Egyszer biztosan leszakad a Szószék-szikla

A Norvégiában található, rövid ám közepesen nehéz túrával megközelíthető Preikestolen az ország egyik legnépszerűbb turistalátványossága. Geológusok szerint a rajta lévő repedés idővel tovább hasadhat.

Kora reggeli futás és egy tragikus baleset

CSUPASPORT A helyszínen életét vesztette szerdán az atlétikában, bobban és triatlonban is nagyszerűen teljesítő Natasha Lewis, akit edzése közben ütött el egy autó Angliában.

MU-futballistákat tesztel az egykori olimpikon

CSUPASPORT A korábban világversenyeken szereplő, továbbra is atletizáló 35 éves Tom Lancashire hétről hétre gyermekkori álmait éli meg, hiszen a koronavírus-tesztelés egyik irányítójaként találkozik kedvenceivel, a Manchester United futballistáival.

Vincze Zsófi újra beleszeretett a futásba

CSUPASPORT Az UTH korábbi győztese alkalmazkodott a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez, sokat fejlődött a futása, ráadásul úgy érzi, még jobb is lehet. Eközben a jövőben edzőként szerezne nevet magának.

Felmondott, hogy megvalósítsa az álmát

CSUPASPORT Gépfegyveres harc, medvetámadás vagy éppen óriási hóvihar. Ezek sem állhattak Csutka István útjába, aki hosszútávú túrázásai során rengeteg élménnyel gazdagodott.

Varga Csaba célja az ötödik nyolcezres

CSUPASPORT Néhány nappal korábban Neszmélyi Emil elindult Nepálba, hogy megmássza a Mount Everestet, ezúttal a déli oldalról, április 8-án pedig a nagyváradi hegymászó is repülőre ül, hasonló céllal.

Még mindig hódítani akar a BMX-királynő

CSUPASPORT Sorozatban harmadik olimpiai aranyérmét szerezheti nyáron Mariana Pajon, a terepszakág legyőzhetetlennek tűnő zsenije, aki vallja, bármi is történik, mindig is élvezni fogja a versenyzést.

Negyed óra a természetvédelemért

CSUPASPORT Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) kérdőívet készített a világ minden táján túrázóknak a hegyvidékeken található hulladék mennyiségéről, ottlétének okáról. Kitöltéséve segíthetünk a probléma megoldásában.

„Hazugság, hogy nem lehet másképp”

CSUPASPORT Benkovics Péter életmód-tanácsadó könyvet írt a Spartan Agogén két éve átélt megpróbáltatásairól, és úgy véli, sportot nem önmagért kell űzni, hanem érdemes nagyobb célok szolgálatába állítani.

Mag Erika: az A-terv az Ultrabalaton

CSUPASPORT Mag Erika kiheverte a lábtörést, köszöni, jól van, és minden erejével arra készül, hogy májusban lefussa az Ultrabalatont. Realista alkata nem engedi ennél messzebbre tekinteni, különben is, a legfontosabb, hogy ismét gond nélkül futhat.

Neszmélyi Emil már elindult az Everesthez

CSUPASPORT A civilként ügyvédként dolgozó, asztmás, magát hobbimászónak tartó sportember öt évvel korábban az északi oldalról már felért a 8848 méter magas csúcsra, ezúttal a déli oldalról próbálkozik.

Könnyed tavaszi túra a Petőfi-pihenőhöz

CSUPASPORT A Pomáz és Szentendre között elhelyezkedő Kő-hegy oldalában csodálható meg a páratlan panorámát nyújtó Petőfi-pihenő, történet szerint 1845 őszén a híres költő, Petőfi Sándor esztergomi gyalogos útja során is itt pihent meg.

Bringázás közben is káros az UV-sugárzás

CSUPASPORT A tavaszias meleg megérkezésével ügyeljünk, hogy megóvjuk szemünket és bőrünket a nap káros sugárzásától, máskülönben kellemetlen emlékként marad meg az első tavaszi kerékpártúra.

Új külsővel az egyetemi szabadidősportért

CSUPASPORT Megújul, s ezáltal izgalmasabb és testhezállóbb tartalommal jelentkezik az egyetemi szabadidő- és versenysporttal foglalkozó hírlevél és weboldal, amelyet a hallgatók is szerkeszthetnek.

Ugrókötelekkel az alakformálásért

CSUPASPORT Ha egy kiadós workoutra vágyunk, de már unjuk a régi ugrókötelünket, nézzünk szét az interneten, mert elképesztően ötletes, és ami ennél is fontosabb, módfelett hatékony darabokra lelhetünk.

Heti aktuális: bringatúra a Tisza-tónál

CSUPASPORT Egyénileg három táv is teljesíthető a helyszínen, mindennemű szervezést és helyszíni biztosítást nélkülözve, de aki nem szeretne utazni, lakókörnyezetéhez közel is részt vehet az eseményen.

Apáthy-sziklától az Árpád-kilátóig körtúra

CSUPASPORT A kisgyerekkel is könnyen teljesíthető, hét kilométeres kirándulás során elidőzhetünk a hangulatos Maci játszótéren, valamint megcsodálhatjuk az Oroszlán-sziklát is.

Ez a szánkózás már nem az a szánkózás

CSUPASPORT Míg a síelésről inkább beugrik a profi sport, a szánkózásról elsőre az önfeledt téli szórakozás a gyerekekkel.

Egy nap és egy fagyos éjszaka a fal körül

CSUPASPORT Egy Németországban élő amerikai futó, Katherine Welch születésnapján azzal lepte meg magát, hogy a berlini fal vonalán futott, végül fél óra híján kerek egy napig gyűrte a kilométereket – segítők nélkül.

A Kéktúra legendája a régi, a honlap új

CSUPASPORT A Magyar Természetjáró-szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa, teljesen megújította, információgazdaggá és felhasználóbaráttá tette a kektura.hu weboldalat.

Pörgessük meg a köredzés tréninget!

CSUPASPORT A funkcionális köredzésbe rengeteg olyan tempós gyakorlatot bele lehet építeni, amelyek jól fejlesztik az erő-állóképességet, továbbá jó zsírégetők.

Futás az ősi módon

CSUPASPORT Cikkünk szerzője gyakran propagálja a természetes futással, mezítlábas kocogással kapcsolatos nézeteit. Ezúttal arra világít rá, miért érdemes néha (vagy akár gyakrabban) levenni a cipőt a sportoláskor.

Lavina okozta a snowboard bajnok halálát

CSUPASPORT Julie Pomagalski kedd reggel szenvedett balesetet Svájcban. Társaival a Gemsstock hegyről tartott lefelé, amikor a lezúduló hó maga alá temette. A mentőcsapatok rátaláltak, de megmenteni már nem tudták.

A Dunánál, avagy a változás öröme

CSUPASPORT Versenyek híján továbbra is a saját élmények felvillantására van lehetőség. Blogszörfösünk nem csupán a nagy távok legyőzőinek bejegyzéseire koncentrált, hanem például arra, hogy egy-egy új helyszín tartalmasabbá teheti az edzéseket.

Lehet nevezni a tokiói maratonira!

CSUPASPORT A szervezők megnyitották a regisztrációs felületet, s bár szinte minden bizonytalan az október 17-i rendezéssel kapcsolatban, így is huszonötezres mezőnyre számítanak, nemzetközi indulókkal.

Különleges szupermaratoni a járvány alatt

CSUPASPORT A különböző korlátozások ellenére néhányan lefutották a Duna menti Szupermaratont, mégpedig Szlovákiában és Magyarországon is a helyi futóbarátok közreműködésével – futó olvasónk beszámolója.

Világcsúcsok veszélyben az olimpián

CSUPASPORT Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint örömteli, ha a technológia fejlődésének köszönhetően számtalan világrekordot látunk majd Tokióban, ugyanakkor sokan aggódnak is.

Felfedezett magyar tehetség fitneszben

CSUPASPORT Ilosvay Viktória tízéves kora óta fitneszezik, de csak húszévesen érte el első jelentős sikerét. Az utolsó utáni pillanatban határozta el, hogy elindul a világbajnokságon, de nem bánta meg.

Egymilliárdan látták már a bringás videóit

CSUPASPORT Az osztrák Fabio Wibner és stábja valóban látványos és profi felvételeket készít különböző mountainbike-os trükkjeiről, megírt történeteiről – most összegyűjtöttük az öt legnépszerűbbet.

Villámcsapás végzett a szörfözővel

CSUPASPORT Mindössze 22 esztendős volt a salvadori hullámlovas, Katherine Díaz, aki hazájában éppen egy strandon edzett a minap, amikor a vízben halálos kimenetelű baleset érte.

Heti aktuális: túrázni még lehet!

CSUPASPORT Rendkívül beszűkültek a csoportos szabadidős sportolási lehetőségek, de minimális létszámban továbbra is lehet barangolni a természetben, így a Cserhátban, Katalinpusztán vagy a Kopasz-hegyen is.

Elment a legenda, a nagybetűs apa

CSUPASPORT Nyolcvanéves korában, álmában érte a halál Dick Hoyt-ot, akit a (futó)világ tisztelt és csodált, hiszen élete jelentős részében futó- és triatlonversenyeken indult beteg fiával, Rickkel.

Az íjászat és az extrém sport találkozása

CSUPASPORT Hosszú évek óta népszerű szórakozás, esetleg csapatépítő foglalkozás a paintball, de sokkal viccesebb és barátságosabb mindez puskák helyett íjakkal, némi extrém időjárással fűszerezve.

Két év múlva jöhet a futó világfesztivál!

CSUPASPORT Óriási az érdeklődés az először életre hívott, egyhetes futófesztiválnak ígérkező, 2023-as országúti világbajnokság iránt, 12 város is szívesen adna otthont a nemzetközi futóközösséget összekapcsoló eseménynek.

Kölyökkutyával az Egri vár romjaihoz

CSUPASPORT Az 1967-ben forgatott Egri csillagok díszletének maradványait Pilisborosjenő közelében lehet megnézni. A felkapott túrahelyet négylábú útitárssal is felkereshetjük.

Ugrató, erőd vagy alpesi fellegvár?

CSUPASPORT A snowboardozással párhuzamosan a jelek szerint az ugratóépítés is fejlődik, legalábbis ha a videóban látható erődöt vesszük alapul.

Bátran bringázzanak a ducik is!

CSUPASPORT Vállald fel magad, és elsősorban ne azért sportolj, hogy fogyj, hanem azért, hogy jól érezd magad a bőrödben. Ezt üzeni két duci bringás kisfilmje, amely március végén került fel a youtube-ra.

…és októberig futhatunk tovább

CSUPASPORT Az Ultrabalaton májusi rajtját elhalasztották, október első napjaiban rendezik meg, úgyhogy a felkészülés folytatódhat tovább. Blogszörfösünk kicsit az erőgyűjtés jegyében böngészett a netes bejegyzések között.

Május elején rendezik a Tour de Gyöngyöst

CSUPASPORT Egy lelkes baráti társaság kezdeményezésének köszönhetően egy hónap múlva indul útjára egy új országúti kerékpárverseny és gyalogtúra-fesztivál, amelyre már megkezdődött a regisztráció.

Segítség a gyerekbicikli választáshoz

CSUPASPORT Számos szempontot kell mérlegelnünk, ha kerékpárt szeretnénk vásárolni a gyerkőcnek. Biztosan nem nyúlunk mellé, ha figyelembe vesszük a lurkó életkorát, testi adottságait és bringástudását.

Nem lankad a világ legjobb testépítője

CSUPASPORT Néhány hónappal tavalyi Mr. Olympia-győzelmét követően elkezdte felkészülését a kétezer-huszonegyes viadalra az egyiptomi testépítő, Mamdu Elszbiaj, aki idén még meggyőzőbben szeretne versenyezni.

A cél mindennap átlépni a saját gátainkat

CSUPASPORT Közös baráti edzésnek indult, néhány fiatal csak a határait szerette volna feszegetni, aztán ma már három különálló sportról, mozgásformáról vagy épp életmódról beszélhetünk: parkour, freerunning és Art Du Dèplacement (ADD).

Helyes fejtartással a könnyed túrázásért

CSUPASPORT Egészségügyi problémák sora származhat abból, ha rossz pózban tartjuk a fejünket. A problémát szerencsére könnyű felismerni, és mindössze néhány gyakorlat rendszeres végzésével hatékonyan tehetünk ellene.

Két gyakorlat a feszes fenékhez

CSUPASPORT Saját testsúlyos edzésnek kiváló, ráadásul idővel szép hátsót eredményez, de korántsem mindegy, hogy végezzük ezt az egyszerűnek tetsző két feladatot. Íme két tipp, amit érdemes megfogadni.

Ijedtség ellen mosolygós UB-emlék

CSUPASPORT A valóság néha ijesztő, azonban a határozott fellépés fél siker, mindenesetre nem árt odafigyelni, milyen közönség előtt vág bele valaki a futóedzésbe. Versenyek híján az instant teljesítések között lavírozott blogszörfösünk.

Bringázás alatt is támadnak az UV-sugarak

CSUPASPORT A tavaszias meleg megérkezésével ügyeljünk, hogy megóvjuk szemünket és bőrünket a nap káros sugárzásától, máskülönben kellemetlen emlékként marad meg az első tavaszi kerékpártúra.

Címvédésre készül Tokióban Connor Fields

CSUPASPORT Az amerikai BMX-sport első olimpiai bajnoka Rio után Tokióban is megkaparintaná az aranyérmet. Gyermekkora óta tudatosan készült profi karrierjére, és már többször is felállt a padlóról.

Ivott a Balatonból, hogy célba érhessen

CSUPASPORT Blaskó Mihály segítség nélkül futotta körbe a tavat, de nagyobb feladat volt számára, hogy vizet vételezzen, mert a járvány miatt a közkutak és az üzletek sem üzemeltek – maradt a természet.

Erősítőgyakorlatok a szabad ég alatt

CSUPASPORT Lépjünk ki a szobából, és folytassuk az erősítést a természetben a tavaszi melegben! A kardiotréningek mellett erősítő edzéseket is végezhetünk a parkban, de csak megfontoltan.

Kétszeri csoda, háromórás különbséggel

CSUPASPORT A még csak 21 éves JuVaughn Harrison magas- és távolugrásban is a világelithez tartozik, nincs még egy ember a történelemben, aki olyan eredményekre lett volna képes mindkét számban, mint ő.

Ez a szánkózás már nem az a szánkózás

CSUPASPORT Míg a síelésről inkább beugrik a profi sport mindenkinek, a szánkózásról elsőre az önfeledt téli szórakozás a gyerekekkel.

Életveszélyes trükkök, szédítő magasban

CSUPASPORT Szaltózás, gördeszkázás és egyéb látványos, egyúttal életveszélyes mutatványok. Ez a tízéves múltra visszatekintő skywalking lényege, amely világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A Kéktúra legendája a régi, a honlap új

CSUPASPORT A Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa teljesen megújította, információgazdaggá és felhasználóbaráttá tette a kektura.hu weboldalát.

Fürdőzés az ötfokos Velencei-tóban

CSUPASPORT Zimányi Andrásnak a Balaton átúszása helyett ezúttal a Velencei-tó jutott, ám az immár kamionosként dolgozó férfi hisz benne, hogy jövőre lesz folytatás.

Futás az ősi módon

CSUPASPORT Cikkünk szerzője gyakran propagálja a természetes futással, mezítlábas kocogással kapcsolatos nézeteit. Ezúttal arra világít rá, miért érdemes néha (vagy akár gyakrabban) levenni a cipőt a sportoláskor.

A túrázók kalitkába zárt madarak…

CSUPASPORT Spanyolországban az emberek szinte menekülnek a természetbe a koronavírus-járvány elől, ennek nyomán a szokottnál jóval több riasztást kapnak a mentőcsapatok.

A Dunánál, avagy a változás öröme

CSUPASPORT Versenyek híján továbbra is a saját élmények felvillantására van lehetőség. Blogszörfösünk nem csupán a nagy távok legyőzőinek bejegyzéseire koncentrált, hanem például arra, hogy egy-egy új helyszín tartalmasabbá teheti az edzéseket.

Vasárnap ismét bringás emlékverseny

CSUPASPORT Március 28-án elkezdődik a hazai országúti versenyszezon, amely a járvány miatt az idén rövid lesz, de a fiatalon elhunyt Balla Viktorról elnevezett eseményre még várják a nevezőket.

Különleges szupermaratoni a járvány alatt

CSUPASPORT A különböző korlátozások ellenére néhányan lefutották a Duna menti Szupermaratont, mégpedig Szlovákiában és Magyarországon is a helyi futóbarátok közreműködésével – futó olvasónk beszámolója.

Kovács-Garami Katalin egyéni csúcsot futna

CSUPASPORT A motiváció fenntartásáért és a változatosság kedvéért ismét triatlonversenyekre készül a Bp. Honvéd atlétája – a futás mellett, mert az ősszel maratonin indulna, s egyéni csúcsot is javítana.

Felfedezett magyar tehetség fitneszben

CSUPASPORT Ilosvay Viktória tízéves kora óta fitneszezik, de csak huszonegy évesen érte el első jelentős sikerét. Az utolsó utáni pillanatban határozta el, hogy elindul a világbajnokságon, de nem bánta meg.

Fogyás sétával

CSUPASPORT Korábban körberöhögték, ma már megcsodálják, akik sétával tesznek a fogyásért. Ha ezt az ősi mozgásformát megfelelően végezzük, s figyelünk a részletekre, látványos sikereket érhetünk el.

Villámcsapás végzett a szörfözővel

CSUPASPORT Mindössze 22 esztendős volt a salvadori hullámlovas, Katherine Díaz, aki hazájában éppen egy strandon edzett a minap, amikor a vízben halálos kimenetelű baleset érte.

Túra a gombasziklához és az Üvegtigrishez

CSUPASPORT Könnyed, egy órás kirándulás alatt két sziklaképződményt is megtekinthetünk, miközben a piliscsabai kálváriához is felmászhatunk. Autóval ráadásul pár percnyire található a kultikus Üvegtigris filmből ismert büfé.

Elment a legenda, a nagybetűs apa

CSUPASPORT Nyolcvanéves korában, álmában érte a halál Dick Hoyt-ot, akit a (futó)világ tisztelt és csodált, hiszen élete jelentős részében futó- és triatlonversenyeken indult beteg fiával, Rickkel.

Kínai világrekord női húsz kilométeren

CSUPASPORT Jang Csia-jü 1:23:49-es idővel ért el új világcsúcsot húsz kilométeres gyaloglásban az ázsiai ország olimpiai kvalifikációs bajnokságán.

Két év múlva jöhet a futó világfesztivál!

CSUPASPORT Óriási az érdeklődés az először életre hívott, egyhetes futófesztiválnak ígérkező, 2023-as országúti világbajnokság iránt, 12 város is szívesen adna otthont a nemzetközi futóközösséget összekapcsoló eseménynek.

Nagy László: örömfutásra mindig van időm!

CSUPASPORT A maratoni táv teljesítése után egyelőre nincsenek konkrét céljai Nagy László korábbi válogatott kézilabdázónak, aki továbbra is szívesen húz futócipőt, de némiképpen lassított a futótempón.

Hevederekkel az egész testet formálhatjuk

CSUPASPORT Minden izomcsoportot le tudunk edzeni két kötél segítségével. Szabó Bálint funkcionális edző megmutatja, hogyan kell használni a TRX-et, és milyen gyakorlatokat végezhetünk.

A következő héten eldől a Kinizsi sorsa

CSUPASPORT A Kinizsi Százas teljesítménytúra szervezői a zöldhatósági engedélyt már megkapták, de a koronavírus-járvány miatt bizonytalan, megtarthatják-e idén a rendezvényt. A végleges válasznak április közepéig kell megszületnie.

Cser Beatrix kerékpáron közelít a profikhoz

CSUPASPORT Ismét hallatott magáról Svédországban élő amatőr triatlonistánk, aki a dubai 70.3-as Ironmanen korosztályában a második helyet szerezte meg, pedig a verseny előtti hetekben sérülés miatt nem tudott futni.

Olimpikon lett a leukémiát legyőző úszónő

CSUPASPORT Alig két évvel azt követően, hogy daganatos megbetegedést diagnosztizáltak Ikee Rikakónál, a japán sportoló beúszta magát hazája vegyes váltójába, így nyáron szerepelhet a tokiói olimpián.

Parádés világcsúcs női félmaratonin

CSUPASPORT Ruth Chepngetich egészen elképesztő időt ért el az isztambuli félmaratonin, 29 másodperccel döntötte meg a korábbi világcsúcsot. Rajta kívül Beth Potter futott 14:41-gyel Nagy-Britanniában 5 km-en remek időt.

Még 75: Rokob József célja a 200 ironman

CSUPASPORT Az eddig 125 Ironmant teljesítő Rokob József immár háromszoros apukaként várja a folytatást, ég benne a tűz, akár egyből nekivágna egy tízszeresnek, és az elkövetkező években szeretne eljutni kétszázig.

Cikáztak, mint gömbvillám az éjszakában

CSUPASPORT Két bázisugró úgy gondolta, nappal már nem is olyan nagy kihívás a mélybe ugrani egy szikláról, ezért emeltek egyet a szinten és belevetették magukat az éjszakába, na nem a szó hétköznapi értelmében.

Maratoni győzelem két eltérő történettel

CSUPASPORT A két hét múlva negyvenedik születésnapját ünneplő Chris Thompson, és az élete első maratoniját csupán három éve futó Stephanie Davis sikere szolgáltatott beszédtémát az olimpiai válogatón.

Futás a Balatonnál és a nagyvilágban

CSUPASPORT Havi lapozgatónkban a jól bevált Balathlon és a tervezett futófesztivál mellett fókuszban az 51 éves gyalogló olimpikon, a remek szegedi triatlonos és a Mr. Olympiára készülő magyar sportoló is.

Tíz óra alatt futott 88 kilométert

CSUPASPORT Bár fiatalabb korában a kanadai Katherine Short még kerékpározott, s indult versenyeken az Egyesült Államokban és Európában is, de egy ideje már a terepfutásnak szenteli idejét.

Jó vagy rossz farmerben túrázni?

CSUPASPORT Divatos, mutatós és kényelmes, de egyáltalán nem biztos, hogy minden körülmények között a legmegfelelőbb választás a természetjáráshoz. Tapasztaltabb túrázóknál fel sem vetődik a használata.

Egyre népszerűbb a jeges tóúszás

CSUPASPORT Nagy-Britanniában egyre többen mennek baltával vagy csákánnyal egy befagyott tó közelébe, hogy a vízben utat nyissanak maguknak egy kis jeges fürdőzésre, s hogy ruhában megmártózzanak.

Heti aktuális: bringatúra a Tisza-tónál

CSUPASPORT Egyénileg három táv is teljesíthető a helyszínen, mindennemű szervezést és helyszíni biztosítást nélkülözve, de aki nem szeretne utazni, lakókörnyezetéhez közel is részt vehet az eseményen.

Apáthy-szikla–Árpád-kilátó körtúra

CSUPASPORT A kisgyerekkel is könnyen teljesíthető, hét kilométeres kirándulás során elidőzhetünk a hangulatos Macis játszótéren, valamint megcsodálhatjuk az Oroszlán-sziklát is.

Csoda két tételben, 3 órás különbséggel

CSUPASPORT JuVaughn Harrisonról sokat hallunk még a jövőben, a 21 éves atléta magas- és távolugrásban is a világelithez tartozik, nincs még egy ember a történelemben, aki olyan eredményekre lett volna képes mindkét számban, mint ő.

Egy nap és egy fagyos éjszaka a fal körül

CSUPASPORT Egy Németországban élő amerikai futó, Katherine Welch azzal lepte meg magát a születésnapján, hogy az 1989 novemberében lebontott berlini fal vonalán futott, végül fél óra híján kerek egy napig gyűrte a kilométereket – segítők nélkül.

Életveszélyes trükkök, szédítő magasban

CSUPASPORT Szaltózás, gördeszkázás, és egyéb életveszélyes, de látványos mutatványok. Ez a tíz éves múltra visszatekintő skywalking lényege, ami világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Pörgessük meg a köredzéstréninget!

CSUPASPORT A funkcionális köredzésbe rengeteg olyan tempós gyakorlatot bele lehet építeni, amelyek jól fejlesztik az erő-állóképességet, továbbá jó zsírégetők.

Fürdőzés az ötfokos Velencei-tóban

CSUPASPORT Zimányi Andrásnak a Balaton átúszása helyett ezúttal a Velencei-tó jutott, ám az immár kamionosként dolgozó férfi hisz abban, hogy jövőre lesz folytatás.

Lavina okozta a snowboardvilágbajnok halálát

CSUPASPORT Julie Pomagalski kedd reggel szenvedett balesetet Svájcban. Társaival a Gemsstock hegyről tartott lefelé, amikor a lezúduló hó maga alá temette. A mentőcsapatok rátaláltak, de megmenteni már nem tudták.

A túrázók kalitkába zárt madarak…

CSUPASPORT Spanyolországban az emberek szinte menekülnek a természetbe a koronvírus-járvány elől, ennek nyomán a szokottnál jóval több riasztást kapnak a mentőcsapatok.

Lehet nevezni a tokiói maratonira!

CSUPASPORT A szervezők megnyitották a regisztrációs felületet, s bár szinte minden bizonytalan az október 17-i rendezéssel kapcsolatban, így is huszonötezres mezőnyre számítanak, nemzetközi indulókkal.

Vasárnap ismét bringás emlékverseny

CSUPASPORT Március 28-án elkezdődik a hazai országúti versenyszezon, amely a járvány miatt az idén rövid lesz, de a fiatalon elhunyt Balla Viktorról elnevezett eseményre még várják a nevezőket.

Világcsúcsok veszélyben az olimpián

CSUPASPORT Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint örömteli, ha a technológia fejlődésének köszönhetően számtalan világrekordot látunk majd Tokióban, ugyanakkor sokan aggódnak is.

Kovács-Garami Katalin egyéni csúcsot futna

CSUPASPORT A motiváció fenntartásáért és a változatosság kedvéért ismét triatlonversenyekre készül a Bp. Honvéd atlétája – a futás mellett, mert az ősszel maratonin indulna, s egyéni csúcsot is javítana.

Egymilliárdan látták már a bringás videóit

CSUPASPORT Az osztrák Fabio Wibner és stábja valóban látványos és profi felvételeket készít különböző mountain bike-os trükkjeiről, megírt történeteiről – most összegyűjtöttük az öt legnépszerűbbet.

Fogyás sétával

CSUPASPORT Korábban körberöhögték, ma már megcsodálják, akik sétával tesznek a fogyásért. Ha ezt az ősi mozgásformát megfelelően végezzük, s figyelünk a részletekre, látványos sikereket érhetünk el.

Heti aktuális: túrázni még lehet!

CSUPASPORT Rendkívül beszűkültek a csoportos szabadidős sportolási lehetőségek, de minimális létszámban továbbra is lehet barangolni a természetben, így a Cserhátban, Katalinpusztán vagy a Kopasz-hegyen is.

Túra a gombasziklához és az Üvegtigrishez

CSUPASPORT Könnyed, egy órás kirándulás alatt két sziklaképződményt is megtekinthetünk, miközben a piliscsabai kálváriához is felmászhatunk. Autóval ráadásul pár percnyire található a kultikus Üvegtigris filmből ismert büfé.

Az íjászat és az extrém sport találkozása

CSUPASPORT Hosszú évek óta népszerű szórakozás, esetleg csapatépítő foglalkozás a paintball, de sokkal viccesebb és barátságosabb mindez puskák helyett íjakkal, némi extrém időjárással fűszerezve.

Kínai világrekord női húsz kilométeren

CSUPASPORT Jang Csia-jü 1:23:49-es idővel ért el új világcsúcsot húsz kilométeres gyaloglásban az ázsiai ország olimpiai kvalifikációs bajnokságán.