A rendőrség elégedett a kijárási korlátozások betartásával Bács-Kiskunban

A legutóbbi adatok szerint Bács-Kiskun megyében tizenegyszer figyelmeztettek, öt alkalommal pedig helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök a kijárási korlátozások megszegése miatt. Ez a fővárosi helyzethez képest elenyésző, de a főkapitányság szerint a megye lakossága törekszik is a szabályok betartására.

Nem érintette rosszul az olimpia halasztása

BAON A csapatban olimpiára készülő Madarász Dórát nem érintette rosszul az ötkarikás játékok jövőre halasztása, jónak tartja a döntést.

2020.04.08.

BAON

Sok segítséget nyújtanak a szülőknek és a gyerekeknek

BAON A Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda rengeteg jó ötletet, tanácsot osztott meg a családokkal.

Elkészült az új piac Pálmonostora központjában

BAON Bár nem így tervezték az új piaccsarnok megnyitását Pálmonostorán, de a járványügyi szigorítások így sem szegik a kedvét a helyieknek.

A helyi termékek eladását segítik Fülöpjakabon

BAON A helyi termékek népszerűsítése céljával szervezett termelői piacot szombaton délelőtt a faluház és az önkormányzat közösen Fülöp­jakabon.

Egy nap alatt hét baleset történt a megyében

BAON Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2020.04.07. + rejtvény melléklet

BAON

A szájhigiénia is nagyon fontos a koronavírus-járvány idején

BAON Kecskemét A járványhelyzet miatt a fogászat gyakorlatilag teljesen megbénult a sürgősségi ellátások kivételével. Éppen ezért a megfelelő szájhigiénia fenntartása, a fogak megfelelő ápolása most kiemelt figyelmet kap, ráadásul segít a járvány terjedésének megállításában is. A rendszeres kézmosás után a legfontosabb dolog a szájhigiénia megfelelő fenntartása és kórokozókkal szembeni védelme a járványidőszakban. A témával kapcsolatban dr. Szabó Lászlóval, a kecskeméti és buda­pesti Fixfogsor Rendelők igazgatójával beszélgettünk.

Nőként vezet meccset a férfiak között

BAON Nehéz a játékvezetők élete, elismerik ezt még azok is, akik a játék fő ellenségét látják a bíró sporikban. De vajon mennyire nehéz a játékvezető élete, ha nő?

Ismerősét rabolta ki, de elfogták a rendőrök a kecskeméti férfit

BAON A kecskeméti nyomozók néhány órán belül elfogták azt a férfit, aki pénz híján egy zálogjegyet zsákmányolt ismerősétől.

Olvasóink leginkább a személyes találkozásokat hiányolják

BAON Arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink közül kinek mi hiányzik legjobban a kijárási korlátozás alatt.

Összegyűjtöttük az elmúlt 24 óra rendőrségi híreit

BAON A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek két külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén.

2020.04.06.

BAON

A kecskeméti könyvtár most sem hagyja magára olvasóit

BAON Kifestők, mondó­kázós videók, online játékok és természetismereti előadások várják ezekben a napokban az érdeklődőket a Katona József Könyvtár virtuális terében.

Juhos Gergely boldogan vár

BAON Napjainkban az uszodák is kiürültek. Nem könnyű az úszók helyzete sem, ám az edzők sem engedik el a versenyzőik kezét.

Vádemelési javaslatot tettek a halasi tüsfürdőtolvaj ellen

BAON 2019. július 12-én délelőtt egy férfi tusfürdőt tulajdonított el egy kiskunhalasi üzletből és dulakodott az egyik alkalmazottal. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A tiltó tábla ellenére is lehet várakozni Baja központjában

BAON A Jelky tér és a Széchenyi utca közötti szakasz burkolatának cseréje nagyban javított a már évek óta pocsék minőségű szakasz állapotán.

Féláron építették meg a járvány kórházhoz vezető utakat Halason

BAON A kiskunhalasi börtön udvarán épülő mobilkórház két hét múlva kezdi meg működését.

Útfelújítások a Centrum környékén Kecskeméten

BAON A régi SZTK sarkánál jelzőlámpa lesz, a Piarista Gimnázium és az SZTK közötti zebrát megszüntetik.

Tizenhét éves tolvajt fogtak a kunszentmiklósi rendőrök

BAON A kunszentmiklósi nyomozók őrizetbe vették a 17 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Rongálásért és közokirat-hamisításért felelhet egy ukrán nő

BAON A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak az ukrán gyanúsítottal szemben, aki sírhelyeket rongált meg.

A mondókázás segíti a kicsik fejlődését

BAON A kisgyermekes anyukáknak ezekben az iskola, óvoda nélküli napokban – hasznos időtöltésként – érdemes mondókázni a gyerekekkel.

Énekléssel, dübörgéssel és felvonulással tisztelegtek a motorosok Kecskeméten

BAON Közel 70 motoros gyülekezett péntek este a kecskeméti mentőállomás előtt, közösen elénekelték az Ismerős Arcok Nélküled című dalát, majd a 8 órási taps után tettek egy kört a városban.

Megváltozik a megyei futballtérkép is

BAON Már több hete kényszerszüneten vannak a labdarúgók, és nem lehet tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt mikor kezdődhetnek az edzések, utána pedig a mérkőzések.

A hajléktalanellátásra is nagy terhet ró a koronavírus-járvány

BAON A fertőzésnek helyzetüknél fogva talán legjobban kitett társadalmi réteg tagjait a fokozott terhelés alatt is segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Kázmér után Kelepke is megérkezett, együtt a gólyacsalád

BAON Pénteken visszatért teleléséből Kelepke, a kocséri gólyapár tojója.

Kevés a hazai pincészetekben lévő bormennyiség a vadkerti borász szerint

BAON Nincs sok bor a hazai pincészetekben. Frittmann János, a Hegyközségi Nemzeti Tanács alelnöke, soltvadkerti borász szerint a tavaly júliusi mennyiséggel lehet azonos a számadat.

Nehéz helyzetbe került a felsőlajosi állatkert

BAON Súlyosan megszenvedi a koronavírus-járványt a felsőlajosi Magán Zoo.

Vádemelést javasolnak a félegyházi késelés ügyében

BAON Az idősebb férfi egy – körülbelül hat centiméter pengehosszúságú – késsel mellkason szúrta 45 éves lakótársát, aki a sérülés következtében a helyszínen életét vesztette.

Interaktív sorozatban mutatja be kincseit a kecskeméti Ráday Múzeum

BAON Házimuzi címmel interaktív sorozatot indított útjára a Ráday Múzeum, hogy a járványhelyzet alatt is kulturális tartalommal töltse meg az érdeklődők mindennapjait.

2020.04.03.+ TV melléklet

BAON

Rossz hatással van a megváltozott helyzet az autista gyerekekre

BAON Az autizmus világnapja alkalmából Szabó Klárával, a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület elnökével beszélgettünk a kihívásokról, amelyeket a veszélyhelyzet okoz.

Több településen is áramszünetre kell számítani áprilisban

BAON Az NKM Áramhálózati Kft. a közvilágítás bővítését és hálózatkarbantartást végez áprilisban a megye több településén is. Mutatjuk, hogy hol fognak dolgozni a szakemberek.

Idén is lehet meghitt a húsvét

BAON Különleges húsvétban lehet idén részünk. Otthon, szűk családi körben is meghitt és szeretet­teljes ünnepet tarthatunk.

Szemenyei Jánosék a fülünkbe suttogják a valóságot

BAON A Kis suttogás című dal ötletgazdájával, Szemenyei Jánossal beszélgettünk a jelenlegi helyzetről és a dal létrejöttének körülményeiről.

Gyógyultan távozott egy koronavírusos beteg a halasi kórházból

BAON Egy koronavírussal diagnosztizált személy éppen kedden, az Egészség Világnapján távozhatott gyógyultan a halasi kórházból.

Mesterei nyomába lépne Lakatos Róbert

BAON Néhány hónappal ezelőtt új segítője lett a Kecskeméti SC megújult ökölvívó-­szakosztályánál Csikós Ábel vezetőedzőnek, a huszon­nyolc éves Lakatos Róbert személyében.

Őszre elkészülhetnek a csatornaépítéssel Kalocsán

BAON A veszélyhelyzet ellenére is ütemterv szerint halad Kalocsán a kertváros csapadékvíz-elvezetését szolgáló csatorna kivitelezése.

Újranyitott a tompai piac

BAON Szigorú feltételek betartása mellett újra megnyitott a tompai piac – tájékoztatta a lakosságot hétfő délután Véh László polgármester közösségi oldalán.

Kecskeméten is járőröznek a katonai rendészek

BAON Bács-Kiskun megyében Kecskeméten segítik katonák a rendőrség munkáját. A katonai rendész visszatarthatja a szabálysértés miatt tetten ért személyt a rendőrség kiérkezéséig.

Három autó ütközött össze a 44-esen Kecskemétnél

BAON Baleset történt hétfő délután Kecskeméten. Félpályán okoznak forgalmi akadályt a járművek.

Mentorok segítik a fogyatékkal élők digitális oktatását Kalocsán

BAON Mentorokkal oldja meg fogyatékkal élő és gyakran hátrányos helyzetű tanulóinak digitális oktatását a​ Kalocsai Nebuló EGYMI.

Nagy területen ég a nádas Soltvadkerten

BAON Kigyulladt a nádas Soltvadkerten hétfő délelőtt. A tűzoltók jelentős erőkkel érkeztek a helyszínre.

A szabadszállási költő versei átélt élményeket, érzéseket mesélnek el

BAON Gulyás János évek óta írja szebbnél szebb verseit. A végtelenül szerény ember lelkének rezdüléseit önti rímekbe minden előképzettség nélkül a szabadszállásiak nagy örömére.

A két fagyhullám keresztbe tett a megyei termelőknek is

BAON A fagy két hullámban pusztította el a tavaszi és a kora nyári gyümölcsök virágait. Kujáni László, kecskeméti növényvédelmi szakmérnökkel, gazdálkodóval beszélgettünk.

Hat éve készítette el első karikás ostorát a kézműves

BAON Marton Ferenc mintái, bár egyediek, de magukban hordozzák a régi mesterek tudását, szellemiségét, hagyományos motívumait.

Nőttek a keresetek, de tovább csökkent a megye lélekszáma

BAON Elkészült a tavalyi év mérlege. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint többet kerestünk, mint tavalyelőtt, de kevesebben élnek Bács-Kiskunban, mint 2018-ban.

Berendezési tárgyak égtek egy szakmári családi házban

BAON Tűz keletkezett egy szakmári családi házban vasárnap délelőtt.

A zenetanítás működik a virtuális térben is

BAON A tapasztalatokról Fuchs Attilát, a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezetőjét kérdeztük.

Harcolnak a felső tagozat megtartásáért Városföldön

BAON Városföldön az általános iskolában várhatóan megszüntetik a felső tagozatot. A szülők tiltakoznak, a minisztériumi döntés május végére várható.

Bajai anyakönyvi hírek

BAON A Petőfi Népe április negyedikei számában megjelent anyakönyvi híreket itt olvashatja.

Köröznek egy férfit a kunszentmiklósi rendőrök

BAON A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki egy 37 éves férfi ellen.

Új könyvautomata működik mostantól Kecskeméten

BAON Kecskemét kulturális életének új színfoltja egy új könyvautomata a város szívében.

Ellenőrzés alatt dolgoznak a Kecskeméti TE játékosai

BAON A koronavírus-járvány miatt a nyári leálláshoz hasonló helyzetbe kerültek a különböző sportágakat űzők, így a KTE-Duna Aszfalt élvonalbeli férficsapatának a játékosai is.

Zárt ajtók mögött is dolgoznak a félegyházi könyvtárban

BAON A könyvtárak, művelődési házak, múzeumok munkatársai most olyan feladatokat is el tudnak végezni, melyekre egyébként nem jut idejük.

Halálos biciklis gázolás Halas és Kunfehértó között

BAON A helyszínen teljes útzár van. Kerülni Mélykút irányába lehet.

Önkéntesek varrják a szájmaszkokat Hajóson

BAON A cél az, hogy mindenkinek jusson, az anyagköltséget az önkormányzat állja.

Halason is adható vér a kijárási korlátozás ideje alatt

BAON Szerda délelőtt Kiskunhalason is 74 személy adott vért, ami még békeidőben is szép számnak mondható.

Ebben a nehéz helyzetben is lehet pozitív a szülésélmény

BAON Online formában továbbra is számíthatnak a kismamák Néma Attiláné Ella dúla és szülésfelkészítő szakmai tapasztalatára.

Egyelőre nem tudni, hogyan érettségiznek a kőrösi diákok

BAON Hogyan lehet ilyen körülmények között érettségizni? – tettük fel a kérdést Szentgyörgyiné Szlovák Máriának.

Újra építik a halasi szélmalom tetőszerkezetét

BAON Jó ütemben halad a halasi Sáfrik-féle szélmalom felújítása, a korábban daruval leemelt tetőszerkezet azonban nem kerül vissza a helyére, szinte teljesen újra építik.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Bács-Kiskun megyében

BAON Bács-Kiskun megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, 2020. április 3-tól általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Hurrá, focista lett a fiam!

BAON Viczián Marianna, a Kerekegyházában futballozó Szász Attila édesanyja számára nem idegen közegbe illeszkedett be, amikor a fia elkezdett focizni.

Dokumentumfilm és sorozat készült Radnóti életének utolsó szakaszáról

BAON Tóth Péter Lóránt Radnóti születésének 110. évfordulója alkalmából tavaly elindult a Borból Abdáig tartó úton. A gyalogos zarándoklatból film készült.

Egymillió forintos támogatást adott a FIDESZ halasi frakciója

BAON A FIDESZ-KDNP kiskunhalasi frakciója egymillió forinttal járult hozzá a város koronavírus elleni védekezéséhez – tájékoztatott dr. Skribanek Zoltán, a képviselőcsoport vezetője.

Új naperőmű-beruházások indulhatnak Bács-Kiskun megyében

BAON Sikeresen zárult a megújuló energiaforrások felhasználásával történő villamosenergia-termelés támogatását célzó első METÁR tender.

Mosó- és szárítógépeket kapott a halasi kórház

BAON Három mosógépet és három ruhaszárítót adott át kedden Sztojka Attila a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház részére a koronavírus elleni védekezéshez.

Biztosítani szeretnék a természetes állapotot

BAON Elkészítette a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Gemenc fenntartási tervezetét.

Anyadisznó és malacai égtek el a tűzben Balotaszálláson

BAON Kedd délután lángra kapott egy ól egy balotaszállási tanyán, több állat is elpusztult a tűzben.

Eldugta a zsákmányt, de a bácsalmási rendőrök lefülelték

BAON A Bácsalmási Rendőrőrs munkatársai alig három órán belül lefoglalták a nő által ellopott tárgyakat.

Ez a tíz név nem hiányozhat a könyvespolcokról

BAON A soha véget nem érő kötelező olvasmányok emléke mindannyiunkban elevenen él, pedig az irodalom sokkal több a kötelezőknél, az irodalom elrepít, magyarázatot ad az élet olyan jelenségeire, amelyeket elsőre nem tudunk értelmezni. Íme tíz szerző, akik csodálatos történeteikkel utat mutatnak nekünk, elvarázsolnak, rabul ejtenek. Olvassuk a Libri irodalmi díjak tíz döntős könyvét!

Elektronikusan és postai úton lehet beiratkozni az óvodákba

BAON Az országosan elrendelt veszélyhelyzet miatt idén egyedi eljárási szabályok szerint lehet beiratkozni a 2020–2021-es nevelési évre a kalocsai óvodákba – közölte a polgármesteri hivatal.

Több mint kétezer szájmaszkot már kiosztottak a halasiaknak

BAON A maszkok nagyrésze már eljutott a halasi lakosokhoz, de a varrás tovább folytatódik. A további intézkedésekről Fülöp Róbert közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot.

Munkáltatói igazolás nélkül lehet jelentkezni a kecskeméti bölcsődékbe

BAON Már elérhetőek az önkormányzati bölcsődék jelentkezési lapjai. A jelenlegi helyzetben nem kérnek munkáltatói igazolást a kérelemhez.

Rablással és magánlaksértéssel gyanúsítanak egy jánoshalmi férfit

BAON Egy 77 éves jánoshalmi nő tett bejelentést a rendőrégre 2020. április 5-én 4 óra 20 perckor, mivel nem sokkal korábban egy ismeretlen férfi betört a házába, és pénzt követelt tőle.

A kecskeméti Élményközpont is kitárta virtuális kapuit

BAON A természettudományok iránt érdeklődőknek kedvez a TIT Élményközpontja. Megnyitotta a digitális terét a diákok előtt.

Elütötte a gyalogost, majd a körút közepén sorsára hagyta

BAON Az elütött, de még élő férfin nem sokkal később egy busz ment át, ezután a helyszínen elhunyt.

Baleset volt hajnalban az M5-ös autópályán

BAON A helyszínelés befejeződött, ezért a rendőrök feloldották a forgalomkorlátozást.

Lehajtott az útról egy autó Baja közelében

BAON Lehajtott az úttestről és felborult egy személyautó Baja közelében, az 5501-es út Bácsbokod felé vezető szakaszán.

Húsvétra lesz tojás elég, de drágulhat

BAON Hamarosan itt a húsvét, a tojásárak emelkedhetnek. Utoljára 2017-ben volt olyan helyzet, amikor is drasztikusan drágult a közkedvelt élelmiszer ára, igaz akkor karácsonyra.

Fertőtlenítik a tiszakécskei közterületeket

BAON Szombaton este Tiszakécskén, Tiszabögön és Kerekdombon is elkezdték fertőtleníteni a közterületeket és még vasárnap este is folytatják.

Halason is megkezdték az ingyenes egészségügyi arcmaszkok osztását

BAON Minden ingatlan postaládájába egy darab maszkot dobnak és a hozzácsomagolt tájékoztató leírást.

Nem tudni, érkezett-e már koronavírusos beteg a kecskeméti kórházba

BAON Megkérdeztük, hány beteg érkezett eddig, hány lélegeztetőgép áll rendelkezésre és még sok egyéb közérdeklődésre számot tartó dolgot.

Kecskeméti anyakönyvi hírek

BAON A Petőfi Népe április negyedikei számában megjelent anyakönyvi híreket itt olvashatja.

Érmekkel tért haza a keceli lány a borversenyről

BAON Maráz Annabella a Kadarka Nemzetközi Borversenyen az egyik sillermintája aranyat, míg a másik ezüstérmet kapott. A húszéves lánnyal beszélgettünk.

Közösen védekeznek a koronavírus ellen a kerekegyháziak

BAON Kerekegyháza város vezetése már a kezdetektől fogva kiemelt figyelmet fordított a lakosság egészségének megőrzésére.

Tűz ütött ki egy nagybaracskai családi házban

BAON A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2020.04.04. + Melléklet

BAON

Holló Mátyás uszódi tenyésztő Párizsban bírálta a juhokat

BAON Holló Mátyás uszódi juhtenyésztőt érte az a megtiszteltetés, hogy első magyarként részt vehetett a párizsi Salon International de l’Agriculture show-n.

Új légfertőtlenítő gépeket kapott a kecskeméti Margaréta Otthon

BAON Az idősotthon védelmébe mostantól a független laboratóriumok által tesztelt NOVAERUS plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő berendezéseket vetik be.

Országos első helyezést ért el a kalocsai Kenyeres Szilárd

BAON A Kalocsai Szent István Gimnázium tanulója, Kenyeres Szilárd nyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt (OKTV) történelemből, a 11. osztályosok kategóriájában.

Speedet, extasyt és marihuánát is árult házában a falusi díler

BAON A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki több, mint egy éven át kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedett otthonában.

Fülöpszállás megtette az óvintézkedéseket

BAON Fülöpszálláson már az első óvintézkedések bevezetése előtt megkezdték a védekezést a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében.

Volt, akit váratlanul ért a tervezett áramszünet

BAON Pénteken nagyon sok utcában van tervezett áramszünet 8 és 16 óra között Kecskemét-Hetényegyházán.

Összegyűjtöttük az elmúlt 24 óra rendőrségi híreit

BAON Hercegszántó külterületén két migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A bajai postaládákba is kerülnek maszkok a napokban

BAON Baján hamarosan minden postaládába juttat maszkokat a város, 37 ezret készíttetett az önkormányzat helyi és környékbeli vállalkozásokkal, varrónőkkel együttműködve.

13 ezer szájmaszkot osztanak szét Kalocsán

BAON Milliós kórháztámogatást és vállalkozói kedvezményeket is bejelentettek csütörtökön.

Egyetemi átszervezés: megszólalt a polgármester és az ellenzék is

BAON Szemereyné Pataki Klaudia szerint nagy siker, hogy sikerült megakadályozni a kecskeméti egyetem beolvadását a szegedibe, az alapítványi fenntartás pedig rugalmasabb működést tesz lehetővé.

A megyei kórházat is kijelölték a koronavírusos betegek fogadására

BAON A kecskeméti megyei kórház haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására – közölte csütörtökön a kórház.