A Kínában megrendezett középiskolai VB-n focizhattak a vármegye ifjú diákjai

Hosszú út áll a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum focista diákjai mögött.

Hogyan szabaduljunk meg a vitáktól?

ZAOL Hogyan szabaduljunk meg a vitáktól? címmel dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, nemzetközi előadó és tréner tart előadást feleségével, Mihalec Dórával június 26-án, szerdán 17 órakor Keszthelyen, a Balaton Színházban, a Psziché műhelyben. Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, kapcsolati sikerkönyvek szerzője, nemzetközi előadó és tréner.  Több magyar egyetem óraadója, valamint az angliai Newbold College rendszeres oktatója. Az előadásra a belépés ingyenes.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Balaton tanulási fesztiválját, a Street Traininget

VEOL Június 15-én, szombaton délután a balatonalmádi mólónál ötödik alkalommal rendezi meg a Street Training Balaton tanulási fesztivált a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület a Flow Alapítvánnyal együttműködésben. A másfél órás, ingyenes minitréningeken két idősávban, 14 és 16 órától több mint húsz trénerrel járhatnak körbe egy-egy témát az érdeklődők kellemes, balatoni panorámás környezetben.

Évzáró koncertet tart a Dunaújvárosi Vegyeskar

DUOL A Dunaújvárosi Vegyeskar évzáró koncertjére várják az érdeklődőket 2024. június 15-én, 18 órától. A rendezvénynek az Intercisa Múzeum ad otthont. 

Anyakönyvi hírek Gyuláról

BEOL Nézzük, milyen hírek érkeztek a fürdővárosból.

Szélig Viktor és a CHL kérdezz-felelek

FEOL Szélig Viktor bekerült a CHL Sportbizottságába, és ha már ott volt Prágában a Bajnokok Ligája eseményén, a szövetség készített vele, és az ICEHL-ből két másik érdekelt, a KAC Klagenfurt és a Red Bull Salzburg vezetőjével egy miniinterjút.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

HEOL A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

SONLINE A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

BAON A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

HEOL A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

SONLINE A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

BAON A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Múzeumok éjszakája: Székesfehérvár is kiemelt helyszín

FEOL A Múzeumok éjszakáján, azaz június 22-én országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja a látogatókat. Az idei év két kiemelt helyszíne Székesfehérvár és Esztergom. A programok a kultúra kedvelőinek és a focirajongóknak egyaránt kedveznek.

Mutatjuk a Sió-mozi e-heti műsorát

SONLINE   

A csapatmunkában hisz Sebestyén István, Jászszentlászló új polgármestere

BAON Küzdelmes kampányidőszak után, szoros versenyben nyerte meg a helyhatósági választásokat Sebestyén István, aki Nagy András után viszi tovább Jászszentlászló irányítását. Az új polgármesternek igen határozott elképzelései vannak a község jövőjének alakításával kapcsolatban. Ezekről hírportálunknak is beszámolt.

Ettől az akciófilmtől garantáltan megemelkedik a pulzusszáma

TEOL A John Wick sorozat harmadik része a Parabellum egy újabb adrenalinlöketet hozott magával 2019 egyik legizgalmasabb akciófilmjeként.

A gólyagyűrűzés napja volt ma Pákozdtól Seregélyesig (galéria)

FEOL Kisgólyákat gyűrűztek szerdán Pákozdon, Seregélyesen, Börgöndpusztán, Elzamajorban és Dinnyésen a gyerekek nagy-nagy örömére.

Ez a mi csarnokunk és büszkék lehetünk rá

ZAOL Röviden már beszámoltunk róla, hogy megkezdődött a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok játékterének felújítása, amelyről bővebb tájékoztatást kaptunk szerdán a helyszínen, a Zalaegerszeg vezetőinek részvételével tartott sajtótájékoztatón.

Folytathatja tevékenységét a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó

NOOL A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal szerdai határozata alapján folytathatja tevékenységét bátonyterenyei telephelyén a SungEel HiTech Hungary. Az akkumulátor-feldolgozó működését tavaly augusztusban függesztették fel határozatlan időre.

Elütötte az üzenetet író lányt az autó

BEOL Személygépkocsi ütött el egy lányt Orosházán. A fiatal szabályosan, a gyalogátkelőhelyen ment át, az autó vezetője azonban figyelmetlen volt, későn vette észre őt. Ráadásul a lány éppen üzenetet írt a telefonján, így nem látta, hogy a sofőr nem fog megállni, így az autó elütötte.

Faültetéssel ünnepelték meg az elkészült beruházásokat

SONLINE

Múzeumok éjszakája Zalaegerszegen

ZAOL Jövő szombaton lesz az ország legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok éjszakája, amelyet idén a futball jegyében hirdettek meg, a gólpassz a fő téma.

A Bregyó tábor betelt, Velencére van még hely!

FEOL Hamarosan kezdődik a székesfehérvári Napraforgó városi tábor első turnusa. A Bregyóban már minden hely betelt, így ha ott nem is, de a Székesfehérvár önkormányzatának tulajdonában álló velencei táborban még vannak szabad helyek azok számára, akik nem találtak eddig megfelelő táborozási lehetőséget a nyárra.

Családbarát kegyhely: több mint 3,4 milliárd forintból fejlesztettek (fotók, videó)

NOOL Szerdán adták át hivatalon az eddigi legnagyobb, közel 3,5 milliárd forintból megvalósult fejlesztést Mátraverebély-Szentkúton. Azáltal családbarát turisztikai központtá vált a nemzeti kegyhely.

Újítják a Szolnoki MÁV centerpályáját, tehetségközpont besorolást kapott az UFC – videóval

SZOLJON Tovább folytatódik a Szolnoki MÁV bázisául szolgáló Tiszaligeti Stadion felújítása, ezúttal a centerpálya kap korszerű köntöst, valamint az utánpótláscsapatok számára is érkezett egy jó hír a napokban. Ugyanis a klub újabb három évre megkapta a tehetségközpont besorolást, így továbbra is lehetőség lesz vármegyénkben arra, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak a gyermekek megfelelő egyéni képzésére.

Időben legyen meg a sportorvosi

FEOL Az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága felhívja a különböző bajnokságokra csapatok nevező csapatok figyelmét, hogy a pontvadászat kezdete előtti leterheltség miatt már most jelentkezzenek be sportorvosi vizsgálatra.

A népi kultúra bemutatása a céljuk

ZAOL Egy letűnőben lévő falusi életmód értékeinek bemutatását tűzte ki céljául Török Károlyné Miszori Marianna és férje, emiatt kívánnak egy úgynevezett gasztrokulturális hagyományközpontot kialakítani lakóhelyükön, Hegyhátszentjakabon. A Szeparé Őrségi Művészeti Szalont a közelmúltban Zalalövőn is bemutatták.

Az év végéig bezárja körösladányi gyárát a Henkel

BEOL A Henkel Consumer Brands üzletág európai ellátási láncának átalakítása részeként magyarországi termelési tevékenységének újjászervezéséről döntött. Az átszervezés következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezi a Henkel – tájékoztatott a cég.

Szenzáció: a Marseille és a Slavia Praha csapatát is legyőzte a magyar együttes

BAMA A PTE-PEAC futsalcsapatának, valamint a Bóly labdarúgócsapatának alapembere, Vénosz Soma is tagja annak az újonc Bonyhád BFC-nek, amely a Strandlabdarúgó Európai Bajnokok Tornáján sziporkázik a portugáliai Nazarében.

Családi napot tartottak

KEMMA  

Gyalogos zarándoklat Jásdról az andocsi búcsúba

VEOL "Barátaimnak mondalak benneteket" címmel gyalogos zarándoklatot szervez a Csalán Környezetvédő Egyesület Jásdról az andocsi búcsúra augusztus 12. és 18. között. Jelentkezni június 15-ig lehet.

A vidéki életről Habuczki-Bajnóczi Alma közgazdásszal, mezőgazdasági mérnökkel beszélgettünk (1. rész)

ZAOL A Zaol-podcast műsorában megismerhetnek egy fiatal nőt, aki csupán pár hónapja költözött Zala vármegyébe és választotta az itteni vidéki életet a festői szépségű Tilajújhegyen. Férjével, Zoltánnal a Hajdúságból érkeztek. Habuczki-Bajnóczi Alma közgazdász és mezőgazdasági mérnök különleges kapcsolatot ápol az állatokkal, kecskefarmot üzemeltetnek új lakhelyükön. Alma mint gyakorlati állattartó előadásokat fog tartani a jövőben a keszthelyi egyetemen. 

Mesélj, írj és nyerj! - Meghirdették a Tündérszó pályázatot

FEOL Meseíró pályázatot írt ki a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A Tündérszó pályázatra a világ bármely országából lehet pályázni, a feltétel, hogy magyar nyelven kell írni.

Kigyulladt egy családi ház garázsa Baracson

DUOL Családi ház különálló melléképülete gyulladt ki június 11-én délután Baracson, adta közre a Fejér Vármegyei Katasztófavédelmi Izgazgatóság a hivatalos honlapján. 

Megmarad a váti iskola - mégis indulhat felső tagozat szeptembertől

VAOL Kedden este érkezett a hír: mégsem szűnik meg Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola Váti Tagintézménye felső tagozata.

Gólyahír - Ők születtek az elmúlt időszakban Szombathelyen

VAOL Horváth Bence és Soós Edina leánya: Tamara, dr. Jáger László és dr. Gömbös Henrietta fia: László, Polák Máté és Rábel Éva Bernadett fia: Benedek Márk, Németh Kristóf és Pálfy Kata leánya: Panna, Virág Dávid Dániel és Farkas Erzsébet fia: Dávid Denisz, Németh Tamás és Juhász Andrea leánya: Adél Anna, Szélinger Róbert és Vavricak Dajana leánya: Jázmin, Pethő Alex és Bencze Violetta leánya: Amira, Kopácsi Gábor és Unger Brigitta fia: Bence, Kutschi Péter és Kővári Ágnes fia: Zente László, Steirich Zoltán Csordás Dorottya leánya: Stella, Móritz Bence és Lakner Alexandra fia: Hunor, Simon Ádám és Horváth Réka Bernadett fia: Maxim, Kumin Csaba és Ligeti Loretta leánya: Luca Rebeka, Bánó Gergely és Rédecsi Judit leánya: Izabella, dr. Kovács Ádám és Földi Anna leánya: Rebeka, Kovács Bálint és Hideg Eszter fia: Ádám, Jáger Árpád és Ábrahám Csilla leánya: Gréta, Szanyi Zoltán és Varga Judit fia: Levente, Glavánovics Roland és Tóth Enikő fia: Andor, Bozsoki Tamás és Wágner Lilla leánya: Lara, Kustán Bence és Németh Ágnes fiai: Máté és Márk (ikrek), Biró Balázs és Lengl Dóra fia: Zétény, Kozár Norbert és Csizmás Andrea fia: Zente, Németh Gergő és Schwahofer Nóra fia: Marcell, Balogh Zsolt és Gaál Alexandra leánya: Luca, Horváth Adrián és Ormándi Eszter fia: Bálint, Kasper Norbert és Kiss Ramóna fia: Mendel, Horváth Norbert és Horváth Barbara leánya: Elizabet, Németh Ákos és Csapó Enikő Melinda fia: Ábel

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

TEOL A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

KEMMA A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

BAMA A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

TEOL A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

KEMMA A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

BAMA A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Árokba hajtott egy autó Battonyánál

BEOL Forgalomkorlátozásra lehet számítani a 4443-as úton.

Az Alba Fehérvár KC és a DKKA is megkapta az indulási jogot

FEOL Nincs meglepetés, az előző szezon végeredménye, illetve a jóváhagyott klublicenc-kérelmek alapján a következő szezonban is a női kézilabda első osztályban indulhat az Alba FKC és a Dunaújvárosi Kohász is.

Forgalmi rend változások az Ambrózia Fesztivál ideje alatt

DUOL Az Ambrózia Fesztivált rendező Euroshow Szolgáltató Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot és a fesztiválra érkezőket, hogy az esemény idején (2024. június 12-16 között) közlekedésbiztonsági célból forgalmi rend változás lesz érvényben Dunaújvárosban, az Alsó-Duna parton.

Gáspár Laci 45. születésnapját ünnepli

NOOL A balassagyarmati születésű énekes június 12-én ünnepli 45. születésnapját. Gáspár Laci nevét két évtizede ismerte meg az ország, népszerűsége pedig azóta is töretlen.

Hamisítás elleni világnap – első a biztonság!

DUOL Mintegy 3 000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról 2023-ban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával. Ezek a termékek már biztosan nem jelentenek veszélyt az utakon, és nem okoznak kárt az eredeti termékek jogtulajdonosainak, olvasható abban a közleményben, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának kommunikációs referense juttatott el szerkesztőségünkhöz a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületével közösen.

Kecskeméten is elindul a táncművészeket képző tehetségcentrum

BAON A Magyar Táncművészeti Egyetem ősztől Kecskeméten is elindítja a Vidéki Tehetségcentrum programját, melynek a Grapevine Tánciskola ad otthont. A táncórákat Szabó Eszter mesterdiplomás tánctanár tartja majd.

Négyes karambol történt a 31-es főúton, Jászberénynél

SZOLJON Négyes karambol történt szerda délután Jászberény térségében, lezárták az érintett útszakaszt.

Nyári diákmunkára jelentkezhetnek a tanulók Szécsényben

NOOL Június 17-től lehet regisztrálni nyári diákmunkára a 16-25 éves, nappali tagozaton tanulóknak és egyetemi hallgatóknak – tájékoztatott Szécsény önkormányzatának Facebook-oldalán Csukáné Szerémy Andrea alpolgármester.  

Nyár Szombathelyen: Szurkolói Házzal, Szentivánéjjel és kertmozival készül az Agora

VAOL Az Agora nyári programjairól tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt az AGORA – Művelődési és Sportház nagytermében. Megtudhattuk: Szombathelyen ezen a nyáron is visszatérő programokkal készülnek: lesz TDK Szurkolói Ház, Szentivánéji Vigasságok és Zenés kertmozi az Emlékmű dombon.

Kulturális fesztivált rendeznek Balatonfüreden

VEOL Rendkívül gazdag programsorozattal Könyv-Bor-Jazz Fesztivált rendeznek a városban június 12–16. között a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. és a Szőcs Géza Irodalmi Szalon szervezésében.

A Daniella a Dunaferr diákjait is támogatja

DUOL Leendő szakembereket támogat a Daniella

Polgármestereink életkorát kérdeztük, megtaláltuk a körelnököt is

TEOL Megkerestük a legifjabb, illetve a legidősebb polgármestert.

Lábtenisz: rajtol a strandsport szezon!

VAOL Vasárnap 10 órakor a páros lábteniszbajnoksággal rajtol el az idei strandsport szezon a Joskar-Ola teniszpályáin.

A Parkinson-kór kezelését segíti a klinika

SONLINE A Parkinson-kórral kapcsolatos gyógyító tevékenysége, valamint kutatási eredményei alapján „kiválósági centrum” elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Idegsebészeti és Neurológiai Klinikája, a cím elnyerését a pécsi orvoskaron tartott ünnepségen jelentették be.

Páratlan acélszobrászati művek születnek Kecskeméten

BAON Idén huszonegyedik alkalommal rendezik meg a kecskeméti Kész Ipari és Innovációs Parkban az alkotótábort 2024. június 10. és június 28. között.

Szociális segítők is népszerűsítik a közösségi szolgálatot

BEOL A középiskolások számára kötelező közösségi szolgálat kapcsán tartottak egy szakmai megbeszélést az óvodai és iskolai szociális segítők számára szerdán Békéscsabán, Bankó András utcában, a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgálató Központban. A lényeg, hogy a szakemberek is népszerűsítik majd a közösségi szolgálatot a diákok körében.

Versenyen mérik össze tudásukat a vármegyei önkéntes tűzoltók

BAMA A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetség és a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös sportversenyt szervez a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére. A rendezvényen kerül sor a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jóvoltából adományozott, két tűzoltógépjármű átadására is két egyesület részére.

Térségi híreink röviden

ZAOL Pannon Egyetem: Youth Camp – Duális Tábor az egerszegi kampuszonSzlovén és magyar középiskolás diákok ismerkednek a zalaegerszegi egyetemi élettel és a várossal ezekben a napokban. A Youth Camp Zalaegerszeg – Duális Tábor nevű, hétfőn kezdődött háromnapos program a Zalaegerszegi Gazdasági, Informatikai, Műszaki Képzésekért Alapítvány, a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet (MMISZ) és Lendva Község közös szervezésében valósul meg, mondta el dr. Szili-Fodor Dóra, a projekt menedzsere. Az Európai Unió városok és régiók együttműködését erősítő Interreg Szlovénia-Magyarország program által támogatott projekt három rendezvényből áll össze. Az első eleme az egyetemi központban megrendezett tábor, ahová 46 szlovén és magyar fiatal jelentkezett. A térítésmentes tábor résztvevői 10 pontot kapnak, amit öt éven belül beszámítanak nekik, amennyiben a Pannon Egyetemre felvételiznek.

Pilates a szabadban

VEOL Pilatesórákra várnak mindenkit keddenként 18.40-től a zalahalápi iskola udvarán, rossz időben pedig a művelődési házban.

Ismét összeálltak, hogy az iskolás gyermekeknek segítsenek – jótékonysági tanszergyűjtés

FEOL A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár ismét jótékonysági tanszergyűjtést szervez az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal, valamint az Adypapír bolttal közösen.

Isteni műhiba: Jenei Gyula új kötetének bemutatójával kezdődött az ünnepi könyvhét

SZOLJON Isteni műhiba címmel mutatták be Jenei Gyula legújabb kötetét a vármegyeszékhelyen.

Három kalocsai képviselője lesz a vármegyei közgyűlésnek

BAON Ősztől három kalocsai képviselője lesz a vármegyei önkormányzatnak.

Élménynapot szerveztek az egészségtudatosságért Gyulán - galériával

BEOL A Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos! program keretében második alkalommal szervezett élménynapot a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara és a Gyulai Tankerületi Központ szerdán délután, a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában. Az élménynap keretében ezúttal is számos érdekesség várta a diákokat.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

SZOLJON A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

BEOL A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Elolvadunk: ritka állatok születtek egy magyar állatkertben (videó)

VEOL A Madagaszkár szigetén őshonos állatok száma napjainkban egyre csökken.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

SZOLJON A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt

BEOL A kormányfő új fényképet osztott meg hivatalos közösségi oldalán.

Az Ady-gimnazisták "Z" generáció című kiállításáról beszélgettünk

ZAOL Idén 40 éves a zalaegerszegi Ady-iskola művészeti tagozata, a gimnáziumi tanulók alkotásaiból "Z" generáció címmel látható kiállítás a keszthelyi Balaton Színházban. A 20 diák műveit felvonultató tárlatról – amely június 18-ig várja még a látogatókat – beszélgettünk a kiállítást szervező Horváth Csongor Gergő képzőművész-tanárral, valamint  Bertha Luca és Beledi Henrietta 12. évfolyamos tanulókkal. 

Külföldön a Suzuki Vitara, itthon az S-CROSS hódít

KEMMA A Magyar Suzuki Zrt. 2023-ban több mint 161 ezer autót értékesített, amelyből több mint 156 ezer az esztergomi gyártósorról gördült le. A teljes gyártás 92,9 százalékát exportálták külföldre, ezek az autók a világ 123 országában találtak vevőre. Az esztergomi gyártóvállalat 2023-as pénzügyi eredményeit szerdán ismertették a fővárosban.

Könnyűzenei előadással vár Somogyudvarhely

SONLINE Szórakoztató és edukatív könnyűzenetörténeti előadás élőzenei kisérettel és vetítéssel vár Somogyudvarhely június 15-én.

Átadták az Uzsonnakommandó verseny díjait

ZAOL Harmadik alkalommal adták át a Zsák-Len Manufaktúra Kft. és a Zöld Tűzmadár Érték- és Természetvédő Egyesület közös szervezésében indított Uzsonnakommandó verseny díjait kedden a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Képzési Központjában. A tudatos fogyasztói magatartást népszerűsítő és a fenntarthatósági érzékenyítést szem előtt tartó versenyre 18 alkotást, azaz finom, egészséges és kreatívan díszített ételt készítettek.

Jön A miniszter a Bakonyba – Három felvonásos premier a születésnapos városban (podcast)

VEOL Jön A miniszter a Bakonyba és ez a születésnapos város ünnepi programjaival függ össze. Negyven éve lett ugyanis város Zirc és a jubileum kapcsán szervezett rendezvénysorozat része, hogy a Bakony Hangja Színjátszócsoport színre viszi A miniszterelnök című vígjátékot. A csoport vezetőjével, a darab rendezőjével, Gyurácz János Csabával a június 14-i premier előtt pár nappal beszélgettünk. A mikrofonnál Rimányi Zita.

Már megfogalmazta javaslatait Takács Károly

KEMMA Takács Károly a Fidesz-KDNP színeiben 3028 szavazatot kapott. 145 vokssal kapott többet a választáson, mint az OLPK-s Lazók Zoltán.

Kiadta a lakásokat, beszedte a kauciókat, majd kámforrá vált a csaló

KEMMA Rács mögé került a csaló.

Kerengő dervisek tartottak bemutatót a Pécsi Nemzeti Színházban

BAMA Pécsi Nemzeti Színház adott otthont a június 8-án bemutatott Szemá Ceremóniának. A kerengő dervisek rituális táncát a Magyar-Török Kulturális Évad részeként láthatta a pécsi közönség.

Több ezer tárgyat bemutatva a protokoll világából egy vándorkiállítás érkezett a múzeumba

SONLINE

A tornádó és az árvíz nyomában rengeteg munkát és emberi összefogást láttunk

VAOL Nem kímélte Vas vármegye nyugati határszélét (sem) a szélsőséges időjárás. A nardai tornádó és a Pinka-menti községek árvize után a megfeszített munkáé a terep.

Kétszázezer forint ütheti a markát a megtalálónak

FEOL Bármennyire is szerette az otthonát és akármennyire is óriás, mégis eltűnt Pablo, a Magyaralmáson élő bernáthegyi. A rejtélyes esetnek igyekeztünk utánajárni itt a hírlapnál, de másoknak sem ártana keresni az elveszett házikedvencet, ugyanis 200 ezer forint a nyomravezetői díj.

Az olimpiai főpróbán is van cél, az élmezőnyben zárni az Eb-t

DUOL Az olimpiai kvótaszerzés után a szerdán Szegeden kezdődött Európa-bajnokságon is rajthoz áll Hajdu Jonatán, a DKSE kenusa, aki Adolf Balázzsal C-2 500 méteren indul a csütörtöki előfutamban.

Így készülhetünk fel a nyári közlekedés veszélyeire a rendőrök szerint

HEOL A nyárra jellemző magas hőmérséklet jelentősen megviseli az úton közlekedők szervezetét is. Fokozott figyelmet kell fordítani egészségünkre, de a nyári közlekedés veszélyeire is, főként a vakációzó gyermekekre.

Megtudtuk, hogy mikor nyit a Fényes Fürdő amorf medencéje

KEMMA A Grófi-tó májustól, a pancsoló június 1.-től várta a fürdőzőket. Az amorf medence nyitására azonban a Fényes Fürdő felújítás miatt még várni kellett.

Szókovács Péter is megköszönte a választók bizalmát

HEOL Gyöngyös frissen megválasztott polgármestere ígéri, megszolgálja a bizalmat.

Bogdán Benedek is hosszabbított, tizedik szezonját kezdi majd Kaposváron

SONLINE Bogdán Benedek is marad Kaposváron, miután hosszabbított a napokban – írja a Delfinek.hu.

Személyautó és kamion ütközött Fegyverneknél

SZOLJON A 4204-es út 15-ös kilométerszelvényénél történt karambol szerda délután, autó és kamion ütközött.

Jótékonysági gálakoncert

VAOL A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, általános Iskola és AMI zenei tagozatának növendékei és tanárai adnak jótékonysági gálahangversenyt június 12-én, szerdán 17 órától a Bartók Teremben.

Etológus ingyenes előadása a Móricz művelődési házban

ZAOL Nagykanizsán a Móricz Zsigmond Művelődési Házban június 14-én pénteken 17 órakor Ember és a kutya kapcsolatrendszere című sorozat következő ismeretterjesztő előadását tartják.

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások