Egy jó emberre emlékeztet a tulipánfa

A Kossuth téren, egykori kedvenc padja mellett ültettek emlékfát a februárban elhunyt Szilágyi László tiszteletére. A Szent Anna-templom kántorára Gruber László atya, Szabó Zoltán polgármester és gyerekkori barátja, Sebestyén Péter emlékezett.

Így vigyáznak Gianniék, hogy első gyerekük ne sérüljön a kistesó miatt

DELMAGYAR Átgondolták, ez a módszerük.

Csongrádon randevúznak a néptáncpedagógusok

DELMAGYAR A tavalyi Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál részeként már megismerhették a környék néptáncegyüttesei, hogy milyen is a csongrádi vendégszeretet, így nem is volt kérdés, hogy a 2. Csongrád-Csanád Vármegyei Néptáncpedagógusok Találkozójának idén is a Tisza-parti város ad otthont. A március 25-i, szombati eseményen mintegy 30 együttes képviseli majd magát a vármegyéből a legkisebbektől kezdve egészen a legismertebbekig.

Legális kút kell majd egyes támogatásokhoz - Fotók

DELMAGYAR Hatalmas érdeklődés mellett rendezett szakmai fórumot az öntözés szabályozásáról és a gazdálkodókat érintő ezzel kapcsolatos tudnivalókról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei Szervezete az Aranyszöm Rendezvényházban. Elhangzott, hogy a termeléshez kötött támogatás igényléséhez igazolni kell, hogy a kút bizony legális.

Húsz éve hiába dédelgetik álmukat - Fotók

DELMAGYAR A Tisza közterület, közérdek és közkincs. Azonban ezek a tények sajnos éppen a közérdeklődést nem hozták lázba – ez volt a legfőbb konklúziója annak a találkozónak, amely során a „Szeged főutcája a Tisza” elnevezésű projekt ötletgazdái összegezték az elmúlt húsz esztendő tapasztalatait és a jövő lehetőségeit.

Magyar Kupa: elkerülte egymást a Pick Szeged és a Telekom Veszprém

DELMAGYAR A M4 Sport televízió stúdiójában megtartották a férfi kézilabda magyar kupa elődöntőinek párosítását.

Megkezdődött a csatornák felújítása

DELMAGYAR A falu néhány utcájában a kivitelező már elkezdte a bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítését. Mint korábban megírtuk, az önkormányzat a Területi Operatív Program részeként 400 millió forintot nyert erre a célra. A pénzből a földmedrű árkokat betonburkolattal látják el, összesen 7 kilométernyit. A beruházás befejezésének határideje szeptember 5-e.

Népszerű az ökölvívás Makón

DELMAGYAR Egyre népszerűbb az ökölvívás a rendvédelmi képzést is adó Juhász Gyula Református Gimnáziumban Makón 

Meghirdették a főigazgatói posztot Vásárhelyen

DELMAGYAR Főigazgatói pályázatot hirdetett a Kapcsolat Központ élére a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás. A vezetői megbízás határozott időre szól, mindössze fél évre, július 1-jétől decemer 31-éig. Ennek az az oka, hogy a kistérségi társulás december 31-vel, Hódmezővásárhely polgármestere kezdeményezésére megszűnik. Pályázni április 30-áig lehet, a beérkezett jelentkezéseket június 30-áig bírálják el. 

Baleset történt Szegeden a Dorozsmai úton

DELMAGYAR 13:42-kor jelzett a rendőrség útinformációs applikációja, a RUTIN, hogy Szegeden a Dorozsmai úton baleset történt. A helyszínelés várható időtartama 30 perc.  A helyszínen félpályás útlezárás van érvényben, lassú haladás lehetséges. Információink szerint két autó ütközött össze. A baleset anyagi káros.

Elstartolt a Bartók Béla Művészeti Napok

DELMAGYAR Szeged. Hétfőn kezdődött az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar fesztiválja, a Bartók Béla Művézeti Napok, amelyet immár második éve rendeztek meg a névadó Kossuth-díjas zeneszerző születésnapja apropóján. Hétfőn Don Giovanni-előadással és tanári hangversennyel startolt a program, kedden 18 órától a budapesti Marczibányi téri Kodály Iskola kórusa és a szegedi Bartók Béla Nőikar hangversenye várja a zenebarátokat a Rókusi templomban. Szerdán 10 órakor Sinkó György 100 címmel nyílik emlékkiállítás a Klebelsberg Könyvtárban, 19 órától pedig a szolnoki Bartók Béla Kamarakórus ad koncertet az SZTE Rektori Hivatal dísztermében. Ugyanitt csütörtökön 19 órától a Kodály Kórus Debrecen ad hangversenyt, pénteken 19 órától pedig a Mendelssohn Kamarazenekar. Mindemellett szerdától péntekig a BBMK hallgatói flashmobokkal is megörvendeztetik a város járókelőit többek között a vasútállomáson, az Árkádban, az Árpád és a Széchenyi téren. 

Építési napló képzés a kamarában

DELMAGYAR Szeged. A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara DmG Oktatási Nonprofit Kft.-je szervezésében ismét megrendezik az e-építési napló használatát segítő gyakorlati képzést a kamarai székházban március 23-án, csütörtökön 8.30-tól 14.30-ig. Az alkalmat Bényi Mihály okleveles építő- és építészmérnök vezeti.

Megbukott a telefonbiznisz

DELMAGYAR Letartóztatott a bíróság tíz embert, akik mobiltelefonok kereskedésével csaltak el több mint 3 milliárd forint áfát – közölte a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. A banda vezetői az uniós és belföldi partnercégek élére stróman ügyvezetőket ültettek, és elkezdték a körhintacsalást. A körhintacsalás az Európai Unión belüli és a belföldi adózási szabályok eltérését használja ki. Ez a fordított áfa megfizetési kötelezettség, vagyis amikor a termék a közösségen belül átlépi valamelyik ország határát nem az eladónak, hanem a vevőnek kellene fizetni a forgalmi adót, amit ekkor nem fizetnek be. A NAV nyomozói a bandatagoktól nagy összegű készpénzt, 259 befektetési arany- és ezüstérmét foglaltak le, valamint bankszámlákat, ingatlanokat és gépjárműveket zároltak több mint 4 milliárd forint értékben.

Letudta a kötelezőt a Floratom

DELMAGYAR  A Pécs elleni tavaszi idényrajtot követően sem várt könnyebb feladat a Floratom Szeged AC férfi asztalitenisz csapatára, amely a listavezető Celldömölköt látta vendégül.

Megszűnik a járat

DELMAGYAR Algyő, Szeged. Április másodikától nem indul Algyőről Szegedre busz a tanév tartama alatt munkanapokon 4 óra 35 perckor, a Volánbusz ugyanis megszünteti ezt a járatot. Szintén a jövő hónap elejétől 5 perccel később, tehát 4 óra 15 perc helyett 4 óra 20 perckor indul az Algyőről Szegedre közlekedő járat.

Felemás zoknival a Down világnapján

DELMAGYAR Csongrád-Csanád vármegye. Ha valakinek a 21-es kromoszómája triplázódik, Down-szindrómával születik, ezért lett március 21-e a Down Világnap. Ezen a napon világszerte felemás zoknit húznak az emberek, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő emberek elfogadására. A kezdeményezéshez csatlakoztak a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI pedagógusai is, és arra kérnek mindenkit, húzzanak felemás zoknit március 21-én és segítsenek, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson. A padlet.com oldalon létrehoztak egy felületet is, ahova a felemás zoknis képeket fel lehet tölteni. Ebből egy színes montázst készítenek majd.

Ma kezdenek a 45 éven felüliek

DELMAGYAR A tavasz csalhatatlan jele, hogy megkezdődik az újszegedi Kisstadionban a Török György veterán 2023 tavaszi kispályás labdarúgó-bajnokság, annak is a 45 éven felülieket foglalkoztató korosztálya.

Kezdi a közút a tavaszi kátyúzást

DELMAGYAR Elkezdte a téli időszak után a kátyúk kijavítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Minden településen dolgoznak a kirendeltségek szakemberei, de ezért a hónap végéig még legalább egy, síkosságmentesítésre alkalmas gépet bevetésre készen tartanak.

Sirkó Zoltán: Berúgta az aszály az ajtót

DELMAGYAR Sirkó Zoltán szerint nem mindenáron a növények tövéhez kellene eljuttatni a vizet a technológia segítségével, hanem az ökoszisztémát kellene vízhez juttatni. A kertészmérnök szemléletváltást sürget, hogy továbbra is meg lehessen élni a gazdálkodásból.

Az értelmi mellett az érzelmi nevelés is fontos a Juhász Gyulában

DELMAGYAR Iskolabemutató sorozatunk kapcsán – amellyel a leendő elsősök szüleinek intézményválasztását szeretnénk segíteni – ezúttal a Juhász Gyula gyakorlót látogattuk meg. Itt négy osztály közül lehet választani, mindegyikben művészeti nevelést kapnak a diákok.

Megjavították az elrepedt csúszdákat

DELMAGYAR Nagymágocson újra használhatók a játszótéri csúszdák. A megrepedt játékelemeket egy helyi lakos javította ki, méghozzá ingyen.

Robogót és bukósisakot is lopott

DELMAGYAR Robogókat és bukósisakot is lopott egy szentesi férfi. A rendőrök elfogták, az értékeket a tulajdonosoknak visszaadták.

Közösségé kovácsolják az algyői édesanyákat

DELMAGYAR Különleges néven indítottak baba-klubot Algyőn a védőnők, ugyanis a Suttogó Anyucik Csoportja nevet választották, utalva ezzel a nők egyik erejére, vagyis a fontos információk halk, tapintatos átadására. Schmidinger Andrea lapunknak elmondta, azt szeretnék, ha a foglalkozásokon a helyi édesanyák megismernék egymást, hiszen hiába laknak ugyanabban a községben, sokan nem tudnak a másikról. Emellett szeretnék azt is, ha az édesanyák megosztanák egymással az információikat és a hasznos tapasztalataikat, hiszen a 1,5-2 órás keddi találkozók során lehetőség van kötetlen beszélgetésre, miközben a babák játszanak.

A boldogságot ünnepelték - Fotók

DELMAGYAR Villámcsődülettel köszöntötték hétfőn délelőtt a boldogság napját a makói Szikszai György Reformárus Általános Iskolában. Maga a flash mob úgy nézett ki, hogy az iskola mintegy 350 alsó és felső tagozatos tanulója, kiegészülve néhány óvodáscsoporttal a hátsó focipályán énekelt, tapsolt, integetett saját készítésű papírszívekkel, illetve mosolygós papírarcokkal, miközben szólt Bagdi Bella Boldogság című dala. A gyerekek egy boldogságot jelképező, földre helyezett molinó köré gyűltek, és közülük sokan sárgába öltöztek – ez ugyanis a boldogság színe.

Zákányszéknél kaptak le egy embercsempészt

DELMAGYAR Összesen 193 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök vasárnap az országban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn. Közülük 179-et Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon és Zákányszéken találtak. A többi 14 migránsra Bács-Kiskun vármegyében, Hercegszántón, Kelebián és Kecskeméten bukkantak. Ugyanaznap a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán egy, a Csongrád-Csanádin pedig 200 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan az ország területére lépjen. Vasárnap Zákányszéknél egy embercsempész is lebukott. Egy lengyel rendszámú autóban találtak a rendőrök 5 illegális bevándorlót. A kocsit egy lengyel férfi vezette.

Torlódás a Mars térnél

DELMAGYAR Sugárutakon, körutakon, hidakon jól lehet haladni. Belvárosi részen kicsit sűrűbb a forgalom pl. Oskola utca , Somogyi utca, Stefánia, Boldogasszony sugárút. Torlódás a Mars térnél van mert az Attika utcába nem lehet be kanyarodni. Szőregi úton kifelé erős a forgalom, Algyői úton, Budapesti úton és a Bajai úton kifelé - befelé sokan vannak. – tudtuk meg a Rádió Taxi Három munkatársaitól.

Év Vállalkozója díjat kapott Varga Ferenc

DELMAGYAR Az Év Vállalkozója Csongrád-Csanád vármegyében idén Varga Ferenc, a mórahalmi Varga Pékség tulajdonos-ügyvezetője lett. Azt mondta, csaknem három évtizeddel ezelőtt naivan indultak, de őrült lelkesedéssel, rengeteg munkával szép eredményeket értek el.

Gyümölcsöt osztott a képviselő

DELMAGYAR Makó. Botlik Anita önkormányzati képviselő a napokban huszonöt gyümölcscsomagot állított össze és osztott szét körzetében. Elsősorban olyan időseket, gyermekét egyedül nevelő szülőt, illetve nagycsaládot keresett fel, akik nem részesülnek egyébként semmiféle támogatásban. 

Az adóbevallásra készítenek fel

DELMAGYAR Szeged. A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlatorientált tájékoztató eseményt tart március 30-án, 9.30 órától az átalányadózó egyéni vállalkozók szja-, járulék- és szocho-kötelezettségét bemutatva. Az előadás célja felkészíteni az érintett vállalkozásokat a bevallások sikeres benyújtására. A számítási példákkal, és bevallás kitöltéssel kiegészülő előadást Horváthné Huszka Bernadett tartja, a NAV szakértője. A kamara önkéntes tagjainak, valamint hátralékkal nem rendelkező kamarai regisztráltaknak a rendezvényen való részvétel ingyenes.

Nemzetközi dzsúdóverseny Mórahalmon

DELMAGYAR Mórahalom. Hatalmas érdeklődés mellett szombaton tartották Mórahalmon a diák A és B korcsoportos Magyar Kupát és a serdülő rangsorversenyt. Összesen 450 magyar és 100 külföldi gyerek érkezett a településre, a legtávolabbi városok, ahonnan jöttek versenyzők, Szarajevó, Belgrád és Csíkszereda voltak.

Ismét kinyit a víztorony

DELMAGYAR Szeged. Az ENSZ 1993. évi Kongresszusa nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává. Ezek a napok kiemelkedő lehetőséget biztosítanak a környezettudatos szemlélet-formálásra, felhívni a figyelmet a vízre, a vízkészletek megóvására, és a vízminőség megőrzésének fontosságára. Víz világnapja alkalmából a Szent István téri víztorony ismét látogatható lesz március 24-26 között. Pénteken (március 24-én) ingyenes a belépés a víztoronyba, szombaton és vasárnap kedvezményes, 600 forintos belépőjeggyel látogatható.

Most lehet módosítani a felvételi sorrenden

DELMAGYAR Csongrád-Csanád vármegye. A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján a tanulók egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek. Erre március 21-e és 23-ea között van lehetőség. Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában, és csak az intézmény erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető.

Élre állt a Röszke a vármegyei III. osztályban

DELMAGYAR Elrajoltak a küzdelmek a vármegyei IV. osztályban is, kihasználta a riválisok botlásait a Röszke.

Most már jó útra léptek

DELMAGYAR Győzelemmel térhetett haza Budapest 22. kerületéből a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II. 28. fordulójában. Végre támadók, Géresi Krisztián és Kundrák Norbert révén születtek a Tisza-parti gólok.

Kölcsönt kérnének, nem támogatást

DELMAGYAR Hiába kérte a Szőregi Rákóczi SE a szegedi önkormányzat segítségét kölcsön formájában az új öltöző építésének következő ütemére, a munkák egyelőre állnak, mert hiányzik a folytatáshoz szükséges 20 millió forint. A klub nem támogatást kér, hanem maximum egy évre kölcsönt, amelyet a feltöltött taókeretéből az elszámolások után vissza tudna fizetni.

Egyszerre dobbant a ritmus a Liszt-iskolában

DELMAGYAR Játékos zenei foglalkozást tartott beiskolázási programja részeként a vásárhelyi Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája hétfőn délután. Készségfejlesztő ritmus- és énekes gyakorlatokkal várták az óvodából ballagó gyerekeket és szüleiket, hogy egy iskolai foglalkozás aktív részesei lehessenek. A kedvcsináló és felkészítő programhoz találékony pedagógus kezek a kinder tojás dobozából, kukoricából és fakanálból, hangjegy mintás papírból készítettek apró rumbatököt. Azt hívták segítségül a közös zenéléshez.

Az nem baj, ha elszakad a bálamadzag

DELMAGYAR Mindszenten és Hódmezővásárhelyen is telt házzal működik az ebrendészeti telep. Előbbi településen épp most szervezik át, a vásárhelyiből pedig főként átvevő szervezetek viszik el a kutyákat.

Embercsempészetre szakosodott 8 tagú bandát számoltak fel

DELMAGYAR Embercsempészetre szakosodott 8 tagú bandát számoltak fel a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök.

Ezüst a szavalóversenyen

DELMAGYAR 36. alkalommal rendezték meg a Jubileumi Petőfi Szavalóversenyt Hódmezővásárhelyen, melyen Gubacska Barnabás, a Horváth Mihály Ginázium 9.D osztályos, irodalmi-drámai tagozatos diáka a középiskolások kategóriájában 2. helyezést ért el. A kétfordulós versenyre egy szabadon választott és egy Petőfi verssel kellett készülniük a versenyzőknek. Barnabás az elődöntő után Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk című, szabadon választott versével jutott a döntőbe. A zsűri tagjai idén Monoki Mariann, az AASZC Szentesi Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színésze és Diószegi Szabó Pál – egyben a zsűri elnöke – költő, a Magyar Írószövetség Csongrád-Csanád megyei Írócsoportjának titkára voltak.

Jön a magyar BL-rangadót, amit mindenki látni akar

DELMAGYAR Ilyen még nem volt. A Szeged–Veszprém rangadók hangulatát és jelentőségét egy kézilabda-barátnak sem kell bemutatni, az viszont mindenkinek új, hogy a nemzetközi porondon rendezik meg Európa egyik legpatinásabb párharcát. Szerdán a Pick Arénában, jövő csütörtökön a Veszprém Arénában.

Több mint kétszáz bűncselekménnyel volt több

DELMAGYAR Több bűncselekmény történt tavaly Csongrád-Csanád vármegyében, mint egy évvel korábban. Kevesebb bűntényt egyedül a Kisteleki Rendőrkapitányságon regisztráltak. Sok volt a rongálás, és sokan vezettek úgy, ahogy nem lett volna szabad, mert el voltak tiltva a járművezetéstől. Elkészült a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitány jelentése a tavalyi évről.

A boldogság egy fél pár zokni

DELMAGYAR Az embereket ősidők óta foglalkoztatja, hogy mi a boldogság. Mára persze ezt is megpróbáltuk keretek közé préselni, megfoghatóvá tenni és kiszámítani – ez is egy jellemző emberi tulajdonság, megfigyelték már? Mindent szeretünk kiszámolni.

Füstoszlop jelent meg Szegeden

DELMAGYAR Valami ég a Cserepes sor környékén. Amint több információnk lesz, frissítjük a cikkünket.

Faültetés Petőfi születésének 200. évfordulójára

DELMAGYAR Petőfi Sándor költő, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emblematikus alakja születésének 200. évfordulója alkalmából a hétvégén Balástyán ezüst hársfát ültettek – Ujvári László polgármester és Juhász Jenő alpolgármester –, amelyre az ifjúság nemzeti színű szalagját is felkötötték. Ujvári László beszédében kiemelte: Petőfi korának meghatározó alakja volt, halála után népszerűsége tovább nőtt, költeményein generációk nőttek fel. A Petőfi-kultusz Magyarországon és a határon túli magyarok körében is jellemző, műveit a világ számos nyelvére lefordították és szinte nincs az országban olyan település, ahol ne őrizné emlékét egy-egy utca, tér vagy intézmény neve. A balástyai hosszú hétvége eseménye volt még, hogy Bánfi Ferenc nyugalmazott rendőr-vezérőrnagy a róla szóló könyv bemutatója végén díszpolgári címet, oklevelet vehetett át Ujvári László polgármestertől. 

Születésnapi koncert

DELMAGYAR Makó. Születésnapján koncerttel tisztelegnek a zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, az iskola egykori névadója, Bartók Béla emléke előtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres diákjai és tanárai csütörtökön. A hangversenyt az Almási utcai épületben rendezik meg délután 5 órától. 

Hétvégén Bordányi Kultúra Napja

DELMAGYAR Bordány. Március 25-én, szombaton 17 órától a faluház nagytermében rendezi meg a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIFÖ) a Bordányi Kultúra napját. Az ingyenes rendezvényen a kulturális program mellett állófogadásra várják a kultúra szerelmeseit. Idén a korábbi évek gyakorlatától eltérően meglepetéskoncertre várják a bordányiakat és a kitüntetetteket. Ezzel az eseménnyel szeretné a GYIFÖ megköszönni mindenki elköteleződését. A húsz évvel ezelőtt, 2003-ban elindított program keretében számos színpadi produkció, kiállítás valósulhatott meg, és nagyon sokan vehették át a GYIFÖ által alapított "Bordány Kultúrájáért" díjat. Az idei rendezvény lezárása az eseménysorozatnak.

Rossz hír az allergiásoknak

DELMAGYAR Csongrád-Csanád vármegye. Az átmeneti visszaesés után a pollenterhelés a hétvégétől ismét felerősödött. A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai szerint a ciprus- és tiszafafélék, valamint a nyár pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A kőris, a szil, az éger, a mogyoró, illetve már a juhar és a fűz virágporának koncentrációja is jellemzően alacsony-közepes szintet érhet el. Helyenként már a gyertyán pollenszemeit is regisztrálták a csapdákban, koncentrációja jellemzően még alacsony, ahogyan a kültéri allergén gombák spóraszáma is.

Ismét csökkent a véradók száma

DELMAGYAR Csongrád-Csanád vármegye. Újra érezhetően csökkent a véradók száma Csongrád-Csanád vármegyében. Most elsősorban a kitelepült véradások egy részének nem volt magas a látogatottsága, és a járványos megbetegedések is éreztették hatásukat. Március 13-a és március 19-e között 371 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Ez a tervezettnél 15 százalékkal kevesebb. Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat arra kér minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit: menjen el vért adni.

Az Európai Parlamentben mutatkozott be a szakkollégium

DELMAGYAR Kétszeresére nőtt a roma egyetemisták aránya 2010 óta, a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat pedig folyamatos tájékoztatást nyújt számukra. A kollégiumok nemrégiben Brüsszelben mutatkoztak be, a diákok a cigány kultúrából is ízelítőt adtak.

8 év a csongrádi késes rablónak

DELMAGYAR A Csongrádi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki februárban egy élelmiszerboltot próbált meg kirabolni.