Mo Farah rendbe hozná a történteket

A britek négyszeres olimpiai bajnok sztárja gyenge formája miatt nagy bajban van, de nemcsak a tokiói kvalifikációban reménykedik, hanem abban is, hogy kihívója lehet a legjobbaknak 10 000 méteren.

Világcsúcs a nyolcvanegyedik órával

CSUPASPORT Hősies csatát hozott nemrég egy Backyard Ultra-verseny Nagy-Britanniában, hiszen két induló is képes volt nyolcvan kört teljesíteni. John Stocker a 81. órában is célba ért, ezzel pedig világrekordot állított fel.

Kezdődhet a verseny, futás kifulladásig!

CSUPASPORT Az idén harmadszor rendezik meg a Riska 1 Way Ticket Run nevű futóversenyt, amelyen az indulóknak péntek este hattól Tihanyban, a Belső-tó körül óránként kell 6.7 km-t futniuk – amíg csak bírják.

Nedeczky Júlia is az Eötvös-expedícióban

CSUPASPORT Százhúsz éve, hogy Eötvös Loránd fizikus két lánya elsőként mászta meg a Tofana di Rozes déli falát. A tiszteletükre szervezett expedíción a pszichológus, zenész, hegymászó hölgy is részt vesz.

Új hosszútávú túraútvonal épül

CSUPASPORT Az Egyesült Államokban több hasonló túraútvonal halad, de Alaszkában eddig nem lehetett találni ilyet. A helyzet változhat, mivel az Alaska Long Trail első 500 kilométere hamarosan kiépülhet.

Szabó Zsófi jelentős céljai a futásban

CSUPASPORT Az RTL Klub műsorvezetője jelenleg bokasérüléssel bajlódik, de az ősszel már félmaratonit teljesítene, s addig sem pihen, mert úszással és kerékpározással tartja szinten állóképességét.

Buta poén után bicepszszakadás

CSUPASPORT Sokáig úgy tetszett, új sztárt ünnepelhetünk az ausztrál testépítő, Calum von Moger személyében, ám két szerencsétlen mozdulat kis híján véget vetett ígéretes pályafutásának.

A hegymászás halála: a sír már kész

CSUPASPORT A hegymászással nem az a baj, hogy fejlődik, hanem az, amilyen irányba fejlődik. Különösen igaz ez a himalájai hegymászásra, amely ennek a tevékenységnek a kirakata, és emiatt bármi, ami ott történik, üzenetet is hordoz magában.

Látványos vízesések a szomszédban

CSUPASPORT Szlovénia páratlanul gazdag természeti látnivalókban, csak vízesésekből egészen hosszú listát lehetne összeállítani. Mi ezúttal hármat választottunk, amelyet az országban járva kellemes élmény lehet felkeresni.

Fabio Wibmer, az őrülten jó trükk-király

CSUPASPORT Több mint egymilliárd megtekintést számlál a YouTube-csatornáján Fabio Wibmer, a trükköket látva pedig nem is kérdés, miért. A 25 éves osztrák bringás lélegzetelállító megoldásaival meghazudtolja a fizika törvényeit, a bámulatos mutatványokhoz azonban elképesztő mennyiségű gyakorlás szükséges.

Kvótát szerzett, mégis lemarad Tokióról

CSUPASPORT Benkó Barbara hegyikerékpáros szomorú, mert teljesítményével ugyan kiérdemelte az olimpiai részvételt, ám a szövetség mégsem őt jelölte az ötkarikás játékokra.

Kinizsi Százas: az eredeti az igazi

CSUPASPORT Lévai Viktor másodszor teljesítette egyénileg Magyarország legrégebbi teljesítménytúráját. A kitűzött időbe belefért, a rajtoltatás, a pontőrök és a fogadóbizottság viszont hiányzott neki.

Átfutná Nagy-Britanniát hetvenévesen

CSUPASPORT Michael Williams egy évvel korábban csak a pandémia miatt hagyta abba a John O'Groats to Land's End nevű kihívást, az idén viszont ismét nekivág a csaknem 1400 kilométeres távnak.

Futna a hat legnagyobb maratonin

CSUPASPORT Nagy Péter három éve indult a berlini versenyen, s bár tavaly a bostonin és a chicagóin a pandémia miatt nem vehetett részt, pótolná az élményt, miként New Yorkban, Londonban és Tokióban is.

Lerokkant a nyolcszoros Mr. Olympia

CSUPASPORT Ronnie Coleman 1998 és 2005 között birtokolta a profi testépítők trónját, ám a rengeteg edzés és megpróbáltatás az egészségébe került. Manapság annak is örül, ha megtehet néhány métert.

A siker új útja: szuperszonikus szlovénok

CSUPASPORT Kis ország, kis pénz, kis sport? Az utóbbi években egyre inkább bebizonyosodik, az ehhez hasonló hangzatos sportközhelyek sok esetben inkább már csak kifogásként állják meg a helyüket. Az egyik legjobb példa erre a szlovénok esete.

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek

CSUPASPORT A Der Standard remek összeállítást készített látványos, túracélpontnak tökéletes szurdokokról. Kiválasztottunk a listáról öt különleges helyszínt, például az osztrák Grand Canyont , amelyért Magyarországról is érdemes útra kelni.

Mentális próbatételek vonzásában

CSUPASPORT Hét évvel ezelőtt vágyott új kihívásokra Strifler Attila, aki sokáig könyvből edzett, ám ma már szakemberrel, Szabó Gáborral készül, és egyre jobb eredményeket ér el. Hosszú távon – és hosszú távokon – tervez a futásban.

Varga Szilvia: nagy futás önerőből

CSUPASPORT Újabb nagyszerű teljesítés a terepultrafutók körében: Varga Szilvia a VérCse 100 távján 13:15:52 óra alatt küzdötte le a Gerecse és a Vértes emelkedőit és lejtőit – a kétgyerekes anyuka a felkészülésről, az edzésekről is beszélt a csupasportnak.

Bokatöréséből lábadozik a snowboardos

CSUPASPORT Az érettségiző Fricz Botond életében először vett részt világkupa-sorozaton, ahol rengeteg tapasztalattal gazdagodott, de jelenleg egy sajnálatos sérülés akadályozza a további fejlődésben.

Jövőre női Tour de France-t is rendeznek

CSUPASPORT A nyolcvanas évek sikertelen próbálkozását követően 2022-ben újra megrendezik a híres francia kerékpáros verseny női változatát, amelyen akár Vas Kata Blankáért is szoríthatunk.

Brandon Curry visszavágna a Mr. Olympián

CSUPASPORT Bár a 2019-es bajnok tavaly nem tudta megvédeni címét, az idén újra a trónra tör. Lemaradását a jelenlegi címvédővel, Mamdu Elszbiajjal szemben felesége segítségével igyekszik csökkenteni.

Heti aktuális: bringával a Balatonnál

CSUPASPORT Már hetedik alkalommal rendezik meg a Tour de Balatont, amelyen a gyermek és családi futam mellett további három, hosszabb táv közül lehet választani. Természetesen a teljes megkerülést is.

A zuhanás élménye: kötélugrás testközelből

CSUPASPORT A szabadesés élményének átéléshez nem feltétlenül kell ejtőernyővel a hátunkon kiugrani egy repülőből, az átlagembereknek ott a bungee jumping.

Posztolás helyett itt a felkészülés ideje

CSUPASPORT Hazánk egyik legkiválóbb ultrafutója, Csécsei Zoltán csendben dolgozik, hogy minél jobb állapotban legyen idei első versenyén, eközben igyekszik anyagi tartalékot felhalmozni, míg a tanítványai szállítják a jobbnál jobb eredményeket.

A jó futás titka: kóla, ropi, gumicukor

CSUPASPORT Élete első országos bajnokságán, a Balatonfüreden rendezett 50 mérföldes ob-n rögtön a második lett az 1991-es születésű Mórocza Andrea, aki bár nem tartja magát futónak, a sportág fontos és nagy szerepet játszik az életében.

Amikor a TRX csodát tesz

CSUPASPORT A TRX futásra és a közérzetre gyakorolt jótékony hatásáról írt bolgszörfösünk, gyűjtéséből kiderül az is, hogy egyre többen vágnak neki az érdekesebbnél érdekesebb (és hosszabb) teljesítéseknek, főleg terepen.

A gyerekkori szabadság sportága

CSUPASPORT Máté Áronnak, a parkour kiemelkedő magyar alakjának is a legrosszabbkor jött a koronavírus-járvány, a világbajnokság elmaradt, de a terme újra megnyílhatott,

Új táv a Szénás Körön

CSUPASPORT A korlátozásokat betartva, de ismét megrendezik a Szénás Kör születésnapját. Perl Gergő főszervező arról is beszélt, hogy a megújulás jegyében egy rövidebb, 16 kilométeres távot is kiírtak.

Spero már elengedte a futóidényt

CSUPASPORT Sperka Tamás ultraterepfutó a pandémiás helyzetet leginkább úgy használta ki, hogy futva jótékonykodjon. Bár régen indult komoly megméretésen, a jövőben merész terveket szövöget.

Új trendek: kinőttük a mountain bike-ot

CSUPASPORT Górcső alá véve az elmúlt évek tendenciáit, nyugodtan mondhatjuk, hogy világszerte átalakulóban vannak a szabadidős kerékpártrendek. Ez alól hazánk is egyre kevésbé kivétel – szerencsére.

Egyhuzamban száz maratoni – már másodszor!

CSUPASPORT Már csak néhány napra van a célja megvalósításától a brit Gary Mckee, aki elhatározta, hogy 110 egymást követő napon lefut egy maratonit – és életében nem is először juthat el hasonló teljesítményig.

Szarka Ákos megtanít húzódzkodni!

CSUPASPORT A világbajnoki bronzérmes street workout versenyző szerint sokan félelemből nem mernek elmenni edzésre, ám társaival azon dolgozik, hogy minél több kezdő sportoló látogasson el hozzájuk.

Életmentő műtét után újra edz Belus Tamás

CSUPASPORT Bő két hónappal ezelőtt életmentő operáción esett át az ultrafutó, ám a tervezettnél hamarabb térhet vissza, s meglehet, rajthoz áll az augusztusi Ultra-Trail du Mont-Blanc TDS nevű távján.

Túrázással a mentális egészségért

CSUPASPORT A koronavírus-járvány sokak számára nagyon megterhelőek voltak. Két kanadai hölgynek a túrázás nyújtott menedéket a korlátozásokkal sújtott mindennapokból.

Érzelmes versenyre készül a terepfutó

CSUPASPORT Vincze Zsófi alig várja már a Hello Badacsony Trail rajtját, mivel a verseny környéke a gyeremekkori nyarak szép emlékeit idézi fel benne.

Új cipő, új élmény – bokaficam…

CSUPASPORT Végre lehet bármikor futni, lehet készülni különféle kihívásokra, azonban blogszörfösünk örömébe némi üröm is vegyült: új cipőt vett, kipróbálta volna, de elég volt egy rossz lépés, és...

A járvány után a remélt feltámadás jöhet

CSUPASPORT Bár csupán a kilencedik helyet sikerült megszereznie Szájer Gergelynek a BMX flatland Európa-bajnokságon, a hosszú kihagyás és a döcögősen induló évad miatt ezt is jó teljesítményként értékeli, és bizakodva tekint a jövőbe.

Távcsövek természetjáráshoz

CSUPASPORT Nehéz értelmezni a paramétereket, és kiismerni magunkat a távcsövek világában. Segítünk, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelőt, amivel madarakat nézhet vagy a tájat csodálhatja.

Olimpiai aranyesélyes a világbajnok

CSUPASPORT Kitűnő formában versenyez az országúti kerékpárosok férfi mezőnyversenyének regnáló világbajnoka, Julian Alaphilippe, aki Tokióban teheti fel a koronát sportkarrierjére.

Jótékonysági futóverseny Martonvásáron

CSUPASPORT A veronai buszbaleset két áldozatának állít emléket a június 12-ei viadal a Fejér megyei városban, az eseményt a szervezők összekapcsolják egy gyűjtéssel, amely kollégánk családjának megsegítéséért zajlik.

Alternatív útvonallal is készül a Kazinczy

CSUPASPORT A 200 kilométeres túra egy szakaszon érinti Szlovákiát, ezért a járványügyi helyzet miatt – a két ország közötti egyezmény hiányában – az útvonal módosulhat. Ugyanakkor miután 500 fő alatti a rendezvény, a korlátozó intézkedések többsége nem vonatkozik rá.

Csak egy hiba választ el a biztos haláltól

CSUPASPORT A slacklining, azaz a kötélen való egyensúlyozás ugyan nem kap annyi figyelmet, mint mondjuk a sziklamászás, pedig veszélyesség tekintetében nem sokkal jár mögötte.

Felpörgött a (futó)élet!

CSUPASPORT Egyre több az élmény, egyre több beszámoló érkezik a sikeres, említésre méltó teljesítésekről – úgy tűnik, ha lassan is, de kezd éledezni a futóvilág.

Bringaparkok a szomszédban

CSUPASPORT Ausztriában, Szlovákiában vagy Szlovéniában is számos kerékpárospark várja a túrázókat, ezúttal kiemeltünk ötöt, amelyeket – ha a szabályozás lehetővé teszi – érdemes felkeresni a nyáron.

Átfutni Nagy-Britanniát 70 évesen

CSUPASPORT Michael Williams egy évvel korábban csak a pandémia miatt hagyta abba a John O'Groats to Land's End nevű kihívást, az idén viszont ismét nekivág a csaknem 1400 kilométeres távnak.

Három Guinness-rekord a bringástól

CSUPASPORT Fiatal kora ellenére a brit Matti Hemmings már három rekord tulajdonosa a BMX flatland szakágban, teljesítménye úgy is elismerést érdemel, hogy egyik kísérletét még nem hitelesítették.

Tragédiák bringázás közben

CSUPASPORT A kerékpársportban számos végzetes szerencsétlenséget jegyezhettünk fel, ezek egyik része edzés, másik része verseny közben történt – de leginkább közlekedési baleset következtében.

Keresztbe átfutotta Angliát, új rekorddal

CSUPASPORT Kevesebb mint negyven óra alatt futotta keresztül Nagy-Britanniát Damian Hall, ráadásul a férfi a sikeres teljesítéssel átadta a múltnak az 1991-ben felállított csúcsot.

Mikor Mary Poppins meséje valósággá válik

CSUPASPORT Aki gyerekkorában olvasta vagy látta Mary Poppins történetét, bizonyára elgondolkozott azon, tényleg lehetséges-e ejtőernyővel repülni. Nos, van, aki ki is próbálta.

A bringás gyerekülés aranyszabályai

CSUPASPORT Van, aki túl nagyot vásárol, mások pedig figyelmen kívül hagyják a bringa és a gyerek képességeit, illetve sajátosságait. Pedig, ha néhány apró dologra odafigyelünk, pofonegyszerű lesz a dolgunk, amit a csemete is meghálál.

Vissza a teljesítménytúrákhoz

CSUPASPORT A kormány legutóbb bejelentett enyhítéseinek hatásáras 500 főig korlátozások nélkül engedélyezetté vált a szabadtéri rendezvények szervezése természetjáró civil szervezetek számára.

Csalánnal edzi magát a magyar Jégember

CSUPASPORT Rendre megtalálja a kihívást Szilágyi Zoltán, aki nemrég csaknem 38 kilométert futott cudar időjárási körülmények között a Mátrában, fájdalomtűrő képességét pedig különös kúrával fejleszti.

Jövőre női Tour de France-t rendeznek

CSUPASPORT A nyolcvanas évek sikertelen próbálkozását követően 2022-ben újra megrendezik a híres Francia kerékpáros körverseny női változatát, amelyen akár Vas Kata Blankáért is szoríthatunk.

Tókerülés bringával, kényelmesen

CSUPASPORT Biciklizni sokan tudnak, kérdés azonban, mennyit és hogyan. Összeállításunkban három különböző távot vettünk alapul, és arra kerestük a választ, miként készülhetünk fel a kihívásokra.

Utah halálos sziklalabirintusa

CSUPASPORT A Canyonland Nemzeti Park területén található Maze megközelítése már alapból nehéz, a végigtúrázásához pedig a számos nehezítő körülmény miatt komoly kitartás szükséges.

Óránként négy mérföld, két és fél napon át

CSUPASPORT Szombaton kezdte, és kedden fejezte be az Észak-Írországban rendezett versenyt a 38 éves Keith Russel, aki 63 egymást követő órában tett meg több mint négy mérföldet, egészen pontosan 6.7 km-t.

A Mátrában rendezik a júniusi túlélőtúrát

CSUPASPORT Június 25-27. közötti napokat kell szabaddá tennie annak, akik az idei év első túlélőtúráján szeretne részt venni. A helyszín az egy évvel korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is a Mátra lesz.

Felesleges tartani a Börzsöny ragadozóitól

CSUPASPORT A kameracsapdával lefotózott medve még mindig Magyarországon tartózkodhat, de sem tőle, sem a kis egyedszámban előforduló farkasoktól és hiúzoktól sem kell félni, annyira csekély a találkozás valószínűsége.

Csere Gáspár rövidebb távokra váltott

CSUPASPORT Elhúzódó vírusos betegsége miatt felborult az olimpikon maratonista tavaszi edzésterve, ezért inkább a neki szokatlan öt vagy tíz kilométeres távokon lendülne ismét formába.

Újra dübörög a Hall of Parkour!

CSUPASPORT Máté Áronnak, a parkour kiemelkedő magyar alakjának is a legrosszabbkor jött a koronavírus-járvány, de újra megnyílt a terem, ahová várja a sportolni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

Új táv az idei Szénás Körön

CSUPASPORT A korlátozásokat betartva, de a leggyorsabb futókkal ismét megrendezik az eseményt. Perl Gergő főszervező arról is beszélt, hogy a megújulás jegyében egy rövidebb, 16 kilométeres távot is kiírtak.

Nemzetközi színvonal a Tour de Hongrie-n

CSUPASPORT Befejeződött a 42. Magyar körverseny, amelyről nemcsak a főszervező nyilatkozott elégedetten, hanem versenyzők és fotósok egyaránt dicsérték. Jövőre várhatóan még színvonalasabb lesz az esemény.

Stohl András célja a tempós öt kilométer

CSUPASPORT A Jászai Mari-díjas színművész tavaly ősz óta ismét rendszeresen fut, s most a Csupasportnak adott interjúban elárulta, a mozgásforma mennyiben befolyásolja megjelenését a színpadon.

Webinárral a rendszeres testmozgásért

CSUPASPORT A Testnevelési Egyetem és a Berni Egyetem kezdeményezésére májusban Sportmotiváció a testmozgáshoz címmel online szemináriumsorozat indul. A szervezők külön figyelmet szentelnek a koronavírus-járvány alatti és utáni krízishelyzeteknek és kezelésüknek.

Gerecse 50: ismét halasztani kellett!

CSUPASPORT Mivel továbbra is bizonytalan, mikortól és milyen feltételekkel lehet túrákat szervezni, a Gerecse teljesítménytúrákra sem kerülhet sor június első hétvégéjén. Új időpont: augusztus 28-29.

Műtétje után vb-célokért edz Belus Tamás

CSUPASPORT Bő két hónappal ezelőtt életmentő operáción esett át Belus Tamás, ám a tervezettnél hamarabb kezdhetett el futni, s meglehet, rajthoz áll az augusztusi Ultra-Trail du Mont-Blanc TDS nevű távján.

Marics Krisztina: légtornától a fitneszig

CSUPASPORT Marics Krisztina cirkuszi artistaként kápráztatja el lélegzetelállító mutatványaival a közönséget, de a koronavírus-járvány miatt a fitnesz világa felé is fordult.

Tókerülések: kényelmesen és óvatosan!

CSUPASPORT Biciklizni mindenki tud, tartja a mondás, kérdés azonban, hogy mennyit és hogyan. Összeállításunkban három különböző távot vettünk alapul, és arra kerestük a választ, miként készülhetünk fel ezekre a kihívásokra.

Emelte a tétet: száz nap, száz Ironman

CSUPASPORT Az amerikai James Lawrence korábban ötven napon keresztül, ötven államban, ötven Ironman-távot teljesített, most megduplázta a tétet, sőt győzelmi ünneplésként a százegyediket is behúzta.

Szabó Zsófi nagy célokért küzd futásban

CSUPASPORT Az RTL Klub műsorvezetője jelenleg bokasérüléssel bajlódik, de az ősszel már félmaratonit teljesítene, s addig sem pihen, mert úszással és kerékpározással tartja szinten állóképességét.

Új világcsúcs tízezer méteren

CSUPASPORT Az etióp születésű, de holland állampolgár Sifan Hassan remekül futott a Hengelóban rendezett nemzetközi versenyen, és több mint tíz másodperccel döntötte meg az eddigi legjobb időt.

Heti aktuális: túrázás Kőszeg környékén

CSUPASPORT Egész napos esemény a fővárosból indulva autóbusszal, a fontosabb látnivalók (Jurisics-vár, Széles-kő, Bozsok vagy Írott-kő) érintésével az ország nyugati határvidékén.

A futóhölgyek szárnyalnak a VérCsén!

CSUPASPORT Újabb pályacsúcs a VérCse instant terepversenyen. A Csupasporton nem is olyan régen számoltunk be Varga Szilvia remek teljesítéséről, ám most már Arany Enikő vezeti a hölgyek rangsorát 13:05:13 órás idővel!

Futóklub amatőröknek (is) – profikkal

CSUPASPORT Olimpikon, színésznő és színész, spartanversenyző, terep- és ultrafutó, félmaratonista, maratonista, edzők és persze a hobbikocogók sokasága – a szabadidősport-élet ismételt beindulásával a fővárosban új klubban hódolhatnak a kocogás iránti szenvedélyüknek az érdeklődők.

Már számolja a napokat a Spartathlonig

CSUPASPORT Zétényi Szvetlana nagyon reméli, hogy a tavalyi évvel ellentétben idán valóban megrendezik a Spartathlont, Aa 24 órás országos bajnokság a siker ellenére pedig rámutatott egy problémájára.

Az edzőterem, amely mindenki otthona

CSUPASPORT Nem kell messzire menni, ha valaki egy Premier League-focista és a legjobb magyar sportolók edzőjével dolgozna: Francisco Cisco Escalante Budapesten él, a Smasher Training Systems tulajdonosa és vezető trénere.

Bringaparkok a szomszéd országokban

CSUPASPORT Ausztriában, Szlovákiában vagy Szlovéniában is számos kerékpáros park várja a túrázókat, ezúttal kiemeltünk ötöt, amelyet – ha a szabályzás lehetővé teszi – érdemes felkeresni a nyáron.

Magyar futó a hat legnagyobb maratonin?

CSUPASPORT Nagy Péter három éve indult a berlini versenyen, s bár tavaly a bostonin és a chicagóin a pandémia miatt nem vehetett részt, pótolná az élményt, miként New Yorkban, Londonban és Tokióban is.

Heti aktuális: Tour de Gyöngyös

CSUPASPORT Először rendezik meg az országúti kerékpárosversenyt, amelyen június 5-én és 6-án is lesz futam – cél a Kékestető, de kiegészítő programként erdei túrázásokra is lehet jelentkezni.

Mount Everest: lejönnek a magyarok

CSUPASPORT A Neszmélyi Emilt is segítő nepáli kereskedelmi csapat visszavonulása után egy nappal Varga Csaba is jelezte, a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt befejezettnek tekinti az idei expedíciót.

Mo Farah újra a pályán Birminghamben

CSUPASPORT A négyszeres olimpiai bajnok brit Mo Farah szeme előtt már a tokiói olimpia lebeg, a célja, hogy megvédje Rióban megszerzett címét 10000 méteren.

Sokan rajtoltak el a spontán Kinizsin

CSUPASPORT A járványhelyzet miatt idén is elmaradt a Kinizsi Százas. A patinás teljesítménytúra rajongói ennek ellenére összegyűltek Békásmegyeren, hogy nem hivatalosan teljesítsék a 100 kilométeres távot. Ellátogattunk a rajthoz.

Megrendezésre kerül a Kazinczy 200

CSUPASPORT Az ország egyik leghosszabb teljesítménytúráját az enyhítéseknek köszönhetően megtarthatják. A rajt három hét múlva, június 18-án lesz, a nevezések leadásáig június 2-15. között van lehetőség.

A sár sem lehet akadály!

CSUPASPORT Kezd magára találni a (futó)világ! Blogszörfösünk egyre több olyan bejegyzésre bukkan, amelyek különleges teljesítésekről szólnak, ráadásul egyre több a futók szívét megdobogtató fotó a gyönyörű helyszínekről – érdemes rákattintani a bejegyzések linkjeire!

Két montisunk indul az olimpián

CSUPASPORT Parti András negyedszer, Vas Kata Blanka először vehet részt a nyári játékokon a hegyikerékpárosok cross country szakágában, Palumby Zsomborra és Benkó Barbarára tartalékként számít a kapitány.

Futókocsi: szívvel futott kilométerek

CSUPASPORT A futóversenyek adrenalinlöketéből mozgásban akadályozott embertársaink is részesülhetnek. Egy speciális futókocsi és elkötelezett futók szükségesek a semmihez sem hasonlítható varázslathoz.

Egy hét maradt az Everesten

CSUPASPORT Miként valamennyi, az alaptáborban a megfelelő időjárási körülményre váró hegymászó, Varga Csaba és Neszmélyi Emil is napok óta vesztegel, s próbálja szinten tartani akklimatizációját.

Vihar és tragédia egy kínai futóversenyen

CSUPASPORT Felhőszakadás csapott le egy hegyi terepfutóverseny indulóira Kínában, a 172 futóból 21-en életüket vesztették.

Luxusmedence 300 méterrel a város felett

CSUPASPORT Megnyílt Dubajban a világ legmagasabban fekvő szabadtéri medencéje, apró szépséghiba, hogy elég borsos ára van annak, aki a varázslatos panorámát élvezve úszkálna a szállodakomplexum tetején.

Fussunk, táplálkozzunk egészségesen!

CSUPASPORT MacPherson Éva táplálkozási tanácsadó elmondta, a hobbi futóknak is rengeteg területre kell figyelni az egészségük megőrzése érdekében, kérdésünkre, három fontos dolgot emelt ki.

Az ezerarcú fóti Somlyó-hegy

CSUPASPORT A Duna-Ipoly Nemzeti Park Gödöllői-dombság peremén elhelyezkedő, megannyi természeti kincset rejtő, három és fél kilométer hosszú tanösvénye remek kirándulási lehetőséget nyújt minden korosztálynak.

Fedezzük fel a hazai kerékpárutakat!

CSUPASPORT Elsősorban az Aktív Magyarország-programnak köszönhetően megszaporodtak az egyéb hasznos bringás-infrastrukturális fejlesztések, s egyre szélesebb körben kiépül a kerékpárosbarát rendszer.

Mr. Olympia-győzelmek felemás bicepsszel

CSUPASPORT Dorian Yates, korábbi hatszoros Mr. Olympia-győztes egyik bicepsze egy sérülés miatt soha többé nem jött teljesen rendbe, ennek ellenére hat éven keresztül verhetetlennek bizonyult.

Medvékre utaló jelek az erdőben

CSUPASPORT Fényképpel sikerült bizonyítani, hogy a Börzsönyben medve jár. Megnéztük, kirándulásaink alatt milyen jelek alapján gyanakodhatunk, hogy a környéken az erdők csúcsragadozója is megfordul.

Heti aktuális: supozás a Dunán

CSUPASPORT A gyér választék ellenére a vízitúrák közül a suposok már vissza-visszatértek a vízre, s így tesznek szombaton is Esztergomban. A nagyjából négyórás evezés nem jelent különösebb megterhelést.

A villámgyors reagálás életet mentett

CSUPASPORT A St. George-i Ironman 70.3-as versenyen egy aneszteziológus nővér segítségével, több sportoló áldozatvállalásával súlyos tragédiát sikerült elkerülni.

Úgy siklunk a víz alatt, mint a delfinek

CSUPASPORT Van aki azt élvezi a búvárkodásban, hogy csodálhatja a tenger élővilágát, de van olyan is, aki inkább a sebességet szereti.

Életmentő műtét után újra edz Belus Tamás

CSUPASPORT Bő két hónappal ezelőtt életmentő operáción esett át az ultrafutó, ám a tervezettnél hamarabb térhet vissza, s meglehet, rajthoz áll az augusztusi Ultra-Trail du Mont-Blanc TDS nevű távján.

Teljesítménytúrázók, türelem!

CSUPASPORT Védettségi igazolvánnyal már egyre több mindent vehetnek igénybe a természetjárók is, de ahhoz, hogy a megszokott módon teljesítménytúrákra lehessen menni, még várni kell egy kicsit.