Újra jönnek az antifák, újra jön az erőszak? Kik ezek és mit akarnak?

A hétvégén Sopronban csaphat össze szélsőjobb és szélsőbal – sajnos akár az utcán is.

Szlovákia tényleg visszaállítja a határellenőrzést a magyar határon

VG A döntés meghosszabbítható.

Ezt a mézes puszedlit ne vásárolja meg – a NÉBIH már visszahívta!

MANDINER Az érintett termékeket a vásárlás helyén a Coop üzletek visszaveszik és a termék árát megtérítik.

Ukrajnából menekítette ki Arseniyt, a zsiráfbikát a nagykőrösi Richter Safari Park – galériával, videóval

BAON Az állatok világnapjának hajnalán érkezett meg hazánkba a háború sújtotta Ukrajnából Arseniy, a zsiráfbika. A nagykőrösi Richter Safari Park több mint négy hónapos előkészületet követően fogadta be az állatot, aki nevéhez méltóan bátran viselte a hosszú utazást és hamarosan birtokba is veszi új otthonát − olvasható a park közleményében.

Videófelvételeket készített és szexuálisan molesztálta több tanítványát a karateedző, fegyházbüntetésre ítélhetik

HIRADO A 68 éves férfi pornográf tartalmú felvételeket is készített a fiatalokról.

Amerikai lap: Orbán Viktornak igaza volt

MANDINER A véleménycikk szerint mostanra több európai vezető is átvette a magyar miniszterelnök politikai álláspontját.

Moldovában törvénybe iktatták, hogy oroszbarát párt nem indulhat a választásokon

VG Az oroszbarát Shor párt vezetője, Ilan Shor jelenleg Izraelben él, Moldovában távollétében 15 év szabadságvesztésre ítélték.

Lomtalanításra készülnek

HEOL Lomtalanítás lesz a településen október 14-én. A lomhulladékokat reggel 6 óráig kérik kihelyezni az ingatlanok elé. Kihelyezhető az ingatlanokban keletkező olyan szilárd hulladék, melyek méretüknél fogva nem helyezhetőek el a kukákban, illetve a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók, például a bútor, nagyobb kartondobozok, játékok, rongy bezsákolva. Nem kihelyezhető a kommunális, nagy darabos fém és elektronikai hulladék, építési törmelék, gépjárműgumi, autóalkatrészek (lökhárító, műszerfal, ülések), akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek. 

Elfogynak a nemzetiségi lakosok: Hova lettek a szlovákok meg a németek a Kiskőrösi járásból?

BAON Minden 33. lakos szlovák Kiskőrösön. Legalább is ez derül ki a KSH tavalyi népszámlálási felméréséből. Soltvadkerten sem jobb a helyzet: ott a németek száma 73, azaz csak minden századik ember merte bevállalni őseinek a származását.

Csaknem tízkilós trófearekord

VEOL Halkul a gímszarvasbőgés, kezdődik a muflonnász a Veszprém környéki erdőkben – ilyenkor szokott a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. trófeaszemlét tartani Alsóperén. Idén 164 gímbika került terítékre vadászterületén, az utolsót szerda reggel, a szemle napján találták meg. A legnagyobb súlyú csaknem tízkilós, pontosan 9,77 kilogrammos.

Új út épülhet a Bakonyból a Balaton felé

VEOL Megjelent a felhívás a 8-as és a 72-es főutak csomópontját Gyulafirátót északi részével összekötő hat és fél kilométeres útszakasz tervezésére. Ez azt jelenti, hogy Győrből, Zircről, a Bakonyból a 82-esen haladva, Veszprémet elkerülve gyorsabban lehet majd eljutni a Balaton partjára.

Csatlakozz csapatunkhoz, legyél online szerkesztő!

SONLINE A MEDIAWORKS HUNGARY ZRT. 

Ujhelyi István követi és értékeli a munkámat

MANDINER Egy ilyen Magyarország vezet valahova.

Négylábú kedvencekről posztoltak a politikusok a világnapon

HEOL Október 4-e az állatok világnapja. Ennek ünneplésére sok olyan programot szerveznek, amely az állatokkal való harmonikus kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

A magyarok fizetik a legalacsonyabb energiaárakat az unióban

HIRADO Koncz Zsófia azt is elmondta, hogy „folyamatos támadás alatt vagyunk, az Európai Bizottság legújabb országspecifikus jelentése újból megtámadta a rezsicsökkentést”.

Idős embereket köszöntöttek Egerben

HEOL Az Idősek Világnapja alkalmából idén is rendezett városi ünnepséget Eger önkormányzata.

Karabahi válság: Magyarország nem támogatja a Baku elleni szankciókat

VG Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy francia lapnak adott interjút.

Magyarország és Szlovénia megállapodott a földgázvezetékek összekötéséről

HIRADO Szijjártó Péter azt is elárulta, hogy a két ország szoros atomenergetikai együttműködésről írt alá megegyezést.

A szerb elnök vétót kért Orbántól Brüsszelben

MANDINER A Banjska faluban történt vérengzés után az EU egyes tagállamai Szerbia elleni büntetőintézkedéseket sürgetnek.

Egyik nap a Lánchidat, másik nap a Váralagutat tisztítják – útlezárásokra lehet számítani

HIRADO A lezárás az éjszakai BKK-járatokat nem érinti.

Hamis állatútlevelekkel próbált öt kölyökkutyát Németországba juttatni egy román nő

HIRADO A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy az ebeknek oltásuk, csipjük és valódi okmányuk sincs.

Optimizmusra valló színvilág köszön vissza az orosházi alkotó képeiről

BEOL Orosházi amatőr alkotó kiállítása látható napjainkban a gádorosi könyvtárban. Mészáros Tünde Rita képeit a falunapon mutatták be az érdeklődő közönség előtt. Ő és a polgármester, dr. Szilágyi Tibor sokáig kollégák voltak az orosházi járási hivatalban.

Új Csóri úti körforgalom: Fehérvár megkezdi az átépítési tervek elkészítését

FEOL A Magyar Közút szakembereivel történt szakmai egyeztetést követően súlykorlátozás bevezetésén gondolkodnak az Új Csóri úton, illetve a város, saját költségén megkezdi a körforgalom átépítéséhez szükséges engedélyes tervek készítését.

Fejlesztések kezdődnek Kunszentmártonban

HIRADO A projekt 2024. július 31-re fejeződik be.

Cáfolja a baloldali sajtó állításait a Klebelsberg Központ

MAGYARNEMZET Több sajtótermékben is félrevezető és pontatlan információk jelentek meg a köznevelési intézményeknek felajánlott adományokról.

Az orosz–ukrán háború 588. napja – Friss hírek

VG Az oroszok gyakorlatilag egész Ukrajnát lebombázták az elmúlt 24 órában.

Ott jártunk, amikor Petőfi eldobta nyakkendőjét az oroszlányi Kölcseyben

KEMMA Budapesten született 1953-ban. Huszonévesen a Kirschmayer Károly szobrászművész Benedek György festőművész vezette Vasutas Képzőművészeti Körben tanulta az anatómiai és perspektivikus ábrázolás klasszikus alapjait. Ő Szerényi Gábor grafikusművész, akinek kiállítása nyílt október 1-jén, vasárnap a Kölcseyben, Petőfi eldobja nyakkendőjét címmel.

Kerek évfordulóra készül az ipartestület

KEMMA Jogelődje, a Pilis-Vértes-Gerecse medence egy legrégebbi iparos-kereskedői érdekképviselete megalakulásának 100. évfordulója megünneplésére készül a Dorogi Ipartestület, amely tizenkilenc település vállalkozóival tart kapcsolatot.

Százötven éve nyílt meg az első nyomda Békéscsabán

BEOL A 150 éves békéscsabai nyomdászat alkalmából nyílt fényképeket és tablókat felvonultató tárlat Gécs Béla helytörténész, tipográgus közreműködésével szerdán Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. Az első békéscsabai nyomda 1873. szeptember 21-én kezdte meg működését: Dobay János gyulai nyomdatulajdonos egy fiókműhelyt rendezett be a mai Munkácsy Mihály Múzeum mellett, és azt testvére, Sándor vitte. A kiállításmegnyitón nemcsak a múltról, hanem a nyomda- és csomagolóanyag-ipar jövőképéről is szó esett.

Közel tízszer annyi a vagyona a leggazdagabb cseh milliárdosnak mint a magyarnak

VG A száz nevet tartalmazó listában 2022-hez viszonyítva négy új név van.

Menetrendet módosít a Blaguss: változik a 7-es és a körjáratok útvonala is

VAOL Október 16-án módosul a helyi járatos buszok menetrendje Szombathelyen: változik a körjáratok és a 7-es útvonala, és új megállóhelyeket is kialakítanak.

Mi a jobb, késni pár percet, vagy soha meg nem érkezni?

TEOL Aki valaha is szemtanúja, netán szenvedője volt egy súlyos közúti balesetnek, annak attól a pillanattól gyökeresen megváltozik az élete.

Turisztikai fejlesztés Cserkeszőlőn

HIRADO A projekt a cserkeszőlői önkormányzat által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 475 millió forint támogatásból valósult meg.

A demográfia versenyképességi, költségvetési és adókérdés is

HIRADO Hogy milyen megtakarítások lesznek a jövőben, az a demográfián múlik – hangsúlyozta Hornung Ágnes.

Már az eladók is veszélyben lehetnek, ha nem figyelnek eléggé!

DUOL Idegeneket ne engedjünk be az otthonokba- ez az egyik legfőbb prevenciós tanács az idősek számára. Ám ez nemcsak fizikálisan a bejárati ajtót jelenti, ugyanez érvényes akkor is, amikor megnyitják az internetes böngészőt.

Erős nyári szezonnal rekordot döntött a belföldi turizmus

HIRADO Megdőltek a tavalyi eredmények és a járvány előtti 2019-es rekord a turizmusban a vendégéjszakákat, a vendégek számát és a bevételeket tekintve egyaránt, eredményes nyarat zárt az ágazat – értékelte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságának elnöke a 2023-as szezont szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Vízre szálltak a garabonciás diákok

BEOL Évről évre elmaradhatatlan mozzanata a Csabai Garabonciás Napoknak a hagyományos sárkányhajó-bemutató, amit szerdán tartottak az Élővíz-csatornán.

Halálra gázoltak egy kerékpárost Dabas külterületén

HIRADO Az 54 éves férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

IPOSZ-díjat kapott Budapesten a sarkadi kőművesmester

BEOL IPOSZ-díjban részesült a minap, a magyar kézművesség napja alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten Vígh Sándor sarkadi kőművesmester, a Sarkadi Ipartestület tagja.

Újabb ukrán dróntámadás érte Oroszországot

VG A támadások civil övezeteket is érintettek.

Ötödikes diák képviselte Bakonysárkányt a magyar tenger partján

KEMMA A bakonysárkányi Hlavács Máté a Balaton partján járt. A Fekete István Általános Iskola ötödikese jutalomtáborban gyűjtött felejthetetlen élményeket.

A helyi kiválóságokat segíti majd a jövőben az alapítvány

BAMA Alapítvány viseli mostantól Rédei Károly, a siklósi polgári iskola néhai igazgatója nevét. Az alapítvány célkitűzése egyebek mellett, hogy támogassa a helyi közművelődésben, oktatásban kiemelkedő munkát végző személyeket, szervezeteket, főként a Rédei Károly Közművelődési Díjjal kitüntetett kiválóságokat. Riegl Gábor polgármester együttműködésével Rédei Károly dédunokája, dr. Rédei Károly megtette az első lépést a célok megvalósításához.

Tízezren jöttek Ukrajnából egy nap alatt

MAGYARNEMZET A beléptetettek közül a rendőrség 36 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

A Herkules vonósnégyes koncertezik

KEMMA A Herkules vonósnégyes koncertjére várják a zenebarátokat szombaton a városháza dísztermébe.

A mogyoróallergia miatt meghalt kisfiú ügyében vádat emeltek a tanárnő ellen

MAGYARNEMZET A vádirat szerint a vádlott tisztában volt azzal, hogy a kisfiú mogyoróallergiában szenved.

Harang szólalt meg a katasztrófa kezdetét jelezve

VEOL A vörösiszap-katasztrófa 13. évfordulójára emlékezett október 4-én Kolontár lakossága. Ez volt a magyar ipar történetének egyik legsúlyosabb balesete, amely hatalmas anyagi és környezeti károkat okozott.

Szijjártó garanciát akar OTP-ügyben, Budapestre hívta az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökséget

MANDINER A magyar bankot korábban hosszú ideig egy háborús feketelistán szerepeltették.

Fogkrémeket adományozott a Rotary Club

VEOL 150 fogkrémet adományozott a Fáy András Lakótelepi Tagóvoda apróságainak a Rotary Club. A szervezet az akcióval a fogápolás fontosságára kívánta felhívni a figyelmet.

Robbantással fenyegetett egy fővárosi áruházat

MAGYARNEMZET Lezárult a nyomozás az ügyben, a gyanúsított nem tett vallomást.

Az időseket köszöntötték Mezőfalván

DUOL Október 2-án, hétfő délután a Kiss Kálmán Művelődési Házban az idősek világnapja alkalmából Márok Csaba polgármester köszöntötte a falu legidősebb polgárait. Beszédében kiemelést kapott, hogy milyen fontos társadalmunk számára az idős korosztály, hiszen nélkülük mi magunk sem lehetnénk. Tőlük már egészen kiskorunktól olyan dolgokat tanulhatunk, ami majd felnőttként is irányt mutat. A munkától a családig minden téren számíthatunk az idősek segítségére. A nagyszülőnek óriási szerepe van a hagyományok átadásában, valamint nem utolsó sorban a mindennapjaink biztonságos megélésében is – hallhattuk többek között a családi emlékekkel is megfűszerezett köszöntőben. A program folytatásában a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda Mihály napi vásár előadásának és a Petőfi Sándor Általános Iskola 4. évfolyamosai által műsorra tűzött produkciónak tapsolhattak a megjelentek. Ezután Csongrádi Kata színésznő, musical-énekesnő, író, színpadi szerző műsora zárta Mezőfalva időseket köszöntő rendezvényét.