Áthelyezik a Torontál téri megállót

Szerdától mintegy 50 méterrel odébb helyezik a megállót.

Negyven éve halt meg Márton Áron

DELMAGYAR Erdély római katolikus püspöke egy székely földműves család harmadik gyermekeként született 1896. augusztus 28-án a Hargita megyei Csíkszentdomokoson.

Nem kell utazniuk a kishajósoknak, Szegeden is meghosszabbítható az okmány

DELMAGYAR Eddig Budapestre kellett utazniuk a kishajósoknak, ha meg akarták hosszabbíttatni okmányaikat, erre már Szegeden is nyílik lehetőség. Keddenként 13 és 15 óra között, a Kereskedő közi kormányablakban nyújthatják be a kérelmeket, azt is összefoglaltuk, mit vigyenek magukkal.

Hétfőn este további katonák haltak meg az azeri és az örmény erők közötti harcokban

DELMAGYAR Ezzel 84-re emelkedett a halálos áldozatok száma a harci cselekmények vasárnapi kiújulása óta.

Kiderült, mikorra készül el az első vakcina, és mikor érhet véget a járvány

DELMAGYAR Jelenleg több mint 150 fajta koronavírus-vakcinát tesztelnek világszerte, és egyre többen reménykednek abban, hogy rekordidő alatt sikerül piacra dobni a megfelelőt. A legoptimistább vélemények szerint ez akár már idén megtörténhet, de a jövő év eleje mindenképp reálisnak tűnik. Ezután következik a tömeggyártás, a szállítás, a tárolás és a lakosság beoltása, és néhány hónap alatt teljesen legyőzhetjük a járványt. Az élet akár 2021 elején visszatérhet a rendes kerékvágásba, a jövő nyárra pedig teljesen leküzdhető lehet a járvány.

Köztéren szexelő párt kaptak lencsevégre Szegeden

DELMAGYAR Felkerült egy videó az internetre, melyet a Széchenyi parkban készített néhány járókelő, akik egy padon szerelmeskedő párra lettek figyelmesek.

Matthäus a Bayernbe vinné a Hoffenheim csatárát

DELMAGYAR A német válogatottsági rekorder és korábbi magyar szövetségi kapitány Lothar Matthäus szerint a labdarúgó Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő Bayern Münchennek le kellene igazolnia Andrej Kramaricot a Hoffenheimtől.

Borongós lesz a kedd, de eső már nem lesz

DELMAGYAR

Két autó ütközött a József Attila sugárút és a Budapesti körút sarkán

DELMAGYAR

Októberben tartják a reformáció hónapját

DELMAGYAR Októberben tartják a reformáció hónapját országszerte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében. A programsorozat hagyományosan október 31-én, a reformáció emléknapján zárul.

Ki lehet ez a Kós Károly-bajszú ember?

DELMAGYAR Gyenes Kálmán gyönyörű képe az egymásnak ellentmondó látszatokról és a megpihenő időről, annó 1991.

ÚtON: Néhol csak lépésben lehet haladni

DELMAGYAR A legfrissebb közlekedési hírek.

Újabb részletek derültek ki a múlt heti párizsi terrortámadás elkövetőjéről (videó)

DELMAGYAR A rendőrök a támadó mobiltelefonján találtak egy fényképet egy személyazonosító okmányról, amelyből kiderül, hogy a férfi 1995-ben született, tehát már akkor sem volt kiskorú, amikor három évvel ezelőtt Franciaországba érkezett. Előkerült egy felvétel is, amelyen előre bejelenti a támadást.

Betartják a vírusszabályokat Ópusztaszeren és Pusztaszeren is

DELMAGYAR A koronavírus-járvány második, az elsőnél agresszívabb hullámában vagyunk. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a kisebb településeken miként érinti ez az embereket, mennyire változtatta meg az életüket. Az 1365 lakosú Pusztaszeren és a 2178-as népességű Ópusztaszeren jártunk.

Bűnös a makettpark-ügy egyik vádlottja

DELMAGYAR Beismerte bűnösségét a mórahalmi makettpark ügyében költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás ötödrendű vádlottja szeptember 29-én a Szegedi Törvényszéken.

Már nincs fertőzött a Sole-Mizónál

DELMAGYAR A hétvégén néhány közösségi oldalon megjelent, hogy a Sole-Mizo Zrt. szegedi, Budapesti úti üzemében többen is Covid-19 fertőzöttek.

Botlottak az éllovasok

DELMAGYAR

Idős asszonyt mentettek Szentesen, két balesetnél is ott voltak

DELMAGYAR

Árokba borult egy kisteherautó az 55-ös főúton, a tűzoltók szabadították ki a sofőrt – Fotók

DELMAGYAR Letért az úttestről és az árokban az oldalára borult egy kisteherautó az 55-ös főút Öttömös és Ásotthalom közötti szakaszán.

Búcsúzott az olimpiai bajnok Puig

DELMAGYAR A Puerto Ricó-i olimpiai bajnok mindössze három játékot nyert az olasz Sara Errani ellen a hétfői találkozón.

Békéscsabán nyert a QSM Algyő a férfi kézilabda NB II.-ben

DELMAGYAR Eredmények és nyilatkozatok Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalából.

Százötven millióból korszerűsítették az erdészetit

DELMAGYAR Három éve egy Belügyminisztérium által meghirdetett pályázaton sikerült 150 milliós forráshoz jutnia a szegedi erdészeknek. Idén nyáron fejezték be a munkákat, a helyi védettségű iskolaépületüket korszerűsítették.

Lecsökkent a véradók száma

DELMAGYAR Jelentősen visszaesett a véradók száma megyénkben a koronavírus miatt – közölte a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete.

Dupla ezüstérem

DELMAGYAR Remek eredményekkel zárult a fallabdázók hétvégi országos bajnoksága, hiszen a nőknél és a férfiaknál is volt szegedi a fináléban. Csókási Gabriella már rutinos döntősnek számít, Sebők Benedek első szegedi férfiként jutott el idáig. Mindketten ezüstéremmel zártak.

Tizenhat Csongrád-Csanád megyei település nyert, a legtöbbet Székkutas

DELMAGYAR Utak, önkormányzati épületek és sportlétesítmények újulhatnak meg a Belügyminisztérium kiírása által Csongrád-Csanádban is. Tizenhat település nyert forrást fejlesztési elképzelései megvalósítására, így 301 millió 425 ezer forint érkezik a megyébe.

A forduló gólvadásza, Rácz Dezső

DELMAGYAR Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. A megyei I. osztályban némi meglepetésre első idegenbeli sikerét aratta a Székkutas, a Szeged-Csanád GA II. elleni győzelemből Rácz Dezső mesterhármassal vette ki a részét, így nálunk a kutasiak csatára lett a forduló gólvadásza.

Vásárhelyen 108 ember tartózkodik házi karanténban

DELMAGYAR Hódmezővásárhelyen újra összeült az operatív stáb, amely szerint a városban 30-40 fertőzött lehet, Szegeden pedig megint elmarad egy koncert az IH-ban a vírus miatt.

Meghaladta a 4,5 millió főt a foglalkoztatottak száma augusztusban

DELMAGYAR Augusztusban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma az előző hónaphoz képest 54 ezerrel, 4 millió 514 ezerre emelkedett, a tavaly augusztusihoz képest pedig 18 ezerrel csökkent.

ÚtOn: Tarján és a belváros már csak lassan járható

DELMAGYAR

Nem most kellett volna kivágni a fákat a Nyitra utcában

DELMAGYAR Környezetvédőkhöz fordultak a Nyitra utcaiak, miután másodszorra is tarra vágták a kiserdő légvezetékek körüli részét. A szakember szerint rosszul választották meg a vágás időpontját, és fatelepítésre, tereprendezésre kötelezni kell a szolgáltatót.

Felháborító nyilatkozatban támadta hazánkat Věra Jourová

DELMAGYAR Az Európai Bizottság liberális alelnöke láthatóan nincs tisztában a magyar sajtóviszonyokkal.

Öt határsértőt fogtak Szatymaznál

DELMAGYAR Palesztin, líbiai és szír férfiakat állítottak meg.