Világkupán a magyar hegyikerékpárosok

A magyar válogatott tagjai egy év szünet után ismét világranglista pontokért hajthatnak, a csehországi versenyen Benkó Barbara, Palumby Zsombor és Vas Kata Blanka képviseli hazánkat.

Létrával a 700 méter mély szakadék felett

CSUPASPORT Az Ausztria Salzkammergut tájegységében található 2054 méter magas Donnerkogel meghódítása emberpróbáló feladat. Az út kizárólag via ferratában és hegymászásban tapasztaltaknak ajánlott.

Kétszázan indultak a Tihany Crosson

CSUPASPORT Szeptember 26-án, szombaton, sportolásra a legkevésbé ideális időben rendezték meg a terepfutóversenyt, de a körülmények ellenére népszerű volt a bulifutam és a 10.5 kilométeres táv is.

Heti aktuális: Ultrabalaton ősszel

CSUPASPORT A járványhelyzet miatt májusban elhalasztották Közép-Európa leghosszabb futóversenyét, de október első hétvégéjén ismét versenyzők lepik el a tó környékét. Egyéb fontosabb események 40. hétről!

Horváth Jenő nosztalgikus tókerülése

CSUPASPORT Horváth Jenő ultrafutót az Ultrabalaton kapcsán kérdeztük, ugyanis október 2-án, csaknem húsz év után újra egyéniben vág neki a tókerülésnek.

Fitvideókat készít 81 évesen az időseknek

CSUPASPORT Diana Moran, a BBC egykori sztárja szívén viseli az idősek egészségét. Az egykor Zöld Istennőnek elnevezett fitneszoktató több olyan videót is közreadott, amelyet 65 év felettieknek ajánl.

Mátrai körtúra a Kékestető érintésével

CSUPASPORT Ha az ország legmagasabb pontját szeretnénk kényelmes, de látványos kirándulás keretében meghódítani, körtúránk kiinduló- és végpontjának érdemes Sástót választani.

Ne fussunk el a hűvöstől!

CSUPASPORT Vége a kifogásoknak, a kánikula fogta magát, összecsomagolt és elvándorolt, úgyhogy mostantól kellemesebb hűvös időben lehet teljesíteni a kihívásokat, és nekiindulni az edzéseknek. Blogszörfösünk örül is, meg nem is, hiszen manapság minden köhintést gyanakvó szemekkel figyelnek...

Őszi szabadidős programok Karintiában

CSUPASPORT Ausztria legdélibb tartománya a nyári időszak után is számtalan programmal várja a túrázókat és a hegyikerékpározókat, sőt a bátrabbak gleccsereken is mászhatnak szakképzett vezetőkkel.

Túl sok a bonyodalom, Gilles otthon marad

CSUPASPORT Kétezerhúszban a koronavírus diadalmaskodott – mondja Gilles Pallaruelo, az Ultrabalaton rekordere, akinek túlságosan költséges és időigényes lett volna az indulás, ezért ezúttal nem áll rajthoz.

Magyar döntősök a testépítő és fitnesz Eb-n

CSUPASPORT Szinte valamennyi versenyzőnk bejutott a fináléba a szeptember 16. és 20. között a spanyolországi Santa Susannában tartott versenyen, Szalai Evelin ezüst-, Ágoston Dorottya bronzérmes lett.

Kipchoge: a láb teszi a futót, nem a cipő

CSUPASPORT A kenyaiak 35 éves maratoni világcsúcstartója hisz benne, hogy a jövőben hagyományos utcai versenyen is el lehet majd érni a két órán belüli időt.

Szedd a lábad, ne lazsálj!

CSUPASPORT Külföldön egyre nagyobb népszerűségnek örvend a speed hiking, a túrázásnak egy olyan verziója, amely nem a kellemes erdei sétára, hanem a minél gyorsabb haladásra helyezi a hangsúlyt.

Kapocs ember és gép között

CSUPASPORT A kerékpározás egyik fontos kelléke a megfelelő cipő, amelynek kiválasztása és hasznossága sokkal többet számít, mint az elsőre gondolnánk. Aztán ha megvan az első speciális cipő, már eszünkbe sem jut utcaiban tekerni.

Nyolcvanévesen veszett el az erdőben

CSUPASPORT Egy kiránduláson a társaitól elszakadó angliai férfi négy napot töltött egyedül a vadonban, de jó felszerelésének és higgadtságának köszönhetően komolyabb sérülések nélkül túlélte a kalandot.

Műtétek után ob-győzelem tájfutásban

CSUPASPORT A nyáron egyszerre operálták lágyéksérv és vakbélgyulladás miatt a 26 esztendős Tugyi Leventét, aki önmagát és a mezőnyt is alaposan meglepve nyert vasárnap Zalaegerszegen.

Plesz Botond sikere a Balatonman Kenesén

CSUPASPORT A közelmúltban tagja volt a Csupasport sztárváltójának, a hétvégén megnyerte a neves triatlonversenyt az iron távon, közben pedig edzőként tizenhat tanítványának teljesítményét is figyelte.

Véget ért a szezon a BMX-crossosoknál

CSUPASPORT Újabb két Magyar Kupa-fordulót rendeztek meg hétvégén a szakágban, s ezzel be is fejeződött a rövidített idény, de a versenyzők a jövőben nemzetközi szinten is megméretnék magukat.

Meglepetés nélkül a Pilis MTB-kupán

CSUPASPORT Az idei utolsó Magyar Kupa-fordulót rendezték meg vasárnap Törökbálinton a hegyikerékpárosok XCO szakágában. A színvonalas versenyen a válogatott kerettagok megmutatták remek formájukat.

A zongorista 3500 kilométeres kihívása

CSUPASPORT A világot zenészként öt évig körbeturnézó Liz Mercury Anjos alig több mint 51 nap alatt teljesítette az Appalachian Trail nevű, több mint 3500 kilométeres kihívást.

5 étkezési hiba, ami befolyásolja az edzést

CSUPASPORT Gyakran fordul elő, hogy valaki keményen edz, mégsem tapasztal a testén változást, nem fogy, vagy nem izmosodik kellőképpen. Ennek okait legtöbbször az étkezésben kell keresni.

Túravezetőkkel a Kéktúra útvonalán

CSUPASPORT Október 10-én rendezik a Kéktúrázás napját, amelynek keretében 70 helyszínen, 1168 kilométeren, 70 túravezetővel kísért túra indul. A kirándulók az Országos Kéktúra útvonalát járják be, a részvétel regisztrációhoz kötött.

Blaskó Mihály boltba ment verseny közben

CSUPASPORT Az ultrafutó rekord idő alatt teljesítette a Privát Ultrabalatont, pedig a vírus miatt több kútból sem vételezhetett vizet, így megesett, hogy sorban állt az üzletben, hogy frissíthesse magát.

Kovács-Garami Katalint meglepte a siker

CSUPASPORT Egyáltalán nem készült a győzelemre, mégis nyert a 35. Wizz Air Budapest Félmaratonon, s bár verseny közben érezte, sikerülhet, azt is tudta, hogy az időeredménnyel nem érdemes foglalkoznia.

Megújul a Szigligeti Félmaraton

CSUPASPORT Már csak korlátozott számban lehet jelentkezni az 5. MAPEI Szigligeti Félmaratonra, amely – mint minden évben – idén is új arcát mutatja. Szeptember 12-én, szombaton irány a Balaton!

Izgalmas végjáték a golf nyílt bajnokságon

CSUPASPORT Az utolsó ütés döntött a nemzetközi kategóriában, de a magyar bajnoki címért is megizzasztották egymást a résztvevők. A női mezőnyben valamennyi külföldi játékos visszalépett az első nap előtt.

Rajt-cél győzelmet aratott Csere Gáspár

CSUPASPORT Nyári melegben zajlott a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton, az esemény a koronavírus-járvány árnyékában példa nélküli biztonsági intézkedések mellett zajlott. A férfiaknál Csere Gáspár, a nőknél Kovács-Garami Katalin nyert.

Nem adta fel: 170 kilométer az Alpokban

CSUPASPORT A hegymászó-válogatott Kerekes Bence nagyszerű teljesítményt tett le az asztalra, miután megcsinált egy 170 kilométeres terepfutóversenyt a svájci Alpokban.

Bogár János bízott, amíg lehetett

CSUPASPORT A végsőkig kitartott Bogár János, akár autóval is elutazott volna Athénig, ám erre nem lesz lehetősége, mert a legendás Spartathlon is a koronavírus-járvány áldozata lett.

Fuss, tekerj, túrázz szeptemberben is!

CSUPASPORT Bár felvetődött, hogy a szabadidős eseményeket ismét beszüntetik a fokozódó járványhelyzet miatt, ha kevesebb programmal, de az ősz is tartogat elfoglaltságot. Listánk folyamatosan bővül.

Dina Márton csalódott, de nem adja fel

CSUPASPORT A negyvenegyedik alkalommal megrendezett Tour de Hongrie-n az összetettben huszonegyedik helyen végző Dina Márton többet várt magától, ám továbbra is fejlődni akar. 

Instant emlékfutás a Balaton körül

CSUPASPORT A 2019 márciusában útjára indított Balathlon 208 kilométeres távját futva, kerékpározva és túrázva is teljesíthetjük. Az ingyenes instant túra szervezőinek fontos célja Ujj Zoltán emlékének megőrzése.

Koronavírus elleni akcióterv a síszezonra

CSUPASPORT Az osztrák síiskolák elkötelezettek amellett, hogy a koronavírus-járvány ellenére is biztonságban oktathassák vendégeiket. A látogatók mellett várhatóan a síoktatóknak is szigorú előírásokat kell betartaniuk.

Kómája után egy évvel Maggiola az Ub-n

CSUPASPORT Enrico Maggiolát tavaly ütötte el egy autó edzés közben, fokozatosan gyógyult fel, s a közelmúltban már tizenkét órát futott egy versenyen, sőt a Ultrabalatonon ennél is tovább jutna.

Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén

CSUPASPORT Hatalmas érdeklődés övezte az MVM online nyereményjátékát. Az energetikai-fenntarthatósági témájú keresztrejtvényt az ország 397 iskolájának csaknem 2200 diákja töltötte ki. A legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő tíz versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb. (x)

Ferenczi István reméli, mosolyogva ér célba

CSUPASPORT A Korinthosz 160 teljesítése után az Ultrabalaton a következő nagy célja a korábbi válogatott labdarúgónak, Ferenczi Istvánnak.

Legyen öné is egy érem!

CSUPASPORT Elmaradt a Fészek Gyermekvédő Egyesület jótékonysági futása, de a szervezők virtuális futásra invitálnak mindenkit, s nem szeretnék, ha kárba veszne hatszáz érem e nemes kezdeményezésen.

Postán küldik ki a londoni maratoni érmét

CSUPASPORT Október 4-én rendezik a koronavírus-járvány miatt áprilisról elhalasztott 40. London Marathont, amely több szempontból is speciális verseny lesz. A St. James Parkban csak a profik futhatnak, az amatőrök virtuálisan versenyeznek.

Szódabikarbónával a szagos cipő ellen

CSUPASPORT Minél többet túrázunk, annál nagyobb eséllyel lesz kellemetlen szagú a lábbelink. Az alábbiakban néhány tippet adunk a probléma orvoslására.

Alig tanultak meg járni, de már sportolnak

CSUPASPORT Az ausztrál Polly Gray tizenegy hónaposan hihetetlen ügyességgel gördeszkázik, a mindössze fél éves Rich Humphery pedig a világ legfiatalabb vizísielője lett. De valóban ez a jó irány?

Milyen a jó bringás visszapillantó tükör?

CSUPASPORT Megfelelő visszapillantó tükör hiányában sokkal veszélyesebb az országúti és városi bringázás, mintsem gondolnánk. Vásárlás előtt azonban érdemes több szempontot is figyelembe venni.

Fair Play-díjas befutó a triatlonversenyen

CSUPASPORT A fair play szellemiségét idézte az a képsorozat, amelynek során a célhoz közeledve a spanyol Diego Méntrida maga elé engedte brit riválisát a Triatlón Santanderen.

Merényi Tímea újra a Kékes csúcsán

CSUPASPORT Megvédte címét a Szkíta SE futója a 23. Kékes Csúcsfutáson, amelyen ha elindul, meg is nyeri – harmadszor próbálkozott, s harmadszor győzött, csak hat férfi futott jobb időt nála.

Szabadmerülés világrekord: hol a határ?

CSUPASPORT A francia Arnaud Jerald 112 méterrel megdöntötte a szabadtüdős merülés világrekordját a CMAS-nál bi-fin kategóriában, Engyel Ákos oktató szerint azonban egy éven belül ezt a csúcsot is átírja majd valaki.

Ott a torony: közel, mégis távol!

CSUPASPORT Szombaton a 23. alkalommal lehet felfutni Magyarország tetejére, és aki megfelelően felkészült, az biztos lehet benne, hogy fel is ér a Kékes csúcsára.

Az erős ember emeli a tétet!

CSUPASPORT Viski Ferenc egy igazán erős ember, és ezt a minapi szombathelyi bajnokságon is bizonyította, mint ahogyan azt is, hogy a súlyok emeléséhez lelki erőre is szükség van – főleg egy nehezen átvészelhető eltiltás után...

Fuss a maximumon!

CSUPASPORT Blogszörfösünk már az Ultrabalaton jegyében figyeli a futós bejegyzéseket is, igaz, most már felülkerekedik a saját élmény is, hiszen a több, mint kétszáz kilométer teljesítése október első hétvégéjén az eddigieknél is nagyobb kihívást jelent majd mindegyik induló számára.

Bringás kalandtúra keresztül az országon

CSUPASPORT Nagy sikert aratott augusztusban az első Hungarian Divide kerékpáros kalandtúra, amelynek útvonala az Őrségtől Sátoraljaújhelyig vezetett, s amelyen csaknem százan vettek részt.

A sportorvos intelmei edzőtermekhez

CSUPASPORT Elérkezett a koronavírus-járvány második hulláma, amellyel egy időben az időjárás is kezd hűvösebbre fordulni, így számos sportoló behúzódik a zárt térbe, amely ugyancsak kedvezhet a fertőzésnek.

Öt különös Guinness-rekord

CSUPASPORT Százméteres sprintjénél a japán Kenicsi Ito mind a négy végtagját használta, az amerikai Greg Wittstock pedig egy levegővétellel a víz alatti fekvenyomás csúcsát állította fel.

Heti aktuális: tájékozódás az erdőben

CSUPASPORT Szombaton a Budai-hegységben kezdő túrázók a térképolvasás mellett megtanulhatják, hogyan lehet magabiztosan mozogni a természetben, a hegyoldalban. Egyéb fontosabb események a 38. hétről!

Sarapova új sporttal tartja fitten magát

CSUPASPORT Bár a 33 éves orosz szépség, Marija Sarapova az év elején bejelentette, hogy visszavonul, a sportolással nem hagyott fel. Az egykori világelső teniszező egyik kedvenc sportja a boksz lett.

Kampókéz nagy ugrása premier plánban

CSUPASPORT Kíváncsiak, mit lát az ember bungee jumping közben? A rettenthetetlen extrém sportoló, Collin Harrington megmutatja.

Lesz Ultrabalaton!

CSUPASPORT Emberfeletti munkát végeznek az Ultrabalaton szervezői, akik jelen állás szerint megtarthatják a tavaszról őszre halasztott viadalt – természetesen a szabályok és az óvintézkedések maximális betartása mellett.

Szombaton újra Vasi Vasember

CSUPASPORT A júliusról elhalasztott 36. nemzetközi triatlonversenyt szeptember 12-én rendezik meg, de a négyszáz induló közül ezúttal csak két külföldi lesz, ha a Külügyminisztérium hozzájárul.

Karintia húsz éve hódít

CSUPASPORT Száz kilométer hosszú kerékpárút-hálózat csábítja Bad Kleinkirchheimbe és a Millstatti-tó térségébe a bringázás szerelmeseit, akik végig kitáblázott ösvényeken tekerhetnek.

Hobbiszakács két keréken

CSUPASPORT Jóllehet, már kiesett az egyik népszerű kereskedelmi csatorna főzős műsorából Szeghalmi Orsolya korábbi hegyikerékpáros-válogatott versenyző, ha teheti, bringára ül, vagy éppen főz.

Tájékozódási terepultra családi körben

CSUPASPORT Szeptember 5-én, szombaton, nagy melegben rendezték meg a Pilis Ultra Trailt, amelyen mindössze tizenöten álltak rajthoz, mert ez a szakág rendkívüli kihívás elé állítja a versenyzőket.

Első idei versenyén világrekordot futott

CSUPASPORT Női és férfi egyórás futásban is új rekord született pénteken Brüsszelben. Mo Farah 37 évesen állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a női mezőnyben Sifan Hassan ünnepelhetett.

Madonna túl a hatvanon sem bír leállni

CSUPASPORT Fiatal táncosokat meghazudtoló módon mozog a színpadon a popszakma hatvankét éves koronázatlan királynője, Madonna. Mindezért lemondott a steakről, és szinte minden nap edz.

Valter Attila: álomszerű volt!

CSUPASPORT A magyar kerékpáros parádés versenyzéssel nyerte meg az idei Tour de Hongrie-t, így 2005 után lett újra magyar győztese a hazai körversenynek.

Futás sablonok nélkül

CSUPASPORT Amikor Sperka Tamás felhagyott a sílövészettel, nem tudta, visszatér-e valaha a sportoláshoz. Hosszú kihagyást követően, immár családapaként belevágott a terepfutásba, és már alig rendeztek nélküle valamirevaló terepultraversenyt.  

Az örömfutás nagy pillanatai

CSUPASPORT A futásban a felhőtlen érzés talán a legjobb, és bizony sokak számára a fájdalom miatt nem adatik meg, hogy egy-egy edzés, teljesítés nagyszerű emlék maradjon – szerencsére blogszörfösünk, mint mindig, most is megtalálta a jót.

Futás aszfalton: az út szélén

CSUPASPORT Mindenkinek megvan a kedvenc terepe, amelyen futni szeret. A Csupasport szerkesztője, Kun Zoltán az aszfaltot koptatja, ennek kapcsán fejtette ki a gondolatait.

Két év után előkerült a szörfdeszka

CSUPASPORT Nyolcezer kilométerre az eredeti helyszíntől került elő az amerikai Doug Falter elveszettnek hitt sporteszköze, amelyet huszonkét hónappal korábban Hawaiin egy óriáshullám sodort el.

Mit tegyünk a mobillal sportolás közben?

CSUPASPORT “Hagyd otthon! “Zárd be az öltözőszekrénybe! Vannak, akik ezt tanácsolják. Pedig a telefon hasznos eszköz, ami segítheti az edzést. De mit csináljunk vele mozgás közben? A megoldás egy ilyen célra gyártott, speciális tok. 

Csak egy szaltó, és máris mehet a vízisí

CSUPASPORT Ben Groen egyik kecence szórakozása a vizisí. Viszont ha csak teheti, semmit sem úgy csinál, ahogy általában megszoktuk.

Legyen tiéd is egy érem!

CSUPASPORT Elmaradt a Fészek Gyermekvédő Egyesület jótékonysági futása, de a szervezők virtuális futásra invitálnak mindenkit, s nem szeretnék, ha kárba veszne hatszáz érem e nemes kezdeményezésen.

Első versenyére készül Romboló Roli

CSUPASPORT Addig piszkálták, míg végül elkezdett edzőterembe járni, ma pedig már első versenyére készül a sokak által csak Romboló Roliként ismert Tóth Roland.

A Tour de France legnagyobb bukásai

CSUPASPORT A világ legismertebb országúti kerékpáros-körversenye nemcsak a fényes győzelmekről, hanem sokaknak szomorú pillanatokról is emlékezetes marad. Utóbbiak legjavát szedtük csokorba.

Európai Sporthét Magyarországon is

CSUPASPORT Hatodik alkalommal csábítja kihívásokra és sportolásra a mozgás szerelmeseit és az egészséges életmód híveit az Európai Bizottság, amely eddig csaknem nyolcmillió embert mozgatott meg.

Milyen a jó visszapillantó tükör?

CSUPASPORT Megfelelő visszapillantó tükör hiányában sokkal veszélyesebb az országúti és városi bringázás, mintsem gondolnánk. Vásárlás előtt azonban érdemes több szempontot is figyelembe venni.

Varga Csaba hegymászó 175 kilométert futott

CSUPASPORT A nagyváradi építész tagja a Kalifa Alpin Csapatnak, de magashegyi expedíciók hiányában a Kárpátok ormait ostromolja, s közben elindult egy három megyét érintő terepfutóversenyen Erdélyben.

Heti aktuális: futás fakanállal Tatán

CSUPASPORT Szokatlan, de tavaly is nagy sikert aratott az Öreg-tó körül rendezett esemény, amelyen a különböző távokat fakanállal a kézben kell teljesíteni. Egyéb fontosabb események a 39. hétről!

Triatlonista hölgy a City sikerei mögött

CSUPASPORT A Manchester City klubházában felszámolták a csokoládé automatát, a büfében nem árulnak cukros gyümölcsleveket és pizzaszeleteket sem. A játékosoknak szigorú étrendet kell betartaniuk, amelyet Silvia Tremoleda ellenőriz.

Szalai Evelin Európa-bajnoki ezüstérmes!

CSUPASPORT Szalai Evelin ezüstérmet nyert a spanyolországi Santa Susannában zajló testépítő és fitnesz Európa-bajnokságon.

Senkit sem hagynak magára

CSUPASPORT Szombat este Budapest fényei felett, a Hármashatár-hegyen szervez közösségi futást Koller Gábor – az Együtt futunk mottót viselő rendezvényen gondoskodnak róla, hogy senki se maradjon egyedül.

Gördeszkás olimpikon lehet 12 évesen

CSUPASPORT Sky Brown május végén súlyos balesetet szenvedett, de felépülése után visszatért, s máris készül a jövő évi tokiói ötkarikás játékokra, amelyen nála fiatalabb versenyző még nem indult.

Jön a 30. Bódva-völgyi Maraton

CSUPASPORT Szeptember 19-én, szombaton rendezik meg az ország egyik legszebb nyomvonalán haladó futóversenyét, amelyet – ha másért nem – a látványért mindenképpen érdemes lefutnunk.

A hely, ahol mindenki jól érezheti magát

CSUPASPORT Ártéri erdők, gátak, bringautak és közös edzések várják az ősszel is a látogatókat a több mint 600 éves impozáns vár mellett.

Weinhardt Anna Ironman-sikere Tallinban

CSUPASPORT A fiatal lány a közelmúltban Észtországban állt rajthoz, s a korosztályos versenyen 9 óra 46 perces idővel győzött is, s készül a jövő évi hawaii világbajnokságra.

Okostelefonnal navigáltunk az erdőben

CSUPASPORT A túra GPS készülékeket ugyan nem helyettesítik a mobilos alkalmazások, de gpx fájlokat tökéletesen olvasnak, meghatározzák pozíciónkat az erdőben, és segítségükkel akár a turistajelek követése nélkül is kirándulhatunk.

Nem sikerült az újabb rekord Farah-nak

CSUPASPORT A négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah félmaratoni versenyt nyert szombaton Észak-Írországban, ám saját brit csúcsát nem tudta megdönteni.

Barátai a Dunakanyarban futnak Orsiért

CSUPASPORT

Májust idéző őszi futás

CSUPASPORT Nagy futások, remények, izgalom, várakozás – mostanság ez jellemzi leginkább a futóközösséget, hiszen továbbra is kérdés, hogy mely versenyeken lehet elindulni és küzdeni egy jót.

Kokó feleségét is meglepte a siker

CSUPASPORT Kovács-Garami Katalin nem számított a győzelemre, mégis nyert a 35. Wizz Air Budapest Félmaratonon, s bár verseny közben érezte, sikerülhet, azt is tudta, hogy az időeredménye nem fontos.

Nagy futás a kánikulában

CSUPASPORT Kánikulában zajlott a hetedik alkalommal megrendezett Szőlőskör Futófesztivál, amelyen a 2020-as évben szinte már természetesen a nagyszerű győzelmeket arató Csécsei Zoltán pályacsúccsal győzött a száz kilométeres távon, de az extrém meleg apropóján minden teljesítőnek járt az elismerés.

Kétszáz bringás az ob-n

CSUPASPORT Békéscsabán rendezték meg szombaton a kritérium országos bajnokságot, a férfiaknál Lovassy Krisztián, a legeredményesebb hazai pályakerékpáros, míg a nőknél Péteri Niké győzött.

Heti aktuális: futás és hulladékgyűjtés

CSUPASPORT Idén is megrendezik a Szigliget Félmaratont, amelynek a verseny mellett érdekessége, hogy a szemetet szelektíven gyűjtik a szervezők, sőt a frissítős palack kupakjait sem dobják ki.

Lámpa nélkül vesztek el a sötét erdőben

CSUPASPORT Szerencsés végkimenetele lett, de sokkal rosszabbul is végződhetett volna két túrázó kalandja, akik véletlenül tértek le a kijelölt turistaútról, és csak akkor észlelték, hogy bajban vannak, amikor rájuk sötétedett.

Elindult a huszonegyedik Vadrózsa

CSUPASPORT Kétezerben került sor az első Vadrózsa teljesítménytúrára, azóta pedig minden évben megrendezésre kerül az erőpróba, amely az idén sem maradt el.

Tájfutópálya létesült a Turul-szobornál

CSUPASPORT Két, turisták által kedvelt célpontra telepített tájfutópályát a a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség: a Tatabánya feletti Turul-szobor környékét, és a Dunakanyarban fekvő Zebegényt fedezhetik fel a sportág iránt érdeklődők.

Futókört adtak át Óbudán

CSUPASPORT Egy kilométer hosszú futókört adtak át csütörtökön Budapest III. kerületének békásmegyeri részén. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó az elsők között próbálta ki a pályát.

Korlátozhatják, törölhetik a Spartathlont

CSUPASPORT Nagyon rossz hírek keringenek az ultrafutó társadalom egyik kedvenc versenyéről, könnyen elképzelhető, hogy idén kizárják róla a külföldieket, de az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem rendezik meg.

Régi és mai klasszisaink – újratöltve

CSUPASPORT Szekeres Ferenctől Mag Erikáig, Rasovszky Kristóftól Badar Gergőig kiváló magyar sportemberekről írunk havi lapozgatónkban, de a túratérkép és a bringalánc is szóba kerül.