Videón Horthy Miklós vadászata

Magyarországon eddig ismeretlen hangosfilmek kerültek elő.

Horvátország új intézkedéseket vezet be a fertőzöttek számának meredek növekedése után

888 Rekordszámú, 116 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek pénteken Horvátországban, így Vili Beros egészségügy-miniszter közölte, hogy új intézkedéseket hoznak a gyülekezések felülvizsgálatára, szigorítják a horvát határok átlépését a szomszédos országokból érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.

Az emberek munkája nélkül nem lehet sikeres a magyar gazdaság

888 A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Veszprém megyei Halimbán.

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

888 Vajon boldog lenne-e bármelyik újpesti polgár, ha megtudná, hogy az általa megválasztott országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László nem szavazott meg a városrész számára 1,1 milliárd forintot?

Ha ezt Ferenc József látná

888 Rendkívül jó ütemben halad az osztrák integrációs program. Bécsben kurd és török bevándorlók verik össze egymást.

Alapjogokért Központ: kíméletlenül büntetendő a pedofília

888 Az Alapjogokért Központ tegnap bemutatta a balliberális Révész Sándor újságíró 2014-es, „A pedofil is ember” (sic!) c. cikkét, melyben a rajzolt pedofil tartalmakat mentegette. Most újabb gyöngyszem került elő.

A németek rájöttek, hogy az embercsempészek összejátszanak az NGO-kkal

888 Jobb később, mint soha.

Koncz Ferenctől búcsúzott a miniszterelnök

888 Orbán Viktor közösségi oldalán búcsúzott a Fidesz országgyűlési képviselőjétől, Koncz Ferenctől.

Meghalt két beteg és hárommal nőtt a fertőzöttek száma hazánkban

888 Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a kormányzati tájékoztató oldal pénteken.

Családban marad: a kamuvideó álmentősnője a csodamasinás Németh Károly ikertestvére

888 A Híradónak megerősítette a baloldali kamuvideó álmentősének, Németh Athinának a lánya, hogy az anyja ikertestvére az a Németh Károly, aki a Hírklikk nevű portálnak állította, hogy az általa forgalmazott koronavírus-teszt gépet a kormány és a szakemberek is méltatták.

Megszűnt a Magyarországról Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége

888 Megszűnt pénteken a Magyarországról és számos más országból Angliába és Skóciába beutazók karanténkötelezettsége.

Mégis marad az emlékkő a braunaui Hitler-ház előtt

888 Pedig szeretnék megakadályozni, hogy újfasiszta zarándokhellyé váljon.

Megközelítette a 37 ezret az igazolt fertőzöttek száma Lengyelországban

888 Egy nap alatt 262 új koronavírusos fertőzöttet jelentettek Lengyelországban, így az igazolt fertőzöttek száma 36 951-re emelkedett – közölte az egészségügy-minisztérium csütörtökön. A halálos áldozatok száma kilenccel nőtt az elmúlt 24 órában, és elérte az 1551-et.

Orbán: A vidék és a mezőgazdaság kérdése a nemzeti önbecsülés kérdése is

888

Cseh Katalin belevörösödött az álhírgyártásba

888 A Momentum EP-képviselője ismét egy ötéves kislány módjára nyafogott Brüsszelben. Facebook-videójában magából kikelve, szinte az ideg-összeroppanás szélére sodródva sivítozta el unalmas monológját a magyar jogállamiságról, miközben mondandóját csak a szokásos csúsztatások támasztották alá.

Szijjártó: véget kell vetni Brüsszelben a migránsok meghívásának

888 A koronavírus-járvány miatt fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra, és ezzel együtt az Európai Unió külső határainak következetes megvédésére – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Athénban.

Karácsony „támogató empátiával” követi az amerikai BLM-őrületet

888 A magukat jogvédőknek nevező budapesti antifák azt fejtegetik, hogy a tüntetőknek miért is van joguk kifosztani a boltokat, illetve bántalmazni a védekezni próbáló tulajdonosokat. Ez szerintem közösség elleni izgatás, és remélem, a hatóságok keményen fellépnek ellene! Védjük meg az országunkat, védjük meg hazánkat!

Juj, mit mondott Feró?

888 Nagy Ferón gúnyolódik a 444.

Nincs új a nap alatt: minden fronton támadta a kormányzati intézkedéseket a baloldal

888 A koronavírus-járvány alatt a migrációs válsághoz hasonló hozzáállást tanúsított az ellenzéki oldal, folyamatosan önellentmondásba kerültek és minden fronton támadták a kormányzati intézkedéseket – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en.

Elkapták a négy évvel ezelőtti „kötözős” rablássorozat elkövetőjét

888 Négy évvel ezelőtti rablássorozat támadóját fogták el a nyomozók, és közben megoldottak egy másik, tíz évvel ezelőtti, több mint húszmilliós rablást is – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Igy segíti az állatokat Karácsony: felbontotta az ebtelepet segítőkkel a szerződést

888 Karácsony Gergely megtagadta az Illatos úti ebtelepet segítők támogatását. Ennyit arról, hogy mekkora állatvédő, meg hogy létrehozza a budapesti állatvédelmi chartát...

Újabb önkényes Facebook cenzúra: törölték Trump korábbi tanácsadójának fiókját

888 Facebok eltávolította Donald Trump amerikai elnök egyik korábbi tanácsadója, Roger Stone, valamint Jair Bolsonaro brazil elnök két fiának fiókjait – jelentette be szerdán Nathaniel Gleicher, a Facebook internetbiztonságért felelős vezetője.

Andrzej Duda vezeti a közvélemény-kutatásokat

888 Friss adatok érkeztek.

Az önkormányzatok regulázhatják meg az Airbnb-ket

888 Kormánydöntés született.

888-összeállítás: köztünk élnek a vörös bárók

888 Vörös bárók – ezeket a szavakat használta Orbán Viktor miniszterelnök nemrég a parlamentben. Ugyan nevek nem hangzottak el, viszont egy kis utánajárással összeállítható azoknak a baloldali pártokhoz közeli vagyonos embereknek a listája, akik nem riadtak vissza a tilosban járástól sem. Van köztük KISZ-tag, miniszterelnök, börtönbizniszben nyomuló ügyvéd és riportereket lökdöső miniszter is. Mutatjuk, hogy kik legemblematikusabb vörös bárók.

Sikeres a Nemzeti Konzultáció: eddig már 232 ezren küldték vissza az ívet

888 Nagyon nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Orbán: Európa képtelen megoldani saját gondjait, de meg akarja a világ problémáit

888 Az Európai Unió (EU) szükségleteire fókuszáló stratégiára van szükség, a valódi kihívást a gazdasági teljesítmény és a versenyképesség erősítése jelenti – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európa cenzúrázatlanul címmel rendezett online nemzetközi konferencián, szerdán.

Vádat emeltek a voksokat vásárló liberális demokrata volt igazságügyi miniszter ellen

888 Szavazatvásárlás miatt vádat emeltek szerdán Kavai Kacujuki volt japán igazságügyi miniszter, Abe Sundzo miniszterelnök volt külügyi tanácsadója, valamint felesége, Kavai Anri ellen, aki tagja a parlament felsőházának. A házaspárt három hete tartóztatták le.

Magyar termelő adataival éltek vissza a nemzetközi piacon

888 Magyar termelő nevével visszaélve értékesítettek nagy mennyiségű, igazolatlan származású napraforgót egy holland felvásárlónak.

Beindult a balkáni migrációs útvonal: egyre több migráns indul útnak

888 A balkáni útvonalon fokozódik az illegális migránsok mozgása – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Végleg kilép az Egyesült Államok a WHO-ból

888 Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból – jelentette kedden amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva több amerikai médium is.

Szerbiában ismét bevezethetik a kijárási tilalmat

888 Péntektől ismét hétvégi kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt, „csodának kellene történnie, hogy ezt az intézkedést ne hozza meg a válságstáb” – jelentette be Aleksandar Vucic szerb elnök.

Bombahír: Fernando Alonso visszatér a Forma-1-be

888 A kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2021-ben visszatér a Forma-1-be a Renault pilótájaként.

Wintermantel: „Karácsonyra találó a Mekk-mester elnevezés”

888 Wntermantel Zsolt, a VI. kerület polgármestere tavaly októberig Facebookján osztotta meg Karácsonnyal kapcsolatos ténykedését.

Egy nap alatt tizennyolc migránshajó kötött ki Olaszországban

888 Mióta nincs Salvini, jönnek a migránsok.

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

888 Klaus Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon az oktatási törvény módosításáról szóló indítványt, amely megtiltja a genderelmélet oktatását Romániában.

Kiderült, hogy pontosan hol és mikor alakult ki az Árpád-ház

888 Átírhatjuk a történelemkönyveket.

Ideológiai emberkísérleteket támogat Karácsony varsói haverja

888 Sokkoló hír rázta meg a varsói lakosságot, ugyanis kiderült, hogy az LMBT-mozgalmat támogató NGO-k drogokat próbáltattak ki a lakosokkal a felvonulásaik alkalmával. A legmegdöbbentőbb fordulat mégis az, hogy az ideológiai projektet a Rafal Trzaskowski vezette varsói városháza is támogatta.

Gyurcsányék ott folytatják, ahol abbahagyták

888 Nem lehet számítani a baloldalra.

Bulgáriában rekordot döntött az új fertőzések száma

888 Bulgáriában ismét rekordot döntött az egy nap alatt újonnan megfertőződöttek száma.

Egymilliós bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság Hadházyra

888 Persze ő nem érti, ez mégis hogyan lehet, hiszen ő nem bűnös.

Orbán Viktor: a fertőzés behurcolása ellen kell védekezni

888 A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt többek között a gyermekvédelmi törvények megalkotásáról, a járványhelyzetről és az EU-s hitelcsomagról is.

Több mint kétszázezerrel nőtt a fertőzöttek száma világszerte

888 A világon 12 238 034 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 554 360, a gyógyultaké pedig 6 716 683 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint.

Washington meghívja Pekinget a fegyverzetkorlátozási tárgyalásokra

888 Közelednek egymás felé a nagyhatalmak.

Miközben újból terjed a járvány, a WHO független bizottsággal kezd vizsgálódni

888 Világszerte 12 081 232 embert fertőzött meg csütörtök estig a SARS-CoV-2 nevű vírus, az általa okozott Covid-19 betegség 550 440 emberéletet követelt, és 6 639 503-an gyógyultak meg a kórból a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

Szent Istvánt és Gizellát gyalázó graffitit fújt fel egy veszprémi civil szervezet

888 Szerintük blaszfémiával lehet megszólítani a fiatalokat.

Deutsch: elfogadhatatlan az uniós költségvetés és helyreállítási alap javaslata

888 Jelenlegi formájában Magyarország számára elfogadhatatlan úgy az Európai Unió 2021 után érvényes, hétéves, 1100 milliárd eurós költségvetésre, mind a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó, 750 milliárd eurós helyreállítási alapra vonatkozó európai bizottsági – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő csütörtökön Brüsszelben, az EP plenáris ülésének szünetében.

Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben

888 A kormányzati szervekkel módszeresen kell fejleszteni a kapcsolatokat, az új alapokon létrejövő együttműködés hatalmas lehetőség és felelősség, méltó az alapító Széchenyi István és a legkiválóbb magyar tudósegyéniségek örökségéhez – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia frissen megválasztott elnöke.

Az MSZP megvagyonosodott volt elnökhelyettesét most börtön fenyegeti

888 2008 januárjától mindössze másfél év alatt vált több száz milliós vagyon tulajdonosává Simon Gábor, a Magyar Szocialista Párt akkori elnökhelyettese. Az ügyészség börtönbüntetéssel sújtaná Simont, az eljárást azonban meg kell ismételni, mert változott a bíró személye.

Orbán: nehéz megérteni a Lánchíd körüli szerencsétlenkedést

888 Nemzeti önbecsülés nem képzelhető el az agrárium nélkül – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv bemutatóján, csütörtökön Budapesten.

„Nem tudjuk támogatni, hogy valaki a gyerekeiből és nem a gyerekeiért akar élni”

888 Mindenki azzal élhet, akivel szeretne, és a kormány azt sem mondja meg, hogy vállaljon-e gyereket egy pár, és ha igen, mennyit – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Mandinernek.

„A Liget projekt nemzeti ügy, amit az ország 90 százaléka támogat”

888 Karácsonyt vajon egyáltalán érdekli, hogy mit akarnak a magyar emberek?

Már a lengyeleket is zavarja a német fake news: bekérették a német ügyvivőt

888 Bekérették a lengyel külügyminisztériumba szerdán a német ügyvivőt a heves elnökválasztási kampányról tudósító német sajtó állítólagos részrehajlása miatt.

A vírus kezelésében fontos szerepet játszó hatóanyagot azonosítottak magyar kutatók

888 Ez új terápiás gyógyszert jelenthet.

A fehérek félállati lények a BLM-vezetője szerint

888 Döbbenetes okfejtést produkált a Black Lives Matter mozgalom egyik társalapítója.

7:59 – Ezek volt a mai nap legfontosabb hírei

888 Orbán Viktor megint megmondta a frankót, retteghetnek a pedofilok, ugyanis gyermekvédelmi akcióterv készül, a vörös bárók köztünk élnek, a nemzeti konzultáció pedig sikeres.

Horrorfilmbe illő kínzókamrás konténerbörtönt találtak a rendőrök

888 Elképesztő történet Hollandiából.

6600 munkahelyet védenek meg Somogy megyében

888 Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajt végre, 8 milliárd forintnyi kormányzati támogatással, amellyel 6600 munkahelyet védenek meg – mondta a külgazdasági és külügyminiszter Csurgón, a Topesa Kft. szerdai szerződésátadási ünnepségén.

Két koronavírus fertőzöttet találtak egy sátoraljaújhelyi táborban

888 Egy magyar és egy szerb fiatalnál is koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a Rákóczi-szövetség szervezte sátoraljaújhelyi táborozáson. A Nemzeti Népegészégügyi Központ (NNK) a kontakt-kutatást követően 47 személyt szállíttatott el a táborból megfigyelésre.

Börtönbe vonulna Kaleta?! Fellebbezett, így szigorúbb büntetést kaphat

888 Másodfokon folytatódik Kaleta Gábor, a számítógépén 19 ezer pedofil fotót tároló volt perui nagykövet büntetőpere, miután az egy év felfüggeszettre ítélt exdiplomata – beismerése ellenére – fellebbezést nyújtott be az elsőfokú ítélet ellen.

Tüntetés Belgrádban: több tucat rendőr és három ló is megsérült az összecsapásban

888 Fiatalok tiltakoztak a hétvégi kijárási tilalom ellen.

Brutális radikalizációhoz vezetett az USA-ban George Floyd halála

888 Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint George Floyd rendőri brutalitás miatt bekövetkezett halála az amerikai társadalom radikalizációjához vezetett.

Öt új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

888 Öttel, 4210-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

A világban 12 millióhoz közelít a fertőzöttek száma

888 A világon 11 799 443 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 543 558, a gyógyultaké pedig 6 424 448 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

38 fokos láz: Bolsonaro, a brazil elnök megfertőződött

888 Jair Bolsonaro brazil elnök kedden bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

Napi tükör: Megerősödött a Visegrádi Csoport, őrület New Yorkban és Chicagóban

888 A nap őrülete, hogy gyengítik a rendőrséget New Yorkban és Chicagóban, miközben nő a fegyveres erőszak ezekben a nagyvárosokban. Webkonferencián szólal fel holnap Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök, derült ki a nap folyamán. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig botrányról, egyben a Visegrádi Csoport megerősödéséről beszélt Lengyelországban.

Gyöngyöspatával a kormányt akarták lejáratni

888 Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, ahol sikerre lehetett vinni egy „pénzszerző akciót„ a szegregáció ürügyén – mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Itt a hétvége, de azért a péntek esti hírösszefoglalót olvasd el!

888 A nap legfontosabb hírei, azaz 7:59.

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

888 A török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására vonatkozóan. Az orosz ortodox egyház sajnákozását fejezte ki.

Kitüntették a bajba jutott magyarok hazahozatalában résztvevőket

888 Minden magyar embert biztonságban kell tudnunk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, azon a kitüntetési ceremónián, ahol azokat ismerték el, akik az elmúlt hónapokban részt vettek a bajba került magyarok hazahozatalában.

Sikeres a betegeken tesztelt magyar lélegeztetőgép

888 A betegek kezelésében is sikeresnek bizonyult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával megvalósított, szabadalmaztatás alatt álló lélegeztetőgép.

Varga Mihály nyomatékosította a magyar álláspontot

888 A magyar álláspont szerint igazságosnak, rugalmasnak, és a politikamentesnek kell lennie a gazdasági újraindítást célzó uniós helyreállítási csomagnak – jelentette ki Varga Mihály az unió pénzügyminisztereinek, videokonferenciás tanácskozásán.

Nanushkában ünnepelte a Függetlenség Napját Ivanka Trump

888 Donald Trump amerikai elnök lánya a magyar világmárka western-ihletésű ,“Parx” fantázianevű midiruháját választotta a július 4-i ünnepi hétvégére, amit megörökített a személyes Instagram oldalára feltöltött több családi fotón is.

Jogállamiság: Orbán Viktor odapörkölt Angela Merkelnek

888 Orbán Viktor keményen odapörkölt Angela Merkel egy kérdésre adott válaszára, amikor a jogállamiságról volt szó. Németországban ugyanis az alkotmánybírósági bírák párttagok lehetnek, Hollandiában a rendőrségen rendszerszintű a rasszizmus, az olaszoknál pedig baloldali pártképviselők a tárgyalás előtt megbeszélést folytattak a Berlusconit elítélő bírákkal.

Macron végre belement, hogy ne modernizálva építsék újjá a Notre-Dame-ot

888 Mert amúgy azt akarta, hogy kortárs 21. századi elemekkel rekonstruálják.

„Magyarország ahelyett, hogy terjesztette volna, keményen harcolt az álhírek ellen”

888 Bírálta az Euronews állami álhírterjesztéséről szóló véleménycikkét Kovács Zoltán.

Varga Judit: folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése

888 Az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás – többi között – a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti – számolt be az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.

Ez történt ma

888 Töketlenkedő Karácsony, nyafogó Cseh Katalin, a líbiai erőszaktevő migráns... De azért van jó hírünk is!

Szlovákiában újra emelkedik a fertőzöttek száma

888 Emelkedő tendenciát mutat az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma az elmúlt két hétben Szlovákiában, ahol szerdán viszonylag magas, 53 volt a SARS-CoV-2 vírusfertőzéssel újonnan diagnosztizáltak száma – derült ki a szlovák nemzeti egészségügyi információs központ (NCZI) honlapján csütörtökön közzétett adatokból.

Szerbiában, bár mégsem vezetnek be kijárási tilalmat, folytatódnak a tüntetések

888 Nem vezetnek be kijárási tilalmat sem Belgrádban, sem Szerbia más városaiban, a szerb fővárosban azonban korlátozzák a vendéglátóhelyek működését és a tömegrendezvényeken részt vevők számát – jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök csütörtökön a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ülését követően.

Három nőt akart megerőszakolni egy éjszaka alatt a líbiai migráns

888 Életkép Bordeaux-ból.

Széles terpesz, rock 'n' roll, Pénzügyminiszter úr!

888 A Fidesz-kormányok sokadik költségvetését jegyző Varga Mihály pénzügyminiszterről kiderült, hogy nemcsak a számok, de a gitárhúrok finomhangolásához is ért. A HammerWorld rockmagazinnak adott interjújában elismeri, hogy kocsijában csak akkor szól lágyabb muzsika, ha más is ül benne rajta kívül.

Pedofilokat mentegetett a HVG munkatársa

888 Hosszú Facebook-posztban emlékszik meg az Alapjogokért Központ arról, hogy a Kaleta-ügyben most oly hangos HVG egyik munkatársa néhány évvel ezelőtt a Népszabadságban még relativizálni akarta az ehhez hasonlóan gyomorforgató gaztetteket.

Szigorítaná a gyermekek védelmében a büntetőjogi törvényeket a kormány

888 Mindent meg kell tenni a gyermekek egészséges lelki és erkölcsi fejlődése érdekében, és ha szigorúbb büntetőjogi eszközökre van szükség, a kormány kész támogatni a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását – közölte a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki kormányinfón.

Tízzel nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt két beteg

888 Elhunyt két idős, krónikus beteg és tízzel, 4220-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

MTA-elnök: az Akadémia politikamentesen működik

888 Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia frissen megválasztott elnöke szerint a rendszerváltás óta az Akadémia – és nem annak tagjai – politikamentesen működik.

Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma világszerte

888 A legfrissebb csütörtöki adatok a járvánnyal kapcsolatban.

Bezzegromániában még soha nem regisztráltak ennyi esetet, mint ma

888 Romániában meghaladta szerdán a 30 ezret az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, az utóbbi 24 óra alatt diagnosztizált esetszám pedig rekordot döntött.

Nem érdekelte a bíróságot az ügészség indítványa a Kaleta-ügyben

888 Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott Kaleta Gábor ügyében.

II. kerület: a „mint a köles” adózó Korda György csalódott szoci polgármesterében

888 Korda György slágerénekest interjúvolta a 24.hu. A beszélgetés során a járvány is szóba kerül, amit az énekesházaspár lakása mélyén vészelt át. Csak a napokban léptek ki az utcára.

Tucatnyi hivatalnokot és autóneppert dugnak rács mögé a Mozaik utcai akció nyomán

888 Hivatali vesztegetésben érintett bűnszervezetet számolt fel kedden a fővárosi Mozaik utcai gépjármű-műszaki vizsgaállomáson. Az ügyészség 12 gyanúsítottból 11 esetében előzetes letartóztatásra tett indítványt.

Merkel a tagállamok eladósítását tervezi a német elnökség ideje alatt

888 A koronavírus okozta világjárvány következményeinek kezelésére és a gazdasági visszaesésre adható helyes válaszok megtalálására megállapodásra van szükség a hétéves európai uniós keretköltségvetésbe foglalt fenntartható eszközökről – jelentette ki Angela Merkel, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország kancellárja az EP előtt.

Tüttő Kata úgy járt, mint az éji bogár: nekiment a falnak és nagyot koppant...

888 Amikor Tüttő Kata főpolgármester-helyettes illetékességi körébe kapta a Lánchíd felújítását a szintén főpolgármester-helyettes Doros Dávidtól – aki bár Karácsony jó haverja, ám erre a feladatra gyorsan alkalmatlannak bizonyult – nyomban felmászott/felrepült? nemzeti szimbólumunk tetejére. Egy Quimby dal néhány sorát juttatta az eszembe. „Tékozló angyal a magasban, böffent nincs baj, nincs haragban senkivel.”

Rekordösszegből gazdálkodhat jövőre a honvédség

888 Rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat jövőre a Magyar Honvédség – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Unokázós csalásokra szakosodott bűnbandát kaptak el a fővárosban

888 A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel az MTI-vel.

A WHO szerint a levegőben is terjed a koronavírus

888 Bizonyítékokat találtak nemrégiben arra, hogy a koronavírus a levegőben is terjed – ismerte be kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely ismét figyelmeztetett arra is, hogy a járvány világszerte gyorsul.

Videókonferenciát tart hamarosan a miniszterelnök

888 Reggel 10 órától élőben a Facebookon.

Éles verseny után: Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

888 A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé – közölte az Akadémia kedden az MTI-vel.

Az év fagyija: a passió-karamell és a törökmézes vanília

888 Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

Szijjártó a bővítési botrányról és a Visegrádi Csoport megerősödéséről

888 Közép-Európának jó esélye van rá, hogy a koronavírus-világjárvány nyomán létrejövő új világrend nyertesei közé tartozzon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a dél-lengyelországi Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kedden.