Óévbúcsúztató mulatság

 A Baracsi Társaskör Egyesület szervezésében december 31-én szilveszteri mulatságra várják az érdeklődőket a baracsi faluházba. A 20 órakor kezdődő eseményen Szabó Attila szolgáltatja a talpalávalót. Jegyeket elővételben vásárolhatnak az érdeklődők.

„Van zsákodban minden jó: az Esőcseppekért Alapítvány ünnepi programra készül”

DUOL December 16-án a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban, a harmadik emeleti nagyteremben tartja az Esőcseppekért Alapítvány Mikulásváró rendezvényét.

Horgolnak, hímeznek, sütnek - vidáman telnek a szerda délelőttök

FEOL A tavaszi hímzőszakkör után a résztvevők úgy döntöttek, folytatják a közös kézimunkázást és továbbra is hetente összejárnak a művelődési házban, ahol különböző kézműves tevékenységekkel töltik el az időt, közösen. A főként nyugdíjasokból álló csapatot egy horgolási „projekt” végén látogattuk meg Gyúrón.

A Fejér vármegyei tévék, rádiók szombati műsora

FEOL A műsorváltoztatás jogát a tévétársaságok és a rádióadók fenntartják!

Berobbant Dudar Feri legújabb dala és klipje (videóval!)

FEOL Megjelent Dudar Feri mulatósfenomén legújabb videoklipje, amelyet szűkebb hazájában, Kislángon forgatott. Biztosan sokan emlékeznék még a „Hetedhét országra" szóló szüreti mulatságra, amelyről talán még ma is beszélnek Dél-Fejérben, hiszen olyan történt a településen, ami még nem volt: forgott a kamera ÉS az egész falu egy őrületeset bulizott.

A vártnál is jobban zárták az őszi szezont az élvonalban

DUOL Véget értek a vármegyei labdarúgó bajnokságok őszi fordulói, melyben a Mezőfalva az előzetes várakozásoknál jóval többet teljesített. Különösen értékes tény ez, mivel az első osztályban harcoló újonc együttesben kevesen rendelkeztek a csoporthoz szükséges tapasztalattal.

A Fejér vármegyei mozik szombati műsora

FEOL Székesfehérvár, Cinema City: A lápkirály lánya: 22.30. Állati iramban: 10.20. Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája: 13.00, 16.10, 19.20. Az ördögűző: A hívő: 22.00. Bazi nagy görög lagzi 3: 17.45. Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi: 10.00. Dzsungelhajsza: 14.10, 22.30. Eszeveszett küldetés: 16.30, 18.30, 20.30, 22.30. Fűrész X: 22.30. Golda: 19.45. Halálos bújocska: 20.30, 22.15. Hullaadás: 22.10. Jéghideg: 16.00, 18.10, 20.20, 22.30. Kacsalábon (2D): 10.10, 13.30, 18.00. Kacsalábon (3D): 11.15, 15.45. Kívánság (2D): 10.00, 14.30, 16.45. Kívánság (3D): 12.15. Mancs őrjárat: A szuperfilm: 10.00, 14.00. Marvelek: 11.45, 15.30. Megfojtott virágok: 19.10. Napóleon: 10.45, 12.30, 14.00, 15.45, 17.15, 19.00, 20.15. Öt éjjel Freddy pizzázójában: 13.10. Semmelweis: 11.30, 14.15, 17.00, 19.45. Szárnyalj!: 11.00. Trollok: Együtt a banda: 12.00. Wonka: 10.30, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00.

Dunaújvárosiak irányításával a világbajnokságon

DUOL Vasárnap Budapesten a Tüskecsarnokban megkezdődik a divízió I/A-s junior jégkorong-világbajnokság. A magyar válogatott, amelyet a dunaújvárosi Ladányi Balázs irányít, Kazahsztán ellen rajtol 16 órakor.

Négy fehérvárival a keretben maradna benn az U20-as válogatott

FEOL A magyar U20-as jégkorong-válogatott vasárnap megkezdi szereplését a divízió 1/A-s korosztályos világbajnokságon, a hazai rendezésű tornán a cél nem más, mint a bennmaradás.

Bajnai Gordonék is kapcsolatban állhattak a számlagyáros ügyvéddel

DUOL A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a számlagyár üzemeltetésével meggyanúsított és nemzetközi csalássorozat miatt korábban nem jogerősen elítélt Vig Mór zavaros cégügyei egészen Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának, Dessewffy Tibor érdekeltségéhez vezetnek.

Borult, szürke időnk lesz szombaton Fejérben

FEOL Fronthatás nem terheli szervezetünket.

Nagy múlttal és hagyományokkal rendelkező szakma képviselői találkoztak

DUOL Az állatorvos-társadalom ezúttal is Kulcson találkozott december 7-én a XXI. Fejér Vármegyei Állatorvosi Napon.

Hármat lőtt a Puskás AFC

FEOL A Kecskeméti TE ellen próbált kievezni hullámzó teljesítményéből a Puskás Akadémia FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 16. fordulójának nyitányán.

Ezek voltak a péntek legfontosabb hírei – 2023. december 8.

DUOL Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

A DKKA győzelme mellett most a mutatott játék még fontosabb volt

DUOL Pénteken újabb edzőmérkőzést játszott a világbajnoki szünet alatt a DKKA női kézilabda együttese, a szintén NB I-es Vasas vendégekét. A Kohász végül négy góllal nyert, és hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a szakvezetés.

A karácsony jegyében a piacon

DUOL A heti piaci körképünk is a karácsonyra készülődés jegyében telt el. A dunaújvárosi zöldség- és gyümölcspiacon ezúttal a különböző karácsonyi kiegészítő díszekre koncentráltunk.

Cuki meglepetések a martonvásári utcákon

FEOL Igazi cukiságokat készítettek a martonvásáriak erre az ünnepre: mikulások, hóemberek és rénszarvasok várják mostantól az utcákon a gyerekeket.

Hollik István: több mint 15 ezren vettek részt a konzultációról szóló fórumokon

FEOL Lezárult a nemzeti konzultációról szóló országjárás: az elmúlt közel három hétben megtartott több mint száz fórumon összesen 15 ezernél is többen vettek részt - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Karácsonyi hangulat a Zenélő cukrászdában

DUOL Az évad ötödik zenés randevúját tartják szombaton délután a Vasmű úti Jakó cukrászdában, a szokásosnál kicsit korábbi időpontban, 17 órakor.

Miniszteri elismerő oklevél Szabadhídvégnek

FEOL Fejér vármegyeiként egyedül részesült Szabadhídvég Község Önkormányzata elismerésben a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül. Mint azt Pap László polgármestertől megtudtuk, a program 2012-es indulása óta már negyedszer érdemelte ki a település a miniszteri elismerést.

Nádasdladányban is járt a Mikulás (videó)

FEOL December 2-án, civil szervezésben tartották a Mikulás ünnepséget Nádasdladányban. A tavaly indult összefogás most 60 gyermeket örvendeztetett meg.

A Jézuska milliárdjai

DUOL Lottó lázban ég az ország, mivel 3,25 milliárd forint lehet az ötös lottón ezen a héten a főnyeremény.

A taktikázásnál célravezetőbb az önkéntes jogkövetés

DUOL Mindent megpróbált megtenni, hogy kibújjon az adózás alól egy napenergiát hasznosító rendszerek eladásával foglalkozó társaság. Áfabevallásaiban nem szerepelt fizetendő adó, az ellenőrzéskor pedig visszatartotta a bekért dokumentumokat, és nem működött együtt a revizorokkal.

Azt hitte, senki sem látja — videón a sunyi zsebtolvaj

DUOL A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki bevásárlás közben fosztott ki időskorú, értékei elvételét megakadályozni nem tudó személyeket.

Alig lehet ráismerni Keleti Györgyire (videó)

FEOL Az egykori modellről nemigen lehetett hallani az utóbbi időben, de most visszatért, és azt mondja: a botoxot receptre kellene felíratni a negyven feletti nőknek.

Fehérvári séfek által készített finomságot kóstolva jótékonykodhatnak

FEOL Advent második vasárnapján szarvasragu-levest kínálnak a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűrijének séfjei Fehérvár belvárosában. A becsületkasszában összegyűlt összeggel a Befogadlak Baptista Gyermekotthon és a Fejér Vármegyei Szent György Kórház újszülött-, csecsemő és gyermekosztályát támogatják. Az adomány növeléséhez a megyeszékhely első osztályú sportcsapatai is csatlakoztak licitre bocsátott mezekkel és dedikált labdával.

A Szent György kórház javasolja, viseljünk maszkot, ha belépünk!

FEOL Lakossági felhívást tett közzé a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a minap, alább mondjuk a részleteket.

Új fiókot nyitott Fehérváron az MBH Bank

FEOL Fiókmodernizációs programja keretében új bankfiókot adott át Székesfehérváron az MBH Bank. A hitelintézet kiemelt célja, hogy az ország teljes területén megújítsa Magyarország legnagyobb fiókhálózatának számító, közel ötszáz bankfiókból álló infrastruktúráját.

Jó reggelt, Fejér vármegye!

FEOL Hosszú évek teltek el naplementébe nyúló szánkózás, a kesztyű átázásáig tartó hógolyózás és terebélyes méretű, vaskalapos, répaorrú hóember építése nélkül. Inkább enyhe és sáros, semmint fehér volt az elmúlt évek leghidegebbnek mondott évszaka. Néhány napja azonban újra eljött a várva várt, a mesékben és a romantikus filmekben oly gyakran, a valóságban egyre ritkábban látható igazi tél ideje. Az utcák közvilágításainak fényein ismét megcsillantak a hópelyhek, s újra magára öltötte fehér kabátját a táj. Az évek óta a pincében porosodó szánkó ismét erőre kapott. Hogy lesz-e fehér karácsony, talán még senki sem tudja, de egy dolog biztos: ez a tél már elhozta a várva várt csodát. Egy ötéves óvodás legnagyobb boldogságát jelentette, hogy életében először hóembert építhetett.

Nehéz úgy kívánni, ha nem tudjuk, hogy mit szeretnénk

DUOL Rendkívül érdekes, ahogy mi emberek bizonyos dolgokat kezelünk. Ha aktuális akarok lenni, említhetném a napokban a szó szoros értelmében nyakunkba zúdult havazást. Évek óta nyafogunk, hogy milyen jó lenne a fehér karácsony! Nosztalgiával gondolunk vissza a „régi” időkre, a hócsatákra, a szánkózásra, hóember építésre. Arról nem is beszélve, hogy a rovarok és egyéb kártevők szempontjából is mennyire hasznos a hideg és egy kiadós havazás. Aztán amikor ízelítőt kapunk a télből hisztizünk, hogy a négy fal közt ragadtunk, mert nem lehet közlekedni, a hóeséssel járó kaotikus állapotok miatt. Nehéz úgy kívánni, ha nem tudjuk, hogy mit szeretnénk igazán! 

Isten éltesse Natália nevű olvasóinkat!

DUOL December 9-én a születésnaposok mellett Natália nevű olvasóinkat is köszöntjük. 

Kuralt triplája alapozta meg a Volán sikerét (galéria)

FEOL Egy héten belül negyedik haza mérkőzését vívta péntek este a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, az ellenfél ezúttal az Asiago gárdája volt.

Tízpontos hátrányból állt fel a DEAC

FEOL A férfi kosárlabda NB I 11. fordulójában az Arconic-Alba Fehérvár egy kezében lévő meccset vesztett el a DEAC otthonában.

Ajándékok, ünnepi műsor és közös fadíszítés az állatok karácsonyán

FEOL Ünnepi díszbe öltözött a HEROSZ fenyőfája, és már az ajándékok is megérkeztek a menhelyen élő állatok számára. A hagyományoknak megfelelően idén is megtartották az állatok karácsonyát.

A viharos szél sem tartott otthon senkit advent első vasárnapján

DUOL Nagyokat sóhajtottak a szabadtéri adventi eseményeket rendezők a múlt hétvégén. A szombati masszív esőzést vigasztalásként ugyan ragyogó napsütés, de a legtöbb helyen erős, hideg szél váltotta föl vasárnapra. A programokat azonban mindenütt sikerrel lebonyolították.

Vendégünk Ulrich Tamás séf, aki szívén viseli a jótékonykodást

DUOL Három éve indult útjára a kezdeményezés, amelynek keretében a fehérvári és a környékbeli trabantosok összegyűlnek és egy felvonulással, találkozóval egybekötve adományokat visznek a város szociális intézményeibe.

A Gólyák elvitték a bajnoki pontokat

DUOL Az NB II.-es felnőttbajnokságban szereplő DKKA korosztályos kézilabdacsapata az elmúlt fordulóban a közvetlen rivális Szekszárdi Fekete Gólyákat fogadta az E-csoportban. 

Macsétával támadt a sértettre egy férfi az otthonában Csabdin

FEOL A Bicskei Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki macsétával támadt a sértettre az otthonában.

Rászorulók betevőhöz jutását támogathatjuk

FEOL Körülbelül nyolcvan egyedi tárgy – például művészeti alkotás, kézműves termék – szerepel a Fehérvári Heti Betevő karácsonyi licitjén, amelynek bevétele az ételosztással foglalkozó szervezet munkáját támogatja.

Minden rosszban van valami hó (képgalériával)

DUOL Az elmúlt napokban meglehetősen nagy mennyiségű hó hullott le Dunaújvárosban és a környező településeken, a havazás nyújtotta nem mindennapi lehetőségeket pedig gyerekek és felnőttek egyaránt kihasználják.

Varázslatos advent Öreghegyen: Kézműves vásár és téli finomságok

FEOL Öreghegy szívében egyedülálló adventi hangulatban részesülhetnek az idelátogatók pénteken délután. Kézműves termékek, helyi finomságok, és családi programok várják a közösséget az adventi hétvégéken, miközben az első öreghegyi adventi vásárt hivatalosan is megnyitották.

Karácsonyi fényárban úszó traktoros felvonulást tartanak ma Perkátán

DUOL Remek programokkal hangolódnak Perkátán az ünnepre.

Generációváltás előtt a Volán

FEOL Megtartotta hagyományos évzáró vacsoráját a Volán Fehérvár öttusa-szakosztálya. Az est folyamán díjazták az év legeredményesebb sportolóit, s volt akiktől elköszönt a klub.

Hadianyagra spórolva lemondják az újévi ünnepségeket az orosz városok – frissül

FEOL 654. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

A Hild végzőseinek tűzték a szalagot

DUOL A Kultik mozi adott otthont a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola végzős diákjai szalagavató gálaműsorának pénteken délután.Nem kevesebb, mint hat végzős osztályt és nyolcvannyolc tanulót búcsúztatott december 8-án, a Hild iskola. Nem csoda hát, hogy megtelt a Kultik mozi nézőtere a szülőkkel, rokonokkal, barátokkal és érdeklődőkkel. A résztvevők az ünnepélyes szalagtűző ceremónia mellett a diákok sokszínű műsorát tekinthették meg a rendezvényen.

Itt vannak a hétvégén is nyitva tartó és az ügyeletes gyógyszertárak Dunaújvárosban

DUOL Dunaújvárosban az alábbi patikákban tudja a hétvégén, illetve a nyitvatartási időn túl kiváltani gyógyszereit.

Ma ezeken a helyeken kell fokozottabb figyelemmel közlekedni

DUOL Kigyűjtöttük, hol kell közúti forgalomkorlátozásra számítani a mai napon elsősorban Dunaújvárosnál és vonzáskörzetében, továbbá Fejér vármegye és a szomszédos vármegyék főbb útjain, valamint további hasznos országos közlekedési infók útrakelőknek.

Duplán ünnepeltek a lajoskomáromiak (videó, galéria!)

FEOL Összességében mintegy 150 millió forintos hazai és uniós forrásból újulhatott meg két fontos épület is Lajoskomáromban. A falu életében központi szerepet betöltő intézmények új és korszerű otthonra leltek.

Időjárás: Borult, szürke idő

DUOL Mai nap időjárásaSzombaton borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös idő lesz. Szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat. Gyenge marad a szél. Reggel -3, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Tragédia a Vári szalagavatóján: nem tudták megmenteni az oktató életét

FEOL Megrendítő tragédia árnyékolta be a kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium péntek esti szalagavatóját. Az eseményen az iskola egyik köztiszteletben álló, szeretett oktatója rosszul lett. Életéért hosszasan küzdöttek a mentők, de már nem tudták megmenteni - írta a Baon.

Karácsonyváró Feketehegy-Szárazréten

FEOL Csokoládéműhely nyílik egy napra a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: a december 16-án, szombaton 15 órakor kezdődő karácsonyváró eseményen ajándékba szánt csokik készíthetők, a vásárban kézművesek és termelők kínálják portékáikat, a színpadon pedig szórakoztató műsorok zajlanak este hatig. A rendezvény ingyenes.

Bravúr a címvédő otthonában

DUOL A DAB jégkorongcsapata este Gyergyószentmiklósón folytatta második erdélyi túráját. Az első találkozón csütörtökön Brassóban 3-2-re kikapott a dunaújvárosi alakulat. Az összecsapás után az Acélbikák vezetőedzője, Niko Eronen többek között az alábbiakat is nyilatkozta: – Még egyszer nem kezdhetünk olyan rosszul mérkőzést, mint most.

Helyén a dinnyési templom kupolája és keresztje

FEOL Németh Zoltán díszműbádogos keze munkáját dicséri a dinnyési templomtorony kupolája és keresztje, amely a napokban a helyére került. Közel a 200 éves jubileum.

Áramszünet lesz az Öreghegyi utcákban Székesfehérváron

FEOL Karbantartási munkálatok miatt december 11-én és 12-én áramszünet várható Székesfehérvár Öreghegy nevű részén. Az E.ON nyilvánosságra hozta az érintett utcákat és házszámokat.

Adventi koncert többségében Bach művekre alapozva

DUOL Adventi orgonakoncertet ad december 9-én, szombaton 17 órakor Baracs-Apátszálláson, a Magyarok Nagyasszonya templomban Deák László orgonaművész.

Az NB II-be jutás a célja a listavezető DVKSE női csapatának

DUOL A Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei összevont női kézilabda-bajnokság alapszakaszának idei utolsó előtti fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén.

Van aki szereti, családjának tekinti és gyászolja kedvencét és van aki lélektelenül kirakja a hidegbe

DUOL Sok kis kedvenc tulajdonos úgy gondolja, hogy az állatuk a családjuk része. Sajnos azonban az emberekkel ellentétben az állatkák élettartama nem olyan hosszú. Egyszerűen nem lehetnek velünk olyan sokáig. Ezért egy házi kedvenc elvesztése ugyanolyan nehéz, mint egy szerettünk elvesztése.