Mennyibe kerül egy tipikus ’strandkaja’ a Velencei-tó körül?

A fagylaltárak után ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyibe kerül egy tipikus ’strandkaja’ a Velencei-tó körül. Ezen felbuzdulva kerekedtünk fel, hogy megtudjuk mekkora összegekre számíthatnak az idei strandolók a tó környéki büfékben.

Kamaszoknak is jár a gyereknap

DUOL A Zsendülő Kamasztér és Élménystúdió vasárnap 10 és 15 óra között várja a játszani szerető kamaszokat.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

FEOL A logisztikai feladatait pákozdi központtal végrehajtó Baptista Szeretetszolgálat csádi projektjének folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Bruzsa Miklósra, az iskola volt pedagógusára emlékeztek

FEOL Sporteseménnyel egybekötött megemlékezést tartottak Sárszentmiklóson, az iskola volt tanárának emlékére

Sok napsütéssel indul a hétvége Fejér vármegyében

FEOL Sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Elszórtan (főleg a Nyugat-Dunántúlon) fordul elő zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé lesz élénk. Fejér vármegyében 26-27 fok köré melegszik a levegő. – írja a köpönyeg.hu.

A teherautó platóján

DUOL A múzeum előtti padon ülve csütörtökön „megtekintettem” a Városháza térre szervezett politikai gyűlést. A múzeum udvarán, a „rácsok mögött” Lenin állt a vártán, előttem kissé távolabb, mikrofonnal a kezében Magyar Péter szónokolt. Nem tisztem minősíteni azt az embert, aki most a teherautó platójára felkapaszkodva mondta a „tutit”. Azt azért megosztanám, hogy a mintegy ötszáz fős hallgatóság százfős magja a kisteherautó mellett állva a szónok által előre megkomponált kérdéseire kórusban mantrázta az igeneket vagy épp a nemeket. Hol így, hol úgy. Hogy miért is mondom ezt? A szónok felkészületlenségéről árulkodott ugyanis az, hogy számos, a platóról általa feltett kérdéseke rossz választ adtak a lent álló emberek. Ezen talán nem is csodálkozunk, hiszen a szónok hallgatóságának egy busznyi része az esemény előtt állítólag egy óvárosi fagyizóban nyalt.  Jó lett volna azonban tájékozódniuk is, ha már eljöttek hozzánk.

Bogesz

DUOL Mégsem ülhetett le igazán nagy, bajnokságokat nyerő csapatok kispadjára, nem lett szövetségi kapitány, a saját gyarlósága törte meg a pályafutását.

Napi sudoku - nehezebb verzió

FEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Napi sudoku - nehezebb verzió

DUOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Gyermeknapi kiállítás nyílt a perkátai könyvtárban

FEOL A nemzetközi gyermeknap apropóján különleges tárlatnak ad otthont a Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár. A kiállítás június 15-ig látogatható.

"Újabb fordulat a dunaújvárosi távhő-botrányban!"

DUOL "Újabb fordulat a dunaújvárosi távhő-botrányban! Több, mint egy hete jelent meg az a vészjósló hír, miszerint újabb két erőmű került a Pomázi-cégcsoport 100 százalékos tulajdonába. Aztán egy nyílt levél is napvilágot látott, amit Pomázi Csaba címzett Pintér Tamásnak, és benne azt írta, ezzel mind a négy dunaújvárosi távhő hőforrás a cégcsoport tulajdonában van" - erre a fajsúlyos helyzetre hívta fel a figyelmet most pénteken Magyar András, a Fidesz-KDNP és a JUVE polgármesterjelöltje  közösségi oldalon tett bejegyzésében. Azt is kiemelte, hogy "egy felelőtlen politikai döntést hozott Pintér Tamás 2021-ben azzal, hogy idő előtt felmondta a távhő-és vízszolgáltatási szerződést a DVCSH-val- ami 2023-ban amúgy is lejárt volna. Váratlanul kellett szembesülnünk ezzel a politikai döntésével, ami ráadásul egy kaotikus helyzetbe sodorta a városlakókat is és több milliárdos vagyont vesztett Dunaújváros!", majd feltette azt a kérdést is, teljesen jogosan, hogy ebben az ügyben miért nem szólalt meg eddig Pintér Tamás.

Minifoci, röplabda és streetball a Bregyóban

FEOL Közel 50 csapat és több száz fiatal vett részt a Székesfehérvári Diáktanács pénteki sportnapján, ahol az eső sem jelentett akadályt.

Nemzetközi hírű előadók helyi tehetségekkel léptek fel

DUOL A Jazz P'Art Egyesület koncertsorozata harmadik évadához érkezett ebben az évben. A nyitóeseményen két zenekar is fellépett a kulcsi Hajóállomáson élénk érdeklődés mellett.

Ismerjük meg Fejér településeit! – Csákvár

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. A Vértes-hegység az évnek talán ebben az időszakában mutatja legszebb arcát. A Báraczházi-barlang bejáratát rejtő, bordóba és vörösbe borult bokraiban és a Kőlik alatti erdők aranysárgába öltözött fáinak látványában már a rómaiak is gyönyörködhettek. De megtehetik ezt ma azok is, akik Csákvárra látogatnak.

Egy megmérettetés, amin helyezéstől függetlenül mindenki nyer

FEOL Szabadon választott mese, saját rajzokkal illusztrálva, melyeket a csapat tagjai előre elkészítettek és előadás közben a háttérben vetítettek abban a ritmusban, ahogy a mese szólt. Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Floriana Könyvtárban az iskolások mesemondó versenyét Csákváron.

Felavatják az új sárosdi focipályát

FEOL Hazai pályán fogadja május 25-én, szombaton Sárosd megye I-es csapata a Mezőfalvát. A mérkőzés kezdete előtt pálya- és éremátadó ünnepséget tartanak.

A Nemzetiben is telt ház fogadta A kőszívű ember fiait

FEOL Vendégelőadásként érkezett a budapesti Nemzeti Színház színpadára a fehérvári teátrum nagy sikerű előadása, a Szikora János rendezte A kőszívű ember fiai.

Három az egyben sajtot!

DUOL A dunaújvárosi zöldség- és gyümölcspiacon a pénteki bejárásunkon a sajtfelhozatalt tekintettük meg.

Feol sportpodcast: Vendégünk az Esterházy Miksa-díjas Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal sportszervező munkatársa

FEOL  

Triscsuk Krisztina: Nekünk nem világsztár kell

FEOL A sokszoros válogatott Triscsuk Krisztina mindig nagy kedvenc volt Fehérváron. Játékoskét is mindig szívét-lelkét kitette a pályára, most pedig vezetőként igyekszik mindent megtenni a sikerekért. A NEKA elleni sorsdöntő bajnoki győzelem után még a Vasas vár hétvégén a csapatra, de a klub már készen áll a jövő évi csatározásokra is.

Jön a nyár, ők hűvösre mennek

DUOL A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság elítélte azt a két fiatalt, akik tavaly januárban a székesfehérvári vasútállomáson raboltak ki egy idős férfit.

Hello Marton: Megalapozták a hangulatot az első estén! (videóval!)

FEOL A blues és rock kedvelői megtöltötték a Martonkult rendezvényudvarát a Hello Marton nyitóestéjén. Fogyott a folyékony kenyér, a hot-dog, a pecsenye és a sült kolbász is.

Jó reggelt, Fejér vármegye!

FEOL Reggel van. Az órára pillantok, fél hat múlt. Hallom ahogy mocorog, és ő is nagyon jól hallja, hogy már ébredezem. Oldalra kukkantok, látom máris nyújtózkodik, és a szemembe néz. Én pedig mosolygok, és nem csak a számmal, hanem valahol legbelül is. Én tudom mi a dolgom, ő pedig jól tudja, hogy ezzel a nézéssel már félig nyert. Aztán kicsit oldalra dönti a fejét, miközben tovább szuggerál a szemeivel, és innen már mindennemű ellenállás teljességgel hasztalan. Kikászálódom az ágyból, felöltözöm, és elhangzik az a néhány szó, amire annyira várt: „Szia Boldizsár! Gyere, megyünk.” Nincs most nála boldogabb kutya, és bevallom, én is szeretem a közös sétákat ezzel a kis négylábú fickóval, mert mindig ezek a napom legnyugodtabb percei.

Kínai közreműködéssel fejleszt a Liberty Steel Dunaújvárosban

DUOL Miközben az európai acélipar csak szenved, a Dunai Vasművet kínai segédlettel zöldítenék, amivel jelentősen növelnék az üzem versenyképességét. A LIBERTY Steel Group európai vezetője, Ajay Aggarvall az Economxnak elárulta azt is, hogy a dunaújvárosi fejlesztés része a Kína és Magyarország közötti megállapodásoknak.

Napi keresztrejtvény

FEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Napi sudoku - könnyebb verzió

DUOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Így készül a gyereknapra Hajdú Péter

FEOL Hajdú Péter igazán figyelmes apuka, és alig várja a gyereknapot.

"Segíteni, tenni, dolgozni a városért"

DUOL Mint írja: 

Iszap zúdult az útra, veszélyben volt egy csőszi ház

FEOL A szántóföldekről zúdult a sáros víz pénteken egy csőszi házra. A helyiek összefogtak, hogy mentsék a helyzetet.

Rácalmás az ötödik, a DAC hetedik helyen zárta a bajnokságot

DUOL Befejeződtek a küzdelmek a Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei összevont női kézilabda-bajnokságban, ahol a DKKA SE nyert. A Rácalmás és a DAC a felső-, míg a Dunaföldvár az alsóházi rájátszásban volt érdekelt.

Elindult Csőszön a Dózsa György utca felújítása

FEOL Nagyszabású útfelújítás indult el Csősz településen

Az utolsó foci a Mancz János lakótelepen

FEOL Másfél évtizede minden nyáron találkoznak azok a futballbarátok, akik a hetvenes-nyolcvanas években a fehérvári belvároshoz közeli Mancz János lakótelepen és a környező utcákban cseperedtek.

Nem felejtik a kisapostagi hősöket

DUOL A Magyar Hősök Emléknapját május utolsó vasárnapján tartják, megemlékezve azokról a magyar katonákról és civilekről, akik életüket áldozták Magyarországért. Így tesznek Kisapostagon is vasárnap, a 10 órakor kezdődő megemlékezésen. Először a községházánál, majd a temetőben rójják l tiszteletüket a helyi hősi halottak előtt.

Szeretne együtt gondolkodni és dolgozni a móri közösséggel

FEOL Fett Krisztián, Mór jelenlegi alpolgármestere is indul a polgármesteri választásokon.

Rendőrök, bv-sek és tűzoltók lepték el a mozi előtti teret - képgalériával

DUOL A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány égisze alatt megvalósuló közbiztonsági rendezvénysorozat újabb, s talán a leglátványosabb programja volt május-24-én, pénteken a mozi előtti téren. A rendvédelmi napról van szó, amikor is a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem és a honvédség is különféle bemutatókkal várja az érdeklődőket. Ahogy mindig, úgy most is megtekinthették a látogatók a rendvédelmi szervek jelen lévő járműveit (például tűzoltóautókat, rendőrkocsikat- és motort, a bv. rabszállító járműveit), valamint kézbe vehették, kipróbálhatták az eszközparkjukat, felszereléseiket is. Az időjárás meglehetősen bizonytalan volt, ezért néhány programelem a mozi épületben volt, ahol többek között felvonultattak fegyverarzenált is. A rendvédelmi szervek képviselői természetesen minden kérdésre szívesen válaszoltak, meséltek mindennapi munkájukról, a hivatásukról, segítettek a pályaorientációban, hogy hogyan lehet csatlakozni hozzájuk.

Demcsák Zsuzsa plasztikáztatott: megmutatta milyen lett utána

DUOL Nem megszállottja a plasztikának, de kisebb beavatkozásokat bevállal.

A vármegye kulturális koncepciójáról egyeztettek

DUOL Ma délelőtt a Székesfehérvári Városházán Dr. Molnár Krisztián vármegyei elnökkel Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, Róth Péter alpolgármesterrel és Budai Attilával a Vármegyei Kormányhivatal főigazgatójával fogadtuk Závogyán Magdolna államtitkár asszonyt, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárát. Államtitkár asszonnyal egy kerekasztal megbeszélésen vettünk rész a vármegye kulturális koncepciójáról.

A Fejér vármegyei mozik szombati műsora

FEOL Székesfehérvár, Cinema City: Abigail: 22.00. A halálkártya: 14.45, 18.30, 20.30, 22.30. A kaszkadőr: 13.15, 16.45, 20.15. A majmok bolygója: A birodalom: 11.15, 14.15, 17.15, 20.30. Belu – A legbátrabb bálna: 11.10, 14.45. Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk: 10.00. Challengers: 17.40, 21.30. Emma és a fekete jaguár: 10.20. Furiosa: Történet a Mad Maxből: 11.00, 12.45, 14.00, 15.45, 16.30, 17.00, 18.45, 20.00, 20.15, 21.45. Garfield (2D): 10.45, 15.15, 19.45. Garfield (3D): 13.00, 17.30. Godzilla x Kong: Az új birodalom: 10.45, 14.30. Gyönyörű esküvő: 12.30, 16.00, 18.00, 20.00. Hívatlanok – Első fejezet: 19.30, 22.00. Képzeletbeli barátok: 11.30, 13.45, 16.00, 18.15, 19.30. Ki hitte volna?: 10.30. Kung Fu Panda 4: 10.00, 12.30, 16.30. Macskák a múzeumban: 11.30, 15.45. Maga a pokol: 21.45. Nina és a sündisznó titka: 13.00. Szellemírtók – A borzongás birodalma: 13.20, 17.00.

Az érmekről is dönthetnek

DUOL A Fejér vármegyei labdarúgó-bajnokság mindhárom osztályában ezen a hétvégén az utolsó előtti fordulót rendezik.

Ingyenes filmek a Filmión gyermeknap alkalmából

DUOL Gyermeknap alkalmából a Keménykalap és krumpliorr, valamint A varázsló és a Szeleburdi vakáció ingyenesen látható a Filmión csütörtöktől vasárnap estig.

Zeneszótól volt hangos a város pénteken

FEOL Székesfehérváron tartották pénteken a Fejér Vármegyei Művészeti Iskolák Vándortalálkozóját. A program keretében zenekarok játszottak a város terein, színesebbé, hangulatosabbá varázsolva a hétvége előtti utolsó munkanapot.

Időjárás: Sok napsütés, csak elszórtan zivatar

DUOL Mai nap időjárásaSzombaton sok napsütésre számíthatunk, majd főleg a Dunántúlon törnek magasra a gomolyfelhők, és inkább itt törhet ki zivatar. A délkeleti szél megélénkül. 25 fok körüli nyárias meleg lesz.

Napi sudoku - könnyebb verzió

FEOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Napi keresztrejtvény

DUOL function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Így készül a gyereknapra Hajdú Péter

DUOL Hajdú Péter igazán figyelmes apuka, és alig várja a gyereknapot.

A 41. Bicskei Napok követi a nagy találkozások hagyományát

FEOL Kiállítások, koncertek, minden létező helyszínen kulturális, közösségi gasztronómiai és sportprogramok várják a helyieket és a vendégeket a 41. Bicskei Napokon egész héten át. A hétvégén szinte robban a sok esemény.

Búcsúzni csak szépen, hetedik hellyel szabad

FEOL Utolsó fordulójához érkezett a Merkantil Bank Liga NB II idei küzdelemsorozata, és az Aqvital FC Csákvár szépen zárná a szezont.

Hadi múltunk legnagyobb kincsei Fehérvár legújabb nagyszabású kiállításán (galéria)

FEOL Május 25-étől új kiállítás látható a Szent István Király Múzeum Rendház épületében: a Hadtörténeti Múzeum új kiállítása, a Hadimustra a magyar hadtörténelem elmúlt évszázadainak történetét mutatja be csodálatos kincseken keresztül.

Videó: Ismerjük meg Fejér településeit! – Csákvár

FEOL Közeledik a 2024-es helyhatósági választás, ami aktuálissá teszi, hogy miként vélekednek emberek a saját településükről, kicsit jobban megismerjük környezetünket. Ezért június 9-ig minden nap bemutatunk egy vármegyei települést. A Vértes-hegység az évnek talán ebben az időszakában mutatja legszebb arcát. A Báraczházi-barlang bejáratát rejtő, bordóba és vörösbe borult bokraiban és a Kőlik alatti erdők aranysárgába öltözött fáinak látványában már a rómaiak is gyönyörködhettek. De megtehetik ezt ma azok is, akik Csákvárra látogatnak.

Rendszerkarbantartást végez az MVM

FEOL A MVM Zrt. tájékoztatása szerint karbantartás miatt május 25-én, szombaton 12 és 13 óra között az mvmnext.hu/Ugyfelszolglat címen és az MVM Next appban az áramszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés nem lesz elérhető. Továbbá május 26-án 0 óráig nem működik az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat oldalon és az MVM Next appban a földgáz ügyintézés, a nem lakossági ügyfelek számára a földgáz ügyintézés az mvmnext.hu/foldgaz/ugyfelszolgalat oldalon, valamint a földgáz e-ügyintézés. A gázmérők állásának telefonon történő rögzítése, és a földgáz előre fizetős mérők feltöltése sem lehetséges.

Habparti is lesz a mezőfalvi gyermeknapon

DUOL Május 25-én, szombaton 10-18 óráig a mezőfalvi sportpályára várják a kicsiket és a nagyokat!  A tíz órától induló programokon zeneterápia, tánc a nagyival, papírszínház, ebéd, meseszínház, délután kettőtől táncház, 14.30-tól sportvetélkedő, 16 órától zumba bemutató, 17-től Tarr Petra szórakoztatja a közönséget. Természetesen lesz habparti, hajfonás, fagyi (kuponnal a készlet erejéig), kőfestés, tűzoltó és rendőrautó, csillámtetkó készítés, papírfonás, zsákbamacska, és jó kedv, vidámság. A szervezők Méninger Judit, Darabo sTichárd és a Szociális intézmény és Manókuckó Bölcsőde sok szeretettel vár minden érdeklődőt!

Az öreghegyiek kérdezhetnek a polgármestertől szombaton

FEOL Mire számíthatnak és mi az, ami biztosan nem valósul meg a tordasi Öreghegyen? Ha érintett, kérdezze meg a polgármestert szombaton!

Rossi boldoggá akarja tenni a szurkolókat (videó)

FEOL A magyar válogatott, akárcsak három évvel ezelőtt, most is Európa-bajnokságra készül. A kerethirdetés előtt Marco Rossival, a válogatott szövetségi kapitányával beszélgettünk az elmúlt időszag tanulságairól, arról, hogy miben fejlődött a válogatott, és szóba kerültek a megyéből származók is.

Fejér évfordulós emlékei

FEOL Mozgássérültek klubja „A Mozgássérültek Fejér megyei Egyesülete májusban tartotta első klubfoglalkozását Székesfehérváron. A foglalkozáson előadás hangzott el a mai zenéről. A klub vendége volt Hollós Máté zeneszerző is, aki nagyon szemléletesen és érdekesen beszélt erről, a sokak számára még ismeretlen világról. A klubprogram megszervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet vállaltak a megyei kórház és a székesfehérvári városi könyvtár KISZ-esei. A soron következő klubdélutánon játékos, vidám vetélkedőt rendeznek, valamint kötetlen beszélgetést folytatnak a mozgássérültek életéről, gondjaikról, lehetőségeikről.” – olvasható a Hírlap hasábjain 1984-ben.

Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Süti tájékoztató | Süti beállítások