Túl sokat kütyüzik a gyerek? Érdemes az okait megvizsgálni!

A mai világban elkerülhetetlen az eligazodás az online térben.

Ismerkedtek a gyerekek a közlekedés biztonságával a Salgó Rally ideje alatt

NOOL A Salgó Rally boxutcáján sétálva, a sportcsarnok parkolójában rollerező, bicikliző, gokartozó gyerekeket láthattak az arra járók.

Zsadányba kerültek a bronzérmek

BEOL Lezárult az év a vármegyei foci legalsóbb osztályában, ahol a Bucsán aratott sikerével a zsadányi csapat lett a bronzérmes, teljessé téve a sárrétiek dominanciáját. Nem volt teljes a záró kör, a telekiek már nem tették ki magukat egy vélhetően súlyos csapásnak a bajnok Keresztúr otthonában.

A gyermekeké és a mesterségeké volt a főszerep Kiskunmajsán – galériával, videóval

BAON A csordajárás melletti ökotanya gyerekbirodalommá változott vasárnap Kiskunmajsán.

A földrengés sem hátráltatta a kecskeméti Újkollégium építését

BAON A kecskeméti főtér egyik legimpozánsabb épülete az Újkollégium, melynek építése közvetlenül az 1911-es földrengést megelőzően kezdődött meg szecessziós stílusban, Mende Valér tervei alapján. A várost népszerűsítő képeslapok egyik kedvelt motívumává vált a XX. század elején.

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

BAON Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

HEOL Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

Nemzetközi kutyakiállítást rendeztek Jászberényben

SZOLJON A programot jászsági tacsi szépségverseny színesítette.

Ez csemegének ígérkezik - Ligeti zenei univerzuma a Kodály Központban

BAMA A Pannon Filharmonikusok a magyar lángelme előtt tiszteleg a klasszikus zene napján.

„Mindent megtettünk, nagyon sajnálom” – mondja a Suhajda Szilárdért felküldött serpa

BEOL „Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom” – ezt nyilatkozta Mikel serpa a Világgazdaságnak vasárnap magyar idő szerint valamivel délelőtt fél 11 előtt.

Rózsaszirmot szórva nyitották meg a nyarat Siófokon

SONLINE Zenés felvonulással és színes programkavalkáddal nyitotta meg az idegenforgalmi szezont Siófok a hétvégén.

Az utolsó fordulóra marad a döntés a megye III-ban: ikszelt a Szentgyörgy a Tiszasas ellen

SZOLJON A jászságiak hiába támadtak többet, nem sikerült betalálniuk a tiszazugiak hálójába

Földi szúnyoggyérítésre készülnek Tiszaföldváron

SZOLJON A földi szúnyoggyérítés részleteiről tájékoztatták a tiszaföldvári lakosságot.

Úszóház: az új trend, amiért megveszünk Abádszalókon!

SZOLJON Úszóház 90 millióért: drága vagy nem? Mielőtt kimondaná az ítéletet, vegye fontolóra, micsoda izgalmas ritkaságról van szó a régiós ingatlanpiac abádszalóki szegmensében.

Korszerűsítik a galéria épületét Földváron

SZOLJON A tiszaföldvári Városi Galéria ablakait 2,3 millió forintból cserélik ki, a beruházásról a képviselők döntöttek.

Szép eredmények az országos döntőben

KEMMA A komáromi Feszty Árpád Általános Iskola diákjai is részt vettek a London Bridge angol verseny budapesti országos döntőjén, ahol szép eredményeket értek el. Aschenbrenner Fruzsina 4., Szécsi Joel 8., Tömpe Anna 13., Rózsahegyi Kitti 15. és Horváth Nelli 17. helyezett lett.

Szeles időnk lehet hétfőn

SZOLJON Élénk lesz a keleties szél. 24-26 fok várható.

Lovaskocsikkal indulnak a „keresztjárásra” Jászkarajenőn

SZOLJON Ebben az évben is megszervezi hagyománnyá vált programját, keresztjáró zarándoklatát a jászkarajenői Karai Örömút Egyesület. A jeles alkalommal hálaadó liturgiát tartanak a Kisharangosi-réten.

A háborús hősök előtt tisztelegtek Jászapátin

SZOLJON A kegyeletadás mellett a béke jelentőségét is kiemelte a szónok.

Összekapaszkodtak a bujákiak, idén is megszervezték a folklór ünnepét (fotók)

NOOL Hagyományos lakodalmas menet vonult Bujákon, a menyasszony, a vőlegény, de még a násznép is helyi népviseletet öltött erre az alakomra. Ma rendezték meg immár 38. alkalommal a Bujáki Vasárnapot, ami a folklór ünnepe, emellett a térség gasztronómiai különlegességeit is megkóstolhatták a programon.

Szekszárdon csütörtökön adhat vért

TEOL Tudta?

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

BAMA Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

Jogi segítséget kérhetnek a nagykőrösiek

BAON Június 14-én fogadóórát tartanak a Nagykőrösi Rendőrkapitányság épületében.

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

KEMMA Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

SZOLJON Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

DUOL Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

A Lurkó-kupa versenyén a legnagyobb halakat várták a komáromi gyerekek +fotók

KEMMA Harminc komáromi gyermek várt arra, hogy kifogja a nagy halat. A hagyományos Lurkó-kupa horgászversenyt ismét gyermeknapon rendezték a Rüdiger-tónál.

Flórián gurult a Napsugárba

KEMMA A Vasáros Lajos elnökletével működő nyergesújfalui önkéntes tűzoltó egyesület tagjainak egy csoportja, a hétvégi gyermeknap helyi eseményeihez kapcsolódóan, délelőtti látogatással lepte meg a Napsugár Óvoda apróságait. A szomszédos római katolikus templom tornyának árnyékában a gyerekek nagy örömmel, izgatottan másztak be a tűzoltók Flórián névre keresztelt piros járművébe.

Woodszög 7 – Fesztivált rendeztek Besenyszögön

SZOLJON Koncertek is szórakoztatták az érdeklődőket a besenyszögi fesztiválon.

A legendás Dutra erőgépek vonultak az utcákon

TEOL Pünkösdkor rendezték meg a nemzetközi Dutra találkozót.

Az idényzáró hatossal ötödikek az Eger SE hölgyei

HEOL Ötgólos győzelemmel zárta a 20222/23. évi női NB II. Keleti csoportját az egri együttes, amely gárda a 22., utolsó fordulóban monori vendégét simán verte.

Hagyománytisztelet és úttörő fejlesztések a Ménesbirtok iskolájában

BEOL Az elveszített első világháború végén, 1918 őszén indult el a menekültáradat Magyarország felé, és egészen 1924-ig folytatódott. A trianoni árvák egy része rokonoknál húzódott meg, de vagy 1500 család évekig vakvágányon veszteglő vagonokban élt. A Mezőhegyesre kerülő árvák szerencsések voltak. Hét-nyolc éves koruktól az állami ménesintézetben fenntartott hadiárva lovászképző tanfolyam keretein belül a ló szeretetére, harci készségekre nevelték őket. Két rend ruhájuk volt ünnepnapokra és munkanapokra, többségük felnőttként „nagyhuszárrá” vált, és fakard helyett igazi kardot vett a kezébe. Tarkó Gábor igazgató úr köszöntőjében a lovas ballagás hagyományairól beszélt a 2023. május 6-án, a Jung József téren megtartott ballagási ünnepségen. „Az első magyar lovas zenekar ezekből a kiskatonákból alakult meg Mezőhegyesen. A gyerekek polgári iskoláztatásuk mellett fúvóshangszereken tanultak meg játszani. A huszonhat fiúból álló lovasított zenekar első bemutatóját 1927 januárjában tartotta a ménesintézet igazgatója, Hajnyi Arthur ezredes és a ménesintézet főtisztviselői előtt. Ispido, a díszszerszámos csacsi húzta a zenekar nagydobját. A gyerekek nagy sikert arattak, s a következő évtizedekben a helyi ünnepségek állandó szereplői voltak. A legújabbkori lovas képzés a kiskatonákkal kezdődött el Mezőhegyesen, ezért 2016 óta élő hagyományunkkal, a lovas ballagással tisztelgünk emlékük előtt.”

Néma főhajtás a Hősök vasárnapján

FEOL Vasárnap közvetlenül a déli harangszó zúgásának elcsendesülését követően néma tiszteletadással adóztak elsősorban azoknak a Fejér vármegyei, székesfehérvári katonáknak az emléke előtt, akik a legdrágábbat, legtöbbször fiatal életüket áldozták fel a haza megmaradásának és fegyveres szolgálatának oltárán.

Jövőre lesz választás Somogysámsonban

SONLINE Nyolc településen - köztük Somogysámsonban- marad el a már kitűzött időközi választás a pénteken hatályba lépett törvény alapján – közölte a Nemzeti Választási Iroda a honlapján. A Magyar Közlönyben megjelent a választási eljárási szabályoknak az elektronikus ügyintézéssel összefüggő módosításáról szóló törvény szerint azokon a településeken, ahol még nem kezdődött el a kampányidőszak, nem tartják meg az időközi választásokat, mert jövő nyár elején önkormányzati választások lesznek. 

Karnyújtásnyira az emberektől fészkel egy énekesmadár Egerben + videó

HEOL Mókusok is járnak arra gyakran.

Elképesztő állapotok: már házfalból, kövek között is gaz nő Pécsen

BAMA Alig néhány kilométeres séta közben készített felvételeket az egyik olvasónk a Tettye környékén arról, hogy a házak falától, az útpadkánál, elhagyott földkupacokon hogyan és miként burjánzik a gaz a Tettyén, Pécs belvárosában. Máris lehetne élesíteni az új Pécsi Közösségi térképre a problémás helyszínekről készült fotókat.

Balatonfüreden tizenhetedik alkalommal nyitották meg a Magyar Nemzeti Parkok Hetét

VEOL Nagy István agrárminiszter gondolatai az esemény kapcsán.

Tanulmányútjukon a Mátrai Erőműbe látogattak el a pásztói diákok

NOOL Visontára utazott a közelmúltban az angol nyelvi előkészítő évfolyam természettudományi csoportja, ahol megtekintették hazánk legnagyobb széntüzelésű erőművét, a Mátrai Erőművet – közölte a Mikszáth Kálmán Gimnázium közösségi oldalán.

Egyre többen utaznak helyi busszal Békéscsabán

BEOL Harminc százalékkal emelkedett az utasok száma tavaly az előző évhez képest a helyi járatokon, és ugyanígy nőtt az eladott jegyek és bérletek száma is – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén. Az autóbuszok csaknem 900 ezer kilométert futottak.

Fantasztikus formában folytatta: Michelisz továbbra is az élen száguld – videó

BAMA Ugyan első helyezést nem hozott a Spa-Francorchampsi hétvége a baranyai Michelisz Norbertnek, ő jöhetett el a legboldogabban a második helyszínről, hiszen továbbra is a bajnoki tabella élén áll.

A hőseikre emlékeztek Hatvanban

HEOL A hagyományok szerint az elesett katonákra emlékeztek a hatvaniak pünkösd vasárnapján.

A zöldség- és gyümölcskereskedők lesznek a nógrádi revizorok célkeresztjében

NOOL Az alábbiakon túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

ZAOL Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

Rendőrmúzeumban jártak az ifjú Sherlock Holmesok

BAMA Ifjú nyomozókat jutalmazott a rendőrség.

Bugac minden évszakra tartogat látnivalót

BAON Bugac nevét szinte az egész világon ismerik. Világhírét többek között a településhez tartozó, egyik legismertebb magyar pusztának köszönheti, illetve olyan kiváló világbajnok fogathajtóknak, mint Abonyi Imre, Juhász László és Kecskeméti László.

Vádat emeltek a Szarvason balesetet okozó idős férfi ellen

BEOL Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 89 éves, büntetlen előéletű szakmári illetőségű, de Szarvason élő férfi ellen, aki tavaly októberben Szarvas külterületén okozott közlekedési balesetet, amelynek következtében a felesége életét vesztette - áll a Békés Vármegyei Főügyészség vasárnapi közleményében.

A kitelepítettekre emlékeztek

DUOL Szentmise, koszorúzás és közös beszélgetés, az emlékek felelevenítése és egy vallatópince megtekintés szerepelt a programban.

Tűz volt egy szarvasi hulladéktelepen

BEOL Mintegy száz négyzetmétert érintettek a lángok.

Jelentjük: a rackák már a nyári szálláshelyükön vannak

BAMA A drávaszentesi állattartó telepen áttelelő rackanyáj május közepén birtokba vette a nyári szálláshelyét.

Második helyen ért be a C döntőben a szolnoki duó

SZOLJON A Szolnoki Sportcentrum versenyzői számukban a 14. helyet szerezték meg a magyar válogatottnak az Eb-n.