Ötletek a húsvéti dekorációhoz

A tavasz legnagyobb vallási ünnepe közeleg, így itt az ideje, hogy lakásunkat is ennek megfelelő díszbe öltöztessük. Összeszedtünk néhány egyszerű ötletet, melyekkel húsvéti hangulatot teremthetünk otthonunkban.

Ma és holnap nyitva van a piac

DUOL Ünnepnap ide, vagy oda, a dunaújvárosi piac kinyitott nagypénteken, így a vásárlók megvehetik a húsvéti sonkát és a tojásokat.

Karanténban is gőzerővel készül az érettségire a gárdonyi Tündérszép, Dettre Anna

FEOL A Tündérszépek 2020 versenyünk Fejér megyei fordulóját tavaly októberben a 19 éves gárdonyi lány nyerte a helyi szakmai zsűri döntése alapján. Anna jelenleg az érettségi előtt áll, aminek sorsát a koronavírus-fertőzés jelentősen befolyásolhatja.

Asszony, íme, a te fiad!

DUOL Zsuffa Tünde írónő személyes hangvételű művei a családi kapcsolatok, az emberi értékek és a hit mentén kapcsolódnak egy egésszé. Az alábbi írásában – kérésünknek eleget téve – a járvány okozta speciális helyzetről beszél

Az adatok folyamatos ellenőrzése beteges félelmet kelt

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Befejezte a hazai sorozatokat a kézilabda-szövetség

DUOL A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat.

Két autó ütközött Gárdonyban

FEOL Csütörtökön kora este két autó karambolozott Gárdonyban, a Jókai Mór utcában.

Kétévente kellene újrafesteni, a baktériumok ellen is hatásos

DUOL Egy frissen festett falfelületre már csak ránézni is öröm, sőt, egyenesen megnyugtató érzés, ugyanakkor a tisztasági festés esetében jóval többről van szó – nem véletlenül nevezzük így.

Gumilövedékkel válaszolt vitapartnerének

DUOL A sértett a lövés következtében a lábszár nyílt sérülését, valamint az arccsont többszörös törését szenvedte el. 

Futács Márkó: Mennék, naná, hogy mennék már a pályára

FEOL A második helyen álló székesfehérváriak csatára, Futács Márkó nem pesszimista, és hisz benne, hogy még ebben az idényben pályára léphet.

Jó lenne tovább örökíteni a hagyományokat

DUOL

Kompresszort, akkumulátort lopott és még kábelt is vágott a tatai férfi Polgárdin

FEOL Lopás és közérdekű üzem megzavarása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárásban a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették az elkövetőt.

Húsvéti roham szájmaszkban

FEOL A szájmaszkok és a gumikesztyűk forgatagában is kelendőek a húsvéti portékák. Szemügyre vettük, hogyan befolyásolja a húsvéti készülődést a jelenlegi járványhelyzet.

Koronavírus az idősek otthonában

DUOL

A nagy hidratáló krém körkép

FEOL Nincs olyan hölgy ezen a kerek planétán, akinek ne lenne legalább két, de inkább három hidratáló krém a polcán. Ebből a triumvirátusból legalább egy teljesen felesleges, amennyiben a másik kettő egy éjszakai és egy nappali arckrém. A kozmetikum készletet a legjobb a minimumon tartani, így ahelyett, hogy a legtöbb újdonságot felvásároljuk, majd két használat után csalódottan hagyjuk a polcon porosodni, inkább ragaszkodjunk egyhez és várjuk meg, amíg az képes kifejteni a hatását!

Baleset történt Dunaújvárosban

FEOL Baleset történt csütörtök délelőtt az Aranyvölgy úton.

Baleset történt Székesfehérváron két helyszínen is

FEOL Baleset történt csütörtök délelőtt Székesfehérváron a Palotai úton és a Szent Flórián körúton.

Így módosul a vasúti menetrend Fejér megyében

FEOL Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Közös fűtés, de okos mérőkkel

FEOL 336 érvényes támogatási kérelmet adtak be a lakásszövetkezetek és társasházak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szeptemberben megnyitott, március 31-én lezárult, a közösségi fűtési rendszerek felújítását célzó pályázatára.

A játék, ami az életre nevel

DUOL

Elültették üzenetüket a káloziak

FEOL A kijárási korlátozás miatt leszűkült körülöttünk a tér. Ennek ellenére – s éppen ezért – tenni kell valamit a közösségért!

Megújul Ladányban a Sörhegyi dűlőút

FEOL Örüljünk annak, ami elkészülhet, amivel komfortosabbá tehetjük településünk bármelyik részét – fogalmazta meg Varga Tünde polgármester. A faluban dűlőutat betonoznak.

280 millió darab tojás

DUOL Az ünnepet megelőzően átlagosan 35 százalékkal több tojást fogy, mint általában. Az éves fogyasztás mintegy tíz százaléka – közel 280 millió darab – pedig a húsvéti időszakhoz kapcsolódik. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint éppen 30 éve, 1990-ben volt csúcson az egy főre vetített hazai tojásfogyasztás, akkor átlagosan 389 darabot fogyasztott egy magyar polgár.

A nagymama sportosan átmászott a kerítésen, majd meghintáztatta unokáját

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Rongálók jártak az adonyi pályán

DUOL Amikor az élet a normális kerékvágásban halad, akkor sem elfogadható, hát még most, e rendkívüli és embert próbáló napok közepette a céltalan rongálás, más értékeinek tönkretétele.

Egyeztetés a jövőről

FEOL Kérdőívvel próbál tájékozódni a Magyar Röplabda Szövetség a csapatoknál a jelenlegi helyzetről, illetve a pont­vadászat folytatásáról.

Szarka Adrienn erősít és fut a pentelei erdőben

FEOL A közelmúltban két évvel meghosszabbította szerződését az Alba FKC balszélsője, Szarka Adrienn. A 28 éves kézilabdázó fut és erősít.

A sors igazolt vissza Warvasovszky Tihamér döntéseiről

FEOL Warvasovszky Tihamér három ciklusban, 12 éven át volt a megyeszékhely polgármestere. Amikor az Állami Számvevőszék alelnöke lett, sok embert megosztott a váltásával.

Parkolási korlátozásokat vezetnek be Velencén csütörtöktől

FEOL Közeleg a húsvéti hétvége, ráadásul az idő is nagyon kellemes, sokan szeretnének kimenni a szabadba, azonban most ennek nincs itt az ideje, és továbbra is nagyon fontos, hogy otthon maradjunk!

Most akkor sürgős, vagy sem?

FEOL

Online csoportok, csatornák, chat, – átállás az oktatásba

DUOL Digitális oktatás – ízlelgetjük a szavakat. Március 16-a óta Magyarországon otthoni oktatás folyik a közép- és általános iskolákban. Olyan lépésre kényszerült a kormány a koronavírus-járvány lassítása miatt, amit csak többéves távlatban képzeltek el az oktatásügyben.

Bajban vannak az erdészetek is

DUOL További finanszírozási nehézségeket teremtettek a járványügyi vészhelyzeti intézkedések az erdészeti ágazatban, emiatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a tagjai és a szakmai szervezetek közreműködésével összegyűjtötte azokat a nagyrészt állami intézkedési lehetőségeket, amelyek érdemben mérsékelnék az ágazati szereplők helyzetét – közölte a NAK a Magyar Távirati Irodával (MTI)

Mi a helyzet a lejárt okmányokkal?

FEOL A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai érvényességéről a rendőrség tett közzé hivatalos tájékoztatót.

Mutassa meg a húsvéti dekorációját!

FEOL Az idei húsvét egy kicsit más lesz, mint a többi, ám ez nem ok arra, hogy ne öltöztessük ünnepi díszbe a lakást.

Kreatív feladatokkal motiválja a karantén alatt játékosait a Fehérvár Lionz

FEOL A koronavírus-fertőzés veszélye miatt nemrégiben a Fehérvár Lionz ultimate frizbi csapata is felfüggesztette a csoportos edzéseket. Az egyesület vezetőjével, Misi Anettel beszélgettünk lehetőségeikről.

Szivárványos tojásaink – Hogyan készítsünk főtt tojást festéshez?

FEOL Nincsen húsvét tojás nélkül. Ugyan a locsolás idén kérdéses, ha otthonra szeretnénk főtt tojásokat, ez a recept akkor is megállja a helyét.

Az ellenőrzések szigorítását kérte a húsvéti hétvégére a polgármester

DUOL Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy határozatlan időre meghosszabbítják a koronavírus járvány miatt eredetileg április 11-ig fentartott veszélyhelyzet fokozatát, amely kijárási korlátozást határoz meg.

Szív alakban kivilágított ablakokkal üzent a Dunaújvárosi Egyetem

DUOL A karantén napjaiban új szolidaritási akció terjed országszerte: a szívek köszönetet közvetítenek azoknak, akik ezekben a napokban is értünk dolgoznak. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Dunaújvárosi Egyetem is, kollégiumának ablakait szív alakban világították meg.

Kibertámadások vírus idején: sokan ismét a pénzünkre, adatainkra törnek

FEOL A koronavírus-járvány miatti helyzetben bevezetett korlátozó intézkedések nyomán sokak mindennapjai a digitális térbe költöztek. Mindez súlyos adatvédelmi és elektronikus információbiztonsági kockázatokkal jár a vállalatok és a magánszemélyek körében.

Mi a helyzet a lejárt okmányokkal?

DUOL A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai érvényességéről a rendőrség tett közzé hivatalos tájékoztatót.

Nem múlik el nap tűzeset nélkül

DUOL A szabályok megszegője tűzvédelmi bírsággal is sújtható, amely – az okozott károk megtérítésén felül – az előidézett károk mértékétől függően 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet.

Egy hétig nézhető online a Csákváron forgatott Rododendron című rövidfilm

FEOL A rendszerváltás előtti Magyarországon játszódó, Cserhalmi György és Gáspár Tibor főszereplésével készült alkotást tavaly nyáron rögzítették a Fejér megyei településen.

Pátkai: Ha adódna előrelépési lehetőség, belevágnék

FEOL Pátkai Máté, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár magyar válogatott játékosa az M4 Sportnak elmondta, ha lehetősége adódna rá, belevágna egy előrelépést jelentő külföldi kalandba.

Karambol történt az M7-esen, Martonvásár térségében

FEOL Csütörtökön délután baleset történt az M7-es autópályán, a 32. kilométerszelvénynél.

Gumilövedékes fegyverrel támadt szomszédjára egy férfi Fejér megyében

FEOL A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta egy Fejér megyei férfi letartóztatását.

Közéleti gondolatok – defenzív vagy intenzív védekezés a jobb?

DUOL Mit tehetünk a járvány idején? – avagy... Defenzív vagy intenzív védekezés a célravezetőbb? Ezek köré az átfogó kérdések köré csoportosították volna válaszaikat a meghívott vendégek a Közéleti beszélgetés című rendezvénysorozat múlt keddre tervezett programjában.

Így készíthetünk házilag kézfertőtlenítőt

DUOL Szakértők szerint a koronavírus elterjedésének megelőzéséhez már a szappanos kézmosás is elegendő lehet.

Maradjunk és ünnepeljünk otthon!

FEOL A járvány miatt a legtöbb eseményt és ünnepséget elhalasztották, lemondták, de ahogy a naptárra pillantunk, közeleg egy – méghozzá igen jelentős – ünnep, a húsvét.

Baleset történt a 63-ason Sárbogárdnál

FEOL Baleset történt csütörtök délelőtt a 63-as főúton.

Baleset történt Velencén

FEOL Baleset történt csütörtök délelőtt Velencén.

A nyulak már a kertben vannak!

DUOL Koronavírus ide vagy oda, a húsvéti készülődésen nem fog ki a vírus. Ahogy az internetes közösségi oldalakon a mostani helyzetben fellelhető, igencsak találékonyak az emberek.

Városunkban is láthatóak a katonai járőrök

DUOL A napokban Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök.

Ötvenötre nőtt a fertőzöttek száma Fejérben

FEOL Az elmúlt heteket a koronavírus és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. Összegyűjtöttük a szerdai nap ehhez kapcsolódó, megyénket érintő híreit.

Eltérően vélekednek a járványról az önkormányzatok

FEOL Milyen terhet ró az önkormányzatra a járványhelyzet? Erről érdeklődtünk.

Szombaton és kedden kapják meg a Hírlapot

DUOL

2020.04.09

DUOL

Futsalos segítség a mentőknek

DUOL

In Memoriam Kőhalmi Tibor

DUOL

Megengedett a szerződés-hosszabbítás

FEOL A koronavírus-járvány miatt bizonytalan, hogy tudják-e folytatni, s ha igen, mikor fejezik be a labdarúgó-bajnokságokat a nagyvilágban és itthon. A FIFA fontos döntéseket hozott.

Egy ideig nem száguld sehova Szász László

FEOL Megállt az élet az autóversenyzésben is: Szász László abban reménykedik, hogy június végén talán már rajthoz állhat.

Ilyenkor is szükség van a vérre, továbbra is várják a véradókat

DUOL Az elrendelt veszélyhelyzet befolyásolja a véradások lebonyolítását is. Érthető elővigyázatosságból a közintézmények és munkahelyek lemondják a náluk meghirdetett nyílt lehetőségeket.

Kerti hulladék és avarégetés Perkátán

DUOL

Változó rend: elektronikus ügyintézést javasolnak a gazdáknak

DUOL Megkezdődtek a mezőgazdasági idénymunkák. Fejtrágyázzák a búzát a gazdák, permetezik a repcét, készítik elő a tavaszi vetéshez a talajt, vagyis fogynak a növényvédelmi készítmények.

Baleset történt Csókakőn és Dunaújvárosban is

FEOL Szerdán délután baleset történt Csókakőn, a Kossuth utcában, és Dunaújvárosban, a Lajos király körúton.

Virtuális térbe költözik a Fejér megyei kultúra több szereplője is

FEOL Online elérhető tartalmakkal, többek között videósorozatokkal várja az érdeklődőket a székesfehérvári Szent István Király Múzeum és több budapesti színház is.

A színes, füles golyók titka, avagy mit tudjunk a kettlebellről

FEOL Ma már szinte mindegyik edzőteremben ott lapulnak a színes, különböző súlyú kettlebellek, vagyis a füles golyók, amelyeket egyre többen használnak is.

Fotó-összeállítás Dunaújváros sportéletéből

DUOL A város közösségi életének mindig is szerves részét képezte a sport. A város lakói aktív résztvevőkként vagy nézőkként örömmel kapcsolódtak be a különböző rendezvényekbe az elmúlt évtizedek során, és nem csupán a legnagyobb sikerek idején.

Hetvenkettőre nőtt a fertőzöttek száma Fejér megyében

FEOL A péntek reggeli tájékoztatás szerint újabb 17 fertőzöttet igazoltak Fejér megyében.

Húsvét: A reménység és az összefogás ideje

FEOL A kereszténység legfontosabb ünnepe, a húsvét alkalmából kértünk meg egyházi személyeket, osszák meg olvasóinkkal gondolataikat e nehéz időkben.

Akár 23 fokot is mutathat a hőmérő pénteken

FEOL A sok napsütést csupán kevés gomoly- illetve fátyolfelhő zavarhatja. Csapadék nem lesz.

Kötődések – emberekhez, helyekhez, tevékenységekhez

DUOL Az otthon az, ahol szeretnek,/ tisztességgel felnevelnek,/ ahol szépen szól az ének,/ hol szüleid veled élnek,/ ahol a fejed lehajthatod,/ s elmondhatod minden bajod,/ ahol ha vétettél is, megértenek,/ s szeretettel jön felelet

Folytatódik a diáktanácsadás a digitális oktatás időszakában is!

DUOL A Dunaújvárosi Egyetem 2020. március 11-én értesítette hallgatóit a koronavírushoz kapcsolódó digitális formában történő oktatás kialakításáról, mely a napokban már az utolsó fázisába érkezett!

A járványt nyögi az autóipar és Fejér megye beszállítói is

FEOL A vírusjárvány jelentős hatást gyakorol az autóiparra is. Erről a móri Svéhlik Csabát, kétszeres Európa-díjas autókonstruktőrt, ismert autóipari szakértőt kérdeztük.

Cser-Palkovics András: Húsvétkor se induljunk útnak!

FEOL Közösségi oldalán tette közzé Cser-Palkovics András csütörtöki bejegyzését, melyben szó esik az érettségiről, a koronavírusos betegek számáról és az önkéntesekről is.

Karambol történt Fehérváron, a Barack utcában

FEOL Csütörtökön délután két autó karambolozott Székesfehérváron.

Szerető gazdira várnak az ercsi kutyusok

FEOL Az Ercsi Állatmentsvár gondozottjai iránt a 06-70- 430-9576-os telefonszámon lehet érdeklődni.

Egészségügyi ügyeletek Fejér megyében a húsvéti ünnepek alatt

FEOL Reméljük, hogy nyugodtan telnek az ünnepek, de ha beütne a baj, ide fordulhatsz segítségért!

Újabb baleset történt Székesfehérváron

FEOL Baleset történt csütörtök délután Székesfehérváron.

Félpályás útlezárás van Dunaújvárosban

FEOL Baleset történt csütörtök délután Dunaújvárosban.

A nagy hidratálókrém-körkép

FEOL Nincs olyan hölgy ezen a kerek planétán, akinek ne lenne legalább két, de inkább három hidratálókrém a polcán. Ebből a triumvirátusból legalább egy teljesen felesleges, amennyiben a másik kettő egy éjszakai és egy nappali arckrém. A kozmetikumkészletet a legjobb a minimumon tartani, így ahelyett, hogy a legtöbb újdonságot felvásároljuk, majd két használat után csalódottan hagyjuk a polcon porosodni, inkább ragaszkodjunk egyhez és várjuk meg, amíg az képes kifejteni a hatását!

Vidám színek, tavaszi illatok

DUOL Ünnepekre csinosítjuk, dísz­be öltöztetjük a környezetünket, a lakásunkat. Most különösen fontos, hogy szépséggel, színes dekorációval, illatozó tavaszi virágokkal vegyük magunkat körül, amelyek színt visznek az otthoni mindennapok monotonságába, feltöltik a lelkünket szépséggel.

Nem csak a húsvéti sonka és a tojás létezik

DUOL A húsvét alapvető ételei a sonka és a tojás, illetve a hidegtálak, sütemények. Klasszikus főétel – mint karácsonykor a halászlé, vagy a töltött káposzta – nem nagyon van. Inkább a sültek a jellemzőek.

Nem múlik el nap tűzeset nélkül Fejér megyében

FEOL Az enyhülő időjárás miatt elkezdődtek a kerti munkálatok. Ebben az időszakban jellemzően minden évben megemelkedik a szabadban keletkezett tüzek száma.

A figyelemre méltó csípős epizódszereplő

DUOL Étkezési kultúránk egyik epizódszereplője a torma, amely a legtöbb magyar háztartásban jobbára csak húsvéti napokon kerül a terített asztalra. Pedig olcsó, hazánkban könnyen elérhető, vírusölő hatása közismert, sőt számos alapvető vitamin tekintetében jelentős beltartalmi értékkel bír.

Eötvös Károly mezőszentgyörgyi emlékezete

FEOL Ne csak merengjünk a múltnak dicsőségén, hanem alapítsuk meg a jövendőt, szerezzünk jogot és szabadságot a népnek, lelkesedést a nemzetnek! – mondta négy éve az írót idézve Praznovszky Mihály irodalomtörténész, a névadó szobránál tartott megemlékezésen.

Széles összefogás segíti a gazdákat Fejér megyében

FEOL Megkezdte a munkát a Fejér Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoport, melynek tagjai között szerepel a NAK megyei elnöksége.

Élelem a termelőktől – Csomagokat osztanak húsvétra Óbarok-Nagyegyházán

FEOL Ebben a dupla községben mindig történik valami nem szokványos. Most éppen dobozolnak, azaz csomagolnak, a kijárási korlátozás idején ajándékokat, élelmiszert és hungarikumokat.

Marad a napfényes tavasz csütörtökön is

FEOL Fejér megyében csütörtökön is az elmúlt napokhoz hasonló igazi kellemes tavaszi, napos, száraz időre van kilátás.

2020.04.09

FEOL

A köszönet és hála szíve

DUOL Nagyszerű kezdeményezéssel biztatják a vírushelyzetben is keményen dolgozókat Magyarországon, számtalan piros szívet láthatunk az ablakokban. Ma este a Polgármesteri Hivatal épületében szív formát rajzoltak ki a kivilágított ablakok. A nem mindennapi látványról fotó is készült.

Babettnek nagyon hiányzik a kézilabda

DUOL Kedves Babett! Maradj otthon! A megszólításomat szeretném, ha nem vennék tapintatlanságnak, udvariatlan megszólalásnak. De a tegező viszony egy kegyetlen állapotban, élethelyzetben megszületett, és mindenki által használt két figyelmeztető, kérő szócska.

Harc a túlélésért a jégkorongban is

FEOL Ha a szezon végigmegy, most zárulna az EBEL 2019–2020-as szezonja. A fehérvári jégpályán teljes csend honol.

Nincs bércsökkentés az Aqvital FC Csákvár játékosainál

FEOL A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II-ben 4. helyen álló Aqvital FC elnöke, Nagy Sándor nem tervezi a bérek csökkentését.

Két autó karambolozott Székesfehérváron

FEOL Szerdán este két autó karambolozott Székesfehérváron, a Pozsonyi úton.

Kigyulladt egy melléképület Baracskán

FEOL A váli önkormányzati és a martonvásári önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat.

Koronavírus a nagyvilágban: Tárnok Ákos segítségével bepillanthatunk az ecuadori helyzetbe

FEOL A napokban döbbenetes felvételek járták be a világsajtót a dél-amerikai országban uralkodó, koronavírus-fertőzés okozta állapotokról.

Várhatóan a holnapi nap folyamán jelentik be a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos további kormányzati döntéseket

FEOL Cser-Palkovics András szerda délután közzé tett lakossági tájékoztatásában elmondta, hogy várhatóan holnap jelentik be a kijárási korlátozással kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Stresszre nem megoldás az evés

FEOL Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Van, akinél teljes a leállás, másoknál a home office ugyanolyan vagy még nagyobb tempót diktál.

A Közterület-felügyelet munkatársai figyelmeztetnek a kijárási korlátozás betartására Fehérváron

FEOL A kijárási korlátozás szabályainak betartására hívják fel a figyelmet a Közterület-felügyelet munkatársai is. A keddi tapasztalatok alapján a legtöbben figyelnek az előírások, a szükséges távolság betartására, de előfordult közös kutyasétáltatás, edzés lezárt sportpályán és köztéri csoportos találkozó is. Rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

Megérkezett a székesfehérvári zenész, Salanus első magyar nyelvű dala

FEOL A székesfehérvári dalszerző, szövegíró, producer, Meggyesi Norbert közel 40 nemzetközi kiadvány után hazatért .