Több mint 35 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezik

Újabb 35 685 ember beoltására elegendő vakcina érkezik kedden a Pfizertől – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Nem nekem tanulsz, az életnek tanulsz

888

Lemondott az SZFE HÖK elnöke

888 A National Geographic címlapján szereplő „forradalmár” váltja Csernai Mihályt.

Fürjes: a kormány idén is százmilliárdokat biztosít Budapest fejlesztésére és működésére

888 2021-ben minden település több pénzt kap erre a célra, de a legnagyobb mértékben a fővárosi önkormányzatok működési támogatása emelkedik.

Túlbiztosítással, 21 ezer gárdistával készülnek Biden beiktatására

888 A capitoliumi ostrom miatt az amerikai biztonsági szervek úgynevezett túlbiztosítással készülnek a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-ai beiktatására – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

OGYÉI: A kínai vakcina gyártása biztonságos

888 A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Pekingből az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) hatósági ellenőrzési főosztályának vezetője.

Solymár Károly Balázs: a digitalizáció szempontjából az európai élbolyba törekszik Magyarország

888 A Nemzeti digitalizációs stratégia jövőképe az, hogy Magyarország a digitalizáció terén az európai országok rangsorában 2030-ra a legjobb tíz ország között szerepeljen – jelentette ki Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely a lap hétfői számában jelent meg.

Joe Biden nem aprózza el: már beiktatása napján törölni akarja Trump rendeleteit

888 Tucatnyi elnöki rendeletet tervez aláírni már beiktatása napján Joe Biden hivatalba lépő amerikai elnök, hogy visszafordítsa Donald Trump távozó elnök legvitatottabb intézkedéseit, és lépéseket tesz a koronavírus-járvány kezelésére is – jelentette be leendő kabinetfőnöke, Ron Klain.

Olaszországban a szállítmányok késése ellenére megkezdték a második dózis beadását

888 A római járványkórházban adták be elsőként a vakcinák második dózisát vasárnap, az oltások folytatását azonban nehezíti a Pfizer-BioNTech szállítmányok késése. A halottak száma meghaladta a 82 ezret.

A 80 éven felüliek fele megkapta az oltást az Egyesült Királyságban

888 A 80 éven felülieknek több mint a fele már megkapta a koronavírus elleni oltást az Egyesült Királyságban – jelentette be vasárnap Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Szlovénia enyhíthet, Horvátország február közepéig meghosszabbítja a korlátozásokat

888 Szlovénia enyhíthet a szigorításokon, Horvátország várhatóan február közepéig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat – írta a helyi sajtó vasárnap.

Előrelépés: Szalai Attila válogatott labdarúgó a török Fenerbahcéhoz igazolt

888 Már biztosra vehető, hogy a magyar válogatott védője, Szalai Attila a török Fenerbahce játékosa lesz.

Kásler: A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés

888 „A lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés. A közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is.”

Norvégia alaposan vizsgálja a Pfizer vakcinájának biztonságosságát az idős betegek esetében

888 A norvég hatóságok alaposan vizsgálják a Pfizer és a BioNTech gyógyszercégek koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát a súlyos alapbetegségben szenvedő idősek esetében, mert legújabb becslésük szerint a korábban véltnél több ilyen beteg halhatott meg azután, hogy megkapta az oltást – jelentette a Bloomberg hírügynökség vasárnap hajnalban megjelent egyik tudósításában.

Elhunyt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

888 Ötvenhét évesen elhunyt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse – jelentette be az általa vezetett Edmond de Rothschild Holding SA bankcsoport.

Csökken a halottak és a fertőzöttek száma, egyetlen nap alatt hétezer ember oltottak be

888 Meghalt 77 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1241 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Lebukott a balos propaganda: a Népszavának a DK szakpolitikusa már csak „szakértő”

888 A baloldali sajtóorgánum „szakértőként” szólaltatta meg azt a Benedek Szilvesztert, aki a Demokratikus Koalíció jelenlegi agrárpolitikusa, és akit Gyurcsány Ferenc még november 22-én mutatott be ezen minőségében online sajtótájékoztatón.

A hivatalban lévő elnök nyerte az ugandai elnökválasztást, az ellenzék csalást emleget

888 A hivatalos eredmények alapján Yoweri Museveni hivatalban lévő elnök nyerte a csütörtökön tartott elnökválasztást Ugandában – jelentette be a helyi választási bizottság szombaton.

Fegyőr honvéd, oszolj!

888 „Felajánlom Fekete-Győr Andrásnak, hogy sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt.”, javasolta Németh Szilárd honvédelmi bizottsági elnök Facebook bejegyzésben a lilák elnökének. Hát akkor lássuk, hogy is nézne ez ki!

Március végéig kevesebb mint félmillió védőoltás fog érkezni Brüsszeltől

888 A kormány számításai szerint, ha csak Brüsszelre hagyatkozik Magyarország, akkor szeptember végénél előbb nem lehet feloldani a korlátozásokat – írta meg a koronavirus.gov.hu.

Több milliárd forinttól esik el a fővárosi tömegközlekedés Karácsony Gergelynek köszönhetően

888 Csak tavaly egymilliárdot bukott a BKV azon, hogy Karácsony Gergely kezdeményezésére a fővárosi közgyűlés elmeszelte a cég reklámfelületeinek bérbeadásának négy évre szóló kiszervezést. Ráadásul az eset miatt a közlekedési vállalat 120 milliós bírságot is kapott. A főváros egy év után felébredt és mégis inkább tető alá hozta volna a koncessziót. Csakhogy mostanra már nincs kivel, ugyanis az érvényes ajánlatot benyújtó cég a világjárvány okozta válság miatt visszalépett – értesült a Világgazdaság.

Több ezer migráns tört be Guatemalába, akik az Egyesült Államok felé tartanak

888 Az Egyesült Államokba eljutni akaró több ezer hondurasi állampolgár lépett be illegálisan Guatemala területére péntek este, áttörve a határon felállított kordont.

Hétvégén újabb idősotthonokban folytatódik a védőoltások beadása

888 Az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton.

Oroszország kivonja katonai tanácsadóit a Közép-afrikai Köztársaságból

888 Kivonja katonai tanácsadóit a Közép-afrikai Köztársaságból Oroszország, amely a lépésről pénteken értesítette az Egyesült Nemzetek Szervezetét.

Itthon elhunyt 87 beteg és 1438 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

888

Kocsis Máté: Pikónak fontosabbak a haverok

888 Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője helyretette Józsefváros polgármesterét.

Letartóztatásban marad a Parlament lerohanásával fenyegetőző férfi

888 Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak a férfinak a letartóztatását, aki terrortámadással és a Parlament

Gődény nemcsak a vírus létezését tagadja, de a pártpénzekkel való elszámolás sincs ínyére

888 Gődény György, a nem kis mértékben antipatikus patikus és testépítő, aki vírustagadásáról külön is híressé vált, pártot alapított.

Varga Judit: A stabil, cselekvőképes kormány ma gazdasági versenyelőnyt jelent

888 Az igazságügyi miniszter úgy látja, hogy a stabil, cselekvőképes kormány ma gazdasági versenyelőnynek számít.

Vadai szánalmas petárdája

888 Vadai Ágnes gyurcsányista altiszt örömében bizonyára azonnal leizzadt, amikor megpillantotta a legújabb koncot, amelynek meglobogtatásával – igazi pártkatonaként – tovább igyekezhet fűrészelni a miniszterelnöki szék lábát.

Operatív törzs: Jóval gyorsabban halad az oltás, mint ahogy a vakcina érkezik

888 Eddig 130 ezer ember oltására elegendő vakcina érkezett Magyarországra, ebből már csaknem 106 ezren meg is kapták a védőoltást – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében.

DK-s amnézia Erzsébetvárosban

888 Niedermüller parkolóhely-megváltási mutyija nyitotta meg a lehetőséget a Wichmann-kocsma épületének elbontására, a DK-s polgármester most már nem emlékszik a saját aláírására – írja közleményében Bajkai István országgyűlési képviselő.

Karácsony megszorítások helyett pénzesővel zárta az évet

888 Mert ugyebár, mint azt Karácsony Gergelytől tudjuk, nincs pénze a fővárosnak.

Meghalt 111 beteg, 1513-mal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

888 Meghalt 111, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1513 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Kásler: Újabb kétmilliárdos eszközbeszerzéssel segítette a kormány a védekezést

888 A kormány újabb kétmilliárd forintos eszközbeszerzéssel támogatta a koronavírus-járvány elleni védekezést az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői online sajtótájékoztatóján.

Oroszországban megkezdődött a lakosság tömeges oltása

888 Oroszországban hétfőn megkezdődött a tömeges lakossági védőoltási kampány.

Varga Mihály: Ötmilliárd forintos pályázat indul élelmiszeripari cégeknek

888 Ötmilliárd forintos pályázat indul hazai élelmiszeripari vállalkozások beruházásainak támogatására – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában hétfőn.

Varga Judit harcba indul a big tech cégek ellen

888 Az igazságügyi miniszter a Digitális Szabadság Bizottsággal karöltve indított hadjáratot az online cenzúra ellen.

Újrakezdődött a tanítás Szerbiában

888 Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt.

Szlovákia újabb országos tesztelésbe kezd, és szigorít a kijárási korlátozásokon

888 Szlovákiában újabb országos tesztelés kezdődik, egyúttal az eddigieknél szigorúbb korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – jelentette be vasárnap esti sajtóértekezletén Igor Matovic miniszterelnök.

Karanténba kell vonulni és csak negatív teszttel lehet az Egyesült Királyságba utazni

888 A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.

Visszapillantó

888 A hóropogtató hidegben felfűthették olvasóinkat a mai események. Pillantsanak bele a vasárnapi kínálatunkba.

Gyurcsány, a hasbeszélő

888 Kérem tisztelettel, nagyon nem értem a Gyurcsány-híveket. Nem annyira a választókat, mert ők kevesebbet tudnak róla, személyiségének csak kis szeletét ismerik. De akik közel vannak hozzá, akik a baloldalon politikai szövetséget kötöttek vele, akik közös kormányzásra készülnek, ők miért nem tudják, hogy Gyurcsány Ferenc szava nem ér egy hajítófát se. Ő egy igazi hasbeszélő.

Lépni kell: Brüsszel nem szállít elég gyorsan vakcinát

888 Brüsszel nem szállít elég gyorsan vakcinát, nem küld elég oltóanyagot Magyarországra – hangsúlyozta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében, reagálva baloldali pártok sajtótájékoztatóira.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt több ember kórházba került a fővárosban

888

Emlékszünk még, mikor ultrabalos aktivistákkal ostromolta az országházat Fekete-Győr?

888 Az Antifa azért építkezik Magyarországon, hogy a következő országgyűlési választás idejében már egy ütőképes csapatuk legyen – nyilatkozta lapunknak Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetben.

Közösségi csatatér

888 Itt az ideje felfogni és megérteni, hogy az előttünk álló csatát a közösségi médiában kell megvívni.

Meghalt Sas József

888 Meghalt Sas József színművész és színházigazgató, érdemes, kiváló művész, Jászai Mari-díjas és Erzsébet-díjas színművész – értesítette Sas József családja az ATV-t. Sas József vasárnap hajnalban hosszan tartó súlyos betegség következtében halt meg.

A francia külügyminiszter szerint nem háborúval kéne Iránt semlegesíteni, hanem atomalkuval

888 Sürgősen értésére kell adni Iránnak, ahol folyamatban van a nukleáris fegyverek kifejlesztése, hogy ennyi és ne tovább – jelentette ki egy vasárnap megjelent interjúban a francia külügyminiszter.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888 1438 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma | Megválasztották a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökét

Kínai vakcina: reális esély a magyar életek tömeges megmentésére

888 Most, hogy szinte már kopogtat az ajtón a nagyobb mennyiségű kínai vakcina, amivel az eddig regisztrált másfél millió embert – Orbán Viktor szavai szerint – három nap alatt be lehetne oltani, megindult az egyesült ellenzék politikusainak reszketése.

Országok, amelyek nagy árat fizetnek a következetlenül meghozott korlátozások miatt

888 Világszerte a vakcina megjelenéséig az egyetlen és leghatékonyabb védekezés a vírus ellen a társas érintkezések minimálisra csökkentése, és az ennek érdekében a kormányok által meghozott korlátozások bevezetése. Azonban nem minden ország lépett időben, vagy épp ismerte fel azt, hogy mekkora veszélyt is jelent az állampolgáraikra nézve, ha nem kezdik meg a megfelelő szigorításokat.

Menczer: A baloldal ne hátráltassa a munkát álhírekkel!

888 A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra kérte „a baloldalt és a sajtóját”, hogy ha már „segíteni nem tudnak és nem is akarnak, legalább álhírekkel, félrevezetéssel ne hátráltassák a munkát”.

A CDU új elnöke jó kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal

888 Armin Laschet győzött Németországban, de a kancellár-jelölti pozíció még messze van.

Műemléki védettséget kaphat a Wichmann-kocsma és a Márványmenyasszony étterem

888

Becsület Érdeméremmel tüntette ki Trump elnök VI. Mohamed marokkói királyt

888 A legfontosabb amerikai katonai kitüntetéssel, a Becsület Érdeméremmel tüntette ki Donald Trump elnök VI. Mohamed marokkói királyt, azért mert az uralkodó kész volt a kapcsolatok normalizálására Izraellel.

Nagy Feró a 888-nak: Megtiszteltetés, hogy Orbán Viktor gondolt rám

888 Nagy Feró a napokban töltötte a 75. életévét, de a Nemzet Csótánya az élő példa arra, hogy a kor az csak egy szám. Feróból ugyanis most is a tőle megszokott kirobbanó vitalitással teli huncutság és életszeretet árad. A zenész a 888.hu-nak mesélt a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatáról, a pálinka szeretetéről, de elárulta azt is, hogy mit gondol a vakcináról.

Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

888 Úgy tűnik Trump tiltásával nem ért véget a tisztogatás.

Hat migránst fogtak el Budapesten

888 Azt mondták afgánok.

7:59 – A holland „fickó” megbukott, a BKK-t megbüntették, a lengyelek megunták

888 Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Most ne tinderezz, ha te is megostromoltad a Capitoliumot!

888 Fifikás nők vadásznak az ostromlókra, képeiket tovább küldik az FBI-nak.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

888 Abból kell kiindulnunk, hogy Ausztria is jelentős mértékben érintett a brit koronavírus-mutáció által – jelentette ki Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Megkezdődhet az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron

888 Megkezdődhet az utascentrum építése az évente csaknem 11 millió embert fogadó, 137 éves Keleti pályaudvaron, mert eredményes a közbeszerzési eljárás, és a kialakításhoz szükséges források rendelkezésre állásáról is megszületett a kormánydöntés – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

Mentesülhetnek az szja alól a 25 éven aluliak – Videó!

888 A miniszterelnök Facebook oldalára feltöltötte a péntek reggel Kossuth Rádióban készült videóját.

Századvég: A magyarok többsége a védőoltástól várja a járvány megfékezését

888 A magyarok többsége a védőoltástól várja a koronavírus-járvány megfékezését, ugyanis a decemberi 24 százalékról 34 százalékra nőtt azoknak a száma, akik biztosan élnek majd az oltás lehetőségével – közölte elemzése alapján a Századvég.

Már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást

888 Az ITM közleménye felidézi: az ágazati bértámogatás a vírus miatt működésüket erőteljesen visszafogni, szüneteltetni kényszerülő, emiatt komoly nehézségekkel küzdő szektorok vállalkozásainak megmaradását szolgálja.

A gonosz kisgyerek

888

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter ellen

888 Rágalmazás miatt újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter ellen – írta az olasz sajtó hétfőn. Salvini bűnözőnek és az emberkereskedők cinkosának nevezte Carola Racketét, a Sea-Watch 3 civil hajó kapitányát, aki engedély nélkül kötött ki az olasz partoknál, illegális bevándorlókkal a jármű fedélzetén.

Milliárdokat bukott Budapest, de tízmilliókból hirdetik, hogy NINCS PÉNZ!!!

888 Propagandára és haverokra szerencsére futja.

Fidesz: Karácsony rendelje el a BKK közbeszerzési eljárásának átvizsgálását!

888 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetjegyek és bérletek nyomtatásához szükséges biztonsági hőpapír beszerzésére kiírt, „szabálytalan és bírságot eredményező” közbeszerzési eljárásának átvizsgálását szorgalmazza a budapesti Fidesz.

Meghalt 68 beteg, 875-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

888 Meghalt 68, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 875 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Kivégzési hullám

888

A fertőzöttek száma 95 millió, a gyógyultaké 52,2 millió a világon

888 A világban 95 037 610-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 030 668-ra a halálos áldozatok és 52 298 195-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

Elfogták a budapesti villamosmegállóban késelő társaság tagjait

888 Egy nap alatt elfogták a fővárosi IX. kerületi villamosmegállóban késelő társaság tagjait – közölte a rendőrség vasárnap este az MTI-vel.

Jóváhagyták közel nyolcszáz ciszjordániai telepeslakás felépítését

888 Izraelben jóváhagyták közel nyolcszáz új telepeslakás felépítését az 1967-ben elfoglalt Ciszjordániában – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál vasárnap.

Jávor Benedek és a baloldal a magyar emberek életét veszélyezteti

888 Jávor Benedek és a baloldal a magyar emberek életét veszélyezteti, amikor az oltás ellen buzdít!

Melegszik az idő a jövő héten

888 A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

A Moderna 7,5 millió adag vakcinát szállít a nem Európai Uniós Svájcnak az év közepéig

888 Ez már kezd nevetséges lenni: Nagy-Britannia, Norvégia, de még Szerbia is jobban járt vakcinaügyben, hogy nem a központi uniós elosztás részei. És már Svájc is.

A hét legviccesebb bűnügye: 17 mázsa makkot lopott

888 A rudabányai mesterbűnöző. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. 01. 17., v – 11:32 A megalapozott gyanú szerint egy rudabányai férfi 17 mázsa makkot tulajdonított el az erdőből, majd azt értékesítette. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Áttörte a guatemalai határkordont a Biden ígéretének hírére meginduló migránskaraván

888 Tízezrek indultak meg, miután meghallották, hogy illegális migránsként is szavazati jogot kapnak Amerikában.

Müller Cecília: nem változik a magyarországi oltási terv

888 Az országos tisztifőorvos már megkapta a vakcinát. Mint mondja, semmilyen mellékhatást nem észlelt eddig.

Dunakanyar életérzés: Ha nem tetszik, húzzál el innen!

888

A baloldali sajtóban is elismerték a szakemberek, hogy a kínai vakcina jó

888 A magyar kormány sok támadást kap az ellenzéki pártoktól azért, mert a Brüsszeltől csekély számban érkező oltóanyagok mellett máshonnan is igyekszik beszerezni koronavírus elleni védőoltásokat – többek között Kínából is.

Az iráni Forradalmi Gárda újabb hadgyakorlatot tartott

888 Újabb hadgyakorlatot tartott szombaton az iráni Forradalmi Gárda, tengerfelszíni célpontok ellen bevethető rakétákat próbáltak ki az Indiai-óceánon elhelyezett célpontokon – jelentette az iráni állami televízió.

Az Emmi életbe lépteti a hajléktalan embereket védő „vörös kódot”

888 Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője a várható nagy hidegre tekintettel elrendelte a hajléktalan emberek életét védő úgynevezett vörös kód kiadását – jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Orbán Viktor a CDU új elnökének: a Fidesz és a CDU együttműködése hozzájárul a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez

888 Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombaton.

A bántalmazás felismerésében nagy felelősség hárul a gyerek környezetében élőkre

888 A lelki vagy fizikai bántalmazás felismerésében hatalmas felelősség hárul a gyerekek környezetében élőkre, hogy észleljék a problémát és segítséget nyújtsanak nekik – írta az igazságügyi miniszter szombaton a közösségi oldalán.

A fertőzöttek száma 93,8 millió, a halálos áldozatoké meghaladta a kétmilliót a világon

888 A világban 93 819 952-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 008 273-ra a halálos áldozatok és 51 666 159-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

Valakinek autóval is az Örs vezér tér lett a végállomás

888 A kijárási korlátozást megszegve, jogosítvány nélkül száguldozott az éjszakában egy 15 éves fiú. Amíg „Bruce Willis” meg nem állította...

Hétfőtől minden beutazónak karanténba kell vonulnia az Egyesült Királyságban

888 A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba – jelentette be pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

A migránsokért aggódik ismét az Európai Unió

888 A migránsok helyzete egyre romlik Bosznia-Hercegovinában, és amennyiben a kormány nem tesz semmit a helyzetük javításra, az veszélyeztetheti az ország európai uniós csatlakozási törekvéseit – jelentette ki az EU kül- és biztonságpolitikai szolgálatának szóvivője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

A capitoliumi ostrom újabb szereplőjéről derült ki, hogy BLM-aktivista

888 Élőben közvetítette, ahogy hergeli az embereket az ostrom alatt. Saját bátyja jelentette fel az FBI-nál.

Levélben háborog több uniós tagállam a vakcinák miatt

888 Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig intézkedett.

Törvénnyel tesznek keresztbe a lengyelek a felhasználóikat letiltó közösségi oldalaknak

888 Nesze neked Twitter, meg Facebook.

Hidvéghi: felháborító, hogy az Európai Bizottság elutasította a Minority SafePack-et

888 A Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte, hogy az Európai Bizottság elutasította az őshonos nemzeti kisebbségek védelmét szolgáló európai polgári kezdeményezést.

Breaking: Lemondott a holland kormány

888 A családtámogatási botrány miatt távoznak.

Ötvenmilliós bírságot kapott a BKK

888 A hatóság megállapítása szerint a BKK a közbeszerzésekről szóló törvény több bekezdését is megsértette.

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

888 Egészségügyi intézményvezetői kinevezéseket adott át az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Kétmilliárdot fordít a kormány a Pest megyei bölcsődei férőhelyek bővítésére

888 Mintegy kétmilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki a kormány Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

T9 a fedőnév: Mi köze Mátyás királynak az ajándékhoz amit Nagy Feró kapott a miniszterelnöktől?

888 Tegnap érkezett meg a rejtélyes T9 fedőnévvel ellátott küldemény a 75. születésnapját ünneplő Nagy Feróhoz.