A Paks a Ferencváros legyőzésével élen zárja az évet

A listavezető Paks 3-2-re nyert otthon a címvédő Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnap esti rangadóján, ezzel biztossá vált, hogy az évet a tabella élén zárja.

Hercegszántón is meggyújtották a remény lángját – galériával

BAON Az időjárás kegyeibe fogadta a hercegszántói ünneplőket.

Győzelemmel búcsúztatta az évet a KNKSE

BAON Idei utolsó mérkőzésén a Malév Sport Clubbal csapott össze hazai pályán a Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB II G-csoportjának 11. fordulójában. A hazai gárda szép sikerrel búcsúzott el a szurkolóktól.

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 10.

BAON Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

A hanukát ünnepelték Kecskeméten a téli fesztiválon – galériával, videóval

BAON A vasárnap egyik kiemelkedő eseménye volt Kecskeméten a Zsidóház hanuka ünnepe. A főtéren, a téli fesztiválon ünnepelték meg a hanukát, a fény ünnepét, mely talán az egyik legismertebb zsidó ünnep a nem zsidók körében.

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

BAON Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Vissza tudott vágni a Dágnak a KRC

BAON A férfi röplabda Extraliga alapszakaszában a Kecskeméti RC az újonc Dág KSE vendége volt. Bár a papírforma vendég sikert ígért, a Kecskemétnek kellemetlen emlékei voltak az ellenfélről, hiszen az első körben meglepő vereséget szenvedtek hazai pályán. Most viszont nem bízott semmit a véletlenre a KRC.

Új számítógépet kap a könyvtár és az óvoda Kunfehértón

BAON A település önkormányzata két jelentős informatikai pályázaton is eredményesen szerepelt, amit az Országos Informatikai Programirodához nyújtottak be.

Tudja mikor uralkodtak a magyar királyok?

BAON Legújabb kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékeznek a magyar királyok uralkodásának idejére.

Hetvenhétszeres véradóként Bimbó Antal célja a 100. véradás elérése – podcast

BAON A kecskeméti Bimbó Antal 28 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy rendszeres véradó lesz. Immár 77-szeres véradó. Ennek kapcsán a Hír FM kecskeméti adásában Vízi Zalán szerkesztő-riporter beszélgetett vele.

Rekord mennyiségű válogatott meghívót kapott a ScoreGoal

BAON Az SG Kecskemét Futsal történetében rekordnak számító meghívó mennyiség érkezett az elmúlt héten. Összesen nyolc játékosra számítanak a magyar és szerb válogatottakban.

Óvodások foglalták el a kerekegyházi városházát – galériával

BAON Több mint másfél évtizedre visszanyúló hagyomány Kerekegyházán, hogy a helyi Bóbita Óvoda nagycsoportosai december folyamán, Mikulást követően meglátogatják a város polgármesterét, és megismerkednek a polgármesteri hivatal működésével. Idei évben két csoportban érkeztek meg a városháza dísztermébe, ahol dr. Kelemen Márk fogadta őket.

Már férfi tagja is van a kecskeméti kórház szülésznő gárdájának

BAON Nagy érdeklődés kísérte a kecskeméti HÍRCSE újabb fórumát, melyen ezúttal a szülésznők mutatkoztak be, és beszélgettek az édesanyákkal és a kismamákkal.

Átmeneti otthonokban élő gyerekek javára gyűjt az evangélikus egyház

BAON Lakhatási problémák, családon belüli bántalmazás vagy egyéb konfliktus, válsághelyzet is lehet az oka annak, hogy családok vagy gyermekeiket egyedül nevelő szülők átmeneti otthonban keresnek menedéket.

Itt válthatja ki gyógyszerét nyitvatartási időn túl vasárnap

BAON Mutatjuk a vasárnapi ügyeletes gyógyszertárakat Bács-Kiskunban.

Esős idő várható a hét utolsó napján

BAON Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie vasárnap.

Down-szindrómás gyerekek táboroztatására gyűjtenek a Rotary hordónál

BAON Az előző évekhez hasonlóan a Rotary Club Kecskemét ismét jelen van a város Főterén. A Téli Csodaország és Kecskeméti Advent eseményen újra felállította a Rotary hordót. Ismét nemes célra gyűjtenek.

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 9.

BAON Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Kiskunfélegyházi anyakönyvi hírek

BAON A Petőfi Népe december 9-ei számában található anyakönyvi híreket itt olvashatja.

Halottnak akarta nyilváníttatni magát, hogy megússza a börtönt

BAON Nem sikerült neki.

Megbírságolhatják az ingatlantulajdonost, ha nem takarítja a járdát

BAON Az önkormányzat tájékoztatása szerint a városában helyi rendelet szabályozza az ingatlantulajdonosok vagy azok használóinak kötelezettségét, mely szerint az ingatlan előtti járda tisztántartásáról, hóeltakarításáról, síkosságmentesítéséről gondoskodnia kell.

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

BAON A sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

Magyarország már évekkel korábban teljesítheti 2030-as klímacéljait

BAON A klímaváltozással kapcsolatos sikeres nemzetközi fellépés előfeltétele, hogy mindenki teljesítse az eddigi vállalásait. Magyarország elvégezte a „házi feladatát”, aminek eredményeképp korábban elérheti 2030-as klímacéljait – közölte a magyar energiaügyi miniszter szombaton Dubajban.

A szegénységgel küzdőkre hívja fel a figyelmet a Katolikus Karitász

BAON Egymillió csillag a szegényekért címmel hirdetett szolidaritási akciót Katolikus Karitász, hogy felhívja a figyelmet a napi megélhetési problémákkal küzdőkre.

Vámos Tibor első kötetét ismerheti meg a közönség

BAON Az élet halált okoz címmel tartják meg december 12-én, kedden 17 órakor Vámos Tibor verskötet bemutatóját Kecskeméten, a Katona József Könyvtárban.

Luca napján a Luca székéről osztanak meg érdekességeket

BAON December 13-án, szerdán, Luca napján 14 órakor minden érdeklődő sok érdekességet megtudhat a Luca széke színpadi műről.

Orbán Viktor Annus unokájával gyújtotta meg a második adventi gyertyát (videó)

BAON A miniszterelnök egy képet osztott meg közösségi oldalán, amelyen unokájával együtt szerepel.

Újra összegyűltek az adventi koszorú köré a nyárlőrinciek – galériával

BAON A hagyományoknak megfelelően az óvoda előtti parkban állítják fel minden évben Nyárlőrincen a község adventi koszorúját, melyen a második gyertyát gyújtották meg vasárnap.

Elkezdődött az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben

BAON Elindult a karácsonyi bevásárlási szezon, az élelmiszerláncok várakozásai szerint a tavalyinál erősebb lehet a decemberi forgalom – derül ki az MTI által készített körképből.

Nem érkeztek üres kézzel a Mikulásfutás résztvevői – galériával

BAON Idén is megrendezték a már sok éves hagyománnyal rendelkező Jótékonysági Mikulásfutást Kiskunhalason, a mintegy félszáz fős mezőny résztvevői adományokat is hoztak, amit a szervező Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai helyi szociális intézményeknek és egy kollégium rászorulóinak juttatnak majd el.

Kiállítás nyílik Harsányi Zsuzsanna festőművész tanítványainak alkotásaiból

BAON Hétfőn 17 órakor nyílik meg a Kecskeméti Felnőtt Rajz– és Pasztellkör kiállítása a Három Gúnár Étteremben. Harsányi Zsuzsanna festőművész tanítványai mutatkoznak be.

A dunavecsei gyermekek alkotásait várják a pályázatra

BAON Betlehemi jászol címmel írt ki pályázatot az óvodás és az iskolás korú gyermekek számára a Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség.

Pap Gábor könyvét mutatják be Baján

BAON Nagy István festőművész születésének 150. évfordulója alkalmából megjelent könyvet mutatják be Baján december 11-én.

Dobrev Klára, Donáth Anna és Cseh Katalin egész évben a magyar pedagógusok béremelése ellen dolgozott

BAON Lassan itt az év vége, de Brüsszel továbbra se fizette ki a magyar pedagógusoknak járó béremelés részt - hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében rámutatott: ez azért nem történt meg, mert Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István baloldali EP-képviselők egész évben azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a Magyarországnak jogosan járó források kifizetését.

Idézze fel velünk az 1974-es évet!

BAON A fortepan.hu fotóival múltidézésre hívjuk olvasóinkat. Mutatjuk, milyen felvételek készültek Magyarországon az 1974-es évben.

Bemutatják dr. Szécsi Gábor legújabb könyvét

BAON Kedden 17 órakor mutatják be Prof. dr. Szécsi Gábor legújabb könyvét Kecskeméten, a Tudomány és Művészetek Házában. A TIT megyei szervezete által rendezett könyvbemutatója nyitott, várják az érdeklődőket.

Ilyen ütemterv szerint zajlik a kecskeméti utak síkosságmentesítése

BAON Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának úthálózatán a téli időszakban mintegy 206 kilométer hosszúságú szilárd burkolatú úton, 67,6 kilométer hosszúságú kerékpárúton és járdán, valamint megközelítőleg 336 kilométer hosszúságú földúton kell a síkosság-mentesítésről és a lehullott hóréteg eltávolításáról gondoskodni. Ezen túlmenően több, mint 300 darab autóbusz-járdasziget, és 253 darab kijelölt gyalogos-átkelőhely síkosság-mentesítését, hóeltakarítását kell elvégezni, melyre 5 darab 3,5 tonnás platós gépjármű áll rendelkezésre, 75 fő kézi munkaerővel – tájékoztatott a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ).

Mutatjuk a vasárnapi közlekedési információkat Bács-Kiskunból

BAON Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskunban.

Meggyújtották a második adventi gyertyát Kecskeméten – galériával

BAON Advent második vasárnapjának előestéjén Kecskemét főterén is meggyújtották Advent második gyertyáját.

Újra láthatók majd Japánban kecskeméti rajzok

BAON A kecskeméti Rákóczis gyerekek alkotásait ismét megcsodálhatja a közönség Japánban, január végétől. A nemzetközi képzőművészeti seregszemlére 28 kecskeméti diák alkotását juttatták ki.

A Duna, Tisza-parti összecsapást a tiszaiak nyerték

BAON Hosszú volt a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi szezonja, de most már végleg befejeződött. Az utolsó találkozón a Bajai LC a Tiszakécskei LC II gárdáját fogadta.

Páratlan leletanyagot mutatnak be a bugaci látogatóközpontban

BAON Sikeresen befejeződött az Aranymonostor és látogatóközpont turisztikai fejlesztés első üteme Bugacon.

Idősek és óvodások között képez hidat a kecskeméti programsorozat

BAON A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai óvoda Méhecske csoportja és a Nyitnikék Idősgondozó Központ idősei intergenerációs együttműködés jegyében találkoztak több alkalommal az idén.

Teljes kapacitással működik a Vajda-Papír tavaly átadott új dunaföldvári gyáregysége

BAON Az új gyáregység –, amely a generálkivitelező STRABAG Generálépítő Kft-vel ipari és energetikai építmény kategóriában elnyerte a 2023. évi Építőipari Nívódíjat – éves alapanyagpapír-termelése idén elérte a 115 ezer tonnát.

Magyar társszervezésben és Donald Trump részvételével tartották meg az amerikai republikánusok egyik legrégibb klubjának éves gáláját

BAON A jövő évi amerikai választások jegyében, magyar társszervezésben és Donald Trump felszólalásával tartották meg a New York-i Fiatal Republikánus Klub hagyományos évzáró gáláját szombat éjjel.

Bocskorás Bertalan: Legyetek türelemmel és erősítsétek meg a szíveteket – galériával

BAON Advent második vasárnapja a keresztény kultúrkörben a remény üzenetét hordozza. A katolikusoknál ezt a liturgia szerinti miseruhával megegyezően lila színű, a protestánsok esetében pedig a piros színű gyertya lángjának fellobbanása jelképezi. Bocskorás Bertalan református lelkész a kiskunhalasi második adventi gyertya meggyújtása előtt arról beszélt, hogy legyünk türelemmel, az emberek erősítsék meg a szívüket, legyenek türelemmel, mert az Úr eljövetele közel van.

Letartóztatták a brjanszki iskolában lövöldöző lány apját

BAON Két hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap Dmitrij Afanaszkint, annak a 14 éves tanulólánynak az apját, aki a brjanszki 5. számú gimnáziumban tüzet nyitott iskolatársaira, majd öngyilkosságot követett el.

A tűzveszély miatt háromszáz házat bontattak le Kecskeméten

BAON Lakóházak százait pusztította el egy-egy elemi csapás Kecskeméten az elmúlt évszázadokban. Hol tűz, hol szélvihar vagy éppen földrengés miatt omlottak le házak, váltak lakhatatlanná. Hogy mindezt kivédjék, illetve felkészüljenek rá, a város vezetése folyamatos intézkedéseket hozott.

Bevette Veszprémet a Kézilabda Kecskemét

BAON A férfi kézilabda NB I./B 15. fordulójában a Kézilabda Kecskemét a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es csapatának vendégeként lépett pályára. Tóth Norbert együttese hatalmas csatában szerezte meg a pontokat.

A betlehemi jelenetet felidéző finomság készült a 326 éves mézeskalács-mintafa alapján

BAON A Kecskeméti Katona József Múzeum és a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda különleges meglepetéssel szolgál a műtárgyak, és legfőképpen a minőségi csokoládék kedvelőinek. A közös együttműködés eredményeképp: betlehemi jelenetet ábrázoló finomság készült, a 326 éves mézeskalács-mintafa alapján.

Véradások Bács-Kiskunban december 11–17. között

BAON A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Bács-Kiskun vármegyében. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére.

Zsigmond Barna Pál: Európát egyre jobban sújtja a migráció és a vele járó terrorveszély

BAON Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést a témával kapcsolatban vasárnap.

Újabb könnyítés az autósoknak az Izsáki út négysávosítása kapcsán

BAON Jó hír a Kecskeméten közlekedőknek: hétfőtől már lekanyarodhatunk jobbra kis ívben a Dózsa György útról az Árpád körútra, és az Olimpia utcánál a Szil-Coop körforgalom is teljesen átjárhatóvá válik.

Fellobbant a remény lángja is a kerekegyházi koszorún – galériával

BAON Szombaton este fellobbant a második adventi gyertya, a remény lángja, Kerekegyháza adventi koszorúján.

Az év végéig még többször láthatjuk itthon a kecskeméti operaénekest

BAON Ádám Zsuzsanna Instagram-oldalán tudatta követőivel a hírt.

Eredményességben többet vár Virágh Ferenc a KTE II-től – podcast

BAON Véget ért az őszi szezon az NB III-ban, ahol a Kecskeméti TE tartalékcsapata a dél-keleti csoport 14. helyén telel. Ennél többet vár csapatától Virágh Ferenc, de a fokozatos fejlődés bizakodással tölti el.

Így alakult folyóink vízszintje vasárnapra Bács-Kiskunnál

BAON Cikkünkből megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása vasárnap reggelre.

Isten éltesse a Juditokat!

BAON December 10-én a születésnaposokon kívül a Juditok ünnepelhetnek.

Ónos eső miatt adtak ki másodfokú riasztást Bács-Kiskunra

BAON Az Országos Meteorológiai Szolgálat Ónos eső veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Baranya vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Tolna vármegye területére.

Kamionnal ütközött egy személyautó az M5-ösön

BAON A kisebb jármű forgalmi akadályt okoz a Szeged felé vezető oldalon.

Több támogatást kapnak a kecskeméti polgárőr-egyesületek az önkormányzattól – galériával

BAON Évzáró szakmai fórumra gyűlt össze Kecskemét nyolc polgárőr-egyesülete szombaton, a Neumann János Egyetem GAMF Karán, ahol visszatekintettek az esztendő feladataira, és értékelték az elvégzett munkát. A fórumon dr. Homoki Tamás alpolgármester bejelentette, hogy a kecskeméti polgárőr-egyesületek a korábbinál magasabb összegű támogatást kapnak a várostól.

Fotorealista festmények láthatók a nagykőrösi Naphíd Galériában – videóval

BAON Megfestett pillanatok címmel nyílt kiállítás Zoltai Attila képzőművész lenyűgöző, fotorealisztikus festményeiből a nagykőrösi Naphíd Galériában péntek este.

Nótakört és citerazenekart alakítottak a szabadszállási reformátusok

BAON A magyar nóta hagyományainak ápolása mindeddig is kiemelkedő jelentőséggel bírt a szabadszállásiak számára. Ennek jegyében alakította meg egy évvel ezelőtt Dóry József Nótakör és Citerazenekar a helyi református egyházközösség.

Hazai pályán zárja az évet a KNKSE

BAON Elsöprő győzelmet aratott az elmúlt hétvégén a KNKSE a BVSC-Zugló otthonában, most pedig a sorsolás úgy hozta, hogy a naptári évet hazai pályán zárhatja a Kecskemét. Ezúttal a Malév SC lesz az ellenfele, a kecskeméti kézilabdás lányok újabb győzelemmel szeretnék meghálálni a szurkolóknak az egész éves támogatást.

Kolbászolt Izsák: először rendeztek ilyen megméretést a településen

BAON Szombat délelőtt kolbászolt Izsák. A városi piaccsarnokban egy tucat csapat készített kolbászokat, hogy azokat a zsűri értékelje. A hagyományteremtő szándékkal indított eseményt minden évben szeretnék megtartani.