A terepkerékpárosoknál nincs megállás

Lassan véget ér a koronavírus-járványtól tépázott hazai terepkerékpáros szezon, ám a nehézségek ellenére számos biztató jelet is tapasztalt Cser Gábor korábbi szakágvezető.

Heti aktuális: szervezett edzés a Bakonyban

CSUPASPORT Az előírásoknak megfelelően, az edzővel együtt tízes csoportokban tart erőnléti edzést szombaton a BakonyRUN a Királyszálláson lévő Nagy-Magyarország Parkban. A táv rövid, de megterhelő.

Hercegnék fitneszpraktikái

CSUPASPORT Katalin és Meghan hercegné is az életük fontos részének tekintik a sportot, amely nem egyszerűen a kifogástalan megjelenés egyik alappillére, hanem személyiségük kifejezése is.

Bogár János a fertőzés után bizakodó

CSUPASPORT Még a harcedzett Bogár Jánost is ledöntötte lábáról a koronavírus-fertőzés novemberben. A megszokottnál még most is gyengébb miatta, ezért mindenkit óvatosságra int, és azt tanácsolja: akármilyen nehéz, amikor szükséges, maradjunk nyugton.

Sípályák és kardioösvény a Kékestetőn

CSUPASPORT Kedvelt kirándulóhely egész évben az ország csúcsa, a Kékestető, így télen sem csak a síelők, hanem kirándulók és túrázók is érkeznek a Mátra legmagasabb pontjára.

31 maratoni egy hónap alatt

CSUPASPORT Jótékony britek különleges kihívásokat teljesítettek még 2020-ban: Ben Blowes egy hónapig futott naponta maratonit, míg Chris Hunt 2020 mérföldig jutott egy év alatt.

Heti aktuális: túra hídtól hídig

CSUPASPORT A természet mellett olykor a városban is lehet túrázni, érdemes tehát kipróbálni a vasárnapi eseményt, amelyen az útvonal az Újpesti vasúti hidat kétszer, a Megyeri hidat egyszer érinti.

Új erősember versenysorozat indul

CSUPASPORT A tavaly ősszel alapított CESA gondozásában tavasszal rajtol a hat állomásos Prémium Liga Kupa. A szervezet célja a versenyeztetés mellett az erősember sportág népszerűsítse az amatőr sportolók körében.

Magyar hó és hideg: bringával Európán át

CSUPASPORT A világot sakkban tartó járvány sem akadályozhatta meg Nil Cabutít, hogy szinte az egész 2020-as évet nyeregben töltse, és kerékpárral bejárja Európát. Következzen segítőkész emberek, a finn rovarfelhő és több mint 25 ezer kilométer története.

Magyar búvárúszó a legjobbak között

CSUPASPORT Kanyó Dénesre is lehet szavazni a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége által indított voksoláson, miután a 41 éves sportember bekerült az elmúlt negyven év legjobb huszonnégy versenyzője közé.

Sídivat-történelmi áttekintés

CSUPASPORT Bár sípályákon elsődleges a biztonságot nyújtó felszerelés, a hatvanas évektől kezdődően a sportszergyártó cégek egyre nagyobb figyelmet fordítottak a különböző kiegészítők megjelenésére is.

Túra a guatemalai működő vulkánhoz

CSUPASPORT Kraig Adams amerikai túrablogger az Acatenango vulkánhoz utazott el, a csaknem húsz kilométeres túrát két napra felosztva teljesítette, s még lávakitörést is megfigyelhetett.

Protézissel futotta le a maratonit

CSUPASPORT Az amerikai Dick Traum a fogyatékkal élők példaképévé vált, amikor 1976-ban első amputált lábú sportolóként lefutotta a New York Maratont. Később szervezetet alapított és edzőként is dolgozott.

Bódis Tamásnak a vegán étrend is segít

CSUPASPORT Bár két tervezett versenye is elmaradt tavaly, az ultrafutó nem elégedetlen, mert az Ultrabalatonon egy óra húsz percet javult az ideje, köszönhetően az egy évvel korábbi változtatásának is.

A Kéktúra többet jelent a teljesítésnél

CSUPASPORT A Magyar Természetjáró Szövetség közzétette a 2020. október 10-én rendezett Kéktúrázás napja eseményvideóját, amelyből kiderül, miért szerethető Magyarország leghosszabb túraútvonala.

Hajléktalanok mentették meg a túrázót

CSUPASPORT A 29 éves amerikai férfi egy sziklás domboldal peremén sétált, amikor egy rossz lépés következtében lezuhant. Az esés miatt ráadásul a mobiltelefonját is elhagyta, így sokáig nem tudott segítséget hívni magának.

Kamera buktatta le a francia bringást

CSUPASPORT Az 1936-os berlini olimpia 100 kilométeres országúti kerékpárversenyében egy hajszál döntöttaz aranyérem sorsáról, ám mindmáig nem tudjuk, sportszerű keretek között születetett-e a győzelem.

Ha felmennek, nem tudtak volna lejutni

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Nem sok kellett volna a magyar hegymászó-válogatottnak, hogy elérje a célját a Kaukázusban.

Hárompercnyi workout a boldogsághoz

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Korántsem biztos, hogy órákon keresztül kell gyötörnünk magunkat, hogy fittebbek és vidámabbak legyünk. Egy ausztrál szakember szerint száznyolcvan másodperc is elég.

Ötletes, őrült trükkök ebben az évben is

CSUPASPORT A koronavírus-járvány miatt eseménytelenné váló évben sem maradtunk nagyszerű eredmények nélkül. Az év zárásaként összegyűjtjük ezeket: sorozatunk harmadik részében érdekes kísérletekről, különleges teljesítményekről emlékezünk meg.

Öniróniával hódít a pufók túrablogger

CSUPASPORT A testalkat nem lehet akadály a túrázás szempontjából, vallja egy huszonöt éves amerikai hölgy, aki rendszeresen járja az erdőt, és ír beszámolókat tapasztalatairól a követőinek.

Kitehették a megtelt táblát

CSUPASPORT A vártnál többen rohamozták meg a karácsony előtt megnyíló sípályákat, ezért elkerülhetetlen volt a torlódás.

Bostoni maratoni: negyvenéves csalás

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Sokan a csalás szinonimájaként használták Rosie Ruiz nevét, miután a kubai származású nő 1980-ban úgy nyerte meg a Bostoni maratonit, hogy nem futotta le a távot.

Kezdődik a téli Broad Peak-expedíció

CSUPASPORT Szlankó Zoltán szolnoki hegymászó Iszlámábádban találkozik amerikai-orosz mászótársával, s egy hónap áll rendelkezésükre, hogy télen meghódítsák a Föld tizenkettedik legmagasabb hegyét.

Így lett „atomizmos” Jason Statham

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Jason Statham idén volt 53 éves, de a hollywoodi csillagok között még mindig neki van az egyik legjobban kidolgozott teste.

Lesznek-e versenyek 2021-ben?

CSUPASPORT Ha minden a mostani tervek szerint halad, akkor a hat nagy maratoniból ötöt 2021 őszén megrendeznek, ám a tradicionális bostoni viadalnak még nincs kitűzött időpontja.

Kirándulás Tokió legmagasabb pontjára

CSUPASPORT Japán fővárosának határán magasodik a Mount Kumotori hegy, amelynek 2017 méter magas csúcsa egész Tokió legmagasabb pontja. Meghódítása a testet és a lelket is feltölti.

6 szénhidrát a jobb állóképességért

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. A táplálkozási szakértők azt javasolják, hogy a futók napi kalóriabevitelük 60 százalékát szénhidrátból fedezzék.

Fogyás lemondások nélkül, futással

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből: kollégánk kövér volt, aki nem utasította vissza a jó falatokat, de eljött a pillanat, amikor majdnem halálra ijedt.

Tanultak a járványból a hegyibringások

CSUPASPORT Felemás évet hagyott maga mögött a hazai XCO-szakág, mivel a pandémia következtében néhány versenyző kedvét veszítette, ugyanakkor Vas Kata Blanka egyre inkább meghatározó szereplővé válik.

Heti aktuális: bringával az új évbe!

CSUPASPORT Karácsony után egy nappal már lehet kerékpározni egy virtuális versenyen, egészen január 4-ig, de a korábban meghirdetett online eseményekre is folyamatosan lehet még jelentkezni.

Óriási meglepetés a Mr. Olympia-versenyen!

CSUPASPORT Nem kis meglepetésre az egyiptomi Mamdu Elszbiaj nyerte a világ profi testépítőinek csúcseseményét, a Mr. Olympiát, megelőzve Brandon Curryt és Phil Heatht.

Műlábbal futotta le a Remény maratonját

CSUPASPORT Kanada és az egész világ hőse lett Terry Fox, akinek csontrák miatt amputálni kellett az egyik lábát, ám kétharmadig jutott a nagy vállalkozásban, hogy keletről nyugatra keresztülfussa Kanadát. Tette azóta is erőt adó példa.

41 év kellett, az utolsó bástya is leomlott

CSUPASPORT Pénteken egy tízfős nepáli hegymászócsapat feljutott a 8611 méter magas K2-re, az utolsó nyolcezresre, amit télen nem tudott megmászni még senki sem.

Túlélte a világ legnagyobb hullámait

CSUPASPORT Kai Lenny profi szörfös Portugália partjainál, Nazaréban hódol kedvenc sportjának. GoPro kamerájával az egyik legijesztőbb pillanatot örökítette meg, amelyet a hullámlovasok átélhetnek.

Hogyan nevessünk futás közben?

CSUPASPORT Blogszörfösünk érdekes témára bukkant, és rácsatlakozott: milyen mosolyfajtákat képes produkálni a hobbifutó edzés vagy versenyzés közben és után – kiderül, hogy az örömöt és szenvedést nem sok választja el egymástól, legalábbis ami az arckifejezéseket illeti…

Heroikus győzelem törött orral

CSUPASPORT Az egészségügyben dolgozó Katie Asmuth megkapta a kétadagnyi Covid–19 elleni vakcinát, elutazott Kaliforniából Texasba egy száz kilométeres ultraversenyre, bukott a viadal kétharmadánál, mégis ő nyert.

Csőd szélén az edzőtermek

CSUPASPORT Az üzemeltetők szerint jelentős anyagi és egészségügyi károkkal jár, ha nem fogadhatják a sportolni vágyókat.

Sörversennyel zárult a pekingi olimpia

CSUPASPORT A 2008-as pekingi olimpia záróünnepségén Geoff Kabush hegyikerékpáros és Jao Ming kosárlabdázó jó néhány korsó sörrel intett búcsút az eseménynek. Nézzük, milyen következményekkel!

Idén is teljesíthető a családi túramozgalom

CSUPASPORT Sokak számára motivációs tényezővel bírhat, ha a természetjáráshoz valamilyen kihívás is kapcsolódik. A Teljesítménytúrázók Társasága által kiírt Túrázik a Család mozgalom teljesítése egész éves elfoglaltság lehet.

Mini Bruce Lee a világ legerősebb gyereke

CSUPASPORT Öt éve volt egy aranyos japán kisfiú, aki példaképét, Bruce Lee-t utánozva pörgette a nuncsakuit. A srác ma már tízéves, és inkább félelmetes, mint aranyos.

Síterepek a szlovén főváros közelében

CSUPASPORT Néhány napja bemutattuk Kranjska Gora és Kanin-Sella Nevea sípályáit, amelyek a járványügyi szabályok betartásával látogathatók, ezúttal a krvaveci és cerknói síterepekkel ismerkedhetünk meg.

Vérdoppinggal a csúcsra

CSUPASPORT Elképesztő teljesítményt nyújtottak az amerikai kerékpárosok az 1984-es Los Angeles-i olimpián, de mint később kiderült, sikerük mögött az akkor még legális vérdopping állt.

Túróczi Réka is szárazföldi úszóedzésen

CSUPASPORT Az uszodák továbbra is zárva tartanak, de nem maradunk edzésprogram nélkül! Az úgynevezett dryland workout-kihívás ugyanis víz nélkül is remek móka, amelyre az Ironmom a legjobb példa.

Óvatosan az Instagram-fitneszsztárokkal!

CSUPASPORT Legyünk körültekintőek a közösségi oldalakkal, amikor testedzésről és életmódváltásról olvasunk, mert gyakran több kárt okoznak, mint amennyi hasznot termelnek – figyelmeztetnek a szakemberek.

Lehet utazni a szlovén síparadicsomokba!

CSUPASPORT A szlovén síterepeket bemutató sorozatunk első állomásán az ország északnyugati csücskébe látogatunk, ahol a Kranjska Gora-i és a kanini pályák várják a sízőket.

Porcerősítő az ízületi betegségek kezeléséhez, megelőzéséhez

CSUPASPORT Az ízületi betegségek nagyon sokfélék lehetnek attól függően, hogy pontosan mi áll a háttérben. Bármi is okozza a problémát, nem szabad elhanyagolni, hiszen idővel más következményei is lehetnek, amelyeknek hatására rosszabbodhat az egészség. Súlyosabb esetben mozgásszervi rendellenességekhez is vezethet, amelyekhez rendszerint erős fájdalomérzet is társul. (x)

Csécsei: A vírus sem rontotta el az évem!

CSUPASPORT Csécsei Zoltán előző esztendejét nem tudta elrontani a koronavírus, klasszis ultrásunk decemberben sem lazított, 2020 kilométert futott le az év utolsó hónapjában.

Triálos sztárok és futólegendák éve

CSUPASPORT Sorozatunk utolsó részében olyan exkluzív, külföldiekkel készült anyagainkat idézzük fel, amelyekhez hasonlók miatt 2021-ben is érdemes lesz a csupasport.hu-ra kattintani.

Extrém sport, együtt a gyerekkel

CSUPASPORT Nem könnyű a dolga egy felnőttnek, aki imádja az extrém sportokat, és gyermeke születik, hiszen a felnevelése rengeteg időt igényel. De jó hír, hogy nem kell választania közöttük.

Fabringától a világcsúcskísérletig

CSUPASPORT Szokásos havi lapozgatónkban terítéken a végül elbukó Jornet, a Mr. Olympia és a téli kerékpárosmellények.

Ez a túraútvonal kigyógyít a tériszonyból

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Acélidegek szükségesek, hogy a több halálos áldozatot is követelő indiai Kalavantin Durg csúcsát valaki elérje, és épségben le is jöjjön.

Öt különös Guinness-rekord

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Százméteres sprintjénél a japán Kenicsi Ito mind a négy végtagját használta, az amerikai Greg Wittstock pedig a víz alatti fekvenyomás csúcsát állította fel.

Így „nyúlt bele” a járvány az életünkbe

CSUPASPORT Idén a koronavírus-járvány nemcsak hétköznapjainkat, hanem testmozgási szokásainkat is jelentősen megváltoztatta. Joggal vetődik fel a kérdés, mi lesz, ha lecseng a pandémia.

Napi nyolc mérföld futás, negyvenhat éve

CSUPASPORT Csaknem ötven esztendeje valamennyi este a miami strandon érte a Holló becenéven ismert Robert Kraftot, aki egykori újévi fogadalmának megfelelően mindennap csaknem tizenhárom kilométert fut.

Vaddisznó támadt a túrázó családra

CSUPASPORT A combján sérült meg egy középkorú nő Izraelben, miután a családi túrán egy vaddisznó felborította. A segítségére érkező embereknek egy kilométeren át kellett cipelniük a mentőautóig.

Karácsonykor a mikulások is csobbannak

CSUPASPORT A 111. alkalommal rendezték meg a Copa Nadal elnevezésű úszóversenyt Barcelonában, a Kolumbusz-szobor lábánál. Több mint 250-en vetették magukat vízbe, van, aki mikulássapkában vagy jelmezben.

Mr. Olympia sokkoló titkai

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Fénykorában Ronnie Coleman csaknem három kiló csirkét evett meg naponta, és a nagy súlyok miatt talán már sohasem lesz képes rendesen járni.

Lőrincz Olivér: A Strava-betegség

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Biztos meg kell előznöm az előttem futót? Biztos kell még az a néhány kilométer, hogy kerek szám jöjjön ki a hétre? Biztos a sok like-ra kell menni?

Börtönből szökött meg a népszerű bringás

CSUPASPORT Háromnapnyi börtön után megszökött Spanyolországból a népszerű BMX-es Ryan Taylor, aki az erről készült felvételeket a Youtube-csatornáján is megosztotta népes rajongótáborával.

Túra Cristiano Ronaldo szülőhelyén

CSUPASPORT Az ötszörös Aranylabdás szülőhelye, Madeira mindig is kedvelt turistacélpont volt, megismerésére pedig kiváló lehetőséget kínál a Madeira Island Ultra-Trail útvonalának végigtúrázása.

A tragikus sorsú magyar szépség

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből: fitneszmodell sorozatunkban bemutattuk a magyar származású, fiatalon elhunyt Marianna Komlost.

Újra lemérték az Everestet, a kör bezárult

CSUPASPORT Mivel sok vita volt arról az elmúlt hetven évben, hogy milyen magas is a Föld legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest, a kínaiak idén újra lemérték. Kiderült, hogy nincs új a nap alatt.

A Mikulás és az extrém sportok

CSUPASPORT A Mikulás is ember, szeret szórakozni. Egy évben csak egyszer találkozunk vele, azt viszont alig tudjuk, mit csinál egész évben. Hát, ezt!

Cristiano Ronaldo hétvégi edzésrutinja

CSUPASPORT A portugál labdarúgó klasszis otthonában mutatta be, milyen gyakorlatokkal tartja formában magát. Példáját bárki követheti, segédeszközökre sincs hozzá szükség.

Kéktúrázni télen is bátran lehet

CSUPASPORT A teljesítménytúrák továbbra is tiltottak, de ez nem jelenti, hogy ne lehetne kihívásokat találni és teljesíteni. Az Országos Kéktúra ráadásul több szempontból még az instant köröknél is ideálisabb.

Futás kétszeri nekifutásra

CSUPASPORT Most induló cikksorozatunkban minden héten egy-egy magyar hobbifutóval ismerkedhetünk meg, aki elmondja, miért választotta a futást. A sorozat első állomásán Kiss-Francsics Ági meséli el történetét. 

Síterepek Maribor közelében

CSUPASPORT A szlovéniai síterepeket bemutató sorozatunk harmadik, egyben utolsó állomásán Maribor környékére kalauzoljuk olvasóinkat, hogy megismerkedjenek két kitűnő síközponttal, a pohorjeivel és a roglaival.

A túrázók felzaklathatják az erdő állatait

CSUPASPORT Az University of British Columbia kutatása szerint még a passzív szabadidős tevékenységnek nevezhető túrázás is negatív hatást fejhet ki az erdőben élő állatok mindennapjaira.

Bringás edzésterv öt lépésben

CSUPASPORT A népszerű kerékpáros szakportál, a bikeradar.com öt, mindenki számára könnyen követhető tippet adott arra, hogyan készítsünk saját edzéstervet néhány lépésben. Nézzük, melyek ezek!

Bánkúton a síelés és a túrázás is népszerű

CSUPASPORT Mint a legtöbb hazai síterep, a bánkúti is kiszolgáltatott az időjárásnak, az előző szezonban nagyjából három nap adódott a sípályák használatára.

Maratoni csípőfájdalommal

CSUPASPORT A kenyai Eliud Kipchoge és honfitársa, az etióp Kenenisa Bekele után Birhanu Legese a világ harmadik leggyorsabb futója a maratoni távon, pedig Berlinben és Tokióban is kínok között ért célba.

Távolodás az ultratriatlon élmezőnyétől

CSUPASPORT Tavaly sérülésekkel is megküzdött Szőnyi Ferenc, aki úgy véli, kora miatt nem képes tartani a lépést a legjobbakkal, de építőipari munkái közepette azért nagy terveket sző az idei évre.

Következik a nagy bejglifutás

CSUPASPORT A hobbifutókra óhatatlanul felszaladt pár kiló, amit valahogy gyorsan le kell kocogni – blogszörfösünk is megfogadta, hogy nekiveselkedik, s hogy legyen motiváció, remek bejegyzéseket is talált.

Népszerű az öt kilométeres kihívás

CSUPASPORT Akár újévi fogadalomtételként, akár a teljesítmény növelése céljából, de érdemes kipróbálni az úgynevezett 5K challenge-t, amelyhez futóedző segítségével adunk néhány megszívlelendő tippet.

Marad a szigor az osztrák sípályákon

CSUPASPORT Várhatóan egy héttel tovább, január 24-ig tart Ausztriában a zárlat, a helyiek azonban megrohamozták a síterepeket, Semmeringben például lehetetlenség volt tartani a megfelelő távolságot.

Lehet utazni a szlovén síparadicsomokba!

CSUPASPORT Háromrészes, a szlovén síterepeket bemutató sorozatunk első állomásán az ország északnyugati csücskébe látogatunk, ahol a Kranjska Gora-i és a kanini pályák várják a sízőket.

Heti aktuális: fekvőtámasz-kihívás naponta

CSUPASPORT Január első hetében meglehetősen gyér a választék a szervezett szabadidősportban, de egy konditerem programjának otthoni teljesítésével gyorsan megfelelő karizomra tehetünk szert.

Mike Tyson lehetetlen edzésprogramja

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Egy testépítő megpróbálta végigcsinálni az edzésprogramot, amely szerint Mike Tyson a fénykorában készült. Bármennyire jó formában volt is, kudarcot vallott.

Edzőtermünk lehet az erdő

CSUPASPORT Egy farönk, egy nagyobb kődarab, netán egy kisebb szikla – a járványhelyzet miatt a modern eszközökkel felszerelt konditermek zárva tartanak, ugyanakkor akik szeretnék fejleszteni izmaikat, megtehetik a természetben is.

Újévi tanácsok bringásoknak

CSUPASPORT Ha a következő évben is aktívak szeretnénk maradni a kerékpár nyergében, tűzzünk ki magunk elé célokat, amelyeket aztán be is tartunk – állítják a szakemberek.

Éjszaka az erdőben az Országos Kéktúrán

CSUPASPORT A mérnök-informatikus Molnár Barnabás és barátja a Magas-Tátrában eszmélt rá, hogy hazánkban is számtalan túraútvonal létezik, ráadásul a sötétben felerősödő hangokat is meg lehet szokni.

Egymás után dőltek a világcsúcsok

CSUPASPORT A koronavírus-járvány miatt eseménytelenné váló évben sem maradtunk nagyszerű eredmények, produkciók nélkül. Az év zárásaként összegyűjtjük ezeket: sorozatunk második részében a külföldiek kiemelkedő teljesítményeit elevenítjük fel.

Torlódás és felháborodás a sípályák miatt

CSUPASPORT A vártnál sokkal többen rohamozták meg a karácsony előtt megnyíló ausztriai sípályákat, és ez nem mindenkinek tetszett.

Parádés magyarok földön, vízen

CSUPASPORT A koronavírus-járvány miatt eseménytelenné váló évben sem maradtunk nagyszerű eredmények, produkciók nélkül. Az év zárásaként három cikkben gyűjtjük össze ezeket: kezdésként kiemelkedő magyar teljesítményeket idézünk fel.

Törékeny kislányból a szkander királynője

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből: Barzsó Henrietta korábban úszott és táncolt is, végül azonban a szkander mellett tette le a garast.

A világbajnokságnál nincs jobb motiváció

CSUPASPORT A csapatban tavaly 24 órás világbajnoki ezüstérmet szerző ultrafutó, Halama Levente tavasszal ugyan elsüllyedt érzelmileg, de október elején elhatározta, megpróbál véghez vinni egy jó téli alapozást.

Már nem halálos veszély a Királyok ösvénye

CSUPASPORT Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Sokáig a világ egyik legveszélyesebb hegyi ösvényeként tartották számon az El Caminito del Rey útvonalat, amely hírhedt sziklafalakon kanyarog.

Mit együnk síelés alatt?

CSUPASPORT Étkezés a lejtőkön? A reggelitől az ebédszüneten át a könnyed vacsoráig a síelőknek gondosan kell összeállítaniuk az étrendet, ha azt szeretnék, hogy a legtöbbet hozzák ki a téli vakációból.

A futóvilág, ami körülvesz

CSUPASPORT A karácsonyi készülődés közepette picit megcsappant a blogszemlében idézhető bejegyzések száma, de mindez azért is lehet, mert a hobbifutók számára is eljöttek a csendesebb hetek.

Hogyan maradjunk fittek karácsonykor?

CSUPASPORT Ha nem akarunk áldozatul esni a karácsonyi tespedésnek, és kondiban szeretnénk tartani testünket, érdemes megfogadnunk néhány hasznos tanácsot.

Kérdőjelekkel indul a síszezon

CSUPASPORT Korábban egyértelműnek tetszett, hogy az osztrák sípályák december 24-én ismét kinyithatnak, néhány nappal az újraindulás előtt azonban néhány tartományban nagy a bizonytalanság.

Lendületben a hazai BMX-cross szakág

CSUPASPORT A koronavírus-járvány ellenére kiváló évet zárt a honi terepszakág, amely egyre több lurkót csábít a pályákra, ráadásul egyre több szülő finanszírozza gyermeke előrelépési lehetőségét.

Nem tériszonyosoknak való üvegcsodák

CSUPASPORT Kínában – többek között – üveghidak építéséből is sportot űznek, így aztán ott találhatók a világ leglátványosabb üvegpadlójú hídjai, ösvényei. Mutatunk közülük négyet, ráadásként egy impozáns kanadai kilátót.

A futás nem most lett technikai sport

CSUPASPORT Vajon milyen szerepük lehet az utóbbi időszak fantasztikus utcaifutó rekordjaiban az egyre jobb karbonszálas cipőknek? Ezt a témát jártuk körül Jenkei Péterrel és Paukó Andrással.