Mentőhelikopter vitte el a súlyosan megsérült biciklist – Fotók

Egy kerékpáros súlyosan megsérült, amikor kihajtott egy autó elé, ami elütötte a Szentesi hídnál.

Lázár János hárommillió forinttal segíti a kórházat

DELMAGYAR Lázár János, a vásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője hárommillió forintot adományozott az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely és Makó Lakosságáért Alapítványnak. Másokat is erre kér. Erről a közösségi oldalán írt.

Makón a szülészet szünetel, a beruházások nem állnak le

DELMAGYAR A városháza homlokzatán mostantól este 8 és 10 között minden nap világít város háláját a járvány ellen küzdőknek kifejező piros szív.

Arcmaszkokat kaptak az időseket ellátó intézmények

DELMAGYAR Hét Csongrád megyei, időseket gondozó intézmény kapott tegnap összesen több mint ezer darab mosható arcmaszkot a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club összefogásának jóvoltából. A több mint egymillió forint értékű adományt már ki is szállították.

Kik vagytok, veteránok? Annó 1978

DELMAGYAR Újragondolt Annó rovatunkban Somogyi Károlyné fotóriportert követjük 1978-ban szegedi munkásmozgalmi veteránok köszöntésére.

Dudás Sándor: Az idő dönti el, melyik a jó szobor

DELMAGYAR Csongrád szinte vonzza a művészeket, Dudás Sándor is itt kezdett új életet. A szobrászművész a délszláv háború elől költözött a városba, neve azóta egybeforrt a hely képzőművészeti életével és a legendás Művészteleppel.

Az edzések, meccsek és a szurkolók is hiányoznak már Bodó Richárdnak

DELMAGYAR Kisfiával, Bencével és párjával, Vivivel élvezi a jelentősen megnőtt otthon töltött időt a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának magyar válogatott balátlövője, Bodó Richárd, akinek az edzések és a meccsek már nagyon hiányoznak.

Ne pánikoljunk, kérdezzünk inkább a szakemberektől

DELMAGYAR Lelkisegély-vonalat indított az SZTE Pszichiátriai Klinika. A koronavírus-járvány az egész világot felforgatta. Bizonytalanná vált a jövő, ami még az egészséges emberekben is szorongást válthat ki. A klinika munkatársai nemcsak nekik, hanem a pszichiátriai betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak is segítséget nyújtanak.

Családja kiirtásával fenyegetőzött

DELMAGYAR A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinek a volt élettárástól való távoltartását, aki a közösen lakott ingatlanból nem volt hajlandó elköltözni és többször megfenyegette a nőt.

40 beteg a megyében

DELMAGYAR A legfrissebb adatok szerint negyven beteget tartanak nyilván a megyében. Hódmezővásárhelyen pénzt kér az önkormányzat az ingyenesnek mondott szájmaszkokért.

Törvényszerű, hogy összezárva a konfliktusok is felerősödnek

DELMAGYAR A családi életet is megviseli a koronavírus-járvány: a karanténba zárt szülők és gyerekek között törvényszerűen megnő a konfliktusok száma. A helyzetet azonban fel lehet használni a kapcsolatok megerősítésére is, ehhez pedig a szakember szerint mindössze annyi kell, hogy idejében felismerjük, mikor indulnak el rossz irányba a dolgok.

Nagypénteken is zárva lesz a piac

DELMAGYAR A szegedi önkormányzat szigorította az üzletek nyitvatartását.

Összeomlás szélére került az állatvédelem

DELMAGYAR A fenyegető élelmiszerhiány keltett először pánikot a vásárhelyi állatvédőkben, miközben egyre gyarapodik a leadott állatok száma. A veszélyhelyzeti korlátozások ugyan tovább rontottak helyzetükön, de az összefogás segített, még időben adományok érkeztek.

Magyar szuperszámítógép is segíti a Stanford koronavírus-kutatását

DELMAGYAR A magyar szuperszámítógép kapacitás a nemzetközi hátterű, nyílt közösségi kezdeményezés, a folding@home céljainak eléréséhez járul hozzá.

Eldőlt! Nem lesz több bajnoki meccse idén a MOL-PICK Szegednek

DELMAGYAR A Magyar Kézilabda Szövetség az összes általa szervezett versenyét lezárta a 2019–2020-as idényre, vagyis egyetlen felnőtt és utánpótlás bajnokságban sem lesz bajnok és kieső, nem hirdetnek helyezéseket. A nemzetközi kupaindulásról a 2018–2019-es szezon sorrendje dönt.

Megyénk harmincöt ezernél is több maszkot kapott Kínából

DELMAGYAR Jelentős mennyiségű egészségügyi adomány érkezett a Shaanxi tartományból, mely 25 éve testvérmegye kapcsolatban áll Csongráddal. Minden egészségügyi intézmény részesül megyénkben a csütörtökön átvett védőfelszerelésekből.

A nézők igényeit méri fel kérdőívekkel a Szegedi Szabadtéri

DELMAGYAR Online kitölthető kérdőívet indít a Szegedi Szabadtéri. A Játékok számára kiemelten fontos a nézők véleménye, ezúttal a koronavírus kulturális életre gyakorolt hatásáról kérdezik a színházbarátokat.

Baleset miatt teljes útlezárás van Hódmezővásárhely közelében

DELMAGYAR Baleset miatt teljes az útlezárás a 47-es számú főút 201-es kilométerszelvényében, Hódmezővásárhely közelében – írja a police.hu.

Családon belüli erőszakhoz riasztották tegnap a rendőröket az Ipoly soron

DELMAGYAR A nyomozók egy férfit őrizetbe vettek. 

Egyszerre 635 főt engednek be a Rókusi Tescóba

DELMAGYAR A korlátozás az áruházak alapterületét veszi figyelembe, így a létszán üzletenként eltérő.

Összeütközött két autó a Dorozsmai úton

DELMAGYAR Az egyik gépkocsi az árokba sodródott.

Már pénteken elindíthatja a kifizetéseket a Színházi Szolidaritási Alap

DELMAGYAR Egyelőre 118 olyan művész kap belőle, akinek nincs állandó szerződése kőszínházi vagy egyéb intézménnyel.

Különös hasonlattal jellemezték a Medve-tavat

DELMAGYAR A tófenék és tófelszín közötti vízoszlop három jól elkülöníthető rétegre oszlik.

Többeket letartóztattak a Fülöp-szigeteken a kijárási korlátozások megszegéséért

DELMAGYAR Többeket letartóztattak a Fülöp-szigeteken, mert a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat megszegve, vallási odaadásuk jeleként önmagukat ostorozták az utcán nagycsütörtökön, a húsvéti szent háromnap első napján.

Hivatalos oldalról lehet tájékozódni

DELMAGYAR A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói és hódmezővásárhelyi tagintézményeivel kapcsolatos információkat tesz közzé weboldalán a járvány kapcsán.

Egyszeri adóval járul hozzá a magyar bankszektor a védekezéshez

DELMAGYAR Egyszeri adót vetnek ki a pénzintézeti szektorra, az adó kulcsa az adóalap 50 milliárd forint feletti részének 0,19 százaléka, a költségvetésbe befolyó összeg 55 milliárd forint lesz, amelyet három egyenlő részben kell befizetni – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Maszkot viselő költőalak

DELMAGYAR A korábban sok hercehurcát, emelkedett és kevésbé méltó pillanatokat megélő, most maszkba bújtatott vásárhelyi József Attila-szobor akár a város vírus elleni „harcát” is szimbolizálhatná; a kezét az arcához emelő mozdulata szinte visszatükrözi lemondásokkal terhelt jelenünket.

Bőséges a húsvéti kínálat a Mars téren – Galéria

DELMAGYAR Óriási áru- és autóbőség jellemezte a szerda reggeli Mars téri piacot, látszott a hatása az ingyenessé tett parkolásnak. Sonkából 3 ezer forint körül már nagyon szépet kapni és a tojásárak sem szabadultak el.

Két tűzesetnél avatkoztak be a megye tűzoltói szerdán

DELMAGYAR A tüzeknek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza.