Ráfizetnek a büntetőfékezők, ha veszélyt okoznak

Nem újdonság megyénk útjain sem a büntetőfékezés és az útról leszorítás. Nem egyszer vezetett balesethez, amikor valaki okítani szerette volna a másikat

Európa-bajnoki röplabda meccseket rendeznek Békéscsabán

BEOL 2023-ban Békéscsaba lesz az U16-os leány Európa Bajnokság egyik házigazdája – olvasható a BRSE Facebook oldalán.

Baktériumok dolgoznak az okányi tisztítótelepen

BEOL A végéhez közeledik és idén befejeződik Okányban a több mint 2,3 milliárd forintos szennyvízberuházás – hangzott el pénteken a községben tartott rendezvényen.

Ízek és illatok

BEOL A borszakértő ezen a héten a zweigeltet mutatja be, melyhez egy kacsamellsteak receptjét is elhozta olvasóinknak.

Ismét pontyokat telepített a KHESZ a horgászvizekbe

BEOL Csütörtökön és Pénteken ismét fogható méretű, összesen 11300 kg pontyokat telepített a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége tíz horgászvizébe. A tervek szerint a jövőhéten folytatják a telepítéseket.

Belvon Attila lett az U15-ös válogatott edzője

BEOL Az MLSZ kijelölte az egyes korosztályos válogatottak szövetségi edzőit. Eszerint az U15-ös korosztályban a békéscsabai Belvon Attila látja el a szakmai munka irányítását.

Kedvezően alakult a bűnügyi statisztika Csorváson

BEOL Az elmúlt tíz év legjobb bűnügyi statisztikáját mutatta fel Csorvás – derült ki dr. Bede Sándor rendőr ezredes, Békéscsaba Város Rendőrkapitánya beszámolójából, amely a legutóbbi testületi ülésen hangzott el.

Az infrastruktúra is fejlődik

BEOL Az eredményes TAO pályázatból korszerűsítették az okányi labdarúgópálya öntözését egy önjáró öntözőkocsival, illetve a Körös-Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület pályázatán nyertek közel 2 millió forintot egy John Deere X350R fűnyírótraktor beszerzésére.

Négy közlekedési baleset történt csütörtökön Békésben

BEOL A police.hu tájékoztatása szerint Békés megyében csütörtökön négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Bíróság elé állt a békéscsabai trafikrabló

BEOL A Békéscsabai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt állított bíróság elé csütörtökön egy 22 éves büntetett előéletű gyulai férfit, aki június 18-án egy törött borosüveggel rabolta ki az egyik békéscsabai dohányboltot.

2020.07.10

BEOL

Trabanttal érkezett Gyulára a Terror Háza kiállítása

BEOL A szabadságvágyat nem temethették el az emberekben a kommunisták.

Eddig csak tizennyolc NB II.-es csapat nevezését fogadták el

BEOL A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján beszámolt arról, hogy a versenybizottság eddig mely egyesületek nevezését fogadta el az NB I. és az NB II. 2020–2021-es idényére.

Változatlanul napirenden van a hulladékszállítás Orosházán

BEOL Számos napirendet tárgyalt az orosházi képviselő-testület csütörtöki ülésén. Szóba kerültek például a hulladékszállítási problémák.

Szarvason gyűjtik össze a gazdák adományait

BEOL Nem véletlen, hogy a Szarvasi Szárazmalom udvarán tartották csütörtökön a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program sajtótájékoztatótóját.

Vascsővel vertek meg egy idős, ladányi nőt

BEOL Körösladányban másfél évvel ezelőtt vascsővel vertek meg egy idős nőt, majd a fűtetlen padlón hagyták megkötözve.

Rendkívüli szúnyoggyérítést rendeltek el Békéscsabán

BEOL Az elszaporodott szúnyogok miatt rendkívüli gyérítést rendeltek el Békéscsabán, melyre várhatóan július 13-án kerül majd sor.

Balesethez és csobbanáshoz riasztották a megyei tűzoltókat

BEOL Szerdán két helyre is riasztották a megyei tűzoltókat. Szanazugnál egy autó a folyóba csúszott, míg Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán egy baleset miatt volt szükség intézkedésükre.

Örökzöld klasszikusok csendültek fel a Csabagyöngye stégjén

BEOL A klasszikus zene szerelmeseinek kedveskedett szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központ, melynek stégjén a Békés megyei szimfonikusok kamarazenekara lépett fel.

Sikeres volt a tótkomlósi találkozó

BEOL Nem csak a hagyományos vadnyugati forgópisztolyok, a Coltok és a Remingtonok, hanem elöltöltős, és sörétes puskák, dörrenését hallhatták azok az elöltöltős lövészek, akik tizenhatodik alkalommal is eljöttek Tótkomlósra a hétvégén, a Nagy Déli Cowboy Találkozóra.

Élettársának szerzett szexpartnereket egy sarkadi férfi, az anyja segíthette

BEOL Szobákat bérelt és élettársának közvetített szexpartnereket egy sarkadi férfi, akinek a gyanú szerint édesanyja is segített a prostitúciós tevékenység megszervezésében.

Az Egy őrült naplója című darabot mutatták be a Gyulai Várszínházban

BEOL Nyikolaj Vasziljevics Gogol Egy őrült naplója című alkotásából készült monodrámát tekinthették meg az érdeklődők kedden este a Gyulai Várszínházban, a Várszínpadon.

Szilánkosra tört a Békéscsabán elütött gólya lába

BEOL Elütöttek egy gólyát kedden Békéscsabán. A gázoló ugyan elhajtott, de a nyílt lábszártörést elszenvedő madarat az arra közlekedők nem hagyták magára

Játékosként és edzőként is segít a vitézeknek

BEOL Javában zajlik Békés megye egyetlen amerikaifutball csapata, a gyulai központú Viharsarki Vitézek játékoskeretének kialakítása. A csapatnál már most gondolnak arra, hogy a rutinosabb játékosok kiöregedése után legyenek fiatalok, akiket be tudnak majd vetni, ennek érdekében elkezdték építeni az utánpótlás-bázist is.

Megváltozott névvel segítik a civileket Békéscsabán

BEOL A Civil Információs Centrum (CIC) július elsejétől Civil Közösségi Szolgáltató Központ elnevezéssel működik tovább – jelentették be a szerdán a központban, a Sikonyi út 3. szám alatt tartott sajtótájékoztatón.

Robotok mozgatják a hatalmas üvegtáblákat Orosházán

BEOL Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunckiós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere.

Újra irodalmi estnek adott otthont a Csabagyöngye melletti stégszínpad

BEOL Újra irodalmi estnek adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stég. A szervező Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, Frankó Attila elmondta, nagyjából százötvenen vettek részt az eseményen, amelyen az irodalom, a magyar nyelv mellett a gasztronómia is szerepet kapott.

Mezítlábas ösvényt építettek Kötegyánban

BEOL Még néhány táblát kell kihelyezni, és így hamarosan véget ér az a beruházás, amely az Öko-park fejlesztését célozza, illetve amelyre az önkormányzat 11 millió forint támogatást nyert el.

Környezetkímélő üzemmódban, nejlonmentesen vásárolhatunk

BEOL Július 3-án volt a zacskómentes világnap, amit 2008 óta tartanak meg. A katalán kezdeményezők eredeti célja az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét a nejlonzacskók környezetkárosító hatásaira.

Kigyulladt egy épület tetőszerkezete Medgyesegyházán

BEOL Egy körülbelül hetven négyzetméteres épület tetőszerkezete égett Medgyesegyházán, a Fáy András utcában kedden délután.

Tovább drágult a sárgadinnye

BEOL Ezen a héten is tovább drágult a sárgadinnye. Kilója elérheti akár a 600 forintot is.

Az automata befőzés módszerével ismerkedhettek meg Csabaszabadin

BEOL A Csabaszabadi Egészségmegőrző Főzőklub újabb rendezvényére került sor a közelmúltban.

Felszínre törtek a gondok Békésben a csapadék miatt

BEOL Az elmúlt hetek csapadékos időjárása számos, az esővíz elvezetésével kapcsolatos problémát hozott felszínre a megye településein.

Élelmiszereket osztottak a rászorulóknak megyeszerte

BEOL A Magyar Vöröskereszt a Gyermekszáj és a Budapesti Étkeztetési Program keretében 500 ezer forint támogatást nyújtott a megyénkbeli szervezet részére.

Árokba hajtott egy autó Muronynál

BEOL Árokba hajtott egy gépkocsi Murony térségében, a 47-es főút és a Földvári utca sarkán.  A mezőberényi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók érkeztek a balesethez, az áramtalanítást követően a mentőkkel együttműködve emelték ki a vezetőt az autóból.

Könnyebben elérhető az orosházi kórház

BEOL Nyolcról hatvanra növelték a bejövő telefonvonalak számát az Orosházi Kórház jobb elérhetősége érdekében.

A Bujtor István Filmfesztivál döntőjében

BEOL A balatonszemesi XI. Bujtor István Filmfesztiválon döntőbe jutott Toldi című gyulai játékfilm – tájékoztatott Kónya István.

Újabb sárga mentőautó érkezett Sarkadra

BEOL Újabb sárga mentőautó érkezett a napokban a sarkadi állomásra.

Koronavírusos az egyik csabai női kézilabdázó

BEOL Pozitív lett az egyik békéscsabai női kézilabda játékos tesztje – derült ki az első osztályban szereplő Békéscsabai Előre NKSE közleményéből. A csapat kedden kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es NB I-es bajnoki szezonra, ám a közös edzések indulása előtt elvégezték a megfelelő vizsgálatokat, ekkor derült ki a pozitív eredmény. A játékossal érintkezők tesztje negatív.

Kevesebb az igazolás, viszont vonzó hely lett Lőkösháza

BEOL Az MLSZ elnökségi döntése alapján július 21-ig az átadó csapatok hozzájárulása nélkül igazolhatnak a labdarúgó egyesületek. Konkrét statisztika nélkül is megállapítható, hogy lényegesen kevesebb transzfer köttetik meg az előző éveknél. A Lőkösháza KSK időközben egyre vonzóbb lett a játékosok tekintetében.

A jó csapatszellem segíti a diákmunkát Békésben

BEOL Elsősorban felsőfokú tanulmányaikra fordítják a nyári diákmunkában megkeresett pénzt a Békés megyei fiatalok.

Hamis jogosítvánnyal akart átkelni Méhkeréknél egy férfi

BEOL Csütörtökön két férfit is előállítottak a rendőrök, egyet Méhkeréken és egyet Békéscsabán.

A jószágtartás hozhat bevételt Pusztaföldváron

BEOL Átalakult a közmunkaprogram a településen. A polgármesteri hivatal udvara mögött sertéstartásra alkalmas, tágas ólak állnak. Ott beszélgettünk Sonkolyos Szabolcs polgármesterrel.

A PATANYOMOK ISMÉT MEZŐHEGYESRE VEZETNEK!

BEOL

Ollókból és vágóeszközökből nyílt kiállítás Csabán

BEOL Mester Gábor ollókból és egyéb vágóeszközökből álló gyűjteményéből nyílt kiállítás csütörtökön a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

Mezőtúrra utazik a Békés, Orosházára látogat a Szeged   

BEOL Mutatjuk a 2020-2021-es Magyar Kupa sorozat első fordulójának sorsolását.

Változatlanul napirenden van a hulladékszállítás Ororosházán

BEOL Számos napirendet tárgyalt az orosházi képviselő-testület csütörtöki ülésén. Szóba kerültek például a hulladékszállítási problémák.

Elkészültek a csabai sportkollégium tervei

BEOL Csütörtökön Facebook-oldalán tette közzé a BRSE a látványterveket a sportkollégiumról.

Hasznos tanácsokat ad a nyárra a csabai kertbarát kör elnöke

BEOL A júliussal megérkezett az igazi nyár, de a hőség ellenére is akad bőven tennivaló a kertben.

Mezőberény ismét a megyei első vonalban

BEOL A mezőberényiek éltek azzal a lehetőséggel, hogy az MLSZ területi igazgatósága szabaddá tette a megyei I. osztályú nevezést, így hat évvel a fájó búcsú után ismét a legmagasabban jegyzett viharsarki szinten képviseltethetik magukat és a várost is.

Balesethez és csobbanáshoz riasztották a megyei tűzoltókat

BEOL Mint arról már korábban beszámoltunk, szerda délelőtt Gyula-Szanazugnál, a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyi hivatásos tűzoltóság kiérkezésekor a jármű hátulja még a víz felett rögzíthető állapotban volt.

Mindig válogatott akart lenni

BEOL Csendesen, visszahúzódva, egy gyönyörű kertes házban él ma férjével a békéscsabai női kézilabda legendája, Csulik Pálné Bozó Éva. A 126-szoros válogatott a járvány idején érthetően nem szívesen mozdult ki otthonából, de amikor szóba hozzuk a kézilabdát, a szeptemberi bajnoki rajtot, rögtön felcsillan a szeme. Pályafutásának egy-egy állomását idéztük fel számára címszavakban, ő pedig csak mesélt és mesélt. Volt miről.

Karórákat, mobiltelefonokat lopott egy házból két szeghalmi fiatal

BEOL Két tizenéves fiatal vitt el több dolgot szerdán egy lakóházból Szeghalmon. A rendőrök a lopott tárgyak nagy részét lefoglalták és visszaadják a tulajdonosnak.

2020.07.09

BEOL

Egy őrült naplóját mutatták be a Gyulai Várszínházban

BEOL Nyikolaj Vasziljevics Gogol Egy őrült naplója című alkotásából készült monodrámát tekinthették meg az érdeklődők kedden este a Gyulai Várszínházban, a Várszínpadon.

Légfegyverrel lőtt az ebre Nagyszénáson egy férfi, mert a kutya megugatta

BEOL Állatkínzás miatt emelt vádat a minap az Orosházi Járási Ügyészség egy 65 éves nagyszénási férfi ellen, aki légfegyverrel lőtt meg egy kutyát.

Békés megyében is egyre többen utaznak busszal

BEOL Továbbra is kötelező a maszk viselése a buszokon.

Battonya külterületén fogtak el egy határsértőt

BEOL Battonya külterületén, szerdán 12 óra 30 perc körül lakossági bejelentést követően elfogtak a rendőrök egy külföldit.

Vízbe csúszott egy autó Szanazugnál

BEOL Szerdán egy autó belecsúszott a vízbe a Kettős-Körös partján Gyula-Szanazugnál. A gépjárművet csak autómentő segítségével tudták kiemelni.

Két autó ütközött össze Mezőberényben

BEOL Két megyei balesetről érkezett bejelentés kedden a rendőrségre.

Pávái körében találkozhattunk a tótkomlósi focistával

BEOL India nemzeti madara a páva. Hazai kertekben, arborétumokban mi is találkozhatunk e páratlan szépségű madárral.

Középfokú szakképesítést szereztek roma nők Mezőkovácsházán

BEOL Közel kilencven roma szakember vehette át bizonyítványát kedden Mezőkovácsházán.

Két autó karambolozott Mezőberényben

BEOL Két személyautó ütközött össze Mezőberényben, a Luther utca és a Rákóczi sugárút kereszteződésénél. A járműveket a helyi hivatásos tűzoltók áramtalanítják. A helyszínre mentőt is kértek – írja a katasztrofavedelem.hu.

Dombegyháznál fogták el az ukrán embercsempészeket

BEOL Embercsempészés miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség két, egy 33 és egy 21 éves ukrán férfi letartóztatásának elrendelését.

Megrajzolták az élelmiszerpazarlást az eleki diákok

BEOL A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal rajzpályázatot hirdetett általános iskolás diákoknak élelmiszerpazarlás-megelőzés témakörben.

Nagy reményeket fűznek Békéscsabán Kitl Miklós szerepléséhez

BEOL Újabb játékos érkezett a Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es labdarúgócsapatához. A lila-fehérek a még csak 23 éves, de már az NB I.-ben csaknem ötven mérkőzésen szerepelt középpályás, Kitl Miklós leigazolását jelentették be kedden.

Ketten távoztak a békési csapatból

BEOL A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a napokban elkészítette a bajnoki versenykiírást, amelyből kiderült, hogy az előzetes hírekkel ellentétben nem változik a második vonal rendszere, a csapatok továbbra is a Piros és a Zöld elnevezésű csoportokban küzdhetnek majd a 2020–21-es bajnoki pontvadászatokban.

Csabai táborban kézműveskedtek a gyerekek

BEOL Fedezd fel képességeidet címmel szervezett pályázati pénzből gyermektábort a héten a TIT Körösök Vidéke Egyesület.

Negyven éve alkotnak Kétegyházán

BEOL Képzőművészeti alkotótáborrá alakult át a héten a mezőgazdasági iskola, melyet a Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola Egyesület immár negyvenedik alkalommal szervezett meg.

Folytatta a vízi növényzet vágását a vízügyi igazgatóság

BEOL A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság tovább folytatta az Élővíz-csatornán úszó munkagépekkel a vízi növényzet vágását.

Csodakertben tesznek csodát a békéscsabai óvodások

BEOL Kincses Kultúróvoda címet nyert a békéscsabai Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda.

Jó minősítést kaptak a Békés megyei szabadstrandok

BEOL A Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint fürdésre alkalmas valamennyi Békés megyei engedélyezett szabadstrand vize.

Jelentős erősítések Okányban

BEOL A megyei II/A csoportjában érdekelt Okány KSK labdarúgóinak háza táján az előző szezon nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték. Az őszi idény végén a kényszerű edzőváltást követően Pap Zsolt kezébe került a gyeplő, de a vésztői játékos-edző a járványhelyzet miatt mindössze két mérkőzésen gardírozhatta a csapatot.

Ittasan vezetett egy csabai sofőr, balesetet okozott

BEOL Autójával bevágott egy másik kocsi elé és útpadkának ütközött egy nő Békéscsabán májusban. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Így mutat a NEOWISE üstökös Bélmegyer egén

BEOL Pénteken hajnalban lehetett megcsodálni a NEOWISE névre keresztelt üstököst az égen. Munkatársunk, Bencsik Ádám fotókon örökítette meg az eseményt.

Az olimpikon a battonyai manufaktúra arca lehet

BEOL Profi hozzáállással, munkamegosztással építkezik az a kizárólag magyar tulajdonosok által 2017-ben megálmodott, Dél-Békésben, sőt, Magyarországon is egyedülálló cég.

Érdemes válaszolni a nemzeti konzultáció kérdéseire

BEOL A Békés megyei települések egy részén már bedobták a postaládákba a nemzeti konzultációs kérdőíveket, egy részén pedig a közeljövőben kézbesíti azokat a posta.

Új csapatot épít Ratko Djurkovics Orosházán

BEOL A szokásosánál lényegesebb hosszabb pihenő után kezdte meg csütörtökön a munkát az NB I.-es Orosházi FKSE-Linamar férfi kézilabda-csapata.

Hétfőn kezdenek az orosháziak 

BEOL Hétfőn megkezdik a felkészülést az új bajnoki idényre az Asztalitenisz SE Orosháza sportolói.

Szarvason öntik össze a gazdák adományait

BEOL Nem véletlen, hogy a Szarvasi Szárazmalom udvarán tartották csütörtökön a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program sajtótájékoztatótóját.

Baleset szemtanúit keresi a csabai rendőrkapitányság

BEOL A Békéscsaba és Mezőberény között történt baleset sérültjének segítő autós jelentkezését várja a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

Lebontják és elszállítják a csabai extrém sportpálya elemeit

BEOL Lebontják és elszállítják a városi sportcsarnok környékéről a jövő héten az extrém sportpálya elemeit, amelyeket a MÁV pálya területén helyezhetik el, és néhányat közülük úgy, hogy használhatók is lesznek.

Robogóra ül a megye, keresettek a motorok

BEOL Több száz új és használt motorkerékpár talált gazdára tavaly Békésben. Az eladók elmondása szerint keresik a kétkerekűeket a megyében, és egyre többen érdeklődnek az elektromos meghajtással működő járművek iránt is.

Húsztagú keretet terveznek Csabacsűdön

BEOL Kedden kezdte meg a felkészülést a következő bajnoki évre a Csabacsűdi GYLSE megyei II./A osztályú csapata. A csonka évet 8. helyen záró zöld-fehéreknél továbbra is Kondacs János irányíthatja a szakmai munkát, aki 6 hetes nyári alapozással kalkulál.

Két koronavírusos fertőzöttet találtak Békés megyében

BEOL A legfrissebb, csütörtöki adatok szerint Békésben a járvány kezdete óta tizenöt fertőzöttet tartanak számon, az országos statisztika 4220 főt mutat.

Kárpát-medencei utazásra hívott a Duna Művészegyüttes Mezőberényben

BEOL Kis magyar táncrajz címmel tartott rendhagyó néprajzi órát a Duna Művészegyüttes és a Göncöl zenekar szerdán délután a mezőberényi művelődési központban.

Megható ünnepségen köszöntötték a békési Mucsi Istvánnét

BEOL Meghitt ünnepség keretében köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából Mucsi Istvánnét munkahelyén, a békési székhelyű Rehabil Kft.-nél, szerdán délelőtt.

Teherautó és személygépkocsi ütközött a 44-es főúton, Gyulánál

BEOL Személyautó és tehergépkocsi karambolozott a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszán, a körforgalom közelében.

Megújul a szabadkígyósi bölcsőde

BEOL Májusban kezdődtek meg a munkálatok a szabadkígyósi bölcsődében. Az épületrész felújítására nyolcvanmillió forintot nyert a település.

Pihenés helyett meccseznek a pólósok

BEOL Minden korosztályban tucatnyi forduló, bajnoki találkozó kútba esett. Márpedig a fiatalok idősebbek is egyaránt azért (is) edzenek nap, mint nap, hogy meccseken mérjék le tudásukat, fejlődésüket.

Kétszázhetven nevezés futott be a Békés Kupára

BEOL A Békési Kajak-Kenu Club volt a házigazdája az évad első Békés megyei kajakos viadalának. Az Alsó-Tisza régió 1. Békés Kupájára nem kevesebb, mint 11 egyesület nevezett, 270 versenyző ült hajóba.

Tovább magasodik a BRSE

BEOL Újabb fiatal, Egyesült Államokból érkező játékost nyert meg céljai érdekében a Swietelsky-Békéscsabai RSE. A 193 centiméter magas M’Kaela White center és átló poszton is bevethető.

Elkezdték felkészülést a csabai lányok

BEOL Kedden este megkezdte a felkészülést az új idényre az EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE NB I.-es női kézilabdacsapata az Evangélikus sportcsarnokban.

2020.07.08.

BEOL

Ingyenes programokkal készül július második felére a Békéscsabai Jókai Színház

BEOL Hiánytalanul be tudják mutatni a társulat tagjai a jövő évadot, amely a trianoni békadiktátum századik évfordulójára emlékezve, a Nemzeti Összetartozás nevet kapta.

Tisztújító választást és taggyűlést tartott Csabán a Civil Szervezetek Szövetsége

BEOL Ismét Gólya Pál lett a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke. A tisztújító választásra kedden került sor Békéscsabán.

Szalagkorlátnak csapódott egy autó az M44-esen

BEOL Forgalomkorlátozásra kell számítani Kunszentmárton mellett, az M44-es gyorsforgalmin.

Két térdműtét után csatlakozik a lila-fehérekhez a junior világbajnok

BEOL A Békéscsabai­ Előre NKSE NB I.-es női csapatában mindössze nyolc kézilabdázó marad az előző idényből, köztük Giricz Laura, aki 19 évesen, 2018 januárjában csatlakozott a lila-fehérekhez.

A gasztronómusok az utánpótlás kinevelésén is dolgoznak

BEOL A koronavírus-járvány miatt fél év szünet után tartott taggyűlést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSz) Békés megyei régiója.

Visszaállt a szokott rend a megye temetőiben

BEOL A veszélyhelyzet feloldását követően visszatért a megszokott rend Békés megye temetőiben. Azonban a távolságtartás és a részvétnyilvánítás mellőzése most is javasolt.