Jól megerősítette az elmúlt esztendő a szarvasi motorost

Pályafutása legjobb évét zárta 2019-ben a szarvasi akrobatikus motoros, Podani Milán. Mindkét Európa-bajnoki futamán helyezett lett, a törökországin dobogós, harmadik, a németországin hatodik, miközben a magyar bajnokságban az összetett ezüstérem lett az övé.

Mórát megkedvelték Kunágotán

BEOL Móra Ferenc irodalmi munkássága mellett jelentős személyisége volt a magyar régészetnek. 1917-től a szegedi Somogyi Könyvtár és Városi Múzeum igazgatójaként számos ásatást vezetett az Alföldön.

Három békéscsabai is válogatottságot jelentő helyen áll

BEOL A kadet Magyar Kupán szép eredményeket értek el a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözői. Közülük is kiemelkedett Gachályi Gréta, aki serdülőként ezüstérmes lett.

Eldőlt, hogy kik voltak 2020-ban az év legjobb Békés megyei sportolói

BEOL A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is csaknem nyolcvan újságíróból, sportvezetőből és sporttámogatóból álló grémiumot kért fel a Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2020. esztendei teljesítmények alapján.

Nem hibázott az éllovas Ványa

BEOL Békés megyei rangadót játszottak vasárnap az NB II.-es női futsal-bajnokság 8. fordulója keretében. A csata az előzetes papírforma szerint zárult: a Keleti csoportban sereghajtó Csorvás szoros csatában bár, de főhajtásra kényszerült a listavezető Dévaványával szemben.

Álláslehetőség a Chemical-Seed Kft. békési telephelyén

BEOL

Már nagyon meccselne a Viharsarki Vitézek csapata

BEOL Idén még biztosan nem adja be nevezését a Divízió II. osztályba a tavaly alakult gyulai Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapat vezetése. Az edzéseket szabályozó rendelet miatt a játékosok külön, egyénileg tartják karban magukat, szervezett csoportos edzéseket nem tarthatnak.

Bővül az okányi játszótér

BEOL A játszótér fejlesztésére csaknem ötmillió forintot nyert nemrég a Magyar Falu Program keretében az okányi önkormányzat.

Saját magát verte meg a Békés

BEOL A tavaszi idényre való felkészülés jegyében sorra játssza Liga Kupa-mérkőzéseit az Optimum Solar-Békési FKC férfi kézilabdacsapata.

Nem akar tartásdíjat fizetni a kardosi anya

BEOL Tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat az orosházi ügyészség nemrég és vádiratában próbára bocsátásra tett indítványt egy 37 esztendős, büntetlen előéletű kardosi nővel szemben.

Még ma is szívesen nézi a mérkőzéseket a volt kapitány

BEOL Január 14-én ünnepelte 75. születésnapját Schneider István, akit ez alkalomból köszöntöttek a Békéscsaba 1912 Előrénél.

Egymilliárdot kérnek egy orosházi kúriáért

BEOL Luxuskúriát közel egymilliárdért, hotelt pedig ennek a feléért hirdetnek Békés megyében. A másik véglet egy körösladányi ház ötezer forintos négyzetméterárral, ami az ország egyik legalacsonyabb ingatlanárát jelenti. Lakáspiaci legek, érdekességek 2020-ból, Békés megyéből.

A századok során a megyében is többször megmozdult a föld

BEOL A közelmúltban Békés megyében is lehetett érezni a horvátországi epicentrumú földrengés hatásait.

Közös összefogással gyűjtenek a ladányi kisfiú gyógyulásáért

BEOL Egy súlyos beteg körösladányi kisfiú, Sipos Robika gyógyulásáért fogtak össze a helyiek.

Kevesebben sérültek meg tavaly az utakon

BEOL A Központi Statisztikai Hivatal által közzétett adatok alapján hazánkban, a tavalyi évben közel 2000 sérüléses balesettel kevesebb történt, mint azelőtt.

A felkészülési mérkőzésen a debreceniek voltak a jobbak

BEOL Szombaton délután a Békéscsaba 1912 Előre a Debreceni EAC csapatát fogadta a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia műfüves pályáján.

Tagdíjukkal járulnak hozzá a horgászok a halasításhoz Orosházán

BEOL

Meleg holmikat adományoznak Orosházán

BEOL Orosházán a diáktanya kerítése megtelt meleg kabátokkal, plédekkel. Pénteken az ifjúsági referens, Magonyné Urbán Zsuzsanna és önzetlen adományozók helyezték ki a rászorulóknak a meleg holmikat. A férfi télikabátok már gazdára leltek.

Kialakult a tornászok idei programja

BEOL Elkészült a tornászok 2021-es évre vonatkozó versenynaptára, amely természetesen a Covid-19-járvány miatt változhat.

Új dimenziók nyílnak a szarvasi hallgatók előtt

BEOL Az összes Békés megyei hiányszakma tanulható lesz a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen.

Hat megyében követett el nyolc bűncselekményt a betörő páros

BEOL A Békés megyei rendőrök Budapesten elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint országszerte több lakásba törtek be.

A hidegben még inkább figyelnek a rászorulókra

BEOL A megye hajléktalan szállóin van még szabad hely, mindenütt fogadni tudják a beálló nagyobb hidegek miatt nehéz lakhatási helyzetbe került embereket. Mindenütt jelzőrendszert is működtetnek, hiszen sokan nem kérnek segítséget, ezért szükség van a lakosság, a különböző szervezetek bejelentéseire.

Papírforma vereség született Celldömölkön

BEOL Celldömölki VSE és a HED-LAND Mezőberényi SE csapott össze pénteken, az asztalitenisz extraligában.

Fejleszthettek a végegyházi pecások

BEOL A végegyháziak számvetést készítettek: 2020-ban a Covid-járvány ellenére két versenyüket megrendezték, ahogy a hagyományos augusztusi családi napjukat is.

Többszörös bordatöréssel zárult a gyomaendrődi sörözés

BEOL Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a szarvasi járási ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves, büntetlen előéletű gyomaendrődi férfival szemben, aki ittas állapotban, minden előzmény nélkül okozott súlyos sérülést egy másik helyi férfinak még 2020-ban.

Célegyenesben a csabai emlékház munkálatai

BEOL Ütemterv szerint haladnak a Munkácsy-negyed kialakítását célzó fejlesztések.

Új Allianz-iroda Csabán, a Lázár utcában

BEOL

Félpályás lezárás: két autó ütközött a 47-es főúton

BEOL Az Orosháza és Csorvás közötti szakaszon a balesetnél a fél útpályát lezárták.

Több üveg piát akart lopni egy házból egy tótkomlósi férfi

BEOL Gyomaendrődön balesetnél helyszíneltek, Tótkomlóson lopás miatt intézkedtek a rendőrök.

Nagy Dani mankóval botladozik sérülése után

BEOL Nagy Dani, az Exatlon gyulai kötődésű legjobbja mankóval botladozik, egy csapattársát kell jelölnie párbajra.

Kihasználja a sikert a csabai sminkmester

BEOL Hatalmas magyar siker született a 2020-as sminkvilágbajnokságon: a békéscsabai származású Kovács Barbara az előkelő, negyedik helyen végzett.

Jelentősen megújulhat a negyvenéves kötegyáni konyha

BEOL Több mint 11,5 millió forint támogatást nyert el a közelmúltban a Pénzügyminisztérium pályázatán Kötegyán, így megújulhat az 1978-ban épült konyha.

Több mint félmilliárdos pályázati program segítette Békés fejlődését

BEOL Egyebek mellett tizenöt, egyenként nyolcvan négyzetméteres kertes ház és egy új közösségi ház is épült a Leromlott városi területek rehabilitációja Békésen elnevezésű, több mint félmilliárdos pályázati program keretében a városban.

Tűzifával segítenek a rászorulóknak Kötegyánban

BEOL Százhatvanöt rászoruló, kérelmet benyújtó és a helyi rendelet alapján támogatásra jogosult család kap egyenként 1,35 erdei köbméter tűzifát Kötegyánban – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

Ezek voltak a második hét legolvasottabb cikkei

BEOL Lemaradt a legfontosabb, megyét érintő cikkekről? Nem kell kétségbe esni! Legújabb cikksorozatunkban minden hétfőn közzétesszük, hogy mik voltak ez elmúlt hét legolvasottabb és legfontosabb hírei.

Nem akarnak epizodisták lenni a csabacsűdiek

BEOL Labdarúgás Kondacs János edző vezetésével immár egy hete edzésben áll a Csabacsűdi GYLSE csapata. A zöld-fehér alakulat az őszről áthozott Sarkad elleni hazai kvalifikációs bajnoki mérkőzés eredményétől függetlenül a megyei I. osztályban folytatja tavasszal, és ott sem statiszta szerepre készül.

A jól befűtött lakásban hisznek olvasóink

BEOL Legutóbb arról kérdeztük olvasóinkat, hogy hogyan védekeznek lakásukban a nagyobb hideg ellen. Mutatjuk az eredményeket!

Segít regisztrálni a kardoskúti hivatal

BEOL A védőoltás felvételéhez az előzetes regisztráció szükséges. Aki szeretné beoltatni magát, de nincs lehetősége az adminisztráció elvégzésére, segítségre vár, annak a kardoskúti önkormányzat ezt biztosítja.

Kevéssel emelkedett a Békés megyei fertőzöttek száma

BEOL A koronavirus.gov.hu hétfői adatai alapján huszonkilenccel nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 11883-re emelkedett.

Nehéz esztendőt zártak 2020-ban a Békés megyei harcművészklubok

BEOL A Békés Megyei Harcművész Szövetség fennállása (1984) óta nem ért meg még ilyen nehéz évet mint 2020-ban. A koronavírus-járvány nemcsak a mindennapi életet forgatta fel, hanem a sportban, a harcművészetekben is óriási visszalépéseket és károkat okozott. A megyei szövetség erre megpróbált reagálni, aminek sikere rendkívül váltakozó volt.

2021.01.18.

BEOL

Már Mezőberényben is tölthetjük autónkat

BEOL Elektromosautó-­töltő berendezést létesítettek a közép-békési városban.

Már érdemes utánanézni, hogy milyen fajtákat ültessünk

BEOL Amíg januárban a természet pihen, a kertészkedők kihasználhatják az időt arra, hogy körültekintően kiválasszák növényeiket a tavaszi ültetések előtt.

Jól tartották magukat a csabaiak

BEOL Fodor Ádám vezetőedzővel a hétvégén Szolnokra utazott a Csabai Csirkefogók vidékbajnokságban szereplő gyermek I. korosztályos csapata, ahol a 7. és 8. forduló keretében két mérkőzés erejéig ugrottak vízbe.

Százéves lakót is beoltottak Mezőberényben

BEOL Vasárnap reggel, rendkívül szervezetten kezdődött meg a Mezőberényi Református Szeretetotthon lakóinak és dolgozóinak oltása.

Továbbra is középszinten az új fertőzöttek száma Békésben

BEOL A koronavirus.gov.hu vasárnap reggeli adatai alapján harminchattal nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 11854-re emelkedett.

Békéscsaba múltjába vezetnek vissza a régi fotók III.

BEOL Ezen a héten ismét az antikfoto.hu Békéscsabáról szóló képeiből válogattunk. Ha Önnek is vannak olyan régi felvételei, amit szívesen megosztana másokkal, küldje el leírással együtt a beol@beol.hu címre!

Kibrusztolták a sikert a békésiek

BEOL Omnia Pub&Food Békés–Soproni MAFC 85:74 (21:22, 19:13, 21:19, 24:20)

A nóniusz sokszor bizonyította már rendőri rátermettségét

BEOL A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság lovairól gyakran megjelennek híradások. A társaság 66 lovat értékesített rendőrségi célra 2013 óta, ebből negyvenet a Készenléti Rendőrségnek.

Ízek és illatok

BEOL 2021-ben is jelentkezünk nagy sikerű rovatunkkal, melyben Mokran Róbert békéscsabai sommelier bor-étel párosításokon keresztül mutat be szőlőfajtákat és bortípusokat.

Folytatódik a tesztelés és az oltás Békés megyében

BEOL A megyében a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védekezés.

Enyhén emelkedett a fertőzöttek száma Békésben

BEOL A koronavirus.gov.hu szombat reggeli adatai alapján harmincnyolccal nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 11818-ra emelkedett.

Egy baleset és egy előállítás történt pénteken Békésben

BEOL Csorvás külterületén egy balesetnél helyszíneltek, Békéscsabán pedig szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök pénteken.

Több száz üveg befőtt, lekvár sorakozik kamrája polcain

BEOL Több száz, becslések szerint legalább hat-hétszáz üveg sorakozik a polcokon dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia kamrájában.

A nagyobb hóra is felkészültek Békésen

BEOL A békési BKSZ Kft. felkészült a havas időre – tájékoztatott Facebook-oldalán Polgár Zoltán. A települési karbantartásokért felelős alpolgármester kiemelte, már egy hete szükség szerint sózzák az utcákat a BKSZ Kft. munkatársai a városban, és a napokban esetlegesen érkező nagyobb mennyiségű havat is felkészülten várják.

Oltatnak a Békés megyei mentők is

BEOL Sokan felvették már a Covid19 elleni védőoltást a Békés megyei mentők közül is – mondta el hírportálunknak Kárász László vezető mentőtiszt.

A szarvasiak is küzdenek az év első versenyén

BEOL Szombaton és vasárnap rendezik meg az év első hazai karate versenyét: a Hayashi Magyar WKF Karate Liga sorozat második fordulóját.

Veres Alex lett tavaly az év kick-boxszosa

BEOL Az egész világot meg akarta hódítani 2020-ban, de közbeszólt a koronavírus, mégsem adta fel a terveit Veres Alex. A 27 éves bunyós fejében korábban még az is megfordult, hogy abbahagyja a versenysportot, de tavalyi eredményeivel elnyerte az év legjobb férfi kick-boxosa címet – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Folyamatosan oltanak a megyei idősotthonokban

BEOL Az elmúlt hétvégén a 150 főnél nagyobb létszámú idősotthonokban oltották mobil oltócsapatokkal mind a gondozottakat, mind a dolgozókat.

A csabai lány, aki egy ideig tündeként élte az életét

BEOL Csurulya Bolda Panna számtalan fórumon bizonyította már tehetségét. Verset, mesét, novellát ír. Jelenleg négy regényen dolgozik.

Lelátót építenek a sarkadi Kossuth-kertben

BEOL Elkezdődött tavaly év végén Sarkadon a Táncsics téri kiserdő területének fejlesztése, valamint a sétakertként is ismert Kossuth-kert korszerűsítése.

A közösség és a Békés megyeiek szolgálatában a kormányhivatal

BEOL A koronavírus-járvány miatt gyökeresen megváltozott helyzetben a tervezettekhez képest eltérő hangsúlyok és prioritások mentén, de maradéktalanul eleget tett a jogszabályban meghatározott feladatainak a Békés Megyei Kormányhivatal a mögöttünk hagyott esztendőben is.

Fellebbezett a vascsővel anyjára támadó kondorosi férfi

BEOL Az ítélettel szemben az ügyészség valamint a vádlott és védője jelentett be fellebbezést

2021.01.15. + melléklet

BEOL

Nehéz tavasz vár a gyomai csapatra, mivel erős a középmezőny

BEOL Alapvetően eredményes őszt produkált a Gyomaendrődi NKSE női kézilabda-csapata az NB II. Délkeleti csoportjában. A Hármas-Körös-partiak a lejátszott 9 mérkőzésen 10 pontot zsebeltek be, és ezzel az Algyő, Hódmezővásárhely, Gyula vezető hármas mögött a 4. helyet foglalják el.

Vadonatúj kisbuszt vásároltak Újszalontán

BEOL Tanya- és falugondnoki busz beszerzésére kapott lehetőséget a kö­zelmúltban Újszalonta. A Magyar Falu Program keretében az önkormányzat több mint 11,2 millió forintos támogatást nyert el – ismertette Jova Tibor polgármester. A kilencszemélyes, 145 lóerős Fiat Talento meg is érkezett Békés megye legkisebb, alig száz lelket számláló településére.

A Vöröskereszt igazgatója már várja az oltást

BEOL Amint lehetett, regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója. – Nagyon örülök annak, hogy folyamatosan egyre többen jutnak hozzá a megyében is a vakcinához – hangsúlyozta az igazgató.

Teljesen megújult a szarvasi Lengyel-palota

BEOL Kívül-belül megújult Szarvas emblematikus épülete, a város önkormányzatának otthont adó Lengyel-palota. Az év végén fejezték be az épület korszerűsítését, amelynek köszönhetően hosszú idő után újra korhűen pompázik, mindezt a modern kor kényelmével ötvözve.

Fegyelmezetten játszottak a ponterős csabaiak

BEOL Cikkünkben a legfrissebb, vasárnapi kosárlabda-mérkőzések eredményeit olvashatják.

Új előadásra készülnek a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban

BEOL Elfogadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház legújabb előadásának, A bagoly, aki félt a sötétben terveit. – Már készülnek a bábok és a díszletek a darabhoz, márciusban pedig majd megkezdődnek zárt ajtók mögött a próbák – ismertette Varga Anna, a bábszínház művészeti menedzsere.

Klasszis átlóval erősítettek a csabaiak

BEOL Katerina Zhidkova személyében egy jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost igazolt a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE.

Elfogatóparancs alapján kaptak el egy orosházi férfit

BEOL Orosházán vasárnap 14 óra 30 perc körül elfogtak a rendőrök egy orosházi férfit, aki ellen a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot.

Egyedi formába önti örömeit és bánatait a kötegyáni szobrász

BEOL Szentháromság-oszlopot készített Békéscsabára, országzászlót a kötegyáni első világháborús emlékmű mellé a közelmúltban.

A nagyszüleik szeretetéért adtak hálát az eleki unokák

BEOL Hagyományteremtő szándékkal írt ki pályázatot az eleki önkormányzat az Év Nagymamája és az Év Nagypapája címmel.

Herczeg Tamás: önmagától nem múlik el a járvány

BEOL Szükség van a koronavírus elleni vakcinára és minden védőoltást biztonságos, amire a hatóság engedélyt ad – szögezte le portálunknak Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Csökken a megyei fertőzöttek száma, de a vírus továbbra is terjed

BEOL Ha az adatokra pillantunk, láthatjuk, hogy a naponta regisztrált fertőzöttek száma az utóbbi időszakban egyre csökken. Ez jó hír, ám a vírus köztünk van még Békés megyében is, ezért megvizsgáltuk az elmúlt hét nap adatait.

A ménesbirtokon a hotel fejlesztésére érkezett forrás

BEOL A Magyar Turisztikai Ügynökség a szálláshelyek fejlesztésére kiírt Kisfaludy Program keretén belül 840 millió forintot ítélt meg a ménesbirtokon működtetett Hotel Noniusnak.

Megszakítás nélkül takarítják az utakat Békésben

BEOL Egy-két centiméternyi friss hó hullott vasárnap a hajnali, reggeli órákban Békés megyében.

Parfümöket akart lopni a nádudvari nő Békéscsabán

BEOL Békéscsabán lopás gyanúja miatt és feleségét bántalmazó férfival szemben intézkedtek a rendőrök szombaton.

Nagy csatában győztek a békésiek

BEOL Egri AK I.–Békési TE I. 6:8

Felszállt a fehér füst a csabai röplabdás lányoknál

BEOL A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE Monzában lép pályára január 26-án, a sorozat nyolcaddöntőjében.

A tavalyi évet értékelte a vésztői polgármester

BEOL Minibölcsődével bővül a Komlódi-falvi óvoda; a szociális városrehabilitáció részeként infrastrukturális beruházások várhatók a Békési út környékén, valamint támogatják, felzárkóztatják a hátrányos helyzetűeket.

Volt olyan pankrátor, akit végül holtában hirdettek bajnoknak

BEOL Az olimpia a földkerekség legnagyobb sporteseménye, s az is köztudott, hogy Görögországhoz kapcsolódik.

Tudja-e, melyik Békés megyei településen járunk?

BEOL Ezen a héten arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink egy rövid bemutatásból felismerik-e Békés megye egy-egy települését.

Edzőt váltottak a Gyulai Termálnál

BEOL Két ráhangoló jellegű foglalkozással álltak munkába a héten a Clean-Way Gyulai Termál FC labdarúgói, a tényleges felkészülést azonban hétfőn kezdik a fürdővárosiak.

A gáz megfékezhetetlen volt, elemi erővel tört fel a mélyből

BEOL A Battonya 37. számú kút kitörésének az 50. évfordulójára. Emeltette: OMBKE és MOL NYRT. 2011. évben – olvasható azon az emlékművön, ami Battonya és Mezőhegyes között, félúton készteti megállásra a kíváncsi autósokat.

2021.01.16.

BEOL

Tartozása miatt állította azt egy nagykamarási férfi, hogy kirabolták

BEOL A hatóság félrevezetése miatt emelt vádat és közérdekű munka kiszabására tett indítványt a Battonyai Járási Ügyészség egy 40 éves, büntetlen előéletű nagykamarási férfival szemben.

Korszerűsítik az orvosi rendelőt Gerlán

BEOL Korszerűsítik és bővítik Gerlán az orvosi rendelő épületét egy 160 millió forintos fejlesztés keretében. Szente Béla önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a beruházás hatalmas előrelépést jelent a városrész életében, és annak lezárását követően megfelelő körülmények között, szép és modern épületben fogadhatnak majd betegeket a szakemberek.

A Fatum ellen teszteltek egy jót a csabaiak

BEOL Közös edzéssel és mérkőzéssel folytatta a felkészülést a Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabda-csapata. Az elmúlt hétvégi újpesti vendégjátékot követően hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémián az Extraligában nagy riválisnak számító Fatum Nyíregyháza ellen játszott tesztmérkőzést a csapat.

Kívül-belül felújították a műemléki épületet Mezőhegyesen

BEOL A szociális alapszolgáltatás infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Mezőhegyesen elnevezésű program keretében mintegy 90 millió forintból megújult a Kossuth utcai szociális központ.

Meghosszabbítják a bérleteket Békéscsabán

BEOL Már tavaly év végén, a két ünnep között elkezdték a parkolóbérletek értékesítését Békéscsabán, igaz, a mostani, ingyenes közterületi parkolás miatt koránt sincs akkora érdeklődés, mint az előző években.

Milliónyi kilométert vezetett balesetmentesen az orosházi buszsofőr

BEOL A Volánbusz összesen közel félszáz Békés­ megyei autóbusz-vezetőjé­nek többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

KÉSZ: erkölcsi kötelességünk az oltás beadatása

BEOL A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Újabb fertőzötteket regisztráltak Békésben

BEOL A koronavirus.gov.hu pénteki adatai alapján harminckettővel nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 11780-ra emelkedett.

Megkezdődtek a munkálatok a kötegyáni gyerekháznál

BEOL Megkezdődtek a munkálatok a kötegyáni Biztos Kezdet Gyerekháznál, melynek infrastrukturális fejlesztésére 15 millió forintot nyert az EFOP keretében az önkormányzat – mondta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

Sétával emlékeztek Szathmáry Nikire Gyulán

BEOL Sétával emlékeztek Szathmáry Niki eltűnésének huszonharmadik évfordulójára csütörtökön délután Gyulán.

Tizenöt család költözhet új otthonba Békésen

BEOL Egyebek mellett tizenöt, egyenként nyolcvan négyzetméteres kertes ház és egy új közösségi ház is épült a Leromlott városi területek rehabilitációja Békésen elnevezésű, több mint félmilliárdos pályázati program keretében a városban.

Őrjöngve verte a jegypénztár ablakát egy férfi Orosházán

BEOL Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség nemrég egy 40 éves, büntetlen előéletű kevermesi férfival szemben, aki az orosházi buszpályaudvaron dühöngött.

Lezajlott a Tündérszépek 2021 első fotózása

BEOL A Tündérszépek országos szépségverseny 2021-ben is elindult, hogy a legszebb lányok megmérethessék magukat a 10 millió forint összdíjazású versenyen.