Ünnepel és próbál a csongrádi társulat

A koronavírus-helyzet miatti kényszerű távolságtartás után három hete kezdett újra próbálni a Csongrádi Színtársulat.

Kénytelen átdolgozni a „spiclitörvényt” a város

DELMAGYAR A Csongrád-Csanád megyei Kormányhivatal szűk egy hónapot adott a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak, hogy átdolgozza a „spiclitörvényként” emlegetett önkormányzati rendeletet. Többek között azt is felülvizsgálják, hogy ki lesz jogosult a bejelentők jutalmazásáról dönteni.

Látott már búvárszivattyúból készült tengeralattjárót? – Fotók a Reökben rendezett kiállításról

DELMAGYAR A K-ARTS Művészeti Alapítvány acélszobor-gyűjteményének válogatásából rendezett kiállítással nyitotta meg újra kapuit a REÖK-palota a látogatók előtt pénteken. Az érdeklődők mintegy félszáz ipari alapanyagból készült alkotást tekinthetnek meg az intézmény összes kiállítótermében.

Kövér László: az EU-nak munkauniónak kell lennie

DELMAGYAR A házelnök pénteken egy üzem avatásán tartott beszédet.

Parkoló autókra dőlt egy hatalmas fa a Csongrádi sugárúton – Fotók

DELMAGYAR A tűzoltók szabadították ki a járműveket.

Az Európai Tanács elnöke 1074 milliárd eurós keretköltségvetést javasol

DELMAGYAR Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken brüsszeli sajtótájékoztatóján 1074 milliárd eurós uniós keretköltségvetést javasolt az Európai Unió számára a 2021-től kezdődő hétéves időszakra. A koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállításával összefüggésben azt javasolta, hogy az újjáépítési alap költségvetése 750 milliárd euró maradjon.

Traktor csapódott egy kamion rakományába Hódmezővásárhelyen – Fotók

DELMAGYAR A baleset a 47-es főúton történt Hódmezővásárhely és Szeged között.

Csökkentenék a halálesetek számát

DELMAGYAR

Ma huszonhárman próbáltak átjutni Ásotthalomnál

DELMAGYAR Megpróbált bejutni az országba huszonhárom migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

Állványzat takarja a makói Bérpalotát

DELMAGYAR Állványzat borítja a makói főtér jellegzetes épületének, a Bérpalotának azt az oldalát, ami a Hagymatikum fürdőhöz vezető sétányra néz. Az épület évtizedek óta lepusztult állapotban van, most legalább a tetőt felújítják.

Tovább tombol az ítéletidő Japánban

DELMAGYAR A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint péntek reggelre 66-ra emelkedett az áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma.

Nem tudni, mikor strandolhatunk újra Makón

DELMAGYAR A víz visszahúzódott, az élet visszatért a Maros-partra, fürödni, napozni azonban még nem lehet – tapasztaltuk tegnap. Hogy mennyit kell még rá várni, az bizonytalan.

Összecsomagolás után látványos feltámadás a 2003-as vb-n

DELMAGYAR A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a kétezres éveket idézzük fel. Ekkor két olimpián is (2004, 2012) a legjobb négy közé jutott a magyar férfiválogatott. A Veszprém Kölnben BL-döntőket játszott, a Szeged pedig 2014-ben EHF Kupát nyert.

Látta már a stoppoló napraforgót?

DELMAGYAR Hova utazik a stoppoló napraforgó? Ez a kérdés ugrott be elsőre, amikor a Vám térnél megláttam a betontengerből kinőtt virágot. Bizonyára igen kalandos úton kerülhetett ide a magja, amelyből sarjadt.

Hétvégi programok helyben

DELMAGYAR Nincs ötleted a hétvégére? Mozi, vásárlás, séta, túra? Számos élmény vár helyben, szemezgess velünk!

Amikor 30 ezren voltak kint a Szeged-Fradin – Fotók

DELMAGYAR Két mérkőzés: 1960-ban az újonc SZEAC, 1991-ben a kieső Szeged SC találkozott a Felső Tisza-parti stadionban a Ferencvárossal. Gyenes Kálmán galériája az 1991. márciusi Szeged SC-Ferencváros meccsről.

Három földrész legjobbjai közé sorolta a Hewlett Packard Enterprise a 4iG-t

DELMAGYAR Közép-Európa, Oroszország, Törökország és Afrika-régiók legjobb partnervállalatai közé sorolta a 4iG-t a Hewlett Packard Enterprise. A magyar IT-vállalat az értékesítési mutatók éven belüli növekedésével, az ügyfelek elégedettségével és az innovatív megoldásaival érdemelte ki az As-a-Service Partner of the Year 2020 elnevezésű kitüntető címet. Ebben a kategóriában a fogyasztási alapú szolgáltatások viszonteladóinak kimagasló teljesítményét díjazza a HPE, amelynek a 4iG Platinum minősítésű stratégiai partnere.

Tábor az ifjú drónpilótáknak

DELMAGYAR Kinect játékok, virtuális pingpong, foci, drónok és méhecskerobotok programozása – gazdag programokat nyújtott a suli a lellei gyerekeknek. Schulcz János intézményvezető-helyettes irányításával izgalmas játékokat próbálhattak ki a táborlakók az öt nap alatt.

Megyei derbi lesz a férfi vízilabda magyar kupában

DELMAGYAR A budapesti Duna Arénában a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) kisorsolta a nyári magyar kupa csoportjait.

Több mint másfél milliárd forint a főnyeremény az Ötöslottón

DELMAGYAR Nyolc hete nem vitte el senki az Ötöslottó jackpotját, így Magyarország legnépszerűbb számsorsjátékán már több mint másfél milliárd forint a várható főnyeremény.

Folytatódik a harc Palotán

DELMAGYAR Csütörtökön végül e-mailben, illetve tértivevényes ajánlott küldeményként juttatták el újra a testület feloszlatásáról szóló indítványukat az ezt kezdeményező csanádpalotai önkormányzati képviselők, miután előző nap azt senki sem volt hajlandó személyesen átvenni tőlük a hivatalban.

Cserebogár-invázió

DELMAGYAR Olvasónk teraszát ellepte Magyarország leg­­nagyobb cserebogárfaja.

Megvan az ezüst

DELMAGYAR Bravúros sze­­repléssel a második helyen végzett a női tenisz csapat szuperligában a szegedi, pécsi ve­­gyes együttes, a Sportmánia-PVTC.

Újabb halálos áldozata van a stájerországi sziklaomlásnak

DELMAGYAR Az 50 éves magyar és a 21 éves grazi nő mellett egy 30 éves szlovák állampolgárságú férfi is életét vesztette.

ÚtOn: A rakpart jól járható, a Lugas utca jócskán torlódik

DELMAGYAR

Egy élet munkája: kiállítást rendeztek Tatár Tibor fotóiból

DELMAGYAR A művész a fotózást autodidakta módon tanulta ki.

Két napig a Bökény lett a városközpont Csongrádon – Fotók

DELMAGYAR Hagyományt teremtenének a városrészben először megrendezett művészeti napokkal. A két napos rendezvényen a hangszerbemutatótól kezdve a kézműves foglalkozáson át az ifjú tehetségek bemutatkozásáig, mindennel lehet találkozni Bökényben, ami művészet, de még a fagyiért is verssel lehet fizetni.

Régi homokbányából vitték a homokot – a benne fészkelő fecskékkel együtt

DELMAGYAR Védett partifecskék fészkelőhelye semmisült meg, amikor a közelmúltban homokot vittek el egy használaton kívüli homokbányából Mórahalom határában – természetvédelmi értékük egyedenként 50 ezer forint. A rendőrség természetkárosítás gyanúja miatt nyomoz, a Kiskunsági Nemzeti Park későbbre ígért választ a kérdéseinkre.

Oda a támogatás

DELMAGYAR

Lerúgták a nótát

DELMAGYAR A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a kétezres éveket idézzük fel.

Hajtja még a vére Nacsa Gábort

DELMAGYAR Már inkább az edzőséget helyezi előtérbe a szegedi származású Nacsa Gábor, de a nyáron azért még nagyot alkotna a homokban. A röplabda régi szerelme, de az elmúlt idényben már másodedzőként és vezetőedzőként dolgozott Békéscsabán.

Lebukott az üllési férfi, amikor hamis adatokkal jelentkezett be egy szállóba

DELMAGYAR Egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Kalocsai Járásbíróság az állampusztai börtön közeléből munkavégzés közben múlt szombaton megszökött rabot – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Egy év tíz hónap börtönt kapott az állampusztai szökött rab

DELMAGYAR Az üllési, többszörösen büntetett előéletű férfi 2020 februárjában kezdte letölteni büntetését az állampusztai börtönben. A 39 éves férfi július 4-én, szombaton az intézet külső munkaterületén, egy lovászatban dolgozott. Ott vágta le a nyomkövetőt a lábáról, majd bujkálva szegedi otthonába indult.

A főtábláért küzdenek

DELMAGYAR

Indul a nyári labdarúgótorna Tiszaszigeten

DELMAGYAR Kialakult a végleges létszám, összesen 13 csapat ne­­vezett a 25. Sziget-kupa nyá­­ri hagyományos kispályás labdarúgótornára.

Sok a kérdőjel a piacon

DELMAGYAR Izgalmas időszak következik az ingatlanpiacon, de a korábbi hónapok sem voltak kevésbé feszültek. Az egyetemi ponthatárokat július 23-án hirdetik ki, a nagy albérletkereső játék pedig majd csak utána indul.