A balatoni hotelek már jobban teljesítettek, mint a járvány előtt

Jókora a különbség a járvány előtti időszakhoz képest a szállodai vendégéjszakák és a vendégek számában egyaránt, noha a 2020-as bázist már jócskán meghaladták a mutatók.

Négyeskarambol az M0-áson – fontos figyelmeztetést adtak ki

DELMAGYAR Feladja a leckét az időjárás az autósoknak.

Zsidó-keresztény imaórát tartanak vasárnap Budapesten

DELMAGYAR A 17 órakor az Avilai Nagy Szent Teréz plébániatemplomban kezdődő szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Frölich Róbert országos főrabbi vezeti - közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense.

Majdnem tragédiával végződött a magyar énekesnő vacsorája

DELMAGYAR Napok óta zabkásán és gyógyteán él Marcellina, aki egy ártalmatlannak tűnő ételtől kapott allergiás rohamot.

Két kiemelkedő írónő életműve elevenedik meg a kultúra napján

DELMAGYAR Január 23-án a Szelíden és szilárdan című előadás tárja fel Szabó Magda életét, illetve kivételes pályaívét.

Elfoglalják a lakók a Petrának kijelölt mozgáskorlátozott parkolót

DELMAGYAR Mozgássérült-parkolót jelöltek ki a Kora iskola előtt, hogy az oda járó Józsa Petra szüleinek minél kisebb távolságról kelljen begyalogolniuk, ölükben a 10 éves gyerekkel. Csakhogy a zsúfolt lakótelepen a legtöbbször továbbra is a lakók autói állnak ezen a helyen.

Egy hős elkelt

DELMAGYAR Hősökként tekintettünk a fiúkra, akik kiváló sport­emberi erényeket csillogtatva jobban szerepeltek a vártnál, de hiába számítottunk arra, hogy a külföldi nevesebb klubok rájuk vetik magukat.

Mesterséges Intelligencián alapuló, automata bisztró nyílt

DELMAGYAR A mesterséges intelligencián alapuló technológiával bármilyen működő üzlet kasszamentessé alakítható.

Karikó Katalin a Debreceni Egyetemnek ajánlotta fel a díjáért járó pénzjutalmat

DELMAGYAR A Debreceni Egyetemen (DE) zajló kutatásokra, illetve tehetséggondozásra ajánlotta fel a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzjutalmat Karikó Katalin magyar kutatóbiológus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója - közölte az egyetem a honlapján pénteken.

Földön járó csillagok a Tornyaiban

DELMAGYAR A Tornyai-múzeum kamarakiállítása a magyar színjátszás kezdeteit, a színházteremtés nehézségeit idézi fel, Kelemen László alapító életművére emlékezve.

37 hallgató vette át az oklevelét

DELMAGYAR Ünnepélyes keretek között vehette át oklevelét a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának januári diplomaosztóján 38 végzett közgazdászhallgató. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében Kovács Péter, a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, és Ungor Lujza, a GTK hallgatói részönkormányzatának elnöke köszöntötte a közgazdászjelölteket. 

Tárlatok a magyar kultúra napján – Frank Yvette fotói

DELMAGYAR Kettős tárlatmegnyitóval ünnepelték a magyar kultúra napját a Kőrösy József Közgazdasági Technikumban tegnap. A kiállítók, Tessényi Judit festőművész és Puskás János fotográfus személyesen is részt vettek az iskolai ünnepségen.

Részvétét fejezte ki a ghánai robbanás miatt Áder János

DELMAGYAR Részvétét fejezte ki a Ghána nyugati részén történt robbanásban elhunytak családjainak és a ghánai embereknek Áder János köztársasági elnök pénteken.

Hableány-katasztrófa: Megkezdődött a hajózási társaságok elleni polgári per

DELMAGYAR A 78 felperes összesen több mint 4 milliárd forint sérelemdíjat vár a két hajózási társaságtól.

Kölcseyre emlékeztek a képviselők

DELMAGYAR 33 éve ünnepeljük a magyar kultúrát január 22-én, ugyanis Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az ünnep alkalmából pénteken Mihálffy Béla önkormányzati képviselő, a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Chovanecz Kata és Haág Zalán önkormányzati képviselők koszorút helyeztek el Kölcsey Ferenc mellszobránál a megyeszékhelyen.

Soha ennyien nem látogattak még magyarországi várakat, kastélyokat

DELMAGYAR Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

Sportcsarnokot kapott Földeák

DELMAGYAR A földeákiak alighanem az új sportcsarnoknak örülnek a legjobban a tavalyi beruházások közül, emellett nyertek pénzt középületek, csatornák, utak felújítására is. Idén többek között a kultúrház megújulását lehet várni, de egy hídét is.

Erős széllel köszönt be a hétvége

DELMAGYAR A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között várható.

Tavasszal folytatják az útfelújítást

DELMAGYAR Az Orosháza és Szentes közötti út felújítási munkái már 25 százalékban elkészültek. A munkát várhatóan március 15-től folytatja a Magyar Közút Nzrt., amennyiben az időjárási viszonyok ezt megengedik. Nagymágocs és a Békés megyei határ között a kétoldali szélesítés teljes egészében, a meglévő burkolat felújítása a stabilizált padkával együtt, 1,5 kilométeres szakaszon már a kötőrétegig elkészült. A mostani útállapot nem a végleges, a kivitelezés folytatásakor az egész szakaszra kerül még egy kopóréteg is. 

Kékesi Márton a legjobb 20-30 közé kerülne

DELMAGYAR A 26 éves síző kijelentette, hogy az éremszerzés nem reális cél, de a legjobb 20-30 közé bekerülhet.

Szemétbe akadt bálnát keresnek Hawaii partjainál

DELMAGYAR Az elmúlt hétvégén mintegy 600 méter hosszú, erős halászzsinórt távolítottak el az állatról, de maradt rajta.

Márki-Zay kampánytanácsadója egy elítélt, adócsaló botrányhős

DELMAGYAR Az elmúlt időszakban több helyen is feltűnt a miniszterelnök-jelölt körül egy titokzatos ember.

Piros Zsombor az év végére a top 100-at célozza meg

DELMAGYAR A világranglistán egyesben jelenleg 257. játékos 2021-re az első 250-be szeretett volna kerülni, és mivel az elmúlt esztendőt a 288. helyen fejezte be, úgy érzi, karnyújtásnyira volt attól, hogy elérje célját.

Perre készül az Omega együttes (videó)

DELMAGYAR Négy éve lopták ez az Omega egyik ikonikus dalát, így aztán most Molnár György ˝Elefánt˝ perre készül. A részletekről a Mokkában beszélt a zenész.

Újabb előadás és egy táncjáték is elmarad

DELMAGYAR Ahogyan az elmúlt napokban, most is beteg miatt maradnak el előadások.

50 kilométeren keresztül menekült, rendőrautónak tolatott, végül bilincset kapott

DELMAGYAR A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítanak.

Megfeleltek az elvárásoknak

DELMAGYAR Sorozatunkban a labdarúgó megyei I. osztály csapatainál érdeklődtünk, hogy élték meg az őszi idényt, és miképp készülnek a folytatásra.

11 meghökkentő tény, amit biztosan nem gondolt volna a legújabb magyar tévéfilmről

DELMAGYAR A Megafilm Kék róka című tévéfilmjét szombaton, január 22-én mutatja be a Duna TV 19:50-kor.

KINCS: a magyarok kiállnak a kormányzati intézkedések mellett

DELMAGYAR A január 5. és 13. között végzett, ezerfős, reprezentatív felmérés szerint a válaszadók nagymértékben egyetértenek a kormány alapvető fontosságú, legjelentősebb intézkedéseivel.

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

DELMAGYAR A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.

Kedveskedni szeretnél a párodnak? Próbálkozz ezzel!

DELMAGYAR Rendezz be számára egy olyan konyhát, amit kifejezetten neki terveztél meg. Passzoljon a személyiségéhez, a szokásaihoz, az igényeihez.

Honvédkórház főigazgatója: a két oltás nem elegendő

DELMAGYAR A honvédség saját laboratóriumaiban is megállapították, hogy az omikronnal fertőzöttek aránya 90 százalék felett van, vagyis a delta variáns "már csak ritka vendégként jelenik meg" - mondta Wikonkál Norbert Miklós.

Találd meg a tökéletes szabású átmeneti férfi kabátokat

DELMAGYAR Ahogy kifelé megyünk a télből, vastag télikabátunk úgy válik egyre inkább feleslegessé. Ilyenkor nézünk átmeneti kabát után, amely a tavasz beköszöntével elengedhetetlenné válik. Bár már nem recsegnek a mínuszok és minden virágzik, ilyenkor is szükségünk van megfelelő kabátra. A téli darabok ilyentájt túlságosan melegnek bizonyulnak, így hát olyan átmeneti kabát után kell néznünk, ami véd a széltől és az esőtől, mégsem izzadunk bele.

Századvég: jelentősen romlott Márki-Zay Péter megítélése

DELMAGYAR A legfrissebb kutatási adatok tanúsága szerint a múlt év végén megfigyelt trend folytatódott: a miniszterelnök-jelölt népszerűsége folyamatosan zuhan.

Márki-Zay Péter szerint a szüléshez nem kell orvos

DELMAGYAR Nem kell orvos a szüléshez Márki-Zay Péter szerint, aki nemrég egy fórumon mondta azt, hogy egy szülésznő jelenléte is elegendő a csecsemők világrajövetelekor. A baloldali jelölt - a fűszoknyás mojitót keverő lányok, az indiai szemműtétek és az afrikai fizetős egészségüggyel való példálózás után - megint elképesztő gondolatokat osztott meg egészségügyi terveiből. Míg korábban azt mondta, vidéken szülészeti és sürgősségi osztályokat szüntetne meg, most már azt mondta, orvos sem kell ezekbe.

Kihalás fenyegeti a tapírokat Dél-Amerikában

DELMAGYAR Ennek a növényevő emlősnek a számának csökkenését korábban elsősorban a vadászat és a fakitermelés okozta.

Bűnszervezetben dolgozott a lövöldöző embercsempész

DELMAGYAR Bűnszervezet tagjaként csempészte az illegális migránsokat a déli országhatárunktól Ausztriáig az a 25 éves moldáv embercsempész, aki vasárnap áttört autójával Ausztriába, majd menekülés közben kétszer is rálőtt az osztrák katonákra. Körmenden fogták el, majd letartóztatták.

1,3 milliárd forint megtakarítást eredményeztek a pótdíjfizetési könnyítések tavaly

DELMAGYAR Ennek legnagyobb része a közlekedők zsebében maradt, de a szolgáltató is tudott spórolni.

Hazánkban is vizsgálták a bronz- és vaskori népesedési folyamatokat

DELMAGYAR A projekt részeként a kutatók csaknem 800 őskori humán egyén genomját elemezték az elmúlt években.

Születésnapi koncertre készül Szűcs Gabi

DELMAGYAR A koncerten az énekesnő legkedveltebb szving- és dzsesszdalai, valamint popátiratai hangzanak el.

Maga alá temeti a gyász a 7 éves újpesti fiú családját: „Életvidám gyerek volt”

DELMAGYAR Mindenki az allergiás rohamban meghalt első osztályos kisfiút gyászolja a negyedik kerületi társasházban, ahol a család lakik.

Ezekre a szakmákra mindig szükség lesz

DELMAGYAR Nyílt napot tartott a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara pénteken Hódmezővásárhelyen. 

Négymilliárdos kártérítést követelnek a Hableány-tragédia áldozatainak hozzátartozói

DELMAGYAR A Hablány-tragédia 78 dél-koreai károsultja azt kéri a bíróságtól, hogy kötelezze a két alperest a személyiségi jogaik megsértéséből fakadó sérelemdíj megfizetésére.

Bakondi: szükség van a tartós migrációs hullámot kezelő fegyveres szervezetre

DELMAGYAR Az illegális határátlépések száma és az embercsempészek ellen indított eljárások száma is több, mint egy évvel ezelőtt.

Megszólalt G.w.M exe, a rappert választotta Obama és a Fehér Ház helyett

DELMAGYAR A nyolc általánost végzett rapper exe a nukleáris fegyverkezés és a nemzetközi kapcsolatok szakértője.

Kutatásra és tehetséggondozásra ajánlotta fel a díját Karikó Katalin

DELMAGYAR A Debreceni Egyetemen (DE) zajló kutatásokra, illetve tehetséggondozásra ajánlotta fel a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzjutalmat Karikó Katalin magyar kutatóbiológus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója - közölte az egyetem a honlapján pénteken.

Szijjártó: a gazdasági növekedés biztosításához segíteni kell a magyar cégek külföldi terjeszkedését (videó)

DELMAGYAR A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető támogatói oklevelet adott át a Videoton Holding Zrt. vezetőinek.

Kétéves szerződést kötött Lloris a Tottenhammel

DELMAGYAR A brit sajtó már csütörtökön beszámolt a megállapodásról, de a hivatalos bejelentésre a klub részéről csak péntek délelőtt került sor.

Kormányinfó Plusz: Hamarosan érkezik a 13. havi nyugdíj (videó)

DELMAGYAR Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az emberek által feltett kérdésekre válaszolt közösségi oldalán. Kiderült többek között, hogy a katásokra is érvényes-e a 25 év alattiak szja-mentessége, vagy, hogy lesz-e online oktatás az iskolákban.

A külső körutakon a legnagyobb a forgalom

DELMAGYAR Van bőven jármű az utakon, de talán a belváros a legforgalmasabb jelenleg.

Szijjártó: a kormány célja, hogy a hazai tulajdonú cégek alkossák az élelmiszerellátás gerincét

DELMAGYAR A tárcavezető beszédében kiemelte, hogy az elmúlt két évben súlyos kihívásokkal kellett szembesülni, s új korszak kezdődött a világgazdaságban

Kigyulladt egy épület Balástya külterületén

DELMAGYAR A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a balástyai önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat.

A hatóság bezáratta a főzőhelyet

DELMAGYAR A kormányhivatal beázás, penészedés, padozati és oldalfali hibák miatt bezáratta Hódmezővásárhelyen a Serháztér utcai konyhát. Az önkormányzat szerint ez politikai túlkapás, Mucsi Tamás, a közétkeztetési intézmény volt vezetője viszont azt állítja, már évek óta jelezték az önkormányzat felé a tető hibáját.

Házkutatások sora zajlik Cseh Katalinék ügyében

DELMAGYAR Házkutatásokat tartottak a Cseh Katalinékhoz köthető cégháló részét képző vállalkozások gyanús ügyletei miatt.

6 legendás magyar animációt nézhet ingyenesen a FILMIO-n

DELMAGYAR Többek között Reisenbüchler Sándor, Richly Zsolt, Jankovics Marcell és Varsányi Ferenc alkotását nézhetik meg.

Stresszes időszak után irány Peking

DELMAGYAR A Magyar Országos Korcsolyázószövetség bejelentette, milyen összetételben utazik a válogatott a pekingi téli olimpiára: a szegedi Kónya Zsófia is kerettag, így ketten képviselik a várost az ötkarikás játékokon.

A Szuverén Máltai Lovagrend kitüntette Azbej Tristant

DELMAGYAR A kitüntetés érdemek elismerésére szolgál, amelyek segítik a rend több mint 900 éve változatlan küldetését.

Félrevezető a weboldalakon található értékelések többsége

DELMAGYAR Az Európai Bizottság és nemzeti hatóságok szerint az ellenőrzött weboldalak 55 százaléka sérti az uniós jogot.

Egy zsombói melléképületben csaptak fel lángok

DELMAGYAR Egy körülbelül harminc négyzetméteres melléképület égett Zsombó külterületén, a Márták dűlőben.

XXI. Század Intézet: biztos kudarc a baloldal népszavazási kezdeményezése

DELMAGYAR Deák Dániel vezető elemző kifejtette, "hatalmas kudarcot" szenvedtek el a baloldali pártok és Márki-Zay Péter.

Átlagosan 50 ezer forintos károkat okoz a szélvihar

DELMAGYAR A viharos napok után a szokásosnál 20 százalékkal több kárbejelentést adtak le a lakóingatlan-tulajdonosok.

Meghalt egy 22 éves nő, amikor autójával frontálisan ütközött Nyíregyházánál

DELMAGYAR Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt január 21-én 7:40 körül a 4911-es út 5. kilométerénél.

Orbán Viktor: Thuróczy Lajos nemes küldetést teljesített

DELMAGYAR A miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét a gyászoló családnak a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökének halála kapcsán.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor is szétmentek? Itt az igazság

DELMAGYAR Öles betűkkel hirdette szerda reggel a Blikk címlapja, hogy a sztárpár házassága zátonyra futhatott. A pletykákon alapuló cikk szerzőjét még az sem zavarta, hogy Kucsera a megszólalásában kategorikusan cáfolta az értesülést.

Schäfer András az Union Berlinhez szerződött

DELMAGYAR A német labdarúgó élvonalban szereplő Union Berlinben folytatja pályafutását Schäfer András.

Ez az év egyik legfontosabb meccse

DELMAGYAR Pikáns Csongrád-Csanád megyei rangadóval folytatódik az E.ON férfi vízilabda OB I. Szombaton 18 órától a Szegedi VE a Metalcom Szentes vendége lesz a 16. fordulóban.

A sportágat ünneplik Algyőn és Szegeden

DELMAGYAR Egy év kihagyás után ismét megrendezik a Magyar Jégkorong Napját. A Magyar Jégkorong Szövetség által rendezett programsorozathoz Szeged is csatlakozik. 

Életfogytiglant kapott a férfi, aki megölte barátnőjét és annak édesanyját

DELMAGYAR Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék szerdán nem jogerősen azt a palesztin származású, izraeli állampolgárságú férfit, aki megölte magyar barátnőjét és barátnője édesanyját 2018-ban Kaposváron.

Dobos Menyhért: a közmédia a közjót szolgálja, műsoraival megerősíti az összetartozás érzését

DELMAGYAR – Szeretnénk, ha a nemzethez tartozás érzését megélnék a nézők. Olyan kincsek halmozódtak fel a magyar történelem folyamán, amelyeket be kell mutatni – mondta lapunknak Dobos Menyhért. A Duna Média­szolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját a Duna Televízió megújulásáról kérdeztük.

Thaiföldön bukott le egy apróságon a magyar csaló

DELMAGYAR Tíz év után kaptak el egy körözött bűnözőt a távol-keleti országban.

Többfelé várható havazás szombaton

DELMAGYAR Ugyanakkor többórás napsütés is előfordulhat.

Véres ruhában, részeg anyja mellett találták meg a 4 éves kisfiút

DELMAGYAR A rendőröket is sokkolta a látvány.

Hoppá! Elképesztően megváltozott Katalin külseje

DELMAGYAR Vilmos herceg és neje a londoni Foundling Múzeumban jelent meg, ahová a hercegné szokatlan szettet választott.

Norvégia 28-23-ra legyőzte a németeket

DELMAGYAR Norvégia 28-23-ra legyőzte Németországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Pozsonyban.

Jakabos Zsuzsanna tökéletes testétől ismét elájultak a rajongók

DELMAGYAR Az Európa-bajnok magyar úszó képtelen leállni a szexi fotókkal.

37 hallgató vette át az oklevelét – Galéria

DELMAGYAR Ünnepélyes keretek között vehette át oklevelét a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának januári diplomaosztóján 38 végzett közgazdászhallgató. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében Kovács Péter, a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, és Ungor Lujza, a GTK hallgatói részönkormányzatának elnöke köszöntötte a közgazdászjelölteket. 

Szánthó Miklós: leghamarabb április 26-án lehetne referendum az ellenzéki kérdésekről

DELMAGYAR A jogerőre emelkedett határozatot közzé kell tenni a Magyar Közlönyben és a Nemzeti Választási Bizottság elnökének hivatalosan is tájékoztatnia kell az Országgyűlés elnökét.

Illékony életek Gaudi Mártontól – Fotók

DELMAGYAR A makói könyvtár többek között egy kiállítással ünnepli a Magyar Kultúra Napját: a helybeli festőművész Illékony életek című tárlatát rendhagyó módon, beszélgetéssel, zenével és tánccal nyitották meg. Az alkotó életigenlést sugárzó képeit hozta el a közönségnek.

Még a baloldali kutatók szerint is félrevezetik a közvéleményt Karácsonyék

DELMAGYAR Szerintük félrevezető, hogy a média egy része kritika nélkül átveszi Karácsony Gergelyék értelmezését.

A világon elsőként mutatták be az okostelefonba integrált SIM (iSIM) technológiáját

DELMAGYAR Az iSIM technológia fontos fejlesztés az eszközök hatékonyságának és teljesítményének javítása érdekében.

Apró Ferenc és Kiszin Miklós kapta a Szeged Kultúrájáért díjakat

DELMAGYAR Apró Ferenc várostörténész és Kiszin Miklós zenepedagógus, bőgőművész vehette át a Szeged Kulturájért díjakat Botka László polgármestertől a Városházán pénteken. A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepségen mások mellett szobrászművészt, karmestert, ügyelőt, bábkészítőt és táncpedagógust is Kölcsey-éremmel méltattak.

Nem minden fekete és fehér

DELMAGYAR Herbert Gábor szerint az Eb-csoportkör után búcsúzott magyar férfi kézilabda-válogatottnál az lesz előremutató, ha megnézik, hogy ami eddig működött, az most miért nem.

Gulyás István: csődöt mondtunk, kudarcot vallottunk

DELMAGYAR Gulyás István szövetségi kapitány szerint csődöt mondtak és kudarcot vallottak, mivel a magyar férfi kézilabda-válogatott a csoportkörből sem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Hangágyút fejlesztettek szmog ellen lengyel kutatók

DELMAGYAR A kutatók még dolgoznak a részletek finomításán.

Nagy baj lehet a NASA szerint: bármikor becsapódhat egy aszteroida a Földbe

DELMAGYAR A Föld mozgásai miatt az aszteroidák egy része „mozdulatlan" objektumnak tűnhet a műszereink számára, ami megnehezíti észlelésüket – erre jutott a NASA tanulmánya, ami azt vizsgálta, miért nem vették észre időben a szakértők a Földet 2019-ben mindössze 70 ezer kilométerre megközelítő 2019 OK katalógusjelű kisbolygót.

Itt az eszköz, ami hatásos a covid ellen is – Csókay András idegsebész küzd a hazai elfogadásáért

DELMAGYAR Bár a covid elleni védekezés első eszköze a védőoltás, vannak terápiák, amelyek úgy látszik, remek hatékonysággal működnek a megelőzésben és a betegség kezelésében is. Egy ilyen magyar gyártmányú terápiás eszköz tudományos vizsgálatát sürgeti Csókay András idegsebész.

Újra lát egy nő bionikus szemimplantátum segítségével

DELMAGYAR Elsőként kapott ilyen implantátumot egy 88 éves nő Nagy-Britanniában.

Miniszterelnökség: azonnali gyorssegélyt biztosít a Hungary Helps Program Ghánának

DELMAGYAR Magyarország kormánya 5 millió forint humanitárius gyorssegélyt juttat el Ghánába.

Jelentős fejlesztés előtt áll az élelmiszeripar

DELMAGYAR Az ágazat szereplői egyre több célzott forrást igényelhetnek a technológiai fejlesztéseikre és az újításokra.

Vietnami tudományos díjat kapott Karikó Katalin

DELMAGYAR Karikó Katalin kapta kutatótársaival az első ízben átadott VinFuture Grand Prize-t.

50 kilométeren keresztül menekült, rendőrautónak tolatott, végül bilincset kapott - Videó

DELMAGYAR A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítanak.

Minden amerikai sportoló be van oltva

DELMAGYAR A pekingi téli olimpiára utazó valamennyi amerikai sportoló már be van oltva, és egyikük sem kért egészségi okokból kivételezést a vakcina felvétele ellen.

Számtalan karrierlehetőséget kínál a megújult felsőoktatás

DELMAGYAR A világban 28 ezer felsőoktatási intézmény működik, ennek a legjobb 5 százalékában van 11 magyar egyetem, és ide jár a magyar hallgatók kétharmada.

Vigyázat, a NAV hamisított weboldalával ügyeskednek!

DELMAGYAR Csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjával.

Féltékenységből késelt egy férfi Szegeden

DELMAGYAR A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.

Az olimpiai bajnok Alexander Zverev újabb sima győzelme

DELMAGYAR Az olimpiai bajnok Alexander Zverev bejutott a 16 közé az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi versenyében.

Nem tudták megmenteni az elárvult medvebocsot

DELMAGYAR Nem tudták megmenteni, ezért elaltatták a nem egészen egyéves állatot.

Műsor készült a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertes artistaszámaiból

DELMAGYAR Minden produkcióból árad az életöröm és a tavaszi újjászületés lelket és testet felszabadító érzése.

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

DELMAGYAR Csollány Szilvesztert ötven napja kezelik az intenzíven. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem adja fel a harcot, és abban is bízhatunk, hogy ilyen hosszú küzdelem után többeknek sikerült a felépülés.

Kupa után bajnoki

DELMAGYAR A férfi tekecsapat magyar kupa visszavágóján a Zengő Alföld Szegedi TE hazai pályán is legyőzte az NB I. keleti csoportjában első Kazincbarcikát, így kettős győzelemmel jutott a következő körbe, amelyben a Szentgotthárd lesz az ellenfele.