Szögre akasztja Tiki a korcsolyát

A Hydro Fehérvár AV19 hokicsapatának 39 esztendős hátvédje, Harri Tikkanen bejelentette visszavonulását.

Az esküvö 91 résztvevője karanténba került

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Játékkal emlékeznek az újabb fejlesztésen átesett focipályán

DUOL A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség első alkalommal rendezi meg szombaton az I. Acerbis Nyári Kupát, amellyel a tavaly elhunyt Bakos Zsoltra emlékeznek majd a résztvevők. Időközben a szövetség önzetlen támogatója, Makai Gábor révén megtörtént a pálya javítása, további fejlesztése is.

Az első edzőmeccs jön

DUOL A 2020/2021. évi NB III-as labdarúgó-bajnokság augusztusi rajtjára készülő Dunaújváros PASE együttese szombaton 11 órakor felkészülési mérkőzést játszik a MOL Fehérvár FC második számú csapata ellen. A találkozó helyszíne a pálhalmai Agrospeciál Sporttelep lesz.

Megcsúszott, hat méterről zuhant a mélybe

DUOL

Nem lesz Pusztaszabolcson pihenőpark, elállnak a tervektől

DUOL Nem lepődtek meg az asztalnál ülők azon, hogy egészen megdöbbentő, 42 napirendi pontban döntöttek a város történéseiről.

Kovács Zsófi a fővárosban és Dunaújvárosban is edz

DUOL Két helyszínen készül az Európa-bajnoki ezüstérmes tornász, Kovács Zsófia.

Keresve a hasonlót – Az empátiára épül a sörédi tábor

FEOL Különleges tábornak ad otthont a település. Azt keresik a gyerekek, ami összeköt és nem azt, ami eltávolít egymástól minket, embereket.

Lecsófőző: péntektől lehet jelentkezni

FEOL A jelenlegi tervek szerint szeptember 19-én megtartják a Lecsófőző Vigasságok programját. Az idei már a tizenhatodik lesz a sorban, több száz üstben rotyog majd a lecsó.

Élet kedvező környezetben – Polgárdi mindig is központi hely volt

FEOL Egy települést ott lakóként lehet kedvelni vagy sem, mégis vannak olyan kvalitásai , amelyek vitathatatlanok: például a múlt, az elhelyezkedés.

Csináld magad: ékszerkészítés gyöngyfűzéssel

DUOL A gyöngyfűzés évezredes hagyományokra tekint vissza. Mindig valamilyen tartós anyagból készült, csontból, magokból, kövekből, kagylóból, állatfogakból vagy igazgyöngyből.

English is Fun – Angol műhely Dunavecsén

DUOL 2 hetes ingyenes angol tábort szerveznek Dunavecsén iskolások részére.

Kalandos túrára indultak Jármai Károly emlékére

DUOL Idén ismét vízre szálltak, már ötödik alkalommal a Jármai Károly Csepel-sziget-kerülő vízitúra evezősei. A négynapos program kényeztető napsütésben startolt el huszonöt résztvevővel a kulcsi hajóállomásról.

Élénkül a forgalom az M7-es autópályán a Balaton irányába

FEOL Az utinform tájékoztatása szerint Budapest határától Martonvásárig telített sávokban haladnak a járművek.

Kánikula Dunaújvárosban vasárnapi enyhüléssel

DUOL

Fél évszázados osztálytalálkozón ünnepeltek

DUOL

Tenisz sportnap, városnéző túra és veterántalálkozó is vár a hét végén Fejérben

FEOL A hétvégén izgalmas programok várják az érdeklődőket. Megtekinthető lesz több kiállítás, de ezenkívül részt vehetünk sportnapon, veterántalálkozón vagy éppen a Művészkorzón.

Komoly szigorítást hoz a Kaleta Gábor miatt kirobbant botrány

FEOL Tovább forr­nak az indulatok Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilbotránya körül, mivel a sokak által enyhének tartott ítélet ellen is fellebbezett a férfi és ügyvédje.

Fontos épület áll Balatonbozsokon

FEOL Nem új épületet húztak fel, egy régit alakították át. Autentikus: alsó iskolából család- és gyermekjóléti központ lesz.

Megújul a Homoksor is

FEOL Kilencven férőhellyel bővül a sóstói aréna parkolója, ezt követően pedig a teljes Homoksor megújul. A beruházás érinti a vízvezetékeket, járdát, zöld felületeket és útburkolatot is.

Gazdasági tükör

DUOL

Aki nem bírja a meleget, annak nem lesz sétagalopp a péntek

FEOL Pénteken mindenütt csökken a felhőzet mennyisége, így általában napsütéses reggelre ébredhetünk.

Alonso visszatér az F1-be

FEOL A spanyolok kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso két év szünet után 2021-től újra a száguldó cirkuszban fog versenyezni, méghozzá régi sikereinek helyszínén, a Renault-nál.

Ismét rúgták a labdát a fiúk a fehérvári lakótelepen

FEOL Ahogy a korábbi években mindig, ezúttal is összejöttek a régi játékostársak a lakótelepen. Ugyanúgy rúgták a bőrt a tűző napon, ahogy anno gyerekfejjel.

Nem maradt karanténban, utazgatott a tartományok között

DUOL Kacziba Andi Dunaújvárosban született, jelenleg, Milánóban él. A koronavírus okozta helyzetről ír egy blogot, amelyet megosztunk önökkel:

Örömmel maradt itt, az eddigi közegében

DUOL Újabb jó hírről tudott beszámolni a Dunaferr DUE Dutrade futsalegyüttese, miszerint a klub vezetése Szeghy Szabolccsal is megállapodott, tehát az új szezonban ő is velük tart!

Kanadában is nehéz a helyzet, de állják a sarat

DUOL A koronavírus gyakorlatilag az egész világot sújtja, a többi között a nagyon gazdag Kanadát is. Arról nem is beszélve, az észak-amerikai országban nagyon kemények a szabályok. Karantén karatén hátán.

A forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

DUOL A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

Bíróság előtt a Pákozdon lebukott embercsempész, kiutasították öt évre

FEOL

Kis község Besnyő, nagyra törő álmokkal

FEOL Lendületben a közel kétezer lelkes falu, amely idén 70 éves. A település arra törekszik, hogy minden megvalósítható és a fejlődést elősegítő lehetőséget megragadjon.

Elektronikusan is bejelenthetjük a parlagfüvet

FEOL Már nincs dátumhoz kötve a parlagfű elleni védekezés kötelező szakasza. A bejelentések megtételére pedig könnyen kezelhető elektronikus felületet hoztak létre a hatóságok.

Gyerekek ragadnak pecabotot a hét végén

DUOL Július 11-én, szombaton, a település Hullám utcai partszakaszán várják azokat a gyerekeket, akik szívesen összemérnék ügyességüket a horgászat tudományában.

A mindennapokban önzetlenül helytálló polgárőrök köszöntése

DUOL A koronavírus-járványt követően regionális polgárőrnapokon tekintettek vissza az Országos Polgárőr Szövetség vezetői, meghívott vendégeik és a nehéz időszakban helytállók. A legutóbbi eseményen a Somogy, Tolna, Baranya és Pest megye alkotta régió küldöttei gyűltek össze Dunaföldváron, a Stefánia állóhajón a közelmúltban.

Augusztusban találkoznak újra

FEOL A járvány előtt szebb időket megélt soponyai kézilabda egyetlen, ám annál lelkesebb csapattal képviselteti magát a Fejér megyei női bajnokságban.

Sikeres tárgyalás Csákváron

FEOL Szombaton a bivalyerős Vasas ellen pályára lépő NB II-es Aqvital FC Csákvár a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy meghatározó játékosai közül többen továbbra is az együttest erősítik.

A képviselő-testületi ülésekről – Közérdekből nyilvános adatok

FEOL Az utóbbi időben több alkalommal is fölvetődött a kérdés: hogyan szabályos összehívni és meghirdetni egy-egy képviselő-testületi ülést, és milyen szabályok vonatkoznak az utólagos tájékoztatásra.

Régiós versenyen ügyeskedtek a fiatalok

DUOL Az idei második kajak-kenu versenye, amelyen a Dunaferr SE versenyzői is érdekeltek voltak, az a múlt heti Aszti-Vas Kupa, amit Tolnán rendeztek meg.

A cirkusz, amelyik élményeket adva a múltat dolgozza fel

DUOL Az Eötvös Cirkusz méltán nemzetközi hírű. Nagyon komoly múlttal rendelkezik. Az idén százéves, és a két testvér két társulatot foglalkoztat, mert olyan igény van az előadásaikra. Dunaújvárosba az Eötvös Zsuzsanna által vezényelt társaság érkezett, a másikat Lóránt irányítja.

Egy sávon halad a forgalom az M7-esen, Tárnoknál, óriási a dugó a Balaton felé

FEOL Jelentős a torlódás, egy sávon halad a forgalom a Balaton felé.

Tanszereket gyűjt idén is a szolgálat

DUOL Tanszeradományokat gyűjt az Útkeresés Segítő Szolgálat, hogy ezzel is segítse a kötelékébe tartozó nehéz sorsú családokat az iskolakezdés alkalmával.

Kamionnal ütközött össze egy személyautó a 62-esen Seregélyesnél

DUOL

A ráckeresztúri Szigeti Kata is csatlakozott a Virággal egy mosolyért akcióhoz

FEOL Néhány nappal ezelőtt Ráckeresztúr utcáin különleges címkével ellátott növények, csokrok, virágkészítmények jelentek meg. Szigeti Kata csatlakozott a Virággal egy mosolyért akcióhoz.

Felülvizsgálták a nyitvatartási időket

DUOL

Meghibásodott sebesvonat miatt alakulhat ki késés a Budapest-Székesfehérvár vonalon

FEOL Nagytétény és Tárnok között egy Katica sebesvonat meghibásodott, egy vágányon akadályozza a forgalmat.

Nem marad el a népszerű futás

FEOL Jó hírrel szolgálhatunk a sportág szerelmeseinek. Bár a közkedvelt VI. Fehérvár Félmaraton a nyáron a pandémia okozta bizonytalanság miatt elmaradt, de késő ősszel megtartják.

Késsel raboltak, elítélték őket, de az ügyészség súlyosításért fellebbezett

DUOL Dr. Ott István, a Fejér Megyei Főügyészség főügyésze az alábbi tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

Megszületett az új EFOTT himnusz

FEOL Nem akármilyen trió állt össze az EFOTT idei indulójához: a csodálatos hangú Kollányi Zsuzsi, az ország egyik legnagyobb DJ-producere, Lotfi Begi és a feldolgozások nagymestere, DR BRS egy felejthetetlen közössel rázzák fel az idényt – megérkezett a Régi nyár !

Illegálisan léptek be az országba

DUOL A dunaújvárosi rendőrök három, magukat afgán állampolgároknak valló férfit fogtak el lakossági bejelentésre 2020. július 1-én 13 óra körül a 6219-es számú út 1-es kilométerszelvényénél.

Végre magasabb osztályba léphettek

FEOL Az idő előtt félbeszakadt sportszezonban a megye I. osztály élén végző Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő focicsapata gőzerővel készül az NB III.-as szereplésre.

Piknikre készül Martonvásár szombaton

FEOL Szombaton a város Fő terén, illetve a Für Elise fedett, mégis részben szabadtéri helyszínein sok meglepetésben lesz részük az érdeklődőknek.

Tűzoltólaktanyai látogatást tett Cser-Palkovics András

FEOL A városi tűzoltólaktanyában tett látogatást Székesfehérvár polgármestere, aki az épület bejárása mellett a szolgálatot teljesítő tűzoltókkal is találkozott.

Teljes terjedelmében égett egy autó Gárdonyban

FEOL A Gábor Áron utca érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Eltűntek a kordonok a gárdonyi strandról

FEOL Újabb fejlemény történt csütörtökön a gárdonyi Holdfény sétány szabad partszakaszán. Ahol korábban kordonok álltak, hogy lezárják az építési területként nyilvántartott partszakaszt.

Nem lesz Pusztaszabolcson pihenőpark, elállnak a tervektől

FEOL Nem lepődtek meg az asztalnál ülők azon, hogy egészen megdöbbentő, 42 napirendi pontban döntöttek a város történéseiről.

2020.07.10

FEOL

Megvan a védelem első igazolása

DUOL

A hős várkapitány tetteit őrzik költemények és festmények

DUOL 1552. július 9-én Drégely várát bevette a török, az ádáz küzdelemben elesett a hős várkapitány, Szondy György, akit elismerést kiváltó bátor magatartásáért Ali budai pasa díszes pompával temettetett el.

Összeütközött két személyautó Bicskén

FEOL A baleset az Akácfa utca és az Aradi vértanúk utca kereszteződésében történt.

Frizurába álmodott élet

DUOL A dunaújvárosi A József Attila Könyvtár munkatársa, Takács Eszter ajánlja Vidal Sassoon: Vidal – Az önéletrajz című kötetét.

Ma ünnepli születésnapját Fa Nándor – Mennyire ismeri? (Kvíz)

FEOL Az óceáni szólóvitorlázó Fa Nándor csütörtökön ünnepli 66. születésnapját.

Hármas karambol történt a 7-es főúton, Enyingnél

FEOL Enying térségében forgalmi akadályra kell számítani.

Dunaújvárosi részvétel a Pick Aréna építésében

DUOL Szeged 2022-ben Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg a férfikézilabda Európa-bajnokságot, amire a többi között Szegeden is új, multifunkciós csarnok épül.

Idén is érte atrocitás a megyei jegyvizsgálókat

FEOL Ugyan nem mindennapos helyzet, de így is sajnálatos, hogy előfordul: néhány utas nemcsak verbálisan, de fizikailag is bántja a vasúttársaság jegyvizsgálóit.

Bíróság előtt a román embercsempész

DUOL Dr. Ott István, a Fejér Megyei Főügyészség főügyésze az alábbi tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

Megszületett a másodfokú ítélet

FEOL A Veszprémi Törvényszék július 8-án megtartott nyilvános ülésén jogerős ügydöntő határozatot hozott azzal a vádlottal szemben, aki a jogerős ítélet szerint a szerkesztőségi informatikai rendszerbe más felhasználó nevében belépve meghamisította a Fejér Megyei Hírlapban megjelent miniszterelnöki interjút.

A minden elvárásnak megfelelő Balatoni úti felüljáróért a türelmünkkel kell fizetni

FEOL Július 13-án, vagyis hétfőn teljes egészében lezárják a Balatoni úti felüljárót. A teljes körű felújítási munkálatok sok időt igényelnek és a fontos útszakasz kiesése pedig sok türelmet az arra haladóktól.

Torlódásra kell számítani az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon

FEOL Az utinform tájékoztatása szerint kigyulladt busz és kaszálás miatt alakult ki torlódás az autópályán.

Megérkezett a grúz gólzsák

FEOL A Mol Fehérvár FC együttese bejelentette első nyári igazolását, a Mezőkövesd Zsóry FC csapatából Budu Zivzivadze a piros-kékeknél folytatja pályafutását.

Nagy sikerük volt a napközis edzőtáboroknak

DUOL A hosszú karantén időszakot követően a Dunaferr SE birkózó szakosztálya az elmúlt évekhez hasonlóan ismét meghirdette júniusi napközis edzőtáborát.

A hét legolvasottabb hírei

DUOL Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

Rendőrként szolgált Pamkutyáék új klipjében a fehérvári Kovács Norbert

FEOL A népszerű csapat az Aranybula és a Testvérem után ezúttal is Kovács Norberttel (SMiTHMUSiX) hozta tető alá új dalát.

Az élet minden érzése benne van

DUOL A dunaújvárosi A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Gadanecz Júlia ajánlja Kent Haruf: Kései párbeszéd című kötetét.

Martonvásáron kapcsolták le az érdi ittas sofőrt

FEOL A járőrök Martonvásáron, a Budai úton ellenőriztek 2020. július 9-én hajnalban egy Opel típusú személyautót és 23 éves sofőrjét.

Kamionnal ütközött össze egy személyautó a 62-esen Seregélyesnél

FEOL Egy kamionnal ütközött össze egy személygépkocsi a 62-es főút 30-as kilométerszelvényénél, Seregélyes térségében.

Késsel rabolt egy testvérpár, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett

FEOL A Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön megtartott tárgyalásán osztotta a Fejér Megyei Főügyészség jogi álláspontját mind a bűnösségi kör megállapítását, mind a büntetések súlyosításának indokoltságát érintően a rablássorozatot elkövető fiatal testvérpárral szemben.

Megemlékezés a haranglábnál

DUOL A perkátai római katolikus egyházközösség közös litánia elmondásával emlékezik meg Győry Terézia grófnő csodálatos megmeneküléséről.

Felébresztik álmából a grófok móri borházát

FEOL A Hársfa utcában álló Lamberg pince a város tulajdonába került és hamarosan megkezdődik a felújítása. Ennek apropóján tartottak bejárást a helyszínen csütörtökön délelőtt.

Mindenfelől jött a víz – Felmérték a károkat Vértesacsán, most a helyreállítás következik

FEOL Az öregek azt mondják, utoljára 1965-ben volt akkora áradás Vértesacsán, mint amilyen nagyot idén, június 14-én kellett átélniük.

Munka és tanulás egyben? A Dunaújvárosi Egyetem duális képzéseivel ez is megoldható!

DUOL Nem kell aggódni akkor sem, ha lemaradt a jelentkezésről. Várhatóan augusztus végén, szeptember elején lehet még jelentkezni!

Nem adott elsőbbséget autós társának, egy gyalogos is megsértült a bicskei balesetben

FEOL Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2020. július 9-én délután Bicskén, az Aradi Vértanúk utca és az Akácfa utca kereszteződésében.

Elindult a hőségben? 11 tipp a balesetmentes vezetéshez!

FEOL Pénteken 35 fok is lehet, mára jósolják az év egyik legmelegebb napját. Annak érdekében, hogy a nagy melegben is biztonságosan tudjunk közlekedni, egy országos autókölcsönző összeállított néhány hasznos vezetési tippet.

Gyönyörű bazsarózsák ezrei nyílnak Vekerden

FEOL Kevesen tudják, hogy Hajdú-Bihar megye egyik parányi településén, Vekerden több ezer tő bazsarózsa nyílik minden évben.

Aggasztó hírek a szomszédból

DUOL

Baleset történt Paks térségében az M6-os sztrádán

DUOL Baleset történt az M6-os autópálya Dunaújváros irányából vezető oldalán a 114-es kilométerszelvénynél.

Nagyláng: választás két település között

FEOL Kicsit ide is, kicsit oda is tartozik: Nagyláng neve másként él ma tovább.

Új feladatok a kamaránál

DUOL A vírushelyzet miatt áprilisban elmaradt küldöttgyűlését tartotta meg szerdán a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, elfogadták a tavalyi beszámolót és az idei tervet.

Négy helyi kézműves-életpályát ismertek el

DUOL

2020.07.10

DUOL

Megvan a bronz – Fiatalítás után is dobogón zárt a Kiskút TK

FEOL A női tenisz Szuperliga zárófordulójában a Budaörs ellen a bronzérem megszerzése volt a Kiskút Tenisz Klub játékosainak célja, amit végül maradéktalanul teljesítettek.

Fessük át megunt bútorainkat! – A pusztavámi Kocsis Mónika tanácsokat ad

FEOL Egyre nagyobb divat az otthoni bútorfelújítás, de mindig nagy kérdés: merjünk-e belevágni? Kell-e hozzá speciális szaktudás és pláne különleges eszközök?

Városles a hetedikről

DUOL

A méh ősellensége a színpompás madár, a gyurgyalag

FEOL Hazánkban talán az egyik legszebb madár a gyurgyalag, mely 2013-ban az év madara is lett. Mesés tollazata mögött egy igazi ragadozó lapul, amely rovarokkal táplálkozik leginkább.

Soron kívül üléseztek Ercsiben – Több dologra is kíváncsi volt az ercsi fideszes ellenzék

DUOL Az ercsi képviselő-testület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője, Gólics Ildikó rendkívüli és nyílt képviselő-testületi ülés megtartására tett javaslatot Szabó Tamás polgármesternél. A frakcióvezető azt kérte, az ülésre július második felében kerüljön sor, továbbá javaslatot tett annak napirendjére vonatkozóan is.

Lovak és akrobaták – Emlékezetes műsort ad a Richter Flórián Cirkusz

FEOL Kigyúltak a fények, felcsendült a zene és lélegzetelállító produciókban volt része annak, aki ellátogatott Zamárdiba Richter Flórián cirkuszába.

Dunaújvárosi részvétel a Pick Aréna építésében

DUOL Szeged 2022-ben Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg a férfikézilabda Európa-bajnokságot, amire a többi között Szegeden is új, multifunkciós csarnok épül.

Doku-reality és krimiparódia

DUOL A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza immár 4. alkalommal nyitotta meg kapuit egy kreatív színjátszótáborral. A helyszín módosult, leköltöztek az óvárosi Pentele Klubházba. Idén középiskolás fiatalok jelentkezését is várták. Ezen a héten ők alkotnak nagy lelkesedéssel.

Az előzetes híreknek megfelelően Márton Gáboré lett a Vidi kispadja

FEOL Márton Gábor irányítja az előttünk álló idényben a Mol Fehérvár FC csapatát, a szakember 1+1 éves szerződést írt alá a klubbal.

Újabb félmillió forintos adomány

DUOL Újabb állomásához érkezett a Dunaújváros kenyere program, hiszen eltelt újabb negyed év az előző adományátadó óta.

Újabb előadással várja az érdeklődőket az Innováció- és Kutatásmenedzsment előadássorozat

DUOL Az Online előadássorozat következő várható előadása július 10-én, pénteken kerül megrendezésre 9 órakor.

Lopások miatt kellett intézkednie a megye rendőreinek

FEOL A rendőrök három személlyel szemben indítottak eljárást.