Pulykasonkás falatkák

További olvasott hírek
2020.03.30

BEOL

A járvány miatt életbe lépett törvényi változások átszabták a zalai átmeneti szállók életét

ZAOL A fedél nélkül élő emberek gondozása a hétköznapok során sem egyszerű munka. Mégis a szociális szférában tevékenykedők minden tőlük telhetőt megtesznek ennek érdekében.

Koronavírus-járvány: Így döntött Pécsi Ildikó és a kórházból hazatért férje

RIPOST A színésznő és férje, Szűcs Lajos nagyon vigyáznak magukra. Bezárkóztak gödöllői házukba a járvány idejére.

A csepregi polgármester most is bevonja a bizottságokat a döntésekbe

VAOL Elektronikus levélben küldte ki Horváth Zoltán polgármester a készülő határozatok anyagát az önkormányzati bizottságoknak – az elmaradt testületi ülés helyett -, hogy a képviselők véleményének figyelembevételével hozhasson döntéseket.

Gömbölyű keblek, az ágyon ülve villantott mellbimbókat a szurkolólány

RIPOST Erica North imádja a havat, sokszor mutatkozik lenge öltözetben a hidegben.

Óraátállítás: Egy évvel kitolódhat az utolsó?

FEOL A hét­végén, március 29-én még átálltunk a nyári időszámításra, utána azonban elkezdődik a rendszer kivezetése. Március 29-én,vasárnap éjjel 2.00 órakor 3.00 órára kellett előreállítani az órát, s ezzel kezdetét vette a nyári időszámítás.

A kórházaknak gyűjt a Veszprémi Szurkolói Egyesület

VEOL Egy meccsbelépő ára elnevezéssel hirdetett jótékonysági gyűjtést a Veszprémi Szurkolói Egyesület.

Újításokban gondolkodik Fekete-Dombi Ildikó

BEOL Hosszú évtizedek óta dolgozik sikeresen és eredményesen a megyei, illetve az országos közművelődésben Fekete-Dombi Ildikó, akinek a nevéhez számos újítás fűződik.

Ne aludjunk többet az otthonlét alatt!

BEOL A koronavírus-járványveszély miatti bezártságnak nem csupán lelki és mentális negatív hatásai lehetnek, hanem a bioritmust is jelentősen felboríthatja – mondta el hírportálunknak dr. Sonkoly Iván békéscsabai háziorvos.

Felhős és szeles idővel indul a hét Fejér megyében

FEOL Székesfehérvár hőmérséklete 1 / 5 fok között alakul.

2020.03.30

BAMA

2020.03.30.

ZAOL

Piaci árukiszállítás Szombathelyen: érkeznek a rendelések

VAOL Ne cipekedj Nagyi! Házhoz viszi Lali! Ez a szlogenje, annak, a szombathelyi piac önkéntesekre épülő árukiszállítási programjának. Kitalálták, megszervezték, pénteken és szombaton tesztelték. Működik.

Hosszú Katinkának most lett elege, meglepő fotót tett közzé

RIPOST A bajnoknőnek már nagyon hiányzik a versenyzés, ezért otthonába varázsolta az uszodai hangulatot.

Litéri és herendi éremeső – Akadt olyan fiatal, aki küzdelemben és formagyakorlatban is dobogós

VEOL Még a koronavírus járvány előtt sikerült megrendezni az ITF Taekwon-do Országos Bajnokságot, ahonnan a Veszprém megyei klubok sem hiányozhattak.

447-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt két újabb idős krónikus beteg

BORSONLINE Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Molnár Dávidnak a lovas íjászat egyben hivatás és életforma

VAOL Szombathely Vas Megye Önkormányzatától Vas Megye Szolgálatáért Sport Tagozata elismerésben részesült Molnár Dávid lovasíjász.

2020.03.30.

BAON

Az idén nem kell törleszteni

VAOL Év végéig nem kell fizetni a hiteleket. Sokan jövedelmük negyven százalékát fordítják adósságtörlesztésre. Személyi hitelek esetében 5,9 százalékban maximálták az alapkamatot.

2020.03.30

DUOL

Meggyes Ferencné Hugi fáradhatatlanul készíti a textil arcmaszkot

VAOL A Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat Szentgotthárd és más felajánlók segítségétől kísérve szorgalmasan varrja az arcmaszkokat Meggyes Ferencné, az önkormányzat képviselő-testületének tagja.

Nem nyit ki a fodrász, házhoz szállít a cukrász – Veszprém megyében is visszaesett a szolgáltatóipar forgalma

VEOL Cukrászdavezetőt és fodrászt kérdeztünk arról, hogyan alkalmazkodnak a járványhelyzethez.

Pánik a repülőtéren, menekültek a hazaérkező ukrán utasok

RIPOST Megpróbálták elkerülni a kötelezően előírt karantént.

Reménysugár: ötperces teszt mutatja ki a vírust

BORSONLINE Forradalmi ötlettel állt elő egy amerikai cég a koronavírus elleni harcban. Egy gyorstesztet fejlesztettek ki, ami öt percen belül kimutatja, hogy fertőzött-e valaki. Remélhetően hamarosan Magyarország is kaphat belőle.

Bíróság előtt a fiatalok, akik brutálisan raboltak ki egy ajkai hajléktalant

VEOL Három fiatal kihasználta egy férfi ittasságát, erőszakkal elvették a telefonját és a pénzét. A jogerős ítélet szerint kettőjüknek évekre rács mögé kell vonulniuk.

A hideg még visszatér, mégis ideje a kerti munkáknak

VEOL Habár még jöhet fagy a következő napokban, már rengeteg munka van, amit most lehet elvégezni a kertekben.

Kijárási korlátozás - Fiatalok, nektek is meg kell tanulni a rendet!

BORSONLINE Józanul gondolkodik a többség, és a hétvége tapasztalatai alapján úgy tűnik: betartják a kijárási korlátozásokat. A fiatalabb korosztályból azonban még most is akadnak olyanok, akik nem fogták fel, hogy a saját és embertársaik életével játszanak.

Exportkieséssel küzd a halászat Zalában

ZAOL A járvány kezdetekor jellemző nagy felvásárlási láz nem érintette a hazai édesvízi halászatot. Sőt, az ágazat egyik vezetője szerint a halászat a tavalyi hasonló időszakhoz képest közel negye­dével értékesített kevesebb halat. Pedig nincs hiány az ízletes, édesvízi kopoltyúsokból.

Bobek doktornő a Szent Lászlóból: Teljesen megváltozott az eddigi életünk

BORSONLINE Hetek óta emberfeletti küzdelmet vívnak a járvánnyal a Szent László Kórház orvosai és ápolói, hiszen oda kerülnek a legsúlyosabb állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek és azok, akik lélegeztetőgépre szorulnak.

Benkő László: Az életem múlik azon, hogy otthon maradok

RIPOST Benkő László bezárkózott otthon. Jól tudja, számára végzetes lehet a koronavírus. Nem csak életkora miatt veszélyeztetett, de meglévő betegségei is komplikációt jelentenek számára.

A járvány az állatmenhelyek dolgát is nehezíti

NOOL A járványügyi helyzet óriási kihívások elé állít ma mindenkit, és kétség nem férhet hozzá, az emberélet védelme áll most a legelső helyen.

Csapatokban járnak a hajléktalanok Budapesten, miért nem tesz semmit Karácsony?

RIPOST Ahogy ürülnek ki Budapest utcái, úgy válik egyre láthatóbbá: hajléktalanok csapatai lepték el a fővárosi közterületeket és tömegközlekedési járműveket. A többségük idős és rossz állapotban van, fokozottan veszélyeztetett a járvány miatt. Gyorsan elterjedhet köztük a koronavírus, és könnyen megfertőzhetnek másokat is. Veszélyben vannak tehát ők is és a környezetük is, de a fővárosi önkormányzat nem sokat törődik velük a veszélyhelyzetben. Hihetetlenül hangzik, de van olyan átmeneti szállás, melynek vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a kézfertőtlenítőt a hajléktalan embereknek maguknak kell megvásárolniuk…

Mintegy húszmillió forintból újul meg a keszthelyi karmelita bazilika előtti tér

ZAOL A templom előtti tér átalakítását tervezi a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika közössége. A megújítás során olyan zöldterületet is létrehoznak, melyet a térség őshonos növényei díszítenek majd. A munkálatok várhatóan ez év őszén megkezdődnek.

Változások a lakossági tűzifa befizetésében

ZAOL A ZALAERDŐ Zrt. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus-járvány megelőzése és terjedésének csökkentése érdekében a lakossági tűzifa befizetésében 2020. március 17-től az alábbi változások lépnek érvénybe.

A tapolcai fiatalok segítsék az időseket

VEOL Dobó Zoltán polgármester közösségi oldalán hívta fel a 65 év feletti, de a fiatalabb korú lakosság figyelmét is arra, hogy aki tudja, segítse az idősek ellátását.

Veszprém megyében ritka a márciusi hó, de nem példa nélküli

VEOL Rendkívül ritka, de nem példa nélküli, hogy március végén megmaradjon a hó, ahogy az történt néhány nappal ezelőtt.

2020.03.30

FEOL

A kormányzati ajánlásoknak megfelelően szervezik az életet

DUOL Március 28-tól tovább szigorodtak a koronavírus-fertőzés elkerülésére hozott kormányzati megelőző intézkedések. Szombaton reggeltől kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére. Megnéztük a városkörnyéki településeken hogyan fogadták az emberek az új körülményeket?

2020.03.30.

NOOL

Telefonon vagy e-mailben jelezhetik igényeiket a nagykanizsai idősek

ZAOL Péntek éjféltől hatályos a kormány azon rendelkezése, amely szerint kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország egész területén.

Telitalálat gyerekzsúrra: mogyorókrémes palacsintatorta egyszerűen!

MINDMEGETTE

Felejthetetlen fogás 30 perc alatt: gyömbéres-csilis édesburgonyleves

MINDMEGETTE

Gojibogyó lekvár

MINDMEGETTE

Gofri egyszerűen

MINDMEGETTE

Emberi csontokat találtak Szentendrén, nyomoz a rendőrség

RIPOST Vizsgálják a ház udvarán talált zsákok tartalmát.

2020.03.30.

SONLINE

Kikapcsolódás karantén idején – Néhány ötlet unalom ellen a kijárási korlátozás idejére

VEOL Amikor úgy érezzük, a bezártság miatt fogytán a türelmünk, nem árt tudatosítanunk: ezzel nem vagyunk egyedül, és nem feltétlenül kell egyhangúan töltenünk a megváltozott körülmények között a mindennapokat.

Borzasztó tragédia, ismert ember halálhírét erősítették meg

RIPOST A sajtóban eddig csak bizonytalan értesülések voltak, ám bebizonyosodott, hogy a Panoráma című műsor egykori főszerkesztője március 11–én meghalt. Március 29-én lett volna 83 éves.

2020.03.30.

NOOL

Koronavírus-járvány: elhunyt két újabb beteg, 447 fertőzött Magyarországon

RIPOST Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

2020.03.30

KEMMA

Rendkívüli szabályok árnyékában Fejérben

FEOL A korlátozás első napján, szombaton a fehérvári városi piacon, és a szomszédos bevásárlóközpont előtt, illetve az épületben is rendőrök, katonák segítettek abban, hogy a szokatlan, új szabályoknak érvényt szerezzenek.

75 éve vitték el Kőszegről a Szent Koronát

VAOL Március 18-án érkezett újra Kőszegre, és március 26-i paranccsal, 27-én éjjel hagyta el az országot 33 évre a Szent Korona.

Presser ragaszkodott a köszönethez - Könnyeket csal a szemekbe a dal

BORSONLINE Új értelmet adott a járvány az LGT együttes eddig is legendás dalának. A Neked írom a dalt című Presser szerzemény feldolgozását egyetlen nap alatt 700 ezren nézték meg.

Osztalék nélkül maradnak a részvényesek

VG Biztosan nem fizet osztalékot idén az OTP, ezzel egy kilencéves sorozat szakad meg. Egy kapaszkodó azonban maradt: az osztalékelőleg lehetősége.

Módosulnak a körzethatárok és a beiratkozás is eltérő lesz a megszokottól Fehérváron

FEOL A leendő első osztályosok beíratása néhány héten belül aktuális lesz. Legfrissebb információk szerint rendhagyó módon, online lehet beiratkozni az óvodákba és az általános iskolákba.

2020.03.30.

VAOL

„Hálacsokrot” kaptak a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozói

ZAOL Mintegy 300, rózsából, tulipánból, jácintból készült csokrot nyújtott át pénteken Lukácsné Grózner Andrea mestervirágkötő a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóinak.

2020.03.30

HEOL

2020.03.30.

SZOLJON

2020.03.30.

TEOL

NKM Energia, vállalkozása energiája

VAOL Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely a teljes hazai energiafelhasználás egyharmadát is meghaladó, éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban.

Szentgotthárd és Lendva együttműködik a szépkorúakért

VAOL A két város által behatárolt régió időseire fókuszál az a két és fél éves határon átnyúló program, ami március elején indult el a Muraba Európai Térségi Társulás, valamint két-két magyar és szlovén partner közreműködésével.

Megnövekszik a felhőzet, erős széllökések várhatók Zalában

ZAOL Hétfőn egy markáns hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet.