Marihuána ültetvényeket számoltak fel a soproni nyomozók Ágfalván - fotók

Két lakásban is kábítószergyanús növényeket termesztettek.

A Rábaköz egyik legvirágosabb településének polgármestere kapott elismerést

KISALFOLD Fehértó a Rábaköz egyik legszebb, legvirágosabb települése, melynek polgármestere, Tóth Alice Magyar Arany Érdemkeresztet kapott nemrégiben.

Készülnek a virágosításra Győrben

KISALFOLD Megkezdték a Győr-Szol Zrt. Rozgonyi utcai melegházában a közterületekre szánt virágoszlopok és virágládák beültetését.

NB III foci - Az ETO Akadémia nagyon fiatal csapattal állt helyt Nagykanizsán

KISALFOLD Igor Nicsenko szerint jó mérkőzést játszott a csapata.

Futsal - A Soproni Szakképzési Centrum négy iskolájának diákjai mérkőztek egymással - galéria

KISALFOLD Hatodik alkalommal rendezik meg a szakképzési centrumok közötti Országos Futsal Bajnokságot. A bajnokság körzeti, megyei, regionális és országos tornákból áll, célja a centrumok intézményeiben tanulók számára rendszeres játék- és versenylehetőség biztosítása, a tehetséges gyermekek felfedezése, kiválasztása, valamint az egészséges életmódra-nevelés és a szakképzés népszerűsítése.

Magyar Kupa – Bejutott a négyes döntőbe az Audi-ETO (fotók)

KISALFOLD Szombathelyi KKA–Audi-ETO 15–39 (10–20)

Bringával ment lopni egy férfi a győri építkezésre - fotók a tolvajról

KISALFOLD A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

Mávinform: fokozatosan helyreáll a menetrend a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál

KISALFOLD Fokozatosan helyreáll a menetrend a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál, a késéseket a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti felsővezeték leszakadása okozta - közölte a Mávinform szerdán, kora délután az MTI-vel.

Megújult a GYSEV soproni kocsijavító műhelye - Fotók

KISALFOLD Ünnepélyes keretek közt adták át szerdán a GYSEV Zrt. kívül-belül megújult kocsijavító műhelyét, amely 600 millió forintos saját forrásból készült el.

Véglegesek az Audi-ETO BL-negyeddöntőjének időpontjai

KISALFOLD Az Európai Kézilabda Szövetség kihirdette az EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőinek időpontjait. Az Audi-ETO április 29-én Odensében lép pályára, majd egy héttel később május 6-án az Audi Aréna Győrben fogadja a dán együttest. Jegyeket március 30-ától ütemezve lehet venni.

Együttesek, szólóénekesek jelentkezését várják Észak-Komáromban

KISALFOLD A tavalyi siker után az észak-komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ idén is megszervezi a HashtagKN-t! Július 7-én és 8-án adják át a Tiszti Pavilon udvarát a bandáknak és szólóénekeseknek.

Hulladék égett Oroszlányban

KISALFOLD Nagy mennyiségben égett a tárolt hulladék egy kommunális hulladéklerakó területén Oroszlány és Pusztavám között, mintegy 400 négyzetméternyi területen.  A tűzesethez Oroszlány önkormányzati tűzoltói, a tatabányai hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint Kecskéd és Oroszlány önkéntes tűzoltó-egye- sületének tagjai vonultak. Az egységek négy vízsugárral és egy – a tulajdonos által biztosított – erőgéppel eloltották a tüzet.

Az ETO volt játékosa, Kerkez Milos iránt több komoly klub érdeklődik

KISALFOLD Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Mol szerdai sajtóeseményén elárulta: az ETO volt játékosa, Kerkez Milos iránt több komoly klub érdeklődik.

Valaki nem mond igazat - Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak egy férfit Győrben, de ő tagad

KISALFOLD A féltékenységi balhé életmentő műtétet eredményezett, viszont a férfi szerint a nő magának okozta a sérüléseket.

Sok kis apróságot köszönthetünk akik kedden születtek Győrben és Mosonmagyaróváron

KISALFOLD A neveket a szülők hozzájárulása után, a kórházból kapott névsor alapján tesszük közzé.

NB III foci - Idegenben az ETO Akadémia

KISALFOLD Hétközi fordulót rendeznek szerdán az NB III-ban. A Nyugati csoportban az ETO fiataljai idegenben lépnek pályára.

Élő videón a sérült Szojuz űrhajó személyzet nélküli hazatérése

KISALFOLD Az űrhajósok várhatóan még idén visszatérnek.

Bemutató és tojásfestés a Hegykői Csipkeházban

KISALFOLD Április elsején Kóczánné Ács Szilvia győri tojásfestő népi iparművész tart bemutatót a húsvéti tojásfestésről a Hegykői Csipkeházban, ahol régi húsvéti képeslapokból is nyílik kiállítás. A tavaszváró napot Barcza Attila országgyűlési képviselő nyitja meg.

Rekordlétszámú látogatót fogadott a Győri Jégsport Központ

KISALFOLD A Győri Jégsportért Alapítvány és a Győri ETO Hockey Club a közelmúltban zárta a 2022/23-as korcsolya szezont. A szezon tapasztalatait Bartalis József, a Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Szarvas Zoltán, a Győri ETO HC elnöke értékelte.

Közgyűlés Sopronban - Az alapellátás átalakításától a szociális ellátásokig

KISALFOLD A soproni önkormányzat csütörtökön közgyűlést tart, ahol kilenc napirendi pontról hoznak döntést.

Élesben a helyszínelőkkel - két nap követtük a balesetekre a rendőröket Győrben - videók, fotók

KISALFOLD Szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne adnánk hírt térségünkben történt balesetekről. Ezt alátámasztják a KSH friss országos adatai is. Tavaly az első három negyedévben – vagyis szeptember végéig – 15.145-en sérültek meg közúti balesetben hazánkban.

Aranyborok Győr-Moson-Sopronból a berlini versenyen - fotók

KISALFOLD Németországban rendezik meg a világ egyik legnagyobb borversenyét, melyen több mint 15 ezer mintát értékel a zsűri. A legutóbbi Berliner Wine Trophy-n kiválóan álltak helyt a magyar, köztük a vármegyei borok is.

A kapuvári igazgatót Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki

KISALFOLD A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Horváth László igazgató fontosnak tartja az otthonról hozott értékeket, melyek felnőttként is meghatározók számára.

A győri vár visszafoglalásának 425. évfordulóját ünnepelték a Belvárosban - sok-sok fotó

KISALFOLD A győri várat, vagy ahogy azt emlegették, Európa Kulcsát, 1598. március 28-29-én foglalták vissza a törököktől a Schwarzenberg Adolf herceg és Pálffy Miklós gróf vezette csapatok.

NB III foci - Az ETO nagyon fiatal csapattal állt helyt Nagykanizsán

KISALFOLD Igor Nicsenko szerint nagyon jó mérkőzést játszott a csapata.

GYSEV - álltak a vonatok Tatabányán, késnek az IC-k Győr és Sopron irányába

KISALFOLD "Tatabánya állomáson a biztosítóberendezés használhatatlan, sötét" - írta közösségi oldalán a vasúttársaság.

NB III – Csak a Csorna szerzett három pontot

KISALFOLD A labdarúgó NB III hétközi fordulójában csak a Csorna tudott három pontot szerezni, a Gyirmót II és az ETO Akadémia vereséget szenvedett.

Több mint ezer motorosnak szervez vezetéstechnikai tréninget a HUMDA

KISALFOLD Idén már hét állomásra látogat el a HUMDA nagy sikerű motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata, a Moto Safety. A résztvevők az ország hét különböző pontján fejleszthetik képességeiket és szerezhetnek gyakorlatot éles helyzetekben szakértő instruktorok segítségével. Az első, április 7-i Pécsett megrendezendő tréningre április 1-től 5-ig lehet jelentkezni a humdamotosafety.hu oldalon.

"Nagyon nehéz tárgyalássorozaton vagyunk túl" - Aláírták a bérmegállapodást a győri Audiban

KISALFOLD Szerdán aláírta az Audi Hungaria és az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) tárgyalódelegációja a bérmegállapodást.

Új darabot visz Bogotába a Győri Balett - Fotók a próbáról

KISALFOLD Bogotába, a VI. Kolumbiai Nemzetközi Komolyzenei Fesztiválra készül a Győri Balett társulata. A jelmezes próbán jártunk szerdán.

Harminc éve nyitotta meg kapuit Tatabányán a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola

KISALFOLD Több száz diák töltötte be a színpadot, a nézőteret pedig a pedagógusok, szülők, hozzátartozók és érdeklődő közönség pénteken délután. A Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola jubileumi, fennállásának 30. évéhez érkezett, ez jó alkalom volt az ünneplésre, a múltba való visszatekintésre.

Április 1-jén újra nyit a komáromi Bocska-tó

KISALFOLD Előreláthatólag április 1-jén 7 órától újra nyit a Bocska-tó.

Fának ütközött az autó Piliscsabán

KISALFOLD Fának ütközött egy személyautó a 10-es főút piliscsabai szakaszán, a magdolnavölgyi elágazásnál pénteken kora este.  Az esztergomi hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez. A személygépjárműben egy személy utazott, őt a tűzoltók feszítő-vágó segítségével kiszabadították és a gépjárművet a fáról eltávolították.

1-jétől több helyen kell fizetni a parkolásért - Legkésőbb április 20-ig meg kell venni a parkolóbérleteket Győrben

KISALFOLD Adyváros és Nádorváros egyes részein és a Szent István lakótelepen is fizetni kell a parkolásért április 1-től Győrben. A felszíni fizető parkolóhálózat III. övezeti részében (III/A., III/B. III/C., III/D. övezet) azok jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlásra, akik ezen a területen állandó lakóhellyel rendelkeznek, illetve azok is, akik tartózkodási hellyel rendelkeznek és Győr közigazgatási határán belül egyéb területen van állandó lakóhelyük is.

A nők és a fiatalok karrierje volt a győri Széchenyi-egyetem minikonferenciájának fókuszában

KISALFOLD Az ENSZ Fenntarthatósági Fejlődési Céljaihoz illeszkedik az a minikonferencia-sorozat, amely a győri Széchenyi István Egyetem szervezésében a nemek közötti egyenlőség témáját járja körül. A legutóbbi rendezvényen a Készségek Európai Évéhez kapcsolódóan a nők és a fiatalok munkaerőpiaci lehetőségei, valamint az élethosszig tartó tanulás voltak a középpontban.

A megyei matematikaversenyen lett első a soproni Líceum diákja

KISALFOLD A hetedikes licista, Sztahovszky Dániel (7.A) , visszatérő szereplője az iskola honlapjának is; hol matekversenyt nyer, hol videópályázaton arat sikereket, de nyelvtani viadalon is ért már el eredményeket.  Az idén több matematikaversenyen is indult.- A megyei matematikaverseny iskolai és megyei fordulóját is itt írtam a Líceumban. Nem voltak nagyon nehezek a feladatok, megbirkóztam velük - mondja Dániel szerényen. Csóka Andrea tanárnő a felkészítője, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Daninak otthon is van segítsége, édesanyja ugyanis matematikatanár.

NB III foci - Csornának kell a három pont

KISALFOLD Hétközi fordulót rendeznek szerdán az NB III-ban. A Nyugati csoportban a Csorna idegenben lép pályára.

Egy szélsőséges, baloldali transzgender csoport szerint a nashville-i gyilkos is áldozat (videó)

KISALFOLD A The Trans Resistance Network (TRN) mozgalom a hat emberáldozatot követelő nashville-i iskolai lövöldözés kapcsán kiadott közleményében úgy érvelt, hogy az iskola volt diákjaként és transzgender nőként azonosított tettesnek bizonyára nem maradt más hatékony módja, hogy észrevetesse magát, mint hogy „kirobbanjon”, és elvegye mások életét – írja a Magyar Nemzet.

Környezeti tanácsadás lesz csütörtökön Győrben

KISALFOLD Az Ökológiai Stúdió ingyenes lakossági környezeti tanácsadást tart 2023. március 30-án (csütörtökön) délelőtt 10-12 óra között.

Medvehagyma, az erdő ajándéka - Győr-Moson-Sopronban is sok helyen gyűjthető

KISALFOLD A medvehagyma szedési szabályairól és felhasználási módjairól Pottyondy Ákos, a pannonhalmi Ürmös Porta gazdája ad tanácsokat olvasóinknak.

15-30, esetenként 30-60 percet késhetnek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon

KISALFOLD Felsővezeték-szakadás miatt késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál - közölte a Mávinform szerda reggel.

Óvodafejlesztés, tekepálya, piac: milliárdos beruházások előtt Csorna

KISALFOLD Óvodafejlesztésre, tekepálya építésére, piac kialakítására, útfelújításra, a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére, bölcsődebővítésre, a Vilmos park rendezésére kapott a csornai önkormányzat állami támogatást. A beruházások előkészítése elkezdődött, összesen 2,2 milliárd forintos fejlesztés előtt áll a város. Közben újabb pályázatokat nyújtott be a városháza, melyekkel további 647 millió forinthoz juthat.

Baj van? Barta Sylvia a kórházból üzent

KISALFOLD Egy fotót tett közzé.

Sikeres nemzetközi ETO-szereplés Umagban - a Milant verték a győri fiatalok

KISALFOLD Az elmúlt héten U13-as csapatunk nemzetközi tornán vett részt a horvátországi Umagban, ahol olyan nagynevű csapatokkal mérte össze erejét, mint az olasz AC Milan, vagy az angol Arsenal - közölte a győri klub.

NB III foci - A Csorna három pontot "rabolt" Móron

KISALFOLD A kiesési rangadón kulcsfontosságú pontokat gyűjtött a rábaközi csapat.

NB III foci - hazai pályán kapott ki a Gyirmót II

KISALFOLD A hazai kék-sárgák egész mérkőzésen futottak az eredmény után.

GYSEV - állnak a vonatok Tatabányán

KISALFOLD "Tatabánya állomáson a biztosítóberendezés használhatatlan, sötét" - írta közösségi oldalán a vasúttársaság.

Alagút épül Sopron mellett - szűk területen, feszes határidővel dolgoznak a szakemberek - fotók

KISALFOLD Az M85-ös különleges építési projektjét úgy kell kiszolgálni anyaggal és emberrel, hogy a szűk területen mindenkinek legyen elegendő munkaterülete, eközben minden alapanyag időben a helyszínen legyen - adta hírül a Magyar Építők.

Ábrahám Csabát meglepte a rangos díj

KISALFOLD Március 15-én vehette át a Pro Urbe díjat Ábrahám Csaba, a Győri Vízisport SE elnöke.

Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere tart fogadóórát

KISALFOLD Árvay István polgármester csütörtök reggel 8 és 9 óra között a városházán (Fő u. 11.) fogadóórán várja a lakosokat. Bejelentkezni nem szükséges. A választókerületi képviselők fogadóórája szünetel.

Hrabalra emlékeztek soproni tisztelői - Fotók

KISALFOLD Bohumil Hrabal soproni tisztelői idén is megemlékeztek a Soproni Sörgyár oldalában elhelyezett emléktábláknál a tiszteletbeli magyar íróvá fogadott cseh alkotóról, aki a kommunizmus által meggyötört emberek hétköznapjait oly jól ismerte. Taschner Tamás beszédében megidézte az írót, sajátos látásmódját: „A világ mindig gyönyörű, nem azért mintha valóban az lenne, hanem azért, mert én úgy látom”. 

Megérkeztek az első gólyák Komáromba

KISALFOLD Hosszú út áll a fecskék és a gólyák mögött, akik légvonalban mintegy 10 ezer kilométert tettek meg az elmúlt hetekben, hogy hazatérjenek Dél-Afrikából. Az első gólyák egyike Komáromban jelent meg.

Kisgépeket lopott egy kerékteleki udvarról

KISALFOLD A 47 éves férfi március 10. és 15. között a kerítést lebontva bejutott egy kerékteleki udvarra.  Az ingatlanból szerszámgépet, kéziszerszámokat és egy laptopot vitt el. A helyi férfi lakásának átkutatása során a kisbéri rendőrök olyan tárgyakat találtak és foglaltak le, melyek a bűncselekményből származnak. A tettes azt állította, a lopott dolgokat a lakásában és az udvarán találta. Az esetről bővebben a police.hu oldalán olvashatnak.

Beugrósból lett olimpiai ezüstérmes a 70. születésnapját ünneplő győri Joós István

KISALFOLD Március 27-én ünnepelte 70. születésnapját Moszkva olimpiai ezüstérmese, Joós István. Az 1980-as ötkarikás játékokon lényegében beugrósként lett második Szabó Istvánnal K II 1000 méteren. Tízezer méteren kétszer a világbajnoki dobogó második, egyszer pedig annak harmadik fokára is felállhatott.

A győri Vitális Milán gólt lőtt az U21-es válogatottban

KISALFOLD A magyar U21-es válogatott kétgólos hátrányból fordítva 5-2-re legyőzte a házigazda ciprusiakat felkészülési mérkőzésen. A csapat tagja volt az ETO játékosa, Vitális Milán is. Nehéz körülmények várták a csapatokat a ciprusi Ethnikosz Achnas stadionjában, a viharos erejű szél mellett a pálya talaja sem kedvezett a gyors játéknak. A hazaiak már 2-0-ra vezettek, de a magyar válogatott a második félidei játéka alapján akár még nagyobb különbséggel is megnyerhette volna a találkozót.

Álrendőrt fogtak Győrszentivánon, aki milliós kárt okozott

KISALFOLD A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított büntetőeljárást a Győri Rendőrkapitányság csalás bűntette, és más bűncselekmények elkövetése miatt egy 41 éves győrszentiváni férfival szemben - közölte weboldalán a rendőrség.

Az előrelátó települések időben megreformálták intézményeiket Győr-Moson-Sopronban

KISALFOLD Takarékoskodni segítenek a természeti energiák2017-ben készült el Győr-Moson Sopron megye klímastratégiája, amelyben megállapították, hogy a lakosság 2,5 millió tonna környezetet terhelő káros anyagot bocsát ki, miközben a megyében lévő erdők 134 ezer tonnát képesek elnyelni. Hogy mit tehetünk a helyzet javításáért, erről nemrégen a megyei önkormányzat és az Europe Direct győri irodája szervezésében civil szervezetek, klímavédelemmel foglalkozó cégek, önkormányzatok cseréltek tapasztalatot. Három olyan település polgármestere is megosztotta tapasztalatait, akik nem az energiaválság kezdetekor, hanem már sokkal korábban kezdtek a takarékosság, az energiahatékonyság témakörével foglalkozni.

NB III foci - Hazai pályán folytathatja a Gyirmót II a pontgyűjtést

KISALFOLD Hétközi fordulót rendeznek szerdán az NB III-ban. A Nyugati csoportban a Gyirmót II hazai környezetben lép pályára.

Audi-ETO – Szombathelyen a négyes döntő a cél (videó)

KISALFOLD Az Audi-ETO női kézilabdacsapata az 5. fordulóban csatlakozik a a Magyar Kupa küzdelmeihez. A négyes döntőbe jutásért vívott párharcban az ellenfél az NBI/B-s Szombathely együttese lesz. A találkozó ma 18 órakor kezdődik az Aréna Savariában.

Nádor kupa - alsó tagozatosok gyerekek sakkversenyét rendezik Győrben

KISALFOLD A versenynek a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola ad otthont szerdán.

Medvehagyma, az erdő ajándéka - Győr-Moson-Sopronban is sok helyen gyűjthető

KISALFOLD A medvehagyma szedési szabályairól és felhasználási módjairól Pottyondy Ákos, a pannonhalmi Ürmös Porta gazdája ad tanácsokat olvasóinknak.

Élesben a helyszínelőkkel - két nap követtük a rendőröket balesetekre Győrben - videók, fotók

KISALFOLD Szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne adnánk hírt térségünkben történt balesetekről. Ezt alátámasztják a KSH friss országos adatai is. Tavaly az első három negyedévben – vagyis szeptember végéig – 15.145-en sérültek meg közúti balesetben hazánkban.

Fagyos hajnal után felmelegedés várható Győr-Moson-Sopronban

KISALFOLD A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 8 és 13 fok között valószínű.

Mark Zuckerberg gyors karriere a mai tömeges elbocsátásokig

KISALFOLD 19 év alatt egyenlő arányban vészelt át sikereket és vitákat.