16 éves luxusvilla eladó borospincével, szaunával Bácsán 200 millióért – fotók

A fűtés is megoldott: gátkazán, napelem, kandalló.

Víz, víz, víz, avagy vegyen magának üdülő központot Szabadkígyóson!

BEOL 220 millió forintért kínálják megvételre a megye egyik jól menő vállalkozását.

Nincs megállás az építkezésen

DELMAGYAR Továbbra is jól halad a makói Hagymatikum fürdő bővítése, folyamatosan zajlik a munka a vendégek elől elzárt területen.

A duális képzés előnyei

FEOL Amint azt Oroszné Stefánkó Éva, a Jáky József Technikum igazgatója kifejtette az általa vezetett intézmény oktatási rendszerében is, a duális képzés bevezetése jelenti a legnagyobb változást.

Újabb orosz rakétavédelmi rendszert vehet Törökország

VG Erdogan török elnök leszögezte, hogy az amerikai szankciók ellenére is újra vásárolnának az orosz S-400-as rakétavédelmi rendszerből.

Szavaznak a németek, szorossá is válhat a verseny

VG Szövetségi választásokat tartanak ma Németországban, Európa legnagyobb gazdaságában, amelynek politikai súlya is hatalmas az Európai Unión belül. A két kormányerő - a jobbközép CDU/CSU szövetség, és a Szociáldemokraták - szinte fej-fej mellett futottak az utolsó felmérésekben.

Több tízezren ünnepeltek a lottótársaság szuperkoncertjén

VG Az egy év kihagyás után ismét megrendezett ingyenes szuperkoncerten ezúttal is a hazai szórakoztatóipar nagyágyúi vonultak fel - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Kevesebb, de finomabb bor készülhet idén

VG A tavaszi fagyok, a jégesők és az aszály miatt jelentősen kevesebb bor készülhet idén Európában a tavalyinál. Magyarországon is kisebb lehet a termelés.

Fürjes Balázs programot hirdetett és házhoz megy

VG A kormánypártok színeiben induló Fürjes Balázs megkezdte a kampányt a Hegyvidéken. Fürjes Balázs a kötelező oltásért is hajlandó küzdeni.

Közúti ellenőrzések a tisztább levegőért

MAGYARNEMZET ITM: A jövő héten kezdődik a már negyedszázados múlttal rendelkező közúti közlekedési környezetvédelmi akció.

Sofőrhiány miatt enyhíti a szabályokat Nagy Britannia

VG Átmenetileg enyhíti a külföldi kamionsofőrök vízumszabályait a brit kormány, miután a sofőrhiány már a lakossági élelmiszer- és üzemanyagellátásban is fennakadásokat okoz.

Számos magyar érem született az EuroSkills versenyen

MAGYARNEMZET Parragh László: Várakozáson felül teljesítettek a magyar fiatalok a szakmák Európa-bajnokságán.

Románia: politikai válság zülleszti a gazdaságot

VG A belpolitikai küzdelmek szertefoszlathatják a román gazdaság biztató lehetőségeit.

Karácsonyig enyhíti a külföldi kamionsofőrök vízumszabályait a brit kormány

MAGYARNEMZET A sofőrhiány már a lakossági élelmiszer- és üzemanyag-ellátásban is fennakadásokat okoz a szigetországban.

Minőségi sajtokat és joghurtokat kéne gyártaniuk a hazai tejfeldolgozóknak

MAGYARNEMZET A hazai keresletet a külföldi tejtermékek elégítik ki, pedig a feldolgozóknak bőven lenne kapacitásuk a termékfejlesztésre.

Borsos áron futnak ki a teherhajók

VG Az üzemanyagárak emelkedése mellett a környezetvédelmi szabályozás szigorodása is drágítja a vízi szállítást.

Mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik Nagyszéksós-tón

DELMAGYAR A bivalyrezervátum egy különleges látogatóközponttal, valamint tanösvénnyel, gólyakórházzal, vízi játszótérrel és újabb kilátókkal bővül.

Nincs megállás az építkezésen

DELMAGYAR Továbbra is jól halad a makói Hagymatikum fürdő bővítése, folyamatosan zajlik a munka a vendégek elől elzárt területen – tapasztaltuk a minap a helyszínen járva. A beruházás kormánybiztosa, Lázár János honatya közösségi oldalán gazdasági jelentőségéről azt írta, ha elkészül, olyan lesz Makónak, mint az Audi-gyár Győrnek.

Kész növelni a gázszállításokat a Gazprom

VG A több helyről vádolt orosz gázipari óriás azt mondja, hogy minden szerződésének eleget tesz és képes új szerződéseket is kötni, a szállítások növelésére a technikai lehetőségek is adottak.

A közfoglalkoztatottak értéket állítanak elő, megélhetést találnak

HAON Cél: az álláskeresők minél hamarabb térjenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra.

Sofőrhiány miatt egyhiti a szabályokat Nagy Britannia

VG Átmenetileg enyhíti a külföldi kamionsofőrök vízumszabályait a brit kormány, miután a sofőrhiány már a lakossági élelmiszer- és üzemanyagellátásban is fennakadásokat okoz.

Újraindulhat a légiforgalom Afganisztán és a világ között

VG Az amerikai evakuáció során megrongálódott kabuli repülőtéren nem állt még helyre a forgalom, ám a tálibok szerint a sérüléseket már sikerült kijavítani, már csak a légitársaságokon múlik, hogy felpörög-e a forgalom.

A hét ingatlana egy elképesztő kincs: eladó a Mikosd-kastély

VAOL Vannak pillanatok, amikor a képek többet mondanak minden szónál. A 2700 nm-es, 342 millióért kínált ingatlan kapcsán azonban érdemes az épület múltját, történelmét is kicsit megismerni. Múlt és egy talán szebb jövő, egy megújulásra váró kastély kapcsán.

Mi lesz veled, irodabútor-piac?

VG Az iroda- és az irodabútor-piacon szeptember–november lesz a vízválasztó – tartja Tiberius Soltész, a világ egyik legnagyobb irodabútor-gyártójának számító Kinnarps magyarországi ügyvezető igazgatója. A szakember szerint a home office, a távmunka szabályainak a letisztulása is fontos lenne ahhoz, hogy a járványhelyzet következtében megtorpant szegmens magára találjon.

Csökkenti jutalékát a Google felhőszolgáltatása

VG A felhőszolgáltatások piacán a Google jelenleg is veszteséges, de mégis kénytelen árait csökkenteni, ha versenyben kíván maradni.

16 éves luxusvilla eladó borospincével, szaunával Bácsán 200 millióért – fotók

KISALFOLD A fűtés is megoldott: gátkazán, napelem, kandalló.

Így reagáltak az exit-pollokra a német pártok

VG A szociáldemokraták megszólalásából az derül ki, hogy úgy gondolják győztek, a CDU a zöldekkel és a szabaddemokratákkal kormányozna.

Magyar hatóanyag védhet meg a kórházba kerüléstől

VG Több kórházban is zajlanak a vizsgálatok a készítmény hatékonyságáról, ami a koronavírus mellett más légúti betegségekkel szemben is hatásos lehet.

Minőségi sajtokat és joghurtokat kellene gyártaniuk a hazai tejfeldolgozóknak

MAGYARNEMZET A hazai keresletet a külföldi tejtermékek elégítik ki, pedig a feldolgozóknak bőven lenne kapacitásuk a termékfejlesztésre.

Franciaországot kritizálta Lavrov

VG Szerinte ha a franciák kivonulnak Maliból, akkor meg kell engedni az ország kormányának, hogy orosz katonákat hívjon. Az orosz külügyminiszter az afganisztáni kivonulást és a csendes-óceáni térségben fokozódó feszültséget sem hagyta szó nélkül.

Mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik Nagyszéksós-tón

DELMAGYAR Látványos beruházás indul jövő tavasszal a mórahalmi Nagyszéksós-tón. A bivalyrezervátum egy különleges látogatóközponttal, valamint tanösvénnyel, gólyakórházzal, vízi játszótérrel és újabb kilátókkal bővül.

Íme Bács-Kiskun megye legolcsóbb, eladó ingatlana!

BAON 50 négyzetméteres és mindössze 1,7 millió forintba kerül a megye legolcsóbb családi háza.

Több díjat is nyert a VG fotósa

VG Móricz-Sabján Simon három első díjat nyert, így a legtöbb díjjat elnyerő fotós lett a 2021-es megmérettetésen.

Rendszerességre próbálnak nevelni a bankok

VG Egyre több a rendszeres befektetést ösztönző program a bankoknál, amely a megtakarítási számlák helyét igyekszik betölteni.

Hadat üzennek a gyorshajtóknak

VG Az év első felében országszerte 270 nagy kapacitású ellenőrző kamerát helyeztek ki a horvátok, a közeljövőben újabb hatvankettőt szerelnek fel. Az autópályák néhány felvezető szakaszán már van kamera, de a sztrádákon még nincs fix sebességmérő. Nemsokára ott is megjelennek.

Ma már meglepő, hogy mik voltak korábban hiánycikkek idehaza - galéria

ORIGO Banán? Moncsicsi baba? Vécépapír? Képes összeállításban idézzük fel, tipikusan mik hiányoztak gyakran a szocializmus áruforgalmazásából.

Az Airbus szerint már 2035-re itt lehetnek a hidrogénhajtású repülők

VG A toulouse-i csúcstalálkozón összegyűltek a repülés terén kulcsfontosságú szereplők, ám kevesen osztják a repülőgyártó optimizmusát a hidrogén kapcsán.

Ma már meglepő, hogy mik voltak korábban hiánycikkek idehaza - galéria

ORIGO Banán? Moncsicsi baba? Vécépapír? Képes összeállításban idézzük fel, tipikusan mik hiányoztak gyakran a szocializmus áruforgalmazásából.

Egyelőre kudarcnak tűnik a salvadori bitcoin kísérlet

VG Hiába a felfokozott várakozások, az első két során nem tűnik úgy, hogy beváltotta volna a hozzáfűzött reményeket a szokatlan lépés a közép-amerikai országban.

Közlekedési környezetvédelmi akció indul

DELMAGYAR Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap

Egy a természettel – a hétvégén megnyílt a vadászati világkiállítás

MAGYARNEMZET A vadászat, a természetvédelem és a fenntartható természethasználat összefüggései álltak a szombaton kezdődött vadászati világkiállítás nyitóbeszédeinek középpontjában. A kiállítás október 14-ig látogatható a Hungexpo területén.

Amerikai stratégiai bombázó tűnt fel az orosz határ közelében.

VG Orosz vadászgépek kísértek ki az amerikai bombázót, mely a Csendes-óceán felől közeledett az orosz határ felé.

Lakásbiztosítás kiegészítökkel

MAGYARNEMZET A fullánkos betolakodók megkeseríthetik a lakók biztonságát, irtásuk vagyonokba kerülhet és a testi épséget is sok esetben veszélyeztetik.

Sok idős ember még mindig nem oltatta be magát

VG A koronavírussal kapcsolatos adatok nagyon hasonlítanak a tavalyira, de az oltottak közül nagyon kevesen kerülnek kórházba, lélegeztetőgépre vagy halnak bele a fertőzésbe.