Biztos a helye a válogatottban a szarvasi sportlövőnek

Az elmúlt hétvégén Ravazdon rendezték meg a Hunter Field Target (HFT) országos bajnokságot.

A hősökkel találkoztak a fiatalok Gyulán

BEOL Gyulai hősök címmel rendezett kulturális-történelmi rendezvényt az Október 23. Alapítvány hétfőn délután a Gyulavári kastélyban, pályázati program keretében.

Százezer lakosra Békésben jut a legkevesebb fertőzött

BEOL Országos átlagban százezer lakos között jelenleg 253 pozitív esetet tartanak nyilván van. A főváros és a megyék tekintetében Békés van a legjobb helyzetben: itt 85 igazolt fertőzött jut százezer lakosra.

Müller Cecília: hatvan fok felett mossák ki a ruhát!

BEOL Nincs semmi akadálya annak, hogy járványhelyzet idején fogadjanak adományokat, például ruhát a karitatív szervezetek.

A Zenittel rajtolnak a művészeti hetek Csabán

BEOL Október 1. és november 28. között rendezi meg a Csabagyöngye Kulturális Központ az Őszi Művészeti Heteket – jelentette be Forczek Győző igazgatóhelyettes és Varga Nelli kommunikációs vezető.

Jó helyzetben van Békéscsaba költségvetése

BEOL Közgyűlést értékelő sajtótájékoztatót tartott a Hajrá Békéscsaba-frakció kedden a megyeszékhelyen. Az eseményen kiemelték, hogy a városban eredményes a Modern Városok Program, illetve a közétkeztetést is kiszerveznék.

Oszlopnak hajtott egy autó Békéscsabán

BEOL Beton villanyoszlopnak hajtott, és kidöntötte azt egy személyautó Békéscsabán kedden, a Gyöngyösi utcában, a Franklin utcai kereszteződés közelében.

Tízzel emelkedett a Békés megyei fertőzöttek száma

BEOL A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai alapján Békés megyében tízzel emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 293-ra nőtt. A keddi mutatók szerint országosan 25 567 fertőzöttet tartanak számon.

Több megyei településen üzletelt, rács mögött marad a drogdíler

BEOL A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak a Békés megyei elkövetőnek a letartóztatása helybenhagyását, akit a Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

2020.09.29. + melléklet

BEOL

Három napig mulathattak a medgyesiek

BEOL Idén 28. alkalommal rendezték meg múlt hétvégén a Medgyesegyházi Napokat.

Megszorították az Algyőt a csabai kézisek

BEOL Békéscsaba DKSE–QSM Algyő 26–29 (14–16)

Az OB I-ért csatázhat a Gyula

BEOL Egy mérkőzést leszámítva lezárultak a küzdelmek a teniszezők OB II-es csapatbajnokságában.

Több jó teljesítmény is kevésnek bizonyult

BEOL Mivel a Szanki OBSE és a BKV Előre SC elleni mérkőzést is csak később játssza le a Gyulai SE DIG-BUILD csapata, így a Békés megyeiek még csak a második találkozóján vannak túl.

Tovább tárgyalnak az Alföldvíz jövőjéről

BEOL Nem sikerült elfogadni a társaság mérlegbeszámolóját az Alföldvíz Zrt. szeptember 25-ei ülésén, de még van lehetőség ennek pótlására. A társaság tájékoztatása szerint az ivóvízszolgáltatás, illetve a szennyvízelvezetés és tisztítás a legnagyobb biztonságban, zavartalanul zajlik.

Vízbe zuhant egy ember Békésszentandráson, nem sikerült újraéleszteni

BEOL Az elmúlt hétvégén négy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Teljesen felszerelik az orvosi ügyeleteket Békésben

BEOL Nagyszabású egészségügyi fejlesztést hajt végre a Békés Megyei Önkormányzat egy magyar–román határon átnyúló, úgynevezett ROHU453 projekt keretében.

Győzelemmel kezdett a Békési FKC

BEOL Két halasztott mérkőzés után végre az Optimum Solar-Békési FKC NB I. B.-s férfi kézilabdacsapata számára is megkezdődtek a bajnoki küzdelmek.

Harmincmillió forinttal segíti a tanévkezdést Békés városa

BEOL Befejeződött a nevelési és iskolakezdési támogatások kifizetése Békésen – tájékoztatott Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Egy pont maradt Ladányban

BEOL Körösladány MSK–Szekszárd 1–1 (0–0)

Muzsikált az erdő Gyula-Városerdőn

BEOL Szombatig, a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében című rendezvény újabb állomásáig fogalmam sem volt, hogy a kerek és az erdő egykoron egymás szinonimáinak számíthattak, ugyanazt jelentették. Puskás Lajos erdőmérnöktől azonban számos érdekesség mellett ezt is megtudhattam.

Csillagászok kémlelik majd az eget Gyulán

BEOL Első alkalommal rendeztek Csillagászati napokat a hétvégén a gyulai Almásy-kastélyban a Magyar Napfizikai Alapítvány és a házigazda intézmény együttműködésében.

Idén lett hetvenéves Ecsegfalva

BEOL Idén ünnepli bejegyzésének 70. évfordulóját Ecsegfalva, az a település, amelynek helyszínén már az Árpád-korban is volt élet.

Rangos díjat nyertek a gyulai diákok

BEOL Összesen 365 köznevelési és szakképző intézmény, tagintézmény érdemelte ki az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet idén márciusban, köztük a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium.

A legjobb nyolc közé jutott a BRSE

BEOL Swietelsky-Békéscsabai RSE–Gödöllői RC 3:1 (18, –21, 12, –16)

Történeteket mesélnek el a sarkadi fotós képei

BEOL Akkor jó egy sajtófotó, ha minden négyzetcentimétere ugyanarról, a témáról szól – mondta Fazekas László fotóriporter, újságíró, aki közel ötven éve van a pályán.

Nyert és tapad a Bodzásra a Megyer

BEOL Egy gól döntött a három pont sorsáról a Mezőmegyer–Végegyháza csatában a megyei II/B osztályú pontvadászatban. A megyeriek így szorosan követik a tabellán az Újkígyóst felülmúló listavezető Medgyesbodzást.

Spirituális utazásra hívott a csabai Világfa zenekar

BEOL A Világfa zenekar adott koncertet szombat délután a Békés Megyei Könyvtárban.

Fogattal is készülnek a megmérettetésre az újkígyósi fiatalok

BEOL Idén először az újkígyósi Makoviczki Zoltán fiai együtt indulnak el a Nemzeti Vágtán.

Megújult a különleges falrész Békésen

BEOL Megújult a Békési Járásbíróság korábban megrongált kerámiafala – tájékoztatott Facebook-oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Békési siker a fővárosban

BEOL Pestújhelyi SC I.–Békési TE I. 6:8. NB I-es férfi mérkőzés, Budapest. Békési győztesek: Aranyosi 3, Tarkó 2, Farkas E. 1, a Bunda, Tarkó és az Aranyosi, Farkas E. páros.

Baji Balázs ismét Csabán edzett

BEOL Ismét Békéscsabán edzett Baji Balázs – olvasható a sportoló közösségi oldalán.

Arcmaszkokat osztottak a csabai piacnál

BEOL Arcmaszkokat osztottak a Szeretlek Békéscsaba Egyesület tagjai szombaton délelőtt a vásárcsarnok előtt.

Ön felismeri, melyik halfaj látható a képen?

BEOL Legfrissebb kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy képek alapján mennyire ismeri fel a hazánkban honos halfajokat.

Életműdíjat kapott Gregor László

BEOL Hatalmas elismerésben részesült a magyar kick-box élet békéscsabai edzője, Gregor László.

Rendeznék a békéscsabai piacot

BEOL Értékelte a legutóbbi békéscsabai közgyűlést a Demokratikus Koalíció helyi képviselője, Dancsó Tibor is.

A csorvási Papp Flórián kapta az ösztöndíjat

BEOL Idén Papp Flórián, az orosházi Székács József Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója kapta meg a dr. Fehér Dezső, a lovassport atyja által életre hívott Fehér-Pusztai Alapítvány ösztöndíjat.

Stabil, panaszmentes beteg kaphat e-receptet

BEOL Az e-recept lehetősége sok százezer embernek nyújt kényelmet és biztonságot, ráadásul járványügyi szempontból használatával jelentősen csökkenthető a megfertőződés esélye.

Győzelemmel kezdtek az U21-esek az NB II.-ben

BEOL Hosszú idő után, ismét tétmérkőzésen lépett pályára a Linamar-Békéscsabai RSE junior csapata, ennek megfelelően a lányok már nagyon várták a szezon kezdetét.

Milyen hosszú a tökéletes női nadrág?

BEOL Női nadrágokból végtelen választék ömlik ránk a boltok polcairól, a webshopok kínálatából. Ki kell választani a fazont, a méretet, az anyagot, a színt, ezeknek pedig illeszkednie kell alakunkhoz, stílusunkhoz. Ugyanilyen fontos döntés azonban, hogy milyen hosszúságú nadrágot vásárol valaki. Ebben segítünk.

A kilencvenes évek alter-rock hangulatát idézik meg Békéscsabán

BEOL A Black Light Night című különleges koncerttel készül feleleveníteni a 90-es évek alter-rock hangulatát október 10-én a Csabagyöngye Kulturális Központ (CsaKK).

Nagyot álmodott a medgyesi szakoktató

BEOL Álmodtak egy nagyot a medgyesegyháziak, és létrehoztak egy alkalmi színi társulatot, hogy művészi játék által mutathassák meg összetartozásukat.

Lassan befűtünk: Békésben sem mindegy, hol veszünk tűzifát

BEOL A hivatalos fűtési szezon szeptember közepétől él hazánkban. Bár visszaszorulóban van, a fa még mindig jelentős mennyiségben használt tüzelő.

Elkapta a vírust az egyik orosházi diák

BEOL Az Orosházi Táncsics Gimnázium egyik végzős diákja is megbetegedett, ám a tünetek megjelenésekor már nem ment iskolába, később a pozitív teszt megerősítette a gyanút.

Ezüsttel tért vissza Dékány Kinga

BEOL Ezüstérmes lett Dékány Kinga a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban hétvégén megrendezett Magyar Kupa-fordulóban.

Szoros lett az élmezőny Gyulán

BEOL Az ötödik forduló küzdelmeivel folytatódott Gyulán, a Hargitai József nagypályás labdarúgó-bajnokság őszi idénye.

Százhúszan ropták a csabai színpadon

BEOL Mintegy százhúszan álltak színpadra vasárnap a Jókai színházban, a békéscsabai Tabán Néptánc Egyesület által immár nyolcadik alkalommal életre hívott Viharsarki Vigadalom keretében.

Közel hetven gól született Gyulán

BEOL Hétvégén a Corner-Gyulasport NKft. a Szeghalmi NKC-vel, a Mezőtúri AFC a Gyomaendrődi NKSE-vel csapott össze.

Vízbe zuhant egy férfi Békésszentandráson, nem sikerült újraéleszteni

BEOL Az elmúlt hétvégén négy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Dobogóra lépett a Bánhegyes

BEOL Cikkünkben a hétvégén lejátszott megyei III. osztályú mérkőzések eredményeit szedtük össze.

Harmincöt kilogramm dohányt találtak egy csabai autóban

BEOL Több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.

Száz kilométert sem tart soknak a mezőberényi természetjáró

BEOL A természetjárás népszerűsítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Dr. Téry Ödön-emlékéremmel tüntették ki a napokban Földes Pétert, a mezőberényi Alföld Turista Egyesület elnökét.

A Veszprém igazolta klasszisát

BEOL Telekom Veszprém–Orosházi FKSE-Linamar 37–20 (17–12)

Egy pontot hozott haza a Füzesgyarmat

BEOL Tállya KSE–Füzesgyarmati SK 0–0

A demenciával élőkre figyelmeztetnek Nagyszénáson

BEOL A Gondozási Központ Idősek klubja által Nagyszénáson második alkalommal szervezték meg az Alzheimer világnapi sétát.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában visszaáll a rend

BEOL A Vörösmarty iskola székhelyintézményében hétfőtől visszaáll a normál munkarend, a felső tagozatos tanulók is iskolába mennek.

Békési vereség az első bajnokin

BEOL Ha szurkolók nélkül is, de végre tétmeccset játszhattak az Omnia Pub&Food Békés kosárlabdázói.

Új edzőterem létesült a Jókai Színházban

BEOL Pályázati forrásból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg az a munka, melynek eredményeképp a pénteken színházunk művészei új edzőtermet vehettek birtokba egy mára funkcióját vesztett helyiségben – olvasható a Jókai Színház közösségi oldalán.

Tizenegy új esetet regisztráltak Békés megyében

BEOL A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai alapján Békés megyében tizeneggyel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombathoz képest, így a járvány kezdete óta ez a szám már 270-re emelkedett. Országosan 937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 beteg.

Balesetek, ittas vezetés és kábítószer birtoklás miatt intézkedtek Békésben

BEOL Békéscsabán baleseteknél helyszíneltek, Békésen ittas járművezetés, Tótkomlóson pedig kábítószer birtoklás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök – olvasható a police.hu közleményében.

Régi képeken keresztül mutatjuk be Békés megyét

BEOL Hírportálunk a Fortepan Békés megyéről szóló képeiből válogatott. Ha Önnek is vannak olyan régi felvételei, amit szívesen megosztana másokkal, küldje el leírással együtt a beol@beol.hu címre! Képek forrása: fortepan.hu

Győzelmmel kezdte a szezont a Békéscsabai RSE

BEOL Gödöllői RC–Swietelsky-Békéscsabai RSE 1:3 (24, –9, –17, –16)

Gasztronómiai estet tartottak Békéscsabán

BEOL Ünnepséget rendeztek a Magyar–Lengyel Baráti Kulturális Egyesület fennállásának 20. évfordulója alkalmából szombaton délután a Lencsési Közösségi Házban.

Betömnék a Sarkadra vezető kátyúkat

BEOL Megújulhat jövőre a sarkadi körforgalom és Gyula közötti közút mintegy három kilométeres szakasza, valamint tervezik a Doboz felé menő részek korszerűsítését is.

A csabai röplabdásoknál a biztonság az első

BEOL A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kiemelt hangsúlyt fektet sportolói és munkatársai biztonságára – olvasható a BRSE közösségi oldalán.

A bükki füvesember tudja, mi fán terem az egészség

BEOL Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember tartott nagy sikerű előadást a napokban a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Tovább nőtt a fertőzöttek száma Békésben

BEOL A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai alapján Békés megyében tizenöttel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma péntekhez képest, így a járvány kezdete óta ez a szám már 259-re emelkedett. Országosan 23 077 fertőzöttet tartanak számon.

Makra Noémi is indul a világkupán

BEOL Tizenöt nemzet sportolói indulnak a péntektől vasárnapig tartó szombathelyi torna challenge világkupa-versenyen.

Megérkezett a megyeszékhelyre Piszkos Fred

BEOL Kedden délelőtt befutott a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvarra a Rejtő Jenő hallhatatlan karakterét, Piszkos Fredet ábrázoló szobor,

Orosházi iskolaigazgató: a digitális munkarend nem egyenlő a karanténnal

BEOL Az orosházi Székács József evangélikus iskola minden osztálya hétfőtől, a minisztérium döntése értelmében, újra a hagyományos munkarendben dolgozik.

Ingyenes fertőtlenítőszerrel segítenek Dél-Békésben

BEOL Segítik a járvány elleni védekezést a Dél-Békés Mentőcsoport tagjai. Egyre több önkormányzat veszi igénybe az ingyenesen felajánlott 1000 liter fertőtlenítőszert – olvasható a szervezet közösségi oldalán.

Volosinovszki Zoltánné öt számban is győzött a Szigeti-emlékversenyen

BEOL Szeptember utolsó szombatján az átlagosnál több résztvevővel rendezte meg a 8. Szigeti István országos szenior atlétikai versenyét a gyulai polgármesteri hivatal és a Gyulasport NKft. Az országban idén vidéken csak Gyula vállalkozott a rendezés nehéz feladatára. Az eseményre 20 egyesületből 50 versenyző adta le nevezését.

Még egy évig nem vezethetne, mégis volán mögé ült

BEOL Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán, őrizetbe vétel Vésztőn és kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt történt rendőri intézkedés Békéscsabán.

Két autó ütközött össze Békéscsabán

BEOL Kedden reggel olvasónktól kaptuk az információt, mely szerint két autós ütközött össze Békéscsabán.

Négy határsértőt fogtak el Battonya külterületén

BEOL Battonya külterületén, hétfőn 22 óra körül egy lakossági bejelentést követően feltartóztattak a rendőrök négy külföldit.

Egy Lengyelországban jelölt gólya került kézre Dévaványán

BEOL Lengyelországban gyűrűzött fehér gólyát találtak Dévaványán a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A településen idén kilenc fészekben költöttek fehér gólyák, s összesen 26 fiókát neveltek fel sikeresen – olvasható a Körös-Maros Nemzeti Park honlapján.

Korszerűekre cserélik a régi lámpatesteket Békéscsabán

BEOL A közelmúltban elrajtolt Békéscsabán a Modern Városok Program keretében az a beruházás, amelynek során korszerűsítik a közvilágítást, ez az egyik lépés ahhoz, hogy a megyeszékhely okosvárossá válhasson.

Átadták a tarhosi sportparkot

BEOL Ünnepélyes keretek között adták át a tarhosi ligeti rendezvénytéren, a játszótér mellett megépített A-típusú sportparkot a napokban.

Illényi Katica és a Benkó Dixieland Band is fellép Békésen

BEOL Különleges időpontban és egy hónapon keresztül, október 4-től november 8-ig negyvennegyedik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat – jelentette be a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor polgármester.

November elejére csúszik a csabai sportcsarnok felújítása

BEOL Mivel további munkálatok váltak szükségessé, tovább csúszik Békéscsabán a városi sportcsarnok felújítása, ami összességében mintegy 1 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Program keretében.

Magánrendelésen is kötelező a maszkviselés

BEOL – A magánrendelésekre is vonatkoznak a szabályok. Kötelező a maszk viselése mind az orvosok, az ellátók, mind a páciensek számára – válaszolt az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos a Békés Megyei Hírlap kérdésére.

Több kerékpárutat szeretnének olvasóink a megyében

BEOL Legutóbb arra voltunk kíváncsiak, hogy Ön szerint elég bicikliút van-e megyénkben?

Hét tő kendernövényt találtak egy tótkomlósi házban

BEOL Békéscsabán közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, Tótkomlóson pedig kábítószer birtoklás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Békésben

BEOL A koronavirus.gov.hu hétfői adatai alapján Békés megyében tizenhárommal emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 283-ra nőtt.

2020.09.28.

BEOL

Jól küzdött az Előre NKSE csapata Óváron

BEOL Mosonmagyaróvár–Békéscsabai Előre NKSE 30–26 (15–15)

Megszakadt a csabaiak veretlensége

BEOL Békéscsaba 1912 Előre–Kolorcity Kazincbarcika SC 1–3 (1–2)

Gyalogló országos bajnokságot és utcai futóversenyt rendeztek Csabán

BEOL A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club vasárnap rendezte meg a megyeszékhelyen a Csaba Centernél a 41. Budapest Bank gyalogló országos bajnokságot, és a 26. Csaba Center Futógálát a Jókai és Petőfi utcán. Az időjárás kedvezett a versenyzőknek, hiszen nem volt meleg, és csapadék sem nehezítette a gyaloglók, és futók dolgát.

Tekerve szereztek élményeket a muronyi gyerekek

BEOL Egy kerékpáros túra során két helyi mezőgazdász telephelyére látogattak el a muronyi gyerekek.

A BL-szereplő Veszprém otthonában az Orosháza

BEOL Vasárnap este 18 órától a Telekom Veszprém otthonában ismét tartalékosan lép pályára az Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi együttese.

Békésben sem olcsó idegen nyelvet tanulni

BEOL Számottevő kiadással kell kalkulálnia annak, aki magántanár segítségével szeretne elsajátítani egy idegen nyelvet – olvasható az Eduline honlapján.

A műhelymunkába is betekinthettek az érdeklődők Békéscsabán

BEOL Idén csatlakozott a Békés Megyei Népművészeti Egyesület a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza által meghirdetett Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje programsorozathoz.

Balesetek, ittas vezetés és kábítószer birtoklás miatt intézkedtek Békésben

BEOL Békéscsabán baleseteknél helyszíneltek, Békésen ittas járművezetés, Tótkomlóson pedig kábítószer birtoklás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök – olvasható a police.hu közleményében.

A Békéscsaba II. maradt az egész mezőny egyetlen hibátlan alakulata

BEOL Hazai győzelemmel zárult a megyei kvalifikáció hétvégi rangadója.

Sokan vállalkoznak Békés megyében

BEOL Az év első negyedévének végén 69 ezer gazdasági szervezetet tartottak nyilván Békés megyében a Központi Statisztikai Hivatal szerint.

Továbbra is minden teszt negatív az Előrés focistáknál

BEOL Az MLSZ előírásainak megfelelően pénteken reggel ismét koronavírus teszten vettek részt a Békéscsaba 1912 Előre játékosai és a stáb tagjai – olvasható a klub közösségi oldalán.

Ötven éve nagyközség Gádoros

BEOL Gádoroson ünnepségsorozattal, sok programmal tették emlékezetessé az idei falunapot, a település nagyközséggé válásának az 50. évfordulóját.

Tucatnyi értékkel bővült Békés megye

BEOL Tizenkét újabb különlegességgel bővült az elmúlt időszakban a megyei értéktár – derült ki a megyei értéktár bizottság első fél éves beszámolójából.

Játszóteret avattak Battonyán

BEOL Játszóteret avattak pénteken a battonyaiak. Nagyon sok család élvezte a napfényes őszi délutánt a Petőfi téren, a közösséget összekovácsoló helyszínen.

Egy patkányt tüntettek ki Angliában

BEOL Patkányt tüntettek ki Nagy-Britanniában az emberek javára tanúsított hősiességéért – olvasható a Magyar Békekör közösségi oldalán.