"A hajó kezdett elmerülni, a fedélzeten a tömeg sikoltozott"

1954 májusának gyermeknapján borzalmas tragédia történt Balatonfüreden. Farkas Dénes 17 éves volt, és naplót írt. Arról is, hogyan élte meg ahogy a kikötőben horgonyzó, éppen induló Pajtás nevű kirándulóhajó felborult, az utasok közül sokan a vízbe fulladtak.

További olvasott hírek
Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

VAOL Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Átformálja identitásunkat, hagyományfogalmunkat a glokalitás

TEOL Kétnapos konferenciát szervezett Szekszárdon az Alkalmazott Filozófiai Társaság és a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

Kilenc körözött személy kezén kattant a bilincs, ittas sofőröket is lekapcsoltak a jászkunsági rendőrök

SZOLJON Ez történt csütörtökön.

Kilenc sportág képviselői használhatják a felújított szolnoki sportkomplexumot – videóval, galériával

SZOLJON Magyar válogatott ejtőernyősök érkezésével kezdődött a Véső úti sportközpont hivatalos átadása pénteken. „Célba ért” az előző évek fejlesztéssorozata, utolsó lépésként elkészült az atlétikai központ melletti cselgáncs- és birkózóterem.

Kamerákra gyűjtöttek a söjtöri polgárőrök

ZAOL A Söjtöri Polgárőr Egyesület és az önkormányzat térfigyelő kamerákat szeretne telepíteni a falu mindkét temetőjébe. Az idén ezt a célt szolgálta a civil szervezet kétévente hagyományos vasgyűjtése is, melynek keretében kisteherautókkal szedték össze a hulladék fémet a portákról a Deák Ferenc Mezőgazdasági Zrt. által rendelkezésre bocsátott pótkocsira. Török Iván polgárőr elnök elmondta: a 400 ezer forintos bevételt átadták az önkormányzatnak.

Bakonyszücs hagyományait ünnepli

VEOL A szülőföldünk Bakonyszücs című könyvet mutatják be Bakonyszücsön és a kétnyelvű helytörténeti kötet megjelenése alkalmából ünnepséget szervez a falu.

Felavatták az új piacot és belvárost Móron

FEOL Három, párhuzamosan futó pályázatnak köszönhetően átalakult a belváros. Eltűnt, ami elavult, megmaradt ami régi, de értékes, és kialakult valami, ami eddig hiányzott, egy valódi, sokféle módon kihasználható közösségi tér, és mellette felépült az új városi piac. Az április 26-i avató egyszerre piacnap is volt Móron.

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

BEOL Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

KEMMA A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

BányaBarangoló

KEMMA A Újabb izgalmas kalandra hívja a Tatabányai Múzeum az érdeklődő családokat. Az idén is meghirdetik a BányaBarangoló programot, amely április 29-étől május 5-éig várja a kalandorokat.  A tatabányai bányaúton kell végighaladni és készíteni szelfit a kijelölt emlékállomásokon, majd azokat elküldeni május 5-ig a tatabanyaimuzeum@gmail.com email címre. Minimum 11 pontot kell összegyűjteni hogy részt vehessen valaki a sorsoláson. A képen egy korábbi BányaBarangoló sorsolása. 

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

SONLINE Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

A Dunaferr ipari gépészei mindent vittek

DUOL Megtartották a szakmunkás tanulók legnagyobb, legrangosabb országos megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét. A területi előválogatókat követően a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum négy tagiskolájának (Dunaferr, Hild, Kereskedelmi és Rudas) húsz diákja jutott be a középdöntőbe, az országos válogatóba. Az elméleti feladatok után itt már a gyakorlati tudásukról adtak számot a fiatalok a zsűri előtt. A válogatókat követően alakult ki, hogy a különböző szakmákban kik jutottak döntőbe.

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

TEOL Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

Megnősült Nacsa Olivér

SZOLJON A humorista harmadszor mondta ki az igent, Tripolszky Annát vette feleségül.

Új hagyományt teremtenének az egri fertálymesterek

HEOL Biciklis túrát szerveznek az egri fertálymesterek a város köré. Szeretnék az aktív időtöltésre és a mozgásra felhívni a figyelmet.

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

HEOL Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

Közös rendezvényen mutatkoztak be a nógrádi rendőrök és tűzoltók (videó)

NOOL Nógrád vármegyei Rendőr- és Tűzoltónapot tartottak Salgótarjánban péntek délelőtt, amely során az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek mindennapos feladataikkal.

Felültek a provokációnak, Szekszárd főutcáján verték meg haragosukat

TEOL Tettlegességig fajult az utcai verekedés. Nem először állhat bíróság elé a verekedő testvérpár.

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

BAMA A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Szövetség Békéscsabáért: koncepció mentén lehet várost fejleszteni

BEOL A Szövetség Békéscsabáért-frakció (Miklós Attila és Fülöp Csaba) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

DUOL Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Anyák napi szöszmötölő

KEMMA  

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

FEOL Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Minden ötödik bevizsgált tejben kimutatták a madárinfluenza vírus jelenlétét

VG A hatóságok szerint azonban az embereknek nem kell félniük.

Csodálatos zenéjükkel kápráztatták el a zsűrit a karcagi vonós verseny résztvevői – galériával

SZOLJON A karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében immáron negyedik alkalommal rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vonós Versenyt pénteken.

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

SZOLJON A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

NOOL Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

Szombathelyen járt a magyar válogatott csupaszív védője, Fiola Attila - fotók

VAOL A Király Sportegyesület közösségi oldalán arról számoltak be, hogy korábbi válogatott játékostársa látogatta meg Király Gábort az újperinti sportlétesítményben. Fiola Attila 2014-ben debütált a nemzeti csapatban, a 2016-os Eb-n Király Gábor csapattársa volt. A 2021-ben rendezett Európa-bajnokságon pedig emlékezetes gól lőtt a francia válogatott ellen. 

Íme, ők az Országos Elsősegélynyújtó Verseny továbbjutói

FEOL Mint azt e hét csütörtökén megírtuk a Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Versenyének vármegyei fordulóján mérhették össze tudásukat a tanulók két kategóriában: általános iskolai és középiskolai.

Megnősült Nacsa Olivér

KEMMA A humorista harmadszor mondta ki az igent, Tripolszky Annát vette feleségül.

Már nem elég a DK és társai, Magyar Péter is kell Siófokra

SONLINE Ugyan mostanában minden négyzetméternyi út átadásáról, minden cserép virág kiültetéséről is tudunk, hiszen kampány van, ám úgy teszik: mégsem elég a támogatás.

Ízletes szürkemarhából készült ételeket kóstolhatnak az érdeklődők Baján

BAON A szürkemarháról szól minden a hétvégén Baján a Kenyeres Parkban, a Március 15-e sétányon.

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

SZOLJON Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

HEOL Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

VEOL Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

A határon túlról is érkeznek Szolnokra, hogy összemérjék tudásukat

SZOLJON Több évtizedes hagyománnyal bír a pénteki tudományos szakmai konferencia, mely egy szintén régóta szervezett versenysorozat nyitó rendezvénye. A Kémia és Környezetvédelmi Tehetségsegítő Tanács és a Curie alapítvány a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán fogadta a versenyzőket, látogatókat, valamint az előadókat.

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

HEOL A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Rétvári Bence: A gyermek sérthetetlen, a pedofiloknak nincs kegyelem!

BORSONLINE Tovább szigorodnak a pedofilokra vonatkozó szabályok.

Megnősült Nacsa Olivér

TEOL A humorista harmadszor mondta ki az igent, Tripolszky Annát vette feleségül.

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

VEOL Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

Ismét alábecsülték az inflációt az elemzők: hogy lesz ebből kamatvágás az idén?

VG Négyhavi csúcsra emelkedett a Fed által kedvelt PCE inflációs mutató Amerikában.

Olajos popsijával tarol Exatlon Hungary bombázója – Íme a nap legforróbb videója!

RIPOST Szabó Franciska mindent megmutatott.

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

HEOL Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

TEOL Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Bódi Csabi besokallt a rosszindulatú kommentelőktől: „Belefáradtam, elfáradtam”

RIPOST Bódi Csabi nem akar többé megfelelni senkinek, ezért komoly döntést hozott.

Lelökheti a szakadék széléről riválisát a PVSK-Füszért

BAMA Szombaton 19 órakor csobban újra, s ha a szurkolók kívánsága teljesül, utoljára medencébe ebben az idényben a PVSK-Mecsek Füszért férfivízilabda-csapata. A Vasút 2–0-ra vezet a KSI ellen az Ob I. play-outjában, s ha ezen a találkozón nyer, akkor máris biztossá válik a bennmaradása.

Rangos díjat zsebelt be a szekszárdi vállalat

TEOL A szekszárdi Tarr Kft. a Kiváló Kiszolgálás Program három kategóriájában is első helyezést ért el.

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

BAON Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

Klímavédelem: zöldebb csomagolást és csökkenő szén-dioxid kibocsátást ígér a Schneider Electric

VG A cég 576 millió tonna szén-dioxid-kibocsátás elkerülésében vett részt.

A gyerekeket ünneplik ezúttal Bólyban május utolsó vasárnapján

BAMA Gyereknapra hívja a családokat május utolsó vasárnapján a bólyi Erzsébet Vigadó - május 26-án egész délután játszóház, kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, ezen kívül három vicces fotófal, amely mögé állva a szereplői lehetnek vidám, különleges élethelyzeteknek. A délután folyamán színpadi produkciókat is láthatnak a gyereknapra érkezők: fellép az Attitude Dance Egyesület, az Elité Mazsorett Csoport, ezen kívül Családi Ringató is része a programnak. 

Új logisztikai központ hozott technológiai innovációt Magyarországra

VG Magyarországon egyedülálló logisztikai komplexumot adott át az osztrák központú Gebrüder Weiss. A Dunaharasztiban található logisztikai központ a legmodernebb technológiákat tartalmazza.

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

KEMMA Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

A Kék Tigriseknek az elejétől komolyan kell venniük a meccset

KEMMA Maximális koncentráció szükséges a tatabányai kézilabdázóktól. Az FTC döntetlenje után a Kék Tigrisek mindent meg fognak tenni a sikerért.

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

SONLINE Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Young G Béci új eszközt vetett be családja védelmére

RIPOST Béci nem bízza a véletlenre a biztonságot.

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

SONLINE Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

Végeztek az aszfaltozással Cibakházán – további terveik is vannak az útszakasszal

SZOLJON Bár alig néhány hónapja tették le a Kispusztai út alapkövét Cibakházán, a kivitelező már az utolsó simításokat végzi. A tervezett előtt akár egy hónappal hamarabb is elkészülhetnek a szakasszal.

Hétvégén rendezik a Nógrád Nagydíjat

NOOL Három nemzet félezer sportoló vesz részt a megmérettetésen.

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

FEOL Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

SZOLJON Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

Így nézett ki a szekszárdi Prosectura frontembere fiatalon

TEOL Egy régi fekete-fehér fotóval örvendeztette meg rajongóit a Szekszárdról indult Prosectura punkzenekar.

Küszöbön áll a kínai-magyar atomipari együttműködés

VG Szijjártó Péter egy kínai atomóriás vezetőivel tárgyalt.

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

SONLINE A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

NOOL A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

BEOL A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Erdei Zsolt fia rappelni kezdett – így beszél róla édesapja

BORSONLINE Fia bejelentette: rapper szeretne lenni.

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

BAMA Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

Bemutatkozik a likeBalaton - Szaniszló Hajnalka

LIKEBALATON Összegyűjtöttük nektek a LikeBalaton csapatának legemlékezetesebb pillanatait, és megmutatjuk kinek a cikkeit lájkolhattátok az idei szezonban.

Hétfőtől pótlóbuszok járnak Balatonszentgyörgy és Keszthely között

LIKEBALATON A Balatonszentgyörgy–Ukk vonalon március 16-tól 19-ig, egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Balatonszentgyörgy és Keszthely között végzett pályakarbantartás miatt.

5 növény, amely télen is díszítheti a kertet

LIKEBALATON Ki mondta, hogy csak tavasszal, nyáron és ősszel gyönyörködhetünk színekben? Az alábbi növényeken nem fog ki a hideg és a fagy. Ha ezen a télen nem igazán szép a nyaraló kertje, akkor se bánkódj, ideje megtervezni, milyen legyen jövő télen. :)

Egész napos programmal ünnepel Veszprém

LIKEBALATON Koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal várnak mindenkit a belvárosban szombaton.

Új magyar tévésorozat indul a Balatonról Bodrogi Gyulával és Mészáros Andrással

LIKEBALATON Doktor Balaton címmel új, teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozatot indít a TV2. Hogy mi áll a történet középpontjában, hogy milyen formában szerepel benne Voith Ági és Bodrogi Gyula is, valamint hogy hol forog a tó körül - mind megmutatjuk!

Megnősült Nacsa Olivér

SONLINE A humorista harmadszor mondta ki az igent, Tripolszky Annát vette feleségül.

"Háromszor sírtam" – Till Attila visszatért, lett egy új testvére

RIPOST Véget ért az Ázsia Expressz forgatása.

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

TEOL A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Szombat délutáni összecsapás: Haladás Viktória-Szekszárd

VAOL A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.

Súlyos figyelmeztetés érkezett: összeomolhat az elektromos autók ellátási lánca

VG Kína rendelkezik a legtöbb grafittal, egyben uralja az anyag globális ellátási láncát: a kínai cégek a termelés több mint 90 százalékát dolgozzák fel.

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

DUOL Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

Ez a világcég kuponozott először! Most az egyik kereskedelmi lánc itthon is nagy bejelentést tett

BAON A kedvezményre jogosító kuponokat minden vásárló örömmel fogadja. De vajon tudja-e, hogy mikor adták ki az első ilyen cetlit?

Ennek is vége, 15 év után válik a magyar énekesnő

TEOL Marót Viki éppen azt a nagyon komoly és nehéz kérdést, a párkeresést dolgozta fel legújabb dalában, sajátos stílusban. Az énekesnő a Mokkában vendégeskedett, ahol többek között erről is mesélt.

A bölcsődék dolgozóit ünnepelték

KEMMA A bölcsődék dolgozóit köszöntötte a tatai önkormányzat csütörtök délután a Piarista Rendházban. A Bölcsődék Napja alkalmából szervezett ünnepségen elismeréseket is átadtak.

A zöldebb utat választották Kétegyházán a gyerekek

BEOL Válaszd a zöldebb utat! címmel fenntarthatósági vetélkedőt szervezett a Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola. A versenyre a Gyulai Tankerületi Központ összes általános iskoláját meghívták, csaknem húsz tanintézmény négyfős csapata sereglett egybe a Táncsics Mihály Művelődési Házban.

Majálissal kötik egybe a helvéciai futást

BAON Szombaton rendezik meg a IV. Helvécia Futást és a majálist a művelődési háznál. A futást a reggeli órákban tartják meg, majd 10 órától kezdődnek a színpadi programok.

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

SZOLJON Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Új traffiboxot telepítenek a Balaton déli szakaszán

SONLINE Újabb traffibox telepítésére készülnek a Balaton partján. Utánajártunk a déli parton tervezett új eszközöknek: fókuszban Balatonlelle és Siófok.

Rangadót vív a Déli csoport éllovasa, a Nádudvar

BAON A hétvégén 21. fordulót rendezik meg a vármegyei másodosztályú bajnokságban. Szombaton hat, vasárnap két mérkőzést vívnak meg a csapatok.

Megkezdődött a Komáromi Napok, átadták a városi elismeréseket +fotók

KEMMA A két Komárom ünnepe ezúttal is a közös testületi üléssel kezdődött meg április 26-án, melynek az észak-komáromi Tiszti Pavilon adott otthont.

Ki veheti fel az utolsó nyugdíjat? – hasznos tanácsok gyász esetén

KEMMA Amennyiben egy nyugdíjas elhalálozik, akkor azt 15 napon kell bejelenteni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál. De meddig jár az elhalálozást követően jogosan a nyugdíj?

Klímavédelem: több mint húszmilliárd forintra pályázhatnak a fenntarthatóság irányába mozduló gazdák

VG Állategészségügyi és állatjóléti célokra igényelhető forrás.

Szép eredmények születtek a hőgyészi borversenyen

TEOL A Hőgyészi Borbarát Kör idén XXVI. alkalommal rendezte meg a már hagyománnyá vált borversenyt.

Újra fel kell fedeznünk a természet kincseit

TEOL Klímaváltozás a generációk vállán, 15-től 75 éves korig címmel rendeztek konferenciát Szekszárdon.

Fura háztartási praktikák, amik igenis működnek! Te ismerted ezeket?

MINDMEGETTE A szokásos szódabikarbónás és ecetes trükkök helyett ezúttal két kevésbé szokványos ötletet mutatunk.

Százhúsz felett jár már a mesehallgatások száma Bogádon

BAMA Az ötletgazda Diósdiak Diósdért Egyesület (Dió Döme) és a bogádi önkormányzat képviselőinek jelenlétében a bogádi általános iskola melletti téren avatták a közelmúltban a kedves sünfigura, BogáDonát sétálóját. Az ország eddigi tizennégy sétálójából a bogádi az egyetlen, amelyen virágtartókra illesztették a QR-kódot is tartalmazó információs táblákat. A meséket elsősorban helyiek hangján rögzítették, a történeteket a község nyolc pontján kialakított úgynevezett szusszanóknál időnként majd cserélik. Pfeffer József polgármester elmondta, hogy a helyszínen végzett meseletöltések számlálója szűk egy hónap alatt százhúsz felett jár. Pécs közelében Pogányban, Vokányban és Zengővárkonyban is található mesesétáló.

Özbas Szofi és Szegedi Dániel is korán búcsúzott az Európa-bajnokságtól

SZOLJON A hétvégén Zágrábban rendezik az Európa-bajnokságot, melyen több szolnoki dzsúdós is tatamira lép. Pénteken a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola cselgáncsozója, Szegedi Dániel, és a szolnoki származású Özbas Szofi is idejekorán kiesett a versenyen.

„Nem azért fizetnek egy játékosért 70 milliót, hogy a kispadon ücsörögjön” (videó)

VAOL Az MTK csatára a válogatottból jól ismeri Szoboszlait, aki szerinte még közel sem mutatott meg mindent Liverpoolban.

SZKKA: ahogy ígérték, létrehozzák a felügyelőbizottságot

VAOL A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Sport Kft. taggyűlése a mai napon úgy döntött, hogy létrehoz egy három tagból álló felügyelőbizottságot - jelentette be a klub.

Lassú emelkedés kezdődhet a kkv-knál

SONLINE Szerény, de már a várható inflációt meghaladó pénzügyi eredményekre számítanak idén a vállalkozások. A K&H kkv bizalmi index első negyedéves eredményei alapján átlagosan 7,7 százalékos árbevétel-növekedést és 3,9 százalékos profitbővülést valószínűsítenek a következő egy évben. Beruházási dömping azonban továbbra sem várható. A cégek alig több mint fele tervez valamilyen fejlesztést, főként informatikai vagy gépjárműpark korszerűsítést.

Digi-Eger: szombaton délben érkezik az UVSE

HEOL A Bárány-uszodában egyenlítheti ki az elődöntős párharcot a Digi-Eger női csapata.

Pál György: Mirkóczki Ádám mondjon le!

HEOL Az ellenzéki polgármester-jelölt szerint az egri polgármester miatt mélypontján van az egri közélet, ezért felszólította, lépjen vissza a jelöltségtől és a nyugalom érdekében oszlassa föl magát az egri közgyűlés.

Meglopták Oszvald Marikát, szörnyű veszteség érte

RIPOST Még jó, hogy szerencsés véget ért a dolog.

Régi-új igazgató a kalocsai Szociális Központ élén

BAON A városi önkormányzat csütörtökön megtartott ülésén a Kalocsa Város Önkormányzat Szociális Központ intézményvezetői álláshelyére kiírt pályázatot bírálták el.

Európa egyik legjobban védett embere: Orbán Viktor nagyon bátor vezető

VG Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke beszédet mondott a kétnapos CPAC Hungaryn.

Ismét hazai pályán a fürediek

VEOL Újabb hazai meccsre készül a Balatonfüredi KSE, amely szombaton a Csurgót fogadja a férfi kézilabda NB I-ben.

Megnősült Nacsa Olivér

HEOL A humorista harmadszor mondta ki az igent, Tripolszky Annát vette feleségül.

A fehérváriakkal vívná a finálét az Alba kosarasainak korábbi trénere

FEOL Hatalmas csatát hozott a ZTE-DEAC negyeddöntő utolsó összecsapása, a playoff mindent eldöntő, ötödik összecsapása a férfi kosarasoknál. Matthias Zollner együttese egy ponttal győzött.