Peloton: a koronavírus közbeszólt

Átmenetileg felfüggesztették a Peloton workout alkalmazás online kerékpáros edzéseit, mert a cég egyik alkalmazottja elkapta a fertőzést. Búslakodásra azonban nincs okunk, az archívumban továbbra is böngészhetünk.

Új edzés: Kokót a Rocky betétdala motiválja

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Kovács István, olimpiai bajnok ökölvívó felkészülését többek között bokszzsák, TRX és bordásfal segíti.

Új edzés: Klein Dávid traverze az erkélyen

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. A négy nyolcezres csúcsot is meghódító hegymászó érdi házánál mászófalon is gyakorolhat.

Melyik Maráz Zsuzsanna kedvenc napja?

CSUPASPORT A Csupasport magazin kérésére Maráz Zsuzsanna, a népszerű, kétszeres Spartathlon-győztes futó egy olyan napot választott, amikor nem is győzött.

Elhunyt a gördeszkázás fenegyereke

CSUPASPORT Mindössze ötvenegy éves korában elhunyt Jeff Grosso, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb gördeszkása. A halál oka egyelőre nem ismert, ám a deszkás társadalmat megrendítette a sportág fenegyerekének halálhíre.

A túrakerékpározás kalandosabb oldala

CSUPASPORT Külföldön töretlen népszerűségnek örvend a bikepacking túrakerékpáros irányzat. Hogy pontosan mit is jelent az elnevezés, miként lehet körülírni, arról magyar meghonosítójával Gangel Marcellel beszélgettünk.

Garázsban edz a bajnok tűzoltó

CSUPASPORT Juhász Péter nyerte az HSMA legrangosabb sorozata, a Prémium Liga idei első fordulóját. A huszonhat éves mádi tűzoltó mesélt a versenyzésről, a karrierjéről, és arról, hogyan edz a járvány sújtotta időszakban.

Új edzés: Dombi Tibor maratonit fut

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. A Debrecen korábbi labdarúgója barátnője és lánya segítségére számít a hét utolsó napján.

Vajon milyenek lesznek a kilátások?

CSUPASPORT Utcán, hegyen, kertben, vagy éppen sehol – blogszörfösünk mindenre talált példát, azaz kiderült, hogy a hobbifutók találékonyak, vagy éppen megfontoltak, ha mozgásról van szó

Amikor mindenki otthon sportol

CSUPASPORT Maráz Zsuzsanna, Mányoki Attila, erkélyfutás, futópadteszt: sok minden más mellett a négy fal közötti sportolásról írunk szokásos e-magazinunkban.

Óriási elismerés Monspart Saroltának

CSUPASPORT A februárban elhunyt Székely Éva helyére a Nemzet Sportolói a világbajnok tájékozódási futó Monspart Saroltát jelölték maguk közé.

Szünetel a magyarországi túraélet

CSUPASPORT Nem csak a teljesítménytúrákat mondták le sorra a szervezők, a Magyar Természetjáró Szövetség arra kérte tagszervezeteit, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel mindenkit otthon maradásra buzdítsanak.

Otthoni edzőtábor a Himalája helyett

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek arról, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Suhajda Szilárd hegymászó a Himalája ugyan nem mehet, de az otthoni edzésprogramot nagyon szigorúan veszi.

„Megijedtem, hogy elkaptam a koronavírust”

CSUPASPORT Negatív lett Parti András koronavírus-járvány tesztje, és bár nem tudja, milyen betegség döntötte őt le a lábáról, mint meséli eléggé megviselte ez az időszak.

Szakadt bokaszalaggal is célba ért

CSUPASPORT Negyvenöt éves kora ellenére Kuzler Béla úgy falja a kilométereket, mint gyerek az édességet. A hosszútávú kerékpáros keresztül-kasul bejárta Európát. Úgy véli, e tevékenység megtanította a legnehezebb dologra a világon.

Télbúcsúztató móka a hegyekben

CSUPASPORT Minden év februárjában összejön a világ huszonnégy legjobb síelője és snowboardosa, hogy eldöntsék, ki közülük a király és a királynő. Idén is így tettek.

Kinti sportolás: mit és hogyan szabad ?

CSUPASPORT A pénteki kormányrendelet világosan meghatározza, milyen körülmények között engedélyezett a kinti szabadidős sportolás – és így már azt is tudjuk, mit nem kell szégyellni.

Csécsei Zoltán: fából vasember

CSUPASPORT Sokan tudják Csécsei Zoltánról, hogy második lett a Spartathlonon, és immár három futópados világrekord az övé – a kezdetekről beszélt a világ egyik legjobb ultrafutója.

Izomlázkellékek: kert, tégla, vizesflakon

CSUPASPORT Blogszörfösünk sem tehet mást, mint mindenki ország-, sőt világszerte: saját környezetében oldja meg a napi sportolást. Hédi találékonynak is bizonyult, olyannyira, hogy izomlázat kapott. Ki hogy áll az otthoni edzésekkel?

Hasznos eszközök otthoni edzéshez

CSUPASPORT Akik korábban hozzászoktak a rendszeres testmozgáshoz, nehezen viselhetik, hogy a négy fal közé szorulnak – a Csupasport állandó szerzője nekik kínál változatos otthoni edzésmódszereket.

Új edzések: Maráz Zsuzsa önkéntesnek állt

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják fenn formájukat. Maráz Zsuzsanna verseny nélkül folytatja az edzéseket, közben jelentkezett az esztergomi kórházba.

Otthon is mozogjanak a gyerekek!

CSUPASPORT Egy idő után a felnőttek mellett a gyerekek is nehezebben viselik a koronavírus-járvány miatti szobafogságot, de néhány apró trükkel könnyebben tehetik túl magukat a megpróbáltatásokon.

Új edzések: Mányoki Attila a szobabringán

CSUPASPORT Új sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formájukat. Mányoki Attila legfontosabb idei versenyét egyelőre nem törölték, ezért készül – szárazföldön.

A visszatérő, aki legyőzte Ronnie Colemant

CSUPASPORT Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, sorozatunkban ezúttal az Arnold Schwarzenegger bravúrját megismétlő Jay Cutlert mutatjuk be.

Most akkor mi a helyzet a Margitszigeten?

CSUPASPORT Hétfő óta tart zárva Margitszigeti Atlétikai Club mindkét komplexuma, és a közös edzéseket is felfüggesztették, ez azonban nem jelenti azt, hogy megállt volna a futóélet – csak átalakult.

Duci volt, lefogyott, s már ultrafutó

CSUPASPORT Jelenleg harminc kilogrammal könnyebb Cristofer Clemente, aki egy orvosi rutinvizsgálat következtében kezdett drasztikus életmódváltásba, de ha nem sportolhat, retteg, hogy ismét elhízik.

Napi tíz perc torna is sokat segít

CSUPASPORT Ha a járványhelyzet következtében lakásunkban, házunkban ragadtunk, de az otthoni munkavégzés és a gyerekek mellett nem marad elég időnk a testmozgásra, akkor is felesleges kétségbe esni.

Lapát nélkül eveztek Alaszkától Mexikóig

CSUPASPORT Ryan és Casey Higginbotham gyermekkoruk óta verseng egymással, jóformán minden ismertebb sportot kipróbáltak már, majd egyszer úgy döntöttek, hogy Alaszkától kézzel eleveznek Mexikóig.

A home office és a nyúlcipő

CSUPASPORT Ha blogszemle, akkor kikerülhetetlen téma a koronavírus-járvány, a netes bejegyzések között azonban még itt-ott felbukkan egy-egy aktuálisabb versenybeszámoló, illetve edzésről szóló írás.

A nehéz pályák nagymenője

CSUPASPORT Igazi vagány csaj a magyar kerékpársport reménysége, sőt, lassan az egyik legnagyobb sztárja, Vas Kata Blanka. A bringán nőtt fel, négyéves kora óta versenyez és ér el egyre jobb eredményeket.

Túl az alapozáson, de hogyan tovább?

CSUPASPORT Csécsei Zoltán megnyerte a kétnapos megméretést a Balaton Szupermaratonon, s bár a 24 órás országos bajnokságot törölték a koronavírus miatt, egyelőre ugyanúgy készül tovább, mintha lennének versenyek.

Legalább napi egy percet szánj magadra!

CSUPASPORT Hét napon keresztül, napi egy perces plank-kihívásra buzdította követőit a közkedvelt edző, Debreczeni Dóra, akinek kihívásához több száz magyar Instagram-felhasználó csatlakozott.

Koronavírus elől ki a szabadba

CSUPASPORT Szakemberek szerint, ha nem érezzük magunkat betegnek, az edzőtermi és a szabadtéri mozgással is sokat tehetünk az egészségünkért, de a zárt tér elkerülése miatt sokkal jobb, ha utóbbiban gondolkodunk.

Labda helyett futópad, súlyok és kettlebell

CSUPASPORT A sztárfutballisták sem nagyon tehetnek mást, miközben leállt a sportélet, otthon készülve készülnek a folytatásra. A módszerek között persze vannak különbségek.

Verseny helyett magányos százas

CSUPASPORT Nedjalkov Balázs rengeteget készült a Black Hole Ultra Running Race-re, ám a versenyt a koronavírus-járvány miatt lefújták. Kárpótlásul felesége kíséretében a OneDoorTrail Zengő ultra távját teljesítette.

Kobe Bryant-idézetek: Ha félsz, elbuksz

CSUPASPORT Az egész sportvilágot megrázta Kobe Bryant január 26-i halála. A Csupasport összegyűjtötte a helikopter-balesetben elhunyt, ötszörös NBA-bajnok tíz olyan mondását, amely bárkinek ösztönzést jelenthet az edzéshez vagy sportoláshoz.

Amikor a magyar futók uralták a világot

CSUPASPORT Az ötvenes években a magyar közép- és hosszútávfutók világcsúcsaitól zengett a világ, köszönhetően edzőjük, Iglói Mihály zseniális és forradalmi edzésmódszerének.

Hogyan futunk a csillagjegyünk alatt?

CSUPASPORT A rutinos ultrafutónak számító Boginak igazán hihetünk, ha arról van szó, hogy egy-egy teljesítés sikere vagy kudarca nagyban függ attól is, hogy ki, milyen csillagjegy alatt született – kocogóhoroszkóp, első rész!

Baji Balázs vakon edz

CSUPASPORT A bizonytalanság a legnagyobb kihívás Baji Balázsnak, aki rehabilitációs szakemberek segítsége nélkül készül, ám még nem tudja, pontosan mire is.

Fába vaskarika: otthoni BMX-edzőszett

CSUPASPORT A leleményesség nem ismer határokat: most már hulladékfából készült eszköz segítségével is elsajátíthatjuk a különböző BMX-mutatványokat anélkül, hogy ki kellene tennünk a lábunkat otthonról.

Futballistából válogatott ultrafutó

CSUPASPORT Halama Levente a diplomája megszerzését követően, némi súlyfelesleggel kezdett futni, nyolc év után pedig, tavaly tagja volt a 24 órás világbajnokságon ezüstérmet szerző válogatottnak.

Új edzés: Suhajda Szilárd és a sportszoba

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Az elismert hegymászó a Pilis helyett egy külön spotolásra kialakított helyiségben készül.

Tévétorna minden korosztálynak

CSUPASPORT Az osztrák közszolgálati televízió, az ORF napi rendszerességgel megmozgatná a lakosságot, s március 23-án elindította sportprogramját, amely fiatalnak és idősnek egyaránt hasznos.

Hogyan lehet tekerni 11 órán át?

CSUPASPORT A Giutti Victoria-Palomar kerékpáristálló magyar versenyzője, Filutás Viktor kenterbe verte a profi bringásvilágot: édesapja nyomdokaiba lépve tizenegy óra alatt 402 kilométert tekert le egyhuzamban.

Tévétorna a Z-generáció gyerekeinek

CSUPASPORT Hogy a gyerekek ne maradjanak testnevelésóra nélkül a koronavírus-járvány ideje alatt, a brit személyi edző és életmód-tanácsadó Joe Wicks úgy döntött, minden nap megtornáztatja őket.

„Edzőnek lenni nem önmagunkról szól”

CSUPASPORT Igazi sportos családban nőtt fel az egykori kosárlabdázó Baranyi Zsuzsanna, akinek a mindennapjai a futás körül forognak, hiszen ma már edzőként dolgozik.

Szlovénia lélegzetelállító szurdoka

CSUPASPORT Nyárra remélhetőleg lehet újra utazni, túrázni, sétálni. És ha már nekiindulunk, érdemes felkeresni Szlovéniát, azon belül pedig a Vintgar-szurdokot a Triglav Nemzeti Park egyik kiemelt természeti csodáját!

Tonal: képzeletbeli, mégis húzós súlyok

CSUPASPORT Bár megelőzte a jelenlegi nehéz időszakot a smart-fitnesz eszközök, mint a Tonal megjelenése, most egyre inkább fontossá válik ezek használata, hiszen segítségükkel otthon is el tudjuk végezni az edzésünket.

Új edzés: Mányoki Attila az újrakezdésért

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Mányoki Attila saját testsúlyos gyakorlatokkal is készül, és ezúttal Írországban kalandozik…

Sportolás a kijárási korlátozás alatt

CSUPASPORT A kormány nemrég bejelentette, hogy március 28-tól április 11-ig részleges kijárási korlátozást vezet be. Ez nem kijárási tilalmat jelent, hanem a kültéri tevékenységek korlátozását.

Kilian Jornet is otthon fut

CSUPASPORT #YoCorroEnCasa Challenge , vagyis Otthon futok néven kampányt indítottak Spanyolország legjobb futói, akik mindenkit arra buzdítanak, hogy ha tehetik, otthon fussanak.

Kómából a fitneszterembe

CSUPASPORT Motorbalesete után Ryan Logue nemrég még eszméletlen állapotban feküdt, most pedig már több száz kilogrammokat emelget. Újabb példa, hogy akaraterővel és workouttal sok mindent elérhetünk.

Lejtőn az osztrák síterepek

CSUPASPORT A honfitársaink körében is népszerű stájerországi és karintiai úti célok a koronavírus-járvány miatt jelentős veszteséget könyvelnek el, pedig szinte valamennyi sípályát friss hó borítja.

Sportolási lehetőség világjárvány idején

CSUPASPORT Az otthon végezhető mozgásformák kényszermegoldásnak megfelelőek, de létezik néhány kezdeményezés, amely szervezett keretek között nyújt színvonalas edzéslehetőséget az átmeneti időszakban.

Spartathlon: van még remény a megrendezésre

CSUPASPORT Miközben a világon elmaradnak a futóversenyek, él a remény, hogy az őszi kihívásokat nem fenyegeti veszély, s a legendás Spartathlonra is sor kerül szeptember 25–26-án, sok magyarral a rajtban.

Új edzések: Mányoki Attila a szobabringán

CSUPASPORT Új sorozatunkban ismert sportolók beszélnek arról, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják fenn a formájukat.

Az év fája: az ördög hegedül a fenyő alatt

CSUPASPORT A 2020-as Európai Év Fája versenyt egy 350 éves csehországi fenyő nyerte, amelyhez számos helyi legenda kapcsolódik. Magányosan, egy elárasztott falu felett helyezkedik el.

Beach body-koreográfia ágyra és erkélyre

CSUPASPORT Ha tetszik, ha nem, a blogot is muszáj aktualizálni, úgyhogy Bogi sarkosan számba vette, mivel lehet csapatni az időt a futóféléknek akkor, amikor négy fal közé zárva várják a veszély elmúltát...

Ereszthetsz! – kipróbáltuk a falmászást

CSUPASPORT Sajátos sportágbemutatás, avagy mire megy az abszolút kezdő, némiképp túlsúlyos hobbifutballista a falmászók világában? Milyen gondolatok cikáznak a fejében, miközben belelép a hevederbe?

A futás a sminkre is jó!

CSUPASPORT Cser Krisztián, a Magyar Állami Operaház művésze négy éve csatlakozott az amatőr futók közösségéhez, és az áprilisra tervezett Vivicittán teljesítette volna első egyéni félmaratoni távját.

Lapát nélkül eveztek az ikrek

CSUPASPORT Ryan és Casey Higginbotham gyermekkoruk óta verseng egymással, jóformán minden ismertebb sportot kipróbáltak már, majd egyszer úgy döntöttek, hogy Alaszkától kézzel eleveznek Mexikóig.

Mesebeli szurdok a Pilisben

CSUPASPORT Az egyik legszebb patakvölgy Budapest környékén a Csobánka mellett található Dera-szurdok, amely a zubogó patak, a különleges sziklaalakzatok és a vadregényes táj miatt méltán népszerű a futók, kirándulók körében.

Workout alkalmazások a négy fal közé

CSUPASPORT Nem érdemes aggódnunk amiatt, ha a járványhelyzet következtében a négy fal közé szorulunk, mert remek workout alkalmazások segítik állóképességünk megőrzését és erősítését. Nézzük, melyek ezek! 

Országfutás – kizárólag magányosan!

CSUPASPORT Múlt pénteken kezdődött és vasárnapig tart az országfutás elnevezésű szabadidősportos rendezvény, amely kapcsán a koronavírus-járvány miatt ezúttal különleges kérésekkel fordultak a résztvevőkhöz.

Milyen gyors egy bázisugró?

CSUPASPORT Egy amerikai kanyonban felvett videón pontosan látszik, milyen sebességgel száguld egy bázisugró.

Közel volt a célhoz a hegymászó-válogatott

CSUPASPORT A nagy havazás miatt fel kellett adnia célját, a Shkhara megmászását, és haza kellett térnie a magyar hegymászó-válogatottnak a Kaukázusból.

Vészhelyzetre vésztartalékok futáshoz

CSUPASPORT Mostanság nem árt biztosra menni, úgyhogy Bogi kicsit körülnézett, hogy összegyűjtse a mai vírusos időkben, mit érdemes magunkkal vinni a hosszú futásokra – például konzervet. És sört...

A testépítés csúcsa a dinasztiák után

CSUPASPORT Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, s 1965 óta íródó történetében több ikonikus testépítő is győzött. Sorozatunkban ezúttal a legutóbbi két győztest mutatjuk be, íme Shawn Rhoden és Brandon Curry.

Levegővételi tippek túrázáshoz

CSUPASPORT Ahhoz, hogy minél jobban és tovább bírjuk a gyaloglást nehezebb terepen is, érdemes odafigyelnünk a hatékony levegővételre. Az alábbiakban három ötletet adunk hozzá.

Új edzés: Dombi és a magányos maratoni

CSUPASPORT Dombi Tibor, a Debrecen korábbi labdarúgója, terveinek megfelelően egyedül lefutotta vasárnap a maratonit, a Csupasporton pedig elmeséli, milyen volt.

Kevésbé ismert kirándulóhelyek

CSUPASPORT Amennyiben Budapesten vagy környékén lakunk, és a kijárási korlátozásnak megfelelően szeretnénk a velünk egy háztartásban élőkkel túrázni egyet, akad néhány hely, amit felkereshetünk.

Új edzés: Suhajda Szilárd lógva szorít

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Az elismert hegymászó a kialakult helyzettől függetlenül fontosnak tartja a marokerőt.

A Niagarától Kanada rejtett gyöngyszeméig

CSUPASPORT A Bruce Trail az Egyesült Államok és Kanada határán található vízesést köti össze a Huron-tó partján fekvő Tobermoryval, hossza közel 900 kilométer, amelyhez letérésekkel további 400 kilométert csaphatunk.

Bezárt a Himalája, a hegyek megvárnak

CSUPASPORT A mindennapjainkat átalakító koronavírus-járvány a hegymászást is elérte, ami azért is különösen nehéz, mert a többi sporttal ellentétben az alpinizmust nehéz egy nappaliban szimulálni.

Spinningalkalmazások otthonra

CSUPASPORT Otthon is tekerhetünk anélkül, hogy megsértenénk a távolságtartás szabályait. Havi háromezer forintért színvonalas applikációkhoz juthatunk, amelyek segítségével közösen is edzhetünk.

Járványhelyzet alatt is tekernek

CSUPASPORT Evés, alvás és edzés – így telnek profi kerékpárosaink mindennapjai a kijárási korlátozás alatt. Az önkéntes edzőtáborban egy cél lebeg mindenki szeme előtt: túlélni ezt az időszakot.

Dombi Tibor nagy kihívása vasárnapra

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan tartják formában magukat. Dombi Tibor különleges helyzetben van, mert megteheti, hogy a programjába beillesszen egy maratoni futást.

Új edzés: Suhajda Szilárd edzőtábora

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Suhajda Szilárd hegymászó a Himalájába ugyan nem mehet, de az otthoni edzésprogramot szigorúan veszi.

Visszatérését tervezi a Mr. Olympia ikonja

CSUPASPORT Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, s 1965 óta íródó történetében több ikonikus testépítő is győzött. Sorozatunkban ezúttal a hétszeres győztes, még mindig aktív Phil Heath-ről olvashatnak.

Te is, fiam (vagy lányom), Fartlek?!

CSUPASPORT A hirtelen jött szabadidő apropóján biztosak lehetünk benne, hogy jelentős létszámú utánpótlásra van kilátás a világban, nem véletlen, hogy Bogi elgondolkodott a modern futóneveken.

Gerecse 50: nem akartak kockáztatni

CSUPASPORT Magyarország meghatározó teljesítménytúrájának szervezői meg akarták őrizni az esemény értékét, ezért ősz helyett jövő áprilisra halasztották – miközben tudják, hogy a rendezés költsége várhatóan sohasem jön vissza.

Új edzés: készülni az újrakezdésre

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek arról, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Mányoki Attila saját testsúlyos gyakorlatokkal is készül a bizonytalanságban, és ezúttal Írországban kalandozik…

A Fidzsi-szigeteken ragadt a csinos szörfös

CSUPASPORT Sok sporttársával ellentétben Costa Rica legtehetségesebb szörföse, Brisa Hennessy gond nélkül gyakorolhat, és amiatt sem bánkódik, hogy későbbre halasztották az olimpiát, amelyen biztos indulónak számít.

Húzd ki a dugót!

CSUPASPORT Sajnos eljött az a pillanat, amikor kiderült, a gépi világ nélkül félemberek vagyunk csupán – a Nemzeti Sportban megjelent publicisztika arról szól, vajon rádöbbenünk-e arra, a lelkünket is meg kell erősíteni az állóképességünk érdekében.

Új edzés: Mányoki Attila Lombardiában!

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formájukat. Az Ocean’s Seven kihívást teljesítő hosszútávúszónak Olaszország sem elérhetetlen – szobakerékpárral.

Új edzés: Maráz Zsuzsa önkéntesnek állt

CSUPASPORT Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják fenn formájukat. Maráz Zsuzsanna verseny nélkül folytatja az edzéseket, közben jelentkezett az esztergomi kórházba.

Üzemi hőfokot az izomzatnak!

CSUPASPORT Tervezzen bármilyen edzést, otthon vagy a szabadban, nem lehet elégszer hangsúlyozni a bemelegítés fontosságát. Az izomcsoportok megfelelő fejlődéséhez megfelelő vérkeringés is szükséges.

Új edzés: Mányoki Attila a szobabringán

CSUPASPORT Új sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formájukat. Mányoki Attila legfontosabb idei versenyét egyelőre nem törölték, ezért készül – szárazföldön.

Így is lehet: elértük a francia erkélyfutót

CSUPASPORT Barcelona utcái helyett hétméteres erkélyén futotta le a maratoni távot Elisha Nochomovitz. A francia sportoló a Csupasportnak mesélt a rendhagyó teljesítményéről.

A legsűrűbb évünk: tragédiától a sikerig

CSUPASPORT A hazai magashegyi hegymászás történetének legaktívabb éve vitán felül 2010 volt, amikor összesen hat magyar expedíció indult a Himalájába – volt köztük sikeres, rehabilitációs jellegű és sajnos tragikus is.

Kezdőként a futópadon: mennyire éri meg?

CSUPASPORT Sokan vannak, akik most úgy vesznek gyorsan futópadot, hogy még életükben nem láttak közelről egyet sem: kollégánk is így volt ezzel, de egy hónapos tesztelés után már beszámolhatott tapasztalatairól.

Evezős olimpikonból fitneszoktató

CSUPASPORT Magyar Imre az 1992-es barcelonai olimpián kormány nélküli kettesben indult, de az elmúlt kilenc évben salsát és fitneszt tanít Csíkszeredában, s egyre többen csatlakoznak online óráihoz.

Mit kínál a Csupasport a mindennapokra?

CSUPASPORT Tematikus cikkek, új rovatok és kihívások, magazinok és e-magazinok: az élet nehézkessé vált, de a szabadidős sportolók már számtalan keserű helyzetből találtak kiutat.

Appalachian Trail: mindenki menjen haza!

CSUPASPORT A világ egyik legnépszerűbb hosszútávú túraútvonalának szervezői kérik a túrázókat, vegyék komolyan a koronavírust, s annak érdekében, hogy ne terjesszék a betegséget, maradjanak otthon.

Az új napirendbe is kell a sport

CSUPASPORT Hihetetlenül különleges helyzetet szültek az osztrákoknál a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések.

Ingyenes edzéstervek profiktól

CSUPASPORT Az elmúlt hetekben gyakran találkozhattak Lőrincz Olivér szakmai cikkeivel a honlapunkon. A versenyfelkészítéssel foglalkozó szakember csapata most még szélesebbre tárja a szabadidős sportolás kapuját.

A testmozgás továbbra is ingyenes

CSUPASPORT Palatinus Tünde korábbi fitneszvilágbajnok szerint nem lesz könnyű átvészelni a koronavírus-járvány miatti szobafogságot, ám a testmozgás segítéségével könnyebben átlendülhetünk a holtpontokon.

Könyvelőből lett a testépítés királya

CSUPASPORT Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, amelyet két versenyző tudott nyolcszor is megnyerni – Lee Haney-t már korábban bemutattuk, most következzen Ronnie Coleman.

Csak semmi felesleges: tévé helyett futás

CSUPASPORT Ultrafutóként is bontogatja már a szárnyait Oertel Nándor, azaz 42k Nándi, ahogy a futók ismerik, aki eredetileg csak saját futóklubjának szeretett volna egyenpólót...

Milliókat érő száguldás

CSUPASPORT A GoPro Millió Dolláros Kihívás elnevezésű-díját legutóbb Angus Sellen nyerte meg, aki minden extrém sportot szeret, amit a levegőben végeznek.