Falukarácsony Kerkafalván

Kerkafalván szombaton tartják a falukarácsonyt és az idősek köszöntését 13.30-tól a faluházban.

Horvát adventi koncert Nagykanizsán

ZAOL Nagykanizsán szombaton 15 órakor a kiskanizsai városrész Sarlós Boldogasszony-templomában adventi koncertet rendez a Zala Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Stipan Blažetin Horvát Művelődési Intézet. A koncerten közreműködik a tótszerdahelyi Pomurske žice, valamint a kanizsai MužiKaj és a Stoboš tamburazenekarok.

Betlehemi láng érkezik Mosonmagyaróvárra

KISALFOLD Az Európai Cserkészszövetség cserkészei vasárnap a délelőtti szentmisék végén a három mosonmagyaróvári katolikus templomban – a piarista kápolnában, a mosoni Nepomuki Szent János-templomban és a magyaróvári Szűz Mária királynő és Szent Gotthárd-templomban – kiosztják a betlehemi békelángot az arra vágyóknak.

Leszáll az éj dicső királya – Kulcsár Béla adventi harmonikakoncertje Ménfőcsanakon

KISALFOLD Zsúfolásig megtelt az idén 250 éves, Mária Terézia által alapított ménfőcsanaki Szent Kereszt templom advent első vasárnapjának délutánján.

Újabb meghitt gyertyagyújtásra várják a vadkertieket

BAON Vasárnap 17 órakor gyújtják meg Soltvadkert adventi koszorúján a második gyertyát.

A fővárosban is láthatók a Ludvig festmények

ZAOL Nemrégiben nyílt meg a nagykanizsai Ludvig Zoltán festőművész kiállítása Budapesten, a pandémia után újraindított Múzeum Galériában.

Hat meccsel készül a tavaszi szezonra a Tiszaföldvár

SZOLJON Január 3-án kezdi a téli felkészülést a tiszazugi együttes.

Kodály-hangverseny a Rektori Hivatalban

DELMAGYAR Szeged. Kodály Zoltán születésének 141. évfordulója alkalmából rendez hangversenyt december 16-án 19 órától az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar (BBMK) és a Magyar Kodály Társaság vármegyei tagcsoportja az egyetem Dékáni Hivatalának dísztermében. Köszöntő beszédet Nátyi Róbert, a BBMK dékánja mond, majd fellép a Vántus Fiúkórus Valkai Dávid vezényletével, Fodor Bálint és Kerényi Mariann, Ivkovic Viven és Csepregi Andor, Kerényi Mariann és Altorjay Tamás, Szokody Anikó és Szecsődi Ferenc, valamint a Partiscum Kórus Lázár Tamás vezényletével. A belépés díjtalan. 

Adventi adománygyűjtést szerveznek Palotán

DELMAGYAR Csanádpalota. December 19-ig várják a felajánlásokat az adventi adománygyűjtéshez. A szervezők elsősorban megunt, de jó állapotú játékokat és mesekönyveket, valamint szaloncukrot, tisztálkodási szereket, élelmiszereket várnak, de bármi egyebet is elfogadnak. Az adományokat a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál (Sirály u. 1.) várják. Az összegyűlt ajándékokat karácsony előtt fogják szétosztani rászoruló helybeli családok között.

Minden rosszban van valami hó (képgalériával)

DUOL Az elmúlt napokban meglehetősen nagy mennyiségű hó hullott le Dunaújvárosban és a környező településeken, a havazás nyújtotta nem mindennapi lehetőségeket pedig gyerekek és felnőttek egyaránt kihasználják.

Négy színművész, köztük egy miskolci veheti át az Aase-díjat az idén

BOON Gobbi Hilda 1987-ben hozta létre végrendeletében az Aase-díjat.

Gyertyagyújtó ünnepség Tófejen

ZAOL Tófejen, a közösségi ház mellett szombaton 15 órakor tartják az adventi gyertyagyújtó ünnepséget. Műsort a helyi óvodások adnak, míg az ünnephez kapcsolódó gondolatait Bognár István plébános osztja meg hallgatóságával.

Antall Józsefre emlékeznek Mosonmagyaróváron

KISALFOLD A Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület évtizedek óta tiszteleg Antall József, a rendszerváltás első szabadon választott miniszterelnöke emléke és politikusi teljesítménye előtt.

Digitális egyenlőség Kapuváron

KISALFOLD Hatvanöt tanuló kapott eszközt, huszonhét hordozható számítógépet pedig intézményi használatra szánnak.

Iskolás fiút fenyegetett és rabolt ki egy tini az egri buszpályaudvaron

HEOL Iskolásfiút fenyegetett meg az egri buszpályaudvaron egy nála pár évvel idősebb tini csütörtökön. A fiú bérlete volt a zsákmány.

Rákosival az ágyban

SZON A Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtár kamaratermében mutatták be Csabai László köteteit.

Egy viskó kapott lángra Tiszaföldváron, az épület lakhatatlanná vált

SZOLJON Az épület lakhatatlanná vált, a lakó számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

Danics Dóra adománygyűjtésre buzdít (videó)

VAOL A gyönyörű énekesnő, Danics Dóra is felkarolta a Vas Népe és a vaol.hu jótékonysági adománygyűjtő akcióját.

A vitkai platánsor lett az év fasora

SZON Országos elismerésben részesült Vásárosnamény a Virágos Magyarország verseny „Év fasora” kategóriájában elnyert díjával.

Van Gogh után a pécsi születésű művész képei is megcsodálhatók

BAMA Róma egyik központi galériája a Palazzo Bonaparte. Nemrég M. C. Escher holland grafikusművész munkáiból nyílt itt tárlat, ahol Vic­tor Vasarely két képe is helyet kapott. Bár a két művész alkotói megközelítése végső soron eltérő, többdimenziós látásmódjuk közös pontot jelent. Megkerülhetetlen, úttörő szerepe okán méltó helyet foglalnak el a neves, pécsi születésű művész alkotásai a tárlaton.

Mutatjuk a hétvégi állatorvosi ügyeletet

SZOLJON Cikkünkben összeszedtük a hétvégi állatorvosi ügyelettel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Nem lép pályára vasárnap az FC Ajka csapata az NB II-ben

VEOL Soroksáron szerepelt volna az ajkai labdarúgó együttes, azonban értesüléseink szerint a soroksári pálya állapota végett vasárnap nem rendezik meg az összecsapást.

Ellepték az állatok a mesés csévi Karácsonyfalvát

KEMMA Medvecsalád bukkant fel Piliscsév központjában, ahol a zimankós hidegben teljesen befagyott a kis vízesés. A Csévi Karácsonyfalva idén is több száz érdeklődőt csalhat a településre, ahol ember nagyságú diótörőfigurával, őzekkel, de még egy csodálatos szarvassal is találkozhatunk.

Kecskeméti anyakönyvi hírek

BAON A Petőfi Népe 48. heti anyakönyvi híreit itt olvashatja.

Jegyzet: Az idők változnak, de a debreceni szív is ugyanúgy dobog a fociért

HAON December 9-én ünnepeljük a labdarúgás világnapját. A földkerekség legnépszerűbb sportágát körülbelül 4 milliárd ember követi. Ha a válogatottakra gondolunk, a legutóbbi vb-döntők több mint egymilliós nézettsége mindenkori rekordokat döntött, de például a Bajnokok Ligájában a klubcsapatok mérkőzéseit is több százmillió focibolond figyelemmel kíséri. A 90’-es évek végén született gyerekként a magyar nemzeti tizenegynek világbajnokságon sajnos még nem szurkolhattam, de nagyon remélem, hogy 2026-ban erre végre lehetőség nyílhat. Ez az álmom tehát még várat magára, de egy másik tizennégy esztendeje már megvalósult, miszerint BL-meccseken drukkolhatok. Szülővárosom klubja, a szívemhez oly közel álló csapat, a DVSC ekkor nagyon sokat tett azért, hogy a futball közegét még inkább megszeressem, a szerelem pedig azóta is tart. Édesapámnak örökké hálás leszek, amiért időt és pénzt nem sajnálva a Lyon, a Fiorentina, valamint a Liverpool ellen is elvitt Budapestre, a Puskás Stadionba. A szobám falán akkor egy Cristiano Ronaldo-poszter mellett egy Varga Józseffel készült fotó is díszelgett. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, de még a Tócó patakban is, szemem kinyílt a világ előtt, s mára már közel száz nemzetközi összecsapást tekinthettem meg hazánkban, vagy külföldön. CR7 azóta már az Al-Nassr csapatát erősít, míg utóbbi középpályás rövid kitérőt követően ismét a Lokiban bizonyíthat. A piros-fehérek 33-asa a csapatnál idén már sajnos csak epizódszerepet tölt be, de ha pályára lép, még mindig szívvel-lélekkel küzd a debreceni sikerért. A modern labdarúgás az utóbbi évtizedben több téren is hatalmas változáson ment keresztül. A globális kapcsolatok erősödése révén a futball nem csupán a nemzetközi porondon, hanem nemzeti szinten is új dimenzióba lépett. Ahhoz, hogy egy csapat versenyképes legyen, még több anyagi forrásra van szükség, ugyanakkor az európai klubfutball éves árbevétele mára már meghaladja a 21 milliárd eurót. Az edzésmódszerek is rendkívül gyorsan modernizálódtak, akadémiák épültek, a játéksebesség pedig felgyorsult – talán éppen ezért már öt cserelehetőségük van a csapatoknak. A fenntarthatóság és az társadalmi felelősségvállalás is egyre fontosabb szerepet játszik a futball világában, de a műszaki tudomány fejlődését sem hagyhatjuk figyelmen kívül. A mérkőzéseken már megjelent a gólvonal-technológia és a videóbíró, de a 2026-os foci vb-n már olyan labdával is találkozhatunk, amely több szenzort is tartalmaz. Azonban van, ami nem változik: a futball iránti szenvedély, amely a világ minden táján generációkat hoz össze.

Talán az ön háztartásban is ott van ez a szer, pedig veszélyes

BAMA Átfogó kutatás bizonyítja, hogy a rovarölő szereknek való kitettség világszerte összefüggésbe hozható a felnőtt férfiak alacsonyabb spermiumkoncentrációjával – és ez bizony komoly probléma.

Mindenkit elvarázsolt a személyiségével és a muzsikájával

SZON Amikor Lakatos Norbert nem tanított vagy zenélt, a harmadik szerelmének élt: a családjának.

Meglepték a gyermekeket

BEOL Az ünnepek közeledtével minden 14 év alatti helyi gyermeket meglepett a kétegyházi önkormányzat.

Veszélyes faághoz riasztották a tűzoltókat Hajdúszoboszlón – fotókkal

HAON A Szilfákalja utcába siettek az egyenruhások.

Adventi gyöngyfűzött ajándékok Nagykanizsán

ZAOL A Thúry György Múzeum Fő utcai épületében adventi készülődés című családi napját tartotta szombaton. A rendezvényen a résztvevőknek lehetőségük nyílt gyöngyfűzött ajándéktárgyak készítésére is.

Az Afrika-vadász életéről tartott előadást Turi Zsolt

VEOL Dr. Nagy Endre Afrika-vadászról tartott előadást Turi Zsolt pénzügyőr, helytörténész a komáromi Brigetio Öröksége Látogatóközpontban. A Múzeumbarát Kör idei utolsó rendezvényén résztvevők fordulatos életutat ismerhettek meg, amely Szőnyből indult.

Felelünk az állatokért, mi vagyunk a gazdáik, mondta Szabó Zsolt Kápolnán

HEOL A honatya és a Polgári Hatvanért Közalapítvány állateledel adományt vitt a kápolnai macskaárvaházba.

Mikulásváró rendezvény Mecséren

KISALFOLD December 5-én délután az időjárás kegyes volt hozzánk, elkerülték Mecsért a felhők, így nem kellett a mostanában oly gyakori esőzésről tartania a szervezőknek, akik már napok óta szorgosan készülődtek, hogy a Mikulás érkezésére váró gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhessék magukat a közösen eltöltött órák során.

Falco KC–ZTE KK szomszédvári csata

VAOL Szombathely Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szomszédvári rangadón fogadja vasárnap 19 órakor a ZTE gárdáját (M4 Sport+).

Mikulásváró rendezvény

DELMAGYAR Üllés. December 10-én, vasárnap 16 órától az Adventi rendezvénysorozat keretében Mikulásváró rendezvényt tartanak a Déryné Művelődési Házban. A gyertyát Marótiné Hunyadvári Zita óvodavezető és Hódiné Vass Magdolna iskola tagintézmény-vezető gyújtja meg. A rendezvényen adják át az Üllés Nagyközségért Érdemérmet, majd az óvodások és iskolások műsora után érkezik a Mikulás. Lesz adventi játszóház, mézeskalács díszítés, adventi díszek készítése, forralt bor, finomságok. A rendezvény ingyenes.

Jótékonysági adománygyűjtés

DELMAGYAR Kiszombor. Jótékonysági gyűjtést szervez az önkormányzat és a Szociális és Gyermekjóléti Intézmény. A nehéz helyzetben lévők számára várnak elsősorban tartós élelmiszereket, tisztálkodási és tisztítószereket december 18-ig. Az adományokat az intézményben (Óbébai u. 11.) fogadják nyitvatartási időben, azaz hétfőtől csütörtökig reggel 8 és délután 4, illetve pénteken reggel 8 és dél között. 

Vasárnaptól újra közlekednek az étkezőkocsik a Budapest - Bécs közötti Eurocity vonalakon

KISALFOLD December 10-től, azaz a menetrendváltás napjától ismét közlekednek a pandémia kezdetekor, 2020 tavaszán leállított étkezőkocsik a Budapest és Bécs közötti EuroCity-vonatokban. A fejlesztést nem csak a nemzetközi utasok, hanem a Győr-Moson-Sopron vármegyei utasok is élvezhetik.

Az első hazai gól után állateső

BOON Ismét jótékonysági akcióval rukkolnak ki a DVTK Jegesmedvék hokisai.

Horgolnak, hímeznek, sütnek - vidáman telnek a szerda délelőttök

FEOL A tavaszi hímzőszakkör után a résztvevők úgy döntöttek, folytatják a közös kézimunkázást és továbbra is hetente összejárnak a művelődési házban, ahol különböző kézműves tevékenységekkel töltik el az időt, közösen. A főként nyugdíjasokból álló csapatot egy horgolási „projekt” végén látogattuk meg Gyúrón.

Csodájára járnak az abádszalóki városháza ablakán található festményeknek

SZOLJON Kedves kis havas történetek ékesítik az abádszalóki városháza házasságkötő termének ablakait.

Eszterházy SC: a profi mentalitás eredménye

HEOL A papírformát hétgólos különbségű győzelemmel igazolták az egri egyetemisták a sereghajtó szegedieknél lejátszott párharc során.

Hősként ünnepelték Miskolcon - Fáklyásmenet Bónis Sándor tiszteletére

BOON Egy nagy port kavart, országos hírű párbajról ír ezúttal szerzőnk. Ez a vetélkedés Stuchly Lipót vadász százados és Bónis Sándor földbirtokos között zajlott, s a haza becsülete volt a tét! Mert volt az az idő, amikor még sokaknak számított.., írta a történtekhez elöljáróban Reiman Zoltán. Most a második rész következik ,,Ne bántsd a magyart! címmel.

Nem kegyelmezett a fővárosi élcsapat Salgótarjánban sem

NOOL Magabiztosan nyert a Vasas Akadémia a Salógtarjáni KSE vendégeként.

Nagy pelyhekben hull a hó - Csúszós utakra számítsunk Vasban

VAOL Szitálás, ónos szitálás, hószállingózás, fagyott eső - ez jellemzi az Alpokalján felvonuló gyenge csapadéksávot.

Több évtizede szolgálja már kápolna a balassagyarmati kórház betegeit

NOOL A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház irányítása alá tartozó balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet portálunkhoz eljuttatott közleményében ismertette a balassagyarmati Mária Valéria közkórház kápolnájának történetét.

A sportélet álompárjának kisfia született

HAON Ármin tökéletesen beilleszkedett a Demeter családba.

A Jézuska milliárdjai

DUOL Lottó lázban ég az ország, mivel 3,25 milliárd forint lehet az ötös lottón ezen a héten a főnyeremény.

Varázslatos advent Öreghegyen: Kézműves vásár és téli finomságok

FEOL Öreghegy szívében egyedülálló adventi hangulatban részesülhetnek az idelátogatók pénteken délután. Kézműves termékek, helyi finomságok, és családi programok várják a közösséget az adventi hétvégéken, miközben az első öreghegyi adventi vásárt hivatalosan is megnyitották.

Ezek a járatok maradnak ki sztrájk miatt Somogyban

SONLINE A Volánbusz Zrt. honlapján közölte az utasokkal, hol kell járatkimaradásra számítani a várható munkbeszüntetés miatt.

Az állatorvos tanácsai az ünnepre - Varjú Gáborral beszélgettünk

VAOL Kutyagazdiként a karácsonyi készülődés során különösen figyelmesnek kell lennünk.

Beérett a kerecsendiek titkos receptje szerint készült káposztánk

HEOL Rengetegen olvasták el, és osztották meg a házi savanyú káposzta készítéséről írt anyagunkat. Azt ígértük, beszámolunk az eredményről is. Olvassák szeretettel!

Válogatott meghívót kapott két veszprémi röplabdázó

VEOL Remek hírről számolt be a napokban a VESC női röplabda szakosztálya. Két játékos is meggyőző teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban, így meghívót kaptak a válogatott korosztályos csapataiba.

Joel Sartore, a világhírű természetfotós a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban

KISALFOLD Joel Sartore, a National Geographic világhírű természetfotósa látogatott el a napokban a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumba.

A vendégek imádni fogják - karácsonyi csokoládélikőr házilag

ZAOL Az egyik legfinomabb likőr házi változatát mutatjuk meg olvasóinknak, mely nemcsak ízben, hanem árban is messze lekörözi bolti verzióját.

Vezérkari főnök és egyetemi tanár - Dr. Szenes Zoltán celldömölki kötődéseiről is beszélt a Közéleti kávézóban

VAOL "Régóta szerettem volna, hogy egy beszélgetésen vendégül láthassam dr. Szenes Zoltánt, így a kedvünkért hazajött városunk híressége" - adta hírül közösségi felületén Fehér László, Celldömölk polgármestere, aki a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület elnökeként vezeti a KÖzéleti kávézó című beszélgetés-sorozatot a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. 

VLRAMI: fenntartóváltás és jubileum

SZON Huszonöt éves a Vásárhelyi László Református Alapfokú Művészeti Iskola.

Csökkent a Hármas-Körös vízszintje szombaton

SZOLJON Így alakult a Hármas-Körös vízállása szombaton.

Ezt elszúrtad – Megjelent Molnár Lajos kötete

BEOL A közelmúltban jelent meg Molnár Lajos mezőberényi-körösladányi kötődésű író-költő, Ezt elszúrtad című novelláskötete.

A Mikulás Rallye miatt forgalmirend-változás van érvényben Veszprémben

VEOL A Mikulás Rallye mai megnyitó rendezvénye miatt déltől éjfélig lezárásra kerül a Megyeház tér – Komakút tér közötti útszakasz, az Iskola utcán jelzőlámpás forgalomirányítás mellett váltakozó irányú forgalommal biztosítják a közlekedést.

Gyömörére is ellátogat a nagyszakállú – nagy meglepetésekkel érkezik szombaton

KISALFOLD A hagyományokhoz híven idén is ellátogat a Mikulás Gyömörére, december 9-én, szombaton délután 3 órakor érkezik meg az önkormányzat épülete melletti sátorba.

Kovácsovics Fruzsina ad gyermekkoncertet Győrben

KISALFOLD Ünnepváró családi délutánra várják az érdeklődőket szombaton a József Attila Művelődési Házba (Móra Ferenc tér 1.).

Új járatok indulnak

DELMAGYAR Csongrád-Csanád vármegye. December 10-től újabb változások lesznek az autóbuszok menetrendjében. A Volánbusz közleménye szerint a Budapest–Szentes–Hódmezővásárhely–Makó útvonalon új járatok indulnak a hetek első munkanapját megelőző napon. Mint írták, Makó, Autóbusz-állomásról 15 óra 40 perckor indul majd busz Budapestre, míg a fővárosból a Népligettől 20 óra 30 perckor indul autóbusz Makóra. A menetrend már elérhető a Volánbusz honlapján.

Koncertet is hoz a Mikulás

DELMAGYAR Ferencszállás. A faluházba látogat szombaton délután 4 órakor a Mikulás. Az ünnepséget a Haramia együttes zenés műsora színesíti. A koncert után a 14 évesnél fiatalabbak ajándékcsomagot kapnak. A szervezők a gyerekeket és szüleiket is várják a rendezvényre.

A hidegben is jólesett a közösségi együttlét az Egry lakótelepen

VEOL Betlehemállítás, adventi gyertyagyújtás, közös éneklés, forró tea és forralt bor várta a veszprémi Egry lakótelepen élőket pénteken. Az eseményen részt vett Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője.

Szeretnék jó pozícióban zárni a 2023-as esztendőt

BOON A Barcikában a legutóbbi mérkőzésen, Budafokon a kapus, Tóth Balázs a 43. percben a kiállítás sorsára jutott, így ő emiatt kihagyja a szezonzáró összecsapást, ugyanakkor Szekszárdi M. letöltötte eltiltását.

Karácsonyi díszben pompázik a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

BAMA A szeretet ünnepének közeledtével nemcsak az üzleteket, a családi házakat és a lakásokat öltöztetik ünnepi díszbe, hanem a rendelőintézetek és a klinikák is karácsonyi díszbe borulnak.

Advent a várban Mosonmagyaróváron

KISALFOLD Szombaton kezdődik a második adventi hétvége a magyaróvári várban az „Advent a várban” című rendezvénysorozat keretein belül.

Paks 2 kiemelt téma volt a nukleáris társaság fórumán

TEOL Kiemelt téma volt a Paks II. projekt a Magyar Nukleáris Társaság szakmai fórumán.

Megkezdődött az énekesmadár-etetési szezon – nem a fajok mentése a cél

ZAOL Akár az erkélyekre, teraszokra is helyezhetünk ki a téli időszakban madáretetőket, a lényeg a rendszeres törődés.

Karácsonyi kántálás és betlehemezés a Sóstói Múzeumfaluban

SZON Régi idők emlékét idéző meghitt adventi készülődésre és közös várakozásra hívják az embereket december 16-án, szombaton 14 és 18 óra között a Sóstói Múzeumfaluban. A karácsonyi kántálás és betlehemezés mellett meleg étellel, itallal, bejglivel várják az érdeklődőket, valamint kézműves programokra, szaloncukor-készítésre és közös énektanulásra is lehetőség lesz.

Tiszadobi disznótor karácsony előtt

SZON Falusi karácsonyi disznótorra várják a vendégeket december 16-án, szombaton reggeltől a tiszadobi kisiskola udvarára.

Ügyeskedések, suttyomban

VEOL Ernest Hemingway A folyón át a fák közé című regényét kerestem a könyvespolcaimon, hogy kölcsönadjam, ám akkora káosz uralkodik rajtuk, hogy nem találtam meg.

Jótékonysági karácsony a Karos Korzón

ZAOL Zalakaroson szombaton 14 órától a Karos Korzón Jótékonysági karácsony címmel több szervezet gyűjtést tart. A Református Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Gyermekvédelmi Központja mellett a Dunántúli Romák Szövetsége, illetve a Zalakarosi Futrinkák SE is adományokkal tenné szebbé a nélkülöző családok ünnepét. A programot 14 órától jótékonysági Mikulásfutás nyitja. Majd 16 óráról a Dunántúli Romák Szövetsége is egy jó ügy támogatására várja a támogatókat, s kocsonyával kínálja meg a látogatókat. Ezután Manóházi kézműveskuckó várja a gyermekes családokat. Az est sztárvendége 18 órától Márió, a harmonikás.

Az utolsó útra is elkísér majd az infláció

SONLINE Drágul a temetkezés Somogyban jövő januártól. A magas infláció és a megnövekedett költségek miatt van szükség áremelésre.

Így alakult a Zagyva vízszintje szombatra

SZOLJON Mutatjuk, hogyan változott szombaton a Zagyva vízszintje.

Nyári Krisztián volt a vendég a zalaegerszegi könyvtárban

ZAOL Az "Így ettek ők – magyar írók és ételeik" című kötetet pénteken délután mutatták be a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.  A könyv szerzője, Nyári Krisztián irodalomtörténész, aki népszerű sorozatában (Így szerettek ők 1. 2. 3., Merész magyarok, Igazi hősök, Festői szerelmek) az írók, költők kevésbé ismert arcát mutatja meg. A nap folyamán a Zrínyi-gimnáziumban rendhagyó irodalomórát is tartó vendéggel Karáth Anita költő-tanár beszélgetett a bibliotékában.

Biztonságban az adventi forgatagban is – íme a nógrádi rendőrök tanácsai! (podcast)

NOOL Advent a nagy bevásárlások, a rohanás időszaka legtöbbünk életében, de akár a karácsonyi menühöz szükséges ételek, esetleg az ajándékok beszerzéséről, vagy akár az üzletekig történő eljutásról legyen is szó, a legfontosabb a biztonság!

Utcán kóborló kutyák okoznak rémületet Tiszavárkonyban

SZOLJON Kiszökdösnek a kerítéseken a várkonyi kutyák, riadalmat okozva a településen. Hazánkban köztudottan rengetegen tartanak kutyát, különösen faluhelyen. A tartási körülmények azonban még gyakran hagynak kívánnivalót maguk után, sok gazda főként arra nem figyel eléggé, hogy kedvence, házőrzője ne tudjon a portáról kiszökni. Utóbbi időben Tiszavárkonyban is megszaporodtak az ezzel kapcsolatos panaszok.

Nyolc gyermekek gyógyulásában kamatozik a sütivásárok bevétele: meglátogattuk a kis Pankát

BAON Az elmúlt három évben szervezett hét jótékonysági sütivásáron mintegy 20 millió forint adomány gyűlt össze, amivel nyolc gyermek gyógyíttatásához és életkörülményeik javításához járultak hozzá a félegyháziak és a környékben élők. Hogy mi történt az adományok átadása óta Pankával, Timikével, Lillával, Izabellával, Bellával, Jocikával, Majával és Márióval, annak jártunk utána. Riportsorozatunkban mutatjuk be történetüket. Elsőként Csányi Pankáét, aki több mint négyéves küzdelem után, úgy tűnik sikeresen, legyőzte a leukémiát és ismét visszatérhet az iskolapadba.

Zsikó Zsuzsanna zenekara Pest Vármegye Népművészetéért díjat kapott

TEOL Zsikó Zsuzsanna alsónyéki népdalénekesnő és együttese, a Tarsoly zenekar ismét elismerésben részesült.

Talán az ön háztartásban is ott van ez a szer, pedig veszélyes

TEOL Átfogó kutatás bizonyítja, hogy a rovarölő szereknek való kitettség világszerte összefüggésbe hozható a felnőtt férfiak alacsonyabb spermiumkoncentrációjával – és ez bizony komoly probléma.

Legrangosabb szakmai díjait adta át a közmédia

SZON A közszolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató által alapított szakmai díjakat. Az eseményen Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke köszöntötte a kitüntetetteket.

Megnyitják a Meglátni és megfesteni című kiállítást

HAON Komárominé Kriston Ágota Meglátni és megszeretni című önálló kiállításának a megnyitóját december 14-én (csütörtökön) 18 órától tartják a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Házban. Az eseményen köszöntőt mond Kiss Attila, a város polgármestere – áll a település hivatalos közösségi oldalán.