Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól – közölte hivatalos Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Az EU és a G7 országok megállapodtak az orosz olaj árplafonjáról

888 Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását – közölte az Európai Bizottság szombaton.

Giorgia Meloni: az EU-nak védenie kell a külső határait

888 Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videoüzenetében.

Észtország HIMARS-rakétavetőkkel bővíti védelmi rendszerét

888 Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba – közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.

A 888 megmondja a tutit: Hollandian – Egyesült Államok

888 Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Hollandian – Egyesült Államok.

Szánthó Miklós a japán CPAC-en: Magyarország kifejlesztette az okos erő képességét

888 A magyar múlt folyamatos szabadságharcai miatt a leleményesség egy különleges formáját alakítottuk ki, a kemény és a puha elnyomásokkal szemben az okos erő képességét – mondta Szánthó Miklós a CPAC JAPAN 2022 közönsége előtt szombaton.

A G7-országok és Ausztrália is elfogadta az orosz olaj árplafonjának összegét

888 A világ iparilag legfejlettebb demokráciáit tömörítő G7-csoport Ausztráliával együtt elfogadta az EU által pénteken javasolt, az orosz olajra kivetendő árplafon összegét – közölte pénteken késő este a G7-csoport.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

888 Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

888 Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

888 A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

888 Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

Megjelenhetnek a szivárványok és Iránt elítélő üzenetek Katarban a szurkolóknál?

888 A FIFA harcol érte, a helyi hatóságok ellene.

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

888 Úgy tűnik bebizonyosodott Donald Trump figyelmeztetése, miszerint Németország az orosz gáztól való függősége miatt sebezhetővé válik. Az ország baloldali kormányának zöldítési terveit teljesen ugyanis teljesen tönkretette az ukrajnai háború és az azzal járó gázhiány.

Állateledelt esznek az emberek, így spórolnak az ételen

888 „Az emberek kénytelenek állateledelt enni, míg mások a radiátoron próbálnak ételt melegíteni” – mondta egy 20 éves tapasztalattal rendelkező közösségi munkás.

Biden és Macron azt mondja felelősségre vonják a háborúban elkövetett bűnökért Oroszországot

888 De vajon hogyan?

Bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek a szlovák kormány ellen

888 A SaS azt is jelezte, hogy nem fogják megszavazni a jövő évi költségvetést, amiről még idén döntést kell hoznia a parlamentnek.

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

888 Saját országa Egyesült Államokkal szemben a katari foci vb-n elszenvedett vereségét ünnepelte egy iráni, amikor lelőtték.

Brüsszel több mint 1 millió eurót biztosít Ukrajna aknamentesítésére

888 Az Európai Unió (EU) több mint 1 millió eurót biztosít az Oroszország által megtámadt Ukrajna aknamentesítésére – jelentette be Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön a lengyelországi Lódzban.

Filipp: Akkor ez most tényleg oroszpártiság?

888 Évek óta hallgatjuk az oroszpártiság szövegét, és az elmúlt időben ez csak felerősödött, szóval itt az idő beszélni arról, hogy tényleg oroszpártiság-e a brüsszeli szankciók ellenzése. Hogy segítsünk a bajbajutottakon, ha közben tönkremegyünk? Mivel, honnan és hogy helyettesítsük az orosz energiahordozókat? Szabad-e reálpolitikai szempontok alapján működni a nemzetközi rendszerben Putyin-pincsizés nélkül? A baloldali logikából kiindulva gondolom oroszpárti az észt védelmi miniszter, a horvát államfő, Svájc, a holland minisztériumok, a Bloomberg, a The New York Times és a The American Conservative című lapok, mindenki, aki tüntet a szankciók ellen Európa-szerte, na meg a német kormány tokkal-vonóval, legalábbis egy bukott szankciópárti miniszterelnök meséje szerint mindenképp.

Közeleg a tél, ezért mielőbb el kell jönnie a békének Ukrajnában

888 Közeleg a tél, ami súlyos humanitárius katasztrófával fenyeget Ukrajnában, ezért mielőbb el kell jönnie a békének, ugyanis Európa is egyre nehezebb helyzetbe kerül a kettős nyomás, a háború következményei és az illegális migráció miatt – jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Genfben.

Az Állami Számvevőszék is vizsgálódik a dollárbaloldal háza körül

888 Három milliárd az három milliárd...

Biden egymilliárd dollár értékben ad el fegyvert Katarnak

888 Valahonnan mégiscsak jönnie kell az olajnak.

Gyopáros Alpár: érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára

888 A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos felidézte, hogy 2021-ben, a Magyar Falu Program keretében a kormány fejlesztési támogatást biztosított a 2000 lélekszám alatti településeken működő kisboltok számára. A lehetőséggel több mint 1400 kisbolt élt, amelyek az előírt ötéves fenntartási idő alatt évente bérköltség támogatására is pályázhatnak – tette hozzá.

Az uniós tartalmi követelményekre figyelmeztetett Elon Muskot az illetékes EU-biztos

888 A tartalomellenőrzéssel, gyűlöletbeszéddel és álhírekkel kapcsolatos uniós szabályok betartására figyelmeztette szerda este Elon Muskot, a Twitter új tulajdonosát és vezetőjét Thierry Breton, az Európai Unió digitális politikáért felelős biztosa.

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

888 Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

888 Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

888 Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

Voldemort és Draco Malfoy után Bellatrix Lestrange is védelmébe vette J. K. Rowlingot

888 A színésznőt rengeteg kritika éri, amiért kiáll a nők valódi biológia értékei mellett.

Kormányinfó: A következő időszak vállalásait is ugyanolyan pontosan fogja teljesíteni a kormány

888 Elfogadták másfél év után a Helyreállítási Programot, ez előrelépés Magyarország számára. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter ismertette a kormány álláspontját a mai EB döntéssel kapcsolatban a Kormányinfón.

A Bizottság másfél év után jóváhagyta a magyar helyreállítási tervet

888 Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára.

Cenzúrázták és kivágták az elesett ukrán katonákról szóló részt Ursula von der Leyen videójából

888 De az internet nem felejt.

Támogatja a cseh parlament, hogy az országban ukrán katonákat képezzenek ki

888 Nem követik a csehek a horvát és a magyar példát.

Több, mint 78 millió forintnyi gyermektartást fizet havonta Kanye west

888 Abból már kijön a fagyi...

Nem csitulnak a kedélyek Brüsszelben, szivárvány került a pályára Katarban

888 Németország pedig Katartól fogja venni a demokratikus LNG-t!

Cseh Katalin gyűlölete Márait, nyilvánosságra hozták a Twitter belső levelezését, zajlik az élet a VV villában

888 Ez történt ma.

„Úgy nézel ki, mint egy rosszul sikerült kisfiú” – szerelmi háromszög és tettlegesség a VV villában

888 Elszabadultak az indulatok...

Orbán Viktor: Összekötöttük Magyarország és Szlovénia energiarendszereit

888 A miniszterelnök új videót osztott meg közösségi oldalán pénteki szlovéniai látogatásáról.

Cseh Katalin gyűlölete Márait idézi: „Szíven döfik, akinek jelleme van”

888 Ha vetünk egy pillantást Cseh Katalin momentumos EP képviselő tegnapi vulkánhoz hasonló gyűlöletkitörésére az ATV-ben Orbán Viktor és Magyarország ellen, akkor megállapítható, a magyarok nagyon bölcsek. Nem véletlen, hogy a Nézőpont 3, a Závecz 6 százalékra mérte legutóbb a pártot támogatók számát, némelyek szerint azonban még ez a csekélyke érték is komoly túlzás.

Kubatov Gábor a Fradiról: „Még nem vagyunk a csúcson”

888 Koszorúzás az emléktáblánál.

Kiderült a baloldali elfogultság: nyilvánosságra hozták a Twitter belső levelezését

888 A Twitterhez az előző vezetés idején mindkét politikai oldal rendelkezett eléréssel, de vállalat alkalmazottai túlnyomóan az egyik oldalhoz tartoztak, ezért a baloldal irányában sokkal nagyobb volt a nyitottság – áll a közösségi média korábbi működési gyakorlatáról szóló belső levelezésen alapuló nyilvánosságra hozott iratokban, amelyek az új tulajdonos, Elon Musk kezdeményezésére jelentek meg az átláthatóság jegyében pénteken este.

Szénégető zöldek, tragikus szankciók

888 Ez történt ma.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

888 Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Szijjártó: A villamosenergia-import növelésével csökkenthető a földgáz-felhasználás

888 Magyarország energiaellátásában a földgáz kivételesen fontos szerepet játszik, ez a függőség azonban csökkenthető, egyebek mellett a villamosenergia-import növelésével is, a kormány ezért nagy erőkkel dolgozik ezen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a szlovéniai Cirkovcében.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

888 A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

888 Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

Tizenegy lakóotthon téli működését segíti az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art Alapítvány

888 Tizenegy, autistákat ellátó lakóotthon téli működését segíti az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art Alapítvány, a jótékonykodni szándékozók a két alapítvány weboldalán és az Adventi Süti Shopnál egész hétvégén segíthetnek – hangzott el pénteken az m1 aktuális csatornán.

Elindult Szlovéniába a miniszterelnök.

888 Orbán Viktor elárulta miért utazik Szlovéniába.

A finn kormányfő szerint Európa nem elég erős, hogy egyedül szembeszálljon Moszkvával

888 Európa „nem elég erős” ahhoz, hogy egyedül szembeszálljon Moszkvával – jelentette ki Sanna Marin finn miniszterelnök pénteken, amikor az öreg kontinens képességeit értékelte Oroszország ukrajnai háborúja kapcsán.

Több gyanúsított is van a Városháza-botrány ügyében, újabb hibát találtak a MOL finomítójában

888 Már egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt.

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

888 John Barnes, a Liverpool egykori legendás válogatott labdarúgója szerint a vb-t rendező országot már-már zaklatják, pedig éppen Nagy-Britanniában is lenne bőven tennivaló az emberi jogok érvényesítése terén. Barnes szerint a nyugati országok szurkolói emberi jogi leckéket adnak a közösségi médiában világbajnokság házigazdájának.

Magyarország rendkívüli módon érdekelt a mielőbbi békében

888 Magyarország azt üzeni az ukrajnai háború közvetlen szomszédságából, hogy minél előbb békére van szükség, de legalábbis fenn kell tartani a kommunikációs csatornákat az eszkaláció veszélyének csillapítása érdekében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a lengyelországi Lodzban.

EU-pénzek: A baloldal kapott óriási pofont Brüsszeltől

888 Rossz napja lehetett tegnap a magyar baloldalnak, amikor megerősítették a már egy hete kiszivárgott hírt, miszerint a magyar nemzeti helyreállítási tervet elfogadásra ajánlja a Bizottság az Európai Tanácsnak.

Szijjártó: a külhoni magyarok és az üldözött keresztények is számíthatnak a kormány támogatására

888 A külhoni magyarok és a világ üldözött keresztény közösségei egyaránt számíthatnak a továbbiakban is a kormány támogatására – szögezte le a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Genfben az ENSZ Kisebbségi Fórumon.

Több embert is gyanúsít a rendőrség a Városháza-botrány ügyében

888 Három személyt is meggyanúsított a Városháza-gate-ként elhíresült, a fővárosi baloldalhoz köthető korrupciós ügyben a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor Václav Klaussal tárgyalt

888 A miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Népirtásnak nyilvánították a holodomort, Zelenszkij hálás a németeknek

888 Méltatta szerda éjjel a német parlamentet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, amiért a Bundestag elfogadta azt a határozatot, amely népirtásként ismeri el a holodomort, amikor 1932-33-ban ukránok milliói haltak éhen a sztálini Szovjetunióban.

Hajszálnyira vagyunk a benzinárstop végétől – újabb hibát találtak a Mol finomítójában

888 Nagyobb a baj Százhalombattán, mint gondolták, a DuFi péntekre tervezett üzembe helyezéséből semmi nem lesz.

Sátánista üzenettel karácsonyozik a Disney, elfogadták a helyreállítási tervet

888 Másfél év kellett, de mozdult a Bizottság.

A 888 megmondja a tutit: Lengyelország – Argentina

888

A kormány átfogó támogatási programot indított ipari parkok és munkásszállók építésére

888 A kormány átfogó támogatási programot indított ipari parkok és munkásszállók építésére, ugyanis ezekre nagy szükség van a Magyarországra érkező beruházások ütemének fenntartásához – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Hajdúnánáson.

Novák Katalin kinevezte az energiaügyi minisztert

888 Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát – közölte a Sándor-palota az MTI-vel.

Kubatov Gábor a 888-nak: „Ki kell követelni a békét Európában!”

888 „A kormány az emberek oldalán áll. Teljesen nyilvánvaló, hogy Brüsszel elhibázta a szankciós politikáját. Jól láthatóan attól a naptól kezdve, amikor a szankciókat bevezették, elszabadultak az energiaárak és ez mindent tönkretesz körülöttünk” – hangsúlyozta portálunknak Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, az FTC elnöke. Hozzátette: „Baráti körömben, politikustársaim között látom, hogy alig várják már, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a felek, hogy végre elkezdődjenek a béketárgyalások. Hogy valamilyen módon el lehessen érni, ne adj Isten, ki lehessen könyörögni, hogy béke legyen Európában.” A Fradival kapcsolatban kijelentette: „Nem vagyunk a csúcson.” 888.hu-interjú.

Szijjártó: nagy győzelem, hogy az Európai Bíróság megállapította a paksi bővítés jogszerűségét

888 „Nagy győzelem Magyarország számára, hogy az Európai Bíróság az osztrák keresetet elutasítva szerdán megállapította, hogy a paksi bővítés minden szempontból megfelel a közösségi szabályoknak” – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bukarestben.

Ukrajnát támogató nyilatkozatot fogadtak el a NATO külügyminiszterei

888 A NATO külügyminiszterei kétnapos bukaresti tanácskozásukon Ukrajnát támogatásukról biztosító, a tagállamok védelmét garantáló, és a nyitott kapuk politikájának folytatását ígérő közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyet szerdán ismertetett a román sajtó.

Orbán Viktor pénteken Szlovéniába utazik

888 Orbán Viktor miniszterelnök pénteken szlovén kollégája, Robert Golob meghívására részt vesz Szlovéniában a Cirkovce-Pince villamosvezeték építésének befejezése alkalmából tartott ünnepségen – erősítette meg az MTI-nek az erről szóló szlovén sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Elítélték a Capitoliumi zavargások fő vádlottját

888 Az amerikai esküdtszék kedden bűnösnek találta zendülésre való szervezkedés vádjában a 2021. január 6-i, a Capitolium megtámadásával járó zavargások egyik fő vádlottját, Stewart Rhodes-t, akit a többi vádban felmentettek.

Szijjártó: mindent meg kell tenni a közvetlen NATO-orosz konfliktus elkerülése érdekében

888 Mindent meg kell tenni a közvetlen fegyveres konfliktus elkerülése érdekében a NATO és Oroszország között, mivel az esetleges eszkaláció a földrajzilag legközelebb eső területeket érintené a leginkább, ezért leginkább a béketeremtésre kellene fókuszálni, figyelembe véve a tél közeledtét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bukarestben.

Gyermekpornográf tartalmú műalkotásokat értékesített a Balenciaga tulajdonosa

888 Egyre nagyobb a botrány a divatmárka körül.

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa

888 A hírt a miniszterelnök osztotta meg a Facebook-oldalán.

A 888 megmondja a tutit: Hollandia – Egyesült Államok

888 Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Hollandian – Egyesült Államok.

A francia elnök Elon Muskkal tárgyalt a Twitterről

888 Emmanuel Macron francia elnök amerikai látogatása során Elon Musk amerikai üzletemberrel, a Twitter új tulajdonosával tárgyalt a közösségimédia-platform működési alapelveiről és a felhasználók biztonságáról – közölte a francia államfő Twitter-oldalán.

A demokraták teljesen átalakítják az elnökjelölési folyamatot a 2024-es választások előtt

888 Az amerikai elnök a 2024-es demokrata párti elnökjelölti előválasztások menetrendjének teljes átalakítására kérte a Demokrata Nemzeti Bizottságot – erősítették meg pénteken a Washington Post értesülését a párt tisztségviselői.

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

888 A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

888 Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

Edward Snowden letette az orosz állampolgársági esküt

888 Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

Scholz telefonon közölte Putyinnal, hogy elítéli az orosz légicsapásokat

888 Németország elítéli az ukrajnai polgári infrastruktúra elleni orosz légicsapásokat – közölte Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon a német szövetségi kormány szóvivőjének tájékoztatása szerint.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

888 Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

888 Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Gyurcsány: Nem dolga egy pártnak televíziót csinálni. De azért csinál egyet

888 Ma mégis elindul a DK TV.

Emelni akarja a kitoloncolások számát Friedrich Merz CDU elnök

888

„Tragikus volna, ha a gázra és a nukleáris energiára is kiterjesztené a szankciókat az EU”

888 Magyarországra nézve tragikus következményekkel járna, ha az Európai Unió kiterjesztené az Oroszország elleni szankciókat a gázra és a nukleáris energiára, ezért mentesítést kell kapnunk egy ilyen döntés alól – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában  pénteken.

Lavrov: Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

888 Az orosz külügyminiszter azt mondta, hogy az Egyesült Államok és a NATO közvetlen részvevője az ukrajnai konfliktusnak.

Orbán Viktor: Már egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

888 A miniszterelnök közösségi oldalán üzent.

„Már megint egy balos hazugság”

888 Bohár Dániel újabb videóval jelentkezett a dollárbaloldalról.

A 888 megmondja a tutit: Horvátország – Belgium

888 Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Horvátország – Belgium.

Transznemű aktivistát vettek fel gyermekkórházi lelkésznek

888 Hogy mi?

Súlyos humanitárius katasztrófával fenyeget Ukrajnában a közelgő hideg tél

888 Közeleg a tél, ami súlyos humanitárius katasztrófával fenyeget Ukrajnában, ezért mielőbb el kell jönnie a békének, ugyanis Európa is egyre nehezebb helyzetbe kerül a kettős nyomás, a háború következményei és az illegális migráció miatt – jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Genfben.

A Pszichológus válaszol: „Segítőnek vagy segítőhöz menjek?”

888 A saját élmény előnyei és hátrányai.

Az uniós tartalmi követelményekre figyelmeztette Elon Muskot az illetékes EU-biztos

888 A tartalomellenőrzéssel, gyűlöletbeszéddel és álhírekkel kapcsolatos uniós szabályok betartására figyelmeztette szerda este Elon Muskot, a Twitter új tulajdonosát és vezetőjét Thierry Breton, az Európai Unió digitális politikáért felelős biztosa.

Az ENSZ rekordösszegben kért pénzt segélyekre a megugró humanitárius szükségletek miatt

888 Az ENSZ csütörtökön rekordösszegű felhívást tett közzé 2023-ra, tekintettel az ukrajnai konfliktus és az éghajlatváltozás hatásai, továbbá az afrikai éhínség veszélye miatt megugró humanitárius szükségletekre.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

888 Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

888 Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Gyerekeket felhasználva, ízléstelen viccel hergeli a nézőket a Disney

888 A szebb napokat látott Disney Show karácsonyi videójában gyerekek egy csoportja olyan táblákat tart fel, amelyeken ez áll: „SZERETÜNK TÉGED, SÁTÁN”. Sokak ellenérzését váltotta ki ez a videó, azzal együtt, hogy egy ízléstelen vicc adaptációjáról van szó.

A dollárbaloldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról

888 Hollik István az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta, a „guruló dollárok ügyében” először csak néhány száz millió, aztán 1,8 milliárd forintos támogatásról beszélt a baloldal. A most nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből azonban tudható, hogy valójában 3 milliárd forint külföldi támogatást kaptak. Ennyi pénz érkezett a Soros Györgyhöz köthető Action for Democracy nevezetű szervezettől.

A CNN szerint a színesbőrűeket jobban érinti az alvászavar

888 Az emögött rejlő tudományos magyarázat természetesen az Egyesült Államok igazságtalan társadalmi rendszere.

Így hazudozott össze-vissza Márki-Zay Péter az Amerikából kapott milliárdokról

888 A tiltott kampányfinanszírozás tulajdonképpeni beismerésétől a totális tagadásig jutott Márki-Zay Péter az Amerikából a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára érkező milliárdos nagyságrendű támogatás sorsát illetően.

A miniszterelnök ígéri, hogy Magyarország energiaellátását továbbra is biztosítani fogják

888 Orbán Viktor a kormányülésről jelentkezett.

Több, mint 78 millió forintnyi gyermektartást fizet havonta Kanye West

888 Abból már kijön a fagyi...

Orbán Viktor tisztázta a dolgokat Sanna Marinnak

888 A svéd miniszterelnök nyugodtan alhat.