Gasztronómiai időutazást tartottak a reformkorba

Sok kérdésre választ kaptak a hallgatók hétfőn Ács Imre mesterpedagógus rendhagyó gasztronómiatörténeti óráján a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban.

A Missziós kereszt egyszerre Jézus halálának és feltámadásának a jele

BAON Az Eucharisztikus Kongresszus jelképét, a Missziós keresztet fogadta a Kalocsa-kecskeméti érsek Kiskunhalason.

Letartóztatták az apját meggyilkoló fiút

BAON A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 15 éves fiatalkorú fiúnak, aki a megalapozott gyanú szerint leszúrta édesapját Orgoványon.

Hamarosan eltűnhet a pirtói szemétlerakat

BAON Helyi információk szerint az ideiglenes lerakatban veszélyes hulladéknak számító azbesztpala is található, ráadásul egyre többen oda hordják a szemetüket.

Kevesebbet kirándulunk télen Olvasóink

BAON Múlt heti szavazásunk során azt próbáltuk kideríteni, hogy olvasóinkat mennyire ihleti kirándulásra a tél és felkeresik-e ilyenkor is a megyei túraútvonalakat?

Harminckét illegális határátlépőt állítottak meg

BAON A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. január 26-án 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen 32 külföldit tartóztattak fel.

Tisztesen helytállt a Falco otthonában a KTE

BAON Kikapott ugyan a Falco otthonában a KTE-Duna Aszfalt, de a csapat vezetőedzője, Forray Gábor elégedett volt játékosai hozzáállásával.

Kecskeméti győzelem a MAFC ellen

BAON A férfi élvonalbeli bajnokság alapszakaszában a MAFC-BME együttesét fogadta vasárnap este a HÉP-Kecskeméti RC.

Pályázati forrásból építkeznek Szalkszentmártonon

BAON Az idei esztendőben megújul a község temetője, elkészül a Béke utca rekonstrukciója, valamint megújul egy önkormányzati tulajdonú szolgálati lakás is.

Ötvenéves jubileumát ünnepelte meg Kalocsán a két művész

BAON Körtvélyessy Zsolt és Provaznik Géza Kalocsán találkozva ünnepelte meg a legendás Radó Vilmos színházigazgató szárnyai alatt létrejött közös szerzői estek jubileumát.

Tízet gurított edzőmeccsen a ScoreGoal

BAON A bajnoki szünetben sem tétlenkedik az NB I.-ben szereplő kecskeméti futsalcsapat, a ScoreGoal.

Tűzpróba címmel nyílt kiállítás a Hírös Agórában

BAON A tárlaton 29 alkotó művei láthatók, köztük több külföldi művész is bemutatkozik.

Négyből négy lett a cél

BAON Vasárnap 19 órakor a Palota RSC csapatát fogadja a HÉP-Röpke SE az U21-es NB II.-es női bajnokság A jelű Keleti csoportjában

A művész dolga az állandó keresés

BAON Kortárs költészet-kortárs grafika címmel kiállítás péntek este a kecskeméti Kápolna Galériában.

Didergett a násznép a szertartás alatt

BAON Az önkormányzat szerint az eddigi téli esküvőkkel kapcsolatban nem érkezett hasonló jelzés, de tisztában vannak vele, hogy javítani kell a terem fűtésén, és dolgoznak rajta.

Megállapodott a szakképzési centrum és az egyetem

BAON A dokumentumot pénteken írta alá Finta Zita, az egyetem kancellárja, dr. Fülöp Tamás rektor, Leviczky Cirill, a szakképzési centrum kancellárja és Ignácz Bence főigazgató.

Szalézi-díjat kapott munkatársunk, Hraskó István

BAON Ünnepélyes keretek között péntek délután adták át a Szalézi Szent Ferenc-díjakat a sajtó munkatársainak a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban.

Árokba borult egy teherautó Kecskemét közelében

BAON Nem sokkal kilenc óra előtt árokba, az oldalára borult egy teherautó a Szentkirály felé vezető úton. A balesethez a kecskeméti hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Madarász Dóra ott lehet az olimpián

BAON A magyar női válogatott 3:1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat a csapatolimpiai kvalifikációs versenyen, így Madarász Dóri is ott lehet az olimpián.

Örömmel és lélekből fest a szabadszállási alkotó

BAON Bognár Renáta képeiből nyílt kiállítás a magyar kultúra napja alkalmából a szabadszállási József Attila Közösségi Ház galériájában.

Diplomaátadó az Eötvös József Főiskolán

BAON Minden végzős hallgató sikeres záróvizsgát tett a hónap közepén, összesen 20 hallgató fejezte be tanulmányait az intézményben.

A betegektől lopott egy férfi Kalocsán

BAON Mobiltelefont, pénztárcát és karórát lopott el egy dunaújvárosi férfi egy kalocsai egészségügyi intézéményből.

Új épületszárnnyal bővítik az iskolát

BAON Tavaly májusban tették le az alapkövét a Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium épülő új épületszárnyának Jánoshalmán.

A bajnoki címvédőhöz látogat a KTE-Duna Aszfalt

BAON Ha a legjobb passzban lenne a KTE-Duna Aszfalt, akkor is teher nélkül utazna a Falco elleni bajnokira.

Kiválasztották a legjobb fotókat

BAON A település önkormányzata nyolcadik alkalommal hirdette meg a virágfesztiválhoz kapcsolódó FLORA fotópályázatát, melyre ezúttal a Téli ünnepek témában várták a fotókat.

Hét érmet szerzett a KJC-KeSI

BAON A Kecskeméti Judo Club-KeSI dzsudokái a napokban Mórahalmon szerepeltek, a Molnár Franciska-emlékversenyen.

Az időskor lehetőségeiről tanácskoztak Kecskeméten

BAON Az idősödés társadalmi kihívásaira születő helyi válaszok címmel rendeztek konferenciát csütörtökön Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központban.

Kijött az osztálykülönbség

BAON Két edzőmérkőzést játszott szerdán a Duna Aszfalt-Tisza­kécske LC NB II.-es csapata. Az ellenfél két NB III.-as gárda volt és a TLC mindkét együttest magabiztosan győzte le.

Éremmel térhettek haza

BAON Miközben a megyei labdarúgó-bajnokság három osztályának a csapatai lassan megkezdik a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére, a hétvégén folytatódott a gálarendezvények sorozata.

Az élet szépségeit mutatja meg festményein Somlyai Péter

BAON Somlyai Péter festőmester műveiből nyílt kiállítás Technikák és színek játéka címmel kedden Nagykőrösön, az Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában.

Egy középfeszültségű vezeték szigetelése égett

BAON Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

A világ első hidrogénhajtású légi járművét építik Jakabszálláson

BAON Egy amerikai cég tudástőkéje miatt választotta partneréül a jakabszállási Genevation Aircraft Kft.-t a világ első hidrogénmeghajtású légi járműve, a Skai fejlesztéshez.

A magyar kultúráé volt a főszerep a Szilády Áron Gimnáziumban

BAON Az iskola kultúra napi eseményeinek központi eleme a magyar nyelv és kultúra fejlődését nagy mértékben meghatározó Vizsolyi Bibliához kapcsolódó kiállítás volt.

Kigyulladt egy melléképület Kecskemét külterületén

BAON Kigyulladt egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű melléképület szerda délután Kecskemét külterületén.

Kigyulladt egy kocsi Kecelen

BAON Teljes terjedelmében égett egy személyautó Kecelen, az Újszőlő utcában hétfő este.

Nem elég a pénz a beruházásra

BAON Bár jó ideje rendelkezik a város elnyert tenderrel az új óvoda megépítésére, a létesítményről továbbra is csak feltételes módban lehet beszélni.

Az izsákiak vitték el a kupát Fülöpszállásról

BAON Parázs hangulatú teremlabdarúgó tornának adott otthont szombaton a fülöpszállási faluház tornacsarnoka.

Indítványozták az apját megkéselő orgoványi fiú letartóztatását

BAON A 15 éves orgoványi fiú 2020. január 25-én hajnalban Orgoványon egy családi veszekedés során egy konyhakéssel többször megszúrta az apját, aki a helyszínen meghalt.

Szerelemről és elengedésről is tanítanak Mihó Izabella művei

BAON Az egykori rádiós műsorvezető, a foktői rendezvények szervezője, otthoni gazdálkodó-méhész és édesanya több évtized élettapasztalatát meséli el novelláskötetében.

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Kecskeméten

BAON A baleset a Halasi út és a Kolozsvári utca kereszteződésében történt.

VER-BAU A kollegák sorba álltak, hogy vért adhassanak

BAON Pénteken helyszíni véradást szervezett a Véradóbarát munkahely címet is elnyert VER-BAU Kft. A nyolcadik éve tartó hagyomány illeszkedik a kecskeméti székhelyű építőipari cég profiljába: a magas színvonalú építőipari kivitelezések és generál vállalkozások mellett kiemelt szerepet játszik életükben a társadalmi szerepvállalás.

Hatvan iskolába mennek el a cirókások két hónap alatt

BAON A Ciróka Bábszínház is részt vesz a Lázár Ervin-programban. A teátrum két bábszínésze több mint kétezer elsősnek játssza el Az aranyszőrű bárány című előadást.

Véradások Bács-Kiskun megyében január 27. – február 2. között

BAON A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Bács-Kiskun megyében.

Vádat emeltek a kalapácsos gyilkos ellen

BAON A 64 éves helybéli férfi előzetes szóváltást követően egy kalapáccsal bántalmazta az áldozatot, aki belehalt sérüléseibe, mire kiértek a mentők.

Juhász Nándor a nagykőrösi kulturális központ élén

BAON Korábban hat esztendőn keresztül tevékenykedett a nagykőrösi kulturális központ igazgatóhelyetteseként és most új ötletekkel felvértezve foglalta el helyét a vezetői székben.

A vidék megújulásához járulnak hozzá a termelői piacok

BAON A kormány 2012-ben hozta létre a termelői piacokat, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsanak a helyi termelőknek saját termékeik árusítására,

Más világ jön majd a bajai közlekedőkre

BAON Februártól változik a Szentháromság tér forgalmi rendje. Nem jó, ahogy volt, de sok szempontból a jelenlegi rendszer sem megfelelő.

A legismertebb magyar költők és írók szerelmi életét mutatja be

BAON Nagyon kell szeretniök! címmel a napokban jelenik meg Réczei Tamás, a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetőjének két kötetes kiadványa.

Emberölés Orgoványon

BAON Egy 15 éves orgoványi fiú otthonukban előzetes szóváltás során többször megszúrta 43 éves édesapját, aki a helyszínen meghalt.

Egy győzelem sokat lendítene a KRC-n

BAON A HÉP-Kecskeméti RC vasárnap a MAFC gárdáját fogadja. A gödörben lévő hírös városi csapatnak mi sem tenne jobbat, mint egy győzelem.

Tűz ütött ki egy pincében Helvécián

BAON A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság tájékoztatása szerint a péntek esti órákban tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Helvécián, az Erdő utcában.

A lakosság véleményét is kikérik a környezetvédelmi programhoz

BAON Új Környezetvédelmi Programot és Cselekvési Tervet dolgoz ki Kecskemét önkormányzata a 2020 és 2025 közötti időszakra.

Ma újra összecsap a KTE és a Mizse

BAON A Kecskeméti TE-Piroska Szörp és a Mizse KC nemcsak a bajnokságban találkozik kétszer egymással, hanem a Liga Kupában is.

Sportpark épült Szabadszálláson

BAON Kültéri sportpark szolgálja januártól a szabadszállásiak egészségét, a szabadidő testet-lelket karbantartó hasznos eltöltését.

Teszt 1

BAON

Hét csoportot kísértek vissza a határzárhoz

BAON Csütörtökön 33 külföldit tartóztattak fel a megyei határszakaszon az egyenruhások.

Engedély nélküli gyógyszereket találtak egy kocsiban Tompán

BAON A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy gépkocsiban több mint 173 ezer engedély nélküli gyógyszert találtak Tompán.

2020-ra a magyarok mindössze ötöde készült pénzügyi tervvel

BAON Egy év alatt 44 százalékra emelkedett azoknak az aránya, akik rendelkeznek valamilyen megtakarítási termékkel – derül ki az OTP Bank megbízásából készített 2019-es Öngondoskodási Index kutatásból*. A pozitív változás biztató, az viszont elgondolkodtató, hogy ezzel párhuzamosan folyamatosan csökken azoknak a száma, akik legalább 5 évre előre terveznek, pedig a hosszabb távú befektetésekkel a folyamatosan otthon tartott pénznél, vagy a bankbetétnél nagyobb hozam is elérhető.

Ovi-zsaruk jártak Dunaegyházán

BAON Az idei oktatási-nevelési évben Bács-Kiskun megye 10 kedvezményezett, és kistelepülés óvodai intézménye csatlakozhatott térítésmentesen az OVI-ZSARU Programhoz.

Rablással végződött a borlopás Kalocsán

BAON Hamar elfogta a rendőrség azt a 27 éves férfit, aki bort akart lopni egy kalocsai boltból, de tetten érték. Menekülés közben egy járókelőt is arcon ütött egy irattáskával.

Kiskunhalas legrégebben alakult zenekarát díjazták

BAON Díjátadás, meglepetés zenei produkció és kiállítás megnyitó színesítette a magyar kultúra napja alkalmából szerda este rendezett városi ünnepséget a Közösségek Házában.

A Hófehérke című mesét láthatták az óvodások

BAON Szerdán tartották meg a Meséről zenére gyermekhangverseny záró előadását az ifjúsági otthonban.

Három kocsi ütközött össze az M5-ösön

BAON Lezárták a belső forgalmi sávot az M5-ösön, Lajosmizse térségében, mert csütörtök délelőtt három autó összeütközött.

Egyre nagyobb feladat lesz az idősek ellátása Baján

BAON Milyen szociális szolgáltatásokat kell és milyeneket kellene biztosítania az elöregedő városnak? Erre a kérdésre igyekszik megadni a választ az a 170 oldalas dokumentum.

Bízhatnak a jó szőlőtermésben Kecskeméten

BAON Tizenegyedik alkalommal elevenítették fel szerdán Szent Vince napi vesszőszentelés hagyományát Kecskeméten, a miklóstelepi Dimenzió Borászat birtokán.

Menetel a Kecskeméti Spartacus

BAON A hírös városiak reme­kül szerepelnek a jelenlegi idényben és szinte biztos, hogy harmadikként jutnak a rájátszásba.

Játékórával kell jelezni a parkolás kezdetét a rendelőnél

BAON Február 3-tól időkorlátos lesz a hunyadivárosi orvosi rendelő előtti parkoló Kecskeméten, legfeljebb két órára lehet majd otthagyni az autót.

Remekeltek a Spari fiataljai

BAON A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér mind a három korosztályban (újonc, serdülő, ifjúsági) lányokat és fiúkat is indított a hétvégén rendezett országos ranglista versenyen.

Rendszeresen bántalmazta gyermekei anyját a nagykőrösi férfi

BAON K. Z. a láthatások során gyakran ittasan jelent meg a sértett lakásánál és szidalmazta, megütötte, késsel fenyegette a nőt.

Bevált a kísérlet a Mesevonat oviban

BAON Az egykoron Maria Montessori által kidolgozott alternatív gyermeknevelési módszert a megye kistelepülései közül elsőként Fajszon vezették be.

A vízhiány okozza a legtöbb gondot Halason

BAON 2018 második felében olyan kevés csapadék hullott, hogy körülbelül negyven centiméterrel kevesebb vízzel indult a tavalyi horgászidény.

Január végétől megszűnik az oktatás a foktői iskolában

BAON Idén január végén megszűnik – egyelőre csak – az oktatás a foktői általános iskolában. A helyi községi hírmondóban jelentette be ezt a szomorú tényt Bakai Károly településvezető.

Jótékonysági kamarai bál Kecskeméten

BAON Jótékonysági bált rendezett szombat este Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen csak nem kétszáz üzletember és közéleti személyiség vett részt.

A hétvégén várossá avatási évfordulót ünnepeltek

BAON Szombaton délután kiállításmegnyitót és színházi előadást tartottak a település várossá avatásának 34. évfordulóján a Bácsalmási Kulturális Központban.

Nagyarányú Tiszakécske győzelem született

BAON Felkészülési mérkőzésen nyert a Tiszakécske a Soroksár ellen.

Harmincmillió forint támogatást kapott a halasi csipke

BAON Harmincmillió forint soron kívüli támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Halasi Csipke Közalapítvány.

A drogok semmire sem jelentenek megoldást

BAON A majsai közép- és általános iskolások számára tartott drogprevenciós előadásokat Marosi Antal, aki huszonhat évig bűnügyi nyomozóként dolgozott,

Megérkezett Halasra a Missziós kereszt

BAON Péntek kora délután ige liturgiával és kereszt hódolattal fogadták az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumát, a Missziós keresztet.

Hármas karambol Izsáknál

BAON A balesethez a szabadszállási önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanítják a járműveket. A mentők is a helyszínen vannak.

Háromból csak két pályázatot fogadtak be

BAON Formai hiba miatt, a szerbiai partner elégtelen hiánypótlására hivatkozva elutasították a Türr István Múzeum egyik pályázatát az IPA-programban.

Halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat

BAON A 2018. októberében történt baleset után a gépkocsivezető megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A földön fekvő sértettet elgázolta a busz.

Halálos gázolás Szentkirálynál

BAON A 4622-es számú út 6-os kilométerénél egy gépjármű elütött egy 60 éves gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.

Csatornázzák a kalocsai kertvárost

BAON Új csapadékvíz-elvezető hálózatot telepítenek a kertvárosban, a munkák a napokban el is kezdődnek, tudatta a városüzemeltetési és -fejlesztési osztály.

Művészek segítségével alkottak megzenésített verset a bácsalmási diákok

BAON Rendhagyó zenés irodalomórát tartottak csütörtök délelőtt Bácsalmáson, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a magyar kultúra napja keretében.

Akasztón beválni látszik az új műfüves

BAON Tíz góllal avatták fel a széles körű összefogással elkészült pályát.

Lélekemelő meglepetés a kecskemétieknél

BAON Az Orosházát fogadta a télen jelentősen átalakult Kecskeméti NKSE szerda este a Liga Kupa 3. fordulójában.

Teszt 2

BAON

Felborult egy autó az 54-esen

BAON Bócsa közelében forgalomkorlátozásra kell számítani, mert felborult egy autó az 54-esen.

A látássérültek nehézségeit tapasztalhatták meg a diákok Kecskeméten

BAON Közel 300 gyermeknek rendezett játékos érzékenyítő délutánt csütörtökön a Rákóczi iskolában a Kecskeméti Szent László Lions Club.

Kilenc naperőművel gazdagodott a megye

BAON Országszerte 110 naperőművet létesített az elmúlt három évben az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata.

A fiatalok hangszórója kíván lenni a 22 éves helyettes államtitkár

BAON A kecskeméti Kocsis Pál középiskola diákjaival beszélgetett csütörtökön Rácz Zsófia. A fiatalokért felelős helyettes államtitkár szeretné generációja problémáit, kihívásait “felhangosítva továbbítani a kormányzatnak.

Alagúton és a kerítéshez támasztott létrákon próbálnak bejutni a migránsok

BAON Csütörtök délelőtt a sajtó munkatársainak megmutatta a rendőrség a kedden Csikéria közelében megtalált harminchét méter hosszú alagutat.

Utolsó tárlatvezetés az emlékmúzeumban

BAON Huszonkét év után meg­szűnik a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum legrégebbi tárlata és a múzeumban egy új tematikájú kiállítást alakítanak ki.

Jól kezdték az esztendőt a KTE birkózói

BAON A hétvégén Pécsen rendezték meg az idei év első felnőttversenyét, amelyről a Kecskeméti TE birkózói három éremmel tértek haza.

A templomban ünnepelték a magyar kultúra napját

BAON Ballószögön a Magyar Kultúra Napi megemlékezést szerdán tartották meg a katolikus templomban, meghitt hangulatban és sok-sok zenével.

Jankovics Marcell tartott előadást Kecskeméten

BAON A Magyar Kultúra Napja alkalmából szerdán Jankovics Marcell filmrendezővel találkozhattak az érdeklődők a Katona József Megyei Könyvtárban.

Szeptembertől indul a honvéd kadétképzés a halasi szakgimnáziumban

BAON Külön programot működtet a Honvédelmi Minisztérium a fiatalok számára, hogy a katonaságot minél közelebb vigyék a fiatal generációhoz.

Megszentelték a szőlőt, a bort és a gazdákat

BAON Első alkalommal tartott Vince napi szőlőszentelést a Szentkirály-Lakitelek Hegyközség, egy új telepítésű szőlőben.

Béremelésért tüntettek a kulturális szakemberek Kecskeméten is

BAON A könyvtárak, művelődési házak, múzeumok, levéltárak szinte összes munkatársa alapfizetésként a garantált bérminimumot vagy a minimálbért kapja.

Félegyházi és kecskeméti iskolákat díjaztak

BAON A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kedden tartotta a 2018/2019-es tanév legjobbjainak díjátadóját.