Az izraeli háború 193. napja – USA: Izrael döntése, hogy lesz-e válaszlépés Irán ellen

Washington stratégiai célként kezeli a Közel-Kelet stabilitását.

Fontos bejelentést tett a tiszajenői közmeghallgatáson a gyógyszertár üzemeltetője

SZOLJON A lakosságot érintő helyi ügyek kerültek terítékre a Tiszajenőn minap megrendezett falugyűlésen. A közösségi színtérben megtartott fórumon sokféle témát felvetettek a helyiek.

Ennyit még biztosan nem látta ölelkezni Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt, mint ebben a videóban!

MANDINER Dobrev Klára szerint a szociáldemokraták, szocialisták és zöldek lesznek a biztos pont, akikre mindig lehet számítani.

Kiválóan szerepelt az országos egészségversenyen a KémCsövesek nevű szolnoki csapat

SZOLJON A napokban megrendezett Semmelweis Egészségversenyen a 800 induló csapat közül a 34. helyen végzett a Varga KémCsövesek nevű csapata.

Brüsszeli botrány: kinevezése előtt lemondott von der Leyen kedvence

VG Pieper jelölését több biztos és a Parlament is ellenezte.

Tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában

FEOL Idén tavasszal a Városgondnokság egy tematikus, geológiai tanösvényt alakít ki a Rác bányában, amely a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják.

Első helyezést ért Braun Szonja értekezése az Alzheimer-kórról

DUOL A múlt szombaton rendezte meg a Széchenyi István Gimnázium a Kisbiológusok találkozóját, az idén immáron harmincadik alkalommal.

Az idei városi nagyrendezvényekről: Mosonmagyaróváron a Mosonshow nyitja a szezont

KISALFOLD Magna Cum Laude, Margaret Island, R-Go, Fenyő Miklós koncerteken szórakozhatunk idén Mosonmagyaróváron. A szezont – a hagyományokhoz híven – a hétvégi Mosonshow nyitja.

Erre számíthatsz kedden a nógrádi utakon

NOOL Óvatosan közlekedjetek az utakon!

Színházban megidézett vészkorszak - Megemlékeztek a Holokauszt 80. évfordulójára Győrben - fotók

KISALFOLD A Győri Nemzeti Színházban emlékeztek kedden a Holokauszt 80. évfordulójára, a győri származású, de Kaliforniában élő Geiger András Steven jóvoltából a Mensch Nemzetközi Alapítvány szervezésében.

A Vért Vadászati Kft. cáfolja Hadházy Ákos állításait

VG A vállalat szerint az Alcsútdobozon található, Vérti Vadaskertben csaknem ezer hektáros területen folyik vadgazdálkodás.

Morawiecki: „Elképesztő, ami jelenleg Brüsszelben történik. A szólásszabadság veszélyben van”

MANDINER „Utoljára a kommunizmus alatt tapasztaltuk ezt, amikor szamizdatokat kellett használni” – fogalmazott Orbán Balázs a brüsszeli események kapcsán.

Már üzemel a jégkármérséklő rendszer

AGROKEP.VG Április 15-én beüzemelte az Országos Jégkármérséklő Rendszert az agrárkamara. A rendszer ezzel hetedik védekezési szezonját kezdte meg.

Itt a fordulat: már a NASA is beszállt a Loch Ness-i szörny keresésébe

KISALFOLD A skót Loch Ness Centre a NASA és más tudományos szervezetek segítségét kérte, hogy felkutassák a legendás Loch Ness-i szörnyet. Tavaly valami nagyon furcsát rögzítettek.

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin – Videó

DELMAGYAR Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

Az egészségre hívták fel a figyelmet az egri egyetemen

HEOL Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézete kedden tartott Egészségnapot a Líceum épületében, ahová az egyetem hallgatói és dolgozói mellett az egrieket is várták. Minden korosztály számára készültek programokkal: volt mozgás, szűrés, masszázs és számos előadás.

Bíró Ada nem létezik, de beszél: mesterséges intelligenciával alkotott nő lett az M1 Delta műsorvezetője

KISALFOLD MI-vel alkotott műsorvezető mutatkozott be a köztévében.

Az ellenzéki közegnek az a dolga, hogy minden erejével és erőforrásával a kormány buktatásán dolgozzon

MANDINER Ha a politikai vitáikat az ellenzéki szereplők egymás között nem képesek kulturáltan megvívni, az borzasztó üzenet a változást akaró tömegeknek.

Az ismeretlen Váci Mihály

SZON A „szőke város” fiára emlékeztek kedden Nyíregyházán a költő halálának 54. évfordulóján.

Jelige: Dunaújvárosi kötődés!

DUOL Távozik Dunaújvárosból a DAB jégkorongozóinak vezetőedzője, Niko Eronen.

Milyen pénzből készült a városi kiadvány?

DUOL Színes kiadvány landolt a minap a postaládákban Dunaújváros szerte. Igényes papírra nyomtatott példány, amelynek kiadója Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. - olvashatjuk a dunaonline-on.

Már a szúnyogok is elszaporodóban vannak

BOON Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik.

Láng Balázs elárulta, honnan kap támogatást Magyar Péter

MAGYARNEMZET A baloldal új messiásának segítője azzal kérkedett, hogy korábban Kálmán Olga mellett dolgozott.

Nagy Roland indul Dombóvár 3. választókörzetében

TEOL Két ciklusban már volt képviselő Dombóváron, most újra indul Nagy Roland.

Már a hó is esik idehaza + fotó

MAGYARNEMZET Tél tábornok nem tágít.

A világ legnagyobb kopjafáját állítják fel a rendezvényközpontban

VEOL A világ legnagyobb kopjafáját tervezik felállítani a 84-es számú főút mentén, a Nemesvitánál lévő Répa Rozi csárdánál, ahol ezzel együtt egy új rendezvényközpontot is nyitnak április 30-án.

Az Országjáró Fórum egyik állomása volt Sárbogárd

FEOL Kovács Zoltán államtitkár országjáró programjának sárbogárdi állomásán örömmel válaszolt a közönség kérdéseire is.

Áthelyezik a buszmegállót

VEOL Értesíti az utasokat közlekedési szolgáltató, hogy április 17-én, szerdán 8 órától munkálatok miatt várhatóan két hétig a Várpalota, kenyérgyár megállót száz méterrel délebbre, Pétfürdő irányába helyezik át.

Így tagozódik be Magyar Péter a Gyurcsány vezette baloldalba

MANDINER Szakértő: Mivel Magyar Péter az ellenzéki közegben népszerű, így szükség volt arra, hogy egy egységes baloldali platform is megmérettesse magát a következő választásokon.

Dobogós lett a hajfonás

BOON A Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Technikum és Szakképző Iskolában rendezték a Kézműves Kupát. A női frizurák között Tóth Marianna mezőkövesdi fodrász állhatott a dobogó legfelső fokára. A verseny tapasztalatai mellett a frizuratrendekről is mesélt Póczos Nikolettnek.

Orbán Viktor: a magyar-német kapcsolatok előremutató elemeire kell összpontosítani

KISALFOLD Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét, akivel az illegális migrációról valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről is tárgyaltak - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Így lehet tökéletes frizurád: tuti tippek az egri haj-stylisttól

HEOL Immár ötödik alkalommal indította útnak a Mediaworks Hungary Zrt. az országos szépségversenyét, ahol elsőként a megyei fordulóban mérettethetik meg magukat a jelentkezők. Mint minden évben, idén is adunk pár tippet a versenyre való felkészüléshez. Mostani témánk pedig nem más, mint a hajkorona, melynek ápolására Buglyó Anikó egri haj-sztájliszttól kértünk tanácsokat.

Két jelentős beruházáshoz nyert közel 866 millió forintot Szentgotthárd

VAOL Két TOP PLUSZ-os pályázaton összességében 866 millió forintot nyert a Rába-parti település, melyből a Városi Gondozási Központ infrastrukturális fejlesztésére közel 128 millió forint, míg a Szentgotthárd Spa & Wellness fürdő energetikai fejlesztésére nem egészen 738 millió forint jut.

A speciális étrendet követők is megtalálják a számukra szükséges árukat a Spar polcain

KISALFOLD A Spar akcióiban rendszeresen találkozhatunk mentes és egészségtudatos termékekkel is, az áruházlánc folyamatosan bővülő kínálatában már ezernél is több terméket kínál speciális táplálkozási igényekre.

Megújul az Északi temető Pazonyi úti bejárata

SZON A több temetőt is érintő beruházások több mint 30 millió forintból valósulnak meg.

KRÉTÁ-val könnyítik meg az általános iskolai beiratkozást

BOON A 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja 2024. április 18-19. Ebben az évben már online a KRÉTA felületén is elindítható a folyamat. Arra azonban figyelnünk kell, hogy ezzel ugyan meggyorsítható de nem váltható ki a személyes ügyintézés.

Közmeghallgatás lesz Úrhidán

FEOL Úrhida Község Önkormányzat Képviselő-testülete közmeghallgatást tart 2024. 04. 17-én szerdán, délután öt órától a helyi közösségi ház színháztermében. A közmeghallgatás napirendi pontok mentén zajlik majd a következő témakörökben:

Országos irodalmi versenyen teljesített kiválóan a salgótarjáni gimnazista

NOOL A hétvége során rendezték meg Tatabányán az Arany János Irodalmi Verseny országos döntőjét, ahová bejutott Bartko Barbara, a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium 10. C osztályos tanulója is.

Orbán Viktor: Utoljára '88-ban a kommunisták akartak így elhallgattatni!

MANDINER A miniszterelnök X-csatornáján reagált arra, hogy karhatalommal akadályozzák Brüsszelben a békepárti, migrációellenes konferencia megtartását.

Vascsővel ment neki a fia zaklatójának az édesapa a vasútállomáson + videó

MAGYARNEMZET A kocsijában tartotta.

Karikó Katalin egykori egyetemének ajándékozta Nobel-díjának másolatát

KISALFOLD Karikó Katalin az elismeréssel járó összeget is a Szegedi Tudományegyetemnek ajándékozta.

Bóka János: A magyar baloldal erősen hozzájárult a brüsszeli politikai nyomásgyakorláshoz

MAGYARNEMZET A miniszter szerint ma már nem kérdés, hogy Magyarország politikai okokból nem fér hozzá az uniós forrásokhoz.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony mögött Gyurcsány Ferenc áll

KISALFOLD Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából – mondta a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Felfoghatatlan durvaság: idős embert lökött a sínekre egy részeg húszéves

KISALFOLD Egy hajszálon múlt csak, hogy nem történt borzalmas baleset.

Az LMP Veszprémben nem állít polgármesterjelöltet

VEOL Az Együtt Veszprémért hétfői tájékoztatóján az is kiderült, hogy az LMP Veszprémben a Zöld Veszprém Program tervezetét is az Együtt Veszprémért rendelkezésére bocsátotta.

Komposztokat nevezhetnek Sárváron

VAOL Mutasd a komposzthalmod! Felhívással hirdet versenyt a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület. Nevezni augusztus 1-jéig lehet három, a komposztról készült fotóval az egyesület messengerén vagy a zoldsarvar@zoldsarvar.hu e-mailcímen lehetséges.

Kórház: szülész-nőgyógyász szakorvosokat várnak Keszthelyen

ZAOL Keszthely akár önkormányzati bérlakásokkal is segítené a város kórházában munkát vállaló szülész-nőgyógyászokat.

Tizennegyedik lett a vármegye legjobbja

DELMAGYAR Lezajlott az idei Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos fordulója Kecskeméten. Bakos Alex, a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Kollégium diákja, mint Csongrád-Csanád vármegye legjobbja vágott neki az országos megmérettetésnek, és nem is maradt szégyenben, országos 14. helyezést ért el. Felkészítője Dovydenas Dorka volt. 

A lecsó és a Vas Népe képviseli az állandóságot - A 100 esztendős körmendi Marika néninél jártunk - fotók

VAOL A kereken 100 esztendős Marika néni a hosszú élet titkát a folyamatos munkában látja, mivel nyugdíjazásáig anyagfelmérőként dolgozott a ládagyárban, amiért miniszteri kitüntetésben is részesült. Emellett pedig művelte a kis földjét.

Megszólalt a rendőrség a súlyosan bántalmazott pár hetes csecsemő ügyében

MAGYARNEMZET Eljárást indítottak.