Napi keresztrejtvény

function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Napi sudoku - könnyebb verzió

HAON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Jótékonysági bálon gyűjtenének pénzt a balmazújvárosi tűzoltóknak

HAON A bálon szeretnének összegyűjteni 7-8 millió forintot.

Ma van a bábszínházi világnap és közeleg a világtalálkozó – több mint háromszáz program várható

HAON Világhírű holland bábossal, határon túli társulatokkal és szabadtéri előadásokkal készül a Színházi Olimpiára a Vojtina Bábszínház.

A Papamától a piramisokig, a debreceni fotós szemével

HAON Sipos László Forster-díjas fotográfus vetítettképes előadására várják az érdeklődőket március 22-én, szerdán a DAB Székházban. A Panama-csatornától a maja piramisokig című ingyenes program 16 óra 30 perckor kezdődik.

Soha nem dőlhetnek hátra a tűzoltók, tavaly több mint ötezerszer vonultak Hajdú-Biharban

HAON Több mint ötezerszer vonultak 2022-ben a tűzoltók különböző káreseményekhez. Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes értékelte a Hajdú Online kérésére a mögöttünk hagyott évet. A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját a jól ismert tűzoltói feladatok mellett kérdeztük a hatósági engedélyezési eljárásokról is, hiszen a CATL-beruházás kapcsán igencsak előtérbe került ezen tevékenységük is. Mindezek mellett a létszám, az önkéntesség és az Év katasztrófavédelmi őrse is szóba került.

Orbán Viktor: továbbra is kiállunk a béketárgyalások és a kárpátaljai magyarok mellett

HAON A kormányfő az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt.

Kollégiumi elhelyezés

HAON A Széchenyi István Egyetem öt kollégiumban biztosít a hallgatói számára kollégiumi lakhatást tanévenként. A kollégiumi felvétel egy tanévre, vagyis 10 hónapra szól, kivéve, ha a hallgató tanulmányi státusza megváltozik (passzív, levelezős, abszolvált, törölt, stb.) A kollégiumi felvételi eljárásban csak aktív, nappali tagozatos hallgatók vehetnek részt. A jelentkezés minden esetben a dormitory.sze.hu rendszeren keresztül történik. Az egyetem több jelentkezési időszakot hirdet egy tanévben.

Retró koncert Soltész Rezsővel Debrecenben

HAON Soltész Rezső koncertjével koronázzák meg március 25-én 17 órától azt a retró kiállítást, mely a Csapó utcai bevásárlóközpont látható. Az egyórás előadáson elhangzanak Rezső legendás slágerei, köztük a mai is népszerű Szóljon hangosan az ének, Várj, Akit szeretnek, Annabella, Gondolsz-e majd rám, de felcsendülnek a múlt század legnagyobb retró sikerei is, köztük, az Egy szál harangvirág, 67-es úton, Minden jót, Mónika című slágerek, amiket fellépésein az előadóval együtt énekel a közönség.

Helyzetjelentést adott az állapotáról Jovovics Jovana, elárulta, hogy halad a rehabilitációja

HAON Napi szinten a visszatérésén dolgozik a DVSC kézise.

Már nem hibázhatnak, ha a négy közé akarnak jutni

HAON Kiss Imre abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem röplabdás alakulata ezúttal nagyobb lelkesedéssel teszi majd a dolgát.

Három cigájah juhot hozott a tavasz a Debreceni Állatkertbe

HAON A csillagászati tavasz kezdetén újabb örömhírrel szolgálhatunk, ugyanis a cigája juhok csapatában összesen három egészséges utód jött a világra a hónapban – tudatta a Debreceni Állatkert a keddi Facebook-bejegyzésében. Mint írják, a virgonc kis kos és két jerke jókedvűen és egyre több játékkal töltik idejüket a szüleikkel és kameruni törpekecskékkel közös társaskifutóban, ahol megerősödésüket követően testközelből találkozhattok majd velük. HBN

Jó ütemben halad a kabai bölcsőde építése

HAON Bodó Sándor országgyűlési képviselő Facebook-oldalán tudatta kedden, jó ütemben halad a kabai bölcsőde építése, melynek várható megnyitója szeptemberben lesz majd.

Ferenczi János: „A válogatottban minden összecsapás tétmeccs”

HAON A DVSC balhátvédje megtisztelőnek érzi Marco Rossi bizalmát.

Ingyen segítenek az álláskeresésben Hadházon

HAON Ingyenes munkaerőpiaci tanácsadással támogatják az állákeresőket március 23-án 15 és 17 óra között a Hajdúhadházi Művelődési Házban. A tanácsadáson segítséget nyújtanak többek között a személyre szabott álláskeresési stratégia kialakításában, illetve az önéletrajz és motivációs levél megírásában. HBN

Három kamera is rögzítette a nádudvari halálos balesetet, melyet lincshangulat követett

HAON A 83 éves férfi elismerte, hogy elütötte a kisgyermekes anyukát, a védelem az egészségi állapotára hivatkozva kérne enyhítést.

Borongós és szépet kereső dalok az új Djabe-albumon

HAON Nem mindennapi felállásban mutatja be új lemezét a zenekar Debrecenben.

Újabb akadály hárult el az akkumulátorgyárnak otthont adó Déli Ipari Parkban

HAON Magyar szakcégek segítik az újabb ipari beruházások megvalósítását a hajdúsági megyeszékhelyen.

Élményfestésre invitálnak a Hajdúszoboszlói Nőegylet tagja

HAON Szoboszlainé Kádár Anikó mesterpedagógus, Fekete Borbála-díjas festőművész, rajzelemző szakértő vezetésével tartanak majd élményfestést Hajdúszoboszlón. A Hajdúszoboszlói Nőegylet által szervezett közösségi programot a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2. emeleti rajztermében tartják majd március 24-én. HBN

Egyházi fenntartásba kerülhet a polgári általános iskola

HAON A Hajdúböszörményi Tankerületi Központtól kapott hivatalos levél alapján tájékoztatom önöket, hogy a Hajdúvidéki Református Egyházmegye kezdeményezte a Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola fenntartásának átvételét – tájékoztatott a város közösségi oldalán Tóth József. Polgár polgármestere bejegyzésében kiemeli: a fenntartóváltás folyamatában az önkormányzatoknak nincs döntési joguk, hatáskörük az intézményátszervezés képviselő-testület általi véleményezésére korlátozódik. A fenntartóváltás a Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanulóit képviselő szülők döntése és az intézményben dolgozók véleménye alapján történhet meg. 

Készen állnak a rajtra a DEAC rögbisei

HAON Székesfehérváron, szombaton játssza idei első mérkőzését az NB I-et megcélzó gárda.

Kozák Luca és Klekner Hanga Tenerifén készül

HAON A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) jóvoltából négy kiváló atléta – Kozák Luca (DSI Debrecen), Klekner Hanga (DSI Debecen), Krizsán Xénia és Nemes Rita – három hetet Tenerifén, az örök tavasz szigetén készülhet a szabadtéri szezonra – tájékoztatott a szövetség.

Kellemes időt jósolnak a meteorológusok keddre is Debrecenben

HAON Délelőtt sok napsütésre számíthatunk, délután gomolyfelhők érkeznek, melyekből főleg északkeleten és délnyugaton zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. 17 fok körül alakul a hőmérséklet – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Napi sudoku - nehezebb verzió

HAON function initPuzzle() { var params = { SUBMITMETHOD:'POST', PROGRESS : '' , ROOTIMAGES: '' }; jQuery('#CrosswordCompilerPuz').CrosswordCompiler( CrosswordPuzzleData, null, params ); } További játékainkhoz kattintson ide!

Berettyóújfaluban csap össze a magyar és a belga futsal válogatott!

HAON Az MVFC leszakítaná magáról a kecskemétieket szerda este.

Szívszorító részletek derültek ki az aspeni lavina magyar áldozatáról

HAON A férfinek korábban is volt már életveszélyes balesete.

Kiss Éva most már hivatalosan is Nádudvar büszkesége

HAON Díszpolgár lett a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdakapus.

Óriási előrelépés a vármegyében: tábor helyett saját ingatlanban élhetnének a menekült családok

HAON Egy éve költöztek be az első menekültek a Vekeri-tó melletti kempingbe, a Dorkász Szolgálat most Továbblépési programmal segítené a családokat.

Kimagasló szakértelemmel a betegek szolgálatában

HAON Éljen a lehetőséggel! Dr. José M. C. Rosa széleskörű vizsgálati lehetőségekkel várja leendő pácienseit.

AM: egészséges erdők az egészséges emberekért

HAON Az erdőkkel egy egészségesebb és jobb világot teremthetünk saját magunk és az utánunk következő generációk számára - emelte ki az Agrárminisztérium közleménye szerint köszöntő beszédében Zambó Péter az AM erdőkért felelős államtitkára a tárca konferenciáján, melyet az Erdők Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián rendeztek.

Elindult a magyarországi pápalátogatás hivatalos honlapja

HAON Ferenc pápa április 28-30. között látogat hazánkba.

Felemást zoknit vett fel a debreceni önkormányzati képviselő – meg volt oka

HAON Hivatalos Facebook-oldalán Piros Zoltán önkormányzati képviselő is felhívta a figyelmet arra, hogy a keddi nap több szempontból is fontos. Mint írta, nemcsak a tavasz első napja, hanem a Down-szindróma világnapja is a mai, melynek jelképe a felemás zokni. A közösségi oldalán közé is tette, miszerint ma ő is más-más színűt visel. A posztban leírta, mire is utal ez, a dátum jelképes, mivel a Down-szindrómásoknak a 21-es kromoszómája triplázódik, tehát kettő helyett három van nekik. – Mivel a kromoszóma alakja egy zoknihoz hasonlít, ezért világszerte az emberek ezen a napon feltűnő felemás zoknit vesznek fel, ezzel mutatják ki, hogy elfogadják és támogatják a fogyatékkal élőket – fogalmazott a bejegyzésben. Majd a poszt végén megjegyezte: hidd el, a különbség kisebb, mint gondolnád!

Kihirdették a Magyarország tehetsége pályázatot

HAON Kihirdettük a Magyarország tehetsége–2022 nyílt pályázatot – jelezte kedden a közösségi oldalán Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Három cigájah juhot hozott a tavasz a Debreceni Állatkertbe

HAON A csillagászati tavasz kezdetén újabb örömhírrel szolgálhatunk, ugyanis a cigája juhok csapatában összesen három egészséges utód jött a világra a hónapban – tudatta a Debreceni Állatkert a keddi Facebook-bejegyzésében. Mint írják, a virgonc kis kos és két jerke jókedvűen és egyre több játékkal töltik idejüket a szüleikkel és kameruni törpekecskékkel közös társaskifutóban, ahol megerősödésüket követően testközelből találkozhattok majd velük. HBN

Fuvolás remekművek Debrecenben

HAON A Bach Mindenkinek Fesztivál debreceni programjaként Bach és fiai, Wilhelm Fridemann és Carl Philipp Emmanuel fuvolás remekműveiből hallhatunk válogatást március 23-án, csütörtökön 18 órától a Debreceni Zenedében. A Bach család kamarazenéje című est a fesztivál többi programjához hasonlóan ingyenes.

Latabár Kálmán humora és Peller Károly sármja egy esten

HAON Peller Károly, hazánk egyik legkedveltebb operettszínésze vendégeskedik a Páholy Lakásszínházban március 25-én. Megannyi híres operett és musical szereppel a háta mögött (Szépség és a szörnyeteg, Mágnás Miska, Csókos asszony, Luxemburg grófja, Bál a Savoyban, Marica grófnő...) a debreceni, belépős esten Latabár Kálmánt eleveníti meg a színpadon. HBN

Made In Debrecen: szombaton fesztiválváros leszünk

HAON A koncertsorozat százhatvanöt fellépővel, nyolc színpadon várja a közönséget.

Tabukat is ledönt a szoboszlói Nőegylet egészségnapja

HAON Első alkalommal szervez hétvégén egészségnapot Hajdúszoboszlón a decemberben megalakult helyi Nőegylet.

Állami elismerésben részesült a Vojtina Bábszínház alapítótagja

HAON Giovannini Kornél Andor kiemelkedő bábművészeti tevékenységéért Blattner Géza-díjat kapott március 15-én. A kitüntetett az 1975-ben alakult Vojtina Bábegyüttes alapító művészeti vezetője, akinek szellemisége meghatározó a csoport indulásában, ars poetikájában. 2013 óta a társulat örökös tagja. HBN

Az olaszországi világkupán vívott Göttlinger Dániel

HAON Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub kiváló sportolója is ott volt a kerekesszékes vívók számára rendezett pisai világkupán múlt héten.  Az egyesület Facebook-bejegyzése szerint Dani kardban a 23. helyen zárt, miután szoros küzdelem végén, japán ellenfele kerekedett felül. Párbajtőrben a 32-be jutásért kikapott ukrán riválisától, így a 42. pozíciót szerezte meg.

Indul a szezon: idén is lesz motoros felkészítő Debrecenben

HAON A kétkerekűek szerelmesei ismét közösen készülhetnek a szezonra március 25-én a Bartók Béla úti Műszaki Vizsgálóállomáson, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak – adta hírül honlapján a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal. 

Szilágyi Nikolett neve is ott van a válogatott keretében

HAON A DEAC tornásza számára ez egy remek felkészülési lehetőség a nemzetközi versenyekre.

Nyolcvanéves lett kiváló olimpikonunk, a DVSC egykori játékosa és edzője

HAON Dujmov Antal 1942. március 21-én a Bács-Kiskun vármegyei Garán született, és Baján kezdte a játékos-pályafutását. Innen igazolt Újpestre, ahol Dunai Antal 1964 és 1975 között hét bajnoki aranyéremhez és három kupagyőzelemhez segítette a klubot. 1969-ben a Budapesti Honvéd, egy évvel később a Komló ellen szerzett vezetést a kupadöntőben lila-fehéreknek. A Vásárvárosok Kupájában (VVK) az 1968–1969-es szezonban a fináléig menetelt az együttessel, míg a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK) negyed- és elődöntőt is játszhatott, a legjobb négy között az 1973–1974-es évadban a későbbi győztes Bayern München állította meg Dunaiékat. Az 1971–1972-es idényben pedig 5 találattal – holtversenyben – a sorozat gólkirálya volt. Háromszor bizonyult magyar gólkirálynak, valamint volt európai ezüstcipős és bronzcipős is. Dunai Antal az Újpest színeiben 326 mérkőzésen 201 gólt ért el – elevenítette fel honlapján a Puskás Intézet.

A virágokkal együtt nyílik a Természettár exkluzív tárlata

HAON Elsőként mutatják be az országban a Virágnyelven című kiállítást a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Központi Könyvtárában március 23-án, csütörtökön. A Természettár exkluzív tárlata a Gombák földjén kiállításhoz hasonlóan látványosnak és grandiózusnak ígérkezik.

Újabb debreceni McDonald’s újult meg

HAON Hamarosan 5 étteremben várja a „Jövő éttermi Élménye” a vendégeket.

A tisztességes horgászok érdekeit is sértik az orvhalászok

HAON Reagált az „éhes” halászok vádemelésére a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervetek Szövetsége.

Elképzeltek és meg is valósítottak egy jövőt a debreceni gyerekek – Fotókkal, videóval

HAON Technológiai, mérnöki tudásukkal, egészség- és környezettudatos szemléletükkel valósággal lenyűgözték hallgatóságukat az iskolások.

Madárhangos tavasz a Hortobágy-Halastavon

HAON A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága izgalmasnak tűnő programot tett közé közösségi oldalán. Március 25-én, szombaton 10 órától 13 óráig a Hortobágy-Halastóra kilátogatók a szakvezetéses gyalogtúrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a tavaszi madárvonulás mozgalmába. A túra során megismerkedhetünk a terület történetével, sajátosságaival, fontos és jellegzetes növény-, és állatfajaival, valamint utazhatunk a „Sziktipró” húzta halastavi kisvasúton. A közzétett információk szerint a túra hozzávetőlegesen 5 km hosszú és mindenki számára teljesíthető. A legészakibb, Kondás nevű tóhoz való kijutást a kisvonat segíti, a visszaút pedig gyalogosan történik. A szakvezetéses túrán való részvétel díjhoz kötött.

Amikor kellett, jött a DEAC-szív

HAON Elek Gergő szerint, ha csapata tudja folytatni az eredményes játékot, akkor szép idénye lehet az egyetemistáknak.

Komédia a Csokonai „étlapján”

HAON Balfácánt vacsorára címmel bérletmentes előadásban látható a Csokonai Színház nagy sikerű vígjátéka a Csokonai Fórum Kóti Árpád-termében. A darabot március 23-án, csütörtökön 19 órától játsszák Mercs János, Vranyecz Artúr, Tolnai Hella és Hermányi Mariann főszereplésével.

„Különleges munkatársak” segítik a debreceni Immánuel Otthon és Iskolában tanuló halmozottan fogyatékos gyerekek fejlődését

HAON Pónis állatasszisztált foglalkozáson vehetnek részt az Immánuel Otthon és Iskola tanulói. Ebben a tanévben már „különleges munkatársak” is segítik a debreceni intézményben tanuló halmozottan fogyatékos gyerekek fejlődését. Szeptember óta többek között Maja, a mini shetlandi póni is részt vesz a gyerekek foglalkozásain. Az Immánuel Otthon és Iskola két telephelyen összesen 124 halmozottan fogyatékos gyermeknek és fiatalnak nyújt segítséget - olvasható a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség portálunkhoz eljuttatott közleményében. Az intézménynek országosan egyedülálló a képzési kínálata, ugyanis oktatási, szociális és rehabilitációs ellátást is biztosít egyszerre, továbbá számos terápiás, élményterápiás és állatasszisztált foglalkozás segíti a gyermekek fejlődését.

Egyre gyarapodik a kkv-park Debrecen déli szegletében

HAON Nagy igény mutatkozik, az épületek megtervezése már elkezdődött.

Nem lesz tojáshiány, de ne hagyjuk az utolsó pillanatra a vásárlást Debrecenben!

HAON A húsvéti ünnepre a tojás ára marad, a kötözött sonka 10-15 százalékkal kerül többe.

A Debreceni Egyetem továbbra is favorit a továbbtanulók körében

HAON Kiemelkedően szerepelt az idei általános felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem.

Szemétszedést tartanak Erdőspusztán

HAON Tisztítsuk meg közösen az erdőspusztai erdőket! címmel szerveznek szemétszedést március 25-én 8 órától Erőspusztán, a találkozási pont: Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség. A szemétszedés tökéletes program családoknak, barátoknak, de akár egyedül is tehetsz valamit a természetért, hiszen sajnos rengeteg szemét van erdeinkben, amelyek akár első pillantásra nem is láthatók. Ez a közös program lehetőséget ad arra, hogy jó példát mutassunk és együtt felhívjuk mások figyelmét is a természetünk védelmére. HBN

Óvatosságra intik a sofőröket a mezőgazdasági gépek miatt

HAON Elkezdődtek a tavaszi mezőgazdasági munkák, ezért közlekedésünk során a nap szinte minden időszakában találkozhatunk különböző gépekkel vármegyénk útjain is.

Húsvéti tojásfestés a Népi Mesterségek Házban

HAON Húsvéti tojásfestésre invitálja az érdeklődőket a Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület március 25-én reggel 9 órától a Népi Mesterségek Házba. A programot vezeti: Ujváry Mária tojásfestő népi iparművész. HBN

A debreceni Kecskés Karina a felnőtt Európa-bajnokságon bizonyíthat

HAON Magyarországról még nem indult 17 évesen súlyemelő lány felnőtt Európa-bajnokságon. Debrecenből a Fiszej SE súlyemelője, Kecskés Karina lesz az első, aki megteszi ezt a nagy lépest – tudatta édesapja – aki egyben edzője is –, Kecskés Zoltán Facebook-oldalán kedden. 

Négy gárda, köztük a DEAC kosarasai pályáznak a három kiadó helyre

HAON Andjelko Mandics tanítványai számára két győzelem jó eséllyel elég lehet a kvalifikációhoz.

Újabb akadály hárult el a Déli Ipari Park benépesülése előtt

HAON Magyar szakcégek segítik az újabb ipari beruházások megvalósítását a hajdúsági megyeszékhelyen.

A debreceni közönség nemrég láthatta a Velencei Biennáléra választott művész alkotásait

HAON Nemes Márton képviseli Magyarországot a 2024-es Velencei Biennálén. A képzőművészeti világkiállítás nemzeti biztosa, dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója nyílt pályázat útján, szakmai zsűri döntése alapján választotta ki a 60. alkalommal megszervezett esemény Magyar Pavilonjának kurátorát és tárlatát. A Techno Zen című kiállítás kurátora Kopeczky Róna. A 37 éves festőművész alkotásait a debreceni közönség is láthatta, a Modemben, a január 22-én záruló New Mediations kiállításon. HBN

A DVSC labdarúgója, Ferenczi János már a válogatott csapattal készül

HAON Március 23-án Észtországot fogadják felkészülési mérkőzésen.

Elsorodort egy debrecenben közlekedő sofőr egy gyalogost, mégse hívták se a rendőröket, se a mentőket

HAON A gépjármű vezetőjének jelentkezését várja a rendőrség.

Árokba csúszott, majd az oldalára borult egy autó Báránd és Sárrétudvari között

HAON Az autó három utasát kórházba kellett szállítani.

Meglopta, majd az elvett baltával bántalmazta ismerősét egy böszörményi férfi

HAON Ha beismeri tettét az elkövető, akár 10 év fegyházbüntetést is kaphat.