Tőzsdespekulációra használhatja fel a vírusjárványt Soros György

Gazdasági hatásai is lettek annak, hogy hétfőn kiderül Boris Johnson brit miniszterelnököt kórházba kellett szállítani a koronavírusos megbetegedése miatt, hiszen ezért a font veszíteni kezdett értékéből. A jelenlegi bizonytalan gazdasági és devizaárfolyami kilátások miatt azonban egyre több ország lehet olyan tőzsdespekulánsok célpontja, mint Soros György. Matteo Salvini egy hónappal ezelőtt figyelmeztetett a shortolásra, azonban a veszély nem múlt el.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társaságának megemlékezése

KISALFOLD Több éves hagyomány, hogy a Soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága minden évben koszorúzást tart április 8-án, Széchenyi István halálának évfordulóján, a soproni szobránál. Ez idén is így lett volna, de a körülmények közbeszóltak. Az emlékező szavakat ezért lapunkon keresztül juttatja el az érintettekhez, sőt annál is nagyobb közösséghez, Szalay Csaba, az öregdiák társaság elnöke.

Videós rémhírterjesztőket fogtak el Borsodban

KISALFOLD A koronavírusról hamis állításokat tartalmazó videó terjesztése miatt indított eljárást az ózdi rendőrkapitányság egy férfi és kiskorú lánya ellen – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Százmillió forintot csoportosított át a soproni önkormányzat

KISALFOLD A kormány által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekkel egy időben pénzügyi átcsoportosításokra kényszerültek a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány miatt, több településen már módosították az ez évi költségvetést és csökkentettek egyes juttatásokat.

Rászorulóknak szállítanak ételt a bécsi fiákerek

KISALFOLD A vírushelyzet miatt Bécsből is eltűntek egy időre a turisták, aminek következtében számos lovaskocsi utas nélkül maradt. Most profilt váltottak és ételt szállítanak az időseknek.

Változik a vasúti menetrend a Budapest-Hatvan vonalon

KISALFOLD Megváltozik a vasúti menetrend a Budapest-Hatvan vonal felújítása miatt április 14-től – közölte a Mávinform kedden.

Női kosárlabda NB I – Török Ágnes egy évet hosszabbított Győrben

KISALFOLD Az UNI Győr MÉLY-ÚT játékosa, Török Ágnes sajnálja, hogy nem fejeződött be a bajnokság. A győriek saját nevelésű játékosa alig egy hete fogadott örökbe egy kiskutyát. Időközben az is eldőlt, hogy a válogatott kerettag újabb egy évig marad a zöld-fehéreknél.

Járvány – Sokat buknak a focibírók is

KISALFOLD Nemcsak a klubok és a játékosok, a játékvezetők is komoly veszteségekkel számolhatnak a járvány miatt.

A Győr-Moson-Sopron megyei városokban 75 tervezett áramszünetre kell figyelni nyár elejéig – mutatjuk a listát 

KISALFOLD Több Olvasónk felvetette, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban kell számítani hosszabb áramszünetekre a hálózat karbantartása miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében? A felvetés jogos, a járvány idején minden család hűtője megtelt élelmiszerekkel. Megkérdeztük a szolgáltatót.

Emelkedik a szabadtéri tüzek száma Győr-Moson-Sopron megyében

KISALFOLD Április első hétvégéjén a megyénkben több mint öt hektárnyi terület égett le.

Az érettségi előtt álló lícistákat diákokat összetartóvá tette a helyzet

KISALFOLD Az online oktatás az érettségi előtt álló diákokat és tanáraikat hozta a legnehezebb helyzetbe, nekik a bizonytalanság ellenére a biztos jövőt kellene tervezniük. Megkérdeztünk néhány végzős licistát, hogy élik meg az iskolán kívüli életet.

Nemzeti egység van a kormány mögött

KISALFOLD Március 11., a veszélyhelyzet kihirdetése óta átalakult a magyar politikai helyzet. A koronavírus elleni küzdelemben olyan polgárok is elégedettek a kormánnyal, akik korábban nem nézték jó szemmel az intézkedéseit.

Utolsó járatról kellett leszállniuk Sopronban, mert nem volt elővételes jegyük

KISALFOLD A késő esti, utolsó járatról tessékelt le a sofőr egy fiatal párt a Sopron–Kapuvár között közlekedő autóbuszról, mert nem volt elővételben váltott jegyük. A Volán azt mondja, sokszor meghirdették, hogy a járványhelyzet miatt a buszvezetőnél nem vehető menetjegy.

A mentés nem show-műsor – Ne fotózzuk, videózzuk a betegeket!

KISALFOLD A technológia fejlődésével ma már mindenkinek a táskájában, zsebében lapul legalább egy olyan eszköz, amivel fényképezhetünk vagy videózhatunk. A mentők azt kérik, ezeket hagyjuk meg a szép pillanatoknak.

Negyvennyolcan vonultak be katonai alapkiképzésre Győrben – fotók

KISALFOLD Elkezdődött az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idei első alapkiképzése.

Tízezer maszkot kapott a győri Petz-kórház – fotók

KISALFOLD A Győri Segélyalap Alcufer Kft.-től érkezett nagylelkű támogatásával tízezer darab FFP2 típusú maszkot kapott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A maszkokat örömmel fogadták az intézményben, a mennyiség akár hetekig kitarthat.

Biciklisre, sétálóra is támadtak a vaddisznók a parkerdőben Fertődön

KISALFOLD A fertődi Leés-erdőben elszaporodtak, s egyre agresszívebbé váltak a vaddisznók. Nehezíti a megoldást, hogy az adott térség vadászatból kivont terület.

Kisebb tömeg reggelente az áruházakban, 9 után elcsendesedik a piac

KISALFOLD Bő egy héttel ezelőtt jelentette be a miniszterelnök, hogy a kormány kijárási korlátozást vezet be. Annak jártunk utána, hogy mik a vásárlók és az árusok tapasztalatai.

Orvosi oxigénnel látja el a kórházakat répcelaki Linde

KISALFOLD Magyarország egyik legnagyobb ipari és egészségügyi gázgyártója jelentős szerepet vállal a kiskunhalasi mobil járványügyi kórház kivitelezésében is.

Ilyen most a győri belváros: katonák a Baross úton, bezárt üzletek – videó, fotók

KISALFOLD Tettünk egy sétát Győr belvárosában.

Megnéztük, milyen a forgalom Győrben egy hétköznap – videó

KISALFOLD Benéztünk a nagy parkolóházakba is. Lényegesen kisebb a forgalom a városban, ugyanakkor tapasztaltunk érdekességeket.

Takács Kincső: készülünk, mert nem tudjuk, mi vár ránk az év hátralévő részében

KISALFOLD A kenus Devecseriné Takács Kincső és párostársa, Balla Virág folytatja a felkészülést a győri vízitelepen, bár még nem tudják, hogyan alakul számukra az év hátralévő része.

Női kézilabda – Mérkőzések helyett főz Katarina Bulatovic

KISALFOLD Az Audi-ETO montenegrói játékosa, Katarina Bulatovic is igyekszik hasznosan eltölteni a karanténban töltött időt.

Nagy a felelősség A kapuvári szociális központ dolgozóinak vállán

KISALFOLD Teljes átszervezésen esett át a Nyitott Kapu-Vár Szociális Központ dolgozóinak munkarendje. A rengeteg feladatról Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezetőt kérdeztük.

Győri találmány – PET(z)-pajzs a kórházi dolgozók védelméért

KISALFOLD A frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók védelme legalább annyira fontos, mint a járvány megfékezése. Alexovics László kitalált egy eszközt, amely a mintavételt végző orvosok és ápolók biztonságáról gondoskodik.

Zavartalanul folytatódik a betegellátás Győrben, ne késlekedjünk kórházba menni

KISALFOLD A biztonságos betegellátás érdekében március közepe óta teljesen elkülönül a járványos betegek kezelésére szolgáló részlegek és az egyéb kórházi ellátást igénylő betegek útja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

Diploma nyelvvizsga nélkül – Még ne keressék a Soproni Egyetemet információkért

KISALFOLD Az egyetem hivatalos tájékoztatást még nem kapott a teendőkről.

Görbicz Anita: annak örülnék a legjobban, ha minden visszatérne a régi kerékvágásba – interjú

KISALFOLD Egy hónapja már, hogy utoljára mérkőzést játszottunk, és több mint három hete tart az otthoni edzések időszaka a Győri Audi ETO KC csapatánál.

Lajtapress hetilap – Helyieknek helyben!

KISALFOLD Olvasóinknak ajánljuk Mosonmagyaróvár és térségének legfrissebb híreit.

Egészségügyi maszkokat varrnak a Handlerban

KISALFOLD A Handler Nándor szakképző iskola is csatlakozott az egészségügyi maszkok varrásához. A nőiszabó-képzést folytató tanulók szakoktató irányítása mellett dolgoznak otthonaikban.

NB II foci – Nyáron térhet vissza az ETO-ba Szimcsó Viktor

KISALFOLD Egyre jobb állapotban van a szeptember közepén a Nyíregyháza elleni bajnokin horrorsérülést szenvedő Szimcsó Viktor.

Koronavírus – Mutatjuk, hol várható áramszünet járvány idején a megyében + keddi infók

KISALFOLD

Így edzenek otthon a győri kosarasok – videón a negyedik gyakorlat

KISALFOLD Minden felvételen egy-egy gyakorlat látható, összesen tizenöt ilyen felvétel lesz.

Megújul a 9-es számú vasútvonal Fertőszentmiklós-országhatár közötti szakasza

KISALFOLD A GYSEV Zrt. megkezdte a Fertőszentmiklós-Fertőújlak-országhatár közötti vasútvonal teljes modernizációját. A 10,2 kilométer hosszú vonalszakasz átépítése miatt április 9-e és június 2-a között nem közlekednek vonatok az érintett szakaszon. A felújítási munkálatokkal a tervek szerint augusztus második felére végeznek.

Ismét segítettek az ETO-szurkolók, a mentőknek szerveztek gyűjtést

KISALFOLD Két héttel ezelőtti akciójukat követően – a kórháznál kifeszített molinókkal köszönték meg az egészségügyi dolgozók hősies helytállását – a D szektoros ETO-szurkolók ezúttal a győri mentőállomás dolgozóit lepték meg.

Nyitás után számít kollégáira a mosonmagyaróvári termál

KISALFOLD Március 16-án határozatlan időre bezárt a mosonmagyaróvári termálfürdő. Bár nem kell ötvenöt munkatárs után a járulékokat fizetni, így is el kellett küldeniük a dolgozók felét, akiket visszavárnak. Közben folytatódik a megkezdett fejlesztés.