Igazi kalandként élte meg a tavalyi Exatlon versenyt Kótai Mihály

Ma már csak álmodozhatunk itthon olyan kaliberű profi ökölvívókról, mint akik a 2000-es években szorítóba léptek, így a világbajnoki címeket nyerő Kovács István vagy Erdei Zsolt.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Gerendáson

BEOL Gerendáson balesetnél helyszíneltek, Szeghalmon kábítószer fogyasztás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Békésben változatlanul tizenegy fertőzöttről tudnak

BEOL 1190-re nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma Magyarországon. Békésben változatlanul tizenegy fertőzöttről tudnak.

Fontos lépést tesznek Békéscsaba rendezettségéért

BEOL Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere lakossági megkereséseket követően fordult a városgazdákodási kft. vezetőjéhez a minap. Levelében a városszerte előforduló megdőlt, vagy szennyezett jelzőtáblák javítását kérte.

Nem lesz kieső és feljutó

BEOL A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mind a két nem esetében, itt pedig az előző kiírásban elért eredmény lesz a mérvadó.

Ismét meghirdették az év fája versenyt

BEOL Az erdők nemzetközi napján, március 21-én kezdődött a jelölés a 2020-as év fája versenyre. Ez a madarak és fák napjáig, azaz május 10-éig tart. Megyénk hagyományosan jól szerepel a megmérettetésen.

Méhkeréken is átléphetnek az ingázók

BEOL A határforgalomban nyugodt a helyzet – hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tapéta vs. festék – melyiket válasszuk?

BEOL Nehéz lenne teljes meggyőződéssel kiállni egyik vagy másik faldekorációs megoldás mellett, hiszen mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Előnyei, melyek olyan csalogatóvá teszik ezeket, illetve hátrányai, amik miatt vagy teljesen elkerüljük őket, vagy kompromisszumos megoldáskánt, megtanulunk ezek negatívumaival együtt élni. Egy biztos: szeretjük a szép falakat, azokat, amik egyéniséget, stílust árasztanak.

Családbarát lett a gyulai önkormányzat és polgármesteri hivatal

BEOL Gyula Város Önkormányzata kiérdemelte a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Szolgáltató hely kategóriájának bronz fokozatát, a Gyulai Polgármesteri Hivatal pedig a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Munkahely kategóriájának bronz fokozatát.

Szerdán két személyi sérüléssel járó baleset történt a megyében

BEOL Békéscsabán és Orosházán balesetnél helyszíneltek, Mezőberényben körözés alapján intézkedtek a rendőrök.

Könyveket visznek házhoz az orosházi olvasóknak

BEOL A Justh Zsigmond Városi Könyvtár, a nagyszámú igényre, ami már eddig is eljutott hozzájuk a könyvtárhasználók részéről, április 14-től bevezeti a Könyvet házhoz szolgáltatást. Jelezni kell e-mailben, vagy telefonon, hogy milyen könyvre lenne szükség, és kiviszik.

Tizenegy fertőzött van Békésben

BEOL 980-re nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma Magyarországon. Békésben jelenleg tizenegy fertőzöttről tudnak.

Otthon készülnek a csabai sportolók

BEOL A koronavírus-járvány miatt már március elején bezárta kapuit a Békés Megyei Kano Judo SE Petőfi utcai edzőterme a megyeszékhelyen. Gyáni János az egyesület edzője hírportálunknak elmondta, jelenleg a fiatalok otthon készülnek a szezon hátralévő részére, és online tartják a kapcsolatot a mesterrel.

Házhoz megy az olvasmány Pusztaföldváron

BEOL Online könyvajánlókkal buzdítja olvasásra a lakókat a pusztaföldvári könyvtár. Aki nem tud elmenni az olvasmányokért, annak házhoz viszik a kiválasztott köteteket.

A körösparti közlejárók lezárását kérik Szarvason

BEOL A szállásadókhoz intézett kérés után a Szarvasi Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft.-t és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségét szólította fel a koronavírus elleni küzdelem segítésére Babák Mihály polgármester.

Az egészségügyi helyzet sem írja át a határidőket

BEOL A megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságban már jó pár éve a nevezés egyik alapfeltételének számít az amatőr licenckérelem megléte, amelyet az egyesületeknek elektronikus úton, az MLSZ IFA rendszerébe kell 2020. április 14-ig hiánytalanul feltölteniük, benyújtaniuk.

Sarkadkeresztúri kenderbázisra csaptak le a rendőrök

BEOL Kondorosi, dobozi és békéscsabai férfiak termesztettek a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert Sarkadkeresztúron. A békéscsabai nyomozók még azelőtt kiderítették, hogy mit csinálnak, mielőtt először szedtek volna a növényekből, kedden lecsaptak rájuk.

Még inkább vigyáznak az idősotthonok lakóira a megyében

BEOL Az idősotthonokban szigorították a bevezetett intézkedéseket, teljes felvételi és kijárási tilalmat vezettek be. Látogatni március eleje óta nem lehet a lakókat.

Orosházán is segítik az egészségügyi betegeket

BEOL Márciusban bezártak nem csupán az Egységes Szociális Központ (ESZK) idős klubjai, hanem a fogyatékkal élők nappali ellátását végző Vadvirág Esély Klub, a Harmónai és Fordulat Klub is, amely a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátást végzi.

Duplán csomagoljuk be a szájmaszkot!

BEOL A használt szájmaszkok, gumikesztyűk és fertőtlenítőkendők veszélyes hulladéknak számítanak. Azokat két zacskóban kell elhelyezni, néhány óráig állni hagyni, majd utána ki lehet dobni a többi szemét közé a kukába.

Sportfelszerelésekkel üzletelt egy csabai férfi

BEOL Csalással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert az ellene indult nyomozás adatai szerint országszerte károsított meg sportegyesületeket, klubokat. Az ügy vizsgálata befejeződött.

2020.04.08

BEOL

Kevesen mentek ki az újranyitott mezőberényi piacra

BEOL Kedden Siklósi István, Mezőberény polgármestere tájékoztatott, miszerint a településen továbbra sincs információ koronavírussal fertőzött személyről.

Fokozottan figyelnek a fogyatékkal élőkre Békéscsabán

BEOL Szarvas Péter keddi videójában hívta fel a figyelmet a fogyatékkal élők megsegítésére.

Két teszt eredménye is negatív lett Medgyesegyházán

BEOL Kraller József polgármester a Medgyesegyházi Hírmondó közösségi oldalán tette közzé, hogy településükön hétfőn délelőtt két koronavírus-tesztet végeztek el, mindkettő negatív lett.

Háromszáz tojás díszíti a barkát

BEOL Évek óta díszíti csabai háza előtt álló fáját Feiglné Bondár Anikó. Idén közel háromszáz tojást festett és akasztott fel az ágakra.

Folytatódik a közterületek fertőtlenítése Szabadkígyóson

BEOL Motoros permetezőkkel fertőtlenítik a közterületeket a koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében csütörtökön 18 órától – tájékoztatta hírportálunkat a község polgármestere.

Dél-Amerikából menekült haza a csabai lány a férjével

BEOL A megyeszékhelyen született Gergácz-Vincze Tímea tavaly ősszel férjével, Bálinttal együtt döntött arról, hogy nyakukba veszik a világot, és felfedezik Dél-Amerikát. Ám a körülmények úgy hozták, hogy közel hat hónap után, márciusban kalandos módon kellett megszakítaniuk útjukat.

Ittasan vezettek, büntetőeljárás indult ellenük

BEOL Ittas járművezetés gyanúja miatt indult büntetőeljárások iratait továbbította a rendőrség az ügyészségre Békéscsabán.

Ez a tíz név nem hiányozhat a könyvespolcokról

BEOL A soha véget nem érő kötelező olvasmányok emléke mindannyiunkban elevenen él, pedig az irodalom sokkal több a kötelezőknél, az irodalom elrepít, magyarázatot ad az élet olyan jelenségeire, amelyeket elsőre nem tudunk értelmezni.

Kilencre emelkedett a fertőzöttek száma Békésben

BEOL 817-re nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma Magyarországon. Békésben jelenleg kilenc fertőzöttről tudnak.

Beköltöztették iskolájukat a konyhába a nagycsaládosok

BEOL Bezárt iskolák, kiürített kollégiumok, otthonainkból működtetett munkahelyek. Szokjuk, tanuljuk az új élethelyzeteket a koronavírus-járvány miatt. Családok, egyének mentális egészségére is hatással van, lesz. Át kell szervezni a mindennapjainkat, helyt kell állnunk több szerepben. Nagycsaládosokat kerestünk fel, vajon ők hogyan oldják meg? Hogyan küzdenek meg a koronavírus-szorongással és a bezártság okozta súrlódásokkal?

Maszkot kaptak a csabai kacsák

BEOL A sok megpróbáltatáson átesett csabai kacsaszobrokra maszkot raktak.

Dévaványán nem tudnak koronavírustól megfertőződött személyről

BEOL Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere hétfőn a város honlapján adott tájékoztatást, kiemelve, hogy továbbra sincs tudomásuk koronavírustól megfertőződött személyről Dévaványán. Emellett a városban minden 65 évnél idősebb lakost elláttak maszkokkal.

Szigorított intézkedéseket hoztak Medgyesegyházán

BEOL Ezúton értesítem a tisztelt lakosságot, hogy a kormány csütörtökön határozatlan időre meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást – adta hírül Kraller József polgármester.

Hangoskönyvekkel segítenek a vakoknak és gyengénlátóknak

BEOL Hangoskönyvben örökítik meg a Vakok és Gyengén­látók Békés Megyei Egyesülete tagjainak írásait.

Gőzerővel készítik Csorváson a maszkokat

BEOL Harmadik hete gyártják a maszkokat Csorváson, eddig közel 1200 darabbal készültek el. A városban a tervek szerint hamarosan a lakossági igényeket is kielégítik.

Továbbra is problémákat okoznak a turisták Szarvason

BEOL Babák Mihály polgármester a Budapestről és egyéb magyarországi településekről hozzájuk érkezni kívánó vendégeket is kérte, hogy maradjanak otthon és ne vigyék magukkal észrevétlenül a fertőzést hozzájuk.

Nem hirdetnek bajnokot, berekesztik a bajnokságokat

BEOL A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek.

Ütemezetten halad Gyulán az egymilliárdos beruházás

BEOL Gőzerővel zajlik a gyulai Almásy-kastély kiskastély-szárnyának felújítása és átalakítása. A körülbelül egymilliárd forintos fejlesztés részeként rendezvény-, illetve báltermet, valamint gasztrotörténeti bemutatót és látványkonyhát hoznak létre a patinás épületben.

Hogyan hat ki a koronavírus járvány a webáruházakra?

BEOL Kétségtelen, hogy a koronavírus-járvány óriási hatással van a gazdaságra és a kereskedelemre. A vásárlói szokások teljesen megváltoztak a különböző korlátozásoknak köszönhetően. Még a legelején az élelmiszerek és az egészségügyi védőfelszerelések, gyógyszerek fogytak tömegesen, később inkább a magabiztos, határozott és megfontolt pénzköltés váltotta fel a pánikot. Az emberek ritkábban járnak már boltokba és egyre inkább terelődik át a forgalom az online felületekre.

Elindult a sportkollégium tervezése Békéscsabán

BEOL Békéscsabai Röplabda Sportegyesületet is több oldalról érintette a koronavírus-járvány és az ezzel járó válság, de a klubnál ebben az időszakban sem álltak le a munkával.

Folyamatosan varrják a szájmaszkokat a békési óvodákban és bölcsődékben

BEOL A koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésben helyi szinten aktív szerepet vállalnak a békési óvodai és bölcsődei dolgozók.

Megritkítják a helyi ligeteket, a kivágott fákat ősszel pótolják

BEOL A feladatra kijelölt szakemberek első lépésben eltávolítják az elkorhadt és elöregedett egyedeket, melyeket ősszel pótolnak majd.

2020.04.09

BEOL

Kigyulladt egy melléképület Mezőmegyeren

BEOL Szerdán, a késő délutáni órákban kigyulladt egy körülbelül tizenöt négyzetméteres, fából készült melléképület Békéscsabán, a Fő utcában.

Tisztítószereket osztanak szét Zsadányban

BEOL Tisztítószereket, élelmiszercsomagot juttatnak el minden lakott lakóingatlanba Zsadányban.

Sebészeti maszkokkal segítette Kétegyházát Herczeg Tamás

BEOL Herczeg Tamás szerdán sebészeti maszkokat szállított Kétegyházára. Az országgyűlési képviselő helyi vállalkozókkal készíttette el a felszereléseket.

Kétezer liter fertőtlenítőszert, több mint ezer maszkot osztottak szét

BEOL Szerdán több százan álltak sorban Mezőkovácsházán, hogy a Dél-Békés Mentőcsoport által biztosított ingyenes védőfelszereléseket átvegyék. A 2000 liter fertőtlenítőszert és 1000-nél is több maszkot biztosító szervezők elmondták, az akciót csütörtökön folytatják.

Halálosan megfenyegette nőismerősét egy végegyházi férfi

BEOL Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 30 éves többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő végegyházi férfi ellen a napokban. A férfi viszonyuk után nőismerősét zaklatta telefonon, illetve meg is fenyegette, hogy megöli.

Házhoz megy az ebéd Orosházán

BEOL Az orosházi diákélelmezésről az ebédet munkájukból kiesett önkéntesek viszik ki azoknak a megrendelőknek, akik ezt igénylik

Két főt különítettek el Magyarbánhegyesen

BEOL Három fő járványügyi megfigyelésére, illetve két fő járványügyi elkülönítésére került sor Magyarbánhegyesen.

Tökéletesen teszi a dolgát Hankóné Jakab Gabriella

BEOL Nyolcvanhatszor szerepelt a magyar válogatottban, és az egyetlen teremkézilabdázó, aki békéscsabai színekben nyert érmet világversenyen. Néhány éve edzőként tért vissza szeretett klubjához, a Békéscsabai Előréhez.

Ma is a műhelyben dolgozik a békéscsabai, aranykoszorús autószerelő

BEOL Aranykoszorús mester címmel ismerte el a közelmúltban Szekeres Rudolf munkásságát a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A járvány idején is épülnek az utak és a parkolók Gyulán

BEOL Nem gátolja a koronavírus-helyzet a gyulai beruházásokat.

Ingyen fertőtlenítőszert oszt szét a Dél-Békés Mentőcsoport

BEOL Szerdától Mezőkovácsházán személyenként tíz liter fertőtlenítőszert és négy darab védőmaszkot oszt szét a lakosság számára a Dél-Békés Mentőcsoport.

Bicikliút és járda épül a Szabolcs utcában

BEOL Gyalog- és kerékpárút épül Békéscsabán, a Szabolcs utcában, a munkálatok javában zajlanak, egyre látványosabbak. A fejlesztés hiánypótlónak mondható, mert most már csak ezen a részen nincs bicikliút a Szabolcs utcában. Több csemetét ültetnek, mint amennyi fát kivágtak a beruházás miatt.

Italt közterületen, csoportosulva nem lehet fogyasztani

BEOL Medgyesegyháza polgármestere, Kraller József tapasztalatait, észrevételeit osztotta meg a lakossággal kedden. Értesülései szerint a település közterületein, illetve a boltok környékén csoportosulások, közös italfogyasztások történnek. Többen a vendéglátóhelyek bezárását kifogásolták.

Kérik a szállásadókat: ne fogadjanak vendéget a járvány idején

BEOL Szarvas és Békésszentandrás polgármesterei arra kérik a települések szállásadóit, hogy a közelgő négynapos ünnep ellenére ne fogadjanak vendégeket a koronavírus-helyzetre való tekintettel.

Most inkább fussunk vagy kerékpározzunk!

BEOL Kerüljük a szabadtéri kondiparkok használatát ezekben a napokban – válaszolta a Békés Megyei Hírlap kérdésére Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Azt javasolja, inkább fussunk vagy kerékpározzunk.

Egy medált akart szerezni az edzőjének Szarvas Zsolt

BEOL Ahogy mondja, az eső vitte le a vívóterembe. Ki akart próbálni egy hivatalos sportágat, de nem az eredmény motiválta. Az edzője miatt ugyanakkor mindenképpen szeretett volna érmet hozni egy jelentős versenyről. Az Európa-bajnoki bronzérmes Szarvas Zsolt kerekesszékes vívó portréja.

Későbbre halaszthatják a karbantartási munkálatokat Békéscsabán

BEOL Számos helyről érkezett hozzám jelzés, panasz arról, hogy a Nemzeti Közművel időszakos áramszüneteket tervez Békéscsabán – mondta hírportálunk kérdésére Szarvas Péter polgármester.

Két férfit állítottak elő hétfőn a megyében

BEOL Előállítás Orosházán és Dombegyházon.

Kovászt rak kerítésük tetejére, használják kenyérreceptjeit a megyében

BEOL A gyomaendrődi, jelenleg Gödön élő dr. Farkasinszki Ildikóról sokan tudják, hogy jó ideje maga süti otthon az élesztős és kovászos kenyereket, péksüteményeket.

A közönséghez szólnak az orosházi fúvósok

BEOL Az Orosházi Fúvószenekar tagjai közönségüket kérik, hogy segítsék őket új egyenruhájuk beszerzésében.

Csökkent a kereslet a békési autópiacon

BEOL A koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet hatással van az autópiacra is. Aki másodkézből keres autót, az most megfontoltabb, de ha rászánja magát, akkor nagyobb eséllyel vásárol is. Az új autót választók pedig a gyárleállások miatt jelenleg csak az összerakott modellek közül válogathatnak a szalonokból.

Megtérítik a békéscsabai ügyelet többletköltségeit

BEOL Hétfőn délután Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere dr. Sonkoly Ivánnal, a Csaba Ügyeleti Kft. ügyvezetőjével, illetve az egészségügyi területen dolgozó önkormányzati vezetőkkel a háziorvosi ügyelet kérdéseit beszélték meg. Az áprilisi ügyelet beosztása elkészült, májusban már több csabai háziorvos is részt vesz benne.

Megtartják az ünnepi rítusokat Békés megyében

BEOL Az ünnepi istentiszteletek és a misék is a szokásostól eltérően alakulnak ebben az esztendőben a koronavírus-helyzet miatt Békés megye egyházainál.

Segítenek a fogyatékossággal élő gyulaiaknak

BEOL Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere csütörtöki videójában hívja fel a figyelmet a városban élő, fogyatékkal élők megsegítésére. A városvezető arra kéri a lakosokat, hogy figyeljenek fokozottan rájuk.

Felkészültek a megyében a koronavírus elleni küzdelemre

BEOL Dr. Becsei László, Herczeg Tamás, dr. Kovács József, valamint dr. Takács Árpád a legaktuálisabb és legfontosabb megyei, járványhelyzettel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg Gyulán, csütörtökön.

Kígyózó sorban vártak az ingyenes fertőtlenítőszerre Mezőkovácsházán

BEOL Csütörtökön is folytatta Mezőkovácsházán április 8-án meghirdetett akcióját a Dél-Békés Mentőcsoport. A tagok ezúttal több mint 3000 liter fertőtlenítőszert és több mint ezer maszkot osztottak szét ingyenesen. Önkénteseik esténként a települések központi helyeit fertőtlenítik.

Pihés, sárga kislibákat vezetgetnek a nyári ludak

BEOL A Körös-Maros Nemzeti Parkban a Kis-Sárréten fészkelnek legnagyobb számban a nyári ludak. Ezekben a napokban a párok már kislibáikat vezetgetik.

Összefogás: segített a Bora Kft.

BEOL A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. úgy döntött a maguk módján hozzájárulnak a Békés Megyei Központi Kórház két tagkórházának dolgozóinak munkájához.

Több esetben emeltek vádat kábítószer birtoklás miatt

BEOL Több kábítószer birtoklással kapcsolatos ügy adott munkát a Békés megyei ügyészi szerveknek az elmúlt napokban.

Telefonon rendelnek most a háziorvosok a megyében

BEOL A háziorvosok tapasztalatai szerint együttműködőek a betegek: panaszaik, receptigényük miatt telefonálnak. A járványhelyzet miatt csak a legszükségesebb esetben keresik fel személyesen a rendelőket.

Drágult a cukkini, de az eper jelentősen olcsóbb lett

BEOL Folyamatosan csökken az eper ára, de több más élelmiszeré drágul.

Sarkadon mindenki munkahelyét megőriznék

BEOL - Üdvözlöm a bejelentett gazdaságvédelmi akciótervet. Látszik, hogy Magyarországnak az emberekért felelős és gyorsan reagáló kormánya van, amely élen jár a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, valamint gondoskodik a negatív gazdasági következmények enyhítéséről is – mondta dr. Mokán István, Sarkad polgármestere.

Megmentették az út szélén kidobott kölyökkutyákat

BEOL Alig pár órás kiskutyákat dobtak ki szombat délelőtt Mezőberény határában, úgy, hogy az újszülött kisállatokon még a köldökzsinór is rajtuk volt.

A szolgáltató csütörtökön elszállítja az Orosházán felgyűlt szemetet

BEOL Orosházán megteltek a nagy szemétszállító konténerek, egyre több fotó került ki a hét elején tapasztalt, csordultig megtöltött hulladékgyűjtő edényzetekről. A városlakók közösségi csoportjába érkeztek felvételek a Szőlő városrészből, Rákócziteleptől, a belvárosi lakótelepek gyűjtőszigetein tapasztalt szemetes környezetről. A szolgáltató a városvezetésnek azt ígérte, csütörtökön elviszik a hulladékot.

Hetven év felettiek kapnak segítséget Kondoroson

BEOL Kondoroson minden 70 év feletti lakos számára szájmaszkot biztosítanak. A településen nincs igazolt koronavírusos beteg, három személy tartózkodik házi karanténban.

Az áramszünetek elhalasztását kérik

BEOL Előre tervezett áramszüneteket tartanak a napokban Békéscsabán, főleg Jaminában. Az áramszolgáltatónál azt mondták, ezek szükségesek ahhoz, hogy az ellátás hosszabb távon zavartalan és biztonságos maradhasson. Közben sokan dolgoznak és tanulnak otthon, ezért a városvezetés­ kérte, hogy a beavatkozásokat halasszák későbbre.

Hazautazott Szlovéniába a csabai vezetőedző

BEOL A szlovén szakember a napokban kelt útra, és visszatért hazájába.

Biztosítják az egészségügyi eszközök védelmét

BEOL A kórházparancsnokok irányításával biztosítják a kórházakban az egészségügyi eszközök védelmét. Amennyiben indokolt, büntetőeljárást is kezdeményeznek.

Kedvezett a tél a rovaroknak, legyet, szúnyogot is láttak már

BEOL Az elmúlt időszak fagyos éjszakái ellenére az enyhébb tél kedvezett a rovaroknak és részben a rágcsálóknak is. A szakemberek már szúnyoggal, darázzsal, sőt még lakott térben hangyarajzással is találkoztak, ugyanakkor a helyzet nem kezelhetetlen.

Támogatják a fogyatékossággal élő személyeket és családjukat Kardoskúton

BEOL Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Intézkedési tervet fogadott el az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására – tájékoztatott Varga Pál polgármester.

Nem adott elsőbbséget, nekiütközött egy autónak Szarvason

BEOL Szarvason balesetnél helyszíneltek, Medgyesegyházán lopás miatt intézkedtek a rendőrök.

Tíz fertőzött van Békésben

BEOL 895-re nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma Magyarországon. Békésben jelenleg tíz fertőzöttről tudnak.

Több műszakban, elővigyázatosan dolgoznak a ménesbirtokon

BEOL Határjáráson vett részt a Nemzeti Ménesbirtok Zrt. kormánybiztosa, Lázár János Kovács Norbert vezérigazgatóval a minap.

Lekerült a téli bunda a kardoskúti rackákról és cigájákról

BEOL Lezajlott a tavaszi juhnyírás a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartó Telepén, Kardoskúton.

Kaszaperen védelmi alapot hoztak létre

BEOL A kaszaperi képviselő-testület tagjai a minap jelzéssel éltek a helyi polgármesteri hivatal felé, hogy a kialakult helyzetre tekintettel a tiszteletdíjaikat felajánlják a járvány elleni védekezésre. Az önkormányzat továbbá segítséget vár a járványügyi felkészüléshez.

Játékosként és edzőként is jól érzi magát Nyúl Gábor

BEOL Zökkenőmentes volt a váltás, az élvonalat is megjárt Nyúl Gábor tavaly nyáron igazolt a megye egyes Jaminából Mezőmegyerre. Csak látszólag vezet le a megyei II. osztályú labdarúgócsapatnál: ontja a gólokat, a B csoport leállásáig 29 találatnál tartott a jelenleg harmadik helyen tanyázó csapatában.

Virtuálisan sétálnak az eladó lakásokban a vevők

BEOL A koronavírus-járvány a hazai lakáspiac helyzetét már most befolyásolta. Szinte azonnali árcsökkenést hozott, a megyék közül Békés az egyik, ahol ez jelentősebb, de a főváros túlárazott kerületeiben is estek az árak.

Gyermekpornográf felvételeket tett közzé egy férfi az interneten

BEOL Pornogáf felvétel hozzáférhetővé tételével elkövetett gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben.

Leragasztották az automaták bedobónyílásait Békéscsabán

BEOL A békéscsabai parkolójegy-automatákra hétfőn kihelyezték a tájékoztatókat arról, miszerint a vonatkozó kormányrendelet értelmében közterületen ingyenesen lehet parkolni.

Egy éven át tartanak a munkálatok Mezőhegyesen

BEOL Hamarosan kezdődik a Kozma Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola székhelyének felújítása.

Mézédes lélekmunkájával csal mosolyt a maszkok alá Mónika

BEOL Mónika folyamatosan ötletel, szab, süt, főz, díszít vagy varr – ha a helyzet úgy hozza, szájmaszkokat is.

2020.04.07 + Rejtvény melléklet

BEOL

Holttestre bukkantak a majorsági erdőben

BEOL Mezőhegyesen, a 81-es major erdős területén holttestre bukkantak vasárnap. A helyiek azt mondták, egy férfiről van szó – értesült hírportálunk.

Élvefogó csapdával fogják be az ebeket

BEOL Élvefogó csapdát tett ki a napokban az önkormányzat a kóbor kutyák befogására Újkígyós közterületén.

Folyamatos a védőfelszerelések utánpótlása a kistérségi ügyeleteken

BEOL A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzése folyamatos az Orosházi Kistérség Többcélú Társulás orvosi ügyeletén. Az orosházi és tótkomlósi ügyeletre is rendszeresen érkeznek felszerelések, mindkét helyen ózongenerátorral is fertőtlenítenek.