Szőnyeg a teraszon: hogyan válasszunk?

Újabban sokan tesznek szőnyeget a ház kültéri részeire. Nemcsak esztétikailag ad hozzá a környezet szépségéhez, hanem még kényelmesebbé is teszi a kertben töltött időt.

Milyen lenne ma Coco Chanel hálószobája?

LAKASKULTURA Legyen szó divatról, zenéről vagy művészetről, a következő hírességek mind olyan örökséget hagytak az utókorra, amelyek a mai napig meghatározóak és inspirálóak. Ez az, ami lenyűgözte Neville Johnson tervezőit, akik újragondolták, milyen hálószobákba költöznének be manapság kedvenc ikonjaink.

Íme Kate Moss vidéki otthonának fürdőszobája

LAKASKULTURA Egyszerre klasszikus és extravagáns Kate Moss cotswoldi házának fürdőszobája, amelyet a brit szupermodell tervezett és újított meg.

4 tipp, hogy megtaláljuk a tökéletes szőnyeget

LAKASKULTURA Ha bizonyos szabályokat betartunk, egy jó kárpittal rengeteget dobhatunk a helyiségek hangulatán.

Láthatatlan ajtók az előszobában: mi a megoldás?

LAKASKULTURA Az előszobából nyíló helyiségek esetében az ajtók megléte funkcionálisan indokolt, ezeket megszüntetni nem lehet, de a látványon tudunk változtatni.

Stílusos formák: 10 különleges páraelszívó

LAKASKULTURA Világszerte egyre népszerűbb az amerikai konyhatípus, amikor a nappali egy légtérben van a főzőegységgel. Emiatt nemcsak praktikussági szempontból, hanem esztétikailag is fontos az elszívó megjelenése.

Hűtőszekrények gazdag választéka. Melyik a jobb?

LAKASKULTURA A közelgő ünnepi roham előtt érdemes jó áron hűtőszekrényeket beszerezni. Valaki az egyajtós mellett voksol, vannak olyanok, akik a kétajtós kiszerelést kedvelik. Mindezek mellett a kínálat igen sokrétű. Az alábbiakban segítünk abban, hogy milyen szempontok alapján tudunk jó terméket vásárolni reális áron.

Jó játék gyermekünknek és dekoratív lakáskiegészítő egyben? Lehetséges!

LAKASKULTURA Mostanában elég felkapott téma a gyerekek és a digitális eszközök viszonya. Egyesek visszasírják az okostelefonok és tabletek előtti időket, míg mások hálát adnak az égnek, hogy időnként letehetik gyermeküket a kijelzők elé egy kis időre. És bár az offline gyerekkor már szinte nem létező fogalom, azért a kis lurkóknak még mindig az egyik legjobb móka, ha van egy erőd, amibe el lehet bújni.

3 ötlet, hogyan helyezzük el a szőnyegeket a nappaliban

LAKASKULTURA Egy jól megválasztott és elhelyezett szőnyeg nemcsak dekorál, hanem tagolja a teret, kijelöli a funkciókat és összehangolja a helyiség színeit, mintáit és stílusait.

Talpalatnyi puhaság: egy kis szőnyegtörténelem

LAKASKULTURA Jelentősen hozzájárulhatnak a barátságos hangulat megteremtéséhez, a szín- és formavilág kialakításához, ám abba már kevésbé gondolunk bele, hogyan kerültek otthonainkba a szőnyegek. Érdekességek következnek.

Elárasztja a por a hálószobát? Ez lehet az oka

LAKASKULTURA Hiába az alapos porszívózás, másnap már akár kezdhetnénk is elölről a takarítást a hálószobában? Vizsgáljuk felül a szokásainkat és a hálószobánkat, hogy felvehessük a harcot a por ellen.

Lépésről lépésre: tervezzük meg a konyhát!

LAKASKULTURA A mindennapokban fontos szerepet játszó helyiség kialakítása nagy körültekintést, szakértelmet igénylő feladat, ráadásul meglehetősen költséges beruházás.

Hangszigeteljük a hálószobát három egyszerű lépésben

LAKASKULTURA A következő trükkök nemcsak dekoratívak, hanem még csendesebbé is teszik az otthonunk legfontosabb pihenőzónáját, a hálószobát.

Döntsön Ön is az elektromos látványkandalló mellett!

LAKASKULTURA Mint ahogy a nevében is benne van, a látványkandalló egészen különleges megjelenéssel bír, amivel nagyon hangulatossá tudja varázsolni az otthonunkat. A hagyományos kandallóhoz hasonlóan látjuk a lángok mozgását, ami ugyan csak imitáció, mégis nagyon élethű. Ránézésre teljesen olyan érzetet ad, mintha a tűz valóban ott égne mellettünk, és egy hétvégi házban pihennénk távol a világ zajától, nyüzsgésétől. Az élményt pedig a saját nappalinkban, hálószobánkban élhetjük át, ez a szóban forgó berendezés igazi különlegessége.

Odaégett ételmaradékok eltávolítása: így lesz újra tiszta a főzőedény!

LAKASKULTURA Még a leggyakorlottabb szakácsokkal is előfordul, hogy az igyekezet ellenére mégis valamilyen úton-módon odaég az étel. Egy egyszerű módszerrel azonban könnyen eltávolíthatjuk még a legmakacsabb szennyeződéseket is.

Ezeket az háztartási hulladékokat ne öntsük a lefolyóba!

LAKASKULTURA Egy nemrég készített kutatás szerint sajnos még mindig jellemző, hogy olyan háztartási hulladékok is a lefolyóban végzik, amelyek egyáltalán nem odavalók – miközben mind a szennyvíz-vezetékhálózat, mind környezet védelmének szempontjából fontos lenne ezek elkerülése.

Varázsold újjá a konyhát!

LAKASKULTURA A konyhabútort általában évtizedekig használjuk, hiszen a lecserélése nem filléres beruházás. Ez alatt változik a divat, megunjuk a régi berendezést, és szívesen frissítenénk a megjelenésén. Adunk néhány tippet, hogyan adhatunk új külsőt a régi daraboknak.

Gyermekeknek szánt lakberendezési kollekciót tervezett Jane Goodall

LAKASKULTURA Nem lehet elég korán kezdeni a természet és az élővilág megismertetését a fiatal generációval – ez volt a mottója a világhírű etológusnak, aki a Crate & Barrel gyerekeket célzó márkájának, a Crate & Kids-el közösen dobott piacra kollekciót.

Átalakult otthonok: mire van szükségünk a járványhelyzet idején?

LAKASKULTURA A koronavírus-járvány alatt az otthonaink váltak igazi menedékünkké. Hogyan alakultak át funkcionalitásban az otthonaink az elmúlt hónapokban? Hogy tudunk még javítani az életminőségünkön ebben a helyzetben? Ezekre kerestük a válaszokat.

Kiváló alátámasztás alvás közben: érvek a memóriahab matrac mellett

LAKASKULTURA Tökéletesen követi a test vonalát, a hőre lágyuló tulajdonsága és a nyomáspontok nélküli alátámasztása segít, hogy az éjszakai alvás valóban pihentető legyen.

A nappali fő bútora: a kanapé

LAKASKULTURA Egy izgalmas formájú és színvilágú kanapé a szoba éke lehet. Ez az egyik legfontosabb bútordarab, hiszen a nappali a kikapcsolódás, a családi és a társasági élet színhelye.

Higiénia a fürdőszobában: mire figyeljünk oda?

LAKASKULTURA Apróságok, mégis sokat számítanak: a következő fürdőszobai pontok takarítása olykor nem fordítunk kellő figyelmet és időt, pedig a tökéletes tisztaság érdekében elengedhetetlenek.

Új zuhanyrózsa 30 perc alatt: egyszerű trükkök

LAKASKULTURA Alig folydogál a víz a zuhanyrózsából, avagy nem jó irányba spricceli a vizet? A lerakódott vízkő nem csak látványra nem túl szép, hanem nem is higiénikus, ráadásul a zuhanyrózsánk is idő előtt tönkremehet tőle. Házi praktikáinkkal könnyedén megszabadulhatunk tőle.

Változatos formák: 6 különleges puff és ülőke

LAKASKULTURA Egy ülőke, puff vagy ottomán kényelmes lábtartó, használhatjuk stílusos vendégszékként, lerakóasztalként, sőt némelyik tárolóként is bevethető.

4 tipp kisállatunk helyének stílusos kialakításához

LAKASKULTURA Szeretjük és dédelgetjük háziállatunkat, de ha nem vigyázunk könnyen a fejünkre nőhet! Manapság sok városlakó ember tartja házi kedvencét magánál a lakásban, nem csak a kertes házakban lakók vállalnak efféle felelősséget. Éppen ezért nagyon fontos, hogy legyen egy olyan hely a lakásban, ami csak az övé. Könnyebb lesz úgy megszabni neki a határokat, ha valahova a helyére lehet küldeni. Ha sok energiát fordítunk arra, hogy a lakásunk tükrözze az ízlésünket, nem árt, ha a kisállat helye is illeszkedik a miliőbe!

Hogyan lesz újra makulátlanul tiszta a gránit munkalap?

LAKASKULTURA Mutatós, természetes és időtálló választás lehet a konyhába vagy fürdőszobába a gránit munkapult, amelynek tisztán tartásához mindenki másra esküszik. Ám valóban szükségünk van valamiféle csodaszerre ehhez?

Melyik az ideális mikró a konyhánkba?

LAKASKULTURA A legtöbbünk a hűtőből kivett ételek, italok melegítésére vagy olvasztásra használja, ennél azonban több dologra is használhatjuk a mikrohullámú sütőt: lássuk, melyik típus illik a mi háztartásunkba!

5 egyszerű trükk, amelyektől nagyobbnak tűnik az apró nappali

LAKASKULTURA Nagyobb beruházás és felfordulás nélkül is át tudjuk alakítani a nappalit, hogy optikailag nagyobbnak látszódjon.

Őszi teraszdekoráció: öltöztessük fekete-fehérbe!

LAKASKULTURA A nyár vibráló színei után jól esik visszatérni a fekete-fehér megnyugtató alapjaihoz – ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne lenne izgalmas ez az örök klasszikus páros a teraszunkon. Mutatunk rá egy gyönyörű példát.

Főzőlapok: melyik az ideális a konyhánkba?

LAKASKULTURA A hatalmas választék lehetővé teszi, hogy – egyéni szokásainkat figyelembe véve – megtaláljuk az igényeinknek tökéletesen megfelelő főzőlapot a konyhába.

Így válasszuk ki a tökéletes sütőt a konyhába!

LAKASKULTURA A háztartások nélkülözhetetlen segítőtársa a sütő, amely kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vennünk.

Szekrénysor helyett: milyen tárolóbútort válasszunk a nappaliba?

LAKASKULTURA Az 1970-es és 80-as években a szekrénysorok uralták a magyar otthonokat: a teljes falat betöltő modellekbe kerültek a ruhák, a könyvek, a tévé, alkalmanként a bárszekrény is. Manapság egyre népszerűbbek a többfunkciós terek, és ehhez a bútorok is igazodnak.

Hogyan találjuk meg a tökéletes hűtőszekrényt?

LAKASKULTURA Minden háztartás egyik legfontosabb gépe, amelynek számtalan szempontnak meg kell felelnie.

Még több inspiráló otthon: megjelent a szeptemberi Lakáskultúra!

LAKASKULTURA Öt izgalmas lakásbemutatás, extra mosdószekrények és falpanelek a lakásban – legújabb lapszámunk már az újságárusoknál!

10 zseniális ötlet, amivel nagyobb lesz a hely a szekrényekben

LAKASKULTURA Egy átláthatóbb gardrób nemcsak szebb látványt nyújt, hanem bizony rengeteg időt is spórolhatunk a sietős reggeleken. A következő ötletek segítségével nem kell órákig keresni a kedvenc pulóverünk a ruharengetegben.

Ezek a legnépszerűbb konyhatrendek az Instagram szerint

LAKASKULTURA Egy nemrég készült felmérés a világ legnagyobb képmegosztó oldalát vette alapul a trendek előrejelzéséhez: eszerint a természetesség és az egyszerűség lesz a meghatározó irány a konyhákat illetően.

Szőnyeg a hálószobában: így lesz tökéletes

LAKASKULTURA Ahogy a lakás többi szobájában, úgy a hálóban is a bútorokhoz igazodva válasszuk ki a szőnyeg méretét.

Praktikusak és látványosak: helytakarékos beépítések

LAKASKULTURA A tárolási gondokra megoldást jelenthet a tér adottságaihoz igazodó beépített bútorok, polcok alkalmazása. Mutatunk néhány ötletes példát!

Világítótestek kiválasztása: 8+1 fontos szempont

LAKASKULTURA Egy jól átgondolt világítással akár teljesen megváltoztathatjuk az otthonunk hangulatát és funkcióit. Vegyük figyelembe a következőket, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.

Ezt érdemes tudni a mikrókról

LAKASKULTURA A mikrohullámú sütő az egyik legelterjedtebb és legkeresettebb konyhai gép. A kereskedők kínálatában megtalálható készülékek sokfélék lehetnek, épp ezért utánajártunk, milyen szempontokra érdemes figyelni, ha vásárlásra adtuk a fejünket.

A legjobb lakberendező appok: avagy a telefon helye az otthonunkban

LAKASKULTURA A digitalizálás és modernizáció révén ma már minden egyszerűbb. Napjainkban minden egyes kérdésre, szinte pillanatok leforgása alatt megkaphatjuk a választ a neten. Szerencsére nincs ez másképp a lakberendezés tekintetében sem.

A gépi szőnyegek fajtái: melyik hová javasolt?

LAKASKULTURA Egy jól megválasztott szőnyeggel felöltöztethetjük a tereket, stílust és melegséget csempészhetünk az adott helyiségbe. Népszerűek és pénztárcabarát megoldások a géppel gyártott szőnyegek, amelyek különféle fajtáit sokrétűen használhatunk fel otthonunkban vagy akár irodákban.

Megjelent a decemberi Lakáskultúra!

LAKASKULTURA Izgalmas otthonokkal, könnyen megvalósítható ötletekkel és praktikus tanácsokkal jelentkezünk az év utolsó hónapjában is. Keresd az újságárusoknál!

Ezekre figyeljünk, hogy megtaláljuk a tökéletes ágymatracot

LAKASKULTURA A kényelmes fekhely a pihentető alvás alapfeltétele. Ehhez elengedhetetlen, hogy a matracunk illeszkedjen testünkhöz, alvási szokásainkhoz és az ágyunk szerkezetéhez.

7 kreatív ötlet a gyerekszobába

LAKASKULTURA A gyerekszoba az a pontja a lakásnak, ahol a kicsiknek és nagyoknak is bátrabban szárnyalhat a fantáziája. Ajánlunk néhány hangulatos elemet, amelyekkel még különlegesebbé varázsolhatjuk a kicsik birodalmát.

Ha Wes Anderson dolgozószobát tervezne: otthoni irodák 7 filmrendező stílusában

LAKASKULTURA Nem csak a filmrajongók számára lehetnek izgalmasak a következő dolgozószobák, amelyeket 7 világszerte ismert filmrendező vizuális világa inspirált.

Díszítenek és funkcionálisak: hová milyen konzolasztal illik?

LAKASKULTURA A népszerű kisbútoron többnyire a legkedvesebb és legszebb tárgyainkat rendezzük el – a lakásunk bármelyik helyiségében fontos szerepet kaphat.

Így készítsünk házi mosogatószert!

LAKASKULTURA Ragyogó edények természetesen, vegyszermentesen, pénztárcabarát módon: mosogatószert házilag is gyárthatunk egyszerűen.

Alpha bútor: a gyönyörű nappali itt kezdődik

LAKASKULTURA Új nappalit, kényelmes bútorokat, hangulatos és otthonos teret szeretne látni a lakásában? Nem kell lakberendezőnek lenni, hogy mindez valóra váljon, csupán jó helyen kell keresgélnie, például az Alpha bútornál. Persze, csak akkor, ha önnek a minőség mellett az ár is számít.

Lakberendezési trendek, amely hódítani fognak a téli szezonban

LAKASKULTURA Megnyugtató neutrális színek, természetet idéző elemek és némi nosztalgia határozza meg 2020 telének lakástrendjeit.

Képalapú kereséssel a könnyebb lakberendezésért: BIANO!

LAKASKULTURA A technológia személyre szabott ajánlásokkal könnyebbé és szórakoztatóbbá teheti az online vásárlást a lakás berendezésére.

Színkisokos: a legjobb és legrosszabb színek a baba- és gyerekszobába

LAKASKULTURA Pszichológus szakértők szerint egyáltalán nem mindegy, milyen színt választunk csemeténk szobájába, hiszen az adott árnyalat jelentősen befolyásolhatja a gyerek hangulatát és pszichéjét is.

Milyen legyen az ágymatrac? A leggyakoribb típusok

LAKASKULTURA Életünk egyharmadát alvással töltjük – nem mindegy tehát, milyen matracon tesszük azt. Segítünk eligazodni a különféle matracfajták között.

Milyen színek és minták illenek egy pihentető hálószobához?

LAKASKULTURA Egy otthon legdinamikusabb elemei a színek, amelyek sokban befolyásolják, hogy érezzük magunkat a közvetlen környezetünkben. Ezért is fontos, hogy az adott helyiség funkciójának megfelelően válasszuk ki őket – például a hálószobában is.

Kényelmes fenntarthatóság: ismerd meg közelebbről a Billerbeck Zero PUR matrackollekcióját!

LAKASKULTURA Az idei év küzdelmei nyomán a vásárlásban is a tudatos magatartás felé fordulunk.

Hálószoba elrendezése: így alakítsuk ki!

LAKASKULTURA Mielőtt színeket, mintákat, ágykeretet, matracot választunk a hálószobánkba, gondoljuk át az alvási szokásainkat, és vegyük figyelembe az esetleges gerincproblémánkat.

Több mint 100 éve Bauhaus: ikonikus darabok régen és most

LAKASKULTURA Mindössze 14 évig élt, de a mai napig iránymutató a Walter Gropius által alapított iskola, amely teljesen átformálta az építészetről és a dizájnról alkotott elképzeléseket.

Mi legyen a mosdó alatt?

LAKASKULTURA A mosdószekrény nem csupán egy praktikus tárolóbútor, amelyben kézre esően elhelyezhetjük a tisztálkodási és piperekellékeket: egy különleges darab karakteresebbé varázsolja a fürdőszobát.

Méretre vágott mosdók: mit érdemes tudni róluk?

LAKASKULTURA Bizonyos otthonokban, például tetőtéri lakások esetében előfordulhat, hogy csak egyedi méretű mosdó kerülhet szóba a fürdőszoba berendezésekor. Erre jelenthetnek megoldást a méretre vágott verziók.

Prémium újdonságok az XXXLutz-nál: már hazánkban is elérhető a törzsvásárlói program

LAKASKULTURA Prémium vásárlási utalvány minden évben, exkluzív ajánlatok, kedvezmények és nyereményjátékok is elérhetőek hamarosan XXXLutz-ként működő lakberendezési áruházak elindított törzsvásárlói programjában. Az XXXL Premium Card csak az egyike a Kika áruházak helyébe lépő üzletek újdonságainak, a vevők szélesebb választékkal és gyorsabb kiszolgálással is találkozhatnak október közepétől.

A tökéletes konyhai elszívó nyomában: így válasszuk ki!

LAKASKULTURA A sütés-főzés közben keletkező pára és illatok eltávolításáról gondoskodik a páraelszívó, amelynek köszönhetően a kellemetlen szagok nem ragadnak meg bútorainkon. De melyik az ideális számunkra?

Mi kerüljön a nappaliba a szekrénysor helyett?

LAKASKULTURA Míg korábban a teljes falat betöltő szekrénysorok uralták az otthonainkat, manapság – reagálva a megváltozott életvitelre, igényekre és lakásokra – egyre népszerűbbek a többfunkciós bútorok.

Eladnád a lakásod? Figyelj a fényekre, sok múlhat rajtuk!

LAKASKULTURA A tágas, világos terek vonzzák a tekintetet: a természetes fénnyel teli helyiségekben jó érzés tartózkodni, az este megfelelő világítás kialakításának pedig az otthonosság érzete miatt fontos. Ezt az alapelvet használja gyakran használja a home staging is: az ingatlaneladásban főszerepet játszhat.

6 dolog, amit ne tároljuk a konyhapulton

LAKASKULTURA Rend a lelke mindennek – különösen igaz a mondás a konyhában, ahol fontos, hogy átlássuk a munkaterületünket. A következő eszközöknek praktikusabb, ha a pult helyett máshol keresünk tárolóhelyet.

A pihentető alvás titkai: 6 dolog, amit jobb, ha száműzünk a hálóból

LAKASKULTURA A hálószoba jól átgondolt kialakításával sokat tehetünk azért, hogy mindig kipihenve ébredjünk.

Egy tárgy, egy történet: asztalka a '60-as évekből

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a kovácsoltvas vázas, kerámialapos asztalról.

Ágyat vennél a hálószobába? Ezek között tudsz választani!

LAKASKULTURA A hálószoba berendezésének alapja az ágy, ami felé elvárás, hogy kényelmesnek, megfelelő méretűnek és a dizájnba illeszkedőnek kell lennie. Ágy és ágy között hatalmas különbség lehet, ezért megkönnyítjük a választást.

Egy tárgy, egy történet: biedermeier asztal 1830-ból

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a különleges, majdnem 200 éves darabról.

Megjelent a januári Lakáskultúra ajándék falinaptárral!

LAKASKULTURA Egy műgyűjtő házaspár otthona, állami támogatás felújításhoz és a tökéletes fürdőszoba nyomában – januári lapszámunkban is sok izgalmas otthonnal, praktikus tanáccsal és könnyen megvalósítható ötlettel készültünk. A legújabb Lakáskultúrát keresd a hozzácsomagolt ajándék inspirációs falinaptárral!

Így alkalmazzuk 2021 trendszíneit az otthonunkban

LAKASKULTURA Rendhagyó módon idén nem egy, hanem két meghatározó árnyalatot nevezett meg a Pantone színintézet az év trendszínének: az Ultimate Gray szürkéjének és az Illuminating sárgájának párosából gyönyörű enteriőröket hozhatunk létre.

Milyen a tökéletes fürdőszobaszőnyeg?

LAKASKULTURA A fürdő egy speciális pontja az otthonunknak: ebben a vizes, páradús környezetben sok kellemetlenséget okozhat egy rosszul megválasztott szőnyeg.

Hogyan válasszunk szőnyeget a gyerekszobába?

LAKASKULTURA Talán a kicsik birodalmában kell a legtöbb kritériumnak megfelelnie egy szőnyegnek: azon túl, hogy színében, mintáiban és stílusában illenie kell a berendezéshez, fontos, hogy könnyen tisztán tartható és biztonságos legyen.

Egy tárgy, egy történet: Junoszty tévé

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal a szovjet dizájn egyik ikonikus darabjáról.

Hogyan válasszunk szőnyeget az étkezőbe?

LAKASKULTURA A szőnyeg színén és mintáin túl érdemes figyelembe venni a fölé kerülő bútorok, mint az asztal és a székek, valamint az étkező méretét is.

Kézi szövésű vagy csomózású szőnyegek: melyiket válasszuk?

LAKASKULTURA A kézi szövésű vagy csomózású szőnyegek igen drágák, és azért is kell óvni őket, mert a tisztításuk igen bonyolult.

Egyre népszerűbb ez a konyhai trend

LAKASKULTURA Újszerű, figyelemfelkeltő, mégis nagyon vagány: ismét kezd visszaszivárogni a konyhákba ez az '50-es és '60-as években népszerű trend.

Tippek egy hangulatos otthoni kávézó sarok kialakításához

LAKASKULTURA A kávézás sokak számára szertartás, és ez nem csak a gőzölgő ital elfogyasztására, de az elkészítésére is vonatkozik. Márpedig egy szertartás megfelelő elvégzéséhez egy szentélyre is szükség van. Az otthoni kávézós sarok tökéletes helyszín a kávé elkészítésére és elfogyasztására. Cikkünkben néhány hasznos szempontot és tanácsot adunk az otthoni kávés sarok kialakításához.

Szalagfüggöny – lakásba, irodába, bárhová

LAKASKULTURA Bár szalagfüggönyökkel eleinte még csak orvosi rendelőkben, tanintézményekben, hivatalokban, irodákban találkozhattunk, mára már lakossági körben is igen népszerűek. Nem véletlenül, hiszen idővel az emberek felismerték a praktikumukban rejlő, semmihez sem fogható lehetőségeket, plusz maguk a termékek is sokat fejlődtek az évek alatt, így még csalogatóbbakká váltak a mindennapi felhasználásra.

Néhány tuti tipp otthonod berendezéséhez

LAKASKULTURA Színek, formák, textúrák, fények - környezetünk óriási hatással van ránk, a különböző ingerek különböző lelki állapotokat, gondolatokat, ötleteket hoznak elő belőlünk. A minket körülvevő tárgyakból inspirálódhatunk, töltekezhetünk, de ugyanígy sokat ronthat hangulatunkon egy lehúzó környezet. Épp ezért nagyon fontos, hogy olyanra alakítsuk, amiben jól érezzük magunkat, kiváltképp otthon.

Ha kicsi a fürdőszoba: 5 optikai trükk, amellyel nagyobbnak tűnik

LAKASKULTURA Csapjuk be a szemünket: apróbb változtatásokkal és átalakításokkal tágasabbnak mutathatjuk a fürdőszobát.

Megjelent a novemberi Lakáskultúra!

LAKASKULTURA Izgalmas otthonokkal, praktikus tanácsokkal és könnyen megvalósítható dekorációs tippekkel készültünk ebben a hónapban is. A novemberi Lakáskultúra mától az újságárusoknál!

5 egyszerű, ám hatékony takarítási praktika a fürdőszobába

LAKASKULTURA Egész napon át tartó takarítás nélkül is makulátlanná varázsolhatjuk otthonunk egyik legfontosabb helyiségét, a fürdőszobát.

Milyen a jó ágyrács? Tippek a kiválasztásához

LAKASKULTURA A pihentető alvás alapja a jól kialakított hálószoba és a kényelmes, tökéletesen ránk szabott ágy. Ehhez elengedhetetlen, hogy az ágyunkba kerülő ágyrács is illeszkedjen mind a fekvőhelyünkhöz, mind pedig hozzánk.

Ágykeret és fejtámla: milyet válasszunk a hálószobába?

LAKASKULTURA A legtöbb esetben kevés gondot fordítunk a keret és az ágyvég kiválasztására, pedig a minőségi pihenéshez és a praktikus hálószobához nélkülözhetetlenek.

Egy helyiség, négy stílus: hogyan rendezzük be az előszobát?

LAKASKULTURA Nem lehetetlen úgy kialakítani a fogadóteret, hogy mindennek helyet találjunk benne, mégis kényelmes legyen a készülődés.

A hálószoba ergonómiája: így lesz tökéletes a kialakítás

LAKASKULTURA A nyugodt álmok záloga a jól átgondolt hálószobánál kezdődik: az ergonómiai szabályok betartásával közelebb kerülhetünk a tökéletes pihenőzónánk kialakításához.

Minden világ közepe: az ágy

LAKASKULTURA A pihentető alvás a megfelelő minőségű ágynál és matracnál kezdődik.

55 éve Lakáskultúra: megjelent az ünnepi lapszámunk!

LAKASKULTURA Októberben bővebb tartalommal, több izgalmas otthonnal és számos más meglepetéssel készültünk a magazin születésnapja alkalmából. Már az újságárusoknál!

Étkezőasztal székekkel, avagy a kézzelfogható stílus

LAKASKULTURA Az étkező a családi otthon kulcsfontosságú helyisége, a nagy beszélgetések, a minőségi idő és a finom falatok közös elköltésének a színtere. A szoba fókuszpontjaként szolgáló étkező garnitúra szintén nagy szerepet kap a kellemes atmoszféra kialakításánál, a bútorszett kiválasztása pedig, különös körültekintést igényel a részedről.

Egy tárgy, egy történet: mindörökké Thonet

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal egy újragondolt, 1890-ből származó Thonet bútorral.

Hogyan válasszunk mosogatógépet?

LAKASKULTURA Az egyik legtöbbet használt háztartási eszköz, amellyel ideális esetben sok időt, pénzt és energiát is spórolhatunk.

Ezek a trendek hódítanak a 2020-as őszi-téli szezonban

LAKASKULTURA Mély tónusok, új kultúrák elemei és puha textúrák uralják az otthonokat az év hátralévő részében.

Prémium újdonságok az XXXLutz-nál: már hazánkban is elérhető a törzsvásárlói program

LAKASKULTURA Prémium vásárlási utalvány minden évben, exkluzív ajánlatok, kedvezmények és nyereményjátékok is elérhetőek a hamarosan XXXLutz-ként működő lakberendezési áruházak elindított törzsvásárlói programjában. Az XXXL Premium Card csak az egyike a Kika áruházak helyébe lépő üzletek újdonságainak, a vevők szélesebb választékkal és gyorsabb kiszolgálással is találkozhatnak október közepétől.

5 hiba, amit takarítás közben elkövethetünk

LAKASKULTURA Ha módszeresen állunk a lakás takarításához, nemcsak a hatékonyságunkat növelhetjük, hanem időben is kevesebbet kell eltöltenünk ezzel a házimunkával.

Álomkonyhát vehetsz elérhető árakon

LAKASKULTURA Az álomkonyha mindenkinek mást jelent, de abban szinte minden nő egyetért, hogy a konyha az otthonunk egyik központja, az egyik legmeghatározóbb hely. Ezért az is nagyon fontos, hogy stílusban és színben egyaránt megfelelő konyhabútort válasszunk a konyhánkban.

Egy tárgy, egy történet: IKEA, a 20. század lakberendezésének népnevelője

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről az IKEA lámpagarnitúráról és a világ egyik legismertebb bútoráruházláncáról.

Egy jól eltalált beépített szekrénnyel a térérzeten is javíthatunk

LAKASKULTURA Akkor érdemes egyedi bútort készíttetni, ha valami különlegesre vágyunk, amit nem kapunk meg a  forgalmazóknál. Ez a megoldás nagyobb mozgásteret biztosít a konyha, gardrób, komód vagy asztal esetében.

A párnák rendszeres mosása növeli azok élettartamát

LAKASKULTURA A nagytakarítások alkalmával hajlamosak vagyunk elfeledkezni párnákról, pedig a higiénikus otthon alappillérei: a megfelelő hőfokon mosva az élő organizmusok, mint például a poratkák is elpusztulnak.

Modern konyha gépesítése: ezeket gondoljuk át

LAKASKULTURA A technika rohamos fejlődése miatt napjainkban hosszas kutatómunka szükséges a megfelelő konyhagépek kiválasztásához.

Ezekkel a színekkel adhatod el hamarabb a lakásod

LAKASKULTURA Bizonyos árnyalatokkal optikailag rengeteget javíthatunk az eladni kívánt otthonunk térérzetén, világosabbnak láttathatjuk, ezáltal pedig a potenciális vevő szeme is hamarabb megakadhat rajta.