet hozott a Dobó térre (videó)

HEOL Az esti órákra advent harmadik hétvégéjén is teljesen kiürült a megyeszékhely legforgalmasabb tere.

Gyász! Borzasztóan fiatal a vírus egyik pénteki magyar áldozata

BORSONLINE Mint arról beszámoltunk, az elmúlt 24 órában 5047 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 276 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6784 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 79 769 fő, az aktív fertőzöttek száma 189 694. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti.

Szlovéniában és Horvátországban továbbra is gyorsan terjed a vírus

ORIGO Horvátország nem enyhít a korlátozásokon az ünnepekre.

Több idősotthon is ózongerátort kapott a vírus elleni harchoz

ORIGO Az ózongenerátorok hatékonyan képesek fertőtleníteni a belső légtereket, így megakadályozzák a vírus terjedését.

Tranzit Garázsviták - A kormány a vírus ellen harcol, az ellenzék a kormány ellen

HIRTV Hollik István és Tordai Bence vitázott a Tranzit Garázsviták sorozatának legújabb részében. Ismétlés: szombat 23.05 és vasárnap 14.05.

A kereskedelem a vírus miatt sem áll meg, kell a diákmunkaerő is

HEOL Aki diákként dolgozni akar, annak most sincs akadálya. Igaz, a vírushelyzet miatt átalakultak a munkaerőpiaci igények e területen is.

A bolygót és dolgozóit is óvja vírus idején is az év munkáltatója

SONLINE A SEFAG Zrt. kapta idén az Év kaposvári munkáltatója kitüntetést. Az elismerést Szita Károly polgármester adta át Fehér Istvánnak, a cég vezérigazgatójának szerdán.

ÁSZ: Ahogy a COVID-19 vírus, úgy a korrupció is az egész világ alattomos betegsége

MANDINER A leghatékonyabb védekezés a megelőzés, mondta Domokos László elnök a korrupcióellenes világnap alkalmával rendezett megbeszélésen. [...] Bővebben!

Távolságtartóvá tette a vírus a Mikulást is

SONLINE Környezettudatos meseudvarra érkezett a Mikulás az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári gyerekházába hétfőn.

Ünnepi vásárlás vírus idején: Így kerülheti el a karácsonyi tumultust

BORSONLINE Tömegek kaphatják el a rettegett koronavírust, amennyiben nem veszik komolyan a korlátozó intézkedéseket. A tömeget kerülni kell, de persze az sem baj, ha nem az utolsó napokban vásárolunk be az ünnepekre. Érdemes a felesleges stresszt kizárni az életünkből!

Európa a legnagyobb harcokat vívja, míg Kínában már szinte eltűnt a vírus

888 Mindössze 15 újabb koronavírusos fertőzést jegyeztek fel vasárnapról hétfőre Kínában, és senki sem halt meg 24 óra alatt a járvány miatt – adta hírül a kínai egészségügyi hatóság.

A Korona kiverte a biztosítékot, nem enged a Netflix

HIRADO A Netflix nem fogja jelezni, hogy A Korona csupán fikció.

Nem fogott ki a vírus sem a száznégy éves világháborús veteránon

HIRADO Major Wootent szerdán, születésnapja előestéjén távozhatott a kórházból.

Koronavírus: magyar fejlesztésű berendezés segít a vírus elleni védekezésben

LIFE Itt használják.

Bayer Zsolt, alapjövedelem, Közép-Amerika, korona – megjelent az új Mandiner!

MANDINER Lesz-e Fidesz Orbán után Bayer Zsolt szerint? Mit gondol a baloldal a Párbeszéd alapjövedelem-ötletéről? Melyik a legjobboldalibb európai közösség? Káosz Közép-Amerikában, demokrácia nélküli utópia, Déryné-program, Prieger Zsolt, Győrffy Ákos és Rajcsányi Gellért írásai – itt az új Mandiner! [...] Bővebben!

Védekeznek a vírus ellen

SZON A Master Goodnál és a Tranzit-Kernél is szigorúan betartják a jogszabályi előírásokat.

Rengeteg pénzébe kerül Japánnak a vírus elleni védekezés az olimpián

MAKRONOM.MANDINER Csak a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés 960 millió dolláros pluszköltséget jelent a jövő nyárra halasztott tokiói nyári olimpia szervezőinek. [...] Bővebben!

Megjelent a vírus új változata egy újabb szomszédos országban

METROPOL Szerbiában is megjelent a koronavírus decemberben Nagy-Britanniában azonosított új változata, Londonból érkező utasoknál regisztrálták először.

A vírus idén már nem állhatja útját Gőzgombóc Fesztiválnak

BAMA Ha a koronavírus szóba kerül, a maszkviselés, a kijárási korlátozások, a vendéglátók, mozik, színházak bezárása jut eszünkbe. Ezek a korlátozások nemcsak a nagy városok lakóit érintik, hanem a kisebb településeket is.

Két vírus, amitől az oltásoknak köszönhetően már nem kell rettegnünk

UNILIFE Egykor rettegtünk ezektől a vírusoktól.

Merkely: Csak az oltás nyújt hatékony védelmet a vírus ellen

MAGYARNEMZET A vakcina igénylésére biztat a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla. Ez a legjobb módszer, hatékony és biztonságos. Az oltásról videósorozat indult.

Brit tanácsadó: hatékonyak az új vírus elleni oltások

888 A brit kormány tudományos főtanácsadója szerint vannak arra mutató – egyelőre nem egyértelmű – jelek, hogy a koronavírus néhány hónapja Nagy-Britanniában azonosított új variánsa a korábbi változatnál valamivel több halálesetet okozhat.

A vírus miatt a klímaváltozásra fordított figyelem csökkenésétől óvnak

DELMAGYAR Tudósok friss felhívása: gyorsabban kell alkalmazkodni a klímaváltozáshoz, különben óriási lesz a kár.

Nagy Ervin (PestiSrácok.hu): A Szent Korona marad, a Jobbik nem...

MANDINER ...avagy Jakab Péter ma már a krumplira esküszik [...] Bővebben!

Merkelt is megijesztette a brit mutáns vírus

HIRADO Az először Nagy-Britanniában azonosított mutáció már megjelent Németországban.

Megérkeztek a friss adatok: így áll Komárom-Esztergom a vírus elleni harcban

KEMMA Január 21-én 11 048-ra emelkedett az összefertőzöttek száma Komárom-Esztergom megyében a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint.

Alapemberek dőltek ki a Fradi csapatából a vírus miatt

DELMAGYAR A Bajnokok Ligájában, valamint a hazai sorozatokban is címvédő FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának öt tagja megfertőződött a koronavírussal.

Kimutatták: átterjedt a vírus a terhes nőről a magzatára

RIPOST A magzat növekedés-visszamaradása miatt császármetszést kellett végrehajtani.

Zichy Emőke: Reménysugár a vírus ellen kifejlesztett oltás

ZAOL Hálás szívvel gondolok arra, hogy ennyi nehézség után az a reménysugár, melyért mi imádkoztunk, abban realizálódott, hogy az oltás megszületett – vallja Zichy Emőke keszthelyi református lelkipásztor.

Tudósok szerint a vírus dél-afrikai variánsa fertőzőbb az eredetinél

DELMAGYAR A vírusmutációt dél-afrikai szakértők azonosították, még az előző év végén.

Hírexpressz | A forgalomban lévő vakcinák a mutáns vírus ellen is hatékonyak | „3 nyelven, 2 órán át, 1 országért” – ennyi jutott nekünk a versailles-i konferencián

HIRADO

Csökken a megyei fertőzöttek száma, de a vírus továbbra is terjed

BEOL Ha az adatokra pillantunk, láthatjuk, hogy a naponta regisztrált fertőzöttek száma az utóbbi időszakban egyre csökken. Ez jó hír, ám a vírus köztünk van még Békés megyében is, ezért megvizsgáltuk az elmúlt hét nap adatait.

A vírus árnyékában tervezett büdzsé

SZON Nincsenek könnyű helyzetben az önkormányzatok, de állami segítséggel kitartanak.

Már több, mint 110 ezer embert oltottak be a vírus ellen

MAGYARNEMZET A beazonosított fertőzöttek száma 1438 fővel emelkedett, és elhunyt 87 többségében idős, krónikus betegségben szenvedő fertőzött.

Gődény nemcsak a vírus létezését tagadja, de a pártpénzekkel való elszámolás sincs ínyére

888 Gődény György, a nem kis mértékben antipatikus patikus és testépítő, aki vírustagadásáról külön is híressé vált, pártot alapított.

Nem vette el a házasulni vágyók kedvét a vírus Somogyban

SONLINE A Balaton és a présház csalta Somogyba a jegyeseket .

A WHO aggódik a vírus mutációi miatt

HIRTV Az Egészségügyi Világszervezet összehívja ma a vészhelyzeti bizottságát a vírusmutációk miatt.

Müller Cecília megkapta a vírus elleni oltást

RIPOST Az országos tisztifőorvos a Szent Imre kórházban kapta meg a vakcinát.

Így éli meg a vírus okozta nehézségeket Palya Bea

LIFE Ő maga mesélt érzéseiről.

Pszichológus az öngyilkosságokról: a vírus teremtette helyzet több szorongást szül

KEMMA Két öngyilkosjelölt életét is megmentették rendőrök és katonák az elmúlt napokban megyénkben. Rónáné Falus Júlia pszichológus szerint a vírus több szorongást szült.

Mérsékelt a vírus koncentrációja Csabán

BEOL 2021. első hetében a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat hazánkban.

Bejelentés: nem változnak az érettségi vizsgák szabályai és időpontjai a vírus miatt

BORSONLINE Az érettségi vizsgákig még csaknem négy hónap van hátra, de a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján sem - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Ők törték le a Szent Korona keresztjeit a Margit-hídon (VIDEÓ)

MANDINER Három év börtönt is kaphat a videón látható fiatal pár a műemlék megrongálásáért. Már sokadik alkalommal törik le a kereszteket a hídról. [...] Bővebben!

Oroszországban is megjelent a vírus nagy-britanniai mutációja

PESTISRACOK Oroszországban is megjelent a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, Nagy-Britanniában azonosított változata – közölte Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője vasárnap, a Rosszija 1 orosz hírtelevíziónak nyilatkozva. A vírus változatát Nagy-Britanniából hazájukba visszatért orosz állampolgárok szervezetében mutatták ki. Popova szerint a Roszpotrebnadzor már a múlt év végén tudott arról, hogy az országban vannak […] A Oroszországban is megjelent a vírus nagy-britanniai mutációja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Japánban a vírus egy újabb variánsát azonosították

DELMAGYAR Négy, Brazíliából érkezett embernél azonosították a fertőzést a tokiói Haneda repülőtéren.

Megható! Fémvirágokkal emlékezik meg a vírus áldozataira ez a férfi

METROPOL A svéd férfi rendhagyó módon tiszteleg a vírus áldozatai előtt, mindegyiküknek készített egy fémvirágot. Mostanra már hatalmas virágoskertje lett.

Letörték a Margit hídi korona kőkeresztjét

PESTISRACOK Az állampolgárok segítségét kéri a fővárosi rendőrség annak a fiatal párnak az előkerítéséhez, akik még novemberben a Margit hídon letörték és ellopták a Szent Korona műemlék kőkeresztjét a II. kerületben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság 01020/2111/2020. bűnügyi számon rongálás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen – írja a Police.hu. A rendelkezésre álló […] A Letörték a Margit hídi korona kőkeresztjét bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Már a szomszédban is megjelent a mutáns vírus

HIRADO Egyetlen határátkelő választja el tőlünk a koronavírus új mutációját.

Keresik a két fiatalt, akik letörték a Szent Korona műemlék kőkeresztjét - videó

ORIGO A rendőrök két fotót is mutattak róluk, hogy azonosítani lehessen őket.

USA: Rekordot döntött a halottak száma, Texasban is megjelent a vírus új változata

MANDINER Egy olyan férfinál mutatták ki a „brit” variánst, aki ki se mozdult a megyéjéből. [...] Bővebben!

Lettországban is megjelent a vírus nagy-britanniai és dél-afrikai mutációja

DELMAGYAR A kórház pácienseinél és egészségügyi dolgozónál mutatták ki az új vírusváltozatot.

Koronavírus – Lettországban is megjelentek a vírus új mutációi

PESTISRACOK Megjelent a koronavírus Nagy-Britanniában, illetve Dél-Afrikában azonosított, a korábbinál jóval fertőzőbb változata Lettországban is. A lett kormány az oltásiterv módosításával igyekszik kordában tartani a járvány terjedését. Közben a kormányfő elfogadta az egészségügyi tárcavezető lemondását, akivel korábban vitába keveredett a járványkezelés kapcsán. Dainis Sirovs, az ogrei kórház igazgatója szerint a kórház pácienseinél és egészségügyi dolgozónál mutatták […] A Koronavírus – Lettországban is megjelentek a vírus új mutációi bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Százezerből egy embernél váltott ki allergiás reakciót a vírus elleni oltás

KISALFOLD Az oltóanyagra adott túlérzékenységi reakció előfordulása még így is rendkívül ritka és az emberek legfőbb érdeke, hogy beoltassák magukat – vélik a szakemberek.

Napló a vírus okozta életről

HAON A fiatal szerző a korosztálya vívódásaiba is beavatja az olvasókat.

Vírus miatt igazolatlan

PESTISRACOK Mindenhol ezek a qrva vírusok… Lassan már mozdulni se tudunk tőlük. Ezek határozzák meg mindennapjainkat, ezek osztják be az időnket, s nélkülük már tervezni se lehet előre. Előre? Lassan már hátra se. Kiváltképp, ha két vírus találkozik. Na, akkor aztán nagy a baj… *** Ismerősöm meséli alig egy órája: – Képzeld, a lányom igazolatlan órát […] A Vírus miatt igazolatlan bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Aggasztó: a tengerentúlon is megjelent a vírus újabb törzse

METROPOL Brazíliában is megjelent a koronavírus új, különösen fertőző variánsa - közölte Sao Paulo állam egészségügyi titkára.

Sinopharm-képviselő: a vírus újabb variánsaival szemben is hatásos a Sinopharm vakcinája

DELMAGYAR A koronavírus új mutációja nem tette hatástalanná a vakcinát.

A védőoltás nemcsak a vírus, hanem a félelem ellen is hatékony fegyver

HIRADO A brit helyzet más, mint a hazai, hiszen a mutáns vírustörzs miatt elszabadult a járvány.

Tovább terjed a vírus, itt vannak a legfrissebb adatok

METROPOL A világon már 1,85 millió a halálos áldozatok száma, a fertőzötteké meghaladta a 85,6 milliót.

Mindannyian a vírus vesztét várják

HAON A magyarok több válságot is sikerrel kezeltek, ez sem lehet másként.

Olaszországban már több mint 75 ezren haltak meg a vírus következtében

888 Meghaladta a 75 ezret az új koronavírus-járványban elhunyt betegek száma az olasz egészségügyi minisztérium vasárnap esti adatai szerint, miközben a kormány a január 7-ig bevezetett szigorú korlátozások meghosszabbítását mérlegeli.

Csécsei: A vírus sem rontotta el az évem!

CSUPASPORT Csécsei Zoltán előző esztendejét nem tudta elrontani a koronavírus, klasszis ultrásunk decemberben sem lazított, 2020 kilométert futott le az év utolsó hónapjában.

Elnémította a vírus az iharosberényi kórust

SONLINE Két évtizedes hagyományt szakított meg a járványhelyzet.

Vietnamban is azonosították a vírus nagy-britanniai mutációját

888 Vietnamban is felbukkant a koronavírus új változata, egy Nagy-Britanniából hazatérő nő szervezetében mutatták ki – közölte szombaton Hanoiban az egészségügy-minisztérium.

Vírus ide vagy oda, több mint 2500-an szilvesztereztek egy tiltott táncpartin

PESTISRACOK Több mint 2500 francia és külföldi szilveszterezett együtt a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások ellenére egy illegális táncpartin Franciaországban, amelyet a hatóságoknak nem sikerült megakadályozniuk. A nyugat-franciaországi Rennes-hez közeli Lieuron településen a helyszíni tudósítások szerint még péntek délelőtt is több száz gépkocsi és maszk nélküli bulizó volt jelen egy hangárban, ahonnan kihallatszott a techno zene. A […] A Vírus ide vagy oda, több mint 2500-an szilvesztereztek egy tiltott táncpartin bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Franciaországban is megjelent a vírus Dél-Afrikában azonosított változata

PESTISRACOK Megjelent Franciaországban a koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb, Dél-Afrikában azonosított változata. Néhány nappal korábban a vírus nagy-britannai – a korábbinál szintén fertőzőbb – változatát mutatták ki egy franciaországi fertőzöttnél, először a járvány során – közölte csütörtökön a párizsi egészségügy-minisztérium. A dél-afrikai variánst szerdán azonosították egy, a svájci határ közelében fekvő Haut-Rhin megyében lakó, a Dél-afrikai […] A Franciaországban is megjelent a vírus Dél-Afrikában azonosított változata bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

Barta Sylvia hamarosan megtudja, okozott-e maradandó károsodást a vírus a szervezetében

DELMAGYAR A TV2 időjárás-jelentője megküzdött a koronavírussal, de még hónapokkal a betegség után sincs teljesen jól.

Fidesz: 2020-at a vírus mellett Karácsony nehezítette

HIRADO Nehéz év volt 2020, nemcsak a koronavírus-járvány miatt, hanem a budapestieket a hatalom eszközének tekintő Karácsony Gergely főpolgármester miatt.

Svájcban és Tajvanon is megjelentek a vírus új variánsai

DELMAGYAR Svájcban és Tajvanon is megjelentek a koronavírus új, gyorsan terjedő változatai: az először Angliában azonosított változatot öt embernél mutatták ki Svájcban és egynél Tajvanon, a Dél-Afrikában azonosítottat pedig két embernél Svájcban – közölte kedden este a svájci egészségügyi minisztérium válságkezelési igazgatója, illetve szerdán a tajvani járványügyi hivatal.

Korona-káosz: kizárták a címvédőt, mégis indulhat

MAGYARNEMZET Egyetlen teszt miatt teljesen átalakították a síugró Négysáncverseny első állomását.

Megjelent a vírus új variánsa Finnországban

HIRTV Már Finnországban is megjelent a Covid-19 új változata. 3 embernél mutatták ki a vírus variánsát.

Az “olasz” vírus két ponton is mutálódott

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Elkészült a vírus elleni védekezéshez a törvény Svédországban

VG A koronavírus-járvány elleni harchoz szükséges új jogköröket biztosító törvénytervezetet nyújtott be a parlamentben hétfőn a svéd kormány.

Merkely: A vakcina átírja a vírus elleni harc teljes menetrendjét

HIRTV Az oltás az új típusú koronavírus-járvány megállításának legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere.

Drámai szenteste, huszonéves fiatal a vírus egyik áldozata

METROPOL December 24-én 104 többségében idős, krónikus beteg halt meg hazánkban.

Hírek röviden pénteken: Továbbra sem áll meg a vírus terjedése

SONLINE Kövesse folyamatosan frissülő cikkünket a legaktuálisabb hírekért a koronavírus járvánnyal kapcsolatban!

A teremtő isten ajándéka lesz a vírus ellenszere is – Erdő Péter gondolatai

HIRADO A karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep, és ez a vonása nehéz időkben mutatkozik meg igazán – mondta Erdő Péter bíboros.

Férfi kézi-vb: tovább nő a baj, már a vírus is sújtja a németeket

NEMZETISPORT A 2021-es egyiptomi világbajnokságon a mieinkkel azonos csoportban szereplő német férfi kézilabda-válogatott eddig is rengeteg problémával küzdött, hiszen többen visszamondták a szereplést, vagy megsérültek. A hétfőn kihirdetett keretből ezúttal ketten is pozitív koronavírustesztet produkáltak. 

Takács Zsolt: Japán gazdaságának évekre van szüksége, hogy elérje a vírus előtti szintet

MAKRONOM.MANDINER Japán gazdaságának zsugorodása kisebb lesz, mint azt korábban várták, de 2022 előtt nem fog visszatérni a vírus előtti szintre a közgazdászok szerint. [...] Bővebben!

A szenteste sem kivétel, a vírus nem pihen

METROPOL Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta, most is nagyon kell figyelnünk egymásra.

Németországba is megérkezhetett a vírus Nagy-Britanniában azonosított erősebb változata

ORIGO A közegészségügyi hivatal vezetője szerint kritikus szintet ért el az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő teher.

A zoomos Mikulás zsákjában idén vírus elleni rakéta van

UNILIFE A következő képek és videók jól bemutatják, hogy mennyire más az idei év a Télapó számára is.

Megbénította Angliát a vírus mutációja

BORSONLINE Élelmiszerhiányt okozhat Nagy-Britanniában, hogy egy új koronavírus-változat megjelenése miatt a külvilág gyakorlatilag elzárta a szigetországot. A világ két legnagyobb tengeri kikötője, Dover és Clais között leállt a teherforgalom.

Nagy valószínűséggel védeni fog a mutálódott vírus ellen is a BioNTech oltása

888 Nagy valószínűséggel az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) erősebben fertőző mutációjával szemben is védettséget ad a Pfizer amerikai gyógyszercég és a német BioNTech közös munkájával kifejlesztett oltás – mondták a mainzi központú biotechnológiai vállalkozás alapítói egy keddi tájékoztatón.

Nem fogja elhinni hol jelent meg a vírus

HIRADO A koronavírus-világjárvány új gócpontját fedezték fel az Antarktiszon egy chilei katonai bázison.

A mutáns vírus meglékelte a piacokat

VG

Mit tudunk a Nagy-Britanniában terjedő új vírus-variánsról?

MAGYARNEMZET Három tényező együttállása az, amely megkongatta a vészharangokat a virológusok és a kutatók körében.

Szerbia is szigorította a beutazást a vírus miatt

HIRADO A szerb állampolgárok akár PCR-teszt nélkül is hazatérhetnek, ám akkor tíznapos karantén vár rájuk.

Új gyógyszert engedélyezett a vírus kezelésére az OGYÉI

VG

Karácsonyi csoda: otthon ünnepelhet a férfi, aki 222 napot töltött kórházban a vírus miatt

METROPOL A családapáról már orvosok is lemondtak.

Új magyar gyógyszert engedélyeztek a vírus kezelésére

TRAVELO A közlemény szerint a gyógyszert várhatóan január közepétől használhatják.

Az Év Sportolója Gála: a vírus ellenére megrendezik a díjátadót

NEMZETISPORT Nézők nélkül, virtuális díjátadásokkal és a fizikai találkozások számát minimálisra csökkentve.

Az Árpád Úti Óvodára is lecsapott a vírus – Három csoport került karanténbe

FEOL Újabb intézmény érintett a koronavírus-járvány miatt bevezetett ideiglenes intézkedésekben: az Árpád Úti Óvoda három csoportjánál hatósági karantént rendeltek el december 17. és 21. között.

Ő az év embere? Így segített a vírus miatt nehéz helyzetbe került családokon

METROPOL Nem sajnálta a pénzt, az egyszer biztos.

Felháborító: Hadházy Ákos így akadályozza a vírus elleni védekezést – Videó!

METROPOL Mikor mindenki a vírus elleni védekezéssel van elfoglalva, mikor látogatási tilalom van, akkor a Covid-osztáyon dolgozókat zaklatja a politikus.

Koronavírus: igazi áttörést hozhat a gyógyszer, ami meggátolja a vírus terjedését

LIFE Ez a gyógyszer lehet a megoldás.

Koronavírus: itt nő a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

LIFE Friss.

Ebben a városban nő a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

METROPOL A legtöbb településen továbbra is stagnál vagy enyhén csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Újabb 165 áldozatot szedett itthon a vírus

VG 7667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen.

20 éve együtt: a vírus sem állhat útjába az elszánt naszályi tornászoknak

KEMMA Covid, korlátozások, home office: a naszályi tornacsoport még ebben a nehéz időszakban is mindent megtesz testi-lelki egészségéért.

Első születésnapját sem élhette meg: néhány hónapos kislánnyal végzett a vírus

RIPOST A cseh egészségügyi minisztérium adatai szörnyű dolgot mutatnak: Csehországban meghalt az első gyerek, akinél koronavírus-fertőzést állapítottak meg.

A vírus állította össze válogatottunkat a csúcsversenyre

MAGYARNEMZET Világbajnokságnak indult, de a szűkebb mezőny miatt végül „csak” világkupa lesz a belgrádi torna.

Ez lesz velünk a vírus után Czippán Anett szerint

RIPOST A műsorvezető minden szabályt betart, bár ez néha kényelmetlenséggel jár.

Most, vírus idején megugrott a PC-monitorok eladása

DELMAGYAR Erőteljesen bővült a PC-monitorok globális piaca a harmadik negyedévben, amikor továbbra is igen sokan dolgoztak otthonról a koronavírus-járvány miatt.

Kimutatták – a vírus már tavaly novemberben jelen volt Lombardiában

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

A vírus miatt az utolsó út is rögösebb lehet

SONLINE Igencsak feszített a temetkezési szolgáltatók munkája Somogyban a koronavírus-járvány második hullámában, ám a rendelkezéseket betartva, rendben zajlanak a gyászszertartások a megyében.

Müller Cecília elárulta, hogy áll Komárom-Esztergom megye a vírus elleni harcban

KEMMA Az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília arról adott tájékoztatást, hogy megyénkben nem változott a fertőzöttségi adat az elmúlt héthez képest.

Ez az igazi családi csata: nagypapa és unoka ugyanabban a kórházban küzd a vírus ellen

METROPOL A nagypapát követte az intenzívre az unokájá.

Nem küldte padlóra a vírus az építőipart

BEOL Ágazati szereplők szerint az építkezésekre és az egyes lakásfelújításokra, karbantartásokra a járvány mostani hulláma nincs jelentős kihatással.

Akkor és most videó: ezt az adventi hangulatot vette el a vírus Egertől

HEOL Napközben még érezhető volt a karácsonyi hangulat, a kijárási tilalom miatt azonban 20 óra után ismét teljesen kiürült a megyeszékhely legforgalmasabb tere.

A nógrádi lelkipásztor lelki támaszt nyújt azoknak, akiktől a vírus elvette a külvilágot

NOOL A második gyertya meggyújtásával kétszeresére nő a fény, és az idő egyre több tartalmat ragaszt ehhez az adventi vasárnaphoz. Hagyományosan ez a gyertya is lila színű, amely a reményt jelképezi. Ezen a hétvégén a második pislákoló fény költözik be otthonainkba, és ezzel együtt a reménység is belakja szívünket.

A vírus nem akadály a deszki Mikulásnak

DELMAGYAR Bár nem lesz Falumikulás a sportcsarnokban Deszken, egyetlen gyermek sem marad ajándék nélkül a községben.

Koronavírus-napló: Ez egy soha nem tapasztalt, furcsa érzés, tényleg nem egy sima vírus

HIRADO A hirado.hu olvasója elmesélte elhúzódó küzdelmét a koronavírussal.

Ebből keresi a kenyerét a vírus óta Koós Réka

LIFE Szerencsés helyzetben van.

Továbbra is gyorsan terjed a vírus Szlovéniában és Horvátországban

ORIGO Szlovéniában kedden az előző napi esetek dupláját találták meg.