Tragédia! A 6-os főúton gázoltak halálra egy nőt Ercsi-Sinatelepnél

Gyalogost ütött el egy autós Ercsi-Sinatelepnél.

A közösség menedéke lesz a csernyei Horgászház

FEOL

Különös versenykiírás miatt zúgolódnak a kosarasok

DUOL A cikk eredeti szándéka szerint a DUE-DSE kosárlabda-szakosztályáról szólt volna, azonban az interjú készítése közben szóba került az MKOSZ idei versenykiírása, amely alapvetően befolyásolhatja az idei bajnokságot.

Értékes pedagógusi tapasztalatokért járt a Szent Gellért Érdemérem

FEOL Szeptember 24-e Szent Gellért napja. Az ünnep alkalmából szervezett konferenciát és adott át érdemérmeket a Székesfehérvári Püspökség pénteken, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Megőriznék a hibátlan mérlegüket

FEOL A K&H női kézilabdaliga harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA a Váci NKSE csapatát fogadja. A hazaiak eddig száz százalékosak a bajnokságban, így jó esélyekkel vághatnak neki a szombati találkozónak is.

Az én kedves kis falum – Alcsútdoboz

FEOL A Váli-­völgy sorfalvainak ezen településéről ugyanúgy elmondható, mint a többiről, amely védett völgyhajlatban fekszik, s van iható vize, hogy már az őskorban is lakott volt.

2021.09.25.

FEOL

Az első hazai meccs vereséggel ért véget

DUOL Gólokból, kiállításokból, pofonokból is volt bőven

Jelentős iskolai fejlesztésekről, körforgalom-átépítésről is döntöttek a fehérvári közgyűlésen

FEOL Számos témában kellett döntést hozni, így ismét rendkívüli közgyűlést tartott a fehérvári képviselő-testület. Többek között érintették a középiskolai campus, a multifunkciós csarnok kérdését is.

Nem sok esélyt adott a Győr a DAB-nak

FEOL A két eddig pont nélkül álló csapat találkozóját az Erste Liga újabb játéknapján a Győr nyerte meg a DAB ellen. Sikerét az első harmadban alapozta meg a vendégcsapat.

Tovább fiatalodik a helyi autóbuszállomány Székesfehérváron

DUOL Még több modern, kényelmes, környezetkímélő autóbusz érkezik Székesfehérvár helyi közlekedésébe. A Volánbusz célja, hogy a megújuló autóbuszflottával, a szolgáltatási színvonal emelésével hozzájáruljon az utasok elégedettségéhez, és egyre többen szavazzanak bizalmat a városban üzemelő helyi közlekedési közszolgáltatásnak.

A dunaújvárosi rendőrök elhunyt kollégájuk tiszteletére szerveztek labdarúgó tornát

DUOL Negyedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az Ongai Gábor Emléktorna és Sportnap elnevezésű sportfesztiválját. A 2018 tavaszán váratlanul elhunyt kolléga emlékére megtartott rendezvény számára a helyi kalandpark adott otthont 2021. szeptember 24-én.

A pénzügyi tudatosságról tartanak foglalkozásokat

DUOL Októbertől olyan ingyenes foglalkozásokat szervez a Rudas középiskola, amelyek a fiatalok pénzügyi tudatosságát segítik elő.

Éveken át bűnszervezetben árulták a kábítószert

DUOL Sajtótájékoztatót tartottak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának vezetői a másfél évig tartó nyomozás részleteiről.

Bőven akad tennivaló ilyenkor is a kiskertben

DUOL Szeptember vége felé sem áll meg az élet a kertben, hiszen bőven akad tennivaló ilyenkor is.

Labdarúgó tornát szervezett elhunyt kollégájuk emlékére a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság

FEOL Negyedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az Ongai Gábor Emléktorna és Sportnap elnevezésű sportfesztiválját. A 2018 tavaszán váratlanul elhunyt kolléga emlékére megtartott rendezvény számára a helyi kalandpark adott otthont 2021. szeptember 24-én.

Offshore-szálak a fehérvári DK-s politikusnál

FEOL Az Egyesült Államokban bejegyzett offshore cég képviselőjeként szerepel egy szlovák nyilvántartás szerint a baloldali előválasztás DK-s székesfehérvári jelöltje, Ráczné Földi Judit – írja a Válasz Online.

Az épületek belső falainak átalakítását kizárólag szakember segítségével végeztethetjük

FEOL Szükséges-e kormányhivatali engedélyt kérni a panel- épület falának kibontásához? Milyen előkészületeket igényelnek a munkálatok? Van-e megkötés a munkát elvégző szakembert illetően?

Őszi tárlat nyílik a faluházban

DUOL

Fejérvíz Ercsit és Nagykarácsonyt érintő munkálatai

DUOL A Fejérvíz Zrt. Ercsi több részén és Nagykarácsonyt is érintve vízmérő leolvasást, hálózatöblítési és tűzoltó vízforrás ellenőrzést és karbantartásit is végez.

Lerobbant egy kombájn a 81-esen

FEOL Műszaki hibás jármű miatt alakulhat ki torlódás a 81-es főúton Bodajk és Csókakő között.

Vasárnap akár 27 fok is lehet Dunaújvárosban

DUOL Az utóbbi napokban inkább a hűvösebb levegő jellemezte időjárásunkat, de hétvégén kellemes őszi időre számíthatunk, bár a hőmérséklet a nyarat fogja idézni.

Steixner István az év vállalkozói közt

DUOL Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása díjakat, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány művészeti díjaival együtt – közölte az alapítvány szerdán.

A helyi mesterek életútjának elismerése

DUOL Fontos szempont volt a díj odaítélésénél a tanulóképzés, a szakmai utánpótlás-nevelés

A jó kompromisszumkötés titkairól hallhattunk a Csajos esten

FEOL Az évad első Csajos estjén arról hallhattunk egy mentor tapasztalatai alapján, hogyan működhetnek jól a kompromisszumok a párkapcsolatban.

Szüreti felvonulások, Punnany Massif-koncert és lecsós nap – Ezek a programok várnak a hétvégén Fejérben

FEOL

Ma még csibészség, holnap már szép emlék!

DUOL

Csíkvarsai csettegők – Megtartják Csákváron a Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozót

FEOL Tavaly elmaradt, idén viszont egyidejűleg megtartják a 21. és a 22. Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozót a Csíkvarsai réten.

Széles körű összefogással a városért és a térségért

DUOL A JÚVE alapítói és támogatói közismert és elismert szakemberek

Pénteki moziműsor Fehérváron és Újvárosban

FEOL

A hokisok elnöke bízik a hasonló folytatásban

FEOL Jól kezdte a szezont a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, a koronázóvárosiak két győzelem után, pénteken este Bécsben lépnek jégre.

A jó kezdésük kellő önbizalmat adhat

DUOL A Vácot fogadja a DKKA – az első komoly erőfelmérő

Háromból három siker a nyitányon

DUOL Amíg a női felnőtt vízilabda-bajnokság az olimpia miatt csak október 22-én kezdődik, addig az utánpótlás számára a hétvégén elkezdődtek az új szezon küzdelmei, így a DFVE mindhárom korosztályos, országos bajnokságban érdekelt együttese medencébe ugrott hazai pályán vasárnap. Az új lebonyolítás szerint a csapatokat keleti és nyugati csoportba sorolták, a dunaújvárosiak utóbbiban szerepelnek.

Gurisatti Gyula: Tokió után már Párizs a célkeresztben

FEOL A néhány hete véget ért tokiói paralimpia után Gurisatti Gyula már indult versenyen idehaza, és elhatározta, hogy ott szeretne lenni a 2024-es párizsi játékokon is.

Itt az ősz, figyelni kell a vitaminok pótlására

DUOL Visszavonhatatlanul itt az ősz, közeledünk szeptember végéhez. Ebben az időszakban már el kell gondolkodni a vitaminpótlásról, és elsősorban nem a különböző tablettákban kell gondolkodni, hanem a táplálkozásunkon.

Négy évtized után végre átadták az utat, amely összeköti Nagyveleget a világgal

FEOL Átadták azt a több mint ötkilométeres utat, ami összeköti a bakonyi települést a világgal és a járási központtal is.

Seuso-kincs a Vadászati Világkiállításon

FEOL A megyénkben talált késő római kori ezüstkincs egyetemes művészeti értékét jelképezi, hogy a szeptember 25-én megnyíló Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon több darabját bemutatják.

Igazi indiánnyár vár ránk szombaton Fejérben

FEOL Túlnyomóan napos, igen kellemes időre számíthatunk szombaton Fejér megyében is.

Dobrev Klára is egészen mást beszélt korábban…

DUOL Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet – mondja Pelikán A tanú című filmben belepillantva abba a papírkötegbe, amit Virág elvtárs úgy adott át neki, hogy abban a vallomása van és gyakorolja a tárgyalás előtt. Aki látta A tanú című filmet, emlékszik erre a jelenetre, s a mögöttes tartalmát is érti. Koncepciós perek, kirakatperek, színjáték. Lássuk, hogy kapcsolódik ez a mai mondandónkhoz.

2021.09.25.

DUOL

Hatpontos együttesek találkozója Mezőfalván

DUOL A Fejér megyei labdarúgó-bajnokság mindhárom osztályában a hatodik fordulót rendezik ezen a hétvégén. A találkozók kezdési időpontja mindkét napon 16 óra.

Csalogató rangadókkal kezdődik a megyei szezon

DUOL A hölgyeknél az első körben máris összecsap a DAC és a Rácalmás

A felnőttképzés új kereteiről értekeztek a Gazdaság Házában

FEOL A 2021–27-es pályázati forrásokról, a megújult felnőttképzési rendszerről, valamint a megújult Vállalkozói információs portálról volt szó azon a szakmai rendezvényen, amelynek a Gazdaság Háza adott otthont csütörtökön délelőtt.

Egészségügyi ügyeletek Fejér megyében a hétvégén

FEOL

Kigyulladt egy autó Sárkeresztúron

FEOL A sárbogárdi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Stopira és Corbu is győzni akar szombaton

FEOL A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában a Mol Fehérvár FC megyei riválisát, a Puskás Akadémiát fogadja szombaton 19.30-kor a Mol Aréna Sóstóban.

Fejér évfordulós emlékei szeptember 24-én

FEOL Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Nem tudták elvenni az itókás robogós jogsiját

DUOL

Letartóztatták a fehérvári pékség kifosztóját

FEOL A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. szeptember 20-án egy székesfehérvári pékségből az ott dolgozó alkalmazott fenyegetésével 35.000,- Ft-ot vitt el jogtalanul.

Megnyitják a pátkai zsilipet a Velencei-tó vízpótlásának érdekében

FEOL Szeptember 26-án, vasárnap 14 órakor a szakemberek megnyitják a Pátkai-víztározó zsilipjét, próbaüzem kezdődik a Velencei-tó vízpótlásának érdekében.

Ilyen volt az idei Sportnap

DUOL 2021. szeptember 21-én, kedden az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjához csatlakozva került megrendezésre a Dunaújvárosi Egyetem Campusán a DUE Sportnap !

Hamarosan indulhat a gyártás az iváncsai telepen

FEOL Korábban már beszámoltunk arról, hogy a török tulajdonban lévő Yaris Kabin Kft. első európai üzeme Iváncsán épül. A munka hamarosan befejeződik. Csütörtökön az itt lévő telephelyére látogattunk.

Több oka van a kedvelt dunaújvárosi fürdő téli bezárásának

FEOL A téli időszakra bezár a dunaújvárosi élményfürdő fürdőrészlege, ez idő alatt csak a szaunát használhatják majd a vendégek. Utána­jártunk, mi a döntés oka, hiszen a fürdőben beltéri medencék is működnek.

Megújult az összekötő út Nagyveleg és Mór között

FEOL Az elmúlt percekben adták át azt a mintegy 5 kilométeres útszakaszt, ami összeköti Nagyveleg községet Mór városával.

Gyilkosság a kastélyban

FEOL

Elismerték a Fejér megyei pedagógusok munkáját

FEOL A szokásoknak megfelelően a tanévkezdéshez közeli időpontban tartott értekezletet a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Titkárok Tanácsa a Bory Jenő Általános Iskolában. Ezen az eseményen átadták az Eötvös-emlékérmeket is.

Európai sporthét Fehérváron

FEOL Szeptember 23-i kezdéssel Székesfehérvár is csatlakozik az Európai sporthéthez, melynek keretében egy egész héten át, szeptember 30-ig különféle ingyenes sportolási lehetőségek várják az érdeklődőket a városban.

Példamutató helyi vállalkozások

DUOL A jubileumi ünnepségen átadták az Év Dunaújvárosi Vállalkozása 2020 Díjakat

A Magyar Dráma Napján debütált Nagy Ervin és Koltai Róbert főszereplésével a Hamlear Dunaújvárosban

FEOL A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a Magyar Dráma Napján mutatta be Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba színművét, Őze Áron rendezésében, Nagy Ervin és Koltai Róbert főszereplésével.

Így emésztették fel a lángok az M1-esen kiégett kamiont (videó)

FEOL Ahogy arról korábban beszámoltunk, kigyulladt egy kamion az M1-es autópálya 40-es kilométerszelvényénél, Bicske térségében, a Győr felé vezető oldalon.

Irodalom a levéltárban

FEOL Csütörtökön könyvbemutatóval, koncerttel, tárlatnyitóval folytatódott a Fehérvári Irodalmi Napok programsorozata.

Szent Mihály-napi őszköszöntő lesz

DUOL

2021.09.24. + melléklet

DUOL

Minden együttes sikerrel zárta az előző meccseket

DUOL Az elmúlt héten a Dunaújváros PASE korosztályos labdarúgócsapatai közül az U16-os gárda két találkozón is diadalmaskodott, de a többiek is sikerrel vették az akadályokat.

Rászolgáltak az egy pontra a Fradi ellen

FEOL A foci igazi, hétközi ünnepe volt az OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és pótolt rangadó. A Ferencváros egy pontrúgással volt jobb.

Vizes munkavégzés

FEOL

Hazai környezetben az Alba-MÁV

FEOL A tököli fiaskót követően szombaton hazai környezetben javítana az Alba-MÁV-Előre SC legénysége, az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a fehérváriak a Kecskemét U22-es csapatát látják vendégül a VOK-ban.

Visszanyerik eredeti fényüket a cipők

FEOL Ruhadarabjaink közül cipőink azok, amelyeknek a legtöbb viszontagságot kell elviselniük, legyen az forróság, esőzés vagy téli zimankó, így nem csoda, ha rendszeres tisztítást igényelnek.

Redrockos érmek a váci falmászó versenyen

FEOL Ba-Rock boulder Magyar Kupa-fordulót rendeztek a hétvégén a Dunakanyarban, a fehérvári mászók egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet kaparintottak meg a vetélytársaik elől.

Az Alba szombaton a címvédő Falcót fogadja

FEOL A szerdai, remek kezdés után szombaton ismét nagy ütközet vár az albásokra, 19 órakor a Falco kosarasai látogatnak Fehérvárra.

Kerékpáros felvonulás

FEOL

Véradásra invitálnak

DUOL

Elképesztő győzelmet aratott az AV19 Bécsben!

FEOL Sokáig vezettek a házigazdák, de az utolsó harmadban hengerelt a Hydro Fehérvár AV19, amely három forduló után száz százalékos az ICEHL-ben.

A kínálkozó lehetőségeket jobban kihasználni

DUOL A Ferencváros első csapatából száműzött Franck Boli várhatóan a DPASE ellen is játszani fog

A német Bundestag választási eredményének értékeléséről

FEOL

Kitől is van a fűtés és a melegvíz?

DUOL A DVCSH Kft. bemutatja, hogy a működő erőműből ellátja a várost távfűtéssel és melegvízzel.

Tordasi esély a megyei III-ban

FEOL A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában Északon a Tordas II. győzelme esetén egy pontra megközelítheti a listavezető Sárkeresztest. A Sárszentágota üldözheti a Beloianniszt.

Jubileumi találkozót szerveztek Fehérváron az autók királynőjének

FEOL A Magyar Jaguar Club 1996 januárjában alakult meg az angol anyaklub első kelet-közép-európai tagszervezeteként. Minap Székesfehérváron mutatkoztak be, ahol találkozót rendeztek.

Meseautó musical lesz ma a parkban

DUOL

Szórakozás közben tanulhattak is a résztvevők Fehérváron

FEOL

A Kákics zenekar szüreti táncháza

FEOL Ezen a héten szombaton, szeptember 25-én rendezik meg a szüreti felvonulást és bált Szabadbattyánban.

Kiélezett találkozók jönnek megyei II. osztályban

FEOL A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában Északon az alsóházi csapatok számára is fontos meccsek következnek, míg a felső házban rangadókat játszanak majd Pátkán és Felcsúton.

Ötvenhárom éve ballagtak

DUOL Eddig is minden ötödik évben találkoztak az osztálytársak

Székesfehérvár is csatlakozik az országos gyerekemeléshez

FEOL Idén is rekordot szeretnének dönteni szeptember 25-én, szombaton: a korábbi tízezres számot túlszárnyalni.

Hatékony technikák és időmérés, hogy ne ússz el a home officeban

FEOL A home office kétségkívül a 2020-as esztendő nagy “találmánya volt, ami azóta is hódít. A távmunkának rengeteg előnye van, nem véletlenül tartották meg jó pár cégben azután is, hogy elmúlt a közvetlen járványveszély. A munkavállalók részéről kényelmes, a munkáltató pedig pénzt tud megtakarítani vele. Nem kell irodát bérelni, nincs iroda rezsi, nincs utaz(tat)ási költség, és ha nagyon hiányzunk egymásnak, akkor szervezünk egy co-working napot.

Ez nem csak egy szurkolótábor, ez egy nagy család! – Elképesztő, amit a jégkorong képvisel Fehérváron

FEOL Hosszú idő után telt meg ismét szurkolókkal az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, akik pillanatokon belül megidézték az ördögkatlan hangulatot az osztrák jégkorongliga első hazai mérkőzésén. Egy igazi érzelmi hullámvasút részese lehetett, aki kilátogatott arra a meccsre.

Szeptember 25-én újra lomtalanítás

DUOL

Az Ercsi a Főnix FC-t is legyőzné

FEOL A 6. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

18 fővel emelkedett a fertőzöttek száma Fejér megyében

FEOL A beoltottak száma 5 873 523, közülük 5 615 273 fő már a második oltását is megkapta, 691 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 531 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 820 078 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 151 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 781 794 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8 133 főre emelkedett.

Könyvbemutató a főhőssel, zenével

DUOL

Tevékeny huszonöt év a város és térsége vállalkozásaiért

DUOL A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a múlt héten tartotta alakulásának huszonöt éves évfordulóját ünneplő eseményét a Bartók Kamaraszínházban. A rendezvényen díjak átadására és könyvbemutatóra került sor.

A Szent István Király Múzeum visszatérne arra az ösvényre, amit Fitz Jenő kitaposott

FEOL Régészetről és Fitz Jenőről folyt a szó csütörtökön a városházán. A száz éve született professzorról ezúttal egy szakmai konferencián emlékezett meg az általa felemelt múzeum.

Vonósok a kamaraesten

FEOL

Pénteken indul a jelölés Sárkeresztes épített örökségére

FEOL Az én kedves kis falum sorozatunkban október 8-án Sárkeresztest mutatjuk be.

Mintaüzemet mutattak be Szabadbattyánban

FEOL A Modern mintaüzem program keretein belül mutatták be a szabadbattyáni gyárat, ami családi vállalkozásként működik.

2021.09.24. + melléklet

FEOL

Itthon maradt a röplabdakupa

FEOL Idén második alkalommal rendezte meg a MÁV Előre SC, valamint az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia a II. Borbély István U15 Fiú Röplabda Kupát, amelyen a 2007. január 1. után született ifjak vettek részt a Felsővárosi Általános Iskolában.

Kovács Zsófia újabb nemzetközi versenye

DUOL Ha ősz, akkor rangos nemzetközi verseny Szombathelyen – ez idén sem lesz másként. A csütörtöki pódiumedzésekkel megkezdődött a Szombathelyi Hungarian GP.

Vegán Összezöldülés a Duna-parton

DUOL

Visszavághatnak a playoffért

FEOL A Volán magabiztosan várhatja a pénteki, Bécs elleni mérkőzést, hiszen Háriék két találkozó után hat ponttal, azaz hibátlan mérleggel állnak a tabella második helyén.