Koronavírus – minden szerdai infó egy helyen

Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Drogdílert és fogyasztókat is fogtak a tatabányai rendőrök

KEMMA A tatabányai rendőrök hétfőn több kábítószer fogyasztót, és a tiltott szerek árusítóját is elfogták, akinél további kábítószergyanús anyagot találtak.

2020.04.08

KEMMA

Mostantól a Tatabányán is kezelhetnek koronavírusos betegeket

KEMMA A tatabányai Szent Borbála Kórházat is kijelölték járványügyi célokra, ami azt jelenti, hogy mostantól itt is kezelhetnek koronavírusos betegeket.

Koronavírus – ígéretesnek tűnik a japán gyógyszer

KEMMA Lecsökkenti a koronavírus fertőzöttség időtartamát, valamint javítja a tüdő állapotát az a gyógyszer, amelyből szombaton 400 ezer tablettát hoztak Kínából hazánkba.

Milliárdos kárt okozó bűnszervezetre csapott le a NAV

KEMMA A Nemzeti Adó és- Vámhivatal a TEK bevonásával egy dunántúli, milliárdos kárt okozó, munkaerő-kölcsönzésben érdekelt bűnszervezetre csapott le.

A tatai katonák körbefutva hódították meg a Balatont

KEMMA Az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái is részt vettek a március 5-8. között megrendezett 13. Spuri Balaton Szupermaratonon.

Gimis bandaként indultak, azóta már egy ország ismeri a dorogi zenekar dalait

KEMMA Az idei év, legalábbis a banda szempontjából mindenképpen erős lesz, hiszen kislemezzel és videóklipekkel jelentkeznek majd.

A koronavírus miatt a dorogi focisták bérezése is csökkent

KEMMA Szinte minden klub csökkenti a fizetéseket a kialakult helyzet miatt, nincs ez másképp az NB-II-ben vitézkedő Dorogon sem.

Több milliót utalt Tata a koronavírus tesztelésére a Szent Borbála Kórháznak

KEMMA Tata önkormányzata közel négy millió forintot utalt át a tatabányai Szent Borbála Kórháznak a koronavírus tesztelésére alkalmas berendezés megvásárlásához.

A tatai esőembereknél is átírta a mindennapokat a vírus

KEMMA Az Esőemberekért Egyesület tagjai is segíti a tataiakat a járvány idején. Szájmaszkokat varrnak, mindemellett ebédet is szállítanak az óvodások számára.

Vádat emeltek a hazánkba fegyverrel és lőszerekkel belépő teherautós ellen

KEMMA Az ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a szlovák férfival szemben, aki kézilőfegyverét a benne lévő lőszerekkel engedély nélkül hozta be az hazánk területére.

Önkénteskedő olvasóink többsége az idősek bevásárlását segíti

KEMMA Olvasóink többsége nem önkénteskedik, azonban akik vállalnak ilyen feladatokat, azok többsége az idősek bevásárlásában és a gyógyszerek kiváltásában segít.

Friss infó: új koronavírus-adatok térségünkből

KEMMA A tájékoztató oldal legfrissebb, április 6-i adatai szerint 14 a regisztrált koronavírusos betegek száma Komárom-Esztergom megyében. Országos szinten ez a szám 744.

A tatabányai tekés hölgyek bíznak a bajnokság folytatásában

KEMMA A tatabányai női tekések bíznak a bajnokság folytatásában, ám addig az otthoni edzésé a főszerep.

2020.04.06

KEMMA

Megyénkben újabb 203 millió forintot fordíthatnak fejlesztésekre

KEMMA Csolnok a nyertes projektjének köszönhetően 91 millió forintot fordíthat egy minibölcsőde megnyitására, amelyre igen nagy szükségük van a településen élőknek.

Már a csekkért se kell a postára menni: videón a most nélkülözhetetlen app használata

KEMMA A koronavírus-járvány miatt minimálisra szorítjuk a társas érintkezéseket. Postára azonban járunk, a csekkek miatt. Viszont már erre sincs szükség.

Tatabányán fogták el a körözött személyt

KEMMA Tatabányán igazoltattak egy férfit, akiről az intézkedés során kiderült, hogy ellene elfogatóparancs van érvényben lopás és kábítószer birtoklás miatt.

Tardos fellélegezhet: szombaton nem szállták meg a turisták a Malomvölgyet

KEMMA Szombat délután megnéztük, mi a helyzet a kedvelt kirándulóhelyen, Tardos mellett, ahol már a parkolót is lezárták a járványhelyzet miatt.

Számos kérdőjel a TSC-Geotech versenyidényében

KEMMA A TSC elnöke – a központi döntéseket követve – elrendelte az egyesület valamennyi létesítményének lezárását, azóta csendesek a futópályák és a futófolyosó is.

Maradjon otthon a Kemmával – házhoz visszük neked a szórakozást

KEMMA A Kemma.hu segít, hogy ne unatkozz otthon. Új sorozatunkban minden nap hozunk öt remek ajánlatot.

Jelöljünk Príma-díjra megyénk legjobbjait!

KEMMA Idén is tíz kategóriában jelölhetik Megyei Príma Díjra a helyi példamutató személyiségeket. A voksaikat április 20-ig tudják leadni.

Újabb két ittas sofőrt fogtak megyénkben

KEMMA A tatabányai egyenruhások egy nap alatt két ittas sofőrt is fogtak. Egyikük ellen pedig büntetőeljárást indítottak és a vezetői engedélyét is elvették.

Húsz éve több ezren drukkoltak a hazai pályán diadalmaskodó Tatabányának

KEMMA Múltidézőnkben megyei csapataink húsz éve, április első hétvégéjén játszott bajnoki mérkőzéseit elevenítjük fel,

Ács és Komárom is költségcsökkentést jelentett be

KEMMA Ácson csökkentik az önkormányzati képviselők tiszteletdíját, Komáromban a polgármester, alpolgármesterek, cégvezetők jövedelmeit csökkentik ötven százalékkal.

Maradj otthon a Kemmával – házhoz visszük neked a szórakozást

KEMMA A Kemma.hu segít, hogy ne unatkozz otthon. Új sorozatunkban minden nap hozunk öt remek ajánlatot.

Katonák segítik a tatabányai kórházat

KEMMA A Szent Borbála Kórház működését segítik a járvány idején, kapcsolatot tartva más szervekkel is.

A komáromi Goodmillshez is megérkezett a Honvédelmi Irányító Törzs

KEMMA Újabb kilenc céggel bővült a minősített vállalatok listája, ahová katonai segítséget küldenek a járvány időszakában.

Több mint ötmilliós kárt okozott egy gyertyával, az ügyészség vádat emelt ellene

KEMMA Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfi ellen, aki egy házban meggyújtott gyertyát felügyelet nélkül hagyta, amely miatt leégett a ház teteje.

2020.04.03 + TV melléklet

KEMMA

Fertőtlenítőszert, maszkokat és milliós adományt kapott a tatabányai kórház

KEMMA A tatabányai kórház újabb adományokat kapott a vírus elleni védekezésre. Most 3,5 millió forint adományt, 100 liter fertőtlenítőt és 400 maszkot vehettek át.

Hatszor lopott a 34 éves esztergomi férfi egy dorogi üzletből

KEMMA A 34 éves férfi februárban négyszer, majd márciusban kétszer lopott termékeket és illatszereket ugyanabból a dorogi üzletből.

Leégett egy faház Szomódon

KEMMA A műanyag rekeszek tárolására használ faépületben keletkezett tüzet a komáromi hivatásos tűzoltók oltották el két vízsugár segítségével.

Heti edzéstervekkel készülnek otthonról a folytatásra a dorogi focisták

KEMMA A szövetség felfüggesztett minden, az égisze alá tartozó bajnokságot, így az NB II.-es Dorogi FC futballistái is egyénileg készülnek a folytatásra.

Natúr kozmetikumok a természetes szépségért

KEMMA Roppant széles választékkal találkozhatunk a natúr kozmetikum palettán is, így semmi nem akadályozhatja meg abban, hogy a lehető legmegfelelőbben ápolja a bőrét.

Maradjon otthon a Kemmával – házhoz visszük neked a szórakozást

KEMMA A Kemma.hu segít, hogy ne unatkozz otthon. Új sorozatunkban minden nap hozunk öt remek ajánlatot.

Az esztergomi kézilabdázók a dobogón zárhatják a bajnokságot

KEMMA Nem tudják még, hogy véget ért-e a szezon, de úgy fest, hogy bronzérmes pozícióban zárja az NB II-es bajnokságot az esztergomi felnőtt női kézilabdacsapata.

Friss infók a tatabányai ipari parkban felállítandó koronavírus-laborról

KEMMA A Becton Dickinson Hungary Kft vállalta, hogy a speciális mikrobiológiai laboratóriumában ingyenesen elvégzik a tatabányai kórháznak szükséges teszteléseket.

Elfogták az Oroszlányban sorozatosan lopó férfit

KEMMA A férfi több alkalommal is lopott Oroszlányban. Többek között telefont, táskákat, ékszereket, bicikliket és egy munkásszállóról még egy sarokcsiszolót is ellopott.

Tatán kapcsolták le az ittas tiszaeszlári sofőrt

KEMMA Az igazoltatás során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, és az is kiderült, hogy a férfi jogosítványát már korábban visszavonták.

Minibölcsőde épül Csolnokon

KEMMA A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 203 millió forintból Csolnokon minibölcsőde épül, míg Máriahalmon az egészségügyet fejlesztik.

Íjjal lőtte mellkason magát Dorogon egy 14 éves fiatal

KEMMA Mentőhelikopterrel szállították kórházba azt a fiatalt, aki eddig ismeretlen okokból számszeríjjal mellkason lőtte magát.

Jut mindenkinek: 12 ezer tonna tészta és liszt se kottyan meg a Gyermelyinek

KEMMA Dr. Nagy István, agrárminiszter és dr. Völner Pál országgyűlési képviselő ellátogatott a Gyermelyi Zrt. malmaiban, ahol megtekintették az ott folyó munkákat.

110 ezer liter fertőtlenítőt adott már a füzitői Mol-gyár az országnak

KEMMA A Mol Lub Kft. almásfüzitői üzemében március utolsó napjaiban kezdték meg a fertőtlenítőszer gyártását, azóta már 110 ezer liter készült a fontos folyadékból.

Házhoz hozza a kultúrát és a történelmet a komáromi Klapka György Múzeum

KEMMA A Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója, Számadó Emese mesélt arról, hogy ebben a kialakult járványügyi helyzetben, hogy telnek az intézmény napjai.

Koronavírus – minden hétfői infó egy helyen

KEMMA Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

A szelézi atya szerint a hit próbájának időszaka a mai helyzet

KEMMA Ábrahám Béla szalézi atya idei utolsó nagyböjti konferencia­beszédét tartotta a péliföldszentkereszti kegyhelyen április első vasárnapján.

A nemzetért imádkozik az ácsi polgármester

KEMMA Dr. Szentirmai István (Fidesz-KDNP), Ács polgármestere azt kéri a hívőktől, hogy minél többször mondják el az imát a nemzetért.

Tatabányai tesztlabor – ha kell, ebbe az irányba mozdulnak el

KEMMA Az operatív törzs egészségügyi bizottsága felkészült arra, hogy ha szükséges, akkor további laboratóriumokat nyitnak a már meglévőek mellé.

A Tatai AC kézilabdázói is egyénileg készülnek a folytatásra

KEMMA A koronavírus-járvány miatt az NB I. B. Nyugati csoportjában szereplő Tatai AC férficsapatának tagjai is egyénileg készülnek a folytatásra.

Koronavírus – minden vasárnapi infó egy helyen

KEMMA Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Továbbra sem áll le a munka a tatabányai rugógyárban

KEMMA Továbbra is termelnek a tatabányai rugógyárban. Érthető okokból az idősebbek közül többen nem kockáztatnak, így számukra biztosított az otthonmaradás.

Orvosi maszkot is varrnak a kocsi angyalok

KEMMA A kocsi angyalok szájmaszkok varrásába kezdtek. Két típusú maszkot készítenek, kétrétegűt úgymond utcai viseletre, négyrétegűt pedig a kórházak részére.

Egy nap alatt elkapták Tata szorgos tolvaját

KEMMA A tatai egyenruhások egy napon belül azonosították és elfogták azt a 24 éves férfit, aki egy éjszaka alatt három különböző helyről is lopott Tatán.

Szombati infó: 14 koronavírus-fertőzött van Komárom-Esztergom megyében

KEMMA A tájékoztató oldal legfrissebb, ápilis 4-i adatai szerint 14 a regisztrált betegek száma Komárom-Esztergomban megyében. Országos szinten ez a szám 678.

A síneken találták meg a nőt a komáromi rendőrök

KEMMA A komáromi rendőröktől egy aggódó férfi kért segítséget április 3-án, mert nem tudta merre járhat felesége, aki korábban távozott otthonról.

2020.04.04 + melléklet

KEMMA

Tatabányai boltból próbált lopni, még a helyszínen elfogták

KEMMA A férfi a táskájában szalámit, édességet , alkoholt, valamint borotvakészletet próbált kicsempészni, azonban még a helyszínen lebukott.

Körözött győri férfit fogtak a rendőrök Tatán

KEMMA A rendőrök Tatán igazoltatták a győri férfit. Az intézkedés során kiderült, hogy a Győri Rendőrkapitányság korábban körözést adott ki rá.

A tatabányai kéziszurkolók maszkokat osztanak Tatabányán

KEMMA A nemes kezdeményezéshez készült maszkok Tatán készültek, és az árát a szurkolók dobták össze.

A bajnaiak is segítenek maszkokat készíteni

KEMMA A bajnai ovi munkatársai is csatlakoztak az ország és a megye maszkvarróihoz. Az intézményben egyébként jelenleg is van ügyeleti ellátás.

A tatabányai ingatlanszakértő szerint átmeneti a csökkenés az ingatlanpiacon

KEMMA Szinte minden gazdasági ágazatra hatással van a kialakult helyzet, de vajon mi a helyzet az ingatlanpiacon? Erre próbáltunk választ találni egy tatabányai ingatlaniroda segítségével.

Nem tatai a 13. Komárom-Esztergom megyei koronavírusos

KEMMA Tata polgármesterének tájékoztatása szerint újabb támogatásokkal segítik a város munkáját a vírus elleni védekezésben, és az idősek ellátása is zavartalanul zajlik.

Újabb koronavírusos beteget regisztráltak Komárom-Esztergomban

KEMMA A tájékoztató oldal legfrissebb adatai szerint újabb koronavírusos beteget regisztráltak Komárom-Esztergomban, ezzel tizenháromra nőtt a fertőzöttek száma.

Maradj otthon a Kemmával – házhoz visszük neked a szórakozást

KEMMA A Kemma.hu segít, hogy ne unatkozz otthon. Új sorozatunkban minden nap hozunk öt remek ajánlatot.

Mezei Kitty színésznő szerint előnyei is vannak otthonmaradásnak a járvány idején

KEMMA A tatabányai születésű színésznő arról mesélt, hogy tölti idejét ebben a nehéz időszakban.

Közösségi tereket hoztak létre Dorogon

KEMMA A Schmidt Sándor lakótelep tömbjei közé telepítettek három szaletlit, amelyet a lakók a járványügyi helyzet elmúlásával vehetnek birtokba.

Majd’ 19 millióért vesz koronavírus-teszteket Nyergesújfalu

KEMMA Nyergesújfalu önkormányzata több eszközt is vásárol a járvány elleni harchoz, például 18,9 millió forintért 200 koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztet.

Keresik az akksitolvajt, aki óriási bajt okozhatott volna az M1-esen

KEMMA A rendőrség azt az ismeretlen elkövetőt keresi, aki az M1-es autópályáról ellopott egy fényjelző berendezéseket működtető akkumulátort.

Őrizetben a férfi, aki megyénk több intézményébe is betört

KEMMA Két óvodába és három iskolába is betört a férfi Komárom-Esztergom megyében, azonban a férfit a dorogi rendőrök azonosították majd őrizetbe vették.

A használt autók piacát szinte teljesen befagyasztotta a koronavírus

KEMMA Március második felében hatalmas visszaesés volt tapasztalható ország- és megyeszerte a használt autók piacán. Az előrejelzések szerint a zuhanás nem áll meg.

Újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Komárom-Esztergom megyében

KEMMA A tájékoztató oldal legfrissebb, április 7-i adatai szerint 15 a regisztrált koronavírusos betegek száma Komárom-Esztergom megyében. Országos szinten ez a szám 817.

Koronavírus – minden keddi infó egy helyen

KEMMA Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

2020.04.07 + Rejtvény melléklet

KEMMA

A tatabányai tévé vezetője vitatja, az alpolgármester támogatja a szerződésmegszüntetést

KEMMA A tatabányai polgármester felmondta közösségi televízióval eddig fennálló szerződést. A döntéssel alpolgármestere egyetért, többen viszont nem.

Jut mindenkinek: a 12 tonna tészta se kottyan meg a Gyermelyinek

KEMMA Dr. Nagy István, agrárminiszter és dr. Völner Pál országgyűlési képviselő ellátogatott a Gyermelyi Zrt. malmaiban, ahol megtekintették az ott folyó munkákat.

A tatai dandár lövésze megmutatta, hogy legényesezik egy katona (videó)

KEMMA A tatai lövészdandár is csatlakozott a legényesezz otthon kihíváshoz, és a szolnoki helikopter bázist ki is hívták, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett a komáromi sofőr

KEMMA Az igazoltatás során derült ki, hogy a férfinél nincs jogosítvány, majd az alkoholszondás ellenőrzés is pozitív eredményt mutatott.

A bakonysárkányi diákok komolyan veszik a digitális oktatást

KEMMA Jól vették a digitális akadályt a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola tanulói és tanárai. Az első napok után már gördülékenyen ment a tanítás.

Online látogathatjuk a tatai könyvtárat

KEMMA A járványügyi helyzetre tekintettel a városi könyvtár sem fogad látogatókat, így ez az intézet is átköltözött az online felületekre.

Jótékonykodni fog a tatai kötődésű kitüntetett Volán-vezér

KEMMA Lánczy Leó-díjban részesítették a tatai születésű, Dunaalmáson felnövő Dávid Ilonát, aki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Maradjon otthon a Kemmával – házhoz visszük neked a szórakozást

KEMMA A Kemma.hu segít, hogy ne unatkozz otthon. Új sorozatunkban minden nap hozunk öt remek ajánlatot.

Közösségi kertet alakíthatnak ki Gyermelyen

KEMMA Gyermelyen mintegy egy hektáron álló területen közösségi erdőkertet alakítanak ki, amelyre gyümölcsfákat telepítenének, amiket aztán örökbe lehet fogadni.

Komárom-Esztergomban nem, több szomszéd megyében nőtt a koronavírusosok száma

KEMMA A tájékoztató oldal legfrissebb, április 5-i adatai szerint 14 a regisztrált betegek száma Komárom-Esztergomban megyében. Országos szinten ez a szám 733.

Felmondta a tévések szerződését a tatabányai polgármester

KEMMA Pénteken kiadott közleményében tudatta, hogy felmondta a helyi közösségi televízióval eddig fennálló szerződést Szücsné Posztovics Ilona polgármester.

Hiába nincsenek meccsek, a megyei foci nem állt le a háttérben

KEMMA A koronavírus miatt szünetel a bajnokság, edzések sincsenek, mit tud tenni most a megyei igazgatóság – kérdeztük Khéner Lászlót, az MLSZ megyei igazgatóját.

Tatabányai kamionos elmondta, milyen most Ausztriába fuvarozni

KEMMA A Kemma.hu-nak egy tatabányai kamionos, János mesélte el, miben változott a fuvarozás rendje a koronavírus miatt az elmúlt időszakban.

Próbálják útját állni a turistáknak a Rám-szakadéknál és Malomvölgyben is

KEMMA Az önkormányzatok mindenkit arra kérnek, tartsák be az operatív törzs ajánlásait és a fertőzésveszély miatt most kerüljék el a népszerű kirándulóhelyeket.

Koronavírus – minden szombati infó egy helyen

KEMMA Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Az Agrotata Kft. 24 órán belül kiszolgálja partnereit

KEMMA Horváth Róbert tulajdonossal, ügyvezető igazgatóval beszélgettünk az elmúlt évtizedről, a jelenről és a tervekről.

Az önzetlen vállalkozó kórháznak, civileknek, otthonoknak készíti az arcmaszkokat

KEMMA Varga-Zábráczki Dóra először 200-300 maszkot készített és osztott szét, amelynek híre futótűzként terjedt és azóta már több ezer maszk elkészítésénél tart.

Oroszlányban volt a járvány legkülönlegesebb esküvője: talpig maszkban mondták ki az igent

KEMMA . Az esküvőjükön készült fotó bejárta a világhálót. Sok fiatal pár miattuk döntött úgy, hogy mégsem halasztják el közelgő esküvőjüket.

Életfogytot is kaphatnak a bakonyaljai marihuána-termesztők

KEMMA Az ügyészség meg akarja hosszabbíttatni annak a két férfinek a letartóztatását, akik a Tárkány közelében termesztettek marihuánát.

Koronavírus – minden pénteki infó egy helyen

KEMMA Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Két újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Komárom-Esztergom megyében

KEMMA A tájékoztató oldal legfrissebb adatai szerint 15 fő a regisztrált betegek száma Komárom-Esztergomban megyében.

A dorogi mentősök nevében próbálnak pénzt kicsalni a koronavírusra hivatkozva

KEMMA A dorogi mentőállomás közösségi oldalán osztotta meg, hogy idegenek az állomás nevében próbálnak meg pénzt kicsalni emberektől.

Koronavírus tesztlabort állítanak fel a tatai, tatabányai mintavételekhez

KEMMA Üzembe állítanak egy Covid19 vírus tesztelésére alkalmas laboratóriumot, amelynek működését segítendő adományokat is gyűjtenek.

Letartóztatták a tatabányai családi házból ékszert lopó tetőfedő munkást

KEMMA A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva május 1-ig letartóztatásba helyezte a tetőfedő munkást, aki egy tatabányai családi házból lopott el ékszereket.

Vádat emeltek a szlovák biciklitolvaj páros ellen

KEMMA A benyújtott egyezségi kérelmet elutasította az ügyészség, így bírósági tárgyalást tartanak az ügyben.