Négy baba érkezett Orosházára

Megérkeztek a legfrissebb anyakönyvi hírek Orosházáról.

Internetes csalókat vettek őrizetbe a Békés vármegyei rendőrök

BEOL Internetezőket hirdetésekkel megkárosító párt vett őrizetbe a Békés vármegyei rendőrség. Az élettársak a gyanú szerint országszerte 71 embertől több mint 17 millió forintot csaltak ki.

Egy hónapra letartoztatta a Békéscsabai Járásbíróság a jordán embercsempészt

BEOL Vagyoni haszonszerzés céljából, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség egy 27 éves, jordán állampolgárságú, de Romániában élő férfi letartóztatását a minap.

Friss anyakönyvi hírek érkeztek

BEOL Megérkeztek a legfrissebb anyakönyvi hírek.

Negyvenegy viharsarki érem

BEOL A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok összesen 15 arany, 14 ezüst és 12 bronz érmet szereztek a veszprémi viadalon.

Képesek kupát nyerni

BEOL Harmadszor ülhetett fel a Közép-európai Liga – ismertebb nevén MEVZA – trónjára a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata, amely pénteken Kamnikban három szettes mérkőzésen győzte le a szlovén Nova KBN Branik Maribor csapatát.

Logópályázatot hirdetett a megyei könyvtár

BEOL A Békés Megyei Könyvtár és a Csabai Könyvbörze civil kezdeményezés közös nyílt pályázatot hirdetett egyéni és csoportos alkotók számára a „Csabai Könyvbörze" egyedi logójának megalkotására.

Ezek a készenléti, ügyeletes gyógyszertárak kedden

BEOL Nézzük, hogy hol válthatjuk ki gyógyszereinket a nyitva tartási időn túl a hét második napján.

A Meseház szülőatyja a tíz ujjával festett

BEOL Schéner Mihály, Kossuth-díjas képzőművész születésének századik évfordulója alkalmából Igaz mesék Schéner Mihályról és más csabaiságok címmel rendezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött programot a Meseházi Alapítvány a békéscsabai Kupak Sörözőben hétfőn este. A résztvevők ezzel csatlakoztak a történetmesélés világnapjához, melyet március 20-án tartanak. Számos olyan sztori is előkerült a Mesterről, amit eddig kevesen ismertek.

Napi sudoku - nehezebb verzió

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Metszéssel fiatalítja a fát Békéscsabán

BEOL Sokan már elvégezték a metszést a kertekben, többen most hajráznak a művelettel.

Kezdődik a rájátszás!

BEOL Az alapszakaszban 8. helyen végző székesfehérvári MÁV Előre ellen kezdi a Swietelsky-Békéscsaba a rájátszást az Extraliga 2022–2023-as kiírásában.

Otthonában verték a dobogóst a gyulaiak

BEOL A dobogó harmadik fokán álló Nyíregyházi TK-t sikerült két vállra fektetnie a Gyulai SE-DIG BUILD tekecsapatának az NB I Keleti csoportjának hétvégi 18. fordulójában.

Felemás hétvégét zártak a csabaiak

BEOL A sorsolás szeszélye folytán sorozatban negyedik mérkőzésüket játszották hazai környezetben, a békéscsabai Árpád fürdőben az országos utánpótlás-bajnokság rájátszásában a Swietelsky-Békéscsaba korosztályos csapatai.

A Csuvarszki házaspár 23 éve azt mondta legyen bál, azóta tartják

BEOL Batyus Magyar Bált tartottak Eleken, amely idén is hatalmas népszerűségnek örvendett. Az eseményen nem volt hiány zenében és táncban sem, melyekkel a Petőfi és kortársai által egykoron kivívott szabaságunkat is ünnepelték a helyiek.

"A rend az az állapot, amikor helyén vannak a dolgok"

BEOL Szokásos egyházmegyei konferenciáját tartotta a Magyar Református Presbiteri Szövetség területi szervezete szombaton Békéscsabán – erről Facebook oldalán a békési református gyülekezet számolt be annak kapcsán, hogy az eseményen békésiek is részt vettek.

Kitüntetést kapott Szabóné Bíró Márta

BEOL Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója Szabóné Bíró Mártának, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) vagyongazdálkodási és üzemeltetési osztály üzemfenntartási ügyintézőjének március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából Főigazgatói Oklevél elismerést adományozott, szakterületén kifejtett kiemelkedő és példaértékű munkájáért.

Szakmai előadásokkal készültek a szezonra a méhészek

BEOL Tótkomlóson találkoztak a közelmúltban a méhészek a természet házában. A Békés Megyei Méhész Egyesület tematikus szakmai előadásokkal is segítette a szezonra való felkészülést.

Visszaléptek az orosháziak az extraligából

BEOL Felősségteljes döntés után, a hétvégén az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza nélkül folytatódtak a női extraliga tavaszi küzdelmei!

Az alsó tagozat birodalma kültéri játékokkal bővülhet Körösladányban

BEOL Ötödik alkalommal rendezték meg a Tüköry Jótékonysági Country Bált a Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban.

Elhunyt Schmidt Csaba, Tatabánya volt polgármestere

BEOL Életének 44. évében elhunyt Schmidt Csaba, Tatabánya volt polgármestere, jelenlegi közgyűlési tagja.

A gyulai Kempf Zozo is versenybe száll a népszerű műsorban

BEOL Kiderült, kik lesznek az Ázsia Express idei versenyzői.

Tavaszváró ebédet rendeztek Békésen

BEOL Tavaszváró ebédet rendeztek a Békés Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületénél a napokban – tájékoztatott Facebook oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Mutatjuk folyóink aktuális vízszintjét

BEOL Nézzük, hogyan alakult a Körösök vízállása keddre.

Zivatarveszély miatt elsőfokú riasztást adtak ki térségünkre

BEOL Több vármegyére is, köztük Békésre is riasztást adott ki kedd reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Személygépkocsi ütközött össze kerékpárossal Békéscsabán

BEOL Békéscsabán, a Magyar utca és a Lencsési út kereszteződésében hétfőn 18 óra után néhány perccel személygépkocsi kerékpárúton közlekedő kerékpárossal ütközött.

Isten éltesse a Benedekeket

BEOL Március 21-én a születésnaposokon kívül a Benedekek ünnepelhetnek.

Ezeken a szakaszokon érdemes figyelni Békésben

BEOL Nézzük, hogy a hét második napján hol találkozhatunk a Békés vármegyei közutakon útlezárásokkal és korlátozásokkal.

Napi keresztrejtvény

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Nagy István: Brüsszel kettős mércével mér és szándékosan hátrányos helyzetbe hozza a magyar gazdákat

BEOL A miniszter az uniós tagállamok mezőgazdasági minisztereinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón kifejtette: az EU által kezdeményezett szolidaritási folyosók, amelyek az Ukrajnában rekedt gabona Afrikába és Közel-Keltre történő eljuttatását hivatottak megkönnyíteni, nem a célnak megfelelően működtek. Ezért az ukrán határ melletti tagállamokat elárasztotta az ukrán gabona, nagyon súlyos belső piaci zavart előidézve.

Orosházán nem követelt emberéletet a tűz tavaly

BEOL Beszámoltak az orosházi képviselő-testület előtt a tűzoltók, napirenden volt a hétfői ülésen többek között a buszmenetrend, a népkonyha, a tehetséggondozási pályázat is sok egyéb mellett.

Új betegirányító központot hoznak létre Békésen

BEOL Új betegirányító központot állítanak üzembe április elején a Békési Rendelőintézetben – jelentette be Erdélyi Imola, az intézmény igazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban közzétett Youtube videóban. A szakember elmondta, a hozzájuk érkezett panaszokat, javaslatokat meghallgatták.

Répássy Róbert: kibervédelmi programhoz csatlakozik az Igazságügyi Minisztérium

BEOL Növekszik a kibercsalások áldozatainak száma, az embereket pedig fel kell vértezni az online tér veszélyeivel szemben, ezért az Igazságügyi Minisztérium (IM) is csatlakozik a KiberPajzs Edukációs Programhoz – jelentette be Répássy Róbert, az IM államtitkára a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség és az Igazságügyi Minisztérium közös sajtótájékoztatóján.

Már dobogón a Szeghalom

BEOL Egyetlen NB II.-es Békés vármegyei férficsapatnak sem termett babér a hétvégi fordulóban. A pontszerzéshez a Köröstarcsa állt a legközelebb, de a végén szolnoki ellenfelük örülhetett. A hölgyeknél az öt pályára lépő csapat közül három is győztesen hagyta el a játékteret, az Orosháza és a Békéscsaba a lényegesen esélyesebb ellenféltől szenvedett vereséget.

Gálfi Dalma megelőzte Bondár Annát

BEOL Immár Gálfi Dalma a legjobb magyar a világranglistán.

A Gyulai Várfürdő kétezer fürdőbelépővel segíti a véradásokat

BEOL Kétezer fürdőbelépőt biztosít a Gyulai Várfürdő Kft. a Magyar Vöröskereszt gyulai területi szervezete részére, hogy ilyen módon is segítse a véradások szervezését, illetve népszerűsítését. A közel 5,7 millió forint értékű belépőket hétfőn délelőtt Kun Miklós, a Gyula Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója adta át Tövisháti Zsoltnak, a karitatív szervezetet gyulai területvezetőjének.

A mezőgazdaság újítóit, innovátorait, haladó szellemű szakembereit képzik

BEOL Három évig nem tarthatott a megszokott helyen, a Mezőhegyesi József Attila Általános Művelődési Központ színháztermében szalagavató ünnepséget a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Tarkó Gábor igazgató, az idei est házigazdája köszöntőjében úgy fogalmazott, minden változást, sőt a negatív folyamatokat is igyekeznek tanulóik előnyére fordítani. Iskolájuk célja nem kevesebb, mint hogy a legjobb szakképző intézmény legyen Magyarországon. Falai közül a mezőgazdaság újítói, innovátorai, úttörői, haladó szellemű szakemberei kerüljenek ki.

Háromszáz négyzetméteres tüzet fékeztek meg a tűzoltók Békéscsabán

BEOL Száraz fű és avar égett vasárnap délelőtt Békésen, a Pusztaszeri utca közelében.

Nád égett Békéscsabán

BEOL Kigyulladt a learatott nád szombat délben Békéscsabán, a Kétegyházi út közelében.

Sikeresen debütált Angliában a Dirty Slippers!

BEOL Rendkívül sűrű nyolc napot töltöttek Angliában a Dirty Slippers tagjai, hiszen a február végén megjelent, az Abbey Road stúdióban, George Shilling (Oasis, Mike Oldfield) producerrel elkészített Honest kid című daluk rövid időn belül elért sikerei miatt meghívást kaptak Guildfordba fellépni. Az Honest kid dal - ahogy korábban beszámoltunk róla - Birminghamben a "Hét Dala" lett, Manchesterben, az egyik rádióban a heti toplista ötödik helyére került, a Spotify-on átlépte már a 11 ezer megtekintést is.

Fának ütközött egy autó Gyomaendrődön

BEOL Gyomaendrőd külterületén egy személyautó vezetője letért az útról, majd egy fának ütközve állt meg.

Georgina Rodríguez egy évvel a tragédia után, Ronaldóval közös gyermekük haláláról beszélt

BEOL Kiderült, miért halhatott meg a kicsi.

A halak és halőrök napját tartották

BEOL A halak és halőrök napja alkalmából tartott programot hétfőn Budapesten a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz). Az eseményen a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) is képviseltette magát, ahol Beinschródt Tibor és Lustyik Gábor munkatársuk „Horgászszövetségi halőrré”, Balda Miklóst pedig „Címzetes vezető halőrré” nevezték ki.

A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre egy férfi Gyulán

BEOL A tilos jelzés ellenére hajtott be egy vasúti átjáróba egy autós Gyulán. A sorompó rácsukódott a kocsira. A rendőrség befejezte a történtek körülményeinek kivizsgálását.

Csíkos fényképekkel nyerték meg az országos versenyt a csabai középiskolások

BEOL Első helyezést értek el a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium tanulói, Pap Boglárka és Nagy Kristóf az Országos Középiskolai Fotópályázaton. A pályázathoz kapcsolódó pécsi kiállításon a felhívásra érkezett legjobb száz képet állították ki, ezek közül 29-et a békéscsabai középiskola szállított, ezzel a teljesítménnyel az intézmény ismét kiérdemelte a vándorserleget.

Megmutathatják magukat Dél-Békés tehetségei

BEOL A Dél-Békési Kistérség Közkincs Kerekasztal szervezésében 11. alkalommal rendezik meg a Mutasd magad Dél-Békés! amatőr művészeti produkciókat bemutató rendezvénysorozatot.

Sok napsütés várható kedden

BEOL Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk kedden Békés vármegyében.

Húsvéti díszbe öltöztek Gyula különleges terei

BEOL Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. munkatársai idén is ünnepi díszbe öltöztették Gyula városát húsvét előtt – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester.

Napi sudoku - könnyebb verzió

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 20.

BEOL A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 20-án.

Idén már Aszex Pride is lesz Budapesten

BEOL A Magyar Aszexuális Közösség április 15-én megtartja a világ első aszexuális felvonulását, amelynek hazánk fővárosa ad otthont.

Rengett a föld romániai területen, hazánkban is érezni lehetett

BEOL Békéscsabán is tapasztalták a romániai földrengést.

Somogyi Gábor sikere

BEOL A jászsági Berekfürdőn, a Bod László Művelődési Ház adott otthont a közelmúltban a 9. Wolf György-emlékversenynek, amely nemzetközi értékszámszerző viadal is volt egyben.

Kilenc határsértőt és egy embercsempészészt fogtak el Békésben

BEOL Kilenc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök.

Egyházmegyei konferenciát tartottak Békéscsabán

BEOL Szokásos egyházmegyei konferenciáját tartotta a Magyar Református Presbiteri Szövetség területi szervezete szombaton Békéscsabán – erről Facebook oldalán a békési református gyülekezet számolt be annak kapcsán, hogy az eseményen békésiek is részt vettek.

Két bécsi kiállításon is jártak vállalkozók Békésből

BEOL A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében jutottak el két színvonalas szakmai találkozóra is.

Megszólalt a szén-monoxid érzékelő Békésszentandráson

BEOL Egy családi házban jelzett a szén-monoxid érzékelő vasárnap este Békésszentandráson, a Szentesi úton.

Kommunális hulladék kapott lángra Békéscsabán

BEOL Száraz fű és kommunális hulladék égett szombat délelőtt Békésen, a Pusztaszeri utcában.

Beteg bábunak kunyiztak élelmet Eleken, hogy enyhítsenek a böjti időszakon - galériával

BEOL Sok év után újra különleges programmal törték meg a böjti időszakot az eleki fiatalok. A fiúk és lányok mellett főszereplő volt még a tojás, és a bor is. Szelezsán György polgármester hírportálunknak elárulta, pontosan milyen egyedi hagyományról is van szó.

Ittas sofőrt fogtak Gyulán

BEOL Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök pénteken Gyulán.

Kerítés állította meg a sofőrt Gyomaendrődön

BEOL Kerítésnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap 7 óra körül Gyomaendrőd külterületén.