Elindult a visszaszámlálás, közeleg a beadási határidő

Már csak ez a hét áll rendelkezésre azon állattenyésztők számára, akik a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódó de minimis támogatást kívánják igényelni.

Dunaújvárosi kábítószerkereskedő került letartóztatásba

FEOL A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki több, mint egy évig kereskedett kábítószerrel Dunaújvárosban.

Közmeghallgatást tartanak Adonyban

DUOL A Német Nemzetiségi Önkormányzat Adonyban közmeghallgatást tart.

Különös kegyetlenséggel vette el négy kölyökkutya életét a Fejér megyei férfi

FEOL A Bicskei Járási Ügyészség minősített állatkínzás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival  szemben, aki kutyái négy hetes kölykeit pusztította el.

A hősök köztünk élnek - Megszólalt a fehérvári boltban életet mentő férfi

FEOL Egy közös vonatozás előtt ugrott be Fináncz Imre csókakői polgárőr egy áruházba, hogy kisfiával vegyenek pár dolgot. Az indulásig húsz percük volt, ám úgy alakult, hogy az apa nem vett semmit, helyette megmentett egy életet.

Ügyfélfogadási szünet a Depóniánál

FEOL A Depónia Nonprofit Kft. tájékoztatja az ügyfeleit, hogy személyes ügyfélszolgálatuk feb­ruár 4-ig, betegség miatt zárva tart. Zárva tartó ügyfélszolgálatok: Csákvár, Budakeszi, Solymár, Székesfehérvár.

A fővárosban mutatják be a János vitézt

DUOL Először látható Budapesten a Varidance és a dunaújvárosi Bartók színház János vitéz című produkciója: a kétfelvonásos, élőzenés „tánckölteményt” Szirtes Edina Mókus, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák közreműködésével a RaM Színházban mutatják be csütörtökön – írja az MTI. Az előzetesben részletezik, hogy a Vári Bertalan vezette Varidance és a Bartók színház társulata Petőfi Sándor alkotását, amelyet Kacsóh Pongrác zenésített meg 1904-ben, új hangszerelésében mutatja be. ME 

Keresett férfit fogtak Dunaújvárosban, jogosítvány nélkül vezetett egy nő Móron

FEOL Az elmúlt 24 óra eseményei Fejér megyében

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

FEOL A rendőrség számára is izgalmas történetet osztott meg a minap a BRFK közösségi oldalán. A budapesti csúcsforgalom közepén kért ugyanis segítséget tőlük egy rémült, izgatott férfi, s kiderült: felesége az előttük vészvillogóval buszsávban veszteglő autóban vajúdik. Mint megtudtuk: egy Fejér megyei házaspár indult útnak Budapestre szülni.

Hatalmas érdeklődés övezte az ercsi fotópályázatot

DUOL Minden településnek, közösségnek vannak megőrzésre méltó értékei, kiemelkedő alkotásai, melyek sokszor csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk, mégsem vesszük őket észre. Ezek a gondolatok voltak a mozgatórugói annak a fotópályázatnak, amely Ercsiben kelt életre, s az ott élők töltötték meg tartalommal, sajátos látásmódú képeikkel.

Elkészülnek az éves igazolások

DUOL Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és az adó-visszatérítés összege – írja közleményben a NAV megyei szervezete.

Gyermekversek örök kérdésekről a bicskei irodalmi múzeumban

FEOL Akár belebújhattak a versekbe a gyerekek, azaz a nagy tablólapok közé. Bújócska is, olvasás is, játék is. A Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítását ötszáz kisiskolás láthatta a Fiatalok Házában.

Január 31-ig üzemel a korcsolyapálya a Városháza téren

DUOL A koronavírus járványra való tekintettel a tervezettnél rövidebb ideig, január 31-ig üzemel a korcsolyapálya a Városháza téren! Az önkormányzat tájékoztatása szerint, a megbetegedések miatt már a második tervezett közösségi programot kellett lemondaniuk, emiatt döntöttek úgy,  hogy a tervezettnél hamarabb, január 31-én megszűnik a Városháza téri korcsolyapálya.

Nem biztos, hogy jó az irány a jégkorong világbajnoksággal kapcsolatban

FEOL A Magyar Kupa hétvége és a jégpályák éjszakájának kapcsán illusztris vendég látogatott Magyarországra a közelmúltba. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnöke, Luc Tardif utazott hazánkban, ahol a honi szövetséggel tárgyalt, illetve kiderült, tervben van a magyar válogatottat is felvonultató divízió I/A átalakítása is.

Már ősszel is nagyon készültek az ez évi tavaszi programokra

DUOL Dunaföldvár Majd amikor a tavasz engedi, akkor fogunk újból vízre szállni és az is szép ünnepünk lesz. A Dunaföldvári Poszeidón Vízi Természet és Környezetvédők Egyesület tagjai nyilatkoztak így, jókedvűen tervezve a tevékenységük folytatását.

Idén is lehet jelentkezni a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra

DUOL Huszonkettedik alkalommal hirdeti meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A pályamunkákat 2022. május tizedikéig lehet benyújtani.

A nádasba menekült autójával Nagyvenyim térségében az embercsempész

FEOL A Fejér megyei rendőrök a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen Nagyvenyim térségében kívántak ellenőrzés alá vonni 2022. január 27-én 9 óra 45 perckor egy lengyel honosságú személygépjárművet, amikor a 6219-es számú út 5-ös kilométerénél a gépkocsi az úttestről letérve, az azt szegélyező nádasba hajtott, ahol a jármű elakadt.

Nevet változtat a Telenor

FEOL A cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.

Bedrogozta és prostitúcióra kényszerítette a nőt

DUOL A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi fogva tartott, bántalmazott, elkábított egy nőt.

Piaci jelentés Fehérvárról és Újvárosból

FEOL Termék Székesfehérvár Dunaújváros

Garázdaság miatt keresték a dunaújvárosi férfit

DUOL A járőrök Dunaújvárosban, a Szent György úton igazoltattak 2022. január 26-án késő délelőtt egy 28 éves helyi férfit, akiről megállapították, hogy garázdaság elkövetése miatt a Dunaújvárosi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben. Az egyenruhások a férfit a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

Agresszív rendőr tombolt Borsodban: kamaszokat vert meg

FEOL Tarkón és deréktájon ütötte a feltételezett tolvajokat, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Fejér évfordulós emlékei január 27-én

FEOL Balatoni hokimeccs 

Övék lett a legcukibb mosoly az országban

DUOL Január 24-én lezárult a Gyermekmosoly játékunk országos fordulója. Két kategóriában díjaztuk a legtöbb szavazatot kapott fotót.

Óriási, 360 négyzetméteres festmény készül Berlinben

DUOL A szerdán kezdődött munkát a nagyközönség is figyelemmel kísérheti.

Elindulnak a teremtornák

FEOL A ­Fejér Megyei Igazgatóság az utánpótlás-korosztályok számára terem-labdarúgótornát szervezett, melyet a hétvégén bonyolítanak le az U19-es, az U16-os és az U13-as korosztályokban.

Rendőrkézen a grúz embercsempész

DUOL A 21 éves férfi kilenc illegális migránst szállított gépjárművében.

Súlyosan bántalmazta a bedrogozott nőt - a szálak Fejér megyébe vezetnek

FEOL A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi fogva tartott, bántalmazott, elkábított egy nőt.

Sikerült felszabadítani a legnagyobb haláltábort

DUOL Az ENSZ közgyűlése 2005. november 1-jei határozatával január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Ezen a napon történt ugyanis a legnagyobb második világháborús megsemmisítő tábor, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadítása.

Ösztöndíjat kapnak a szakképzés diákjai

FEOL A technikumokban és szakképző iskolában már két évfolyam kap általános ösztöndíjat, a most futó tanév második felétől nagyobb összegű juttatásban is részesülhet mintegy kétezer diák – adta közre az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).