Melléképület égett Doboz településen

Egy főépülettel egybeépített, hetven négyzetméteres melléképület égett ki teljesen Doboz településen, a Béke utcában.

Anyakönyvi hírek érkeztek Gyuláról

BEOL Nézzük, milyen hírek érkeztek a fürdővárosból.

Isten éltesse a Ferenceket!

BEOL Október 4-én a születésnaposokon kívül a Ferencek ünnepelhetnek.

Szeberényi-köteteket mutattak be a Békéscsabai Irodalmi Estek keretében

BEOL Szeberényi Lajos: Néhány év Petőfi életéből című, valamint Szeberényi Lajos Zsigmond: A nép bálványa című kötetét mutatták be a Békéscsabai Irodalmi Estek keretében kedden, a városháza dísztermében.

Napi sudoku - könnyebb verzió

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Lefékezik a száguldozókat rendőreink: folytatódnak az ellenőrzések Békésben

BEOL Főként a nyári hónapokban jellemző, hogy az esti órákban zajt keltő, gyorsan közlekedő autókról, motorokról érkeznek bejelentések a rendőrségre. A rendőrök ezért rendszeresen tartottak ellenőrzéseket, és az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján ezeket a jövőben is folytatják.

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 3.

BEOL A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 3-án.

Féltucat mérkőzés időpontja változik

BEOL A besűrűsödő program nem teszi lehetővé, hogy valamennyi találkozón megfelelő számú játékvezető álljon rendelkezésre, emiatt hat szombati bajoki labdarúgó-mérkőzés 15 órási kezdési időpontját módosította az MLSZ területi igazgatósága.

Versennyel tisztelegtek Szeghalmon

BEOL A Szeghalmi Tenisz Egyesület immár 23. alkalommal rendezte meg hétvégén szokásos őszi amatőr eseményét, a Dr. Horváth Ferenc-emlékversenyt.

Támogatják a diákokat Dévaványán

BEOL A képviselő-testület kiírta az Bursa Hungarica „A” és „B” típusú Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíjpályázatot 2024. évre – adta hírül kedden a dévaványai önkormányzat.

Módszerek harcával csatáztak a Poklás-csatornán

BEOL A halak mérsékelt aktivitása szerényebb összfogásokat adott a Poklás-csatornán.

Kiberbiztonsági hónap: csalókra, adathalászokra figyelmeztet a rendőrség

BEOL Október az Európai Kiberbiztonsági Hónap; a nemzetközi figyelemfelhívó kampány középpontjában az internetes csalások megelőzése áll. Ebben nincsenek országhatárok, korhatárok, naponta sokan válnak áldozattá. Békéscsabán, az idősek világnapján is az egyik kiemelt téma volt az ilyen bűncselekmények megelőzése.

Megújulva nyitott ki a régi helyén a kórházi gyógyszertár Orosházán

BEOL Immár a megszokott helyen, de tágasabb eladótérrel és ügyféltérrel, megújult külsővel várja vásárlóit Orosházán a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet gyógyszertára.

Hétszáznál több utcanévtáblát cseréltek le

BEOL A napokban befejeződött a megkopott, megrongálódott utcanévtáblák cseréjének első üteme Békéscsabán.

Környezetvédelmi jóváhagyást kapott az M44-essel összeköttetést teremtő romániai gyorsforgalmi

BEOL – Megkapta a bukaresti környezetvédelmi tárca jóváhagyását hétfőn a Nagyvárad és Arad között megépítendő, Nagyszalontánál a magyarországi M44-es úttal is összeköttetést teremtő gyorsforgalmi út – jelentette be az MTI tudósítása szerint közösségi oldalán Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter.

Egyedülálló tájegységekkel bírnak: a Beol podcast vendége dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója

BEOL A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság több egyedülálló tájegységgel, különleges növény-, és állatvilággal rendelkezik – többek között erről beszélgettünk a Beol podcast vendégével, dr. Tirják Lászlóval, a nemzeti park igazgatójával. Megtudtuk például azt, hogy több mint 52 ezer hektár tartozik fennhatóságuk alá, illetve azt, hogy milyen munka folyik a különböző tájegységeken, és utóbbiak közül melyik, és miért a legkülönlegesebb. Részletezte továbbá a pusztákon őshonos állatok legeltetésének fontosságát, valamint a Körösvölgyi Állatpark létrehozásának előzményeit.

Dr. Csókay András: oda lehet menni Krisztushoz

BEOL – Huszonöt évvel ezelőtt hátat fordítottam bűnös életemnek, akkor lettem Krisztus követője és akkor lettem imádkozó orvos – vallott megtéréséről dr. Csókay András főorvos a napokban Orosházán, a Művészetek Házában tartott előadásában. A dakkai (bangladesi) sziámi-ikrek műtéti elválasztásával és más sikeres beavatkozásokkal világhírűvé vált idegsebész hozzátette, a megtérését követően az imádságok közben sorra jöttek a kreatív ötletek, hatékony és egyben életmentő sebészeti megoldások.

Rajt a vármegyei asztalitenisz csapatbajnokságban 

BEOL Újra ütőt ragadtak a vármegyei csapatbajnokság játékosai az eleki sportcsarnokban, és megkezdték a 2023–2024. évi versenyszezont.

Lakhatási támogatást nyújtanak a fiataloknak Dévaványán

BEOL A dévaványai önkormányzat tulajdonában álló Fecskelakásokat adják bérbe 18-35 év közötti fiataloknak.

Vonaton

BEOL Az utóbbi időben egyre többet utazok vonattal. Ez persze régen alap volt nálam a lakóhelyemtől távoli iskolám miatt, de az utolsó vizsgáim után nem ültem vonatra majd 12 évig. Autóba viszont annál inkább, amit ráadásul legtöbbször én vezetek, éppen ezért nincs lehetőségem nézelődni. Tavaly ősszel azonban visszatért az életembe a vonatozás, ami mostanra igen sűrűnek mondható, hiszen kéthetente utazok a fővárosba.

Donald Trump "radikális baloldalinak" tartja az őt vádoló főügyészt

BEOL A jövő évi amerikai elnökválasztás előtt szabályos hajtóvadászat indult Trump ellen.

Wenckheim-retúrát szerveznek az év kerékpárútján, Békéscsabán

BEOL Wenckheim-retúrát szerveznek október 14-én, szombaton Békéscsabán, amelyet Az év kerékpárútja címet elnyert Wenckheim turista- és kerékpárút inspirált. A szervezők közlése szerint az útvonal népszerűsége és kiváló minősége jó lehetőséget biztosít arra, hogy a szabadidős kerékpározásra, annak örömeire, pozitív hozadékaira, valamint a bringás kultúra fejlesztésének fontosságára felhívják a figyelmet.

Állat(i)jólét

BEOL Egy birkanyáj körülbelül 272 kilogrammnyi kannabiszt fogyasztott el, mikor az özönvízszerű esőzés elől egy üvegházba menekültek, ahol a tulajdonosok orvosi marihuánát termesztettek a görögországi Almyrosban  – olvastam az egyik hírportálon. Mikor a pásztor rátalált az elkóborolt juhokra, azt vette észre, hogy az állatok furcsán viselkednek és láthatóan remekül érzik magukat.

Szerdán is sok napsütésre számíthatunk

BEOL Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szerdán Békés vármegyében.

Fogynak az Ukrajnának adható nyugati fegyverek

BEOL 588. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

Napi sudoku - nehezebb verzió

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Új, korszerű orvosi eszközt kapott a csabai gyermekosztály

BEOL Mintegy 760 ezer forint értékű orvosi eszközt adományozott a Kerekes Kft. és a Privát üzletlánc a békéscsabai gyermekosztálynak. Az adományátadót kedden tartották a dr. Réthy Pál Tagkórházban, ahol Ary Tamás pénzügyi igazgató nyújtotta át dr. Becsei László főigazgató főorvosnak a felajánlást jelképező plakettet.

Félezer méternyi zárt csatornát építették újjá Gyulán

BEOL Ötszáz méternyi zárt csatornát építették újjá Gyulán, a Paradicsomi lakótelepen – jelentette be a helyszínen megtartott kedd délelőtti sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Tamásné, a körzet önkormányzati képviselője.

Több egybefüggő szabadság jár nyáron a diákoknak

BEOL Több változás is hatályba lépett nyáron a szakképzés területén – ezzel kapcsolatban szervezett a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával kedden Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban előadást, amelyen mintegy százan jelentek meg, képviselve a szakképzési intézményeket, a duális képzőhelyeket és a további partnereket.

Átadták az év nagymamája és nagypapája címeket Eleken

BEOL Átadtuk a napokban az év nagymamája és nagypapája elismeréseket – adta hírül kedden Szelezsán György, Elek polgármestere. Elárulta, idén is a városi idősek napja ünnepség keretében találtak gazdára ezen címek.

Beláthatóvá tesznek három jaminai kereszteződést

BEOL A közlekedés biztonsága tekintetében lényeges, hogy beláthatók legyenek a kereszteződések – ismertette Nagy Ferenc alpolgármester, jaminai önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán.

Negyven véradóval segített két békéscsabai cég a rászorulókon

BEOL A békéscsabai Szőke és Társai Kft., valamint a szintén csabai Meszlényi-Autó nagy hangsúlyt fektet az egészség megőrzésére, a társadalmi felelősségvállalásra, és ahol csak tudnak, segítenek.

Készen állnak a békéscsabai tornászok a szezonra

BEOL Az ifjúsági és serdülő csapatbajnoksággal a Torna Club Békéscsaba korosztályosai számára is megkezdődik az őszi versenyidény. Az ifjúságiaknál csapatot is kiállítanak a viharsarkiak.

Foltokban égett az aljnövényzet Békésen

BEOL Kigyulladt a nádas hétfőn délután Békés külterületén, a Bihari János utca közelében.

Friss anyakönyvi hírek érkeztek Orosházáról és Békéscsabáról

BEOL Születések, házasságkötések és halálesetek Orosházán és Békéscsabán.

Kerékpárosok ütköztek össze Békéscsabán

BEOL Két kerékpáros baleset történt hétfőn Békéscsabán.

Motoros sérült a balesetben Szarvason

BEOL Elsőbbségadás elmulasztása miatt személygépkocsi motorkerékpárossal ütközött Szarvason.

Megdobbant Békéscsaba szíve, elkezdődött a 31. Csabai Garabonciás Napok - galériával, videóval

BEOL Elfoglalták a fiatalok egy hétre Békéscsaba belvárosát; a Korzó tértől a Szent István térig menő fáklyás felvonulással hétfőn megkezdődött a 31. Csabai Garabonciás Napok, Magyarország legnagyobb középiskolás rendezvénye. Ezúttal hét jelölt, stáb száll ringbe a diákpolgármesteri címért.

Nagyon sokan keresik Holóka Demeter Péter új könyvét

BEOL A közelmúltban megjelent, és már el is fogyott Holóka Demeter Péter Emlékek az út porában című, elbeszéléseket és visszaemlékezéseket tartalmazó kötete, így új nyomásra volt szükség. A körösladányi szerző kedden délután 17 órától a békési könyvtárban mutatja be a kötetet.

Tiszta udvar, rendes ház – elismerték a példás ingatlantulajdonosokat Szabadkígyóson

BEOL Egy szerény ajándékot és egy „Tiszta udvar, rendes ház” táblát is átadnak az ingatlantulajdonosoknak.

Ragyogó napsütésre számíthatunk

BEOL Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk kedden Békés vármegyében.

Útinform: ezeken a szakaszokon érdemes a szokottnál óvatosabban közlekedni

BEOL Nézzük, hogy kedden hol találkozhatunk a Békés vármegyei közutakon útlezárásokkal és korlátozásokkal.

Ha teheti, kerülje ezeket az útszakaszokat

BEOL Nézzük, hogy szerdán hol találkozhatunk a Békés vármegyei közutakon útlezárásokkal és korlátozásokkal.

Ezek a készenléti, ügyeletes gyógyszertárak szerdán

BEOL Nézzük, hogy szerdán hol válthatjuk ki gyógyszereinket a nyitva tartási időn túl.

Napi keresztrejtvény

BEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Hatalmas műholdat fedeztek fel, ami az ég legfényesebb csillagait is elhalványítja

BEOL És ez csak az első a felküldendő százból.

Futva segítenek a gyermekeknek azok, akik vasárnap rajthoz állnak Békéscsabán

BEOL A Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem Fuss és segíts! elnevezéssel szervez közösen jótékonysági futóversenyt immár harmadik alkalommal, október 8-án, vasárnap Békéscsaba főterén.

Korrekt, gyors ügyintézéssel találkozhatnak a betérők Szeghalmon

BEOL Sokrétű, szerteágazó munkát végeznek a szakemberek a kormányhivatalban.

Bronzérmes a Viharsarki Tenisz Akadémia

BEOL Már csak két hétvégi mérkőzés maradt a 2023-as évi OB III.-as csapatbajnoki küzdelmekből. Mindkettőn érdekeltek voltak a Viharsarok Tenisz Alapítvány fiataljai, akik szombaton a gyulaiakat verték, vasárnap pedig a Ballhouse SE otthonában nyertek nagy csatát Szegeden.

A Kemény tanulóit segíti a Magyar Logisztikai Egyesülettel kötött megállapodás

BEOL Egy immár egyéves együttműködést foglaltak keretbe azzal a megállapodással, amelyet kedden szignózott a Békéscsabai Szakképzési Centrumban a BSZC Kemény Gábor Technikum és a Magyar Logisztikai Egyesület vezetése. Az intézményben komplex képzést nyújtanak a fiataloknak, ezt erősítik meg most a partnerséggel, amelynek nyertesei a diákok lesznek.

Megható dallal tisztelegnek a magyar katonák előtt (videó)

BEOL Ress Hajnalka mélyen megható és őszinte dalban tiszteleg a katonák előtt, akik napról napra készek az életüket feláldozni a haza védelmében. Szívbemarkoló főhajtás a hősi katonák előtt a két művész Szűcs Norbert Artisjus-díjas zeneszerző, producer és Ress Hajni zseniális alkotása az „Életre hív” című dal.

A Békés Megyei Hírlap szerkesztőségi asszisztenst keres

BEOL A Békés Megyei Hírlap négyórás foglalkoztatásban szerkesztőségi asszisztenst keres, részletek az alábbiakban.

Bekapcsolódtak az orosháziak a világ legnagyobb tanórájába - galériával

BEOL A Világ Legnagyobb Tanórája programhetének nyitóeseményét a Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola diákjai érdeklődve figyelték hétfőn. Iskolájuk ugyanis jelentkezett a felhívásra. Kedden pedig az oktatási intézmény ebédlőjében két osztályközösséghez előadók és vendégek is érkeztek. Mások pedig projektmunkájukkal kapcsolódtak be a programba.

Mutatjuk folyóink aktuális vízszintjét

BEOL Nézzük, hogyan alakult a Körösök vízállása kedden.

Őz szaladt ki a segédmotoros elé Békéscsabán

BEOL Őz szaladt ki egy segédmotoros kerékpárral közlekedő fiú elé Békéscsaba külterületén.

Kedd délelőtt is szállítjuk a friss csabai híreket

BEOL Egy cikkbe gyűjtöttük, mi minden történt Békéscsabán.

Generációk ünnepelték együtt az idősek világnapját

BEOL Drága nagyszüleim! Szeretettel meghívlak benneteket a nagyszülők napjára – ezzel a megszólítással jutott el a meghívó minden almáskamarási diák nagyszüleihez. De nemcsak a helybeli gyerekek, hanem a más településekről bejárók is invitálták idős hozzátartozóikat a kivételes eseményre.

Behajtották a ménest Mezőhegyesen

BEOL Szent Mihály napját a gazdasági év fordulójaként tartották számon az állattartók. A Szent György napkor legelőre hajtott állatokat ilyenkor hajtották vissza a téli szállásra, a pásztorokat pedig elszámoltatták és megkapták az éves bérüket. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság szombaton a ménes behajtása mellé közönségprogramokat is kínált.

Kiderült, miért zuhant össze tornaórán a 12 éves fiú Tiszadadán

BEOL Társai csak annyit láttak, hogy a földre zuhan. Semmi előjele nem volt a betegségnek.

Magyarország szuverenitását példátlan módon sérthették az utóbbi években

BEOL A Magyar Nemzet tényfeltáró cikksorozatában tett megállapításokból kiderül, hogy a valóságban az eddig elképzeltnél sokkal szerteágazóbb és szervezettebb az a hálózat, amit az "amerikai polipnak" hívnak.

Isten éltesse a Helgákat!

BEOL Október 3-án a születésnaposokon kívül a Helgák ünnepelhetnek.

Ezek a készenléti, ügyeletes gyógyszertárak kedden

BEOL Nézzük, hogy kedden hol válthatjuk ki gyógyszereinket a nyitva tartási időn túl.