Két autó ütközött az M1-esen Levél térségében

Levél térségében egy szakaszon egy sávon halad a forgalom.

Tetejére borult egy autó a 86-os főúton Csorna közelében, a sínekre is rálógott

KISALFOLD A jármű félig rálógott a vasúti sínekre.

Kigyúlt a remény lángja Sopronban

KISALFOLD Fellobbant a remény lángja, hiszen meggyújtották a soproni Fő téren felállított adventi koszorú második gyertyáját is.

A győri Szijjártó Péter külügyminiszter is posztolt a felújított győri fővonalról

KISALFOLD Vasárnap újraindult a vasúti forgalom a győri fővonalon.

Gazdaságinformatikai konferencia: a Széchenyi István Egyetem marokkói hallgatója nyerte el a legérdekesebb előadás díját

KISALFOLD A győri Széchenyi István Egyetem mesterszakos marokkói hallgatója nyerte el a Legérdekesebb előadás díját egy gazdaságinformatikai szakmai konferencián. A tehetséges fiatal egy összehasonlító tanulmányt mutatott be, amelyben egy saját mesterségesintelligencia-alapú szoftvert vizsgált a piacon elérhető alkalmazásokkal összevetve.

Elkezdődött az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben

KISALFOLD Elindult a karácsonyi bevásárlási szezon, az élelmiszerláncok várakozásai szerint a tavalyinál erősebb lehet a decemberi forgalom – derül ki az MTI által készített körképből.

NB II foci - Potyagóllal kapott ki a Mosonmagyaróvár - fotók a meccsről

KISALFOLD A 83. percben dőlt el a három pont sorsa.

Bábszínházi élményhez juttatják a gyerekeket Győrben a Vaskakasban - fotók

KISALFOLD Tíz éve teszik lehetővé cégek, magánszemélyek, hogy azok a gyerekek is el tudjanak jutni a Vaskakas Bábszínház előadásaira, akiknek a családja nem engedheti meg magának anyagilag a bérlet vásárlását.

Adventi körlevél Márton apáttól

KISALFOLD Hagyomány már a premontrei prépostságban, hogy Fazakas Zoltán Márton apát minden esztendőben, az adventi időszakban, körlevélben osztja meg gondolatait a premontrei rendhez kötődő testvérekkel.

Legendás győri gyárak érkeznek a könyvtárba

KISALFOLD 2023. december 13-án (szerda) a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (9021 Győr, Baross G. út 4.) 17 órakor Hartmann Gergely építészmérnök, egyetemi oktató előadását hallhatják Ipar és építészet Győrben 1945-1990 között címmel a Legendás Győri Gyárak ismeretterjesztő előadás-sorozatunk keretében.

Kevés szelídgesztenye termett, gondban a feldolgozók is

KISALFOLD Nem kedvezett az idei esztendő a szelídgesztenyének, az európai termés messze elmarad az átlagostól, ami a feldolgozott termékek mennyiségére is rányomja a bélyegét – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB körképéből.

Elhozták a béke lángját Betlehemből Mosonmagyaróvárra - fotók

KISALFOLD Az Európai Cserkészszövetség cserkészei vasárnap a délelőtti szentmisék végén a három mosonmagyaróvári katolikus templomban – a piarista kápolnában, a mosoni Nepomuki Szent János-templomban és a magyaróvári Szűz Mária királynő és Szent Gotthárd-templomban – osztották ki a betlehemi békelángot, melyet maguk hoztak el szombaton az ausztriai Linzből.

Európa második legjobb pályaudvara a bécsi Hauptbahnhof

KISALFOLD Először került be az Európai Pályaudvarok Indexébe a bécsi főpályaudvar, a Wiener Hauptbahnhof és a Zürichi Főpályaudvar után rögtön a második helyen végzett. A tesztelők többek között a rengeteg mozgólépcsőt és liftet, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és az okostelefonos alkalmazást értékelték.

Átadták a Győri Filharmonikus Zenekar legrangosabb díjait - Pro Orchestra-díj az alapítóknak - fotók

KISALFOLD Az idei év mérföldkő a Győri Filharmonikus Zenekar életében. Bőkezű lokálpatriótáknak köszönhetően 2023-ban létrejött a Pro Orchestra Alapítvány, melynek elsődleges feladata az együttes céljainak támogatása. A társulat hálája és megbecsülése jeléül az idei Pro Orchestra-díjakat az alapítóknak, Prof. Dr. Oláh Attilának, Petz Dávidnak és Szekeres Istvánnak ítélte oda, akiket Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója köszöntött a december 9-i „Duo Daniel” című bérletes hangversenyen.

Hét Győr-Moson-Sopron megyei középiskola TOP 100 között

KISALFOLD Elkészült a középiskolák rangsora, amely az idei matematika- és szövegértés-kompetenciamérést, a magyar, a matematika, a történelem és a nyelvi érettségi vizsgákat, valamint a felvételi eredményeket vette figyelembe. A top 100-ban hét Győr-Moson-Sopron vármegyei középiskola szerepel.

Síkosságmentesítés szombat éjjel és vasárnap is Győrben

KISALFOLD A társaság munkatársai és járművei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak.

15. Boogiefeszt és Boogie Show Győrben - Lábukban volt a boogie - sok-sok fotó

KISALFOLD A 15. Boogiefeszt fő eseményének - a szombati Boogie Show előadásoknak - idén új helyszín, a Győri Nemzeti Színház adott otthont.

Jóakarat hídja - A műtétre váró Éva egyedül neveli a lányát Mosonmagyaróváron

KISALFOLD Tízéves lányát segítség nélkül, egyedül neveli a Mosonmagyar­óváron élő Balog Éva: a családsegítők kérték alapítványunk támogatását a betegség miatt nehéz helyzetbe került édesanyának.

Fenyőárusítás a győri piactereken - Mutatjuk a helyszíneket és a nyitvatartásokat

KISALFOLD A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre inkább aktuális feladat a karácsonyfa beszerzése.

Szigetközi Fényfüzér Máriakálnokon - fotók, videók a látványos fényekről

KISALFOLD Mikulás a Csepel platóján, karácsonyfát cipelő autók, ünnepi díszbe öltözött nappali a teherautón. Ilyen és hasonló dekorációkkal vonultak a Szigetközi Fényfüzér keretében a járművek az éppen egy éve alakult Hullám-Tér Egyesület által szervezett Szigetközi Fényfüzér rendezvény keretében.

Mikulás járt az abdai községházán

KISALFOLD Szép Mikulás ünnepséget rendeztek az abdai községházán. Horváth Gergő szállította feldíszített hintóján a Mikulást és a kis manókat. A Zrínyi Ilona Általános Iskola 4. osztályos tanulói Szent Miklós meséjükkel készültek felkészítő tanárukkal, Kokasné Mónikával.

Fociztak a rendőrök - Győri rendőr a legjobb kapus

KISALFOLD A Honvéd Arrabona Sportegyesület Borbála-napi helyőrségi kispályás labdarúgó tornát rendezett Győrben, amelyre a Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök is beneveztek.

A magyar kormányfő az ukrán elnökkel is tárgyalt Argentínában (videó)

KISALFOLD Javier Milei jobboldali argentin elnök beiktatásán vett részt Orbán Viktor, majd az esemény után tárgyalt Volodimir Zelenszkijjel.

Advent a várban: meggyújtották a második gyertyát Mosonmagyaróváron - fotók

KISALFOLD Meggyújtották a második adventi gyertyát a mosonmagyaróvári várban, ahol több programmal is készültek a hét végén.

Fogaskerekes, angyalos: Győrben a virágpiac karácsonyfája sokakat megállít pár perc csodálkozásra

KISALFOLD Vakolat, bicikli-fogaskerék, kupak. Gondolná, hogy nem egy hulladékudvar leltáráról, hanem Győr legeredetibb karácsonyfájának alkotórészeiről olvas?

A győri Széchenyi-egyetem tíz hallgatója nyerte el az év egyetemi sportolója címet

KISALFOLD A győri Széchenyi István Egyetem tíz hallgatója – Sipőcz Richárd és Vida András (dzsúdó), Sebestyén Dalma (úszás), valamint Fazekas Fanni, Fehérvári Eszter, Glázer Márió, Józsa Márton, Szabó Bence, Szigeti Roland, Szőllősi Balázs (evezés) – vehette át a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) rangos elismerését, az Év egyetemi sportolója kitüntető címet.

Kötelező a maszk a soproni gyógyközpontban

KISALFOLD Megelőző céllal a Soproni Gyógyközpont fekvő­betegosztályain, valamint já­­róbeteg-ellátó egységeiben, a várótermekben kötelező az orrot és szájat elfedő orvosi, textil-, illetve más anyagból készült maszk viselése.

A 7 embere: Dr. Sragner Angéla - A támogató közösség hazahúzta szívét Mosonmagyaróvárra

KISALFOLD „Óriási lehetőségnek tartom, hogy már kezdő gyermekorvosként ilyen közegbe kerültem, ahol a legfrissebb nemzetközi szakmai irányelveknek megfelelő, korszerű ellátás alapjait sajátíthattam el egy olyan szemlélet mellett, ami kész meghallgatni a feleket, és partnerként kezeli nemcsak a kollégákat, de a családokat is” – vallja dr. Sragner Angéla csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, szoptatási szaktanácsadó, aki a K&H jövő gyógyítói díj közönségszavazásán jelölést kapott.

Megnyílt az Adventi tárlat Sopronban - fotók

KISALFOLD Advent második vasárnapján szinte színültig telt a soproni Munkácsy terem, ahol a Soproni Képzőművészeti Társaság fantasztikus hangulatú évzáró kiállításmegnyitója mellett a kultúrapártolók, a Soproni Füzetek legfrissebb kiadványát is fellapozhatták.

Szakdolgozókat köszöntöttek Kapuváron

KISALFOLD Az elmúlt évek hagyományait követve a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson- Sopron Vármegyei Területi Szervezete ebben az évben is kitüntette azon szakdolgozókat, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedő munkát végeztek. A díjazás jelölés alapján történt, melyet az erre a célra létrehozott bírálóbizottság bírált el.

A dinnyetermelés jövőjéről egyeztettek már most télen

KISALFOLD Van fejlődési lehetőség a hazai dinnyeágazat előtt, az export-piacokon egyre nagyobb a kereslet a magyar görögdinnye iránt. A lehetőségek kihasználásához azonban nagyobb termelői összefogásra van szükség – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara dinnye munkacsoportjának legutóbbi tanácskozásán, amelyen a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete, valamint a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) is képviseltette magát.

Karácsonyi szokások a Soproni Múzeumban

KISALFOLD Folytatódik a Soproni Múzeum adventi sorozata, ezúttal a 18. századba kalauzolják az olvasókat.

Sára Sándorra emlékezünk - A kiváló rendező anno Kapuváron gyógyult

KISALFOLD Kilencven évvel ezelőtt született Sára Sándor, Kossuth-díjas operatőr és rendező, a Duna Televízió volt elnöke. Megkapta a Kossuth-nagydíjat, a Balázs Béla-díjat, érdemes és kiváló művész volt, a magyar mozgókép mestere, a nemzet művésze.

Szünet a szolgáltatásban Gönyűn

KISALFOLD A Gönyűi Polgármesteri Hivatal igazgatási szünete december 21-től 2024. január 2-ig tart, mely időtartam alatt az ügyfélfogadás szünetel. A Községi Könyvtár pedig december 18-tól 2024. január 5-ig tart zárva. Január 8-tól a már megszokott nyitvatartási rend szerint várja minden kedves olvasóját.

Szalagkorlátnak csapódott egy autó a 83-as főúton

KISALFOLD Győrszemere közelében volt szükség tűzoltói beavatkozásra vasárnap délelőtt.

A győri Szabó Szebasztián második ezüstérme

KISALFOLD Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Figyelem - Megindult a vonatközlekedés, de több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon az időjárás miatt

KISALFOLD Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap.

Gáza lakosságának fele éhezik – frissül

KISALFOLD Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

Kerek jubileum - Tíz évesek a GYSEV első FLIRT motorvonatai - videó, fotók

KISALFOLD Idén pontosan 10 éve, 2013. december 6-án állt forgalomba az első FLIRT motorvonat a GYSEV Zrt-nél.

Együtt készültünk az ünnepekre Vincze-Pintér Mónikával + receptek

KISALFOLD Vincze-Pintér Mónika, a szeretetkonyham.hu háziasszonya.

Vb – Vereség Svédországtól, nem juthat a nyolc közé a magyar női válogatott – galéria

KISALFOLD A magyar válogatott 26–22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton, így már biztosan nem juthat a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet.

NB I – Drámai csatában egy ponttal győzött a SERCO UNI Győr

KISALFOLD A szünetben még vezetett a Szekszárd Győrben, a végén azonban egy ponttal a SERCO UNI Győr nyerte a rangadót.

NB I – A DVTK ellen javítana a címvédő Sopron Basket

KISALFOLD A címvédő Sopron Basket szombaton 19.15-kor a veretlen DVTK-t fogadja a Novomatic-arénában.

Advent a Széchenyi téren: ég a második gyertya Győrben - fotóriport

KISALFOLD Már a második gyertya lángja is fellobbant.

Az első szabadon választott miniszterelnökre emlékeztek Mosonmagyaróváron

KISALFOLD Halálának évfordulóján Antall József egykori miniszterelnökre emlékeztek Mosonmagyaróváron.

Számítógépeket kaptak Sopronban

KISALFOLD A Széchenyi István Gimnázium diákjai több mint 200 notebookkal gazdagodtak.

Traktorok vittek fényt az éjszakába Sokorópátkán - fotók

KISALFOLD Falukarácsonyt, jótékonysági vásárt szervezett az általános iskola javára az önkormányzat, az iskola és a Sokorópátkai Nőegylet vasárnap délután. Aztán útjára indultak a kivilágított traktorok, hogy fényt vigyenek a település minden zegébe-zugába.

Kutyafogaton érkezett a Mikulás Ikrénybe - fotók

KISALFOLD Mókás jelmezekbe öltözött kutyákkal vonultak vasárnap délután Ikrényben a Mikulás kísérői az utcákon a sportcsarnokhoz. Mint már néhány éve megszokhatták az itt élők, a házi kedvencekkel együtt érkezett a nagyszakállú, aki bőven osztogatta út közben is a szaloncukrot.

Házhoz megy a segítség Gönyűn

KISALFOLD A gönyűi önkormányzat az idén is sikeresen pályázott a szociálisan rászorulók részére nyújtható tűzifa támogatásra.

Év végéig nincs megállás - Újabb premierre készül a Győri Balett - fotók a főpróbáról

KISALFOLD A Győri Balett újabb bemutatóra készül. December 12-én 19.30-kor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Budafoki Dohnányi Zenekarral és Müpával koprodukcióban mutatják be a Mítoszok és istenek – az emlékezet tárháza című koncertestet. Vezényel Hollerunk Gábor.

Jégdarabok között úszkált 8 férfi Győrben - fotók

KISALFOLD Megtörték a Duna jegét, majd pancsoltak vagy hat percig az 1,6 fokos vízben vasárnap délelőtt Győrben az Aranypart 2-n.

Ha nem sztrájkol a buszsofőr, akkor indul a busz hétfőn - A tiltakozás Győr-Moson-Sopront is érinti, sok járat maradhat ki

KISALFOLD Főhet a feje az autóbusszal közlekedőknek hétfőn, hogyan jutnak el az iskolába és a munkahelyekre.

Gólya ösztöndíj a győri Széchenyi István Egyetemen: évi egymillió forint támogatást kap ötven hallgató

KISALFOLD A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban. Az ösztöndíjakat a fiatalok ünnepélyes keretek között vehették át a győri kampuszon.

NB II foci - Az idei utolsó meccs: Credobus Mosonmagyaróvár-Pécs

KISALFOLD A Merkantil Bank Liga, NB II 18. fordulójával befejeződik az idei küzdelemsorozat a másodosztályban. Vasárnap a Mosonmagyaróvár hazai pályán fogadja a Pécset.

Az űrt kutatják a Kazinczy Ferenc Gimnázium diákjai

KISALFOLD Jóföldi Jonatán, Győri Áron és Török Flórián 10.B osztályos diákok bronzérmesek lettek a Kárpát-medencei űrkutatási verseny döntőjében. Külön érdem, hogy tizedikesként végzős középiskolások között versenyezve érték el ezt a kiemelkedő eredményt. Felkészítő tanáruk Takács Éva.

Nyugdíjba vonult Giliczné Köves Beatrix, a kapuvári katolikus óvoda óvó nénije - fotók

KISALFOLD Nyugdíjba vonult a kapuvári Páli Szent Vince katolikus oktatási központ óvodájának első vezetője, Giliczné Köves Beatrix és megkezdte jól megérdemelt pihenését.

Télen is pörög a Bridge: Piramis, Road és Hősök a Széchenyi István Egyetem klubjának színpadán

KISALFOLD A május közepétől egészen október elejéig tartó, hosszúra nyúlt szabadtéri időszak után a klubszezonban is az ország legjobb könnyűzenei fellépőivel találkozhatnak azok, akik hétvégi programjuk helyszínéül a győri Széchenyi István Egyetem Bridge Hallgatói és Oktatói Klubját választják. Többek között fellép a Road, a Hősök és a Piramis, az évet pedig az Aurora és a Leander Kills zárja.

Világörökség szakmai napot tartottak Eszterházán - fotók

KISALFOLD A napokban a Fertő-tó településeinek és szervezeteinek vezetői találkoztak a fertődi Esterházy-kastélyban.

Híd a hallgatók és a piac között - Egyedülálló workshopnak adott otthont a Széchenyi István Egyetem - fotók

KISALFOLD A piaci igények kiszolgálásáról, előrelépési lehetőségekről, a tehetséges hallgatók hazacsábításáról és megtartásáról szólt a Techtra Technológiai Transzfer Intézet Mindcraft elnevezésű projektjéhez kapcsolódó workshopja a Széchenyi István Egyetemen. A program illeszkedett az egyetem Győri Tudományos és Innovációs Parkjának fő fókuszterületeihez is.

Pénz a karácsonyfa alá Bakonyszentlászlón

KISALFOLD A bakonyszentlászlói önkormányzat karácsonyi támogatásként pénzbeli támogatást nyújt a községben lakóhellyel rendelkező 62. életévét betöltött nyugdíjasok részére. A támogatás december 11-én hétfőn 13- 16 óráig és december 12-én kedden 8-16 óráig vehető át a polgármesteri hivatalban. A jogosultság igazolásárára lakcímkártyát és nyugdíjas igazolványt kell bemutatni.

Nagyot fordul az időjárás Győr-Moson-Sopronban - Sopronban akár + 7 fok is lehet

KISALFOLD A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában -1 és +3 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő.

NB I – Oda a Sopron Basket hazai veretlensége, a DVTK átrobogott a címvédőn is

KISALFOLD A második negyedben dőlt el a mérkőzés: a Sopron Basket hazai pályán kapott ki a továbbra is hibátlanul listavezető DVTK-tól.

Petőházi drogériából lophatott 200 ezer forintot egy férfi - Felismeri?

KISALFOLD A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

Adventi Mézes Sokadalom - Ünnepi készülődés Győrújbaráton - videó

KISALFOLD Ünnepi díszek, ajándékok készülnek, a várakozás lángja lobban fel.