„Meggyőződésem, hogy a fejlődés kulcsa a készség a változásra”

Káel Csaba hangsúlyozta: sokkal jobban oda kellene figyelni a szakember-utánpótlásra.

További olvasott hírek
A modern mustot csapra vert dobozból isszák – A csepregi szőlőhegyen jártunk

VAOL Érik a szőlő, hajlik a vessző – fiatal gazdáknál érdeklődtünk a modern technológiával készített must iránt, és felkerestük a csepregi hegy legidősebb asszonyát.

Megjelentek Balló László régi képeslapokkal illusztrált versei a Szülőföld Kiadónál

VAOL Bemutatták Balló László Olyan csodás című verseskötetét a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A régimódi szerelem lírája keresi a 21. századi olvasókkal való találkozást.

Mi a teendő, ha állattetemet találunk az úttesten? Utánajártunk!

ZAOL Zalaegerszegen a Falumúzem előtti útszakaszon találkoztunk egy szerencsétlenül járt mókussal.

Lefotózták a félmeztelen színésznőt, mindenki elámult a hatalmas kebleitől

RIPOST Abigail Ratchford korábban versenyszerűen focizott, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia a játékot.

Hazánk rejtett kincsei – Idén sokan döntöttek a belföldi nyaralás mellett

VAOL A pandémiás időszak fenekestül felforgatta a nyári szezont és a magyarok utazási szokásait – derült ki a kutatásból, melyet a Lounge Group készített a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

Falra akasszuk vagy bútorra állítsuk a tévét?

VEOL A televíziót rátehetjük egyszerűen a komód tetejére, kerülhet a falra, vagy körbeépíthetjük és a nappali díszévé tehetjük. A tökéletes kikapcsolódáshoz fontos az is, hogy a készülék a megfelelő magasságban és távolságban legyen.

Lélegzetelállító fafaragások Zalaegerszegen

ZAOL Egyszer volt egy ember, szakálla volt kender, nyírfa tarisznyája, cserefa csizmája…

Kovács Tibor az elektromos egykerekűjével szeli az utakat

DUOL Sokan láttak már elsuhanni az úttesten egy férfit egykerekű járgányán, az esti órákban, pedig amiatt is feltűnő jelenség, hogy színes fényjáték cikázik az elektromos eszközön.

Napos, változóan felhős, csapadékmentes – ez jellemezheti a zalai időjárást

ZAOL Napos idő várható változó mennyiségű fátyolfelhővel, csapadék nem lesz.

Így fessük ki saját kezűleg a lakásunkat

VEOL Ha mi magunk szeretnénk falainknak új színt adni, érdemes néhány fontos szabályt betartanunk, így nemcsak szép, de tartós eredményt érhetünk el.

Vagonrakodással kezdte a víz díjazott ura, Csonki István

FEOL A vízügyi igazgatóságon kezdte pályafutását, megjárta a ranglétra minden fokát, az igazgatóságig jutott, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét és Fejér megye Díszpolgári címét.

Megható szerelmi történet: utolsó fillérjét adta oda leendő feleségének a hajléktalan

RIPOST Olyat produkált az élet a távoli Angliában, amire legfeljebb a romantikus lányregényekben van példa. Az apróért könyörgő férfi és az anyagi gondokkal küzdő asszony szerelme az utcán kezdődött és ott is pecsételődött meg.

Nem hiszed el, ki tanította cigánykerekezni Szabó Ádámot

RIPOST Szabó Ádám másodszor bújik női karakter bőrébe vasárnap este a TV2 képernyőjén. Nem is akárkit formál majd meg...

Kiakadt a világsztár sportoló, nem tetszett neki a döntés

RIPOST LeBron James, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legnagyobb sztárja szerint felháborító az alapszakasz legértékesebb játékosáról (MVP) döntő szavazás végeredménye.

Kellemes, napsütéses vasárnapunk lesz

FEOL Napos időre számíthatunk változó mennyiségű fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz.

Hangoljuk őszre az előszobát: elő a cipőtálcával és az ernyőtartóval!

VAOL Ez az első helyiség, ahova hazaérkezünk, és ez az utolsó, ahonnan otthonról elindulunk – gyakran méltatlanul elhanyagolt része a lakásoknak az előszoba, pedig nem kevés időt töltünk itt: öltözködéssel, fésülködéssel, a kocsikulcs keresgélésével. Ez a búcsú puszik, az utolsó integetések, az első milyen napod volt kezdetű beszélgetések helyszíne. Járvány idején, az ősz közeledtével még inkább felértékelődik a fontossága.

Krakkóban számos középkori lengyel uralkodó bölcsője ringott

ZAOL Lengyel–magyar, két jó barát, együtt harcol s issza borát. A két nép nemzedékekről nemzedékekre öröklődő barátságát jellemző, ismert közmondás Krakkóból származik, s azokra a történelmi időkre utal, amikor a magyar és a lengyel uralkodó dinasztiák szoros szálakkal kapcsolódtak össze. Krakkó ma Lengyelország harmadik legnépesebb városa és az egyik legfontosabb szellemi és kulturális központja.

Tippeket adunk, hogy mire érdemes figyelni, ha szeptemberben túrázni indulunk

VAOL A vadászati főidény szeptember közepén kezdődik, ilyenkor már bontogatja őszi színeit az erdő, így sokakat a természetbe csábít, főleg most, amikor mindenhol a távolságtartásra hívják fel a figyelmünket, a csendben, a több ezer hektáros területen kilométerekre is lehet egymástól lenni, de fontos, hogy ne háborítsuk a természetet és ne akadályozzuk a vadászok munkáját, ez mindenki közös érdeke.

Kálmán Olga jelölése: ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!

MAGYARNEMZET A magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől.

Jelentősen bővült a napi fogyasztási cikkek forgalma

MAGYARNEMZET A 21 fejlett európai országot vizsgáló elemzés szerint Magyarországon nőtt a leggyorsabban az élelmiszerek, háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma.

Ünnepel a győztes és a vesztes is

MAGYARIDOK Horvátországban nem az elveszített aranyat siratják, hanem a bravúros ezüstnek örülnek. Zágrábban 35 ezren nézték a meccset a Jellasics főtéren.

Fordítva a lovon

MAGYARIDOK Összezárt a hazai autósvilág. A céljuk sem titok: kicsinálni a rendőröket, az összeset, akik a biztonságunk szolgálatára esküdtek fel.

Milyen abroncsot válasszunk? – Tanácsok azoknak, akik gumivásárlás előtt állnak

VAOL Az abroncsok mind egyformák – mondhatná az egyszeri vásárló, ez azonban nem igaz. A legtöbb abroncs tapintása, mintázata, anyaga érzetre valóban nagyon hasonló. A Magyar Gumiabroncs Szövetség tanácsait közvetítjük azoknak, akik gumivásárlás előtt állnak.

Hogyan építkezzünk igazán tudatosan?

VEOL Az emberekben ősidők óta él a vágy, hogy saját házat, otthont teremtsenek, mégis sokan nehezen szánják rá magukat, hiszen rengeteg kérdés merülhet fel bennük egy építkezéssel kapcsolatban: mihez és hogyan kezdjenek hozzá, kikhez és milyen problémákkal forduljanak?

A Julián-hegy nekik a Balaton

ZAOL Lignje, azaz rántott kalmár, harcsafilé, babsaláta kerül asztalunkra Ivan Gudlin Julián-hegyi pincéjében, mely láthatóan úgy lett kialakítva, hogy egyszerre többen is jól érezhessék magukat benne.

Átgondolt tervezés biztosíthatja az energiatakarékosságot

VEOL Akinek egy éttermi vacsora áránál magasabb a rezsije, az sajnos elavult házban él – állítja Rezsnyák Péter építészmérnök, akivel az energiatakarékos passzívházakról beszélgettünk, amelyek szinte bárhol felépülhetnek és kinézhetnek úgy, mint egy angol kastély vagy akár úgy, mint egy minimalista, szögletes doboz.

A világ tetejére vágyik a balatonalmádi túraszervező

VEOL Fiatalon egyedül, stopposként járta be Nyugat-Európát, később állt Afrika tetején, járt Madagaszkáron, Marokkóban, nemrég megcsodálhatta a gyönyörű Réuniont.

40 éve épült a fedett uszoda Szombathelyen

VAOL 1980 szeptemberében a hatalmas csarnok már impozánsan emelkedett ki a termálfürdő parkját övező fák mögül. A főfalat tetőig érő állványerdő, mint sűrű font acélháló takarta be. Javában tartott a vasi megyeszékhely fedett uszodájának az építése.

Tölgyfából faragott Szent Rókus Letenyén

ZAOL Aigner Géza plébános ötletéből faragta meg egy újabb szent, Szent Rókus szobrát Boa Endre fafaragó népi iparművész. A tervek szerint a későb­biekben egy rendezvényt is életre hívnának az egykori ferences rendi szerzetes, a pestisesek pártfogója tiszteletére.

Ilyen autócsodák rótták a hazai utakat az ötvenes évekig

VEOL Összegyűjtöttük a leginkább csodált típusokat, ám nem lehet teljes a kép, hiszen a hazai autóállomány nagyon változatos volt.

A történelem Nemescsóban

VAOL A nemescsói Asbóth család története hű tükörképe hazánk XVIII–XIX. századi viharos históriájának.