A kutyák is hordhatnak túrahátizsákot

Málhás szamarat nem lehet, és nem is szabad csinálni a kutyákból, de már léteznek olyan speciális hátizsákok, amelyek használatával akár rövidebb, akár hosszabb túrákon könnyedén elcipelik a saját felszerelésüket.

Spartathlon: féltávnál Bódis a második!

CSUPASPORT Péntek reggel kezdődött a 2021-es Spartathlon, és délutánra a 246 kilométeres táv nagyjából felénél járt az élmezőny: Bódis Tamás a második helyen futott, a női versenyben Maráz Zsuzsanna szintén második.

Szőnyi Ferencet elütötték, de célba ért

CSUPASPORT Lezárt pályán (!) cserbenhagyásos baleset (!) érte Szőnyi Ferencet a Mexikóban rendezett ötszörös Ironmanen, ám az 57 éves komáromi sportoló tőle nem szokatlan, ám bámulatos kitartással a súlyos sérülések ellenére is befejezte a versenyt.

Iramfutók is segítenek a 12 órás ob-n

CSUPASPORT Bár a sűrű őszi versenynaptár miatt kevesen indulnak a szeptember 25-én esedékes 12 órás ultrafutó-bajnokságon, a szervezők mindent megtesznek, hogy a résztvevők a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.

Ultrafutó lehet Eliud Kipchoge

CSUPASPORT A maratoni után az ultrafutásban is szívesen kipróbálná magát a háromszoros olimpiai bajnok kenyai futó, mert kíváncsi, milyen lehet több napon keresztül futni és szenvedni.

Kenyában edzett a magyar bajnoki címre

CSUPASPORT Megvédte címét Szemerei Levente a hétvégi tízezer méteres országos bajnokságon, ráadásul a szekszárdi sportoló nyár elején a hosszútávfutók Mekkájának tartott afrikai országban készült.

Heti aktuális: vissza a marsi környezethez

CSUPASPORT Ismét megrendezik a Gánt trailt az egykori bauxitbánya területén, ahol a vörös talajon 13 és 25 kilométeres táv között lehet választani. Egyéb fontosabb események a 38. hétről!

Sikeres Európa-bajnokság után jöhet a vb!

CSUPASPORT Fetter Erik a trentói kontinensviadalon remek sikert ért el, most pedig a Belgiumban rendezendő világbajnokság van a célkeresztjében.

Világcsúcs kétezer méteren

CSUPASPORT A 28 éves olimpiai ezüstérmes burgundi Francine Niyonsaba újabb remek eredménnyel jelezte, hogy nem törte derékba a pályafutását a tesztoszteronszabály : Zágrábban megdöntötte a 2000 méteres táv valaha volt legjobbját.

Vírus húzta át az Európa-bajnokságát

CSUPASPORT Palumby Zsombor kerékpározó a nyári kontinensviadal mellett a világbajnokságon is részt vett, majd szeptemberben további két verseny várt rá, de nem lassít, a hónapban még két megmérettetésen lesz jelenése.

Súlyos betegsége ellenére ő az új rekorder

CSUPASPORT Több mint kilenc és fél órán keresztül plankelt az ausztrál Daniel Scali, aki ezzel világrekordot döntött. Mindezt úgy, hogy a legkisebb érintésre is óriási fájdalmat érez a bal karjában.

Micsoda szám: 57 ezer induló egy versenyen!

CSUPASPORT A koronavírus-járvány miatt az elmúlt másfél évben tapasztalt nehézségeket megélve, igencsak népes volt a mezőny a Great North Run elnevezésű félmaratoni versenyen Newcastle-ben.

Sok a szabad hely a Kéktúrázás napjára

CSUPASPORT Október 9-én rendezik meg az idei Kéktúrázás napját, amelyen túravezetőkkel az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra mind a 143 szakasza bejárható.

Merényi Tímea küzdelme a hegyekkel

CSUPASPORT A híres magyar szabadidő- és versenysportolók legemlékezetesebb napját felidéző sorozatunk tizedik részében Merényi Tímea Krisztina számol be a nemrég zárult masters hegyifutó-világbajnokságról.

Csere Gáspár nyerte a félmaratoni ob-t

CSUPASPORT Érvényesült a papírforma a férfiak mezőnyében, vagyis a BEAC hosszútávfutójának győzelmével ért véget a szeptember 12-én Székesfehérváron rendezett félmaratoni országos bajnokság.

Veszélyben a tokiói maratoni

CSUPASPORT A tokiói maratoni szervezői egy hónappal a rajt előtt döntenek a verseny megrendezéséről, az október 17-ére tervezett eseményt azért övezi bizonytalanság, mert meghosszabbították a veszélyhelyzetet Japánban.

Szombaton végre ismét Brutálfutás Pakson

CSUPASPORT Az Atomfutást kilencedik, a Brutálfutást nyolcadik alkalommal rendezik meg hétvégén Pakson, és a szervezők ezúttal is mindent megtettek azért, hogy a pályák kellő kihívás elé állítsák a versenyzőket.

Olyan, mint egy gokartverseny a vízen

CSUPASPORT Egy amerikai házaspár úgy gondolta, kipróbál valami új száguldó járművet, így esett a választásuk egy különleges motorcsónakra, amelyben ülve olyan élményük lehetett, mintha videojátékkal játszanának.

Négy hónappal szülés után már az Alpokban

CSUPASPORT Csillag Eszter terepfutó a neves Ultra-Trail du Mont-Blanc CCC elnevezésű 101 kilométeres betétversenyén a negyedik helyen végzett, pedig április közepén adott életet második gyermekének.

Lubics Szilvia: Nagyot csattant a fejem

CSUPASPORT A világ egyik legjobb ultrafutója a Rádió 1-en mesélt hétvégi balesetéről, bevallása szerint szerencsés, hogy kisebb sérülésekkel megúszta, amikor egy nő elütötte az autójával.

Címet védhet a tavalyi Mr. Olympia-győztes

CSUPASPORT Szakemberek szerint a 2020-as Mr. Olympia-győztes egyiptomi Mamdu Elszbiaj az idei versenynek is első számú esélyese, főleg, ha megismétli tavaly mutatott teljesítményét.

Rövid körtúra az Öreg Tölgyhöz

CSUPASPORT Budajenő és Telki határán az erdőbe sétálva bukkanhatunk rá az Öreg Tölgy erdei tanösvényre, amelynek 9 állomását 2.9 kilométeren keresztül, egy-másfél órán belül járhatjuk be kényelmesen.

Elrajtolt a jubileumi Kinizsi Százas

CSUPASPORT Reggel Csillaghegyről kezdetét vette a negyven kilométeres táv, a teljesítőknek azonban még véletlenül sem szabad százra bővíteniük a távot, az érintett erdőgazdaság területén ugyanis vadásznak.

A szénhidrát nem démon!

CSUPASPORT Enni vagy nem enni? Egyáltalán mit lehet és mit érdemes, ha a hobbisportoló diétázni kezd? Rácz Gréta élelmiszermérnök beszélt röviden az oly divatos fogyókúrázás hasznos és veszélyes oldaláról.

Hatékonyan és biztonságosan a futópadon

CSUPASPORT A futópados futás kiegészítő sportként és versenyre felkészítésként is remek választás. Az edzések könnyedén testre szabhatóak, és ha megfelelően gondoskodunk róla, sosem unalmasak.

Amikor boldogsággá válik a futás

CSUPASPORT A blogok, bejegyzések alapján úgy tűnik, a futók körében most kerek a világ: vannak versenyek, lehet jókat edzeni, terepen és aszfalton is valóra válnak az álmok – kocogni tényleg nagy boldogság!

Szeptemberi eseménynaptár

CSUPASPORT A pandémia továbbra is korlátozza a szabadidős események megrendezését, de egy év szünet után ismét itt a havi összesítőnk – érdemes többször visszatérni, mert a lista folyamatosan bővül.

Tájfutóból vált maratonistává

CSUPASPORT Skóciában él a 34 esztendős Gyurkó Fanni, aki 2019-ben megnyerte a maratoni magyar bajnokságot, s aki korábban tájfutóként ért el sikereket, de átpártolt az utcai versenyzésre.

Hegyikerékpárosaink helytálltak a vb-n

CSUPASPORT A várakozásoknak megfelelően szerepeltek versenyzőink a világbajnokságon az olimpiai cross country (XCO) szakágban. Ötödik helyezésével Vas Kata Blanka bizonyult a legeredményesebb magyarnak.

Cser Beatrix ötödik a Sala Silvermanen

CSUPASPORT Korosztályában első helyen végzett a 45 éves triatlonista Svédországban, míg összetettben az előkelő ötödik helyet szerezte meg, de jobban örült az élménynek a féltávú Ironman-versenyen.

Guinness-rekord épeket idéző eredménnyel

CSUPASPORT Újabb mérföldkőhöz ért Amy Palmiero-Winters, a különböző futószámokban többször is világcsúcsot felállító amputált lábú nő, aki 22 óránál kevesebb idő alatt tett meg futópadon száz mérföldet.

Nem tudni, mitől halt meg a túrázó család

CSUPASPORT A három fős család minden tagját, valamint a kutyát is holtan találtak a keresőcsoportok a kaliforniai Sierra National Forest területén. A halál okára a boncolás sem adott választ.

Rendkívüliek lesznek az idei Gerecse-túrák

CSUPASPORT A koronavírus-járvány miatt a szervezők több módosítást is kénytelenek végrehajtani a rajtoltatással és a frissítéssel kapcsolatban, de jó hír, hogy sokadik próbálkozás után a hétvégén valóban útra kelhet a mezőny.

A felkészült segítő aranyat ér a futóknak

CSUPASPORT A maratoni vagy a hosszabb ultratávok alatt az egyéni segítőre is fontos szerep hárul, ezért legalább olyan mértékű felkészültséget igényel, mintha maga is indulna a versenyen.

Magyar testépítő az Arnold Classicon

CSUPASPORT Szeptember 25-én, szombaton rendezik a világ testépítőinek második legrangosabb erőfelmérőjét, az Arnold Classicot, amelyen a Mr. Olympiára készülő Molnár Péterért izgulhatunk.

Harminc év után tér vissza Bogár János

CSUPASPORT Ezerkilencszázkilencvenegyben nyerte meg a 246 kilométer hosszú versenyt a honi ultrafutás legendája, Bogár János, aki a hatvanhoz közelítve sem ijed meg a kihívástól.

Töltődj fel sporttal az Európai Sporthéten

CSUPASPORT Aki kimozdulna otthonról, azt többek között Guinness-rekordkísérlet és országszerte ingyenes programok százai várják a szeptember végi Európai Sporthéten.

Bogár János Spartathlonja 1991-ből

CSUPASPORT A híres magyar szabadidő- és versenysportolók legemlékezetesebb napját felidéző sorozatunk tizenegyedik részében Bogár János mondja el a rendszerváltás utáni Spartathlonon szerzett győzelmének történetét.

Terepultra háromezer méteren

CSUPASPORT Szeptember 10. és 19. között rendezték meg az olaszországi Aosta-völgyben a Tor des Geants-t, Európa egyik legnehezebb terepultraversenyét, amelynek egyik távja érintett egy 2925 méteren lévő hágót.

Újra Gustav Iden a bajnok az Ironman-vb-n

CSUPASPORT Az Egyesült Államokban rendezett Ironman 70.3-as világbajnokság a férfiaknál norvég, a nőknél brit sikert hozott.

Alvás egyedül, függőleges sziklafalon

CSUPASPORT Akinek nincsen tériszonya, sziklamászásban bármire képes. Még arra is, hogy több száz méteres mélység felett függőleges sziklafalon töltsön el egy vagy több éjszakát.

Kaland és kihívás: újra Túrázás magazin!

CSUPASPORT Megjelent a Túrázás magazin, a Csupasport új kiadványa, 84 oldalon kínálunk érdekességeket a természetjárás világából.

Megépítették a világ leghosszabb csúszdáját

CSUPASPORT Új-Zélandon nem viccelnek az emberek, ha szórakozásról van szó; és ha a Jonkers család csúszdázni akar, akkor megadja a módját!

Túladagolás D-vitaminból

CSUPASPORT Blogszörfösünk előrelátó volt, és a szeptemberi nyárban a naptej mellett szúnyogriasztót is használt legutóbbi futásakor, mert biztos volt benne, hogy a hőség elől az erdőbe menekül.

Háromszáz méter nagy segítség Tihanyban

CSUPASPORT Ismét megrendezik a Tihany Cross terepfutóversenyt, de a hagyományos távok után kicsit továbbfutva a Gyulafirátóti Gyermekvédelmi Szakszolgálat befogadóotthonában élőket lehet támogatni.

Varga Csaba visszatér a Dhaulagirire

CSUPASPORT A nagyváradi sportember két év után ismét szeretne feljutni a Föld hetedik legmagasabb hegyére, amelynek megmászásával a korábban már útnak induló Klein Dávid és Suhajda Szilárd is próbálkozik.

Heti aktuális: akadályfutás a Bakonyban

CSUPASPORT Ismét akadályfutó-versenyt rendeznek Németbányán, ahol a felnőtteknek tizenöt, míg a gyerekeknek öt akadályon is át kell küzdeniük magukat. További fontosabb események a 37. hétről!

Rakonczay Gábor: hat nap, 800 kilométer

CSUPASPORT Megnyerte a Balatonfüreden rendezett nemzetközi ultrafutóversenyt a kétszeres Guinness-rekorder óceánevezős, aki száznegyvennégy óra alatt a legtöbb kilométert futotta.

A túlzott magabiztosság életveszélyes

CSUPASPORT Egyre több tapasztalt sportember esik áldozatául a túlzott önbizalomnak. A veszélyeket hajlamosak elbagatelizálni, és elkövetik az egyik legnagyobb hibát: egyedül indulnak útnak.

Szeret edzeni, de a versenyek felpörgetik

CSUPASPORT Matolcsi Réka tavaly csatlakozott egy fővárosi futóklubhoz, idén júliusban vett részt élete első futó megméretésén, ehhez képest immár az őszi félmaratoni lebeg a szeme előtt.

Terepen győztes a háromgyerekes anyuka

CSUPASPORT Korábban az Ultrabalatonon kerékpáros kísérőként vett részt Sáfár Cecília, akinek megtetszett a verseny, és kipróbálta a futást, kis idő múlva pedig elsőként ért célba egy 17 kilométeres futamon.

Villám okozhatta a túrázó család vesztét

CSUPASPORT Külsérelmi nyomok nélkül talált rá a rendőrség a háromtagú családra a kaliforniai Sierra National Forest területén, szakértők egyelőre a toxikológiai vizsgálatok eredményeire várnak.

Amnézia után irány az Európa-bajnokság!

CSUPASPORT Egy augusztusi bukás következtében agyrázkódást és kisebb emlékezetkiesést szenvedett 17 esztendős Takács-Valent Márk, de ez sem akadályozta, hogy elinduljon a szeptemberi kontinenstornán.

Futókörök Napja – Dabas volt a legaktívabb!

CSUPASPORT A Pest megyei városban összesen 3426 kilométert tettek meg a futók a szabadidősportos eseményen, amelyre egyébként bárki nevezhetett, és országosan tíz helyszínen lehetett róni a köröket.

Éppen csak elkerülte a lavina a magyarokat

CSUPASPORT A Kazbeken ereszkedett társaival Kerekes Éva, amikor a lezúduló hómennyiség eltörölte a völgybe vezető utat – a hegyen tartózkodó külföldi mászók közül nem mindenkinek volt szerencséje.

Lubics Szilviát elütötte egy autó!

CSUPASPORT Szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett a Szőlőskörön a világ egyik legjobb ultrafutója, a kórházból már kiengedték a vizsgálatok után, de nehezen lehet szabadulni a gondolattól, hogy mi lett volna, ha...

Triatlonversenyző a hibrid busz ellen

CSUPASPORT A spanyol triatlonszövetség által közzétett videóban Roberto Sánchez Mantecón kerékpárral és futva próbálta felvenni a versenyt, de a kísérletből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Geogo: túrának indult, futás lett belőle

CSUPASPORT A koronavírus-járvány alatt valós sportesemény hiányában megnőtt az instant versenyek jelentősége, népszerűsége, bár egyelőre megjósolhatatlan, megmarad-e ezen rendezvények létjogosultsága.

A borász győzelme 170 kilométeren

CSUPASPORT Francois D’Haene különleges sikert aratott a neves Ultra-Trail du Mont-Blanc-on, mivel nemcsak megnyerte a 170 kilométeres távot, hanem összességében negyedszerre győzött s így rekorder lett.

Fuss, tekerj, túrázz szeptemberben is!

CSUPASPORT A pandémia továbbra is korlátozza a szabadidős események megrendezését, de egy év szünet után ismét itt a havi összesítőnk – érdemes többször visszatérni, mert a lista folyamatosan bővül.

Jenkei Péter újabb egyéni rekordokat akar

CSUPASPORT A Vasas hosszútávfutója egyéni csúccsal nyert vasárnap a 36. Wizz Air Budapest Félmaratonon, de nem elégszik meg ennyivel: újabb címeket, rekordokat és olimpiai részvételt remél.

Heti aktuális: lépcsőfutás a János-hegyen

CSUPASPORT Vasárnap az Erzsébet-kilátó 134 lépcsőfokára leggyorsabban felfutó férfi és női versenyző értékes sportszervásárlási utalványt kap. További fontosabb események a 35. hétről!

Egyéni csúcsok a 36. Wizz Air Félmaratonon

CSUPASPORT Hatezer résztvevővel rendezték meg Magyarország második igazán nagy létszámú hazai futóversenyét, amelyen az amatőr és profi indulók mellett neves előadóművészek is rajthoz álltak.

Látványos futóversenyek a világban

CSUPASPORT Hőguta és fagyási sérülések, hegyvidéki panoráma vagy éppen két óceán varázslata – elképesztő helyekre visznek el a futóversenyek, amelyekből mutatunk nyolc, néhány szempontból különlegeset.

Sporttalálkozó a vonyarcvashegyi strandon

CSUPASPORT Augusztus 28-án a XVII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat. A szervezők a vonyarcvashegyi Lido strandon várják a somogyi, zalai és Veszprém megyei csapatokat.

Kemény hasra vágysz? Kell egy kötél!

CSUPASPORT A teljes testsúlyos edzést, a TRX-et gyakran ajánlják a futás mellé kiegészítő gyakorlásnak, és blogszörfösünk a saját példáján keresztül meséli el, mire jó a kötél és a félkaros plank.

Tragédia az Ultra Trail Mont Blanc-on

CSUPASPORT Meghalt egy cseh ultrafutó, amikor 62.5 kilométer megtétele után a mélybe zuhant az Alpokban. A verseny folytatódik, de kizárólag azok számára, akik az elhunyt versenyző előtt haladtak.

Lőw András: Itt senki sem mehet biztosra

CSUPASPORT A rekorder Lőw András huszonkettedik alkalommal teljesítené a Spartathlont, amely sok mindenben megváltozott az elmúlt csaknem harminc évben.

A Balaton talán nem fut el…

CSUPASPORT Közeledik az Ultrabalaton rajtja, az esemény sokféle emléket ébresztett blogszörfösünkben is, aki öt, csapatban teljesített tókör után kénytelen volt elengedni az idei versenyt – ki hogyan készül és várja az UB-t?

Tom Cruise lepte meg a túrázókat

CSUPASPORT Az 59 éves színész a Mission: Impossible 7 egyik helikopteres jelenetét forgatta, amikor ejtőernyővel az Egyesült Királyság Lake District Nemzeti Parkjában landolt – az arra járó kirándulók legnagyobb örömére.

Majdnem megverték, de kitartott a futásnál

CSUPASPORT Bene Ármin tinédzserként erőemelésben ért el érmes helyezéseket, majd a dániai világbajnokság előtt közölte edzőjével, hogy a futásra vált, ezért csaknem ellátták a baját.

Egyéni rekord a tízezer méteres ob-n

CSUPASPORT A szeptember 19-én, vasárnap megrendezett versenyen a női mezőnyben Szabó Nóra nyert, ráadásul egyéni legjobbját futotta, míg a férfiaknál Szemerei Levente megvédte bajnoki címét.

Gustav Iden megvédte címét az Ironman-vb-n

CSUPASPORT Az Egyesült Államokban rendezett Ironman 70.3-as vébé a férfiaknál norvég, a nőknél brit sikert hozott.

Újra meghódították a Kékest

CSUPASPORT Immár a 24. alkalommal rendezték meg a BSI csúcstámadó eseményét a Kékesen, a rendezvény történetében másodszor őszi időpontban.

Az Everest mászásához is kötelező az oltás

CSUPASPORT Már a Föld legmagasabb hegycsúcsának meghódítása sem lehetséges koronavírus elleni oltás nélkül, bár a helyiek még nem tudják pontosan, hogyan tartassák be a szabályt.

Fussunk, szaladjunk a gyerekekkel!

CSUPASPORT A mozgásszegény életmód világjelenség, a WHO adatai szerint egyre több az elhízott gyermek. Mit tudunk tenni ellene? Hogyan szerettessük meg a futást a gyerekekkel, főleg, ha mi magunk rendszeresen űzzük ezt a sportot?

Kulcscsonttörés után váltott a futásra

CSUPASPORT Kása Ádám az egyetemi évek alatt versenyzett először, azóta rendszeresen jár sporteseményekre, célja a három órán belüli maratoni.

Brandon Curry felkészült a Mr. Olympiára

CSUPASPORT Az amerikai testépítő arra készül, hogy visszaszerezze tavaly elveszített címét. Megosztott videói alapján egyre jobb formába lendült, és nemcsak az edzőteremben, hanem otthon is megkap minden segítséget.

Bevált Csere Gáspár formaidőzítése

CSUPASPORT A BEAC hosszútávfutója nyerte a szeptember 12-én rendezett félmaratoni országos bajnokságot, amit elsősorban annak köszönhet, hogy előtte három hetet töltött magaslati edzőtáborban.

Női világrekordok Herzogenaurachban

CSUPASPORT Megdőlt a tíz- és ötezer méteres utcai versenyszám a kizárólag női futók részvételével rendezett németországi viadalon, amelyen kenyai és etióp sportoló érte el a bravúrt.

Női futógála az indián nyárban

CSUPASPORT Több mint háromezer-négyszáz nevezés érkezett az idei Aldi Női Futógálára, amelyet késő nyári melegben rendeztek meg a Népligetben, és amelynek 86 éves résztvevője volt a legidősebb indulója.

A sikeres futóedző tanácsa: ne tolják túl!

CSUPASPORT Három Spartathlon-győztes ultrafutó, Lubics Szilvia, Maráz Zsuzsanna és Bódis Tamás is az irányítása alatt készül, illetve készült, sőt maga is eredményes atléta: a Sashegyi Gepárdok futóedzőjével, Szabó Gáborral beszélgettünk.

Embert próbáló házimunka: extrém vasalás

CSUPASPORT Az extrém sportok világa hatalmas, de ki gondolta volna, hogy még a vasalás is belefér? Ráadásul lassan negyven éve.

Vajon érdemes a futónak lassítani?

CSUPASPORT Picit a pulzus, picit a versenyzés, picit a flow lesz középpontban blogszörfösünk eheti összefoglalójában – a posztok alapján tanulságos hetet hagyott maga mögött a futóközösség!

Célba érés után eltörött a mécses

CSUPASPORT Protézissel teljesítette a Wizz Air Félmaratont László Attila, aki először futott egyhuzamban huszonegy kilométert, ráadásul több mint kétszázezer forintot felajánlott egy alapítványnak.

Heti aktuális: ismét Nagy Sportágválasztó

CSUPASPORT Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény, de pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpont újra várja az érdeklődőket, az első napon óvodai és iskolai csoportokat, másnap a családokat.

A lakótelepről a világ tetejére

CSUPASPORT Három világbajnoki címet is nyert a BMX-flatlandes Kun Ádám, aki egy sátoraljaújhelyi kis közösségből indult, de szerencsés helyzetben volt, mert azzal foglalkozhatott, amit szeretett.

Ágyúlövéssel indul a hatodik Sümeg Trail

CSUPASPORT Szeptember 11-én négy távon (1.4, 8, 15, 21 kilométer) rendezik meg a futóversenyt, amelynek három útvonala érinti a várat és a közeli fenyvest. A látogatókat helyben főzött gulyás és tombola is várja.

A csúcstartó rémálmai és boldogságpirulája

CSUPASPORT Több verseny mellett az Ultrabalatonnak is a brit Dan Lawson a csúcstartója, aki emlékezetessé tette a tavalyi évet, amikor kevesebb mint tíz nap alatt délről északra átszelte a Brit-szigeteket.

Futásra cserélte a kosárlabdázást

CSUPASPORT A BEAC sportolója azért váltott, mert több sikerélményt ért el az atlétikai versenyeken, mint a csapatsportban, azóta pedig nemcsak a pályán nyújtott teljesítményével segít klubjának.

Sok tanulsággal szolgáltak a Gerecse-túrák

CSUPASPORT A 2020 áprilisa helyett idén augusztus 28-29-én megrendezett Gerecse-teljesítménytúrák számos téren eltértek a hagyományoktól. Németh Ádám szervezővel a tapasztalatokról beszélgettünk.

Vaddisznó-kupa: erőfelmérő a sárban

CSUPASPORT Elsősorban egyetemistákat várnak a szeptember 25-én, szombaton esedékes Vaddisznó-kupára, de bárki benevezhet a több ügyességi számot, illetve akadályt felvonultató versenyre.

Maráz Zsuzsi és a japán cseresznyefák

CSUPASPORT A híres magyar szabadidő- és versenysportolók legemlékezetesebb napját felidéző sorozatunk utolsó előtti részében Maráz Zsuzsi idézi fel a Szakura Micsin elért második helyezését a női mezőnyben.

Megdőlt a megdönthetetlennek hitt csúcs

CSUPASPORT A litván Aleksandr Sorokin elképesztő eredményt ért el egy lengyelországi 24 órás versenyen, és felülmúlta a görög születésű Jánisz Kúrosz megdönthetetlennek vélt, 24 éves rekordját.

Babakocsi is lehagyott a futóversenyen

CSUPASPORT A Csupasport legújabb blogsorozatában őrült próbára vállalkoztunk: nyolc hét alatt felkészülni egy félmaratoni versenyre. A megméretésre, még ha rövidebb távon is, de sor került.

Összecsavarozott csigolyákkal a csúcsra

CSUPASPORT Merényi Tímea háromból háromszor nyert a Kékes Csúcsfutáson, és szeptember 18-án újra rajthoz állhat. A terepfutást kedveli, mert az aszfalton teljesített kilométerek nem tettek jót a gerincének.

Vas Kata Blanka ötödik a világbajnokságon

CSUPASPORT Olimpikonunk lecsúszott a dobogóról az U23-asok mezőnyében a hegyikerékpáros-vb-n a cross country (XCO) szakágban, míg Buzsáki Virág és Schmidel Regina a mezőny második felében végzett.

Futópad: hatékonyan, biztonságosan, lazán

CSUPASPORT A futópados futás kiegészítő sportként és versenyre felkészítésként is remek választás. Az edzések könnyedén testre szabhatóak, és ha gondoskodunk róla, sosem unalmasak.

Körbefutotta Nagy-Britanniát 128 nap alatt

CSUPASPORT A brit Nick Butter kétszáz maratoninak megfelelő kilométert tett meg célja teljesítése érdekében – ő az a férfi, aki korábban minden országban, összesen 196 helyen lefutotta a klasszikus távot.

Sportnap Balatonalmádiban

CSUPASPORT Az egész napos ingyenes eseményen augusztus 29-én egyebek mellett Szőnyi Ferenc ultrafutóval, Kopár István földkerülővel vagy Majthényi Szabolcs világbajnok vitorlázóval is lehet találkozni.