Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

Ezt érdemes tudni a húsvéti nagyhétről.

További olvasott hírek
Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

BEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Kísérleti projekt indul Pécsen májustól

BAMA Egy kísérleti projekt keretében egy városrésznyi akcióterületen modellezik Pécsen májustól két éven keresztül azt, hogy milyen beavatkozások révén érheti el Pécs klímasemleges vállalásait. Az önkormányzat közlése szerint az így letesztelt és bevált megoldásokat később az egész városra ki lehet terjeszteni. 

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

DUOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

ZAOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Az állandó slackline pálya telepítése is felmerült Várgesztesen

KEMMA A Föld napjához kapcsolódóan több program is várta a Várgesztesen élőket – számolt be a vargesztes.hu.

Aszfaltozás miatt félpályás útlezárásra kell számítani a kaposvári Baross utcában

SONLINE Utolsó fázisához érkezett a Baross Gábor utcai útburkolat felújítás beruházása – tájékoztatta szerkesztőségünket Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft.  

A magyar válogatott Japán ellen kezd a divízió I/A világbajnokságon – frissül

BEOL A mieink 16:00-tól Japán ellen lép jégre a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon. Hivatalosan a feljutás a magyar jégkorong-válogatott célja a vasárnap kezdődő férfi divízió I/A világbajnokságon, de nem árt az óvatosság, előbb a biztos bennmaradás legyen meg – írja a Magyar Nemzet.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

SONLINE A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Kiss Judit Ágnes teremtett vidám, mesés hangulatot

FEOL Szombaton délelőtt újabb szerző, a gyerekkönyveiről is ismert Kiss Judit Ágnes költő, író volt a székesfehérvári könyves Már Vártalak vendége.

Meggyűrűzték a szívvel-lélekkel készített madárodúk fiatal lakóit

KEMMA Nagy kedvvel, elhivatottan készítették az otthonokat, melybe aztán sorban be is költöztek a lakók. A kihelyezett madárodúk jó részében már kikeltek a fiókák, melyek közül néhányat a közelmúltban meg is gyűrűztek.

Meddőhányókból kinyert szénből készítettek brikettet - PODCAST

KEMMA A meddőhányók voltak a középpontban a Képes történelem negyvenhatodik adásában. Dallos István helytörténésszel, fotóművésszel Sugár Gabriella beszélgetett.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

KEMMA Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Ez egészen elképesztő: így néznek ki manapság az Egy rém rendes család sztárjai

BORSONLINE Főleg Budon fogsz meglepődni!

Ismét megrendezték a Szent György-napi kihajtási ünnepet Nagyvázsonyban

VEOL Szombaton Szent György-napi programra várták az érdeklődőket a község futballpályára, ahol egész délután szórakoztató, családi programok tették felejthetetlenné az eseményt.

Áramszünet lesz Sárosd területén

FEOL Karbantartási munkálatok elvégzése miatt áramszünetre kell számítani április 29-én 8 és 14 óra között Sárosd területén. A szolgáltatás kimaradásában az Aczél Béla utca, az Ady Endre utca, a Béke utca, a Deák utca, a Dr. Kerbolt László utca, a Dózsa utca (DRV), a Fél utca, a Fő utca 1-5 (páratlan hsz.), 2-4 (páros hsz., Polgármesteri hivatal, Posta), a Hantosi utca 1-23 (páratlan hsz.), 2-32 (páros hsz.), a Homok sor, a hrsz.: 747-751, a hrsz.: 755-759, a Hársfa utca, a Jakabi út, a Jakabszállás, a Jókai utca, a Keresztúri út, a Kis köz, a Komáromi utca (MÁV, rendőrség, tüzép, vendéglő, boltok, pap lakás, szoc. otthon, fogászat, vízmű, vadászház), a Kossuth utca, a Mező utca, a Mártírok utca, a Nagyszőlő utca, a Perkátai utca, a Petőfi utca, a Rákóczi Ferenc utca, a Sport utca, a Szabadegyházi út, a Szabadság tér (óvoda, gyógyszertár, orvosi rendelő), a Széchenyi utca, a Temető sor, a Zrínyi utca, az Árpád utca, az Óvoda köz és az Új utca érintettek.

A Palánkdöngetők bearanyozták a Komáromi Napokat

KEMMA Az SZPK Sárosi Optika Komárom felnőtt férfi floorball csapata 26 éves története során negyedik bajnoki címét ünnepelhette szombaton este. A Palánkdöngetők az utolsó előtti mérkőzésüket követően vehették át az aranyérmeket, illetve a díszes trófeát. Külön öröm volt számukra, hogy sikerükkel a Komáromi Napokat is bearanyozták.

Vasárnapi orvosmeteorológia Vas vármegyéből

VAOL Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet - írta a koponyeg.hu.

Vizuális jegyzetelés (podcast)

VEOL Jelinkó Mónika, vizuális jegyzetelő, coach volt vendégünk.

Legálisan beszerezhetik a májusfának valót a jászárokszállási legények

SZOLJON Megelőzik a fakivágást, rongálást, ezért az önkormányzat ritkításból származó nagyobb ágakat, sarjakat ajánl fel a régi szép hagyomány éltetéséhez.

Százan szedték a szemetet, félezer palacsinta várta őket (galéria)

VEOL Százan szedték együtt a szemetet a porvai utcákon és Szépalma felé vezető kirándulóúton a falutakarítással környezetvédelmi kezdeményezéshez csatlakozva. Nincs sok hulladék a közterületeken, mert folyamatosan figyelnek erre a helyiek, de a szemléletformálás miatt fontosnak tartják az ilyen akciókat, azt, hogy a diákokat is bevonják a közös feladatba.

Kártyacsalások: a kényelmünk visz a vesztünkbe

VG Milliárdos károkat okoznak a bankkártyás csalások Magyarországon, pedig kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének.

14 zsáknyi szemét gyűlt össze

KEMMA A tatai önkormányzat munkatársai is csatlakoztak a szemétszedő akcióhoz. Ezúttal a kerékpárút mentén gyűlt össze 14 zsáknyi szemét.

Még mindig tagad a mánfai férfi, akit barátnője meggyilkolásával vádolnak

BORSONLINE Szerinte a nő öngyilkosságot követett el.

Most a Pécsi Református Kollégiumot támadták meg

BAMA A baloldaliak már korábban is indítottak támadást az egyházi intézmények ellen – ezúttal Pécs parlamenti képviselőjét, dr. Hoppál Pétert találták meg. A Pécsi Református Kollégium visszautasítja a balliberális sajtó támadásait.

Utánpótlás Magyar Kupa: vasi érmek a ringből

VAOL Szép vasi- kőszegi és szombathelyi - eredmények születtek az idei ökölvívó Utánpótlás Magyar Kupán.

Indul a spárgaszezon - mutatjuk a legzamatosabb recepteket

BORSONLINE Ezen ételek után mind a 10 ujjadat megnyalod.

A magyar válogatott Japán ellen kezd a divízió I/A világbajnokságon – frissül

BAON A mieink 16:00-tól Japán ellen lép jégre a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon. Hivatalosan a feljutás a magyar jégkorong-válogatott célja a vasárnap kezdődő férfi divízió I/A világbajnokságon, de nem árt az óvatosság, előbb a biztos bennmaradás legyen meg – írja a Magyar Nemzet.

A magyar válogatott Japán ellen kezd a divízió I/A világbajnokságon – frissül

KEMMA A mieink 16:00-tól Japán ellen lép jégre a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon. Hivatalosan a feljutás a magyar jégkorong-válogatott célja a vasárnap kezdődő férfi divízió I/A világbajnokságon, de nem árt az óvatosság, előbb a biztos bennmaradás legyen meg – írja a Magyar Nemzet.

A Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájáért versenyeztek Veszprémben

VEOL Hetedikesek és nyolcadikosok mérkőztek meg a természettudományokban a veszprémi Kossuth-iskolában az elmúlt hétvégén a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájáért.

Az első meccsen még döcögött a szekér, de aztán lendületbe jött a Csaba

BEOL Szentesen rendezték meg a felnőtt OB II.-es csapatok rájátszásának 4. fordulóját az 5. csoportban. Az országos utánpótlás-bajnokság vasárnapi fordulójára Nagykanizsára tartó utazás közben állt meg az autóbusz a Kurca-parti városban, és az utánpótláscsapat tagjai közül többen szerepet kaptak a szombati két felnőtt meccsen. Közülük az elsőn kissé frusztráltan játszott az egylet, a folytatásban azonban kisimultak a dolgok, és magabiztos győzelmet arattak a szolnokiakkal szemben.

Ukrán hadsereg: Zelenszkij betiltotta a kaszinókat

VG Az oroszok után az online kaszinók jelentik a legnagyobb fenyegetést a frontvonalon harcolókra.

Irány a nemzetközi porond, ismét bajnok a Puskás Akadémia

FEOL Matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Puskás Akadémia, miután 4-1-re legyőzte a III. KER TVE-t a kiemelt U19-es bajnokságban.

Partiban voltak az Érddel, de a bravúr elmaradt

BEOL Az NB I. B-s női kézilabda-bajnokság 26. játéknapjára kisorsolt mérkőzésen az élvonalba visszavágyó Érd volt az orosházi együttes vendége. A hazaiak népes közönség előtt alaposan megszorongatták a harmadik helyen tanyázó vendégeket, a második félidő közepén egyszer fordítottak is, a bravúr azonban elmaradt.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

BAON Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

FEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

RIPOST Édesítőszerekkel verik át a vásárlókat...

Kivágják a veszélyes fákat Rákóczifalva temetőjében

SZOLJON Egyre több ág hullott le a ravatalozó környékén – veszélyeztetve az arra járókat.

Újabb újságírókat tartóztathattak le Oroszországban

VG Szélsőséges nézetek terjesztésével gyanúsítják őket, börtönbüntetés is lehet az ítélet.

Szakközépiskolák versenye Szombathelyen- Első alkalommal adott otthont a versenynek dunántúli intézmény - fotók

VAOL Idén első alkalommal dunántúli intézmény, a szombathelyi VMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum adott otthont a rangos Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjének szombaton. A végső fordulóban két vasi iskola diákjai képviselték vármegyénket.

Frontális baleset történt a 44-es főúton, Nyárlőrincnél

BAON Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Totális csurgói szétesés a második félidőben

SONLINE Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság (NB I.) 23. fordulójában remekül indult, de végül mégis vereséggel záródott a Csurgó balatonfüredi vendégjátéka.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

VEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

ZAOL A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Óra kerül hamarosan a pécsi vásárcsarnok falára

BAMA Április 29-én és 30-án állványok lesznek a pécsi vásárcsarnokban. 

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

VAOL A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Mentőt kellett hívni a ZTE FC II. kapusának

ZAOL A labdarúgó NB III. Északnyugati csoportjában szereplő ZTE FC II. hazai pályán vasárnap értékes döntetlent ért el a Budaörssel. A hazaiak kapusát sérülés miatt mentővel kellett kórházba szállítani.

Tipegő totyogókat mentettek a kaposvári tűzoltók

SONLINE Nem hétköznapi akcióban vettek részt vasárnap a kaposvári tűzoltók.

Feol Podcast: Vendégünk Kernya Mariann, stylist

FEOL Kernya Mariann neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a stylist korábban sokaknak segített összeállítani gardróbjukat az Alba Plázában.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

DUOL A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

A zene mint nyelv – Interjú Dobri Dániellel

FEOL Dobri Dániel, a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus zenekar művészeti vezetőjének neve mára sokak számára ismerősen cseng, hiszen több elismerést is bezsebelt már. Ezúttal a washingtoni Art Music Society pályázatán ért el első helyezést Halmazállapot-változások című darabjával.

Sokkot kaptak a nézők: lezuhant a halálkerékről az artista

RIPOST A cirkuszi művészt az eset után kórházba szállították.

Ragadj fényképezőgépet és vidd el a fődíjat!

DUOL Már lehet jelentkezni a Birdo Az év madárfotósa 2024 nemzetközi fotópályázatra. Annak, aki szereti a madarakat és van érzéke a fényképezéshez, mindenképpen érdemes jelentkeznie, mert akár el is viheti a fődíjat - tájékoztat a feol.hu.

Kemény következtetésre jutott a főváros kapcsán Orbán Viktor

VG Ami most van, tarthatatlan, Budapesten változás kell – állapította meg a budapesti tárgyalásai után a kormányfő.

Sokba kerülhet még a Dunaföldvárnak a paksi vereség (galériával)

TEOL A dobogóra hajtó FC Dunaföldvár 2–0-s vereséget szenvedett az élvonalbeli játékosokkal megerősített Paksi FC második csapatától az NB III-as focibajnokság 26. fordulójában.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

NOOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

BEOL A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Teljes döbbenet: életveszélyes dolgot művelt egy férfi, megbírságolták

RIPOST Az eset kapcsán a polgármester közleményt adott ki.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

FEOL A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Meghódították Somogyot a tolnai ovisok

SONLINE Első alkalommal szerveztek gyalogtúrát óvodásoknak Attalában. A lurkók felfedezték szűkebb pátriájukat és átmerészkedtek Somogyba is.

A magyar válogatott Japán ellen kezd a divízió I/A világbajnokságon – frissül

SONLINE A mieink 16:00-tól Japán ellen lép jégre a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon. Hivatalosan a feljutás a magyar jégkorong-válogatott célja a vasárnap kezdődő férfi divízió I/A világbajnokságon, de nem árt az óvatosság, előbb a biztos bennmaradás legyen meg – írja a Magyar Nemzet.

Visszatérhetnek a brit katonák Palesztinába, Antony Blinken Szaúd-Arábiába repül

VG Aktivizálódott a szaúdi diplomácia.

Arany minősítést szereztek a rétsági gyermekszínjátszók a Weöres Sándor találkozón

NOOL A Magyar Drámapedagógiai Társaság gondozásában immár 33. alkalommal rendezték meg a napokban a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Nógrád megyei fordulóját a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Az országos fesztiválon a Rétsági Általános Iskola Gyöngyöcskék társulata képviselheti majd vármegyénket.

Dr. Svébis Mihály nevét viseli a kecskeméti kórház fiatal orvosok karrierjét támogató programja

BAON 40 év alatti orvosok karrierjét támogató programot indított a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház. A fiatal orvosok céljait pályázattal támogatja a kórház, többek között tudományos fokozat megszerzésében, külföldi tanulmányúton vagy külföldi kongresszuson való részvétel lehetőségével – derül ki a kórház közösségi oldalán megjelent közleményéből.

Májusfaállítás Gyenesdiáson

ZAOL Májusfát állítanak vasárnap 15 órától a gyenesdiási Kárpáti Korzón. A munkálatokhoz bárki csatlakozhat, várják a markos a legényeket.

A magyar válogatott Japán ellen kezd a divízió I/A világbajnokságon – frissül

BAMA A mieink 16:00-tól Japán ellen lép jégre a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon. Hivatalosan a feljutás a magyar jégkorong-válogatott célja a vasárnap kezdődő férfi divízió I/A világbajnokságon, de nem árt az óvatosság, előbb a biztos bennmaradás legyen meg – írja a Magyar Nemzet.

Kilencvenkilencedszer léptek színpadra a kamarazenészek Környén

KEMMA Koncertet adott a Soltész István Kamarazenekar a Művelődési Házban. A zenekar az elmúlt évek során számos rendezvény, jótékonysági kezdeményezés részese volt, az idei tavaszköszöntő különlegessége az volt, hogy megalakulásuk óta 99. alkalommal léptek színpadra.

Tíz településről jelentkeztek a diákok a bonyhádi versenyekre

TEOL Megszülettek az idei tanév levelező versenyeinek eredményei a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Kiderült: Ennyi ideig szeretnek szexelni a nők!

RIPOST A nők alapvetően a szex minőségét részesítik előnyben, az aktus hosszával szemben. De még így is jóval többre vágynak mint amennyire a férfiak átlagosan képesek.

Leesik az állad, hatalmas kebleket villantott a szőke színésznő

RIPOST A norvég és svéd felmenőkkel rendelkező Antje Ut­gaard ismét vadító fotókkal jelentkezett közösségi oldalán, amelyet közel 2 millióan követnek.

Te melyik macskát választanád? Ezt árulja el rólad

RIPOST Ez az őszinte személyiségteszt megmutatja milyen is vagy valójában.

Felfoghatatlan, így hunyt el egy hatgyermekes édesapa a strandon

RIPOST A 37 éves férfi a gyermekeivel játszott, amikor bekövetkezett a váratlan tragédia.

Pazar, amit ennek a négy csillagjegynek jósol Európa főboszorkánya - 15 éves átok ér véget számukra

RIPOST Ez az oka a változásnak.

Imádság a keresztnél

ZAOL Letenyén vasárnap 16 órakor a horvát nemzetiségi önkormányzat által állított szőlőhegyi keresztnél közös imádságot tartanak.

Hallottál már a fermentálásról? Mutatjuk, hogyan csináld!

BORSONLINE Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a fermentálás! Ha már unnánk a befőzést, de szeretnénk megőrizni a tavasz ízeit későbbre, érdemes kipróbálni ezt az ősi módszert. Mutatjuk, mit jelent pontosan a fermentálás, és hogyan kezdjünk hozzá.

Úgy imádja Azahriah-t ez az ázsiai lány, hogy magyarul énekelte el az egyik számát

HEOL Theának nemcsak gyönyörű hangja van, hanem a kiejtése is szuper.

Amikor nem jut eszünkbe, gondoljunk a demenciára

BAMA Ismerősöm meséli, hogy szociális otthonba került székely származású édesanyja, aki egész életében ki nem állhatta a román nyelvet (kisiskolásként szigorúan megkövetelték tőlük a tudását, s bár soha nem szólalt meg románul, sok mindent megértett Erdélyben az idegen beszédből). Most viszont, kilencven évhez közeledvén azzal fogadta a rokon látogatókat, hogy kívülről felmondott több román verset. Ugyanakkor nem emlékezett olyan dolgokra, amik percekkel korábban történtek. Kiderült, mindez teljesen természetes folyamat, a demencia kezdetének jellemző tünetei. A demenciáról tudni kell, hogy kezdetben a rövid távú emlékezet hanyatlásával jár, majd a demencia előrehaladtával a beteg gondolkodási, érzelmi és társas képességei folyamatosan hanyatlani kezdenek. 

Az újonc otthonába látogat az Aqvital FC Csákvár

FEOL A BVSC-Zugló vendégeként lép pályára a labdarúgó NB II 30. fordulójában az Aqvital FC Csákvár.

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

HEOL Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről – olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.

Tarló égett Lajosmizsén

BAON A Bene tanyára riasztották a tűzoltókat.

Fennakadást okozott egy kanyarodó busz a parkoló autók miatt

BAMA Olvasónk jelezte hírportálunknak, hogy vasárnap délelőtt Pécsett, a Móra Ferenc és a Lőtér utca kereszteződésben nem tud kikanyarodni egy helyi járatú csuklós autóbusz, amelynek oka a parkoló autók. Az eset miatt a forgalom nem halad, és dugó alakult ki az érintett útszakaszon. Van, aki már több mint fél órája arra vár, hogy haladhasson. 

A fogászati ellátásról is döntöttek a Tata környéki polgármesterek

KEMMA A Városházán tartotta soros ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács. A fogászati ellátásról is döntöttek.

Házi készítésű kutyakeksz

ZAOL A mindmegette.hu portált szemlézve találtunk egy kutyakeksz receptet, ami nagyon egyszerű, villámgyorsan készen van, és ha a négylábú mellett egy kiskorúnak kedve támadna bekapni belőle egy párat, attól sem lesz semmi baja, hiszen csupa egészséges, emberi fogyasztásra alkalmas összetevőből áll.

Az Ízvadászok nyerték a főzőversenyt Móron

FEOL A Szent György-heti Vigasságok keretében minden évben főzőversenyt tartanak a Móri Borbarát Hölgyek. Az Ezerjó Fakanálforgató verseny első helyezettje az Ízvadászok csapat lett.

Lezárták a cseszneki szerpentint teljes szélességében, balesetben kigyulladt egy motor (Frissítve!)

VEOL Tudomásunk szerint egy motor és egy személyautó ütközött össze a 82-es főúton vasárnap kora délután Csesznek és Bakonyszentkirály között, azon a szakaszon, amit cseszneki szerpentinnek neveznek. Információink szerint a motor kigyulladt.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

VAOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Döntő ütközet vár a női pólósokra

KEMMA Érdekesnek nevezhető játékvezetés mellett szenvedett vereséget Szegeden tatabánya női vízilabdacsapata. Jöhet a mindent eldöntő harmadik mérkőzés kedden.

KULTivátor Podcast: Ki tudja hova lett a mozaik a szombathelyi aluljáróból?

VAOL Vajon hová lett a szombathelyi aluljáróból a mozaik? Hol mutatták be együtt a katafai kincset (aranypénzek), a tokorcsi kincset (bronzpénzek) és a herényi 38 aranypénzt? Hogyan mérték le az ókorban Savaria – Róma távolságát és az mekkora? Podcastünkben Kiss E. Csaba restaurátort halljuk.

A záró lövészet miatt nem lett érmes a világkupán

FEOL Nagyszerűen versenyzett, az élről várta a záró kombit a budapesti öttusa világkupa-viadalon a Volán Fehérvár olimpikonja, Demeter Bence. A negyedik lövészetet még az élen kezdte, ám túl sokat hibázott, visszacsúszott az 5. helyre a fináléban.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

VEOL A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

SZOLJON Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Ausztriában élő magyar zeneszerző ősbemutatóján énekelt a Celldömölki Liszt Ferenc Vegyeskar

VAOL Kárpáti Iván művét most először hallhatta a magyarországi közönség, a koncerten közreműködött a celldömölki kórus is.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

BAON A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Szoboszlaiék Európa csúcsán; Kapás Bogit csalással előzték meg

RIPOST A Ripost legolvasottabb sport témájú cikkei ezen a héten.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

SZOLJON A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Kiütéses sikert aratott az éllovas Úrkút SK

VEOL A balatonfűzfőiek Pétfürdőn, a pápaiak Tihanyban nyertek a labdarúgó vármegye I. 25. fordulójában.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

TEOL A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

TEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Fontos Vitézek győzelem a rangadó előtt

KEMMA Az Esztergomi Vitézek női kézilabdacsapata magabiztos győzelmet aratott hétvégén és készülhet a mindent eldöntő jövő heti mérkőzésre. A Komárom közben kitömte az ellenfelét.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

BAMA A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

SONLINE Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

HEOL Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

TEOL Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről – olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.

Vízválasztó lesz a szerdai mérkőzés

BEOL Szerdán hazai környezetben szállnak csatába az NB I. B-s tagsága meghosszabbításáért a Békéscsabai KK felnőtt kosarasai. A Zöld csoportban szereplő viharsarki alakulat szombaton nagyot betlizett a Pénzügyőr vendégeként, emiatt vív a sorsdöntő párharcban ki-ki meccset a két fél.

Döbbentes, hogy néz ki Alain Delon, alig lehet felismerni a legújabb fotóján

KEMMA A színészlegendát betegségei mellett a gyermekei viszálykodása is megviseli.

Három orgonamatuzsálem szólal meg a Pannonhalmi Főapátságban

BAMA Három 18. századi, felújított orgona szólal meg egy koncerten a Pannonhalmi Főapátság könyvtárában május 18-án, szombaton, az Orgonák éjszakáján – tudatta a főapátság az MTI-vel.