Új orvos érkezett Gyopárosfürdőre

Megkezdte rendelését Gyopárosfürdő új orvosa. Dr. Bajzik Éva 15 éve foglalkozik mozgásszervi problémákkal küzdő gyermekekkel, felnőttekkel.

Naplementében is köthetnek házasságot Gyulán

BEOL Pályázatot nyújt be a Scherer Ferenc utca, a Budai Nagy Antal utca és az Apor Vilmos tér közötti szakasza, valamint az Apor Vilmos tér útburkolatának felújítására a gyulai önkormányzat – erről a városi képviselő-testület döntött csütörtök délelőtti ülésén.

Komlósról igazolt védőt a Mezőhegyes

BEOL Rövid volt a téli pihenő a Mezőhegyesi SE megyei II/A osztályú csapata számára. Ács Levente edző már január 10-én megtartotta az új esztendő első hivatalos foglalkozását, azóta heti három tréning szerepel a zöld-fehérek programjában.

Ezek a sportprogramok várnak ránk a hétvégén Békésben

BEOL Mutatjuk a következő pár nap Békés megyei sporteseményeit.

A luxemburgi vébére készülnek a Békés megyei szakácsok

BEOL Két csapattal indul a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Békés megyei régiója az idén novemberi, luxemburgi szakács- és cukrász-világbajnokságon.

Közel ötvenmillió forinttal verte át áldozatait a kevermesi cég ügyvezetője

BEOL Összesen 49 rendbeli társtettesként, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy hajdúszoboszlói házaspár – egy 40 éves büntetett előéletű férfi és egy 43 éves büntetlen előéletű nő – ellen, akik gépjárművek külföldi beszerzése kapcsán csaptak be egy híján félszáz sértettet országszerte.

Fának ütközött egy személyautó Békéscsabán

BEOL Két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Békéscsabán a szerdai napon.

Nem volt kezdve dolgozni egy orosházi férfinak, azt hazudta, hogy elütötték

BEOL Büntetőeljárás alapjául szolgáló valótlan bejelentés tételével elkövetett hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen, akinek nem volt kedve dolgozni menni, ezért kihívta a rendőröket, és az állította, hogy elütötték.

Új akciók és extra napok a Plazma Centerben

BEOL A mozgalmas 2021-es év után megújult erővel várják a meglévő és új plazmaadókat a békéscsabai Plazma Center dolgozói.

Demens férfit vert össze az utcán egy sarkadi testvérpár

BEOL Társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy sarkadi testvérpár – egy 19 éves büntetlen előéletű és egy 22 éves büntetett előéletű férfi – ellen, akik egy cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló, enyhe fokú szellemi hanyatlásban szenvedő férfit vertek meg. A járási ügyészség indítványa próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására irányul.

Aktív természetbúvár, a mai napig lelkesen fotóz nyugdíjasként az orosházi Ilovszky Árpád

BEOL Az orosházi Ilovszky Árpád­ negyven éven át tanított a Vörösmarty Mihály általános iskolában. Ha nem az edzéseken, versenyeken, sportlétesítményekben töltötte az idejét a fiatalokkal, akkor másik szenvedélyének élt: természetjáróként fedezte fel szűkebb hazája, Gyopárosfürdő és országunk természeti látványosságait, valamint építészeti remekeit. Mi Gyopároson találkoztunk vele.

Elismerést érdemelnek a gádorosi értékek

BEOL A 2019-ben megalakult képviselő-testület célul tűzte ki a helyi értékek megőrzését, bemutatását. A munkát két települési képviselő, Fekete Tiborné és Simondán Vilmos, valamint Fábri István külsős tag kezdte meg. Sok ajánlás érkezett hozzájuk. A gádorosi települési értéktárba felvételt nyerteknek szerdán délután adták át az ezt igazoló oklevelet. Dr. Szilágyi Tibor polgármester úgy fogalmazott, a megjelent huszonhat díjazott bizonyíték arra, hogy egy kis közösség is tud maradandót alkotni.

Gyermekek népi kézműves munkáiból nyílt kiállítás

BEOL Debrecen Megnyitották a XIV. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat díjazott munkáiból rendezett kiállítást kedden Debrecenben. A megnyitóünnepségen a Dél-alföldi régió pályázói közül húsz egyéni, illetve csoportos alkotást jutalmazott az országos zsűri.

Két békéscsabai lány is bekerült a Héraklész keretbe

BEOL Abdullah Darya Rebaz és Czupper Naomi is bekerült a Héraklész keretbe a Torna Club Békéscsaba fiataljai közül. A hétvégén Budapesten megtartott hagyományos felmérőn a békéscsabai reménységek közül a 2009-es születésű Potocska Polla és Abdullah Darya Rebaz a 2010-es Czupper Naomi és a 2011-ben született Uhrin Bernadett vett részt.

Az idegenbeli mérlegen javítana a mezőberényi labdarúgó-csapat

BEOL Mezőberényben pénteken kezdődik el a helyi labdarúgók téli felkészülése. Mint arról Benyovszki Róbert edző beszámolt, a játékosok a zord januári időjárás ellenére nagyon várják már a szabadtéri premiert.

A szerelem elsöprő erejéről mesélnek Békéscsabán

BEOL A Tamási Áron-emlékévhez kapcsolódva újabb Tamási-darab bemutatójára készül a csabai társulat. Ezúttal a Kossuth-díjas székely-magyar író egyik legszebb történetét, az Énekes madár című szerelmes játékot viszi színre a Jókai színház.

Megújult az orosházi tűzoltók laktanyája

BEOL Látványos színt kapott a tűzoltók laktanyája, sokan már fotózkodnak az épület szomszédságában, miközben a kivitelezők még teszik a dolgukat, az utolsó simitásokat.

A sámsoni művelődési ház homlokzatát is rendbe teszik

BEOL Lépésről lépésre – fogalmazhatunk így, ha a művelődési ház fejlesztéséről esik szó. A könyvtári rész már korábban elkészült, a nagyteremben is zajlott felújítás, az ingatlan külső, energetikai felújítására azonban eddig várni kellett.

7+1 érv, miért Te legyél a következő Békés megyei Tündérszép

BEOL Bizonytalan vagy? Legyél inkább Tündérszép! Sok tévhit terjed a szépségversenyekről, de a Beol.hu most bebizonyítja, hogy jó döntés beadni a jelentkezést!

Megsérült az Exaball során Kempf Zozo

BEOL Az előnyért folyt a küzdelem az Exatlon Hungary keddi adásában.

Munkában az U19-es csapat is

BEOL Január közepén a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület utánpótlás csapatai is megkezdték téli felkészülési programjukat.

Megérkeztek a legfrissebb Békés megyei fertőzöttségi adatok

BEOL A koronavirus.gov.hu szerda reggeli adatai alapján 673-mal nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 43208-ra emelkedett.

Tágas közösségi teret rendeznek be Medgyesegyházán

BEOL Újévi fogadást tartottak a napokban a jelentős adót fizető vállalkozóknak, munkáltatóknak, intézményvezetőknek, civil szervezeti képviselőknek, közéleti szereplőknek a Civil Házban.

Letartóztatásban marad a pedofíliával gyanúsított gyulai jobbikos

BEOL A Békés Megyei Főügyészség indítványa alapján a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója csütörtökön április 30-ig meghosszabbította annak a gyulai férfinak – a Jobbik egykori képviselőjelöltjének – a letartóztatását, aki ellen gyermekpornográfia bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

Kisteherautót és szárzúzót vásároltak Zsadányban

BEOL Hamarosan megérkezhet a faluba a kisteherautó és a karos szárzúzó, azaz azok a kommunális eszközök, amelyek beszerzésére 14,7 millió forintot nyert az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében – ismertette Dudás Árpád polgármester.

Megújul a Békés megyei könyvtár olvasóterme

BEOL A megyeszékhely bibliotékájának olvasótermében is elkezdődtek a felújítási munkálatok, a héten a szőnyegeket cserélik le – adta hírül a Békés Megyei Könyvtár kollektívája.

Házidöntő lesz férfi párosban

BEOL 1980 óta nem volt erre példa.

A Bajnokok nyerték a végjátékot az Exatlon Hungary-ben

BEOL Újabb végjátékhoz érkezett az Exatlon Hungary All Stars.

Koronavírus: így változott a fertőzöttek száma Békésben

BEOL A koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli adatai alapján 556-tal nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 43764-re emelkedett.

Igazságos döntetlen született Füzesgyarmaton

BEOL Szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszott az NB III.-as Füzesgyarmati SK csapata a megyei I. osztály listavezetője, a Körösladány MSK ellen. A küzdelmes mérkőzésen igazságosnak mondható döntetlen született.

Teljesen felújítják a nagyszénási egészségügyi központot

BEOL A Magyar Falu Program keretében az egészségügyi központ (ahol a gondozási központ, az orvosi rendelők, három háziorvos, fogorvos, gyermekorvos és a védőnők dolgoznak) épületének a felújítására nyert támogatást az önkormányzat még 2021-ben.

Enyhe idővel indult a csütörtök reggel Békésben

BEOL Ma reggelre már elmaradtak a kemény mínuszok, mindössze -3 fokig csökkent a hőmérséklet a hajnali órákban.

Fővárosba látogat a csabai előadás

BEOL Előadáscseréről kötött megállapodást a csabai társulat és a budapesti József Attila Színház.

Ritmus kutyával is fejlődhetnek a gyerekek Békésen

BEOL Újra játék Ritmus kutyussal címmel rendeztek kutyaterápiás programot szerdán délelőtt a békési Dr. Illyés Sándor EGYMI Intézményében.

Gyermekek népi kézműves munkáiból nyílt kiállítás Békéscsabán

BEOL Debrecen Megnyitották a XIV. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat díjazott munkáiból rendezett kiállítást kedden Debrecenben. A megnyitóünnepségen a Dél-alföldi régió pályázói közül húsz egyéni, illetve csoportos alkotást jutalmazott az országos zsűri.

Házhoz szállítják a téli segítséget Geszten

BEOL Folyamatosan viszik házhoz a szociális célú tüzelőt a sikeres kérelmet benyújtó, rászoruló geszti családoknak – mondta Brandt Krisztián polgármester.

Kelemen Imre lett az év embere

BEOL Lezárult a napokban a Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu nagysikerű játéka, melyben hagyományainknak megfelelően arra kértük olvasóinkat: a tavalyi hét emberei közül válasszák meg az év emberét. Idén is több ezer szavazat érkezett szerkesztőségünkbe.

Idős bélmegyeri asszonyokkal erőszakoskodott a bedrogozott férfi

BEOL Bántalmazta és erőszakoskodott áldozataival egy 35 éves bélmegyeri férfi szombaton este kilenc körül – erősítette meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Főügyészség portálunk értesüléseit.

Bejelentették a Fidesz Békés megyei képviselőjelöltjeit

BEOL A Fidesz országos választmánya döntött arról, kiket indítanak el az április 3-ai országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben.

Ötezer érdeklődőt szólítanak meg a csabai farsang programjai

BEOL L'art pour l'art, Fábry Sándor, Demjén Ferenc – ők lesznek a legjelentősebb fellépők a Csabai Farsangon, amit február 2. és március 2. között rendeznek a Csabagyöngye Kulturális Központban – ismertették szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Fáradtan is győztek a csabai juniorok

BEOL Hosszabb, miskolci túra várt a hétvégén a Békéscsabai RSE NB II-es bajnokságban is szereplő junior csapatára.

Lassan befejeződnek a sikeres pályázatok Gádoroson

BEOL Idei első ülésükön a képviselők meghallgatták a polgármester, dr. Szilágyi Tibor szóbeli beszámolóját az eddig sikerrel megvalósult pályázatokról. A településvezető a várható fejlesztési forrásokról is tájékoztatta a képviselő-testület tagjait, jelezve, az apparátusra, a tervezőkre nagyon sok feladat hárul.

A Pfizer már az omikron-specifikus oltás klinikai tesztelését végzi

BEOL A tesztelés során értékelik a vakcina biztonságosságát, az emberi szervezet toleranciaszintjét és immunválaszát mind első oltás, mind emlékeztető oltás esetén alkalmazva.

Az idei télen sem maradt darvak nélkül a Kígyósi-puszta

BEOL Az utóbbi években, a téli időszakban is gyakran találkozhatunk darvakkal a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén. Ezen a télen is szép számban vendégeskedtek a területen.

Hétezer ember biztonságáért felelnek Füzesgyarmaton

BEOL Tavaly is teljesítették a füzesgyarmati önkéntes tűzoltók a kötelezően vállalt 3000 óra készenléti szolgálatot – ismertette Gál Imre parancsnok. Az előző évben 37 alkalommal vonultak. Tizenkétszer tűzesethez riasztották őket, volt köztük lakástűz, de olyan is, hogy autó kapott lángra; emellett huszonötször műszaki mentésben vettek részt, főleg kidőlt fák miatt, ám közlekedési baleset is előfordult.

A százéves gyulai malom kövei ma is őrölnek

BEOL A közelmúltban a Gyulai Értéktár része lett, majd a megyei értéktárba is felterjesztették a mintegy 110 éves múltra visszatekintő Gyulai Kukoricamalmot. A patinás ingatlan különlegessége, hogy a megye egyetlen ma is működő kukoricamalmáról van szó, ahol a 19. század végén készült eszközök is megtalálhatók.

Új sportrendeletet fogadtak el Békésen

BEOL Elfogadta a város új sportrendeletét, illetve ezzel párhuzamosan sportkoncepcióját és sportfinanszírozását csütörtöki ülésén a békési képviselő-testület – jelentette be a grémium tanácskozását követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

BEOL Belecsapódhat a Holdba egy hét éve az űrben sodródó SpaceX hordozórakéta.

Élményközpont lett a könyvtár Kunágotán és Nagykamaráson

BEOL Mindkét dél-békési település könyvtára megtelt érdeklődő fiatalokkal az elmúlt napokban.

A hitről és a szeretetről énekel legújabb feldolgozásaiban a békési énekesnő

BEOL A békési kötődésű énekesnő folyamatosan tölti fel a közösségi oldalára a különböző feldolgozásokat. Legutóbb Pintér Béla dalaival örvendeztette meg a rajongóit.

A jégre lépni veszélyes Gyopároson

BEOL Voltak a napokban próbálkozók, nyomaik láthatók a gyopárosi tavakon.

Április 3-án a családtámogatások sorsa is tét

BEOL Felmérés bizonyítja, hogy a választók tartanak attól, hogy rosszabbul járnának a kormányváltással. A félelmük egyáltalán nem alaptalan.

Jelmezverseny lesz Mezőberényben

BEOL A legötletesebb jelmezeket díjazzák azon a versenyen, melyet február 12-én rendeznek Mezőberényben.

A mai napig lelkesen fotóz az orosházi nyugdíjas tanár

BEOL Az orosházi Ilovszky Árpád­ negyven éven át tanított a Vörösmarty Mihály általános iskolában. Ha nem az edzéseken, versenyeken, sportlétesítményekben töltötte az idejét a fiatalokkal, akkor másik szenvedélyének élt: természetjáróként fedezte fel szűkebb hazája, Gyopárosfürdő és országunk természeti látványosságait, valamint építészeti remekeit. Mi Gyopároson találkoztunk vele.

A változásoknak köszönhetően sokan adóznak kedvezőbben

BEOL Az idei esztendő legfontosabb adóváltozásairól beszélgettünk dr. Kovács Tamással, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei igazgatójával, aki hangsúlyozta: az adók mértékének csökkentése egy évek óta fennálló tendencia; csökkent az adónemek száma és mértéke is az utóbbi években, mindemellett a jogszerűen adózók száma is folyamatosan nőtt. Elmondása szerint a munkát terhelő adók helyett az állam a fogyasztást terhelő adókra helyezte a hangsúlyt, ösztönözve ezzel a szabályszerű foglalkoztatást. Ezért is valósulhat meg évről évre, hogy az adóbevételek növekedése a gazdasági növekedést meghaladó mértékben nő.

Folyamatosan viszik a szociális tűzifát Mezőgyánban

BEOL Folyamatosan zajlik a szociális célú tüzelő kiszállítása a faluban – mondta Dani Attila polgármester.

Megújult a dobozi csapadékvíz-elvezető rendszer

BEOL Ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták a település megújult csapadékvíz-elvezető rendszerét, szerdán délelőtt. A projektzáró eseményre a dobozi polgármesteri hivatal dísztermében került sor.

Hazudott a gyulai nő arról, hogy férje erőszakoskodott vele

BEOL Nem akart egy fedél alatt lakni volt párjával egy gyulai nő, ezért bejelentette, hogy a férfi erőszakoskodott vele. Miután kiderült, hogy nem történt ilyen, a nő ellen hamis vád miatt büntetőeljárás indult. Az ügy iratait a rendőrség átadta az ügyészségnek.

Háromszáz esztendővel ezelőtt telepítették újra Szarvast

BEOL Szarvas Újratelepítésének 300., várossá nyilvánításának pedig 56. évfordulóját ünnepli idén Szarvas. A történelmi Magyarország közepén fekvő település számtalan dolgon ment keresztül az utóbbi évszázadokban, de mindenből tudott építkezni. Múltjáról és jelenéről polgármesterével, Babák Mihállyal beszélgettünk.

Tizenkilenc kiállító alkotásaiból nyílt tárlat Békéscsabán

BEOL Megnyílt a Padlásterápia legújabb tárlata; összesen tizenkilenc kiállító festménye látható a Lencsési Könyvtárban egészen február 11-ig.

Gyermek szabadidős élményközpontot alakítanak ki Gyulán

BEOL Számos újabb turisztikai attrakció fejlesztése valósulhat meg, illetve kezdődhet el idén Gyulán. A tervek szerint megújulhat a Százéves cukrászda és a Ladics-ház, az egykori alispáni lakban gyermek szabadidős élményközpontot alakítanának ki, a Gyulai Várfürdőben pedig már épül a gyermek-víziparadicsom.

Két autó is kigyulladt kedden Békésben

BEOL A Békés megyei tűzoltókat három alkalommal is riasztották tűzesethez a keddi nap folyamán.

Három körözött személyt is elfogtak a rendőrök Békésben

BEOL Egy könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset és három elfogás volt a keddi nap rendőrségi statisztikája Békés megyében.

Készülnek az idényre a gyomaendrődi Körös Kajak SE sportolói

BEOL A hideg időre tekintettel egyelőre természetesen még nem a szabadban, de készülnek a gyomaendrődi Körös Kajak SE ifjú sportolói a májusban kezdődő versenyszezonra.

Népi mesterektől tanulnak a csabai inasok

BEOL Mester és Inas programot hirdetett korábban a Békés Megyei Népművészeti Egyesület.

Medgyesbodzás közösségét gyarapítják a pályázatok

BEOL Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében pályázott és nyert támogatást tanya- és falugondnoki busz beszerzésére. Közel 15 millió forint áll a rendelkezésükre. Az új, kilencszemélyes járművet az idén megvásárolhatják. A busz cseréjét az indokolja, hogy a meglévő már több mint tíz éve szolgálja a lakosságot.