Koronavírus – Mi a helyzet a határon? A járvány átrendezi az utazásokat

Elúszik a pénzünk, ha nem kelünk útra a koronavírus miatt? – az utazó félelme nem lemondási ok a biztosító szerint

További olvasott hírek
Megrongálták Ferenczy Balázs plakátját - fotók

VAOL Ismeretlenek rongálták meg, festették össze Ferenczy Balázs, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltjének kihelyezett plakátját a városban. 

Partiban voltak az Érddel, de a bravúr elmaradt

BEOL Az NB I. B-s női kézilabda-bajnokság 26. játéknapjára kisorsolt mérkőzésen az élvonalba visszavágyó Érd volt az orosházi együttes vendége. A hazaiak népes közönség előtt alaposan megszorongatták a harmadik helyen tanyázó vendégeket, a második félidő közepén egyszer fordítottak is, a bravúr azonban elmaradt.

Bravúros pontszerzés Gyöngyösön tucatnyi Krakovszki, Dely góllal

SONLINE Az FTC-Green Collect elleni hazai iksz után a HE-DO B.Braun Gyöngyös otthonából is elhozott egy pontot a HSA NEKA. A dabasi vereség után mintha kicserélték volna a bogláriakat, akik ezen a két találkozón szerzett egy-egy ponttal vélhetően megőrizték első osztályú tagságukat.

Az izraeli háború 205. napja – Folytatódnak a harcok Gázában és Izrael északi határánál

VG Az izraeli légierő a Hezbollah dél-libanoni állásait is támadta.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

BAON Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Irány a nemzetközi porond, ismét bajnok a Puskás Akadémia

FEOL Matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Puskás Akadémia, miután 4-1-re legyőzte a III. KER TVE-t a kiemelt U19-es bajnokságban.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

DUOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

BEOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Ferenc pápa egynapos látogatásra érkezett Velencébe

NOOL A pápa 2013-as megválasztása óta most járt először Velencében. Ferenc pápa első útja a velencei börtönbe vezetett, ahol megtekintett egy kiállítást a Velencei Biennálé keretében.

A Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájáért versenyeztek Veszprémben

VEOL Hetedikesek és nyolcadikosok mérkőztek meg a természettudományokban a veszprémi Kossuth-iskolában az elmúlt hétvégén a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájáért.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

VEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Házi készítésű kutyakeksz

ZAOL A mindmegette.hu portált szemlézve találtunk egy kutyakeksz receptet, ami nagyon egyszerű, villámgyorsan készen van, és ha a négylábú mellett egy kiskorúnak kedve támadna bekapni belőle egy párat, attól sem lesz semmi baja, hiszen csupa egészséges, emberi fogyasztásra alkalmas összetevőből áll.

Majális Pákán

ZAOL Vasárnap harmadik alkalommal rendezik meg Pákán az egyházközségi majálist 14 órától a plébánia kertjében. 14.30-kor interaktív gyermekműsor lesz a Móka Palotával, a szentmise 16 órakor kezdődik. 

A fogászati ellátásról is döntöttek a Tata környéki polgármesterek

KEMMA A Városházán tartotta soros ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács. A fogászati ellátásról is döntöttek.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

TEOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Hajléktalanokat képeztek ki bérgyilkosoknak Magyarországon

BAMA Egy magyar akcióvígjátékot vetít a pécsi Cinema City április 28-án, amely a Bonus Trip címet viseli. Az alkotást két alkalommal – 15:15; 19:30 – tűzik műsorra a filmszínházban.

A Te Szedd! akcióval az Eger-patakot is megtisztították + fotók

HEOL Közel harminc önkéntes szedett szemetet Egerben a patakparton, szombaton délelőtt. A városgondozás a Te Szedd! akciót egybekötötte a patak partjainak fűnyírásával, hiszen idén korábban indult növekedésnek a fű, mint az előző években.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

FEOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Szoboszlaiék Európa csúcsán; Kapás Bogit csalással előzték meg

RIPOST A Ripost legolvasottabb sport témájú cikkei ezen a héten.

Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és Izrael északi határánál – frissül

ZAOL Tovább folynak a harcok a Gázai övezet középső részén és Izrael északi, Libanonnal szomszédos vidékén - jelentette az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnap.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

VEOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

BAON A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

KEMMA A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

HEOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

BEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Így buzdították csapatukat a Falco-szurkolók a ZTE ellen - Nézegessen fotókat!

VAOL Ahogy arról beszámoltunk, az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének első felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a szomszédvár ZTE gárdáját gázolta el – 38 pontot vert ellenfelére. 

Szépkorúak ünnepe

ZAOL Zalaháshágyon, a művelődési házban vasárnap 15 órakor tartják a szépkorúak ünnepét, amelynek szónoka Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke lesz. A műsorban mások mellett a helyi Ezüsthárs asszonykórus is fellép.

Fennakadást okozott egy kanyarodó busz a parkoló autók miatt

BAMA Olvasónk jelezte hírportálunknak, hogy vasárnap délelőtt Pécsett, a Móra Ferenc és a Lőtér utca kereszteződésben nem tud kikanyarodni egy helyi járatú csuklós autóbusz, amelynek oka a parkoló autók. Az eset miatt a forgalom nem halad, és dugó alakult ki az érintett útszakaszon. Van, aki már több mint fél órája arra vár, hogy haladhasson. 

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

ZAOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

BAMA Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Ismét megrendezték a Szent György-napi kihajtási ünnepet Nagyvázsonyban

VEOL Szombaton Szent György-napi programra várták az érdeklődőket a község futballpályára, ahol egész délután szórakoztató, családi programok tették felejthetetlenné az eseményt.

Megnyerte a bajnokságot a HÉP-KRC Röpke

BAON A zárófordulót rendezték a hétvégén a női röplabda NB II. felsőházi rájátszásában, a HÉP-Kecskeméti RC Röpke abban a tudatban lépett pályára Jászberényben, hogy amennyiben sikerül megnyernie a mérkőzést, akkor bajnoki címet ünnepelhet. Szoros meccset vívott Erki Milán csapata, de megnyerte a találkozót, és ezzel a másodosztályú bajnokságot.

Tíz településről jelentkeztek a diákok a bonyhádi versenyekre

TEOL Megszülettek az idei tanév levelező versenyeinek eredményei a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Nem csak magyar állampolgárok lehetnek jelöltek az önkormányzati választáson

VEOL Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Nem csak magyar állampolgárok lehetnek jelöltek az önkormányzati választáson

DUOL Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Finn-magyar majálist rendeznek idén Geresdlakon

BAMA Nem akármilyen programmal készülnek Geresdlakon.

Eszterházy SC: nem okozott gondot a Szigetszentmiklós

HEOL Az egri egyetemisták végig vezetve magabiztos győzelmet arattak Szigetszentmiklósón, amivel megerősítették pozíciójukat a bajnokság középmezőnyében.

Térszínház

ZAOL Vasárnap 16 órakor Tornyiszentmiklóson a művelődési házban a Térszínház művészeinek előadásában Páskándi Géza: A vigéc című zord bohózatot láthatja a közönség. A bohózat nemzeti megmaradásunkról, hagyományaink, értékeink megőrzéséről szól. 

Frontális baleset történt a 44-es főúton, Nyárlőrincnél

BAON Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A győzelem ellenére sem volt elégedett Bognár György a Paks játékával (videóval)

TEOL Hiába nyert öt vereség után a Paksi FC, Bognár György vezetőedző nem volt elégedett csapata teljesítményével.

Kettős ünnepet tartottak Daruszentmiklóson az óvodában

DUOL Hogy milyenek az ottani óvodások? Szinte megállíthatatlanok! Pedig nem is rosszak. Nekik nem számított, hogy februárira váltott az időjárás. Ki lehet menni az udvarra? Hurrá! Játszani is lehet? Pláne! A Daruszentmiklósi Szederinda Óvoda és Mini Bölcsőde valamennyi aznap ott tartózkodó növendéke bemutatta az önkéntes munkára érkezett szülőknek, hogy ők milyen ügyes és tűzrőlpattant gyermekek.

Ilyen finomfőzeléket még nem ettél: itt a tavaszi verzió, ami valóban finom!

MINDMEGETTE Sokan nem szeretik a finomfőzeléket, pedig ha jól van elkészítve, akkor zseniális fogás akár magában is, köret nélkül. Mi most egy olyan verziót készítettünk, ami még csak nem is vádolható azzal, hogy menzás lenne, az íze pedig egyenesen mennyei.

Itt vannak a vasárnapi ügyeletes gyógyszertárak listája

BAON Ezekben a patikákban tudjuk kiváltani a gyógyszereinket nyitvatartási időn túl.

A Zaol-podcast vendége Süténé Tüttő Beáta, a Hévíz Városáért és Ifjúságáért Egyesület elnöke

ZAOL A fürdővárosért elkötelezetten tenni akarókat tömöríti az elmúlt év végén alakult Hévíz Városáért és Ifjúságáért Egyesület, amelynek elnöke, Süténé Tüttő Beáta a Zaol-podcast friss adásában leszögezte: a szervezet elnevezése kijelöli a céljaikat.

Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és Izrael északi határánál – frissül

VAOL Tovább folynak a harcok a Gázai övezet középső részén és Izrael északi, Libanonnal szomszédos vidékén - jelentette az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnap.

Óvodások, iskolások ünnepeltek Bátaszéken

TEOL „Vegyék fel egy hétköznapon a magyarországi német népviselet egy darabját, és tegyenek ünneppé egy átlagos pénteket!”

Kaposvári siker a szegedi tűzoltósport versenyen

SONLINE Hétvégén rendezték meg Szegeden a Magyar Tűzoltósport Egyesület szervezésben a kaposvári csapat számára szezonnyitó első tűzoltósport versenyt. A KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat Egyesületét öt versenyző képviselte, és az alábbi eredményeket érték el:

Kiss Judit Ágnes teremtett vidám, mesés hangulatot

FEOL Szombaton délelőtt újabb szerző, a gyerekkönyveiről is ismert Kiss Judit Ágnes költő, író volt a székesfehérvári könyves Már Vártalak vendége.

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el

RIPOST A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

ZAOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Oliver Vidin: Mi ennél tudunk jobban is játszani

SZOLJON Vereséggel kezdte az elődöntőt az NHSZ-Szolnoki Olajbányász. Oliver Vidin együttese kilenc ponttal maradt alul az Alba Fehérvár ellen, így a Tisza-partiaknak kedden javítaniuk kell hazai pályán.

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

TEOL Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről – olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.

Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és Izrael északi határánál – frissül

FEOL Tovább folynak a harcok a Gázai övezet középső részén és Izrael északi, Libanonnal szomszédos vidékén - jelentette az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnap.

Családi sportpiknik az Öreghegy lábánál

FEOL A Túrózsáki úti szabadidőparkba invitálta a mozgás szerelmeseit április utolsó szombatján az Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: aerobik edzés, anya-lánya jóga, „kihelyezett konditerem”, személyi edzés és tanácsadás, néptáncbemutató és táncház, mesejáték, akadálypálya, babajátszó, légvár szerepelt a programban – sportos és egészséges elfoglaltságot kínált az Aszalvölgyi piknik az Öreghegy lábánál.

Úgy imádja Azahriah-t ez az ázsiai lány, hogy magyarul énekelte el az egyik számát

HEOL Theának nemcsak gyönyörű hangja van, hanem a kiejtése is szuper.

Harmincöt kilósnál is nagyobb pontyot fogtak

TEOL A múlt hét végén vette kezdetét a világ legnagyobb pontyfogó versenye.

Varga Dorina: Tenni a faluért és a közös értékekért

FEOL A faluért való tenni akarás révén jött létre a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület, melynek elnöke Varga Dorina polgármester-jelöltként szeretné még magasabb szinten képviselni szeretett közösségét. Mint fogalmazott, „számomra a falunk jelenti az életem kezdetét, jelenét és végét.”

Az első meccsen még döcögött a szekér, de aztán lendületbe jött a Csaba

BEOL Szentesen rendezték meg a felnőtt OB II.-es csapatok rájátszásának 4. fordulóját az 5. csoportban. Az országos utánpótlás-bajnokság vasárnapi fordulójára Nagykanizsára tartó utazás közben állt meg az autóbusz a Kurca-parti városban, és az utánpótláscsapat tagjai közül többen szerepet kaptak a szombati két felnőtt meccsen. Közülük az elsőn kissé frusztráltan játszott az egylet, a folytatásban azonban kisimultak a dolgok, és magabiztos győzelmet arattak a szolnokiakkal szemben.

Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és Izrael északi határánál – frissül

VEOL Tovább folynak a harcok a Gázai övezet középső részén és Izrael északi, Libanonnal szomszédos vidékén - jelentette az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnap.

Kísérleti projekt indul Pécsen májustól

BAMA Egy kísérleti projekt keretében egy városrésznyi akcióterületen modellezik Pécsen májustól két éven keresztül azt, hogy milyen beavatkozások révén érheti el Pécs klímasemleges vállalásait. Az önkormányzat közlése szerint az így letesztelt és bevált megoldásokat később az egész városra ki lehet terjeszteni. 

Imádság a keresztnél

ZAOL Letenyén vasárnap 16 órakor a horvát nemzetiségi önkormányzat által állított szőlőhegyi keresztnél közös imádságot tartanak.

Még mindig tagad a mánfai férfi, akit barátnője meggyilkolásával vádolnak

BORSONLINE Szerinte a nő öngyilkosságot követett el.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

SONLINE A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Kell félnünk a mesterséges intelligenciától? (podcast)

VEOL A mai beszélgetés felvezetését maga a mesterséges intelligencia írta, amit változtatás nélkül közlünk:

Kemény következtetésre jutott a főváros kapcsán Orbán Viktor

VG Ami most van, tarthatatlan, Budapesten változás kell – állapította meg a budapesti tárgyalásai után a kormányfő.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

NOOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Kocsis Tamás: minden tiszteletem a csapatomé

VAOL Mint arról beszámoltunk, az NB I-es kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásában kikapott idegenben az Egis Körmend (101-90), ennek ellenére edzője, Kocsis Tamás elismeréssel beszélt csapatáról, amelyben többen is sérülten vállalták a játékot.

Az Aldi, a Spar meglépte a rövidített nyitvatartást, a Lidl is vizsgálja a lehetőséget

KISALFOLD Több kereskedelmi üzletlánc reagált a járványi itthoni terjedésére. A meghozott lépésekkel munkatársaikat és a vásárlókat egyaránt óvják a fertőzésveszélytől. Írásunkban a nyitvatartási idő csökkentésének előnyeit és hátrányait mérlegeltük.

Aláírták a bérmegállapodást a győri Audiban, mutatjuk a részleteket

KISALFOLD A megállapodás 3 évre szól, amelynek időtartama alatt a munkatársak átlagosan 36%-os jövedelemnövekedésben részesülnek.

Győri Audi: a tervek szerint hétfőtől leáll a termelés

KISALFOLD A munkavállalókat érintő következményekről hamarosan tájékoztatást adnak.

Áll a termelés a győri Audiban – képgaléria a gyárról a járvány idején

KISALFOLD A győri Audi-gyárban március 22-én leálltak a gyártósorok, a munkatársak többsége állásidejét tölti otthon, a tervezett kéthetes leállás újabb két héttel hosszabbodik. „Jelenleg kihívásokkal teli napokat élünk – mondta a koronavírus-fertőzés miatt kialakult kényszerszünetről Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. – Az európai logisztikai láncok szinte teljesen állnak, melynek következtében állnak összeszerelő soraink is.”  

Hetvenéves az ajkai könyvtár

VEOL Az ajkai könyvtár ünnepel ebben az évben.

Nem csak magyar állampolgárok lehetnek jelöltek az önkormányzati választáson

FEOL Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Sztarenki Dóra videóval jelentette be: babát vár

BORSONLINE Anyai örömök elé néz a színésznő.

Ez a 4 csillagjegy mindent túlgondol. Te köztük vagy?

RIPOST Nem szabad mindent a végsőkig kielemezni, ahogy a túlgondolás is többnyire csak káros lehet.

Kilencvenkilencedszer léptek színpadra a kamarazenészek Környén

KEMMA Koncertet adott a Soltész István Kamarazenekar a Művelődési Házban. A zenekar az elmúlt évek során számos rendezvény, jótékonysági kezdeményezés részese volt, az idei tavaszköszöntő különlegessége az volt, hogy megalakulásuk óta 99. alkalommal léptek színpadra.

A Fejér vármegyei tévék, rádiók vasárnapi műsora

FEOL A műsorváltoztatás jogát a tévétársaságok és a rádióadók fenntartják!

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

VAOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

SZOLJON A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

RIPOST Kiderült, kinek éri meg a napi autópálya-matrica.

Kártyacsalások: a kényelmünk visz a vesztünkbe

VG Milliárdos károkat okoznak a bankkártyás csalások Magyarországon, pedig kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének.

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

HEOL Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről – olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

KEMMA Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

A kistérség tehetségei gáláztak

BEOL A XII. Százszorszép gálával, 34 fellépővel Medgyesegyházán végéhez érkezett a XII. Mutasd Magad Dél-Békés tehetségkutató rendezvénysorozata szombaton.

Változó technikai háttér mellett őrzik, átörökítik a helyi hagyományokat (képgaléria)

VEOL Nem a Fekete István ismert regényében szereplő Tüskevárban, hanem Tüskeváron járunk, vármegyénk nyugati településén, a Somló lábánál. Rövid időre visszatekintünk a közeli és a távolabbi múltba, majd újra jelenbe helyezve a történetet, bemutatjuk egy máig a településen dolgozó fazekascsalád mindennapjait – az ő segítségükkel. A község régen ismert volt fazekasairól. Ma is az a Tóth családnak köszönhetően, akik foglalkoznak még a mesterséggel.

Lépett egy nagyot a másodosztály felé viharsarki vereségével a NEKA

SONLINE Kiesési rangadót bukott a NEKA, melynek esélye sem volt a hatodik pertől végig vezető TAPPE-Békéscsabai ENKSE otthonában, ahol harminckét perc után már kilencgólos hátrányban volt! Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat a bogláriak, a sorsuk már nem a saját kezükben van!

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

BAMA A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Irány Adony, és egy hangulatos családi ház, csodás borospincével

FEOL A teljes körűen felújított ingatlanhoz egy nagyobb mellék- és több állattartásra alkalmas épület is tartozik, és egy hátsó, füvesített kert. Van napelem is, így az energiára nincs gond, a riasztó és a biztonsági kamera rendszer mellett pedig nyugodtan aludhat az új tulajdonos.

Már negyvenöt éves a szegedi troli

VG Nosztalgiajáratokkal, emlékjeggyel és virtuális kiállítással köszöntik az évfordulót.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

FEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Szakközépiskolák versenye Szombathelyen- Első alkalommal adott otthont a versenynek dunántúli intézmény - fotók

VAOL Idén első alkalommal dunántúli intézmény, a szombathelyi VMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum adott otthont a rangos Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjének szombaton. A végső fordulóban két vasi iskola diákjai képviselték vármegyénket.

Ligetsori Piknik – idén is sokan látogattak ki a városrészi rendezvényre

FEOL Városrészi rendezvények egész sorát tartják a hétvégén, Székesfehérváron. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola mellett a Ligetsori Piknik várta vendégeit ingyenes programokkal szombaton délután.

Marics Peti hátrányként éli meg az ismertséget: „A szociális életem egyenlő a nullával”

BORSONLINE A ValMar együttes egyik pillanatról a másikra vált népszerűvé. Marics Peti és Valkusz Milán számára egy új, addig ismeretlen élet kezdődött. Lányok százezrei rajonganak értük, Peti bár hálás a sikerért, de időnként terhet is jelent számára.

Az eperfagyi végnapjai?

VEOL A globális felmelegedés miatt több gyümölcsnek annyira felmehet majd az ára, hogy a cukrászoknak nem éri majd meg ezekből fagylaltot készíteni. Ezek helyett jöhetnek majd a rovarokból és algákból készült „ínyencségek" – vázolta a rémes jövőt  Éskovács Péter, a Balaton Fagyija 2024 választás tanácsadója.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

VAOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Gólya építi az otthonát

ZAOL Fotós kollégánk, Pezzetta Umberto a szombati Tarr Andráshida SC - Technoroll Teskánd KSE mérkőzésen kapott lencsevégre egy gólyát a pálya fölött. Repülő állatot amúgy is nehéz lefotózni, de éppen akkor, amikor a lakóhelyéhez szükséges "építőanyagot szállítja", az nem mindennapi. A mérkőzés döntetlen lett, a gólya pedig reméljük azóta győzött és elkészült a fészkével. 

Nagyon drága lesz az idei nyaralás a népszerű tengerparti városokban

DUOL A Spanyolországba, Görögországba vagy Portugáliába irányuló szervezett nyaralások idén nyáron mintegy 20-30 százalékkal drágábbak, mint 2019-ben, és a korábban meglehetősen olcsónak számító nyaralási célpontok, például Törökország, Tunézia vagy Egyiptom árai is jelentősen emelkedtek. Ezekbe az országokba akár 35 százalékkal is több pénzért utazhatnak a nyaralók, mint a koronavírus-járvány előtt - derül ki a Holidaycheck utazási portál elemzéséből.

Májusban ismét szülésre felkészítő tanfolyam

DUOL Májusban újrakezdődik a szülésre felkészítő tanfolyam.

Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és Izrael északi határánál – frissül

DUOL Tovább folynak a harcok a Gázai övezet középső részén és Izrael északi, Libanonnal szomszédos vidékén - jelentette az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnap.

Hal- és borünnep a Balatonnál

VEOL Május17–20. között rendezik meg a Balatoni Hal- és Borünnepet, amely Balatonfüred szezonnyitó gasztronómiai fesztiválja koncertekkel, borbemutatókkal A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zene fogadja az érdeklődőket, derült ki a város honlapjáról.

Modern tánc, hiphop, társastánc és néptánc - Együtt ünnepelték a tánc világnapját Szombathelyen - fotók

VAOL Április 29-én, hétfőn ünnepeljük a tánc világnapját. A jeles napról minden évben megemlékeznek Szombathelyen. Így történt ez szombaton is, a Csónakázótó-szigetén.

TeSzedd! – Jókora szeméthegy jött össze Kondoroson

BEOL Az Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében pár óra alatt rengeteg illegálisan lerakott vagy autóból kidobott szemetet gyűjtöttek össze Kondoroson, háztartási gépek is akadtak köztük. A TeSzedd! akcióban a hulladékkal megtöltött zsákokból jókora szeméthegy jött össze, amit már természetesen legálisan helyeztek el.

Mutatjuk folyóink vasárnapi vízszintjét

SZOLJON Így alakult a Tisza és a Zagyva vízállása vasárnapra.

Az újonc otthonába látogat az Aqvital FC Csákvár

FEOL A BVSC-Zugló vendégeként lép pályára a labdarúgó NB II 30. fordulójában az Aqvital FC Csákvár.