Praktikus beépítések: egy szoba stílusos átalakítása

A beépített szekrények nemcsak a tárolás, hanem a térhatás és a helykihasználás szempontjából is jobb megoldások lehetnek, mint a konfekcióbútorok – szép példa erre a következő szoba, amelynek fő alkotóelemeit a kimondottan ide tervezett darabok adják.

Papír papír hátán? Így rendszerezzünk a dolgozószobában

LAKASKULTURA Akár a gyűjtögetők, akár a kidobálók táborába tartozunk, minden helyiségben szükség van több-kevesebb tárolóra, amelyeket annál ügyesebben kell elhelyezni, minél kisebb alapterületű a dolgozórészünk.

Szépség, harmónia és célszerűség - a lakberendezés művészete

LAKASKULTURA Az otthonunk az a hely, amit már számtalanszor elképzeltünk az álmainkban, milyen is lesz, ha majd önállóan rendezhetjük be. Talán nincs is olyan ember a földön, aki ne rendelkezne egy képpel arról, milyennek képzeli a lakását. Az ideális, ízlésünknek megfelelő lakberendezés mégis több mint egyszerűen bútordarabok, dekorációs elemek, a lakás kényelmét biztosító tárgyak ötletszerű elhelyezése. Magas szinten űzve, ez igazi művészet, olyan, amit kis szorgalommal és jó ízléssel bárki elsajátíthat.

Konyhához passzoló: 11 stílusos vízforraló

LAKASKULTURA A hasznos kisgépet naponta használjuk, így jellemzően a pulton, látható helyen tartjuk. Érdemes a megjelenését a konyha stílusához igazítani.

Egy tárgy, egy történet: G Plan asztal

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal egy ikonikus brit darabról.

Megjelent a márciusi Lakáskultúra!

LAKASKULTURA Egy lakberendező blogger otthona, egy exkluzív otthon San Domingóban, valamint tanácsok egy energia- és költségtakarékos otthon kialakításához – többek között ezeket is megtalálod a legújabb Lakáskultúrában. Keresd az újságárusoknál!

llyen gyakran kell(ene) mosni a törölközőket

LAKASKULTURA Nemcsak a rendszeresség, hanem a mosási mód is fontos, ha a törölközőink tisztaságáról van szó.

Így gondoskodj gyermeked zavartalan pihenéséről

LAKASKULTURA A folyamatosan fejlődésben lévő szervezet számára nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és kielégítő alvás, ezért fontos, hogy olyan ágynemű garnitúra vásárlásával gondoskodjunk gyermekeink kényelméről, amely kiváló minőségű anyagokból készül.

Trendek 2021-ben: ezek hódítanak idén a lakberendezésben

LAKASKULTURA Véget ért a félelmekkel átszőtt 2020-as esztendő, amelyet gyakorlatilag otthon töltöttünk, és az új év reményt kelt, hogy végre jobbra fordulnak a dolgok. Az idei lakberendezési trendek formavilága, színpalettája pozitív várakozásokról árulkodik.

Lakberendezési trendek, amelyeknek idén búcsút mondhatunk

LAKASKULTURA Az elmúlt egy évben sokat változott az, ahogyan az otthonunkról gondolkodunk, ez pedig a trendekre is jelentős hatást gyakorolt. Az előrejelzések szerint a következő irányzatokkal, lakberendezési és dekorációs megoldásokkal egyre kevesebbszer fogunk találkozni.

4 érdekesség 2021-re a fürdőszoba trendek világából

LAKASKULTURA Azt mondják, hogy új év, új kezdet. Ez alól pedig a lakás egyik legfontosabb helysége sem kivétel. Ha éppen lakás átalakítás előtt állsz, akkor érdemes azt a vizesblokkal kezdeni. Hiszen a fürdőszoba egy olyan pontja az otthonnak, ahol kipiheni az ember az egész napos fáradalmakat egy kád forró vízben elmerülve vagy gyorsan beáll a zuhany alá néhány élénkítő percre egy fontos nap kezdetén. Az alábbi négy pontban megmutatjuk, milyen trendek és érdekességek hódítanak a fürdőkben 2021-ben.

Megjelent a februári Lakáskultúra magazin!

LAKASKULTURA Izgalmas otthonok, történetek, 2021 legnagyobb trendjei, valamint sok-sok praktikus tanács és könnyen megvalósítható ötlet – a legújabb Lakáskultúra már kapható az újságárusoknál!

Hogyan rendezzünk be egy kiadásra szánt lakást?

LAKASKULTURA A lakás elhelyezkedése, a bérbeadás ideje és a „célcsoportunk” nagyban meghatározza a kiadásra szánt lakás felszereltségét, berendezését.

Egy tárgy, egy történet: sarokszék

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről az eklektikus bútordarabról.

Falszíntrendek 2021-ben: ezek az árnyalatok hódítanak idén

LAKASKULTURA Kifinomult szürkék, melengető bézsek és optimista sárgák – íme az idei év legtrendibb falszínei.

4 kreatív ötlet a gyerekszobába

LAKASKULTURA Amikor saját gyermekünk születik, megpróbálunk mindent megadni számára. Szép ruhák, a legjobb játékok és finom falatok mellett azt szeretnénk, ha lurkónk a saját szobájában is mindig jól érezné magát. Cikkünkben négy olyan kreatív ötletet mutatunk be, amellyel könnyen otthonossá és divatossá varázsolható a gyerekbirodalom.

Tegyünk rendet a holmijaink között 4 egyszerű lépésben

LAKASKULTURA Az egyszerű, letisztult, funkcionális dizájn térhódításával előtérbe került a felesleges tárgyaktól mentes otthon. Jó megoldást kínál a népszerű japán rendrakási tanácsadó, Marie Kondo nevével fémjelzett KonMari™ módszer.

10 zseniális ötlet, amivel nagyobb lesz a hely a szekrényekben

LAKASKULTURA Egy átláthatóbb gardrób nemcsak szebb látványt nyújt, hanem bizony rengeteg időt is spórolhatunk a sietős reggeleken. A következő ötletek segítségével nem kell órákig keresni a kedvenc pulóverünk a ruharengetegben.

Ezek a legnépszerűbb konyhatrendek az Instagram szerint

LAKASKULTURA Egy nemrég készült felmérés a világ legnagyobb képmegosztó oldalát vette alapul a trendek előrejelzéséhez: eszerint a természetesség és az egyszerűség lesz a meghatározó irány a konyhákat illetően.

Szőnyeg a hálószobában: így lesz tökéletes

LAKASKULTURA Ahogy a lakás többi szobájában, úgy a hálóban is a bútorokhoz igazodva válasszuk ki a szőnyeg méretét.

Praktikusak és látványosak: helytakarékos beépítések

LAKASKULTURA A tárolási gondokra megoldást jelenthet a tér adottságaihoz igazodó beépített bútorok, polcok alkalmazása. Mutatunk néhány ötletes példát!

Világítótestek kiválasztása: 8+1 fontos szempont

LAKASKULTURA Egy jól átgondolt világítással akár teljesen megváltoztathatjuk az otthonunk hangulatát és funkcióit. Vegyük figyelembe a következőket, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.

Ezt érdemes tudni a mikrókról

LAKASKULTURA A mikrohullámú sütő az egyik legelterjedtebb és legkeresettebb konyhai gép. A kereskedők kínálatában megtalálható készülékek sokfélék lehetnek, épp ezért utánajártunk, milyen szempontokra érdemes figyelni, ha vásárlásra adtuk a fejünket.

A legjobb lakberendező appok: avagy a telefon helye az otthonunkban

LAKASKULTURA A digitalizálás és modernizáció révén ma már minden egyszerűbb. Napjainkban minden egyes kérdésre, szinte pillanatok leforgása alatt megkaphatjuk a választ a neten. Szerencsére nincs ez másképp a lakberendezés tekintetében sem.

A gépi szőnyegek fajtái: melyik hová javasolt?

LAKASKULTURA Egy jól megválasztott szőnyeggel felöltöztethetjük a tereket, stílust és melegséget csempészhetünk az adott helyiségbe. Népszerűek és pénztárcabarát megoldások a géppel gyártott szőnyegek, amelyek különféle fajtáit sokrétűen használhatunk fel otthonunkban vagy akár irodákban.

Megjelent a decemberi Lakáskultúra!

LAKASKULTURA Izgalmas otthonokkal, könnyen megvalósítható ötletekkel és praktikus tanácsokkal jelentkezünk az év utolsó hónapjában is. Keresd az újságárusoknál!

Ezekre figyeljünk, hogy megtaláljuk a tökéletes ágymatracot

LAKASKULTURA A kényelmes fekhely a pihentető alvás alapfeltétele. Ehhez elengedhetetlen, hogy a matracunk illeszkedjen testünkhöz, alvási szokásainkhoz és az ágyunk szerkezetéhez.

7 kreatív ötlet a gyerekszobába

LAKASKULTURA A gyerekszoba az a pontja a lakásnak, ahol a kicsiknek és nagyoknak is bátrabban szárnyalhat a fantáziája. Ajánlunk néhány hangulatos elemet, amelyekkel még különlegesebbé varázsolhatjuk a kicsik birodalmát.

Ha Wes Anderson dolgozószobát tervezne: otthoni irodák 7 filmrendező stílusában

LAKASKULTURA Nem csak a filmrajongók számára lehetnek izgalmasak a következő dolgozószobák, amelyeket 7 világszerte ismert filmrendező vizuális világa inspirált.

Díszítenek és funkcionálisak: hová milyen konzolasztal illik?

LAKASKULTURA A népszerű kisbútoron többnyire a legkedvesebb és legszebb tárgyainkat rendezzük el – a lakásunk bármelyik helyiségében fontos szerepet kaphat.

Így készítsünk házi mosogatószert!

LAKASKULTURA Ragyogó edények természetesen, vegyszermentesen, pénztárcabarát módon: mosogatószert házilag is gyárthatunk egyszerűen.

Alpha bútor: a gyönyörű nappali itt kezdődik

LAKASKULTURA Új nappalit, kényelmes bútorokat, hangulatos és otthonos teret szeretne látni a lakásában? Nem kell lakberendezőnek lenni, hogy mindez valóra váljon, csupán jó helyen kell keresgélnie, például az Alpha bútornál. Persze, csak akkor, ha önnek a minőség mellett az ár is számít.

Lakberendezési trendek, amely hódítani fognak a téli szezonban

LAKASKULTURA Megnyugtató neutrális színek, természetet idéző elemek és némi nosztalgia határozza meg 2020 telének lakástrendjeit.

Képalapú kereséssel a könnyebb lakberendezésért: BIANO!

LAKASKULTURA A technológia személyre szabott ajánlásokkal könnyebbé és szórakoztatóbbá teheti az online vásárlást a lakás berendezésére.

Megjelent az áprilisi Lakáskultúra!

LAKASKULTURA Egy természetközeli villa, izgalmas szinteltolások, szőnyegszerű burkolatok és Cselényi Eszter ruhatervező otthona – ebben a hónapban is sok izgalmas enteriőrrel, praktikus és könnyen megvalósítható ötlettel készültünk. Az áprilisi Lakáskultúra már az újságárusoknál!

Hogyan alkalmazzuk a színeket egy tetőtéri otthonban?

LAKASKULTURA A jól eltalált árnyalatokkal sokat javíthatunk a tetőtéri helyiségeink térérzetén, hívogatóbbá vagy épp – izgalmas részleteit kiemelve – még különlegesebbé tehetjük.

3 filléres csodaszer, amely megkönnyíti a tavaszi nagytakarítást

LAKASKULTURA Drága vegyszerek helyett nézzünk körbe a konyhában! A következő szerekkel egyszerűen, mégis hatékonyan varázsolhatjuk tisztává az otthonunkat.

Hol lehet jó megoldás a beépített szekrény? Egy otthon, három példa

LAKASKULTURA A beépített szekrények a térhatás, illetve a helykihasználás szempontjából előnyösebbek, mint a konfekcióbútorok.

Hány fok legyen a hálószobában? Ez az ideális hőmérséklet

LAKASKULTURA Nem csak az alvásunk minőségét javíthatjuk, hanem az egészségünknek is jót tehetünk, ha odafigyelünk a hálószoba hőmérsékletére.

Raklap ülőgarnitúra, avagy okos filléres megoldások házilag

LAKASKULTURA A raklap ülőgarnitúra kialakítása tipikusan azon barkácsolási folyamatokhoz tartozik, ami nem igényel komoly tapasztalatot vagy kézügyességet a részünkről – ami kelleni fog viszont, az a szabad önkifejezés vágya és némi kreativitás.

5 dolog a lakásban, amit tilos ecettel tisztítani

LAKASKULTURA Bár az ecet számtalan módon bevethető a háztartásban, bizonyos tárgyak és háztartási eszközök esetében jobb, ha más módszert alkalmazunk a takarításuk során.

8 izgalmas szín a konyhába

LAKASKULTURA A konyha kialakításakor legalább annyira fontos a megfelelő szín kiválasztása, mint hogy milyen hátlap, munkapult vagy csap kerül ebbe a helyiségbe. Íme néhány friss és inspiráló árnyalat, amely tökéletesen mutathat itt.

A napnyugta ihlette 2021 egyik meghatározó trendszínét

LAKASKULTURA Nyugodt, kellemes és nagyon otthonos: a Behr festékgyártó vállalat a Canyon Dusk nevű árnyalatát választotta meg az év trendszínének.

Praktikus megoldások: hogyan tároljunk egy kis lakásban?

LAKASKULTURA Beépített bútorokkal személyre szabott tárolási rendszert alakíthatunk ki otthonunkban, ráadásul sok helyet is megtakaríthatunk.

Egy alapbútor, aminek minden nappaliban ott a helye: a dohányzóasztal

LAKASKULTURA Hívhatjuk kisasztalnak, tárolóasztalnak, vagy magazin- és távirányító tartónak is, de egy dolog biztos: minden lakásban található belőle legalább egy darab. A dohányzóasztal visszavonhatatlanul az otthonunk része lett.

Egy felmérés szerint ezt a lakberendezési trendet jobb, ha nem követjük

LAKASKULTURA Hiába volt népszerű 2020-ban ez a dekorációs és otthonberendezési irányzat, később mégis sokan megbánták, hogy mellette tették le a voksukat – ráadásul egy nemrég készült felmérés szerint még az ingatlanjuk értékét is csökkentette.

Íme 2021 legizgalmasabb fürdőszobatrendjei

LAKASKULTURA Kényelmesebb, fényűzőbb és szobaszerűbb – az idei évben hódító irányzatok szerint többek között ezek határozzák meg az otthonunk egyik legfontosabb helyiségét, a fürdőszobát.

Újra divatba jött a tapéta

LAKASKULTURA Újra divatba jött a tapéta a lakberendezésben! Korábban is nagy népszerűségnek örvendett, az emberek sokkal gyakrabban tapétázták, mint festették a falakat, idővel azonban feledésbe merült ez a trend. Most azonban újra menő a tapéta!

A fürdés luxusa: 6 ötlet a különleges fürdőszobai hangulatért

LAKASKULTURA Tökéletes kikapcsolódást nyújt a fürdés egy fárasztó nap után. Nézzük, milyen környezetben élvezhetjük legjobban a felfrissülést!

Szőnyeg a teraszon: hogyan válasszunk?

LAKASKULTURA Újabban sokan tesznek szőnyeget a ház kültéri részeire. Nemcsak esztétikailag ad hozzá a környezet szépségéhez, hanem még kényelmesebbé is teszi a kertben töltött időt.

Egy tárgy, egy történet: biedermeier asztal 1830-ból

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a különleges, majdnem 200 éves darabról.

Megjelent a januári Lakáskultúra ajándék falinaptárral!

LAKASKULTURA Egy műgyűjtő házaspár otthona, állami támogatás felújításhoz és a tökéletes fürdőszoba nyomában – januári lapszámunkban is sok izgalmas otthonnal, praktikus tanáccsal és könnyen megvalósítható ötlettel készültünk. A legújabb Lakáskultúrát keresd a hozzácsomagolt ajándék inspirációs falinaptárral!

Így alkalmazzuk 2021 trendszíneit az otthonunkban

LAKASKULTURA Rendhagyó módon idén nem egy, hanem két meghatározó árnyalatot nevezett meg a Pantone színintézet az év trendszínének: az Ultimate Gray szürkéjének és az Illuminating sárgájának párosából gyönyörű enteriőröket hozhatunk létre.

Milyen a tökéletes fürdőszobaszőnyeg?

LAKASKULTURA A fürdő egy speciális pontja az otthonunknak: ebben a vizes, páradús környezetben sok kellemetlenséget okozhat egy rosszul megválasztott szőnyeg.

Hogyan válasszunk szőnyeget a gyerekszobába?

LAKASKULTURA Talán a kicsik birodalmában kell a legtöbb kritériumnak megfelelnie egy szőnyegnek: azon túl, hogy színében, mintáiban és stílusában illenie kell a berendezéshez, fontos, hogy könnyen tisztán tartható és biztonságos legyen.

Egy tárgy, egy történet: Junoszty tévé

LAKASKULTURA Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal a szovjet dizájn egyik ikonikus darabjáról.

Hogyan válasszunk szőnyeget az étkezőbe?

LAKASKULTURA A szőnyeg színén és mintáin túl érdemes figyelembe venni a fölé kerülő bútorok, mint az asztal és a székek, valamint az étkező méretét is.

Kézi szövésű vagy csomózású szőnyegek: melyiket válasszuk?

LAKASKULTURA A kézi szövésű vagy csomózású szőnyegek igen drágák, és azért is kell óvni őket, mert a tisztításuk igen bonyolult.

Egyre népszerűbb ez a konyhai trend

LAKASKULTURA Újszerű, figyelemfelkeltő, mégis nagyon vagány: ismét kezd visszaszivárogni a konyhákba ez az '50-es és '60-as években népszerű trend.

Tippek egy hangulatos otthoni kávézó sarok kialakításához

LAKASKULTURA A kávézás sokak számára szertartás, és ez nem csak a gőzölgő ital elfogyasztására, de az elkészítésére is vonatkozik. Márpedig egy szertartás megfelelő elvégzéséhez egy szentélyre is szükség van. Az otthoni kávézós sarok tökéletes helyszín a kávé elkészítésére és elfogyasztására. Cikkünkben néhány hasznos szempontot és tanácsot adunk az otthoni kávés sarok kialakításához.

Szalagfüggöny – lakásba, irodába, bárhová

LAKASKULTURA Bár szalagfüggönyökkel eleinte még csak orvosi rendelőkben, tanintézményekben, hivatalokban, irodákban találkozhattunk, mára már lakossági körben is igen népszerűek. Nem véletlenül, hiszen idővel az emberek felismerték a praktikumukban rejlő, semmihez sem fogható lehetőségeket, plusz maguk a termékek is sokat fejlődtek az évek alatt, így még csalogatóbbakká váltak a mindennapi felhasználásra.

Néhány tuti tipp otthonod berendezéséhez

LAKASKULTURA Színek, formák, textúrák, fények - környezetünk óriási hatással van ránk, a különböző ingerek különböző lelki állapotokat, gondolatokat, ötleteket hoznak elő belőlünk. A minket körülvevő tárgyakból inspirálódhatunk, töltekezhetünk, de ugyanígy sokat ronthat hangulatunkon egy lehúzó környezet. Épp ezért nagyon fontos, hogy olyanra alakítsuk, amiben jól érezzük magunkat, kiváltképp otthon.

Ha kicsi a fürdőszoba: 5 optikai trükk, amellyel nagyobbnak tűnik

LAKASKULTURA Csapjuk be a szemünket: apróbb változtatásokkal és átalakításokkal tágasabbnak mutathatjuk a fürdőszobát.

Megjelent a novemberi Lakáskultúra!

LAKASKULTURA Izgalmas otthonokkal, praktikus tanácsokkal és könnyen megvalósítható dekorációs tippekkel készültünk ebben a hónapban is. A novemberi Lakáskultúra mától az újságárusoknál!

5 egyszerű, ám hatékony takarítási praktika a fürdőszobába

LAKASKULTURA Egész napon át tartó takarítás nélkül is makulátlanná varázsolhatjuk otthonunk egyik legfontosabb helyiségét, a fürdőszobát.

Milyen a jó ágyrács? Tippek a kiválasztásához

LAKASKULTURA A pihentető alvás alapja a jól kialakított hálószoba és a kényelmes, tökéletesen ránk szabott ágy. Ehhez elengedhetetlen, hogy az ágyunkba kerülő ágyrács is illeszkedjen mind a fekvőhelyünkhöz, mind pedig hozzánk.

Ágykeret és fejtámla: milyet válasszunk a hálószobába?

LAKASKULTURA A legtöbb esetben kevés gondot fordítunk a keret és az ágyvég kiválasztására, pedig a minőségi pihenéshez és a praktikus hálószobához nélkülözhetetlenek.

Tárolási praktikák a konyhába: így lesz stílusos és praktikus

LAKASKULTURA Minél apróbb méretű a konyha, annál ügyesebben kell megoldanunk a tárolást. Ennek kialakítását igazítsuk a saját főzési szokásainkhoz és a család méretéhez!

5+1 tipp, hogyan tehetjük tisztává az otthonunk levegőjét

LAKASKULTURA Drága légtisztító berendezések nélkül is sokat javíthatunk a beltéri levegő minőségén: a következő tanácsokat egyszerű betartani, hosszú távon pedig az egészségünkért is sokat tehetünk velük.

Így újítsuk fel a konyhánkat pár ezer forintból!

LAKASKULTURA Nagyobb felfordulás és pénzráfordítás nélkül is sokat változtathatunk a konyhánk megjelenésén, stílusán, esetleg még praktikusabbá tehetjük azt.

Hogyan rendezzük be az étkezőt? 9 praktikus és stílusos ötlet

LAKASKULTURA Az étkező fontos helyisége az otthonunknak: itt ülünk le és szakítunk időt a családdal vagy a barátokkal a jó hangulatú, nyugodt közös étkezésre – ezért sem mindegy, hogyan rendezzük be.

6 hangulatos étkező vintage stílusban

LAKASKULTURA A régi tárgyak iránti vonzalom és a múlt tisztelete mind fontos szerepet kapott a következő otthonokban. Gyűjts inspirációt a következő étkezőkből!

5 dolog a konyhában, amelyet pár perc alatt megtisztíthatunk

LAKASKULTURA Használjuk ki azt a kevés időt, amíg a tészta elkészül! A rendezett és tiszta konyháért akár ebben a néhány percben is sokat tehetünk.

6 nappali skandináv stílusban, amelyből ötletet meríthetsz

LAKASKULTURA A skandináv irányzatra jellemző funkcionalitás és letisztultság segíthet átláthatóbbá tenni, valamint a természetes harmóniát megteremteni a nappaliban.

Kiderült, melyik lakberendezési irányzat a legdrágább

LAKASKULTURA Az otthonunk berendezése és kialakítása sokat elárul az ízlésünkről. Ám bizonyos stílusok esetében bizony sokkal mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk, mint más irányzatoknál.

A 9 legjobb lelőhely Budapesten

LAKASKULTURA Izgalmas tárgyak a múltból, retró és vintage bútorok újragondolva – többek között ezek a főszereplői a következő budapesti üzleteknek. Cikkünkben a tulajdonosokat is bemutatjuk: közös vonásuk, hogy a munkájuk a szenvedélyük.

A legújabb csaptelep trendek 2021-re: modern és art deco stílusú csaptelepek 2021-ben

LAKASKULTURA Gondolt már arra, hogy naponta hányszor használja a csapokat? Ha a válasz igen, akkor valószínűleg alábecsülte, mert átlagosan napi 20-szor használjuk ezeket az elengedhetetlen kellékeket, amik kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a fürdőszoba kialakításában.

Kis konyhába kis hűtő? Melyiket válasszuk?

LAKASKULTURA Mielőtt azon gondolnánk, hogy hűtőszekrényt szeretnénk vásárolni, győződjünk meg arról, hogy a mérete elég lesz-e a konyhába, illetve megfelelő belső térrel rendelkezik a készülék. Nagyobb családok számára a tágasabb hűtőszekrénynek van értelme, még abban az esetben is, ha drágább. Ha pedig egyedül élünk vagy albérletben lakunk, akkor a kisméretű vagy mini hűtőszekrénynek van jelentősége.

És a te otthonodba milyen bárszék illik?

LAKASKULTURA Legyen stílusos, dekoratív és kényelmes. Bemutatjuk, hogyan választhatod ki a számodra leginkább megfelelő bárszéket!

Ezek lesznek a 2021 legmeghatározóbb konyhatrendjei

LAKASKULTURA A modern konyha nem csupán a főzés és az étkezés, hanem a társasági élet és olykor a munka központja is, így a jó kialakítás megteremti az egyensúlyt a funkció és a stílus között. Erre inspirálnak az idei évet meghatározó irányzatok is.

6 dizájntrend, amely meghatározza a 2021-es évet

LAKASKULTURA Bátor színeket, érdekes textúrákat, friss ötleteket és régi-új irányzatokat jeleznek előre a szakértők a 2021-es évre.

Mire ügyeljünk a babaszoba kialakításakor?

LAKASKULTURA Amikor újszülött érkezik a családba, ma már arra is ügyelnünk kell, hogy a szobájába gyerek- és környezetbarát anyagból készített bútorok, textilek, festékek kerüljenek, sőt a lakás berendezésénél is érdemes figyelembe venni jó pár szempontot.

Milyen lenne ma Coco Chanel hálószobája?

LAKASKULTURA Legyen szó divatról, zenéről vagy művészetről, a következő hírességek mind olyan örökséget hagytak az utókorra, amelyek a mai napig meghatározóak és inspirálóak. Ez az, ami lenyűgözte Neville Johnson tervezőit, akik újragondolták, milyen hálószobákba költöznének be manapság kedvenc ikonjaink.

Íme Kate Moss vidéki otthonának fürdőszobája

LAKASKULTURA Egyszerre klasszikus és extravagáns Kate Moss cotswoldi házának fürdőszobája, amelyet a brit szupermodell tervezett és újított meg.

4 tipp, hogy megtaláljuk a tökéletes szőnyeget

LAKASKULTURA Ha bizonyos szabályokat betartunk, egy jó kárpittal rengeteget dobhatunk a helyiségek hangulatán.

Láthatatlan ajtók az előszobában: mi a megoldás?

LAKASKULTURA Az előszobából nyíló helyiségek esetében az ajtók megléte funkcionálisan indokolt, ezeket megszüntetni nem lehet, de a látványon tudunk változtatni.

Stílusos formák: 10 különleges páraelszívó

LAKASKULTURA Világszerte egyre népszerűbb az amerikai konyhatípus, amikor a nappali egy légtérben van a főzőegységgel. Emiatt nemcsak praktikussági szempontból, hanem esztétikailag is fontos az elszívó megjelenése.

Hűtőszekrények gazdag választéka. Melyik a jobb?

LAKASKULTURA A közelgő ünnepi roham előtt érdemes jó áron hűtőszekrényeket beszerezni. Valaki az egyajtós mellett voksol, vannak olyanok, akik a kétajtós kiszerelést kedvelik. Mindezek mellett a kínálat igen sokrétű. Az alábbiakban segítünk abban, hogy milyen szempontok alapján tudunk jó terméket vásárolni reális áron.

Jó játék gyermekünknek és dekoratív lakáskiegészítő egyben? Lehetséges!

LAKASKULTURA Mostanában elég felkapott téma a gyerekek és a digitális eszközök viszonya. Egyesek visszasírják az okostelefonok és tabletek előtti időket, míg mások hálát adnak az égnek, hogy időnként letehetik gyermeküket a kijelzők elé egy kis időre. És bár az offline gyerekkor már szinte nem létező fogalom, azért a kis lurkóknak még mindig az egyik legjobb móka, ha van egy erőd, amibe el lehet bújni.

3 ötlet, hogyan helyezzük el a szőnyegeket a nappaliban

LAKASKULTURA Egy jól megválasztott és elhelyezett szőnyeg nemcsak dekorál, hanem tagolja a teret, kijelöli a funkciókat és összehangolja a helyiség színeit, mintáit és stílusait.

Talpalatnyi puhaság: egy kis szőnyegtörténelem

LAKASKULTURA Jelentősen hozzájárulhatnak a barátságos hangulat megteremtéséhez, a szín- és formavilág kialakításához, ám abba már kevésbé gondolunk bele, hogyan kerültek otthonainkba a szőnyegek. Érdekességek következnek.

Elárasztja a por a hálószobát? Ez lehet az oka

LAKASKULTURA Hiába az alapos porszívózás, másnap már akár kezdhetnénk is elölről a takarítást a hálószobában? Vizsgáljuk felül a szokásainkat és a hálószobánkat, hogy felvehessük a harcot a por ellen.

Lépésről lépésre: tervezzük meg a konyhát!

LAKASKULTURA A mindennapokban fontos szerepet játszó helyiség kialakítása nagy körültekintést, szakértelmet igénylő feladat, ráadásul meglehetősen költséges beruházás.

Hangszigeteljük a hálószobát három egyszerű lépésben

LAKASKULTURA A következő trükkök nemcsak dekoratívak, hanem még csendesebbé is teszik az otthonunk legfontosabb pihenőzónáját, a hálószobát.

Döntsön Ön is az elektromos látványkandalló mellett!

LAKASKULTURA Mint ahogy a nevében is benne van, a látványkandalló egészen különleges megjelenéssel bír, amivel nagyon hangulatossá tudja varázsolni az otthonunkat. A hagyományos kandallóhoz hasonlóan látjuk a lángok mozgását, ami ugyan csak imitáció, mégis nagyon élethű. Ránézésre teljesen olyan érzetet ad, mintha a tűz valóban ott égne mellettünk, és egy hétvégi házban pihennénk távol a világ zajától, nyüzsgésétől. Az élményt pedig a saját nappalinkban, hálószobánkban élhetjük át, ez a szóban forgó berendezés igazi különlegessége.

Odaégett ételmaradékok eltávolítása: így lesz újra tiszta a főzőedény!

LAKASKULTURA Még a leggyakorlottabb szakácsokkal is előfordul, hogy az igyekezet ellenére mégis valamilyen úton-módon odaég az étel. Egy egyszerű módszerrel azonban könnyen eltávolíthatjuk még a legmakacsabb szennyeződéseket is.

Ezeket az háztartási hulladékokat ne öntsük a lefolyóba!

LAKASKULTURA Egy nemrég készített kutatás szerint sajnos még mindig jellemző, hogy olyan háztartási hulladékok is a lefolyóban végzik, amelyek egyáltalán nem odavalók – miközben mind a szennyvíz-vezetékhálózat, mind környezet védelmének szempontjából fontos lenne ezek elkerülése.

Varázsold újjá a konyhát!

LAKASKULTURA A konyhabútort általában évtizedekig használjuk, hiszen a lecserélése nem filléres beruházás. Ez alatt változik a divat, megunjuk a régi berendezést, és szívesen frissítenénk a megjelenésén. Adunk néhány tippet, hogyan adhatunk új külsőt a régi daraboknak.

Gyermekeknek szánt lakberendezési kollekciót tervezett Jane Goodall

LAKASKULTURA Nem lehet elég korán kezdeni a természet és az élővilág megismertetését a fiatal generációval – ez volt a mottója a világhírű etológusnak, aki a Crate & Barrel gyerekeket célzó márkájának, a Crate & Kids-el közösen dobott piacra kollekciót.

Átalakult otthonok: mire van szükségünk a járványhelyzet idején?

LAKASKULTURA A koronavírus-járvány alatt az otthonaink váltak igazi menedékünkké. Hogyan alakultak át funkcionalitásban az otthonaink az elmúlt hónapokban? Hogy tudunk még javítani az életminőségünkön ebben a helyzetben? Ezekre kerestük a válaszokat.