Erre számíthatsz hétfőn a nógrádi utakon

Óvatosan közlekedjetek az utakon!

Nógrádi orvosi és gyógyszertári készenlét hétfőn

NOOL Orvosi ügyelet

A lakásbiztosítási kampány bevezetése növeli a versenyt

BAON Jelentős mozgást hozhat a lakásbiztosításoknál a március elején indult kampány, és nagyobb keresletet generálhat a teljes biztosítási piacon is – nyilatkozta a Világgazdaságnak Nyilasy Bence, a Gránit Biztosító vezérigazgatója.

Tavaszias idővel indul a hét Nógrádban is

NOOL Kedden már szükség lehet az esernyőre.

Szentandrászki Gréta hatodszor Kertész Lívia először lett országos bajnok

BEOL Két bajnoki címmel, egy ezüst–, és két bronzéremmel tértek haza a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői dzsúdósai a kecskeméti junior országos bajnokságról. Szentandrászki Gréta pályafutása hatodik magyar bajnoki aranyérmét szerezte meg.

Több mint egymilliárd elhízott ember van a Földön

NOOL Meghaladja az egymilliárdot az elhízott emberek száma a becslések szerint.

Fagy váltja a nyarat idéző meleget

TEOL Joggal aggódhatnak a sárgabarackos ültetvények tulajdonosai a vármegyében, ugyanis március 13-án, hajnalra erre a térségre több időjárás előrejelző intézet is fagyot jelez.

Kágyi Árvácska Rebeka góljával nyert a Szekszárdi WFC a Soroksár ellen (videó)

TEOL A Szekszárdi WFC 1–0-ra legyőzte a Soroksár SC-t a Simple Női Liga – március 2-án megtartott – tavaszi nyitófordulójában.

Egy góllal felülmúlta a listavezetőt a Ceglédi VSE

SZOLJON Remek csapatmunkával, férfias küzdelemben az eddigi listavezetőt múlta felül a Ceglédi VSE csapata a hétvégén a vízilabda OB I/B-ben, tovább javítva ezzel hazai mérlegét.

Böde, a rekorder tudja, miben rejlik a Paks titka

SZOLJON Az MTK ellen ismét az egykori válogatott támadó volt a tolnai csapat megmentője.

Arcátlan fosztogatásba kezdett egy férfi Törökszentmiklóson

SZOLJON Már januárban „meglátogatta” a rendőrséget az a törökszentmiklósi férfi, akit akkor egy tanya fosztogatása miatt hallgattak ki. Mindez nem hatotta meg, mert március elejéig tovább lopkodott a környéken, míg végül múlt szombaton le nem tartóztatták.

A lakásbiztosítási kampány bevezetése növeli a versenyt

TEOL Jelentős mozgást hozhat a lakásbiztosításoknál a március elején indult kampány, és nagyobb keresletet generálhat a teljes biztosítási piacon is – nyilatkozta a Világgazdaságnak Nyilasy Bence, a Gránit Biztosító vezérigazgatója.

Polányi pulipár: Üzent mancsos társainak az újabb várnál őrt álló Pite és Vacak

VEOL A bándi várnál ismért őrködhetett Pite és Vacak, a polányi pulipár, csakúgy, mint a somlai és a Csobánc-hegyi romnál. A szentgáli tiszafás volt a másik szuper meglepetés, ahova a kedves ebeket a gazdijaik elvitték. A fekete cukisággombolyagok kalandjai folytatódnak.

Öten sérültek meg Körmend közelében egy autóbalesetben - helyszíni fotók

VAOL A Ford kisbuszban kézilabdázók utaztak, ők a Körmenden játszott mérkőzés után indultak hazafelé.

Mit tekinthetünk a települések értékeinek?

ZAOL A Nemzeti Művelődési Intézet és a Petőfi Program által támogatott Örökítsd meg a jelent a jövőnek! projekt második részeként dr. Paksy Zoltán főlevéltáros, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Vármegyei Levéltárának munkatársa tart előadást hétfőn 17 órakor Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban. Az országos program célja a helyi lakosság aktivitására építve a figyelem ráirányítása az adott települések értékeire.

Makai Renátó járt stúdiónkban

BAMA Folyamatosan keresi az újabb és újabb kihívásokat a siklósi Makai Renátó, aki nem fél új dolgokban beleugrani. Most ugyan nem váltott sportágat, de az erőember sportok egy új ágában is letesztelte képességeit: a Grip Challengen vett részt. Stúdiónkban Kvanduk Bence sportújságíró beszélgetett vele január végén.

Babákat és mamákat vár a Pécsi Baptista Gyülekezet

BAMA Baba-mama klubba várja minden héten kedden délelőtt a kisgyermekes anyukákat a Pécsi Baptista Gyülekezet. Mint ajánlójukban írják, a keresztény Baba-mama klub egy a gyülekezet szolgálati területei között, nyitás olyan fiatal családok felé, akiknek kisgyermekeik vannak (csecsemőtől 4 éves korig).

Nagy István: a templom közösség és kultúra

BAMA A templom közösség és kultúra, a nemzetként megmaradás védőbástyája, amelyre még nagyobb szükség van, mert Európa identitásválsággal küzd - mondta az agrárminiszter vasárnap a Győr-Moson-Sopron vármegyei Kimlén, ahol átadták a felújított horvátkimlei Szent Mihály-templomot és a magyarkimlei plébánia épületét.

Fegyveres sorozatrabló tartotta rettegésben Tatát: megkötözte áldozatait

KEMMA Egy házból több mint egymillió forint értékben vitt el ékszereket és készpénzt. A fegyveres férfi e három idős asszonyt rabolt ki Tatán. Nagy erőkkel keresték a megyei nyomozók. Fegyházbüntetés, kártérítés és vagyonelkobzás vár rá.

Nagy István: a templom közösség és kultúra

FEOL A templom közösség és kultúra, a nemzetként megmaradás védőbástyája, amelyre még nagyobb szükség van, mert Európa identitásválsággal küzd - mondta az agrárminiszter vasárnap a Győr-Moson-Sopron vármegyei Kimlén, ahol átadták a felújított horvátkimlei Szent Mihály-templomot és a magyarkimlei plébánia épületét.

Aktok közé vezet a salgótarjáni képzőművész kiállítása (videó)

NOOL A Bolyai János Gimnázium Derkovits Gyula Galériájában nemrég képzőművészeti kiállítás nyílt. Az intézmény aulájában Pampuryk Péter fiatal salgótarjáni képzőművész sokrétű munkássága tárult az érdeklődő tekintetek elé.

Öt szekszárdi az ötven legjobb borász között

TEOL A Borkonferencia március 1-én zajlott.

Parragh László: a gazdaság szereplőinek élni kell a kormány teremtette lehetőségekkel

SONLINE A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén Orbán Viktor, Varga Mihály és Nagy Márton is felszólalt.

Magyar válogatott játékossal hosszabbított a KNRC

SONLINE Újabb 1+1 évre írta alá a KNRC csapatához a fiatal szélső ütő, Godó Panna – olvasható a klub közösségi oldalán.

Ötletbörze pedagógusoknak

VEOL A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár ötös klubtermében húsvéti ötletbörze lesz pedagógusoknak március 5-én 14 órakor Ajkán.

Jóslatként is felfogható ez a vers

TEOL Nemrég olvastam egy írást, ami teljesen ledöbbentett. Már egészen kiskorom óta imádom a verseket, így nem is csoda, hogy gimnazista éveimben még inkább megszerettem őket, az egyik kedvenc költőm pedig Ady lett.

Podcast-ajánló: Dr. Vastag Oszkár főorvos nyugdíjasként is aktív

TEOL Dr. Vastag Oszkár nyugdíjas főorvos volt a vendége a Teol.hu podcast adásának.

Szekszárdon és Gyulajon várják a véradókat március 4-én

TEOL Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot, és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz hozza magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és taj-kártyáját.

Megsokasodott a kutyaürülék Fehérvár belvárosában - de kinek a dolga felszedni?

FEOL Nemrég egy olvasónk azzal az észrevétellel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy az utóbbi időben a belvárosban rengeteg a szanaszét hagyott kutyaürülék.

Borzas, Daru, Flin, Narnia és Simi – mind arra várnak, hogy örökbefogadják őket

FEOL Fiatal négylábú társak, akiknek valamiért egyelőre ’csak’ a menhelyi élet jutott. De milyen személyiség és jellem lapul a bizakodó szempárok mögött? Erről az ASKA munkatársa, Szabóné Molnár Tamara mesélt.

Búcsúzik a Fehérvár

FEOL A FEHA19 felnőtt együttese a BJAHC elleni szoros vereséget követően kedden 18.30-or Miskolcon zárja az idei Erste Liga szezonját.

Feol Podcast: 70 éves a rock and roll, vendégünk Ignácz Attila

FEOL Hogyan került két szemtelenül fiatal srác musical műsora a Vörösmarty Színház sikerdarabjai közé? Mi az a hangszer amin újra elkezdett gyakorolni  Ignácz Attila énekes, basszusgitáros és hangmérnök?

A Komárom VSE mentette meg a vármegye becsületét

KEMMA Az NBIII tavaszi rajtja nem sikerült túl fényesen Komárom-Esztergom vármegye csapatainak. Az egyetlen szerzett pontot a Komárom VSE gárdája tette bele a vármegyei közösbe.

Fátyolfelhős idő, csapadék nélkül

ZAOL Erősen fátyolfelhős idő várható, de ebből csapadék nem fordul elő. Élénk marad a délkeleti szél. A csúcsérték 15 fok körül valószínű, közölte a köpönyeg.hu.

Böde, a rekorder tudja, miben rejlik a Paks titka

BEOL Az MTK ellen ismét az egykori válogatott támadó volt a tolnai csapat megmentője.

Nógrád első szabadstrandja, lovasbál és Tündérszépek – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

NOOL Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legolvasottabb cikkei Nógrád vármegyében.

Parragh László: a gazdaság szereplőinek élni kell a kormány teremtette lehetőségekkel

KEMMA A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén Orbán Viktor, Varga Mihály és Nagy Márton is felszólalt.

Kapufák itt, gólok ott

FEOL Az előző fordulóbeli fiaskót igyekezett feledtetni a Fehérvár FC az Újpest FC vendégeként az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 23. fordulójában.

Böde, a rekorder tudja, miben rejlik a Paks titka

SONLINE Az MTK ellen ismét az egykori válogatott támadó volt a tolnai csapat megmentője.

Olvasóink döntöttek: ők lettek az év sportolói Somogyban

SONLINE Az elmúlt két hétben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év sportolója közönségdíj szavazásán. Mutatjuk a győzteseket.

Ezek az ügyeletes gyógyszertárak hétfőn a Jászkunságban

SZOLJON Mutatjuk, hétfőn hol válthatjuk ki gyógyszereinket a nyitvatartási idő után.

Parragh László: a gazdaság szereplőinek élni kell a kormány teremtette lehetőségekkel

SZOLJON A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén Orbán Viktor, Varga Mihály és Nagy Márton is felszólalt.

Ittas volt, eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült egy árokszállási férfi

SZOLJON Ittasan és a vezetéstől eltiltás ellenére ült autóba egy jászárokszállási férfit. A sofőrt egy ellenőrzésen kapcsolták le a rendőrök.

Ismét jó hangulatban telt a régiségvásár Tiszafüreden

SZOLJON Több száz ember vonzott a Tiszafüredi Régiségvásár szombaton délelőtt a Kastély úti járdaszakasznál Tiszafüreden.

Milyen hatásokkal, következményekkel járhat a mesterséges intelligencia fejlődése?

DUOL Székely Levente, a Mathias Corvinus Kollégium Szociológiai Műhelyének vezetője, valamint az Ifjúságkutató Intézet igazgatója nemrégiben IA - Állj! címmel tartott előadást Székesfehérváron.

Ismerjük meg Fejér településeit! – Füle

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. Az ezeréves, 880 lelkes kis falu szép helyen fekszik, az M7-es autó­pályáról jól megközelíthető, a Balaton hét, Székes­fehérvár 22 kilométerre van tőlük. Itt mindenki köszön mindenkinek, még ha személyesen nem is ismerik egymást!

Videó: Ismerjük meg Fejér teleüléseit! – Füle

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. Az ezeréves, 880 lelkes kis falu szép helyen fekszik, az M7-es autó­pályáról jól megközelíthető, a Balaton hét, Székes­fehérvár 22 kilométerre van tőlük. Itt mindenki köszön mindenkinek, még ha személyesen nem is ismerik egymást!

Vágányzár pályakarbantartási munkák miatt

FEOL A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint március 11-től március 13-ig a Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest –Székesfehérvár vasútvonalon a 3598 sz. vonat nem szállít utasokat. A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu/vaganyzar oldalon.

Magyar bajnok a Puskás Akadémia FC!

FEOL Megvédte címét a Hungarian Pro Clubs League-ben a Puskás Akadémia FC esport csapata.

Újabb nagyszerű tatabányai siker: Lesti Dia remekelt a fedettpályás világbajnokságon +videó

KEMMA A Tatabányai Sport Club színeiben versenyző Lesti Dia előkelő helyen zárt a Glasgowban megrendezett atlétikai fedettpályás világbajnokságon.