Negyvenegy tételből álló felszerelést kaptak a MOB-tól a magyar indulók

Az utazótáskától a hátizsákig, az edzőcipőtől, a bakancson, zoknin, pólókon keresztül a melegítőgarnitúrákig, az aláöltözetektől a különböző kabátokig a lehető legszélesebb ruházati palettát biztosítja a MOB a sportolók számára.

Szolnokra érkezett az „Együtt. Újra” vándorkiállítás

SZOLJON A képeket Csidér Bálint fotóművész véleményezte.

Lopás és jogsi nélküli vezetés

DUOL Székesfehérváron, a Havranek József utcából állítottak elő a rendőrök 2022. január 25-én reggel egy 47 éves nőt, akinek a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt folyamatban lévő büntető ügyben történő kihallgatása vált szükségessé. A megalapozott gyanú szerint ugyanis a nő 2021 áprilisában női és férfi parfümöket tulajdonított el több székesfehérvári üzletből. A nyomozók a nőt gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon bocsátották.

Közel száz embertől több, mint öt millió forintot csalt ki

DUOL A Dunaújvárosi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2017 októbere és 2020 júliusa között 92 embertől csalt ki pénzt ingatlanok bérbeadásának, továbbá fesztivál koncertjegyek és játékok eladásának kínálásával.

Még a hétvégén sem játszik a JKSE

SZOLJON A csapat több tagja is pozitív ko­ro­navírus-tesztet produkált.

Ékszerbolti rablás Debrecenben: hajtóvadászat indult az elkövetők után, így fogták el őket (videó)

NOOL A feltételezett elkövetők megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök a nyomukba eredtek.

Piaci jelentés Fehérvárról és Újvárosból

FEOL Termék Székesfehérvár Dunaújváros

Emléktábla-avatóval vette kezdetét a centenáriumi programsorozat Salgótarjánban (fotók!)

NOOL Jeles évfordulóhoz érkezett Salgótarján, hiszen pontosan száz évvel ezelőtt, január 27-én nyilvánították várossá. Ennek tiszteletére a délelőtt folyamán emléktáblát avattak, koszorúztak, 17 órától pedig ünnepi közgyűléssel és díszünnepséggel folytatódik majd a program.

Maradt a „régi” elnök - Határőr és rendőr nyugdíjasok közgyűlése zajlott Kanizsán

ZAOL A határőr és rendőr nyugdíjasok helyi egyesülete szerdán tartotta a 2021-es évet záró közgyűlését a Honvéd Kaszinóban.

Újabb rekord: ötszázat közelíti az új fertőzöttek száma megyénkben

TEOL Január 27-én, azaz csütörtökön reggel újra frissült a koronavirus.gov.hu kormányzati portál az elmúlt 24 óra hivatalos járványadataival.

Játszóteret is építenének Zalakomáron

ZAOL Több pályázaton is sikerrel szerepelt az elmúlt időszakban az önkormányzat, s a településvezetés tele van újabb tervekkel.

Száz nappal a Giro előtt rózsaszínben fürdött a kanizsai Erzsébet tér

ZAOL Május hatodikán Magyarországon kezdődik a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye, az olasz Giro d’Italia.

Ötvenmillió forintból újult meg a martfűi általános iskola tornaterme

SZOLJON Megújult a csarnok világítása, az öltözők, teljesen új vizes blokkokat és büfét alakítottak ki.

Reális célokat tűz ki a Szentlőrinc

BAMA Szépen nyitotta az idényt a Szentlőrinc labdarúgócsapata az NB II.-ben, amivel megalapozta esélyeit a bennmaradásra. A legfőbb feladat most is ennek a kivívása, minden egyéb csak hab a tortán Kovácsevics Csaba szerint.

Törölközőben mutatta meg magát az Exatlon riportere, Nagy Réka

BAMA Mint az már decemberben kiderült, a szőke szépség váltotta a műsorban Gelencsér Timit.

Hét migránst és csempészüket kapcsolták le Tatánál

KEMMA Tatánál fogták el a rendőrök azt a férfit, aki hét illegális migránst akart kivinni az ország területéről.

Ezek a sportprogramok várnak ránk a hétvégén Békésben

BEOL Mutatjuk a következő pár nap Békés megyei sporteseményeit.

A luxemburgi vébére készülnek a Békés megyei szakácsok

BEOL Két csapattal indul a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Békés megyei régiója az idén novemberi, luxemburgi szakács- és cukrász-világbajnokságon.

Gyermekek népi kézműves munkáiból nyílt kiállítás Békéscsabán

BEOL Debrecen Megnyitották a XIV. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat díjazott munkáiból rendezett kiállítást kedden Debrecenben. A megnyitóünnepségen a Dél-alföldi régió pályázói közül húsz egyéni, illetve csoportos alkotást jutalmazott az országos zsűri.

Megújult a dobozi csapadékvíz-elvezető rendszer

BEOL Ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták a település megújult csapadékvíz-elvezető rendszerét, szerdán délelőtt. A projektzáró eseményre a dobozi polgármesteri hivatal dísztermében került sor.

Korábban kezd szombaton az Olaj

SZOLJON A Tisza-parti csapat legutóbb január 8-án játszott bajnoki meccset.

Közmeghallgatásra várják a karcagiakat

SZOLJON A közmeghallgatás után több, a közel húszezer lelkes települést érintő fontos napirendi pontot is megtárgyalnak a képviselők.

Ösztöndíjat kapnak a szakképzés diákjai

FEOL A technikumokban és szakképző iskolában már két évfolyam kap általános ösztöndíjat, a most futó tanév második felétől nagyobb összegű juttatásban is részesülhet mintegy kétezer diák – adta közre az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Teológiai képzések

VEOL A Pápai Református Teológiai Akadémia felvételt hirdet a 2022/2023-as tanévre református teológia osztatlan, illetve katechéta-lelkipásztori munkatárs alapképzési szakjaira, állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre, február 28-i jelentkezési határidővel. Emellett augusztus 19-ig jelentkezni lehet a református hit- és erkölcstanoktatói, szaklelkigondozó, homiletikai szakirányú továbbképzési szakokra, önköltséges képzésre.

Folytatódnak a fejlesztések Héhalomban

NOOL Több beruházás megvalósítását tervezi a helyi önkormányzat a közeljövőben.

Foghíjasan is fordított a tarjáni lánycsapat

NOOL A hétvégén lejátszotta idei első mérkőzését az SBTC NB II.-es röplabdacsapata. Rákos Szabolcs lányai több mint kétórás összecsapás után győztesen térhettek haza Kunhegyesről.

Száz éve lett város Salgótarján, ma ünnepel megyénk székhelye (galéria!)

NOOL „Egy vasárnap délután felmentem Salgóra a várba. Amikor onnan körülnéztem, kimondhatatlan örömömre messze északon, az ég peremén – és egészen tisztán – megláttam a Magas-Tátrát. Akkor határoztam el, hogy én – ha megválasztanak – itt maradok, tehát megpályázom az állást, és időnként fel-feljövök ide a Salgóra, hogy itt további munkámhoz erőt meríthessek”.

A szlovéniai magyarság éves képes kalendáriuma: helytörténet, sport és közélet a Naptár 2022-ben

ZAOL A kalendáriumi tartalom mellett elsősorban ismeretterjesztő írásokat tartalmaz a szlovéniai magyarság 1960 óta rendszeresen megjelenő évkönyvének idei kiadása, a Naptár 2022. A mintegy 150 oldalas kötet így két fejezetre osztható.

Kocsik karamboloztak Keszthelyen

ZAOL Két személyautó ütközött szerdán Keszthelyen, a Hévízi úton.

Összetörte az autóját és a korlátot is

SONLINE Neki ment egy korlátnak, csak az autó sérűlt.

Fedél alá terelt a tél

SONLINE Üresek voltak a padok kedden reggel a kaposvári Rippl-Rónai parkban.

A Zenthe legyőzte a járványt: a Covid sem törte meg a tarjáni színház lendületét (podcast!)

NOOL Ősbemutatóval, különleges jubileumi előadással, nyári fesztivállal és kamaratermi produkciókkal készül idén a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amely 2022-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Ez alkalomból Simon Lajossal, a színház igazgatójával beszélgettünk a múlt évről és a tervekről.

Hagyomány és modernitás találkozott a Mathias Corvinus Collegium előadásán - fotók

VAOL Az előadáson Szöőr Ádám igazgatóhelyettes Kassai Lajos világbajnok lovas íjászt (vezető képünkön) kérdezte hivatásról és hétköznapokról. A Táltos lovon téren és időn át című beszélgetésen szóba került az is, mennyire nehéz átültetni a hagyományokat a jelenkorba. Kassai Lajos minden versenyt megnyert, amelyen elindult 1994 és 2019 között. 

Ismét munkába állnak a honvédségi oltóbuszok Nógrád megyében

NOOL Az átoltottság növelése érdekében ismét Nógrád megyébe érkeznek a honvédségi oltóbuszok.

Újdonságokkal rukkol ki idén a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár

SZOLJON Újdonságokkal készül az idei évre a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény, adta hírül a szerdai évindító sajtótájékoztatón Czakóné Gacov Katalin igazgató.

B. Tóth tanár úr a nyugdíjas éveit is aktívan tölti

SZOLJON Szolnok kiválóságait köszöntötték szombaton a magyar kultúra napján rendezett gálán, ahol B. Tóth János Sihan Furkó Kálmán-díjat (korábban: Szolnok Város Sportjáért díj) kapott, a kézilabdasportágban végzett munkájáért. Az edző, testnevelő tanár szakemberrel a minap beszélgettünk.

Két békéscsabai lány is bekerült a Héraklész keretbe

BEOL Abdullah Darya Rebaz és Czupper Naomi is bekerült a Héraklész keretbe a Torna Club Békéscsaba fiataljai közül. A hétvégén Budapesten megtartott hagyományos felmérőn a békéscsabai reménységek közül a 2009-es születésű Potocska Polla és Abdullah Darya Rebaz a 2010-es Czupper Naomi és a 2011-ben született Uhrin Bernadett vett részt.

Távozik a saját nevelésű magyar bajnok az Eger SE-től

HEOL Másfél év múltán köszönt el nevelőegyesületétől az NB III-as egriek védője.

Hatalmas drogfogás Szurdokpüspökiben: többszáz millió forint értékű marihuána, kokain és ketamin került rendőrkézre

NOOL Több mint félmázsa – többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le a Nógrád megyei rendőrök egy 52 éves férfi és társa lakásán január 25-én Szurdokpüspökiben.

Borult, de enyhe időnk lesz

VEOL Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő.

Sziklát mentettek a Pilisben

KEMMA Minden érintett összefogásával és civil támogatással megmenekült a pusztulástól a Csobánka melletti Oszoly-szikla jelképe.

Tanítás után gyors társas a kanizsai könyvtárban

ZAOL Papírszínházi mesékkel és társasjátékokkal gyarapodott a Halis István Városi Könyvtár.

Belevágott idei teendőibe a Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesület

ZAOL Az elmúlt hétvégén kibővített évadnyitó üléssel vágott bele idei teendőibe a Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesület.

Átadták a több mint félmilliárd forintból felújított Karcagi Járási Hivatalt

SZOLJON A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatalát 570 millió forintos költségvetési forrásból újíttatta fel a hivatalnak otthont adó Karcag Városi Önkormányzat. A beruházás hivatalos átadása szerdán volt.

Jó reggelt, Zala megye!

ZAOL Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló internetes közösségi tér.

A tiszteletbeli konzul erősíti a kapcsolatokat - Nagykanizsán járt dr. Pintér István

ZAOL Március 17-én, csütörtökön 13 órától kerül sor a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Horvát–magyar barátság a civil diplomáciában című rendezvényre, és ekkor nyílik meg a március 24-ig megtekinthető Tisztelet a tiszteletbeli konzuloknak című kiállítás is.

Korszerű rendszer épült ki a keszthelyi hulladékkezelő telepen

ZAOL Megújult az átrakóállomás, amely tömöríti a hulladékot, így a jövőben kevesebb fuvar kell, hogy a szemét eljusson a lerakóba.

Orbán Viktor: a baloldal beengedné a migránsokat

BAMA Közösségi oldalán üzent a miniszterelnök.

Új kerékpárúthoz új körforgalom dukál Tatán, de a forrásvizekre is odafigyelnek

KEMMA A január 26-án-i testületi ülésen a városatyák arról döntöttek, hogy az önkormányzat az említett ingatlant, üzemeltetésre átadja a Tatai Városgazda Nonprofit Zrt.-nek.

Újpest után MTK - Csapatot váltott, játszani akar Stieber Zoltán

VAOL Stieber Zoltán csapatot váltott: a Sárvárról indult futballista továbbra is az NB I.-ben folytatja a pályafutását, de az Újpesttől az MTK-ba igazolt.