Szerbia ellen kezdhetik menetelésüket az angolok

Újabb nagy labdarúgónemzet rajtol el az Európa-bajnokságon. Angliának Szerbiával kell először szembe néznie, de remélhetőleg a meccsen már csak a pályára kell figyelnünk.

Szerbia ellen kezdhetik menetelésüket az angolok

KISALFOLD Újabb nagy labdarúgónemzet rajtol el az Európa-bajnokságon. Angliának Szerbiával kell először szembe néznie, de remélhetőleg a meccsen már csak a pályára kell figyelnünk.

Debreceni virágok ékesítik majd Tiszacsege köztereit

HAON Városunk közterületeit igyekszünk virágokkal is szebbé tenni, ezért nagy örömmel fogadtuk a 150 tő begóniát, melyet a debreceni Gólya Kertészettől kaptunk ajándékba – osztotta meg közösségi oldalán az önkormányzat. A virágok, s a nevelésükhöz tápoldatot június 15-én vették át a kertészettől.

Vácon kirándult a salgótarjáni iskola tantestülete

NOOL A salgótarjáni Semmelweiss Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményének tantestülete egy kirándulás keretében minap Vácra és Vácrátótra látogattak el. Vácon a Memento Mori elnevezésű állandó  kiállítást tekintette meg a kollektíva, amely a főtér egyik lakóházának középkori pincéjében van elhelyezve.

Bíró Adrián, független pénzügyi tanácsadó tippjei

VAOL Kristóf Rolanddal beszélgettek arról, hogy Bíró Adrián kommunikáció szakon tanult, egyetemi éveiben kezdett üzletkötőként, majd egy év tanítás után fő állásban lett tanácsadó. Szó esett arról, hogyan működik a tanácsadás, milynek az ügyfélkapcsolatai, mennyit kell tanulniuk a szakmában, milyen vezetőnek lenni. 

A kutya is jól érzi magát ameddig a gazdi nyaral

BAMA A nyár folyamán sokaknak nehézséget okoz, hogy kire bízzák a házi állatokat, ki gondoskodjon a kutyákról, macskákról. Vármegyénkben is találhatóak kisállatpanziók, ahol biztonságban tudhatjuk kedvenceinket, nem csak a legmelegebb évszakban.

Tudta, hogy Kossuth Lajos a leggyakrabban ábrázolt magyar történelmi személy?

FEOL Varró Ágnes néprajzkutató székesfehérvári előadásán megismerhettük a hazaszeretetet, a nemzeti összetartozást és a nemzeti öntudatot magában hordozó tárgyakat, azok keletkezésének körülményeit és elterjedésüket, valamint a főbb motívumokról, illetve készítőik személyéről is hallhattunk.

Búcsú a vendégtanártól Ajkán

VEOL Az utolsó tanítási héten búcsúztak el az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola diákjai Michael Laszlo Capaldi vendégtanártól.

Kórustalálkozón énekeltek a Balatonnál

SONLINE A nyár elején hagyományosan hazai és külföldi kórusok baráti találkozóját rendezik Balatonszárszón, ahol koncerteket is tartanak a fellépők. Az idén a XIV. Nemzetközi Kórustalálkozónak biztosított helyszínt  a balatonszárszói Csukás Színház. A közönség a Soli Deo Gloria Kórus, a Szirmok Érd Városi és Pedagógus Női Kar és a California Redwood Chorale műsorát élvezhette. Igazi nyári hangulatban zajlott a szezonköszöntő. 

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

SZOLJON Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

BEOL Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

VAOL Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

TEOL Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

KEMMA Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

BAMA Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

HEOL Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Nyaralás, szülinap, bikini – ez történt a nógrádi celebekkel a héten

NOOL Összegyűjtöttük, mi minden történt a nógrádi celebekkel ezen a héten.

„Aki nem olvas, az egy életet él, aki olvas, az akár többet is” – Idén is népszerű volt a Debreceni Ünnepi Könyvhét

HAON Az elmúlt évekhez hasonlóan idén Debrecen idén is csatlakozott az ünnepi könyvhét programsorozatához. Csütörtöktől vasárnapig a Csapó utca sétálóövezetében várták a könyvesboltok, kiadók, antikvárium az érdeklődőket. A szervezők emellett érdekes előadásokkal, könyvbemutatókkal is készültek az idei könyvhéten.

Későn lépett a gázpedálra

SZON Ráfutásos baleset történt Nyíregyházán a Szegfű utcán vasárnap délután. Személyi sérülés nem történt,  az anyagi kár azonban jelentős. 

A zöldhulladék elszállítása is elmarad - panaszolja olvasónk

BAMA Szeretném megtudni a városüzemeltetés illetékeseitől, hol vannak a szelektív hulladékgyűjtők a deindoli városrészben? Hova lehet lerakni a zöldhulladékot? Köztudott, hogy elégetni nem lehet, mert azt a helyi rendelet nem teszi lehetővé. Viszont az is köztudott, hogy a városnak ez a része szőlőhegy - kérdezem az illetékeseket, a rengeteg venyigével mit tegyünk? Esetleg együk meg?! 

A régi piacteret Lestár alakíttatta ki polgármestersége idején

BAON Kecskeméten a 19. század végén és 20. század elején tevékenykedő egykori polgármesterek közül az egyik legismertebb Lestár Péter, aki 1880 és 1896 között volt Kecskemét első embere. Polgármestersége idején épült fel a mai városháza és a Katona József Színház, valamint alakult ki az egykori piactér.

Kilencven gyermek arcára csaltak mosolyt Bátonyterenyén

NOOL A 75 éves Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákönkormányzatának lelkes csapata több mint kilencven gyermek arcára csalt mosolyt a közelmúltban, az Őzike Óvoda gyermeknapi kavalkádján. Az eseményről a bátonyterenyei iskola a közösségi oldalán osztott meg fotókat, amelyeken látható, hogy az apróságok ingyenes arcfestésen is részt vehettek. 

A legjobb női mellékszereplőnek járó szobrot kapta Mészáros Blanka

BAON Huszonkét kategóriában adták át a Magyar Mozgókép Díjakat a Nemzeti Filmintézet és Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa szervezésében rendezett fesztiválon. A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett. A legjobb női mellékszereplőnek járó szobrot a kiskunhalasi és kunfehértói kötődésű Mészáros Blanka, a Radnóti Színház színésze vihette haza a Semmelweis filmben nyújtott alakításáért, Julia Mandel ápolónő szerepének megformálásáért.

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 16.

BEOL A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 16-án.

Sanyi és Süni, a két terápiás kutya a szandaszőlősi iskola tanársegédei lettek

SZOLJON Amikor Sanyi és Süni megjelenik, máris jobban megy a tanulás. Braunitzer Nikolett, a Szandaszőlősi Általános Iskola pedagógusa terápiás kutyáival segíti a tanulást az intézményben. Hogy hogyan szerepelnek a négylábúak tanársegédként, arról gazdájuk, munkatársuk mesélt a Szoljon.hu podcastjében. A pedagógus szakemberrel Hartai Gerely rádiós szerkesztő beszélgetett.

Ambrózia Fesztivál – parádés záróakkord - képgalériával, videókkal

DUOL Egyszer minden jó véget ér, így sajnos remélhetőleg csak egy időre, de el kellett köszönnünk az Ambrózia Fesztiváltól, ami szombaton, pontosabban vasárnap éjjel bezárta kapuit. Azonban még az utolsó nap is tartogatott remek koncerteket, megannyi önfeledt, bulis pillanatot.

A nyergesújfalui aranyéremtől az eltiltott Kun Annáig

KEMMA Ma is összefoglaltuk nektek a nap legfontosabb, legérdekesebb híreit. Ha feliratkozol hírlevelünkre, egyikről sem fogsz lemaradni!

Rockerek fesztiválja a Thury-várnál

VEOL Harmincnál is több zenekar adott élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet hétvégén rendeztek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák léptek színpadra, mint a Pokolgép, a Mobilmánia vagy épp az Akela.

Füzesabonyi SC: sok ok a dicséretre

HEOL A legnagyobb tapsot az NB III.-ba jutott futballisták kapták a Füzesabonyi SC éremátadó rendezvényén. A közösségi házban azonban a labdarúgókon kívül a klub további szakosztályait képviselőknek is bőven jutott a köszönetnyilvánításból.

Beindult a jövés-menés a DVSC-nél, egymás után érkeznek a nevek!

HAON Megnéztük, hogy a héten mi történt a Loki háza táján. Összeszedtük azt is, hogy a debreceni klub mely futballisták iránt érdeklődhet.

Lomtalanítást tartanak Litkén

NOOL Litke Község Önkormányzata a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy június 26-án, szerdán, 7 órától lombtalanítást fognak tartani a településen. Kérik a lakosságot, hogy az említett időpont előtti napon mindenki pakolja ki a saját ingatlana elé a felesleges háztartási hulladékokat, melyeknek mennyisége nem haladhatja meg az egy köbmétert. A lomok nem tartalmazhatnak veszélyes hulladékot, elektronikai berendezéseket, valamint építési törmeléket. A VGÜ Nonprofit Kft. munkatársai maximum 4 darab személygépkocsi gumiabroncsot szállítanak el háztartásonként. 

Gáspár Sándor: pazar a Léleképítő lista!

TEOL A hazai színművészet kiválósága volt a Léleképítő sorozat legutóbbi vendége.

Az Inkey családnak állítottak emléket Nagyrécsén

ZAOL Új tartalommal, történelmi időutazással bővült az a már hagyományos programsorozat, amit a nyári időszakban évről évre megrendeznek Nagyrécsén. A már jól bejáratott főzőverseny és a kulturális műsor mellé ezúttal harci bemutatók, történelmi vetélkedők is társultak.

Kisbiológusok jubileumi találkozóját rendezték a Széchenyiben

DUOL A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium természettudományok és sport munkaközössége idén 30. alkalommal szervezte meg egynapos diákkonferenciáját. Idén március 23-án a 70 éves fennállását ünneplő gimnázium egyik fő rendezvényére, az Öregdiák találkozóra került sor, ezért rendhagyó módon a kisbiológusok ezúttal nem a „víz világnapján” találkoztak. A városi és városkörnyéki általános és középiskolás diákok a biológiához kapcsolódó témakörökben neveztek a versenyre. 

5 híresség, 5 poszt - Egészséges ételek, vízpart és motorozás

HEOL Megnéztük, mi történt a héten celebjeinkkel.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

HEOL Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

SONLINE Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

BAON Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

DELMAGYAR Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

SZOLJON Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

BEOL Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

DELMAGYAR Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Az elhurcolt zsidó polgárokra emlékeznek Kalocsán

BAON A kalocsai zsidóság elhurcolásának 80. évfordulója alkalmából tart megemlékezést a város önkormányzata.

Nem áll meg a buli a Káptalan Kertben: Azahriah és Ákos is érkezik Pécsre

BAMA A hétvégén nagy érdeklődés mellett zajlott a Bikini és Rudán Joe, illetve a Budapest Bár koncertje a pécsi Káptalan Kertben. A zene azonban nem áll meg, hamarosan újabb előadók érkeznek a belváros hangulatos szabadtéri színpadára.Június 21-én Ákos zenél, akit 22-én a Margaret Island követ. Júliusban Szabó Balázs Bandája kezdi a fellépők során 12-én, 20-án pedig Azahriah ad koncertet a városban.A júliust a Csík Zenekar és Presser Gábor koncertje zárja 28-án.  

Kamarakoncert a létavértesi görögkatolikus templomban

HAON Az In Medias Brass rézfúvóskvintett tart kamarakoncertet a Nagylétai Görögkatolikus Egyház Károlyi utcai templomában június 22-én, szombaton 18 órától a Filharmónia Magyarország programsorozat keretében. A létavértesi program a Nemzeti Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően ingyenes.

Teljes útlezárás: motoros balesetezett Békéscsaba és Békés között

BEOL Vasárnap kora este egy motoros balesetezett Békéscsaba és Békés között.

Fény derült a rákócziújfalui ravatalozó építésének titkaira

SZOLJON A falburkolat és padozat elkészült a rákócziújfalui temető épületében, ahol a felújítási munkálatok néhány hónapja kezdődtek el. A ravatalozót érintő beruházás azért vált indokolttá, mert a kilencvenes években megálmodott épület az utóbbi évtizedekben igencsak elhasználódott.

Évadzáró hangverseny kórusfesztivállal Zalaegerszegen

ZAOL Vasárnap késő délután a városi hangverseny- és kiállítóteremben a Zalaegerszegi Vegyeskar évadot záró koncertet adott a IV. Nyugat-dunántúli kórusfesztivál részeként. A programban fellépett a Vasvár Városi Kórus, a Győri Liszt Ferenc Kórus, valamint a Vox Savariae Ökumenikus Vegyeskar is. Az énekkarok fesztiválját 2007-ben rendezték meg először a zalaegerszegi kórus tagjai és karnagya, Kovács Kata kezdeményezésére. A mostani fesztivál különlegességét adja, hogy a vendégénekkarokat Kovács Kata csoport-, illetve iskolatársai vezetik. Mindannyian a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztek diplomát. 

Bronzérmet szereztek a szekszárdi öregfiúk a regionális bajnokságban

TEOL Marcaliban rendezték a Dél-Dunántúli regionális öregfiúk bajnokság döntőjét. A szekszárdiak a harmadik helyen végeztek.

Szóljanak a vonósok, pengetősök és szálljon a népi énekszó!

SZON Minden érdeklődőt várnak a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola Népzene Tanszakának növendékei tanévzáró koncertjükre, melyet június 19-én, szerdán 17 órakor tartanak a Bethlen Gábor utca 30. szám alatt, Nyíregyházán. Az eseményen fellépnek népi vonós, népi pengetős és népi énekes tanulók is, akiket Fekete Krisztina, Rosca-Gaál Kinga Magdolna, Rosca Krisztoffer, Vidovits Ábel Péter zenei tanárok készítettek fel. 

Fontos témáról szólt a védőnői előadás Etesen

NOOL Az apa szerepe a családban egész életünkre kihatással van. A gyermekek fejlődésében, személyiségük formálásában fontos szerepe van annak, milyen mintákat közvetített számukra az apa. Az etesi Didaktika Egyesület által működtetett Kilátó Biztos Kezdet Gyermekházban ezt a témát boncolgatták a közelmúltban egy védőnői előadás keretében, amely hasznos információkkal szolgált a szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt. Zenei fejlesztésként apák napja alkalmából dalokat, mondókákat tanultak a legkisebbek. A szervezet a közösségi oldalán osztott meg képeket az eseményről. 

Radics Gigi és Bari Laci miskolci énekes együtt

BOON Hetek óta posztolnak együtt a Facebookon.

Gettó melódiák szóltak Gyöngyösön az áldozatokért

HEOL A Pátzay János Katolikus Zeneiskolában zenés esttel emlékeztek a holokauszt áldozataira.

Agárdi Szilvia megmutatta követőinek hogyan sminkel

ZAOL Bár a látássérült énekesnő természetes arca gyönyörű, azért egy visszafogottabb sminket ő is szívesen elkészít.

Napelemet kapnak a közintézmények

DELMAGYAR A városban található 28 önkormányzati tulajdonú vagy -fenntartású intézményre fognak napelemes rendszert telepíteni Szentesen. A célra 300 millió forint hitelt vett fel a város. A projektre az önkormányzat nyílt közbeszerzést fog kiírni, miután az eddigi közbeszerzések során beérkezett ajánlatok nem voltak megfelelőek.

Ingyenes hallóvizsgálaton vehetnek részt a lakosok Nagybárkányban

NOOL Nagybárkány Község Önkormányzata a közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot a közelmúltban, hogy június 18-án, kedden, 9 órától ingyenes hallásvizsgálatot tartanak a helyi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Háznál. Ahogy a bejegyzésben is írták, aki szeretne részt venni a vizsgálaton, az mindenképpen jelezze szándékát legkésőbb hétfőn a jelenlétháznál.

Szavatolni kell a térségben élő emberek biztonságát

BOON A második rendőrkapitányságot vezeti a vármegyében, méghozzá kitüntetést érő módon.

Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia a szolnoki vasútállomáson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

SZOLJON Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Nyárindító programarzenál Veszprémben

VEOL Nem lett igaza azoknak a kákán is csomót keresőknek, akik lelki szemeik előtt látni vélték az EKF-év lezárulta után kihaló veszprémi utcákat, üres múzeumokat. Az eddig eltelt öt és fél hónap szerencsére rácáfolt az ilyesfajta (sokszor némi kárörömmel elegyedő) aggodalmakra. Ami pedig június 22-én, a Múzeumok éjszakáján jön, az a legmerészebb várakozásokat is felülmúlja, derült ki a városháza Kossuth-termében tartott sajtótájékoztatón.

Magyar filmek itthon és a nagyvilágban

SZON A magyar film története 1896-ban vette kezdetét. Az 1901-ben bemutatott A táncz című, fekete-fehér némafilm volt az első tudatosan rendezett magyar alkotás, ami az Uránia Tudományos Színház egyik előadásának illusztrációjaként látott napvilágot. Az évek folyamán a magyar film, filmművészet nagy utat járt be, számos olyan alkotás készült, melyek méltán megállják a helyüket bárhol a világon. Mai podcast adásunk vendége Dr. Drabancz M. Róbert főiskolai docens, akivel felelevenítjük a magyar filmtörténet fontos eseményeit, beszélgetünk rendezőkről, régi nagy színészekről, akiknek a kiemelkedő munkássága megalapozta a magyar filmművészet fejlődését, elismertségét. Szót ejtünk a történelmi események hatásairól is, de természetesen a magyar Oscar-díjas alkotásokat sem hagyjuk ki a beszélgetésből.

Repülők lepték el a szolnoki eget, madártávlatból láthattuk a várost – videóval, galériával

SZOLJON Családi sétarepülő hétvége színesítette szombaton és vasárnap a vármegyeszékhely programkínálatát. A repülők délelőtt 10 órától emelkedtek a levegőbe, emellett kézművesek, gyermekjátékok, honvédségi bemutatók, katonai hagyományőrzők is várták az érdeklődőket.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

TEOL Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

KEMMA Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

BAMA Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

KISALFOLD Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

SONLINE Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

BAON Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

Ők is mindent beleadnak, mutatjuk a legdögösebb szurkolókat az EB-n

KISALFOLD Nemcsak a pályát, a lelátót is érdemes figyelni: nagyon szexi szurkolói vannak a csapatoknak.

A drámák és a nagy visszatérések hete volt ez celebjeinknél

KEMMA Van, ami sosem változik. A hét utolsó napján ezúttal is körbenéztünk, miről szóltak a Komárom-Esztergom vármegyei celebek elmúlt napjai. Íme!

Bálozott a Lions Club Sopron - fotók

KISALFOLD A Lions Club Sopron a Solo Étteremben tartotta évzáró bálját a hétvégén. A jó hangulatú rendezvényen a zene, tánc és szórakozás mellett ez alkalommal is fontos szerepet kapott a jótékonyság ügye.

Késéssel indul a Napfény IC

DELMAGYAR Vasárnap este a Szegedről 18:44-kor Budapestre induló Napfény IC (IC 701) várhatóan 50 perces késéssel indul – írja közösségi oldalán a Mávinform. 

A holokauszt 80. évfordulójára emlékeztek Balassagyarmaton

NOOL A balassagyarmati és környékbeli zsidóság elhurcolásának nyolcvanadik évfordulójára emlékeztek vasárnap délelőtt az Ipoly-parti város műemléki izraelita temetőjének mártírfalánál vasárnap délelőtt.

Mindig van újdonság a Tatai Sokadalomban

KEMMA Tatai Sokadalom, immáron huszonnegyedjére. Ismét az Angolparkra irányult a figyelem. A rendezvény ezúttal is hozott meglepetéseket.

Az 1956-os forradalom mártírjaira emlékeztek Szombathelyen

VAOL Az '56-os Szövetség Vas Vármegyei Szervezetének tagjai koszorút és mécsest helyeztek el a Széll Kálmán utcai emlékműnél.

Nyári dallamokat csalogat elő az ifjúsági vonószenekar Salgótarjánban

NOOL A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében június 17-én, hétfőn, 17 órakor a Nógrád Vármegyei Ifjúsági Vonószenekar hangversenyére várják az érdeklődőket az intézmény Virág László hangversenytermében. A rendezvényen a látogatók a klasszikus zenétől a népszerű modern dallamokig hallhatnak majd különféle zeneműveket. A helyszínen támogatói jegyet is lehet vásárolni, amiknek a bevételét a Zenélő Ifjúságért Alapítványnak fogja felajánlani a művészeti iskola.

Gálaműsorral búcsúztatták a tanévet az egri moderntáncosok

HEOL Az EKKE gyakorló iskola növendékei két előadást is adtak az egri színházban. Országos és nemzetközi versenyeken is rendkívül sikeresek voltak idén a táncosok.

Baleset Debrecen és Hosszúpályi között, az árokban kötött ki egy autó

HAON Baleset történt vasárnap késő délután a Debrecent és Hosszúpályit összekötő út 8-as kilóméterszelvényénél – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében. Mint írják, előbb lesodródott az úttestről, majd árokba hajtott egy gépkocsi. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a bajba került járművet, amelyben öten utaztak. 

Faléz akusztik

KEMMA Faléz akusztik címmel rendeznek zenés programot június 29-én 18 órától a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

A „Hátsó füves” szolnoki fotótárlat képein a falusi labdarúgás és a vidéki élet siralmas állapota jelenik meg

SZOLJON A június 22-i Múzeumok éjszakája Szolnokon már június 12-én délután kezdetét vette. Az országos rendezvény mottója idén a labdarúgó Európa-bajnokság tiszteletére a „Gólpassz” lett, amelyhez a Damjanich János Múzeum a „Hátsó füves” névre hallgató fotókiállítással csatlakozott. A tárlat érdekessége, hogy bár a fotók valóban futballmeccsek pillanatképeit örökítette meg, de rajtuk nem a sztár futballisták jelennek meg, hanem napjaink vidéki amatőr-labdarúgása, melyek sokat elárulnak azokról a kistelepülésekről is, ahol készültek.

Éjszakai denevérparti a ciszterci arborétumban

VEOL Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma idén is meghívta a Múzeumok éjszakájára, június 22-re Zircre Mészáros József Bakony-kutatót, hogy kalauzolja el a résztvevőket a denevérek rejtélyes világába. Együttműködő partnere az eseménynek a Ciszterci Apátság Arborétuma, ahol a programot megrendezik. A gyülekező a saroképület előtt lesz 19.50-kor. Szükséges felszerelés a zseblámpa és a kényelmes cipő. Rossz idő (eső, viharos szél) esetén a program elmarad. Előzetes jelentkezés szükséges.  

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások