Jaksity György (24.hu): A (szent) korona (gazdaság)tana

Elfelejtettük az aranyszabályt, hogy akkor kell tartalékot képezni a rossz időkre, amikor a gazdaság magától is működik. [...] Bővebben!

További legfrissebb hírek a témából
Dupla születésnap, mégpedig korona idején

DUOL Születésnapot ünnepelni mindig öröm. Különösen ilyen szokatlan időszakban, mint a koronavírus-világjárvány.

Színészek a korona idején – Balsai Móni

PESTISRACOK Mit csinál egy színész, ha zárva a színház? Mivel tölti mindennapjait? Mennyire sikerül alkalmazkodnia az új helyzethez? A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a szakma, bizonytalanok a színházak a folytatást illetően, nem is lehetne aktuálisabb a sokszor puffogtatott “mondás”: ez egy kiszolgáltatott szakma. A 061.hu új interjú-sorozatában színészeket kérdezünk arról, hogyan viselik a bezártságot, van-e […]

Demeter Szilárd (Hajónapló): A korona után

MANDINER Általános érzet, hogy a korona hatalma sorsszerű hatalom, istencsapása, több, mint biológia. [...] Bővebben!

Szerelem korona idején – romantikus randi, de hogyan?

LIKEBALATON Hogyan randizzunk a járvány idején/után? Mi lesz velünk idén tavasszal és nyáron ilyen szempontból? Mondják, hogy semmit sem szabad elsietni, így a randizást sem - de hogyan ismerkedjünk a korona idején? Nem csak elmélkedünk, hanem orvost és pszichológust is megkérdeztünk.

Valaki szóljon Kincsesnek, hogy szereptévesztésben van

888 Ideje lenne a politizálás helyett az orvosok felé fordulni!

Szóljon a taps az önkéntes véradóknak Zalában!

ZAOL Horgos Judit, a Nagykanizsai Vöröskereszt egyik munkatársa hívta fel figyelmünket a kezdeményezésre.

Uniós korona-kötvényt és segélyalapot szorgalmaz Gerhard Schröder

MANDINER Az egykori német kancellár szerint Németországnak szüksége lenne egy a koronaválsággal kapcsolatos segélyalapra, valamint az uniós korona-kötvény bevezetését sem kellene egyértelműen elutasítani. [...] Bővebben!

Tények és kérdőjelek a Szent Korona körül

VEOL Közel-keleti és egyiptomi műalkotások ikonográfiai jegyei azonosíthatók a Szent Koronán, mondja Kelemen Marcel képzőművész.

Senki sem állt meg segíteni, a korona vírustól rettegő járókelők közömbösen haladtak tovább

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Most még a korona is felteszi a pontot…

HAON Igazán érvényessé vált a gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan jelszó.

Szex a korona idején #2 - lelki és érzelmi hatások

LIKEBALATON Hogyan éljük meg partnerünk hiányát a korona alatt? Mit tegyünk, ha házaspárként a gyerekek miatt nem jut idő egymásra? Milyen hatással lehet az érzelmi- és lelkivilágunkra az összezártság vagy épp a távolság, az intimitás hiánya? Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal beszélgettünk. A kínzó helyzet enyhítésére és a sokunkban ott bujkáló szexuális feszültség feloldására kerestük a válaszokat.

Jószomszédi iszony, avagy a társasházi élet korona idején

SZON Csokorba szedtünk néhány nyíregyházi esetet, amikor a szomszéd több a sokknál .

Színészek a korona idején – Tompos Kátya

PESTISRACOK Mit csinál egy színész, ha zárva a színház? Mivel tölti mindennapjait? Mennyire sikerül alkalmazkodnia az új helyzethez? A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a szakma, bizonytalanok a színházak a folytatást illetően, nem is lehetne aktuálisabb a sokszor puffogtatott “mondás”: ez egy kiszolgáltatott szakma. A 061.hu új interjú-sorozatában színészeket kérdezünk arról, hogyan élik túl, van-e B-tervük […]

Elárulták a feleségek: ezt csinálják a magyar férfiak, mióta kitört a korona-pánik

RIPOST A témát egy zárt körű csoportban dobta fel egy feleség, aki valamiért úgy érzi, az ő férje nem veszi elég komolyan a helyzetet...

On the Spot (Facebook): Szerelem a korona idején...

MANDINER Miközben a szemünk előtt zajlik ez a katasztrófafilm, sőt mi magunk vagyunk a szereplői, a világban és az otthonainkban megtörténhet egy-két apróbb csoda! [...] Bővebben!

Korona vírussal kapcsolatos tájékoztató

BIOKOM Új hír - Korona vírussal kapcsolatos tájékoztató - a Biokom-n

Elvitte a korona az Irodalom Éjszakáját

HAON A Roncsbárban viszont jelen állás szerint megtartják a meghirdetett koncerteket.

Korona-kriptodevizával kísérletezik a svéd jegybank

MAGYARNEMZET Az eszköz nem a kripto-, hanem az e-korona elnevezést kapta, talán azért, mert a kriptodevizák manapság már korántsem olyan népszerűek, mint korábban voltak.

2020.2.28. 10:31:00 - Kiállítás a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László születésének évfordulójára

KOMAROM Elek József trombitaszólójával nyílt meg a Szőnyi Alkotóműhely tárlata február 24-én a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A művészeti kör tagjai szívesen merítenek ihletet városunk történelmi eseményeiből. A kiállítás témája a Szent Korona Komáromba érkezésének és V. László születésének 580. évfordulója volt. 1440. február 21-én és 22-én sorsfordító történelmi események helyszínévé vált Komárom. Regényes körülmények között megérkezett a Szent Korona Komáromba, és világra jött az egyetlen magyar földön született Habsburg-házi király, V. László. Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán ügyek bizottságának elnöke nyitóbeszédében kiemelte, a Szőnyi Alkotóműhely életében kéz a kézben jár a hazaszeretet és a teremtőerő. Hangsúlyozta, köszönet illeti a művészeket, mert alkotóképességükkel, tehetségükkel éltetik a magyar történelmünket. Műveiken keresztül ráébresztenek, megmutatnak, emlékeztetnek és motiválnak: legyünk büszkék múltunkra, elődeinkre, magyarságunkra, komáromiságunkra. A kiállítás alkotói: Aranyosiné Lőrinc Ágnes, Sánta Csabáné, Mészáros Gitta, Andruskó Zsuzsanna, Hornig Rudolfné, Semsei Lászlóné, Balogné Bujdosó Ildikó, Bencsics Andrea, Nagy Éva, Pap Éva, Pintér Andrea és Bartók Éva. A képek alatt olvasható szöveget Kottanner Jánosné emlékiratai és Baranyai József írásai alapján Rabi Lenke állította össze. A kiállítás március 11-ig tekinthető meg.

Bayer Zsolt (Magyar Nemzet): Ugocsa non korona

MANDINER Itt van nekünk külön a DK meg a többi ellenzéki, akik az ostoba ellentmondást nem tűrő határozottságával értenek mindenhez is, és ennek hangot is adnak. [...] Bővebben!

WRC: Evansé az északi korona

AUTOMOTOR A walesi Elfyn Evans életében először és első britként nyerni tudott a skandináv pilóták uralta Svéd Ralin. Ott Tanak is letette kézjegyét, második raliján a Hyundaijal a második helyen ért célba. A bronzérmes helyen Kalle Rovanperát találjuk.

Megkopott Korona

MAGYARNEMZET Battonyán tíz év alatt öt százalékkal nőtt meg a román nemzetiségűek létszáma az ingatlanok és a telkek alacsonyabb ára miatt.

Páratlan nemzeti kincsünk, a magyar Szent Korona

SZOLJON A Keresztény Értelmiségiek Szolnoki Csoportjának vendégeként hétfőn délután Szajkó Attilának a magyar királyi koronáról tartott előadását hallhatták.

A rajongók is szavazhatnak arról, mi szóljon a Bródy-koncerten

GYONGYOS Régi klasszikusokkal és új dalokkal is várja Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-zeneszerző január 23-ai gyöngyösi koncertjén a rajongókat.

Újdonságot hozhat a Szent Korona-kutatásban egy régi nyomtatvány

ORIGO A 17. századból származó nyomtatvány került az Országos Széchényi Könyvtárba.

Négy majosi játékos került be az őszi szezon válogatottjába, de a korona Jammeh Harunáé

TEOL Taroltak a majosiak a megyei I. osztály őszi szezonjában, négy futballistájuk is bekerült az őszi szezon válogatottjába.

A Szent Korona amerikai kalandja idehaza újabb fejezettel bővült

VEOL Tavaly január 6-án volt 40 éve, hogy hazatértek Amerikából a magyar koronázási jelvények.

Szóljon a november a pecsenyéről – Egye a libát is libával!

BORSONLINE Bár magunk mögött hagytuk a Márton-napot, kár lenne abbahagyni a libaevést, hiszen annyi remek receptünk van hozzá – és nem utolsósorban sok szép, hízott libánk. Ne fogjuk vissza magunkat, ez a hónap szóljon a pecsenyéről és az újborról!

Ferdén álló korona Timmermans fején

MAGYARNEMZET Mától a szocialista Frans Timmermans az Európai Bizottság első embere – de csak átmenetileg, ameddig Jean-Claude Juncker felépül az újabb műtétjéből.

Ne csak a profitról szóljon az üzlet

SONLINE Első konferenciáját tartotta Kaposváron az ÉrtékMegőrző (ÉrMe) Hálózat, ahol az egy éve működő kaposvári közösség tagjai hallhattak előadásokat az értékközpontú gazdaság szemlélet témájában.

Szent Korona – a remény sugarát hozta

LOKAL Egy benzines hordóban elrejtették, majdnem tönkretették, az amerikai  katonai bázisán, Fort Knoxban őrizték, végül 41 éve hazatért - krimibe illő a Szent Korona története, amit ma már a Parlament kupolacsarnokában őriznek. Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök felköszöntötte születésnapján Jimmy Carter korábbi amerikai elnököt, aki visszaszolgáltatta a Szent Koronát.

A Szent Korona és a koronázási jelvények másolata Balatonfüreden

LIKEBALATON

Karneváli hangulat övezte a Szent Korona érkezését

HAON Fúvószenekar és zászlóvivők kísérték a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit.

II. Erzsébet imádja A korona című sorozatot, bár egy részlet kiakasztotta

BORSONLINE Nem árulunk el vele újdonságot, hogy a Netflix brit királyi családról készített sorozata, A korona (The Crown) hatalmas népszerűségnek örvend, és a kritikusok is szeretik. Azt azonban sokan nem gondolták, de még maga a királynő is oda van érte.  II. Erzsébet állítólag Eduárd wessexi gróf és felesége, Zsófia ajánlására kezdte el nézni a szériát, és noha csak bele akart kukkantani, végül egész izgalmasnak találta, és így végignézte nem csak az első, de a második évadot is. Volt azonban egy rész, amin nagyon feldühödött - írja a The Express. Erzsébet nagyon nem volt megelégedve azzal, ahogy a fiatal Károly és apja, Fülöp kapcsolatát mutatták be.

19 éves szépség fejére került a korona a Miss Balatonon - fotók

DELMAGYAR Balogh Eleni hármas győzelmet aratott.

Korona került a legszebb lány fejére

HAON Megválasztották a Hajdúság Szépét Hajdúszoboszlón, a Szent István parkban, szombaton.

Felkerült a korona Berekfürdő Szépére

SZOLJON A berekfürdői strandon a szajoli-szolnoki 27 Tóth Ágnes fejére került a korona a Berekfürdő Szépe 2019 szépségversenyen.

Liberálisok (MTI-OS): Ne szóljon bele a kormány, hogyan szeressünk!

MANDINER A Liberálisok is részt vesznek a Pride-on [...] Bővebben!

A korona volt a kiérdemelt jussuk

FEOL Három-három próbát kellett kiállniuk külön-külön fiúknak és lányoknak, hogy aztán a két korona egy-egy fejre kerülhessen.

Lett fejre került a korona a 40. Tour de Hongrie-n

FEOL Wouter Wippert ugyan elvitte a Kecskemétről rajtoló, Fehérvárra érkező 169 kilométer hosszú ötödik szakaszt, de az összetett pontverseny végeredményén ez nem változtatott.

Három hétig gyönyörködhetnek a Szent Korona installációjában Keszthelyen

ZAOL A szombati Város napja felvezetéseként már megkezdődtek a rendezvények, események. Csütörtök óta a Fő téren áll a testvérvárosból, Székelyudvarhelyről érkezett Szent Korona installáció.

Tatai siker született a Szent Korona történetét feldolgozó országos versenyen

TATA Harmadik helyet szerzett Szmodis Borbála, a Tatai Református Gimnázium 9. B osztályos diákja a "Hozz rá víg esztendőt" című, a magyar Szent Korona történetét feldolgozó, középiskolásoknak rendezett vetélkedő országos döntőjében. A versenyen a Kárpát-medence középiskoláiból több mint hatszáz diák indult, a vetélkedőt az EMMI és az Oktatási Hivatal szervezte.

Meglelte helyét a Tündérszép-korona: Zalai lány is van a dobogósok között

ZAOL Véget ért első Tündérszépek versenyünk, melyen olvasóink és neves zsűri segítségével kerestük meg 13 megye legyszebb hölgyeit.

Becsülni való európai tradíció: Szóljon ez a nap a néptáncról, népzenéről!

DELMAGYAR ,,Akik a táncban találkoztak, azok egy életen át megmaradtak egymásnak" - mondja Sebő Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, zenész, dalszerző és népzenekutató. Ma ünnepeljük a táncház napját, a kezdetekre emlékezünk, hogy szóljon ez a nap néptáncról, népzenéről.

Szálloda nem lesz, de az 5 éve üres makói étterem újra megnyílhat - Élettel telik meg a Korona

DELMAGYAR Információink szerint vannak érdeklődők Makó legpatinásabb éttermére, amely a Korona földszintjén található - öt éve lényegében üresen áll. A bérbeadás feltételeiről tegnapi, rendkívüli ülésén döntött a város képviselő-testülete.

Huszonöt évvel ezelőtt Káli Hedvig fejére került a korona – Most eljött a Te időd!

ZAOL Olvasóink bizonyára emlékeznek Zala Szépe versenyünkre, melyet először 1989-ben hirdettünk meg.

Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

MAGYARIDOK A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

A Szent Korona hiteles másolatát is megnézhetjük a nemzet régi fővárosában

BAMA A kiállítás az első programja annak a fél évig tartó eseménysorozatnak, amellyel a 170 évvel ezelőtti eseményekre emlékeznek Debrecen.

Debrecenbe érkezik a Szent Korona hiteles másolata

HAON Debrecen - A város rendezvénysorozattal emlékezik meg a 48-as szabadságharc 170 évvel ezelőtti debreceni eseményeiről.

Megjelent a Szent Korona útjait bemutató kötet

FEOL A több mint 600 oldalas, mintegy kétszáz illusztrációval és színes térképpel ellátott kötet a nemzeti ereklye viszontagságait meséli el.

Wellnesszkényeztetést nyertek a Szoljon.hu olvasói

SZOLJON A közelmúltban lezárult hírportálunk játéka.

Áder: a Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is

PESTISRACOK A Szent Korona sokkal több, mint egy díszes ötvösmunka. Jogforrás, jelkép, ereklye, nemcsak tárgy, de eszme is, hordozza erősségeinket és gyengeségeinket, tanúja küzdelmeinknek, abroncsa közös sorsunknak, büszkévé tesz, figyelmeztet hivatásunkra, emlékeztet nemzeti együvé tartozásunkra – mondta Áder János köztársasági elnök a Szent Koronáról rendezett konferencián kedden, az Országházban. A Veritas Történetkutató Intézet, az Országgyűlés Hivatala […]

2018.10.2. 11:03:43 - Szóljon hangosan az ének!

KOMAROM A világhírű amerikai hegedűművész és karmester, Yehudi Menuhin kezdeményezésre az UNESCO 1975-ben nyilvánította október 1-jét a zene világnapjának. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.Kodály Zoltán fogalmazott így egy alkalommal: a zene célja nem az, hogy ítéletet mondjunk róla, hanem, hogy táplálkozzunk vele. A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem éle vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése.E gondolatok szellemében a jeles napon városunkban is számos program várt minket. 9.30-tól óvodásoknak szóló hangszerbemutató zajlott a zeneiskola Egressy teremében, ahol 14.00 órától „egész napos zenehallgatásra” várták az érdeklődőket. 14.00 órakor a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola szervezett öröméneklést a Szent István téren a kistemplomnál, melyen az intézmény testvérkara, a budapesti XIII. kerületi Herman Ottó Általános Iskola Kórusa is részt vett.15.00 órától az észak- komáromi Szent András templomban tartottak orgonabemutatót, míg 16.00 órától a zeneiskolában játékos zenei vetélkedőn mérték össze tudásukat az intézmény növendékei.A hagyományos, immár hetedik, Generációk a pódiumon elnevezésű koncertre 18.00 órától került sor az Egressy teremben, míg ugyanebben az időpontban "A két Claude - előadás az impresszionizmus fenegyerekeiről" címmel a Vivace Egyesület szervezett programot az Aranytál Étteremben. Az esten Orbán Ilona művésztanár mellett, Lázin Beatrix énekes, a Győri Nemzeti Színház művésze, valamint a Medveczky Szabolcs által vezetett Komáromi Kamarazenekar működött közre.

Ez a hétvége szóljon a rockról és a táncról!

BAMA Az ősz második hétvégéjén elég sok rockprodukciót tudunk ajánlani, de aki szimpla csörgésre vágyik, az is elégedetten csettinthet.

A vasárnapi választástól függ a korona sorsa

VG A vasárnapi svédországi parlamenti választás eredménye tovább borzolhatja a befektetői kedélyeket.

A korona maga a király: Miskei Antal Szent Istvánról, az államalapításról

FEOL A Szent Korona szorosan kapcsolódik az Államalapítás ünnepéhez. Államiságunk szimbólumáról Miskei Antal történészt kérdeztük.

Eltűnt egy 15 éves kislány: szóljon a rendőröknek, ha tudja, hol lehet

KEMMA Zakariás Petra Dórának egy komáromi otthonba kellett volna visszamennie, de egy hónapja nem tudni, hol van.

Homokkomáromba is eljutott a szalmafonásból készült Szent Korona mása

ZAOL A szalmafonás során praktikus viseletek, háztartási eszközök és szinte már művészi alkotások születtek a hozzáértő kezek alatt.

A műemléki védelem miatt nem lehet elbontani a volt Korona Szállót

TEOL Kezdeményezi a volt Korona Szálló műemléki érték nyilvántartásból való törlését a városvezetés – erről a legutóbbi testületi ülésen született határozat.

Konferencia a Szent Korona-tanról Zalaegerszegen

ZAOL A Szent Korona-tanról rendezett szombaton konferenciát a Megyeháza Deák termében a Göcsej Baranta Haditorna Kör.

Egy feljegyzés szerint a Szent Korona kétszer is megfordult Szolnokon

SZOLJON Az köztudott, hogy 1848–49 fordulóján a Szent Koronát Szolnokon át vitte magával Debrecenbe a menekülő kormány.

Webáruházban lesz fizetőeszköz a székely kriptovaluta, a korona

VG

Ez a Szent Korona ezüstből van

BAMA A JPM Csontváry Múzeumba (Janus Pannonius u. 11.) érkezett egy magángyűjtő jóvoltából a Szent Korona, a jogar és az országalma másolata.

A korona és a dél-afrikai rand mozgását érdemes figyelni

VG Európában a korona, a kontinensen kívül pedig a török líra és a dél-afrikai rand érdemes figyelemre a feltörekvő piaci devizák közül – vélik a lapunk által megkérdezett szakértők.

Jimmy Carter is a magyar Szent Korona visszatérésének évfordulójára emlékezik

DUOL Carter elnök Szenczy Sándor baptista lelkésznek, a magyar Baptista Szeretetszolgálat Washingtonban dolgozó vezetőjének címzett levelében intézett üzenetet a magyar néphez.

Ne csak az ajándékokról szóljon az ünnep – sokaknak hiányzik a gyermekkori beszélgetés

SZOLJON Az ünnep – találkozás. Találkozás magunkkal, szeretteinkkel, azokkal az értékekkel, melyek nekünk fontosak és karácsonykor.

A Szent Korona és az aranymetszés

DUOL Lenyűgöző információkat lehetséges kiolvasni a magyar Szent Koronából, tudtuk meg egy előadáson. 

Milyen korona kerüljön a fogunkra? (x)

ZAOL Ha a fogunk elromlik, vagy töméssel, vagy gyökérkezeléssel meg tudja menteni a fogorvos

Azonnal szóljon a rendőröknek, ha tud valamit az eltűnt tatabányai lányról!

KEMMA A tatabányai rendőrség körözési eljárást folytat a 15 éves Szabó Alexandra Mária eltűnése ügyében. A lány megtalálásához a lakosság segítségét kérik.

Ma délutánig tekinthető meg a Szent Korona a Szentháromság-templomban

SZOLJON A nosztalgiavonat egyik kocsijában érkezik Szolnokra a Szent Korona hiteles másolata.

Von der Leyen: Hamarosan jön a javaslat az uniós korona-csomagra

MANDINER Az Európai Bizottság „ambiciózus helyreállítási terven” dolgozik. [...] Bővebben!

Lakhatás korona idején

LIKEBALATON Hirdetés - A világszinten tomboló koronavírus járvány a gazdaság összes ágazatára kifejti hatását. Nem kivétel ez alól az ingatlanpiac sem.

Demeter Szilárd: A korona után

ORIGO Az írás a Hajónapló című kulturális műsor honlapján jelent meg.

Szerelem a korona idején, avagy miért hasznosak a migránsok amikor tombol a járvány (Dezse Balázs videó blogja)

PESTISRACOK Kolléganőmmel, Vincze Emíliával titkos randira szöktünk a koronavírus idején, hogy végre személyesen is beszélhessünk arról, milyen kreatív megoldások születnek, ha egy országban elfogy a védőmaszk. Ezen kívül szót ejtettünk Karácsony Gergelyről, aki szerintünk azt gondolja, hogy a vírus csak április 27-e után fertőz, és azt a videót is kiveséztük, melyben brit migránsok arról beszélnek, hogy […]

Szakítás a korona idején: hazaköltözött a családjához Zsidró Tamás

RIPOST Régi családi házában vészeli át a szakítást és a karantént Zsidró Tamás! A mesterfodrász az elmúlt hetekben visszaköltözött a volt feleségével közös otthonába, így most egy ideje újra a fiaival él, és ebből nem is csinál titkot.

A korona ellen nem véd az ecet, de az antibiotikum sem

BORSONLINE Az interneten rengeteg álhír terjed a koronavírussal vagy annak megelőzésével kapcsolatban. Ezek mindegyike hatástalannak, sőt igen veszélyesnek bizonyult.

Színészek a korona idején – Orosz Ákos

PESTISRACOK Mit csinál egy színész, ha zárva a színház? Mivel tölti mindennapjait? Mennyire sikerül alkalmazkodnia az új helyzethez? A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a szakma, bizonytalanok a színházak a folytatást illetően, nem is lehetne aktuálisabb a sokszor puffogtatott “mondás”: ez egy kiszolgáltatott szakma. A 061.hu interjú-sorozatában színészeket kérdezünk arról, hogyan viselik a bezártságot, van-e “B-tervük” […]

Merker Iván (Mérce.hu ): A gazdaság leállítása kontra emberéletek: újságírói felelősség a korona idején

MANDINER A gazdaság leállítása, de a vírus szabadon engedése is komoly károkat okoz. [...] Bővebben!

A korona ellen megy a fehérvári járműadó

FEOL Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétvégi bejelentése szerint a kormány egy 663 milliárdos, járvány elleni védekezést szolgáló alapot állít fel. Ehhez 34 milliárd forintot várnak az önkormányzatoktól: a gépjárműadóból.

Ausztriában megszavazták a harmadik korona-segélycsomagot

MAGYARNEMZET Ausztriában péntek estére 11 383-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma; ez az előző napihoz képest kevesebb mint négy százalékos növekedést jelent.

Jó hír: Szentesen többeknek negatív lett a második korona vírus tesztje

DELMAGYAR Így már csak kettő igazol koronás esetet kezelnek a kórházban.

A korona vírus által sokakban felébredt a hit, mint egyetlen kapaszkodó

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Ismét megújul a makói Korona

DELMAGYAR Bár ezekben a napokban nem cseng jól a neve, a makóiak számára továbbra is sokat jelent az egykori szálloda, a Korona. A belváros ékéből szálloda már aligha lesz, emeleti részét azonban hamarosan felújítják – civil szervezetek közösségi tere lesz.

Korona, korona: Énekli Batman jelmezben a fertőző betegségre figyelmeztető thaiföldi tanár

BORSONLINE Országos népszerűségre tett szert a Thaiföldön élő Worrawut Lakchai, aki egy igen fülbemászó dallal próbál segíteni a lakosságnak a koronavírus elleni harcban. 

Közterületi korona

NOOL Legyintettem, amikor azt hallottam, hogy Salgótarjánban is lefújták a ’48-as megemlékezést. Ha kedvem lett volna, talán még nevetek is rajta.

Férfi kézi BL: Szóljon nagyot Sabaté titkos fegyvere – Szita

NEMZETISPORT A Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként a lengyel Wisla Plock férfi kézilabdacsapatában szereplő Szita Zoltán szerint Xavier Sabaté borsot törhet David Davis orra alá, de a zárt kapus rendezéssel oda a hazai pálya előnye a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Tizenkét egri érem a Korona-kupán

HEOL Száznegyvenhét magyar versenyző lépett szorítóba a Korona-kupáért kiírt kétnapos egri Pofonpartin a Hadnagy úti edzőcsarnokban.

Ez a korona nem jönne jól

BOON Velencében járt a szépségkirálynő, így most attól fél, hogy esetleg elkapta a koronavírust.

Lekerül a korona?

DUOL Lassan felsorolni is nehéz, mi minden marad el a következő hónapokban.

Tarpai szépség fejére került a korona

SZON Hulladékból készített ruhát magának az idei Miss Éden első helyezettje.

A korona, avagy élet a brit királyi palotában

ZAOL Érdekes, hogy miközben számos európai monarchia uralkodóiról jószerivel azt sem tudjuk, hogy vannak, a brit királyi család élete, tagjainak viselt dolgai iránt világszerte, a megátalkodott köztársaságokban is élénk, mi több, felfokozott az érdeklődés. Igaz, szolgáltatnak is rendszeresen munícióval, mostanában például aligha lehetnek sokan, akik ne hallottak volna Harry herceg és neje civilebbé válási törekvéséről s az ezzel keltett hullámokról.

Szurkoljunk, hogy Rita fejére kerüljön a korona!

BOON Már csak néhány nap van a Tündérszépek országos szépségverseny élő döntő gálájáig.

Állást ajánlottak a hercegi párnak, korona is járna mellé

TRAVELO A hamburgeres gyorsétteremlánc állásajánlata egyszerre vicces és csipkelődő, de hatásos.

Ég és föld között – Keresztény művek a Szent Korona Galériában

FEOL A Kegyelem című alkotás középpontjában megteremtette Isten az embert, a maga képmására, ki-ki magára ismerhet a középpontban elrejtett tükörben, de ez azt is feltételezi, hogy ki-ki meglátja magában az őt feltétel nélkül szerető Istent is.

Ne a puffadásról szóljon az ünnep

HAON A karácsonyhoz hozzátartoznak az egészséges, bőséges lakomák is.

A Szent Korona nyomában járva

ZAOL Az Oktatási Hivatal 2019. tavaszán vetélkedőt szervezett a koronázási jelképeink történetéből. Sikeresen vettem az akadályokat, bejutottam az országos döntőbe, jutalmul részt vehettem egy kiránduláson.

Ne a tűzoltásról szóljon az ünnep!

VEOL Elkerülhetjük a lakástüzeket adventkor és az év végi ünnepeken is, közölték a katasztrófavédelem szakemberei.

A Szent Korona üdvözletére

HAON Kiállítás köszönti a magyar Szent Koronát a Vénkerti Általános Iskolában.

Az emlékezés koszorúit helyezték el a veszprémi Korona emlékműnél

VEOL Mi itt, Veszprémben tudjuk: az értékek őrzése, hagyományaink tisztelete a híd a múlt és jelen között, de egyben az egyetlen út a jövő felé is.

Különleges kötet készül a Szent Korona eredetéről

SONLINE Eddig nem vizsgált összefüggések is helyet kapnak majd Váralljai Csocsán Jenő könyvében.

Miniszterelnöki köszönet a korona visszaszolgáltatásáért

PESTISRACOK Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte fel 95. születésnapján Jimmy Carter korábbi amerikai elnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.  Megannyi kiemelkedő alak és név található a magyar történelem lapjain, olyan emberek nevei, akik figyelemre méltó és nemes cselekedeteket hajtottak végre Magyarországért és a magyar nemzetért. Biztosíthatom arról, hogy a magyar […]

A Korona kupáért szálltak nyeregbe az ifjú lovasok

SONLINE A sportolók számára jó felkészülési lehetőség volt a közelgő országos bajnokságra.

Borsodi lányé a korona

BOON A miskolci Mikó Fanni nyerte a Magyarok Világszépe elnevezésű szépségversenyt.

A Szent Korona fából készült másával gazdagodik a zalacsébi Trianon Emlékpark

ZAOL Újabb szoborral, a Szent Korona fából készült másával gazdagodik a zalacsébi Trianon Emlékpark. Boa Endre alkotása augusztus 20-tól látható a történeti emlékhelyen, amely nemcsak az országvesztésre emlékeztet, hanem a magyar múlt fontos fordulópontjaira, helyszíneire is.

Ne a bosszúságról szóljon a nyár!

SZON A klasszikus strandlopás szerencsére már nem jellemző.

Szabó Orsolya fejére került a korona

HAON A Miss Alpok Adria területi és a Hajdúság szépe versenynek a hagyományokhoz hűen a hajdúszoboszlói strand adott otthont szombaton délután.

Szépen csillog Bányai Dóra fején a korona

SZON A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium matematika tagozatos tizedikese világversenyen járt.

A visegrádiak választottjának fejére kerülhet a korona

MAGYARNEMZET A visegrádi államok szintén a német védelmi minisztert támogatják a posztra. Manfred Weber tegnap este hivatalosan is visszalépett a csúcsjelöltségtől.

Udvariba érkezik a Szent Korona másolata

HAON Huszadik alkalommal rendezi meg falunapját Sárrétudvari június 22-én, szombaton.

Az örökbefogadás örökre kell, hogy szóljon

ZAOL Egy kutya nem polcra helyezhető tárgy, de nem is pólyás, cumiztatni való kisbaba. Sőt, nem is kölcsönkönyv, amit pár napra hazaviszünk, ha pedig unjuk, akkor megválunk tőle. Azonban, mindezekkel sajnos sokan nincsenek tisztában…

Szent Korona Nap lesz Dunaújvárosban

DUOL Szent Korona Napot rendeznek Dunaújvárosban június elsején, az evangélikus templomban.

Szent Korona Nap lesz június elsején

DUOL Az evangélikus templomban, június elsején sorra kerülő Szent Korona Nap programjáról rendeztek sajtótájékoztatót tegnap délután a helyszínen.

Meglelte helyét a Tündérszép-korona – Megyénk lánya lett a közönségdíjas

VEOL Véget ért első Tündérszépek versenyünk, melyen olvasóink és neves zsűri segítségével kerestük meg 13 megye legszebb hölgyeit.

Beau fejére került a korona a buldogszépségversenyen - fotók

KISALFOLD Negyvenedik alkalommal rendeztek buldogszépségversenyt az Iowa állambeli Des Moinesben.

Tovább erősödhet a norvég korona

VG A norvég jegybank január 24-én tartott kamatdöntő ülést, és a várakozásoknak megfelelően nem módosított a 0,75 százalékos kamatszinten.

Keresztény szakrális kincsünk, a Szent Korona

HAON Debrecen - Nemzeti ereklyénken a kereszt valószínűleg a láda erőszakos felnyitásakor dőlt meg.

A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet

KISALFOLD A több mint 600 oldalas, mintegy 200 illusztrációval és színes térképpel ellátott mű a nemzeti ereklye viszontagságait meséli el.

A Szent Korona hiteles másolata is látható a Déri Múzeumban nyílt kiállításon

MAGYARIDOK A Szent Korona hiteles másolata is látható a debreceni Déri Múzeumban vasárnap nyílt időszaki kiállításon, amely annak állít emléket, hogy Debrecen 170 évvel ezelőtt fél évig a nemzet fővárosa volt.

Ne csak az ajándékokról szóljon a karácsony, mert elvész a lényeg

PESTISRACOK Ha a karácsony túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg – hangsúlyozta Monostori László plébániai kormányzó az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Hozzátette: a lényeg, hogy legyünk ajándékok egymás számára. Isten is megajándékozta a világot azzal, hogy eljött a földre. Fontos, hogy ne az határozza meg gondolatunkat, mi az, ami nekünk jó lesz. Ne […]

11. alkalommal választották meg Szeged Szépét: szlovákiai szépségé a korona - galéria

DELMAGYAR Szeged - Szlovákiai, dunaradványi szépség fejére került a korona a XI. Szeged Szépe Gálaest - Tánc & Zene & Divat Shown az IH Rendezvényközpontban, amelyen a 20 esztendős Farkas Mónikát tartotta a legszebbnek a zsűri a tizenhat döntős közül.

Szóljon az a harang!

MAGYARIDOK Hunyadi János újabb nagy győzelmét jelentené, ha Nándorfehérvár után most a Magyar Nemzeti Filmalapnál is sikerre vinné az övéit. A magyarságot. Bennünket.

Lassan az összes KoPajos remake befut - szóljon bele ön is a verseny alakulásába

DELMAGYAR Kettő kivételével az összes szint teljesítette eddig a KoPaj Mintha élnél nevű előfeladatát, melynek keretei között a vetélkedő szinteknek egy rajz-, vagy animációs film magyar betétdalát kellett újraforgatniuk. A videók megtekintésével ön is beleszólhat a verseny alakulásába.

Simon László kormánymegbízott: A cél az, hogy az ügyintézés ne az idegeskedésről szóljon

FEOL Újabb négy évre kapott megbízást posztja betöltésére Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. Ebből az alkalomból kértünk tőle interjút.

Bella Hadid mindent megtett, hogy a New York-i Divathét a melléről szóljon - fotók

BORSONLINE

20 ezer forinttal próbált egy légitársaság megvesztegetni egy nőt, hogy ne szóljon, hogy egy férfi végigmaszturbálta mellette az utat

BORSONLINE A huszonegy éves Mikaela Dixon a barátjával utazott Kaliforniából Chicagóba, ami elég hosszú repülőút. A barátja mélyen aludt az ablak melletti széken, ő középen ült, és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a szomszédja elkezdi fogdosni magát. Dixon bepánikolt a dologtól, nem tudta, mit csináljon, úgyhogy csendben ült, és órákon keresztül próbálta nem észrevenni, mi történik mellette. Csak akkor tudott szólni a stewardessnek, amikor a férfi kiment a mosdóba. A stewardess átültette egy másik helyre, és megnyugtatásul közölte, hogy értesítette a rendőrséget. Ahogy leszálltak, a férfi elfogták.

Az MNB több millióra bírságolta a Korona Takarékot

VG A Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi jogszabálysértések miatt 9 millió forintra bírságolta a Korona Takarék Takarékszövetkezetet

A cirkon korona előnyei és hátrányai

FEOL Napjainkban nagy hangsúly helyeződik a külcsínre. Szinte nincs is olyan terület, ahol a kinézet ne játszana igen fontos szerepet, legyen az munkahelyszerzés vagy párválasztás.

Ha jön a baba, ugrik a korona

KISALFOLD Ha a szüzességét nem is, de a lányságát minden szépségkirálynőnek meg kell őriznie. Így a házasságra és a babára jobb, ha egy-két évig nem is gondolnak a koronát viselők.

Orosházi gazdálkodó leány fejére került fel az agrár korona

BEOL Az internet népe döntött: a Békés megyei Dalacsi Imola lett a Jóska Bátyám agrárközösség által idén harmadjára életre hívott Gazdász Szépe verseny befutója.

Kalandos tutajozás a Dunajecen – Legendás táj, sziklaszirtek, többormú Korona-hegy

VAOL A dunajeci tutajozás, Lengyelország és Szlovákia egyik különleges turisztikai érdekessége felejthetetlen élmény, lenyűgöző látvány. Nem hagyományos tutajok ezek a vízi járművek, hanem öt keskeny ladikból összefogott, fenyőgallyal díszített, csáklyarúddal irányított pöttömnyi pontonok .

Sudár Liliána fejére került a korona a szépségverseny megyei döntőjén

TEOL Sudár Liliána képviseli Tolna megyét idén az Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny országos döntőjében. A megyei fordulóban tizennégy lány versengett a Tolna megye, illetve a Paks Szépe címekért.

Új tornaszoba épül a békési Korona utcai óvodában

BEOL Csaknem ötvenmillió forintból épülhet tornaszoba a békési Korona utcai óvodánál – jelentette be a helyszínen megtartott tegnapi sajtótájékoztatón Izsó Gábor polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A Szent Korona egyik története: örmények és hunok készítették?

FEOL Csomor Lajos szerint a Kaukázusban, hunok és magyarok között, az örmény egyház fennhatósága alatt készült a Szent Korona.

Trócsányi László: a Szent Korona a nemzeti függetlenség jelképe

VEOL A Szent Korona a nemzeti függetlenség jelképe és a közhatalom, illetve az egyéni szabadságjogok forrása.

Női kézi: Az MK-siker volt a korona ebben az évben – Elek

NEMZETISPORT Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a 2016–17-es szezonban a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolcig jutott, ahol óriási csatában esett ki a címvédő CSM Bukaresttel szemben. Tizennégy év elteltével megnyerte a Magyar Kupát a Győr legyőzésével. Elek Gábor vezetőedző elemezte a csapat teljesítményét a fradi.hu-nak.

Gázolaj, Szent Korona és közmeghallgatás

VAOL Olcsóbb lesz péntektől a dízel. Megemlékezés a menekítésről. Közmeghallgatás lesz az arculatról. Beszámolnak a tevékenységükről.

A Szent korona őreire emlékeztek

VEOL 2010-ben a város felkarolta a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány és a Keresztény Katonák Szövetségének kezdeményezését és életre kelt egy közös akarat, amelynek eredményeként elkészülhetett Lugossy László veszprémi szobrászművész alkotása – mondta Ovádi Péter

Milyen korona kerüljön a fogunkra?

ZAOL Ha a fogunk elromlik, vagy töméssel, vagy gyökérkezeléssel meg tudja menteni a fogorvos

Hatvanba érkezett a Szent Korona mása

HEOL A Grassalkovich Művelődési Központban a Vitézi Rend Heves megyei törzskapitánysága szervezésében érdekes előadásra került sor A Szent Korona magyar küldetése címmel.

A Szent Korona 1880-as vizsgálata

MAGYARNEMZET A vizsgálat során Divald Károly fotográfus 21 különböző helyzetben fényképfelvételt készített a Szent Koronáról.

Folyik Makón a Korona átépítése – Fotók

DELMAGYAR Látványos szakaszába lépett a makói Korona emeleti részének felújítása, átalakítása – a munkálatokat a napokban Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester is megtekintette. Mint kiderült, már az alsó szint hasznosítására is megvan a pénz.

Korona Könyvtár a hasznos időtöltésért

SONLINE Korona Könyvtárat nyitottak a faluközpontban Agyag Éva képviselő kezdeményezésére.

Ganxsta Zolee: K**va erős vagyok, a korona bekaphatja!

BORSONLINE Szigorú biztonsági és egészségvédelmi intézkedések között zajlik pénteken a TV2 maszkos műsorának, a ”Nicsak, ki vagyok?” című grandiózus show szuperdöntőjének a felvétele. Az adás pedig vasárnap este lesz látható. Az egyik megelőző intézkedés értelmében szerdán délelőtt például koronavírus teszten esett át a két sztárcsapat, Majka, Judy, Hajós András, és az Ábel Anita, Kajdi Csaba, Ganxsta Zoli trió is.

Korona az adatvédelmen: a Google részben kiteregette lapjait

PRECEDENS.MANDINER A Google „COVID-19 Community Mobility Reports” elnevezésű projektje keretében Magyarország vonatkozásában is elérhetővé tette azokat az anonim adatsorokat, amelyek alapján nagyjából képet kaphatunk arról, hogy hogyan változtak a magyarok utazási szokásai a koronavírus okozta járvány hatására. Különösen Európában, az adatvédelem fellegvárában számít tabudöntögetőnek pusztán az a tény, hogy egy ilyen adatsor napvilágot láthatott.  [...] Bővebben!

Korona helyett az emberélet az új svéd pénznem

PESTISRACOK A járvány elől egy ország sem menekülhet, de azt mindegyik maga döntheti el, hogy mivel fizeti meg a válsághelyzet kibekkelését. A legtöbb helyen – így Magyarországon is – gazdasági visszaeséssel, vagyis kieső pénzzel fizetjük meg a járvány árát, legyen szó akár az államról, akár a munkahelyüket vagy a fizetésük egy részét elvesztő emberekről. Már Nagy-Britannia […]

Ume Anett korona – beszámolója Amerikából – 99 évesen is legyőzhető a vírus

ZAOL Amerikából drámai adatok érkeznek a koronavírus áldozatairól, a járvány központja New York. Szerencsére kevésbé fertőzött területen, Illinois állam fővárosában, Springfieldben él Ume Anett, lapunk korábbi külsős munkatársa, akitől személyes beszámolót kértünk az élet alakulásáról.

Helyzet- és jövőkép a korona idején – interjú Dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel

KISALFOLD Egy hete van hatósági karanténban feleségével Győr polgármestere, naponta ellenőrzik a rendőrök, hogy betartják-e a lakhelyelhagyási szabályt. Dr. Dézsi Csaba Andrásnál egy negatív teszt után, múlt hét szerdán mutatták ki, hogy koronavírussal fertőzött. Azóta otthonában gyógyul és dolgozik.

Nemcsak a korona veszélyes az emberiségre: cápatámadásban halt meg egy ausztrál férfi

888 Az ausztrál hatóságok közlése szerint az eset a Nagy-korallzátonynál történt.

Korona a francia jogállamiságon: melyik a fontosabb?

PRECEDENS.MANDINER Egy neves francia napilap terjedelmes esszét jelentett meg a járványügyi üzemmódba kapcsolt francia jogrendről. Leegyszerűsítve a dolgot levonható az a következtetés, hogy a francia jogászi elit meghatározó része a jogállamiságot félti járvány idején is, főleg a szükségállapotot kihirdető törvény alkotmányellenesen gyors elfogadása, illetve a vonatkozó rendeleteknek az egyes szabadságjogokat korlátozó volta miatt.  [...] Bővebben!

Korona-vírus: újabb ferencvárosi szakosztályok adakoznak

NEMZETISPORT A Ferencvárosi TC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub labdarúgói után a zöld-fehérek jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztályai is segítik a koronavírus-járvány ellen küzdőket, ezért egységesen 5-5 millió forintot ajánlottak fel az Uzsoki Utcai Kórház Mobilitás Alapítványának.

Szex a korona idején #1 - egészségügyi szempontok

LIKEBALATON Terjed-e a korona szexuális úton? Mire vigyázzunk? Mit tehetünk, ha “bejárós” munkahelyünk van, a párunk azonban otthonról dolgozik? Hogyan védekezzünk? Mi a helyzet a távkapcsolatokkal? Dr. Mangó Gabriella orvos-természetgyógyászt kérdeztük. A következő részben a szexuális életünkre gyakorolt lelki, mentális, érzelmi hatásait vesszük sorra egy szexuálpszichológus segítségével.

Százmilliárd korona felett lesz a cseh költségvetési hiány

VG A legmagasabb költségvetési hiányt 2009-ben mutatták ki, amikor a világgazdasági válság következményeként 192 milliárd koronára nőtt.

Két vírus pusztít Európában: a korona és a migráció

888 Na jó, igazából három, mert a liberalizmus is – csak Bakondi György erről most nem beszélt.

A betegutak használatára figyelmeztet a kórház a korona vírus kapcsán

BOON A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közleményt tett közzé weboldalán a betegutakkal kapcsolatban.

A korona biznisz

888 Földünkön kitörhet bármilyen járvány, történhet bármekkora tragédia, lehet az utolsó intő jel az emberiség számára, mindig lesznek olyan elemek, akik nem az összefogásra, a megoldásra törekednek, hanem az önös érdekekre, a haszonszerzésre.

Halálos baleset, a korona vírus első fertőzöttjei, egy súlyos beteg fiú kérése, és egy autó ütközése vonattal – Ez történt a héten

VAOL Összefoglaltuk a hét legfontosabb vasi eseményeit, hogy ne maradjon le semmiről!

A Dunaferr megelőző intézkedései a korona vírussal kapcsolatban

DUOL Az ISD DUNAFERR Zrt. közleményt adott ki a ISD DUNAFERR Zrt. területére belépő valamennyi személy részére a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedéseiről. A dokumentumot a cégvezetés képviseletében dr. Sevcsik Mónika RMS és HR igazgató írta alá, valamint a szakszervezetek vezetői és az üzemi tanács elnöke is szignózták.

Ugocsa non korona

HIRTV Sajnos mai tudásunk alapján kimondható, hogy nem fogjuk megúszni a koronavírust – az Ugocsa non coronat nem lesz elegendő.

Ha tud valamit az eltűnt férfiról, szóljon a rendőrségnek!

DELMAGYAR A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 60 éves ruzsai férfi megtalálásában.

Befejeződik A korona című brit díjnyertes sorozat

DELMAGYAR Peter Morgan, a széria alkotója eredetileg hat évadot tervezett a történetből, de úgy döntött, hogy itt az ideje befejezni.

Elindult a visszaszámlálás: vajon megyei lány fejére kerül fel a korona?

BEOL Lassan a célegyeneshez érkeznek a Tündérszépek 2020 versenyzői, január 27-én ugyanis eldől, melyik szépség fejére kerül fel a korona.

Főúri botrány a Szent Korona körül

LOKAL A magyar Szent Korona-kutatás számára is újdonságot jelentő, bibliográfialiag ismeretlen nyomtatvány került az Országos Széchényi Könyvtár birtokába. A dokumentum beszámol a kor egyik legnagyobb főúri nézeteltérését okozó eseményről, Pfalz-Neuburgi Eleonóra királyné-koronázásának menetéről. 

A Szent Korona-kutatás számára is újdonságot jelentő nyomtatvány került az Országos Széchényi Könyvtárba

MAGYARNEMZET Az 1681. december 9-e után, valószínűleg Bécsben kiadott dokumentum a Szent Korona negyedik soproni tartózkodásáról és Pfalz-Neuburgi Eleonóra Magdolna Terézia királyné-koronázásáról tudósít.

A Szent Korona körül gyűltek össze a székelyek Adventben (PS-videó)

PESTISRACOK Szimbolikus helyen, a Parlament kupolája alatt, a Szent Korona körül gyűltek össze a minap a székelyek és tiszteletbeli székellyé választott magyarok, hogy együtt ünnepeljenek Adventben. Az esemény a szervezők szerint azért különösen fontos, mert minden alkalmat meg kell ragadni annak érdekében, hogy gyógyuljanak a trianoni trauma okozta sebek. Ezt szolgálja a határokon átívelő összetartozás tudatának […]

Az acél, a korona, valamint a zene

BOON Keménynek ígérkező Magyar Kupa mérkőzés vár szerda este a fürdővárosiak futballcsapatára.

Befejeződött a Korona és Kard rendezvénysorozat Várkonyban

SZOLJON Előző hétvégén tartották meg a Korona és Kard tiszavárkonyi legendájának 960. évfordulója alkalmából hirdetett történelmi emlékév utolsó rendezvényét.

Médiaórát tartottak az Új Néplap és a szoljon.hu munkatársai

SZOLJON Rendhagyó médiaórát szerveztek az Új Néplap és a szoljon.hu Sajtó és Tanulás programjában részt vevő iskolákban.

„Szóljon hát ez a torna értük”

DUOL  A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség rendezésében november 1-jén rendezték a VI. Ádám Anita, VII. Héger Ádám és II. Komáromi Ádám Emléktornát. Egy baráti hangulatú kispályás torna, amely sportbaráti szeretetről és az emlékezésről szól.

Előadás Pápán – Kalandosabb a korona a története, mint eddig tudtuk

VEOL A legfrissebb kutatási eredmények mentén kalauzolták az érdeklődőket államiságunk jelképének történetében.

Egy kilencéves kisfiú megmászta a Nagy Tátra korona mind a 14 csúcsát

TRAVELO Antek élete a hegymászás körül forog. Az egész családja ennek a szenvedélynek hódol.

A Tündérszépek közönségkedvence többet kapott a versenytől, mint a korona

HEOL Jámbor Laura, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium tanulója idén tavasszal mérette meg magát Tündérszépek versenyünkön és közönségdíjas lett.

Sokakat a hazaszeretet hívott a Szent Korona látogatására

HIRTV A könny esik ki a szememből, hogy itt vagyok - nyilatkozta egy látogató a Hír TV stábjának.

19 éves szépség fejére került a korona a Miss Balatonon - fotókkal

LIKEBALATON Balogh Eleni hármas győzelmet aratott.

Eredeti fényben látható a Szent Korona másolata

BAMA Szinte ugyanolyan, mint az eredeti.

Újra kinyitott a makói Korona, öt évig volt üres az étterem - fotók

DELMAGYAR Öt év után újra fogadja a vendégeket Makó legpatinásabb belvárosi étterme, a Korona. Megnéztük - kellemes, fiatalos, mediterrán hangulatú hely lett belőle.

Szóljon hát a rock and roll!

HAON Az ezredik koncertjét is megtartotta májusban az idén 17. születésnapját ünneplő Supernem zenekar.

Csak jó zene szóljon a városban – Fontos ügyekről döntött a közgyűlés

FEOL Gesztusértékű felajánlással él a magyar királyok városa a francia főváros tűzkatasztrófát szenvedett székesegyházának felújítása érdekében.

Egy korona, két nemzet az Adrián

VEOL A kicsi Vir sziget egyetlen városában, Viren több üdülőház is magyar tulajdonban van.

Bőrből készült a mohorai Szent Korona

NOOL

Csoda híján költözik a korona

MAGYARNEMZET Földcsuszam­lásszerű hazai győzelme után a Veszprém idegenben 27-27-es döntetlent játszott a Szeged ellen a férfi-kézilabdabajnoki döntő visszavágóján, és 62-51-es összesítéssel megnyerte a bajnoki címet.

Meglelte helyét a Tündérszép-korona

DUOL Véget ért első Tündérszépek versenyünk, melyen olvasóink és neves zsűri segítségével kerestük meg 13 megye legyszebb hölgyeit.

Baranyába került a korona: Fábián Evelin lett a Tündérszépek győztese

BAMA Nagy öröm nekünk, hogy a megyénk adta a verseny győztesét.

A Szent Korona-tantól a Zrínyi-kutatásokig – Irodalmi szalon Zalalövőn

ZAOL Két esten is az irodalom volt a téma a közelmúltban a kisvárosban.

A Szent Korona bűvkörében

HAON Debrecen - Óriási az érdeklődés a magyar Szent Korona iránt, melynek hiteles másolatát iskolások is szervezett csoportokban csodálják meg a szaktanáraikkal a debreceni Déri Múzeumban.

Felkészülés: FTC-Korona Kielce – élőben az NSO-n!

NEMZETISPORT Eddig három törökországi meccsén egy vereség mellett két döntetlent játszott a Ferencváros.

Márciusig marad Debrecenben a Szent Korona hiteles másolata

HAON Debrecen - Az eredeti tervek szerint mindössze egy hétig maradt volna Debrecenben a Szent Korona hiteles másolata, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel, úgy döntöttek, hogy „A másik főváros- Debrecen és Kossuth 1849” című tárlat végéig, azaz március 3-áig maradhat a cívisvárosban – olvasható a Déri Múzeum honlapján.

Negyvenegy esztendeje tért haza a Szent Korona

DUOL A magyar történelem és államalapítás egyik meghatározó szimbóluma a királyi korona, vagy ahogyan azt sokan nevezik a Szent Korona.

Az advent ne a vásárlásról szóljon! – szögezi le olvasónk

BAMA Igaza van?

Dzurják Csöpi, a korona, a torta meg a virágcsokor

FOURFOURTWO Ezúttal a Ferencváros magyar bajnok csatárát kérdeztük erről a koronáról, és a hozzá tartozó, nem éppen klasszikus királyi felségjelekről, mint a torta és a virágcsokor.

Áder János: a Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is

ZAOL A Szent Korona jogait a történelem mindig helyreállította, és ezek a jogok a jövőben sem szűnnek meg.

Már csak a korona hiányzik Hamilton fejéről

BORSONLINE Ha matematikailag még nem is, gyakorlatilag Lewis Hamilton már ötszörös világbajnoknak vallhatja magát. Rajt-cél győzelmet aratott.

Négy korona volt negyedóra kéj a bakabordélyban

BORSONLINE Szegényebb sorú lányokat toboroztak tábori prosti­tuáltnak az első világháborúban. Aki megfertőzödött nemi betegséggel, azt bevetették az ellenségnél.

44 korona

MAGYARIDOK Svédország teljes lakossága hisz abban, hogy az államnak befizetett horribilis mennyiségű pénz azt eredményezi, hogy az állam jóságos és igazságos, óvó anya és határozott apa egyszerre.

Egyre mélyebb szinteken a svéd korona

VG

Nemcsak a Szent Korona másolata miatt volt jeles ez a nap a környeieknek

KEMMA ...a politika szét tud szakítani embereket, de nemzetet nem... – mondta a Trianoni emlékmű alkotója Környén.

Fejére korona, ujjára jegygyűrű került

BEOL A 193. Anna-bál legszebb hölgyének egy Békés megyei fiatalt választottak.

Jött a baba, ugrott a korona!

BORSONLINE Ha a szüzességét nem is, de a lányságát minden szépségkirálynőnek meg kell őriznie. Így a házasságra és a babára jobb, ha egy-két évig nem is gondolnak a koronát viselők.

Alonso és a második korona

MAGYARIDOK Ilyen sem mostanában volt, hanem öt éve, hogy Fernando Alonso futamgyőzelemmel a háta mögött készülhet a soron következő Formula–1-es nagydíjra.

Konferenciát tartanak a Szent Korona tanról Zalaegerszegen

ZAOL A Szent Korona tan az ezredfordulón és napjainkban címmel rendez tudományos konferenciát a Göcsej Baranta Haditorna Kör.

A korona az új kriptovaluta

MAGYARIDOK A bemutatott terv szerint a korona üzleti modell része lesz egy erre létrehozott bank és fizetési platform, ami a svájci pénzügyi hatóságok felügyelete alatt működik.

Korona Szállótól a Kapos Hotelig és tovább

SONLINE Sorozatunk ebben a részében egy újabb ikonikus kaposvári épületet mutatunk be képek segítségével.

Könyvbemutató lesz pénteken: A Szent Korona amerikai kalandja és hazatérése

DUOL A Debreceni Egyetem Észak-amerikai Tanszéke és az MTA BTK TTI Lendület Szent Korona Kutatócsoportja szervezésében könyvbemutató lesz január 12-én, pénteken 14 órától az MTA székházának felolvasótermében.

1978-ban tért vissza a Szent Korona Magyarországra

FEOL A Szent Korona negyven évvel ezelőtt, 1978. január 5-én tért vissza Magyarországra. A koronaőrök egyike, akik az ereklyét a menekítés során elásták, a fehérvári Bunda József volt.

Itt a nagy karácsonyi kvíz a Szoljon.hu-tól! Te mennyit tudsz a szeretet ünnepéről?

SZOLJON Szerkesztőségünk – mint mindig – most is alkalomhoz illően készült egy kis finomsággal karácsony alkalmából.

Elképesztő dolgokat műveltek az albérletükkel – szóljon a rendőröknek, ha látta őket!

KEMMA Jelentkezzen a feltüntetett elérhetőségeken, ha tud valamit a rendőrség által keresett férfiről és nőről!

Kamatemelési spekulációkra hízik a korona

VG

Szóljon hangosan az ének – Indul a Dal

HEOL A műsorban több különdíjat is átadnak majd: A Dal 2018 Legjobb Dalszövege és a A Dal 2018 Felfedezettje elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny. A Dal 2018 nyertese képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon 2018 májusában.

„Nekünk becsengettek!” fotóverseny: új játékot indít a Szoljon.hu

SZOLJON Elkezdődött a tanév, a diákoknak becsengettek! A Szoljon.hu szerkesztősége most új nyereményjátékot indít, ezúttal a kisdiákok és szeretteik részére. Katt a részletekért!