Igen, Dániel Péter tényleg akkora zseni, hogy egy Painttel megszerkesztett kamulevélre azt hitte, hogy Kásler Miklós írta

Pedig az Ügyvéd Úr nem is olyan régen még azt ecsetelte, hogy Izrael és a jogi diploma hegycsúcs a magyarokhoz képest.

Orbán: Időt nyertünk, de az igazi teszt előttünk van

888 Kossuth Rádió péntek reggeli interjú.

Drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma a Pesti úti idősek otthonában

888 A koronavirus.gov.hu közölte a legfrisebb adatokat.

Újabb intézkedések végrehajtását rendelte el az országos tisztifőorvos a fővárosi idősotthonban

888 Müller Cecília személyesen látogatott el a  Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősek otthonába és újabb járványügyi intézkedéseket rendelt el az intézményben, miután kiderült, hogy rendkívüli helyzet van. Már 130 fertőzött van, gondozottak és dolgozók is és öt idős ember  pedig már elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan tovább nő, mert még most is zajlanak laborvizsgálatok.

A járványügyi adatok manipulálásával vádolják a miniszterelnököt Spanyolországban

888 Európában Spanyolországban van a legtöbb azonosított fertőzött és már többen haltak meg, mint az Egyesült Államokban. A feszültség pedig egyre nő a pártok között. Mind a Néppárt, mind a VOX vezetője azzal vádolta Pedro Sanchez szocialista miniszterelnököt, hogy hazudik a valós adatokról, számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Döbbenetes: Franciaországban több mint 4 ezren haltak meg idősotthonokban

888 Franciaországban 12 ezer fölé emelkedett a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, az áldozatok több mint harmada az idősotthonokban vesztette életét – közölte csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.

Ez is segít: piacukat vesztett vállalkozásokat kapcsol össze az agrárkamara

888 Piacukat vesztő vállalkozásokat kapcsol össze az agrárkamara A koronavírus-járvány miatt hirtelen piacukat vesztő cégeket kíván segíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új internetes oldala, a NAK Piactér, a fejlesztés alatt álló felület már várja az érintett vállalkozások jelentkezését – közölte az agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.

Messze nincs még vége: Olaszországban újra emelkedett a fertőzések és a halálesetek száma

888 Ismét nőtt az elmúlt 24 órában a koronavírussal igazoltan fertőzött új paciensek és a halálesetek száma Olaszországban.

A Párizsban élők negyede elmenekült a városból

888 A kijárási korlátozások kezdete óta a lakosság száma negyedével, csaknem 600 ezer fővel csökkent.

Júniusban kezdhetik el embereken tesztelni a Németországban kifejlesztett oltást

888 Első körben 100 emberen vizsgálják majd a vakcina hatását, tömeges tesztelésre várhatóan csak nyár közepén kerül majd sor.

Liberális támadás zajlik a Fidesz ellen az Európai Néppártban

888 Amióta a 2015-ös migrációs válságot követően a Fidesz fellépett az Európai Unió bevándorláspárti politikájával szemben, az Európai Néppárt (EPP) liberális tagjai támadják a magyar kormánypártot – írta a XXI. Század Intézet csütörtökön közölt elemzésében.

Fővárosi kórházakban tartott ellenőrzést Orbán Viktor | VIDEÓ

888 A Szent János Kórházban és annak Kútvölgyi úti telephelyén tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel; erről egy videót is megosztott a Facebook-oldalán – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Amerikai magyarok énekelték el a Nélküledet | VIDEÓ

888 Libabőr.

Idén 2 milliárddal kap többet Újbuda, a DK-s polgármester mégsem akar hozzájárulni a járvány elleni védekezéshez

888 A veszélyhelyzetben összefogásra és együttműködésre, a kerületvezetés részéről határozott intézkedésekre van szükség, nem pedig széthúzásra, hangulatkeltésre és megalapozatlan információk terjesztésére.

Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények

888 A nagycsütörtökkel megkezdődik a húsvéti szent háromnap, az egyházi év legfontosabb időszaka. Csütörtök este az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények.

Itthon 980-ra emelkedett a fertőzöttek száma és elhunyt 8 krónikus beteg

888 Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Ezzel 66 főre emelkedett az elhunytak száma. 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Óva int a korlátozások gyors enyhítésétől a WHO

888 Az európai országokat szólította meg a WHO.

Karantén alá kerül két migránstábor Görögországban

888 Á, dehogy van összefüggés a migráció és a koronavírus között.

Állhat-e a forint elleni támadás mögött a magát amorálisnak nevező Soros György?

888 A forint árfolyama szerdán ismét gyengült, noha a Magyar Nemzeti Bank keddi bejelentései nyomán a romló tendencia azonnal megfordult, s a magyar fizetőeszköz látványosan két százalékot erősödött.

Negyven fertőzött is lehet a Charles De Gaulle repülőgép-hordozón

888 A tervezettnél előbb hazatér Franciaországba a Charles De Gaulle nevű francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó az Atlanti-óceánról, miután a fedélzetén mintegy negyven tengerész a koronavírus enyhébb tüneteit mutatja – közölte szerdán a francia hadügyminisztérium, egy héttel azután, hogy a Theodore Roosevelt amerikai repülőgéphordozó-hajón tört ki a koronavírus-járvány.

Felborult egy mentőautó Zuglóban

888

Ukrajnában rekordot döntött a fertőzöttek és áldozatok napi növekedésének száma

888 Ukrajnában szerdára, egy nap alatt hét új esettel, 52-re nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 206-tal 1668-ra, ami az eddigi legmagasabb napi növekedés – hozta nyilvánosságra az egészségügyi minisztérium.

Saját korlátozásokkal védik magukat a turistacélpontnak számító települések

888 Szentendrén lezárják a belvárost az ünnepekre, Zebegényben behajtani tilos táblákkal tartják távol az autós turistákat, Velencén a tóparti parkolókat zárják le, és úgy tudjuk, Verőce és Nagybörzsöny is védeni tervezi magát a felelőtlen kóricálókkal szemben.

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

888 Minden korábban meghozott családpolitikai intézkedés érvényben marad annak ellenére, hogy a kormánynak jelentős összegeket kellett átcsoportosítani a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezés érdekében – erősítette meg Novák Katalin, az Emmi ifjúsági és családügyi államtitkára.

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

888 Ennyit arról, hogy Magyarországon nincs demokrácia és az ellenzéki városvezetőket elnyomja a kormány...

A főváros idősotthonaiban tombol a koronavírus

888 Karácsony miért nem csinál semmit?

Ifj. Lomnici Zoltán: külső támadás érte a forintot

888 „Az emelkedő konjunktúrát nem csak a járvány, hanem a külső támadások is meg tudják törni.”

Vagyona 28 százalékát adományozza a járvány elleni küzdelemre a Twitter alapítója

888 Mintegy 330 milliárd forintot.

Globus-figyelő: Boris Johnson hamarosan felépülhet

888 Körkép a világban a koronavírus-járvány állapotáról.

Ellenségeskedés helyett Rákosmentén is többszáz ingyen maszkot osztanak

888 A XVII. kerületi önkormányzatnál nem sivalkodnak a kormány koronavírus járvány visszaszorítása érdekében meghozott egészségvédelmi és gazdasági akcióprogramja miatt, még ha ezen városrész önkormányzata is érintett az intézkedéssorozat által.

Lentner Csaba a 888-nak: Az Orbán-terv, az MNB útját állja a forint elleni spekulációnak

888 Már nem nemzetek csatároznak egymással, mint az első- vagy második világháború idején, hanem nyíltan pénzügyi csoportok, amelyek gazdasági befolyásukon keresztül, egy térség felemelésével vagy kollaboráns politikai rétegek támogatásával politikai befolyást akarnak elérni, s majd ezen komprádor rétegek a helyi gazdaságot maguk alá gyűrve, tálcán viszik a profitot külső megbízóiknak. Ezt akarja elkerülni Orbán Viktor kormánya, amikor önálló nemzeti gazdaságpolitikát, munkaalapú felelős társadalmat akar – mondja egyebek mellett Lentner Csaba közgazdászprofesszor portálunknak. 888-interjú.

Az Európai Bizottság üzeni: a roma társadalmat kifejezetten sérülékennyé teheti a koronavírus

888 Köszönjük. Majd figyelünk.

Kínának tíz nap alatt sikerült, nekünk húsz: így húzták fel a semmiből pillanatok alatt a karanténkórházat Kiskunhalason | VIDEÓ

888 Kórházi ágyakban számolva tulajdonképpen gyorsabban húzták fel, mint ahogy a járvány terjed. Az első ásástól a berendezésig és a villanykörték becsavarásáig 19 nap telt el.

Jé, felébredtek: most küldött orvoscsoportot Olaszországba az EU

888 Aligha nevezhető gyorsreagálású erőnek az unió.

Elfogadták a koronavírus-válság enyhítésére szolgáló brüsszeli mentőcsomagot

888

Breaking: 1190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 11 krónikus beteg, többségében idős emberek

888 Átlépte az ezret a beazonosított fertőzöttek száma.

A Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot is lezárják

888

Japánt ráébresztette a járvány, hogy mennyire Kínára van utalva: minden vállalatát hazaköltözteti Kínából

888 Kína nagyon nem örül a dolognak.

Boris Johnsont kiengedték az intenzívről

888 A jó hírt a Downing Street hivatalosan jelentette be.

Szürreális csütörtök: eddig szigorításról, most felelősségről beszél az ellenzék, a fővárosi idősotthonba busszal mentek a fertőzöttekért, de Karácsony szerint azért, mert ők tesztelnek... Mi van?

888 Ez a nap tökéletesen példázta a magyar ellenzék „van rajta sapka, nincs rajta sapka” hozzáállását. Az ellenzéki önkormányzatok eddig azzal támadták a kormányt, hogy nem elég szigorúak a korlátozások, most felhatalmazást kaptak az önálló döntésre, máris „felelősséghárításról” óbégatnak. A jelenség mintapéldája Karácsony Gergely főpolgármester, aki a hatáskörébe tartozó idősotthonban megfertőződöttek számáról saját sajtótájékoztatóján újságírói kérdésből értesült, de amikor a kormány intézkedett helyette, azonnal magyarázta a bizonyítványát.

Gyurcsány után már a neje is delirál

888 Az EU – mint intézmény – belebukott a koronavírus-járvány kezelésébe. Pont. Mindezt az Európai Kutatási Tanács elnöke erősítette meg lemondásában, de ez a tény nem képes áttörni a Gyurcsányné, született Dobrev Klára elméje elé aggatott Brüsszel-ködfüggönyt, még most is azt hiszi: „a válságot csakis egy erős és összetartó Európa oldhatja meg”, és azt is mondja, hogy „Orbán ne harcoljon Európával”. Itt viszont álljunk meg egy polgári szóra: ki is dobott kesztyűt a másik arcába egészen pontosan?!

Meghosszabbítják a kijárási korlátozást

888 Orbán Viktor jelenetette be Facebookon, hogy határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást.Hetente fognak mérlegelni és dönteni az esetleges további hosszabbításokról. Speciális lehetőséget adnak a polgármestereknek. Hétfő éjfélig a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be.

Májusban indul az állami átképzési program

888 Az első hónap ingyenes lesz, a többi hónap tandíjának 95 százalékát átvállalja a kormány. A jelentkezők megélhetéséről is gondoskldik a kormány.

Hogyan gazdálkodtak eddig az ellenzéki városvezetők, ha a vírus elleni védekezés kivérezteti a településeiket?

888 „Szomorú, ha ott tartunk, hogy ezek az intézkedések bedönthetnek egy önkormányzatot” – válaszolta Hegedűs Barbara, Veszprém fideszes alpolgármestere arra a kérdésre, hogy valóban kivéreztetik-e a járvány elleni intézkedések az ellenzéki, „szabad” városokat.

Nem lesznek szóbeli érettségik

888 Ezt Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár jelentette be az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fegyelmezett védekezésnek köszönhetően sikerült mérsékelni a járvány terjedését Magyarországon

888 Erről Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt a köztévében.

Több százezres bírságot kell fizetnie a csirkéjét „aranyáron” kínáló hentesnek

888 Megszületett a hatósági döntés a Lehel téri piacon a csirkehúst túlzott árakon áruló kereskedő ügyében, a vállalkozásra 300 ezer forintos bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön.

Másfél milliónál is több vírusfertőzött van világszerte

888

Az argentin államfő szigorítani készül a vesztegzár előírásait

888 Az argentin elnök szigorítani készül a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására bevezetett korlátozásokat, amelyek hatálya vasárnap lejár. Ezt Alberto Fernández saját maga jelentette be.

Ukrajna megtiltaná, hogy állampolgárai elhagyják az országot

888 Se ki, se be.

Ez történt ma: Hatalmas összeget költünk a védekezésre, de nagy a baj a fővárosi idősotthonoknál, Karácsony pedig nem tesz semmit

888 Mozgalmas nap volt a mai: Magyarország az éves jövedelmének ötödét a fordítja a koronavírus elleni harcra, sőt Karácsony Gergely és a főbb városok polgármestereinek bevonásával tárgyalt a minszterelnök a jövőbeli intézkedésekről. Mindeközben kötelező ellenőrzést rendelt el az országos tisztifőorvos az idősotthonoknál.

Holnap jelentik be a vírus elleni védekezés további lépéseit

888 Csütörtökön, a szakértőkkel való egyeztetés után jelenti be a további intézkedéseket a miniszterelnök.

Megint összeomlott egy híd Olaszországban

888 Összeomlott egy 400 méteres híd Aulla közelében Észak-Olaszországban ma délelőtt.

Fertőtlenítőszer-hamisítókat fogott el a rendőrség | Videó

888 Fertőtlenítőszert hamisító bandát lepleztek le a rendőrök a fővárosban – közölte a rendőrség szerdán a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az okozott kár több mint 22 millió forint.

Spanyolországban ismét emelkedett a napi regisztrált fertőzöttek és halálos áldozatok száma

888 Spanyolországban a kiszűrt új típusú koronavírus-fertőzöttek száma 6180-nal, a halálos áldozatoké 752-vel nőtt egy nap alatt, ami mindkét esetben emelkedést jelent a korábbi napok adataihoz képest – derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium napi jelentéséből szerdán.

A rémhírek aranykora

888 Nem véletlenül hazudnak. Számukra a hamis információ a termék, amellyel nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarnak. 

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

888 Magyarország éves jövedelmének mintegy 20 százalékát fordítja a koronavírus elleni védekezésre, ezzel a kormány minden ötödik forintot a családok és a vállalkozások támogatására szán – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában a pénzügyi akciócsoport megbeszélését követően.

1 millió 431 ezerre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a világon

888 A fertőzés 184 országban van jelen.

Bakondi: több mint 19 ezer migráns érkezett Európába

888 Az illegális migráció a társadalmi, politikai és biztonsági kockázaton túl közegészségügyi problémákat is okoz.

Benyújtotta lemondását az amerikai haditengerészet vezetője

888 A Guamnál állomásozó Theodore Roosevelt repülőgép-hordozón a koronavírus-járvánnyal összefüggésben történtek miatti nyilvános vita az oka.

895 igazolt fertőzött, 11 elhunyt beteg, 94 gyógyult

888 Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk.

Szijjártó Péter joggal nem érti…

888 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookján tette közzé gondolatait a rendkívüli külügyi bizottsági üléssel kapcsolatban.

Eseménygazdag napot búcsúztatunk. A magyarok józanságáról, az Orbán-terv erejéről és az ismét szárnyaló forintól is beszámolhattunk

888 Mozgalmas napot hagytunk magunk mögött. Magasra szökő fertőződésszámmal ébredtünk, de a Századvég adataiból a magyarok józan magatartására következtethettünk, ami nagyon pozitív. Mint ahogy az is, hogy az Orbán-terv részletei széles társadalmi rétegek számára szolgáltak jó hírrel. Az viszont nem kellemes a fülnek, hogy sokan Soros Györgyöt sejtik a gyenge, bár ma Matolcsy jegybankelnök bejelentésétől szárnyra kapó forint helyzete mögött. Az okokról a közgadászprofesszor okosította föl a 888. olvasóit.

Orbán Viktor az Országos Korányi Pumonológiai Intézetben

888 A miniszerelnök Facebook-oldalán osztotta meg az alábbi videót.

Bankszövetség: a kormány és az MNB kellő időben és nagyságrendben hozott érdemi döntéseket

888 A Bankszövetség üdvözli a kormány és a Magyar Nemzeti Bank által bejelentett eszközrendszert, mely jelentősen hozzájárul a veszélyhelyzet negatív hatásainak tompításához.

Végképp elgurult Donáth Anna gyógyszere – már a szocik is nekiestek

888 A Momentum EP-képviselője olyan fejtegetésbe kezdett, ami az új jogszabályok szerint már súrolhatja a rémhírterjesztés határát. A jelek szerint viszont még akadnak jóérzésű szocialisták is, mert már ők is támadják a Momentum elszabadult hajóágyúját.

Operatív törzs: ha nem tartjuk be az utasításokat, Budapest gócponttá válhat

888 Az eddig fertőzési esetek 40 százaléka Budapestre, a Pest megyei agglomerációval együtt 60 százaléka a fővárosi régióra koncentrálódik, ezért rendkívül fontos, hogy a sűrűn lakott régióban mindenki fokozottan tartsa be a járvány terjedését akadályozó korlátozásokat – figyelmeztettek a szakember az Operatív Törzs napi tájékoztatóján.

A dohányboltok is bezárnak háromkor

888 Az új kormányrendelet értelmében a trafikok sem kapnak mentességet.

Franciaországban már 12 ezer fölött a halottak száma, harmaduk idősotthonokban vesztette életét

888 A fertőzöttek száma több mint 4 ezerrel nőtt az elmúlt 24 órában.

Nagykovácsi és Zebegény teljes zár alatt

888 SzigorÍtanak az önkormányzatok. Nagykovácsi és Zebegény bekeményített, folyt. köv?

Dömötör: a korlátozó intézkedések működnek, fenn kell ezeket tartani

888 Mivel nincsen vakcina a koronavírus ellen, ezért a legtöbb, amit tenni lehet, hogy lassítják a terjedését, amelyhez a kormány korlátozó intézkedései láthatóan működnek, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, de a következő hetekben is fenn kell azokat tartani.

Elsöprő a kijárási korlátozások meghosszabbításának támogatottsága

888 A Századvég kutatásában megkéredezettek 91 százaléka szerint ez volt a lehető legjobb döntés.

Karácsony döntési jogkört akart, de képtelen dönteni

888 Kész röhej: Karácsony főpolgármester hazaküldte a közgyűlést, rendeleti úton irányít, de amikor erre tényleges kormányzati felhatalmazást is kap, akkor „felelősségáttolásról” szónokol, miközben képtelen dönteni, ezért a fővárosi rendőrkapitányra testálja a feladatot. Bravó, ilyen egy igazi városvezető...

Karácsony komoly önellentmondásba keveredett az idősotthon kapcsán, kezd egyre jobban kicsúszni a lába alól a talaj

888 Korábban azt írta, hogy cask azért van sok fertőzöttről hír, mert a főváros maga teszteli a betegeket, ma viszont felháborodva közölte, hogy ő is csak a sajtóból tudja, hogy mennyi fertőzött van. Az egyik biztosan nem igaz. A főváros honapján tett közzé egy hosszú magyarázó írást az “Tények és hazugságok” címen, de az itt tett megállíptások köszönőiszonyban sincsenek a valósággal, sőt, többször közölnek olyan adatokat és dátumokat, melyek matematikailag sem lehetségesek. Nézzük!

A kormány átvette a fővárostól az idősotthon ellenőrzését: szobáról szobára átvizsgálták az intézményt

888 Megunta a kormány a fővárosi önkormányzat totojázását, most szobáról szobára ellenőrzi az idősotthont. Nagyjából egy hete kiderült, hogy gond lehet a főváros által fenntartott idősek otthonában, de Karácsony még nemrég is úgy nyilatkozott, hogy „mindent megtettek”.

Több tucat újabb település tiltotta ki a turistákat

888 A népszerű üdülőhelyekből már alig van, amit még látogatni lehet.

Egyszeri adóval járul hozzá a bankszektor a védekezéshez

888 Egyszeri adót vetnek ki a pénzintézeti szektorra, az adó kulcsa az adóalap 50 milliárd forint feletti részének 0,19 százaléka, a költségvetésbe befolyó összeg 55 milliárd forint lesz, amelyet három egyenlő részben kell befizetni – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Operatív törzs: már több mint százan fertőződtek meg a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban

888 Müller Cecília a közeljövőben személyesen is fel fogja keresni az intézményt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy az idősotthon dolgozói mindent megtesznek a járvány megfékezésért.

Koronavírus: már ötnél jár a halottak száma a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban

888 Karácsony Gergely szerint azonban minden rendben van.

Elfogták a nagykőrösi kettős gyilkosság román elkövetőjét + videó

888 Baltával megölt két embert egy 18 éves román állampolgár Nagykőrösön, hogy megszerezze vagyonukat – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság reggel a rendőrség honlapján. A tettest őrizetbe vették.

„Karanténszületésnap” – videót osztott meg a miniszterelnök

888

A távolságtartás eredményes, látszanak a remény első sugarai Amerikában

888 A társadalmi távolságtartás gyakorlata eredményes, látszanak a remény első sugarai – jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója, a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport tagja szerdán a Fox televíziónak adott interjújában.

Ózonos fertőtlenítést tesztel a BKV

888 A metrón is ózonos fertőtlenítést tesztel a BKV.

Alapjogokért Központ: fake news, amit a balliberális ellenzék állít a vészhelyzetről

888 Megint hazudnak.

Veszélyhelyzetben, és utána is még 15 napig érvényesek lesznek a lejárt okmányok

888 A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzetben is, annak megszűnését követő 15 napig érvényesek – közölte a rendőrség.

Oroszországban egy nap alatt majdnem 1200-zal nőtt a fertőzöttek száma

888 Oroszországban egy nap alatt 1175-tel, 8672-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma a hivatalos adatok szerint.

A visegrádi együttműködés jól vizsgázik a mostani nehéz időszakban is

888 Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország együttműködése rendkívül jól vizsgázik ezen nehéz időszakban is, ezért a felek folytatják, sőt még szorosabbá teszik azt az új típusú koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelem terén – hangsúlyozta Szijjártó Péter a visegrádi államok (V4) külügyminisztereinek szerdai videokonferenciáját követően.

Karácsony: eljött a nemzeti összefogás ideje

888 Nemzeti összefogásra van szükség a koronavírus-járvány miatt – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Budapesten, a kormányülést követően.

Operatív törzs: szűrnek minden idősotthonban élőt és ellenőrzik a szabályok betartását is

888 Egyetlen nap alatt 11 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük négyen egyetlen idősotthon lakói közül kerültek ki, ezért Müller Cecília az ilyen intézmények azonnali ellenőrzését rendelte el. A Mentőszolgálat szakemberei folyamatosan szűrik az ott élőket, mert az ilyen otthonokban végzetes következményekkel járhat a járvány terjedése.

Lemondásában beismerte az EU járványügyi tehetetlenségét az Európai Kutatási Tanács elnöke

888 A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke – erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Novák Katalin: Így kell szájmaszkot varrni!

888 Mindössze negyedórát vesz igénybe.

Magára hagyta a koronavírusos betegekkel teli idősotthont Karácsony és a fővárosi vezetés

888 Karácsony Gergely főpolgármester még telefonon sem érdeklődött, mit tehetne az önkormányzat.

Hírek a nagyvilágból

888 Bolíviában könnygázt vetettek be a hazatérni próbálkozókkal szemben, a kelet-líbiai erők második napja rakétákkal támadnak egy kórházat Tripoliban.

Washington felfüggeszti a WHO működéséhez nyújtott anyagi hozzájárulását?

888 Április első hetében drasztikusan nőtt a megbetegedések és a halálozások száma az Egyesült Államokban.

Kovács Zoltán: „Továbbra is a kellő időben, kellő intézkedéseket hozunk”

888 Továbbra is a kellő időben, a kellő intézkedéseket meg fogja hozni a kormány az emberek egészségének védelmében, és a munkahelyek, vállalkozások védelmében.

Fizessenek a gazdagok!

888 Válság idején az emberi természetben megbúvó sötét és alja dolgok előbukkannak, felszínre kerülnek, mint költözés idején az ágy alatt felejtett idegen fehérnemű, vagy a gyerek stikában elmajszolt, majd a hűtő mögé hajított csoki papírja.

Soros a fonton 1 milliárd dollárt keresett, most a forint állhat a hálózat célkeresztjében

888 A forint gyengesége, a tartósan magas devizaárfolyamok mögött nagy valószínűséggel Magyarország esetében is a Soros-hálózat áll.

Újra szárnyal a forint a jegybanki bejelentés után

888 Több lényeges bejelentést is tett az MNB elnöksége, kamatemelésre is sor került.

31 millió maszk, 152 lélegeztetőgép és 133 ezer teszt érkezett

888 Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatóján az Országgyűlés külügyi bizottságában kedden.

Íme az Orbán-terv részletei: 75 ezren kapnak diplomát, hitelprogramok és adókönnyítések segítik a vállalkozásokat, felfüggesztik az idegenforgalmi adót

888 Az Orbán kormány hétfőn bejelentett gazdasági mentőcsomagjának részeleteiről tájékoztatott ma Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.