Csodabringa: a súly nem lehet akadály

Megépült a világ legkönnyebb karbonvázas országúti kerékpárja, súlya még a négy kilogrammot sem éri el. Persze jó lenne, ha csak úgy a hónunk alá kaphatnánk a kerékpárunkat, ám ennek meg kell fizetni az árát.

Aki kajakkal járta be Európát

CSUPASPORT Hajóba ült és nekivágott a nagyvilágnak. Így kezdődött Bihari Zsolt évekig tartó, valóban mesébe illő kalandja, amelyről hamarosan könyvet ír.

Harmath-Szabó Gábor Bostonra készül

CSUPASPORT Megmászta a Kilimandzsárót, futott New Yorkban, Chicagóban és Berlinben, de hobbisportolónak tartja magát, s próbálja teljesíteni a szintidőt, amellyel bekerülhet a bostoni mezőnybe.

Zöldségleves húsgombóccal

CSUPASPORT A levesek is lehetnek táplálóak, ásványi anyagokban, fehérjékben gazdagok, edzés utáni étkezés alternatívái, mert a szervezetnek ilyenkor szüksége van sóra, proteinre és sok folyadékra.

A művészet és a sport határán

CSUPASPORT Nehéz megmondani, a művészkerékpár sport-e vagy művészet. Annyi biztos, valódi művészet magas színvonalon űzni ezt a rendkívül látványos és figyelemfelkeltő tevékenységet.

Valentin-napi futás a föld alatt

CSUPASPORT A február közepén esedékes BBU Föld Alatti Futás szervezői hisznek abban, hogy minden megérdemli az ünneplést, amit csak szeret az ember – akár a futás is, ami egyre több ember hobbija.

Rakonczay Gábor: evezés mellé futókihívás

CSUPASPORT Péntek reggel indul útnak az extrém sportoló, hogy egy SUP hátán tudjon le 5200 kilométert az Atlanti-óceánon. Amíg ő evez, szurkolói futásokkal fejeznék ki támogatásukat.

Óvatosan az okoskarkötővel!

CSUPASPORT Az Egyesült Királyságban némileg megrendült a bizalom a fitneszben egyre nagyobb teret követelő eszközben, miután kiderült, használata kapcsolatban állhat étkezési zavarok kialakulásával.

Egészségmegóvás télvíz idején

CSUPASPORT Különböző praktikákkal elkerülhetőek a vírusok, amelyek mutálódva sok embert ledöntenek a lábukról szerte a világon. A hagyományos gyógymódok mellett létezik néhány alternatív megoldás.

Ki volt naprakész Bódis Tamásból?

CSUPASPORT Három Russell Hobbs-nyereményért folyt a játék azok között, akik olvasták Futóarcok könyvünket, és helyesen válaszoltak meg egy kérdést a friss Spartathlon-győztes karrierjét illetően.

„Kicsit több lett, ugye azért maradhat?”

CSUPASPORT Csécsei Zoltán indulástól kezdve fantasztikus teljesítményt nyújtva megdöntötte a 12 órás, a 100 mérföldes és a 24 órás futópados futás világrekordját, és úgy érzi, feladta a leckét az utána jövőknek.

Csécsei Zoltán rekordokat döntött

CSUPASPORT Falja a kilométereket a futópadon Csécsei Zoltán, és miközben jó ütemben halad a 24 órás világcsúcs felé, a 12 órás és a 100 mérföldes futópados futás világrekordjait már átadta a múltnak.

Büki Tivadar: kaland után verseny

CSUPASPORT Újra Athénba érkezett a magyar futó, de ezúttal nem Spárta volt a célja, hanem az egy kilométeres pályán körözgetett 24 órán keresztül.

Rakonczay Gábor: a feladás nem opció

CSUPASPORT Két óceánátevezés és négy óceánátvitorlázás után vág neki ismét Rakonczay Gábor az Atlanti-óceánnak. Január 20-án egy speciális SUP hátán indul az ötezerkétszáz kilométeres útra a Kanári-szigetekről Antigua szigetéig.

Végigjárni az Istenek útját

CSUPASPORT A Bolognát és Firenzét összekötő 130 kilométeres túraútvonal nem véletlenül kapta hangzatos nevét. Bejárása átlagos tempóban is öt nap, s az út hamisítatlan olasz tájakon vezet keresztül.

Minden, ami Csécsei csúcskísérletéhez kell

CSUPASPORT Talán nem is gondolná az ember, mennyi mindennel jár egy világcsúcskísérlet előkészítése. Csécsei Zoltán vasárnapi 12 és 24 órás futópados rekordpróbálkozása kapcsán kutakodtunk.

„Csodás volt” – olvasónk beszámolója

CSUPASPORT Lendvai Balázs 2019-ben csatlakozott a Csupasport 500 kilométeres kihívásához, s miután novemberre teljesítette is a vállalt távot, játékunk keretében nyert egy nevezést a Zúzmarára. Íme, a beszámolója a Futófesztiválról!

Parti András a negyedik olimpiáját akarja

CSUPASPORT A háromszoros hegyikerékpáros-olimpikon úgy döntött, kiharcolja részvételét a tokiói játékokra, s a szakág fiataljai sem tántorítják el céljától. Az edzőtáborban értük el telefonon.

Heti aktuális: Irány az Alacsony-Tátra!

CSUPASPORT Három hótalpas túra budapesti vagy miskolci indulással, amelyen lehetőség nyílik megmászni a Deres-hegyet, a Gyömbér-csúcsot vagy a Chopokot. Egyéb fontosabb események a 3. hétről!

Főúri kényelem: a merinógyapjú

CSUPASPORT Könnyű, kényelmes, kiválóan szellőzik, és gyorsan szárad. A lehető legjobb aláöltözet, az első réteg, amit érdemes magunkra húznunk. Természetes anyag, amelyet évszázadokkal ezelőtt csak az elit engedhetett meg magának.

Na, ki fusson el Parádig?!

CSUPASPORT Ha Bogi futóútmutatóját követjük, kiderül, a versenyeken minden móka és kacagás – nem is kell mást tenni, mint a rajtban vagy a célban alaposan körülnézni: garantáltan jönnek a jó arcok!

Túróczi Réka újra felfedezett nőiessége

CSUPASPORT Családanya, szenvedélyes futó és közösségépítő – így lehetne röviden összefoglalni, kicsoda Túróczi Réka. Az Irunmomként is ismert hobbifutó és triatlonista három fronton is sikeresen helytáll.

A Sípark is alkalmas a sízésre

CSUPASPORT A hóágyúzásnak köszönhetően újabb pályákat nyitottak meg Mátraszentistvánon, így a téli sport szerelmesei a tízből már hét pályát használhatnak, zömében világítás is segíti a szórakozást.

Mit igyunk edzés előtt és közben?

CSUPASPORT Edzések, versenyek között, alatt és után nemcsak egészségünk, hanem edzettségünk megőrzésének is alapja a megfelelő folyadékpótlás és tápanyagbevitel. Miért szükségesek az izotóniás italok?

Már nem halálos veszély a Királyok útja

CSUPASPORT Sokáig a világ egyik legveszélyesebb hegyi ösvényeként tartották számon az El Caminito del Rey útvonalat, amely az El Chorro kanyon hírhedt sziklafalain kanyarog. Jelenleg turisták százezrei látogatják.

Fitnesz a rák ellen

CSUPASPORT Kevesen gondolnánk, hogy a konditermi edzés a daganatos megbetegedések kezelésében is fontos szerepet játszhat. Eddig ismeretlen, s vélhetően humánusabb oldaláról mutatható meg az edzőterem.

Tiszta étkezés élvezhetően

CSUPASPORT Az egészségesebb életmódnak az úgynevezett clean eating az alapja, amelyhez csupán türelem, idő és odafigyelés szükséges. A témával az osztrák Kronen Zeitung című lap is foglalkozik.

Stressz és telefonnyomkodás helyett…

CSUPASPORT James Forrest 2016-ban otthagyta a munkáját, majd megmászta Anglia, Wales és Írország összes hegyét. És mindenkit arra bátorít, hogy ha nem is kockáztat ekkorát, de éljen kicsit kalandosabb életet.

Kisorsoltuk futókihívásunk fődíjait!

CSUPASPORT Eljött az utolsó sorsolás ideje: a havi nyeremények után ezúttal értékes fődíjaink találtak gazdára azok között, akik teljesítették a Csupasport 2019-es nagy futókihívását.

Agysérülése után Enrico Maggiola újra fut!

CSUPASPORT A Korinthosz olasz győztese szeptember végén szenvedett súlyos balesetet, de több hét után újra kerek mondatokban beszél, karácsonykor hazaengedték a kórházból, és ismét aszfaltra indult.

Versenyzők és egyéb állatfajták

CSUPASPORT Bogi ezúttal azt vesézi ki, miféle embertípusok állnak futóversenyeken a rajthoz: idegbetegtől bulibáróig, az insta-sztártól a toi-toi menőig igen széles a választék.

Eredményes évet zártak fitneszversenyzőink

CSUPASPORT Bár a női fitneszszakág képviselői nem állhattak a dobogó felső fokára az év legrangosabb nemzetközi viadalain, dobogós helyekkel lassan tele a padlás . Huber István, a honi szövetség elnöke tekintett vissza 2019-re.

Magyar expedíció télen az Ama Dablamra

CSUPASPORT A szolnoki Szlankó Zoltán amerikai mászótársával a 6812 méter magas hegy megmászásával próbálkozik, közben muszáj megbirkózniuk a mínusz 40 Celsius-fokos hideggel és a viharos széllökésekkel.

Fuss, tekerj, túrázz januárban is!

CSUPASPORT Év elején a legkiemelkedőbb sportesemény a Zúzmara Futófesztivál, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg. Összeállításunk folyamatosan frissül, érdemes többször visszatérni az oldalra.

Receptre kellene felírni a futást!

CSUPASPORT Vincze Zsófi az elsők között kezdett nyíltan blogolni a futással kapcsolatos élményeiről, és humoros, sokszor önironikus bejegyzései révén hamar népszerűvé vált.

Harmath-Szabó Gábor Bostonra készül

CSUPASPORT Megmászta a Kilimandzsárót, futott New Yorkban, Chicagóban és Berlinben, de hobbisportolónak tartja magát, s próbálja teljesíteni a szintidőt, amellyel bekerülhet a bostoni mezőnybe.

Déli sark: ha eldördül a startszigony

CSUPASPORT Irtó nagy hidegben meg hóban még nem futottam, pedig igény lenne rá. A Déli-sark nagy vágyam, de mivel eléggé sok dellát igényel, valószínű szívszaggató álom marad, így fantazmagóriáim vannak, hogyan nézhet ki egy ilyen verseny.

Lőrincz Olivér: Minden a téli futásról

CSUPASPORT A Plandurance szakmai vezetőjét, Lőrincz Olivért aligha kell bemutatnunk a futóknak: az alábbiakban a népszerű edző a téli futásról osztja meg gondolatait.

Prédikálószék: egyszer fel kell futni ide!

CSUPASPORT Köves, meredek ösvények, lenyűgöző panoráma, ezernyi látnivaló jellemzi a Visegrádi-hegység egyik legszebb terepét, a Prédikálószéket és a Vadálló-köveket. Több útvonalon is eljuthatunk ide – nézzük, hogyan.

Műtét, agyi vérzés, majd nagy vb-siker

CSUPASPORT Mindössze hét éve sportol az egyik legsikeresebb magyar amatőr triatlonversenyző, Cser Beatrix, de minden nehézsége dacára egy világbajnoki ötödik helyet már felmutathat.

Forró italok a fagyos túrákhoz

CSUPASPORT Ha téli túráink során megállunk pihenni, egy korty meleg ital mindig jót tesz szervezetünknek, ugyanakkor a kávé, tea, forró csokoládé szentháromságon kívül léteznek különlegesebb italok is.

Amatőrként nyert a profik között

CSUPASPORT Szabó-Kopjár Ildikó kétgyermekes édesanya győzött a nők mezőnyében a tavalyi eredmények és pontszámítások alapján, elsősorban kitartással kompenzálta hiányosságait a profik előtt.

Csécsei a feladáson is gondolkodott

CSUPASPORT Bár a fantasztikus teljesítményt nyújtó Csécsei Zoltán a 12 órás, a 24 órás és a 100 mérföldes világrekordot is megdöntötte, a csúcskísérlet derekán eszébe jutott, hogy befejezi a futást.

Házi készítésű űrkaja a túrahátizsákban

CSUPASPORT A liofilizált, azaz fagyva szárított ételek megőrzik tápanyagtartalmukat és méretüket, viszont a belőlük kivont víznek köszönhetően sokkal könnyebbek lesznek. Az eljárás, ha időben hozzákezdünk, otthon is elvégezhető.

Csécsi Zoltán rekordokat döntött – élő

CSUPASPORT Falja a kilométereket a futópadon Csécsei Zoltán, és miközben jó ütemben halad a 24 órás világcsúcs felé, a 12 órás és a 100 mérföldes futópados futás világrekordjait már átadta a múltnak.

Futósorozat: Szomszédok retróköntösben

CSUPASPORT A Szomszédok teleregény anno egy generációt próbált megtanítani a lakótelepi etikettre – a mű mély nyomokat hagyott a lelkekben, amit jelez, hogy Bogit is megihlette egy futóepizód erejéig.

Szépségkirálynő a Himalájában

CSUPASPORT Korántsem meglepő, ha a világ legjobb hegymászói közé tartozó Gyenisz Urubko és Don Bowie a Himalájában tartózkodik. Némileg azonban szokatlan, ha velük tart egy csinos hölgy is.

Kaliforniától Kanadáig – lóháton

CSUPASPORT Aniela Gottwald kilenc hónap alatt csaknem hétezer kilométert tett meg két lóval és egy kutyával. Az út, sőt már az azt megelőző felkészülés sem volt zökkenőmentes, de semmi sem tántoríthatta el a céljától.

Mozgok, tehát vagyok – nem üres frázis

CSUPASPORT Az elmúlt évtized során számos, a fitneszt és az edzőtermi tevékenységet érintő érdekes és izgalmas kutatás eredménye látott napvilágot. A teljesség igénye nélkül bemutatjuk a legérdekesebbeket.

Milyen rekordokat dönthet meg Csécsei?

CSUPASPORT Vasárnap este Csécsei Zoltán 24 órás futópados világcsúcskísérletbe kezd – a szintén világrekorder futó, Bérces Edit az írásában bepillantást ad a csúcsok mögé, és kiderül, egy világrekord akár többet is érhet.

Nők kontra férfiak a hegyen

CSUPASPORT Ugyan Anita tíz év himalájai expedíciózással az első magyarországi nők között volt, akik nyolcezres csúcson álltak, sőt egyetlen honfitársunk, aki kétszer is járt a Mount Everesten.

Mányoki Attila tizenkét ellenfele

CSUPASPORT Ocean’s Seven-teljesítők, jótékonykodásra buzdító hősök – erős mezőnyben szerepel Mányoki Attila, aki az év férfi nyílt vízi úszója lehet a szakág nemzetközi szövetségének szavazásán.

Majdnem hatezren a Zúzmarán

CSUPASPORT Idén már az ötödik futófesztivált rendezték meg a Hungexpo területén, amely az új esztendő első jelentősebb futóversenye. A talaj és az időjárás lutri, de ezúttal kijutott a napsütésből.

A hátizsák élettartamának hosszabbítása

CSUPASPORT A rendszeres tisztítás és megfelelő karbantartás elengedhetetlen, hogy kedvenc és leghasznosabb útifelszerelésünk sokáig használható legyen, ezért íme néhány hasznos eljárás.

E-bike: az elektromosság szárnyán

CSUPASPORT Feltekerni a hegytetőre stabil huszonöt kilométer per órás tempóban különösebb megerőltetés nélkül? Egy jó pedelec kerékpárral nem probléma, és még a tájban is szabadon gyönyörködhetünk.

Bringázva segített Délkelet-Ázsiában

CSUPASPORT Hamarosan hazatér küldetéséből Preier Bálint, aki tavaly ősszel utazott el Bangkokba, hogy kerékpározással gyűjtsön adományokat beteg gyermekeknek, s mindezért négyezer kilométert tekert.

Zúzmara, a kanyargós félmaratoni

CSUPASPORT Bár alapvetően a tél a felkészülésről szól, ilyenkor sem maradunk verseny nélkül. Január második vasárnapján kerül sor az 5. Zúzmara félmaratonira.

Kutyafuttában a kellemetlen kalandról

CSUPASPORT Mindenki, aki kocog, tudja, kellemetlen találkozás is lehet az, amikor kutyával fut össze az ember... Még a legjobban nevelt ebek sem értik, mi ez a nagy rohanás: az elkóborolt, nagy testű kutya pedig különösképpen ijesztő lehet.

Suppal az Atlanti-óceánon

CSUPASPORT Újabb különös vállalkozásba kezd Rakonczay Gábor hatszoros óceánátkelő extrém sportoló, aki január végén a Kanári-szigetektől indulva saját készítésű vízi eszközével evezne két hónapos túráján.

Nagy dobás: bringaparadicsom telefonon

CSUPASPORT Szakértők egybehangzó állítása szerint kétezerhúsz nagy ígérete lehet az RGT Cycling saját fejlesztésű, részben ingyenes alkalmazása, amely méltó kihívója a virtuális bringaparadicsomot képernyőre varázsoló Zwiftnek.

Újévi világcsúcs: 80 évesen futott rekordot

CSUPASPORT Míg mások a szilveszteri buli fáradalmait pihenték ki, és küzdöttek a másnapossággal, a 80 éves George Black újév napján világcsúcsot futott. Az idős skót férfi 30 perc alatt teljesítette a 6.5 kilométeres távot.

Heti aktuális: Zúzmara a Hungexpón

CSUPASPORT Az új esztendő első nagyobb szervezésű futóversenyét idén már ötödik alkalommal rendezik meg különböző távokkal és azok kombinációival is. Egyéb fontosabb sportesemények a 2. hétről!

Így lett „atomizmos” Jason Statham

CSUPASPORT Jason Statham idén lesz 53 éves, de a hollywoodi csillagok között még mindig neki van az egyik legjobban kidolgozott teste. A színész szigorú edzéstervet és diétát követ annak érdekében, hogy túl az ötvenen is fitt maradjon.

Az első magyar Himalája-expedíció drámája

CSUPASPORT EZT ÍRTUK 2019-BEN! Több mint három és fél évtizede indult az első magyar hegymászó-expedíció a Himalájába, amely végül nem ért fel a Satopanth csúcsára, ráadásul tragédiával végződött.

Évnyitó téli túra a Mecsekben

CSUPASPORT Az év második hétvégéjén rendezik a Mecsek egyedüli januári teljesítménytúráit. A Hó-PITE 10 kilométeren, a Téli Mecsek 16 és 35 kilométeren teljesíthető. Utóbbit még véletlenül sem szabad félvállról venni.

Öt kihagyhatatlan magyar kilátó

CSUPASPORT EZT ÍRTUK 2019-BEN! Magyarország nem a hegyeiről híres, a kilátók azonban a csodálatos panoráma mellett is különleges élményekkel várnak. Összegyűjtöttünk ötöt, amelyre érdemes feljutni.

A Spártai Százasról irány a Spartathlon

CSUPASPORT A Sopronból érkező Benke György nyerte meg legutóbb a Spártai Százast. Harmadszor állt rajthoz a Margitszigeten, 8:09:43-as idővel teljesítette a tizenkilenc kört. Célja 2020-ban a Spartathlon.

Hatodik hely a hongkongi terepversenyen

CSUPASPORT Egyik legnagyobb eredményét érte el Csillag Eszter az Ultra-Trail World Tour idei első állomásán, ráadásul egyéni csúcsát is megjavította, elsősorban helyismeretének köszönhetően.

Shakira is edz a Super Bowl-ra

CSUPASPORT Már csak néhány nap február 2-i Super Bowl-döntőig. Az amerikaifutball-bajnokság csúcseseményére a kolumbiai énekesnő is készül, mert Jennifer Lopezzel a félidei show fellépője lesz.

Télen is figyeljünk a hidratálásra!

CSUPASPORT Télen, ahogy lehűl a levegő kevesebb folyadékot kíván a szervezetünk és hajlamosak is vagyunk arra, hogy ne figyeljünk oda a hidratálásra. Pedig ahogyan nyáron, ilyenkor is nagyon fontos, hogy elegendő vizet igyunk.

Magyar sífejlesztések: milyen lesz a jövő?

CSUPASPORT A szokások és az igények megváltoztak, a hazai síterepek egyre népszerűbbek, és a nagyjából félmillió magyar síelő nem csak külföldön keresi a kikapcsolódási lehetőségeket.

A szaunában eldőlt: ebből világcsúcs lesz!

CSUPASPORT Csécsei Zoltán fantasztikus futópados csúcsdöntésének utolsó órájára összeállt a tavalyi világbajnokságon ezüstérmet szerzett 24 órás válogatott, így Bódis Tamást és Halama Leventét is megkérdeztük a rekord kapcsán.

Keresztedzéssel remekül lehet csajosodni

CSUPASPORT Tavasz előtti csend van a futással foglalkozó honlapokon, a közösségi médiában, így blogszörfösünk kicsit távolabbi vizekre evezett, s megmártózott a keresztedzések jótékony hullámaiban.

A nők alkalmasabbak a hosszabb futásra

CSUPASPORT Az Ultramaratonisták Nemzetközi Szövetsége (IAU) és a RunRepeat az elmúlt huszonhárom év eredményeit vizsgáló tanulmánya szerint 313 kilométer után a nők jobban teljesítenek a férfiaknál.

Javában tart a virtuális világverseny

CSUPASPORT Idén nyolc profi csapat részvételével rendezik meg a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb kerékpáros alkalmazásának körversenyét, a Tour de Zwiftet. A legkitartóbbak jutalma egy Zwift-csomag.

Heti aktuális: Téli Mátra XL

CSUPASPORT Több mint huszonöt éve rendezik meg ezt a teljesítménytúrát, amely csaknem végig erdei utakon halad, de a szintemelkedés próbára teszi az erőnlétet. Egyéb fontosabb események a 4. hétről!

Futósztorik: soha, de soha ne add fel!

CSUPASPORT A húsz óra alatt letudott maratoni is lehet csodálatos, de összeállításunkból kiderül, azt is ünnepelték, aki 54 évvel a rajt után ért célba.

Garami Katalin: Az ezüst is aranyat ért

CSUPASPORT Egy versenyt észrevétlenül is meg lehet nyerni, ezt Garami Katalin már tapasztalatból tudja. A sífutóból lett atléta sokszor volt második, majd belekóstolt a triatlonba is, és sosem volt ilyen jó formában, mint manapság.

Csécsei-csúcs: csak ne legyen áramszünet!

CSUPASPORT Vasárnap este Csécsei Zoltán futópadra lép, hogy 12 és 24 órás világcsúcskísérletbe kezdjen. A világbajnok Bérces Edit remek futókat kérdezett, mit üzennek Csécseinek a hatalmas kihívás előtt.

Csécsei: Képes vagyok az új világcsúcsra!

CSUPASPORT Korábban már tartotta a 12 órás futópados futás világcsúcsát a Spartathlon-2., aki vasárnap este 18 órától megpróbálja visszaszerezni a rekordot, illetve a 24 órás csúcsra is ráhajt.

Csősál! A téli nindzsafutás szépsége

CSUPASPORT A hétvége a zúzmarásokról, azaz a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál, illetve a Tihany Trail versenyzőiről szólt – nagyon menők azok a futók, akik ilyen cudar időben is versenyzésre adják a fejüket!

Zarándy András hódeszkával a világ körül

CSUPASPORT Zarándy András egyike Magyarország első hivatásos snowboardversenyzőinek. A vérében van: a nagypapája túrasízni vitte nászútra a nagymamáját, míg ő napjainkban a kisfiának adja tovább a családi örökséget.

Heves jeges? Csak azt ne!

CSUPASPORT Kellemes, szórakoztató időtöltés lehet a korcsolyázás, ha betartjuk az alapvető szabályokat, és odafigyelünk magunkra, illetve társainkra.

Küzdöttek a fagyos talajjal és a homokkal

CSUPASPORT A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont adott otthont vasárnap a cyclocross legrangosabb hazai eseményének, az országos bajnokságnak, amelyen a fiatal tehetségek is kitettek magukért.

Spartathlon, konokság – győzelem!

CSUPASPORT Bódis Tamás nyerte a 2019-es Spartathlont, majd néhány héttel később a 24 órás vb-n lett második egyéniben és csapatban – a kiváló ultrafutó edzőjével, Szabó Gáborral beszélgettünk versenyekről, módszerekről, álmokról.

Díjeső a triatlonosoknál

CSUPASPORT A Magyar Triatlon Szövetség fennállásnak harmincadik évfordulója alkalmából díjátadó gálát és triatlonbált rendezett – elit és amatőr sportolók egyaránt állhattak a rivaldafényben.

A hátizsák élettartamának megnövelése

CSUPASPORT A rendszeres tisztítás és megfelelő karbantartás elengedhetetlen, hogy kedvenc és leghasznosabb útifelszerelésünk sokáig használható legyen, ezért íme néhány hasznos eljárás.

A szörfös, aki háborúban született

CSUPASPORT A barátai által csak KK-nek szólított Kadiatu Kamara Sierra Leone egyetlen női szörföse, aki az édesapja halála után menekült a sportba, és mint mondja, igazán csak a hullámok között érzi magát szabadnak és boldognak.

Bringázva segített Délkelet-Ázsiában

CSUPASPORT Hamarosan hazatér küldetéséből Preier Bálint, aki tavaly ősszel utazott el Bangkokba, hogy kerékpározással gyűjtsön adományokat beteg gyermekeknek, s mindezért négyezer kilométert tekert.

Ultrafutó Eb-re és vb-re is pályázunk

CSUPASPORT A Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottsága díjazta 2019 legjobbjait, valamint bejelentette, hogy megpályázzák a 2022-es 24 órás ultrafutó Eb és a 2023-as 24 órás ultrafutó-vb megrendezését.

Négyezer kilométert kajakoztak

CSUPASPORT Két évvel korábban két brit hölgy elsőként a világon leevezett Angliától a Fekete-tengerig, hogy pénzt gyűjtsön a hasnyálmirigyrák elleni küzdelemre, közben pedig vízmintákat gyűjtöttek.

Suppal keresztül az Atlanti-óceánon

CSUPASPORT Újabb különös vállalkozásba kezd Rakonczay Gábor hatszoros óceánátkelő extrém sportoló, aki január végén a Kanári-szigetektől indulva saját készítésű vízi eszközével evezne két hónapos túráján.

Könnyű futás a remeték nyomában

CSUPASPORT Azok, akik gyakorlott terepfutók, s azok, akik csak tervezik, hogy kimerészkednek erdőre, mezőre, már ismerhetik Kremlicza Levente rovatát: szerzőnk népszerű futóútvonalakat ajánl a természet szerelmeseinek.

Tornabottal a helyes testtartásért

CSUPASPORT Felesleges bonyolult erőgépeket használnunk, esetleg edzőterembe járnunk, ha csak az egyensúlyfejlesztést és a tartásjavítást szeretnénk fejleszteni. Egyszerű és olcsó eszköz a megoldás.

Variációk futócipőkre

CSUPASPORT Elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása, az időt és a pénzt sem szabad sajnálni, mert a befektetett energia megtérül. Egy külföldi oldal különböző szempontok alapján rangsorolt.

Ügyvéd az Antarktiszról

CSUPASPORT Egyetlen magyarként teljesítette eddig a Volcanic Seven Summits-sorozatot Tóth Sándor, aki azért is kezdett el hegyet mászni, mert tériszonya van.

Futóappok: hány méter az öt kilométer?

CSUPASPORT EZT ÍRTUK 2019-BEN! Kollégánk szigorúan vett körülmények között tesztelte, hogy a népszerű futóalkalmazások mennyire megbízhatóak, ha a távolság méréséről van szó.

Snowboardosból kitartó ultrafutó

CSUPASPORT Ludovic Pommeret fiatalon elképzelhetetlennek tartotta, hogy valaha futó lesz, sokkal jobban vonzotta a snowboard és a szörfözés. Ám ez megváltozott, amikor 2016-ban megnyerte az Ultra-Trail du Mont-Blanc-t.

Délies családi boldogság

CSUPASPORT Karintia feledhetetlen téli pillanatokat tartogat az egész családnak – az alábbi programok garantáltan mosolyt csalnak minden gyermek arcára.