Menczer Tamás hat pontban cáfolja Magyarország elszigetelődését

Közösségi oldalán közzé egy hosszabb bejegyzést Menczer Tamás külügyi államtitkár. A politikus hat pontban cáfolta azt a baloldali vélekedést, mely Magyarország nemzetközi elszigetelődését hirdeti.

Szijjártó Péter: az amerikai vállalatoknak nagy szerepe van Magyarországon

BAMA Az amerikai vállalatok nagy szerepet játszanak a magyar gazdaság teljesítésének fokozatos növekedésében – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

A gyermekbántalmazási ügyben ki kell terjeszteni a vizsgálatokat

BAMA Nem elég a 2011-es bejelentés körülményeit megvizsgálni a bicskei gyermekotthonban történt bántalmazással összefüggésben, a vizsgálatot visszamenőleg ki kell terjeszteni az 1990 és 2010 közötti időszakra is – hangsúlyozta Wintermantel Zsolt. A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Fővárosi Közgyűlés bicskei gyermekbántalmazás ügyében felállított eseti bizottságának hétfői alakuló ülésén beszélt erről.

Gyurcsány pártjának plakátjain közéleti szereplők is ledöbbentek

BAMA Nem hitték, hogy ilyen mélységekbe süllyed a DK és annak elnöke – írja a Mandiner. Gyurcsány Ferenc pártjának plakátjain ismert közéleti szereplők is megdöbbentek.

Szörnyű vonatgázolás történt a vasútállomáson, a szemtanúk sokkot kaptak

BAMA A szemtanúk beszámolói szerint a férfit maga alá gyűrte a jármű.

Gonda János-díjat kapott dr. Szabó Dániel, a PTE tanszékvezetője

BAMA Dr. Szabó Dániel, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet Zeneelmélet Tanszék tanszékvezetője Gonda János-díjat kapott.

Óriási elismerés: a pécsi lány is helyet kapott a Forbes listáján

BAMA A Forbes magazin idén is elkészítette 30/30-as listáját, melyen harminc olyan harminc év alatti feltörekvő magyar fiatal szerepel, akik nagy jövő előtt állnak, és szerte a nagyvilágban vihetik hazánk hírnevét. Ebben a névsorban helyet kapott a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, Juhász Dorka is, aki tavaly végzett a tengerentúli tanulmányaival, sikeresen debütált a WNBA-ben, majd ősszel európai profi karrierjét is beindította.

Egyre több helyen ég a tarló és a nádas

BAMA A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már 1387 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat, a leégett terület nagysága pedig meghaladja a 7 és fél millió négyzetmétert. A legnagyobb szabadtéri tűz idén Sajóbábony mellett volt, február 7-én 700 ezer négyzetméteren égett a száraz fű.

Kötelező lesz a gyermekvédelmi intézményvezetők pszichológiai vizsgálata

BAMA A nem állami fenntartású gyermekvédelmi intézmények vezetőinek kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálatához törvénymódosítás szükséges, amelyet a kormány hamarosan beterjeszt az Országgyűlésnek.

Világháború is kialakulhat a közel-keleti helyzetből (videó)

BAMA Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban tartózkodott. Itt beszélt arról, hogy Magyarországot egyre nagyobb aggodalommal tölti el a közel-keleti helyzet. Szerinte ezért mindent meg kell tenni az eszkaláció elkerülése érdekében, hiszen a konfliktus továbbterjedése világháború kockázatával jár.

A lakásbiztosítási kampány bevezetése növeli a versenyt

BAMA Jelentős mozgást hozhat a lakásbiztosításoknál a március elején indult kampány, és nagyobb keresletet generálhat a teljes biztosítási piacon is – nyilatkozta a Világgazdaságnak Nyilasy Bence, a Gránit Biztosító vezérigazgatója.

A kutyapiszok nem tesz jót a friss medvehagymának - figyelmeztet olvasónk

BAMA A kutyák nem tesznek jót a medvehagymának - hívja fel a figyelmet olvasónk. Más a gyűjtésnél a mérleget hiányolja. 

KDNP: Barankovics István lehetett volna a magyar Adenauer

BAMA Ötven évvel ezelőtt hunyt el a magyar kereszténydemokrácia legnagyobb személyisége.

Mire készülhetnek Sorosék a Fehér Házban?

BAMA Soros György jókora összeggel támogatta Joe Biden elnök újraválasztását.

Hárommilliárdos kerettel hirdet meg három pályázatot a nemzetpolitikai államtitkárság

BAMA Hárommilliárd forint keretösszeggel hirdet meg három pályázati felhívást a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága hétfőn: az Együttműködő nemzet program, az Együttműködő nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program pályázatainak benyújtási határideje április 3. – közölte az államtitkárságot vezető Potápi Árpád János sajtótájékoztatón Budapesten.

Itt adhatsz vért a héten, nőnapi véradásra is készülhetünk

BAMA Véradások Baranya vármegyében 2024. március 04.– március 08. között.

Oscar 2024: vajon kik gazdagodnak aranyszobrocskával?

BAMA Izgalommal várjuk a 2024-es Oscar-díjátadót – magyar idő szerint március 11-én –, ami az idei esztendőben már a kilencvenhatodik lesz. És miért ez az izgalom? A válasz egyszerű: szerintünk régóta nem volt ilyen erős a mezőny, és sokan kaphatnának Oscart.

Szörnyű fotók: balesetet szenvedtek a magyar kézisek

BAMA A kisbuszban kézilabdázók utaztak, mérkőzés után indultak hazafelé.

Tovább hasít a PMFC

BAMA Ha nem is tökéletesen, de jól kezdődött a PMFC női labdarúgócsapata számára az NB II. tavaszi szakasza. A piros-feketék a Csepelt fogadták, s ugyan egy öngóllal hátrányba kerültek, végül magabiztosan nyertek a riválissal szemben, így továbbra is veretlenül rohannak az élen. Égi Barbara szerezte ezúttal a csapat harmadik gólját, így már 22 találattal vezeti a rangsort.

Komoly ellenfelet lát Orbán Viktorban az egykori NATO-főparancsnok (videó)

BAMA Wesley Clark tábornok szerint gyakorlatilag tehetetlenek a magyar miniszterelnökkel szemben.

Átok a spanyolokon, zokogó sérültek a Real és a Barca meccsén is

BAMA A katalánok nem tudták kihasználni a Real Madrid botlását, ráadásul az egyik legfontosabb játékosuk is megsérült.

Lopott egy telefont, majd a banki applikációból utalt

BAMA Mátrix Projekt: a rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki 300 ezer forintos kárt okozott egy sértettnek.

Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is

BAMA Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is: kempingezni a németek és a lengyelek érkeznek hazánkba, a közösségi szálláshelyeket pedig leginkább a 35 évnél fiatalabbak használják - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.

Eltartanának egy autómosót a varjak - írja olvasónk

BAMA A Nagy Imre út eleje szinte élhetetlen a varjak miatt - ahogy azt a Postabontásban olvashattuk. Április végéig még van reményünk, hogy a fészkeket eltávolítják, de nem vagyok biztos abban, hogy ezzel a gondunk meg is lesz oldva. Mert a madarak új fészkelőhelyet keresnek majd maguknak, ez nyilvánvaló, tehát a probléma csak áttevődik a városnak egy mási részére, vagy megmarad, ha leszedettek helyén új fészkek épülnek.

Programokat és filmeket ajánlunk hétfőre

BAMA Mozi  Apolló (Pécs, Perczel Miklós u. 22.): Téli szünet (16.45), Nem halok meg (17.30), Magyarázat mindenre (19.00). Uránia Mozi – Kultik Pécs (Hungária u. 19.): Bob Marley: One Love (15.00), Dűne: Második rész (17.00, 20.00). Cinema City Pécs (Megyeri út 76.): A méhész (17.50, 20.50), Argylle: A szuperkém (14.45, 20.00), Bálnák: A bolygó őrei (13.10, 16.50), Bob Marley: One Love (13.00, 17.30, 20.15), Csábító leckék (14.00), Demon Slayer – To The Hashira Training (Kimetsu No Yaiba) (13.15, 16.10, 18.20), Dűne – Második rész (13.20, 14.30, 15.45, 16.45, 18.00, 19.15, 19.45, 20.15), Egy élet (15.30), Emma és a fekete jaguár (15.30), Imádlak utálni (15.00, 17.15, 19.45), Kutya és macska (18.40), Lefkovicsék gyászolnak (13.00), Madame Web (13.00, 17.50), Semmelweis (15.15), Téli szünet (20.30), Wonka (14.20). Turmix Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.): Mestersége: Intelligencia – Két erdélyi beszélget. Visky András Kolozsvárott élő író, költő, színházi szakember és Koszta Gabriella színész beszélgetése (19.00). Tudásközpont (Csorba Győző Könyvtár, Universitas u. 2/A.): 50 éves Pécs és Eszék testvérvárosi kapcsolata. Képek és történetek a testvérvárosi múltból – Az MNL Baranya Vármegyei Levéltára kiállítása (10.00). Tudásközpont (Universitas u. 2/A.): Zeneműtár. A Zeneműtárban több mint hatvanezer zenei dokumentumot tartalmazó gazdag gyűjtemény várja a látogatókat. Nyitva: hétfőtől szombatig 10.00–18.00 óráig.    Zsolnay Negyed (Herkules Műhely): Argentintangó-oktatás Novák Gáborral (18.00).     VOKE Vasutas Művelődési Ház (Váradi A. u. 7/2.): Vagabond Világjáró Klub. A Bajkál jégvilága, előadó: Szabó Zoltán (18.30).    

Siralmas állapotban vannak a fővárosi közterületek

BAMA A baloldali vezetésű kerületek nagy részében elmaradtak a fejlesztések, a közterületek pedig borzasztó állapotba kerültek - számol be róla a Magyar Nemzet.

Azonnali, átmeneti tűzszünetet követelt az amerikai alelnök – frissül

BAMA Az izraeli–palesztin háború 150. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

Napi sudoku - nehezebb verzió

BAMA function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Emelte a tétet a Suzuki Szigetvár

BAMA Téli kampányuk végéhez közeledve, bővebb akciós ajánlattokkal várja Ügyfeleit a Suzuki Szigetvár.

Gyönyörű mosollyal kíván szép napot Weisz Fanni

BAMA Ennek a mosolynak nem lehet ellenállni: annak, aki látta a pécsi szépség fotóját, biztos szép vasárnapja volt - vagy amelyik napon éppen elé kerül a kép.

Babákat és mamákat vár a Pécsi Baptista Gyülekezet

BAMA Baba-mama klubba várja minden héten kedden délelőtt a kisgyermekes anyukákat a Pécsi Baptista Gyülekezet. Mint ajánlójukban írják, a keresztény Baba-mama klub egy a gyülekezet szolgálati területei között, nyitás olyan fiatal családok felé, akiknek kisgyermekeik vannak (csecsemőtől 4 éves korig).

Kiütés: lecseréltette magát a bólyi kapus, mert semmi dolga nem volt

BAMA Eseménydúsan és izgalmasan alakult az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság tizenhatodik fordulójának szombati játéknapja, de vasárnapra csak a gála maradt, ugyanis a Bóly valósággal átgázolt a pécsi sereghajtón, ráadásul idegenben.

Bemutatták a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria idei programját

BAMA A Szépművészeti Múzeum ebben az évben - többek között - az Amerikában híressé vált magyar származású fotóművészeket bemutató kiállítással, az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, valamint egy átfogó, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással várja látogatóit, míg a Magyar Nemzeti Galériában Anna Margit, Galimberti Sándor és felesége, Dénes Valéria életművéből nyílik majd tárlat.

Olvasónk szerint feleslegessé váltak a kupakgyűjtő szívek

BAMA Már jó ideje, hogy megszűnt a műanyag kupakok gyűjtése - sajnos, mert sok embernek segítettek az érte adott pénzzel. A lehetőség hiányát többen nehezményezték már a Postabontásban az elmúlt időszakban. 

Varga Kevin gyönyörű gólt szerzett a székelyföldi csapatban (videó)

BAMA A Sepsi OSK az FC Voluntari felett aratott 4-0-s győzelmet a román labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának hétfői játéknapján, írja a Magyar Nemzet. Varga Kevin megszerezte első gólját, és nem is akármilyen gólt szerzett a magyar válogatott szélső!

"Engem a találkozások töltenek"

BAMA A pécsi Nádudvary Csongor tavaly nyáron egészen Lisszabonig kerékpározott, hogy ott az Ifjúsági Világtalálkozón részt vegyen. A több mint négyezer kilométeres túra Csongor és két társa számára zarándoklat volt. A célba érkezésen túl ráadásul jótékony célra is gyűjtöttek az út során. Hogy milyen kalandok és élmények érték a fiatalokat és mi adott erőt nekik a nehézségek leküzdésében, a bama podcastből kiderül.

Az élvonalat megjárt játékos is bekerült a forduló válogatottjába

BAMA Több meglepetést is hozott az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság tizenhatodik fordulója, gondolhatunk itt akár a nyitómérkőzésre, mikoris a listavezető Villány négy gólt kapott a PTE PEAC II. vendégeként. Na de kevesen számítottak arra is, hogy a Komló győzelmet arat a Lovászhetényben, a kör zárómeccsén pedig mindenki több izgalmat remélt.

Kerékpársáv kellene a sétálóutcába is, de nagyon

BAMA A belvárosban kerékpározók és rollerezők száma napról napra emelkedik, a napsütéses órák számával arányosan. Az ételfutárok hatalmas szállító boxokkal a csomagtartójukon száguldoznak keresztül, kasul a sétálóutcákon - ők is egyre többen vannak. A Király utcával párhuzamosan futó Mária utcában ott a biciklisáv. Tehát lenne helyük, ahol mások testi épségének a veszélyeztetése nélkül gurulhatna bárki két keréken. Ennél fogva a Király utcát vissza kellene adni a gyalogosoknak. Az Irgalmasok utcája esetében pedig a mostani semmilyen megoldásnál még az is jobb lenne, ha felfestenének az út valamelyik oldalára egy kerékpársávot. 

Egyiptom és Magyarország számára kiemelten fontos a kulturális örökség megőrzése

BAMA Csák János kulturális és innovációs miniszter az észak-afrikai országban folytat megbeszéléseket.

Titokban megnősült Koncz Gábor - gyönyörű szőke nő a felesége

BAMA A 85 éves színész nemrég árulta el, hogy elvette feleségül Katát.

Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

BAMA Március elején érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai. Több mint ötmillió jármű után – március 15-e helyett – 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adót, melyről az idén mindenki határozatot kap a befizetési határidő változása miatt.

Megelevenedik a misztikus jégvilág

BAMA Harminc évnyi hátizsákos kalandozás után alapította meg a Kincseskamerát Szabó Zoltán fotóművész, akinek célja, hogy ablakot nyisson másoknak az általa megismert világokra, és bennfentesként kalauzolja végig a csatlakozókat a különböző kultúrákban. Az egyik utazásáról fog mesélni március 4-én délután fél 7-kor a fotográfus a VOKE Vasutas Művelődési Házban Pécsett. Az esemény egy vetítés útibeszámoló lesz A Bajkál jégvilága címen, amely a Vagabond Természetbarát Egyesület szervezésében valósul meg. 

A lepattanók ölték meg a pécsi fiatalokat

BAMA Egyetlen dobáson bukott el végül az NKA Universitas Pécs II. férfikosárlabda-csapata az NB I. B. Zöld-csoportjában a Százhalombatta ellen. A pécsi fiatalok egy nagyszerű harmadik negyednek köszönhetően vezetve indultak a záró tíz percnek, sőt, még 66–64-re vezettek is az utolsó másodpercekre fordulva, amikor a vendégek egy triplával nyertek.

Naponta akár 100 milliót is lehet nyerni - így néz ki az Szerencsejáték Zrt. új lottójátéka

BAMA Naponta kétszer sorsolnak.

Olvasóink döntöttek: ők lettek az év sportolói Baranyában

BAMA Az elmúlt két hétben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év sportolója közönségdíj szavazásán. Mutatjuk a győzteseket.

A településvezetők nem feledkeznek meg a hölgyekről

BAMA A legtöbb településen megünneplik a hölgy lakosokat a március 8-i Nemzetközi Nőnap alkalmából. Sorakoznak a hétvégi bálok a falvakban, s a városokban.

Elszabadult pónilovak okoztak felfordulást Tatabányán

BAMA A lakótelepen élők csak néztek, amikor megjelentek a lovak.

A nemzetközi nőnapon a vármegye egész területén ellenőrzik a virágkereskedőket

BAMA A NAV baranyai munkatársai március 4. és 10. között kedden Pécsett, a Király utcai és a Széchenyi téri vendéglátóhelyeket, csütörtökön Komlón, a piaci árusokat, pénteken, a nemzetközi nőnapon pedig a vármegye egész területén a virágkereskedőket ellenőrzik.

Parragh László: a gazdaság szereplőinek élni kell a kormány teremtette lehetőségekkel

BAMA A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén Orbán Viktor, Varga Mihály és Nagy Márton is felszólalt.

Megéri jelentkezni önkéntes katonai szolgálatra (videó)

BAMA Többletpontokat és kiemelt illetményt szerezhetnek az alapkiképzésben részt vevő fiatalok.

Alcaraz a saját bőrén tapasztalta meg, Nadal miért nem adja fel

BAMA Las Vegasban rendezték meg a generációk csatáját, a két résztvevő kölcsönösen dicsérte egymást.

Két erdélyi beszélget a Mestersége:Intelligencia programsorozat keretében

BAMA Folytatódik a Mestersége: Intelligencia című programsorozat a Művészetek és Irodalom Házában március 4-én délután 7 órakor.

Iskolapadból a DDC-ig

BAMA A Duna-Duna Cement Kft. (DDC) „ereje” nem csupán a kiváló minőségű termékekben és az alkalmazott technológiákban rejlik, hanem a munkavállalókban is. Abban, hogy jó alapot biztosítanak a sikeres szakmai pályafutás előkészítésében és annak kiépítésében, amelyet a több évtizedes szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező munkavállalók támogatnak!

Iszak Eszti végre megmutatta a pocakját

BAMA A TV2 műsorvezetőjén egyre jobban látszik, hogy kisbabát vár.

PMFC: Lejárt a szavak ideje

BAMA A Gyirmótnál csak szépíteni tudott a PMFC az NB II. 23. fordulójában, s így a tabella 14. helyére csúszott, azaz csak a négy kiesőjelöltet előzi meg, a Budafok és a Siófokot is mindössze három ponttal.

Sikeres minősítést nyert el a pécsi közgáz

BAMA Újabb jelentős lépést tett nemzetközi színtéren a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara. Három évre elnyerte az EFMD szervezettől a Business School Impact System (BSIS) label minősítést.  

A Gebauer Galériában különleges műfaj kísérleti darabjai is bemutatkoznak

BAMA Elmozdulás címmel nyílik textilkép kiállítása a Modern Műhely alkotóközösségnek március 5-én 16 órakor a Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában.

Kulcsár Edina elárulta, milyen lesz születendő kisbabájának a neve

BAMA Kulcsár Edina kisbabája augusztusban jön majd a világra.

Több mint egymilliárd elhízott ember van a Földön

BAMA Meghaladja az egymilliárdot az elhízott emberek száma a becslések szerint.

Megmutatjuk, melyik okos kapucsengő veszélyezteti az otthonát

BAMA A kaputelefonokon okostelefonnal válaszolunk a látogatónak.

Napi sudoku - könnyebb verzió

BAMA function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Felháborodott Donald Trump fia a migránsoknak adott ingyen lakások miatt (videó)

BAMA A volt elnök fia is felemelte a szavát - írta a Magyar Nemzet.

A Paks és a Ferencváros is győzött vasárnap

BAMA Maradt az egy pont az éllovas és üldözője között úgy, hogy a második helyezett fővárosi csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Nagy István: a templom közösség és kultúra

BAMA A templom közösség és kultúra, a nemzetként megmaradás védőbástyája, amelyre még nagyobb szükség van, mert Európa identitásválsággal küzd - mondta az agrárminiszter vasárnap a Győr-Moson-Sopron vármegyei Kimlén, ahol átadták a felújított horvátkimlei Szent Mihály-templomot és a magyarkimlei plébánia épületét.

Ortodox zsidót sebesítettek meg késsel Zürichben, a feltételezett elkövetőt elfogták

BAMA Ortodox zsidót sebesítettek meg életveszélyesen késsel szombaton este Zürichben, a feltételezett - 15 éves svájci állampolgár - elkövetőt elfogták - közölte vasárnap az alpesi állam rendőrsége.

Megtört a jég: legyőzték a címvédőt, visszatértek a győzelem útjára

BAMA A címvédő Sopron elleni győzelemmel visszatért a helyes útra az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata.Madison Williams hármasával indult a tizenötödik forduló zárómérkőzése, de Brooks vezényletével a címvédő is hamar elkapta a fonalat. A második negyedben rengeteg hiba becsúszott a gépezetbe mindkét oldalon, azonban a házigazda minimálisan ugyan, de tovább növelte előnyét.

Égervölgyet veszik célba a szentlőrinci túrázók

BAMA Újabb túrára készülnek a szentlőrinciek, ezúttal gyalogosan. Április 13-án, szombat délelőtt kelnek majd útra a jelentkezők az önkormányzat által szervezett program során. 

Vajon Schobert Lara is költözik Pécsre?

BAMA A PMFC labdarúgócsapata rávetődött a szerződését Kazincbarcikán felbontó Szekszárdi Tamásra. A név a szemfüleseknek ismerős lehet, ugyanis ő az, akivel tavaly költözött össze Schobert Lara, mégpedig a játékos akkori csapatának városában. 

Tehetséges diákok adtak hangot tehetségüknek a Kodály Gimiben (videó)

BAMA Számos alkalommal volt már lehetőségünk részt venni a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium programjain. Volt, amelyek középpontjában a színház, a népdal állt, március 4-én viszont a könnyűzene kapta a főszerepet, valamint, ami minden Kodályos eseményben közös, a tehetséges diákok.

Péterffy lett Gyurcsány szakdolgozata

BAMA A baloldali pécsi polgármester úgy építette fel a DK-hoz hű pécsi balos önkormányzat működtetését, hogy közben a néhány százalékos MSZP-nek az embereit helyezte kulcspozíciókba. Gyurcsány Ferenc azonban már átláthat a szitán, Péterffy Attila körül évtizedes kötődések vannak a háttérben.

A házi kígyó titkaiba avat be Becker Robert Fekeden

BAMA Könyvbemutatóra kerül sor március 9-én 18 órai kezdettel. Becker Robert, magyarországi német író, költő német nyelvjárási meséjét, a „Ti Hausschlange “ („A házi kígyó“) című könyvét mutatja be a Fekedi Klubban.

Azóta összeszorul a gyomra, ha buszra kell szállnia - megszólalt a nyolc halálos áldozattal járó buszbalesetet túlélő sofőr

BAMA A közlekedési katasztrófát sosem lesz képes elfelejteni, hiszen az édesanyja is akkor hunyt el, és a legjobb barátját, Lászlót, a váltótársát is elvesztette.

Tüke Busz: továbbra is fizetni kell a 14 év alatti gyerekeknek a pécsi járatokon

BAMA Miközben péntektől országosan, így Baranyában is új időszámítás kezdődött a közösségi közlekedésben, a pécsi Tüke Busz közölte, hogy a városban minden marad a régiben. Minderről Csizmadia Péter, a nemzeti oldal pécsi polgármesterjelöltje is kifejtette álláspontját.

Gálaebédet rendeztek Günzer Tamás tiszteletére

BAMA Gálaebédet rendezett a Magyar Bor Akadémia vasárnap Günzer Tamás tiszteletére. A Mariott Hotel báltermében megrendezett eseményen a villányi borásznak hivatalosan is átadták az év bortermelője díjat, hazánk legrangosabb borszakmai elismerését.

Egyre keményebben zaklatják az újságírókat

BAMA Egyre több atrocitás éri az újságírókat a balliberális politikusok folyamatos hergelésének köszönhetően.

Egy hely, ahol az idő is megfeledkezett magáról (videó)

BAMA A városi nyüzsgésnek is megvan a saját hangulata. A tömegközlekdés, a dugók, az állandó hanghatások, ingerek sokak számára lendületet adnak a hétköznapok során. Azonban eljön az a pillanat, amikor ezektől szabadulni szeretnénk. Csendre és nyugalomra vágyunk. Talán nem annyira népszerű a Herman Ottó-tó, mint a Pécsi-tó, amelyről hírportálunk is többször tudósított már, mégis érdemes felfedezni a környékét. Ott jártunkkor egy lélek sem járt arra, talán egy-két kerékpáros törte meg a természet hallgatását. A növény-és állatvilág szép lassan bontakozott ki a part mentén. Kacsák repkedtek, az arra járó szél pedig a nádast mozgatta. Mindez tökéletes helyszín arra, ha egy kicsit elmerengenénk, és kizárnánk a külvilágot.

Böde, a rekorder tudja, miben rejlik a Paks titka

BAMA Az MTK ellen ismét az egykori válogatott támadó volt a tolnai csapat megmentője.

A „szülő, akitől a gyermek született” – gendersemlegesítené az anya szót a holland kormány

BAMA A holland ügyvivő kormány a népesség-nyilvántartásban az anya szót a „szülő, akitől a gyermek született” kifejezéssel kívánja helyettesíteni, a gendersemleges kifejezésre való áttérésre vonatkozó javaslatot egy átfogó módosító indítványban terjesztették a parlament elé a hatályos törvények több más tervezett kiigazításával együtt.

Érzékeny veszteségek érték Aczél Zoltán csapatát

BAMA Megszerezte a Budafok ellen a három pontot a HR-Rent Kozármisleny az NB II. 23. fordulójában Kirchner duplájával, de így sem lehetett felhőtlenül boldog a kék-fehérek vezetőedzője.

Tudatosak, de  óvatosabbak is az idősek az okoseszközökkel

BAMA Manapság a telefon teljesen átvette a fényképalbum, azt megelőzően pedig a fotódiák helyét a családi emlékezet gondozásában. Szinte már nincs megszokottabb látvány annál, minthogy nagyszülőkorú barátok, ismerősök előkapják az okostelefont, és már mutatják is egymásnak az unokáikkal kapcsolatos legfrissebb fejleményeket. Közhely, hogy az okoseszközök mennyire megkönnyítik az egymástól messze, más városban, főleg országban élő generációk közötti kapcsolattartást a mindennapokban.

Bélyegblokk köszönti az idén 50 éves Edda együttest

BAMA A magyar rockklasszikusok sorozat legújabb darabjait hétfőn mutatták be Budapesten.

Lezárult az alapszakasz: a PEAC folytathatja a felsőházban

BAMA Megyei rangadón aratott győzelemmel zárta a PTE-PEAC a férfikézilabda NB II. E-csoportjának alapszakaszát, a Mecseknádasdot múlta felül. Eközben a PVSE és a Siklós is vereséget szenvedett hazai pályán.

Tényleg tökéletes a Dűne második része?

BAMA Nehéz szavakba foglalni azt, hogy milyen hatással volt rám a Dűne második része. De, amit még az elején szeretnék leszögezni, hogy az elmúlt egy évből ez a második film – az Oppenheimer volt az első –, ami alatt a közönség síri csendben ült, és úgy merült el ebben a sivatagi showban, hogy szerintem néhányan az állunkat is ott hagytuk a moziteremben. Szóval a moziélmény tökéletes volt.

Soha nem látott fotó került elő Diana hercegnőről

BAMA Diana hercegné máig nagyon népszerű.

A tárlaton a kiállító három alkotói korszakának munkái láthatók

BAMA Február 15-én nyílt meg a Művészetek és Irodalom Házában Czízy László kiállítása, amely Az újra felfedezett vonalak címet viseli. A Martyn Ferenc Galériában látható tárlat még március 14-ig megtekinthető.

Szembesítette a baloldalt a kétszínűségével Kocsis Máté (videó)

BAMA „Önöknek van bőr az arcukon, az biztos!” – közölte a baloldallal a Fidesz frakcióvezetője.

Orbán Viktor beszédet mond az iparkamara gazdasági évnyitóján – kövesse nálunk élőben!

BAMA Magyarország miniszterelnöke is felszólal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évadnyitóján.

Újabb fordulat Babicsek Bernát halálával kapcsolatban

BAMA A színész két napja halott lehetett, amikor a családja megtalálta. Bíróságra vitték az ügyet.

Feljelentést tettek az újbudai pedofilügyben

BAMA A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Éledezik a természet: hétfőn is kellemes időnk lesz

BAMA Már láthatóan éledezik a természet, ami nem is meglepő, hisz a hőmérséklet továbbra is jóval az ilyenkor szokásos felett alakul. A következő időszakban azonban lehűlés várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

BYD: elképesztő ingatlan-boomot okozott Szegeden a Pécsen elszalasztott a beruházás

BAMA Csongrád-Csanád vármegyében a BYD-beruházásnak köszönhetően 80 százalékkal több érdeklődés érkezett eladó lakóingatlanokra tavaly februárhoz képest – állapította meg Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője legfrissebb elemzésében. Mindez Pécsett annak tudatában válthat ki kétes érzéseket, hogy a beruházó eredetileg a baranyai megyeszékhelyet szemelte ki magának.

Egy hét alatt közel 400 légibombát, 50 drónt és 40 rakétát lőttek ukrán területre az oroszok – frissül

BAMA 740. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

Napi keresztrejtvény

BAMA function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Négyesiker kecskegidák születtek, 20 éve nem volt ilyen

BAMA A négyesiker kecskegidák alig pár nappal ezelőtt születtek.

Ismét lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

BAMA Ismét lehet pályázni április elejéig a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíjprogramjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) - áll az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Makai Renátó járt stúdiónkban

BAMA Folyamatosan keresi az újabb és újabb kihívásokat a siklósi Makai Renátó, aki nem fél új dolgokban beleugrani. Most ugyan nem váltott sportágat, de az erőember sportok egy új ágában is letesztelte képességeit: a Grip Challengen vett részt. Stúdiónkban Kvanduk Bence sportújságíró beszélgetett vele január végén.

Suhajda Szilárd felesége először szólalt meg a tragédia óta (videó)

BAMA Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea szívszorító beszélgetésben vallott a tragédiáról.

Kezdődik a kortárs kerámia triennálé

BAMA Március 9-én nyílik, és több mint egy hónapon át tekinthető meg (április 21-ig) a Zsolnay Negyed m21 Galériájában az Országos Kerámiaművészeti Triennálé. A kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékei láthatók itt, nagyszabású zsűrizést követően száznál több alkotó mintegy kétszáz munkája, vagyis a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállítása lesz.

Harmincéves lett Bálint, a pécsiek kedvenc vízilova (galéria)

BAMA Ki ne ismerné a pécsiek kedvenc vízilovát, Bálintot. A közel 3,5 tonnás állat idén töltötte be harmincadik életévet, amelynek alkalmából lapunk most Bálint élettörténetéből szemezget. Szerencsére vízilovunk jelentős lepéseinél fotóriporterünk, Laufer László is jelen volt, így olvasóink számára látványos képekkel is tudunk szolgálni.

Emberhátrányban kapott ki a Mohács

BAMA A Mohácsi TE 1888 emberhátrányban vesztett a labdarúgó NB III. Dél-nyugati csoportjának egyik legerősebb együttese, a Dunaföldvár ellen. Bartha Lászlóék már az első félidőben hármat lőttek Mrenka kiállítása mellett, de a piros-fehérek a fordulást követően szépíteni tudtak.