A csúfos választási kudarc után lemondott Kunhalmi Ágnes

Az MSZP másik társelnöke, Komjáthi Imre is lemondott. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be.

Lélekemelő hangversenyt adott a jászberényi énekkar a Nagytemplomban

SZOLJON A Jászberényi Nagyboldogasszony Főtemplom Énekkara elvarázsolta a közönséget. Szívhez szóló dalok csendültek fel a hangversenyen.

A magyar lángos az Európa-bajnokságot is meghódította

TEOL Bár a nemzeti válogatott egyelőre még pont nélkül áll Európa-bajnoki csoportjában, a magyar lángos már meghódította Németországot.

Így hálózzák be a gyerekeket a különböző LMBTQ-közösségek (videó)

BAMA Ismét itt Pride Month, a hónap, amikor a forró nyári napokon lázban égnek az LMBTQ tematikájú programok. Ahogy eddig minden évben, úgy idén is igyekeznek egyre több gyereket bevonni a rendezvényekbe és eseményekbe.

Fejér évfordulós emlékei

FEOL Francia–spanyol döntő!?

Kakas is főtt a bográcsokban Poroszlón

HEOL Nagy hagyományai vannak az ezredfordulót követően Poroszlón megrendezett Heves (vár)megyei kakas szépségverseny és bográcsfesztiváloknak. Tizenkilenc csapat tüsténkedett hogy ne kozmáljon az étel, ötvenféle étel főtt.

10 versenysorozatba nevezhetnek a csapatok a 2024/2025-ös bajnoki évben

HEOL A sportszervezetek számára már megnyílt a nevezési felület a 2024/2025-ös bajnoki évre. Az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága tíz sorozatba várja a jelentkezőket.

Ezekről a lyukakról kevesen tudják, hogy igazából mire valók

HEOL A legtöbb háztartásban található egy-két lyukas fakanál. De mi a rajtuk lévő folytonossági hiány szerepe?

A skót sztárjátékos fogadalma: ha továbbjutunk, akkor leiszom magam a sárga földig

BAON Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak a győzelemre és a három pont megszerzésére koncentrálnak majd vasárnap este, a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában sorra kerülő, magyarok elleni mérkőzésen. John McGinn a stuttgarti sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy lerészegedik – pontosabban a sárga földig leissza magát –, ha győznek a magyarok ellen. Ráadásul a soproni rokonairól is mesélt a skót sztárjátékos.

Szendrey Júlia és a Balaton vidéke

VEOL „Tavasz van és a szabadban járok/Lesütött fővel csendesen,/Gondolatim, mint elröppenő álmok,/Úgy elmosódnak kétesen.” - E sorokat akár tulajdoníthatnánk Petőfi Sándornak, de valójában híres felesége Szendrey Júlia (1828-1868) vetette papírra 1861-ben.

Baleset miatt teljes útlezárás van érvényben Kálló közelében

NOOL Baleset történt szombaton, a kora délutáni órákban a vármegyehatárnál, Kálló közelében. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a sofőröknek.

Népek hangszere a harmonika - Közel hozták a zenét

VEOL Nagy zenei élményben volt részük azoknak a gyermekeknek és kísérő tanáraiknak, akik június 7-én, pénteken részt vettek a Devecseri Kastélykönyvtár lovagtermében megtartott, Filharmónia által szervezett programon. Hetven tanuló lehetett jelen a Gárdonyi Géza Általános Iskolából a délelőttön.

Böjte Csaba idén is misézik a Bakonyban

VEOL A Balatoni Csillagösvény Missziós Körút idei programja keretében július 15-én 18 órától a ciszterci apátság templomában, a zirci bazilikában Böjte Csaba ferences rendi szerzetes misézik, és koncertet ad a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar. 

Videó - Sula, az ÁVE mentett nyuszija tippelte meg a Törökország-Portugália meccs végkimenetelét

VAOL Javában zajlik a futball Európa-bajnokság Németországban, hogy kis mosolyt csaljunk a focirajongók arcára, felkértük az Állatvédők Vasi Egyesületeinek védenceit egy kis tippelős mókázásra, ahogy 2021-ben is. Meghirdettük hát Állati Eb játékunkat, melyben következő tippelőnk egy nyuszi volt, akinek a közreműködésével a Törökország-Portugália összecsapás végeredményét szerettük volna kideríteni. Sula egyébként egy januári születésű nőstény házinyúl, akit Szombathelyen találtak: húsvéti ajándék volt, majd utcára tették. Videóban mutatjuk, hogy melyik zászló felé ugrált Sula:

A nagycirkusz manézsán a szombathelyi diákok, labdákat dobáltak, tányérokat pörgettek - fotók

VAOL A Nagy Lajos Gimnázium Pi-napi kiállítását Fekete Péter nyitotta meg. A fővárosi nagycirkusz főigazgatója is ebben a gimnáziumban érettségizett.

Nagelsmann: minden meccsünket meg akarjuk nyerni

HEOL Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

Betonbolygó és varázsképeslap a Ság lábánál - a Múzeumok éjszakáján

VAOL Betonbolygó és varázsképeslap is készülhet június 22-én, szombaton este a Ság hegy lábánál: a Kemenes Vulkánpark este 10-ig nyitva tart a Múzeumok éjszakáján.

Az akvarell minden pólusa megjelenik Egerben

HEOL Megnyílt a XXV. Egri Országos Akvarell Triennáléra beérkezett pályamunkákból összeállított kiállítás. Békákat, halpikkelyes formákat, drónperspektívából készült tájképeket és testet elhagyó lelkeket díjazott a zsűri.

Győzelemmel indította a felkészülési meccseit a Paks

TEOL Első előkészületi mérkőzésén, hazai pályán 4–1-re legyőzte a harmadosztályú Budaörsöt a Paksi FC.

Cristiano Ronaldo tovább hajthat az újabb Eb-góljára

TEOL A labdarúgó Európa-bajnokság 2. fordulójának második mérkőzésén Törökország és Portugália ütközik meg a biztos továbbjutást jelentő pontokért.

Katasztrófaközeli állapotok uralkodtak a lengyel–osztrák meccsen, egy szurkoló leesett a lelátóról (videó)

TEOL Az Ausztria elleni 3-1-es vereséggel eldőlt, hogy Lengyelország az első válogatott, amely utolsó helyezettként biztosan kiesik a németországi Eb csoportkörében. Ha ez nem lenne elég, a találkozón egy gólt ünneplő lengyel férfi leesett a lelátóról. A meccs után pedig katasztrófaközeli állapotok uralkodtak.

A skót sztárjátékos fogadalma: ha továbbjutunk, akkor leiszom magam a sárga földig

BAMA Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak a győzelemre és a három pont megszerzésére koncentrálnak majd vasárnap este, a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában sorra kerülő, magyarok elleni mérkőzésen. John McGinn a stuttgarti sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy lerészegedik – pontosabban a sárga földig leissza magát –, ha győznek a magyarok ellen. Ráadásul a soproni rokonairól is mesélt a skót sztárjátékos.

Kulcsról láthatnak filmet az M1-en a Magyarország ma sorozatban

DUOL Kulcson forgatta a köztelevízió a Magyarország Ma című műsorát június 21-én, pénteken. Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő tette közzé közösségi oldalán, hogy a riportban szó esett a nemrég átadott projektekről, a másfél milliárdos iskolafejleszésről, a bölcsőde építésről és orvosi rendelő bővítésről. Kulcs lakosságszáma és a gyermek létszám dinamikusan bővül, ezért ezek a fejlesztések szükségesek voltak, tényleges lakossági igényeken alapulnak. A műsor egy hét múlva, június 28-án, pénteken lesz látható az M1 csatornán.

Így hálózzák be a gyerekeket a különböző LMBTQ-közösségek (videó)

BAON Ismét itt Pride Month, a hónap, amikor a forró nyári napokon lázban égnek az LMBTQ tematikájú programok. Ahogy eddig minden évben, úgy idén is igyekeznek egyre több gyereket bevonni a rendezvényekbe és eseményekbe.

Zenei időutazás Székesfehérvár belvárosában (videó)

FEOL Kellemes hangulatú belső udvar, árnyas fák alatt jeges víz szürcsölgetése, igényes zenei produkcióval kísérve. Egy tökéletes nyári este összetevői.

A csúfos választási kudarc után lemondott Kunhalmi Ágnes

HEOL Az MSZP másik társelnöke, Komjáthi Imre is lemondott. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be.

Prigozsin ismét felbukkant: a Wagner-vezérhez köthető médiavezetőket vettek őrizetbe – frissül

BAON 851. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

Sallai Nikolett: Fel kell emelniük egymást a játékosoknak

FEOL Két mérkőzés után két vereséggel áll, mégis harcban áll a továbbjutásért a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. A Skócia elleni sorsdöntő mérkőzés előtt Sallai Nikolettel, a válogatott labdarúgó, Sallai Roland testvérével beszélgettünk.

A skót sztárjátékos fogadalma: ha továbbjutunk, akkor leiszom magam a sárga földig

BEOL Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak a győzelemre és a három pont megszerzésére koncentrálnak majd vasárnap este, a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában sorra kerülő, magyarok elleni mérkőzésen. John McGinn a stuttgarti sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy lerészegedik – pontosabban a sárga földig leissza magát –, ha győznek a magyarok ellen. Ráadásul a soproni rokonairól is mesélt a skót sztárjátékos.

Prigozsin ismét felbukkant: a Wagner-vezérhez köthető médiavezetőket vettek őrizetbe – frissül

BEOL 851. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

Sajben Gábor új csatárokra építhet Szarvason

BEOL A Szarvasi FC labdarúgócsapata évek óta meghatározó tagja Vármegyei I. osztályú mezőnynek, rendre ott van a dobogó valamelyik fokán. Így volt ez a májusban véget ért évad során is, amikor Sajben Gábor által irányított gárda bronzérmes lett, és az eddigi igazolásokból nagyon úgy fest, hogy a jövőben sem adnák alább.

Egyedül hagyták az 5 éves kisfiút a strandon, elmerült és megfulladt

HEOL Egy szemtanú szerint felügyelet nélkül hagyták szülei azt az öt éves kisfiút, aki egy 10. kerületi strandon merült el a mélyvízben. Az úszómester kihúzta a medence aljára süllyedt gyereket és újraélesztette, de később a kórházban meghalt. Egy családjával ott strandoló nagymama most sokkoló részletekről beszélt, szerinte tele hassal, karúszó és úszógumi nélkül engedte édesanyja 5 éves gyermekét a felnőtt medencébe, és nem látta, hogy elmerül.

Újabb részletek derültek ki a Vígszínházban történt balesetről, 5 métert zuhant a színész

VAOL Jegercsik Csaba színművész sérült meg a Vígszínházban, csuklótöréssel kórházba szállították.

Így hálózzák be a gyerekeket a különböző LMBTQ-közösségek (videó)

KEMMA Ismét itt Pride Month, a hónap, amikor a forró nyári napokon lázban égnek az LMBTQ tematikájú programok. Ahogy eddig minden évben, úgy idén is igyekeznek egyre több gyereket bevonni a rendezvényekbe és eseményekbe.

Katasztrófaközeli állapotok uralkodtak a lengyel–osztrák meccsen, egy szurkoló leesett a lelátóról (videó)

SZOLJON Az Ausztria elleni 3-1-es vereséggel eldőlt, hogy Lengyelország az első válogatott, amely utolsó helyezettként biztosan kiesik a németországi Eb csoportkörében. Ha ez nem lenne elég, a találkozón egy gólt ünneplő lengyel férfi leesett a lelátóról. A meccs után pedig katasztrófaközeli állapotok uralkodtak.

A Helyőrségi Zenekar koncertjével vette kezdetét Fehérváron a Múzeumok Éjszakája (galéria)

FEOL Június 22-én 17 órakor kinyíltak Székesfehérvár közgyűjteményeinek, kulturális intézményeinek kapui. A Múzeumok Éjszakája száz programja várja ezen az estén a látogatókat. A Helyőrségi Zenekar belvárosi felvonulásával vette kezdetét a rendezvény.

A Biokom helyett a tűzoltók metszették le az életveszélyes fákat - videó

BAMA Információink szerint a napokban többször jelezték a Biokomnak, hogy a népszerű Ifjúság úti étterem és kávézó előtt hatalmas ágak szakadhatnak le a járókelőkre, a városüzemeltetési cég azonban nem vágta le a veszélyes ágakat. Szombaton aztán a pécsi cég helyett a Katasztrófavédelemnek kellett az életveszélyt megszüntetnie. Az ilyen munka ellenére Meixner András biokomos igazgatónak éppen kedden akarnak adni több mint tízmillió forintnyi prémiumot.

Prigozsin ismét felbukkant: a Wagner-vezérhez köthető médiavezetőket vettek őrizetbe – frissül

BAMA 851. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

Kissé fellélegezhetünk, néhány fokot csökken a hőmérséklet

BAMA Gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütésre számíthatunk, egyre inkább az ország középső harmadán előforduló záporokkal, zivatarokkal, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

Ízlések és pofonok

NOOL Öregszem. Ezt a tükrön kívül talán az is bizonyítja, hogy egyre többször elmélázok a múlton. Gyakran eszembe jut a sokak által ismert reklám szövege: a régi, jó dolgokból mára nem maradt semmi. Már nem is tűnik olyan nagy hülyeségnek, hogy a szüleim nem értették meg, miért hallgatunk nyálas fiúbandákat, fessük színesre a hajunkat, vagy hordunk faklumpát.

A Balaton virágkora

VEOL A trianoni békediktátum, 1920 után a Balatonnál nagy felfutás kezdődött. Felerősödött a belföldi utazásra buzdítás jelszava, s ezzel egyidőben az üdülőtelkek felparcellázása is.

Fehérváron is elkezdődött a Múzeumok Éjszakája: mindenkit invitál a kulturális miniszter

FEOL Székesfehérváron üdvözölte a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatát és ösztönözte a fehérváriakat a mai, július 22-i programokon való részvételre a kulturális miniszter. A tavalyi rekord látogatottság kötelez: a város a rendezvény kiemelt helyszíne.

Idős asszonyt bántalmazott és lopott meg egy rimóci nő

NOOL Alig pár óra alatt fogták el a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói azt a rimóci 19 éves nőt, aki bántalmazott egy 79 esztendős idős asszonyt a tőle ellopott pénz megtartása érdekében.

Így hálózzák be a gyerekeket a különböző LMBTQ-közösségek (videó)

BEOL Ismét itt Pride Month, a hónap, amikor a forró nyári napokon lázban égnek az LMBTQ tematikájú programok. Ahogy eddig minden évben, úgy idén is igyekeznek egyre több gyereket bevonni a rendezvényekbe és eseményekbe.

„A hitünk soha ne hagyjon el” – Erdélyiné Szabó Andreát, Erdélyi Roli édesanyját kérdeztük

VAOL Egy igazi példakép, Erdélyiné Szabó Andrea, Erdélyi Rolika édesanyja volt a vendég a vaol.hu podcast adásában. Andreáról kiderült, ha kell, tűzön-vízen átmegy a gyermekéért. S bár sokszor a háttérben van, ezúttal ő volt a középpontban.

Sikeresen zárult a könyvhét

HEOL Telt házas kötetbemutatóval zárult a 95. Ünnepi Könyvhét, tette közzé a Bródy Sándor Könyvtár. A programsorozatban Dalay Noémi bemutatta 24 hét című könyvét, ismertette Végtelen sztyepp történelmi regényét Pető Zoltán, előadást tartott Anne L. Green írónő. A helyi írók és alkotók nagyszerű beszélgetésekkel vonták be a közönséget munkásságukba. Nem utolsósorban pedig Demeter László is bemutatta legújabb novelláskötetét. 

Füzesabonyi SC-Erőss út: egy játékos leáll, megvan a nyári program

HEOL Június 26-án, szerdán 17.30-kor kezdi a felkészülést a 2024/25-ös NB III.-ra az újonc Füzesabonyi SC-Erőss út csapata, amelyre hat edzőmeccs vár a nyáron.

Életet mentenek önzetlenségükkel a véradók

BEOL Mezőkovácsházán van számos alkalom, hogy az önzetlen segítők véradásra jelentkezzenek. Megszámoltuk: évente tizenkettőt szerveznek.

Cristiano Ronaldo tovább hajthat az újabb Eb-góljára

HEOL A labdarúgó Európa-bajnokság 2. fordulójának második mérkőzésén Törökország és Portugália ütközik meg a biztos továbbjutást jelentő pontokért.

Lendületes nyári slágerrel jelentkezett a népszerű zalai zenész

ZAOL Balatoni lány címmel jelentette meg vadonatúj szerzeményét a népszerű zalai zenész, Dömötör Balázs: A lendületes dal jól illeszkedik ahhoz a már évekkel ezelőtt elindított sorozatához, miszerint a nyár kezdetére bulizós zenékkel lepi meg közönségét.

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások