Lopni járt Békésbe a bolgár-moldáv trió

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket és a gépek vezetőfülkéiből érintőképernyős monitorokat lopott a gyanú szerint három külföldi férfi Békéscsabán.

Tanévkezdési gyűjtési akciók a békéscsabai Plazma Centerben

BEOL A szeptemberi tanévkezdésre való tekintettel iskoláknak szervezett jótékonysági gyűjtést a békéscsabai Plazma Center. Szeptember 15-én, a Sarkadi 1. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány számára adományozott az intézmény 200.000 forintot, míg szeptember 24-én az Esély Pedagógiai Központ, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, Speciális Nevelésért Alapítvány munkáját segítették 144.000 forinttal.

Folytatódik a harc a szemetelők ellen

BEOL Továbbra is komoly küzdelmet kell vívni Békés megyében is az illegális hulladéklerakókkal szemben. Időről időre feltűnnek mind a bel-, mind a külterületeken azok, akik a tilosban szabadulnak meg a szemetüktől.

Vereség szenvedett a BRSE a csabai torna nyitányán

BEOL Boraqua nemzetközi női röplabda-torna, Békéscsaba: Swietelsky-Békéscsaba-Vasas Óbuda 2:3 (-21, 19, -16, 23, -7). Részletek hamarosan.

Focival, zenével búcsúztatták el a nyarat Kardoson

BEOL Nyárbúcsúztatót szerveztek hétvégén Kardoson.

Haditornát rendeztek a csabai repülőtéren

BEOL Akadálypályák, lövészet, gránátdobás, fegyver szét- és összeszerelés – többek közt ilyen feladatokban vettek részt azok a fiatalok, akik a 20. békéscsabai honvédelmi haditornán méretették meg magukat.

Haranglábat avattak Eleken

BEOL Ünnepélyes keretek között adták át az új haranglábat és urnafalat a városi, valamint az ortodox temetőben, pénteken délelőtt a településen.

Minden percét imádta a versenynek a vésztői Fazekas Vivien

BEOL Véget ért a Tündérszépek országos szépségverseny döntője, melyen szebbnél szebb lányok, ragyogóbbnál ragyogóbb formában mutatkoztak be. A felkészítőtáborról és versenyről kérdeztük Fazekas Vivient.

Őrizetbe vettek egy kendertermesztőt Orosházán

BEOL Orosházán őrizetbe vett a rendőrség egy férfit, mert az udvarán a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert termesztett. A szárított növényből a nyomozás eddigi adatai szerint többeknek adott el.

Több helyen fejlesztik az ivóvizes hálózatot

BEOL Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba), a Fidesz-KDNP-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, Opauszki Zoltán tanácsnok és Szente Béla), valamint a Szövetség Békéscsabáért-frakció (Miklós Attila, Fülöp Csaba) pénteken sajtótájékoztatókon értékelték a csütörtöki városi közgyűlést.

Az éj leple alatt járták be a szarvasi arborétumot

BEOL Denevérnyomon címmel tartottak a napokban éjszakai csapatjátékot a Szarvasi Arborétumban.

Gyulán ülésezett az Airbus bizottsága

BEOL Az Airbus Projektkoordinációs Bizottsága a napokban Gyulán, a városházán tartotta ülését.

Békés megyei rendőrök munkáját is díjazták

BEOL Békés megyei rendőrök munkáját is díjazta a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Országos szakmai közlekedési versenyt rendeztek Szerkszárdon

BEOL A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapata nyerte meg az országos megmérettetést.

Elkezdték a fúrást a csabai sportcsarnoknál, zajvédő falat húztak

BEOL A geotermikus hő hasznosítását célzó beruházás keretében termelőkutat fúrtak a Nádas soron. A napokban megkezdődött a kettőből az egyik visszasajtoló kút kiépítése is a Gyulai úton.

Sokkal többen dolgoznak megyénkben, mint tíz éve

BEOL Kiemelt téma volt a pénteki békéscsabai megyegyűlésen a térség munkaerőpiaci helyzete.

Tizennégy érmet nyertek a világkupán

BEOL Budapesten rendezték meg a hazai kick-box világkupát az elmúlt héten a BOK csarnokban. A 26. magyarországi világkupa a korábbiaknál nehezebb körülmények között jött létre, az utazás nem volt könnyű feladat jó pár országból, de így is négy földrész 45 országának 289 csapatából 1689 versenyző vett részt a rangos viadalon.

A Lencsésin maszturbált egy férfi, nem látta, hogy videózták

BEOL Szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség azzal a 31 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben is, aki közterületen végzett önkielégítést.

Tinédzser fiút taperolt egy hetvenhárom éves férfi a buszon

BEOL Emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 73 éves büntetlen előéletű kétegyházi férfi ellen, aki egy kiskorú fiút fogdosott a vonaton.

Kiállítás, bemutató is volt az idősek otthonában

BEOL A kulturális örökség napját a Platán Idősek Otthonában is megtartották. Gojdár Istvánné kézimunkáiból rendeztek kiállítást.

Mit lehet kezdeni a csabai hajléktalanokkal?

BEOL Mit lehet kezdeni a belvárosban a hajléktalanokkal, akik valójában nem is fedél nélküliek?

Még mindig vezet az ittas vezetés

BEOL A múlt héten mindössze két olyan nap volt, amikor nem történt személysérüléssel járó közlekedési baleset Békés megyében.

Lopással hálálta meg a szívességet egy férfi

BEOL Szívességből, ingyen lakott a férfi abban a házban Orosházán, ahonnan több szál U vasat és egy szerszámokkal teli szerszámosládát ajándékozott el idegeneknek. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Horgászbotot ragadtak, és versenyeztek a polgárőrök

BEOL A II. Körös Polgárőr Horgászversenyt rendezték meg a napokban Gyomaendrődön, a Fűzfás-zugi versenypályán – adta hírül hírportálunknak Pelyva István, a Körös Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője.

A Széchenyi család díját kapta meg a csabai haluskaház tulajdonosa

BEOL Hetedik alkalommal adták át Az Év Széchenyi Vállalkozása-díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban, Széchenyi István születésének 230. évfordulóján.

A kölcsönös tiszteletben hisz a sarkadi pedagógus

BEOL A pedagógusi munka változatos, soha nem számítható ki előre – mondta Jakó Ferenc, a Gyulai úti általános iskola pedagógusa.

Soha nem látott forrás áll a civil szervezetek rendelkezésére

BEOL Az aktualitások, a támogatási lehetőségek kerültek előtérbe azon a szerdai, Békéscsabán, a kormányhivatalban rendezett fórumon.

Elkezdődött a belvizes beruházás Zsadányban

BEOL Felvonult a közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelező, így elkezdődött a belvizet, csapadékvizet elvezető rendszerek korszerűsítése Zsadányban – mondta Dudás Árpád polgármester, hozzátéve, minderre 80 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Időutazáson vettek részt a Békés megyei vakok és gyengénlátók

BEOL A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének tagjai Mezőhegyesre látogattak nemrégiben.

Bedrogozva, jogsi nélkül lopott el egy autót egy békési tinédzser

BEOL Büntetőeljárást indított a rendőrség egy tizenéves fiú ellen, mert elvitt egy autót, amiben benne volt az indítókulcs. A fiúnak nincs vezetői engedélye, ráadásul kiderült, hogy a történtek idején kábítószert fogyasztott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Felidézték iskolás éveiket a kardoskútiak

BEOL Ötvenéves általános iskolai találkozójukat szervezték meg a néhai diákok.

Új mentőautóval gazdagodott Szarvas

BEOL Egy új mentőautóval gyarapodott a szarvasi mentőállomás, amelynek ünnepélyes átadóját szerdán tartották.

Jogosítványa nincs, mégis elvitte más autóját egy férfi

BEOL Benne volt az indítókulcs egy parkoló autóban Dombegyházon. Egy férfi, akinek nincs jogosítványa és a gyanú szerint ittas volt, beleült és elhajtott vele. A rendőrök hamar elfogták és őrizetbe vették.

Megújult csapattal tér vissza városába a Békési SZSK

BEOL A tavalyi keret tagjaival maximálisan elégedett volt a Békési SZSK vezetése, szakvezetése, ám a Covid- járvány újabb átalakításokra kényszerítette a klubot. Ez érintette a férfi kosárlabda-csapat játékoskeretét, valamint az edzések és mérkőzések helyszínét is.

A járvány sem tudta megrekeszteni a Bárkát

BEOL Irodalmi délutánt, estet szervezett pénteken a Bárka folyóirat szerkesztősége a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Hatvan éve érettségiztek le a rózsás lányok

BEOL Hatvanéves érettségi találkozón vettek részt az egykori Rózsa Ferenc Gimnázium 1960-ban végzett, IV./E osztályos tanulói.

Felújították a román ortodox templomot

BEOL Felújították és újraszentelték a román ortodox templomot a múlt hétvégén Pusztaottlakán.

Dénes Adrián nagy álma az első csapat

BEOL Mint arról hírportálunk is hírt adott, az olasz Fiorentina a napokban leigazolta az Orosházi MTK-ULE 1913 nevelését, a 17 esztendős Dénes Adriánt. A labdarúgó az orosházi évek után a Honvéd akadémiáján pallérozódott, s onnan került ki a firenzei klubhoz. A fiatal játékosnál első olaszországi heteiről érdeklődtünk.

Betyár hirdette a hétvégi csabai lecsófesztivált

BEOL Kilenc évnyi szünet után rendeznek a hétvégén Lecsófesztivált a CsabaParkban.

A szarvasi Hajduch Nándor ezüstérmes a vébén

BEOL Hajduch Nándor, a Szarvasi Birkózó Egyesület kadett korú versenyzője ezüstérmet nyert a Konstancában rendezett strandbirkózó világbajnokságon.

Újabb dallal lepi meg rajongóit a One String zenekar

BEOL A 2021-ben alapított One String együttes újabb dallal jelentkezik a rajongók számára.

Elhajtott a rendőrök elől, a kapitányság keresi a szemtanúkat

BEOL Elhajtott a rendőrök elől egy személygépkocsi-vezető Békéscsabán.

A bajnoki címre is volt esély

BEOL Ha megnyeri a döntőt, bajnok, ha elveszíti harmadik Faragó Zalán a dragbike országos bajnokságon.

Lopott bankkártyával fizetett a két tolvaj

BEOL Két férfi, ismerősük kerékpárjának kosarából lopott el egy táskát, amiben többek között bankkártya is volt. Kevesebb mint két óra alatt tizenkétszer fizettek a kártyával, közel negyvenezer forint értékben.

Egy román sofőr letörte a vasúti sorompót Körösladánynál

BEOL Újkígyóson és Magyarbánhegyesen ittas járművezetés, Körösladányban közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Mutatjuk, hol lassítják a forgalmat a közúti munkálatok

BEOL Cikkünkben összeszedtük a pénteken érvényben lévő, Békés megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Ezek a Békés megyei programok várnak ránk a napokban

BEOL Összeállításunkban Békés megyei rendezvények közül válogatunk. Amennyiben Ön tud olyan programról, amit nem írtunk meg, és szeretné a jövő heti összeállításunkban látni, kérjük, jelezze a szerkesztoseg@bmhirlap.hu vagy a beol@beol.hu e-mail-címre küldött levelében.

2021.09.24. + melléklet

BEOL

Helytörténeti sétát tettek a mezőhegyesi környezetvédők

BEOL A kulturális örökség napja alkalmából a Város és Környezetvédő Egyesület csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, melynek során helytörténeti sétát tettek a városban.

Nagykamaráson vándorfóliát, Csanádapácán présüzemet avattak

BEOL A Belügyminisztérium 2019 őszén elindította gazdaságélénkítő programját. Ennek köszönhetően számos hazai település nyert támogatást fejlesztési igényére.

A Lencsésin lakótelepen maszturbált egy férfi, nem látta, hogy videózták

BEOL Szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség azzal a 31 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben is, aki közterületen végzett önkielégítést.

Szántosi Dávid remek formában

BEOL A 15 éves Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE asztaliteniszezője egyesben döntőbe, párosban a soltvadkerti Lei Balázzsal elődöntőbe jutott a serdülők mezőnyében a WTT Youth Star Contender versenysorozat lisszaboni állomásán.

Fábri János öszetettben ezüst-, felhúzásban aranyérmes

BEOL A szarvasi Fábri János ezüstérmet nyert összetettben a svédországi Masters Erőemelő Világbajnokságon.

Online színházi szemlén szerepelnek

BEOL Szeptember 17–26. között rendezik meg az ország első online színházi szemléjét, az eSzínház Fesztivált, melyre a Békéscsabai Jókai Színház is nevezett Vitéz lélek című előadásával. Az eSzínház működtetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért a nyár folyamán tette közzé felhívását magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára. A nevezési időszak alatt 21 intézmény és társulat 25 alkotással jelentkezett.

Ezeken a helyszíneken lassíthatják közúti munkálatok a forgalmat

BEOL Cikkünkben összeszedtük a csütörtökön érvényben lévő, Békés megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Autó mögül lépett elő, elütötte egy kerékpáros Békéscsabán

BEOL Békéscsabán és Nagyszénáson balesetnél helyszíneltek, Békésen ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Olimpiai bronzérmes karatés Szarvason

BEOL Hárspataki Gábor nevezetes utolsó másodpercben bevitt rúgásával biztosította be dobogós helyét a tokiói olimpián, ami azóta többször megjárta a nemzetközi sajtót és a közösségi portálokat.

Ősbemutatóra készül a Meseház

BEOL Felkérésre született meg Zalán Tibor drámája, Miska, álomjáték-etűdök Schéner Mester motívumaira címmel. Ebből a műből készült színielőadás ősbemutatójára kerül sor szombaton 19 órai kezdettel, a Meseház udvarán.

2021.09.23.

BEOL

Nagyszabású véradást szerveztek a terrortámadás emlékére

BEOL Ismét nagyszabású véradást szervezett szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban a Szeretlek Békéscsaba Egyesület és a Szeretlek Békés Megye Egyesület.

Kőkemény párharcot nyert meg a Békéscsaba II.

BEOL Értékes idegenbeli győzelemmel folytatta remek szereplését a Békéscsaba 1912 Előre II NB III-as labdarúgócsapata. A lilák a szívósan küzdő DVTK II otthonában szereztek három gólt, és bár a házigazdák kétszer egalizáltak, a számukra pontot érő büntetőt elhibázták.

Rókavakcinázás: ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el Békésben

BEOL Ecsegfalva, Szarvas és Békésszentandrás települések kivételével Békés megye közigazgatási területére vonatkozóan, így Békés településen is október 2-től 22-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Békés Megyei Kormányhivatal.

Huszonötmillió forinttal segítik a tanév kezdetét Békésen

BEOL Városi szinten összesen közel 25 millió forinttal segíti a tanévkezdésben a családokat a békési önkormányzat – jelentette be a Gál Ferenc Egyetem Békési Szakképző Iskolájában tartott szerdai sajtóeseményen Kálmán Tibor polgármester.

Huszonöt éve vette fel Kós Károly nevét a csabai középiskola

BEOL Kettős jubileumot ünnepel idén a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola: az intézmény ötven évvel ezelőtt kezdte meg működését, illetve 25 éve vette fel az erdélyi polihisztor, Kós Károly nevét.

Kőforgató bukkant fel Orosháza határában

BEOL Magyarországon ritkán előforduló madárfajt, egy kőforgatót figyeltek meg a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Négy meccsen nem játszhat az orosházi

BEOL Egy ifjú és egy rutinos labdarúgó vitte el a hét citromdíját az előző héten kiállított játékosok közül.

Autómentes nap: reggelivel várták a kerékpárosokat Békéscsabán

BEOL Bringás reggelivel várták a kerékpárral munkába és iskolába indulókat szerdán Békéscsaba két helyszínén, a Szent István téren, valamint az Andrássy és az Irányi utca sarkán.

Mozgalmas az óvodai és a bölcsődei élet Kunágotán

BEOL Szeptembertől­ 14 kisgyermek kezdte meg az óvodás éveit. Négyen a bölcsődéből érkeztek.

2021.09.25.

BEOL

Biztonságosabban kerekezhetnek három településen

BEOL Hivatalosan is átadták pénteken délelőtt azt a kerékpárút-fejlesztést, amely három települést is érint.

Hármas-Körös: magasabb, erősebb lett a gát

BEOL Több mint hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból magasították meg a Hármas-Körös jobb parti árvízvédelmi töltését Gyomaendrőd térségében. A projekt zárórendezvényét pénteken tartották a városházán.

Három helyen kezdtek el aszfaltozni Békésszentandráson

BEOL Három helyszínen kezdődött el településünkön aszfaltozás – adta hírül Sinka Imre polgármester. A munkálatok az István király utca Szent László és Rákóczi utca közötti szakaszát, a Szent Erzsébet utca művelődési ház mögötti kis szakaszát, illetve a Szent Imre és Szent Erzsébet utcák közötti útszakaszt érintik.

Tovább erősíti kapcsolatát Datk és Pusztaföldvár

BEOL A község testvértelepülésén, Datkon járt a polgármester, Sonkolyos Szabolcs. Vele együtt dr. Csáky Csongor, az Országos Rákóczi Szövetség elnöke is elfogadta a meghívást.

Átadták a Tér-Zene promóciós csomagját

BEOL

Hét Békés megyei település áll rajthoz

BEOL Kisorsolták a Nemzeti Vágta idei döntőjének előfutamsorrendjét a minap Budapesten.

Puskás-Dallos Bogi a járvány óta még nagyobb lelkesedéssel koncertezik

BEOL Békéscsabán lép fel pénteken zenekarával Puskás-Dallos Bogi. Az énekesnővel, aki két hete ment férjhez, az álmokról, a célkitűzésekről és a sikerhez vezető útról beszélgettem.

Melléképület kapott lángra Gerendáson

BEOL Békés megye tűzoltóit csütörtökön műszaki mentéshez és tűzesetekhez riasztották.

Megérkeztek a legfrissebb Békés megyei adatok

BEOL A koronavirus.gov.hu péntek reggeli adatai alapján tizenöttel nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 22220-re emelkedett.

Békés megye rendőrei is részt vettek az országos szakmai közlekedési versenyen

BEOL A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapata nyerte meg az országos megmérettetést.

Kalandtúrán barangoltak a végegyháziak

BEOL Tizenharmadik kalandtúráját szervezte meg a Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület.

Alföld Slow Konferenciát szerveztek a turizmusért

BEOL A második Alföld Slow Konferenciát rendezték csütörtökön Gyulán, a városháza dísztermében.

Csütörtökön is folytatódott az oltás Békésben

BEOL Több fajta vakcinával is oltottak csütörtökön a békéscsabai kórházi oltópontokon, de számos 12 éven felüli diák is felvehette második körös oltását.

Különleges Széchenyi-évfordulókra emlékeznek Békésen

BEOL Dupla évforduló alkalmából rendez Széchenyi István tiszteletére ünnepi megemlékezést a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, illetve a Családért Alapítvány pénteken 17 órától a békési galériában. A délután előadója Eperjes Károly színművész lesz.

Tinédzser fiút taperolt egy hetvenhárom éves férfi a vonaton

BEOL Emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 73 éves büntetlen előéletű kétegyházi férfi ellen, aki egy kiskorú fiút fogdosott a vonaton.

Több mint nyolcszázmilliós fejlesztést hajtott végre a nagyszénási Toolex Kft.

BEOL Csaknem 850 millió forintból bővítette gépparkját a fémmegmunkálással és fúrószárgyártással foglalkozó nagyszénási Toolex Kft. – közölte a vállalat üzemvezetője csütörtökön az MTI-vel.

Három hétig gyógyult a Túzokvédelmi Állomáson egy uhu

BEOL Három hétig tartó gyógyítás után térhetett vissza a természetbe az a fokozottan védett nagy fülesbagoly, amely korábban egy drótkerítésbe akadt bele.

Ezek a sportprogramok várnak ránk a hétvégén

BEOL Mutatjuk a következő pár nap Békés megyei sporteseményeit.

Kocsis Máté: nincs menekvés egy pedofil számára sem

BEOL A Fidesz frakcióvezetője nem akarta megbántani a pedofília gyanújával letartóztatott gyulai jobbikost azzal, hogy gyilkosnak is nevezte, miközben csak simán pedofil.

Így változott a fertőzöttek száma Békésben

BEOL A koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli adatai alapján tizeneggyel nőtt a Békés megyei fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta ez a szám már 22205-re emelkedett.

Továbbjutott az ONKC a kupában

BEOL PC Trade Szegedi NKE–OXXO Energy Orosházi NKC 28-32 (17-16)

Kint lobog a babazászló, megemelték a támogatást Lőkösházán

BEOL Ezentúl az önkormányzat babazászló kihelyezésével is köszönti a településen élő családokba érkezett újszülötteket.

Tűzkarcolatok címmel nyílt tárlat Gyulán

BEOL Tűzkarcolatok címmel nyílt meg Hurguly-Szabó György pirográfus, vagy ahogyan sokan ismerik Andor bohóc kiállítása a napokban Gyulán, a Tájvízházban.

Idegenben még mindig nyeretlenek a gyarmatiak

BEOL A Füzesgyarmati SK labdarúgócsapata sem tudta megakasztani a listavezető BKV Előre őszi menetelését az NB III.-as bajnokság Keleti csoportja szerdai nyolcadik játéknapján. A sárrétiek mindvégig szoros meccset vívtak a közlekedésiekkel, akik a hosszabbításban tudták bevinni a mindent eldöntő találatot, így azonban házon kívül változatlanul nyeretlenek maradtak.

Nemzeteket köthet össze a gyulai japánkert

BEOL Átadták a közel 20 millió forintból elkészült japánkertet szerdán délután Gyulán, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár parkjában.

Békéscsabán készülnek a Bajnokok Ligájára a franciák

BEOL Kedden délután landolt a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren a francia Volero Le Cannet női röplabda-csapata, amely a Ligue A osztály közelgő rajtja előtti felkészülés során Békéscsabát választotta edzőtábora színhelyéül.

Saját jótevőjét lopta meg egy sarkadi férfi

BEOL Szerszámokat lopott egy ház melléképületéből egy férfi Sarkadon. Ismerte a járást, mert a ház tulajdonosa azzal segítette őt, hogy alkalmanként munkát, majd az elvégzett munkáért pénzt adott neki.

Jó ütemben halad a munka, az új év elejére elkészülhet az orosházi laktanya

BEOL Az orosházi tűzoltólaktanya az 1950-es évek közepén épült több ütemben. Eddig csupán kisebb állagmegóvási felújításokat végeztek rajta, így az épület kora és az amortizációja miatt szükségessé vált annak teljes körű felújítása.

Volt munkatársát rabolta ki egy férfi

BEOL Arcán fekete kendőt viselő férfi támadt rá egy nőre éjjel 1 óra körül Orosházán. Lerántotta a kerékpárjáról és elvette a táskáját. A nő felismerte támadóját, a rendőrök a férfit nem sokkal a történtek után elfogták.

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen fogták el a körözött bolgár férfit

BEOL Gyulán balesetnél, Kondoroson szabálysértés miatt, Békéscsabán és Lőkösházán körözés alapján intézkedtek a rendőrök.

Elhunyt Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója

BEOL Szerdán kora reggel a békéscsabai kórházban 55 éves korában elhunyt Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója.