A melegben Csabán is sokan hűsölnek a szökőkutak mellett – videóval

Békéscsabán tizenegy szökőkút is található, amelyek amellett, hogy látványos elemek, ezekben a forró napokban felüdülést is nyújtanak.

A külhoni magyarok számára továbbra is fontos a magyar identitás

BEOL Friss kutatás készült a külhoni magyarokól.

Megrajzolt irodalom: gyerektábort szerveztek a megyei könyvtárban – videóval

BEOL A Békés Megyei Könyvtár nyári táborába 12-16 éves diákokat vártak, az olvasás népszerűsítése céljából. Az ötnapos tábor során a gyerekek megismerkedtek a könyvtár tereivel, szolgáltatásaival és gyűjteményével. Emellett saját könyvborítót is terveztek.

Méltatlan körülmények között készülnek a magyar sportlövők az olimpián

BEOL Váratlan nehézségekkel szembesült a magyar sportlövő csapat a szombaton kezdődő olimpiai versenyek előtt.

Posztumusz díjat kapott az egykori eleki háziorvos

BEOL A városban szolgáló egészségügyi dolgozókat köszöntötték nemrégiben Semmelweis nap alkalmából Eleken. Az eseményen először adták át az "Elek Egészségügyéért Kitüntetést", melyet Mikló Sándorné posztumusz kapott meg.

Fekete Ramóna a felnőtt válogatottban

BEOL Nagy megtiszteltetés érte az MBH-Békéscsaba 17 éves feladóját, Fekete Ramónát, ugyanis csatlakozott a felnőtt női magyar válogatott keretéhez, amely ezekben a napokban Romániában vesz részt felkészülési tornán.

Beérett a Csabagyöngye a város ültetvényén – videóval

BEOL Beérett a Csabagyöngye szőlő a Kenderföldeken, a város tulajdonában lévő szőlő- és gyümölcsültetvényen. A napokban tartották is már Szedd magad! akciókat a területen, a szüret pedig jövő hétre várható. Az ültetvényt üzemeltető szakember, Rajtár János beszélt arról, hogy idén milyen termésre van kilátás. Opauszki Zoltán városi tanácsnok szerint több okból is fontos, hogy a városnak van olyan ültetvénye, ahol Csabagyöngye szőlővel is foglalkoznak.

Tóth Krisztián éppen cipőt vásárolt, amikor megtudta, ő viheti a magyar zászlót a megnyitón

BEOL A párizsi olimpiai megnyitóján Böde-Bíró Blanka kézilabdázó mellett Tóth Krisztián viheti a magyar zászlót. Hatalmas meglepetésként érte a Magyar Olimpiai Bizottság döntése a dzsúdóst, elsőre nem is akarta elhinni.

Máltai játszótér, ahol együtt tanulnak az anyukák

BEOL Nem marad egyedül a kisgyermekes szülők a problémáival, de nem ám! Alváshigiéné, a mese és média hatása, táplálkozás, idegrendszer- és mozgásfejlődés, beszoktatás, szobatisztaság, önállóság, dackorszak. Mindezen témákban indított programsorozatot kisgyermekes anyukáknak az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája a Máltai játszótéren, hogy segítséget nyújtson a gyermeknevelésben a családoknak.

Messi dühöngött a botrányos nyitómeccs után, lebuktak a drónnal kémkedő kanadaiak

BEOL Az Argentína-Marokkó mérkőzés után az olimpiai címvédő kanadai női labdarúgó-válogatott is leszerepelt az olimpián

A kétsopronyi templom süvegének felújításáról tárgyaltak

BEOL A kétsopronyi Szent István király római katolikus templom süvegének felújítása volt a téma Herczeg Tamás térségi országgyűlési képviselő és Völgyi Sándor kétsopronyi polgármester találkozóján.

Egy hete Milák edzője sem tud semmit az olimpiai bajnokról

BEOL Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek nyilatkozva már szerdán előrevetítette és meg is indokolta, Milák Kristóf miért utazik el majd csak a hét végén, avagy miért marad addig itthon. Aggasztó azonban, hogy egy hete az edzője, Virth Balázs sem tud semmit az olimpiai bajnok, világcsúcstartó klasszisról.

Kifosztás miatt körözték, a rendőrök elfogták a mezőberényi férfit

BEOL Az 56 éves férfit Gyulára, a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Így üzent a Fradi a magyar olimpikonoknak

BEOL A Ferencvárosi Torna Club a Facebookon posztolt egy remek fotómontázst.

Kilenc magyar konzul teljesít szolgálatot az olimpia ideje alatt Franciaországban (videó)

BEOL Kilenc magyar konzul teljesít szolgálatot az olimpia ideje alatt Franciaországban, akik így, szükség esetén, a helyszínen nyújthatnak majd segítséget a sportolóknak, a kísérőiknek és a szurkolóknak - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Gyászol Gelencsér Timi

BEOL Gelencsér Timi gyászol, elvesztette imádott kiskutyáját.

Olimpiai bajnokokkal szurkolhatunk a Kopaszi-kertben

BEOL Pénteken a párizsi játékok megnyitójának napján kezdi meg működését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szurkolói klubja a Kopaszi-gáton, a Kopaszi-kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik majd a magyar érdekeltségű sporteseményeket.

Különlegességeket is kínálnak az online piacon Békésben

BEOL Az internetes vásárlás világában a legkülönfélébb termékekre bukkanhatunk, mely alól Békés vármegye sem kivétel. A helyi online piactereken és hirdetési oldalakon különös és érdekes termékek széles választékával találkozhatunk, amelyek gyakran meghökkentik az embert.

Tűz volt egy bevásárlóközpontban, egy étterem kapott lángra

BEOL Tűz volt egy bevásárlóközpontban, az épületet egy időre kiürítették.

Szenior úszók randevúztak Tótkomlóson

BEOL Az idei volt sorrendben a 19. nemzetközi masters úszóverseny, amelyet a Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszóklub Egyesület rendezett a helyi Rózsa fürdőben.

… és akkor Anita elsírta magát

BEOL Máig kirázza az embert a hideg, ha látja-hallja Márton Anita riói olimpián (2016) vívott csatáját a bronzéremért. De hogy élte meg mindezt az edzője, Eperjesi László? Így mesélt róla:

Nem fogadtam hűséget

BEOL Nem fogadtam hűséget, pedig a telefon végén lévő hölgy nagyon kérte. Közel 20 percen át győzködött, hogy újra kötelezzem el magam mellette, illetve mellettük, de nem tettem. Nem éltem a lehetőséggel, mert ahhoz képest, hogy hosszú évek óta minden hónapban komoly pénzeket hagyok ott a cégnél tévéért, internetért, komoly havi ezer forint kedvezményt tudott kínálni két év hűségért. Ennyiért nem voltam hajlandó magam elkötelezni, s szegény szomorúan tette le a beszélgetésünk végén a telefont. Tudom, ő csak a munkáját végezte, de akkor is. Ezúton is üzenem a főnökeinek, tudok hűséges lenni, de annak ára van. 

Így buliztak a fiatalok a Pontváró Fesztiválon – galériával

BEOL Kihirdették szerda este a felvételi ponthatárokat, amelyeket rengeteg fiatal Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ stégszínpadánál és környékén várt az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért által szervezett esemény, a Pontváró Fesztivál keretében.

Tervezés

BEOL Ám a szíve mégis Debrecenhez húzza, ezért keddi hírként a Vasashoz igazolt.

Napi keresztrejtvény

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

G.w.M elárulta, mi a dolga egy feleségnek (videó)

BEOL G.w.M videóban üzent feleségének, Kulcsár Edinának.

Párosban is vereséget szenvedtek Bondár Annáék

BEOL Bondár Anna a szerb Olga Daniloviccal az oldalán két játszmában kikapott a negyedik helyen kiemelt Angelica Moratelli, Sabrina Santamaria olasz, amerikai kettőstől a romániai Jászvásáron (Iasi) zajló, 267 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztorna páros negyeddöntőjében.

82 évesen is vágja a férfiak haját a csabai fodrász - galériával

BEOL Tizennégy évesen, 1955-ben kezdett borbélyinasként Békéscsabán Gábriel István. Bár nincs kimutatás róla, de minden bizonnyal ő a rangidős fodrász Békésben, aki négy órában jelenleg is aktívan dolgozik műhelyében, az egyik héten délelőtt, a másikon délután. Már régi kuncsaftjai gyermekei, unokái is járnak hozzá.

Mészáros Krisztofer sikeres pódiumedzésen van túl

BEOL A pénteken kezdődő párizsi olimpia egyetlen magyar férfi tornásza, Mészáros Krisztofer túl van az ötkarikás pódiumedzésen.

Az olimpia lázában: vendégünk Verasztó Lajos sportújságíró

BEOL Stúdiónk vendége Verasztó Lajos sportújságíró, a Békés Megyei Hírlap sportrovatának nyugalmazott főszerkesztője volt.

Elkészült a női kézilabda NB I. 2024–25-ös idényének sorsolása

BEOL Az újonc Szombathelyi KKA otthonában kezd a szeptember 7–8-ai hétvégén a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE az NB I. 2024–25-ös szezonjában. Ezután hazai pályán fogadja az idén is világsztárok sorát felvonultató Győrt. Nyomban azután a másik bajnokesélyes, Ferencvároson esnek túl a lilák, majd a Fehérvárt látják vendégül.

Az Instagram-posztok is milliókat hozhatnak az olimpikonoknak

BEOL Magyarországon nem sok olyan olimpikon van, aki milliókat kereshet az Instagramon, addig külföldön a nagyobb piac miatt jóval nagyobbat kaszálhatnak egy-egy hirdetéssel az ötkarikás játékok versenyzői.

Weisz Fanni sírva beszélt a terhességéről (videó)

BEOL A gyönyörű siket modell a Mokka műsorában mesélt élete legizgalmasabb időszakáról.

Szarvas díszpolgára lett Babák Mihály – galériával

BEOL Szarvas város napja alkalmából önkormányzati kitüntetéseket adtak át kedden az evangélikus Újtemplomban. Idén a díszpolgári címet Szarvas ősszel visszavonuló polgármestere, Babák Mihály kapta, akinek ezzel több évtizedes városépítő munkáját, valamint huszonhat éven át tartó polgármesteri tevékenységét ismerték el.

Elektromos rollerek: az úttest lehet a helyük

BEOL Gyula város előző évi közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azokkal kapcsolatos feladatokról is tárgyalt legutóbbi ülésén a gyulai képviselő-testület. Az elektromos rollerek és az egyre gyakoribbá váló online csalások megelőzésének kérdését egyaránt érintették az előterjesztés tárgyalása során.

Örömet hozó családi nap a szociális intézményben

BEOL A csorvási Egyesített Szociális Intézményben megrendezett családi és nyílt nap kiváló alkalmat jelent a találkozásokra, beszélgetésekre, mert ilyenkor van lehetőség a családoknak, lakóknak az együttlétre és a szórakozásra.

Sokkoló: 12 éves kislány gyilkolhatta meg unokatestvérét

BEOL A kislányok egy telefonon veszhettek össze.

Strandbüféket ellenőrzött a Nébih, íme az eredmény

BEOL Milliós bírságot szabtak ki a Nébih ellenőrei.

Retteghet a királyi család: Meghan Markle mindenről kitálal

BEOL Meghan Markle önéletrajzi könyvben leplezheti le a királyi család titkait.

Nagy ez elégedetlenség: minden második európai korruptnak tartja Brüsszelt

BEOL Az Európai Unió lakosságának 72 százaléka bízik az EU-ban, ugyanakkor a brüsszeli bürokráciával szemben nagy az elégedetlenség – hangzott el a Századvég Európa-projekt 2024-es felméréséről tartott kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Tusnádfürdőn.

Új névadója van a békési kézilabdacsapatnak

BEOL A magyar energiaszektor kiemelkedő szereplője, a PV-CENTRAL Zrt. révén új névadó szponzorral kezdi a bajnoki évet a békési NB I. B-s férfi kézilabdacsapat.

A Paks nem hibázhat többet, győzelemre törnek a Konferencia-ligában a ciprusi ezüstérmes ellen (videó)

BEOL Az AEK Larnaca csapatát egy 20-szoros magyar válogatott játékos is erősíti, akit a paksiak edzője gyerekkora óta ismer.

Régészek lepték el a Lagzi-dűlőnél a földvárat

BEOL Immár harmadik esztendeje folyik ásatás Medgyesegyháza határában, a Lagzi-dűlőnél lévő földvárnál. Idén nyáron egy tucatnyi régész dolgozik a terepen, akik munkájuk végéhez közelednek.

Fucsovicsnak nem lesz könnyű dolga, a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal ellen kezd

BEOL A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal ellen kezd Fucsovics Márton a párizsi olimpia tenisztornáján. A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy a világranglistán 83. Fucsovics az első fordulóban a spanyol sztárral csap össze, aki már 14-szer diadalmaskodott az ötkarikás küzdelmeknek is otthont adó Roland Garroson.

Legendás magyar sportolókról láthatók filmek a Filmión a párizsi olimpia alkalmából

BEOL A párizsi olimpia alkalmából a Filmión főszerepet kapnak a legendás magyar sportolók, csütörtöktől vasárnapig az Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes, az Aranycsapat és a Katinka című dokumentumfilm ingyenesen megtekinthető.

Soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén

BEOL Soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén: az év első kétszáz napjában a turisták száma közel 12 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig közel 8 százalékkal alakult a tavalyi felett – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

Csaknem hatezer elsőéves kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen

BEOL Az intézmény idén is a gazdaságtudományi képzések iránt érdeklődők első számú választása.

Szoboszlai: erősnek kell lennünk a következő szezonra (videó)

BEOL A Liverpoolra nemcsak az angol bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is kemény meccsek várnak majd.

Keresztúron bevállalták a másodosztályt

BEOL A sarkadkeresztúri csapat az utóbbi két esztendő harmadosztályú bajnoki címével felvértezve élt opciós jogával, és ősztől immár a Vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban méri le tudását. A keresztúriakat ráadásul új játékos-edzői páros irányításával készülnek a rájuk váró kihívásokra.

Orbán Viktor: reggel kormányülés, este irány Tusnádfürdő!

BEOL A kormányfő új bejegyzést tett közzé a Facebookon.

Az olimpiai címvédő franciák elleni meccs lehet az első lépés a negyeddöntő felé (videó)

BEOL A magyar női kézilabda-válogatott főleg a hatékony védekezésben és a kapusteljesítményben bízhat a házigazdák ellen.

Buszbaleset a 47-esen: ketten sérültek meg, orosházi tűzoltók is vonultak

BEOL A 47-es főút 180-as kilométerénél, Székkutas mellett egy autóbusz és egy kamion ütközött csütörtökön reggel. Orosházi hivatásos tűzoltók is vonultak az esethez. A buszon tízen utaztak, ketten szenvedtek könnyebb sérülést.

Ötkarikás mítoszok – lehet egy olimpia füstmentes?

BEOL Minden tömegrendezvénynek mérhető karbonlábnyoma van, de nem mindegy, hogy mekkora, és hogy mit tesznek a csökkentéséért. Milyen tévhitek kapcsolódnak az olimpiai játékokhoz, és érdemes-e a tények helyett a mítoszokra hagyatkozni, ha döntéseket kell hoznunk az ártalomcsökkentett jövő érdekében?

Ezek a készenléti, ügyeletes gyógyszertárak csütörtökön

BEOL Nézzük, hogy csütörtökön hol válthatjuk ki gyógyszereinket a nyitva tartási időn túl.

A szomszéd fűje

BEOL A szomszéd fűje mindig zöldebb. Kicsit munkaköri kötelességből, de legalább annyira érdeklődésből is figyelem, hogy milyen hírek, információk, vélemények jelennek meg egy-egy település közösségi médiumokon létrehozott csoportjaiban. Van sok érdekesség, számos hír és persze rengeteg kritika is szerepel ezeken az oldalakon. Ami pedig szinte mindig szembejön, hogy a kommentelők egy része mennyire példásnak tart más településeket, elsősorban a szomszéd községet vagy várost. Gyakran jönnek a Bezzeg… kezdetű megjegyzések. 

Soha ne történjen meg: a gyermekbántalmazásról írtak könyvet Gyomaendrődön

BEOL A közelmúltban mutatta be Valuskáné Omiliák Andrea a Soha című könyvét. A történet életrajzi elemekből tevődik össze. Rendkívüli a téma: a gyermekbántalmazás elleni küzdelem köré szövődik.

Többeket letartóztattak az amerikai zászlót égető Izrael-ellenes tüntetők közül Washingtonban - frissül

BEOL Az izraeli–palesztin háború 293. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

Napi sudoku - nehezebb verzió

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Súlyosan megsérült egy motoros rendőr

BEOL Autóval karambolozott, az ütközéstől a villamossínekre repült.

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 24.

BEOL A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 24-én.

Megújultak közösségi terek, játszóterek és parkerdős területek Kovácsházán

BEOL Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője Mezőkovácsházáról jelentkezett be közösségi oldalán. Pályázati sikerről és annak a felhasználásáról számolt be.

A Nyári Kupa aktualitásai

BEOL Teljes fordulót tartottak a Nyári Kupa 2024 nyolcadik játéknapján.

Odüsszeusz feleségének története elevenedett meg - galériával

BEOL A Gyulai Várszínház és a Maladype Színház közös bemutatójával indult a hét a teátrum kamareterémlben. Pénelopeia címmel három fantasztikus színésznő, Varga Gabriella, Orbán Nelli és Bajkó Edina előadásában láthattuk megelevenedni Odüsszeusz feleségének, az asszonyi hűség megtestesítőjének történetét – írja a Gyulai Várszínház Facebook-oldala.

Rangos nemzetközi elismerésekben részesültek a Bahart új hajói

BEOL Az új hajók a világ legrangosabb dizájndíját, a RED DOT Design Awardot, valamint a neves nemzetközi iF Design díját érdemelték ki.

A világ végéről is beszerzi a különleges fákat - faliképek készülnek az orosházi műhelyben

BEOL A Balatonon a ZánKapu Művészeti Galéria mutatta be annak az orosházi fiatalembernek a munkáit, akinek a kezei nyomán különleges ékszerek születnek a világ minden táján élő, fellelhető fákat használva alapanyagul. Ezúttal viszont faliképek formájában köszöntek vissza egy galéria falairól alkotásai. Zánkán mutatkozhatott be Balogh Norbert ékszereivel és faliképeivel.

Iskolakezdési támogatás igényelhető Mezőberényben

BEOL Iskolakezdési támogatás igényelhető Mezőberényben – tájékoztatott Facebook-oldalán Siklósi István, a város polgármestere. A településvezető több részletre is kitért az iskolakezdési támogatás kapcsán.

Nánási Zoé profinak állt a BRSE-nél

BEOL Újabb saját nevelésű játékossal, Nánási Zoéval kötött profi szerződést a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A fiatal, mindössze 17 esztendős Nánási Zoé liberó poszton jelenthet erősítést.

Módosul az otthonfelújítási program felhívása

BEOL Néhány ponton módosul az otthonfelújítási program felhívása, minden szerződött bankfióknál lehetővé kell tenni a kölcsönkérelmek online benyújtását – olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalának csütörtöki bejegyzésében.

Ezeket az épületeket korszerűsítik Szeghalmon

BEOL Több önkormányzati épületet is korszerűsítenek energetikai szempontból Szeghalmon. Rövidesen rajtolhatnak a munkálatok, mivel a közbeszerzési eljárás végén kiválasztotta a képviselő-testület a nyertes ajánlattevőket – ismertette Macsári József polgármester.

A Patrióták megjelenésével és Trump győzelmével új lendületet kaphat a konzervatív erők összefogása

BEOL Tusnádfürdőn mutatták be az Alapjogokért Központ és a Kereszténydemokrata Intézet közös gondozásában megjelent Alejandro Pena Esclusa: A Neomarxista Rt. választási csalássorozata című könyvet. „A nemzeti erőknek is nemzetközi együttműködésre van szükségük” – szögezte le Németh Zsolt, országgyűlési képviselő a rendezvényen.

Szinte játékvezető nélkül is játszhatnának

BEOL A közelmúltban befejeződött a Speciális Intézményekben élők, tanulók és dolgozók 2023–2024-es kispályás labdarúgó bajnoksága.

Újra összecsap egymással a 200 hát két koronázott királya, Kós Hubert aranyesélyes

BEOL Ryan Murphy, az Egyesült Államok hátúszáskirálya egyszerűen sokkot kapott a 2023-as világbajnokságon, amikor a magyar szurkolók legnagyobb örömére Kós Hubert elhalászta előle a 200 méteres hátúszás aranyérmét. A párizsi olimpián újra összecsap egymással a táv két klasszisa, a szakemberek szerint a szám aranyérme kizárólag kettejük között dől majd el.

Békéscsabán is indít képzéseket a Szegedi Tudományegyetem

BEOL A Szegedi Tudományegyetem csaknem 7 ezer hallgatót vett fel, közülük 47-en Békéscsabán kezdik meg a tanulmányaikat – közölték a Szegedi Tudományegyetem honlapján.

Gyulaiak is segítették a szegedi bajnokot

BEOL Gyulai játékosok is szerepet vállaltak a magyar amerikaifutball-bajnokság Divízió I.-es döntőjében szereplő szegedi Hódkertész Guardians csapatának bajnoki címéből.

Deutsch Tamás: a brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

BEOL A fideszes európai parlamenti képviselő szerint a magyar miniszterelnök békemissziójára válaszul a háborúpárti brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen.

Akár egymillió forintot is kaphat egy fiatal

BEOL Ismét pályázhatnak a fiatalok a Békéscsaba hazavár! program keretében mind hallgatói ösztöndíjra, mind életkezdési támogatásra. A pályázatokat szeptember 30-ig kell benyújtani – közölték a békéscsabai önkormányzatnál.

Hankó Balázs: versenyképes és vonzó a megújult magyar felsőoktatás (videó)

BEOL Versenyképes és vonzó a megújult magyar felsőoktatás; már második éve több mint 90 ezren nyernek felvételt a felsőoktatási intézményekbe – mondta a kulturális és innovációs miniszter csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Egy nap alatt hárman buktak meg, mert jogsi nélkül vezettek Békésben

BEOL Békés vármegyében szerdán három férfit vettek őrizetbe a rendőrök, mert engedély nélkül vezettek.

Kétszázötven gólyát várnak a gazdasági karra

BEOL Közel 250 gólya lesz Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán, ahol elindulnak valamennyi szakon – gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, műszaki menedzser – a képzések – ismertette dr. Árpási Zoltán dékán.

A gyerekek kívánsága teljesült: lett homokozó is a játszótéren

BEOL Békéssámsonban számos, helyben, saját forrásból megvalósult fejlesztésnek örülnek. A polgármester, Annus István minden apró siker után úgy fogalmaz bejegyzéseiben: kevés pénzből fontos dolgok ezek. Új játszóterükön a napokban így készült el egy homokozó. Homokvár építéssel ő maga tesztelte elsőként.

Hollandia és Dánia a nyár végéig 14 Leopard harckocsit küld Ukrajnának – frissül

BEOL 882. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk

Zöldi-Tóth Katalin három csapattal dolgozik

BEOL A Dél-keleti csoport NB II.-es női kézilabda-csapatai közül talán a CZ-Gyulasport NKft. kezdte el a legkorábban a nyári alapozó munkát. Kedden találkoztak először a játékosok, hogy a héten Zöldi-Tóth Katalin vezetése mellett, majd a következő hét napban otthoni elvégzendő munkával próbálják felvenni a ritmust.

Szuper dolgok készülnek a szuperhősök táborában, ahova érkeztek hétköznapi hősök is

BEOL A gyerekek, a szervezők is nagyon készültek. Az idei mezőkovácsházi kézműves tábor tematikája a szuperhősökre épülve várta hétfőtől a fiatalokat a Peregi vendégházban. Ottalvós ez a tábor, sok izgalmas programot kínálva szuper- és hétköznapi hősöknek egyaránt.

Újabb színötösöket mutatunk be - galériával

BEOL A Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu idén is meghirdette a népszerű Színötös pályázatot: bemutatjuk azokat az általános iskolás Békés vármegyei tanulókat, akik kitűnően teljesítették a tanévet, a bizonyítványukban csupa ötös (jeles, példás, kitűnő) sorakozik, és az eredményüket büszkén vállalva jelentkeztek a felhívásunkra.

Járdafelújítási munkák zajlanak Mezőberényben

BEOL Folynak a járdafelújítási munkálatok Mezőberényben – tájékoztatott Facebook-oldalán Siklósi István, a város polgármestere.

Korszerű szakirányú továbbképzéseket indít a Gál Ferenc Egyetem gyulai kara

BEOL Korszerű, napjaink elvárásaira tudatosan reagáló képzéseket indít a Gál Ferenc Egyetem gyulai székhelyű Egészség- és Szociális Tudományi Kara. Az érdeklődők augusztus 15-ig jelentkezhetnek Gyulára az addiktológiai konzultánsra, Gyulára és Kecskemétre az alkalmazott szociális gerontológia képzésre, Gyulára, Szegedre és Kecskemétre az Egészségfejlesztő mentálhigiéné és ugyancsak Gyulára, Kecskemétre és Szegedre az iskolai szociális munka képzésre. A képzések alapképzésben szerzett diplomára épülnek.

Átmenetileg megszűnik a hőség Békésben

BEOL Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk csütörtökön Békés vármegyében.

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

BEOL A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

Sok a közös a DK-ban és a Tisza Pártban

BEOL Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a két pártban több a közös pont, mint az érdemi különbség.

Napi sudoku - könnyebb verzió

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Esnek a Tesla bevételei, év végére Musk inkább humanoid robotokat állít munkába a gyáraiban

BEOL Robotjait az elektromos autó gyáraiban fogja használni.

Ezek a Skandináv lottó legfrissebb nyerőszámai

BEOL Jövő héten 215 millió forint keresi majd a gazdáját.

Ponthatárok: több mint 90 ezren jutottak be a megújult magyar felsőoktatásba

BEOL A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.

Szijjártó: az európai politikusok irigykednek Orbán Viktorra

BEOL „A kormányfő az utolsó és jelenleg az egyetlen Európában, aki el tudja érni a világpolitika és a globális biztonság fontos szereplőit” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve

BEOL Az ukrajnai háború megmutatta, hogy jól működő, az országot minden időben és helyzetben ellátni képes hadiiparra minden országnak szüksége van – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Céline Dion felléphet az olimpia nyitóünnepségén

BEOL Párizsba érkezett Céline Dion, a hírek szerint azért, hogy fellépjen az olimpia pénteki nyitóünnepségén.

Az olimpia miatt ment Franciaországba, kis híján egy őrült áldozata lett a magyar szakember

BEOL A magyar kommunikációs vezetőt Nantes-ban, a női és férfi labdarúgás helyszínén érte a támadás.

Szombaton lép fel Békéscsabán Deák Bill Gyula

BEOL Az Aurevoir. és Deák Bill Gyula koncertjével folytatódik ezen a hétvégén a Csabai Nyár a Szent István téren – ismertette Szarvas Péter polgármester.

Ványa bácsi – Buborékkeringő: javában zajlik a Csehov-adaptáció forgatása

BEOL A televíziós játékfilm a Duna műsorán látható majd.

A világhírű rapper, Snoop Dogg is viszi az olimpiai lángot

BEOL Snoop Dogg az NBC televízió kommentátoraként dolgozik majd az olimpián. A marihuánafogyasztásáról is hírhedté vált zenész emellett a párizsi Saint-Denis-n viszi keresztül az olimpiai lángot pénteken, az ötkarikás játékok nyitóünnepsége előtt.

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások