Kezdetét vette a Pápai Barokk Vigasságok

A Pápai Barokk Vigasságok ünnepélyes nyitánnyal kezdődött meg péntek este a szabadtéri színpadon.

Az Alba szombaton a címvédő Falcót fogadja

FEOL A szerdai, remek kezdés után szombaton ismét nagy ütközet vár az albásokra, 19 órakor a Falco kosarasai látogatnak Fehérvárra.

Lakáseladás előtt: home staging – Tippek és praktikák, ha ingatlanunkat értékesítenénk

VAOL Amerikában már több évtizede természetesnek számít, nálunk még csak most kezd elterjedni a home staging módszere, azaz az ingatlan eladásra való felkészítése. Képzett szakemberek, lakberendezők vállalnak ilyen feladatokat, és az interneten is számos cikk, tanács olvasható ez ügyben. Aki szeretne gyorsan túladni otthonán, érdemes segítséget kérnie vagy legalábbis néhány fogást elsajátítania.

Játékosan a zeneszeretetért

VEOL

Jubileumi Zonta-est volt Szabó T. Anna költővel és Tóth Dániel jazzénekessel Szombathelyen

VAOL Harminc- éves a jótékonysággal, a nők társadalmi helyzetével, jogaival, támogatásával, tehetségkutatással is foglalkozó Zonta Club Szombathely. Ez alkalomból rendeznek jubileumi Rózsa-napot pénteken a Park Hotel Pelikán kamaratermében.

Egy barátságos verseny, amelynek mindenki a nyertese volt

VAOL Sporthorgászok és fogyatékkal élők pecáztak közösen az integrált horgászdélutánon. A barátságos versenyen mindenki nyert, de a legügyesebbek kupát és oklevelet is a magasba emelhettek.

Az Alba vendégeként vív rangadót a Falco

VAOL Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában rangadót vív a címvédő Falco: szombaton 19 órakor a jó erőt képviselő Alba Fehérvár vendégeként lép pályára (M4 Sport+).

Milyen szabályok vonatkoznak a rossz élelmiszerek visszaváltására?

VEOL Ha a gyártó minőségi hiba miatt von vissza élelmiszereket, akkor a vevők a boltokhoz fordulhatnak, hogy pénzüket visszakapják. Sokan nem fáradnak ezzel, mások számukra nem egyértelmű helyzeteket tapasztalhatnak. Így járt olvasónk nemrég a tejföljeivel, ezért szakértői tájékoztatást kértünk a témában. Hisz ilyen gond máskor is előfordulhat.

Véradásra invitálnak

DUOL

Csapra verték a hordót – Egy 2019-es évjáratú cabernet franc lett Kőszegen a város bora

VAOL A képviselő-testület tagjai rendkívüli ülésükön már csütörtökön, a szüret előestéjén kiválasztották a győztes tételt, de csak pénteken hullt le a lepel: 2021-ben a Láng Pincészet 2019-es Cabernet franc-ja érdemelte ki Város Bora címet.

2021.09.25.

ZAOL

2021.09.25.

DUOL

2021.09.25.

BEOL

2021.09.25.

NOOL

2021.09.25.

TEOL

2021.09.25.

VAOL

Először nyert Zalaegerszegen a Paksi FC

TEOL Bognár György gárdája meg sem állt öt találatig.

Vereség szenvedett a BRSE a csabai torna nyitányán

BEOL Boraqua nemzetközi női röplabda-torna, Békéscsaba: Swietelsky-Békéscsaba-Vasas Óbuda 2:3 (-21, 19, -16, 23, -7). Részletek hamarosan.

Hatpontos együttesek találkozója Mezőfalván

DUOL A Fejér megyei labdarúgó-bajnokság mindhárom osztályában a hatodik fordulót rendezik ezen a hétvégén. A találkozók kezdési időpontja mindkét napon 16 óra.

Jelentős iskolai fejlesztésekről, körforgalom-átépítésről is döntöttek a fehérvári közgyűlésen

FEOL Számos témában kellett döntést hozni, így ismét rendkívüli közgyűlést tartott a fehérvári képviselő-testület. Többek között érintették a középiskolai campus, a multifunkciós csarnok kérdését is.

Csalogató rangadókkal kezdődik a megyei szezon

DUOL A hölgyeknél az első körben máris összecsap a DAC és a Rácalmás

Az aradi vértanúkra emlékeznek

SZOLJON Kegyeleti megemlékezést tartanak az aradi vértanúk tiszteletére a katolikus temetőben, a honvéd síremléknél október 6-án 14 órakor Törökszentmiklóson.

Őszi Balatoni Évadnyitót tartanak Keszthelyen

ZAOL A Balaton-parton, a Zenepavilonnál szombaton 17 órától és vasárnap 16 órától koncertek követik egymást.

Nem sok esélyt adott a Győr a DAB-nak

FEOL A két eddig pont nélkül álló csapat találkozóját az Erste Liga újabb játéknapján a Győr nyerte meg a DAB ellen. Sikerét az első harmadban alapozta meg a vendégcsapat.

Dr. Kövér László: 65 milliárd forint érkezik Nógrádba

NOOL Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke is tiszteletét tette a megyeszékhelyen megtartott XV. Nógrádi Megyenapon. Az eseményt követően interjút adott portálunknak, és a szűkebb hazánkat érintő kérdésekről, a fejlődési lehetőségekről, a közelgő választásokról is kifejtette véleményét.

A mulasztók többségénél a nyugtaadás maradt el

SONLINE Két évvel ezelőtt még minden negyedik, idén már csak minden hatodik balatoni vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

Belharcok dúlnak a baloldalon, egymást szidják a jelöltek

BAMA Baranyában is megy az adok-kapok a baloldalon a jövő évi választás miatt.

A ZTE KK nem elég hogy kikapott, de még egy ügyet is a nyakába vett…

ZAOL A Zala­kerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata szombaton ismét hazai pályán szerepel, amikor 18 órától a Kaposvár lesz a vendége. A témáról (mérkőzés) némileg elterelte a figyelmet most az az eset, hogy a Körmend elleni hazai találkozó után az egyik szurkoló a ZTE KK öltözőjében kérte számon a csapaton a vereséget.

Napraforgó: jó a minőség – Chernelházadamonyán gazdálkodó cégnél jártunk – fotók

VAOL Jó ára van a napraforgónak, és jó lett a termés is, mégsem népszerű a megyében, persze megvan az oka ennek, ahogyan annak is, miért barnultak be mindenfelé.

Szobonya Zoltánra, a „kulákok védőszentjére” emlékeztek Kecskeméten

BAON Hatvanhárom éve végezték ki a kecskeméti börtönben dr. Szobonya Zoltán ügyvédet, aki az ötvenes években 350 megbélyegzett kulák családot mentett meg a kitelepítéstől Jánoshalmán és Mélykúton.

Vasárnap „kupafőpróba” is lesz Kanizsán

ZAOL A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 9. fordulójában az FC Nagykanizsa együttese vasárnap 16 órától a Tatabányai SC gárdáját fogadja az Olajbányász-stadionban. A ZTE FC II. szintén hazai pályán szerepel, a Tarr Andráshida SC Kaposvárra látogat.

Megőriznék a hibátlan mérlegüket

FEOL A K&H női kézilabdaliga harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA a Váci NKSE csapatát fogadja. A hazaiak eddig száz százalékosak a bajnokságban, így jó esélyekkel vághatnak neki a szombati találkozónak is.

Kerékpáros felvonulás

FEOL

A hét Nógrád megyei ingatlana: rusztikus hangulat, gerendás mennyezet

NOOL Persze sokkal többet hordoz magában a nézsai, 94 négyzetméteres, eladó családi ház. De minket elsősorban ezek a jellemzők fogtak meg. Igazi családias hangulat egy fiatal és fiatalos épületből. Lássuk, mennyi az annyi?

Tudomány játékosan Szombathelyen is – Vadászatról és sok másról a Kutatók éjszakáján – fotók

VAOL A Kutatók éjszakája országszerte népszerű. Szombathelyen is izgalmas programokat kínált több intézmény. Így születnek a jövő kutatói?

Az én kedves kis falum – Alcsútdoboz

FEOL A Váli-­völgy sorfalvainak ezen településéről ugyanúgy elmondható, mint a többiről, amely védett völgyhajlatban fekszik, s van iható vize, hogy már az őskorban is lakott volt.

Dobrev Klára is egészen mást beszélt korábban…

DUOL Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet – mondja Pelikán A tanú című filmben belepillantva abba a papírkötegbe, amit Virág elvtárs úgy adott át neki, hogy abban a vallomása van és gyakorolja a tárgyalás előtt. Aki látta A tanú című filmet, emlékszik erre a jelenetre, s a mögöttes tartalmát is érti. Koncepciós perek, kirakatperek, színjáték. Lássuk, hogy kapcsolódik ez a mai mondandónkhoz.

Zalai asztalitenisz-eredmények az NB II-ből

ZAOL Az NB II.-es férfi asztalitenisz-bajnokság Északnyugati csoportjában lejátszott találkozókon két egerszegi siker született. A Hévíz SK ezúttal kikapott.

Szintet ugrik Bükfürdő – Alapkőletétel: 2,4 milliárdos beruházás indulhat el

VAOL Letették az összesen 2,4 milliárd forintból épülő bükfürdői városközpont alapkövét. Jövő év végén, a fürdő 60 éves fennállására lehet kész a két hektárt érintő építkezés: látogatóközponttal, piactérrel, parkkal.

Itthon egyedülálló millenniumi harangjátékot is avattak Bakonybélben

VEOL A felújított Szent Gellért tér és a 60 harangból álló millenniumi (1018–2018) harangjáték átadási ünnepségét rendezték meg tegnap a község központjában.

2021.09.25.

HEOL

Orvosi, állatorvosi és gyógyszertári ügyeletek a hétvégén

TEOL

A Filharmónia Hangvilla bérlet fantasztikus évaddal várja közönségét

VEOL A Filharmónia Magyarország szeretettel várja régi és új közönségét a veszprémi Filharmónia Hangvilla bérlet 2021/2022-es évadában is. Kiemelkedően világhírű együttesek és tehetséges szólisták az idei bérlet főszereplői. A bérlet nyitókoncertjére szeptember 30-án kerül.

2021.09.25.

BAON

2021.09.25.

BAMA

Romboló innovációról és jó szomszédságról

VAOL Klímaváltozás, mezőgazdaság, élelmiszerláncok, társadalmi különbségek, az Insula Magna és a Local Flavours projekt, a közszolgáltatási szektorok reziliens működése – számtalan téma napirendre került a hét elején zajlott háromnapos 7. nemzetközi KRAFT-konferencián.

Böde óhaja teljesült: nyert a Paks Egerszegen!

ZAOL A labdarúgó NB I. 7. fordulójának nyitómeccsét pénteken este Zalaegerszegen rendezték, ahol a ZTE FC a Paks csapatával találkozott. Olyan történt, ami eddig még soha: első bajnoki győzelmét szerezte meg a Paks a ZTE otthonában, ráadásul öt gólt lőve.

Magabiztos győzelmet aratott a Fejér-B.Á.L. Veszprém

VEOL A férfi kézilabda NB I péntek esti mérkőzésén a Fejér-B.Á.L. Veszprém együttese gond nélkül győzte le vendégként az újonc Kecskemétet.

Európai Bordalfesztivál kezdődik Baranyában

BAMA Férfikarok és más énekegyüttesek fellépéseivel, a Carmina Burana kétzongorás, ütőhangszeres feldolgozásával és borbemutatóval is várják a közönséget Pécsen és a villányi borvidék településein péntektől vasárnapig a 25. Európai Bordalfesztivál szervezői.

Reflexiókat mutat be a Balassi asztaltársaság őszi kiállítása

NOOL Hovatovább ki lehet jelenteni, ha elérkezik az ősz eleje, akkor megtartja hagyományos kollektív kiállítását a Balassi Bálint Asztaltársaság.

Barokk vigasságok három napig

VEOL A Pápai Barokk Vigasságokat szeptember 24-26. között, e hétvégén rendezik meg.

A német Bundestag választási eredményének értékeléséről

FEOL

Állandó kiállítás nyílt Szalkon

BAON Wünsch László nívódíjas balettmester és felesége, Tomcsányi Éva pályafutásáról, kitüntetéseiről nyílt állandó kiállítás a szalki könyvtárban.

Alig takarja a csipke Tolvai Reni észbontó idomait

NOOL Az énekesnő pikáns képeket mutatott magáról az Instagram-oldalán. Fehérneműre vetkőzött.

Nem bírt a Veszprémmel a KTE-Piroska Szörp

BAON A KTE-Piroska Szörp a K&H Liga 3. fordulójában a Fejér-B.Á.L. Veszprémet fogadta hazai környezetben pénteken.

Lovardát avatott a Szmrecsányi Kánság Barnagon

VEOL A Kassai Lovasíjász Iskola Szmrecsányi Kánságának Lovarda avató ünnepségét tartották szeptember 24-én Barnagon. A kormány 426 millió forinttal támogatta a 20-szor 40 méteres, fedeles lovarda megépítését, amelyhez istálló, közösségi tér és matracos szállás is készült konyhával, fürdőszobával. Az új lovasíjász központ a település és a Balaton-felvidék lovas sportjának egyik ékköve lehet.

Javában zajlik a szüret, minden adott a kiváló évjárathoz

TEOL Idén a szokottnál később kezdődött a szüret, de mostanra összeértek a különböző szőlőfajták.

Kitől kérjek segítséget, ha bántják a gyermekem? – A tatabányai ügyvéd válaszol

KEMMA Sok szó esik a gyermekek jogairól, védelméről, sajnos a bántalmazásuk is gyakori téma. Arra kértük dr. Szász Daniella ügyvédnőt, foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

Negyven évig szeretetben nevelte a bátonyi gyerekeket Rózsika néni

NOOL Ritka napjainkban, ha valaki onnan megy nyugdíjba, ahol a pályáját kezdte. Sulyokné Laczkó Rozália négy évtizeden keresztül dolgozott a Tölgyfa Óvodában. Hűségét Bátonyterenye Szolgálatáért díjjal ismerte el a város önkormányzata.

Nagy reményekkel várja a nyitányt a kanizsai vízilabdázók

ZAOL Szombaton rajtol az OB I. B-s vízilabda-bajnokság 2021–2022-es pontvadászata és az elmúlt szezon bajnoka, a Kanizsa Vízilabda az YBL WPC vendégeként kezdi a bajnokságot a fővárosi Komjádiban 13.30 órától.

Zalaegerszegen folytatja a Kaposvári KK

SONLINE Szombaton 18 órakor Zalaegerszegen folytatja az élvonalbeli férfikosárlabda bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Kaposvári KK alakulata. Hendleinék remek játékkal indították a bajnokságot, hiszen Kecskeméten arattak bravúros diadalt.

Igazi indiánnyár vár ránk szombaton Fejérben

FEOL Túlnyomóan napos, igen kellemes időre számíthatunk szombaton Fejér megyében is.

Többféle kábítószer hatása alatt vezetett egy férfi Szombathelyen

VAOL

Bolyais megújulás – Projektzáró és családi nap a patinás szombathelyi iskolában

VAOL Az ELTE Bolyai János Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola több pontja is részlegesen vagy egészen megújulhatott az EMMI EFOP pályázatán elnyert 170 millió forintos támogatásból.

Körözték és elfogták őket

VAOL

Versenykörülmények között készülhetnek a zalaegerszegi küzdősport csapatok

ZAOL Beindult végre a munka a Zalaegerszegi Küzdősport Teremben, ami a Zalaegerszegi Thai-Box SE és a Zalaegerszegi Grappling és Jiu-jitsu SE otthonául is szolgál. Viszont a két küzdősport nem külön-külön, hanem egymás mellett, szorosan egymást segítve dolgozik.

Az Orosz nagydíjjal folytatódik a Forma-1 sorozata

VAOL Parázs hangulatban készülnek a bajnoki éllovasok az Orosz Nagydíjra, hiszen még mindig ott motoszkál a fejükben a két héttel ezelőtti kettős kieséssel járó ütközésük. A listavezető Verstappen ráadásul 3 rajthelyes büntetést is hozott magával Oroszországba az incidens okozásáért.

Körtefát is ültettek a nagykanizsai ökotanévnyitón

ZAOL Az első osztályos tanulók körtefát ültettek, ezzel kezdődött az ökotanév a Miklósfai-iskolában. A 200 fős intézmény hat éve lett örökös ökoiskola, mely címet azóta is büszkén viselik.

Elege van a levakarhatatlan címkékből, gyermekmatricákból? Mutatunk pár tuti tippet!

VAOL Bizonyára már mindenki találkozott az új edényekről, bútorokról levakarhatatlan címkékkel és a gyerekmatricával kidekorált ajtók, falak tucatjaival. Mielőtt speciális oldószerre költenénk, érdemes kipróbálni néhány házipraktikát, nagy valószínűséggel az egyik beválik majd.

A közfoglalkoztatási mintaprogramban részt vevő települések mutatkoztak be Lentiben

ZAOL Főként mezőgazdasági terményeket, feldolgozott és kézműves termékeket mutattak be a kiállítók pénteken a Zala Megyei Kormányhivatal Értéket teremtünk közfoglalkoztatási kiállításán.

2021.09.25.

FEOL

2021.09.25.

KEMMA

2021.09.25.

VEOL

2021.09.25.

SONLINE

2021.09.25.

SZOLJON

Kiemelt támogatást nyújt a kormányzat a műtéti várólisták csökkentésére

NOOL Kásler Miklós miniszter utasítására készült el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett szakmai javaslat, amely alapján a kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít, így a várólisták drasztikus lerövidítése várható.

Elképesztő győzelmet aratott az AV19 Bécsben!

FEOL Sokáig vezettek a házigazdák, de az utolsó harmadban hengerelt a Hydro Fehérvár AV19, amely három forduló után száz százalékos az ICEHL-ben.

Az első hazai meccs vereséggel ért véget

DUOL Gólokból, kiállításokból, pofonokból is volt bőven

A kínálkozó lehetőségeket jobban kihasználni

DUOL A Ferencváros első csapatából száműzött Franck Boli várhatóan a DPASE ellen is játszani fog

Döntetlent játszottak hazai pályán a salgótarjáni kézisek

NOOL A férfi NB I/B Keleti csoportjában, a 3. fordulóban hazai pályán szerepelt szerdán délután a Strandépítők legénysége.

Felújították a román ortodox templomot

BEOL Felújították és újraszentelték a román ortodox templomot a múlt hétvégén Pusztaottlakán.

Por és zaj zavarhatja a pásztóiak pihenését

NOOL Kivitelezési munkálatok miatt szombaton és vasárnap zaj, rezgés és por zavarhatja meg a helyiek pihenését. A munkavégzés időpontja a Stromfeld és a Hunyadi udvarban, valamint a Kishegy területén: szombat 8 és 16 óra között, míg a vasútállomás területén: vasárnap 8-16 óra között várható. A városvezetés a lakosság megértését és türelmét kéri – olvasható a város közösségi oldalán.

Hihetetlen, honnan jött vissza a Füred!

VEOL Hihetetlen mélységből állt fel a Balatonfüredi KSE pénteken a Dabas ellen, a hazaiak mínusz kilencről fordítottak a férfi kézilabda NB I-ben.

Sportdélutánon versenyeztek a refisek

SZOLJON A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda is megtartotta a  Magyar Diáksport Napját.

Nyugdíjasok hímzéseiből nyílt kiállítás Kecskeméten

BAON Pénteken megnyílt a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége által minden évben megrendezett hagyományos kézimunka kiállítása Kecskeméten.

A felnőttképzés új kereteiről értekeztek a Gazdaság Házában

FEOL A 2021–27-es pályázati forrásokról, a megújult felnőttképzési rendszerről, valamint a megújult Vállalkozói információs portálról volt szó azon a szakmai rendezvényen, amelynek a Gazdaság Háza adott otthont csütörtökön délelőtt.

Ismét idézeteket hoztunk, kitalálja, kiktől származnak?

TEOL

Összefogást hirdetett a klímavédelemért a megyei közgyűlés

SONLINE Somogy belép a Nemzeti Klímavédelmi Szövetségbe, felszámolhatják az illegális hulladéklerakókat – erről döntöttek a pénteki megyei közgyűlésen a képviselők, akik a katasztrófavédelem éves beszámolóját is meghallgatták.

Biztonságosabban kerekezhetnek három településen

BEOL Hivatalosan is átadták pénteken délelőtt azt a kerékpárút-fejlesztést, amely három települést is érint.

Utánfutót vontató autó borult árokba az M1-esen Ácsnál

KEMMA Az utánfutót vontató kocsi letért az úttestről és az árokba borult. A helyszínen az ácsi önkormányzati tűzoltók áramtalanítják az autót.